facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Σύμβαση 717 της ΕΡΓΟΣΕ: Ελεύθερος με 800 χιλιάδες εγγύηση ο όγδοος κατηγορούμενος

Ελεύθερος με την επιβολή 800 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα, αφέθηκε μετά την απολογία του στην Ευρωπαία Ανακρίτρια, άλλος ένας κατηγορούμενος για την σύμβαση 717 της ΕΡΓΟΣΕ.

Είναι το όγδοο στέλεχος της ΕΡΓΟΣΕ που έδωσε απολογία για την υπόθεση στην δικαστική λειτουργό για σοβαρές κατηγορίες που αφορούν την μη ολοκλήρωση κρίσιμων έργων στο σιδηροδρομικό δίκτυο, χρηματοδοτούμενα από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Σε λίγες ημέρες αναμένεται πως θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απολογιών από τις κατηγορουμένους της ΕΡΓΟΣΕ και ενώπιον της Ανακρίτριας θα βρεθούν οι υπόλοιποι εννέα υπόλογοι για την επίμαχη σύμβαση.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σύμβαση 717 της ΕΡΓΟΣΕ: Ελεύθερος με 800 χιλιάδες εγγύηση ο όγδοος κατηγορούμενος"

Καιρός αύριο: Μέχρι 27 βαθμούς η θερμοκρασία – Άνεμοι έως 7 μποφόρ

Ο καιρός αύριο Παρασκευή 5 Απριλίου θα είναι γενικά αίθριος με πιθανότητα τοπικών καταιγίδων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας. Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα παραμένει η θερμοκρασία.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός. Πιθανότητα τοπικών όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς 2 έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Σχεδόν αίθριος με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις. Το μεσημέρι-απόγευμα λίγες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς 2 έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τμήματα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Μέχρι 27 βαθμούς η θερμοκρασία – Άνεμοι έως 7 μποφόρ"

Έρευνα του ΕΣΡ για τη δημοσιογραφική κάλυψη της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωση πως προτίθεται να ξεκινήσει έλεγχο σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργυρών και τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκαν και συνεχίζονται να παρουσιάζονται τα γεγονότα και τα σχόλια σχετικά με τη στυγνή γυναικοκτονία.

Επίσης το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα εξετάσει παράλληλα αν δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία ποινικής προδικασίας.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΕΣΡ αναφέρει: Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με αφορμή τον τρόπο μετάδοσης από τα Μ.Μ.Ε. εκπομπών που αφορούν την δολοφονία νεαρής γυναίκας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, ενημερώνει το κοινό ότι:

Σύμφωνα με την ισχύουσα ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία, το ΕΣΡ δεν έχει κατ’ αρχήν αρμοδιότητα παρέμβασης στην δομή και την θεματολογία των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών πριν ή κατά τη διάρκεια της προβολής τους. Κάτι τέτοιο θεωρείται λογοκρισία. Το ΕΣΡ τηρώντας το νόμο επεμβαίνει μετά την μετάδοση των εκπομπών και εφόσον διαπιστωθεί παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει ήδη αρχίσει διαδικασία ελέγχου για τον τρόπο που παρουσιάστηκαν και συνεχίζουν να παρουσιάζονται γεγονότα και σχόλια σχετικά με το ως άνω διαπραχθέν έγκλημα (ανθρωποκτονία) και την δημοσιοποίηση στοιχείων ποινικής προδικασίας (άρθρο 11 παρ. 6 του Π.Δ. 77/2003).

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Έρευνα του ΕΣΡ για τη δημοσιογραφική κάλυψη της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους"

Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»: «Δεν διακόπτονται οι θεραπείες των καρκινοπαθών γυναικών» λέει το υπουργείο Υγείας

Την αντίδραση του υπουργείου Υγείας προκάλεσαν σήμερα Πέμπτη (4.4.24) δημοσιεύματα περί διακοπής λειτουργίας μονάδας για καρκινοπαθείς στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» λόγω χαλασμένου μηχανήματος.

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του υπουργείου Υγείας, η λειτουργία της Μονάδας Βραχυθεραπείας για καρκινοπαθείς γυναίκες του Γ.Ν.Α. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» διεκόπη προσωρινά «λόγω μη περαιτέρω τεχνικής τεχνικής υποστήριξης στο μηχάνημα που είναι “end of life”».
Οι αρμόδιοι υγειονομικοί φορείς διαψεύδουν δημοσίευμα της εφημερίδας «ΑΥΓΗ» αλλά και τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου.

Όπως επισημαίνεται, συγκεκριμένα «δεν υπάρχει καμία διακοπή στην θεραπεία των ασθενών καθώς άμεσα προγραμματίστηκε και εξασφαλίστηκε η συνέχιση της θεραπείας τους στην αντίστοιχη Μονάδα του ΓΑΟΝΑ «Άγιος Σάββας», μέχρι την ολοκλήρωση εγκατάστασης νέου μηχανήματος».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, σημειώνεται επίσης, πως καθ’ όλο το έτος 2023 το σύνολο των ασθενών που υπεβλήθησαν σε ενδοκοιλοτική βραχυθεραπεία είναι 129 και το σύνολο των εφαρμογών 374.

Για το χρονικό διάστημα από 1/1/2024 έως και σήμερα 4/4/2024 το σύνολο των ασθενών που υπεβλήθησαν σε ενδοκοιλοτική βραχυθεραπεία είναι 29 και το σύνολο των εφαρμογών 91.

Ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται σήμερα 4/4/2024 σε διαδικασία θεραπείας είναι μια (1), με ολοκλήρωση των θεραπειών της αύριο 5/4/2024. Ο αριθμός των ασθενών που τελούν σε αναμονή είναι μηδενικός, καθώς έχουν ήδη παραπεμφθεί στα λοιπά νοσοκομεία που διενεργούν βραχυθεραπείες (ΓΑΟΝΑ «Άγιος Σάββας».

Τέλος, επισημαίνεται πως, η υποβολή αιτήματος για την προμήθεια του νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας κατατέθηκε εντός χρονοδιαγράμματος και χωρίς καμία καθυστέρηση

«Βάσει των όσων αναφέρθηκαν, το συγκεκριμένο δημοσίευμα όχι μόνο δεν είναι αληθές, αλλά είναι τελείως παραπλανητικό και προκαλεί σύγχυση στους συμπολίτες μας που χρήζουν της συγκεκριμένης θεραπείας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει παιχνίδια σε βάρος του ΕΣΥ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ

Σε ανακοίνωση που απέστειλε το απόγευμα της Πέμπτης, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, το Τμήμα Βραχυθεραπείας του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρας» που ακτινοβολεί καρκίνους του τραχήλου της Μήτρας κλείνει αύριο Παρασκευή.

«Από το 2016 φωνάζουμε, διαμαρτυρόμαστε εμείς και το Σωματείο εργαζομένων ότι πρέπει να αντικατασταθεί το μηχάνημα ακτινοθεραπείας του Νοσοκομείου Αλεξάνδρας που ακτινοβολεί ανεγχείρητους καρκίνους του τραχήλου της μήτρας γυναικών το οποίο είναι εκτός ορίου ζωής από το 2016, χωρίς να εισακουσθούμε. Με μεγάλη δυσκολία συντηρούνταν από τότε λόγω έλλειψης ανταλλακτικών και σέρβις προκειμένου να είναι σε λειτουργία. Αναμενόμενο είναι το σημερινό του τέλος Από αύριο δεν θα μπορεί να εξυπηρετούνται οι γυναίκες και θα αναγκάζονται να βρεθούν σε λίστα αναμονής στα νοσοκομεία «Αττικόν», «Άγιος Σάββας» με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία τους».

Σύμφωνα με τον Μ. Γιαννάκο, έως το τέλος του χρόνου το συγκεκριμένο μηχάνημα -που κοστίζει 320.000 ευρώ- εξυπηρετούσε πάνω από 100 γυναίκες με ανεγχείρητο καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

«Για τόσα χρήματα να κινδυνεύουν γυναίκες; Κρίμα. Ο υπουργός Υγείας ενδιαφέρθηκε άμεσα και το ενέταξε στο ταμείο Ανάκαμψης. Όμως με τις χρονοβόρες διαδικασίες αναμένεται να τοποθετηθεί στο νοσοκομείο στη καλύτερη περίπτωση τέλους του έτους. Τι θα γίνουν οι 100 γυναίκες; Πως θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν;», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Τέλος σημειώνει πως το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και με τον ψηφιακό αγγειογράφο επεμβατικής καρδιολογίας που εξυπηρετεί οξέα καρδιολογικά περιστατικά.

«Τουλάχιστον εδώ υπάρχει ένα δεύτερο μηχάνημα σε καλή κατάσταση. Ακόμη και το δεύτερο που είναι εκτός ορίων ζωής χάριν των προσπαθειών της Διευθύντριας γιατρού του τμήματος μπορεί ακόμη για λίγο καιρό να συντηρηθεί. Ο υπουργός Υγείας ενήργησε και το ενέταξε και αυτό στο Ταμείο Ανακαμψης. Οπότε ελπίζουμε μέχρι την εγκατάσταση του καινούργιου να αντέξει το δεύτερο παλαιό Όμως πρέπει «χθες» να βρεθεί λύση για το ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα που ακτινοβολεί το καρκίνο του τραχήλου της μήτρας», καταλήγει.

iatropedia

Διαβάστε Περισσότερα » "Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»: «Δεν διακόπτονται οι θεραπείες των καρκινοπαθών γυναικών» λέει το υπουργείο Υγείας"

ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία η εφαρμογή για τα δεδομένα διασυνοριακών πληρωμών

Διαθέσιμη είναι πλέον η ψηφιακή εφαρμογή για την υποβολή δεδομένων διασυνοριακών πληρωμών CESOP (Central Electronic System of Payments Information) από τους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών, κατόπιν ενσωμάτωσης σχετικής Ευρωπαϊκής Οδηγίας.

Ειδικότερα, οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών (όπως πιστωτικά ιδρύματα, ιδρύματα πληρωμών ή ηλεκτρονικού χρήματος και γραφεία ταχυδρομικών επιταγών) υποχρεούνται να υποβάλλουν δεδομένα που αφορούν τις από 1/1/2024 διασυνοριακές πληρωμές τους, στην νέα ψηφιακή εφαρμογή της ΑΑΔΕ. Τα δεδομένα παραλαμβάνονται και διαβιβάζονται ακολούθως στo κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών CESOP της ΕΕ, προκειμένου να είναι διαθέσιμα στις φορολογικές διοικήσεις των κρατών μελών κατά τη διενέργεια ελέγχων για την καταπολέμηση της απάτης στον ΦΠΑ.

Η υποβολή γίνεται μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), στη διαδρομή Εφαρμογές > Φορολογικές Υπηρεσίες > ΦΠΑ > Υποβολή δεδομένων διασυνοριακών πληρωμών (CESOP).

Για τη διευκόλυνση των παρόχων υπηρεσιών πληρωμών, στην ίδια διαδρομή έχει αναρτηθεί το σχετικό θεσμικό πλαίσιο, o οδηγός για την υποβολή δεδομένων (CESOP – XSD Guide) και σχετικές οδηγίες.

Οι υπόχρεοι πρέπει μέχρι τις 30 Απριλίου 2024 να αποστείλουν τα δεδομένα διασυνοριακών πληρωμών για το α’ τρίμηνο του 2024. Επισημαίνεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή των δεδομένων είναι η έκδοση κωδικών πρόσβασης μέσω της ίδιας εφαρμογής.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία η εφαρμογή για τα δεδομένα διασυνοριακών πληρωμών"

Δημοσκόπηση MRB: Στις 15 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, τι λένε οι πολίτες για την πρόταση δυσπιστίας

Διπλάσιο είναι το ποσοστό ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για το Open.

Συγκεκριμένα όπως παρουσιάζεται στη δημοσκόπηση της MRB η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 31,3% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 15,9% και το ΠΑΣΟΚ με 13,4%.

Η Ελληνική Λύση έχει φτάσει στο 9,9% ενώ το ΚΚΕ στο 8,1%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,3%, η Νέα Αριστερά 3,8% και η Νίκη 3,6%.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έχει ποσοστό 25% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,7%, το ΠΑΣΟΚ με 10,7%, η Ελληνική Λύση με 7,9%, το ΚΚΕ με 6,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,4%, η Νέα Αριστερά με 3% και η Νίκη με 2,9%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 27,5% και ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 8,9%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 7,5% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 6,9%.

Στην ερώτηση για το αν η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη ήτα δικαιολογημένη το 54,5% λέει σίγουρα ή μάλλον ήταν ενώ το 32,9% αδικαιολόγητη ή μάλλον αδικαιολόγητη.

Στο ερώτημα για το ποιοι κέρδισαν ή έχασαν πολιτικά από την διαδικασία της πρότασης μομφής οι απαντήσεις ήταν οι ακόλουθες:

ΝΔ: Σίγουρα/Μάλλον κέρδισε 29,7 – Μάλλον/Σίγουρα έχασε 51,3 – Δεν ξέρω/Δεν απαντώ 19
ΣΥΡΙΖΑ: Σίγουρα/Μάλλον κέρδισε 27,5 – Μάλλον/Σίγουρα έχασε 47,9 – Δεν ξέρω/Δεν απαντώ 24,6
ΠΑΣΟΚ: Σίγουρα/Μάλλον κέρδισε 29,9 – Μάλλον/Σίγουρα έχασε 45,8 – Δεν ξέρω/Δεν απαντώ 24,3
ΚΚΕ: Σίγουρα/Μάλλον κέρδισε 26,5 – Μάλλον/Σίγουρα έχασε 43,7 – Δεν ξέρω/Δεν απαντώ 29,8
Σπαρτιάτες: Σίγουρα/Μάλλον κέρδισε 8,8 – Μάλλον/Σίγουρα έχασε 52,3 – Δεν ξέρω/Δεν απαντώ 39
Ελληνική Λύση: Σίγουρα/Μάλλον κέρδισε 25 – Μάλλον/Σίγουρα έχασε 45,2 – Δεν ξέρω/Δεν απαντώ 29,9
Νίκη: Σίγουρα/Μάλλον κέρδισε 10,3 – Μάλλον/Σίγουρα έχασε 47,7 – Δεν ξέρω/Δεν απαντώ 42
Πλεύση Ελευθερίας: Σίγουρα/Μάλλον κέρδισε 31 – Μάλλον/Σίγουρα έχασε 41,3 – Δεν ξέρω/Δεν απαντώ 27,7
Νέα Αριστερά: Σίγουρα/Μάλλον κέρδισε 18,7 – Μάλλον/Σίγουρα έχασε 45,1 – Δεν ξέρω/Δεν απαντώ 36,3

Το πολιτικό σκέλος του δυστυχήματος των Τεμπών έληξε με την απόρριψη της πρότασης μομφής προς την κυβέρνηση ή θα έχει και συνέχεια; Το 82,2% λέει «θα έχει και συνέχεια» το 11% «θεωρείται λήξαν» το 6,9% «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Αξιολόγηση ενεργειών κυβέρνησης και στάση της αντιπολίτευσης στο θέμα των Τεμπών

Κυβέρνηση: Το 74,8 λέει «μάλλον/σίγουρα αρνητικά», το 17,1 «σίγουρα/μάλλον θετικά», το 8,1 «δεν ξέρω/δεν απαντώ»
Αντιπολίτευση (συνολικά): Το 51,2 «μάλλον/σίγουρα αρνητικά», το 38,9 «σίγουρα/μάλλον θετικά», το 9,8 «δεν ξέρω/δεν απαντώ»

Αξιολόγηση ενεργειών συγγενών, στάσης ΜΜΕ και ενεργειών ελληνικής Δικαιοσύνης

Συγγενείς θυμάτων: Το 85,8 λέει «σίγουρα/μάλλον θετικά», το 8,6 «σίγουρα/μάλλον αρνητικά», το 5,6 «δεν ξέρω/δεν απαντώ»
ΜΜΕ: Το 18,1 λέει «σίγουρα/μάλλον θετικά», το 74 «σίγουρα/μάλλον αρνητικά», το 7,9 «δεν ξέρω/δεν απαντώ»
Δικαιοσύνη: Το 30,1 λέει «σίγουρα/μάλλον θετικά», το 60,2 «σίγουρα/μάλλον αρνητικά», το 9,7 «δεν ξέρω/δεν απαντώ»

Οι αποχωρήσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου θα επηρεάσουν ή όχι την εικόνα της κυβέρνησης;

Σίγουρα θα την επηρεάσουν, τελικά θετικά: 2,7
Μάλλον θα την επηρεάσουν τελικά θετικά: 6,8
Ούτε θα την επηρεάσουν τελικά θετικά/ούτε αρνητικά: 39,8
Μάλλον θα την επηρεάσουν τελικά αρνητικά: 20,3
Σίγουρα θα την επηρεάσουν τελικά αρνητικά: 14,5
Δεν ξέρω/δεν απαντώ: 16

Η αρνητική επιρροή από τις δύο αποχωρήσεις θα είναι πρόσκαιρη ή θα αφήσει σημάδια;

Σίγουρα θα είναι πρόσκαιρο: 13,1
Μάλλον θα είναι πρόσκαιρο: 28,4
Μάλλον θα αφήσει σοβαρά σημάδια: 31,5
Σίγουρα θα αφήσει σοβαρά σημάδια: 21,9
Δεν ξέρω/δεν απαντώ: 5

 

Πόσο βάσιμο βρίσκετε το αίτημα Κασσελάκη να γίνουν οι επόμενες εκλογές με παρουσία διεθνών παρατηρητών;

Σίγουρα είναι βάσιμο: 18
Μάλλον είναι βάσιμο: 11
Μάλλον είναι αβάσιμο: 31,9
Σίγουρα είναι αβάσιμο: 27,5
Δεν ξέρω/δεν απαντώ: 11,6

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση MRB: Στις 15 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, τι λένε οι πολίτες για την πρόταση δυσπιστίας"

Ίλιον: «Ζω από θαύμα, οι δικοί μου νόμιζαν ότι ήμουν εγώ το θύμα στους Αγίους Αναργύρους» - Τι καταγγέλλει 23χρονη, θύμα κακοποίησης

Την ώρα που το έγκλημα με θύμα την 28χρονη Κυριακή έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων συγκλονίζει την κοινή γνώμη, πληθαίνουν οι μαρτυρίες για περιστατικά με γυναίκες που απευθύνθηκαν στην ΕΛΑΣ για να καταγγείλουν βία και κακοποίηση, μόνο και μόνο για να έρθουν αντιμέτωπες, τελικά, με την αδιαφορία.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open και την εκπομπή «Πρωινό ΣουΣου», μία τέτοια γυναίκα, η 23χρονη Μαρία, συγκλόνισε σε τηλεφωνική της παρέμβαση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να ζήσω!». «Όλοι οι δικοί μου νόμιζαν ότι ήμουν εγώ στη θέση της Κυριακής Γρίβα, γιατί έχουμε τον ίδιο τόπο καταγωγής και έχουμε βιώσει την ίδια κακοποίηση» είπε ακόμη, παραλληλίζοντας τη δική της υπόθεση, με αυτήν της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους.

Και συνέχισε: «Το κινητό μου έχει σπάσει από τις κλήσεις, μόλις μαθεύτηκε το έγκλημα στους Αγίους Αναργύρους. Η γιαγιά μου ήταν σίγουρη ότι είμαι εγώ, ζω από θαύμα».

Όπως είπε η νεαρή κοπέλα, έχει δεχτεί πολλές φορές επίθεση-ξυλοδαρμό από τον πρώην σύντροφό της. Αν και ο άντρας έχει καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία και είναι έξω με αναστολή, δεν έχει σταματήσει να την ενοχλεί και την χτυπάει.

Η 23χρονη κατήγγειλε ότι βίωσε μία κατάσταση ανάλογη με εκείνη της Κυριακής, όταν πήγε στο αστυνομικό τμήμα στο Ίλιον. Αν και κατέθεσε μήνυση, όταν ζήτησε περιπολικό από το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα, για να την μεταφέρουν σπίτι της, της είπαν ότι δεν διέθεταν.

Η ίδια εξομολογήθηκε ότι στο ίδιο ΑΤ, της είπαν ότι έχουν πολλές υποθέσεις να ασχοληθούν και όχι μόνο τη δική της, ενώ ο δικηγόρος της, Αναστάσιος Ντούγκας, προσέθεσε ότι, όταν η Μαρία έκανε μήνυση και, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ειδοποίησε την αστυνομία ότι ο κακοποιητής πρωην σύντροφός της βρισκόταν κάτω από το σπίτι της, για να τον συλλάβουν, και πάλι οι αστυνομικοί στο τμήμα στο Ίλιον της είπαν ότι δεν υπήρχε περιπολικό...

«Είχα πάει στο τμήμα με ξηλωμένο μάτι και μου είπαν "ξέρετε πόσα τέτοια ακούμε;"» προσέθεσε η κοπέλα, συγκλονίζοντας με τη μαρτυρία της. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ίλιον: «Ζω από θαύμα, οι δικοί μου νόμιζαν ότι ήμουν εγώ το θύμα στους Αγίους Αναργύρους» - Τι καταγγέλλει 23χρονη, θύμα κακοποίησης"

Άνδρας στο Λασίθι βρέθηκε νεκρός μέσα στο αμάξι του με τραύμα στο κεφάλι από όπλο

Νεκρός μέσα στο αυτοκίνητο του, βρέθηκε τα χαράματα σε περιοχή του Ν. Λασιθίου, ένας 65χρονος άντρας,  ο οποίος είχε φύγει  από το σπίτι του λίγο νωρίτερα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άτυχος άνδρας, πήρε το αυτοκίνητο του  και έφυγε,  αφού πρώτα είχε πάρει μαζί του και το κυνηγητικό όπλο που κατείχε.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας, εντοπίστηκε σε απόσταση 150- 200 μέτρων από την οικεία του.

Τον εντόπισε νεκρό συγγενικό του πρόσωπο, και έφερε τραύμα από όπλο στο κεφάλι.

Τα πρώτα στοιχεία από την έρευνα της αστυνομίας, δείχνουν αυτοχειρία.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Άνδρας στο Λασίθι βρέθηκε νεκρός μέσα στο αμάξι του με τραύμα στο κεφάλι από όπλο"

Θεσσαλονίκη: 53χρονη επιτέθηκε με ψαλίδι στον σύντροφό της - Ο 47χρονος τη χτύπησε κι εκείνη του έκαψε το σπίτι

Στον εμπρησμό σπιτιού κατέληξε ο καβγάς ανάμεσα σε ζευγάρι στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, ενώ οι δύο πρωταγωνιστές του επεισοδίου - μία 53χρονη και ο 47χρονος σύντροφός της - συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, όπου θα κληθούν να λύσουν αύριο τις διαφορές τους, καθώς οι δικαστές ανέβαλαν την υπόθεση διατηρώντας παράλληλα την κράτησή τους.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το περιστατικό εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στο σπίτι του 47χρονου. Η γυναίκα κατηγορείται ότι προκάλεσε σωματικές βλάβες στον σύντροφό της, κρατώντας ένα ψαλίδι και ένα σπασμένο γυαλί και εκείνος αντέδρασε χτυπώντας την. Ακολούθως, κατά τη δικογραφία, η γυναίκα έβαλε φωτιά σε μία στοίβα από ρούχα με αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές φθορές στο σπίτι.

Ο καβγάς τους συνεχίστηκε και μέσα στη δικαστική αίθουσα με τον 47χρονο να εκτοξεύει απειλές εναντίον της συγκατηγορούμενής του. «Άστεγη είναι, εγώ την πήρα σπίτι. Δεν έχω πού να κοιμηθώ, δεν έχω ρούχα, μου έκαψε το σπίτι. Πήρε ένα γυαλί και πήγε να με μαχαιρώσει» είπε ο κατηγορούμενος απευθυνόμενος στο δικαστήριο, με την 53χρονη να απαντάει πως «λέει ψέματα».

Η εισαγγελέας απήγγειλε δίωξη σε βάρος της γυναίκας για εμπρησμό, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και παράνομη οπλοφορία, ενώ ο άντρας διώκεται για ενδοοικογενειακή απειλή και ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: 53χρονη επιτέθηκε με ψαλίδι στον σύντροφό της - Ο 47χρονος τη χτύπησε κι εκείνη του έκαψε το σπίτι"

Ο Σφακιανάκης απάντησε μετά τη διαγραφή του από τον Χαρδαλιά -«Είμαι υπέρ της αλήθειας» (βίντεο)

Την πρώτη του ανάρτηση στα social media μετά τη διαγραφή του από τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά» και τον Νίκο Χαρδαλιά έκανε ο Μανώλης Σφακιανάκης.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ζήτησε από τον κ. Σφακιανάκη να θέσει εαυτόν εκτός της παράταξης μετά τις δηλώσεις που έκανε για τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Στο βίντεο που ανήρτησε ο κ. Σφακιανάκης ανέφερε:  «Μας αρέσουν τα challenges, είμαστε Υδροχόοι, γεννημένοι για να ξαναγεννιόμαστε από τις στάχτες μας. Το έχω κάνει πολλές φορές στη ζωή μου. Η άποψή μου ήταν και είναι μία χρόνια τώρα. Όταν σε μια σχέση υπάρχει χωρισμός και μετά υπάρχει το πικάρισμα και ο αντιπερισπασμός μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα τα αποτελέσματα δεν είναι καλά. Αυτό το πιστεύω, το έχω δει, το έχω διαχειριστεί σε εκατοντάδες περιπτώσεις» λέει μεταξύ άλλων σε βίντεο που ανέβασε στα social media.

Και συμπληρώνει: «Όταν δύο άνθρωποι έχετε μία σχέση και χωρίζετε, όταν γράφει ο ένας κι ο άλλος στα κοινωνικά δίκτυα “περνάω καλά”, αυτός που δεν περνάει καλά έχει θέμα. Κι όταν είναι ψυχικά άρρωστος κάνει πράγματα που δεν πρέπει».

«Καταδικάζω τον φόνο της Κυριακής, καταδικάζω την Ελληνική Αστυνομία, είμαι ενάντια στους φονιάδες και τους δολοφόνους, όμως είμαι υπέρ της αλήθειας κι αυτό είναι μια αλήθεια όσο κι αν πειράζει κάποιους. Εγώ θα την πω, όσο μεγάλο κι αν είναι το τίμημα. Είχα ένα τηλέφωνο από τον κύριο Χαρδαλιά ότι θα είμαι εκτός ομάδας. Το δέχτηκα, να είναι καλά» προσθέτει.

Προτιμώ να φύγω από την ομάδα Χαρδαλιά από το να κάνω κολοτούμπες και να ψήνω το μπιφτέκι αλλιώς όπως λένε» συνεχίζει ο κ. Σφακιανάκης επαναλαμβάνοντας πως είναι ένας άνθρωπος που πιστεύει αυτά που λέει.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Σφακιανάκης απάντησε μετά τη διαγραφή του από τον Χαρδαλιά -«Είμαι υπέρ της αλήθειας» (βίντεο)"

Εξαρθρώθηκε μεγάλη συμμορία Ρομά - «Χτυπούσε» σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές και είχε αρπάξει πάνω από €230.000

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, με συγκεκριμένη δομή και δράση, που προχωρούσε σε παράνομες ενέργειες από τον Αύγουστο του 2023.

Το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης ύστερα από πολύμηνη, συστηματική έρευνα και με τη συνδρομή κι άλλων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ, κατάφερε να ξεσκεπάσει το κύκλωμα των Ρομά και στη συνέχεια συνελήφθησαν τα τέσσερα βασικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας από 22 έως 40 ετών.

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, παράβαση νομοθεσίας περί όπλων και πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

diarrhktes__1_

diarrhktes__3_

diarrhktes__4_

diarrhktes__5_

diarrhktes__6_

Τα 230.000 ευρώ

Από τη μέχρι σήμερα έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης έχουν προκύψει τουλάχιστον 60 περιπτώσεις κλοπών, με τη συμμορία να έχει αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος ύψους τουλάχιστον 230.000 ευρώ.

Οι διαρρήκτες με ορμητήριο την Καλαμάτα, έχοντας «οργώσει» όλη την Πελοπόννησο, Αρκαδία, Λακωνία, Κορίνθια, Αργολίδα, Αχαΐα και Πύργο Ηλείας, ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση κυρίως με τη διάπραξη κλοπών σε σπίτια και σταθμευμένα αυτοκίνητα που βρίσκονταν σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές.

Το αρχηγικό μέλος από την Καλαμάτα παρείχε τα οχήματα και τον υλικό - τεχνικό εξοπλισμό στα υπόλοιπα μέλη. Η οργάνωση είχε φροντίσει να εναλλασσόνται με τέτοιον τρόπο τα μέλη της στις περιπτώσεις διάπραξης κλοπών ώστε να μη γίνεται αντιληπτή ούτε η ταυτότητα ούτε και ο τρόπος δράσης του κυκλώματος. 

Τα μέλη της οργάνωσης έχουν πλούσιο ποινικό παρελθόν και «χτυπούσαν» σπίτια μακριά από τις μεγάλες πόλεις αλλά και σταθμευμένα αυτοκίνητα κοντά σε τουριστικές περιοχές. Με λίγα λόγια, κινούνταν σε περιοχές όπου επέλεγαν εκδρομείς, κυρίως τα Σαββατοκύριακα.

Οι μέθοδοι παραπλάνησης 

Για την παραπλάνηση των Αρχών είχαν πολλά διαφορετικά επιχειρησιακά οχήματα, ώστε να είναι δύσκολος ο εντοπισμός τους. Πολλές φορές, μέσω υπηρεσιών leasing, χρησιμοποιούσαν πολυτελή αυτοκίνητα SUV για να περνούν απαρατήρητοι.

Χαρακτηριστικό της μεθόδου που χρησιμοποιούσε η οργάνωση είναι ότι έκλεβαν πινακίδες κυκλοφορίας από άλλα οχήματα, από την ευρύτερη περιφέρεια της Πελοποννήσου, τις τοποθετούσαν στα επιχειρησιακά τους οχήματα και στη συνέχεια με αυτά τα ΙΧ διέπρατταν τις κλοπές. Όταν ολοκλήρωναν τη δράση τους, έκρυβαν όλα τα σύνεργά τους μέσα σε δασικές περιοχές, «καβάτζες», και μετά επέστρεφαν «καθαροί» στη βάση τους.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης των μελών ήταν ότι είχαν εξοπλιστεί με φορητούς ασύρματους πομποδέκτες ώστε να έχουν άμεση, ασφαλή και χωρίς παρεμβολές επικοινωνία ενώ απέφευγαν τη χρήση κινητών τηλεφώνων. Φοούσαν καπέλα, χειρουργικές μάσκες covid-19, για να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, όπως και γάντια. Στις έρευνες που έγιναν, βρέθηκε και συσκευή ανίχνευσης πολυτίμων μέταλλων.

Η λεία τους ήταν χρήματα και χρυσά κοσμήματα. Έμπαιναν μέσα στα σπίτια παραβιάζοντας παράθυρα και μπαλκονόπορτες ενώ υπήρχαν κάποιες περιπτώσεις κατά τις οποίες με περίσσιο θράσος ξεγελούσαν ηλικιωμένα θύματα σε σπίτια απόμερων χωριών της Πελοποννήσου, ενώ οι συνεργοί τους έμπαιναν ανενόχλητοι και «ξάφριζαν» ό,τι χρήματα και κοσμήματα αξίας έβρισκαν.

Η πιθανή αγορά οικοπέδου 

Στις δημοφιλείς τουριστικές περιοχές της Βυτίνας Αρκαδίας, του Λεωνιδίου και του Φενεού Κορινθίας είχαν διαρρήξει πολυάριθμα αυτοκίνητα εκδρομέων. Χαρακτηριστική περίπτωση της δράσης τους στη Βυτίνα και συγκεκριμένα στη περιοχή της Ελάτης που διέρρηξαν πλήθος αυτοκίνητων και αφαίρεσαν χρηματικά ποσά άνω των 40.000 ευρώ με προσωπικά αντικείμενα των εκδρομέων.

Δεν δίστασαν να αφαιρέσουν μέχρι και αναρριχητικό εξοπλισμό από Βέλγους τουρίστες.

Στο Λεωνίδιο Αρκαδίας οι δράστες προκάλεσαν φθορές σε οικία και αφαίρεσαν ολόκληρο το χρηματοκιβώτιο, με τη λεία την κλοπής να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ σε μετρητά και χρυσά κοσμήματα.

Στην περιοχή της ιστορικής Καρύταινας, αφού τα μέλη της οργάνωσης διέρρηξαν οχήματα, έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους της περιοχής οι οποίοι ειδοποίησαν αμέσως την Αστυνομία.

Στο μεταξύ, τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν πολύ τα κοινωνικά δίκτυα. Κάποια από αυτά, δε, έκαναν αγορές οχημάτων ενώ ένα μέλος του κυκλώματος φέρεται, σύμφωνα με πηγές, να έχει κάνει μέχρι και αγορά οικοπέδου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Εξαρθρώθηκε μεγάλη συμμορία Ρομά - «Χτυπούσε» σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές και είχε αρπάξει πάνω από €230.000"

Καταγγελία της ΕΙΝΑΠ: Διασωληνωμένος ασθενής με εγκεφαλικό ταξίδευε 4 ώρες από την Πρέβεζα στην Αθήνα για να κάνει αξονική

Σε μια σοβαρότατη καταγγελία προχώρησε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, βάσει της οποίας ασθενής με εγκεφαλικό από την Πρέβεζα βρέθηκε στο νοσοκομείο της Νίκαιας.

Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ ο 55χρονος άνδρας ταξίδεψε για περισσότερες από τέσσερις ώρες, εξαιτίας αδυναμίας να πραγματοποιηθεί αξονική τομογραφία, τόσο στην Πρέβεζα, όσο και σε κοντινούς νομούς, επειδή ήταν παχύσαρκος.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ πληροφορήθηκε μετά από καταγγελία του προσωπικού του νοσοκομείου
Νίκαιας ότι στις 28/03/24 διακομίστηκε στην γενική εφημερία του νοσοκομείου διασωληνωμένος ασθενής από την Πρέβεζας! Ο ασθενής, 55 ετών, μεταφέρθηκε μέσω ΕΚΑΒ ταξιδεύοντας πάνω από 4 ώρες με εντολή του ΕΚΕΠΥ, λόγω αδυναμίας διενέργειας αξονικής τομογραφίας στην Πρέβεζα αλλά και τους όμορους νομούς, επειδή ήταν παχύσαρκος.

Ο ασθενής διαγνώστηκε ότι έπασχε από εγκεφαλική αιμορραγία και μάλιστα, λόγω έλλειψης κενής κλίνης ΜΕΘ στο νοσοκομείο, κατέληξε να νοσηλευτεί σε απλό θάλαμο της Παθολογικής Κλινικής.
Δημιουργούνται πολλά εύλογα ερωτήματα:

• Είναι δυνατόν το 2024 ένας διασωληνωμένος ασθενής να αναγκάζεται να ταξιδέψει τη μισή Ελλάδα;

• Είναι δυνατόν σε όλη την Δυτική Ελλάδα να μην υπάρχει δυνατότητα διενέργειας αξονικής τομογραφίας σε υπέρβαρο ασθενή και η μόνη λύση να είναι η μεταφορά στην Αττική;

• Ποιος θα πάρει την ευθύνη για τις πιθανές συνέπειες στην υγεία του ασθενούς τόσο από την μεταφορά όσο και από την καθυστέρηση στη διάγνωση και την αντιμετώπιση; Να σημειωθεί ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς χρειάζονται ειδική διαδικασία και συνοδεία από εξειδικευμένο γιατρό για να μεταφερθούν, ακόμα και από τον έναν όροφο του νοσοκομείου στον άλλο, και οι μεταφορές πρέπει να περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες. Επίσης, για τους ασθενείς με εγκεφαλικά συμβάματα η έγκαιρη αντιμετώπιση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην έκβαση.

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει το συμβάν και ζητά άμεσες λύσεις στα σοβαρά αυτά προβλήματα που βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία της ΕΙΝΑΠ: Διασωληνωμένος ασθενής με εγκεφαλικό ταξίδευε 4 ώρες από την Πρέβεζα στην Αθήνα για να κάνει αξονική"

Θεσσαλονίκη: 13χρονος διακίνησε γυμνές φωτογραφίες 12χρονης - Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει η ανήλικη

Έναν εφιάλτη κατήγγειλε ότι έζησε ένα 12χρονο κορίτσι στη Θεσσαλονίκη, όταν ένας 13χρονος φαίνεται πως κοινοποίησε σε τρίτους ευαίσθητες φωτογραφίες της με αποτέλεσμα το κορίτσι να φτάσει σε σημείο να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας.

Μετά την καταγγελία της μητέρας του κοριτσιού στην ΕΛΑΣ, ο ανήλικος συνελήφθη από τους αστυνομικούς του τμήματος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα.

Σε βάρος του ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη ότι χωρίς δικαίωμα κοινολόγησε σε τρίτο, οπτικό και οπτικοακουστικό υλικό στο οποίο αποτυπώνεται δημόσια πράξη άλλου, που αφορά στη γενετήσια ζωή του, η οποία οδήγησε το θύμα σε απόπειρα αυτοκτονίας κατά εξακολούθηση καθώς και για κατοχή, διάθεση και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω πληροφοριακών συστημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίμαχο υλικό εντοπίστηκε στο κινητό του ανήλικου μετά από έρευνα της αστυνομίας. Ο 13χρονος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή όπου ζήτησε προθεσμία για τις επόμενες ημέρες και μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: 13χρονος διακίνησε γυμνές φωτογραφίες 12χρονης - Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει η ανήλικη"

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: «Σήμερα έμαθα ότι της έκανα κακό» – Προφυλακιστέος ο 39χρονος που σκότωσε την Κυριακή

Μόλις πέντε λεπτά παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο ο 39χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Σε αυτά τα λίγα λεπτά είπε και τα πρώτα λόγια όταν κλήθηκε από την 25η ανακρίτρια να εξηγήσει τι ήταν αυτό που όπλισε το χέρι του.

«Δεν θυμάμαι τι έχει γίνει. Σήμερα έμαθα ότι έκανα κακό στην Κυριακή» φέρεται να είπε στην ανακρίτρια ο κατηγορούμενος ο οποίος αμέσως κρίθηκε προφυλακιστέος και αναμένεται να κρατηθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο 39χρονος οδηγήθηκε στα δικαστήρια με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, φόρμες και παντόφλες λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης. Συνοδευόταν από ισχυρή αστυνομική δύναμη και έμοιαζε ήρεμος ενώ το κεφάλι του ήταν τυλιγμένο με γάζες προφανώς λόγω του αυτοτραυματισμού του.

Καμία αναφορά στο υπόμνημά του στην Κυριακή και τη σχέση τους

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Αυτό ήταν και το μόνο αίτημα που, σύμφωνα με πληροφορίες, που διατυπώνεται στο σύντομο απολογητικό υπόμνημα που προσκομίστηκε στην ανακρίτρια. Στο ολιγοσέλιδο υπόμνημα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν γίνεται καμία αναφορά στην άτυχη κοπέλα και τη σχέση τους αλλά ούτε και στο μοιραίο βράδυ.

Ο κατηγορούμενος, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία και προμήθεια  κατοχή ναρκωτικών ουσιών για δική του χρήση, φέρεται να επικαλείται σοβαρά ψυχιατρικά – ψυχικά προβλήματα αναφέροντας ότι έχει κάνει δυο απόπειρες αυτοκτονίας. Μάλιστα, φέρεται να δηλώνει τοξικοεξαρτημένος και να επικαλείται ακαταλόγιστο ή μειωμένο καταλογισμό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο υπόμνημα καταγράφονται στοιχεία σύμφωνα με τα οποία μέσα σε διάστημα 10 ετών, (από το 2013 έως το 2023) νοσηλεύτηκε τουλάχιστον 7 φορές, οι τελευταίες τέσσερις το 2023 μέσα σε 5 μήνες, στο Δαφνί, το Αττικόν αλλά και σε ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο 39χρονος έχει διαγνωστεί με σοβαρές ψυχικές ασθένειες, αποτέλεσμα των οποίων ήταν να υποστεί και ψυχωσικά επεισόδια.

Μάλιστα, φέρεται να προσκομίζει και λίστα με 16 διαφορετικά φάρμακα που του έχουν συνταγογραφηθεί.

Λύτρας: Η Κυριακή έκανε το αυτονόητο – Ειδεχθές έγκλημα

«Πρόκειται για ένα ειδεχθές έγκλημα. Δεν υπάρχουν λόγια να πεις στην οικογένεια της Κυριακής. Η Κυριακή έκανε το αυτονόητο. Πήγε στο αστυνομικό τμήμα να ζητήσει βοήθεια και προστασία. Δυστυχώς είχαμε το αποτέλεσμα που όλοι γνωρίζετε. Ο κατηγορούμενος ζήτησε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Δεν είπε τίποτα κατά την απολογία του. Και θα περιμένουμε τα αποτελέσματα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης που θα διαταχθούν» είπε ο δικηγόρος του 39χρονου, Απόστολος Λύτρας, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: «Σήμερα έμαθα ότι της έκανα κακό» – Προφυλακιστέος ο 39χρονος που σκότωσε την Κυριακή"

Αλεξανδρούπολη: Αρρωστημένες πράξεις 64χρονου σε 8χρονη

Φρίκη προκαλεί μία νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού στην περιοχής Άβαντος της Αλεξανδρούπολης, με δράστη έναν 64χρονο και θύμα μια 8χρονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-evros.gr μια νεαρή μητέρα μετέβη εχθές στο Αστυνομικό τμήμα της Αλεξανδρούπολης και κατήγγειλε όλα όσα της αποκάλυψε η ανήλικη κόρη της.

Η 8χρονη ανέφερε στην μητέρα της ότι όσο διάστημα απουσίαζε από το σπίτι τους ο 64χρονος γείτονας πλησίαζε την ανήλικη και την θώπευε στα γεννητικά της όργανα, ενώ στο παρελθόν επιχείρησε να την φιλήσει στο στόμα και στο στήθος.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η 8χρονη, ο δράστης έβρισκε ευκαιρία όποτε απουσίαζε η μητέρα από το σπίτι την πλησίαζε δείχνοντας της τα γεννητικά του όργανα.

Η ανήλικη εξετάστηκε από παιδοψυχίατρο η οποία επιβεβαίωσε όλα όσα κατήγγειλε η μητέρα. Ο δράστης συνελήφθη ενώ η 8χρονη αναμένεται να εξεταστεί από τον ιατροδικαστή του ΠΓΝΑ.

e-evros

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλεξανδρούπολη: Αρρωστημένες πράξεις 64χρονου σε 8χρονη"

ΕΟΔΥ: 8 θάνατοι ασθενών με CoViD - 1 απώλεια από γρίπη

Έπειτα από μια παρατεταμένη ύφεση, έξαρση δείχνουν και πάλι τα πρόσφατα επιδημιολογικά στοιχεία. Στο εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ, που δημοσιεύτηκε σήμερα γίνεται λόγος για αύξηση της θετικότητας.

Περιλαμβάνονται 8 ακόμη θάνατοι ασθενών με CoViD και 1 με γρίπη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο συνολικός αριθμός θανάτων από CoViD στην χώρα μας ανέρχεται από την αρχή της πανδημίας σε 38.965.

Από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα, έχουν νοσηλευθεί 136 άτομα με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη σε ΜΕΘ και έχουν καταγραφεί 67 θάνατoι.

Οι εισαγωγές στα τμήματα CoViD έφτασαν τις 79 και οι διασωληνωμένοι τους 12.

Συχνότερη υπο-παραλλαγή του κορωνοϊού ήταν η JN.1 (>85% από την εβδομάδα 6 και μετά).

               Δείκτες CoViD

25 - 31 Μαρτίου -  2024

18-24 Μαρτίου 2024

Νέοι θάνατοι 8 4
Διασωληνωμένοι 12 13
Νέες εισαγωγές 79 104
 
Γρίπη - RSV

Καταγράφηκαν 2 σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ. Σημειώθηκε 1 θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

H θετικότητα RSV παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στην κοινότητα.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΔΥ: 8 θάνατοι ασθενών με CoViD - 1 απώλεια από γρίπη "

Μεσολόγγι: Άνδρας χτύπησε με γκλοπ 52χρονο – Βρέθηκαν σπάθες και ναρκωτικά στο σπίτι του

Στην σύλληψη ενός 53χρονου άνδρα σε περιοχή του Μεσολογγίου προχώρησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου την 1η Απριλίου.

Ο συλληφθείς φέρεται να ενεπλάκη σε σοβαρό επεισόδιο με 52χρονο, τον οποίο και τραυμάτισε στο κεφάλι με την χρήση πτυσσόμενου γκλοπ. Μάλιστα, ο 52χρονος διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου για τις πρώτες βοήθειες.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του συλληφθέντα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 203 ναρκωτικά δισκία, επτά σπάθες, ένα πτυσσόμενο γκλοπ και δυο όπλα πολεμικών τεχνών.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και παραβάσεις του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών.

agriniopress

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεσολόγγι: Άνδρας χτύπησε με γκλοπ 52χρονο – Βρέθηκαν σπάθες και ναρκωτικά στο σπίτι του"

Αγιοι Ανάργυροι: «Της είπα ότι δεν γίνεται να μπει σε περιπολικό, μόνο να κληθεί το 100» - Η κατάθεση της αξιωματικού υπηρεσίας

Τα όσα συνέβησαν μέσα στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων λίγο πριν η 28χρονη Κυριακή δολοφονηθεί άγρια από τον πρώην σύντροφό της περιέγραψε στην κατάθεση της η αξιωματικός υπηρεσίας που είχε υπηρεσία εκείνη την ημέρα.

Στην κατάθεσή της, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του protothema.gr, η αστυφύλακας ανέφερε στους συναδέλφους της πως με το που έφθασε η κοπέλα στο τμήμα την ρώτησε τον λόγο που βρίσκεται εκεί με την Κυριακή να της απαντά ότι υποψιάζεται πως ο πρώην σύντροφός της, την περιμένει κάτω από το σπίτι της.

Μάλιστα η 28χρονη πρόσθεσε πως και την προηγούμενη ημέρα είχε συμβεί ακριβώς το ίδιο. Τότε η αξιωματικός υπηρεσίας την ρώτησε αν αυτές τις ημέρες την απείλησε ή την εξύβρισε και η Κυριακή της απάντησε ότι ούτε την εξύβρισε, ούτε την απείλησε.

Στη συνέχεια η 28χρονη περιέγραψε στην αστυφύλακα τη σχέση της με τον δράστη και ζήτησε ένα περιπολικό να τη συνοδεύσει στο σπίτι της.

«Μου εξήγησε ότι στο παρελθόν του είχε κάνει μήνυση και ρωτώντας την για ποιο λόγο, εκείνη μου είπε ότι την εξύβριζε, την απειλούσε και την βίαζε, πλην όμως την απέσυρε. Τότε η συνάδελφός μου την ρώτησε αν θέλει να κάνει σήμερα μήνυση και εκείνη απάντησε ότι δεν θέλει. Μας είπε ότι το μόνο που ήθελε ήταν να την πάει κάποιο περιπολικό στο σπίτι.

Η συνάδελφός μου της εξήγησε ότι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό του τμήματος να την πάει στο σπίτι της και εγώ της είπα ότι δεν γίνεται να μπει μέσα σε περιπολικό, παρά μόνο να κληθεί το 100, προκειμένου να δώσει κάποιο σημείο συνάντησης ή την οικία της ή το αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να μεταβούν μαζί στο σπίτι της» περιέγραψε η αξιωματικός υπηρεσίας.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την κατάθεση της, η Κυριακή ρώτησε πόση ώρα θα κάνει να φτάσει κάποιο περιπολικό με τους αστυνομικούς να της λένε ότι δεν γνωρίζουν πόσος χρόνος θα χρειαστεί.

«Της εξηγήσαμε ότι δεν γνωρίζουμε πόσο χρόνο χρειάζεται ακριβώς για να έρθει. Μας είπε ότι θα πάρει εκείνη το 100 και έφυγε μαζί με τον άνδρα που ήρθαν μαζί. Αφού με ρωτάτε η συζήτηση αυτή κράτησε περίπου 5 λεπτά, οπότε η ώρα που έφυγαν πρέπει να ήταν 22.15. Φεύγοντας την είδα από τις κάμερες να διασχίζει τον διάδρομο μπροστά από την σκοπιά του τμήματος μιλώντας στο κινητό και να φεύγει μαζί με τον άνδρα που σας είπα. Αφότου έφυγαν εγώ και η συνάδελφός μου παραμείναμε στο γραφείο και μιλούσαμε, ενώ η αστυνόμος είχε πάει στο γραφείο της. Μετά από περίπου 3 – 4 λεπτά, άκουσα έναν άνδρα να φωνάζει “βοήθεια, την σκοτώνει, την σκοτώνει”» σημείωσε η αστυφύλακας.

Ολόκληρη η κατάθεση

«Είμαι αστυνομικός, φέρω τον βαθμό της αστυφύλακα και υπηρετώ στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων. Σήμερα 1η Απριλίου βρισκόμουν σε διατεταγμένη υπηρεσία αξιωματικού υπηρεσίας. (...) Περίπου στις 22.10, ενώ βρισκόμουν στο γραφείου του αξιωματικού υπηρεσίας, παρατήρησα από τις κάμερες δύο άτομα και συγκεκριμένα, μία γυναίκαι έναν άνδρα, να μιλάνε στον αστυνομικό που βρισκόταν σε υπηρεσία σκοπού καταστήματος.

Έπειτα τα δύο αυτά άτομα ανέβηκαν στο γραφείου του αξιωματικού υπηρεσίας, όπου βρισκόμουν εγώ, η υποδιοικητής του Τμήματος η οποία βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία ως επόπτης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής καθώς και η αστυφύλακας ... η οποία και εκείνη βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία ως οδηγός της αστυνόμου. Στο γραφείο μπήκε μόνο η γυναίκα, ο άντρας που ήταν μαζί της την περίμενε στον χώρο που βρίσκεται έξω από το γραφείο.

Αμέσως ρώτησαν τον λόγο που βρίσκεται στην Αστυνομία και πώς θα μπορούσα να την βοηθήσω. Εκείνη άρχισε να μου λέει ότι υποψιάζεται ότι ο πρώην της, χωρίς να μου δώσει τα στοιχεία του, την περιμένει κάτω από το σπίτι της, το οποίο όπως μου δήλωσε βρίσκεται κοντά στο τμήμα. Ο ίδιος άνδρας όπως μου είπε βρισκόταν και χθες (31/3) έξω από την οικία της, χωρίς να μου πει ακριβώς αν έγινε κάτι χθες ή απλώς μόνο τον είδε να βρίσκεται έξω από το σπίτι της. Ακούγοντας αυτό, την ρώτησα αν χθες ή σήμερα την έχει απειλήσει ή την έχει εξυβρίσει. Εκείνη μου απάντησε ότι ούτε χθες ούτε σήμερα την εξύβρισε ή την απείλησε.

Μου εξήγησε ότι στο παρελθόν του είχε κάνει μήνυση και ρωτώντας την για ποιο λόγο, εκείνη μου είπε ότι την εξύβριζε, την απειλούσε και την βίαζε, πλήν όμως την απέσυρε. Τότε η συνάδελφός μου την ρώτησε αν θέλει να κάνει σήμερα μήνυση και εκείνη απάντησε ότι δεν θέλει. Μας είπε ότι το μόνο που ήθελε ήταν να την πάει κάποιο περιπολικό στο σπίτι.

Η συνάδελφός μου της εξήγησε ότι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό του τμήματος να την πάει στο σπίτι της και εγώ της είπα ότι δεν γίνεται να μπει μέσα σε περιπολικό, παρά μόνο να κληθεί το 100, προκειμένου να δώσει κάποιο σημείο συνάντησης ή την οικία της ή το αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να μεταβούν μαζί στο σπίτι της.

Εκείνη μας ρώτησε πόση ώρα θα κάνει να φτάσει κάποιο περιπολικό, αν θα αργήσει. Της εξηγήσαμε ότι δεν γνωρίζουμε πόσο χρόνο χρειάζεται ακριβώς για να έρθει. Μας είπε ότι θα πάρει εκείνη το 100 και έφυγε μαζί με τον άνδρα που ήρθαν μαζί. Αφού με ρωτάτε η συζήτηση αυτή κράτησε περίπου 5 λεπτά, οπότε η ώρα που έφυγαν πρέπει να ήταν 22.15.

Φεύγοντας την είδα από τις κάμερες να διασχίζει τον διάδρομο μπροστά από την σκοπιά του τμήματος μιλώντας στο κινητό και να φεύγει μαζί με τον άνδρα που σας είπα. Αφότου έφυγαν εγώ και η συνάδελφός μου παραμείναμε στο γραφείο και μιλούσαμε, ενώ η αστυνόμος είχε πάει στο γραφείο της. Μετά από περίπου 3 – 4 λεπτά, άκουσα έναν άνδρα να φωνάζει «βοήθεια, την σκοτώνει, την σκοτώνει». Αμέσως εγώ και η συνάδελφός μου βγήκαμε στο μπαλκόνι, το οποίο κοιτάει προς την σκοπιά του τμήματος και είδαμε δύο άτομα πεσμένα στο έδαφος και τον αρχιφύλακα να στέκεται όρθιος. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχα καταλάβει ακριβώς τις είχε γίνει. Εγώ και η συνάδελφός μου κατεβήκαμε γρήγορα στην σκοπιά για να δούμε τι έγινε. Φτάνοντας στην σκοπιά είδα την γυναίκα που βρισκόταν πριν λίγο στο γραφείο μας, πεσμένη στο έδαφος μπρούμυτα και γύρω της, κάτω στο έδαφος να υπάρχει αρκετό αίμα και να έχει σπασμούς.

Κοντά της βρισκόταν ένας άνδρας καθισμένος σε ένα πεζούλι μπροστά στην σκοπιά, γέρνοντας το σώμα του ελαφρώς προς τα αριστερά ενώ το δεξί του το χέρι το ακουμπούσε πάνω στο σώμα του. Εγώ προσπαθούσα να καταλάβω τι έγινε, ο άνδρας που είχε φύγει μαζί με την γυναίκα που σας ανέφερα, ο οποίος βρισκόταν δίπλα στην σκοπιά μας είπε ότι την μαχαίρωσε ο προαναφερόμενος άνδρας.

Ψάχνοντας για το μαχαίρι είδα τον άνδρα, ο οποίος βρισκόταν καθισμένος, να σηκώνει το δεξί του χέρι κρατώντας ένα μαχαίρι και να το καρφώνει στον λαιμό του και συγκεκριμένα στην αριστερή του πλευρά. Βλέποντα το αυτό είπα αμέσως στον αρχιφύλακα, αφού ήταν πιο κοντά, να του πάρει το μαχαίρι από τα χέρια. Εκείνος του το πήρε, το πέταξε στο έδαφος και εγώ το κλώτσησα πιο μακριά για να μην το φτάνει ο άνδρας. Η συνάδελφός μου δεν βρισκόταν μπροστά στο περιστατικό με το μαχαίρι καθώς είχε ανέβει στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας για να καλέσει σταθμό του ΕΚΑΒ. Μετά ανέβηκα και εγώ καθώς η αστυνόμος μου είπε ότι με καλούν στον ασύρματο και ότι έπρεπε να απαντήσω.

(...) Μέχρι να ξανακατέβω είχαν φτάσει ήδη και άλλοι αστυνομικοί από άλλες ομάδες, χωρίς όμως να έρθει σταθμός του ΕΚΑΒ. Αφού κατέβηκα πήρα τον άνδρα που μου είπε ότι την είχε μαχαιρώσει και ανεβήκαμε στο γραφείο για να του ζητήσω τα στοιχεία του και να μου πει τι ακριβώς έγινε. Εκείνος δεν κατάφερε να μου πει τι έγινε καθώς ήταν ταραγμένος. Του είπα να μου δώσει μόνο την ταυτότητα του και να καθίσει να ηρεμήσει.

(...) Μόλις ηρέμησε λίγο του ζήτησα να μου δώσει και τα στοιχεία της γυναίκας που βρισκόταν πεσμένη στο έδαφος, αιμόφυρτη και μου είπε ότι το μόνο που γνωρίζει είναι ότι την λένε Γρίβα Κυριακή. Μετά τον ρώτησα αν γνώριζε τον άνδρα που μαχαίρωσε την γυναίκα και μου είπε ότι τον γνωρίζει. (...) Ακούγοντας τις συζητήσεις κατάλαβα ότι αυτός με την κοπέλα είχαν σχέση στο λύκειο και από τότε δεν είχαν ξαναμιλήσει. Πριν τρεις μέρες του έστειλε η Κυριακή μήνυμα για να βγουν και όταν βγήκαν του εξήγησε ότι είχαν χωρίσει με τον δράστη με τον οποίο είχαν αρραβωνιαστεί και ότι τον φοβόταν, χωρίς να πει για ποιον λόγο ακριβώς».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αγιοι Ανάργυροι: «Της είπα ότι δεν γίνεται να μπει σε περιπολικό, μόνο να κληθεί το 100» - Η κατάθεση της αξιωματικού υπηρεσίας"

Ο Νίκος Χαρδαλιάς διέγραψε τον Μανώλη Σφακιανάκη μετά τα όσα είπε για τη δολοφονία της 28χρονης

Στην διαγραφή του Μανώλη Σφακιανάκη από τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά» που ηγείται της Περιφέρειας Αττικής προχώρησε ο περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς. Αιτία τα όσα είπε σχετικά με την δολοφονία της 28χρονης έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Με δήλωσή του ο Νίκος Χαρδαλιάς έθεσε εκτός τον Μανώλη Σφακιανάκη τονίζοντας ότι «η δημόσια τοποθέτηση του για τη δολοφονία της 28χρονης γυναίκας στους Αγίους Αναργύρους δεν συνάδει, σε καμία περίπτωση, με την ηθική μου, τις αρχές και τις αξίες μου, ούτε με τον τρόπο με τον οποίο οφείλουν να λειτουργούν όλοι οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας».

Η δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά:

«Το δικαίωμα στην κοινωνικότητα και στην ελεύθερη έκφραση της προσωπικότητας είναι αδιαπραγμάτευτα. Αλίμονο αν στην Ελλάδα του 2024 πρέπει να σκεφτόμαστε πώς και πότε θα εκφράσουμε δημόσια τη χαρά ή τη λύπη μας. Δηλώσεις και νοοτροπίες με έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας και ενσυναίσθησης, που βρίσκονται έξω από κάθε πλαίσιο ηθικών αξιών και θεσμικής τάξης, θα με βρίσκουν πάντα απέναντι. Και σε καμία περίπτωση δεν  μπορούν να γίνουν άλλοθι στην ευθύνη της πολιτείας να προστατεύει την ανθρώπινη ζωή.

Η δημόσια τοποθέτηση του κ. Μανώλη Σφακιανάκη για τη δολοφονία της 28χρονης γυναίκας στους Αγίους Αναργύρους δεν συνάδει, σε καμία περίπτωση, με την ηθική μου, τις αρχές και τις αξίες μου, ούτε με τον τρόπο με τον οποίο οφείλουν να λειτουργούν όλοι οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας.

 Ως εκ τούτου, με τις δηλώσεις αυτές ο κ. Μανωλης Σφακιανάκης έθεσε εαυτόν εκτός της παράταξης “Αττική Μπροστά” και από σήμερα παύει να αποτελεί μέλος της Περιφερειακής ομάδας μας.

Και κάτι ακόμα! Τα θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας να γνωρίζουν πως είμαστε δίπλα τους. Χωρίς περιστροφές, χωρίς “ναι μεν αλλά”, χωρίς αστερίσκους. Δέσμευσή μας να κάνουμε από πλευράς μας ό,τι είναι δυνατόν για να μην υπάρξει άλλη Κυριακή, άλλη Ελένη, άλλη Γεωργία, άλλη Ερατώ, άλλη Γαρυφαλλιά… Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της Κυριακής Γρίβα».

Τι οδήγησε στη διαγραφή Σφακιανάκη

Καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή ο Μανώλης Σφακιανάκης μιλώντας για την δολοφονία της 28χρονης ανέφερε μεταξύ των άλλων… «Το έγκλημα το ώθησε η κοινωνική δικτύωση. Η κοπέλα ήταν χαρούμενη και ευτυχισμένη, το έβγαζε προς τα έξω».  Προσπάθησε κατά κάποιον τρόπο να δικαιολογήσει τον γυναικοκτόνο και μίλησε μόνο για τα ψυχιατρικά του προβλήματα λέγοντας πως «ο άλλος ήταν τρελός, ήταν σχιζοφρενής, ήταν stalker…».

«Εάν αυτά που λένε τα έχει γράψει, δυστυχώς έβγαζε προς τα έξω αυτό που ένιωθε. Τη γαλήνη. Η γαλήνη όμως αυτή, κάποιους ενοχλούσε. Όλα ήταν μηνύματα προς αυτόν», συνέχισε.

Σημείωσε μάλιστα ότι ακόμα και «Εκατό άτομα να είχε το Αστυνομικό Τμήμα, θα την εκτελούσε, τέλος. Το έγκλημα ήταν για μένα αναπόφευκτο».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Νίκος Χαρδαλιάς διέγραψε τον Μανώλη Σφακιανάκη μετά τα όσα είπε για τη δολοφονία της 28χρονης"

Σπαρτιάτες: Ποινική δίωξη σε 11 βουλευτές και Ηλία Κασιδιάρη ζητά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη παρήγγειλε την άσκηση ποινικών διώξεων για εξαπάτηση των εκλογέων σε βάρος έντεκα βουλευτών του κόμματος των Σπαρτιατών, αλλά και κατά του έγκλειστου της Χρυσής Αυγής Ηλία Kασιδιάρη. Αντίθετα, η παραγγελία για δίωξη δεν αφορά τον επικεφαλής των Σπαρτιατών, Βασίλειο Στίγκα.

Η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των βουλευτών των Σπαρτιατών, πιθανά θα φέρει και εξελίξεις στη Βουλή.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η οποία διενήργησε προσωπικά έρευνα μετά από τις δημόσιες καταγγελίες του επικεφαλής των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα για έκνομες παρασκηνιακές ενέργειες στο κόμμα του, έδωσε παραγγελία για ποινική δίωξη για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος στον Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ποιους αφορά η ποινική δίωξη

Η ποινική δίωξη θα ασκηθεί σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος των:

1. Αθανάσιου ΧΑΛΚΙΑ,
2. Χαράλαμπου ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑ
3. Γεώργιου ΜΑΝΟΥΣΟΥ,
4. Αλέξανδρου ΖΕΡΒΕΑ,
5. Ιωάννη ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗ,
6. Διονυσίου ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗ
7. Γεωργίου ΑΣΠΙΩΤΗ
8. Μιχαήλ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗ
9. Ιωάννη ΚΟΝΤΗ
10. Πέτρου ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ και
11. Κωνσταντίνου ΦΛΩΡΟΥ

Συγκεκριμένα, η δίωξη αφορά τους έντεκα βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα Σπαρτιάτες κατά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, εκτός από τον Βασίλειο Στίγκα, αλλά και τον έγκλειστο της Χρυσής Αυγής Ηλία Kασιδιάρη, που παραγγέλλεται να διωχθεί ποινικά ως ηθικός αυτουργός της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος, καθώς από την εισαγγελική έρευνα, προέκυψε, ότι αυτός ήταν ο πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών, αυτός κινούσε τα νήματα, καθοδηγώντας και συμβάλλοντας καθοριστικά στην εκλογική του κάθοδο αλλά και την εκλογή των βουλευτών του στη Βουλή.

Η δίωξη του Ηλία Κασιδιάρη ως ηθικού αυτουργού, δηλαδή ως υποκρυπτόμενου επικεφαλής των Σπαρτιατών, στηρίχθηκε στην ύπαρξη στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνα της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ότι είχε συνεχείς επαφές μέσα από τη φυλακή με υποψήφιους βουλευτές των Σπαρτιατών και ότι είχε αυτός αναλάβει την καθοδήγηση και την πολιτική τους στήριξη, κάτι που η νομοθεσία το απαγορεύει, τόσο για τον ίδιον όσο και για άλλους εγκλείστους της ΧΑ που έχουν καταδίκες ως εγκληματική οργάνωση.

Δίωξη και για τον δικηγόρο Σωτήριο Μεταξά

Εκτός όμως από τον Ηλία Κασιδιάρη και τους βουλευτές των Σπαρτιατών που θα διωχθούν ποινικά η κυρία Αδειλίνη, παράγγειλε δίωξη και για τον δικηγόρο Σωτήριο Μεταξά, καθώς μετείχε, όπως προέκυψε από την έρευνα στις επαφές του Ηλία Κασιδιάρη με τους υποψήφιους και μετέπειτα βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες».

Ο Σωτήριος Μεταξάς διώκεται για συνέργεια στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος. 

Η έρευνα ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες Στίγκα

Η έρευνα που κατέληξε σε διώξεις για τους Σπαρτιάτες, δρομολογήθηκε πριν από μήνες, όταν ο επικεφαλής του κόμματος Βασίλης Στίγκας δημόσια κατήγγειλε παρασκηνιακές και έκνομες ενέργειες στο κόμμα του, κάνοντας λόγο για «Greek Mafia» και «Don Corleone» φωτογραφίζοντας τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ο κ. Στίγκας κατέθεσε δύο φορές στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που παρενέβη μετά τις καταγγελίες του και ανέλαβε προσωπικά την έρευνα, ενώ εξηγήσεις ως ύποπτοι έδωσαν όλοι οι βουλευτές του κόμματός του αλλά και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Υπενθυμίζεται ότι αναμένονται και οι αποφάσεις του Εκλογοδικείου επί των ενστάσεων κατά του κόμματος των Σπαρτιατών. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σπαρτιάτες: Ποινική δίωξη σε 11 βουλευτές και Ηλία Κασιδιάρη ζητά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου"

Αθήνα: Εξαρθρώθηκαν 6 συμμορίες με 237 μέλη και κέρδη 1,4 εκατ. ευρώ – Έκλεβαν, διακινούσαν ναρκωτικά και πλαστά χαρτονομίσματα

Στην εξάρθρωση 6 πολυμελών συμμοριών σε ειδική επιχειρησιακή δράση στο κέντρο της Αθήνας προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ..

Τα μέλη των συμμοριών διέπρατταν κλοπές σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τουριστικά μέρη και από οχήματα, διακινούσαν ναρκωτικά και κυκλοφορούσαν παραχαραγμένα χαρτονομίσματα.

Ταυτοποιήθηκαν συνολικά 237 μέλη εκ των οποίων οι 50 συνελήφθησαν, 6 είναι έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης, ενώ ένας έχει εκδοθεί σε ξένες Αρχές. Μέλος συμμορίας ταυτοποιήθηκε ως φυσικός αυτουργός περιστατικού πυροβολισμού σε βάρος τριών ατόμων τον Δεκέμβριο στο Γκάζι.

Το παράνομο οικονομικό όφελος ανέρχεται στα 1.400.000 ευρώ.

Αναλυτικά

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκαν έξι εγκληματικές συμμορίες – υποομάδες οι οποίες, δρώντας συνεπικουρικά, διέπρατταν κλοπές από τουρίστες και πολίτες σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τουριστικές περιοχές καθώς και από οχήματα, ενώ διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες και κυκλοφορούσαν παραχαραγμένα χαρτονομίσματα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Για την αποδόμηση των συμμοριών πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 1 Απριλίου 2024, ειδική επιχειρησιακή δράση, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, κατά την οποία συνελήφθησαν συνολικά -50- άτομα, κατηγορούμενοι –κατά περίπτωση- για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές και απάτες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, διακίνηση ναρκωτικών, κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και όπλα.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν ακόμη -187- μέλη, -6- εκ των οποίων είναι έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης, ενώ ένας εξ’ αυτών έχει εκδοθεί σε Αρχές της αλλοδαπής.

Προηγήθηκε κατάλληλη ανάλυση και αξιολόγηση πληροφοριών, σχετικά με ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στη διάπραξη κλοπών και ληστειών και στη διακίνηση και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών στο κέντρο της Αθήνας.

Ακολούθησε ενδελεχής έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, από την οποία, με τη χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών και κατάλληλου εξοπλισμού, με τη συνδρομή εισαγγελικών λειτουργών, προέκυψε η ύπαρξη -6- συμμοριών-υποομάδων, τα μέλη των οποίων, λειτουργώντας ως συγκοινωνούντα δοχεία, εμπλέκονται σε:

· διακίνηση άνω των -16,5- κιλών κάνναβης, -1,5- κιλού κοκαΐνης και έτερων ναρκωτικών, με συνολικά -4.187- συναλλαγές ουσιών,

· περισσότερες από -480- κλοπές από τουρίστες και πολίτες, εντός Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και σε μέρη τουριστικού ενδιαφέροντος και -120- κλοπές από το εσωτερικό αυτοκινήτων, διαθέτοντας το σύνολο των αφαιρεθέντων αντικειμένων και

· διακίνηση περισσότερων από -1.500- παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Κάθε εγκληματική υποομάδα είχε ειδικευμένο πεδίο δράσης και συγκεκριμένα δύο υποομάδες δραστηριοποιούνταν στις κλοπές σε Μ.Μ.Μ. και σε τουριστικά μέρη, μια υποομάδα στη διακίνηση ναρκωτικών, μια υποομάδα στην κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, μια υποομάδα στις κλοπές από το εσωτερικό Ι.Χ. ενώ τα μέλη μιας υποομάδας είχαν ρόλο κλεπταποδόχων.

Πιο αναλυτικά:

Διάπραξη κλοπών από Μ.Μ.Μ και σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος (δύο υποομάδες)

Η μια εγκληματική υποομάδα, αποτελούμενη από 94 άτομα, κυρίως ρουμάνικης καταγωγής, δραστηριοποιούνταν στις κλοπές από τουρίστες και πολίτες, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους), καθώς και σε χώρους συνάθροισης τουριστών και πολιτών στο κέντρο της Αθήνας.

Για την εγκληματική τους δράση, τα μέλη διαμόρφωναν κατάλληλες συνθήκες, κατά τις οποίες δρούσαν οργανωμένα, αφαιρώντας πορτοφόλια, κινητά, ταξιδιωτικά έγγραφα και άλλα τιμαλφή από τα θύματά τους. Στη συνέχεια τοποθετούσαν τα κλοπιμαία σε κρυψώνες και επανέρχονταν για να συνεχίσουν τη δράση τους. Με την επίτευξη του στόχου τους, συγκέντρωναν τα κλοπιμαία και χρησιμοποιώντας ταξί μετέβαιναν σε σημεία συνάντησης με τους κλεπταποδόχους.

Για την αποφυγή της ταυτοποίησής τους, χρησιμοποιούσαν κατάλληλο ρουχισμό, δρούσαν με μεγάλη ταχύτητα, ενώ άλλαζαν συνεχώς τόπο διαμονής (ξενοδοχεία και δωμάτια βραχυχρόνιας μίσθωσης)

Η έτερη υποομάδα, αποτελούμενη από 34 άτομα, κυρίως αλβανικής καταγωγής, δραστηριοποιούνταν ομοίως σε κλοπές στα Μ.Μ.Μ. και σε πολυσύχναστους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας.

Τα μέλη της συγκεκριμένης υποομάδας, χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά τους ενοικιαζόμενα οχήματα, ενώ δραστηριοποιούνταν κυρίως στη γραμμή του μετρό Δημοτικό Θέατρο – Αεροδρόμιο, έχοντας τον πλήρη έλεγχο σε αυτή, αφού όποιος ήθελε να δραστηριοποιηθεί στη συγκεκριμένη γραμμή έπρεπε να λάβει την άδειά τους και να ακολουθήσει ποσόστωση στην αμοιβή τους.

Διακίνηση ναρκωτικών

Η υποομάδα απαρτιζόταν από -46- μέλη, τα οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στην Ανατολική Αττική, με συγκεκριμένη ιεραρχική δομή και λειτουργία. Διακινούσαν κυρίως κάνναβη και κοκαΐνη, ενώ κατά περίπτωση μερικά μέλη δραστηριοποιούνταν στην κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων

Τα 19 μέλη της εν λόγω υποομάδας, προμήθευαν «πελάτες» με παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, έχοντας καταρτήσει ειδικό τιμοκατάλογο για έκαστο χαρτονόμισμα (χαρτονόμισμα των 100, 50 και 20 ευρώ προμηθεύονταν με αντίτιμο 30, 15 και 5 ευρώ αντίστοιχα).

Κλοπές από το εσωτερικό Ι.Χ. οχημάτων και οικιών

Στη συγκεκριμένη υποομάδα δραστηριοποιούνταν -19- μέλη, αραβικής καταγωγής, τα οποία χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό προέβαιναν σε κλοπές από το εσωτερικό Ι.Χ. αυτοκινήτων, καθώς και σε διαρρήξεις οικιών και χώρων εργασίας στο κέντρο της Αθήνας. Τα κλοπιμαία τα διέθεταν έναντι χρηματικού ποσού σε κλεπταποδόχους.

Κλεπταποδόχοι οργάνωσης

Η εν λόγω υποομάδα, αποτελούμενη από -24- μέλη, συντόνιζε τη δράση όλου του εγκληματικού δικτύου, ενώ η δράση τους επικεντρωνόταν στην αποδοχή των κλοπιμαίων από τα υπόλοιπα μέλη, τα οποία αποθήκευαν είτε στις οικίες τους είτε σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος – «βιτρίνες». Συγκεκριμένα μέλη της υποομάδας συντόνιζαν και τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης αποδόμησης των συμμοριών, πραγματοποιήθηκαν πάνω από -120- έρευνες σε καταστήματα, οικίες και χώρους «καβάτζες», όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· -73.725- ευρώ,

· -697- δολάρια,

· τραπεζική επιταγή αξίας -14.000- ευρώ,

· -16.203- γραμμάρια κάνναβης,

· -159,35- γραμμάρια κοκαΐνης,

· -18,17- γραμμάρια ηρωίνης,

· -0,4- γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης,

· -281- ναρκωτικά δισκία διαφόρων μαρκών,

· -7- ζυγαριές ακριβείας και τρίφτης,

· -3- όπλα και -3- καραμπίνες,

· -198- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

· -14- μαχαίρια, πτυσσόμενο γκλοπ, σιδερογροθιά, ξιφολόγχη και tazer,

· -3- αλεξίσφαιρα,

· ασύρματος,

· -8- αυτοκίνητα και -8- μοτοσυκλέτες,

· -461- κινητά τηλέφωνα,

· πλήθος καρτών SIM,

· -93- τάμπλετ, -17- λάπτοπ και -2- drone,

· πλήθος συσκευών αποθήκευσης δεδομένων, εκτυπωτές, σκληροί δίσκοι, ψηφιακοί αναγνώστες κειμένου, οθόνες, πληκτρολόγια κ.τ.λ.,

· -4- φωτογραφικές μηχανές,

· -123- ταξιδιωτικά έγγραφα,

· πλήθος από χαρτονομίσματα διάφορων ξένων χωρών,

· -425- χαρτονομίσματα του ευρώ καταφανώς πλαστά,

· -13- άδειες κυκλοφορίες οχημάτων,

· -45- ρολόγια,

· πλήθος κοσμημάτων και τιμαλφών και

· πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Σημειώνεται ότι για την αποδόμηση των εγκληματικών ομάδων και τον τερματισμό της δραστηριότητάς τους είχαν προηγηθεί άλλες επιχειρησιακές δράσεις κατά τις οποίες είχαν συλληφθεί πάνω από -80- άτομα, ενώ σε βάρος τουλάχιστον -60- εξ αυτών είχε εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης. Μάλιστα, αρκετοί από τους συλληφθέντες είχαν διεθνή δράση καθώς έχουν συλληφθεί σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα ίδια αδικήματα.

Χαρακτηριστικό του εύρους της παράνομης δράσης τους είναι ότι το παράνομο οικονομικό όφελος των εγκληματικών υποομάδων συνολικά ξεπερνάει τα -1.200.000- ευρώ.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των ερευνών, ταυτοποιήθηκε μέλος των συμμοριών ως ο φυσικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας τριών ημεδαπών, που έλαβε χώρα την 16-12-2023 στο Γκάζι, ενώ εξιχνιάστηκε και η ανθρωποκτονία αλλοδαπού, που πραγματοποιήθηκε την 08-03-2023 στο κέντρο της Αθήνας, με έναν εκ των συλληφθέντων και ένα ταυτοποιημένο μέλος να έχουν εμπλακεί σε αυτή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη έτερων μελών συνεχίζονται.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αθήνα: Εξαρθρώθηκαν 6 συμμορίες με 237 μέλη και κέρδη 1,4 εκατ. ευρώ – Έκλεβαν, διακινούσαν ναρκωτικά και πλαστά χαρτονομίσματα"

Πρόστιμα 1,3 εκατ. ευρώ σε 13 επιχειρήσεις για αθέμιτη κερδοφορία

Πρόστιμα συνολικού ύψους 1.380.000 ευρώ για αθέμιτη κερδοφορία επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης σε 13 επιχειρήσεις. 

Συγκεκριμένα, έπειτα από ελέγχους που πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης διαπιστώθηκαν παραβάσεις των διατάξεων περί αθέμιτης κερδοφορίας, δηλαδή για αποκόμιση μικτού κέρδους υψηλότερου από το αντίστοιχο μικτό κέρδος του 2021 σε συγκεκριμένα προϊόντα από 13 διαφορετικές επιχειρήσεις. 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 54 του ν. 5045/2023, περί ανακοίνωσης των επωνυμιών των επιχειρήσεων στις οποίες επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους μεγαλύτερο από 50.000 ευρώ, επιβλήθηκαν τα ακόλουθα πρόστιμα ως ακολούθως:

pinakas-prostimo

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας δήλωσε: «Η μάχη της κυβέρνησής μας και του Υπουργείου Ανάπτυξης για την έμπρακτη καταπολέμηση της ακρίβειας και του πληθωρισμού της απληστίας είναι διαρκής.  Δεν πρόκειται να δείξουμε καμία ανοχή, συνεχίζουμε και εντείνουμε, με αυστηρούς ελέγχους, την τιμωρία της αισχροκέρδειας σε όλη την αγορά.  Όλοι όσοι δεν τηρούν το νόμο, εντοπίζονται και πληρώνουν  ακριβά κάθε παράβαση. Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα των νέων μέτρων είναι ήδη ορατά με αποκλιμάκωση των τιμών σε χιλιάδες βασικά προϊόντα. Σε κάθε περίπτωση, δεν εφησυχάζουμε, ενδυναμώνουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και προωθούμε αποφασιστικά  το έργο τους  μέχρι να διορθωθούν όλες οι στρεβλώσεις στον χώρο του εμπορίου και να επικρατήσει η νομιμότητα και ο υγιής ανταγωνισμός στην αγορά, προς όφελος όλων των καταναλωτών».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Πρόστιμα 1,3 εκατ. ευρώ σε 13 επιχειρήσεις για αθέμιτη κερδοφορία"

Ενδοοικογενειακή βία: Το πρωτόκολλο της ΕΛ.ΑΣ. – Τι ισχύει για τη μεταφορά θυμάτων με περιπολικό

Μέσα σε 21 σελίδες περιγράφεται το πρωτόκολλο που ακολουθεί η ΕΛ.ΑΣ. για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Τα ερωτήματα για τις ενέργειες προσώπων της ΕΛ.ΑΣ. μετά τη δολοφονία της Κυριακής έξω από το Α.Τ. των Αγίων Αναργύρων είναι πολλά. Με αφορμή τη νέα γυναικοκτονία και τις κινήσεις και αποφάσεις αστυνομικών σχετικά με αυτή, ο ANT1 παρουσίασε το πρωτόκολλο που ακολουθείται σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Στις 21 σελίδες περιγράφεται η νομοθεσία και αναλύονται όλες οι ενέργειες, που θα πρέπει να κάνουν οι αξιωματικοί υπηρεσίας, τα πληρώματα των περιπολικών και οι τηλεφωνητές της Άμεσης Δράσης.

Η ενδοοικογενειακή βία είναι αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως και μία απλή αναφορά, όπως στην περίπτωση της 28χρονης, είναι αρκετή για να σχηματιστεί δικογραφία.

Η απειλή, που είπε η 28χρονη Κυριακή ότι ένιωθε, εμπίπτει στο άρθρο της ψυχολογικής βίας.

Συνεπώς η αστυφύλακας, που εκτελούσε χρέη αξιωματικού υπηρεσίας έπρεπε να σχηματίσει δικογραφία, ανεξάρτητα από το εάν υπέβαλε μήνυση το θύμα ή όχι.

Σε κανένα σημείο του πρωτοκόλλου δεν αναφέρεται η μεταφορά του θύματος με περιπολικό, για την ασφάλειά του, κάτι όμως που έχει γίνει πολλές φορές και κρίνεται – λένε από την αστυνομία – κατά συνείδηση.

Στον οδηγό ανταπόκρισης περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας περιγράφονται με σαφήνεια οι ενέργειες τόσο των αξιωματικών υπηρεσίας όσο των πληρωμάτων των περιπολικών και των τηλεφωνητών.

Οι έρευνες, εσωτερική της ΕΛΑΣ και δικαστική, θα δείξουν εάν οι εμπλεκόμενοι έπραξαν όσα όφειλαν ή όχι, αλλά η συγκεκριμένη υπόθεση δείχνει ότι το πρωτόκολλο ενδέχεται να μην είναι αρκετό.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ενδοοικογενειακή βία: Το πρωτόκολλο της ΕΛ.ΑΣ. – Τι ισχύει για τη μεταφορά θυμάτων με περιπολικό"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news