facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Κουκουλοφόροι κατέστρεψαν ακυρωτικά μηχανήματα στο σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ

Περίπου 15 άτομα, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των πρόσωπών τους και κρατούσαν λοστούς έσπασαν στο σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ ακυρωτικά μηχανήματα, λίγο μετά τις 20:30 και αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κουκουλοφόροι κατέστρεψαν ακυρωτικά μηχανήματα στο σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ"

Γενική απεργία την Τετάρτη. Ποιοι συμμετέχουν, πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους, για συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία, την Τετάρτη 30 Μαΐου και στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00, απευθύνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, η 24ωρη γενική απεργία και το συλλαλητήριο πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της «Κοινωνικής Συμμαχίας», σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ και τους αντιπροσωπευτικούς κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της κοινωνίας των πολιτών, που, όπως επισημαίνει, «έχουν πληγεί από τις συνεχιζόμενες καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας, της υπερφορολόγησης».

Τρένα και προαστιακός

Ακινητοποιημένα θα είναι την Τετάρτη 30 Μαΐου τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια του μετρό από/προς Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδομικών συμμετέχει στην 24ωρη γενική απεργία που προκήρυξαν από κοινού η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. «Ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας ενάντια στα οκτώ χρόνια λιτότητας που έχουν εγκλωβίσει τη χώρα σε οικονομική ασφυξία. Η κυβέρνηση με την εκποίηση του εθνικού πλούτου -δεσμεύοντάς τον για 99 χρόνια- δυστυχώς συνεχίζει το καταστροφικό της έργο εις βάρος του σιδηρόδρομου, καθώς μετά την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έρχεται και η σειρά της ΕΕΣΣΤΥ, θέτοντας σε κίνδυνο τους εργαζόμενους, παραδίδοντάς τους ως εμπορεύματα προς εκμετάλλευση» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της και καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος την Τετάρτη 30 Μαΐου, στις 11:00.

Στάση εργασίας στο μετρό

Προειδοποιητική στάση εργασίας την προσεχή Πέμπτη 31 Μαΐου από τις 06:00 έως 09:00 και από 21:00 έως την λήξη της κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό εκφράζοντας την αντίθεση τους στην απαξίωση των δομών, των υποδομών, την τραγική κατάσταση από την έλλειψη προσωπικού, υλικών, ανταλλακτικών και αναλωσίμων.

Όπως υποστηρίζει ο ΣΕΛΜΑ, στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η μνημονιακή επιταγή εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας και των αστικών συγκοινωνιών σε ιδιωτικά συμφέροντα μέσω του υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων.

Τρόλεϊ και λεωφορεία

Με απεργίες και στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας στην «Πανεθνική Ημέρα Δράσης» και την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την ερχόμενη Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 30 Μαΐου, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ, ενώ την Πέμπτη 31 Μαΐου θα είναι ακινητοποιημένα όλη την ημέρα, λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι τους.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, που αντιδρούν στο κλείσιμο του αμαξοστασίου Ελληνικού και στη συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου, έχουν προγραμματίσει για την ημέρα της 24ωρης απεργίας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Μεταφορών.

Στη Θεσσαλονίκη, στάση εργασίας και όχι 24ωρη απεργία, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν στις 30 Μαΐου οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, λαμβάνοντας υπόψιν τη συμμετοχή των μαθητών σε προαγωγικές εξετάσεις.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων, οι ίδιοι, αν και αρχικώς προσδιόρισαν 24ωρη συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της προσεχούς Τετάρτης 30 Μαΐου, που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΕΚΘ, ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψιν τη συμμετοχή των μαθητών σε προαγωγικές εξετάσεις, αποφάσισαν να συμμετέχουν με στάση εργασίας ως εξής:

- Πρωί: από έναρξη βάρδιας έως 7.30 πμ
- Απόγευμα: από 21.00 έως λήξη βάρδιας.

Πλοία

Κανένα δρομολόγιο δεν θα εκτελέσουν τα πλοία στις 30 Μαΐου καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία.


Στάση εργασίας από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 13.00 προκήρυξε για την προσεχή Τετάρτη η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ.

Σε ανακοίνωσή τους, οι ελεγκτές διαβεβαιώνουν ότι «θα υπερασπιστούμε τον κλάδο μας και την λειτουργία της εναέριας κυκλοφορίας με κάθε νόμιμο μέσο αναμένοντας από την πολιτεία να κάνει ό,τι είναι λειτουργικά σωστό».

Παράλληλα, ξεκαθαρίζουν ότι «θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για τη φετινή θερινή περίοδο κάτω από δυσμενέστατες συνθήκες», με σεβασμό προς τον τουρισμό και τους επιβάτες.

24ωρη απεργία στα ΜΜΕ

«Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στην από 23/5/2018 συνεδρίασή τους και στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής πανελλαδικής κινητοποίησης που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 30 Μαΐου, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους με την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 30 Μαΐου 2018 έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 31 Μαΐου 2018 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Διαβάστε Περισσότερα » "Γενική απεργία την Τετάρτη. Ποιοι συμμετέχουν, πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς"

Βίντεο Μπουτάρης: «Πάρτε δρόμο ρε!» - Διώχνει πολίτες από το δημαρχείο

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να απολαύσετε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να διώχνει από το Δημαρχείο πολίτες που του ζήτησαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης, στο Λευκό Πύργο

Μιλάμε βεβαίως για τον Γιάννη Μπουτάρη που πριν από λίγες μέρες έπεσε θύμα ξυλοδαρμού.
Είναι ο άνθρωπος που μιλούσε για τραμπούκους και φασίστες και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές.

Από ότι φαίνεται ο κ. Μπουτάρης αρνείται με οποιονδήποτε τρόπο να μπει σε διαδικασία διαλόγου.
Όπως φαίνεται από το βίντεο πρόκειται για μέλη της Λαϊκής Ενότητας που του ζητούν να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία και ζητούν σχετική άδεια.

Μάλιστα σε κάποιο σημείο ακούγεται να λέει:

«Πάρτε δρόμο, φύγετε από εδώ»




Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο Μπουτάρης: «Πάρτε δρόμο ρε!» - Διώχνει πολίτες από το δημαρχείο "

Χρυσόγονος: Ιταμή πρόκληση η ομιλία του υποψήφιου του τουρκικού CHP στην Κομοτηνή -Να απαγορευθεί

Ιταμή πρόκληση, κατά της Ελλάδας και της ΕΕ, χαρακτήρισε ο Κώστας Χρυσόγονος την προγραμματισμένη προεκλογική ομιλία στην Κομοτηνή του Μουχαρέμ Ιντζέ, υποψήφιου του CHP για την προεδρία της Τουρκίας.

Εκεί δεν υπάρχουν καν Τούρκοι ψηφοφόροι, τονίζει ο ευρωβουλευτής, για την ομιλία που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη, ενώ υπενθυμίζει ότι ο αρχηγός του ίδιου κόμματος μιλά δημόσια για «νησιά του Αιγαίου που είναι υπό την κατοχή του ελληνικού στρατού» και απειλεί δημοσίως την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.

Ο κ. Χρυσόγονος καλεί τις ελληνικές αρχές να απαγορεύσουν τη δημόσια συγκέντρωση, γιατί επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Χρυσόγονου:

«Η επικείμενη επίσκεψη στην Κομοτηνή και προεκλογική ομιλία σε ανοικτή συγκέντρωση, μπροστά στο κτίριο των γραφείων της «Τουρκικής Νεολαίας», του υποψήφιου του κόμματος CHP για την προεδρία της Τουρκίας Μουχαρέμ Ιντζέ, την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018, αποτελεί ιταμή πρόκληση έναντι της Ελλάδος και συνολικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζω ότι ο αρχηγός του ίδιου κόμματος Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, είχε δηλώσει πριν τέσσερις μόλις μήνες - στις 10 Ιανουαρίου 2018 - ότι «τα νησιά του Αιγαίου είναι υπό την κατοχή του ελληνικού στρατού». Συνέχισε λέγοντας ότι τα νησιά αυτά «θα έρθω το 2019 και θα τα πάρω όπως πήρε ο Ετσεβίτ την Κύπρο».

Επομένως το κόμμα αυτό απειλεί δημοσίως την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και προφανώς η προεκλογική ομιλία Ιντζέ σε μια πόλη όπου δεν υπάρχουν τούρκοι ψηφοφόροι, παρά μόνο ομόθρησκοί του Έλληνες πολίτες, εντάσσεται στην επεκτατική αυτή στρατηγική. Το υπουργείο Προστασίας του πολίτη και ειδικότερα η αρμόδια Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης οφείλουν, σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. 2 του Συντάγματος, να απαγορεύσουν την υπαίθρια αυτή συνάθροιση, αφού είναι προφανές ότι εξαιτίας της επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια. Η Κομοτηνή είναι πόλη ελληνική και ταυτόχρονα ευρωπαϊκή και όχι τουρκική».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρυσόγονος: Ιταμή πρόκληση η ομιλία του υποψήφιου του τουρκικού CHP στην Κομοτηνή -Να απαγορευθεί "

Ο ευρωβουλευτής Ν. Μαριάς φέρνει στην Ευρωβουλή την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

Την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου έφερε στην Ευρωβουλή ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Νότης Μαριάς με ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

«Η αναγνώριση εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από την Τουρκία αποτελεί πλέον μια ιστορική αναγκαιότητα. Πολύ δε περισσότερο καθώς το 2019 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Το 1919 μετά την απόβαση του Κεμάλ Ατατούρκ στη Σαμψούντα του Πόντου οι νεότουρκοι προχώρησαν σε μαζικές σφαγές και δολοφονίες χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου», επεσήμανε ο κ. Μαριάς

Ο κ. Μαριάς τόνισε ότι «Άνδρες, γυναίκες και παιδιά ήταν τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που ξεπέρασαν τις 350.000. Εκτελέσεις, βιασμοί, καταναγκαστικά έργα στα τάγματα εργασίας εξολόθρευσαν τους 350.00 συμπατριώτες μας του Πόντου. Και πρόκειται για Γενοκτονία, μια και οι Έλληνες του Πόντου εξολοθρεύτηκαν από την Τουρκία επειδή ήταν Έλληνες και Χριστιανοί».

«Πριν λίγες μέρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες διοργάνωσα ως μέλος του ECR εκδήλωση για την αναγκαιότητα αναγνώρισης εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Να πράξει δηλαδή επιτέλους το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το ιστορικό του χρέος, με τη συμπλήρωση το 2019 των 100 χρόνων από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου», κατέληξε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής.

Σημειώνεται ότι στις 22 Μαΐου στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Νότης Μαριάς στις Βρυξέλλες για την Γενοκτονία των Ποντίων συμμετείχαν ως ομιλητές, ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Παναγία Σουμελά Γιώργος Τανιμανίδης και ο δρ. Ευστάθιος Ταξίδης Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης. Επίσης συμμετείχαν προσκεκλημένοι και μέλη από το περσινό συναπάντημα νεολαίας που έλαβε χώρα στις 14 Ιουλίου 2017 στην Παναγία Σουμελά, όπως είχε άλλωστε τότε δεσμευτεί να πράξει ο Νότης Μαριάς.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:


real
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ευρωβουλευτής Ν. Μαριάς φέρνει στην Ευρωβουλή την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων"

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση - Δείτε αν κερδίσατε

Πραγματοποιήθηκε η λοταρία αποδείξεων του υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τον Απρίλιο, το απόγευμα της Τρίτης.

Στην κλήρωση του ΥΠΟΙΚ και της ΑΑΔΕ 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ ο καθένας, ποσά που είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερωθούν αν είναι οι νικητές με ένα κλικ στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

Όσοι κληρωθούν στη φορολοταρία θα πρέπει να σπεύσουν να δηλώσουν τραπεζικό λογαριασμό μέσω της εφαρμογής του Taxis, ώστε να τους καταβληθεί το ποσό. Ο αριθμός των λαχνών, τους οποίους δικαιούται μηνιαίως κάθε φορολογούμενος, καθορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του.

Διαβάστε Περισσότερα » "Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση - Δείτε αν κερδίσατε"

Διαμαρτυρία Κουρουμπλή στην Frontex - Ζήτησε ίση μεταχείριση όλων των χωρών

Το Λιμενικό Σώμα καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την επιτήρηση των ευρωπαϊκών θαλασσίων συνόρων, χωρίς να υπολογίζει ωράρια εργασίας.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνάντηση που είχε με τον Εκτελεστικό διευθυντή της Frontex, Φαμπρίτσε Λετζέρι (Fabrice Leggeri), στον οποίο εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της Ελλάδας για την άνιση μεταχείρισή της στην παροχή συνδρομής, σχετικά με την επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων της Ευρώπης στο Αιγαίο.

Ο υπουργός, παρουσία του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος αντιναυάρχου Σταμάτιου Ράπτη, του Α' υπαρχηγού αντιναυάρχου Θεόδωρου Κλιάρη, του γενικού γραμματέα Ναυτιλίας Διονυσίου Τεμπονέρα και υπηρεσιακών παραγόντων, διαμαρτυρήθηκε για τις περικοπές των επιχορηγήσεων στη λειτουργία σκαφών ανοιχτής θάλασσας και στην επιχειρησιακή δράση των κλιμακίων ειδικών αποστολών που επιτηρούν τις δευτερογενείς προσφυγικές ροές.

Σημείωσε ότι ενώ η Ελλάδα αντιμετωπίζει τόσο δύσκολες επιχειρήσεις κυρίως στο Αιγαίο απέναντι στην Τουρκία, αλλά υφίσταται περικοπές.

Ζήτησε ίση μεταχείριση όλων των χωρών, ενώ δήλωσε ότι θα επισημάνει εγγράφως τις ανισότητες σε σχέση με την Ιταλία και την Ισπανία και ζήτησε ειδική συνάντηση για το θέμα, τονίζοντας ότι τα ελληνικά σύνορα στο Αιγαίο, είναι ευρωπαϊκά σύνορα.

Ο υπουργός τόνισε ότι υπάρχουν 61 διευθυντικές θέσεις στη Frontex, αλλά καμία δεν έχει καλυφθεί από Έλληνες,ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του για το γεγονός ότι η Frontex προκρίνει τη χρήση ξένων πλωτών και εναέριων μέσων, ενώ υπάρχουν διαθέσιμα ελληνικά, που είναι πολύ πιο οικονομικά.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex ευχαρίστησε για την ενημέρωση και εξέφρασε τη βούληση να βελτιωθεί η συνεργασία με την Ελλάδα.

Επικαλέστηκε τους κανονισμούς λειτουργίας της υπηρεσίας του και παραδέχτηκε ότι μπορεί να προκύπτουν οικονομικές ανισότητες μεταξύ των ελληνικών και ξένων πληρωμάτων που επιχειρούν στο Αιγαίο.

Αναφέρθηκε στις παρατηρήσεις που στέλνει η Frontex στα κράτη μέλη της, στη δυνατότητα της Ελλάδας να καταθέσει επιχειρησιακά πλάνα στις Βρυξέλλες για το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα από το 2021, ενώ δέχτηκε να γίνει τεχνική συνάντηση, για να υπάρξει μία από κοινού εκτίμηση των ενδεχόμενων ανισοτήτων ώστε αυτές να εξαλειφθούν.

Ο υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε ότι είναι έτοιμη η Ελλάδα να θέσει τα αιτήματα για παντός είδους εξοπλισμό στις Βρυξέλλες και έθεσε επιτακτικά στον κ. Λετζέρι το ζήτημα ειδικού επιδόματος από τη Frontex για όλα τα στελέχη του λιμενικού που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές.

Είπε ακόμα ότι η Ελλάδα λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τις παρατηρήσεις της Frontex και επέμεινε ότι θα καταθέσει άμεσα γραπτή θέση για όλες τις ανισότητες που παρατηρούνται, ενόψει της συνάντησης που αποδέχτηκε ο κ. Λετζέρι.

Ο κ. Κουρουμπλής επέμεινε ότι πρέπει να χρηματοδοτηθεί η λειτουργία των ελληνικών επιχειρησιακών μέσων, στο μέτρο που το λιμενικό έχει την καλύτερη τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση του συνδυασμού των προσφυγικών ροών με την τουρκική προκλητικότητα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαμαρτυρία Κουρουμπλή στην Frontex - Ζήτησε ίση μεταχείριση όλων των χωρών"

Επιχείρηση «σκούπα» κατά του παραεμπορίου στον Πειραιά

Περισσότεροι από επτά τόνοι παράνομων προϊόντων κατασχέθηκαν στον Πειραιά, σε μια ακόμη κοινή επιχείρηση-«σκούπα» της Ελληνικής Αστυνομίας με την Δημοτική Αστυνομία Πειραιά και τη συμβολή εργαζομένων στον τομέα Καθαριότητας του δήμου.

Η συντονισμένη επιχείρηση για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, πραγματοποιήθηκε στην πλατείες Ιπποδαμείας και Οδησσού, στις οδούς Αλιπέδου και Κολοκοτρώνη καθώς και στον Τινάνειο κήπο.

Τα προιόντα που κατασχέθηκαν καταστράφηκαν αυθημερόν εντός των απορριμματοφόρων του δήμου.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιχείρηση «σκούπα» κατά του παραεμπορίου στον Πειραιά"

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ιταλία – πιθανή προκήρυξη πρόωρων εκλογών, ποιες οι πιθανές ημερομηνίες

Ραγδαία λαμβάνουν χώρα οι εξελίξεις στην Ιταλία, αφού ο εντολοδόχος τεχνοκράτης πρωθυπουργός Κάρλο Κοταρέλι αποχώρησε από το Μέγαρο Κυρηνάλιο, χωρίς να ανακοινώσει τη λίστα των υπουργών της κυβέρνησής του.

Πιθανή θεωρείται στην Ιταλία η προσφυγή στις κάλπες στις 29 Ιουλίου ή στις 5 Αυγούστου, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία σχολιάζουν ότι ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα προτίθεται ενδεχομένως να προχωρήσει σε άμεση διάλυση του κοινοβουλίου και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

«Ο Κάρλο Κοτταρέλλι ενημέρωσε τον Ιταλό πρόεδρο για την όλη κατάσταση και πρόκειται να ξανασυναντηθούν αύριο το πρωί», δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του προεδρικού μεγάρου, Τζοβάνι Γκράσο.

Η κύρια αιτία της αναβολής αυτής μπορεί να είναι το ότι ο Κοταρέλι δεν πρόκειται, όπως φαίνεται, να εξασφαλίσει την στήριξη της βουλής και της γερουσίας.

Κανονικά, η ανακοίνωση της λίστας των υπουργών του Κοταρέλι αναμενόταν για σήμερα το απόγευμα.

Οργή του πολιτικού κόσμου για δηλώσεις του Επίτροπου Προϋπολογισμού

Μια φράση που αποδίδεται στον Επίτροπο Προϋπολογισμού Γκίντερ Έτινγκερ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι χρηματαγορές «θα μάθουν στους Ιταλούς πώς να ψηφίζουν» προκάλεσε την οργή όλου του πολιτικού κόσμου στην ιταλική χερσόνησο, με τον ηγέτη της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι να ζητά την άμεση παραίτηση του Γερμανού αξιωματούχου.

«Είναι τρελό, στις Βρυξέλλες είναι ξεδιάντροποι. (Ο Έτινγκερ) δηλώνει ότι οι αγορές θα μάθουν στους Ιταλούς να ψηφίζουν σωστά. Αν αυτό δεν είναι απειλή, τότε…! Εγώ, δεν φοβάμαι» έγραψε στο Twitter ο Σαλβίνι. «Θα έπρεπε να παραιτηθεί σήμερα το απόγευμα», πρόσθεσε ο ηγέτης της Λέγκα, σε βίντεο που ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook.

Σύμφωνα με τον Σαλβίνι, τα σχόλια του Έτινγκερ ήταν «απειλητικά» και δείχνουν «τη γερμανική επιθυμία για ηγεμονία και έλεγχο».

Η επίμαχη φράση, που αναρτήθηκε από έναν δημοσιογράφο και από τον Έτινγκερ, ήταν μια σύνοψη της συνέντευξης που παραχώρησε ο Γερμανός επίτροπος στην Deutsche Welle. Μετά την απόφαση του Ιταλού προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα να απορρίψει τον ευρωσκεπτικιστή υπουργό Οικονομικών που του πρότεινε ο εντολοδός πρωθυπουργός, το Χρηματιστήριο του Μιλάνου κινήθηκε πτωτικά και το σπρεντ ξεπέρασε σήμερα το όριο των 300 μονάδων βάσης.

«Η εξέλιξη των κρατικών ομολόγων, της χρηματιστηριακής αξίας των τραπεζών, της οικονομίας της Ιταλίας, έχει ήδη σκιαστεί αρνητικά (…) Μπορούμε να αναμένουμε επομένως ότι αυτό θα παίξει κάποιο ρολο στην προεκλογική εκστρατεία, ως ένδειξη για να μην οδηγήσουν (σ.σ. οι ψηφοφόροι) τους λαϊκιστές της δεξιάς ή της αριστεράς στην κυβέρνηση», είπε ο Έτινγκερ.

Ακόμη και το κεντροαριστερό, φιλοευρωπαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα ανέβασε τους τόνους. «Κανείς δεν μπορεί να πει στους Ιταλούς πώς να ψηφίζουν, και οι αγορές λιγότερο από τον καθένα. Πρέπει να σεβαστείτε την Ιταλία» έγραψε στο Twitter ο ασκών χρέη γενικού γραμματέα Μαουρίτσιο Μαρτίνα.

Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα, που προέρχεται από το Δημοκρατικό Κόμμα, ζήτησε «μια συγγνώμη ή την παραίτηση» του Επιτρόπου.

Η Κομισιόν φάνηκε επίσης να τηρεί αποστάσεις από τον Έτινγκερ, με τον εκπρόσωπό της, τον Μαργαρίτη Σχοινά, να δηλώνει ότι «οι Ιταλοί και μόνο οι Ιταλοί θα αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας τους, κανείς άλλος».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ παρενέβη επίσης στη διαμάχη. «Η έκκλησή μου προς όλους τους θεσμούς της ΕΕ: σεβαστείτε τους ψηφοφόρους. Είμαστε εδώ για να τους υπηρετούμε, όχι για να τους παραδίδουμε μαθήματα», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα αποφασίσουν οι αγορές το μέλλον της Δημοκρατίας. Ζητώ από όλους να σεβαστούν τη βούληση των Ιταλών. Έχω εμπιστοσύνη στους Ιταλούς», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ιταλός Αντόνιο Ταγιάνι.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ραγδαίες εξελίξεις στην Ιταλία – πιθανή προκήρυξη πρόωρων εκλογών, ποιες οι πιθανές ημερομηνίες"

Βούτσης: Μέχρι τις 14 Ιουνίου και σε έναν νόμο στη Bουλή τα μέτρα για την 4η αξιολόγηση

Με τη διαδικασία του επείγοντος και το αργότερο μέχρι τις 14 Ιουνίου θα έχει έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή όλες υποχρεώσεις και τα προαπαιτούμενα που συνδέονται με την ολοκλήρωση της Τετάρτης αξιολόγησης. 
Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μετά τη σημερινή διάσκεψη των προέδρων.
Ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι όλες οι νομοθετικές πρωτοβουλίες ενόψει της 21 Ιουνίου θα είναι σε ένα νόμο και όχι σε σπασμένα νομοσχέδια.
Όχι εκλογές μέσα στο 2018
Η δεύτερη είδηση που έδωσε ο κ. Βούτσης είναι ότι αποκλείονται εκλογές εντός του 2018 όπως είπε χαρακτηριστικά διότι  σε κάθε περίπτωση δεν προλαβαίνουν να ολοκληρωθούν εντός του 18 οι διαδικασίες για την συνταγματική αναθεώρηση.
Ο πρόεδρος στις Βουλής ανέφερε ότι στο κοινοβούλιο θα λειτουργήσουν φέτος τρία εικοσαήμερα θερινά τμήματα τα οποία θε ξεκινήσουν στις 16 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 30 Σεπτεμβρίου ενώ η Βούλη θα διακόψει τις εργασίες της για δύο με τρεις εβδομάδες μέσα στον Αύγουστο.
Δεν ψηφίζεται συμφωνία με τα Σκόπια σε θερινό τμήμα
Ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των θερινών τμημάτων δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφιστούν σημαντικά νομοσχέδια για τα οποία απαιτείται η συνεδρίαση της ολομέλειας. « Δεν πρόκειται προφανώς να περάσει οτιδήποτε δεν προβλέπεται από το σύνταγμα ή τον κανονισμό της Βουλης. Οτιδήποτε θεωρείτε σοβαρό από πλευράς νομοθετικής και αφορα ή στο Σύνταγμα ή σε διεθνείς κυρώσεις ή οτιδήποτε άλλο θα είναι μέχρι τις 15 Ιουλίου ή από 1ης Οκτωβρίου και μετά».
Άρα ο πρόεδρος της Βουλής άφησε να εννοηθεί ότι σε καμία περίπτωση μια ενδεχόμενη συμφωνία για το θέμα των Σκοπίων δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει σε θερινό τμήμα.
Πριν τα θερινά ο Κλεισθένης και το σπάσιμο της Β Αθήνας
Ως προς το νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση δηλαδή τον περίφημο Κλεισθένης αλλά και το νομοσχέδιο για το σπάσιμο της Β Αθήνας ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι αυτά θα έρθουν πριν από τις 16 Ιουλίου με βάση τις τοποθετήσεις και τις δηλώσεις του υπουργού εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη. «Εγώ περιμένω να συζητηθεί ο Κλεισθένης και τα συμπαραμαρτούντα πριν το κλείσιμο της ολομέλειας αλλά αυτό έχει σχέση και με την κυβέρνηση μπορεί να πει όχι το συζητάμε ξανά το σκεφτόμαστε πάλι».
Τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος
Όσον αφορά την εναρκτήρια συνεδρίαση για την αναθεώρηση του Συντάγματος ο κ. Βούτσης ανέφερε πως δεν θεωρεί πιθανή την έναρξη της μέχρι τις 16 Ιουλίου άρα η διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος θα ξεκινήσει από αρχές Οκτωβρίου και μετά.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Βούτσης: Μέχρι τις 14 Ιουνίου και σε έναν νόμο στη Bουλή τα μέτρα για την 4η αξιολόγηση "

ΝΔ: Είμαστε αντίθετοι με την τουρκική προεκλογική συγκέντρωση στη Θράκη

«Η Νέα Δημοκρατία είναι αντίθετη με τη μεταφορά στη Θράκη της προεκλογικής κομματικής αντιπαράθεσης ενόψει των εκλογών στην Τουρκία».

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία είναι αντίθετη με τη μεταφορά στη Θράκη της προεκλογικής κομματικής αντιπαράθεσης ενόψει των εκλογών στην Τουρκία.
Δεν συμφωνούμε με την εξαγωγή τουρκικών προεκλογικών συγκεντρώσεων, εντάσεων και πόλωσης σε ελληνικό έδαφος και μεταξύ Ελλήνων πολιτών μουσουλμανικού θρησκεύματος.
Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει τα αναγκαία μέτρα, όπως έχει γίνει και σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».


ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Είμαστε αντίθετοι με την τουρκική προεκλογική συγκέντρωση στη Θράκη "

Πυροβολισμοί με τέσσερις νεκρούς στη Λιέγη - «ως τρομοκρατικό» ερευνούν το περιστατικό οι αρχές

Ενοπλη συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και ενός άνδρα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στη Λιέγη.
Δύο αστυνομικοί, ένας περαστικός αλλά και ο δράστης, ο οποίος φέρεται να είχε πάρει όμηρο μια γυναίκα, είναι νεκροί.
Ακόμη δύο άνδρες της αστυνομίας έχουν τραυματιστεί. 
«Ερευνούμε το περιστατικό ως τρομοκρατικό»
Οπως ανακοίνωσε το γραφείο του εισαγγελέα της Λιέγης, οι αρχές ερευνούν το περιστατικό «ως τρομοκρατικό».
Αλλωστε, όπως ανέφερε από τα πρώτα λεπτά μετά την επίθεση, ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών, «η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία παρακολουθεί στενά την κατάσταση», με εκπρόσωπο της Υπηρεσίας να διευκρινίζει αρχικά ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά. 
Την ίδια ώρα, μαρτυρίες που επικαλείται η εφημερίδα «La Libre Belgique» αναφέρουν ότι ο δράστης φέρεται να φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ» (ο Αλλάχ είναι μεγάλος) πριν ανοίξει πυρ. Δεν έχει υπάρξει, ωστόσο, καμία επίσημη επιβεβαίωση από την πλευρά της αστυνομίας. 
kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροβολισμοί με τέσσερις νεκρούς στη Λιέγη - «ως τρομοκρατικό» ερευνούν το περιστατικό οι αρχές"

ΕΦΕΤ: Ποιες σοκολάτες ανακαλεί από την αγορά

Την ανάκληση προϊόντος χωρίς επισήμανση συσκευασίας στα ελληνικά που περιλαμβάνει αλλεργιογόνα συστατικά (σίτος, σόγια, γάλα, ξηροί καρποί) ανακοίνωσε η Mondelez Ελλάς.

Σε συνέχεια ενημέρωσης του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), η Mondelez Ελλάς ανακοίνωσε ότι ποσότητα των προϊόντων MIKADO σε συσκευασία 75 γρ. γεύσης σοκολάτα γάλακτος (Chocolat au Lait) και MIKADO σε συσκευασία 70 γρ. γεύσης λευκής σοκολάτας (Chocolat Blanc) έχει διανεμηθεί στην αγορά σε συσκευασίες των οποίων η επισήμανση δεν είναι στην ελληνική γλώσσα.

Στα συστατικά του προϊόντος περιλαμβάνονται το σιτάρι, η σόγια και το γάλα και μπορεί να περιέχει ίχνη ξηρών καρπών.

Αυτά τα συστατικά ενδέχεται να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις σε ορισμένους καταναλωτές. Καθώς η συσκευασία δεν είναι στα ελληνικά, τα συστατικά δεν είναι σαφή και κατανοητά για τους καταναλωτές. Μόλις αναγνωρίστηκε το ζήτημα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε σχετικά με το σφάλμα επισήμανσης.

Η εν λόγω ενημέρωση αφορά στις ακόλουθες παρτίδες:

MIKADO σε συσκευασία 75 γρ. γεύσης σοκολάτα γάλακτος (Chocolat au Lait)

– OCE0573761 (ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 30/6/2018)

– OCE0573771 (ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 30/6/2018)

– OCE0573772 (ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 30/6/2018)

MIKADO σε συσκευασία 70 γρ. γεύσης λευκής σοκολάτας (Chocolat Blanc)

– OCE3474143 (ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 31/07/2018)

– OCE3474473 (ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 31/08/2018)

– OCE3474511 (ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 31/08/2018)

– OCE3474512 (ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 31/08/2018)

– OCE3475022 (ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 30/09/2018)

Οι καταναλωτές που είναι αλλεργικοί στο γάλα, το σιτάρι, τη σόγια ή τους ξηρούς καρπούς καλούνται να μην ανοίξουν ή καταναλώσουν το προϊόν και να έρθουν σε επαφή με τη γραμμή εξυπηρέτησης των καταναλωτών στο 00800 11 8 1111 όπου θα λάβουν πρόσθετες πληροφορίες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το προϊόν είναι άριστης ποιότητας και ασφάλειας και είναι κατάλληλο για κατανάλωση από τους καταναλωτές πλην των αλλεργικών ομάδων.

Αυτό το σφάλμα σήμανσης επηρεάζει μόνο αυτούς τους συγκεκριμένους κωδικούς παρτίδων και δεν επηρεάζονται άλλοι κωδικοί του Mikado ή ποικιλίες / γεύσεις. Τα προϊόντα διατίθενται στην Ελλάδα από τη Mondelez Ελλάς ΑΕ.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΦΕΤ: Ποιες σοκολάτες ανακαλεί από την αγορά"

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε την απομάκρυνση των αστυνομικών στη δίκη για τον «αρχιμαφιόζο» Σουσανασβίλι

Την αποβολή των αστυνομικών της ΕΚΑΜ από την αίθουσα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης όπου επρόκειτο να εξεταστεί το αίτημα έκδοσης στη Γαλλία του κατηγορουμένου ως επικεφαλής μαφιόζικης οργάνωσης Λάσα Σουσανασβίλι, ζήτησε η συνήγορός του και τέως πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Ζητούμε την απομάκρυνση των οπλοπολυβόλων και των ενστόλων με καλυμμένα τα πρόσωπα εκτός της αίθουσας», είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου, ενώ οι συνάδελφοί της πρόσθεσαν ότι επί μήνες ο πελάτης τους ερχόταν μόνος του στο δικαστήριο εφόσον ηταν ελεύθερος.

Το Συμβούλιο Εφετών έκανε το αίτημα εν μέρει δεκτό επιτρέποντας την παρουσία μόνον δυο αστυνομικών στις εισόδους των κρατητηρίων και οι υπόλοιποι έμειναν εκτός. Ωστόσο η αίθουσα παραμένει γεματη από αστυνομικούς που απλώς δεν φορούν κουκούλες, αλλά παραμένουν «αστακοί» για λόγους ασφαλείας.

Οι γαλλικές αρχές εχουν ζητήσει την έκδοση του 57χρονου τον οποίο κατηγορούν ότι ήταν επικεφαλής μαφιόζικης οργάνωσης που δρούσε τα τελευταία χρονια στη Γαλλία κυρίως με τη διάπραξη κλοπών.

Ο Λάσα Σουσανασβίλι έχει καταδικαστεί ήδη στην Ελλαδα σε κάθειρξη 14 χρόνων με παρόμοια κατηγορία, ότι διηύθυνε οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην Ισπανία. Δικάστηκε με το σκεπτικό ότι το διευθυντήριο ήταν στη Θεσσαλονίκη και γι αυτό είχε απορριφθεί αίτημα έκδοσης που είχαν κάνει τότε οι ισπανικές αρχές.

«Είναι μια σκευωρία ισπανικών και.γαλλικών αρχών. Δεν έχω πάει στη Γαλλία δεν ξέρω ούτε που είναι στον χάρτη», είπε προς το δικαστικό συμβούλιο ο 57χρονος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε την απομάκρυνση των αστυνομικών στη δίκη για τον «αρχιμαφιόζο» Σουσανασβίλι"

Οι Ελληνες είναι οι πιο χρεωμένοι στην Ευρώπη -Ποιες πληρωμές καθυστερούν

Οι πιο χρεωμένοι μεταξύ των Ευρωπαίων είναι οι Ελληνες με σχεδόν τους μισούς να πληρώνουν με καθυστέρηση, στεγαστικά δάνεια, ενοίκια, λογαριασμούς ΔΕΚΟ ή άλλες υποχρεώσεις, όπως δόσεις για αγορές.
Eρευνα της Eurostat που δημοσιεύτηκε σήμερα καταδεικνύει ότι στην Ελλάδα, το 2016,  το 47,9%, σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού είχε σε καθυστέρηση υποχρέωσεις αυτού του τύπου και μάλιστα με μεγάλη απόσταση από τις επόμενες χώρες, όπως φαίνεται και στο γράφημα της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής.
Στη δεύτερη θέση είναι η Βουλγαρία με σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού να πληρώνει καθυστερημένα τις υποχρεώσεις του, στην τρίτη θέση η Κύπρος με το 26,6% των πολιτών να δηλώνουν ότι καθυστερούν την αποπληρωμή δανείων, ενοικίων και λογαριασμών και πολύ κοντά βρίσκεται η Κροατία με ποσοστό 26,4%.
Ενας στους δέκα στην ΕΕ χρωστάει
Το 2016, το 10,4% του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) ήταν σε καθυστέρηση με την υποθήκη, το μίσθωμα ή άλλες υποχρεώσεις, όπως λογαριασμοί κοινής ωφέλειας ή πληρωμές αγοράς δόσεων, οι οποίες συνήθως πληρώνονται ως μηνιαίες δόσεις. Με άλλα λόγια, ένας στους δέκα ανθρώπους στην ΕΕ διέθετε τέτοιου είδους οφειλές και καθυστερήσεις πληρωμών το 2016.
Όταν επικεντρώνεται στις καθυστερούμενες οφειλές για πληρωμές υποθηκών ή ενοικίων, το ποσοστό ανερχόταν σε 3,5% στην ΕΕ. Οι άνθρωποι που ζουν σε νοικοκυριά με συντηρούμενα τέκνα (4,8%) είχαν διπλάσια πιθανότητα να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση όπως και τα παιδιά χωρίς εξαρτώμενα παιδιά (2,3%).
Τριπλασιάστηκε το ποσοστό των Ελλήνων που χρωστάνε στεγαστικά και ενοίκια
Η ίδια ζοφερή εικόνα προκύπτει όταν εξετάζονται τα στοιχεία που αφορούν μόνο στις δόσεις των στεγαστικών δανείων και των ενοικίων όπου και πάλι η Ελλάδα καταγράφει αρνητική πρωτιά με το 15,3% του συνολικού πληθυσμού να έχει χρέη ποσοστό τριπλάσιο από το 2008 όπου μόλις το 5,5% καθυστερούσε δάνεια και ενοίκια.
Το ποσοστό της Ελλάδας, όπως φαίνεται και στο παραπάνω γράφημα ήταν το υψηλότερο από όλα τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ. Το επόμενο μεγαλύτερο ποσοστό καταγράφηκε στην Κύπρο (8,6%), ακολουθούμενη από την Ισπανία και τη Γαλλία (5,2%), την Ουγγαρία (5,1%), τη Φινλανδία (4,9%) και την Ιταλία (4,2%).
Αντίθετα, το ποσοστό του πληθυσμού σε καθυστέρηση ήταν κάτω από 2% σε επτά κράτη μέλη της ΕΕ: Εσθονία (1,8%), Γερμανία (1,6%), Ιρλανδία και Λιθουανία (και 1,4%), Κροατία και Πολωνία Ρουμανία (0,9%). Ωστόσο, αυτά τα χαμηλά επίπεδα μπορεί να σχετίζονται εν μέρει με το μικρό ποσοστό του πληθυσμού που είχε υποθήκη ή ενοικιάζονταν σε τιμές αγοράς, υποδεικνύοντας ότι είχαν ήδη πληρώσει την υποθήκη τους ή δεν πληρώνουν ενοίκιο σε τιμές αγοράς.
Σε σύγκριση με το 2008, το ποσοστό του πληθυσμού που έμεινε πίσω με τις υποθήκες ή τις πληρωμές μισθωμάτων σχεδόν τριπλασιάστηκε στην Ελλάδα από 5,5% σε 15,3%, ενώ υπερδιπλασιάστηκε στην Κύπρο (από 3,4% το 2008 σε 8,6% το 2016 ), καθώς και στο Λουξεμβούργο (από 1,1% έως 2,7%) και στην Πολωνία (από 0,6% έως 1,3%). Ωστόσο, για το Λουξεμβούργο και την Πολωνία, το συνολικό μερίδιο των καθυστερημένων ατόμων παραμένει χαμηλό σε σύγκριση με άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Ελληνες είναι οι πιο χρεωμένοι στην Ευρώπη -Ποιες πληρωμές καθυστερούν "

Δημοσκόπηση: Κλείνει η ψαλίδα ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Εκλογές το 2019 ζητούν οι πολίτες

Διαρκώς μειούμενη βαίνει η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από τη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr. Ειδικότερα η διαφορά στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής βρίσκεται πλέον στο 6,5% και λίγο πάνω από 8% στην πρόθεση ψήφου. Ωστόσο οι εκτιμήσεις είναι ρευστές καθώς το ποσοστό της "μετέωρης ψήφου", που προέρχεται κυρίως από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει πολύ υψηλό. Παράλληλα οι πολίτες φαίνεται πως διαφωνούν με το αίτημα της αντιπολίτευσης (ΚΙΝΑΛ και ΝΔ) για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, εντός του 2018, ζητώντας στην πλειονότητά τους ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας ή διπλές κάλπες το 2019.
Αναλυτικά σχετικά με το ζήτημα του χρόνου των εκλογών το 44% δηλώνει πως επιθυμεί οι εκλογές να διεξαχθούν στην ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας το 2019, ενώ το 8% εμφανίζεται θετικό σε διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών μαζί με τις ευρωεκλογές το 2019.
Αντίθετα υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες τάσσεται το 29%, ενώ ένα επιπλέον 11% ζητάει διεξαγωγή εκλογών μέχρι το τέλος του 2018.
Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 23,9%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 15,7%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, η Χρυσή Αυγή με 5,3% και το ΚΚΕ με 4,4%. Κάτω από το 3% στην πρόθεση ψήφου βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων (1,6%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,6%) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,4%, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου (1,3%) και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου (1,2%), ενώ η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, συγκεντρώνει μόλις το 0,6%.
Βάσει των στοιχείων εδώ και σχεδόν ένα χρόνο η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται διαρκώς. Ειδικότερα από το 13,3% που είχε καταγραφεί τον Μάρτιο του 2017 σήμερα βρίσκεται στο 8,2%.
Σημείο κλειδί που καθιστά απρόβλεπτες τις εξελίξεις είναι η "μετέωρη ψήφος", που παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Η συσπείρωση της ΝΔ, σε σχέση με τις εκλογές του 2015 ανέρχεται στο 76%, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μόλις στο 33% και μάλιστα όπως καταγράφεται η πλειονότητα των ψηφοφόρων δεν έχει μετακινηθεί σε κάποιο άλλο κόμμα αλλά βρίσκονται στο χώρο της “μετέωρης ψήφου” (όσοι δεν επιλέγουν αυτή τη στιγμή κάποιο κόμμα). Το γεγονός πως η “μετέωρη ψήφος” παραμένει σε τόσο υψηλά επίπεδα (33,3%) - και με μεγάλη "συμμετοχή" ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ - καθιστά πιθανή κάθε ανατροπή αποτελέσματος, είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση. 
Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής η ΝΔ συγκεντρώνει το 33,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει το 27%. Το Κίνημα Αλλαγής κινείται στο 10%, η Χρυσή Αυγή στο 7%, το ΚΚΕ στο 6,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 3%. Κάτω από το όριο του 3% κινείται η Ένωση Κεντρώων με 2,5%. Και στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής η ψαλίδα ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ διαρκώς κλείνει και πλέον βρίσκεται στο 6,5% από το 10,5% που ήταν πριν από σχεδόν έναν χρόνο.
Μικρή είναι η διαφορά στο ερώτημα για καταλληλότερο πρωθυπουργό, όπου βέβαια ο “κανένας” συνεχίζει να διατηρεί τα πρωτεία με 37%. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 27% των προτιμήσεων και ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 32%. Αντίθετα στην παράσταση νίκης η ΝΔ διατηρεί ένα ισχυρό προβάδισμα καθώς το 62% των ερωτηθέντων εκτιμά πως θα είναι το πρώτο κόμμα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Στο μέτωπο της οικονομίας αυξημένο εμφανίζεται το ποσοστό όσων βλέπουν πλέον βελτίωση μετά την έξοδο από τα μνημόνια. Συγκεκριμένα το 28% εκτιμά πως η έξοδος θα φέρει μια σταδιακή βελτίωση στην οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών, ενώ το 29% δηλώνει πως αυτή θα παραμείνει ίδια. Αντίθετα το 34% εξακολουθεί να βλέπει επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών ακόμη και μετά την έξοδο από τα προγράμματα.
Τέλος, συντριπτικό είναι το ποσοστό όσων τάσσονται υπέρ του αιτήματος για επαναδιαπραγμάτευση με στόχο την αναβολή ή ακύρωση των μέτρων για την περικοπή των συντάξεων και τη μείωση του αφορολογήτου που έχουν ψηφιστεί για το 2019 -2020. Το 82% των πολιτών καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια τέτοια επαναδιαπραγμάτευση, με μόλις το 13% να υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να συμβεί. 
Η Ταυτότητα της έρευνας
tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση: Κλείνει η ψαλίδα ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Εκλογές το 2019 ζητούν οι πολίτες"

Προκλητικό βίντεο από Ερντογάν για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης: Ξαναγράφει την ιστορία

Την ευκαιρία να κάνει ακόμη μια προπαγάνδα βρήκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές, με αφορμή τη συμπλήρωση, σήμερα, 565 χρόνων, από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης (Τρίτη 29 Μαΐου 1453).

Η τουρκική προεδρία έφτιαξε βίντεο, 3:49 λεπτών, όπου «ζωντανεύει», με την δική της ματιά βέβαια, όλες τις ιστορικές προσωπικότητες της Τουρκίας και φτάνει μέχρι τον Ερντογάν!

Το βίντεο ξεκινά με την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και τους στρατιώτες του Μωάμεθ του Πορθητή να σέρνουν τα καράβια στη στεριά.

Στην συνέχεια εμφανίζονται πολλές μορφές της τουρκικής ιστορίας. Ο Σουλτάνος Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, ο Σουλτάνος Αμπντουλχαμίντ, ο Κεμάλ Ατατούρκ, ο Αντνάν Μεντερές, ο Τουργκούτ Οζάλ, για να κλείσει η αυλαία με τον ίδιο τον Ερντογάν.



mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκλητικό βίντεο από Ερντογάν για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης: Ξαναγράφει την ιστορία"

Συντάξεις: Συμφώνησαν σε μεγαλύτερες περικοπές από ό,τι χρειαζόταν

Σε μεγαλύτερες περικοπές το 2019 στις κύριες συντάξεις σε σχέση με εκείνες που χρειαζόταν φαίνεται πως συμφώνησε πριν από έναν χρόνο η κυβέρνηση.
Ο λόγος για τον περιορισμό έως 18% της "προσωπικής διαφοράς" που θα προκύψει από τον επαναϋπολογισμό όλων των καταβαλλόμενων κύριων συντάξεων από 1η Ιανουαρίου 2019, όπως προβλέπει η συμφωνία κυβέρνησης - "θεσμών" τον περασμένο Ιούνιο. 
Η συμφωνία αυτή προβλέπει πως από τις μειώσεις αυτές θα προκύψει εξοικονόμηση ύψους 2,1 δισ. ευρώ. 
Ωστόσο, οι τελευταίες εκτιμήσεις αρμόδιων στελεχών του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), δείχνουν ότι περικοπές έως 18% σε κοντά 1 εκατομμύριο καταβαλλόμενες με αρνητική "προσωπική διαφορά" (λόγω του ότι οι επαναϋπολογισθείσες είναι χαμηλότερες από τις νυν καταβαλλόμενες) στις καταβαλλόμενες κατά τη 12η Μαΐου 2016 συντάξεις θα φέρει εξοικονόμηση 2,6 δισ. ευρώ. 
Μ' άλλα λόγια, οι περικοπές των συντάξεων στις οποίες συμφώνησε η κυβέρνηση ενδεχομένως να επιφέρουν μεγαλύτερη κατά 500 εκατ. ευρώ (2,6 δισ. ευρώ έναντι 2,1 δισ. ευρώ) εξοικονόμηση σε σχέση με εκείνη την οποία αρχικά προέβλεψε.
Αυτή η απόκλιση προκύπτει από το επαναϋπολογισμό σχεδόν του 90%-95% των ήδη καταβαλλομένων κύριων συντάξεων με βάση τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου. Με βάση τη διαφαινόμενη υπεραπόδοση του μέτρου της μείωσης έως 18% στις συντάξεις, τις νεότερες προβλέψεις για το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ το 2018, αλλά και τη δέσμευση της κυβέρνησης να εξοικονομήσει 1% του ΑΕΠ από παρεμβάσεις στις συντάξεις το 2019 προκύπτουν –σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές του Capital.gr – τα ακόλουθα τρία σενάρια: 
Τα τρία σενάρια 
1.    Εφαρμογή των μειώσεων έως 15% με στόχο τα 2,1 δισ. ευρώ 
Η διαφαινόμενη υπεραπόδοση των περικοπών έως 18% στις συντάξεις εισαγάγει έναν νέο παράγοντα αναθεώρησης των περικοπών στις συντάξεις. Και αυτός είναι το πραγματικό –και όχι το αρχικά εκτιμώμενο– κόστος των περικοπών με βάση το ήδη καθορισμένο ανώτατο πλαφόν της μείωσης, δηλαδή το 18%. 
Αν επαληθευθεί η νεότερη και πιο ρεαλιστική πρόβλεψη, αυτή για μεγαλύτερη από την αναμενόμενη εξοικονόμηση από τις περικοπές έως 18% στις συντάξεις το 2019, δεν θα πρέπει να αποκλείεται –σύμφωνα με τις ίδιες πηγές– να μετριασθεί το ανώτατο ποσοστό της μείωσης στις συντάξεις το 2019 π.χ. στο 14%-15% (έναντι 18% που είναι σήμερα) με στόχο τα 2,1 δισ. ευρώ. Το σενάριο αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι το αρχικά προβλεπόμενο συνολικό ποσό της εξοικονόμησης (2,1 δισ. ευρώ) έχει υπολογισθεί ως ποσοστό 1% επί του ΑΕΠ του 2019, όπως επισημαίνουν κύκλοι του υπ. Εργασίας. Μία προς τα κάτω αναθεώρηση της πρόβλεψης για το ΑΕΠ, θα οδηγούσε σε μία ανάλογη προς τα κάτω αναθεώρηση της πρόβλεψης για περικοπή του συνολικού ποσού από τις συντάξεις. Ήδη υπάρχουν εκτιμήσεις για περικοπές 1,9 δισ. ευρώ (και όχι 2,1 δισ. ευρώ). 
2.    Περικοπές έως 18% με στόχο τα 2,6 δισ. ευρώ 
Παραμένει, όμως, φυσικά στο τραπέζι, να εφαρμοσθούν οι προβλεπόμενες μειώσεις έως 18% –όπως προβλέπει η περσινή συμφωνία κυβέρνησης και "θεσμών"– με στόχο την εξοικονόμηση 2,6 δισ. ευρώ και όχι των 2,1 δισ. ευρώ που προβλέπει η περσινή συμφωνία.
Αυτό σημαίνει πως το μέτρο της περικοπής θα είχε δημοσιονομική υπεραπόδοση και θα οδηγούσε σε ακόμα μεγαλύτερο σε σχέση με το προβλεπόμενο πρωτογενές πλεόνασμα το 2019. 
Ένα υπερπλεόνασμα το 2019 –την ίδια ώρα που ούτως ή άλλως αναμένεται από το ΥΠΟΙΚ υπέρβαση του στόχου– με τη σειρά του θα έδινε μεγαλύτερη δυνατότητα για πολιτικές κοινωνικής αναδιανομής στο τέλος του εν λόγω έτους. Οι θετικές, μάλιστα, συνέπειες από ένα πιο διευρυμένο (σε σχέση με τις σημερινές προβλέψεις) "κοινωνικού μερίσματος" τον Δεκέμβριο του 2019 δημιουργεί ένα επιπλέον "μαξιλάρι" κοινωνικής αποδοχής της μείωσης του αφορολόγητου την 1η Ιανουαρίου του 2020.
3. Αναβολή των περικοπών 
Υπάρχει, όμως, και ένας άλλος παράγοντας ριζικής αναθεώρησης –για την ακρίβεια αναβολής ή έστω μεγάλου μετριασμού– των προβλεπόμενων στόχων περικοπής των συντάξεων έως 18% με στόχο την εξοικονόμηση 2,1 δισ. ευρώ (ή 1,9 δισ. ευρώ). Και αυτός είναι είναι οι νεότερες, ανεπίσημες για την ώρα, εκτιμήσεις, για το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ και συνολικά του Κοινωνικού Προϋπολογισμού (πλην νοσοκομείων) το 2019. 
Αν και αυτό δεν θα αποτυπωθεί στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής το οποίο θα συμφωνηθεί τον ερχόμενο μήνα, οι τρέχουσες προβλέψεις για τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ δείχνουν πλεόνασμα φέτος ύψους 1,2 - 1,5 δισ. ευρώ έναντι μόλις 200 εκατ. ευρώ που προβλέπει η εισηγητική έκθεση του κρατικού Προϋπολογισμού. 
Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως όταν η κυβέρνηση συμφωνούσε τις περικοπές του 2019, δηλαδή τον Ιούνιο του 2017, το Μεσοπρόθεσμο προέβλεπε έλλειμμα... 700 εκατ. ευρώ για τον ΕΦΚΑ το 2018. Μ' άλλα λόγια, η απόκλιση από τις τρέχουσες άτυπες προβλέψεις για το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ φέτος (1,2-1,5 δισ. ευρώ) ξεκινά από το 1 δισ. ευρώ και καταλήγει στα 1,7 δισ. ευρώ, σε σχέση με τις επίσημες προβλέψεις στα μέσα του 2018, αλλά και εκείνες στα μέσα του 2017 αντίστοιχα. Η θετική απόκλιση αυτή ενισχύει –σύμφωνα με στελέχη του Υπ. Εργασίας– τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για μετριασμό των περικοπών των συντάξεων το 2019 ή ακόμα και αναβολής τους για το β' εξάμηνο του 2019 (αφού έχει αναθεωρηθεί επισήμως το πλεόνασμα του κράτους και του ΕΦΚΑ τον Απρίλιο του 2019) ή τις αρχές του 2020. 
capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Συντάξεις: Συμφώνησαν σε μεγαλύτερες περικοπές από ό,τι χρειαζόταν"

Αυστριακός υπουργός θα προτείνει στον Βίτσα: Να κάνουμε τα σύνορα αδιαπέραστα για τους μετανάστες

Τηλεφωνικές επαφές "με όλους τους ομολόγους του, από την Ελλάδα μέχρι την Σλοβενία", για να εξετάσουν το προσφυγικό, προτίθεται να έχει από σήμερα ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Χέρμπερτ Κικλ, του συγκυβερνώντος - με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς - ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος από το Μάουερμπαχ της Κάτω Αυστρίας, όπου ολοκληρώνεται σήμερα μία διημερίδα της κυβέρνησης συνασπισμού.

Προειδοποιώντας, ότι δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί η κατάσταση με το "ανεξέλεγκτο κύμα προσφύγων" το 2015 και 2016 και εκφράζοντας τις "ανησυχίες" του για τις, όπως ισχυρίστηκε, σαφώς αυξανόμενες και πάλι ροές μεταναστών, ο Χέρμπερτ Κικλ εξήγγειλε το κλείσιμο όλων των αυστριακών συνόρων , "εάν αυτό κριθεί αναγκαίο", καθιστώντας τα σύνορα προς την Αυστρία "αδιαπέραστα, πραγματικά αδιαπέραστα".

Ο ίδιος δεν ανέφερε κάποιον αριθμό από τον οποίο και μετά θα συμβεί αυτό, τόνισε μόνο πως είναι αντίπαλος των ποσοστώσεων και των "ποσοτικών καθορισμών", επισημαίνοντας πως, εάν δεν επαρκούν οι υπάρχοντες συνοριακοί έλεγχοι, δεν πρόκειται να επιτραπεί η διέλευση κανενός πρόσφυγα και προς τούτο η κατάσταση θα ελέγχεται και θα αξιολογείται σε καθημερινή βάση.

Ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών ευελπιστεί, όπως σημείωσε, στην άμεση επιχειρησιακή δραστηριότητα της συνοριοφυλακής και της υπό σύσταση μονάδας αστυνομίας αλλοδαπών, στην οποία ανήκουν 500 έως 600 υπάλληλοι, οι οποίοι μπορούν να μεταφερθούν άμεσα για το κλείσιμο των συνόρων, ενώ βρίσκεται ήδη στη διάθεσή τους ο κατάλληλος εξοπλισμός.

Τις "ανησυχίες" του ως προς τη δημιουργία ενός νέου βαλκανικού διαδρόμου προσφύγων, που οδηγεί στη Δυτική Ευρώπη μέσω Αλβανίας, Μαυροβουνίου, Σερβίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Κροατίας και Σλοβενίας εξέφρασε στη διάρκεια της διημερίδας και ο Αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ανακοίνωσε ταυτόχρονα πως θα έχει σχετικές συζητήσεις με τις χώρες που βρίσκονται κατά μήκος του διαδρόμου - με πρώτο τον Αλβανό πρωθυπουργό που θα βρεθεί την Τετάρτη στη Βιέννη για επίσκεψη εργασίας - ενώ διαβεβαίωσε πως δεν θα επιτραπεί μία επανάληψη της κατάστασης του 2015.

Ο ίδιος διατεινόταν πως εφέτος ο αριθμός των αφίξεων στην Ελλάδα έχει φτάσει ήδη τις 18.000, που είναι, όπως είπε, ένας "πολύ, πολύ υψηλός αριθμός" και που αντιστοιχεί σε μία αύξηση κατά 150 % σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών στη Σλοβενία έχουν φτάσει από τις αρχές της χρονιάς 1.567 μετανάστες, έναντι των 322 στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, ενώ στην Αυστρία από τις αρχές της χρονιάς έως τις 20 Μαΐου, είχαν υποβληθεί 5.319 αιτήσεις χορήγησης ασύλου, σε σχέση με το σύνολο των 24.296 αιτήσεων μέσα στο 2017.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστριακός υπουργός θα προτείνει στον Βίτσα: Να κάνουμε τα σύνορα αδιαπέραστα για τους μετανάστες"

Βουλή: Φέσι 140.000 ευρώ από κινητά βουλευτών

Με απλήρωτους λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων συνεχίζουν να «φεσώνουν» το κοινοβούλιο πολλοί βουλευτές. Η Βουλή καλύπτει μέχρι 100 ευρώ και τα υπόλοιπα βαραίνουν τους βουλευτές.

Ωστόσο, δεν πληρώνονται πάντα από τους βουλευτές (το αντίθετο μάλλον) και έτσι το συνολικό ποσό που χρωστούν στη Βουλή έφτασε τις 140.000 ευρώ.

Ο ειδικός γραμματέας της Βουλής, Κώστας Βασιλάκης, κάλεσε τους αρμόδιους των κοινοβουλευτικών ομάδων και τους ζήτησε να συστήσουν στα μέλη τους ρύθμιση του θέματος.

Υπάρχει, μάλιστα, βουλευτής που χρωστάει 5.000 ευρώ! Αν οι… λαλίστατοι βουλευτές δεν τα πληρώσουν, τότε η Βουλή θα προχωρήσει σε παρακράτηση των οφειλών από τους βουλευτικούς μισθούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μόνο κόμμα που δεν έχει βουλευτές να χρωστάνε είναι η Ένωση Κεντρώων.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Φέσι 140.000 ευρώ από κινητά βουλευτών"

Ισραήλ σε ΗΠΑ: Μην πουλήσετε F-35 στην Τουρκία

Το μονοπώλιο στην κατοχή και χρήση των υπερσύγχρονων F-35 στην περιοχή της Μέσης Ανατολής θέλει να έχει το Ισραήλ, καλώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην αποφασίσουν την πώληση και παράδοση των υπερσύγχρονων πολεμικών αεροσκαφών στην Τουρκία.

Οι σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Τελ Αβίβ, με αφορμή τα γεγονότα στην Ιερουσαλήμ και τη Λωρίδα της Γάζας, έχουν περιέλθει στο χειρότερο επίπεδο. Οι ηγεσίες των δύο χωρών έχουν προβεί στην απέλαση των διπλωματικών αποστολών, ενώ οι απειλές σε κορυφαίο επίπεδο περιλαμβάνονται στην καθημερινή ατζέντα.

Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στην εφημερίδα Haaretz ότι το Ισραήλ επιδιώκει να είναι η μοναδική δύναμη που κατέχει F-35 στο οπλοστάσιό της στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

«Οι ανησυχίες μας για την Τουρκία είναι μεγάλες, καθώς απομακρύνεται από τις θέσεις του ΝΑΤΟ, αλλά και από το ρόλο ως σύμμαχος εναντίον των τρομοκρατών. Αυτή δεν είναι συμπεριφορά συμμάχου», τόνισε χαρακτηριστικά. «Ήταν σημαντικός σύμμαχός μας για χρόνια, όταν όμως δεν γνωρίζουμε μία χώρα σε ποια κατεύθυνση θα βαδίσει, πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ισραήλ σε ΗΠΑ: Μην πουλήσετε F-35 στην Τουρκία"

Απειλές Ρουβίκωνα μετά την έφεση κατά της αθώωσής 8 μελών του

Επανεμφάνιση έκανε ο Ρουβίκωνας, με αφορμή την απόφαση του εισαγγελέα να ασκήσει έφεση κατά της αθώωσης 8 μελών της ομάδας για την εισβολή στο δημαρχείο Τήνου.

Σε ανάρτησή του σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη της αναρχικής ομάδας επισημαίνουν ότι η άσκηση έφεσης δείχνει ότι «η αστική δικαιοσύνη δεν εμπιστεύεται ούτε και αποδέχεται τις αποφάσεις των δικών της παιδιών», ενώ θεωρεί ότι το μήνυμα που δίνει η συγκεκριμένη ενέργεια είναι ότι «όποιος έχει φωνή ή ακόμα περισσότερο δράση που ενοχλεί το Βαθύ κράτος,θα διώκεται μέχρι να καταδικαστεί».

«Η νέα αυτή τακτική του κράτους να δικάζει ξανά και ξανά τους αγωνιστές,δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη», προειδοποιούν, ενώ κάνουν ειδική αναφορά στον Τάσο Θεοφίλου που έχει κληθεί εκ νέου από τις δικαστικές αρχές.

«Κηφήνας ο Μητσοτάκης, κάθαρμα ο δήμαρχος Σύρου»

Τα μέλη του Ρουβίκωνα βάλλουν ευθέως κατά του προέδρου της ΝΔ, τον οποίο χαρακτηρίζουν «κηφήνα», καθώς «από την πρώτη μέρα της σύλληψής μας, έτρεξε να προσδώσει τα συγχαρητήριά του» στον δήμαρχο Τήνου, τον οποίο χαρακτηρίζουν «κάθαρμα» για την πολιτική βούληση που επέδειξε. Λίγες ημέρες πριν, ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα είχε διαμηνύσει στον κ. Μητσοτάκη πως «Ότι είναι να πούμε στον Μητσοτάκη, θα του το πούμε από κοντά και σύντομα».

«Κάθε φορά που θα πλήττονται οι άνθρωποι της τάξης μας,θα είμαστε εκεί. Όπου και αν χρειαστεί να φτάσουμε,όσες φορές και αν χρειαστεί να δικαστούμε, καταλήγει ανακοίνωση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα αναφέρει:

«Πρόσφατα ενημερωθήκαμε πως ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Α.Πούλιος,αποφάσισε να ασκήσει το δικαίωμα του για έφεση,κατά της απαλλακτικής απόφασης που λάβαμε από το Πρωτοδικείο Σύρου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ενημερωθήκαμε και εμείς οι ίδιοι από την έκθεση εφέσεως του εν λόγω αιρετού, “Τα στοιχεία δεν αξιολογήθηκαν ορθώς από το Δικαστήριο,με αποτέλεσμα την εσφαλμένη απόφαση της διαδικασίας”.Όπως ακούμε και βλέπουμε πλέον ξεκάθαρα,η αστική δικαιοσύνη δεν εμπιστεύεται ούτε και αποδέχεται τις αποφάσεις των δικών της παιδιών. Δεν μπορούμε να πούμε πως εκπλησσόμαστε απ’ την εν λόγω εξέλιξη,πόσο μάλλον όταν πριν λίγες εβδομάδες καλέστηκε ξανά σε δίκη ο σύντροφος,Τάσος Θεοφίλου. Χωρίς καμία πρόθεση να παραλληλίσουμε τις υποθέσεις και την βαρύτητα τους,λαμβάνουμε ξεκάθαρα το μήνυμα ότι όποιος έχει φωνή ή ακόμα περισσότερο δράση που ενοχλεί το Βαθύ κράτος,θα διώκεται μέχρι να καταδικαστεί. Η υπόθεση του Τάσου είναι ενδεικτική για το τι μπορεί να κάνει η δικαιοσύνη όταν σε θεωρεί εχθρό της.

Επιστρέφοντας στα δικά μας, μαθαίνουμε από τον εισαγγελέα, πως “εισήλθαμε παράνομα σε κατάστημα δημοτικής υπηρεσίας και προκαλέσαμε διακοπή της ομαλής λειτουργίας”. Ουσιαστικά μας λέει πως οι δημοτικές υπηρεσίες δεν είναι ανοικτές για το κοινό όπως προβλέπεται,αλλά και ότι διεκόπη η λειτουργία του δήμου γιατί απασχολήσαμε για 5 λεπτά την αντιδήμαρχο Δεληγιάννη Αναστασία. Οι γελοιότητες και τα ψέματα τους δεν μας προξενούν καμία εντύπωση πλέον,αφού μάθαμε να ζούμε με αυτά και να τα αντιμετωπίζουμε. Ωστόσο θεωρούμε πως αυτή τη φορά ξεπέρασαν και τον ίδιο σιχαμένο εαυτό τους,καθώς μας καλούν να ξαναδικαστούμε γιατί είχαμε το θράσος να διαμαρτυρηθούμε για τον άδικο θάνατο δύο ανθρώπων της τάξης μας. Όπως προκύπτει από τα λεγόμενα της δημοτικής αρχής και του εισαγγελέα,όταν εισέρχεται ο Ρουβίκωνας σε μια δημοτική αρχή προκαλείται διατάραξη ομαλής λειτουργίας και χάος,ενώ όταν πεθαίνουν εργαζόμενοι του Δήμου είναι απλά Δευτέρα.

Aς πάρουμε όμως τα πράγματα λίγο από την αρχή. Τη Δευτέρα στις 30 του Απρίλη,δύο εργαζόμενοι στη καθαριότητα του δήμου Τήνου,σκοτώθηκαν από την πτώση απορριμματοφόρου,ενώ άλλος ένας κατέληξε στο νοσοκομείο. Σαν Ρουβίκωνας δεν έχουμε αυταπάτες. Για το λόγο αυτό σπεύσαμε στη νήσο της Τήνου,προκειμένου να ξεκαθαρίσουμε πως δεν είναι ατυχήματα,είναι δολοφονίες με υπεύθυνους που έχουν όνομα και επίθετο…Τέτοιος είναι και ο Γιάννης Σιώτος, ο νέος δήμαρχος Τήνου,ψυχοπαίδι της ΝΔ και επί χρόνια μεγαλοδικηγόρος στις Κυκλάδες. Το εν λόγω κάθαρμα,όπως μας ενημέρωσε εντός των δικαστικών αιθουσών,τα απορριμματοφόρα δεν υποχρεούνται να περνάνε Κτέο,ενώ στην ερώτηση τι έπραξαν για τις οικογένειες των αποθανόντων,μάθαμε από την αντιδήμαρχο,πως διέγραψαν μία κλήση του μεγάλου υιού του νεκρού για να διευκολύνουν οικονομικά την οικογένεια. Φυσικά από το πανηγύρι υποκρισίας,δεν έλειψαν οι μεσίστιες σημαίες και η κατάθεση στεφανιών. Έλειψε όμως η απονομή δικαιοσύνης,η πρόληψη και επιβολή νέων μέτρων και κυρώσεων,ώστε να σταματήσουν επιτέλους να πεθαίνουν οι εργαζόμενοι αυτής της χώρας.

Αφού λοιπόν πραγματοποιήσαμε τη παρέμβαση μας για όλους τους παραπάνω λόγους,δεχτήκαμε και τις συνέπειες της αστικής δικαιοσύνης,η οποία έπειτα από προτροπή του συνηγόρου και Αδερφού του δημάρχου,επέλεξε να μας κρατήσει και για 2η ημέρα,αυτή τη φορά στα κρατητήρια της Σύρου. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στο ότι μέλος της ομάδας συνελήφθη στην Αθήνα ,όπου και κρατήθηκε ως ότου μεταφερθεί στον εισαγγελέα Σύρου.

Παρ’ όλα αυτά,το σαθρό κατηγορητήριο απέτυχε παταγωδώς να στοιχειοθετηθεί ,με αποτέλεσμα την απαλλακτική απόφαση του δικαστηρίου. Κάτι τέτοιο όπως φάνηκε εκ των υστέρων,προκάλεσε σειρά αντιδράσεων στους φιλελεύθερους κύκλους του δημάρχου. Ήδη από την πρώτη μέρα της σύλληψης μας,ο κηφήνας Μητσοτάκης έτρεξε να προσδώσει τα συγχαρητήρια του στο Σιώτο για τη πολιτική βούληση που επέδειξε. Πόσο μάταια θα ήταν όμως όλα αυτά,όταν τα δικά τους δικαστήρια μας κρίνουν αθώους;Κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα και τη κλήση του εισαγγελέα εφετών να ξαναδικαστούμε για το θανάσιμο αδίκημα της ρίψης φυλλαδίων. Ο άνθρωπος που δεν κάλεσε ούτε έναν από εκείνους που οδήγησαν συστηματικά έναν λαό στην ανέχεια με πληθώρα κακουργημάτων,καλεί το Ρουβίκωνα για ένα πλημμέλημα. Η νέα αυτή τακτική του κράτους να δικάζει ξανά και ξανά τους αγωνιστές,δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη.

Κάθε φορά που θα πλήττονται οι άνθρωποι της τάξης μας,θα είμαστε εκεί.

Όπου και αν χρειαστεί να φτάσουμε,όσες φορές και αν χρειαστεί να δικαστούμε».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Απειλές Ρουβίκωνα μετά την έφεση κατά της αθώωσής 8 μελών του"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news