facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Εξανάγκαζαν τη 10χρονη κόρη τους να ζητιανεύει στον Ασπρόπυργο – «Με χτυπούσαν αν δεν πήγαινα»

Μια 10χρονη από τον Ασπρόπυργο κατήγγειλε στην αστυνομία τους γονείς της, αναφέροντας ότι την εξανάγκαζαν σε επαιτεία και πως τη χτυπούσαν σε περίπτωση που έφερνε αντίρρηση.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Star, λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ της περασμένης Τρίτης το παιδί πήγε μόνο του με λεωφορείο στο Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου.

«Οι γονείς μου με αναγκάζουν να βγαίνω σε επαιτεία σε καταστήματα στο κέντρο του Ασπρόπυργου. Με πηγαίνουν άλλοτε με το αυτοκίνητο και άλλοτε πηγαίνω με τα πόδια. Τα χρήματα που παίρνω στη συνέχεια μου τα παίρνουν και όταν τους λέω ότι δε θέλω να πάω με χτυπάνε. Επίσης, με χτυπάνε και για άλλες ασήμαντες αφορμές», ανέφερε η 10χρονη.

Στη συνέχεια είπε πως «αναγκάζομαι να είμαι όλη ημέρα κάτω από τον καυτό ήλιο και ήρθα σήμερα εδώ γιατί δεν αντέχω άλλο».

Άμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ανηλίκων που διέταξε τη μεταφορά του παιδιού στο Νοσοκομείο Παίδων. Εκεί παραμένει μέχρι σήμερα και έχει δίπλα της και ψυχολόγο από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Οι γονείς συνελήφθησαν με τρεις κατηγορίες, ανάμεσα στις οποίες είναι και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξανάγκαζαν τη 10χρονη κόρη τους να ζητιανεύει στον Ασπρόπυργο – «Με χτυπούσαν αν δεν πήγαινα»"

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αρκετές περιοχές της χώρας αύριο Τρίτη – Ο χάρτης πρόβλεψης

Yψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται για αύριο Τρίτη 6 Αυγούστου σε αρκετές Περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

06/08/2024

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αρκετές περιοχές της χώρας αύριο Τρίτη – Ο χάρτης πρόβλεψης"

52 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη την χώρα

Από Ω/18:00/04-08-2024 έως Ω/18:00/05-08-2024 εκδηλώθηκαν 52 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 42 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη δέκα (10).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "52 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη την χώρα "

Επεισόδιο με έναν τραυματία μεταξύ λιμενικών και διακινητών ανοιχτά της Σύμης

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε ανοιχτά της Σύμης και συγκεκριμένα κοντά στην περιοχή Μαραθούντα όταν γνωστό κύκλωμα Τούρκων διακινητών επιχείρησε να αποβιβάσει στις ακτές της Σύμης παράνομους μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ροδιακής", το σκάφος των διακινητών επιχείρησε να διεμβολίσει σκάφος του Λιμενικού Σώματος, πέφτοντας πάνω σε αυτό και προξενώντας ζημιές. Τραυματίστηκε ο ένας εκ των διακινητών.

rodiaki

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδιο με έναν τραυματία μεταξύ λιμενικών και διακινητών ανοιχτά της Σύμης"

Καιρός αύριο: Έως 38 βαθμούς η θερμοκρασία – Πού θα πέσουν βροχές και καταιγίδες

«Διπρόσωπος» θα είναι ο καιρός αύριο Τρίτη 6 Αυγούστου. Σε πολλές περιοχές θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και πιθανώς στη Θεσσαλία τους 38 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 33 με 35 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα δυτικά και βόρεια ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 και στα ηπειρωτικά έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 32 και στην Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 και πιθανώς στη Θεσσαλία τοπικά τους 38 βαθμούς και στις Σποράδες έως 32 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Έως 38 βαθμούς η θερμοκρασία – Πού θα πέσουν βροχές και καταιγίδες"

Η AEGEAN ακύρωσε τις πτήσεις από και προς Αμμάν

Επεκτείνει την αναστολή όλων των προγραμματισμένων πτήσεων από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Ραφίκ Χαρίρι της Βηρυτού και από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Μπεν Γκιουριόν στο Τελ Αβίβ έως και την Πέμπτη, 8 Αυγούστου, η Aegean λόγω των γεγονότων στη Μέση Ανατολή.

Παράλληλα, προχωρά σε ακύρωση όλων των προγραμματισμένων πτήσεων από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Βασίλισσα Αλία του Αμμάν έως και την Πέμπτη, 8 Αυγούστου.

Οι επιβάτες, με πτήσεις έως και το Σάββατο, 31 Αυγούστου από και προς Βηρυτό, Τελ Αβίβ και Αμμάν, μπορούν να καλέσουν στο (+30) 210 6261000 και να προχωρήσουν σε αλλαγή ή ακύρωση των εισιτηρίων τους χωρίς κόστος ή μέσω του aegeanair.com να κάνουν αίτηση για Credit Voucher ή επιστροφή χρημάτων.

Η AEGEAN, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αξιολογεί διαρκώς τις εξελίξεις, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων αεροπορικών αρχών και προχωρά αναλόγως σε προσαρμογές του προγράμματός της για τα συγκεκριμένα δρομολόγια. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.aegeanair.com

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Η AEGEAN ακύρωσε τις πτήσεις από και προς Αμμάν "

Ιός του Δυτικού Νείλου: Ο ΕΟΔΥ καλεί τους πολίτες να προφυλαχθούν από τα κουνούπια

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον ιό του Δυτικού Νείλου και δίνει οδηγίες στους πολίτες για την προστασία τους από τα κουνούπια.

Ο ΕΟΔΥ αναφέρει ότι, η κυκλοφορία του ιού είναι ιδιαίτερα έντονη κατά την τρέχουσα περίοδο μετάδοσης 2024, με τον αριθμό των καταγεγραμμένων κρουσμάτων να είναι υψηλότερος σε σύγκριση με τα πέντε προηγούμενα έτη για την ίδια χρονική περίοδο.

Η γεωγραφική κατανομή του ιού είναι ευρεία, με κρούσματα να έχουν ήδη καταγραφεί σε πέντε Περιφέρειες της χώρας, στη βόρεια, κεντρική και δυτική Ελλάδα. Κατά το προσεχές διάστημα, αναμένονται και άλλα περιστατικά της λοίμωξης στη χώρα, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Καθώς οι περιοχές εμφάνισης των κρουσμάτων δεν μπορούν να προβλεφθούν με ασφάλεια, ο ΕΟΔΥ συστήνει να τηρείτε τα ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια, με συνέπεια, οπωσδήποτε σε περιοχές όπου έχουν ήδη εμφανισθεί περιστατικά της νόσου αλλά και γενικότερα σε όλη την επικράτεια:

Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον ιό του Δυτικού Νείλου
  • Χρησιμοποιείτε εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά σώματος και χώρου (σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης), σήτες, κουνουπιέρες, κλιματιστικά/ ανεμιστήρες, κατάλληλα (μακριά) ρούχα.
  • Μην αφήνετε στάσιμα νερά πουθενά.
  • Σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή και συνέπεια στη λήψη των ατομικών μέτρων προφύλαξης από τα τσιμπήματα κουνουπιών, καθώς τα άτομα αυτά κινδυνεύουν περισσότερο να παρουσιάσουν πιο σοβαρή μορφή της νόσου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιός του Δυτικού Νείλου: Ο ΕΟΔΥ καλεί τους πολίτες να προφυλαχθούν από τα κουνούπια"

Πανώλη στην Κρήτη: Σε καραντίνα για δύο μήνες -Τι γίνεται με το γάλα και τα τυροκομικά προϊόντα- video

Υψηλοί τόνοι και ένταση επικράτησε κάποιες στιγμές στη διάρκεια της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων πανώλης στο νησί, που κινητοποίησε τις κτηνιατρικές και υγειονομικές Αρχές.

Οι αντιδράσεις προκλήθηκαν όταν μέσα στη σύσκεψη παρουσία εκπροσώπων των κτηνοτρόφων από ολόκληρη την Κρήτη και των αρμόδιων φορέων ακούστηκαν ονόματα που δεν έπρεπε να αναφερθούν και εκφράστηκαν διαφωνίες, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε δηλώσεις του μετά το τέλος της σύσκεψης ο Λευτέρης Τριανταφυλλάκης, γενικός γραμματέας Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Κατά τ’ άλλα ο ίδιος είπε ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο εφόσον δεν υπάρχει αναφέρει για νέα κλινικά κρούσματα ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα το προλάβουμε» αλλά ταυτόχρονα περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα των σημερινών εξετάσεων που έχουν σταλεί στην Αθήνα.

Τόνισε ότι η συνεργασία με τους φορείς και τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες είναι «άψογη». «Είναι ένα σοβαρό πρόβλημα γιατί ετοιμάζονται γάμοι, κοινωνικές εκδηλώσεις αλλά αν δεν υπάρξουν νέα κρούσματα θα αλλάξουν τα δεδομένα προς το καλύτερο, μας το διαβεβαίωσαν μέσα στη σύσκεψη».

Το μέλλον όμως προδιαγράφεται ζοφερό για τους κτηνοτρόφους καθώς, όπως είπε η Σοφία Λαμπρινίδη, αναπληρώτρια Διευθύντρια Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Περιφέρειας Κρήτης, τα κοπάδια πρόκειται να είναι σε καραντίνα τουλάχιστον για το επόμενο δίμηνο.

«Τα μέτρα αυτά, οι ζώνες, δε θα είναι για πάντα. Ήρθαν απλά για να περιορίσουν το νόσημα. Κάποια στιγμή, ευελπιστούμε περίπου σ’ ένα δίμηνο να έχουμε την πλήρη απελευθέρωση εφόσον πάνε όλα καλά» είπε χαρακτηριστικά η ίδια.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη μετά το πρωτόγνωρο φαινόμενο εμφάνισης κρουσμάτων πανώλης σε αιγοπρόβατα σε Εθιά και Παρανύμφους του δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

«Από την πρώτη στιγμή με άμεσες κινήσεις συγκροτήσαμε τα Τοπικά Κέντρα Ελέγχου ανά νομό καθώς και τα Τοπικά Κέντρα Αναφοράς προκειμένου να δράσουμε άμεσα και με τη βοήθεια του ΕΛΓΟ- Δήμητρα και του Υπουργείου οι οποίοι μας έφεραν επιπλέον κτηνιάτρους για τους ελέγχους» δήλωσε ο Σταύρος Τζεδάκης, αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας ενώ υπογράμμισε ότι αύριο ολοκληρώνονται οι έλεγχοι στη ζώνη των 10 χλμ.

Η Περιφέρεια διεκδικεί τόσο τη σύντομη ανάλυση των αποτελεσμάτων όσο και τις αποζημιώσεις για τους κτηνοτρόφους της Κρήτης. «Ας ελπίσουμε τα σημερινά αποτελέσματα να είναι αρνητικά και να έχουμε θετικά νέα για την έκβαση των επόμενων ημερών» είπε συγκεκριμένα.

Τι γίνεται με το γάλα και τα τυροκομικά προϊόντα

Καθησυχαστική σε ότι αφορά την κατανάλωση γάλακτος και τυριών εμφανίστηκε η κα. Λαμπρινίδη.

«Το γάλα μπορεί να επεξεργαστεί στους 32 βαθμούς για 15 δευτερόλεπτα σε εγκεκριμένες εγκαταστάσεις, που θα είναι όμως μέσα στις ζώνες, και μετά φεύγει ελεύθερα. Όπως και το τυρί και το κρέας, από τις ζώνες, εφόσον έχει θερμική επεξεργασία στους 80 βαθμούς στο κέντρο», κατέληξε η κα. Λαμπρινίδη.

xartis krousmaton
Ο χάρτης με την α' και τη β' ζώνη των 3 και 10 χλμ. όπου έχουν εντοπιστεί τα κρούσματα

persys

persyskeps

perifereia
Κτηνοτρόφοι Περιφέρεια Κρήτης

Κτηνοτρόφοι Περιφέρεια Κρήτης

 cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Πανώλη στην Κρήτη: Σε καραντίνα για δύο μήνες -Τι γίνεται με το γάλα και τα τυροκομικά προϊόντα- video"

ΠΟΕΔΗΝ για νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ: Με ανεμιστήρες προσπαθούν να δροσιστούν ασθενείς, προσωπικό και μηχανήματα

Σοβαρά προβλήματα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Όπως αναφέρει, «ο κλιματισμός σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, δεν λειτουργεί, δεν αποδίδει σε πολλά τμήματα».

Ακόμα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, υπογραμμίζει ότι στο γυάλινο τούνελ που συνδέει τα δύο κεντρικά κτίρια του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, σημειώνονται ακραίες θερμοκρασίες. Προσθέτει, δε, ότι αυτό το σημείο είναι επικίνδυνο γιατί από εκεί μεταφέρονται οι ασθενείς μετά το χειρουργείο τους.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι επιβεβαιώνουν ότι ασθενείς, προσωπικό και μηχανήματα, προσπαθούν να δροσιστούν με ανεμιστήρες.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα Εξωτερικά Ιατρεία και στο Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα, όπου χρησιμοποιούνται ανεμιστήρες σε μια προσπάθεια να γίνει ανεκτή η ζέστη. Μάλιστα στο Ακτινοθεραπευτικό ελλοχεύει κίνδυνος να χαλάσουν τα ιατρικά μηχανήματα, τα οποία πρέπει να λειτουργούν σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες.

«Δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι εφέτος έγιναν σοβαρές προσπάθειες στα νοσοκομεία για να λειτουργούν υποφερτά τα κλιματιστικά μηχανήματα. Ειδικά εφέτος που είναι τεράστιο το πρόβλημα με τους παρατεταμένους καύσωνες», αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Οι τεχνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια να αποκαθιστούν συνεχώς βλάβες, «παρότι αποδεκατισμένες σε προσωπικό», προσθέτει. Και τονίζει πως «εάν δεν υπήρχε το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων ηλικίας 55 – 67 ετών της ΔΥΠΑ, που ανανεώθηκε με δικές μας προσπάθειες και του τότε υπουργού Εργασίας κ. Γεωργιάδη, η κατάσταση στα νοσοκομεία σήμερα θα ήταν αφόρητη».

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουν εκλείψει τα προβλήματα, υπογραμμίζει. Πολλοί κεντρικοί κλιματισμοί νοσοκομείων έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το όριο ζωής. Έτσι, εμφανίζουν συχνά βλάβες ή υπολειτουργούν και δεν αποδίδουν. Τα νοσοκομεία δεν έχουν κονδύλια για την αντικατάστασή τους και προσπαθούν να διαχειριστούν την κατάσταση με επισκευές.

Τι συμβαίνει στο ΑΧΕΠΑ

Ωστόσο ο κ. Γιαννάκος τονίζει πως δεν γίνεται εξίσου σοβαρή προσπάθεια στο ΑΧΕΠΑ. «Μάλλιασε η γλώσσα μας να λέμε για το τούνελ 50 μέτρων που συνδέει δύο κεντρικά κτίρια», αναφέρει.

Το τούνελ αυτό είναι γυάλινο και χρησιμοποιείται για τη μεταφορά των ασθενών μετά τις χειρουργικές επεμβάσεις. Η μεταφορά τους έως πρότινος γινόταν σε ακραίες θερμοκρασίες. «Τώρα έκαναν κάποιες παρεμβάσεις που όμως είναι προχειροδουλειές και λίγο έφτιαξε η κατάσταση», υποστηρίζει.

Υπάρχουν επίσης τμήματα που έχουν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα. «Τα Εξωτερικά Ιατρεία – ένα πολύ μεγάλο κτίριο όπου εξετάζονται ασθενείς και γίνονται αιμοληψίες – βράζει. Έχουμε πολλές καταγγελίες από ασθενείς και προσωπικό, που προσπαθούν να αντέξουν τη ζέστη με ανεμιστήρες, όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες».

Εκεί όμως όπου τα πράγματα είναι «αδιανόητα» είναι στο Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του ΑΧΕΠΑ. Το ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα πρέπει να λειτουργεί σε θερμοκρασίες έως 23 βαθμούς Κελσίου, ισχυρίζεται ο κ. Γιαννάκος. Ωστόσο ο χώρος όπου είναι εγκατεστημένο φθάνει στους 30 βαθμούς. Επομένως υπάρχει κίνδυνος βλαβών, που έχουν αρκετά υψηλό κόστος για να αποκατασταθούν.

«Φυσικά σε περίπτωση βλάβης θα υπάρξουν ακυρώσεις και σε ραντεβού. Αν είναι δυνατόν, προσπαθούν να ψύξουν το μηχάνημα με ανεμιστήρες. Θα πρέπει άμεσα να παρέμβει ο Υπουργός Υγείας για να επιλυθούν τα εν λόγω προβλήματα», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΔΗΝ για νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ: Με ανεμιστήρες προσπαθούν να δροσιστούν ασθενείς, προσωπικό και μηχανήματα"

Σοβαρές αμφιβολίες για το αδιάβλητο των εκλογών στη Χειμάρρα – Για «πληθυσμιακή αλλοίωση» μιλούν διπλωματικές πηγές

«Σοβαρές αμφιβολίες για το αδιάβλητο της διαδικασίας» των επαναληπτικών δημοτικών εκλογών στον Δήμο Χειμάρρας εγείρουν οι καταγγελίες μελών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία, όπως τονίζουν διπλωματικές πηγές.

«Οι καταγγελίες που διατυπώθηκαν από μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία σχετικά με τις συνθήκες διεξαγωγής των επαναληπτικών δημοτικών εκλογών στον Δήμο Χειμάρρας, ιδίως περί πληθυσμιακής αλλοίωσης του εκλογικού σώματος και άρνησης του συνταγματικού δικαιώματος της ψήφου σε χιλιάδες πολίτες της Χειμάρρας με την πρόφαση της λήξης ισχύος των Δελτίων Ταυτότητάς τους, εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες για το αδιάβλητο της διαδικασίας», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.

Επισημαίνουν, δε, πως «η δημοκρατική αρχή και το ευρωπαϊκό κεκτημένο επιβάλλουν στις αλβανικές αρχές να αξιολογήσουν και να απαντήσουν σε όλες τις αναφορές που σχετίζονται με την ακεραιότητα των χθεσινών εκλογών».

Ποιος είναι ο νέος δήμαρχος, Βαγγέλης Τάβος

Ο Βαγγέλης Τάβος, νέος δήμαρχος Χειμάρρας, διέσπασε το μειονοτικό κόμμα της «Ομόνοιας» τη δεκαετία του ’90 με τις ευλογίες του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας.

Κατέβηκε για πρώτη φορά υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος το 1996 στη μειονοτική περιοχή της Δρόπολης, διασπώντας το ελληνικό στοιχείο στην περιοχή που έως τότε εκπροσωπούνταν από την «Ομόνοια».

Αρχικά δεν κατάφερε να εκλεγεί. Όπως και στη Χειμάρρα το 2024 έτσι και στη Δρόπολη το 1997 διεξήχθησαν επαναληπτικές εκλογές τότε, μετά το σκάνδαλο των πυραμίδων. Η «Ομόνοια» είχε αμφισβητήσει το αποτέλεσμα τότε, καθώς το εκλογικό κέντρο καταμέτρησης ψήφων είχε μπλοκαριστεί επί μία εβδομάδα.

Το 2021 είχε κατέβει ως αντιπολίτευση με το κόμμα LSI του Ιλίρ Μέτα, οπότε είχε προβεί σε κατηγορίες κατά του Ράμα για «αγοραπωλησία ψήφων». Στα 20 χρόνια της κοινοβουλευτικής του θητείας, ο Βαγγέλης Τάβος δεν υπερασπίστηκε τα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, καθώς δεν στήριξε τις αποφάσεις για αποχή από τις απογραφές του 2001 και του 2011 και δεν καταψήφισε τον νέο Χάρτη της Αυτοδιοικητικής Διαίρεσης το 2015.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοβαρές αμφιβολίες για το αδιάβλητο των εκλογών στη Χειμάρρα – Για «πληθυσμιακή αλλοίωση» μιλούν διπλωματικές πηγές"

Δυτ. Αχαΐα: Τρεις συλλήψεις για επεισόδιο - Ανάμεσά τους αστυνομικός

Σε τρεις συλλήψεις μετά από επεισόδιο μεταξύ τριών ανδρών προχώρησαν την Κυριακή 4 Αυγούστου, αστυνομικοί του Τμήματος Δυτικής Αχαΐας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και αστυνομικός ο οποίος υπηρετεί σε Τμήμα της Αττικής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες αλληλομηνύθηκαν μετά το επεισόδιο για υπόθεση αντιδικίας που αφορά σε οικία στην περιοχή των Νιφορεΐκων.

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Δυτ. Αχαΐα: Τρεις συλλήψεις για επεισόδιο - Ανάμεσά τους αστυνομικός"

Συναγερμός στον Βύρωνα: Άγνωστος κυκλοφορεί γυμνός – Καταγγελίες για απόπειρα ασέλγειας σε παιδιά

Ο άστεγος κυκλοφορεί στους δρόμους του Βύρωνα χωρίς εσώρουχο και με μια στενή γυναικεία φούστα.

Μια περίεργη υπόθεση έρχεται στη δημοσιότητα μέσω καταγγελιών πολιτών του Βύρωνα στα Social Media, καθώς ένας άγνωστος που συχνάζει σε πάρκο της περιοχής παρουσιάζει πολύ επικίνδυνες συμπεριφορές.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες σε τοπική σελίδα στο Facebook, ο άστεγος κυκλοφορεί στους δρόμους του Βύρωνα χωρίς εσώρουχο και με μια στενή γυναικεία φούστα.

Αποπειράθηκε να χειροδικήσει σε εργαζόμενη γνωστής αλυσίδας φούρνων, η οποία του προσφέρει τροφή τους τελευταίους μήνες, έβαλε φωτιά σε κάδο της περιοχής, ενώ όπως καταγγέλλεται από αυτόπτη μάρτυρα προσπάθησε να ασελγήσει σε δύο ανήλικα.

Πολίτης καταγγέλλει επίσης ότι στο πάρκο που συχνάζει υπάρχει παιδική χαρά και ο άγνωστος κάνει χειρονομίες άσεμνου περιεχομένου σε μητέρες και παιδιά, ενώ παρά τις απανωτές εκκλήσεις στην Αστυνομία ο ίδιος είτε διαφεύγει της προσαγωγής είτε ακολουθεί τις αρχές και μετά από λίγο είναι ελεύθερος.

Όπως αναφέρεται, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Βύρωνα έχει ήδη απευθυνθεί στην εισαγγελία, ενώ χαρακτηριστικό σχόλιο αναφέρει ότι «κατεβάζει τα παντελόνια του μπροστά στα παιδιά»!

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έβρισκε καταφύγιο από τον χειμώνα στα παγκάκια του πάρκου της Αγίας Τριάδας, με τους κατοίκους μάλιστα να δείχνουν την αλληλεγγύη τους και να τον βοηθούν με κάθε τρόπο εθελοντικά. Κάποια στιγμή, φαίνεται ότι επέστρεψε στη χώρα του, αλλά μετά από λίγο καιρό βρέθηκε και πάλι στο παρκάκι εντελώς αλλαγμένος. Οι καταγγέλλοντες αναφέρουν ότι η αστυνομία ζητάει έγγραφη καταγγελία για να αναλάβει περαιτέρω δράση, γεγονός που έχει σε ολιγωρία με αποτέλεσμα οι οικογένειες να φοβούνται πλέον να πάνε τα παιδιά τους στη συγκεκριμένη παιδική χαρά.

gazzetta

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στον Βύρωνα: Άγνωστος κυκλοφορεί γυμνός – Καταγγελίες για απόπειρα ασέλγειας σε παιδιά"

Κέρκυρα: Απαγόρευση μεταφοράς αιγοπροβάτων στα νησιά του Ιονίου

Απαγορεύεται με  απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας Κων Τσιριγώτη, μέχρι νεωτέρας  η είσοδος σε πλοία προς όλα τα νησιά του Ιονίου οποιουδήποτε φορτίου αιγοπροβάτων προς αυτά.

Η απόφαση πάρθηκε μετά και την  εργαστηριακή επιβεβαίωση κρουσμάτων πανώλης στα αιγοπρόβατα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κέρκυρα: Απαγόρευση μεταφοράς αιγοπροβάτων στα νησιά του Ιονίου"

Το Ιράν εξέδωσε NOTAM να αλλάξουν τα αεροσκάφη τα δρομολόγια τους – Θέμα χρόνου τα αντίποινα κατά του Ισραήλ

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης τις καταιγιστικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, όπου κλιμακώνονται οι φόβοι για γενικευμένο πόλεμο, καθώς φαίνεται πως είναι θέμα χρόνου τα αντίποινα του Ιράν κατά του Ισραήλ.

Μάλιστα, την ώρα που σενάρια θέλουν το Ισραήλ να «χτυπά» πρώτο, το Ιράν εξέδωσε μια NOTAM (ειδοποίηση πτητικών λειτουργιών) για το κέντρο, τα δυτικά και τα βορειοδυτικά της χώρας, συμβουλεύοντας τα αεροσκάφη να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους, σύμφωνα με την Jerusalem Post

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν δήλωσε ότι το Ισραήλ χρειάζεται να τιμωρηθεί ώστε να εμποδίσει περαιτέρω αποσταθεροποίηση.

«Το Ιράν επιδιώκει να εγκαθιδρύσει σταθερότητα στην περιοχή, όμως αυτή θα έρθει μόνο με την τιμωρία του επιτιθέμενου και τη δημιουργία αποτροπής κατά του τυχοδιωκτισμού του σιωνιστικού καθεστώτος (Ισραήλ)», δήλωσε ο Νάσερ Καναανί, προσθέτοντας πως η ανάληψη δράσης εκ μέρους της Τεχεράνης είναι αναπόφευκτη.

Ο Καναανί κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να πάψουν να υποστηρίζουν το Ισραήλ, λέγοντας πως η διεθνής κοινότητα απέτυχε στο καθήκον της να διαφυλάξει τη σταθερότητα στην περιοχή και θα πρέπει να υποστηρίξει την «τιμωρία του επιτιθέμενου».

Ο κορυφαίος διοικητής του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης Χοσεΐν Σαλαμί επανέλαβε σήμερα την απειλή του επίλεκτου αυτού σώματος ότι «η τιμωρία» του Ισραήλ θα έρθει «σε εύθετο χρόνο».

Την ίδια ώρα, συναγερμός έχει σημάνει στις ΗΠΑ, με τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν να φέρεται να εξέφρασε στους συναδέλφους του την εκτίμηση ότι Ιράν και Χεζμπολάχ μπορεί να εξαπολύσουν την επίθεσή τους στο Ισραήλ μέσα στις επόμενες 24-48 ώρες.

Στην τηλεδιάσκεψη με τους συναδέλφους του, σύμφωνα με τρεις πηγές που επικαλείται το Axios, ο Μπλίνκεν πρόσθεσε ότι παραμένει άγνωστο πώς θα χτυπήσουν Ιράν και Χεζμπολάχ.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ είπε, επίσης, στους ομολόγους του ότι οι ΗΠΑ κάνουν προσπάθειες να σπάσουν τον κύκλο της κλιμάκωσης επιχειρώντας από τη μια να περιορίσουν κατά το δυνατόν τα χτυπήματα προς το Ισραήλ και από την άλλη να συγκρατήσουν την απάντηση του Τελ Αβίβ.

Μια από τις πηγές είπε, ακόμα, ότι ο Μπλίνκεν ήταν οργισμένος για το ναύαγιο των τελευταίων διαπραγματεύσεων για κατάπαυση πυρός στη Γάζα λέγοντας ότι η αίσθηση που είχε η Ουάσινγκτον ήταν ότι ήταν κοντά μια συμφωνία πριν την δολοφονία του Χανίγια στην Τεχεράνη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Το Ιράν εξέδωσε NOTAM να αλλάξουν τα αεροσκάφη τα δρομολόγια τους – Θέμα χρόνου τα αντίποινα κατά του Ισραήλ"

Θεσσαλονίκη: 65χρονη Ρομά έβαζε τον 5,5 ετών εγγονό της να ζητιανεύει έξω από σούπερ - μάρκετ

Συνελήφθη από την αστυνομία της Θεσσαλονίκης μια 65χρονη γυναίκα η οποία κατηγορείται για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα επαιτούσε έξω από σούπερ μάρκετ μαζί με ένα αγοράκι 5,5 ετών, με σκοπό την εκμετάλλευση των εσόδων από την επαιτεία του παιδιού. Πρόκειται για γυναίκα Ρομά, ενώ το αγοράκι είναι ο εγγονός της. Μάλιστα, το αγοράκι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης για φιλοξενία και διενέργεια παιδοψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της Θεσσαλονίκης αναφέρει:

Συνελήφθη χθες (04-08-2024) 65χρονη ημεδαπή για το αδίκημα της εμπορίας Ανθρώπων, η οποία προσήχθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά στο Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε, η συλληφθείσα επαιτούσε από κοινού με ανήλικο, έξω από σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Λαγκαδά, με σκοπό την εκμετάλλευση των εσόδων από την επαιτεία του.

Από την κατοχή της 65χρονης κατασχέθηκε χρηματικό ποσό, ενώ ο ανήλικός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης για φιλοξενία και διενέργεια παιδοψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

 typosthes

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: 65χρονη Ρομά έβαζε τον 5,5 ετών εγγονό της να ζητιανεύει έξω από σούπερ - μάρκετ"

Ναύπακτος: 30χρονος σωφρονιστικός πήγε να φιλήσει 16χρονη χωρίς τη θέληση της - Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ

Δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ενός 30χρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου, σχηματίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ναυπάκτου.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, ο 30χρονος φέρεται το απόγευμα της Κυριακής 4 Αυγούστου να επιχείρησε να φιλήσει στο λαιμό μια 16χρονη Αλβανίδα.

Ο 30χρονος συνελήφθη και θα οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Ναύπακτος: 30χρονος σωφρονιστικός πήγε να φιλήσει 16χρονη χωρίς τη θέληση της - Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ"

Διδυμότειχο: Συνελήφθη ο 32χρονος που «φυλάκισε», κακοποίησε και βίασε τη σύντροφό του

Συνελήφθη και κρατείται ο 32χρονος που «φυλάκισε» για 3 ολόκληρες εβδομάδες τη σύντροφό του σε σπίτι – κολαστήριο στο Διδυμότειχο, ασκώντας της άγρια σωματική και σεξουαλική κακοποίηση, σύμφωνα με την καταγγελία της ίδιας. Αύριο, Τρίτη (06.08.24) αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, όπου και θα απολογηθεί. 

Η 32χρονη γυναίκα γνώρισε τον δράστη μέσα από το TikTok. Έμενε στην Καβάλα, από όπου έφυγε για να ζήσει μαζί του στο Διδυμότειχο. Εκεί, σύμφωνα με την καταγγελία της, βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια του συντρόφου της, που για τρεις εβδομάδες τη χτυπούσε και τη βίαζε στο σπίτι του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος συνελήφθη κατά τη διάρκεια ελέγχου της αστυνομίας. Ήταν στο αυτοκίνητό του μαζί με τον δικηγόρο του και δήλωσε στις Αρχές πως «πήγαινε να παραδοθεί». 

Σημειώνεται πως το θύμα χθες, Κυριακή (04.08.24) πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στο Διδυμότειχο, όπου νοσηλευόταν από την περασμένη Παρασκευή. 

«Πίνει πολύ, μου ζήτησε και χασίς»

Ο 32χρονος χθες το απόγευμα ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο TikTok βίντεο, στα οποία δεν φαίνεται ούτε ο ίδιος, ούτε σε ποιο σημείο είναι, όμως ακούγεται να εξιστορεί πως γνώρισε ο ίδιος την κοπέλα, πως ήταν η μεταξύ τους σχέση, παραδέχεται ότι την έχει χτυπήσει και προαναγγέλλει πως σήμερα, Δευτέρα (05.08.24) πρόκειται να παρουσιαστεί στην αστυνομία.

Ξεκινώντας την αφήγηση στις αναρτήσεις του, ο 32χρονος αναφέρει:

«Έχουν πει για μένα ότι έχω βιάσει μία κοπέλα. Η κοπέλα είναι από το Χρυσοχώρι. Εμείς με αυτή την κοπέλα γνωριστήκαμε από το TikTok. Αρχίσαμε να μιλάμε, όμως επειδή είναι αγράμματη στη θέση της μου απαντούσε ο γιος της.

Μετά πήραμε ο ένας το Facebook του άλλου. Στην αρχή στέλναμε ηχογραφήσεις ο ένας στον άλλον και μετά ανοίξαμε και κάμερα. Είχαμε συνεννοηθεί να παντρευτούμε. Φαινόταν πάρα πολύ καλή κοπέλα. Όταν αποφασίσαμε να παντρευτούμε, της είπα να έρθει στο Διδυμότειχο να με βρει, να πάρει λεωφορείο.

Μου είπε ότι δεν έχει χρήματα και της είπα να της στείλω εγώ. Της έστειλα 35 ευρώ και ήρθε την ίδια μέρα. Έμεινε μαζί μου ένα μήνα ακριβώς. Πηγαίναμε για ψώνια στο Διδυμότειχο, πηγαίναμε και για βόλτες.

Αυτή η κοπέλα πίνει πολύ όμως. Μετά από πέντε μέρες της έφερα το Ευαγγέλιο για να ορκιστεί ότι δεν θα ξαναπιεί, γιατί δεν πήγαινε άλλο. Αυτή μου είπε ότι δεν μπορεί να το κάνει αυτό και μάλιστα μου ζήτησε και χασίς. Της είπα ότι αν δεν ορκιστεί ότι δεν θα σταματήσει, θα χωρίσουμε και θα φύγει από το σπίτι».

«Την έδειρα πάρα πολύ, με τον βιασμό δεν έχω σχέση»

Στη συνέχεια, ο 32χρονος αναφέρει ότι αφού κατάλαβε πως του είχε πει πολλά ψέματα της ζήτησε να τον αφήσει και να φύγει με το ΚΤΕΛ πίσω στο χωριό της και περιγράφει όσα έγιναν την τελευταία μέρα:

«Της έλεγα να φύγει και να με αφήσει και να πάρει το ΚΤΕΛ. Περνούσαμε από μία ταβέρνα. Εγώ ήμουν μπροστά και μιλούσα και αυτή ήταν πίσω μου. Ξαφνικά άκουσα φασαρία και την είδα να έχει μπει σε μια ταβέρνα.

Έχει ανέβει πάνω σε ένα τραπέζι και φώναζε «σας παρακαλώ βοηθήστε με, αυτός με δέρνει και με χτυπάει». Και τους κοιτάω και με κοιτάνε όλοι. Και της είπα τί είναι αυτά που κάνεις και μου έλεγαν όλοι να μην πειράζω την κοπέλα. Τρόμαξα και άρχισα να τρέχω.

Την έδειρα πάρα πολύ, δεν είναι ψέματα. Άλλα την έδειρα πάρα πολύ όταν μου είπε ότι θα πάει στην αστυνομία να πει ψέματα ότι εγώ βίασα την κόρη μου. Με λίγα λόγια εγώ αυτή τη στιγμή δεν είμαι στο Διδυμότειχο, είμαι αλλού. Σας το ορκίζομαι πως εγώ θα πάω στην αστυνομία, θα πάω στον Εισαγγελέα στο Διδυμότειχο και θα τα πω όλα. Εγώ με βιασμό δεν έχω σχέση. Θα πάω να παραδοθώ και να τα πω όλα».

Μάλιστα, ο 32χρονος ανήρτησε και ένα βίντεο στον λογαριασμό του, όπου φαίνεται η 32χρονη γυναίκα ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι, ισχυριζόμενος πως είναι μέσα από το σπίτι, όπου διέμεναν μαζί.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Διδυμότειχο: Συνελήφθη ο 32χρονος που «φυλάκισε», κακοποίησε και βίασε τη σύντροφό του"

Σε έξαρση ο κορονοϊός και η γαστρεντερίτιδα – «Πάνω από 100 εισαγωγές την ημέρα στα νοσοκομεία»

Ιδιαιτέρως αυξημένα φαίνεται πως είναι το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα κορονοϊού και γαστρεντερίτιδας με τα νοσοκομεία να βρίσκονται στο «κόκκινο». Όπως επισημαίνει η καθηγήτρια επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, έχουμε πάνω από 100 εισαγωγές την ημέρα, εξηγώντας πως όλοι πρέπει να προσέχουμε.

«Έχουμε αύξηση των περιστατικών του κορονοϊού εδώ και αρκετές εβδομάδες. Αυτήν την στιγμή, και με τα λύματα που βλέπουμε, υπάρχει μια επιπέδωση. Τα νοσοκομεία έχουν αρκετά περιστατικά, πάνω από 100 εισαγωγές την ημέρα και δυστυχώς έχουμε και κάποιους θανάτους, ηλικίας 60 ετών και άνω και με προβλήματα υγείας» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega το πρωί της Δευτέρας 5/8 η καθηγήτρια επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

«Αυτό σημαίνει ότι όλοι πρέπει να προσέχουμε, υπάρχει ατομική ευθύνη» συμπλήρωσε και εστίασε στους κανόνες ατομικής προστασίας, που περιλαμβάνουν χρήση μάσκας και αποφυγή χώρων με συνωστισμό. «Πρέπει να ακολουθούνται, σύμφωνα με τους ειδικούς, ιδιαίτερα από άτομα τα οποία βρίσκονται σε ευάλωτες κατηγορίες, όπως ηλικιωμένοι και άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα» διαμήνυσε.

«Είναι πολύ σημαντικό το τεστ, από την άποψη ότι όσο πιο γρήγορα διαγιγνώσκονται, τόσο πιο εύκολα μπορούν, παίρνοντας ειδικά αντιικά φάρμακα, να μειώσουν την πιθανότητα για κάποια σοβαρή νόσηση» υπογράμμισε η γιατρός.

Σύμφωνα με την κα Ψαλτοπούλου: «Εκτός από τον κορoνοϊό, μπορεί να έχουμε και άλλες, απλούστερες ιώσεις που εξίσου μπορούν να μας οδηγήσουν σε έναν πυρετό, μια καταβολή. Οι γαστρεντερίτιδες είναι βασικό πρόβλημα και τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι σημαντικό στο φαρμακείο των διακοπών μας να πάρουμε φάρμακα με τα οποία γρήγορα να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο νόσημα».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε έξαρση ο κορονοϊός και η γαστρεντερίτιδα – «Πάνω από 100 εισαγωγές την ημέρα στα νοσοκομεία»"

Πάτρα: Ενοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ Βραχνεΐκων, πού συνελήφθη ο δράστης

Ληστεία στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στα Βραχνεΐκα Πατρών, σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 5/08/2024.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες άνδρας φέροντας όπλο και μαχαίρι μπήκε στα ΕΛΤΑ αρπάζοντας χρηματικό ποσό και εν συνεχεία τράπηκε σε φυγή.

Ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη ώρα που αγόραζε καφέ από κατάστημα στην περιοχή της Λεύκας Πατρών!

Πρόκειται για Έλληνα ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ομολόγησε την πράξη του ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και χρηματικό ποσό.

pelop

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Ενοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ Βραχνεΐκων, πού συνελήφθη ο δράστης"

Προσοχή: Νέα απάτη με ηλεκτρονικό μήνυμα-δήθεν επιστολή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ (εικόνες)

Συνεχίζονται οι προσπάθειες επιτήδειων να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες με νέο διακινούμενο ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα με τη χρήση στοιχείων αξιωματούχων της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και άλλων ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών.

Συγκεκριμένα, οι δράστες χρησιμοποιώντας τα στοιχεία αυτά σε επιστολή δήθεν αρμόδιων ελεγκτικών αρχών, προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες – χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι ο αποδέκτης τους εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων.

Στην προκειμένη περίπτωση, η επιστολή αποστέλλεται μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ως συνημμένο έγγραφο, ενώ στο σώμα του email ο αποδέκτης προτρέπεται να απαντήσει εντός 24 ωρών από την παραλαβή της ειδοποίησης. Μάλιστα, ως υπογράφων του μηνύματος εμφαίνεται ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Περαιτέρω, στην προσπάθειά τους να προσδώσουν «αληθοφάνεια» στη σχετική επιστολή, οι δράστες χρησιμοποίησαν την ελληνική και την κυπριακή σημαία, το λογότυπο της Ελληνικής Αστυνομίας, της Αστυνομίας Κύπρου και του Αρείου Πάγου, εντύπωμα σφραγίδας της Κύπρου, καθώς και τα στοιχεία αξιωματούχων της Ελληνικής Αστυνομίας ή άλλων ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών, επιχειρώντας να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι προέρχεται από επίσημους φορείς.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνεται ότι, το παρακάτω κείμενο – μήνυμα που διακινείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), ως δήθεν επιστολή αξιωματούχων της Ελληνικής Αστυνομίας ή άλλων ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών, με αναφορά σε υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας («Γενική Διεύθυνση Δικαστικής Αστυνομίας», «Διεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων») είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και αποστέλλεται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.

Παρακαλούνται οι πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Υπενθυμίζεται ότι, περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr), στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές», ενώ επιπλέον πληροφορίες και συμβουλές για περιστατικά ηλεκτρονικών απατών υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberalert.gr.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών, παρατίθεται εικόνα από το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), καθώς και από την απατηλή επιστολή:

nhgmhg 1

vcngfn 1

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή: Νέα απάτη με ηλεκτρονικό μήνυμα-δήθεν επιστολή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ (εικόνες)"

Πάρος: Σκάφος «ζήλεψε» την πανέμορφη παραλία του Αγίου Δημητρίου στη Νάουσα και βγήκε στη στεριά! Κύριο

Σκάφος προσάραξε στην ευρύτερη περιοχή της παραλίας του Αγίου Δημητρίου στη Νάουσα της Πάρου σήμερα το πρωί, ευτυχώς δίχως να υπάρξουν τραυματισμοί για τους επιβαίνοντες.

Πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος των Αλιέων Νάουσας Δ. Σκιαδάς, περίπου στις 10 το πρωί, ενημέρωσε το Λιμεναρχείο Πάρου για το συμβάν. Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη του Λιμενικού σώματος και διαπίστωσαν ότι το σκάφος “Ριβιέρα” μήκους 12 μέτρων και πλάτους 3 προσάραξε στα βράχια στην παραλία του Αγίου Δημητρίου Νάουσας. Στο σκάφος δεν επέβαινε κανείς ενώ στην περιοχή έπνεαν νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 3-4 μποφόρ.

Ο κυβερνήτης του σκάφους αναζητείται ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου.
Το σκάφος πρόκειται να ανελκυθεί από πλωτό γερανό και στην περιοχή δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Πάρου διενεργείται προανάκριση για το συμβάν.

skafos naoussa 102

parianostypos

Διαβάστε Περισσότερα » " Πάρος: Σκάφος «ζήλεψε» την πανέμορφη παραλία του Αγίου Δημητρίου στη Νάουσα και βγήκε στη στεριά! Κύριο "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news