facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

Βίντεο σοκ: Το πλήρωμα έσπρωξε από τον καταπέλτη τον επιβάτη που σκοτώθηκε στο Blue Horizon - Συνελήφθησαν καπετάνιος και 3 μέλη πληρώματος

Κόβουν την ανάσα και προκαλούν αποτροπιασμό οι σκηνές που θα δείτε στο αποκλειστικό βίντεο του protothema.gr για την ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά με τον θάνατο του 36χρονου στον καταπέλτη του πλοίου Blue Horizon.

Το πλοίο είναι έτοιμο για αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης. 


Ένας άντρας προσπαθεί να ανέβει στο πλοίο ενώ το πλήρωμα του Blue Horizon έχει λύσει κάβους. Ο αργοπορημένος επιβάτης προλαβαίνει και ανεβαίνει στον καταπέλτη του πλοίου που ακόμη δεν έχει ξεκολλήσει από την προβλήτα. 

Κι ενώ ο 36χρονος έχει καταφέρει να ανέβει στον καταπέλτη του πλοίου, δύο άτομα από το πλήρωμα του Blue Horizon τον σπρώχνουν έξω από το πλοίο που συνεχίζει τις διαδικασίες απόπλου! Ο άτυχος άντρας προσπαθεί να παραμείνει πάνω στον καταπέλτη και να μπει στο πλοίο για να ταξιδέψει για Ηράκλειο, όμως οι δύο άντρες του πληρώματος τον σπρώχνουν ξανά βίαια για να τον πετάξουν από τον καταπέλτη και να τον βγάλουν από το πλοίο. Η προσπάθεια του άντρα είναι μάταιη, τα δύο μεγαλόσωμα μέλη του πληρώματος καταφέρνουν και τον απωθούν στα όρια του καταπέλτη, του οποίου το μέρος που ακουμπά στον λιμενοβραχίονα είναι αναδιπλούμενο.

Ο άντρας χάνει την ισορροπία του και πέφτει στη θάλασσα, στα απόνερα των κύριων μηχανών του μεγάλου επιβατηγού οχηματαγωγού που έχουν τεθεί σε λειτουργία για τον απόπλου. Ο άντρας μάχεται με τα κύματα, είναι άγνωστο αν έχει χτυπήσει και στο κεφάλι ή σε άλλο μέρος του σώματός του πέφτοντας από τον καταπέλτη στη θάλασσα και λίγο μετά ανασύρεται νεκρός ενώ το πλοίο Blue Horizon αποπλέει για Ηράκλειο σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. 

Δείτε το ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ βίντεο ντοκουμέντο που αποκαλύπτει το protothema.gr:



Τα ψέματα του πληρώματος στους επιβάτες


«Ενημερώνουμε τους κυρίους επιβάτες ότι η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση» ήταν η ενημέρωση που έλαβαν οι επιβάτες του πλοίου ενώ το «Blue Horizon» είχε λάβει εντολή να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά, σε μια αδιανόητα προκλητική απόπειρα του πληρώματος να αποσιωπήσει το περιστατικό και να αποκρύψει τις ευθύνες του πληρώματος που έσπρωξαν από τον καταπέλτη τον 36χρονο επιβάτη που βρήκε τραγικό θάνατο.

Από το πρώτο βίντεο που αποκάλυψε το protothema ακούγονται οι επιβάτες να σχολιάζουν μετά την ψευδή ανακοίνωση του πληρώματος: «...Μα για ένα εισιτήριο;». Και όπως όλοι όσοι έχουν ταξιδέψει με πλοία γνωρίζουν, το εισιτήριο για τον επιβάτη ή το αυτοκίνητο μπορεί να εκδοθεί και εν πλω, μέσα στο λογιστήριο του πλοίου.

«Έλα ρε π... τον πέταξε από τον καταπέλτη και πέθανε;» σχολιάζει ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες και άλλος προσθέτει: «Τον πήρε μάλλον η προπέλα και βούλιαξε...».


Συνελήφθη ο καπετάνιος και το πλήρωμα

Σχεδόν ταυτόχρονα με την αποκάλυψη του βίντεο σοκ από το protothema.gr που δείχνει τα δύο μέλη του πληρώματος να πετούν από τον καταπέλτη τον 36χρονο προκαλώντας τον θάνατό του, έγινε γνωστό ότι συνελήφθησαν ο καπετάνιος και τα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία φέρεται αποφασισμένη να αλλάξει τον κυβερνήτη και τα μέλη του πληρώματος του πλοίου για να εκτελεστεί το δρομολόγιο προς το Ηράκλειο Κρήτης...

Σε βίντεο που δημοσίευσε επιβάτης φαίνεται η εξοργιστική στάση των μελών του πληρώματος οι οποίοι δεν κάνουν καμία προσπάθεια να περισυλλέξουν τον 36χρονο:

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βίντεο σοκ: Το πλήρωμα έσπρωξε από τον καταπέλτη τον επιβάτη που σκοτώθηκε στο Blue Horizon - Συνελήφθησαν καπετάνιος και 3 μέλη πληρώματος"

Τραγωδία στο Λιμάνι του Πειραιά – Ένας 36χρονος πήδηξε για να μπει στο πλοίο, έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε

Τραγική κατάληξη είχε η προσπάθεια που έκανε ένας 36χρονος για να επιβιβαστεί σε πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά. Ο άνδρας πήδηξε (!) για να μπει στο καράβι, αλλά έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στις 9:45 το βράδυ της Τρίτης (05.09.2023) ο 36χρονος πήδηξε για να επιβιβαστεί σε πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά και πνίγηκε. Το καράβι που ήθελε, όπως φαίνεται να προλάβει ο άτυχος άνδρας, εκτελούσε δρομολόγιο Πειραιάς – Ηράκλειο.

Ο 36χρονος προσπάθησε να πηδήξει για να μπει απόψε στο πλοίο «Blue Horizon» που είχε λύσει κάβους για να αποπλεύσει προς Ηράκλειο. Ωστόσο, η τουλάχιστον παράτολμη απόπειρά του είχε τραγική κατάληξη, αφού έπεσε στη θάλασσα από όπου ανασύρθηκε νεκρός.

Ο άτυχος άνδρας φέρεται να πήδηξε για να πιάσει τον καταπέλτη για να μπει στο εσωτερικό του πλοίου, όμως δεν τα κατάφερε.

Στελέχη του λιμενικού σώματος επιλήφθηκαν του τραγικού συμβάντος, ενώ την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας από το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις για το συμβάν από αυτόπτες μάρτυρες και το πλήρωμα στο πλαίσιο της προανάκρισης. Το πλοίο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό τι ώρα θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στο Λιμάνι του Πειραιά – Ένας 36χρονος πήδηξε για να μπει στο πλοίο, έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε"

Παύεται από τα καθήκοντά του ο διοικητής του "Μεταξά" έπειτα από το πρόβλημα με τις χημειοθεραπείες

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύεται από τα καθήκοντά του ο διοικητής του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου "Μεταξά", έπειτα από το πρόβλημα που υπήρξε με τις χημειοθεραπείες ασθενών.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, συνεχίζεται παράλληλα η κατεπείγουσα έρευνα για την αναζήτηση ευθυνών στη διοικητική και υγειονομική ιεραρχία του νοσοκομείου, σχετικά με τη δυσλειτουργία που προέκυψε στο πρόγραμμα χημειοθεραπειών του νοσηλευτικού ιδρύματος.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Παύεται από τα καθήκοντά του ο διοικητής του "Μεταξά" έπειτα από το πρόβλημα με τις χημειοθεραπείες"

Κακοκαιρία Daniel: Εκκενώνεται το Γηροκομείο του Βόλου – Κατέρρευσε πτέρυγα

Εκκενώνεται το Γηροκομείο του Βόλου και αναζητείται χώρος να φιλοξενηθούν 50 ηλικιωμένοι. 

Το ρέμα της Αγίας Παρασκευής παρέσυρε την παλιά πτέρυγα και προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανένας ηλικιωμένος. 

Θα εκκενωθεί και το κεντρικό κτίριο που επίσης βρίσκεται κοντά στο ρέμα και θα παραμείνουν μόνο οι ηλικιωμένοι που διαβιούν στην τρίτη πτέρυγα. 

Στο Γηροκομείο επικρατούν συνθήκες αλλοφροσύνης και η διοίκηση του ιδρύματος προσπαθεί να εξασφαλίσει στέγη στους ηλικιωμένους σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. 

Στο μεταξύ, στον Βόλο έχουν πλημμυρίσει εκατοντάδες κατοικίες και περιουσίες έχουν καταστραφεί, χωρίς οι πολίτες να έχουν βοήθεια από πουθενά.

gegonota
Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Daniel: Εκκενώνεται το Γηροκομείο του Βόλου – Κατέρρευσε πτέρυγα"

Κακοκαιρία Daniel: Νέο μήνυμα 112 – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη Μαγνησία

Νέο μήνυμα εστάλη από το 112 στους κατοίκους της Μαγνησίας παρατείνοντας έτσι την απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλο το νομό λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας Daniel.

Όπως αναφέρει το μήνυμα, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στο νομό Μαγνησίας λόγω εξέλιξης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Η νέα προειδοποίηση του 112 αναφέρει τα εξής:

«Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στο νομό Μαγνησίας με εντολή της ελληνικής αστυνομίας λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Την ίδια στιγμή, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ενημερώνει για την κατάσταση των δρόμων σε ολόκληρο το γεωγραφικό διαμέρισμα, δηλαδή σε Λάρισα, Μαγνησία, Σποράδες.

Συγκεκριμένα, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στις 7:30 απόψε έχει ως εξής:

Α. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

– Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας:

* Στην επαρχιακή οδό Αγιοκάμπου – Κόκκινου Νερού, από το ύψος της γέφυρας «ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ» έως τον οικισμό Κουτσουπιά,

* Στην επαρχιακή οδό Βελίκας – Αγιοκάμπου,

* Στην επαρχιακή οδό Κουτσουπιάς – Καρίτσας, εντός του οικισμού του Κόκκινου Νερού,

* Στην επαρχιακή οδό Παλαιόπυργου – Ομολίου,

* Στην επαρχιακή οδό Στομίου – Αλεξανδρινής – Παλαιόπυργου και

* Στην επαρχιακή οδό Γόννων – Ελιάς και

* Στον Ανατολικό Παράδρομο Π.Α.Θ.Ε. Μακρυχωρίου – Ευαγγελισμού (ύψος ΣΕΑ Ευαγγελισμού).

Β. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου και στον ορεινό όγκο του Πηλίου.

Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων:

* Στην οδό Λαρίσης, στον Βόλο, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τον κυκλικό κόμβο με τη Λεωφόρο Αθηνών μέχρι τη διασταύρωσή της με την Περιφερειακή Οδό Βόλου, καθώς και στη συνέχεια αυτής (Εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας), μέχρι το ύψος της ΠΕΒ

* Στην επαρχιακή οδό Ριζόμυλου – Καναλίων (από τη διασταύρωσή της με την ΠΕΟ Λάρισας – Βόλου έως το χωριό Κανάλια)

* Στην επαρχιακή οδό Βόλου – Καναλίων, από τα Μελισσάτικα έως και το χωριό Κερασιά

* Στην επαρχιακή οδό Βόλου – Καναλίων, από το χωριό Κερασιά έως το χωριό Κανάλια

* Στην επαρχιακή οδό Αγιάς – Βόλου, από το χωριό Κανάλια έως τα όρια του νομού Μαγνησίας προς το χωριό Καλαμάκι του νομού Λάρισας

* Στον Περιφερειακό (κόμβος Φυτόκου), εκτροπή οχημάτων

* Στην Παραλιακή Αγριάς, Περιφερειακός προς Αγριά, εκτροπή οχημάτων, στον κόμβο Διμηνίου και σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της νήσου Σκιάθου.

Εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας και εκτάκτου ανάγκης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Daniel: Νέο μήνυμα 112 – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη Μαγνησία"

Εγκλωβισμένοι στα ΚΤΕΛ Βόλου: «Είμαστε τουλάχιστον 50 – 60 άτομα – Καμία ενημέρωση, δεν έχουμε πού να πάμε»

Στα ΚΤΕΛ Βόλου εγκλωβίστηκαν περίπου 50 – 60 άτομα, σύμφωνα με μαρτυρία εν δυνάμει ταξιδεύτριας στο Live News. Όπως ανέφερε η νεαρή γυναίκα, κανένας υπεύθυνος δεν βρέθηκε στο σημείο, προκειμένου να ενημερώσει όσους βρίσκονταν στο σημείο σχετικά με το τι να κάνουν.

«Είμαστε από τις 10:30 εδώ, καμία ενημέρωση, πήραμε το 112, την Πολιτική Προστασία, πήραμε τους πάντες, τίποτα. Καμία ενημέρωση, δεν έχουμε πού να πάμε, ούτε πού να κοιμηθούμε το βράδυ, τίποτα», ανέφερε η γυναίκα στην κάμερα της εκπομπής Live News.

«Είμαστε τουλάχιστον 50 – 60 άτομα εδώ μέσα, ούτε αυτοί ξέρουν τι να κάνουν», κατέληξε η ίδια, που κατάγεται από την Κύπρο, και την οποία δεν μπορούσε να βοηθήσει ούτε το προξενείο της Κύπρου. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κακοκαιρία Daniel είχε ως αποτέλεσμα να πέσει τόσο νερό στον νομό Μαγνησίας, όσο περίπου πέφτει μέσα σε 1,5 χρόνο στην Αθήνα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Εγκλωβισμένοι στα ΚΤΕΛ Βόλου: «Είμαστε τουλάχιστον 50 – 60 άτομα – Καμία ενημέρωση, δεν έχουμε πού να πάμε»"

Καιρός αύριο: Ισχυρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας – Ποια ώρα εξασθενούν τα φαινόμενα

Ακραία καιρικά φαινόμενα θα έχει ο καιρός αύριο Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας και πρόσκαιρα στα νότια της Αττικής), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και κατά περιόδους στη δυτική και νότια Κρήτη. Ύφεση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα βορειοδυτικά τους 23 με 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 26 με 28 και στα νησιά του Αιγαίου τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά περιόδους ισχυρές στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής). Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα θαλάσσια παραθαλάσσια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μέχρι το απόγευμα. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Ύφεση των φαινομένων τη νύχτα.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη δυτική και νότια Κρήτη θα είναι κατά περιόδους έντονα.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 29 και στην Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα βόρεια. Ύφεση των φαινομένων τη νύχτα.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα βόρεια τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ισχυρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας – Ποια ώρα εξασθενούν τα φαινόμενα"

Αλβανία: Απάντηση Ράμα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την υπόθεση Μπελέρη

Με μάλλον σαρκαστικό τρόπο αντέδρασε σήμερα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δια του οποίου ομόφωνα το ΕΛΚ ζητεί από τα Τίρανα την ορκωμοσία του Φρέντη Μπελέρη στην θέση του δημάρχου Χειμάρρας.

Καταπιάστηκε από τη διατύπωση του ψηφίσματος ότι « καλούμε τις αλβανικές αρχές» για να υπογραμμίσει, σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, ότι «σε ποιες αλβανικές αρχές απευθύνετε το ψήφισμα;» και να συνεχίσει ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι ενημερωμένοι (στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) ότι το θέμα δεν αποτελεί εκλογική υπόθεση αλλά δικαστική και τα δικαστήρια έχουν απορρίψει ένα τέτοιο αίτημα».

Στο ίδιο ύφος ο Εντι Ράμα προσθέτει ότι «τα όργανα δικαιοσύνης που αποφάνθηκαν κατ΄αυτόν τον τρόπο, ιδρύθηκαν με την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ και της Ε.Ε. και υποστηρίζονται από αυτούς σθεναρά στην μέχρι τώρα θαυμάσια λειτουργία τους κατά της διαφθοράς και οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα.

Για να καταλήξει ότι αν κριθεί αναγκαίο στην κυβέρνησή του είναι «κάτι περισσότερο από έτοιμοι να εξασφαλίσουμε στην ανώτερη ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενημέρωση επί του θέματος σε κάθε μορφή και κάθε στιγμή».

Νωρίτερα μιλώντας στην σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος του είχε υποστηρίξει ότι «η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης αποτελεί το μεγάλο ευρωπαϊκό στοίχημα για το κόμμα και την κυβέρνησή του».

Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να επιτεθεί στον προφυλακισμένο δήμαρχο Χειμάρρας με τον ισχυρισμό ότι “τον χρησιμοποιούν ποικιλοτρόπως διάφοροι εξ΄ Ελλάδας και Αλβανίας, εφόσον” ,όπως είπε, “ελέγχουν μέχρι και την ιστοσελίδα του στο Facebook για δικούς τους λογαριασμούς”.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλβανία: Απάντηση Ράμα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την υπόθεση Μπελέρη"

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Φάληρο και την ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης

Η μεγάλη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, EKO Ράλλυ Ακρόπολις βρίσκεται… προ των πυλών. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Φάληρο και την ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης για το “Ράλλυ των Θεών” που αναμένεται να συγκεντρώσει για μια ακόμα χρονιά τα βλέμματα των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Λόγω διεξαγωγής της Υπερειδικής Διαδρομής ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στην Πλατεία Νερού, στην περιοχή του Φαλήρου την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος του οδικού δικτύου που περιβάλλει την αθλητική εγκατάσταση της Υπερειδικής Διαδρομής, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης ως εξής:

Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων κατά τις ώρες 22:00΄ της Τρίτης 5-9-2023 έως 22:00΄ της Πέμπτης 7-9-2023:

-Ανώνυμη οδός, στο τμήμα της από την έξοδο της Λ. Ποσειδώνος προς το χώρο ανάπλασης Φαλήρου έως την είσοδο της Ναυταθλητικής Μαρίνας Καλλιθέας.

-Ανώνυμη οδός, στο τμήμα της από την έξοδο της Λ. Ποσειδώνος προς το χώρο ανάπλασης Φαλήρου έως την οδό Εθν. Μακαρίου.

-Εθνάρχου Μακαρίου, στο τμήμα της από το ύψος της παλαιάς Λ. Ποσειδώνος έως την οδό Μωραϊτίνη και στο δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

-Μωραϊτίνη, στο τμήμα της από την οδό Εθνάρχου Μακαρίου έως την παλαιά Λ. Ποσειδώνος (Αγία Σκέπη) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

-Ιωάννου Φιξ, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μωραϊτίνη και Π. Ιωάννου Αυγέρη.

-Π. Ιωάννου Αυγέρη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ι. Φιξ έως Αφροδίτης.

-Τμηματική και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης αυτών, επί της οδού Ροβέρτου Γκάλι, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Γαριβάλδη και τον κόμβο Ακροπόλεως, την Πέμπτη 7-9-2023, κατά τις ώρες 02:00΄ έως 23.00΄.

-Πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων κατά τις ώρες 10.30΄ έως 22.00΄ της Πέμπτης 7-9-2023:

-Ανώνυμη οδός, στο τμήμα της από την έξοδο της Λ. Ποσειδώνος προς το χώρο ανάπλασης Φαλήρου έως την είσοδο της Ναυταθλητικής Μαρίνας Καλλιθέας.

-Ανώνυμη οδός, στο τμήμα της από την έξοδο της Λ. Ποσειδώνος προς το χώρο ανάπλασης Φαλήρου έως την οδό Εθν. Μακαρίου.

-Εθνάρχου Μακαρίου, στο τμήμα της από το ύψος της παλαιάς Λ. Ποσειδώνος έως την οδό Μωραϊτίνη και στο δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

-Μωραϊτίνη, στο τμήμα της από την οδό Εθνάρχου Μακαρίου έως την παλαιά Λ. Ποσειδώνος (Αγία Σκέπη) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

-Τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, καθώς και στη λωρίδα επιβράδυνσης – επιτάχυνσης της Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Εφέσου και Αυτοκράτορος Νικολάου κατά τις ώρες 12.00΄ έως 16.00΄ της Πέμπτης 7-9-2023, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σύνταγμα.

-Τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της Λ. Ποσειδώνος (Νέα Παραλιακή), στο τμήμα της μεταξύ του κόμβου Σ.Ε.Φ. και της εισόδου του Χώρου Ανάπλασης Φαλήρου κατά τις ώρες 15.00΄ έως 23.00΄ της Πέμπτης 7-9-2023.

Η Τελετή Εκκίνησης του ΕΚΟ Acropolis Rally Greece 2023 θα πραγματοποιηθεί περί ώρα 18:00΄ της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου 2023 στην Ακρόπολη, από όπου και τα αγωνιστικά οχήματα θα κινηθούν προς τον χώρο διεξαγωγής της Υπερειδικής Διαδρομής στην Πλατεία Νερού, η οποία θα εκκινήσει περί ώρα 19:00΄.

Για την απρόσκοπτη προσέλευση των θεατών για την παρακολούθηση της Υπερειδικής Διαδρομής, από τους διοργανωτές του αγώνα, συστήνεται η προσέγγιση της περιοχής με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ειδικότερα μέσω των γραμμών του Τραμ προς «Δέλτα Φαλήρου» και «Αγία Σκέπη».

Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους και στο οδικό δίκτυο περιμετρικά της ανωτέρω περιοχής κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Φάληρο και την ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης"

Εκκενώνεται το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής λόγω της πλημμύρας

Την εκκένωση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής αποφάσισαν από κοινού ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Φώτης Σερέτης και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου. Στόχος η προστασία των 6 εργαζομένων και 2 πληρωμάτων ΕΚΑΒ.

Για την απρόσκοπτη παροχή των ιατρικών υπηρεσιών δημιουργείται προσωρινή δομή στο δημαρχείο της Αργαλαστής σε συνεργασία με τον Δήμο, ενώ άμεσα εκδιδεται ανακοίνωση για την προσωρινή παροχή πρώτων βοηθειών στο δημαρχείο.

Διευκρινίζεται ότι στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής παραμένει πυροσβεστικό όχημα για την συνεχή άντληση των υδάτων, ενώ μετά την ομαλοποίηση της κατάστασης αναμένεται να επιστρέψουν με ασφάλεια στο Κέντρο Υγείας.

Η εκκένωση αφορά ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς δεν υπάρχουν νοσηλευόμενοι στο Κέντρο Υγείας.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκκενώνεται το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής λόγω της πλημμύρας"

Δίκη Μάτι: «Λέτε ψέματα δύο ημέρες τώρα κ. Τόσκα», λέει συγγενής θύματος

Βολές σε βάρος του πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα εξαπέλυσε συγγενής θύματος της πυρκαγιάς στο Μάτι. «Ντροπή σας» του φώναξε την ώρα που ο πρώην Υπουργός κατέθετε ότι κατά τη συνέντευξη που είχε δοθεί στο Συντονιστικό Κέντρο τα μεσάνυχτα παρουσία του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, δεν είχαν μιλήσει για νεκρούς, καθώς υπήρχαν μόνο ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

Δικηγόρος: Στις 12 το βράδυ, η ύπαρξη νεκρών ήταν άγνωστη στην υπηρεσία;

Ν. Τόσκας: Υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από πριν, από πυροσβέστες.

Πρόεδρος: Τι σημαίνει ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες;

Ν. Τόσκας: Πυροσβέστες έλεγαν ότι άκουσαν για νεκρό….πουθενά στον κόσμο ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, δε μεταφέρονται ως δεδομένα.

Συγγενής θύματος: Ντροπή σας! Δυο μέρες λέτε ψέματα!

Ν. Τόσκας: Με έβριζε και πριν μπω…

Συγγενής θύματος: Τον πληρώνουμε αυτόν τον κύριο! Μην κάνουμε θέατρο εδώ μέσα….

Δικηγόρος: Τι είδατε, τι ακούσατε, όσο ήσασταν στο ΕΣΚΕ;

Ν. Τόσκας: Υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, όταν έφυγε ο κος Αναγνωστάκης από το ΕΣΚΕ, πήγε στο Μάτι και είδε νεκρούς, τότε το είπαμε. Η προσπάθεια εκείνη την ώρα ήταν να σώσουμε τους ζωντανούς.

Συγγενής θύματος: Ντροπή σας! Ντροπή σας!

«Δεν συζητήθηκε το θέμα της εκκένωσης στο Μάτι»

Δικηγόρος: Γιατί δεν έγινε προληπτική εκκένωση στο Μάτι όπως και στην Κινέτα, που δεν είχε τραυματισμό.

Ν. Τόσκας: Δεν δεν υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος και δεν έγινε ποτέ συζήτηση για εκκένωση. Δεν προτάθηκε από κανέναν

Δικηγόρος: Γιατί είπατε στη συνέντευξη ότι υπήρχε εισήγηση για απομάκρυνση?

Ν. Τόσκας: Ήταν λάθος πληροφόρηση.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι η αστυνομία καθυστέρησε να κλείσει την Λεωφόρο Μαραθώνος, αναφέροντας ότι «δεν μπορούσαν να κόψουν τους οδηγούς που εναγωνίως ήθελαν να περάσουν στο Μάτι να δουν τα σπίτια τους και τους δικούς τους ανθρώπους», επαναλαμβάνοντας ότι δεν παρενέβη στο επιχειρησιακό σκέλος για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Δικηγόρος: Ο Τερζούδης έχει πει ότι εσείς δίνατε εντολές χωρίς να ενημερώνετε και αντίθετα με τις δικές του θέσεις. Τι ακριβώς συνέβη; Περιγράφει πως φεύγατε από το γραφείο και πηγαίνετε εσείς να δώσετε εντολές.

Ν. Τόσκας: Δεν έγινε κάτι τέτοιο. Εγώ ήμουν στο γραφείο του κ.Τερζούδη. Με ενημέρωναν οι Τερζουδης, Φωστιέρης και Ματθαιόπουλος. Ας πει ο κ. Τερζουδης μια εντολή του που δεν εκτελέστηκε.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο με τις καταθέσεις άλλων μαρτύρων.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Δίκη Μάτι: «Λέτε ψέματα δύο ημέρες τώρα κ. Τόσκα», λέει συγγενής θύματος"

Κακοκαιρία Daniel – Σκιάθος: Ανεβαίνει η στάθμη των χειμάρρων στη Χώρα

Δύσκολες ώρες περνά και η Σκιάθος με την κακοκαιρία Daniel να σφυροκοπά το νησί.

Τα φαινόμενα από την κακοκαιρία στην Σκιάθο είναι ισχυρά και όσο περνά η ώρα η κατάσταση χειροτερεύει.

Το βράδυ πλησιάζει και το νερό στη Χώρα του νησιού συνεχίζει να ανεβαίνει επικίνδυνα. Και οι προγνώσεις των μετεωρολόγων είναι δυσοίωνες.

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους που ολοένα γίνονται και πιο ορμητικοί. Φυσικά κανείς δεν τολμά να βγει έξω.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Daniel – Σκιάθος: Ανεβαίνει η στάθμη των χειμάρρων στη Χώρα"

13 οι θάνατοι από ιό του Δυτικού Νείλου - Ποιες είναι οι περιοχές υψηλού κινδύνου

Δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα εξαιτίας λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου, με τις συνολικές απώλειες της περιόδου να ανέρχονται σε 13.

Όπως αναφέρεται στην εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, από την αρχή της περιόδου έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά 100 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 82 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ), όπως εγκεφαλίτιδα ή και μηνιγγίτιδα ή και οξεία χαλαρή παράλυση και 18 είχαν ήπιες εκδηλώσεις ή δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, διαγνώσθηκαν - δηλώθηκαν 11 νέα κρούσματα. Έχουν καταγραφεί δεκατρείς (13) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 64 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων τα 82 έτη). 

Σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, οι "επηρεαζόμενες" και "υψηλού κινδύνου" περιοχές περιλαμβάνουν τους παρακάτω Δήμους:

Από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών:

• τον Δήμο Ηράκλειας

• τον Δήμο Σιντικής

• τον Δήμο Σερρών

• τον Δήμο Βισαλτίας

Από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας:

• τον Δήμο Νέστου

• τον Δήμο Παγγαίου

• τον Δήμο Καβάλας

Από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας:

• τον Δήμο Δοξάτου

• τον Δήμο Δράμας

Από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης:

• τον Δήμο Αβδήρων

• τον Δήμο Τοπείρου

Από την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας:

• τον Δήμο Καρδίτσας

• τον Δήμο Παλαμά

• τον Δήμο Μουζακίου

• τον Δήμο Σοφάδων

Από την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας:

• τον Δήμο Λαρισαίων

• τον Δήμο Κιλελέρ

• τον Δήμο Φαρσάλων

Από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων:

• τον Δήμο Τρικκαίων

• τον Δήμο Φαρκαδόνας

• τον Δήμο Πύλης

Από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας:

• τον Δήμο Πέλλας

• τον Δήμο Σκύδρας

Από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας:

• τον Δήμο Βέροιας

• τον Δήμο Αλεξάνδρειας

• τον Δήμο Ηρωικής Πόλεως Νάουσας

Από τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης:

• τον Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης

• τον Δήμο Δέλτα

• τον Δήμο Παύλου - Μελά

• τον Δήμο Κορδελιού- Ευόσμου

• τον Δήμο Λαγκαδά

• τον Δήμο Θεσσαλονίκης

• τον Δήμο Θερμαϊκού

• τον Δήμο Χαλκηδόνος

• τον Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη

• τον Δήμο Νεάπολης - Συκεών

Από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας:

• τον Δήμο Δίου - Ολύμπου

• τον Δήμο Κατερίνης

• τον Δήμο Πύδνας - Κολινδρού

Από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς:

• τον Δήμο Καστοριάς

Από την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας:

• τον Δήμο Αρταίων

• τον Δήμο Νικολάου Σκουφά

Από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς:

• τον Δήμο Παιονίας

• τον Δήμο Κιλκίς

Από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης:

• τον Δήμο Αρριανών

Από την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής:

• τον Δήμο Νέας Προποντίδας.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "13 οι θάνατοι από ιό του Δυτικού Νείλου - Ποιες είναι οι περιοχές υψηλού κινδύνου"

Η κακοκαιρία Daniel ξεπέρασε και τον Ιανό – Η μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε στην χώρα – Τι αποφασίστηκε στην σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

Με δέος παρακολουθούν ακόμα και οι ειδικοί την πορεία της κακοκαιρίας Daniel η οποία κατέκλυσε με τόνους νερού κυρίως την περιοχή της Μαγνησίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας οι μετεωρολόγοι με βάση της στοιχεία που έχουν στα χέρια τους εκτίμησαν ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στη χώρα με το νερό που έχει πέσει να είναι περισσότερο και από αυτό στον Ιανό*, την κακοκαιρία που έμεινε στην ιστορία. 

Επίσης, στην σύσκεψη οι ειδικοί σημείωσαν ότι το ακραίο φαινόμενο που συνέβη στις περιοχές της Θεσσαλίας  από πλευράς ύψους βροχής σε ένα 24ωρο συνήθως συμβαίνει Οκτώβριο ή Νοέμβριο.

Όπως επισημαίνουν το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και οι στιγμές είναι κρίσιμες καιρικά. Έγινε εκτενής ενημέρωση από τους συμμετέχοντες υπουργούς, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τους μετεωρολόγους και τους εκπροσώπους της Πυροσβεστικής.

Συζητήθηκε ο συντονισμός για τις επόμενες δύσκολες ώρες καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη. Αυτό που θα φροντίσουν είναι να μείνουν ανοικτοί δρόμοι προς νοσοκομεία και κρίσιμες υποδομές αλλά και να υπάρξει φιλοξενία ανθρώπων όπου χρειάζεται.

Όλες οι δυνάμεις (Πυροσβεστική – αστυνομία κλπ) επιχειρούν από το πρωί για απεγκλωβισμούς και παραμένουν σε κόκκινο συναγερμό.

Επισημαίνεται ότι θα πρέπει οι πολίτες να ακολουθούν πάντα τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και να ακολουθούν τα μηνύματα του 112.
Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος θα μεταβεί αύριο στην περιοχή για να ξεκινήσει η καταγραφή και η διαδικασία αποκατάστασης και αποζημιώσεων.

*Ο Ιανός ήταν βαθύ μετεωρολογικό χαμηλό με μερικά χαρακτηριστικά μεσογειακού κυκλώνα που έπληξε τη Μεσόγειο και κυρίως την Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2020. Εξελίχθηκε με θυελλώδεις ανέμους και πολύ ισχυρές τοπικές καταιγίδες, οι οποίες επέφεραν βιβλικές πλημμύρες και τέσσερις νεκρούς.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Η κακοκαιρία Daniel ξεπέρασε και τον Ιανό – Η μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε στην χώρα – Τι αποφασίστηκε στην σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό"

Ακυρώνονται όλα τα ραντεβού με δημόσιες υπηρεσίες σε Μαγνησία και Σποράδες

Με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώνονται, εξαιτίας της κακοκαιρίας με την ονομασία «Daniel», στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνέχεια της σχετικής απόφασης που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και κατόπιν οδηγιών που έλαβε, εξέδωσε εγκύκλιο που αφορά στη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών των πληττόμενων περιοχών.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι για την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία της υγείας τους, τυχόν ραντεβού με Δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Τρίτη 5/9/2023 στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, ακυρώνονται.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, που εξεδόθη την 5η Σεπτεμβρίου, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας κηρύχθηκε σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης, με αποτέλεσμα να ανασταλεί η λειτουργία όλων των δημόσιων υπηρεσιών με εξαίρεση:

• τις υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού,
• τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας,
• τις δομές υγείας,
• τα μέσα μαζικής μεταφοράς,
• άλλες υπηρεσίες, η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου.

Οι δημόσιες υπηρεσίες θα πρέπει να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους πολίτες και να μεριμνήσουν άμεσα για τον επαναπρογραμματισμό νέου ραντεβού ή για την εξυπηρέτησή τους άμεσα, ακόμα και χωρίς ραντεβού, εφόσον τίθεται θέμα υπέρβασης προθεσμιών, σε άλλη ημέρα εκτάκτως.

Τυχόν οδηγίες ή απαντήσεις που αφορούν ειδικότερα υπαλλήλους Ο.Τ.Α. α΄ και β’ βαθμού θα δίνονται αρμοδίως από τη Διεύθυνση Προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών (info@ypes.gr).

Το Υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας για τυχόν νέες ανακοινώσεις.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ακυρώνονται όλα τα ραντεβού με δημόσιες υπηρεσίες σε Μαγνησία και Σποράδες "

Σ. Αρναούτογλου για κακοκαιρία Daniel: Τα προβλεπόμενα ύψη βροχής είναι πρωτοφανή – Δεν έχω δει παρόμοια ποτέ στη ζωή μου

Aνάρτηση για την κακοκαιρία Daniel έκανε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι τα προβλεπόμενα ύψη βροχής είναι πρωτοφανή και δεν έχει δει παρόμοια ποτέ στη ζωή του.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Τεράστια ύψη βροχής κατά τόπους στη Μαγνησία με ήδη μεγάλα προβλήματα!

Αν επαληθευθούν και τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία δεν αποκλείεται να μετατραπούν μεγάλα τμήματα της Θεσσαλικής πεδιάδας σε λίμνες έως και την Πέμπτη το πρωί- τα προβλεπόμενα ύψη βροχής που δίνουν τα περισσότερα προγνωστικά μοντέλα και για το επόμενο 36ωρο είναι πρωτοφανή και δεν έχω δει παρόμοια ποτέ στη ζωή μου μέχρι σήμερα!!

Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στην περιοχή και λάβετε τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας!!!

Στο βίντεο φαίνεται η εμμονική ανατροφοδότηση των καταιγίδων ανοιχτά των Σποράδων και της Εύβοιας κινούμενες κυρίως προς τη Μαγνησία και πιο εξασθενημένες προς την υπόλοιπη Θεσσαλία και στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, μια κατάσταση που φαίνεται ότι θα διατηρηθεί και το επόμενο 36ωρο..

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σ. Αρναούτογλου για κακοκαιρία Daniel: Τα προβλεπόμενα ύψη βροχής είναι πρωτοφανή – Δεν έχω δει παρόμοια ποτέ στη ζωή μου"

Σάμος: Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 25 μετανάστες σε φουσκωτό σκάφος

Το Λιμενικό εντόπισε σήμερα (5.9.2023) τις πρώτες πρωινές ώρες στα ανοιχτά της Σάμου φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν 25 μετανάστες, τους διέσωσε και τους μετέφερε με ασφάλεια στο νησί.

Το σκάφος με τους μετανάστες εντοπίστηκε ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, κοντά στο Πρασονήσι από περιπολικό του Λιμενικού.

Στο σκάφος που εντόπισε το Λιμενικό στη Σάμο επέβαιναν 17 άνδρες, 4 γυναίκες, 3 αγόρια και 1 κορίτσι. Όλοι ήταν καλά στη υγεία τοτς.

Το σκάφος του Λιμενικού μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι Μαλαγαρίου στη Σάμο τους μετανάστες.

Στη συνέχεια οι μετανάστες παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σάμος: Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 25 μετανάστες σε φουσκωτό σκάφος"

Νοσοκομείο Βόλου: Συναγερμός για πλημμύρες στην πτέρυγα χημειοθεραπειών, σύμφωνα με τον Κ. Μηνδρινό

«Δεν έχουμε ενημέρωση πού μπορεί να μεταφερθούν ασθενείς, ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται σε χώρο του νοσοκομείου όπου φυλάσσονται τα φάρμακα για χημειοθεραπείες και έχει γεμίσει νερά», είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο του Βόλου, Κωνσταντίνος Μηνδρινός. Πέφτει συνεχώς νερό μέσα στο στο τμήμα με τις χημειοθεραπείες. Στους θαλάμους των ασθενών δεν υπάρχει πρόβλημα, ενώ οι εργαζόμενοι με προστατευτικό εξοπλισμό σκέπασαν τα μηχανήματα για να μην πάθουν ζημιά, πρόσθεσε. «Φανταστείτε ένα νοσοκομείο όπου στάζουν τα ταβάνια, πέφτουν ψευδοροφές και σοβάδες. Είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη».

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, αντλεί τα νερά που έχουν μαζευτεί στην πίσω μεριά στο υπόγειο του νοσοκομείου

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νοσοκομείο Βόλου: Συναγερμός για πλημμύρες στην πτέρυγα χημειοθεραπειών, σύμφωνα με τον Κ. Μηνδρινό"

Με αμείωτη σφοδρότητα η κακοκαιρία Daniel – Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε στις 03-09-2023 για την κακοκαιρία Daniel.

Συγκεκριμένα η κακοκαιρία που προκαλεί ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θα προκαλέσει μεγάλα ύψη βροχής στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, τη βόρεια Εύβοια και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Τρίτη 5-9-2023 τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
α. στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια) και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο
β. κατά περιόδους στη δυτική Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Επιπλέον μέχρι το απόγευμα θα επηρεαστεί η Ήπειρος, τα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και πιθανώς τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Αττικής.

Αύριο Τετάρτη 6-9-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
Στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως στη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και κατά περιόδους στη δυτική και νότια Κρήτη. Συγκεκριμένα στην Αττική θα επηρεαστούν κατά περιόδους τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματά της.

Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο έως τις βραδινές ώρες σήμερα Τρίτη 5-9-2023, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα συνεχίσει να γίνεται καθημερινά ανά δωδεκάωρο με την μορφή εκτάκτων δελτίων που θα αποτελούν συνέχεια του αρχικού εκτάκτου δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Με αμείωτη σφοδρότητα η κακοκαιρία Daniel – Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων"

Κιβωτός του Κόσμου: Αναβλήθηκε η δίκη του πατρός Αντώνιου και των συγκατηγoρουμένων του

Σε αναβολή για τις 11 Δεκεμβρίου του 2023, οδηγήθηκε η δίκη του πατρός Αντωνίου και επτά πρώην συνεργατών του για την υπόθεση των σωματικών κακοποιήσεων εφήβων και ενηλίκων σε δομές Κιβωτού του Κόσμου.

Η δίκη επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας αλλά αναβλήθηκε λόγω αποδεδειγμένου, σύμφωνα με την εισαγγελική εισήγηση, κωλύματος των δύο συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων οι οποίοι σήμερα έπρεπε να παραβρίσκονται στη δίκη για τη πυρκαγιά στο Μάτι.

Να σημειωθεί τέλος ότι πάνω από 10 θύματα στην υπόθεση, ενήλικες και ανήλικες, δήλωσαν δια των συνηγόρων τους, παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κιβωτός του Κόσμου: Αναβλήθηκε η δίκη του πατρός Αντώνιου και των συγκατηγoρουμένων του"

Κακοκαιρία Daniel: Ισοπεδώθηκε η παραλία στο Επιτάλιο Ηλείας – Συγκλονιστικές εικόνες

Η κακοκαιρία “Daniel” έδειξε τα δόντια της και στην Ηλεία προκαλώντας προβλήματα στο πέρασμά της.

Χθες το απόγευμα, οι δυνατοί άνεμοι σε συνδυασμό με την έντονη βροχόπτωση, ισοπέδωσαν στην κυριολεξία τα πάντα στην παραλία του Επιταλίου.

Ομπρέλες, ξαπλώστρες και ο πύργος του ναυαγοσώστη, παρασύρθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους με την εικόνα να θυμίζει… βομβαρδισμένο τοπίο.

Δείτε εικόνες από το σημείο:

patrisnews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Daniel: Ισοπεδώθηκε η παραλία στο Επιτάλιο Ηλείας – Συγκλονιστικές εικόνες"

Κακοκαιρία Daniel: Νεκρός κτηνοτρόφος στον Βόλο που καταπλακώθηκε από τοίχο – Αγνοείται 42χρονος άνδρας

«Βουλιάζει» ο Βόλος στη δίνη της κακοκαιρίας Daniel, ενώ την Τρίτη (05.09.23) ήρθε η θλιβερή είδηση του πρώτου νεκρού, που καταπλακώθηκε από τοίχο, μετά από κατολίσθηση. Την ίδια ώρα, εντείνεται η αγωνία για τον εντοπισμό ενός 42χρονου άνδρα που αγνοείται, ενώ λίγο μετά τις 11 το πρωί εστάλη και νέο μήνυμα από το 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε νεκρός ένας άνδρας περίπου 50 ετών στη συνοικία του Αγ. Γεωργίου στην περιοχή Χρυσοχοίδη. Ο άτυχος άνδρας βγήκε από το σπίτι του και μετέβη δίπλα σε χώρο, όπου είχε κάποια ζώα, όμως εξαιτίας της βροχόπτωσης που έπεφτε ασταμάτητα υποχώρησε τοίχος που τον καταπλάκωσε, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντές, καθώς λόγω της υψηλής στάθμης του νερού δεν ήταν δυνατόν να προσεγγίσει ασθενοφόρο. Ο άνδρας δυστυχώς εντοπίστηκε νεκρός.

Την ίδια ώρα, ένας άνδρας γύρω στα 30-34 έτη που παρασύρθηκε από ρέμα στον Άγιο Γεώργιο, αναζητείται. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο άνδρας εγκλωβίστηκε σε χείμαρρο με το αυτοκίνητό του, πήγε να βγει από αυτό και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. 

Στο μεταξύ, όπως ενημέρωσε ο Γιάννης Αρτοποιός στον Βόλο έπεσαν 12.000 κεραυνοί μέσα σε μόλις 2 ώρες, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 180 κλήσεις. 

Εικόνες αποκάλυψης

Στο μεταξύ, απογοητευτικές είναι οι εικόνες που αντικρίζει κανείς, όταν φτάνει και στο κέντρο του Βόλου, καθώς δεκάδες καταστήματα έχουν υποστεί ζημιές από την έντονη βροχόπτωση των προηγούμενων ωρών.

 

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης (05.09.23) στην οδό Ιάσονος που είναι ο πιο κεντρικός δρόμος της πόλης το νερό έφτανε μέχρι το γόνατο με αποτέλεσμα να εισχωρήσει σε καταστήματα, με τους ιδιοκτήτες τους να προσπαθούν μέχρι τώρα να καθαρίσουν τα μαγαζιά τους από το νερό και το χώμα.

Όπως επεσήμαναν μέχρι τις 7-7.30 το νερό ήταν τόσο πολύ, που δεν είχαν ξαναδεί κάτι τόσο έντονο. Μόνο όταν πέρασαν με μπουλντόζες και προφανώς άνοιξαν και νέους διαύλους για να φύγει το νερό, αυτό υποχώρησε.

Πλημμύρισε το νοσοκομείο Βόλου

Δύσκολες ώρες και στο Νοσοκομείο του Βόλου, καθώς νερό έχει εισχωρήσει στο μηχανοστάσιο. Η Πυροσβεστική βρίσκεται στο σημείο ώστε να μην σημειωθεί κάποιο βραχυκύκλωμα που θα δυσχεράνει την λειτουργία του νοσοκομείου.  

O Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, μιλώντας στο MEGA τόνισε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη σε όλο τον νομό: «Να φύγει ο κόσμος από κάμπινγκ και παραλίες. Θα πέσει τόσο νερό σε 24 ώρες όσο σε μισό χρόνο. Είμαστε σε συναγερμό».

Έκκληση Μπέου: «Μην μετακινήστε»

Ο δήμαρχος του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, βγήκε σε πλημμυρισμένο δρόμο προσπαθώντας να πείσει τους οδηγούς να γυρίσουν στα σπίτια τους. Ο δήμαρχος απευθύνει έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους μέχρι να ηρεμήσει το ακραίο καιρικό φαινόμενο.

«Βροχή» τα μηνύματα από το 112
 
Το 112 ήχησε στις 09:45 στους κατοίκους του Βόλου και της Μαγνησίας επισημαίνοντας τον αναγκαίο περιορισμό των μετακινήσεων, λόγω του φαινομένου της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
 
Κλειστές είναι σήμερα οι δημόσιες και οι δημοτικές Υπηρεσίες στον Βόλο και τη Μαγνησία λόγω της κατάστασης που επικρατεί από την σφοδρή κακοκαιρία και τα πλημμυρικά φαινόμενα. Για τον λόγο αυτό οι εργαζόμενοι δεν μετέβησαν στις δουλειές τους.
 
Το πρόβλημα επιτείνεται στην πόλη του Βόλου, κυρίως στο κέντρο, όπου από την συνεχόμενη καταιγίδα έχουν πλημμυρίσει όλοι οι δρόμοι και έχουν ακινητοποιηθεί εκατοντάδες αυτοκίνητα στις λεωφόρους Λαμπράκη, Δημητριάδος, Ιάσονος, Αργοναυτών, Λαρίσης και Αθηνών και οι κάθετοι δρόμοι κατεβάζουν από τα ορεινά, λόγω τεράστιες ποσότητες βρόχινου νερού που δεν μπορεί να απορροφήσει το δίκτυο αποχέτευσης.
 
Μεγάλα προβλήματα έχουν ήδη καταγραφεί στον δρόμο Βόλου-Αγριάς όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ύψος της Παιδόπολης αφού ο παρακείμενος χείμαρρος έχει πλημμυρίσει και έχουν μεταφερθεί τόνοι χωμάτων και φερτών υλών, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η επικοινωνία με το παραλιακό Πήλιο και τα χωριά του Νοτίου Πηλίου να είναι αποκλεισμένα.
 
Στη Μηλίνα, στο νότιο Πήλιο, έχει πλημμυρίσει το παραθαλάσσιο θέρετρο σε όλη την έκτασή του και παράλληλα σημειώνονται προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή.
 
Προβλήματα αντιμετωπίζει και η Σκιάθος όπου λόγω της καταιγίδας έχουν πλημμυρίσει περιοχές και έχει κλείσει ο δρόμος Σκιάθου – Κουκουναριών.
 
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Daniel: Νεκρός κτηνοτρόφος στον Βόλο που καταπλακώθηκε από τοίχο – Αγνοείται 42χρονος άνδρας"

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Βόλο-Σκιάθο, σαρώνει η κακοκαιρία Daniel

Τα προβλήματα μεγαλώνουν από το νερό που πέφτει σε πρωτόγνωρη ποσότητα και με σφοδρότητα επί ώρες στον Βόλο. Η νεροποντή έχει προκαλέσει μία πρωτοφανή κατάσταση στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Ο χείμαρρος Κραυσίδωνας σε πολλές περιοχές έχει ξεχειλίσει και τα νερά πλημμυρίζουν δρόμους, καταστήματα και ισόγεια κατοικιών στη Χιλιαδού, το Οινόπνευμα, στους Αγίους Αναργύρους, την Νεάπολη και τα Παλαιά.

Στην οδό Ιερολοχιτών κόσμος έχει καταφύγει σε ανώτερους ορόφους κατοικιών αφού τα ισόγεια έχουν πλημμυρίσει και ζητούν βοήθεια από την Πυροσβεστική. Στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στη Νέα Ιωνία μεγάλο δένδρο έπεσε και κατέστρεψε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Ήδη σχεδόν στο σύνολό τους περιοχές του Βόλου, της Νέας Ιωνίας και πολλών προαστίων αντιμετωπίζουν διακοπή της ηλεκτροδότησης και τα προβλήματα έχουν γίνει πάρα πολλά τόσο σε κατοικίες, όσο και σε βιομηχανικούς χώρους και επιχειρήσεις.

Χωρίς τηλεφωνικές συνδέσεις, κυρίως της σταθερής τηλεφωνίας είναι και πολλές περιοχές του Βόλου, ενώ με προβλήματα λειτουργεί και η κινητή τηλεφωνία εξ αιτίας των συνεχών κεραυνών που σαρώνουν την περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο αλλά και στο ορεινό δίκτυο της Μαγνησίας, εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή και έχει ήδη κοστίσει τη ζωή σε έναν κτηνοτρόφο. Παράλληλα, αναζητείται 42χρονος άνδρας που παρασύρθηκε από ρέμα στον Άγιο Γεώργιο. 

Παράλληλα, τα έντονα φαινόμενα που επικρατούν και στο νησί της Σκιάθου οδήγησαν τις αρχές σε απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας και εκεί, με σχετικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Βόλο-Σκιάθο, σαρώνει η κακοκαιρία Daniel "

ΣΚΙΑΘΟΣ -Αίτημα να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης – Διαρκής ενημέρωση (εικόνες)

Η κακοκαιρία είναι αρκετά ισχυρή από τις πρώτες πρωινές ώρες με έντονους κεραυνούς και έντονη βροχόπτωση. Τις πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε απάντληση υδάτων στις Βίγλες και στις Κουκουναριές όπου και απεγκλωβίστηκαν δύο γυναίκες.

Στην περιφερειακή οδό από το ύψος της Τζανεριάς προς Κουκουναριές συστήνεται η διακοπή των άσκοπων μετακινήσεων  καθώς έχουν εντοπιστεί μικρά κατολισθητικά και πλημμυρικά φαινόμενα.

Ενώ ο δρόμος προς Πλατανιά είναι κλειστός καθώς έχει εγκλωβιστεί αυτοκίνητο στη μέση χωρίς επιβαίνοντες.

Ο δρόμος από Κουκουναριές προς Αχλαδιά έχει κλείσει με παρουσία αστυνομικού οχήματος.

Ενώ πριν λίγη ώρα ο Δήμαρχος Σκιάθου απεύθυνε αίτημα ώστε να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

skiathoslife

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΚΙΑΘΟΣ -Αίτημα να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης – Διαρκής ενημέρωση (εικόνες)"

Ήθελε να ταξιδέψει και λόγω των αρνητών περίμενε 36 ώρες στην ουρά για έκδοση νέας ταυτότητας

Δίχως τέλος οι ουρές έξω από τα αστυνομικά τμήματα για την έκδοση νέων ταυτοτήτων, ενώ
μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που με ξύλινους σταυρούς, λάβαρα, ύμνους και προσευχές για να ξορκίσουν τον Σατανά που κρύβεται πίσω από τις νέες ψηφιακές ταυτότητες, όπως λένε.

Όπως ανέφερε στο MEGA η Κατερίνα Σαπαρταλίδου, περίμενε 36 ώρες έξω από ΑΤ για να εκδώσει ταυτότητα προκειμένου να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

«Η περιπέτειά μου ξεκίνησε όταν ξαφνικά έπρεπε να ταξιδέψω και χρειαζόμουν διαβατήριο γατί έπρεπε να βγει η βίζα. Πήγα στο ΑΤ της περιοχής μου και εκεί διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ένα τυπογραφικό λάθος στην ταυτότητά μου και έπρεπε να εκδοθεί νέα. Από εκεί αρχίζει ο Γολγοθάς μου».

Όπως αναφέρει η ίδια, 350 άτομα ήταν εγγεγραμμένα στην άτυπη λίστα για έκδοση ταυτότητας.

«Ήμουν η μόνη που είχα πραγματικά ανάγκη. Άκουσα μέχρι και ότι μέσω των ακτινών από τη φωτογραφία, μέσω της ίριδος, θα αλλάζει το DNA και θα φυτευτεί το τσιπάκι».

Η γυναίκα αναγκάστηκε να διανυκτερεύσει έξω από το αστυνομικό τμήμα προκειμένου να λάβει τη νέα της ταυτότητα.

newsbeast 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ήθελε να ταξιδέψει και λόγω των αρνητών περίμενε 36 ώρες στην ουρά για έκδοση νέας ταυτότητας"

Hellenic Train: Διακόπτονται λόγω κακοκαιρίας τα δρομολόγια στη γραμμή Λάρισα-Βόλος-Λάρισα

Αναστέλλονται μέχρι νεοτέρας τα δρομολόγια στη γραμμή Λάρισα-Βόλος-Λάρισα, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως γνωστοποίησε η Hellenic Train μέσω Twitter.

Η κακοκαιρία Daniel σαρώνει τις θεσσαλικές πόλεις όπου καταγράφεται σφροδρή νεροποντή από τις νυχτερινές ώρες. 


Διαβάστε Περισσότερα » "Hellenic Train: Διακόπτονται λόγω κακοκαιρίας τα δρομολόγια στη γραμμή Λάρισα-Βόλος-Λάρισα"

Προφυλακίστηκε 37χρονος χοροδιδάσκαλος για ασέλγεια 18 χρονου ΑμεΑ στην Αλόννησο – «Είναι όλα στην φαντασία του παιδιού» είπε

Στις φυλακές των Γρεβενών μέχρι να εκδoθούν τα αποτελέσματα του DNA κρατείται από χθες χοροδιδάσκαλος από την Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενος για ασέλγεια σε 18χρονο ΑμεΑ, μέσα σε μουσείο της Αλοννήσου.

Ο 37χρονος  από την Θεσσαλονίκη πήγε διακοπές με μια συνάδελφό του στην Αλόννησο και κατηγορήθηκε ότι ασέλγησε σε βάρος ενός 18χρονου με οριακή νοημοσύνη. Χθες οδηγήθηκε στον ανακριτή και αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες λέγοντας πως είναι αποκυήματα της φαντασίας του παιδιού, γεγονός που όπως είπε θα αποδειχθεί από τις κάμερες και τα αποτελέσματα του dna. “Πρέπει να με υποβάλλεται σε κάθε δυνατή εξέταση , να δείτε καθε πτυχή από τις κάμερες. Είναι όλα στην φαντασία του παιδιού”, είπε στην απολογία του ο 37χρονος . Ρωτήθηκε εάν τον ελκύει το ίδιο φύλο και απάντησε αρνητικά λέγοντας πως ποτε δεν τον έλκυε ενώ έχει σύντροφο.

Στις 30 Αυγούστου ένας 37χρονος από την Θεσσαλονίκη και μια 53χρονη φίλη του, επισκέφθηκαν στην Αλόννησο ένα παραδοσιακό σπίτι-μουσείο όπου εργάζεται ο 18χρονος. Ο νεαρός έκοψε τα εισιτήρια στους επισκέπτες και ανέλαβε την ξενάγησή τους . Η 53χρονη έμεινε στον ισόγειο του μουσείου και ο νεαρός ανέλαβε να ξεναγήσει στον πρώτο όροφο τον 37χρονο. Εκεί, ο επισκέπτης, σύμφωνα με την καταγγελία, άρχισε να θωπεύει τον 18χρονο που φοβισμένος τον ρωτούσε εάν αυτό που κάνει «είναι σωστό». Το παιδί, σύμφωνα με την κατάθεσή του,  έτρεμε και εκείνος του ζητούσε να ηρεμήσει για «να το απολαύσει». Ο 18χρονος στην κατάθεσή του ανέφερε πως από τον 37χρονο έγινε πεολειχία και ακολούθησε αυνανισμός. Καθ΄όλη την διάρκεια του περιστατικού η 53χρονη δεν ανέβηκε στον όροφο του μουσείου. Ο 18χρονος κλείδωσε το μουσείο, έφυγε και συναντήθηκε με έναν συνομήλικό του στον οποίο εξομολογήθηκε τι συνέβη. Εκείνος τον συμβούλεψε να μιλήσει στον πατέρα του , όπως και έγινε και ακολούθησε μήνυση στην αστυνομία και  στη συνέχεια στον Εισαγγελέα που άσκησε δίωξη στον 37χρονο για κατάχρηση ατόμου ανικάνου προς αντίσταση και για απλή συνέργεια στη 53χρονη.

Χθες οδηγήθηκαν στον ανακριτή και η συνάδελφος του 37χρονου που τον υπερασπίστηκε στην κατάθεσή της  λέγοντας πως δεν συνέβη τίποτα, αφέθηκε ελεύθερη. Τον 37χρονο υπερασπίζεται δικηγόρος από την Θεσσαλονίκη ο οποίος ανέφερε στα gegonota.news πως με τον συγκεκριμένο χοροδιδάσκαλο γνωρίζονται 20 χρονια, του έχουν εκατοντάδες  άνθρωποι μεταξύ των οποίων και ο ίδιος εμπιστευτεί τα παιδιά τους και ουδέποτε έχει δώσει κανένα δικαίωμα. “Τον γνωρίζουμε 20 χρονια. Δεν είναι δυνατόν να μην είχαμε καταλάβει τίποτα δυο δεκαετίες. Δεν είμαστε ανόητοι να εμπιστευόμασταν τα παιδιά μας”, δήλωσε.

gegonota

Διαβάστε Περισσότερα » "Προφυλακίστηκε 37χρονος χοροδιδάσκαλος για ασέλγεια 18 χρονου ΑμεΑ στην Αλόννησο – «Είναι όλα στην φαντασία του παιδιού» είπε"

Πλημμύρισε το Νοσοκομείο Βόλου – Μπήκαν νερά στα υπόγεια [εικόνα]

Στο μάτι της κακοκαιρίας Daniel βρίσκεται ο Βόλος από χθες το βράδυ, με τεράστια προβλήματα να παρουσιάζονται σε όλη την πόλη από την τεράστια και πρωτοφανή ποσότητα του νερού.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να πλημμυρίσει ακόμα και το υπόγειο του Νοσοκομείου Βόλου. Στον δεύτερο υπόγειο όροφο, που στεγάζονται η τεχνική υπηρεσία, το γκαράζ και τα λεβητοστάσια μπήκαν νερά και αυτή την ώρα γίνεται προσπάθεια να αποστραγγιστούν, και ταυτόχρονα να στεγανοποιηθούν οι υπόλοιποι χώροι για να μη δημιουργηθούν νέα πλημμυρικά φαινόμενα.

thenewspaper

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλημμύρισε το Νοσοκομείο Βόλου – Μπήκαν νερά στα υπόγεια [εικόνα]"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news