facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Το «δώρο» ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνα Παναγοπούλου για τις βίλες της στο Καβούρι

Με φωτογραφική απόφαση τον Νοέμβριο του 2017 έκαναν δώρο τη νομιμοποίηση αυθαίρετων κτισμάτων στις δύο βίλες της κυρίας Παναγοπούλου, στην ακριβότερη περιοχή της Ελλάδας. Το 2018 έγινε σύμβουλος του πρωθυπουργού και το ίδιο καλοκαίρι τού έδωσε το σκάφος της για να... ξεκουραστεί στο Ιόνιο

Με μια σκανδαλώδη φωτογραφική απόφαση, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επαναχάραξε τα όρια του αιγιαλού και τα μετατόπισε σχεδόν μέσα στη θάλασσα, μπροστά από τις βίλες της κυρίας Κατερίνας Παναγοπούλου στο Καβούρι, ώστε να μπορέσει να νομιμοποιήσει τα αυθαίρετα κτίσματα και τις πισίνες που διαθέτουν τα δύο οικόπεδά της.

Η πρωτοφανής αυτή απόφαση ελήφθη από την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (η οποία ελέγχεται από την κυβέρνηση αφού υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών) τον Νοέμβριο του 2017 και ισοδυναμεί με μερικά εκατομμύρια ευρώ, καθώς αυξάνεται η αξία των συγκεκριμένων ακινήτων στην ακριβότερη περιοχή της Ελλάδος και απελευθερώνονται οι συγκεκριμένες ιδιοκτησίες για μεταβίβαση.

Οταν στις 5 Μαΐου του 2019 το «ΘΕΜΑ» αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός πέρυσι τον Αύγουστο, λίγες μέρες μετά την καταστροφή στο Μάτι με τους 100 νεκρούς, έκανε διακοπές στο Ιόνιο με σκάφος και η κυρία Παναγοπούλου έσπευσε να δηλώσει πως αυτό ανήκει στον αείμνηστο σύζυγό της Περικλή, ο κ. Αλέξης Τσίπρας από του βήματος της Βουλής δήλωνε:
«Δεν έχω τίποτα να κρύψω και δεν έκρυψα ποτέ. Είναι γνωστό σε όλους ότι εδώ και τρία χρόνια έχω συνεργάτιδα την κυρία Παναγοπούλου, σύζυγο του θανόντος Παναγόπουλου, ενός εφοπλιστή που ποτέ δεν υπήρξε διαπλεκόμενος, ενός ανθρώπου αμέμπτου ηθικής. Η σχέση μου είναι σχέση συνεργατική».

Δύο χρόνια όμως πριν, και συγκεκριμένα στις 3/11/2017, εκδόθηκε μια απόφαση με την οποία επανακαθορίστηκε η οριογραμμή του αιγιαλού στη θέση Μεγάλο Καβούρι του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Ο επανακαθορισμός του αιγιαλού αφορούσε μερικές δεκάδες μέτρα σε μήκος, όσο και η πρόσοψη δύο οικοπέδων με βίλες και πισίνες, και μετατόπισε ουσιαστικά την οριογραμμή σχεδόν μέσα στη θάλασσα.

new_thema
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Το «δώρο» ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνα Παναγοπούλου για τις βίλες της στο Καβούρι"

Σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο Νίκος Αναστασιάδης

Σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης από τον ιατρό Ανδρέα Παναγιώτου.

Ο κ. Αναστασιάδης μεταφέρθηκε το πρωί του Σαββάτου σε ιδιωτική κλινική της Λεμεσού, μετά από τραυματισμό στο πόδι.

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα ατύχημα στη Λεμεσό, κατά το οποίο υπέστη υποκεφαλικό κάταγμα δεξιού μηρού και θα χειρουργηθεί σήμερα. Η κατάσταση της υγείας του δε διατρέχει οποιονδήποτε κίνδυνο».

Στο πλευρό του βρίσκονται από την πρώτη στιγμή η οικογένεια και συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης, o Yπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου και μέλη της προεδρικής φρουράς.

Σημειώνεται ακόμη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί. Μετά την ενημέρωση του για τον τραυματισμό του Προέδρου, o Μουσταφά Ακιντζί, επικοινώνησε μαζί του και του ευχήθηκε για ταχεία ανάρρωση, ενώ οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι θα είναι σε επικοινωνία και μετά την ανάρρωση του Προέδρου θα διαβουλευθούν τα επόμενα βήματα για επανέναρξη του διαλόγου.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο Νίκος Αναστασιάδης"

Λιβύη: «Στο στόχαστρο τα τουρκικά πλοία, συλλαμβάνονται οι Τούρκοι υπήκοοι»

Την στοχοθέτηση κάθε τουρκικού πλοίου και κάθε πλοίου τουρκικών συμφερόντων που πλέει ανοιχτά της Λιβύης, την απαγόρευση πτήσεων προς και από την Τουρκία καθώς και τη σύλληψη κάθε Τούρκου υπηκόου που βρίσκεται στη χώρα διέταξε ο ισχυρός άνδρας της Ανατολικής Λιβύης και διοικητής του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ), στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ.

Η Άγκυρα στηρίζει τις δυνάμεις πιστές στην διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) με έδρα την Τρίπολη. Οι δυνάμεις του ΚΕΕ κατάφεραν την Τετάρτη πλήγμα στις δυνάμεις της ανατολικής Λιβύης ανακτώντας από τα στρατεύματα του Χάφταρ τη στρατηγικής σημασίας πόλη Γαριάν, περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τρίπολλης.

«Έχουν δοθεί εντολές στις αεροπορικές δυνάμεις να στοχοθετούν τουρκικά πλοία και σκάφη που πλέουν στα χωρικά ύδατα της Λιβύης», δήλωσε ο εκπρόσωπός του Χάφταρ, στρατηγός Άχμεντ αλ Μισμάρι. «Τουρκικές στρατηγικές θέσεις, εταιρείες και έργα (στη Λιβύη) που ανήκουν στο τουρκικό κράτος θεωρούνται νόμιμοι στόχοι από τις ένοπλες δυνάμεις», συμπλήρωσε.

«Όλοι οι Τούρκοι υπήκοοι στην επικράτεια της Λιβύης θα συλληφθούν» και «όλες οι πτήσεις προς και από την Τουρκία θα απαγορευτούν», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι οποιοδήποτε αεροσκάφος από την Τουρκία επιχειρήσει να προσγειωθεί στην πρωτεύουσα Τρίπολη, θα αντιμετωπιστεί ως εχθρικό. Προειδοποίησε μάλιστα ότι οι δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού θα επιτεθούν σε κάθε τουρκική στρατιωτική παρουσία στη χώρα.

Ο Μισμάρι τόνισε ότι οι δυνάμεις του ΛΕΣ έχασαν 43 στρατιώτες στην μάχη για την πόλη Γαριάν. Κατηγόρησε την Τουρκία για τη στήριξη που παρείχε στις δυνάμεις της ΚΕΕ για να καταλάβουν την πόλη. Λιβυκές εταιρείες παρέχουν αεροπορικές συνδέσεις με την Τουρκία από τα αεροδρόμια της Τρίπολης και της Μισράτα (δυτικά).

Τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα στην Λιβύη αλληλοκατηγορούνται ότι χρησιμοποιούν αλλοδαπούς μισθοφόρους και ότι λαμβάνουν στρατιωτική στήριξη από ξένες δυνάμεις. Η Τουρκία έχει προμηθεύσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη και φορτηγά στις δυνάμεις πιστές στον πρωθυπουργό Λιβύης, Φάγιεζ αλ Σάρατζ, ενώ ο ΛΕΣ λαμβάνει στήριξη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο, σύμφωνα με διπλωμάτες.

Ο ΛΕΣ, που συμμαχεί με μια παράλληλη κυβέρνηση στο ανατολικό τμήμα της χώρας, έχει αποτύχει να καταλάβει την Τρίπολη, διαθέτει ωστόσο αεροπορική υπεροπλία. Έχει εξαπολύσει αρκετές φορές επιθέσεις επιχειρώντας, χωρίς επιτυχία, να πάρει τον έλεγχο του αεροδρομίου της Τρίπολης.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Λιβύη: «Στο στόχαστρο τα τουρκικά πλοία, συλλαμβάνονται οι Τούρκοι υπήκοοι»"

Φωτιά στη χωματερή των Άνω Λιοσίων

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου στη χωματερή των Άνω Λιοσίων.

Στο σημείο μεταβαίνουν 6 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

Το έργο της πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν.

Αναμένεται η ενίσχυση των δυνάμεων με υδροφόρα οχήματα αλλά και σκαπτικά προκειμένου να περιοριστεί το μέτωπο.

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στη χωματερή των Άνω Λιοσίων"

ΑΑΔΕ: Αυτοί χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ ο καθένας (ονόματα)

Τα ονόματα των μεγαλοφειλετών του Δημοσίου έβγαλε στη φόρα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Πρόκειται για 2 λίστες που περιλαμβάνουν ονόματα φυσικών και νομικών προσώπων, οφειλετών του Δημοσίου ή/και του ΕΦΚΑ με βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή άνω των 150.000 ευρώ, οι οποίες αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.
Σημειώνεται ότι οι οφειλέτες είχαν ειδοποιηθεί με e-mail για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν.
Στην πρώτη θέση της λίστας των επιχειρήσεων βρίσκεται για άλλη μια φορά η πτωχευμένη Ακρόπολις Χρηματιστηριακή με συνολική οφειλή 10,46 δισ. ευρω και ακολουθεί η Ολυμπιακή Αεροπορία με οφειλές πάνω από 3 δισ. ευρω.
Συγκεκριμένα, δημοσιοποιούνται ονόματα φυσικών και νομικών προσώπων με:
α) βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Δημόσιο ανά φυσικό πρόσωπο που υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από τα πληροφοριακά συστήματα Φορολογίας (TAXIS) και Τελωνείων (ICISnet).
β) βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης προς τον Ε.Φ.Κ.Α. ανά φυσικό πρόσωπο που υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από το πληροφοριακό σύστημα (ΟΠΣ/ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.).
  • Τα ονόματα των οφειλετών – φυσικών προσώπων ΕΔΩ
  • Τα ονόματα των οφειλετών – νομικών προσώπων ΕΔΩ
 aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Αυτοί χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ ο καθένας (ονόματα)"

Καιρός: Διψήφιος αριθμός θανάτων στην Ευρώπη και θερμοκρασίες ρεκόρ όλων των εποχών!

Στους 46 βαθμούς Κελσίου ακουμπά ο υδράργυρος στη Γαλλία σήμερα, την πέμπτη ημέρα του πρωτόγνωρου κύματος καύσωνα που πλήττει την Ευρώπη, προκαλώντας θύματα σε Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία.

Για πρώτη φορά από την έναρξη των μετεωρολογικών καταγραφών τον 19ο αιώνα, η Météo – France κατέγραψε το απόλυτο ρεκόρ θερμοκρασίας, 45,9 βαθμούς Κελσίου στο διαμέρισμα του Γκαρ, στον γαλλικό νότο, μία από τις περιοχές που είχαν κηρυχθεί σε «κατάσταση κόκκινου συναγερμού» για τον καύσωνα, τη μέγιστη βαθμίδα.

Αυτό το ρεκόρ, που καταρρίπτει εκείνο των 44,1 βαθμών Κελσίου τον Αύγουστο του 2003 στο ίδιο διαμέρισμα, καταγράφηκε το απόγευμα (16.20 τοπική ώρα), διευκρινίζει το Γαλλικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο, που συγκρίνει αυτήν τη θερμοκρασία με εκείνη «που αναμένουμε σε μια φυσιολογική ημέρα του Αυγούστου στην Κοιλάδα του Θανάτου», στην Καλιφόρνια.


Γαλλία: Καύσωνας φονιάς

Ο πρωτοφανής καύσωνας που πλήττει τη Γαλλία προκάλεσε τον θάνατο άλλων τριών ανθρώπων στη νότια και ανατολική πλευρά της χώρας, ανακοίνωσαν το Σάββατο (29.6.2019) οι αρχές. Με τους θανάτους αυτούς αυξάνεται στους τέσσερις ο αριθμός των θυμάτων του καύσωνα στη χώρα.
Στον νότιο νομό Βοκλίζ που έχει τεθεί σε μέγιστο συναγερμό, όπου το όριο των 40 βαθμών Κελσίου έχει ξεπεραστεί από χθες (σ.σ. Παρασκευή, 28.6.2019), έξι άνθρωποι νοσηλεύονται με υπερθερμία: ο ένας μεταξύ αυτών πέθανε και ένας άλλος «κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του», ανακοίνωσε η νομαρχία.
Η περιοχή παραμένει σε «πορτοκαλί» επιφυλακή για καύσωνα και η νομαρχία προειδοποιεί για τον «κίνδυνο καταιγίδων μέτριας έντασης ή σφοδρών συνοδευόμενων από χαλάζι κατά τόπους».
Επίσης, δύο άνθρωποι πέθαναν την Πέμπτη (27.6.2019) στην πόλη Κερνέ της ανατολικής Γαλλίας: σύμφωνα με τον δήμαρχο Μισέλ Σορντί, πρόκειται για έναν 80χρονο και έναν 30χρονο εργάτη που είχαν αισθανθεί έντονη δυσφορία πιθανόν λόγω του καύσωνα.
Την Πέμπτη (27.6.2019) ένας 33χρονος επισκευαστής σκεπών πέθανε την ώρα που δούλευε πάνω σε μια στέγη εν μέσω καύσωνα στη δυτική Γαλλία.
Από τη Δευτέρα (24.6.2019) που ο καύσωνας κατακαίει την Ευρώπη, δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά, στη Γαλλία (5), στην Ισπανία (2) και στην Ιταλία (2).




Ελλάδα – Πρόγνωση καιρού Κυριακής (30.6.2019)

Οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι το κύριο χαρακτηριστικό που θα έχει ο καιρός αύριο, Κυριακή (30.6.2019). Νέα μικρή υποχώρηση θα σημειώσει η θερμοκρασία.
Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις.
Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.
Ο καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός αύριο στην υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Μακεδονία μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Mεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά και νότια 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 28 και στη νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 και στα Δωδεκάνησα έως 32 βαθμούς Κελσίου.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Διψήφιος αριθμός θανάτων στην Ευρώπη και θερμοκρασίες ρεκόρ όλων των εποχών!"

Αντίδραση κύκλων του Κώστα Καραμανλή για την προτεινόμενη ονομασία «Μακεδονία – Σκόπια»

Την αντίδραση κύκλων του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, προκαλεί δημοσίευμα του κυριακάτικου Τύπου, στο οποίο γίνεται λόγος για εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Πιο συγκεκριμένα, δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», αναφέρεται σε απόρρητη επιστολή - έγγραφο του κ. Καραμανλή προς τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους.

Στην επίμαχη επιστολή, ο Έλληνας πρωθυπουργός φέρεται να τάσσεται υπέρ της λύσης του Σκοπιανού, προτείνοντας την ονομασία «Μακεδονία – Σκόπια».

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Καραμανλή, το συγκεκριμένο έγγραφο δεν αφορά ελληνική πρόταση, αλλά πρόταση του Μάθιου Νίμιτς, με σκοπό την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Αφορά, επιπλέον, μία εποχή (σ.σ. 2005) κατά την οποία οι μαζικές αναγνωρίσεις της τότε ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία, έφεραν την Ελλάδα σε εξαιρετικά δυσμενή θέση.

Οι ίδιο κύκλοι διευκρινίζουν, επίσης, ότι το έγγραφο δεν απευθύνεται στα Σκόπια, αλλά προς τις ΗΠΑ, προκειμένου να αναστραφούν τα τετελεσμένα που προκάλεσε η εκ μέρους τους αναγνώριση και να επιβεβαιωθεί ότι η λύση δεν θα ερχόταν μέσω μονομερών ενεργειών, αλλά μέσω διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

«Ήταν μία επιβεβλημένη τακτική κίνηση προκειμένου η Ελλάδα να αντιστρέψει τα εις βάρος της τετελεσμένα και να κερδίσει στη συνέχεια με αγώνα και μεθοδικότητα το πλεονέκτημα, όπως και έγινε τελικά στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008» σπεύδουν να προσθέσουν.

Και συνεχίζουν: «Μ’ αυτή την τακτική κίνηση, αλλά κυρίως με μία ολοκληρωμένη στρατηγική που κατέληξε στη Σύνοδο, καταφέραμε να αντιστρέψουμε τα δεδομένα και να εξοπλίσουμε τη χώρα με τα ισχυρά εκείνα όπλα (αποφάσεις Κορυφής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ) που τοποθετούσαν πλέον τα Σκόπια στη θέση του επισπεύδοντος για την εξεύρεση λύσης. Έφεραν δηλαδή την Ελλάδα σε θέση ισχύος».

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντίδραση κύκλων του Κώστα Καραμανλή για την προτεινόμενη ονομασία «Μακεδονία – Σκόπια»"

Αμετανόητος ο Τσίπρας για το Μάτι: Άτυχη στιγμή, αλλά έχει τύχει και σε προηγούμενους

Μια «άτυχη στιγμή», παρόμοια με τις φυσικές τραγωδίες που έτυχε και σε προηγούμενες κυβερνήσεις χαρακτήρισε την τραγωδία στο Μάτι ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ιστότοτοπο popaganda.gr.

Ένα χρόνο μετά την τραγωδία, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να μιλά στην λογική της «στραβής στη βάρδια», κατά την λογική της Ρένας Δούρου, παρά τις δεκάδες αποκαλύψεις για την ανοργανωσιά του κρατικού μηχανισμού, ενώ δεν παραδέχεται πως το χυδαίο θέατρο που έπαιξε ο ίδιος και η κυβέρνηση του το βράδυ της τραγωδίας αλλά και τις επόμενες ημέρες (με την τραγική σύσκεψη στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής και τη συνέντευξη Τύπου όπου όλοι δήλωσαν πως έγιναν τέλεια) επηρέασε την γνώμη του κόσμου. Αντίθετα, θεωρεί πως τα όποια λάθη έγιναν «από την αμηχανία μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής κι από τη στενοχώρια στην οποία βρισκόμασταν»!

«Είχαμε φυσικά κι άτυχες στιγμές. Το Μάτι, ας πούμε. Το οποίο δεν παύει να είναι μια φυσική καταστροφή που έχει τύχει και σε προηγούμενες κυβερνήσεις όπως συνέβη με τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο το 2007» αναφέρει, ενώ ερωτώμενος αν επιρρέασε αρνητικά ο επιχειρησιακός και, κυρίως, ο επικοινωνιακό χειρισμό της καταστροφής και αν έσπασε ο συναισθηματικός δεσμός που είχαν με τον ΣΥΡΙΖΑ οι ψηφοφόροι του 2012 και του 2015, απαντά: «Όχι. Λάθη μπορεί να έγιναν. Από την αμηχανία μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής κι από τη στενοχώρια στην οποία βρισκόμασταν».

Στα αξιοσημείωτα της συνέντευξης είναι και όσα λέει για την υπόθεση NOVARTIS.

Η υπόθεση Novartis είναι καραμπινάτη απόδειξη ότι «πήραμε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία». Εκεί που μας χρωστούσαν, τώρα θέλουν να μας πάρουν και το βόδι, σημειώνει.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει ο Παύλος Πολάκης, αλλά και ο διακοπές του σε κότερο. «Τα tweets του Πολάκη καταλαβαίνω ότι είναι θέμα αισθητικής που ενόχλησε πολύ κόσμο», σημείωσε και αναφερόμενος στις διακοπές του είπε: «Είναι θέμα διαφορετικού ήθους ότι πάω διακοπές ένα σαββατοκύριακο και γίνεται τεράστιο ζήτημα; Θα μου πεις, βεβαίως, ότι η κοινή γνώμη δε μας αντιμετωπίζει με τα ίδια κριτήρια σε ζητήματα ηθικής – δεν είναι δα κι ένα πεδίο για το οποίο παινεύονται οι προηγούμενοι».

Μιλώντας για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, είπε ότι υπάρχουν πολλές και αλληλεπικαλυπτόμενες αιτίες. «Εγώ εστιάζω στα βασικά: Πρώτα και κύρια, μετά από 4 χρόνια ακόμα κι εκείνοι που μας πιστώνουν την έξοδο από το μνημόνιο, μας χρεώνουν ότι δεν το κάναμε όσο γρήγορα ήθελαν και δεν το κάναμε χωρίς επιπλέον πόνο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απολαμβάνει ακόμα την απλόχερη στήριξη που του χαρίζει η ελληνική κοινωνία» αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του και διατυπώνει την άποψη ότι «το 24%, μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης… δεν είναι κάτι αμελητέο»!

Στην ερώτηση ότι μετά τις ευρωεκλογές το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει κάτι σαν «έρχεται να κυβερνήσει ο κακός Δρακουμέλ», ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Δεν ξέρω αν έρχεται ο Δρακουμέλ πάντως ο μπάρμπα-Στρουμφ δεν έρχεται. Να είστε σίγουροι γι’ αυτό».

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη δική του κυβέρνηση ως κλάσεις ανώτερη από τις κυβερνήσεις Σαμαρά, Γιώργου Παπανδρέου, Παπαδήμου.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αμετανόητος ο Τσίπρας για το Μάτι: Άτυχη στιγμή, αλλά έχει τύχει και σε προηγούμενους"

Τραγωδία στο Νοσοκομείο Νίκαιας: Νεκρή η νοσοκόμα που πήδηξε από το παράθυρο για να μη συλληφθεί

Τραγική κατάληξη είχε η νοσοκόμα που πήδηξε από το παράθυρο του νοσοκομείου Νίκαιας, το Σάββατο το πρωί, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο της υπηρεσίας φύλαξης, καθώς η άτυχη γυναίκα υπέκυψε, τελικά, στα τραύματά της.

Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν ως αποκλειστική διπλα σε νοσηλευόμενο σε θάλαμο της Β´ Παθολογικής κλινικής στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου όταν επιχείρησε να κρυφτεί και στη συνέχεια να διαφύγει από το προσωπικό της φύλαξης που έκανε τον έλεγχο, πηδώντας από τον πρώτο όροφο!

Ο πανικός και η αγωνία της, καθώς δεν διέθετε τα έγραφα για τη νομιμοποίηση της παρουσίας της στο νοσοκομείο, είχαν ως αποτελεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για απλό τραυματισμό με κατάγματα, ωστόσο η γυκαίκα κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.

Το θέμα των παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων αποτελεί μια χρόνια πληγή για τα νοσοκομεία. Λόγω των ελλείψεων σε νοσηλευτικό προσωπικό στα περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα η επιλογή αποκλειστικής νοσοκόμας από τους συνοδούς των ασθενών είναι μονόδρομος εάν δεν μπορούν να βρίσκονται οι ίδιοι στο πλευρό των οικείων τους που νοσηλεύονται.

Οι διοικήσεις συνιστούν η επιλογή των αποκλειστικών να γίνεται απο ειδικό κατάλογο που διατηρείται από τη νοσηλευτική υπηρεσία κάθε νοσοκομείου και οι οποίος περιέχει επαγγελματίες νοσοκόμες και αν ειναι αλλοδαπές με άδεια παραμονής στη χώρα μας. Ωστόσο, συχνά η επιλογή γινεται εκτός του καταλόγου για λόγους κυρίως κόστους, καθώς οι παράνομες αποκλειστικές αμείβονται με πολυ λιγότερα χρήματα από ό,τι οι νόμιμες κι αυτη η παράμετρος επηρεάζει σημαντικα τους αςθενεις και τους οικείους τους, ιδίως αν πρόκειται για πολυήμερη νοσηλεία.

Στην προσπάθεια τους να απομακρύνουν τις παράνομες αποκλειστικές οι διοικήσεις δίνουν εντολές για ελέγχους στους θαλάμους. Στο πλαίσιο αυτού του ελέγχου η 50χρονη γυναίκα που φέρεται να είναι από χώρα της Ανατολικής Ευρώπης, προσπάθησε να διαφύγει απο τους άνδρες της υπηρεσίας φύλαξης, με το δραματικό για εκείνη αποτέλεσμα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στο Νοσοκομείο Νίκαιας: Νεκρή η νοσοκόμα που πήδηξε από το παράθυρο για να μη συλληφθεί"

Έρευνα: Ένα κρουαζιερόπλοιο ρυπαίνει όσο 50.000 αυτοκίνητα

Τα κρουαζιερόπολοια που φθάνουν σε ελληνικούς προορισμούς εκπέμπουν 120 φορές περισσότερο διοξείδιο του θείου από ότι όλα τα μικρά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην χώρα. Διεθνείς έρευνες, που επικαλείται σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η «Καθημερινή της Κυριακής», δείχνουν πως ένα κρουαζιερόπλοιο 50.000 τόνων εκπέμπει στην ατμόσφαιρα, για κάθε μία ώρα λειτουργίας των μηχανών του, ποσοστό αιωρούμενων σωματιδίων ίσο με αυτό 50.000 αυτοκινήτων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Έρευνα: Ένα κρουαζιερόπλοιο ρυπαίνει όσο 50.000 αυτοκίνητα"

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο, Κυριακή - Δείτε ποιες περιοχές είναι στο «πορτοκαλί»

Πολύ υψηλός παραμένει και για αύριο Κυριακή ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Κυριακή 30 Ιουνίου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4)για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος)

Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)

Περιφέρεια Κρήτης

xartis
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κα. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο, Κυριακή - Δείτε ποιες περιοχές είναι στο «πορτοκαλί»"

Κτηματολόγιο 2019: Αρχίζει η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας – Αναλυτικά οι περιοχές

Τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 αρχίζει η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, σε περιοχές των ΠΕ Λήμνου και Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 2019. Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr. Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για το κτηματολόγιο για τις περιοχές αυτές αρχίζει την 1-7-2019 και λήγει στις 1-10-2019 για τους κατοίκους της ημεδαπής και στις 2-1-2020 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο.

Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, διαφορετικά επέρχονται οι -κατά το νόμο- προβλεπόμενες κυρώσεις.

Παράταση στις ενστάσεις

Στο μεταξύ, με νέα απόφαση δόθηκε παράταση έως τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019 στην προθεσμία υποβολής αιτήσεως διόρθωσης – ενστάσεων κατά των προσωρινών κτηματολογικών διαγραμμάτων και πινάκων της ανάρτησης για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο, στους παρακάτω ΟΤΑ:

Α) Στον Καλλικρατικό Δήμο ΒΟΪΟΥ

Β) Στον Καλλικρατικό Δήμο ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Γ) Στους προκαποδιστριακούς O.T.A.:

Αναρράχης, Ανατολικού, Αρδάσσης, Ασβεστόπετρας, Βλάστης, Γαλάτειας, Δροσερού, Εμπορίου, Ερμακιάς, Καρδιάς, Καρυοχωρίου, Κομάνου, Κομνηνών, Μαυροπηγής, Μεσοβούνου, Μηλοχωρίου, Πενταβρύσου, Πτελεώνος, Πύργων, Σπηλιάς και Φούφα του Καλλικρατικού Δήμου ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Δ) Στους προκαποδιστριακούς O.T.A.:

Αγίας Παρασκευής, Αγίου Δημητρίου, Αιανής, Ακρινής, Αλωνακίων, Αμυγδαλέας, Ανθότοπου, Άνω Κώμης, Βατερού, Δρεπάνου, Εξοχής, Καισαρειάς, Καλαμιάς, Καπνοχωρίου, Κάτω Κώμης, Κερασέας, Κλείτου, Κοζάνης (τέως κοινότητα Αργίλου και Νέας Νικόπολης), Κοιλάδος, Κοντοβουνίου, Λευκοπηγής, Λιβερών, Λυγερής, Μαυροδενδρίου, Μεταμορφώσεως, Ξηρολίμνης, Οινόης, Πετρανών, Πολυμύλου, Ποντοκώμης, Πρωτοχωρίου, Πτελέας, Ροδιανής, Ρυακίου, Ρυμνίου, Σιδερά, Σκήτης, Σπάρτου, Φιλιππουπόλεως, Χαραυγής και Χρωμίου του Καλλικρατικού Δήμου ΚΟΖΑΝΗΣ

Κτηματολόγιο 2019: Ηλεκτρονική ανάρτηση κτηματογράφησης

Κατά τη διαδικασία της Ανάρτησης, κάθε δικαιούχος θα μπορεί να δει τα στοιχεία που τον αφορούν και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου www.ktimatologio.gr στο portal e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες.

Κάθε δικαιούχος μπορεί να δει τα στοιχεία της Ανάρτησης, είτε με τη χρήση των κωδικών ασφαλείας που χρησιμοποιεί στις εφαρμογές taxisnet, είτε αφού δημιουργήσει (αν δεν έχει ήδη) τον προσωπικό του κωδικό Κτηματολογίου και εισάγει επιπλέον τα «τρία κλειδιά» που βρίσκονται στο αποδεικτικό της δήλωσής του. Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσει τους κωδικούς taxisnet θα δει όλα τα ακίνητα των περιοχών που βρίσκονται σε ανάρτηση και έχουν συνδεθεί με το ΑΦΜ του.

Ηλεκτρονικά, επίσης, υποστηρίζεται η υποβολή αίτησης διόρθωσης προσωπικών στοιχείων μέσω της ειδικής εφαρμογής «Ανάρτηση» στην ενότητα «Κτηματογράφηση» των ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Απαραίτητα στοιχεία για την πρόσβαση στην υπηρεσία αυτή είναι τρία «κλειδιά»: Αριθμός Πρωτοκόλλου Δήλωσης, Κωδικός Προσώπου και Κωδικός Ιδιοκτησίας, τα οποία αναγράφονται πάνω στο Αποδεικτικό Υποβολής Δήλωσης.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κτηματολόγιο 2019: Αρχίζει η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας – Αναλυτικά οι περιοχές"

Απίστευτο συμβάν στο νοσοκομείο Νίκαιας: Νοσοκόμα πήδηξε από το παράθυρο για να μη συλληφθεί

Απρόσμενη τροπή, με μία γυναίκα που έκανε άλμα στο κενό και τραυματίστηκε, είχε ο έλεγχος της υπηρεσίας φύλαξης στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας το πρωί του Σαββάτου για τυχόν παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες.

Μια αλλοδαπή η οποία βρισκόταν ως αποκλειστική διπλα σε νοσηλευόμενο σε θάλαμο της Β´ Παθολογικής κλινικής στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου επιχείρησε να κρυφτεί και στη συνέχεια να διαφύγει από το προσωπικό της φύλαξης που έκανε τον έλεγχο, πηδώντας από τον πρώτο όροφο!

Ο πανικός και η αγωνία της, καθώς δεν διέθετε τα έγραφα για τη νομιμοποίηση της παρουσίας της στο νοσοκομείο, είχαν ως αποτελεσμα τον τραυματισμό της - συμφωνα με πληροφορίες κυρίως κατάγματα.

Ευτυχώς διακομίστηκε αμέσως στα Επείγοντα του νοσοκομείου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τραύματα και οι κακώσεις που έφερε.

Το θέμα των παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων αποτελεί μια χρόνια πληγή για τα νοσοκομεία. Λόγω των ελλείψεων σε νοσηλευτικό προσωπικό στα περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα η επιλογή αποκλειστικής νοσοκόμας από τους συνοδούς των ασθενών είναι μονόδρομος εάν δεν μπορούν να βρίσκονται οι ίδιοι στο πλευρό των οικείων τους που νοσηλεύονται.

Οι διοικήσεις συνιστούν η επιλογή των αποκλειστικών να γίνεται απο ειδικό κατάλογο που διατηρείται από τη νοσηλευτική υπηρεσία κάθε νοσοκομείου και οι οποίος περιέχει επαγγελματίες νοσοκόμες και αν ειναι αλλοδαπές με άδεια παραμονής στη χώρα μας. Ωστόσο, συχνά η επιλογή γινεται εκτός του καταλόγου για λόγους κυρίως κόστους, καθώς οι παράνομες αποκλειστικές αμείβονται με πολυ λιγότερα χρήματα από ό,τι οι νόμιμες κι αυτη η παράμετρος επηρεάζει σημαντικα τους αςθενεις και τους οικείους τους, ιδίως αν πρόκειται για πολυήμερη νοσηλεία.

Στην προσπάθεια τους να απομακρύνουν τις παράνομες αποκλειστικές οι διοικήσεις δίνουν εντολές για ελέγχους στους θαλάμους. Στο πλαίσιο αυτού του ελέγχου η 50χρονη γυναίκα που φέρεται να είναι από χώρα της Ανατολικής Ευρώπης, προσπάθησε να διαφύγει απο τους άνδρες της υπηρεσίας φύλαξης, με το δραματικό για εκείνη αποτέλεσμα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτο συμβάν στο νοσοκομείο Νίκαιας: Νοσοκόμα πήδηξε από το παράθυρο για να μη συλληφθεί"

Διόδια: Αναδείχθηκε ο προσωρινός ανάδοχος του νέου ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για την έναρξη κατασκευής του νέου συστήματος αναλογικών διοδίων σε όλους του Αυτοκινητόδρομους της χώρας. Η αρμόδια επιτροπή του διαγωνισμού επέλεξε το σχήμα Άκτωρ – Intrakat ΙΝΚΑΤ+5,86% – Ιntrasoft Inl- Autostrade Tech (Ιταλία).

Στον διαγωνισμό συμμετείχε ακόμη ένα σχήμα, το Μυτιλιναίος - Nusz (Ουγγαρία), αλλά με βάση τον έλεγχο των οικονομικών προσφορών και σε σχέση με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που προσέφερε το κάθε σχήμα, αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος του έργου των ηλεκτρονικών διοδίων το πρώτο.

«Με τον τρόπο αυτό η προσπάθεια του υπουργείου για την αναβάθμιση της χρήσης του εθνικού οδικού δικτύου με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας διαχείρισης αποκτά άλλη μία έμπρακτη απόδειξη. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας θα είναι η οικονομικότερη και πιο σύγχρονη διαχείριση όλων των πόρων» επισημαίνεται.

Ο χρήστης του οδικού δικτύου δεν θα χρειάζεται να ασχολείται αν η υποδομή που κινείται ανήκει σε διαφορετικές εταιρείες η το δημόσιο, να σταματά και να καθυστερεί. Γίνεται οικονομία κλίμακας, το όφελος της οποίας θα περάσει άμεσα στον χρήστη.

Μα αφορμή την προσωρινή ανακήρυξη αναδόχου , ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, έκανε λόγο για «μία σημαντική πρωτοβουλία της κυβέρνησής», που βίσκεται στην τελική φάση για την έναρξη υλοποίησής της.

«Για να φτάσουμε σήμερα στην ανακήρυξη προσωρινού αναδόχου υπήρξε συστηματική και μεθοδική δουλειά 2,5 χρόνων από την Υπηρεσία Οδικών Τελών του Υπουργείου, η οποία συστήθηκε από την παρούσα Κυβέρνηση, συνεργασία με τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. αλλά και με το σύνολο των παραχωρήσεων της χώρας» σημείωσε.

Η ολοκλήρωση του έργου αυτού θα σημάνει, όπως είπε, και το τέλος των υφιστάμενων χρεώσεων διοδίων σε πολίτες και επιχειρήσεις και την έναρξη της αναλογικής χρέωσης που θα προκύπτει από τη χρήση που θα κάνει ο κάθε ένας στο Οδικό Δίκτυο. «Μία ακόμη δέσμευσή μας υλοποιείται προς όφελος των πολιτών και της υγιούς επιχειρηματικότητας. Τέλος, με το νέο σύστημα θα υπάρξει συνολικός έλεγχος της πορείας των παραχωρήσεων και κανένας δε θα μπορεί να αυθαιρετεί» κατέληξε.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Διόδια: Αναδείχθηκε ο προσωρινός ανάδοχος του νέου ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης"

Ο Τσίπρας θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα εκπροσωπήσει -εκτός απροόπτου- την Κυπριακή Δημοκρατία στην έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αύριο Κυριακή για τις κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, μετά το ατύχημα που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της μαγαλονήσου Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πολίτης», ο κ. Αναστασιάδης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κάταγμα στο πόδι. Ο Πρόεδρος της Κύπρου εισήχθη στο Meditteranean Hospital of Cyprus, όπου θα υποβληθεί τις επόμενες ώρες σε εγχείρηση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη, αυτή τη στιγμή δημιουργείται πρόβλημα με την εκπροσώπηση της χώρας στο αυριανό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και ο ίδιος προβαίνει σε διευθετήσεις -όπως είπε- ώστε την Κύπρο να εκπροσωπήσει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Τσίπρας θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο"

Ερντογάν: Ο Τραμπ με διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν κυρώσεις για τους S-400

Ο Aμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι δεν θα επιβληθούν αμερικανικές κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας εξαιτίας της απόφασής της να αγοράσει ρωσικά πυραυλικά συστήματα, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες μετά τις συνομιλίες των δύο ηγετών.

Σε συνέντευξη Τύπου στη σύνοδο της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία αναμένει την παράδοση των μαχητικών F-35 από τις ΗΠΑ παρά την διαμάχη για τη συμφωνία των S-400.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι τα ρωσικά συστήματα θα παραδοθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Τραμπ: «Πρόβλημα» οι S-400 αλλά η Τουρκία είναι «φίλος» των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα από την Ιαπωνία παρουσία του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η εξαγορά από την Άγκυρα του ρωσικού αμυντικού πυραυλικού συστήματος S-400 είναι "ένα πρόβλημα". "Είναι ένα πρόβλημα, αυτό είναι αναμφισβήτητο", δήλωσε κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Οσάκα.

"Η Τουρκία είναι μια φιλική χώρα", σημείωσε παράλληλα, προσθέτοντας ότι "έχουμε κάνει σπουδαία πράγματα μαζί, είμαστε ένας πολύ σημαντικός εμπορικός εταίρος".

Η συνάντηση αυτή, κατά την οποία ο Ερντογάν κατηγόρησε την κυβέρνηση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για την επιβολή όρων στην εξαγορά από την Τουρκία πυραύλων Patriot, έχει περιγραφεί ως η τελευταία ευκαιρία της Τουρκίας να αποφύγει την επιβολή κυρώσεων από την Ουάσινγκτον.

Νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει υποχώρηση όσον αφορά τη συμφωνία για την απόκτηση του συστήματος αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας ρωσικής κατασκευής S-400, προσθέτοντας ότι "τα βλέμματα είναι στραμμένα στη διαδικασία παράδοσης", η οποία αναμένεται να γίνει κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Ο Τραμπ με διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν κυρώσεις για τους S-400"

Στο νοσοκομείο ο Νίκος Αναστασιάδης, θα χειρουργηθεί στο πόδι

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του politis.com.cy, ο Πρόεδρος τραυματίστηκε στο πόδι και αυτή την ώρα υποβάλλεται σε εξετάσεις.

Ο Νίκος Αναστασιάδης εισήχθη στο Meditteranean Hospital of Cyprus όπου θα υποβληθεί τις επόμενες ώρες σε εγχείρηση.

Αυτή τη στιγμή δημιουργείται πρόβλημα με την εκπροσώπηση της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αύριο Κυριακή με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη να προβαίνει σε διευθετήσεις ώστε την Κύπρο να εκπροσωπήσει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Πρόδρομου Προδρόμου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα ατύχημα στη Λεμεσό, κατά το οποίο υπέστη υποκεφαλικό κάταγμα δεξιού μηρού και θα χειρουργηθεί σήμερα.

Η κατάσταση της υγείας του δεν διατρέχει οποιονδήποτε κίνδυνο.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο νοσοκομείο ο Νίκος Αναστασιάδης, θα χειρουργηθεί στο πόδι"

Κλιματική Αλλαγή: Αυξάνονται οι ζεστές μέρες στην Ελλάδα, λιγότερες οι κρύες νύχτες

Κάθε δεκαετία που περνά, αυξάνεται στην Ελλάδα ο αριθμός των πολύ ζεστών ημερών και παράλληλα μειώνεται ο αριθμός των πολύ κρύων βραδιών μέσα στη χρονιά, κάτι που έχει επιπτώσεις στην υγεία και στην ευεξία των κατοίκων της Ελλάδας, σύμφωνα με μια μελέτη ερευνητών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), η οποία δημοσιεύθηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό κλιματολογίας «International Journal of Climatology».

Σημαντική αύξηση καταγράφεται στον αριθμό των «ζεστών ημερών» (ημέρες που κάποιος αισθάνεται δυσφορία λόγω της ζέστης), με μέσο ρυθμό πέντε πρόσθετων ημερών ανά δεκαετία. Οι μεγαλύτερες τάσεις αύξησης εμφανίζονται στη δυτική και στη βόρεια Ελλάδα.

Στα Ιωάννινα, για παράδειγμα, οι «ζεστές ημέρες» αυξάνονται με ρυθμό έξι ημερών ανά δεκαετία. Στην ήδη ευάλωτη στη ζέστη Λάρισα και γενικότερα τη Θεσσαλία, ο ρυθμός αύξησης φτάνει τις τέσσερις ημέρες ανά δεκαετία, όσο και στην Αττική. Αρκετά μικρότεροι είναι οι ρυθμοί αύξησης στην Κρήτη και τη Ρόδο (δύο και τρεις μέρες αντίστοιχα), γεγονός που σε μεγάλο βαθμό αποδίδεται στην ευεργετική δράση των εποχιακών ανέμων βορείων διευθύνσεων (μελτέμι).

Από την άλλη, στην Ελλάδα καταγράφεται σημαντική μείωση του αριθμού των «κρύων νυχτών» (νύκτες που κάποιος αισθάνεται δροσιά/κρύο) με μέσο ρυθμό επτά νυχτών ανά δεκαετία. Με άλλα λόγια, οι νύχτες στην Ελλάδα γίνονται πιο ζεστές, περιορίζοντας σημαντικά τα χρονικά διαστήματα, στα οποία κάποιος μπορεί να ανακουφιστεί από την αίσθηση της ζέστης, ιδιαίτερα σε περιόδους καύσωνα.

Οι μεγαλύτερες τάσεις μείωσης αφορούν τη νότια Ελλάδα. Στη Ρόδο και την Κρήτη, για παράδειγμα, οι «κρύες νύχτες» ελαττώνονται με ρυθμό δέκα και εννέα ανά δεκαετία αντίστοιχα. Στην Αττική η μείωση τους είναι οκτώ μέρες ανά δεκαετία, έναντι πέντε της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης.

Η μελέτη βασίσθηκε σε υψηλής ανάλυσης αριθμητικές προσομοιώσεις του κλίματος και εφαρμόζοντας ένα εξειδικευμένο άνθρωπο-βιομετεωρολογικό μοντέλο, μελετήθηκαν τα χαρακτηριστικά και οι τάσεις των άνθρωπο-βιοκλιματικών συνθηκών στη Μεσόγειο κατά τη διάρκεια της περιόδου 1987 – 2016. Ειδικότερα, υπολογίστηκε ο δείκτης της φυσιολογικά ισοδύναμης θερμοκρασίας (PET – Physiologically Equivalent Temperature), ο οποίος εκτιμά πόσο ζέστη ή κρύο (θερμική αίσθηση) αισθάνεται κάποιος και πόσο επιβαρύνεται αντίστοιχα ο οργανισμός του (θερμική επιβάρυνση), λαμβάνοντας υπόψη την επίδραση των μετεωρολογικών συνθηκών (θερμοκρασία, υγρασία, άνεμος, ακτινοβολία) και τα χαρακτηριστικά του ατόμου (ηλικία, φύλο, μεταβολισμός κ.α.).

Τα αποτελέσματα της ανάλυσης δείχνουν ότι γενικότερα το θερμικό βιοκλίμα της Μεσογείου -όχι μόνο της Ελλάδας- υπέστη σημαντική θέρμανση κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ετών. Παρά το γεγονός πως η Ελλάδα δεν επηρεάστηκε από το ισχυρό κύμα καύσωνα που έχει πλήξει την κεντρική και δυτική Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες, παραμένει μία από τις πλέον ευάλωτες στην κλιματική αλλαγή περιοχές της Ευρώπης, σύμφωνα με τους επιστήμονες του ΕΑΑ, όπως επιβεβαιώνει και η μελέτη τους.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλιματική Αλλαγή: Αυξάνονται οι ζεστές μέρες στην Ελλάδα, λιγότερες οι κρύες νύχτες"

Εκτάκτως στο νοσοκομείο ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Στο Ναυτικό Νοσοκομείο διεκομίσθη εκτάκτως το βράδυ της Παρασκευής ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος, ο πρώην υπουργός νοσηλεύεται ακόμα καθώς πρόκειται για καρδιολογικό ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, σε πρόσφατη συνέντευξή της αποκάλυψε πως ο πρώην υπουργός παλεύει με το χρόνο πλέον.

Όπως είπε «στον Άκη απομένει συγκεκριμένος χρόνος ζωής» υποστηρίζοντας πως «είναι στη χειρότερη κατάσταση της υγείας του. Θα μου επιτρέψετε να μην επεκταθώ στο θέμα της υγείας, γιατί δε θα ήθελα να δώσω χαρά σε εχθρούς και αντιπάλους».

Το μόνο που είπε είναι πως «αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι προσπαθεί -γιατί είναι ένας πολύ εγωιστής και συγχρόνως πολύ υπερήφανος άνθρωπος – να μην το εξωτερικεύει τουλάχιστον τον χρόνο που βρίσκεται κοντά στο παιδί. Όμως είναι τόσο αντιληπτό το πρόβλημα, το οποίο έχει, που δεν περνάει απαρατήρητο. Είναι ένα θέμα που έχει να κάνει με κίνηση». «Δεν είμαι γιατρός, δεν είμαι Θεός, και γι’ αυτό δε θα σας πω τον χρόνο» συμπλήρωσε.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτάκτως στο νοσοκομείο ο Άκης Τσοχατζόπουλος"

Χάος με τους μετανάστες στη Λέσβο - Συγκρούσεις και συλλήψεις στο hot spot

Η σημαντική αύξηση τον τελευταίο καιρό, του αριθμού των αιτούντων άσυλο που διαμένουν στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας δημιουργεί ξανά προβλήματα. Κυριότερο όλων οι συγκρούσεις ανάμεσα σε αντιμαχόμενες θρησκευτικές κι εθνικές ομάδες κυρίως Αφγανών.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο, στη Μόρια από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης, συνελήφθησαν 13 αιτούντες άσυλο ηλικίας από 14 έως 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικών βλαβών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι συλληφθέντες, ενεπλάκησαν σε μεταξύ τους επεισόδια, κατά τη διάρκεια των οποίων μάλιστα, με τη χρήση ξύλινων και μεταλλικών αιχμηρών αντικειμένων, τραυματίστηκαν επτά άτομα.

Ας σημειωθεί ότι σήμερα στον καταυλισμό της Μόριας επί δομών για 3.500 άτομα διαμένουν πάνω από 5.500 άτομα. Αριθμός που αυξήθηκε σημαντικά (στα μέσα του περασμένου Μαΐου στη Μόρια δεν ζούσαν περισσότεροι από 4.500 άτομα) λόγω των αυξημένων ροών του τελευταίου μήνα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία σε όλη τη διάρκεια του Ιουνίου του 2018 στη Λέσβο είχαν φτάσει 1.048 άτομα που ζήτησαν άσυλο. Φέτος τον Ιούνιο και μέχρι χθες Παρασκευή 28 Ιουνίου, είχαν φτάσει 1.448 άτομα. Ενώ σήμερα το πρωί στο νησί έφτασαν άλλα 75 άτομα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χάος με τους μετανάστες στη Λέσβο - Συγκρούσεις και συλλήψεις στο hot spot"

Το νομοσχέδιο της ΝΔ για τις επενδύσεις

Με ειδικά τμήματα δικαστηρίων τα οποία θα ασχολούνται ειδικά και κατά προτεραιότητα με υποθέσεις επενδύσεων σχεδιάζει να «καταπολεμήσει» το φαινόμενο των κολλημένων επενδύσεων στις δικαστικές αίθουσες ακόμα και για πολλά χρόνια η Νέα Δημοκρατία, στο βαθμό όπου οι ψηφοφόροι της δώσουν εντολή συγκρότησης της επόμενης κυβέρνησης.

Το επιτελείο των συμβούλων του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπό τον συντονισμό του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γιώργου Γεραπετρίτη έχει καταρτίσει σύμφωνα με πληροφορίες τον κορμό του νομοσχεδίου και φιλοδοξία του κόμματος της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να έχει ψηφιστεί έως το Οκτώβριο.

Σήμερα ο μέσος χρόνος επίλυσης δικαστικών διαφορών στην Ελλάδα φτάνει τις 1.580 ημέρες αλλά οι δικαστικές εμπλοκές δεν είναι το μοναδικό εμπόδιο για την ταχεία υλοποίηση επενδύσεων. Γραφειοκρατία, συχνές μεταβολές στο φορολογικό πλαίσιο, υπερφορολόγηση αλλά και ξαφνική ανακάλυψη «δασών» ή «αρχαίων» αποδείχθηκε τα προηγούμενα χρόνια ότι μπορούν να μπλοκάρουν ακόμα και επενδύσεις που έχουν εγκριθεί από την ελληνική Βουλή.

Το νομοσχέδιο σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπει κλειστές προθεσμίες στις διαδικασίες αδειοδότησης, ενιαίες αδειοδοτικές δομές, απόλυτη ψηφιοποίηση όλων των διαδικασιών, ηλεκτρονικές υπογραφές και ειδικά τμήματα δικαστηρίων τα οποία θα διεκπεραιώνουν αποκλειστικά και κατά προτεραιότητα όλες τις υποθέσεις επενδύσεων στην Ελλάδα . «Σύντομα θα υπάρχει ένας ενιαίος ψηφιακός χάρτης με όλα τα δεδομένα , αρχαιολογικά, δασικά, χωροταξικά και με ένα κλικ ο κάθε επενδυτής θα μπορεί να εξακριβώσει που μπορεί να χτίσει και πόσο», σημειώνουν αρμόδιες πηγές.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΣΕΒ προκειμένου να κλείσει το επενδυτικό κενό που άφησε στην ελληνική οικονομία η πολυετής κρίση χρειάζεται ένα επενδυτικό σοκ ύψους 100 δισ. ευρώ. Αν σε ετήσια βάση οι ακαθάριστες επενδύσεις αυξάνονταν με ρυθμό 1%, το επενδυτικό κενό απλά δεν θα έκλεινε ποτέ. Με ετήσιο ρυθμό αύξησης 5%, το 2033 θα είχαμε γυρίσει εκεί που βρισκόμασταν επενδυτικά δέκα χρόνια πριν, με ακαθάριστες επενδύσεις στο 20% του ΑΕΠ. Με μια ετήσια αύξηση της τάξεως του 15% το επενδυτικό κενό θα μπορούσε να κλείσει το 2022.

Πέρυσι οι συνολικές επενδύσεις στην Ελλάδα σημείωσαν κάμψη και περιορίστηκαν σε ποσοστό 11,1% του ΑΕΠ έναντι 12,9% το 2017 ενώ οι επενδύσεις σε πάγια εμφάνισαν βουτιά 12,2% όταν το υπουργείο Οικονομικών στον προϋπολογισμό προέβλεπε έστω και οριακή αύξηση.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Το νομοσχέδιο της ΝΔ για τις επενδύσεις"

Δημοσκόπηση MRB: Προς αυτοδυναμία η ΝΔ ακόμα και με επτακομματική Βουλή

Με επτά μέρες να απομένουν μονάχα μέχρι τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, δημοσκόπηση της MRB για την εφημερίδα «Τα Νέα» παρουσιάζει τη Νέα Δημοκρατία πολύ κοντά, όχι μόνο στη νίκη, αλλά και στην αυτοδυναμία.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, η αυτοδυναμία της ΝΔ δείχνει να «κλειδώνει» σε κάθε πιθανό σενάριο σύνθεσης της νέας Βουλής: Με πέντε, έξι ή επτά κόμματα. Σύμφωνα με την έρευνα της MRB, σε όλα τα σενάρια για τη συγκρότηση της επόμενης βουλής, η ΝΔ εξασφαλίζει την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με τις έδρες της να κλιμακώνονται αντίστοιχα από 155 έως 163.

Η ευρεία επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας συνοδεύεται και με τη συντριπτική υπεροχή της σχεδόν σε όλα τα πεδία (παράσταση νίκης, εκτίμηση για το άνοιγμα της ψαλίδας κ.α).

Παράλληλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει να εισπράττει σημαντικό μέρος και από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων. Επίσης, η δημοσκόπηση της MRB δίνει ένα εύρος διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, κατά το οποίο η καλύτερη δυνατή επίδοση του κυβερνώντος σήμερα κόμματος υπολείπεται 3,9 ποσοστιαίες μονάδες της χειρότερης δυνατής επίδοσης της ΝΔ, κάνοντας πρακτικά ανέφικτο οποιοδήποτε σενάριο ανατροπής.

Αναλυτικά το εύρος της εκτίμησης ψήφου που δίνει η MRB για τις προσεχείς εκλογές για τα κόμματα:

Νέα Δημοκρατία 35,4% με 40,4%

ΣΥΡΙΖΑ 26,5% με 31,5%

ΚΙΝ.ΑΛ. 6,4% με 9,8%

ΚΚΕ 3,7% με 6,3%

Χρυσή Αυγή 2,6% με 5%

Ελληνική Λύση 2,5% με 4,8%

ΜεΡΑ 25 2,2% με 4,4%

Ένωση Κεντρώων 1,4% με 3,2%

Οι έδρες σε όλα τα σενάρια

Στο σενάριο της πεντακομματικής βουλής, η ΝΔ καταλαμβάνει 163 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 87, το ΚΙΝΑΛ 24, το ΚΚΕ 15 και η Χρυσή Αυγή 11.

Στο σενάριο της εξακομματικής βουλής, η ΝΔ κατακτά 159 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 83, το ΚΙΝΑΛ 23, το ΚΚΕ 14, η Χρυσή Αυγή 11 και η Ελληνική Λύση 10.

Στο σενάριο της επτακομματικής, η ΝΔ καταλαμβάνει 155 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 80, το ΚΙΝΑΛ 22, το ΚΚΕ 14, η Χρυσή Αυγή και η Ελληνική Λύση από 10 και το ΜέΡΑ25 9.

Αγγίζει το 80% η ΝΔ στην παράσταση νίκης

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ συγκεντρώνει το 79,6% έναντι 9,9% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 30,8% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θέλουν να προκύψει από τις εθνικές εκλογές αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ. Ακόμη, το 15,9% δήλωσαν ότι το ιδανικότερο αποτέλεσμα είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κόμμα τη ΝΔ και άλλα μικρότερα κόμματα.

Τέλος, τον Κυριάκο Μητσοτάκη θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό το 35,9% των ερωτηθέντων. Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει προβάδισμα 6,9 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό το 29% των ερωτηθέντων. «Κανένας από τους δύο», απάντησε το 30,3% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση MRB: Προς αυτοδυναμία η ΝΔ ακόμα και με επτακομματική Βουλή"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news