facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Ύποπτος φάκελος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου έστειλε επτά άτομα στο νοσοκομείο

Ένας φάκελος με αποδέκτη την πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτσιλάκη, που όμως προκάλεσε ενοχλήσεις στο βλεννογόνο του στόματος και της μύτης σε επτά άτομα που ήρθαν σε επαφή με το περιεχόμενο του, έχει θέσει σε συναγερμό τις αστυνομικές αρχές στη Λέσβο.

Το κτίριο Διοίκησης του ιδρύματος στην περιοχή της Βαρειάς Μυτιλήνης, έχει αποκλεισθεί, φρουρείται από την αστυνομία, ενώ ο φάκελος με το περίεργο περιεχόμενο παραμένει στον κλειστό χώρο της γραμματείας της Πρυτανικής Αρχής. Αύριο ειδικό κλιμάκιο της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) θα μεταβεί στη Μυτιλήνη από την Αθήνα προκειμένου να παραλάβει τον φάκελο με τις διαδικασίες που σε τέτοιες περιπτώσεις επιβάλλεται.

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης έχουν μεταφερθεί τα επτά άτομα που ήρθαν σε επαφή καθ' οιονδήποτε τρόπο με τον φάκελο. Πέντε εργαζόμενοι ο νομικός σύμβουλος του πανεπιστημίου και αστυνομικός που μετέβη και έπιασε το φάκελο. Όπως έγινε γνωστό, είναι όλοι καλά στην υγεία τους, τα συμπτώματα δε ευαισθητοποίησης του βλεννογόνου που είχαν αναφερθεί από κάποια από αυτά, έχουν υποχωρήσει.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο φάκελος φέρεται να εστάλη στη Μυτιλήνη από την Ινδία με το ταχυδρομείο, είχε αποδέκτη σε αγγλική γλώσσα την πρυτάνισσα του πανεπιστημίου και όταν ανοίχτηκε από εργαζομένους στο γραφείο της πρυτάνισσας που απουσίαζε, διαπιστώθηκε ότι απελευθερώθηκε μια σκόνη.

Με ανακοίνωση της πριν από λίγο η Χρυσή Βιτζιλάκη έκανε γνωστό ότι ανέστειλε «όλες τις ακαδημαϊκές και διοικητικές λειτουργίες στο Λόφο του Πανεπιστημίου στην Μυτιλήνη και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα κτίρια του Λόφου μέχρι νεωτέρας».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, «σήμερα το μεσημέρι παρελήφθη στο γραφείο της Πρυτανείας στη Μυτιλήνη ύποπτος φάκελος και έκτοτε, σε πλήρη και αδιάλειπτη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ακολουθούμε όλα τα προβλεπόμενα Πρωτόκολλα για την διασφάλιση της απόλυτης ασφαλείας του Πανεπιστημίου και των ανθρώπων του».

Και η Πρύτανης καταλήγει: «Σε κάθε περίπτωση, σας διαβεβαιώ ότι όλες και όλοι είναι ασφαλείς και ευελπιστούμε σύντομα να λήξει και η ταλαιπωρία των επτά μελών της κοινότητας μας που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο και, παρότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας, κρίθηκε σκόπιμο να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ύποπτος φάκελος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου έστειλε επτά άτομα στο νοσοκομείο"

Μετά την Μέρκελ έρχεται ο Μοσκοβισί -Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα

Μετά την Ανγκελα Μέρκελ, επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει και ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη την επόμενη Τετάρτη και Πέμπτη.

Οπως ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ η ίδια εκπρόσωπος, ο Γάλλος επίτροπος αποδέχθηκε μία πρόσκληση να μιλήσει ενώπιον του Ελληνογαλλικού εμπορικού επιμελητηρίου στην Αθήνα.

Επί τη ευκαιρία ο Πιέρ Μοσκοβισί θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές αναφορικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την εκπλήρωση των δεσμεύσεων της χώρας μετά το τέλος του προγράμματος το περασμένο καλοκαίρι.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετά την Μέρκελ έρχεται ο Μοσκοβισί -Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα "

Συντονιστικό συμβασιούχων ΟΤΑ: Διαδηλώνουμε φορώντας τα κίτρινα γιλέκα

«Η αξιοπρέπεια στη ζωή και τη δουλειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΟΤΑ και προσθέτει:

«Κανένας εργαζόμενος μόνος του. Η δύναμη ειναι στους εργαζομένους που παράγουν τον πλούτο με τη δουλειά τους. Η ελπίδα βρισκεται στο συλλογικό αγώνα και την αλληλεγγύη. Σαν ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΟΤΑ κάνουμε γνωστό σε όλους ότι δεν είμαστε αλλά και ουδέποτε θα βρεθούμε κάτω από κομματική ομπρέλα!
Δυνατά, γερά, ενωτικά μέχρι τέλους για την νίκη!!
ΟΙ Αγώνες κερδίζονται όταν ανακαλύψουμε και πειστούμε Πως Ο ΚΑΘΕΝΑΣ Μας Είναι μια ΔΥΝΑΜΗ και ΟΛΟΙ Μαζί μια ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΗ ΔΥΝΑΜΗ. Συνάδελφοι τώρα θα πρέπει να διαλέξουν όλοι στρατόπεδο.
Ή με την σταθερή και μόνιμη δουλειά, με την στελέχωση των υπηρεσιών για αρτιότερες παροχές υπηρεσιών προς τους δημότες, με ξεκάθαρο δημόσιο χαρακτήρα, ή με τις επιλογές της αναλώσιμης εργασίας, της ομηρίας των εν δυνάμει ψηφοφόρων και τελικά των ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών .
Ζητάμε σαφέστατη θέση ώστε να παραμείνουν στην δουλειά όλοι οι συνάδελφοί μας συμβασιούχοι,και να επιστρεψουν οσοι εφυγαν , μετατρέποντας τις σχέσεις εργασίας τους σε αορίστου ώστε να μην υπάρξει ποτέ ξανά ο θεσμός των συμβασιούχων.Ξεκάθαρη Θέση από τις δημοτικές αρχές, από την ΚΕΔΕ και από την Κυβέρνηση.
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΔΑΚΡΥΑ.
Καλούμε στις 14 Ιανουαριου 2019 στις 12:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Διαδηλώνουμε φορωντας τα κιτρινα γιλεκα για να σταματήσει η ομηρία των συμβασιούχων – παρατασιούχων και οποιασδηποτε συλλογικής σύμβασης που κρατάει δέσμιους και φτιάχνει νεους πελατιακους σκοπούς σε αυτήν την χώρα! Άμεση μετατροπή των συμβάσεων μας από ορισμένου σε αορίστου χρόνου! Καλουμε όλους τους συμβασιούχους όχι για να αποχαιρετιστούμε αλλά για να προβληματιστούμε,να πεισμώσουμε, να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας και τελικά να οργανώσουμε τα επόμενα βήματά μας.Μοναδικός σύμμαχός μας σε ότι κάνουμε: η ενότητα, η αλληλεγγύη, η αποφασιστικότητα και η μαχητικότητα».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Συντονιστικό συμβασιούχων ΟΤΑ: Διαδηλώνουμε φορώντας τα κίτρινα γιλέκα"

Μισή... παραδοχή της διοίκησης του Γενικού Κρατικού Νίκαιας για τη βλάβη στη θέρμανση

Παραδέχεται τη βλάβη στη θέρμανση της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας η διοίκηση του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, αλλά την αποδίδει σε τυχαίο γεγονός (σαν να είχε διατυπωθεί το ενδεχόμενο της δολιοφοθοράς...), στην παλαιότητα του συστήματος και στις ακραίες καιρικές συνθήκες. Παρόλα αυτά επιμένει πως καμία δυσλειτουργία και κανένα πρόβλημα δεν προκάλεσε η βλάβη στο κλιματιστικό σύστημα, τις τελευταίες τρεις ημέρες, που στη Μονάδα επικρατούσαν πολικές θερμοκρασίες.

Επικαλείται, μάλιστα, τη διαβεβαίωση που έλαβε για την ομαλή λειτουργία της Μονάδας από την διευθύντρια της. «Ήδη η βλάβη έχει αποκατασταθεί, η λειτουργία του τμήματος συνεχίζεται κανονικά και δεν διαταράχθηκε η εύρυθμη λειτουργία του, όπως μας διαβεβαίωσε η Διευθύντρια της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας» είναι η απάντηση της διοίκησης στην καταγγελία που ανήρτησε ο γιατρός του νοσοκομείου στο facebook, κ. Πάνος Παπανικολάου.

Είναι απορίας άξιον τι εννοεί η διοίκηση ως ομαλή λειτουργία, όταν δεκάδες πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς και το προσωπικό επίσης που τους περιέθαλπε είχαν παγώσει κυριολεκτικά αυτές τις τρεις ημέρες που ανέκυψε η βλάβη. Και όταν εξετάστηκε ως λύση να μεταφερθούν στο Νεφρολογικό Τμήμα.

«Η συγκεκριμένη αντλία συντηρείται όπως όλα τα μηχανήματα του Νοσοκομείου από την Τεχνική Υπηρεσία, το προσωπικό της οποίας να δείχνει μεγάλη ευθύνη και ευαισθησία για τους ασθενείς» αναφέρεται στην ανακοίνωση, χωρίς βεβαίως να έχει αμφισβητηθεί ουδόλως το ενδιαφέρον και ο επαγγελματισμός της τεχνικής υπηρεσίας. «Σας γνωρίζουμε ότι όντως πρόκειται για μια τυχαία βλάβη σε μία παλιά αντλία θερμότητας λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, η οποία είναι σε πρόγραμμα αντικατάστασης» αναφέρει η διοίκηση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μισή... παραδοχή της διοίκησης του Γενικού Κρατικού Νίκαιας για τη βλάβη στη θέρμανση"

“Αστακός” η Αθήνα για την επίσκεψη Μέρκελ! 2.000 αστυνομικοί στους δρόμους!

Δρακόντια μέτρα έχει προγραμματίσει η Ελληνική Αστυνομία για την αυριανή επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, στην Αθήνα, η οποία θα ολοκληρωθεί μεθαύριο το μεσημέρι.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, για την υλοποίηση των μέτρων ασφαλείας θα χρησιμοποιηθούν πάνω από 2.000 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών, ενώ θα κλείνουν οι δρόμοι κατά τις μετακινήσεις της κ. Μέρκελ, αφού πρώτα θα ελέγχεται πολύ σχολαστικά κάθε διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσει.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, όπου συζητούνται οι τελευταίες λεπτομέρειες για την εφαρμογή των μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των άλλων συζητιέται και η απαγόρευση των συγκεντρώσεων που έχουν αναγγελθεί για αύριο στις 18.00 στο κέντρο της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι συγκεντρώσεις έχουν προαναγγείλει για αύριο, η ΛΑ.Ε, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντιεξουσιαστές και η Χρυσή Αυγή.

Οσον αφορά στα μέτρα της Τροχαίας, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, κατά το διήμερο (10 και 11-1-2019) της επίσημης επίσκεψης της στη χώρα μας της Καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "“Αστακός” η Αθήνα για την επίσκεψη Μέρκελ! 2.000 αστυνομικοί στους δρόμους!"

Το καυστικό σκίτσο του Αρκά για τη στάση των βουλευτών απέναντι στην κυβέρνηση

Με ένα απολαυστικό σκίτσο σατιρίζει ο Αρκάς τον τρόπο ή και τα κίνητρα με τα οποία ενδεχομένως κάποιοι βουλευτές θα αποφασίσουν τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση το επόμενο διάστημα. 

«...Εφτά χιλιάδες επί εννέα μήνες... ίσον εξήντα τρεις χιλιάδες», μετράει ένας βουλευτής στο σκίτσο με ένα συνάδελφό του να τον ρωτά: «Τι υπολογίζεις;». Τότε, ο βουλευτής έδωσε σαφή και ξεκάθαρη απάντηση. «Αν οι αρχές μου, μου επιτρέπουν να στηρίξω την κυβέρνηση», ήταν η κυνική του αλήθεια, καθώς ο υπολογισμός δεν αφορούσε τίποτε άλλο παρά στη μηνιαία (και διόλου χαμηλή) βουλευτική αποζημίωση. 

arkas_skitso

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Το καυστικό σκίτσο του Αρκά για τη στάση των βουλευτών απέναντι στην κυβέρνηση"

Τσίπρας: Πρόωρες εκλογές αν δεν έχω 151 βουλευτές

Την πεποίθηση ότι δεν πρόκειται να τον ρίξει ο Πάνος Καμμένος εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Open. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι αν δεν έχει πλειοψηφία 151 θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές «συντεταγμένα εν ευθέτω χρόνο»
Ερωτηθείς για το αν θα προχωρήσει χωρίς την πλειοψηφία των 151 βουλευτών, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Συνταγματικά δεν υπάρχει πρόβλημα, πολιτικά όμως είναι σαφές ότι υπάρχει. Σε αυτή την περίπτωση θα πάω σε πρόωρες εκλογές συντεταγμένα και εν ευθέτω χρόνω».
Δείτε την απάντηση του πρωθυπουργού τόσο για το αν θα αξιοποιήσει στελέχη των ΑΝΕΛ για υπουργούς, όσο και το τι θα πράξει αν δεν έχει πλειοψηφία 151 βουλευτών (στο 03:28 του βίντεο).


Κατά τον πρωθυπουργό «κυβερνητική κρίση δεν υπάρχει. Θα υπάρξει αν αλλάξει στάση ο Πάνος Καμμένος. Πιστεύω ότι δεν θα το κάνει, δεν θα άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση. Αν ο εταίρος μου άρει την εμπιστοσύνη του στην Κυβέρνηση, θα πάω σε ψήφο εμπιστοσύνης πριν από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή».
Πρόσθεσε μάλιστα πως «αυτό θα του ζητήσω (σ.σ. του Π. Καμμένου) την Παρασκευή που θα τον συναντήσω. Δεν έχει νόημα να πω τι θα κάνει, Κυριακή κοντή γιορτή. Θα έρθει μεθαύριο στο μέγαρο Μαξίμου και θα πάρει καθαρή θέση. Αν δεν το κάνει θα μετρηθούμε στη Βουλή, προφανώς θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης».


Μάλιστα υποστήριξε ότι πιστεύει ακράδαντα ότι υπάρχουν οι 151 για τη Συμφωνία των Πρεσπών «διότι έτσι δείχνουν οι αριθμοί». Οπως είπε υπάρχουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι 7 των ΑΝΕΛ και βουλευτές του Ποταμιού. «Η διαφωνία των ΑΝΕΛ είναι σεβαστή. Έχω κάθε λόγο να φέρω τη συμφωνία στη Βουλή προκειμένου να κυρωθεί» σημείωσε.
Ο Μητσοτάκης δεν θέλει να πάμε σε εκλογές τώρα
«Τα βράδια κοιμάμαι ήσυχος. Ξέρω ότι βρίσκομαι στη σωστή πλευρά της ιστορίας, ότι κάνω το σωστό για τον τόπο μου και ας πάρουν όλοι τις ευθύνες τους» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός για να προσθέσει: «Δεν έχω άγχος και καμία αγωνία. Ξέρω ότι κάνω το σωστό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει άγχος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να πάμε σε εκλογές τώρα. Ο κ. Μητσοτάκης ψηφοθηρεί με ελεεινό και λαϊκίστικο τρόπο. Τον προκαλώ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας».
Μέσα στον Ιανουάριο η συμφωνία στη Βουλή
Ο Αλέξης Τσίπρας απκάλυψε ότι θα φέρει άμεσα τη συμφωνία στη Βουλή.
«Εχω στόχο, σκοπό, άμεσα μόλις ψηφιστεί στο κοινοβούλιο των Σκοπίων και γίνει η κοινοποίηση στο ΥΠΕΞ του αποτελέσματος και των άρθρων του Συντάγματος που σηματοδοτεί το πέρας των διαδικασιών άμεσα θα δώσω στον ΠτΔ και στα κόμματα το αποτέλεσμα, αν πληρούν τις προϋποθέσεις και αμέσως μετά θα συνεννοηθώ με τον πρόεδρο της Βουλής για την εκκίνηση της διαδικασίας. Νομίζω πως δεν θα τους πάρει πάνω από μια εβδομάδα να μας στείλουν τα αποτελέσματα. Μετά το τέλος της άλλης εβδομάδας θα έρθει στη Βουλή». Διευκρίνισε πως «το Πρωτόκολλο εισδοχής στο ΝΑΤΟ θα έρθει σε μεταγενέστερο χρόνο, όχι πολύ όμως, για λόγους τεχνικούς» καθώς  «ο χρόνος θα εξαρτηθεί από το ίδιο το ΝΑΤΟ». Διεμήνυσε πως οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο. «Αυτός είναι ο στόχος μου και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζομαι».


Θα προτείνω ξανά Παυλόπουλο για ΠτΔ
«Θα προτείνω τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Ήταν μια καλή επιλογή από μέρους μου. Μπορεί να ανήκει σε διαφορετική παράταξη από εμένα, αλλά έχει υποστηρίξει τα συμφέροντα της χώρας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι υπερκομματικός».
Για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη
Ερωτηθείς για τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, ο Αλ. Τσίπρα απάντησε: «Η θεωρία της σκευωρίας δεν είναι παρέμβαση στην Δικαιοσύνη; Τι λέει η Αντιπολίτευση; Ότι οι συγκεκριμένοι δικαστικοί λειτουργοί είναι σκευωροί. Εγώ λέω να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Πρέπει στο θέμα αυτό να σταθούμε λίγο υπεράνω των αντιδικιών. Διότι όταν καλλιεργούμε όλοι ένα κλίμα καχυποψίας a priori απέναντι στους δικαστικούς λειτουργούς, είναι πλήγμα στη Δημοκρατία».
Κάλυψε ξανά τον Παύλο Πολάκη
Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπ. Υγείας, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Ο κ. Πολάκης έχει ένα ύφος που τον χαρακτηρίζει στην επικοινωνία του. Πρέπει να κρίνουμε την ουσία του. Ο κ. Πολάκης έχει δώσει μια σειρά από στοιχεία για να προχωρήσει η δικαστική έρευνα. Ο ίδιος έστειλε ένα γράμμα στην εισαγγελέα και είπε ότι οι υποθέσεις δεν πρέπει να κωλυσιεργούν».
Πρόσθεσε δε πως «όταν εγώ πήγα στη Βουλή, μίλησα με πολλή μεγάλη προσοχή για τις πρακτικές του παλαιού συστήματος που έφερε σκάνδαλα. Αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τα οκτώ πρόσωπα, είναι αρμόδια η Δικαιοσύνη».
«Ο Ρασπούτιν ήταν καλόγερος, δεν έχω τέτοιους συμβούλους»
Ερωτηθείς για τα περί «Ρασπούτιν» απάντησε: «Ο Ρασπούτιν ήταν σύμβουλος του τσάρου και ήταν καλόγερος. Δεν έχω σύμβουλους καλόγερους. Ο καθένας κρίνεται. Ο μέσος πολίτης μπορεί να καταλάβει τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις».
Novartis: Εύχομαι οι αντίπαλοί μου να είναι αθώοι
Ερωτηθείς για την υπόθεση της Novartis απάντησε: «Για όλους υπάρχει το κριτήριο της αθωότητας. Αλλά ενεπλάκησαν οκτώ πρόσωπα. Έχουμε έναν άθλιο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Εγώ εύχομαι όλοι όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση και είναι πολιτικοί μου αντίπαλοι να είναι αθώοι. Δεν θα είμαι εγώ ο πρωθυπουργός που θα κουκουλώσει υποθέσεις. Όλα στο φως. Η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει το έργο της».
«Η οικονομία είναι το μεγάλου μου ατού»
«Η οικονομία είναι το μεγάλο μου ατού. Παρέλαβα μια χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας και την έφερα στην κανονικότητα» υποστήριξε ο πρωθυπουργός και επιχειρηματολόγησε ότι «1.5 δισ. δόθηκε ως κοινωνικό μέρισμα ή ως αναδρομικά και ζεστάθηκε η αγορά», ότι «καταφέραμε να μη μειωθούν οι συντάξεις και να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό» για να προσθέσει: «Η κυβέρνηση αυτή θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα να δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στην κοινωνία».
«Ο Μητσοτάκης θα φέρει ασφαλιστικό Πινοσέτ»
Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα επαναφέρει την 13η σύνταξη και πρόσθεσε: «Αν δεν επανεκλεγεί αυτή η κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα φέρει το ασφαλιστικό Πινοσέτ και δεν θα υπάρχουν συντάξεις».
Διερωτήθηκε «ποιος έφερε τον ΕΝΦΙΑ;» και υποσχέθηκε ότι «ο ΕΝΦΙΑ θα έρθει μειωμένος μεσοσταθμικά».
«Τα μέτρα λιτότητας που πήραν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ήταν στα 65 δισ. και τα δικά μας 6,5 δισ. Αυτοί άφησαν τη χώρα χρεοκοπημένη, διαλυμένη με 1 εκατομμύριο ανέργους. Βγήκαμε από τα μνημόνια. Δίνουμε προοπτική ανάπτυξης για τον τόπο. Νομίζω ότι απόλυτα προφανές ότι θα συμβεί η ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου με μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη του 2019» υποστήριξε.
«Θα πάω αρχές Φλεβάρη στην Τουρκία»
Ο Αλ. Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι προγραμματίζει να επισκεφθεί την Τουρκία στις αρχές του επόμενου μήνα, ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί ο χρόνος.« Επιλέγω να έχω μια τακτική επικοινωνία με τον ίδιο τον Ερντογάν. Πιστεύω ότι η μόνη δυνατότητα ουσιαστικής επικοινωνίας είναι σε ανώτερο επίπεδο» σημείωσε.
«Δεν φοβάμαι κρίση στο Αιγαίο»
Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι δεν ανησυχεί για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. «Δεν φοβάμαι κρίση στο Αιγαίο. Οι ένοπλες δυνάμεις κάνουν εξαιρετικά τη δουλειά τους. Όλοι οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι για τα δίκαια της πατρίδας μας. Ο ρόλος που παίζει τώρα πια η χώρα στη διεθνή σκακιέρα, δείχνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να απειλείται και κανένα δεν συμφέρει μια τέτοια εξέλιξη».
Για την επίσκεψη Μέρκελ
Η Μέρκελ είναι μία από τις μακροβιότερες καγκελαρίους. Έχει ευθύνη και πιστώνεται τα θετικά που έχει κάνει η Ευρώπη σε δύσκολες στιγμές. Παρά την οξύτητα και τη μεγάλη αντίθεση που είχε η σχέση μας, ήταν μια σχέση εμπιστοσύνης. Λέγαμε πράγματα που δεν είχαν σχέση να κοροϊδέψει ο ένας τον άλλον. Ήθελε καιρό να έρθει στην Ελλάδα. Θεωρεί ότι η ανάκαμψη της πατρίδας μας ήταν και δική της επιτυχία. Κάθε λογικός άνθρωπος στην Ευρώπη θα στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτές οι δηλώσεις μερικών περί ανταλλαγής συντάξεων με τη Συμφωνία των Πρεσπών έχουν ένα κόστος στην όποια αξιοπιστία τους έχει απομείνει. Αυτός είναι ο ορισμός του λαϊκισμού, για τον οποίο με κατηγορεί ο κ. Μητσοτάκης.
«Δεν τα πήγα καλά στις επιλογές προσώπων»
Ερωτηθείς τέλος ποιο ήταν το δικό του mea culpa στην κυβερνητική του θητεία, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Δεν τα πήγα πολύ καλά στις επιλογές προσώπων αλλά πήρα πολλά μαθήματα».
Δείτε όλη την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας: Πρόωρες εκλογές αν δεν έχω 151 βουλευτές "

«Ξέμεινε» από ραδιοφάρμακο το νοσοκομείο Παπαγεωργίου - Στον αέρα προγραμματισμένες εξετάσεις

Τεράστια προβλήματα στη λειτουργία της Μονάδας PET/CT στο Εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής του ΑΠΘ στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου έχει προκαλέσει τις τελευταίες τρεις ημέρες η διακοπή από την προμηθεύτρια εταιρία του ραδιοφαρμάκου, που απαιτείται για την εξέταση στη Μονάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται βεβαίως για τους ασθενείς και τις προγραμματισμένες εξετάσεις τους.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Μονάδας, καθημερινά ακυρώνονται περίπου 14 προγραμματισμένα ραντεβού για τη συγκεκριμένη εξέταση και πολλοί ασθενείς, κυρίως ογκολογικοί, έχουν μείνει «στον αέρα», καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα άλλης επιλογής. 

Σημειωτέον πως πρόκειται για μια εξέταση καθοριστικής σημασίας για την πορεία της υγείας τους, καθώς σταδιοποιεί τον καρκίνο, ανιχνεύει πρώιμες μεταστάσεις και είναι απαραίτητη για την άμεση έναρξη ή τη συνέχιση της θεραπείας τους. Σύμφωνα με τα δεδομένα του νοσοκομείου, την τριετία 2016- 2018, η κίνηση του PET/CT εμφανίζει κάθε χρόνο σημαντική άνοδο, φθάνοντας από 1.082 εξετάσεις το 2016, στις 2.080 το 2018.

Η εμπλοκή με το ραδιοφάρμακο

«Η προμηθεύτρια εταιρεία δυστυχώς δεν μας στέλνει ραδιοφάρμακο, εξαιτίας βλάβης στα μηχανήματά της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ακυρώνουμε τα προγραμματισμένα ραντεβού. Το χειρότερο είναι η αγωνία που βιώνουν οι ογκολογικοί ασθενείς κάθε φορά που χαλάει το μηχάνημα παρασκευής του ραδιοφαρμάκου και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τις εξετάσεις. Σήμερα, η απάντηση που λάβαμε από την προμηθεύτρια είναι ότι ‘’καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε, την Πέμπτη 10/1/2019 να έχει αποκατασταθεί πλήρως η βλάβη και από την Παρασκευή 11/1/2019 να ξεκινήσουν κανονικά οι παραδόσεις του ραδιοφαρμάκου», τονίζει ο πρόεδρος του ΔΣ του ΓΝ Παπαγεωργίου, κ. Βασίλειος Παπάς, επισημαίνοντας και πάλι την ανάγκη παραγωγής του ραδιοφαρμάκου στο Νοσοκομείο. Σήμερα, η παραγωγή του ραδιοφαρμάκου γίνεται από μία μονάδα που εδρεύει στο Λαύριο και η οποία προμηθεύει με αυτό τις Μονάδες.

«Ασθενείς με λέμφωμα, με καρκίνο του πνεύμονα και άλλες παθήσεις, των οποίων η θεραπευτική αγωγή, το σχήμα της χημειοθεραπείας ή χειρουργική επέμβαση, εξαρτώνται από το αποτέλεσμα της εξέτασης, αναγκάζονται να περιμένουν. Έχουν αγωνία, ταλαιπωρούνται αφάνταστα, είναι πολύ αναστατωμένοι. Για να τους εξυπηρετήσουμε, θα πρέπει, εφόσον αντιμετωπιστεί η βλάβη της προμηθεύτριας εταιρίας και αποκατασταθεί η παραγωγή ραδιοφαρμάκου, να τους επαναπρογραμματίσουμε τα ραντεβού για τις επόμενες μέρες, κάτι που είναι πολύ δύσκολο, γιατί η Μονάδα ήδη λειτουργεί οριακά», αναφέρει ο Διευθυντής του Γ’ Εργαστηρίου Πυρηνικής Ιατρικής Ιατρικού Τμήματος ΑΠΘ στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου Καθηγητής Πυρηνικής Ιατρικής, κ. Γεώργιος Άρσος.

Το μονοπώλιο και η παραγωγή ραδιοφαρμάκου από το Παπαγεωργίου

Σύμφωνα με τον κ. Παπά, το Νοσοκομείο βρίσκεται αντιμέτωπο με τις αρνητικές επιπτώσεις ενός μονοπωλιακού καθεστώτος, καθώς η προμήθεια του ραδιοφαρμάκου γίνεται για όλη την Ελλάδα από εταιρία με έδρα την Αττική, με πολύ υψηλό κόστος. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει προτείνει εδώ και χρόνια τη λύση της κατασκευής στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου, το οποίο διαθέτει κατάλληλο χώρο για την εγκατάσταση, ειδικής μονάδας μικρού κυκλοτρονίου για επιτόπια παραγωγή του ραδιοφαρμάκου, που απαιτείται για τη συγκεκριμένη εξέταση ώστε να εκλογικευτεί το κόστος της εξέτασης και να επιτευχθεί αυτονομία του Νοσοκομείου με καθετοποίηση της διεξαγωγής των PET/CT εξετάσεων. Η σχετική πρόταση έχει υποβληθεί γραπτώς, με τη μορφή οικονομοτεχνικής μελέτης, στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ήδη από τον Δεκέμβριο του 2015. Στη συνέχεια εντάχθηκε στο πρόγραμμα δωρεών του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Σύμφωνα με την οικονομοτεχνική μελέτη που υπέβαλε το Νοσοκομείο, τα οφέλη που θα προκύψουν οδηγούν σε δραματική μείωση του κόστους του ραδιοφαρμάκου συγκριτικά με τις τρέχουσες τιμές του μονοπωλιακού ιδιώτη προμηθευτή, καθώς επίσης και σε διαθεσιμότητα και ποσότητα ραδιοφαρμάκου επαρκή για την υποστήριξη της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου. Συγκεκριμένα, το κόστος εγκατάστασης του ειδικού μηχανήματος, που ανέρχεται σε περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ, θα μπορούσε να αποσβεσθεί εντός τριετίας. Υπολογίζεται ότι το κόστος της κάθε δόσης ραδιοφαρμάκου θα μπορούσε να μειωθεί στα 200-250 ευρώ, δηλαδή όσο είναι και στην υπόλοιπη Ευρώπη, από τα 750 ευρώ που είναι σήμερα στη χώρα μας.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ξέμεινε» από ραδιοφάρμακο το νοσοκομείο Παπαγεωργίου - Στον αέρα προγραμματισμένες εξετάσεις"

Ζόραν Ζάεφ: «Με την Συμφωνία των Πρεσπών επιβεβαιώνεται η μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα»

Με την ομιλία του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, συνεχίστηκε το απόγευμα η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής των Σκοπίων, σχετικά με τις τέσσερις τροπολογίες του Συντάγματος της χώρας που κατέθεσε η κυβέρνηση της χώρας, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Ζάεφ σημείωσε ότι η υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών ανοίγει το δρόμο προκειμένου η χώρα να καταστεί σύντομα το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ και να ξεκινήσει, ενδεχομένως τον Ιούνιο, ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Όπως ανέφερε, με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η χώρα του ενισχύει τις φιλικές σχέσεις της με την Ελλάδα και κλείνει ένα ζήτημα το οποίο επί 27 χρόνια την «βάραινε» και την οδηγούσε στο τέλμα και στην αβεβαιότητα.

Ο Ζόραν Ζάεφ ισχυρίστηκε ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η χώρα του διαφυλάττει τα ζητήματα ταυτότητας και γλώσσας.

«Έχουμε σαφή και αναμφισβήτητη επιβεβαίωση για μακεδονική ταυτότητα: Μακεδόνας, Μακεδόνισσα, Μακεδόνες, Μακεδονικό, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, με μετάφραση των όρων αυτών, χωρίς περιορισμούς, σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, όπως και μακεδονική ταυτότητα για όλες τις χρήσεις. Η Ελλάδα πλέον δεν αμφισβητεί το δικαίωμα μας στον αυτοπροσδιορισμό, το δικαίωμα να έχουμε τη δική μας ταυτότητα. Η μακεδονική γλώσσα θα χρησιμοποιείται ελεύθερα παντού: στα Ηνωμένα Έθνη, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και σε όλους τους επίσημους θεσμούς. Έχουμε συμφωνία που σέβεται τη διαφορετικότητά μας. Έχουμε συμφωνία για μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα και χώρα που θα φέρει όνομα αναγνωρισμένο απ΄όλο τον κόσμο: Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

Τέλος, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ κάλεσε τους βουλευτές να υποστηρίξουν την αναθεώρηση του Συντάγματος, προκειμένου να υλοποιηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία, όπως είπε, θέτει τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα και τους πολίτες της.

Πρέπει όλοι να αναγνωρίσουμε το μέγεθος αυτής της ιστορικής απόφασης. Κάθε ψήφος κατά είναι ψήφος απομόνωσης και νέας πολιτικής κρίσης, είπε ο Ζάεφ.

Οι βουλευτές του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, το οποίο αντιτίθεται στη Συμφωνία των Πρεσπών, απέχουν από τη συνεδρίαση αυτή της Βουλής. Ο αρχηγός του κόμματος αυτού, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, έκανε λόγο «για την τελική πράξη μίας επαίσχυντης διαδικασίας, στην οποία εξωθήθηκε η Δημοκρατία της Μακεδονίας από τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και την κυβερνητική πλειοψηφία».

Ο Μίτσκοσκι σημείωσε ότι το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση αυτή της Βουλής, διότι, όπως είπε, δεν θέλει να νομιμοποιήσει την αλλαγή του Συντάγματος της χώρας, η οποία, κατά τον ίδιο, δεν έχει την υποστήριξη των πολιτών της χώρας.

«Είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι οι αλλαγές αυτές στο Σύνταγμα είναι επιζήμιες, αφήνουν μόνιμο σημάδι στην μακεδονική εθνική αξιοπρέπεια και αλλάζουν την ταυτότητα, κυρίως την θεσμική» πρόσθεσε.

Η συζήτηση στη Βουλή της πΓΔΜ επί των τροπολογιών του Συντάγματος θα συνεχιστεί αύριο στις 13:00 τοπική ώρα (14: 00 ώρα Ελλάδας).

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζόραν Ζάεφ: «Με την Συμφωνία των Πρεσπών επιβεβαιώνεται η μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα»"

Τσαβούσογλου: Ξεκινάμε εξορύξεις γύρω από την Κύπρο

Στο Κυπριακό και στο θέμα των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του προς την επιτροπή του τουρκικού Κοινοβουλίου για τις τελευταίες εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική.

Στο θέμα των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε πως η Άγκυρα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο - συμπεριλαμβανομένου του Αιγαίου - και ότι «μαζί με την νέα πλατφόρμα η οποία θα φτάσει στην περιοχή, ξεκινάμε κι εμείς τις εξορύξεις γύρω από την Κύπρο».

Όπως είπε ο Τσαβούσογλου, ο «Πορθητής» ξεκίνησε την γεώτρηση στην περιοχή «Αlanya-1» και σύντομα η Τουρκία θα παραλάβει και το δεύτερο πλοίο – γεωτρύπανο που έχει παραγγείλει.

«Το δεύτερο πλοίο μας σύντομα θα φτάσει. Θα το στείλουμε γύρω από την Κύπρο για να ξεκινήσουμε τις εργασίες. Εμείς δεν είμαστε εναντίον των εξορύξεων γύρω από την Κύπρο. Όμως πρέπει να εξασφαλίσουμε εδώ τα δικαιώματα και των τουρκοκυπρίων. Αυτό περιμένουμε και από την Ε.Ε και από την διεθνή κοινότητα» δήλωσε ο ίδιος.

Όσον αφορά στο Κυπριακό ζήτημα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι δεν φαίνεται ρεαλιστικό να ξεκινήσουν συνομιλίες μέχρι τον ερχόμενο Μάιο, μέχρι τις Ευρωεκλογές.

«Στο Εθνικό μας ζήτημα της Κύπρου, εμείς είμαστε υπέρ στο να συναντηθούμε άτυπα με όλες τις πλευρές για να ξέρουμε για ποιο πράγμα θα διαπραγματευτούμε. Οι δυο πλευρές και οι εγγυήτριες δυνάμεις να φτάσουν σε μια συμφωνία για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις. Σε διαφορετική περίπτωση όλες μας οι προσπάθειες θα είναι άκαρπες όπως συνέβη στο Κρανς Μοντανά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο τούρκος υπουργός Τσαβούσογλου.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσαβούσογλου: Ξεκινάμε εξορύξεις γύρω από την Κύπρο"

Κλειστά τα σχολεία σε Θρακομακεδόνες και Βαρυμπόμπη

Για αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αχαρνών, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά εκτός των σχολείων σε Θρακομακεδόνες και Βαρυμπόμπη, ήτοι:

  • 1ο, 2ο και 3ο Νηπιαγωγείο Θρακομακεδόνων
  • 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Θρακομακεδόνων
  • Γυμνάσιο Θρακομακεδόνων
  • Λύκειο Θρακομακεδόνων
  • Νηπιαγωγείο Βαρυμπόμπης
  • Δημοτικό Σχολείο Βαρυμπόμπης

Υπενθυμίζεται δε ότι σύμφωνα με ανακοίνωση των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Αχαρνών όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αχαρνών διαθέτουν επάρκεια πετρελαίου, ενώ οι Υπηρεσίες του Δήμου Αχαρνών είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να παρέμβουν σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει, που αφορά τις υποδομές των Σχολικών Κτιρίων.

Διευκρινίζεται τέλος, ότι παρόλο που τα καιρικά φαινόμενα βρίσκονται σε ύφεση στην περιοχή της Αττικής, οι μαθητές, οι συνοδοί γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την προσέλευση, αλλά και κατά την αποχώρηση τους από τα σχολεία.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστά τα σχολεία σε Θρακομακεδόνες και Βαρυμπόμπη"

Τουρκικοί χάρτες-σοκ με στοχοποίηση της Κρήτης: «Η Ελλάδα την κατέχει παράνομα» λέει η Αγκυρα

Ανοικτά στοχοποιούν πλέον οι Τούρκοι την Κρήτη. Όσο παράλογο και αν ακούγεται δεν είναι για την τουρκική μηχανή προπαγάνδας.

Το επικίνδυνο όμως είναι πως δεν πρόκειται για απλή προπαγάνδα, αλλά για το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» που θέτει σε εφαρμογή η Άγκυρα και ουδείς, στην Ελλάδα έχει αντιληφθεί την επικινδυνότητά του.

Με τις συνεχείς «έρευνες» του Barbaros επι περιοχών που βρίσκονται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτια και ανατολικά της Ρόδου τη μεγάλη άσκηση «Mavi Vatan» που ετοιμάζουν για τα τέλη Φεβρουαρίου πληθαίνουν τα άρθρα στον καθοδηγούμενο τουρκικό Τύπο, για κατοχή της Κρήτης από την Ελλάδα.

Και οι Τούρκοι το λένε πολύ σοβαρά, εν πέσει περιπτώσει με όποια σοβαρότητα μπορεί να διαθέτουν. Αλλά το λένε.

Επικαλούμενοι τις συνθήκες της 30ης Μαΐου του 1913 του Λονδίνου (άρθρα 4 και 5) και της 24ης Ιουλίου της Λωζάννης λένε ότι:

α. Πουθενά στη Συνθήκη του Λονδίνου δεν καθορίζεται ότι η Κρήτη παραχωρείται στην Ελλάδα.
Στην Ελλάδα δίνεται μόνο το 1/4 της Κρήτης, ενώ τα 14 νησιά και βραχονησίδες γύρω από την Κρήτη παρέμειναν στην κυριαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Β. Από το 2004 η Ελλάδα έχει καταλάβει τρία νησιά: Αυτά είναι η Γαύδος, το Γαιδουρονήσι και το Κουφονήσι.

β. Μετά την συνθήκη της Λωζάννης η Βουλγαρία, η Σερβία και το Μοντενέγκρο (Μαυροβούνιο) απεμπόλησαν τα δικαιώματά τους στην Κρήτη επομένως τα ¾ της νήσου έγιναν αυτόματα τμήμα της Τουρκίας

γ. Έτσι η Ελλάδα, σήμερα κατέχει παράνομα τα υπόλοιπα 3/4 της Κρήτης καθώς και τα παρακείμενα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες. Θα πρέπει άμεσα να τα παραδώσει στην Τουρκία και να απομακρύνει τις στρατιωτικές Μονάδες, τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τους πυραύλους S-300 που έχει εγκαταστήσει εκεί παράνομα από το 1999.

δ. Σύμφωνα με τα άρθρα Md.76 and Md.121 του διεθνούς ναυτικού Δικαίου η τουρκική υφαλοκρηπίδα επεκτείνεται στις συντεταγμένες  33 ° 45 '00 και  023 ° 20' 00 όπως και μεταξύ 33 ° 40 '00 και  032 ° 16' 18.

Όλα αυτά συζητήθηκαν, όπως και η κατάσταση στη Συρία στην κρίσιμη συνάντηση που είχε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν με τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και τον αρχηγό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ.

Για μια 1 ώρα και 40 λεπτά οι τρεις τους συζητούσαν τόσο για την κατάσταση στη Συρία όσο και για τις μελλοντικές κινήσεις σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ.

Το πρόβλημα είναι ότι ενώ η Τουρκία έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο αλλαγής του status quo στο Αιγαίο και νότια της Κρήτης η Ελλάδα πραγματικά βρίσκεται σε αφασία, με το μέγα πρόβλημα να είναι πότε ο Καμμένος θα συναντήσει τον Τσίπρα ή τι θα γίνει με την ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Δυστυχώς οδεύουμε ταχύτατα σε νέες εθνικές περιπέτειες.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκικοί χάρτες-σοκ με στοχοποίηση της Κρήτης: «Η Ελλάδα την κατέχει παράνομα» λέει η Αγκυρα"

Αλλού ο Θεοδωράκης, αλλού το Ποτάμι για Πρέσπες και ψήφο εμπιστοσύνης

Την ανάγκη να επιβεβαιώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πως έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής πριν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών σε περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση επισημαίνει η πλειοψηφία του Ποταμιού, τονίζοντας ότι, σε διαφορετική περίπτωση, ενδέχεται να καταψηφίσει τη συμφωνία.

Ωστόσο, ο Σταύρος Θεοδωράκης, με προσωπική δήλωση που δημοσίευσε λίγα λεπτά μετά το τέλος της συνεδρίασης της ΚΟ, έδειξε πως ο ίδιος προσανατολίζεται να ψηφίσει υπέρ.

«Το Ποτάμι έχει πυξίδα, όπως πυξίδα είχε και στις κρίσιμες μέρες του 2015. Και η πυξίδα αυτή δεν δείχνει το κομματικό συμφέρον, δείχνει μονάχα το πατριωτικό συμφέρον. Αυτό πιστεύω και τολμώ και το κάνω πράξη. Ελπίζουμε ότι η ίδια πυξίδα, μας οδηγεί όλους αυτές τις μέρες, αν και υπάρχουν πολλές αμφιβολίες γι' αυτό. Να σκεφτόμαστε όμως ότι δίνουμε λόγο στις επόμενες γενιές και στην ιστορία. Όχι στο κομματικό μας ακροατήριο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του κόμματος.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, ο κ. Σπύρος Λυκούδης και άλλα στελέχη της ΚΟ, που εως σήμερα προσμετρούνταν στα «υπερ» της Συμφωνίας, θέτουν σοβαρούς αστερίσκους ως προς την τελική τους στάση. Υπενθυμίζεται πως η ψήφος τους λειτουργεί καταλυτικά, καθώς χωρίς αυτούς η κυβέρνηση δεν έχει τις 151 ψήφους, για να κυρώσει την Συμφωνία των Πρεσπών.

Πηγές του Ποταμιού εξηγούσαν μετά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας πως «για εμάς πρώτα μπαίνει το ζήτημα Δημοκρατίας που θα προκύψει σε περίπτωση που αποχωρήσει από την κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος. Θεωρούμε ότι ο πρωθυπουργός θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης» και, στην ερώτηση τι θα κάνει το Ποτάμι σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν καταθέσει πρόταση εμπιστοσύνης, απαντούν: «Είναι αυτονόητο πως δεν θα μπορέσουμε να στηρίξουμε την Συμφωνία».

Σε αυτή την απόφαση φαίνεται πως καταλήγει η πλειοψηφία των μελών του Ποταμιού, εκτός του κ. Σπύρου Δανέλλη.

Να σημειωθεί ότι, νωρίτερα, στην αίθουσα της Ολομέλειας, ο κ. Γιώργος Αμυράς προανήγγειλε την στάση που θα κρατήσει το Ποτάμι, λέγοντας «το Ποτάμι δε θα γίνει ο ρεπατζής του κ. Καμμένου. Αν επιτέλους αποχωρήσει από την κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, διαφορετικά δεν έχει τη δεδηλωμένη. Να μην υπολογίζουν στο Ποτάμι ούτε για τις Πρέσπες, ούτε για τις Τριχωνίδες, Βιστωνίδες και την Παμβώτιδα λίμνη» .

Από την πλευρά του, ο κ. Δανέλλης, αν και συμφωνεί πως η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει την εμπιστοσύνη της Βουλής σε περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ, ξεκαθάρισε πως σε κάθε περίπτωση ο ίδιος θα υπερψηφίσει την Συμφωνία και θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση μετά το νέο προβληματισμό της ΚΟ, και με δεδομένο πως οι ΑΝΕΛ αποχωρήσουν από την κυβέρνηση όπως έχουν προαναγγείλει η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής:

Ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης πιθανότατα προσανατολίζεται να ψηφίσει υπερ της συμφωνίας

Ο Σπύρος Λυκούδης και Γιώργος Μαυρωτάς ενδέχεται να καταψηφίσουν, εάν πρώτα δεν επιβεβαιώσει η κυβέρνηση ότι έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Το ίδιο θα πράξουν σε κάθε περίπτωση οι Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός ενώ τέλος ο κ. Δανέλλης θα υπερψηφίσει.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλού ο Θεοδωράκης, αλλού το Ποτάμι για Πρέσπες και ψήφο εμπιστοσύνης"

Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη 10/1/2019

«Με απόφαση Πατουλίδου, κλειστά αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 όλα τα σχολεία στο νομό Θεσσαλονίκης»
Με την υπ' αρ. πρωτ. ΟΙΚ. 28/ 9-1-2019 απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (του νομού Θεσσαλονίκης) θα παραμείνουν κλειστά αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν στην περιοχή και ιδιαιτέρως των χαμηλών θερμοκρασιών (παγετός), ειδικά τις πρωινές ώρες. Η απόφαση αναλόγως των καιρικών συνθηκών θα επαναπροσδιοριστεί.
Στον νομό Αττικής τα σχολεία που θα μείνουν κλειστά είναι τα εξής:
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του παγετού, για προληπτικούς λόγους και με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών, αύριο, Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, τα σχολεία του δήμου Διονύσου (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά. Οι δημοτικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί θα είναι ανοικτοί.
ΑΥΛΩΝΑΣ: Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά. Ο Παιδικός Σταθμός ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, στις 9.00.
ΑΦΙΔΝΕΣ: Όλα τα σχολεία, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά. Τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Αντωνόπουλου- Εκπαιδευτική Αναγέννηση», μετά από τη βεβαίωση του ιδιοκτήτη που κατατέθηκε στο πρωτόκολλο του Δήμου μας, θα λειτουργήσουν κανονικά.
ΚΑΛΑΜΟΣ & ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ : Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά.
ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ & ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ : Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά.
ΜΑΛΑΚΑΣΑ: Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Ο Παιδικός Σταθμός στο Μήλεσι, ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, στις 9.00.
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ: Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Το ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
ΝΕΑ ΠΑΛΑΤΙΑ & ΣΚΑΛΑ ΩΡΩΠΟΥ: Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας Ωρωπού & Νέων Παλατίων ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ, λόγω κτιριακού τεχνικού προβλήματος.
Σας ενημερώνουμε για τις μέχρι στιγμής αποφάσεις των Δήμων ανά Π.Ε. περί διακοπής μαθημάτων για την Πέμπτη 10/1/2019 λόγω έκτακτων αναγκών (παγετός-χιονόπτωση) .
Η πληροφόρηση αυτή θα επικαιροποιείται ανάλογα με την νεότερη ενημέρωση που θα έχουμε από τους Δήμους.
Π.Ε. Ανατολικής Αττικής ισχύουν τα εξής:

1. Δήμος Μαραθώνα - Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία. Δεν έχουμε ενημέρωση για Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς
2. Δήμο Ωρωπού - α) ΑΥΛΩΝΑΣ: Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά. Ο Παιδικός Σταθμός θα λειτουργήσει κανονικά, στις 9.00 π.μ. β) ΑΦΙΔΝΕΣ: Όλα τα σχολεία, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά. Τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Αντωνόπουλου- Εκπαιδευτική Αναγέννηση», μετά από τη βεβαίωση του ιδιοκτήτη που κατατέθηκε στο πρωτόκολλο του Δήμου, θα λειτουργήσουν κανονικά. γ) ΚΑΛΑΜΟΣ & ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ: Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά.
δ) ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ & ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ: Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά. ε) ΜΑΛΑΚΑΣΑ: Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Ο Παιδικός Σταθμός στο Μήλεσι, θα λειτουργήσει κανονικά, στις 9.00 π.μ. στ) ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ: Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Το ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου θα λειτουργήσει κανονικά. ζ) ΝΕΑ ΠΑΛΑΤΙΑ & ΣΚΑΛΑ ΩΡΩΠΟΥ: Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας Ωρωπού & Νέων Παλατίων θα παραμείνει κλειστό, λόγω κτιριακού τεχνικού προβλήματος.

Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών ισχύουν τα εξής:

1. Δήμος Κηφισιάς - Έναρξη λειτουργίας σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Παιδικών Σταθμών στις 10.00 π.μ.
Κλειστά σχολεία στο δήμο Σερρών (Α’βάθμια και Β’βάθμια) λόγω χιονόπτωσης σήμερα και αύριο σύμφωνα με σχετική απόφαση του δημάρχου.
Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Πέμπτη τα σχολεία στα χωριά του Δομοκού - στις Δ.Ε. Δομοκού, Ξυνιάδος και Θεσσαλιώτιδας.
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, τα σχολεία πρωτοβάθμιας – δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Η απόφαση ελήφθη με βάση την τελευταία πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Δήμος Κηφισιάς 
Έναρξη λειτουργίας σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Παιδικών Σταθμών στις 10.00 π.μ.
Πύλη
Με απόφαση του Δημάρχου Πύλης κ. Κωνσταντίνου Μαράβα την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου δεν θα λειτουργήσουν λόγω παγετού όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου – Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
«Εφιστάται η προσοχή στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων για τυχόν βλάβες στη θέρμανση, στην ύδρευση και την άμεση αποκατάστασή τους, ώστε να υπάρχει απάλειψη των προβλημάτων» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
Καλαμπάκα
Ανκοινώνεται ότι, αύριο Πέμπτη 10/01/2019, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Α’ Βάθμιας και Β' Βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Μετεώρων, λόγω της νέας χιονόπτωσης και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που εξακολουθούν να καταγράφονται στην περιοχή. Για τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.
Φαρκαδόνα
Ο Δήμος Φαρκαδόνας έχοντας ως πρώτο μέλημα την ασφάλεια των μαθητών και λαμβάνοντας υπόψη τον παγετό και τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή μας, αποφάσισε τα Σχολεία όλων των βαθμίδων καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί να παραμείνουν κλειστά και αύριο Πέμπτη 10-1-2019.
Την διακοπή των μαθημάτων λόγω έκτακτων – έντονων καιρικών συνθηκών και παγετού για την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, σε όλες τις Σχολικές Μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της επικράτειας του Δήμου Βόλβης. Η παρούσα απόφαση να κοινοποιηθεί άμεσα στους Διευθυντές όλων των Σχολείων, στους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών, στον Εντεταλμένο Σύμβουλο για θέματα Παιδείας και στους κατά τόπον αρμόδιους Αντιδημάρχους.
Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας που επικρατεί από τις πρώτες πρωινές ώρες θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες, οι παιδικοί σταθμοί του Δ.Ο.Π.ΠΑ.Ω. και της ΔΗ.Κ.Ε.Ω., καθώς και τα ΚΔΑΠ του δήμου Ωραιοκάστρου, για λόγους ασφαλείας παιδιών.
Εξαιτίας της νέας επιδείνωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων και σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών και την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων, τα σχολεία σε όλο το Δήμο Θερμαϊκούθα παραμείνουν κλειστά το επόμενο διήμερο και συγκεκριμένα:
• Αύριο, Πέμπτη 10 Ιανουαρίου και
• Μεθαύριο, Παρασκευή 11 Ιανουαρίου
Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), που θα ανοίξουν ταυτόχρονα με τα σχολεία.
Και στον δήμο Λαγκαδά τα σχολεία θα παραμείνουν και αύριο κλειστά. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του δήμου:
«Από τον Δήμο Λαγκαδά ανακοινώνεται ότι λόγω της επιδείνωσης του καιρού με νέες πυκνές χιονοπτώσεις και τον συνεχιζόμενο ισχυρό παγετό σε όλο τον Δήμο μας, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου. Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι μονάδες των ΙΕΚ, του ΣΔΕ, τα ΚΔΑΠ και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαγκαδά».
Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) του Δήμου Δέλτα δεν θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 10/1/2019 λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας.
Την απόφαση να παραμείνουν κλειστά αύριο τα σχολεία σε όλες της περιοχές του δήμου, έλαβε ο δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη. Όπως τονίζει λόγω της συνεχιζόμενης έντονης νέας χιονόπτωσης και του παγετού τα σχολεία σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη θα παραμείνουν κλειστά για αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου.
Κλειστά θα είναι και αύριο τα σχολεία και στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, όπως ανακοινώθηκε:  “Μετά την νέα επέλαση του χιονιά, με απόφαση του Αντιδημάρχου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κ. Παύλου Σιταρίδη  τα σχολεία όλων των βαθμίδων  αύριο 10.1.2019 θα παραμείνουν κλειστά
Κλειστά σχολεία στον δήμο Αριστοτέλη: Λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων χιονοπτώσεων και παγετού που επικρατούν στο Δήμο, για λόγους ασφάλειας μαθητών και διδασκόντων, τη διακοπή των μαθημάτων την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (ΚΔΑΠ, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) στη Δ.Ε. Μ. Παναγίας, στη Δ.Ε. Αρναίας και στη Δ.Ε. Σταγείρων – Ακάνθου ΕΚΤΟΣ από τις σχολικές μονάδες της Ιερισσού, Ν. Ρόδων, Ουρανούπολης και Αμμουλιανής (ΚΔΑΠ, Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσιο, Λύκειο) όπου θα λειτουργήσουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
Λόγω των υφιστάμενων καιρικών συνθηκών που επικρατούν, τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στην Καλαμαριά θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019. Ετσι θα δοθεί χρόνος στα συνεργεία του Δήμου να συνεχίσουν την επιχείρηση αποχιονισμού στους προαύλιους χώρους και τα πεζοδρόμια των σχολικών μονάδων.
Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλου του Δήμου Έδεσσας θα παραμείνουν κλειστά λόγω της χιονόπτωσης και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Σε ότι αφορά στους Παιδικούς Σταθμούς, λόγω της μικρής προσέλευσης παιδιών, θα λειτουργήσει μόνο ο Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Έδεσσας (Δαρδανελλίων 15) με το προσωπικό όλων των μονάδων, για την εξυπηρέτηση όλων των παιδιών. Με νέα ανακοίνωση και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες η εκπαιδευτική κοινότητα θα ενημερωθεί για τις επόμενες ημέρες.
Λόγω της συνεχιζόμενης έντονης χιονόπτωσης τώρα αλλά και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα ακολουθήσουν τη νύκτα (βροχή, χιονόνερο, χιόνι, χαμηλές θερμοκρασίες αρκετά κάτω απ’ το μηδέν) δεν θα λειτουργήσουν αύριο Πέμπτη 10/01/2019 οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης
Με απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς κλειστές θα παραμείνουν και αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς εξαιτίας της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν με κύρια χαρακτηριστικά τον παγετό και τις χαμηλές θερμοκρασίες.
Με απόφαση των Δημάρχων Αργιθέας, Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Σοφάδων, Μουζακίου, και Παλαμά όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Οι Παιδικοί Σταθμοί των Δήμων Καρδίτσας, Μουζακίου, Παλαμά θα λειτουργήσουν κανονικά. Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Σοφάδων θα παραμείνουν κλειστοί.
O Δήμαρχος Τανάγρας Περγάλιας Βασίλειος, αποφασίζει οτι λόγω της έκτακτης επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση, παγετός) ΟΛΑ τα σχολεία του Δήμου (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια), αύριο Πέμπτη 10-1-2019 θα παραμείνουν κλειστά.
Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019
  • το Νηπιαγωγείο στην Δημοτική Κοινότητα Κυριακίου θα παραμείνει κλειστό, ενώ το Δημοτικό Σχολείο θα λειτουργήσει μετά τις 09:30
  • Το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο στην Τοπική Κοινότητα Αγίας Τριάδας θα λειτουργήσουν μετά τις 09:30.
Σημειώνεται ότι τα υπόλοιπα σχολεία του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων θα λειτουργήσουν κανονικά.
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία σε δύο δημοτικές ενότητες και σε μία τοπική κοινότητα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και σε μία τοπική κοινότητα του δήμου Πύργου της Ηλείας.
Κλειστά θα παραμείνουν, λόγω ολικού παγετού, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των δημοτικών ενοτήτων Λασιώνος και Λαμπείας, καθώς και της τοπικής κοινότητας Κούμανι.
Επίσης, με απόφαση του δημάρχου Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή, κλειστά θα παραμείνουν αύριο το νηπιαγωγείο, το δημοτικό σχολείο και το γυμνάσιο της τοπικής κοινότητας Γουμέρου, λόγω βλάβης του συστήματος θέρμανσης και των έντονων καιρικών φαινομένων.
Δυτική Μακεδονία
Αργά το απόγευμα οι δήμαρχοι όλων των δήμων της Δυτικής Μακεδονίας με αποφάσεις τους, για την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου, ανέστειλαν την λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και την λειτουργία όλων των Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών.
dikaiologitika
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη 10/1/2019 "

Απαγόρευση απόπλου από Πειραιά για ανατολικό Αιγαίο, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά για ανατολικό Αιγαίο, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 9 και στο βόρειο Αιγαίο τα 10 μποφόρ.

Επίσης, από το λιμάνι του Λαυρίου δεν θα εκτελεστεί το βραδινό δρομολόγιο για Αγ. Ευστράτιο, Λήμνο Καβάλα, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά.

Κλειστή είναι επίσης η γραμμή Κέρκυρα-Λευκίμη και Καβάλα-Πρίνου Θάσου.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν ακυρώσεις η τροποποιήσεις των δρομολογίων.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγόρευση απόπλου από Πειραιά για ανατολικό Αιγαίο, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα"

Αυτοί είναι οι 151 του Αλέξη Τσίπρα

Αντίστροφη μέτρηση για το πλέον καθοριστικό ραντεβού Τσίπρα - Καμμένου την Παρασκευή (11.1.2019). Η συνάντηση των δύο θα επισφραγίσει τη λήξη της κυβερνητικής συνεργασίας της τελευταίας τετραετίας. Τσίπρας - Καμμένος βρίσκονται μπροστά σε κρίσιμες προκλήσεις για την επόμενη ημέρα. Ο μεν πρόεδρος των ΑΝΕΛ είναι αντιμέτωπος με τις διαλυτικές τάσεις του κινήματός του, ο δε πρωθυπουργός αναζητεί μία νέα πλειοψηφία, έχοντας μπροστά του, πρώτα την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και ύστερα τις εθνικές εκλογές.
Το ραντεβού της Παρασκευής (11.1.2019) ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο θα σηματοδοτήσει μεν το τέλος της κυβερνητικής συνεργασίαςανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ από την άλλη θα φέρει την αρχή μιας νέας άτυπης πλειοψηφίας για την κυβέρνηση.
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα η κυβέρνηση εμφανίστηκε ιδιαίτερα σίγουρη ότι έχει τους 151 βουλευτές που χρειάζεται σε όλες τις ψηφοφορίες. Δηλαδή και για να περάσει την συμφωνία των Πρεσπών αλλά και για να κυβερνήσειμέχρι την στιγμή που ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει να στήσει κάλπες στην χειρότερη περίπτωση μέχρι τον Μάιο.
Οι 151+ για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Όπως φαίνεται στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν μετρήσει όλες τις ψήφους και για τις δύο ψηφοφορίες και το αποτέλεσμα τους δικαιώνει. Οι πληροφορίες λένε ότι για την συμφωνία των Πρεσπών υπολογίζουν ακόμα πέραν των 145 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και την Κατερίνα Παπακώστα, τις ψήφους του Σταύρου Θεοδωράκη, του Γιώργου Μαυρωτά, του Σπύρου Λυκούδη και του Σπύρου Δανέλη από το Ποτάμι, του Θανάση Θεοχαρόπουλου από το ΚΙΝΑΛ, και την ψήφο του Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Ερωτηματικό παραμένει τι θα πράξει τελικά η Έλενα Κουντουρά, η οποία έχει εκφραστεί θετικά υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών αλλά έχει δηλώσει ότι τελικά θα πράξει κατά συνείδηση. Άρα ακόμα και χωρίς την ψήφο της υπουργού Τουρισμού η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει τις 151 ψήφους που χρειάζεται για την συμφωνία των Πρεσπών.
Οι 151+ για ψήφο εμπιστοσύνης
Αλλά και στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός θελήσει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση εμφανίζεται σίγουρη ότι έχει τους 151 βουλευτές. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση οι ψήφοι είναι διαφορετικές. Και σε αυτή την ψηφοφορία σίγουρη είναι η Κατερίνα Παπακώστα.
Με εξαίρεση τον Σπύρο Δανέλη, ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση, οι υπόλοιποι βουλευτές του Ποταμιού δεν αναμένεται να δώσουν την θετική τους ψήφο.

Αντίθετα την στήριξή τους αναμένεται να δώσουν ο ΘανάσηςΠαπαχριστόπουλος, ο Κώστας Ζουράρις, ο Βασίλης Κόκκαλης, η ΈλεναΚουντουρά, αλλά και ο Γιάννης Σαρίδης από την Ένωση Κεντρώων (ο οποίος διευκρίνισε ότι αν τεθεί θέμα ψήφου εμπιστοσύνης πριν τη συμφωνία των Πρεσπών θα καταψηφίσει, ενώ αν τεθεί μετά, θα υπερψηφίσει).

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος δεν είναι σίγουρο ακόμα το τι θα πράξει, αλλά δεν αποκλείεται να απέχει από την ψηφοφορία.
Φυσικά η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ αναμένεται να πυροδοτήσει την κατάσταση και να εξοργίσει τον υπουργό Άμυνας καθώς στην πραγματικότητα η διαδικασία αυτή θα τον αφήσει χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα.
Τα ίδια προβλήματα αναμένεται να έχει και ο Βασίλης Λεβέντης.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτοί είναι οι 151 του Αλέξη Τσίπρα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news