facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Χρ. Σταϊκούρας: Τέλος η υποχρέωση για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%, έρχονται νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας

Την ικανοποίησή του για τη στήριξη του Eurogroup στην Ελλάδα εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Χρήστος Σταϊκουρας, καθώς όπως αποφασίστηκε δίνεται πλέον η δυνατότητα στη χώρα να έχει το ίδιο δημοσιονομικό περιθώριο με αυτό των υπολοίπων κρατών.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών μετά το πέρας του Eurogroup δεν ισχύει ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%του ΑΕΠ για φέτος, ενώ συμπλήρωσε πως έλαβε και πράσινο φως για την εξαίρεση των επιπλέον δαπανών και για το μεταναστευτικό – προσφυγικό.

Αναλυτικά ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε για τις σημερινές αποφάσεις του Eurogroup πως η συνεδρίαση ήταν, κατά κύριο λόγο, εστιασμένη στην της κρίσης από την εξάπλωση του κορονοϊού.

«Εκφράσαμε ομόφωνα, την αποφασιστικότητά μας να κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί, προκειμένου να ανταποκριθούμε, έγκαιρα και αποτελεσματικά στις προκλήσεις, τόσο στη δημόσια υγεία όσο και στην οικονομία, από την εξάπλωση της νόσου. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίσαμε την υλοποίηση, άμεσα και συντονισμένα, ενός συγκροτημένου σχεδίου παρεμβάσεων, με στόχο τη στήριξη της δημόσιας υγείας, της επιχειρηματικότητας, της ρευστότητας, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής» επισήμανε.

Για την Ελλάδα δήλωσε πως «οι σημερινές αποφάσεις καλύπτουν απόλυτα τις ελληνικές θέσεις και προτεραιότητες».

Ο ΥΠΟΙΚ επισήμανε πως:

1ον. Η μείωση των εσόδων και η ενίσχυση των παροχών για την απασχόληση εξαιτίας της συρρίκνωσης της οικονομικής δραστηριότητας θα ληφθούν υπόψη, για όλα τα κράτη-μέλη, στους δημοσιονομικούς κανόνες, τους στόχους και τις απαιτήσεις, μειώνοντάς τους.
Συνεπώς, δεν υφίσταται εφέτος ο στόχος του 3,5% του ΑΕΠ για την Ελλάδα.

2ον. Επιπλέον, συμφωνήθηκε ότι οι δημοσιονομικές επιπτώσεις των προσωρινών δημοσιονομικών μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της κατάστασης, όπως είναι οι παρεμβάσεις για τη συγκράτηση της εξάπλωσης και τη θεραπεία της νόσου, την ενίσχυση της ρευστότητας σε επιχειρήσεις και κλάδους που πλήττονται, και τη στήριξη της απασχόλησης και των εισοδημάτων, θα εξαιρεθούν από την αξιολόγηση της συμμόρφωσης με τους δημοσιονομικούς κανόνες. «Συνεπώς, οι συγκεκριμένες αυτές δαπάνες εξαιρούνται από τη δημοσιονομική επίδοση της Ελλάδας»

3ον. Τα κράτη-μέλη μπορούν θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του τεράστιου προβλήματος, προχωρώντας άμεσα, μεταξύ άλλων, σε δαπάνες για τη στήριξη των συστημάτων υγείας, την ενίσχυση των δομών κοινωνικής προστασίας, τη λήψη δημοσιονομικών – κυρίως φορολογικών – μέτρων για την ενίσχυση επιχειρήσεων σε περιοχές και κλάδους που πλήττονται, με ιδιαίτερη έμφαση στις μεταφορές και τον τουρισμό, την αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων, τη λήψη μέτρων για τη στήριξη της απασχόλησης, την επέκταση των παροχών ασθενείας και των επιδομάτων ανεργίας. Ο ΥΠΟΙΚ επισήμανε πως «αυτές οι δαπάνες, και για τη χώρα μας, εξαιρούνται του δημοσιονομικού αποτελέσματος».

Ο ΥΠΟΙΚ εξήγησε και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αναλαμβάνονται συντονισμένες πρωτοβουλίες, συμπληρωματικές προς τα εθνικά μέτρα:

* Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεσμοθετεί ειδικό επενδυτικό ταμείο, με πόρους που θα διοχετευθούν στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στην αγορά εργασίας και σε άλλους ευάλωτους κλάδους της οικονομίας.
* Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προχωρά στην κινητοποίηση χρηματοδοτικών πόρων για την παροχή κεφαλαίων κίνησης και για την προώθηση πρόσθετων επενδύσεων, με στόχο την ενίσχυση των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, ιδίως των μικρομεσαίων.
* Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιοποιεί όλα τα περιθώρια ευελιξίας στο πεδίο των κρατικών ενισχύσεων, επιταχύνοντας ταυτόχρονα τις εγκριτικές διαδικασίες.

Ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε πως «η χώρα μας, ισότιμα, διαθέτει πλέον τους αναγκαίους βαθμούς ευελιξίας προκειμένου να αναλάβει, άμεσα, συντονισμένα και στοχευμένα, πρωτοβουλίες για τον περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορονοϊού».

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την θετική 5η αξιολόγηση της οικονομίας, «ετέθη από την ελληνική πλευρά, και αναγνωρίστηκε η ανάγκη εξαίρεσης επιπλέον – αυξημένων τελευταία – δαπανών για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος από το δημοσιονομικό αποτέλεσμα της χώρας».

Ο ΥΠΟΙΚ προανήγγειλε πως «η Ελληνική Κυβέρνηση, τις επόμενες ημέρες, θα ανακοινώσει επιπρόσθετα, σημαντικά μέτρα που απορρέουν από τη σημερινή απόφαση του Eurogroup, και τα οποία έχουν τύχει συστηματικής επεξεργασίας κατά την προηγούμενη περίοδο».

Επισήμανε επίσης πως «θα πράξουμε το καλύτερο δυνατόν! Στο πεδίο της οικονομίας, λειτουργούμε έγκαιρα και μεθοδικά. Προέχει όμως, πάντα, η υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής και η προστασία του αγαθού της δημόσιας υγείας. Και προς αυτή την κατεύθυνση, πράττουμε ό,τι είναι αναγκαίο και δυνατόν.

Με την ευκαιρία αυτή, καλώ και πάλι, όλους τους παράγοντες της οικονομίας και τους πολίτες, να επιδείξουμε ατομική ευθύνη, συλλογική συνείδηση και αλληλεγγύη, ώστε να ξεπεράσουμε την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, με το μικρότερο ατομικό και κοινωνικό κόστος. Αισιοδοξώ ότι θα τα καταφέρουμε!»

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρ. Σταϊκούρας: Τέλος η υποχρέωση για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%, έρχονται νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας"

Μητσοτάκης: Αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους λατρείας λόγω κοροναϊού

Με ανάρτησή του στο twitter, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την αναστολή όλων των λειτουργιών σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας λόγω του κοροναϊού.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, η οποία έκανε λόγο για τη λειτουργία των εκκλησιών μόνο ως χώρων ανοικτών για κατ'ιδίαν προσευχή.

Αναλυτικά το tweet του πρωθυπουργού:



Εξαιρούνται οι κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και η ατομική προσευχή

Την αναστολή της τέλεσης κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, ανακοίνωσε επίσης και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Εξαιρούνται οι κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και η ατομική προσευχή. Για τις δύο αυτές περιπτώσεις θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά μέτρα προστασίας, τα οποία θα εξειδικευτούν σε Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας.

Η αναστολή ισχύει άμεσα, για το διάστημα από 16 Μαρτίου μέχρι και 30 Μαρτίου.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους λατρείας λόγω κοροναϊού"

Καραντίνα στο σκοτάδι: Διακοπή ρεύματος σε Μαρούσι-Ηράκλειο-Πεύκη-Κηφισιά

Διακοπή ρεύματος έχουν απόψε οι περιοχές Κηφισιά, Μαρούσι, Πεύκη και Ηράκλειο. Η διακοπή ρεύματος ξεκίνησε περίπου στις 21.30 και σύμφωνα με την ενημέρωση από την αυτόματη επικοινωνία του ΔΕΔΔΗΕ στο 11500 θα έχει επισκευαστεί μέχρι αύριο στις 12.00.

Η τηλεφωνική εξυπηρέτηση δήλωσε ότι η βλάβη είναι γενική και ότι προσπαθούν να την επισκευάσουν το συντομότερο δυνατό. Σημειώνεται ότι οι διακοπές έχουν σημειωθεί κατά τόπους και όχι σε ολόκληρες τις περιοχές.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Καραντίνα στο σκοτάδι: Διακοπή ρεύματος σε Μαρούσι-Ηράκλειο-Πεύκη-Κηφισιά"

Κοροναϊός: Αναστέλλονται οι εξετάσεις απόκτησης άδειας οδήγησης σε όλη τη χώρα

Αναστέλλεται μέχρι τις 30 Απριλίου η διενέργεια των εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης σε όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδας, με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Επιπλέον, με αντίστοιχες αποφάσεις παρατείνεται η ισχύς των διπλωμάτων οδήγησης αλλά και των δελτίων τεχνικού ελέγχου από ΚΤΕΟ, τα οποία επίσης πλησιάζουν στη λήξη τους για επανέλεγχο με την ταυτόχρονη αναστολή ελέγχων. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, με αποδέκτες το σύνολο των Περιφερειών, ορίζεται ότι αναστέλλεται μέχρι τις 30 Απριλίου, η διενέργεια των:

- θεωρητικών εξετάσεων και δοκιµασιών προσόντων υποψήφιων οδηγών και οδηγών

- µαθηµάτων θεωρητικής και πρακτικής εκ̟παίδευσης υποψήφιων οδηγών και οδηγών

- θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων για την α̟πόκτηση πιστοποιητικού επαγγελµατικής ικανότητας (Π.Ε.Ι.)

- µαθηµάτων κατάρτισης για αρχική χορήγηση ή/και περιοδική κατάρτιση Π.Ε.Ι.που διεξάγονται σε σχολές/κέντρα Π.Ε.Ι.

Στόχος είναι, όπως επισημαίνεται στη σχετική απόφαση, η αποσυμφόρηση των υπηρεσιών μεταφορών και επικοινωνιών από την προσέλευση κοινού και η αρωγή τους προκειµένου να είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε επείγοντα αιτήµατα πολιτών, δεδοµένων και των δυσχερειών στη λειτουργία τους που έχει προκαλέσει η εµφάνιση του COVID-19. Παράλληλα, προτεραιότητα είναι η εξυπηρέτηση των κατόχων αδειών οδήγησης και ιδιαίτερα όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Παράλληλα, το υπουργείο προχωρεί στην παράταση έως τις 30 Απριλίου, της ισχύος των αδειών οδήγησης που λήγουν εντός του Μαρτίου και του Απριλίου, μέτρο από το οποίο εξαιρούνται μόνο οι οδηγοί οχημάτων που εκτελούν διεθνείς μεταφορές.

Επίσης με άλλη απόφαση του υπουργού, παρατείνεται η ισχύς των δελτίων τεχνικών ελέγχων (Δ.Τ.Ε) όλων των αυτοκίνητων οχημάτων έως και την Πέμπτη 30η Απριλίου του 2020. Ομοίως, αναστέλλεται η υποχρέωση διενέργειας επανελέγχων όλων των αυτοκίνητων οχημάτων, από την Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 έως και την Πέμπτη 30-4-2020. Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται τα φορτηγά και τα λεωφορεία αυτοκίνητα οχήματα που εκτελούν διεθνείς μεταφορές, ο τεχνικός έλεγχος των οποίων θα εξακολουθεί να διενεργείται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Επιπλέον, το υπουργείο καλεί όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (Κ.Τ.Ε.Ο) να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού και συνάθροισης κοινού, από αύριο έως και την Πέμπτη 30-4-2020.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοροναϊός: Αναστέλλονται οι εξετάσεις απόκτησης άδειας οδήγησης σε όλη τη χώρα"

Eurogroup: Η Ελλάδα ξεπέρασε στόχους – θα απολαύσει πλήρους ευελιξίας για την αντιμετώπιση της κρίσης

Ισχυρά μέτρα για την καταπολέμηση του Κορωνοϊού αλλά και ευελιξία στους δημοσιονομικούς στόχους για τις χώρες που το χρειάζονται, όπως η Ελλάδα, αποφάσισε μετά από 5 ώρες συζητήσεων το Eurogroup.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύεται να κινητοποιήσει πόρους ύψους 1% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης για δημοσιονομικά μέτρα και 10% του ΑΕΠ για μέτρα ρευστότητας για να αντιμετωπίσει την κρίση του κορωνοϊού.
Ο πρόεδρος Σεντένο και ο Επίτροπος Πάολο Τζεντιλόνι είπαν ότι η Ευρώπη θα κάνει «ό,τι χρειαστεί» για την ταχεία ανάκαμψη, τονίζοντας πως η ΕΕ θα αναλάβει δημοσιονομικά μέτρα, όπως αναστολή πληρωμών φόρων, και νέα μέτρα ρευστότητας, για στηρίξει την δημόσια Υγεία, τις επιχειρήσεις και την Ανάπτυξη.
Κάθε χώρα θα μπορεί να λαμβάνει τα μέτρα που επιλέγει, ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες, είπε ο Σεντένο

Ειδική μνεία στην ελληνική οικονομία

Το Eurogroup ασχολήθηκε και με την αξιολόγηση της Ελληνικής οικονομίας με ιδιαίτερα θετικά συμπεράσματα.
Χαιρετίζουμε την καλή πρόοδο της Ελλάδας. Η Ελλάδα ξεπέρασε τους στόχους της για πέμπτη συνεχή χρονιά, και φυσικά θα αξιοποιήσουμε όλη την ευελιξία προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση του κορωνοϊού ανέφερε ο Μάριο Σεντένο.
Σε ερώτηση δεν προχώρησε ωστόσο σε εξειδίκευση.

Ρέγκλινγ: Τα σύνορα της Ελλάδας σύνορα της Ευρώπης

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ μίλησε για τις συναντήσεις του στην Αθήνα με την ηγεσία της χώρας και έκανε ειδική αναφορά στο προσφυγικό μιλώντας για προκλήσεις που υπάρχον στα «σύνορα της Ελλάδας που επίσης είναι σύνορα της Ευρώπης».
Αναφέρθηκε στην επίσκεψη της Φον Ντερ Λάιεν στα ελληνοτουρκικά σύνορα και επισήμανε την υποστήριξη που πρέπει να έχει η Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα.

Τα μέτρα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Eurogroup, μέχρι στιγμής έχουν αποφασιστεί τα ακόλουθα:
–          να ληφθούν δημοσιονομικά μέτρα ύψους περίπου 1% του ΑΕΠ, κατά μέσο όρο, για το 2020 για την υποστήριξη της οικονομίας
–          να τεθούν σε εφαρμογή και οι αυτόματοι σταθεροποιητές που προβλέπονται από τις ευρωπαϊκές συνθήκες.
–          Να δοθούν  διευκολύνσεις ρευστότητας ύψους τουλάχιστον 10% του ΑΕΠ, οι οποίες συνίστανται σε συστήματα δημόσιας εγγύησης και αναστολή πληρωμής φόρων.
Στο βαθμό που απαιτείται από την εξέλιξη της κατάστασης σε κάθε χώρα, οι κυβερνήσεις θα εφαρμόσουν προσωρινά μέτρα όπως:
–          άμεσες δημοσιονομικές δαπάνες με στόχο τη συγκράτηση και τη θεραπεία της νόσου. Θα διατεθούν επαρκείς πόροι στους τομείς της υγείας μας και στα συστήματα πολιτικής προστασίας.
–          στήριξη της ρευστότητας σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρές διαταραχές και έλλειψη ρευστότητας, ιδίως μικρομεσαίοι και επιχειρήσεις σε τομείς και περιφέρειες που πλήττονται σοβαρά, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών και του τουρισμού. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει φορολογικά μέτρα, δημόσιες εγγυήσεις για να δανειστούν κλπ.
–          στήριξη των εργαζομένων που πλήττονται από την αποφυγή της απασχόλησης και των απωλειών εισοδήματος, συμπεριλαμβανομένης της βραχυπρόθεσμης στήριξης της εργασίας, της επέκτασης των επιδομάτων ασθενείας και των επιδομάτων ανεργίας και της αναβολής πληρωμής του φόρου εισοδήματος
newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Eurogroup: Η Ελλάδα ξεπέρασε στόχους – θα απολαύσει πλήρους ευελιξίας για την αντιμετώπιση της κρίσης"

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Τροποποιήσεις και αναστολές δρομολογίων

Σε προσωρινές τροποποιήσεις και αναστολές δρομολογίων της, από αύριο Τρίτη 17 Μαρτίου 2020, με στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας μείωσης των άσκοπων μετακινήσεων προχωρά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας: ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ: ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ, με ενδιάμεσες σταθμεύσεις, οι αμαξοστοιχίες: Από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη: 50 – 56 – 58 – 600. Από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα: 51 – 55 – 59 – 601. Ενδιάμεσες σταθμεύσεις: Θεσσαλονίκη, Πλατύ, Κατερίνη, Λάρισα, Παλαιοφάρσαλος, Λειανοκλάδι, Τιθορέα, Λειβαδειά, Θήβα, Οινόη, Αθήνα, και αντίστροφα.Σημείωση: Αφαιρούνται τα τραπεζοκαθίσματα από τα κυλικεία και προσφέρονται μόνο τυποποιημένα προϊόντα.Οι διαθέσιμες θέσεις προς κράτηση μειώνονται από την Τετάρτη, 18.03.2020, κατά 50%, με μία κενή θέση/μία κατειλημμένη, εναλλάξ, με στόχο την αποφυγή συνωστισμού. Απελευθερώνεται το άνοιγμα παραθύρων για επιπλέον εισροή φρέσκου αέρα εντός των οχημάτων (βάσει σχεδιασμού, ήδη το 30% του αέρα εντός του οχήματος είναι από το περιβάλλον).

Αναστέλλεται η μεταφορά οχημάτων στις 600 & 601. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κυκλοφορούν: Από Θεσσαλονίκη: 600Α. Από Αλεξανδρούπολη: 91. ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ η κυκλοφορία στις παρακάτω γραμμές: ΑΘΗΝΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΑΘΗΝΑ (δρομολόγηση τοπικής αμαξοστοιχίας Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα αμαξοστοιχίας με ανταπόκριση των αμαξοστοιχιών που εκτελούν το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη – Αθήνα, αντίστοιχα). ΛΕΙΑΝΟΚΛΑΔΙ – ΑΘΗΝΑ (η γραμμή εξυπηρετείται από τις αμαξοστοιχίες της γραμμής Αθηνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα). ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΕΔΕΣΣΑ (η γραμμή εξυπηρετείται από τις αμαξοστοιχίες της γραμμής Θεσσαλονίκη – Φλώρινα – Θεσσαλονίκη με όλες τις ενδιάμεσες σταθμεύσεις). ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΑΛΑΙΟΦΑΡΣΑΛΟΣ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ (ενεργοποιείται ανταπόκριση τοπικών αμαξοστοιχιών με αμαξοστοιχίες Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Αθήνας). ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΣΟΦΙΑ (ένα τμήμα θα εκτελείται με λεωφορείο). ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΛΑΡΙΣΑ (ανταπόκριση τοπικών αμαξοστοιχιών με διερχόμενες αμαξοστοιχίες Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Αθήνας). ΛΕΙΑΝΟΚΛΑΔΙ – ΛΑΜΙΑ – ΣΤΥΛΙΔΑ (αμαξοστοιχίες και λεωφορειακές γραμμές). ΠΑΤΡΑ – ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑ. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΗΛΙΟΥ (ΜΗΛΙΕΣ – ΑΝΩ ΛΕΧΩΝΙΑ – ΜΗΛΙΕΣ).

ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ:

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΛΑΡΙΣΑΣ: αναστέλλεται η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών: 1591, 1592, 1593, 1594, 1597, 1598, 1599, 2590, 2591, 2592, 2593, 2594, 2597, 2598, 2599, 3590. Παραμένουν σε κυκλοφορία τα 1590, 2595. ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΡΩΠΙ – ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ / τοπική γραμμή: Αναστολή όλων των δρομολογίων. ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΙΑΤΟ: Αναστέλλεται (από 18/3/2020), η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών 1310, 1312, 1314, 1316, 2300, 2302, 2304, 1311, 1313, 1315, 1317, 2301, 2303, 2305. ΚΙΑΤΟ – ΠΑΤΡΑ – ΚΙΑΤΟ (Λεωφορεία) Θα ακολουθήσει αύριο νεότερη ανακοίνωση.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Τροποποιήσεις και αναστολές δρομολογίων"

Κορωνοϊός - Εκκλησία: Αναβάλλονται οι καθημερινές Λειτουργίες, γάμοι και βαφτίσεις

Την απόφαση να αναστείλει όλες τις λατρευτικές συνάξεις, εκτός των κυριακάτικων Θείων Λειτουργιών, οι οποίες θα τελούνται κανονικά μεταξύ 7 και 8 το πρωί, έλαβε το βράδυ της Δευτέρας η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνήλθε εκτάκτως το μεσημέρι, προκειμένου να λάβει αποφάσεις για την στάση της απέναντι στο θέμα του κορωνοϊού.

Επίσης, η Σύνοδος ενημερώνει τους πιστούς πως τα Μυστήρια θα τελούνται μόνο σε στενό οικογενειακό κύκλο, εφόσον δεν μπορούν να ακυρωθούν. Οι κηδείες μόνο με τους στενούς συγγενείς, όπως και τα μνημόσυνα μόνο επί του τάφου.



Η Ιερά Σύνοδος προτρέπει τους ηλικιωμένους και τα άτομα που έχουν προβλήματα υγείας να μείνουν στο σπίτι τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΙΣ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνῆλθε ἐκτάκτως σήμερα, 16 Μαρτίου 2020 ἡ Διαρκής Ἱερά Σύνοδος (Δ.Ι.Σ.) τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος τῆς 163ης Συνοδικῆς Περιόδου, ὑπό τήν προεδρία τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ. Ἱερωνύμου προκειμένου νά ἐπανεκτιμήσει τίς ἀποφάσεις Της ἐξαιτίας τῆς ἐκθετικῆς αὐξήσεως τῶν κρουσμάτων τοῦ κορωνοΐοῦ. Στήν Συνεδρία παρέστησαν καί οἱ Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες τῶν 11 Ἱερῶν Μητροπόλεων τῆς Ἀττικῆς.

Ἡ Δ.Ι.Σ. καί οἱ Σεβασμιώτατοι ἐνημερώθηκαν γιά τούς κινδύνους διασπορᾶς τοῦ κορωνοϊοῦ ἀπό τόν κ. Σωτήριο Τσιόδρα, Καθηγητή Λοιμωξιολογίας καί ἐκπρόσωπο τοῦ Ὑπουργείου Ὑγείας, ὁ ὁποῖος προσκλήθηκε ὑπό τοῦ Μακαριωτάτου Προέδρου πρός τόν σκοπό αὐτό.

Μετά τήν ἐνημέρωση ἀκολούθησε ἐκτενής διαλογική συζήτηση. Κατὀπιν τῆς συζητήσεως ἡ Δ.Ι.Σ. ἀπεφάσισε:

1. Οἱ Ἱεροί Ναοί νά παραμείνουν ἀνοικτοί γιά κατ’ ἰδίαν προσευχή τῶν πιστῶν.

2. Παρακαλεῖ τούς πάντες καί ἰδιαιτέρως τούς ἡλικιωμένους ἀνθρώπους καί ὅσους ἀνήκουν σέ εὐπαθεῖς ὁμάδες πληθυσμοῦ νά παραμένουν στίς οἰκίες τους, προκειμένου νά ἀποφευχθεῖ ὁ συγχρωτισμός τους μέ ἄλλους συνανθρώπους τους. Ὁ καθένας πρέπει νά αἰσθάνεται σάν νά εἶναι φορέας τοῦ συγκεκριμένου ἰοῦ, τόν ὁποῖο ὀφείλει νά μήν μεταδώσει στόν διπλανό του, καί ὡς ἐκ τούτου πρέπει νά προφυλάξει τούς συνανθρώπους του καί τόν ἑαυτό του.

Μέ αἴσθημα ποιμαντικῆς εὐθύνης λοιπόν ὑποδεικνύει τήν λιτή τέλεση τῆς Θείας Λειτουργίας ἀπό τήν ἐρχόμενη Κυριακή (22.3.2020) μέχρι τοῦ Σαββάτου τοῦ Λαζάρου (11.4.2020), ἀπό 7:00 μέ 8:00 π.μ. ὡς καί κατά τήν ἑορτή τοῦ Εὐαγγελισμοῦ.

3. Ἀναβάλλονται προσωρινῶς ὅλες οἱ καθημερινές Ἱερές Ἀκολουθίες καί ὅλα τά προγραμματισμένα Μυστήρια Βαπτίσεως καί Γάμου, ἐν περιπτώσει δέ ἀνάγκης ἡ τέλεση τῶν ἀνωτέρω Μυστηρίων θά πραγματοποιεῖται μέ τήν παρουσία ἀποκλειστικῶς καί μόνο τῶν γονέων, τοῦ ἀναδόχου καί τοῦ παρανύμφου.

4. Οἱ κηδεῖες θά πραγματοποιοῦνται ἐντός τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ μέ τήν παρουσία μόνον τοῦ στενοῦ οἰκογενειακοῦ περιβάλλοντος τοῦ κεκοιμημένου. Καθ’ ὅμοιο τρόπο θά τελοῦνται καί τά μνημόσυνα μόνον ἐπί τοῦ τάφου τῶν κεκοιμημένων.

5. Στίς Ἱερές Μονές θά τελοῦνται οἱ προβλεπόμενες Ἱερές Ἀκολουθίες ὑπό τῶν Μοναστικῶν Άδελφότητων ἄνευ τῆς συμμετοχῆς προσκυνητῶν.

6. Υἱοθετεῖ ὅλα τά μέτρα, πού λαμβάνει ἄμεσα ἡ Ἑλληνική Πολιτεία γιά τήν ἀντιμετώπιση διασπορᾶς τοῦ ἰοῦ καί τό ἴδιο θά πράξει σέ ὅ,τιδήποτε ἄλλο ὑποδειχθεῖ σέ σχέση πρός τήν πορεία ἐξέλιξης τοῦ ἰοῦ κατά τό ἀμέσως ἑπόμενο χρονικό διάστημα.

7. Συνιστᾶ ἠρεμία, αὐτοσυγκράτηση, ἐμπιστοσύνη στίς Ὑγειονομικές Ἀρχές καί στήν Κυβέρνηση καί προτρέπει στήν ἀποφυγή δημιουργίας αἰσθήματος πανικοῦ καί ἀνασφάλειας. Τονίζει δέ καί πάλι ὅτι ὑποχρέωση ὅλων εἶναι ἡ συμμόρφωση στούς κανόνες ὑγιεινῆς καί στίς ἐντολές τῶν ἁρμοδίων ὑπηρεσιῶν Δημοσίας Ὑγείας σύμφωνα καί μέ τίς προηγούμενες Ἐγκυκλίους τῆς Ἱερᾶς Συνόδου.

8. Ἐκτιμᾶ τήν διακριτικότητα μέ τήν ὁποία ἡ Πολιτεία ἐκφράζει τόν σεβασμό της πρός τό θρησκευτικό αἴσθημα τῶν πιστῶν της Ἐκκλησίας μας. Δηλώνει ἐπίσης ὅτι ἐάν ἡ ἐξέλιξη στό ἑπόμενο χρονικό διάστημα ὁδηγήσει τίς ἁρμόδιες ἀρχές στήν ἀπόφαση γιά τήν λήψη ἐπί πλέον ἐκτάκτων μέτρων θά ἐπανέλθει προκειμένου νά ἐξετασθεῖ καί πάλι τό θέμα.

Οἱ ἀποφάσεις αὐτές τῆς Διαρκοῦς Ἱερᾶς Συνόδου εἶναι ἀποτέλεσμα τῆς κενωτικῆς καί ἀγαπητικῆς διαθέσεως τῆς Ἐκκλησίας μας καί τῆς βουλήσεώς Της νά ἀγκαλιάσει τό σύνολο τῶν ἀνθρώπων πού κατοικοῦν στήν Πατρίδα μας.

Προτρέπει τούς χριστιανούς μας κάθε βράδυ ἀπό τίς 10:00 μέχρι τίς 10:15 νά προσεύχονται μαζί μας στά σπίτια τους ὑπέρ τῆς καταπαύσεως τοῦ πειρασμοῦ καί τῆς νόσου καί ὑπέρ τῆς ἐνισχύσεως τοῦ θυσιαστικοῦ ἔργου τῶν ἰατρῶν, τοῦ νοσηλευτικοῦ προσωπικοῦ καί τῶν ἐπιστημόνων - ἐρευνητῶν τούς ὁποίους καί εὐγνωμόνως εὐχαριστεῖ καί εὐλογεῖ.

Ἤδη στά Μοναστήριά μας ἔχει σημάνει συναγερμός ἀδιάλειπτης προσευχῆς.

Εὐχή ὅλων μας εἶναι ὁ Κύριος ἡμῶν Ἰησοῦς Χριστός νά παράσχει ἀνάπαυση στούς ἤδη κεκοιμημένους ἀδελφούς μας ἀπό τόν θανατηφόρο αὐτό ἰό καί τήν ἐξ ὕψους παρηγορία στούς πενθοῦντες συγγενεῖς τους, δεόμεθα δέ γιά τήν θεραπεία καί ταχεία ἀνάρρωση τῶν νοσούντων καί πλήρη ἐξάλειψη τῆς φοβερᾶς αὐτῆς δοκιμασίας.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός - Εκκλησία: Αναβάλλονται οι καθημερινές Λειτουργίες, γάμοι και βαφτίσεις"

Γαλλία: Νέο διάγγελμα Μακρόν -Απαγορεύονται οι μετακινήσεις

Σε νέο διάγγελμά του προς τον γαλλικό λαό, ο Εμανουέλ Μακρόν μίλησε για τα νέα μέτρα της χώρας, αλλά και της ΕΕ έναντι στην πανδημία του κορωνοϊού.

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Σε πόλεμο κατά της δημόσιας υγείας βέβαια, αλλά ο εχθρός είναι εκεί. Αόρατος, ασύλληπτος» σημείωσε ο Εμανουέλ Μακρόν για την πανδημία του κορωνοϊού που χτυπά την Ευρώπη. Όπως τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος «ποτέ η Γαλλία δεν είχε λάβει τέτοιες αποφάσεις σε καιρό ειρήνης». O Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε αρκετές φορές την φράση αυτή, πως δηλαδή η χώρα του βρίσκεται σε πόλεμο με τον κορωνοϊό.

Απαγορεύονται οι δημόσιες μετακινήσεις λόγω κορωνοϊού

«Οι συναντήσεις σε δημόσιους χώρους δεν θα επιτρέπονται, δεν θα είναι δυνατό να συναντήσετε τους φίλους σας: ο στόχος είναι να μειώσουμε στο μέγιστο τις επαφές μένοντας σπίτι» είπε ο Εμανουέλ Μακρόν στο νέο του διάγγελμα για τον κορωνοϊό. «Παντού στη γαλλική επικράτεια, θα επιτρέπονται μόνο οι απαραίτητες μετακινήσεις, ώστε να πραγματοποιούνται τα απαραίτητα ψώνια, με σεβασμό στις αποστάσεις, αλλά και μετακινήσεις για θέματα υγείας και εργασίας» πρόσθεσε.

Ο Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε όσα είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ότι δηλαδή τα σύνορα της ΕΕ κλείνουν σε πολίτες τρίτων χωρών. «Όλα τα ταξίδια μεταξύ χωρών εκτός Σένγκεν και της ΕΕ θα αναβληθούν για 30 ημέρες» είπε και σημείωσε πως πολίτες των κρατών μελών που ζουν στο εξωτερικό θα μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα τους.

«Μην αγνοείτε τις συστάσεις» για αυτοπεριορισμό λέει ο Εμανουέλ Μακρόν

«Με το να αγνοείτε τις συστάσεις μας δεν προστατεύετε τους εαυτούς σας, αλλά δεν προστατεύετε ούτε τους άλλους. Ακόμη και αν δεν παρουσιάζετε συμπτώματα ρισκάρετε να θέσετε σε κίνδυνο τη ζωή αγαπημένων μας προσώπων» είπε ο Εμανουέλ Μακρόν που παρατήρησε πως αρκετοί Γάλλοι αψήφισαν τα μέτρα της κυβέρνησης για αυτοπεριορισμό.

Παρά τον ιδιαίτερα δραματικό τόνο, ο Εμανουέλ Μακρόν έκλεισε το διάγγελμά του για τον κορωνοϊό συστήνοντας στο γαλλικό λαό να μην «υποκύψει στον πανικό». «Θα νικήσουμε όμως αυτή η περίοδος μας έμαθε πολλά. Πολλές αβεβαιότητες, ασταθείς πεποιθήσεις, θα τεθούν υπό αμφισβήτηση. Δεν θα επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να γίνουν δέσμιοι. Θα αντιδράσομε δυναμικά. Την επόμενη μέρα, δεν θα έχουμε επιστροφή στο πριν. Θα έχουμε μάθει, με εμένα προσωπικά να αναλαμβάνω όλες τις ευθύνες. Ας αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων» είπε.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Νέο διάγγελμα Μακρόν -Απαγορεύονται οι μετακινήσεις"

Κορωνοϊός - Διάγγελμα Μακρόν: Kλείνουν τα σύνορα της ΕΕ για τους ταξιδιώτες εκτός Σένγκεν

Διάγγελμα σε δραματικό τόνο από τον Εμανουέλ Μακρόν το βράδυ της Δευτέρας, για τη «μάχη» της Γαλλίας κατά του κορωνοϊού, με ταυτόχρονη ανακοίνωση επιβολής περιοριστικών μέτρων.

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Σε πόλεμο κατά της δημόσιας υγείας βέβαια, αλλά ο εχθρός είναι εκεί. Αόρατος, ασύλληπτος. Ποτέ η Γαλλία δεν είχε λάβει τέτοιες αποφάσεις σε καιρό ειρήνης» ανέφερε ο Εμανουέλ Μακρόν, επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές πως η χώρα του βρίσκεται σε πόλεμο με τον κορωνοϊό.

Ο Γάλλος πρόεδρος, σε συνέχεια των ανακοινώσεων της επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, για κλείσιμο των συνόρων, ανακοίνωσε πως τα σύνορα του χώρου Σένγκεν και της ΕΕ για τη Γαλλία θα παραμείνουν κλειστά από αύριο, Τρίτη.

Το μέτρο θα διαρκέσει για 30 ημέρες.



«Οι συναντήσεις σε δημόσιους χώρους δεν θα επιτρέπονται, δεν θα είναι δυνατό να συναντήσετε τους φίλους σας: ο στόχος είναι να μειώσουμε στο μέγιστο τις επαφές μένοντας σπίτι» τόνισε ο Μακρόν και συνέχισε: «Παντού στη γαλλική επικράτεια, θα επιτρέπονται μόνο οι απαραίτητες μετακινήσεις, ώστε να πραγματοποιούνται τα απαραίτητα ψώνια, με σεβασμό στις αποστάσεις, αλλά και μετακινήσεις για θέματα υγείας και εργασίας».

Ακόμη, ανέφερε πως «όλα τα ταξίδια μεταξύ χωρών εκτός Σένγκεν και της ΕΕ θα αναβληθούν για 30 ημέρες» και σημείωσε πως πολίτες των κρατών μελών που ζουν στο εξωτερικό θα μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα τους.

«Μην αγνοείτε τις συστάσεις» για αυτοπεριορισμό»

«Με το να αγνοείτε τις συστάσεις μας δεν προστατεύετε τους εαυτούς σας, αλλά δεν προστατεύετε ούτε τους άλλους. Ακόμη και αν δεν παρουσιάζετε συμπτώματα ρισκάρετε να θέσετε σε κίνδυνο τη ζωή αγαπημένων μας προσώπων» ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος, επισημαίνοντας πως πως αρκετοί Γάλλοι αψήφισαν τα μέτρα της κυβέρνησης για αυτοπεριορισμό.

«Θα νικήσουμε όμως αυτή η περίοδος μας έμαθε πολλά. Πολλές αβεβαιότητες, ασταθείς πεποιθήσεις, θα τεθούν υπό αμφισβήτηση. Δεν θα επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να γίνουν δέσμιοι. Θα αντιδράσομε δυναμικά. Την επόμενη μέρα, δεν θα έχουμε επιστροφή στο πριν. Θα έχουμε μάθει, με εμένα προσωπικά να αναλαμβάνω όλες τις ευθύνες. Ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων» τόνισε.

21 νέοι θάνατοι τη Δευτέρα

Ο εθνικός οργανισμός Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε σήμερα 21 νέους θανάτους από τον Covid-19 με τον συνολικό απολογισμό να αυξάνεται στους 148, καταγράφοντας άνοδο περίπου 16%. Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 6.633, από 5.423 χθες Κυριακή, μια αύξηση άνω του 20% σε διάστημα 24 ωρών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός - Διάγγελμα Μακρόν: Kλείνουν τα σύνορα της ΕΕ για τους ταξιδιώτες εκτός Σένγκεν"

Άδωνις Γεωργιάδης: Πρόστιμα έως 1 εκ. ευρώ σε όσους αισχροκερδούν

Αυστηρή προειδοποίηση έστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε όσους προσπαθούν να αισχροκερδήσουν εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά λόγω των έκτακτων μέτρων για την πανδημία του νέου κορονοϊου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως οι επιχειρηματίες που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση θα έρθουν αντιμέτωποι με χρηματικά πρόστιμα που θα ξεκινούν από 1.000 ευρώ και θα φτάνουν έως και το ένα εκατ. ευρώ.

Τόνισε επίσης πως θα υπάρχει διάταξη που θα ορίζει ως θεμιτό κέρδος για έναν καταστηματάρχη αυτό που είχε έως το τέλος Φεβρουαρίου.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Άδωνις Γεωργιάδης: Πρόστιμα έως 1 εκ. ευρώ σε όσους αισχροκερδούν"

Μπόρις Τζόνσον σε Βρετανούς για κορονοϊό: Σταματήστε περιττές επαφές και ταξίδια

Οι Βρετανοί πολίτες πρέπει να σταματήσουν κάθε περιττή κοινωνική επαφή και να αποφεύγουν τα άσκοπα ταξίδια, προκειμένου να αποτρέψουν την περαιτέρω διασπορά του νέου κορονοϊού, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

«Τώρα είναι η στιγμή προκειμένου όλοι να σταματήσουν τις περιττές επαφές με τους άλλους και να σταματήσουν όλα τα περιττά ταξίδια», επισήμανε ο Τζόνσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Ντάουνινγκ Στριτ.

«Θα πρέπει οι άνθρωποι να αρχίσουν να εργάζονται από το σπίτι, όπου πιθανόν θα μπορούν», επισήμανε και συνέχισε: «θα πρέπει να αποφεύγετε τις παμπ, τα κλαμπ και τα θέατρα και άλλους χώρους κοινωνικών συναθροίσεων».

«Φαίνεται πως τώρα προσεγγίζουμε τη φάση της ραγδαίας ανόδου της καμπύλης και χωρίς τη λήψη δραστικών μέτρων τα κρούσματα θα μπορούσαν να διπλασιάζονται κάθε 5 ή 6 ημέρες», εξήγησε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, τα κρούσματα του νέου κορονοϊού εξαπλώνονται με ταχύτερους ρυθμούς στο Λονδίνο σε σχέση με άλλες περιοχές της Βρετανίας, με την πρωτεύουσα της Βρετανίας να βρίσκεται λίγες εβδομάδες πιο κοντά στην κορύφωση της επιδημίας.

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι έως το προσεχές Σαββατοκύριακο θα καταστεί αναγκαίο να προστατευτούν εκείνοι με σοβαρότερα προβλήματα υγείας από τις κοινωνικές επαφές και η κυβέρνηση συστήνει στους πολίτες τώρα να αποφεύγουν τις μαζικές συναθροίσεις που απαιτούν την παρουσία μελών των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών.

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Πάτρικ Βάλανς, η Βρετανία ενδέχεται να χρειαστεί να κλείσει σχολεία για να επιβραδύνει τη διασπορά του ιού, αυτή, ωστόσο, η στιγμή δεν έχει έρθει.

«Κάποια στιγμή, όπως έχουμε πει, ενδέχεται να χρειαστεί να σκεφτούμε πράγματα όπως το κλείσιμο σχολείων. Όμως αυτά τα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν την κατάλληλη στιγμή με τον σωστό τρόπο, στο σωστό στάδιο της επιδημίας», υπογράμμισε

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπόρις Τζόνσον σε Βρετανούς για κορονοϊό: Σταματήστε περιττές επαφές και ταξίδια"

Ξεκίνησε η εξ αποστάσεως διδασκαλία: Ερωτήσεις & απαντήσεις (βίντεο)

Εγκαίνια σήμερα για την εξ αποστάσεως διδασκαλία, έπειτα από την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών για την πρόληψη της μετάδοσης του κορονοϊού. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενεργοποιεί τα ψηφιακά εργαλεία, που θα επιτρέψουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία μεταξύ των εκπαιδευτικών και των μαθητών πιλοτικά στους νομούς Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου με έμφαση στη Γ’ Λυκείου. Οι τρείς αυτοί νομοί επελέγησαν καθώς είναι οι πρώτοι στους οποίους ανεστάλη, καθολικά, η λειτουργία των σχολείων.
Πραγματοποιήθηκε σήμερα εισαγωγικό διαδικτυακό σεμινάριο σε περιφερειακούς διευθυντές, διευθυντές εκπαίδευσης, διευθυντές σχολείων και καθηγητές πληροφορικής των νομών αυτών, προκειμένου οι πληροφορίες να διοχετευτούν περαιτέρω στους εκπαιδευτικούς και να ξεκινήσει αύριο η διδασκαλία. Στο εισαγωγικό σεμινάριο συμμετείχαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός, κα Σοφία Ζαχαράκη, και η Γενική Γραμματέας, κα Σίσσυ Γκίκα.
Αύριο θα ακολουθήσει εισαγωγικό σεμινάριο σε σχολεία των νομών Δράμας, Έβρου, Ροδόπης, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Καστοριάς, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Κιλκίς, Πέλλας, Δωδεκανήσου, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Λασιθίου.
Όπως δήλωσε σχετικά η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως:
«Η διαδικτυακή πλατφόρμα είναι ιδιαιτέρως απλή στη χρήση της. Κάθε εκπαιδευτικός διαθέτει μια εικονική τάξη με την οποία οι μαθητές συνδέονται, και έχει τη δυνατότητα να μοιραστεί μαζί τους υλικό (έγγραφα, παρουσιάσεις), να διαμοιραστεί μαζί τους την οθόνη τους, ενώ μπορεί ακόμη να επιβάλει απόλυτη σιγή στην τάξη, και οι μαθητές μπορούν να ζητήσουν το λόγο και να υποβάλουν ερωτήσεις. Υπάρχει συνεπώς πλήρης διάδραση εκπαιδευτικού και μαθητών. Για όσους μαθητές τυχόν δεν διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή για διαδικτυακή σύνδεση, η συμμετοχή στη διαδικτυακή πλατφόρμα δύναται να γίνει και μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης με αστική χρέωση.
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανταποκρινόμενο άμεσα στις έκτακτες συνθήκες, δρα προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας αξιοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο. Καλούμε, λοιπόν, όλους τους συντελεστές της εκπαίδευσης να ενεργοποιηθούν, να υιοθετήσουν και να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία.»
Τι προτείνει το Υπουργείο για την εξ αποστάσεως διδασκαλία;
Το Υπουργείο προτείνει συνδυαστικά τόσο σύγχρονες, όσο και ασύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας:
  • Σύγχρονη (τηλεκπαίδευση) είναι η απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές που παρακολουθούν ζωντανά μέσω υπολογιστή, κινητού ή tablet. Στην πλατφόρμα μπορεί κανείς να συνδεθεί και διαδικτυακά και τηλεφωνικά.
  • Ασύγχρονη είναι η διδασκαλία κατά την οποία ο/η μαθητής/τρια συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος ή δημιουργίας υλικού από τον εκπαιδευτικό, έχοντας πρόσβαση σε μαθησιακό υλικό και χρονοδιάγραμμα μελέτης μέσω διαδικτύου (σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή πλατφόρμες  που παρέχει το Υπουργείο).
Η εξ αποστάσεως διδασκαλία στους μαθητές θα αναπληρώσει τις χαμένες ώρες;
Όχι. Η εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν υποκαθιστά το μάθημα στην τάξη. Στόχος δεν είναι η κάλυψη της διδακτέας ύλης, αλλά η διατήρηση της επαφής των μαθητών με τη μαθησιακή διαδικασία. 
Ορισμένες χαρακτηριστικές λειτουργικότητες της πλατφόρμας;
Κατά τη σύγχρονη διδασκαλία, ο εκπαιδευτικός μπορεί να μοιραστεί με τους μαθητές του αρχεία, παρουσιάσεις, την εικόνα της οθόνης του, στην οποία έχει τη δυνατότητα να σημειώσει κ.ά. Επιπλέον, μεταξύ άλλων, μπορεί να επιβάλει την ησυχία, να «κλειδώσει» την τάξη, να βγάλει κάποιον μαθητή εκτός. Οι μαθητές, από την πλευρά τους, μπορούν να «σηκώσουν χέρι», να λάβουν το λόγο, να υποβάλουν ερωτήματα, να στείλουν γραπτά μηνύματα στον/στην εκπαιδευτικό τους, να «δουν» τους συμμαθητές τους. Είναι μία πλήρως διαδραστική τάξη μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικού. 
Μήπως το σύστημα αυτό αποκλείει τις πιο ασθενείς κοινωνικά ομάδες που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο;
Επ’ ουδενί. Κατ’ αρχάς, η πλειονότητα των οικογενειών με παιδιά έχει πρόσβαση σε σταθερή σύνδεση ίντερνετ, συνήθως χωρίς περιορισμό δεδομένων. Επιπλέον, όμως, μπορεί κανείς να συνδεθεί με την εικονική τάξη και μέσω τηλεφωνικής γραμμής, με αστική χρέωση από σταθερό τηλέφωνο.
Ποιος διαμορφώνει το πρόγραμμα;
Οι διευθυντές/διευθύντριες των σχολείων, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα διαμορφώνουν το πρόγραμμα για κάθε σχολική τάξη. Αποδεικνύουμε έμπρακτα, ακόμη μία φορά, την εμπιστοσύνη μας στον εκπαιδευτικό, τη στήριξη στη μεγαλύτερη  αυτονομία και ευελιξία της σχολικής μονάδας.
Ποιος θα βοηθάει τους εκπαιδευτικούς αν χρειάζονται βοήθεια για να συνδεθούν;
1ο επίπεδο υποστήριξης: οι εκπαιδευτικοί θα απευθύνονται στην ομάδα υποστήριξης του σχολείου τους, που αποτελείται από τον διευθυντή και έναν τουλάχιστον εκπαιδευτικό πληροφορικής (ΠΕ86) ή με εξοικείωση σε ΤΠΕ.
2ο επίπεδο υποστήριξης: η ομάδα υποστήριξης του σχολείου μπορεί να επικοινωνεί μέσω Webex teams με το Help Desk της Κεντρικής Ομάδας Τηλεκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Ποια είναι η επόμενη φάση εφαρμογής;
Αύριο θα παρακολουθήσουν εισαγωγικό διαδικτυακό σεμινάριο διευθυντές και εκπαιδευτικοί Λυκείων 16 νομών της χώρας: Δράμας, Έβρου, Ροδόπης, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Καστοριάς, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Κιλκίς, Πέλλας, Δωδεκανήσου, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Λασιθίου. Μέχρι τέλος της εβδομάδας, στόχος είναι να έχει προχωρήσει σημαντικά η εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα Λύκεια της χώρας για να προχωρήσουμε εν συνεχεία στα Γυμνάσια.
Γιατί επελέγησαν οι συγκεκριμένοι πάροχοι;
Η επιλογή των εκάστοτε μεθόδων και εργαλείων γίνεται με γνώμονα ιδίως τις ποιοτικές και τεχνικές προδιαγραφές τους, και ειδικότερα την ασφάλεια, την τεχνική δυνατότητα ταυτόχρονης εξυπηρέτησης του μέγιστου αριθμού χρηστών και το φιλικό περιβάλλον εγκατάστασης και χρήσης, καθώς και την εμπειρία από την επιτυχή εφαρμογή τους – για ανάλογο σκοπό και σε αντίστοιχη κλίμακα – σε άλλες χώρες. Επισημαίνεται ότι το όλο εγχείρημα δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση για το Κράτος. Το Υπουργείο θα συνεχίσει να διερευνά και άλλες μεθόδους και εργαλεία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τη βέλτιστη παροχή εξ αποστάσεως διδασκαλίας στους μαθητές.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκίνησε η εξ αποστάσεως διδασκαλία: Ερωτήσεις & απαντήσεις (βίντεο)"

Τηλεδιάσκεψη Κ. Μητσοτάκη με Αλ.Τσίπρα και Γεννηματά για κορωνοϊό - Τόνισαν τη σημασία του «Μένουμε Σπίτι»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για το μεγάλο πρόβλημα του κορωνοϊού.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για το κυβερνητικό σχέδιο, απάντησε στις ερωτήσεις του και τόνισε ότι οποιαδήποτε εποικοδομητική πρόταση για την αντιμετώπιση της κατάστασης είναι καλοδεχούμενη, τόσο από τον ίδιο όσο και από τα αρμόδια υπουργεία.

Και οι δύο τόνισαν τη σημασία του μηνύματος «Μένουμε Σπίτι».

Ο Πρωθυπουργός είχε τηλεδιάσκεψη και με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά για το μεγάλο πρόβλημα του κορονοϊού.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την κυρία Γεννηματά για το κυβερνητικό σχέδιο, απάντησε στις ερωτήσεις της και αντήλλαξαν σκέψεις και προτάσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης. Και οι δύο τόνισαν τη σημασία του μηνύματος «Μένουμε Σπίτι».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Τηλεδιάσκεψη Κ. Μητσοτάκη με Αλ.Τσίπρα και Γεννηματά για κορωνοϊό - Τόνισαν τη σημασία του «Μένουμε Σπίτι»"

COSMOTE: Ανακοίνωσε έκτακτες προσφορές για όλους λόγω Κορωνοϊού

Στόχος των δράσεων της COSMOTE, είναι να περιοριστούν οι μετακινήσεις, να διευκολυνθούν οι συνδρομητές της που βρίσκονται αποκλεισμένοι στο εξωτερικό και να προσφέρει ποιοτική ψυχαγωγία στην οικογένεια και ειδικά στους νέους για όσο διάστημα «μένουμε σπίτι».

Συγκεκριμένα, η COSMOTE προχωρά στις παρακάτω ενέργειες:

Α. Προσφορά δωρεάν 15 GB για 30 ημέρες σε όλους τους πελάτες κινητής

Για τις αυξημένες ανάγκες των συνδρομητών της για επικοινωνία και Internet από το κινητό, η COSMOTE προσφέρει δωρεάν 15 GB για 30 ημέρες σε όλους τους πελάτες κινητής, συμβολαίου, καρτοσυμβολαίου και καρτοκινητής – ιδιώτες και επαγγελματίες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενεργοποιήσουν το δωρεάν πακέτο, από αύριο Τρίτη 17/3 έως και τις 31/3, μέσα από τις εφαρμογές My COSMOTE App και WHAT’S UP App.

Δωρεάν χρόνος ομιλίας, δεδομένα και SMS στους συνδρομητές σε Ιταλία και Ισπανία

Επίσης, για τους συνδρομητές της που βρίσκονται στην Ιταλία και την Ισπανία, η COSMOTE παρέχει 300 λεπτά ομιλίας από τις δύο χώρες προς Ελλάδα, 300 SMS και 1GB για δύο εβδομάδες.

Γ. COSMOTE TV: Ελεύθερο για όλους μέσω YouTube το πρόγραμμα με ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY
Η COSMOTE TV προσφέρει το πρόγραμμα με ντοκιμαντέρ και εκπομπές του COSMOTE HISTORY HD, ελεύθερα για όλους, μέσα από το επίσημο κανάλι της στο YouTube μέχρι και τις 30 Απριλίου. Με πρόγραμμα 24ωρης ροής και High Definition μετάδοση, το COSMOTE HISTORY μέσω YouTube θα προβάλλει επιλεγμένες σειρές ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV και εκπομπές με εκπαιδευτικό περιεχόμενο για τα παιδιά και τους νέους.

Η COSMOTE συνιστά στους συνδρομητές της να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές My COSMOTE & WHAT’S UP

Η COSMOTE συνιστά στους συνδρομητές της, ιδιώτες και επαγγελματίες, να κατεβάσουν και να χρησιμοποιούν τις ψηφιακές εφαρμογές My COSMOTE και WHAT’S UP προκειμένου να διαχειρίζονται όλες τις συνδέσεις τους σε σταθερή, κινητή και καρτοκινητή, μέσα από το κινητό ή το tablet τους, εύκολα και γρήγορα από το σπίτι. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν να μειώσουν και τις μετακινήσεις τους.

Μέσα από τις εφαρμογές My COSMOTE και WHAT’S UP, οι συνδρομητές μπορούν για όλα τα σταθερά & κινητά της οικογένειας ή της επιχείρησής τους:
• να ελέγχουν το υπόλοιπο των συνδέσεών τους,
• να ανανεώνουν τον χρόνο ομιλίας στα καρτοκινητά τους ή οποιοδήποτε άλλο καρτοκινητό
• να αγοράζουν πακέτα ΜΒ, ομιλίας και SMS, να αλλάζουν πρόγραμμα, να ενεργοποιούν υπηρεσίες και
• να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους ή οποιουδήποτε άλλου συνδρομητή συμβολαίου της COSMOTE
Επιπλέον, μπορούν να ελέγχουν απομακρυσμένα τη χρήση του ρούτερ στο σπίτι ή την επιχείρησή τους.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "COSMOTE: Ανακοίνωσε έκτακτες προσφορές για όλους λόγω Κορωνοϊού"

Κοροναϊός: Μέτρα αλά… ελληνικά ανακοίνωσε η Μέρκελ στη Γερμανία

Μέτρα που εφαρμόζονται ήδη στην Ελλάδα, ανακοίνωσε στη Γερμανία η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και την πρόληψη και την αποφυγή διασποράς του κοροναϊού.

«Όσο καλύτερα τηρήσει ο καθένας τους κανόνες, τόσο συντομότερα θα περάσει αυτή η φάση», τόνισε και ανακοίνωσε μέτρα περαιτέρω περιορισμού της λειτουργίας της αγοράς και της κίνησης των πολιτών, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού. Σε συνεννόηση με τα 16 ομόσπονδα κρατίδια, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι:

- Όλα τα καταστήματα λιανικού εμπορίου θα παραμείνουν κλειστά, εκτός από όσα πωλούν τρόφιμα, τα φαρμακεία, τις τράπεζες, τα βενζινάδικα, τις εταιρίες μεταφορών, τα καθαριστήρια και τα κομμωτήρια.

- Κλειστά θα παραμείνουν ακόμη μουσεία, θέατρα, μπαρ, κλαμπ, εκθέσεις, γκαλερί, ζωολογικοί κήποι, καζίνο, γυμναστήρια, κολυμβητήρια και αθλητικοί χώροι.

- Απαγορεύεται στο εξής η συγκέντρωση πλήθους σε χώρους, όπως πανεπιστήμια και εκκλησίες, αλλά και τα ταξίδια με τουριστικά λεωφορεία. Τα σχολεία έχουν ήδη κλείσει στο σύνολο της χώρας.

«Πρόκειται για μέτρα άνευ προηγουμένου για την χώρα μας, αλλά είναι αναγκαία», τόνισε η καγκελάριος Μέρκελ και επανέλαβε ότι πρωταρχικός στόχος παραμένει η επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοροναϊός: Μέτρα αλά… ελληνικά ανακοίνωσε η Μέρκελ στη Γερμανία"

Mητροπολίτης Φθιώτιδας: “Παρακαλούσα γιαγιάδες να φύγουν από την εκκλησία και απαντούσαν… ας πεθάνουμε” – ΒΙΝΤΕΟ

Το δικό του μήνυμα στέλνει ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών για την εποχή του κορωνοϊού μέσω του ΡΑΔΙΟ Λαμία και του Lamianow.gr.
“Μένουμε σπίτι, τηρούμε τις οδηγίες των γιατρών, διαβάζουμε, προσευχόμαστε και δεν χάνουμε το χιούμορ μας!”
Μένουμε σπίτι. Δεν είναι ιδεολογία, είναι ιατρική συνταγή
“Αυτό που ζουμε είναι μια ειδική κατάσταση. Είναι ένας επιδημικός τυφώνας που μας αφορά όλους ανεξαιρέτως. Δεν κινδυνεύουμε από την Θεία Κοινωνία αλλά από την φυσική μας παρουσία. Από τον αέρα που αναπνέουμε και τον αέρα που μεταδίδουμε. Πρέπει να μείνουμε σπίτι. Δεν είναι ιδεολογία. Είναι φάρμακο. Είναι ιατρική συνταγή.”
Αυτή την άσκηση μας ζητάει τώρα ο Θεός
“Τον Θεό τον έχουμε εγκαταλείψει στην καθημερινότητα μας. Όταν κατακρίνουμε τον αδερφό μας. Όταν συκοφαντούμε, όταν αδικούμε, όταν ο ένας βάζει το μαχαίρι στην πλάτη του άλλου. Τώρα μας έπιασε η υπερευαισθησία; Πρέπει να αυτοπεριοριστούμε. Αυτή την άσκηση μας ζητάει τώρα ο Θεός. Όταν  περάσει ο κίνδυνος θα μπορέσουμε να ζήσουμε ξανά την εκκλησία και τη ζωή μας. Τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Όταν θα αρχίσουμε να τα ζούμε θα αναγκαστούμε να κλειστούμε μέσα. Αλλά τώρα, είναι η ώρα να περιορίσουμε τα κρούσματα όσο μπορούμε.”
Οι γιαγιάδες δεν με ακούνε…
“Παρακαλούσα προχθές γιαγιάδες να φύγουν από την εκκλησία και να γυρίσουν σπίτια τους. Δεν με άκουγαν. Δεν θα πάθουμε τίποτα και αν πάθουμε ας πεθάνουμε, έλεγαν… Οφείλουν όλοι και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι να καταλάβουν ότι είναι απαραίτητο να μην βγαίνουν έξω, να μην συνωστίζονται. Αλλά ακόμη και μέσα στο σπίτι, να είμαστε προσεκτικοί΄, να τηρούμε τις οδηγίες, ακόμη και αν χρειαστεί οι παππούδες να στερηθούν τις αγκαλιές των εγγονών τους”
Οι παππούδες μου λένε εμείς πίνουμε τσίπουρο, δεν κολλάμε…
“Το ότι δεν έχουμε ακόμη επιβεβαιωμένο κρούσμα στην φθιώτιδα μην μας δημιουργεί εφισυχασμό. Μπορεί και εδώ να έχουμε πολλά κρούσματα και να μην έχουν διαγνωστεί. Μου θυμίζει κάποιους παππούδες στα χωριά που μου λένε ότι εμείς πίνουμε τσίπουρο και τρώμε κοκορέτσι και δεν μας πιάνει!”
Έξω καρδιά – μέσα στο σπίτι
“Παρατηρώ στο διαδίκτυο ότι ο κορωνοϊός αύξησε το χιούμορ. Το ευλογώ το χιούμορ. Είναι φάρμακο και τώρα το έχουμε ανάγκη για να μην χάσουμε την ψυχική μας διάθεση. Άλλωστε αν σκεφτεί κανείς ότι πρέπει να εγκλωβιστεί στο σπίτι με την πεθερά του, το χιούμορ του είναι απαραίτητο”
Προσευχή… και τεχνολογία
“Είναι ευκαιρία να προσευχηθούμε. Για εμάς και τους άλλους. Να ζητήσουμε από τον Θεό να περάσει αυτή η δοκιμασία. Να διαβάσουμε το Ευαγγέλιο αλλά και να χρησιμοποιήσουμε το διαδίκτυο, τις βιντεοκλήσεις, να έρθουμε σε επικοινωνία. Να μείνουμε μακριά σωματικά αλλά κοντά ψυχικά.”



lamianow
Διαβάστε Περισσότερα » "Mητροπολίτης Φθιώτιδας: “Παρακαλούσα γιαγιάδες να φύγουν από την εκκλησία και απαντούσαν… ας πεθάνουμε” – ΒΙΝΤΕΟ"

Koρωνοϊός - Ισπανία: Κλείνει τα χερσαία σύνορά της με την Ευρώπη

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται και η Ισπανία. Πριν από λίγη ώρα ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τα χερσαία σύνορά της για να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Οι αρχές θα επιτρέπουν να περνούν από τις μεθοριακές διαβάσεις μόνο οι Ισπανοί πολίτες, οι μόνιμοι κάτοικοι Ισπανίας, οι εργαζόμενοι, οι διπλωμάτες και όσοι άνθρωποι πρέπει να μπουν οπωσδήποτε στη χώρα λόγω «ανωτέρας βίας».

Οι έλεγχοι στα σύνορα θα ξεκινήσουν από απόψε και αυτό είναι κάτι που αποφασίστηκε σε συντονισμό με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εξήγησε ο Γκράντε-Μαρλάσκα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών της Πορτογαλίας Εντουάντο Καμπρίτα είπε ότι θα διακοπεί κάθε σιδηροδρομική και αεροπορική σύνδεση με την Ισπανία μέχρι τις 15 Απριλίου, κατόπιν συμφωνίας των δύο χωρών.

Tι θα συμβεί με Μέσα Μεταφοράς και Αστυνομία

Επιπλέον, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα περιοριστούν προκειμένου να μεταφέρουν λιγότερους επιβάτες, τα δρομολόγια, εντούτοις, δεν θα ανασταλούν.

Ο υπουργός Εσωτερικών θα ελέγχει όλες τις αστυνομικές δυνάμεις, περιλαμβανομένων των τοπικών και περιφερειακών, στο πλαίσιο της κήρυξης της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα διάστημα 15 ημερών.

Τα υπουργεία Υγείας και Μεταφορών θα μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις για το σύνολο της χώρας, αναλαμβάνοντας ορισμένες εξουσίες από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Koρωνοϊός - Ισπανία: Κλείνει τα χερσαία σύνορά της με την Ευρώπη"

Κρούει τον κώδωνα ο ΠΟΥ: Ραγδαία κλιμάκωση κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα

Πριν από λίγες ημέρες ο ΠΟΥ χαρακτήρισε τον κορωνοϊό ως πανδημία, ενώ ταυτόχρονα είχε τονίσει πως η Ευρώπη είναι το επίκεντρο του ιού. Πλέον κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και για την ραγδαία κλιμάκωση των κρουσμάτων.

«Ο κορωνοϊός είναι η κρίση παγκόσμιας υγείας της εποχης μας», τονίζεται από τον ΠΟΥ, ο οποίος επισήμανε ότι η κλιμάκωση των κρουσμάτων ήταν ραγδαία την τελευταία εβδομάδα.

Το μήνυμα που απηύθυνε ο ΠΟΥ προς τις κυβερνήσεις όλου του κόσμου, στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κορωνοϊού ήταν το εξής:«τεστ, τεστ, τεστ».

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρούει τον κώδωνα ο ΠΟΥ: Ραγδαία κλιμάκωση κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα"

Ίδρυμα Λάτση: Δωρεά δύο επιπλέον κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο Σωτηρία

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση προέβη σε δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού προς τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Α’ Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» με σκοπό τη λειτουργία 2 επιπλέον κλινών ΜΕΘ σε ειδικό χώρο απομόνωσης.
ΙΔΡΥΜΑ_ΛΑΤΣΗ_1
ΙΔΡΥΜΑ_ΛΑΤΣΗ_2
ΙΔΡΥΜΑ_ΛΑΤΣΗ_3
Η ΜΕΘ/ Α’ Π.Π. Κλινικής του νοσοκομείου «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» αποτελεί μονάδα αναφοράς για τη νοσηλεία βαρέως πασχόντων ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2. Η δωρεά αφορά στην ενίσχυση της μονάδας με 2 αναπνευστήρες θετικής πίεσης, 2 μόνιτορ συνεχούς παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών, 2 ηλεκτρικές θεραπευτικές κλίνες και 1 φορητό μηχάνημα υπερήχων, αυξάνοντας τη δυναμικότητα της ΜΕΘ σε συνολικά 12 κλίνες. 
ΙΔΡΥΜΑ_ΛΑΤΣΗ_4
ΙΔΡΥΜΑ_ΛΑΤΣΗ_5
ΙΔΡΥΜΑ_ΛΑΤΣΗ_7
Όπως ανέφερε η Υπεύθυνη της ΜΕΘ και Καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, κ. Αντωνία Κουτσούκου«Στη συγκεκριμένη συγκυρία που οι ανάγκες για κλίνες ΜΕΘ γίνονται επιτακτικές, η ενίσχυση της ΜΕΘ με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αποτελεί σημαντική αρωγή στην προσπάθεια για τη μέγιστη προσφορά προς την κοινωνία. Σε αυτό το πλαίσιο, εκφράζουμε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη όλου του προσωπικού της ΜΕΘ προς το Ίδρυμα Λάτση για την άμεση ανταπόκριση και συμβολή.».
ΙΔΡΥΜΑ_ΛΑΤΣΗ_8
ΙΔΡΥΜΑ_ΛΑΤΣΗ_9
ΙΔΡΥΜΑ_ΛΑΤΣΗ_10
Η εν λόγω δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση εντάσσεται στο πλαίσιο σημειακών παρεμβάσεών του στον τομέα της Υγείας για την αναβάθμιση υποδομών και εξοπλισμού, με γνώμονα την ενίσχυση της ετοιμότητας, πρόληψης και έγκαιρης αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και την κάλυψη άμεσων αναγκών που σχετίζονται με τη διαχείριση επειγόντων περιστατικών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ίδρυμα Λάτση: Δωρεά δύο επιπλέον κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο Σωτηρία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news