facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Εκτοξεύτηκε η τιμή του πετρελαίου, λόγω του φόβου για εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Η τιμή του πετρελαίου εκτοξεύτηκε σήμερα, καθώς εντείνονται οι φόβοι για μια εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία θα μπορούσε να συμβεί «ανά πάσα στιγμή», όπως δήλωσε νωρίτερα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν.

Γύρω στις 21.00 (ώρα Ελλάδας) η τιμή του Μπρεντ της Μαύρης Θάλασσας, παράδοσης Απριλίου, κατέγραφε αύξηση 4,50%, στα 95,52 δολάρια το βαρέλι. Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή του από τον Σεπτέμβριο του 2014.

Στη Νέα Υόρκη, το αμερικανικό αργό WTI, παράδοσης Μαρτίου, έφτασε τα 94,37 δολάρια το βαρέλι (+5%), επίσης στο υψηλότερο επίπεδό του εδώ και πάνω από επτά χρόνια.

Η αγορά «είναι πολύ νευρική επειδή ο ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν είπε ότι η εισβολή μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή», εξήγησε ο Άντι Λίποου, της Lipow Oil Associates.

Η τιμή αυξήθηκε απότομα κατά περίπου δύο δολάρια μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα, μετά τις δηλώσεις που έκανε ο Μπλίνκεν στη Μελβούρνη και τις ανακοινώσεις του συμβούλου εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν, απόψε το βράδυ.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, η αγορά πετρελαίου δεν θέλει να βρεθεί προ απροόπτου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου», είπε ο Λίποου, εξηγώντας ότι μια στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας θα προκαλούσε την επιβολή κυρώσεων στη Μόσχα και, σε συνδυασμό με την ίδια την εισβολή, θα παρατηρούνταν προβλήματα στον ανεφοδιασμό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτοξεύτηκε η τιμή του πετρελαίου, λόγω του φόβου για εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία"

Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκαν άλλοι τέσσερις

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους και οι άλλοι τέσσερις από τους κατηγορουμένους για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, τις πρώτες πρωινές ώρες της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή Χαρίλαου στη Θεσσαλονίκη.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, επίθεση με αντικείμενα και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας ο 22χρονος Έλληνας, ο οποίος ήταν οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι κατέβηκε από το όχημα και έφτασε κοντά στο σημείο όταν είχε τελειώσει το συμβάν.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο 23χρονος που ήταν συνοδηγός ανέφερε ότι αποβιβάστηκε από το όχημα ωστόσο δεν συμμετείχε στην επίθεση καθώς δεν απομακρύνθηκε από αυτό.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο τρίτος κατηγορούμενος, ηλικίας 20 χρονών. Ισχυρίστηκε ότι βγήκε από το ίδιο αυτοκίνητο, αλλά παρέμεινε περιμετρικά αυτού και δεν πλησίασε καν στο σημείο.

Κρίσιμο ρόλο στην υπόθεση φέρεται πως έχει ο τέταρτος κατηγορούμενος, ηλικίας 25 χρονών. Ο επονομαζόμενος “Αθηναίος” υποδείχτηκε από άλλον συγκατηγορούμενο του ως ο άνθρωπος ο οποίος μαχαίρωσε στο πόδι το άτυχο Άλκη. Ωστόσο ο ίδιος, στην απολογία του, ισχυρίστηκε ότι ήταν παρών στο συμβάν αλλά δεν συμμετείχε στην αιματηρή επίθεση κατά του 19χρονου.

Ψάχνουν τον «Ντίνο»

Οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώνονται στον εντοπισμό του δωδέκατου δράστη, που συμμετείχε στην επίθεση.

Πρόκειται για τον οδηγό του τρίτου οχήματος, ο οποίος δεν έχει ταυτοποιηθεί και κανένας από τους συλληφθέντες δεν έχει δώσει κάποιο στοιχείο για εκείνον, εκτός από τον 21χρονο με το δρεπάνι. Οι αρχές αναζητούν το αυτοκίνητο σε όλη τη Θεσσαλονίκη και αναλύουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, για να εντοπίσουν τυχόν νέα στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στο τρίτο όχημα και τον ιδιοκτήτη του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αστυνομίας που μετέδωσε το MEGA, ο δωδέκατος δράστης είναι άντρας ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 22 με 25 ετών, μελαχρινός με κοντό μούσι. Σημειώνεται πως ο 21χρονος, στην απολογία του, τον κατονόμασε ως «Ντίνο».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκαν άλλοι τέσσερις"

Αττική Οδός: 12.000 αιτήσεις για αποζημιώσεις

Σε περίπου 12 χιλιάδες ανέρχονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις αποζημίωσης που υποβλήθηκαν στην εταιρεία “Αττική Οδός”, για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι επιβάτες των εγκλωβισμένων αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας.

Η πλατφόρμα έκλεισε στις 5 το απόγευμα και από το Σάββατο 11/2 αρχίζει η επεξεργασία και ο έλεγχος των στοιχείων που δήλωσαν οι οδηγοί.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στόχος είναι σε περίπου σε μια εβδομάδα να αρχίσουν οι πληρωμές των 2.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο.

AΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αττική Οδός: 12.000 αιτήσεις για αποζημιώσεις"

Τουρκία: Η εισαγγελία ζητά ποινή κάθειρξης 11 ετών για δημοσιογράφο γιατί προσέβαλε τον πρόεδρο Ερντογάν

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι τουρκικές εισαγγελικές αρχές ζητούν να επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών στη γνωστή δημοσιογράφο Σεντέφ Καμπάς με την κατηγορία ότι προσέβαλε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και δύο υπουργούς της κυβέρνησής του.

Τον περασμένο μήνα δικαστήριο διέταξε την προφυλάκιση της 52χρονης Καμπάς, εν αναμονή της δίκης της για προσβολή του προέδρου. Η κατηγορία επισύρει ποινή φυλάκισης 1-4 ετών.

Ο εισαγγελέας ζητά επίσης να ασκηθεί δίωξη στην Καμπάς για προσβολή του υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού και του υπουργού Μεταφορών Αντίλ Καραϊσμαήλογλου και να της επιβληθεί συνολικά ποινή κάθειρξης 11 ετών.

Συμμετέχοντας σε ένα τηλεοπτικό πάνελ σε εκπομπή του αντιπολιτευόμενου καναλιού Tele 1, η Καμπάς είπε μια παροιμία, την οποία επανέλαβε στη συνέχεια στο Twitter. Ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο εκπρόσωπος του Ερντογάν καταδίκασαν τα λεγόμενά της, υποστηρίζοντας ότι ήταν προσβλητικά για τον πρόεδρο.

Νωρίτερα σήμερα, ο Συνασπισμός για τις γυναίκες στη δημοσιογραφία (CFWIJ) και άλλες 37 οργανώσεις που προασπίζονται την ελευθεροτυπία ζήτησαν από την Τουρκία να αποφυλακίσει την Καμπάς.

«Η αβάσιμη φυλάκιση της εν λόγω δημοσιογράφου καταδικάστηκε ευρέως από τοπικές και διεθνείς δημοσιογραφικές οργανώσεις, καθώς και από οργανισμούς για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ελευθερία του Τύπου», ανέφεραν στην κοινή ανακοίνωσή τους. «Ωστόσο, η τουρκική κυβέρνηση και η δικαιοσύνη εμφανίζονται άκαμπτες και η Σεντέφ παραμένει στη φυλακή», προστίθεται σε αυτό το κείμενο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Η εισαγγελία ζητά ποινή κάθειρξης 11 ετών για δημοσιογράφο γιατί προσέβαλε τον πρόεδρο Ερντογάν"

ΗΠΑ και Βρετανία καλούν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν άμεσα την Ουκρανία – «Ανά πάσα στιγμή μια πιθανή ρωσική εισβολή», λέει ο Σάλιβαν

«Ανά πάσα στιγμή», ακόμη και πριν από τη λήξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, που είναι προγραμματισμένη για τις 20 Φεβρουαρίου, θα μπορούσε να γίνει μια εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε απόψε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζέικ Σάλιβαν.

«Εξακολουθούμε να βλέπουμε ενδείξεις κλιμάκωσης από τη ρωσική πλευρά, συμπεριλαμβανομένης και της άφιξης νέων δυνάμεων στο ουκρανικό μέτωπο», είπε στους δημοσιογράφους ο Σάλιβαν.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο, μια ρωσική επίθεση θα μπορούσε να ξεκινήσει με αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Ζήτησε από τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται ακόμη στην Ουκρανία να φύγουν από τη χώρα αυτή μέσα στις επόμενες 24-48 ώρες, λέγοντας ότι μια ρωσική αεροπορική επίθεση θα καθιστούσε δυσκολότερη την αναχώρησή τους.

«Δεν λέμε ότι ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ) Πούτιν έχει λάβει την τελική του απόφαση», υπογράμμισε ωστόσο ο Σάλιβαν.

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου σημείωσε ότι οι Δυτικοί σύμμαχοι επιδεικνύουν «αξιοσημείωτη ενότητα» απέναντι στη Ρωσία, σχολιάζοντας ότι αν η Μόσχα αποφασίσει να εισβάλει στην Ουκρανία η επιρροή της δεν θα αυξηθεί, αντιθέτως θα μειωθεί. «Ό,τι κι αν συμβεί, η Δύση είναι πιο ενωμένη απ’ ό,τι ήταν εδώ και χρόνια, το ΝΑΤΟ ενισχύθηκε», διαβεβαίωσε.

Και η Βρετανία συνέστησε σήμερα στους υπηκόους της να εγκαταλείψουν αμέσως την Ουκρανία, ως μέτρο ασφαλείας, μεσούσης της κρίσης Ρωσίας-Δύσης.

«Η ασφάλεια των Βρετανών υπηκόων αποτελεί απόλυτη προτεραιότητά μας, για αυτό ακριβώς εμείς επικαιροποιήσαμε τις συστάσεις μας προς τους ταξιδιώτες», είπε ένας εκπρόσωπος τύπου του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Προτρέπουμε τους Βρετανούς υπηκόους στην Ουκρανία να φύγουν αμέσως με εμπορικά μέσα, όσο παραμένουν διαθέσιμα».

Σε ανάλογη ανακοίνωση προχώρησαν νωρίτερα, η Νορβηγία, η Ολλανδία, η Λετονία, το Ισραήλ, η Ιαπωνία και η Βόρεια Μακεδονία, ενώ η Ελλάδα κάλεσε τους πολίτες της στην Ουκρανία να είναι σε επαφή με την Πρεσβεία.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ και Βρετανία καλούν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν άμεσα την Ουκρανία – «Ανά πάσα στιγμή μια πιθανή ρωσική εισβολή», λέει ο Σάλιβαν"

Το ΥΠΕΞ καλεί τους Έλληνες πολίτες στην Ουκρανία να είναι σε επαφή με την πρεσβεία στο Κίεβο

Συστάσεις στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ουκρανία να είναι σε επαφή με την ελληνική Πρεσβεία στο Κίεβο έκανε πριν από λίγο το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών καθώς εντείνονται οι φόβοι για πιθανή ρωσική εισβολή.

Σε ανακοίνωσή του για τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ή ταξιδεύουν στην Ουκρανία αναφέρει συγκεκριμέα:

Συνιστάται στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ή ταξιδεύουν στην Ουκρανία να βρίσκονται σε επαφή με την Πρεσβεία στο Κίεβο.

Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι τα ακόλουθα:

Διεύθυνση: 30-i Andriivskiy uzviz Str., Kyiv 01901, UKRAINE

Τηλέφωνα: 00380 44 3630780, 00380 44 3630781, 00380 44 3630782

Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: 00380 73 04 29 453

Διεύθυνση e-mail: gremb.kie@mfa.gr 

Ιστότοπος: http://www.mfa.gr/kiev

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Το ΥΠΕΞ καλεί τους Έλληνες πολίτες στην Ουκρανία να είναι σε επαφή με την πρεσβεία στο Κίεβο"

Μητσοτάκης: Πλήρης κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης από το 2023, συζητάμε στοχευμένα μέτρα – Αυστηρότερο πλαίσιο για τις λέσχες φιλάθλων

Σοκαρισμένος με τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού από οπαδούς στη Θεσσαλονίκη δηλώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, η οποία θα μεταδοθεί το Σάββατο.

«Ανατρίχιασα, σοκαρίστηκα όπως και όλοι οι Έλληνες από αυτό το οποίο έγινε στη Θεσσαλονίκη. Εάν δε λύσουμε το θέμα της βίας τώρα δεν θα το λύσουμε ποτέ».

Αναφέρεται στην επιτυχία της αστυνομίας με τη σύλληψη των εμπλεκόμενων στη δολοφονία του 19χρονου αλλά λέει ότι αυτό προφανώς δεν αρκεί. «Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν πολύ συγκεκριμένες εξαγγελίες από τα συναρμόδια υπουργεία και θα γίνει πιο αυστηρό το νομικό πλαίσιο για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τέτοια φαινόμενα βίας».

«Έχουμε πιο αυστηρό πλαίσιο από το 2019, αλλά πάρα πολλές λέσχες φιλάθλων λειτουργούν ανεξέλεγκτα, αυτό θα αλλάξει» δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός, ενώ προανήγγειλε ότι στο έξης στις θύρες των  οργανωμένων οπαδών  θα εισέρχονται   μονό θεατές με εισιτήρια διαρκείας.

Σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε στοχευμένα μέτρα για τη στήριξη των ασθενέστερων, την πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, καθώς και σε γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού.

‘Όπως ανέφερε θα συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και τον Μάρτιο και τον Απρίλιο δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Θα εξακολουθούμε να παρέχουμε αυτή την στήριξη για όσο καιρό διαρκεί αυτή η αναταραχή στην αγορά της ενέργειας που ελπίζουμε ότι θα είναι προσωρινή. Είδατε ότι ο υπουργός ανακοίνωσε τα μέτρα για τον Φεβρουάριο». Επίσης εκδηλώνει την αισιοδοξία του ότι από τον Μάιο είναι πιθανό να δούμε μία αποκλιμάκωση.

«Θα με ρωτήσει κανείς γιατί πηγαίνουμε μήνα μήνα. Είναι τεχνικό το ζήτημα πρέπει κάθε μήνα να βλέπουμε ποιες είναι οι οριακές τιμές του συστήματος έτσι ώστε η επιδότησή μας να είναι στοχευμένη. Θα υπάρχει στήριξη και τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και ελπίζουμε πια ότι από την άνοιξη θα υπάρχει μια σημαντική αποκλιμάκωση στις τιμές της ενέργειας. Η πολιτική αυτής της κυβέρνησης είναι για μόνιμα μέτρα αλλά θα επιμείνω ότι η υλοποίηση του προϋπολογισμού είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και εφόσον – το τονίζω- εφόσον πάρουμε μέτρα δεν θα είναι οριζόντια, θα είναι στοχευμένα», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε την πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2023. «Θα μονιμοποιήσουμε την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, κάποια στιγμή αυτό θα ισχύσει για όλους το 2023. Η πρόθεσή μου είναι η εισφορά αλληλεγγύης το 2023 να αποτελεί παρελθόν για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό, σημείωσε ότι η αύξηση θα είναι μεγάλη. «1η Μαΐου θα υπάρχει σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού. δεν μπορώ να σας πω πόσο γιατί θα ακύρωνε διαδικασία που έχουμε νομοθετήσει» τόνισε.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Πλήρης κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης από το 2023, συζητάμε στοχευμένα μέτρα – Αυστηρότερο πλαίσιο για τις λέσχες φιλάθλων"

Πάτρα: Δεν θα γίνει η εκταφή της 9χρονης Τζωρτζίνας

Ένα άγνωστο περιστατικό με τη Τζωρτζίνα, το ένα από τα τρία αδερφάκια στην Πάτρα που πέθαναν μέσα σε τρία χρόνια, έφερε στο “φως” το MEGA. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, τον Απρίλιο του 2021, δηλαδή ένα μήνα μετά τον θάνατο της -μόλις 6 μηνών- Ίριδας, η Τζωρτζίνα διακομίσθηκε με σπασμούς στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, όπου υποβλήθηκε σε πλήρη καρδιολογικό έλεγχο. Ξαφνικά, ενώ ήταν μόνη στο θάλαμο, παρουσίασε ανακοπή καρδιάς. Οι γιατροί κατάφεραν αν την επαναφέρουν ύστερα από 8 λεπτά, όμως το κοριτσάκι υπέστη εγκεφαλοπάθεια.  

Επιπλέον, όμως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, διαψεύδεται από τους ιατροδικαστές ότι θα γίνει εκταφή της 9χρονης Τζωρτζίνας, καθώς έχουν λάβει όλα τα όργανα της για να τα εξετάσουν και συνεπώς μία τέτοια ενέργεια είναι περιττή. 

Συγγενής της οικογένειας δήλωσε στο MEGA: “Δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τον χαμό τους. Η μητέρα πενθεί για τα παιδιά της. Είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Περιμένουμε τις τοξικολογικές εξετάσεις”. 

Ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας χαρακτηρίστηκε «αιφνίδιος με αδιευκρίνιστα αίτια». Θα διενεργηθούν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις και από τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων θα υπάρξει μία πιο σαφής εικόνα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Δεν θα γίνει η εκταφή της 9χρονης Τζωρτζίνας"

Ουκρανία: Αποχωρούν Ισραηλινοί, Ολλανδοί, Νορβηγοί και Λετονοί από τη χώρα

Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι συγγενικά πρόσωπα του προσωπικού της πρεσβείας του στο Κίεβο αποχωρούν από την Ουκρανία, με την ισραηλινή κυβέρνηση να επικαλείται «μια επιδείνωση της κατάστασης» σε μια προφανή αναφορά στην κρίση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Η ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών προέτρεψε περαιτέρω τους Ισραηλινούς να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Ουκρανία και όσους βρίσκονται εκεί να «αποφεύγουν περιοχές εντάσεων».

Παράλληλα, η ολλανδική κυβέρνηση συνέστησε στους Ολλανδους πολίτες να φύγουν από την Ουκρανία το συντομότερο δυνατόν λόγω της κατάστασης ασφαλείας, μετέδωσε σήμερα το ολλανδικό ραδιοφωνο BNR, επικαλούμενο τον Ολλανδό πρεσβευτή στην Ουκρανία.

Η ολλανδική διπλωματική αποστολή θα φύγει από το Κίεβο για να πάει μακριά από τα ρωσικά σύνορα, στην πόλη Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας.

Η Νορβηγία και η Λετονία προστέθηκαν επίσης στις χώρες εκείνες που καλούν τους πολίτες τους να φύγουν από την Ουκρανία, επικαλούμενες την κατάσταση ασφαλείας και τη συγκέντρωση μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας ανέφερε ότι «λόγω της σοβαρής και απρόβλεπτης» κατάστασης στην Ουκρανία, συμβουλεύει τους πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στη χώρα αυτή και προτρέπει όσους βρίσκονται εκεί να την εγκαταλείψουν. Συμβούλευσε επίσης τους Νορβηγούς να μην ταξιδεύουν σε περιοχές της Ρωσίας που απέχουν λιγότερα από 250 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία, καθώς και να αποφεύγουν τα ταξίδια σε όλη τη Λευκορωσία, εκτός της πρωτεύουσας Μινσκ.

Η Λετονία από την πλευρά της κάλεσε τους πολίτες της να φύγουν από την Ουκρανία λόγω της «σοβαρής απειλής για την ασφάλεια που θέτει η Ρωσία» και μιας «αξιόπιστης απειλής κλιμάκωσης», όπως ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ουκρανία: Αποχωρούν Ισραηλινοί, Ολλανδοί, Νορβηγοί και Λετονοί από τη χώρα"

Εξαγοράζει την Ευρωπαϊκή Πίστη η Allianz

Ανοίγει ο δρόμος για την εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης από την Allianz, όπως μετέδωσε νωρίτερα την Παρασκευή το powergame.gr, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ο γερμανικός Όμιλος προχώρησε στην εξαγορά των ποσοστών που κατέχουν στην εισηγμένη οι Χρ. Γεωργακόπουλος (27,03%), Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και  Ανάπτυξης – EBRD (15%), Ευδοκία Κωνσταντινίδη (9%) και Σταύρος Λεκκάκος (5,4%).

Η συμφωνία βρίσκεται προ των πυλών και αναμένεται η δημόσια πρόταση των Γερμανών προς τους υπόλοιπους μετόχους της εισηγμένης.

Σημειώνεται ότι η κίνηση εντάσσεται στην πρόθεση του γερμανικού Ομίλου να διευρύνει το μερίδιό του στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά, μέσω εξαγορών.

Το τίμημα της εξαγοράς δεν είναι ακόμη γνωστό, αλλά σημειώνεται ότι την Παρασκευή η μετοχή της Ευρωπαϊκής Πίστης έκλεισε στα 6,74 ευρώ (+11,96%), με την κεφαλαιοποίηση να υπερβαίνει τα 178 εκατ. ευρώ.

powergame

Διαβάστε Περισσότερα » " Εξαγοράζει την Ευρωπαϊκή Πίστη η Allianz "

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαντά στον Τσαβούσογλου: Δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών

«Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά (του Αιγαίου) δεν αμφισβητείται» ξεκαθάρισε το Αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας Hellas Journal που αφορούσε την τοποθέτηση του Τούρκου υπουργού, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ξεκαθάρισε ότι «η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνεται σεβαστή και να προστατεύεται. Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται».

O Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη στο τουρκικό δίκτυο TRT έθεσε για ακόμα μια φορά το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών, λέγοντας ότι η Τουρκία έχει στείλει επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη για το συγκεκριμένο θέμα. Ωστόσο, ο Τούρκος υπουργός προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, υποστηρίζοντας ότι η στρατικοποίηση των νησιών παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες που καθόρισαν την παραχώρηση τους και ως εκ τούτου μπορεί να τεθεί ζήτημα κυριαρχίας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαντά στον Τσαβούσογλου: Δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών"

Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές από το μεσημέρι – Ενισχύονται οι άνεμοι

Ο καιρός αύριο Σάββατο (12.02.2022) σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Ο καιρός θα «δώσει» αύριο αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα ορεινά της βόρειας χώρας. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα βόρεια και τα δυτικά θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια της ανατολικής χώρας θα επικρατήσουν ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο σε 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών από το απόγευμα. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ και από το απόγευμα βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές . Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Λίγα χιόνια θα πέσουν από το βράδυ στα ορεινά της δυτικής και της κεντρικής Μακεδονίας. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.
Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία στα δυτικά βόρειοι και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ στα ανατολικά θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 6 και στα θαλάσσια τοπικά τα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα πέσουν χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα από το βράδυ στη Θεσσαλία και τις Σποράδες βαθμιαία θα ενταθούν. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα πέσουν χιόνια στα ορεινά των βορειότερων περιοχών. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως στην Κρήτη από το μεσημέρι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα βόρεια το πρωί τοπικά έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα φτάσουν τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας στα βόρεια θα ενταθούν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές από το μεσημέρι – Ενισχύονται οι άνεμοι"

Εστία της γρίπης των πτηνών στη βόρεια Ισπανία – Θανατώθηκαν πάνω από 130.000 κότες

Οι ισπανικές αρχές θανάτωσαν περισσότερες από 130.000 κότες μετά τον εντοπισμό μιας εστίας της γρίπης των πτηνών σε μια επιχείρηση εντατικής εκτροφής στη βόρεια περιοχή Καστίλης και Λεόν, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Τα κουφάρια των πουλερικών πετάχθηκαν σε ένα φορτηγό με ανοιχτή οροφή, που τα μετέφερε σε ένα σημείο καύσης έξω από το αγρόκτημα, έδειξαν εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Greenpeace την Παρασκευή.

«Τα κατάλληλα μέτρα σφαγής και διάθεσης των υπολειμμάτων όλων των ζώων έχουν ληφθεί στη φάρμα, η οποία παραμένει σε καραντίνα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η τοπική ένωση κτηνιάτρων.

Οι αρχές έχουν αποκλείσει μια περιοχή 10 χιλιομέτρων γύρω από το αγρόκτημα, το οποίο βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό Ισκάρ στην επαρχία Βαγιαδολίδ, περίπου 130 χλμ βορειοδυτικά της Μαδρίτης, αλλά τονίζουν ότι υπάρχει μικρός κίνδυνος για τους ανθρώπους.

«Η πιθανότητα μεταφοράς του ιού σε ανθρώπους είναι εξαιρετικά σπάνια και επομένως δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης της Καστίλλης και του Λεόν, Κάρλος Φερνάντες Καριέδο.

Ξεσπάσματα του ιού, που συχνά μεταδίδεται από άγρια αποδημητικά πτηνά σε οικόσιτα ζώα, έχουν αναφερθεί στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ολλανδία και τη Σερβία.

Η Ισπανία έχει εντοπίσει πέντε μικρότερες εστίες της γρίπης των πουλερικών σε φάρμες και κάποιες δεκάδες σε ζώα που ζουν στην φύση μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας.

Ένας εκπρόσωπος της ένωσης κτηνιάτρων της Ισπανίας είπε ότι δεν προκαλεί έκπληξη ότι ο ιός έφτασε στην Ισπανία καθώς η Ιβηρική χερσόνησος βρίσκεται στο μονοπάτι πολλών αποδημητικών πτηνών.

Ωστόσο, η Greenpeace τόνισε ότι οι βιομηχανικές γεωργικές πρακτικές ενίσχυσαν τον κίνδυνο εξάπλωσης της νόσου, τροφοδοτώντας μια συνεχιζόμενη συζήτηση στην Ισπανία σχετικά με το οικονομικό και κοινωνικό κόστος της εντατικής γεωργίας.

«Είναι επείγον να τεθεί ένα τέλος σε αυτό το καταστροφικό μοντέλο που θέτει σε κίνδυνο την υγεία του πλανήτη και των ανθρώπων», ανέφερε.

Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εστία της γρίπης των πτηνών στη βόρεια Ισπανία – Θανατώθηκαν πάνω από 130.000 κότες"

Καναδάς: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το Οντάριο για τις κινητοποιήσεις των αντιμεβολιαστών

Το Οντάριο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο πρωθυπουργός της καναδικής επαρχίας που βρίσκεται στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων εναντίον των υγειονομικών μέτρων, λόγω των «παράνομων» διαδηλώσεων που συνεχίζονται εδώ και δύο εβδομάδες.

«Λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσουμε το άνοιγμα των συνόρων (με τις ΗΠΑ). Και στους πολιορκημένους κατοίκους της Οτάβας, λέω: Θα φροντίσουμε ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε φυσιολογικά τη ζωή σας το συντομότερο δυνατόν», είπε ο Νταγκ Φορντ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιο ώστε να εκδοθούν σύντομα εντολές με τις οποίες θα ξεκαθαρίζεται ότι «είναι παράνομο και ποινικώς κολάσιμο» να κλείνουν οι δρόμοι και να παρεμποδίζονται η μεταφορά προϊόντων, οι μετακινήσεις των πολιτών και η λειτουργία των υπηρεσιών.

Ο Φορντ υποσχέθηκε επίσης ότι θα ληφθούν και νέα ποινικά μέτρα σε βάρος των διαδηλωτών, όπως πρόστιμα και ενδεχομένως ποινές φυλάκισης σε όσους δεν υπακούσουν τις εντολές της κυβέρνησής του.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καναδάς: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το Οντάριο για τις κινητοποιήσεις των αντιμεβολιαστών"

Η Χάγη καλεί τους Ολλανδούς πολίτες να φύγουν γρήγορα από την Ουκρανία

Η ολλανδική κυβέρνηση συνέστησε στους Ολλανδους πολίτες να φύγουν από την Ουκρανία το συντομότερο δυνατόν λόγω της κατάστασης ασφαλείας, μετέδωσε σήμερα το ολλανδικό ραδιοφωνο BNR, επικαλούμενο τον Ολλανδό πρεσβευτή στην Ουκρανία.

Η ολλανδική διπλωματική αποστολή θα φύγει από το Κίεβο για να πάει μακριά από τα ρωσικά σύνορα, στην πόλη Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Η Χάγη καλεί τους Ολλανδούς πολίτες να φύγουν γρήγορα από την Ουκρανία"

Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης σε 43χρονο υπεύθυνο συνδέσμου οπαδών

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1.300 ευρώ επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 43χρονο, ο οποίος είχε συλληφθεί ως υπεύθυνος συνδέσμου οπαδών, κατά τις παράλληλες αστυνομικές έρευνες σε συνολικά 13 λέσχες οπαδών σε όλη τη Θεσσαλονίκη την προηγούμενη Πέμπτη.

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, καθώς ανάμεσα στα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο συγκεκριμένο χώρο, περιλαμβάνονταν σιδερολοστοί, σιδερόβεργες κ.ά. Επιπλέον καταδικάστηκε για «λειτουργία λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια».

Ο 43χρονος, στην απολογία του, αρνήθηκε πως είναι υπεύθυνος, λέγοντας πως διαθέτει κλειδιά για να ανοίξει σε περίπτωση πρόκλησης φωτιάς ή πλημμύρας, καθώς μένει κοντά. Ανέφερε ακόμη, ότι είναι 18 χρόνια μέλος του συνδέσμου, που βρίσκεται στους Αμπελόκηπους, αλλά δεν γνωρίζει τον ή τους υπεύθυνους. Σχετικά με σπασμένες ξύλινες κατασκευές που βρέθηκαν στον χώρο, ανέφερε ότι ήταν προϊόν πανηγυρισμών από αγώνα προηγούμενης ημέρας. Σε ερώτηση για κασκόλ άλλων ομάδων που εντοπίστηκαν, απολογήθηκε «ότι τα αγοράζουμε για να πικάρουμε τους αντίπαλους οπαδούς και το ίδιο κάνουν κι εκείνοι».

Για επιχειρήματα που δεν στέκουν στην πραγματικότητα και στην κοινή λογική, έκανε λόγο ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος ζήτησε την καταδίκη του. Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι ο κατηγορούμενος έχει συμμετάσχει κατά καιρούς σε εθελοντικές δραστηριότητες του δήμου κι ότι ο σύνδεσμος, όλα τα χρόνια που είναι δήμαρχος, δεν έχει απασχολήσει τις Αρχές για οποιοδήποτε περιστατικό.

Με την ίδια απόφαση απαγορεύεται στον 43χρονο να παρακολουθήσει για τα επόμενα δύο χρόνια ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις της ομάδας του, στη διάρκεια των οποίων πρέπει να δίνει υποχρεωτικά το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης σε 43χρονο υπεύθυνο συνδέσμου οπαδών"

«Φύλλο και φτερό» το σπίτι της ιδιοκτήτριας του γηροκομείου Χανίων, βρέθηκαν βέρες ηλικιωμένων και πολλά κοσμήματα

Οι φρικιαστικές αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση του οίκου ευγηρίας στα Χανιά δεν έχουν τέλος. Στο σπίτι της ιδιοκτήτριας βρέθηκαν 105.000 ευρώ σε μετρητά, πολλά κοσμήματα μεγάλης αξίας, ανάμεσά τους και βέρες που φέρονται να ήταν των ανθρώπων που κατέληξαν στο γηροκομείο-κολαστήριο.

Oι δυο ιδιοκτήτριες μητέρα και κόρη μαζί με πέντε εργαζόμενους της δομής που συνελήφθησαν, κατηγορούνται για 30 θανάτους και οκτώ απόπειρες ανθρωποκτονίας σε μια υπόθεση θρίλερ στην οποία εμπλέκονται 36 άτομα.

 

 Ερευνάται, την ίδια στιγμή, υπόθεση ακινήτου, η μεταβίβαση του οποίου γεννά ερωτήματα. Τα συμβόλαια, που αποκαλύπτει το Mega, ανέφεραν αγοραπωλησία αστικού ακινήτου αντί τιμήματος 50.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας 157.651, 46 ευρώ.

Συγγενής ηλικιωμένης κατήγγειλε τη μεταβίβαση που έγινε ενώ η ηλικιωμένη έμενε στο γηροκομείο. Tο ακίνητο μεταβιβάστηκε σε συγγενικό πρόσωπο εργολάβου που έκανε εργασίες στο γηροκομείο και μάλιστα τα χρήματα δόθηκαν σε μετρητά στην ηλικιωμένη.

«Έκρυβαν τους τρόφιμους στην ταράτσα»

Σύμφωνα με τη δικογραφία, στους ηλικιωμένους χορηγούνταν ισχυρά ψυχοφάρμακα για να είναι σε καταστολή, ενώ η σχετική έρευνα έφερε στο φως παράνομες συνταγογραφήσεις ύψους 3.000.000 ευρώ. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε όταν μέσα σε ένα χρόνο καταγράφηκαν 68 θάνατοι τροφίμων, όλοι από φερόμενη αιτία, καρδιακή ανακοπή και με υπογραφή από τον ίδιο γιατρό.

Η έρευνα των αρχών αποκάλυψε πως η λίστα αναμονής ήταν μεγάλη για το γηροκομείο που διακινούσε προς τα έξω την εικόνα άριστου ιδρύματος. Η φιλοξενία κόστιζε από 900 ως 1.200 ευρώ το μήνα με την τροφή για τον κάθε ηλικιωμένο να μη ξεπερνά τα 0,55 λεπτά καθημερινά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, το προσωπικό του γηροκομείου γνώριζε πότε θα γινόταν έλεγχος στον οίκο ευγηρίας και έκρυβαν τους υπεράριθμους τροφίμους στην ταράτσα αλλά και «εξαφάνιζαν» ολόκληρα δωμάτια με γυψοσανίδες, καθώς το γηροκομείο έχει άδεια μόνο για 16 κρεβάτια.

Οι φρικτές λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται για τα όσα βίωναν οι ηλικιωμένοι και ανήμποροι άνθρωποι μέσα στο γηροκομείο, είναι αδύνατο να τις χωρέσει ο ανθρώπινος νους.

Η ποσότητα τροφής στους ηλικιωμένους σε καθημερινή βάση ήταν ελάχιστη έως ανύπαρκτη. Το κρέας ήταν σπάνιο, η αλεσμένη τροφή που τους έδιναν αντιστοιχούσε σε δύο με τρεις κουταλιές και μάλιστα τόσο γρήγορα που τους έπνιγαν και το γάλα το αραίωναν με νερό. Συχνά τους έδιναν αποφάγια από προηγούμενα γεύματα και επικίνδυνες τροφές, όπως εντόσθια ζώων που έπαιρναν δωρεάν από σφαγεία.

Όταν πρωτοπήγαιναν στο γηροκομείο οι ηλικιωμένοι, τους αφαιρούσαν τα ρούχα τους και τους έντυναν με ευτελείς ρόμπες τις οποίες έπλεναν σπάνια. Μια φορά στις δυο εβδομάδες που τους έκαναν μπάνιο, χρησιμοποιούσαν ίδιες πετσέτες, ξυραφάκια και σαπούνια για όλους, ενώ όχι μόνο δεν άλλαζαν πάνες στους μη αυτοεξυπηρετούμενους, αλλά πολλές φορές, μετά το μπάνιο, τους ξαναέβαζαν την ίδια ακάθαρτη πάνα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ηλικιωμένοι έπεφταν και θύματα σωματικής βίας από τους υπαλλήλους εν γνώσει της διοίκησης.

Κατηγορούμενος είναι και ο γιατρός του γηροκομείου, ο οποίος φέρεται να εξέδιδε ψεύτικα πιστοποιητικά θανάτου, αποδίδοντας τον θάνατο των ηλικιωμένων σε… ανακοπή, αιτία συνήθη, την οποία ουδείς θα ερευνούσε παραπάνω.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " «Φύλλο και φτερό» το σπίτι της ιδιοκτήτριας του γηροκομείου Χανίων, βρέθηκαν βέρες ηλικιωμένων και πολλά κοσμήματα"

Οπαδικό επεισόδιο στην Χαλκίδα: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο οπαδός του Ολυμπιακού – Διατάχθηκε η προφυλάκισή του

Όπως δημοσίευσε το eviathema.gr νωρίτερα, οι τρεις οπαδοί του Παναθηναϊκού αφέθηκαν λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι της Παρασκευής ελεύθεροι, με εντολή του Εισαγγελέα (οι δύο με περιοριστικά μέτρα) αντιμετωπίζοντας κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, ενώ ζήτησαν αναβολή λόγω κωλύματος τους δικηγόρου τους Αθανάσιου Τάρτη, με την υπόθεση να συνεχίζεται στις δικαστικές αίθουσες στις 17/02.

Την ίδια ώρα στον ανακριτή βρισκόταν ο ένας εκ των δύο οπαδών του Ολυμπιακού που συμμετείχε στο δεύτερο επεισόδιο, ο οποίος πριν από λίγο προφυλακίστηκε ενώ κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δικαστικές αρχές προς το παρών δεν έχουν συνδέσει τις δύο υποθέσεις οπαδικής βίας κάτι όμως που προκύπτει από τα στοιχεία της Αστυνομίας.

eviathema

Διαβάστε Περισσότερα » "Οπαδικό επεισόδιο στην Χαλκίδα: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο οπαδός του Ολυμπιακού – Διατάχθηκε η προφυλάκισή του"

ΑΠΘ: Φοιτήτριες καταγγέλουν σεξουαλική παρενόχληση από 34χρονο που κρατά θρησκευτικές εικόνες

Νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών στο ΑΠΘ φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Voria.gr, έναν χρόνο μετά τις πρώτες καταγγελίες #Me_too, οι οποίες προκαλούν μεγάλα ερωτηματικά για την ασφάλεια των φοιτητών εντός της Πανεπιστημιούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα περιστατικά με συγκεκριμένο άτομο που φέρεται να παρενοχλεί γυναίκες σωματικά και λεκτικά εντός του ΑΠΘ. Στις αστυνομικές αρχές έχουν φθάσει πέντε σχετικές καταγγελίες για τη δράση του ίδιου ατόμου είτε εντός είτε εκτός του πανεπιστημίου. Ο δράστης, που δεν έχει σχέση με το ΑΠΘ, είναι άνδρας αλβανικής καταγωγής, λεπτός, ηλικίας 34 ετών και συνηθίζει να κρατά στα χέρια του θρησκευτικές εικόνες. Το ίδιο άτομο έχει απασχολήσει και άλλες φορές τις αρχές για ληστείες και κλοπές.

Φοιτήτρια στο ΑΠΘ περιγράφει στη Voria.gr τη στιγμή που δέχθηκε η ίδια παρενόχληση από τον άνδρα εντός της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Νοεμβρίου 2021. Όπως αναφέρει η φοιτήτρια, τα στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεση της Voria.gr, η ίδια κατευθυνόταν προς τις τουαλέτες που βρίσκονται στο ισόγειο του κτηρίου, οι οποίες έχουν κοινή είσοδο για γυναίκες και άνδρες, πριν ξεκινήσει το μάθημα, όταν συνειδητοποίησε πως ένας άνδρας την ακολουθούσε. «Πήγα στις γυναικείες τουαλέτες, ήταν η πρώτη φορά που πήγαινα σε αυτές του ισογείου. Μπαίνω σε μία τουαλέτα που τελικά δεν κλείδωνε από μέσα. Κλείνω την πόρτα και περιμένω να ακούσω βήματα ότι φεύγει. Αυτός δεν έφυγε. Μετά από δέκα δευτερόλεπτα άνοιξε την πόρτα απότομα κι εγώ πάγωσα. Άρχισε να μου λέει χυδαία πράγματα. Εγώ τον σπρώχνω, τον απομακρύνω και βγαίνω προς το μέρος που είναι οι νιπτήρες. Αυτός μού κολλάει, προσπαθεί να με αγγίξει και συνεχίζει να μου λέει χυδαία πράγματα...Εγώ δεν του μιλούσα και αυτός εκνευριζόταν επειδή εγώ δεν του μιλούσα. Επέμενε, μου έλεγε "Γιατί δεν λες γεια; γιατί δεν μου μιλάς;", συνέχισε προσπαθώντας να κολλήσει πάνω μου...Προσπάθησα να τον αγνοήσω, να μην έχω καν έχω καν οπτική επαφή, γιατί δεν ήξερα αυτός τι θα κάνει, έλεγα καλύτερα ας μην τον προκαλώ καθόλου. Έκανα ότι δεν υπάρχει. Μετά άρχισα να προχωράω προς την έξοδο, αυτός συνέχισε να με ακολουθεί και να μου μιλάει έτσι. Άρχισα να ανεβαίνω τις σκάλες προς τον πάνω όροφο και τότε μόνο σταμάτησε», σημειώνει η φοιτήτρια.

Στη συνέχεια, η ίδια πήγε κατευθείαν στην αίθουσα που γινόταν το μάθημα και μετά από 40 λεπτά, στο πρώτο δηλαδή διάλειμμα, μίλησε στον καθηγητή για το περιστατικό που συνέβη. Τότε, ο καθηγητής προσπάθησε να επικοινωνήσει με την ασφάλεια του κτηρίου, ωστόσο ποτέ κανένας δεν απάντησε. Η φοιτήτρια κάλεσε το βράδυ την αστυνομία και την επόμενη μέρα προέβη σε επίσημη καταγγελία στο τμήμα. Πριν από περίπου έναν μήνα κλήθηκε να αναγνωρίσει ένα άτομο, το οποίο αποδείχθηκε πως είναι ο άνδρας που την παρενόχλησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, πρόκειται για άνδρα που έχει απασχολήσει συχνά τις αρχές και δείχνει συνεχή παραβατική συμπεριφορά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η τελευταία καταγγελία που έγινε στην αστυνομία για τον συγκεκριμένο άνδρα καταγράφηκε πριν λίγες μόλις ημέρες, καθώς στις 2 Φεβρουαρίου ο 34χρονος παρενόχλησε ξανά φοιτήτρια εντός της Πανεπιστημιούπολης. Ο δράστης συνελήφθη, ωστόσο δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το αν κρίθηκε προφυλακιστέος ή αν κυκλοφορεί ελεύθερος.

«Στην αρχή δεν το είπα κατευθείαν, πέρασε δηλαδή η πρώτη ώρα του μαθήματος, γιατί η πρώτη μου σκέψη ήταν πολύ ντροπή και πολύς πανικός. Δεν ήξερα τι να τους πω. (Σκέφτηκα ότι) δεν θα με πιστέψουν, γιατί δεν ήταν κάποιο άτομο μαζί μου για να τον δει και εγώ δεν ήξερα κανέναν. Μετά είχα έντονο θυμό. Και μετά απλά είπα ότι θέλω να το πω, θέλω να κάνω την καταγγελία, θέλω να το μοιραστώ, ώστε να μπορέσω να βοηθήσω κάποιον», προσθέτει η φοιτήτρια, η οποία δεν νιώθει ασφαλής στους χώρους του ΑΠΘ. «Εννοείται ότι ποτέ δεν πηγαίνω πλέον στις τουαλέτες του Πανεπιστημίου μόνη μου. Λειτουργώ σαν τα παιδάκια, περιμένω κάποιον να έρθει μαζί μου. Παρότι η Παλαιά Φιλοσοφική είναι μπροστά στον δρόμο, ακόμα και για αυτήν την απόσταση των 10 μέτρων περιμένω κόσμο να έρθει μαζί μου για να φύγω», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η συνεχής δράση του καταγγελλόμενου προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά για τις συνθήκες ασφάλειας που υπάρχουν στο πανεπιστήμιο. Κατά πόσο, δηλαδή, πραγματικά ασφαλείς είναι οι φοιτητές και φοιτήτριες εντός του ΑΠΘ δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος άνδρας φέρεται να έχει «ξεφύγει» πολλάκις από τον έλεγχο για το πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης και την ταυτοποίηση που θεωρητικά γίνεται στις εισόδους των κτηρίων του ΑΠΘ. Εξίσου ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι ο δράστης περνά απαρατήρητος από τους φύλακες που βρίσκονται στο campus, καθώς αποδεικνύεται πως έχει εξοικειωθεί με τους χώρους τους οποίους επιλέγει να παρενοχλεί τις φοιτήτριες.

«Αυτό που θέλω να φανεί από την ιστορία μου είναι ότι θέλουμε παραπάνω πραγματα να γίνουν, δηλαδή να προταθούν λύσεις. Να γίνει κάτι ουσιαστικό, κάτι παραπάνω σχετικά με την ασφάλεια μας που είτε να αφορά την καλύτερη φύλαξη των χώρων είτε να ξέρουμε ότι θα υπάρχουν αρμόδια άτομα που θα ανταποκρίνονται άμεσα στις πληροφορίες που θα λαμβάνουν...(Θέλω) μέσα από αυτές τις ιστορίες να ενθαρρυνθούν πιο πολλά άτομα να μιλήσουν, να μην το κρύβουν, και να ενισχυθούν αυτά τα βήματα που πρέπει να γίνουν στο πανεπιστήμιο», καταλήγει η φοιτήτρια.

voria

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΠΘ: Φοιτήτριες καταγγέλουν σεξουαλική παρενόχληση από 34χρονο που κρατά θρησκευτικές εικόνες"

Πανελλαδική σύσκεψη εκπροσώπων αγροτικών μπλόκων την Κυριακή στη Νίκαια Λάρισας

Το μπλόκο της Νίκαιας, προκειμένου να υπάρξει ο απαραίτητος ενιαίος, συντονισμός  της πάλης του, καλεί σε πανελλαδική σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων για την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, στη 1 μμ., στην Νίκαια της Λάρισας. 

Με τη δημιουργία νέων μπλόκων οι αγρότες κλιμακώνουν τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους από την κυβέρνηση.

 Τα βασικά αιτήματα που διεκδικούμε -σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων- με την αγωνιστική κινητοποίησή μας είναι:

*  Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

* Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά  κ.α.),  αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.

 * Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

Πρόκειται για συγκεκριμένα αιτήματα, ζωτικής σημασίας για τον αγροτικό κόσμο και δίκαια, που απαιτούμε να ικανοποιηθούν άμεσα, γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε τα χωράφια μας και να εκτρέφουμε τα ζώα μας.

 Η μέχρι τώρα άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει αυτά τα ζωτικά αιτήματά μας και η προσπάθειά της να μας σύρει σ’ ένα «διάλογο  περί άλλων», αποπροσανατολιστικό κι αδιέξοδο, δείχνει ότι αδιαφορεί προκλητικά για την οξύτητα των προβλημάτων μας και μας αναγκάζει να αυξήσουμε κι άλλο την αγωνιστική πίεση, ώστε να την εξαναγκάσουμε ν’ αλλάξει «ντορό».

 ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να δώσουμε στον κοινό αγώνα μεγαλύτερη δύναμη, αυξημένη αποτελεσματικότητα, καλύτερη προοπτική.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

                Μπλόκο Νίκαιας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πανελλαδική σύσκεψη εκπροσώπων αγροτικών μπλόκων την Κυριακή στη Νίκαια Λάρισας"

Κορονοϊός: Οι ηλικίες των 92 νεκρών του τελευταίου 24ώρου στη χώρα

Καλπάζει ο κορονοϊός στη χώρα μας και καθημερινά καταγράφονται δεκάδες θάνατοι από τον φονικό ιό.

Το τελευταίο 24ωρο οι νεκροί ήταν 92, ενώ φτάνουν συνολικά τους 24.609 από την έναρξη της πανδημίας στην Ελλάδα.

Από τους 92 νεκρούς που ανακοινώθηκαν σήμερα οι 36 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 80-89 ετών, ενώ 22 ήταν πάνω από 90 ετών γεγονός που δείχνει ότι οι ηλικιωμένοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στον κορονοϊό. 

Στην ηλικιακή ομάδα 70-79 ετών υπέκυψαν 19 συμπολίτες μας, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι είχαμε δύο νεκρούς μεταξύ 40-49 ετών.

Δείτε τον αναλυτικό πίνακα

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Οι ηλικίες των 92 νεκρών του τελευταίου 24ώρου στη χώρα"

Κορωνοϊός: 17.656 κρούσματα 92+10 θάνατοι από Covid-19

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 17.656 , εκ των οποίων 48 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.146.798, εκ των οποίων 49,7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 383 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.520 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εγιναν συνολικά 394.084 τεστ εκ των οποίων τα 27.278 μοριακά και τα 366.806 rapid. Στο σύνολο η θετικότητα ήταν 4,48% έναντι 6,2% το προηγούμενο 24ωρο με 309 χιλιάδες τεστ.

Aπό τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 4.915 στην Αττική (5.012 χθες).
  • 2.112 στην Θεσσαλονίκη (2.316 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 618 από την Ανατολική Αττική (600 χθες).
  • 646 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (658 χθες).
  • 241 από τη Δυτική Αττική (240 χθες).
  • 721 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (718 χθες).
  • 1.315 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (1.364 χθες).
  • 556 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (571 χθες).
  • 726 από τον Πειραιά (748 χθες).
  • 92 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (113 χθες).

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 65 Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 300 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 10 στην ΠΕ Άνδρου.
  • 140 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 195 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 98 στην ΠΕ Άρτας.
  • 650 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 161 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 22  στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 133 στην ΠΕ Δράμας.
  • 316 στην ΠΕ Έβρου.
  • 301 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 15 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 89 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 234 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 209 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 736 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 34 στην ΠΕ Θάσου.
  • 88 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 67 στην ΠΕ Θήρας.
  • 1 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 7 στην ΠΕ Ικαρίας.
  • 357 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 265 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 47 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 94 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 14 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 63 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 13 στην ΠΕ Κέας- Κύθνου
  • 307 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 76 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 158 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 176 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 233 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 100 στην ΠΕ Κω.
  • 87 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 487 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 146 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 220 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 70 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 46 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 187 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 313 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 9 στην ΠΕ Μήλου.
  • 68 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 69 στην ΠΕ Νάξου.
  • 181 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 24 στην ΠΕ Πάρου.
  • 200 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 189 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 99 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 162 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 289 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 261 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 135 στην ΠΕ Σάμου.
  • 184 στην ΠΕ Σερρών.
  • 6 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 31 στην ΠΕ Σύρου.
  • 14 στην ΠΕ Τήνου.
  • 242 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 173 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 37 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 22 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 185 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 408 στην ΠΕ Χανίων.
  • 117 στην ΠΕ Χίου.
  • 314 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (296 χθες).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 92, ενώ εκ των υστέρων καταγράφηκαν ακόμα 10 απώλειες. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 24.609 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 512 (χθες 514). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 84,6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 389 (75,98%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 123 (24,02%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.131 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 395 (ημερήσια μεταβολή -19.88%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 429 ασθενείς.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 17.656 κρούσματα 92+10 θάνατοι από Covid-19"

Στάθης Παναγιωτόπουλος: «Θα καταθέσουμε αγωγή για ηθική βλάβη» λέει η δικηγόρος της 30χρονης

Αποφασισμένη να κινηθεί νομικά εκ νέου παρά την κακή ψυχολογική της κατάσταση είναι η 30χρονη, η οποία πρώτη κατήγγειλε τον παρουσιαστή Στάθη Παναγιωτόπουλο για revenge porn.

«Οποιαδήποτε ποινή κι αν επιβληθεί σε μία τέτοια πράξη, με τέτοιο μέγεθος βλάβης, δεν προσεγγίζει καν την επανόρθωση» σημείωσε μεταξύ άλλων η δικηγόρος της κοπέλας, Σταυρούλα – Αντιγόνη Πριλή, στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7.

Η δικηγόρος τόνισε ότι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη. «Είχε ακουστεί ότι έχει ζητήσει συγγνώμη – ουδόλως έχει συμβεί αυτό και δεν προέκυψε καθόλου και από την ακροαματική διαδικασία, δεν εμφανίστηκε με κανέναν τρόπο» υπογράμμισε.

Η κα Πριλή ανέφερε ότι θα κατατεθεί αγωγή άμεσα και για το κομμάτι της ηθικής βλάβης, ενώ ερωτηθείσα για την ψυχολογική κατάσταση της 30χρονης τόνισε: «Η κοπέλα δεν είναι σε θέση να κοιμηθεί, μέχρι χθες ήταν άυπνη».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Στάθης Παναγιωτόπουλος: «Θα καταθέσουμε αγωγή για ηθική βλάβη» λέει η δικηγόρος της 30χρονης"

Βενζίνη: Στην Ελλάδα έχουμε την τέταρτη πιο ακριβή τιμή στην Ευρώπη και την όγδοη στον πλανήτη

Σε ανοδική πορεία βρίσκονται οι τιμές των καυσίμων στη χώρα μας, με την αμόλυβδη βενζίνη να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Η Ελλάδα έχει αυτήν τη στιγμή την τέταρτη ακριβότερη μέση τιμή βενζίνης στην Ευρώπη και την όγδοη στον κόσμο με τις προβλέψεις για το πότε θα αποκλιμακωθούν οι τιμές να είναι ιδιαίτερα δυσοίωνες, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Το επόμενο διάστημα οι αυξητικές τάσεις στις τιμές των καυσίμων θα συνεχιστούν. Πιστεύω ότι μέχρι το καλοκαίρι δεν θα υπάρξει αποκλιμάκωση των τιμών», εκτίμησε μιλώντας στον ίδιο σταθμό ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) Γιώργος Ασμάτογλου.

Σχετικά με το πού θα φτάσει η τιμή της βενζίνης ο κ. Ασμάτογλου εκτίμησε ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα θα αγγίξει τα 2 ευρώ, αλλά στη νησιωτική Ελλάδα και στις αντλίες των απομακρυσμένων περιοχών θα ξεπεράσει κατά πολύ αυτό το όριο.

Νέο ρεκόρ για την αμόλυβδη

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, πλέον η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έφτασε τα 1,858 ευρώ το λίτρο με την μέση τιμή της «κατοστάρας» να ξεπερνά τα 2 ευρώ και το diesel κίνησης να φτάνει τα 1,6 ευρώ ανά λίτρο(1,600).

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές

Κυκλάδες και Δωδεκάνησα σέρνουν την κούρσα της ακρίβειας

Για ακόμα μια ημέρα, την ακριβότερη τιμή στην Ελλάδα έχουν οι Κυκλάδες ενώ ακολουθούν στα δύο ευρώ τα Δωδεκάνησα και λίγο πιο κάτω οι νομοί Ευρυτανίας, Κεφαλληνίας, Λέσβου, Ρεθύμνης και Σάμου.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » " Βενζίνη: Στην Ελλάδα έχουμε την τέταρτη πιο ακριβή τιμή στην Ευρώπη και την όγδοη στον πλανήτη"

Θεσσαλονίκη: Έφοδος της αστυνομίας σε σύνδεσμο οπαδών του ΠΑΟΚ στην Επανομή – Καταδικάστηκε υπεύθυνος συνδέσμου

Συνεχίζονται οι έφοδοι της ΕΛΑΣ σε συνδέσμους οπαδών των ελληνικών ομάδων στη Θεσαλλονίκη, στον απόηχο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού από οπαδούς στην περιοχή του Χαριλάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι των Αρχών έκαναν έφοδο στο εσωτερικό του συνδέσμου του ΠΑΟΚ στην Επανομή, μαζί με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους.

Οι αστυνομικοί  κατά την έφοδο αναζήτησαν αντικείμενα που ίσως να σχετίζονται με την υπόθεση και ζήτησαν τις άδειες λειτουργίας. Υπενθυμίζεται πως χθες επιβλήθηκε λουκέτο σε τρεις συνδέσμους φίλων ομάδων της πόλης λόγω έλλειψης άδειας λειτουργίας.

Σήμερα το πρωί ο Υπουργός προστασίας του πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος με δηλώσεις του ενημέρωσε πως δεν υπάρχουν προστατευόμενοι στην υπόθεση και  ο νόμος θα εφαρμοστεί για όλους όσους εμπλέκονται, ενω έχουν γίνει ήδη 12 έλεγχοι σε συνδέσμους ανά την Ελλάδα.

Καταδικάστηκε υπεύθυνος συνδέσμου

Εν τω μεταξύ, συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών, με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1300 ευρώ επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 43χρονο, ο οποίος είχε συλληφθεί ως υπεύθυνος συνδέσμου οπαδών, κατά τις παράλληλες αστυνομικές έρευνες σε συνολικά 13 λέσχες οπαδών σε όλη τη Θεσσαλονίκη, την προηγούμενη Πέμπτη.

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, καθώς ανάμεσα στα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο συγκεκριμένο χώρο, περιλαμβάνονταν σιδερολοστοί, σιδερόβεργες κ.ά. Επιπλέον καταδικάστηκε για «λειτουργία λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια».

Ο 43χρονος, στην απολογία του, αρνήθηκε πως είναι υπεύθυνος, λέγοντας πως διαθέτει κλειδιά για να ανοίξει σε περίπτωση πρόκλησης φωτιάς ή πλημμύρας, καθώς μένει κοντά. Ανέφερε ακόμη ότι είναι 18 χρόνια μέλος του συνδέσμου, που βρίσκεται στους Αμπελόκηπους, αλλά δεν γνωρίζει τον ή τους υπεύθυνους. Σχετικά με σπασμένες ξύλινες κατασκευές που βρέθηκαν στον χώρο, ανέφερε ότι ήταν προϊόν πανηγυρισμών από αγώνα προηγούμενης ημέρας. Σε ερώτηση για κασκόλ άλλων ομάδων που εντοπίστηκαν, απολογήθηκε «ότι τα αγοράζουμε για να πικάρουμε τους αντίπαλους οπαδούς και το ίδιο κάνουν κι εκείνοι».

Για επιχειρήματα που δεν στέκουν στην πραγματικότητα και στην κοινή λογική, έκανε λόγο ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος ζήτησε την καταδίκη του.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι ο κατηγορούμενος έχει συμμετάσχει κατά καιρούς σε εθελοντικές δραστηριότητες του δήμου κι ότι ο σύνδεσμος, όλα τα χρόνια που είναι δήμαρχος δεν έχει απασχολήσει τις Αρχές για οποιοδήποτε περιστατικό.

Με την ίδια απόφαση απαγορεύεται στον 43χρονο να παρακολουθήσει για τα επόμενα δύο χρόνια ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις της ομάδας του, στη διάρκεια των οποίων πρέπει να δίνει υποχρεωτικά το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του.

 mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Έφοδος της αστυνομίας σε σύνδεσμο οπαδών του ΠΑΟΚ στην Επανομή – Καταδικάστηκε υπεύθυνος συνδέσμου"

Γυναίκα στου Ζωγράφου έστελνε «ελιξίρια ομορφιάς» με... ναρκωτικά σε όλο τον κόσμο!

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μεσημβρινές ώρες της 7-2-2022 στου Ζωγράφου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 31χρονη ημεδαπή, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Συγκατηγορούμενοι της 31χρονης είναι 28χρονη αλλοδαπή και 48χρονος ημεδαπός.

Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας για τη σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών, σε συνεργασία με την H . S . I ( Homeland Security Investigation ) της Πρεσβείας των ΗΠΑ και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση ατόμων στην παρασκευή διμεθυλοτρυπταμίνης (DMT), εντοπίστηκε η οικία «εργαστήριο» παρασκευής της προαναφερθείσας ναρκωτικής ουσίας και πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση των κατηγορουμένων.

Ειδικότερα, η 31χρονη κατελήφθη να παραδίδει σε υποκατάστημα ταχυδρομικών υπηρεσιών, για λογαριασμό των συγκατηγορούμενών της, 21 δέματα με προορισμό διάφορες χώρες, που περιείχαν 26 φιαλίδια με υγρό, συνολικού καθαρού βάρους 910 γραμμ., στο οποίο ανιχνεύτηκε η ουσία διμεθυλοτρυπταμίνη (DMT).

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν εγκαταστήσει εργαστήριο παρασκευής διμεθυλοτρυπταμίνης σε οικία στον Βύρωνα και στη συνέχεια συσκεύαζαν και απέστελλαν τη ναρκωτική ουσία, μέσω ταχυδρομικών δεμάτων, σε διάφορες χώρες, με το προκάλυμμα της αποστολής «ελιξίριων ομορφιάς».

Μάλιστα, διατηρούσαν και ιστοσελίδα πώλησης «ελιξίριων ομορφιάς», μέσω της οποίας λάμβαναν τις παραγγελίες των ναρκωτικών ουσιών.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 78 γυάλινα φιαλίδια με περιεχόμενο διμεθυλοτρυπταμίνη (DMT), συνολικού βάρους 2 κιλών και 402 γραμμ.
  • 22 φιαλίδια με περιεχόμενο άγνωστο υγρό, συνολικού βάρους 7.668 γραμμαρίων
  • 80 συσκευασίες με περιεχόμενο άγνωστη σκόνη συνολικού βάρους 3.015 γραμμαρίων
  • το χρηματικό ποσό των 6.600 ευρώ
  • 102 φιαλίδια
  • 100 καπάκια δοσομετρητές
  • πλήθος χάρτινων φακέλων αποστολής δεμάτων
  • αυτοκόλλητα από τα υποτιθέμενα «ελιξίρια ομορφιάς» και
  • δελτία ομαδικής κατάθεσης ταχυδρομικών αντικειμένων

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Γυναίκα στου Ζωγράφου έστελνε «ελιξίρια ομορφιάς» με... ναρκωτικά σε όλο τον κόσμο! "

Στη Διαύγεια η ΚΥΑ για την επιστροφή της ρήτρας αναπροσαρμογής στους αγρότες

Δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την επιστροφή της ρήτρας αναπροσαρμογής του ηλεκτρικού ρεύματος στους αγρότες, υπογεγραμμένη από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Δικαιούχοι της επιδότησης είναι όλοι οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας με παροχές αγροτικής χρήσης, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζονται με βάση την χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, («Εφεξής κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας») και συνδέονται στην χαμηλή ή/και μέση τάση, καθώς και οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας με παροχές μέσης ή/και χαμηλής τάσης που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ξήρανσης αγροτικών προϊόντων, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργεια.

Η επιδότηση παρέχεται για την κατανάλωση των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του έτους 2021, «η οποία ισούται με το ογδόντα τοις εκατό (80%) του συνόλου της ρήτρας αναπροσαρμογής, σχετιζόμενης με την χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που συμπεριλαμβάνεται στους λογαριασμούς κατανάλωσης, ανεξαρτήτως ορίου κατανάλωσης, αφαιρουμένων αντίστοιχα, για έκαστο μήνα εφαρμογής του μέτρου, της επιδότησης που χορηγείται σύμφωνα με τις διατάξεις της ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/109471/1763/18.11.2021 (ΦΕΚ Β’5402/2021), όπως ισχύει, της έκπτωσης που έχει ανακοινωθεί από τον οικείο προμηθευτή και αφορά στην τιμολόγηση παροχών αγροτικής χρήσης, καθώς και τυχόν επιδότησης που δίνεται από τον οικείο προμηθευτή και αφορά στην τιμολόγηση παροχών αγροτικής χρήσης».

Στην ΚΥΑ τονίζεται επίσης ότι «η ενίσχυση για κάθε ενιαία επιχείρηση-δικαιούχο δεν δύναται να υπερβαίνει το ποσό των 20.000 ευρώ συνυπολογιζόμενων τυχόν λοιπών ενισχύσεων  ήσσονος σημασίας που έχει λάβει το τρέχον και τα δύο προηγούμενα οικονομικά έτη».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Στη Διαύγεια η ΚΥΑ για την επιστροφή της ρήτρας αναπροσαρμογής στους αγρότες"

Ιαπωνία: Το Τόκιο καλεί τους πολίτες του να εγκαταλείψουν αμέσως την Ουκρανία

Το ιαπωνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα πως εξέδωσε οδηγία προς τους ιάπωνες υπηκόους, που βρίσκονται στην Ουκρανία, να εγκαταλείψουν αμέσως τη χώρα.

Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 100.000 στρατιώτες κοντά στα ουκρανικά σύνορα προκαλώντας φόβους για πόλεμο.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιαπωνία: Το Τόκιο καλεί τους πολίτες του να εγκαταλείψουν αμέσως την Ουκρανία"

Kατάληψη στο 3ο Γυμνάσιο-Λύκειο: Μαθήτριες καταγγέλλουν δύο καθηγητές για σεξουαλική παρενόχληση!

Σεξουαλική παρενόχληση από δύο καθηγητές του σχολείου καταγγέλλουν, μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου -Λυκείου Θεσσαλονίκης. Μάλιστα από το πρωί της Τετάρτης οι μαθητές έχουν προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη του χώρου προκειμένου να υπάρξει κινητοποίηση για την υπόθεση, που όπως λένε συμβαίνει εδώ και χρόνια.

Γονείς μαθητριών που βρέθηκαν στο σημείο υποστήριξαν ότι η υπόθεση έχει φτάσει στα χέρια της αστυνομίας έπειτα από καταγγελίες γονέων.

Μαθητές που είναι συγκεντρωμένοι έξω από το σχολείο κάνουν λόγο για πολλά περιστατικά παρενόχλησης προς μαθήτριες, με τους ίδιους να υποστηρίζουν ότι έβλεπαν πολλές φορές την απρεπή συμπεριφορά του καθηγητή στις συμμαθήτριες τους!

Μάλιστα, στη χτεσινή κινητοποίηση μαθητές ανήρτησαν στην πόρτα του σχολείου χυδαίες εκφράσεις που φέρονται να είπαν οι καθηγητές.

makthes

Διαβάστε Περισσότερα » "Kατάληψη στο 3ο Γυμνάσιο-Λύκειο: Μαθήτριες καταγγέλλουν δύο καθηγητές για σεξουαλική παρενόχληση!"

ΥΠΕΝ: Άδεια να στηθούν κάμερες για τους… λύκους

Εγκρίθηκε η αίτηση της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ» για διεξαγωγή φωτογράφησης-κινηματογράφησης με την εγκατάσταση υπέρυθρων καμερών σε περιοχές της Αττικής

Μετά τα πρόσφατα κρούσματα επανεμφάνισης λύκων στην περιοχή της Πάρνηθας και σε άλλα ορεινά σημεία της Αττικής το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε το αίτημα της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ» να στηθούν κάμερες για να διαπιστωθεί η κατάσταση.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δασών (Τμήμα Διαχείρισης Άγριας Ζωής και Θήρας) του ΥΠΕΝ δόθηκε άδεια διεξαγωγής φωτογράφησης-κινηματογράφησης με την εγκατάσταση και χρήση συστήματος αυτόματων καταγραφικών διατάξεων υπέρυθρου σε περιοχές της Αττικής για τη διερεύνηση της παρουσίας ατόμων του είδους Canis lupus (λύκος).

Στόχος της φωτογράφησης-κινηματογράφησης είναι η διερεύνηση της παρουσίας λύκων, η καταγραφή θέσεων προσέλκυσης τους από ανθρωπογενείς πηγές τροφής και ο συσχετισμός με την άφοβη συμπεριφορά προς ανθρώπους σε περιαστικές περιοχές στην Αττική.

Η φωτογράφηση θα γίνει με την εγκατάσταση και χρήση συστήματος αυτόματων καταγραφικών διατάξεων υπέρυθρου στις περιοχές έρευνας. Επίσης, για τους σκοπούς της έρευνας θα πραγματοποιηθούν και συνεντεύξεις με τους κατοίκους των σχετικών περιοχών.

Η περιοχή της φωτογράφησης-κινηματογράφησης θα περιλαμβάνει επιλεγμένες θέσεις στο νομό Αττικής και κατά προτεραιότητα στο Όρος Πεντελικό και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής και στο Όρος Πάρνηθα.

Η σχετική αίτηση υποβλήθηκε από την οργάνωση «Καλλιστώ» στις 7 Φεβρουαρίου και ενώ είχαν προηγηθεί καταγγελίες κατοίκων από διάφορα σημεία ότι εντόπισαν λύκους ακόμη και έξω από σπίτια.

Η φωτογράφηση- κινηματογράφηση θα πραγματοποιηθεί έως τις 31 Μαΐου 2022, ενώ η άδεια υπόκειται σε συγκεκριμένες προϋποθέσεις μεταξύ των οποίων ότι οι άνθρωποι που θα κάνουν τις συγκεκριμένες ενέργειες θα πρέπει να περιοριστούν στις πλέον απαραίτητες εργασίες ώστε να μην προκληθούν προβλήματα στα ενδημικά είδη ή σε άλλα στοιχεία του φυσικού περιβάλλοντος, ακολουθώντας τις υποδείξεις των αρμόδιων τοπικών Δασικών Υπηρεσιών. Επίσης, ότι θα τηρηθούν αυστηρά τα έκτακτα μέτρα προστασίας από τον κορωνοιό.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΝ: Άδεια να στηθούν κάμερες για τους… λύκους"

Καμίλα Βαλίεβα: Ντοπαρισμένη και επίσημα η Ρωσίδα αθλήτρια – Χάνει το χρυσό μετάλλιο

Ντοπαρισμένη και επισήμως βρέθηκε η Ρωσίδα αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, Καμίλα Βαλίεβα, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα που πετυχαίνει τετραπλό άξελ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Την ανακοίνωση εξέδωσε ο Διεθνής Οργανισμός Ελέγχου (ΙΤΑ), επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα του ρωσικού Τύπου που έκαναν λόγο για χρήση φαρμάκου κατά της στηθάγχης και συγκεκριμένα την ουσία τριμεταζιδίνη. Χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από τη στηθάγχη και έχει απαγορευτεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ από το 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Καμίλα είχε βρεθεί θετική σε έλεγχο ντόπινγκ πριν από τους Ολυμπιακούς, από τα τέλη Δεκεμβρίου. Παρ’ όλα αυτά, η Ρωσία την έστειλε να συμμετάσχει στους Χειμερινούς του Πεκίνου.

Συγκεκριμένα, το θετικό δείγμα ελήφθη στις 25 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια του Ρωσικού Πρωταθλήματος στην Αγία Πετρούπολη από τη ρωσική υπηρεσία αντιντόπινγκ (Rusada), όπως αναφέρει σε δελτίου Τύπου η ITA, πριν δηλαδή το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το οποίο και κατέκτησε η έφηβη πρωταθλήτρια.

Το αποτέλεσμα αυτού του ελέγχου έγινε γνωστό στις 8 Φεβρουαρίου, την επομένη που η Καμίλα και η ομάδα της κατέκτησαν το χρυσό. Η ρωσική υπηρεσία ανέστειλε προσωρινά την αθλήτριά του, η οποία άσκησε έφεση κατά αυτής της απόφασης.

Η νεαρή Ρωσίδα πέτυχε την άρση της προσωρινής αναστολής όμως, η ΔΟΕ αποφάσισε να ασκήσει έφεση στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS), καθώς είναι «απαραίτητη η απόφαση πριν από τις 15 Φεβρουαρίου», την ημερομηνία έναρξης του ατομικού γυναικών.

Τότε, ο ρωσικός οργανισμός κατά του ντόπινγκ ήρε τον προσωρινό αποκλεισμό της, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ελέγχου. Και τώρα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα προσβάλει την απόφαση αυτή.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης Τύπου της ΔΟΕ στο Πεκίνο, ο εκπρόσωπος της Ολυμπιακής Επιτροπής Μαρκ Άνταμς εξήγησε ότι ήταν «περίπλοκο το θέμα από νομικής πλευράς καθώς η Καμίλα θεωρείται «προστατευόμενο άτομο» καθώς είναι κάτω των 16 ετών.

«Υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με αυτή την υπόθεση, καθώς η αθλήτρια είναι ανήλικη, οπότε δεν μπορούμε να πούμε περαιτέρω πληροφορίες για το θέμα. Η ΔΟΕ έχει μια πολιτική που είναι 100% κατά του ντόπινγκ και πολύ ξεκάθαρα θα κυνηγήσουμε όλες τις περιπτώσεις ντόπινγκ μέχρι τέλους. Εδώ, όμως, έχουμε μια υπόθεση σε εξέλιξη, οπότε δεν μπορούμε να σχολιάσουμε, ειδικά αφού πρόκειται για ανήλικη αθλήτρια. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», προσθέτει ο εκπρόσωπός της.

Πλέον, το μέλλον της έφηβης Ρωσίδας στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου βρίσκεται στα χέρια του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου. Μένει να δούμε πώς θα χειριστεί την υπόθεση της Καμίλα που έχει επισκιάσει, μέχρι τώρα, το κορυφαίο αθλητικό γεγονός.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Καμίλα Βαλίεβα: Ντοπαρισμένη και επίσημα η Ρωσίδα αθλήτρια – Χάνει το χρυσό μετάλλιο"

Δολοφονία Άλκη: Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνούνται ότι σκότωσαν τον 19χρονο – Συνεχίζονται οι απολογίες

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας του Άλκη. Από τη μία ο 20χρονος Αλβανός που παραδόθηκε, ζήτησε και πήρε  προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα, από την άλλη, κρίνεται η τύχη των τελευταίων τεσσάρων συλληφθέντων, μετά την απολογία τους. Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνούνται ότι έδωσαν το φονικό χτύπημα στον 19χρονο, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία των απολογιών.

Αυτήν την ώρα στο γραφείο της έβδομης τακτικής ανακρίτριας βρίσκεται ένας εκ των τριών νεαρών ηλικίας 20 έως 23 χρόνων, οι οποίοι απολογούνται σήμερα. Πρόκειται για τον 21χρονο επιβάτη του δευτέρου αυτοκινήτου, του μαύρου αυτοκινήτου που φαίνεται στο γνωστό video από τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης. Νωρίτερα απολογήθηκε ο 23χρονος οδηγός του συγκεκριμένου Ρενό, ο οποίος δήλωσε ότι πήγε μεν στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη, ωστόσο δεν πρόλαβε να φτάσει καθώς είδε ότι οι υπόλοιποι ήδη είχαν αρχίσει να υπαναχωρούν.

Ο δεύτερος από τους νεαρούς που απολογείται υποστηρίζει πως δεν έφτασε καθόλου στο σημείο, βγήκε από το αυτοκίνητο και κινήθηκε περιμετρικά του οχήματος. Το ίδιο αναμένεται να υποστηρίξει και ο τρίτος απολογούμενος στη σειρά, επιβάτης του ίδιου αυτοκινήτου.  Ενδιαφέρον παρουσιάζει η απολογία του 25χρονου κατηγορούμενου, αποκαλούμενου “Αθηναίου” ο οποίος εχει υποδειχθεί απο τον 21χρονο ως αυτός που μαχαίρωσε τον Άλκη. Σύμφωνα με πληροφορίες,  θα αρνηθεί και αυτός ότι σκότωσε τον 19χρονο ενώ θα υποστηρίξει πως αυτός κυνήγησε έναν φίλο του θύματος.

Η ιατροδικαστική έκθεση δεν έχει φτάσει ακόμα όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άτυχος 19χρονος εκτός από μαχαιριές δέχθηκε και ισχυρά χτυπήματα στο κεφάλι.

Θεοδωρικάκος: Εμπλέκεται και άλλο πρόσωπο στη δολοφονική επίθεση

Ο κύκλος των ανακρίσεων συνεχίζεται εντατικά και αναμένεται να κλείσει τη Δευτέρα με την απολογία του 20χρονου, εκτός αν βρεθεί το δωδέκατο άτομο, ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου που αναζητείται. Στην ύπαρξη αυτού του προσώπου αναφέρθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη,  Τάκης Θεοδωρικάκος. «Είναι σε γνώση μας ότι υπάρχει άλλος ένας, ο οποίος είναι ύποπτος και θα συλληφθεί τις επόμενες ημέρες και με αυτό η αστυνομία θεωρεί ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των υπευθύνων για αυτή την αποτρόπαια πράξη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία Άλκη: Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνούνται ότι σκότωσαν τον 19χρονο – Συνεχίζονται οι απολογίες"

Καναδάς: Παρέμβαση Τριντό ζητούν οι ΗΠΑ στο θέμα αποκλεισμού των συνόρων από οδηγούς φορτηγών

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό να χρησιμοποιήσει τις «ομοσπονδιακές δυνάμεις» για να βάλει τέλος στον αποκλεισμό των συνόρων από τους ιδιοκτήτες φορτηγών που αντιδρούν στα υγειονομικά μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Η Ουάσιγκτον έχει προσφέρει την «πλήρη βοήθειά της», δήλωσαν  αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, προσθέτοντας ότι αρκετοί Αμερικανοί υπουργοί είναι σε συνεχή  επαφή με τους Καναδούς ομολόγους τους για το θέμα. Διαβεβαίωσαν επίσης ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν «κινητοποιείται για να τελειώσει γρήγορα» η κρίση.

Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό απηύθυνε και πάλι έκκληση να σταματήσουν οι διαδηλώσεις: «Είναι καιρός να τελειώσουν, γιατί βλάπτουν τους Καναδούς», είπε ο Τριντό, αλλά χωρίς να προσφέρει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης. Η κυβέρνησή του απλώς υπέδειξε ότι θα σταλούν αστυνομικές ενισχύσεις στα σημεία αποκλεισμού.

Οι απεργοί έχουν αποκλείσει τρείς μεθοριακούς άξονες που συνδέουν τον Καναδά με τις Ηνωμένες Πολιτείες, προκαλώντας προβλήματα και στην αμερικανική οικονομία, καθώς έχουν παραλύσει οι βασικοί εμπορικούς δρόμοι και στις δύο πλευρές των συνόρων.

Η ανησυχία έχει κλιμακωθεί τις τελευταίες ημέρες καθώς αποκλείοντας τη Γέφυρα Ambassador, οι διαδηλωτές προκάλεσαν πλήγμα στην αυτοκινητοβιομηχανία και ανάγκασαν τους κολοσσούς Ford, Stellantis και Toyota, να αναστείλουν προσωρινά ή να επιβραδύνουν τις γραμμές παραγωγής σε πολλά εργοστάσια. Η περιοχή γύρω από τη γέφυρα είναι ζωτικής σημασίας για την αυτοκινητοβιομηχανία, λέει ο Τζέισον Μίλερ, ειδικός στην αλυσίδα εφοδιασμού στο Michigan State University. 

Κάνοντας λόγο για κατάσταση «εθνικής κρίσης», ο δήμαρχος της μεθοριακής πόλης του Ουίνδσορ, Ντρου Ντίλκενς ανακοίνωσε την πρόθεσή του να «διώξει» τους διαδηλωτές με τη βία εάν λάβει άδεια από τα δικαστήρια. «Η οικονομική ζημιά που προκαλεί αυτή η κατάληψη  στο διεθνές εμπόριο δεν μπορεί να διαρκέσει και πρέπει να τελειώσει», πρόσθεσε.

Το κίνημα διαμαρτυρίας των Καναδών αντιεμβολιαστών ιδιοκτητών φορτηγών, συνταράσσει τον Καναδά εδώ και εβδομάδες, προκαλώντας κυβερνητική κρίση. Τα αιτήματα που διατυπώνει το «Κομβόι της Ελευθερίας», όπως αυτοαποκαλούνται οι διαδηλωτές, ξεκινούν από την κατάργηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και επεκτείνονται στην πλήρη άρση κάθε μέτρου για τον κορονοϊό. Οι απεργοί έχουν μάλιστα και την ανοιχτή στήριξη του Συντηρητικού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι αρχές στην Οτάβα αναγκάστηκαν να κηρύξουν την πρωτεύουσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των διαμαρτυριών χιλιάδων οδηγών φορτηγών, ενώ ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, αναγκάστηκε να  φυγαδευτεί μαζί με την οικογένεια του σε άγνωστη τοποθεσία για την προστασία τους.

Τους Καναδούς φορτηγατζήδες στηρίζει ανοικτά και ο τέως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σε δήλωσή του είπε πως «το κομβόι της ελευθερίας διαμαρτύρεται ειρηνικά για τις σκληρές πολιτικές του ακροαριστερού παράφρονα Τζάστιν Τριντό που κατέστρεψε τον Καναδά με τρελά μέτρα για τον Covid-19».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Καναδάς: Παρέμβαση Τριντό ζητούν οι ΗΠΑ στο θέμα αποκλεισμού των συνόρων από οδηγούς φορτηγών"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news