facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Ο Γιάννης Οικονόμου απαντά στις προκλήσεις Ερντογάν: Όταν απειλούμαστε θα απαντάμε

Μια σαφή απάντηση δίνει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στο νέο παραληρηματικό κρεσέντο του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εξαπέλυσε απειλές εναντίον της χώρας μας.

Αναλυτικά ο Γιάννης Οικονόμου διαμηνύει στον Ταγίπ Ερντογάν

«Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου. Προστατεύει τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα σώζει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα. Και όταν απειλείται από χώρες που χρησιμοποιούν απελπισμένους ανθρώπους για να πετύχουν γεωπολιτικούς σκοπούς θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα. Αυτό έκανε στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020, με τη συμπαράσταση της Ευρώπης.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στα σύνορα Λευκορωσίας- Ε.Ε στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, υπογραμμίζουν γι΄άλλη μια φορά ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να ανεχθεί εργαλειοποίηση του Προσφυγικού.

Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει όλοι να λάβουν σοβαρά υπόψιν».

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Γιάννης Οικονόμου απαντά στις προκλήσεις Ερντογάν: Όταν απειλούμαστε θα απαντάμε"

ΕΦΚΑ: Σε 100 ημέρες η γραμμή «1555» ανταποκρίθηκε σε 400.000 κλήσεις

Την ικανοποίηση του για τη λειτουργία του ενιαίου τηλεφωνικού κέντρου 1555 εξέφρασε με μήνυμά του προς τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ ο διοικητής του φορέα κ. Παναγιώτης Δουφεξής.
Όπως τόνισε τις προηγούμενες 100 ημέρες, το 1555 έχει ήδη ανταποκριθεί σε 400.000 κλήσεις και ο μέσος χρόνος αναμονής των πολιτών στο ακουστικό είναι μόλις 15 δευτερόλεπτα τη στιγμή που στο παλαιό τηλεφωνικό κέντρο ξεπερνούσε τα 20 λεπτά.

Ο κ. Δουφεξής δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθεί μπόνους στους υπαλλήλους του κέντρου που «πιάνουν» τους στόχους της διεκπεραίωσης των υποθέσεων.

Το μήνυμα του διοικητή είναι το εξής:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο Ενιαίος Αριθμός Εξυπηρέτησης του Πολίτη 1555 τέθηκε σε πλήρη λειτουργία και αποτελεί πλέον κομμάτι της καθημερινότητας τόσο των πολιτών όσο και των υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ. Καλύπτει το σύνολο των αναγκών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, του e-ΕΦΚΑ, του ΟΑΕΔ και του ΟΠΕΚΑ.

Κατά τη δοκιμαστική λειτουργία του τις προηγούμενες 100 ημέρες, το 1555 έχει ήδη ανταποκριθεί σε 400.000 κλήσεις , εκ των οποίων οι 280.000 αφορούσαν κλήσεις για θέματα του Φορέα μας. Ο μέσος χρόνος αναμονής των πολιτών στο ακουστικό είναι μόλις 15 δευτερόλεπτα τη στιγμή που στο παλαιό τηλεφωνικό κέντρο ξεπερνούσε τα 20 λεπτά.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης κατά την παρουσίαση του 1555, οι ασφαλισμένοι, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι δεν θα χρειάζεται πλέον να καλούν σε επιμέρους υπηρεσίες και υποκαταστήματα του Φορέα αλλά έχουν πλέον τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται άμεσα από τον νέο ενιαίο αριθμό εξυπηρέτησης 1555. Στόχος τόσο του Υπουργείου όσο και της Διοίκησης είναι οι περισσότερες τηλεφωνικές γραμμές των υποκαταστημάτων να καταργηθούν σταδιακά και το σύνολο των κλήσεων να περνά υποχρεωτικά μέσα από το 1555. Με αυτόν τον τρόπο μειώνουμε τον φόρτο εργασίας σας ώστε να εστιάσετε σε άλλα τρέχοντα και σημαντικά θέματα που αφορούν τους πολίτες.

Παράλληλα, στρατηγικός μας στόχος, για το 2022, είναι αρκετές από τις υπηρεσίες που παρέχονται και με φυσικό και με ψηφιακό τρόπο να παρέχονται αποκλειστικά ψηφιακά. Με αυτόν τον τρόπο, οι επισκέψεις στα υποκαταστήματα θα μειωθεί σημαντικά, αναβαθμίζοντας το επίπεδο εξυπηρέτησης και βελτιώνοντας παράλληλα και την καθημερινότητα σας.

Η νέα τηλεφωνική γραμμή 1555 αποτελεί την πρώτη επαφή των πολιτών με τον Φορέα και για τον λόγο αυτό η υποστήριξη του από τους εργαζομένους είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Με γνώμονα τα παραπάνω έχουμε θεσπίσει κίνητρα-bonus για τους εργαζόμενους εκείνους που απασχολούνται στο Τμήμα Eξυπηρέτησης Τηλεφωνικά του 1555, εφόσον επιτυγχάνουν ποσοτικούς στόχους επίλυσης ζητημάτων ασφαλισμένων.

Καλώ όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Τηλεφωνικά του 1555 να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα και να υποβάλουν την αίτηση τους μέχρι τις 30/11/2021.

Προτεραιότητα της Διοίκησης και δική μου προσωπικά είναι η καθημερινή βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης του πολίτη αλλά και των συνθηκών εργασίας όλων σας ανεξαιρέτως. Το 1555 εξυπηρετεί και τους δυο αυτούς σκοπούς. Γιατί είναι μια νίκη τόσο των πολιτών όσο και δική σας.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΕΦΚΑ: Σε 100 ημέρες η γραμμή «1555» ανταποκρίθηκε σε 400.000 κλήσεις"

Νέες προκλητικές απειλές Ερντογάν: «Δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα αν ανοίξουμε τα σύνορα»

Με άνοιγμα των ελληνοτουρκικών συνόρων απείλησε ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ εξέφρασε εκ νέου την ενόχλησή του για την αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη και τις βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ  Όρμπαν, ο Ερντογάν χαρακτήρισε τη χώρα μας ως «βάση των ΗΠΑ» και επιτέθηκε εκ νέου στην Αθήνα για το μεταναστευτικό.

«Δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα αν ανοίξουμε τα σύνορα»

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι «είναι αχαριστία να λέμε πως “η Τουρκία είναι η πηγή του προβλήματος” ενώ η χώρα μας φιλοξενεί 5 εκατομμύρια πρόσφυγες. Εμείς αν ανοίξουμε τα σύνορά μας, δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα. Και επιπλέον, η Ελλάδα είναι η χώρα η οποία στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο βυθίζει τα σκάφη των προσφύγων και τους καταδικάζει σε θάνατο. Έχουμε όλα τα ντοκουμέντα δεν τους ενδιαφέρει αν είναι παιδιά ή οικογένειες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

«Ο Μητσοτάκης λέει ψέματα»

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο με χυδαίες εκφράσεις καθυβρίζει με αφορμή το προσφυγικό. «Ο Μητσοτάκης λέει ψέματα. Εμείς έχουμε τα στοιχεία. Ο Μητσοτάκης μπορεί να εξαπατά όλο τον κόσμο αλλά όχι την Τουρκία». 

«Η Ελλάδα διαμορφώνεται σε βάση των ΗΠΑ»

Την ίδια ώρα, o Eρντογάν συνέχισε λέγοντας: «Δεν είναι μόνο η Αλεξανδρούπολή αλλά ολόκληρη η Ελλάδα διαμορφώνεται σε μια βάση των ΗΠΑ. Δεν μπορώ ούτε να μετρήσω τις βάσεις των Αμερικανών στην Ελλάδα. Είναι τόσες πολλές. Όταν κανείς τις συγκεντρώσει όλες τις βάσεις μαζί φαίνεται ότι όλη η Ελλάδα είναι μια τεράστια βάση των Αμερικανών. Η Αλεξανδρούπολή δεν είναι παρά ένα μικρό κομμάτι αυτής της τεράστιας δομής. Η συμπεριφορά της Ελλάδας με τη στήριξη των Αμερικανών στο Αιγαίο δεν είναι σωστή. Μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ και με βάση τους αριθμούς και την οικονομική δαπάνη η Τουρκία μετά τις ΗΠΑ είναι η πρώτη χώρα. Η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο. Είναι πολύ πίσω. Εμείς εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας. Εμείς είμαστε η ασφάλεια στην περιοχή».

Η σκληρή απάντηση της Αθήνας 

Απάντηση στο νέο παραλήρημα Ερντογάν διανθισμένο με fake news και απειλές, έδωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου. Προστατεύει τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα σώζει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα. Και όταν απειλείται από χώρες που χρησιμοποιούν απελπισμένους ανθρώπους για να πετύχουν γεωπολιτικούς σκοπούς θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα. Αυτό έκανε στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020, με τη συμπαράσταση της Ευρώπης.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στα σύνορα Λευκορωσίας- Ε.Ε στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, υπογραμμίζουν γι΄άλλη μια φορά ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να ανεχθεί εργαλειοποίηση του Προσφυγικού. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει όλοι να λάβουν σοβαρά υπόψιν», έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό του στο Twitter.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες προκλητικές απειλές Ερντογάν: «Δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα αν ανοίξουμε τα σύνορα»"

Βουλή: «Πέρασε» ο νέος Ποινικός Κώδικας – Διαφοροποιήθηκε ο Λοβέρδος από το ΚΙΝΑΛ

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, «Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν, εκτός από το ΚΙΝ.ΑΛ που ψήφισε «παρών».

Ωστόσο, αρκετά άρθρα του νομοσχεδίου που αυστηροποιούν τις ποινές για ορισμένα ειδεχθή εγκλήματα, όπως τα σεξουαλικά εγκλήματα και οι ανθρωποκτονίες, υπερψηφίστηκαν με μεγάλη πλειοψηφία.

Σύγχυση με το ΚΙΝΑΛ στην Βουλή

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά το τέλος της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας δημιουργήθηκε σύγχυση ως προς την ψήφο του ΚΙΝΑΛ, καθώς εμφανιζόταν να ψηφίζει «Ναι» επί της αρχής, ενώ είχε ξεκαθαριστεί στην Ολομέλεια ότι η επίσημη θέση του είναι «Παρών».

Λίγο αργότερα διευκρινίστηκε ότι, «εκ παραδρομής», ο ειδικός αγορητής του κόμματος, Γιώργος Μουλκιώτης, που αντικατέστησε σήμερα στην Ολομέλεια τον Αχμέτ Ιλχάν, είχε πατήσει λάθος κουμπί και αντί για «Παρών» ψήφισε «Ναι», επί της αρχής. Το θέμα έληξε μετά τις διευκρινήσεις που δόθηκαν, στην αρμόδια υπηρεσία της Βουλής, τόσο από τον ίδιο όσο και από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ, Κώστα Σκανδαλίδη.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: «Πέρασε» ο νέος Ποινικός Κώδικας – Διαφοροποιήθηκε ο Λοβέρδος από το ΚΙΝΑΛ"

EE: «Μπλόκο» σε μη εξουσιοδοτημένες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο

Μετά την αναθεώρηση του πλαισίου για περιοριστικά μέτρα ως απάντηση στις μη εξουσιοδοτημένες ενέργειες γεώτρησης της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, το Συμβούλιο εξέδωσε απόφαση για παράταση του καθεστώτος για ένα έτος, έως τις 12 Νοεμβρίου 2022.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να μπορεί να επιβάλει στοχευμένα περιοριστικά μέτρα σε πρόσωπα ή οντότητες που είναι υπεύθυνα ή εμπλέκονται σε μη εξουσιοδοτημένες δραστηριότητες γεώτρησης που σχετίζονται με υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο. Τέτοια περιοριστικά μέτρα συνίστανται σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για πρόσωπα και οντότητες που είναι εισηγμένα στο χρηματιστήριο, καθώς και σε απαγόρευση ταξιδιών στην ΕΕ για πρόσωπα που είναι εισηγμένα στην λίστα. Επιπλέον, τα πρόσωπα και οι οντότητες της ΕΕ απαγορεύεται να διαθέτουν κεφάλαια σε αυτούς που αναφέρονται στον κατάλογο.

Επί του παρόντος, δύο άτομα υπόκεινται σε κυρώσεις.

Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ την επόμενη ημέρα από τη δημοσίευσή της στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "EE: «Μπλόκο» σε μη εξουσιοδοτημένες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο "

Καιρός αύριο: Χαμηλές θερμοκρασίες την Παρασκευή (12/11) – Αναλυτική πρόγνωση

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο, Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 και μόνο στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Η ορατότητα στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 17 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 19 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα τους 23 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Η πρόγνωση για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά 6 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα 7 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Τοπικά αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα 7 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Τοπικά αυξημένες νεφώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 και στην Κρήτη έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και γρήγορη εξασθένηση. Στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα Δωδεκάνησα από 15 έως 23 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Τοπικά αυξημένες νεφώσεις μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα νότια 5 με 6 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα 7 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Χαμηλές θερμοκρασίες την Παρασκευή (12/11) – Αναλυτική πρόγνωση"

Μίνα Γκάγκα: Το ΕΣΥ πιέζεται παρά πολύ αυτή τη στιγμή – Στο 97% η πληρώτητα στις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης

«Το ΕΣΥ πιέζεται παρά πολύ αυτή τη στιγμή. Αυτό για τα τμήματα Covid σημαίνει έως και πενταπλάσια εργασία για γιατρούς και νοσηλευτές που εργάζονται σε αυτά. Οι ασθενείς χρειάζονται οξυγονοθεραπεία και το οξυγόνο στο νοσοκομεία τελειώνει σε μια μέρα, εκεί που υπό φυσιολογικές συνθήκες τελείωνε σε μια εβδομάδα, τόνισε κατά την αποψινή ενημέρωση στο υπ. Υγείας η αν. υπουργός Μίνα Γκάγκα, η οποία για μια ακόμη φορά έκανε έκκληση για τήρηση των μέτρων και εμβολιασμό από όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Είναι θετικό που ο αριθμός των εμβολιασμών έχει αυξηθεί», σημείωσε, προσθέτοντας ότι σε συνδυασμό και με τον χειμώνα, έχει σημασία να κρατάμε τα μέτρα, τις αποστάσεις, να μην βλέπουμε πολύ κόσμο και να κάνουμε τεστ όταν έχουμε συμπτώματα.

«Δεν χαλαρώνουμε, έχουμε αυτή τη στιγμή τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού που είχαμε ποτέ», είπε και πρόσθεσε: «Τώρα που έχει κρύο και μαζευόμαστε σε κλειστούς χώρους, ας τηρούμε τα μέτρα, ας μη βλέπουμε πολύ κόσμο, αν γίνεται, και αν έχουμε οποιοδήποτε σύμπτωμα, κάνουμε τεστ. Κάνουμε, γενικά, συχνά τεστ».

Ερωτηθείσα για την κατάσταση των νοσοκομείων και τι θα γίνει στις περιπτώσεις των ασθενών χωρίς COVID-19 έδωσε τη διαβεβαίωση ότι «όλοι οι ασθενείς θα αντιμετωπιστούν με ασφάλεια σε κάθε περίπτωση».

Αναφορικά με τα διαθέσιμα κρεβάτια ΜΕΘ που υπάρχουν στη χώρα μας, η αναπληρώτρια υπουργός, σημείωσε ότι έχουμε 1.277. Τα 1.039 είναι στο ΕΣΥ, τα 35 στα στρατιωτικά νοσοκομεία και 203 στις ιδιωτικές κλινικές. Από τα κρεβάτια του ΕΣΥ τα 539 είναι αφιερωμένα σε COVID περιστατικά και 500 σε non COVID.

«Τα τμήματα COVID σημαίνουν τριπλάσια και τετραπλάσια δουλειά για τους γιατρούς που είναι σε αυτά», είπε καταλήγοντας η κα Γκάγκα

Παπαευαγγέλου: 1 στα 4 νέα κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική

Από την πλευρά της η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου επισήμανε πως βρισκόμαστε μέσα στο τέταρτο κύμα της πανδημίας με μεγάλη διασπορά του ιού σε όλη την επικράτεια. Τα ενεργά κρούσματα φτάνουν πλέον τα 47.000, με το μέσο όρο ηλικίας των κρουσμάτων στα 36 έτη, ενώ καταγράφεται αύξηση 50% των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα. Σημείωσε μάλιστα πως 1 στα 4 εντοπίζονται στην Αττική, ενώ πάνω από 7.000 στην Θεσσαλονίκη.

«Την τελευταία εβδομάδα ελέγχεται με τεστ καθημερινά το 2% του πληθυσμού», είπε, σημειώνοντας ότι ο μέσος όρος θετικότητας φτάνει στο 2,2%.

Η πληρότητα όπως είπε στις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης φτάνει στο 97% και το ΕΣΥ θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες. 3.663 άνθρωποι νοσηλεύονται αυτή την στιγμή λόγω κορονοϊού.

Όπως είπε η κυρία Παπαευαγγέλου αύξηση καταγράφεται τελευταία και στις ηλικίες άνω των 60 ετών και προσέθεσε ότι ο εμβολιασμός και η τήρηση των μέτρων θα βοηθήσει ώστε να δούμε μείωση των κρουσμάτων στο άμεσο μέλλον.

Η ίδια έκανε έκκληση προς όλους ότι πρέπει να ανακοπεί αυτή η εκθετική αύξηση, καλώντας τους πάντες να εμβολιαστούν (1η ή 3η δόση) και να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας.

«Το πιο κρίσιμο στοιχείο για την πορεία της πανδημίας στην κάθε περιφέρεια είναι η εμβολιαστική κάλυψη των ενηλίκων άνω των 65 ετών», είπε χαρακτηριστικά.

Όπου η εμβολιαστική κάλυψη των ενηλίκων άνω των 60 ετών είναι χαμηλή, υπάρχουν περισσότερα κρούσματα και νοσηλείες.

Αναφέρθηκε τέλος , στα ευρήματα βρετανικής έρευνας που δείχνει πως εμβολιασμένοι έχουν σημαντικά μικρότερη πιθανότητα να μολυνθούν μέσα στο σπίτι, όμως και οι εμβολιασμένοι μπορούν να μολυνθούν.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μίνα Γκάγκα: Το ΕΣΥ πιέζεται παρά πολύ αυτή τη στιγμή – Στο 97% η πληρώτητα στις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης"

Κορωνοϊός: Στα 6.801 τα νέα κρούσματα, 503 διασωληνωμένοι, 67 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.801, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 815.068 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 50.7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 131 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.716 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 67, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.560 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 503 (62.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 82.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 416 (82.7%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 87 (17.3%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.387 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 431 (ημερήσια μεταβολή +0.47%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 395 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Από τα 6.801 νέα κρούσματα, τα 1.629 καταγράφηκαν στην Αττική, τα 1.154 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη και τα 760 στη Θεσσαλία.

Η γεωγραφική κατανομή των 6.801 κρουσμάτων Covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

201 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

201 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

89 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

228 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

487 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

185 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

219 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

19 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

1.154 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

1 κρούσμα στο Άγιο Όρος

134 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

48 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

46 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

33 κρούσματα στην Π.Ε. Αρτας

235 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

71 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

20 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

78 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

116 κρούσματα στην Π.Ε. Εβρου

55 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

23 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

25 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

156 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

90 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

6 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου

31 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

1 κρούσμα στην ΠΕ. Ικαρίας

145 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

67 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

84 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

22 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

82 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

79 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

178 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

60 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

44 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

355 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

32 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

47 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

12 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου

192 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

87 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Μήλου

9 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Νάξου

68 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

4 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

148 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

125 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

25 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

54 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

45 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

34 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

6 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

206 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

7 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

3 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Τήνου

122 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

113 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

26 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

19 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

97 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

43 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

3 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

Τέλος, 141 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 6.801 τα νέα κρούσματα, 503 διασωληνωμένοι, 67 θάνατοι"

Χαλάνδρι: Γυναίκα πυροβόλησε τον πρώην σύντροφό της, μπροστά στη 12χρονη κόρη τους

Σοκ σήμερα το μεσημέρι στο Χαλάνδρι, όταν γυναίκα πυροβόλησε τον πρώην σύντροφό της στη μέση του δρόμου.

Ο άνδρας, γιατρός-οφθαλμίατρος στο επάγγελμα, τραυματίστηκε από τις σφαίρες στην κοιλιά και στη μασχάλη και μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, έχοντας τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, οι καβγάδες ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι, που έχει αποκτήσει μαζί μια 12χρονη κόρη, δεν είναι όμως παντρεμένοι, ήταν συνεχείς το τελευταίο διάστημα.

Η γυναίκα, αλβανικής καταγωγής, τον περίμενε σήμερα το μεσημέρι στην πιλοτή της πολυκατοικίας όπου διαμένει, στη συμβολή των οδών Ζαν Μορέας και Φιλικής Εταιρείας, και για μια ακόμη φορά ξεκίνησαν έντονοι διαπληκτισμοί. Κάποια στιγμή η δράστις έβγαλε περίστροφο και πυροβόλησε τον πρώην σύντροφό της δύο φορές, μία στην κοιλιά και μία στη μασχάλη, μπροστά στα μάτια της 12χρονης κόρης τους.

Η δράστις συνελήφθη.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλάνδρι: Γυναίκα πυροβόλησε τον πρώην σύντροφό της, μπροστά στη 12χρονη κόρη τους"

Από αύριο κανονικά τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών πλοίων

Με ψήφους 9 κατά της συνέχισης της απεργίας και 5 υπέρ της συνέχισης της, λήγει η 48ωρη απεργία των ναυτικών. Η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε σε συνεδρίαση της ότι δεν θα συνεχίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις και θα αρχίσει ουσιαστικές συζητήσεις με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

 Η ΠΕΝΕΝ, με ανακοίνωση της τονίζει για την μη συνέχιση της απεργίας ότι “ενώ η 48ωρη απεργία είχε μαζική και καθολική συμμετοχή σε όλα τα λιμάνια της χώρας μας και η επιτυχία ήταν αναμφισβήτητη, η πλειοψηφία της ΠΝΟ (εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός) πήρε γραμμή από τα κυβερνητικά και εφοπλιστικά κέντρα να δοθεί τέλος στον απεργιακό αγώνα” και συμπληρώνει:

“Θεωρούμε ότι ο κλάδος μας και συνολικά οι Ναυτεργάτες έδωσαν μια ηχηρή απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης η οποία με τίποτα δεν ακυρώνεται από την  απόφαση της πλειοψηφίας της ΠΝΟ”.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Από αύριο κανονικά τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών πλοίων"

Χωρίς κενή θέση ΜΕΘ Βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλία, Στερεά

Απολύτως οριακή είναι η λειτουργία των ΜΕΘ CoViD στις περιοχές όπου "καλπάζει" η πανδημία. Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), δεν υπάρχει ούτε μία κενή κλίνη στη Βόρεια Ελλάδα, στη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα.

Επικαλούμενος δεδομένα από το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος παρουσιάζει πανελλαδικά την εικόνα ως εξής:

  • Κεντρική Μακεδονία: Λειτουργούν 106 κλίνες ΜΕΘ, οι οποίες είναι κατειλημμένες. Στα περιφερειακά νοσοκομεία λειτουργούν άλλες 34 κλίνες, οι οποίες είναι, επίσης, γεμάτες. Εκτός ΜΕΘ νοσηλεύονται 2 διασωληνωμένοι στο ΑΧΕΠΑ, 4 στο "Ιπποκράτειο" της Θεσσαλονίκης, 7 στο "Παπαγεωργίου" (στη ΜΑΦ) και 3 στη Χαλκιδική.
  • Θεσσαλία: Λειτουργούν 44 κλίνες και είναι πλήρεις στο σύνολό τους.
  • Ανατολική Μακεδονία: Λειτουργούν συνολικά 23 κλίνες ΜΕΘ CoViD και υπάρχει 1 κενή (Καβάλα).
  • Δυτική Μακεδονία: Λειτουργούν 8 κλίνες και είναι όλες κατειλημμένες. 
  • Στερεά Ελλάδα: Είναι πλήρεις και οι 18 λειτουργούσες κλίνες ΜΕΘ.
  • Αττική: Λειτουργούν 213 κλίνες ΜΕΘ και είναι κενές οι 18 (4 στο "Αττικόν", 3 στο Θριάσιο, 4 στο ΚΑΤ, 6 στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" και 1 στο "Ιπποκράτειο" της Αθήνας). Στο Λεκανοπέδιο λειτουργούν 536 κλίνες ΜΕΘ, έναντι 973 τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, ασθενείς δεν μπορούν να διακομιστούν σε νοσοκομεία που βρίσκονται σε μεγάλες αποστάσεις, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής τους.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς κενή θέση ΜΕΘ Βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλία, Στερεά"

Κορονοϊός: Ο Γκίκας Μαγιορκίνης απαντά για την κόντρα του με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

Όπως κάθε Πέμπτη, έτσι και σήμερα 11.11.2021, έγινε η καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό και το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Η σημερινή, ωστόσο, είχε μια ιδιαιτερότητα, καθώς έγινε στη… σκιά του «πολέμου» που ξέσπασε νωρίτερα μεταξύ του Γκίκα Μαγιορκίνη και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, μετά την ανάρτηση του πρώτου σχετικά με το πότε πρέπει να γίνει το εμβόλιο της γρίπης αν κάποιος έχει κάνει εκείνο του κορονοϊού.

Στην ενημέρωση συμμετείχε και ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος ρωτήθηκε για τα όσα έγιναν και απάντησε: «Έχει γίνει παρανόηση. Δεν πρέπει κάποιος να ακυρώσει το εμβόλιο. Το ξεκαθάρισα και σε δεύτερη ανάρτηση ότι συντάσσομαι απόλυτα με τις οδηγίες της Επιτροπής».

Δείτε την ενημέρωση

 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Ο Γκίκας Μαγιορκίνης απαντά για την κόντρα του με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών"

Σουηδία: Η αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Η νέα ηγέτιδα των Σοσιαλδημοκρατών της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον έλαβε σήμερα εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης και να εξασφαλίσει την υποστήριξη του κοινοβουλίου στην πορεία της να γίνει η πρώτη γυναίκα που θα αναλάβει πρωθυπουργός της χώρας, μετά την παραίτηση του Στέφαν Λεβέν από το αξίωμα.

Όπως αναμενόταν, ο πρόεδρος της Βουλής Αντρέας Νορλέν έδωσε την εντολή στην Άντερσον μετά από διαβουλεύσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Η εν ενεργεία υπουργός Οικονομικών έχει προθεσμία μέχρι τις 11:00 το πρωί της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) – ή να ζητήσει περισσότερο χρόνο για να προσπαθήσει να εξασφαλίσει επαρκή υποστήριξη για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Εάν η Άντερσον καταφέρει να συγκεντρώσει επαρκή υποστήριξη μέχρι την Τρίτη, ο ορισμός της ως επικεφαλής της κυβέρνησης θα μπορεί να τεθεί σε κοινοβουλευτική ψηφοφορία στις 18 Νοεμβρίου, τόνισε ο Νορλέν.

Για να κερδίσει τη στήριξη της Βουλής, η 54χρονη οικονομολόγος πρέπει να εξασφαλίσει την υποστήριξη των οικολόγων συμμάχων της, αλλά και δύο κομμάτων με συχνά αποκλίνοντα συμφέροντα: του Αριστερού Κόμματος και του Κόμματος του Κέντρου.

Λίγο πριν από την ανακοίνωση της παραίτησης του Στέφαν Λεβέν χθες Τετάρτη, η επικεφαλής του Κέντρου, Άνι Λέεφ, δήλωσε πως το κόμμα της δεν θα ψηφίσει κατά της Μαγκνταλένα Άντερσον, έπειτα από την επίτευξη μιας συμφωνίας με τους Σοσιαλδημοκράτες και τους οικολόγους.

Η Άντερσον δήλωσε σήμερα ότι θα ξεκινήσει διαβουλεύσεις με την επικεφαλής του Αριστερού Κόμματος, Νούσι Νταντγκοστάρ.

Η τελευταία ζητά συγκεκριμένα αύξηση στις συντάξεις.

Για να μπορέσει να γίνει πρωθυπουργός στη Σουηδία, ένας/μια υποψήφιος/α δεν πρέπει να καταψηφιστεί με απόλυτη πλειοψηφία (175 έδρες από 349) στο Κοινοβούλιο.

Σε περίπτωση τεσσάρων αποτυχιών στις προσπάθειες στο σχηματισμό πλειοψηφίας, προκηρύσσονται πρόωρες εκλογές εντός τριών μηνών.

ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP/ kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Σουηδία: Η αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης"

Διάσκεψη για τη Λιβύη: Συμμετοχή «για τα μάτια του κόσμου» από την Τουρκία – Παρουσία για πρώτη φορά της Ελλάδας

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι η Τουρκία ανταποκρίθηκε στην σχετική πρόσκληση και θα συμμετάσχει αύριο στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη στο Παρίσι.

Ωστόσο η συμμετοχή αυτή θα είναι «υποβαθμισμένη», αν σκεφτεί κανείς ότι στη Διάσκεψη θα μετάσχουν μεταξύ άλλων ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αλ Σίσι και η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να μην παρευρεθεί, με το πρόσχημα ότι προσκλήθηκαν χώρες όπως η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ. Διπλωματικοί παρατηρητές ωστόσο αναφέρουν πως ο πραγματικός λόγος είναι πως θα βρισκόταν στριμωγμένος από τους άλλους ηγέτες στο θέμα της αποχώρησης των ξένων στρατευμάτων και των μισθοφόρων από τη Λιβύη. Άλλωστε αυτό το θέμα κατέχει περίοπτη θέση στην πρόσκληση που έστειλε για τη Διάσκεψη ο «οικοδεσπότης» Εμανουέλ Μακρόν. 

Έτσι ο Ερντογάν αποφάσισε να εκπροσωπηθεί η Τουρκία από τον υφυπουργό Εξωτερικών Sedat Onal.

Η Διεθνής Διάσκεψη για τη Λιβύη αποτελεί Γαλλική πρωτοβουλία και είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα προσκλήθηκε, κάτι που κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι αποδεικνύει τη σημασία που αποδίδουν στη χώρα μας οι σύμμαχοι και Ευρωπαίοι εταίροι.

Στην παρέμβασή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επαναλάβει τις ελληνικές θέσεις για τη Λιβύη για τήρηση του χρονοδιαγράμματος που έχει συμφωνηθεί για τη διεξαγωγή εκλογών, για πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας εκεχειρίας της 23ης Οκτωβρίου 2020 και για την απόσυρση όλων των ξένων στρατευμάτων, των ξένων δυνάμεων και των μισθοφόρων το συντομότερο δυνατόν.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Διάσκεψη για τη Λιβύη: Συμμετοχή «για τα μάτια του κόσμου» από την Τουρκία – Παρουσία για πρώτη φορά της Ελλάδας"

Σε δίκη ο Πέτρος Φιλιππίδης για έναν βιασμό και δύο απόπειρες

Σε δίκη ενώπιον του ΜΟΔ για τρεις κατηγορίες βαριάς σεξουαλικής βίας παραπέμπεται ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Το δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμα που εξέδωσε, κάνει δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως Ευθυμίας Στάμου, που εισηγήθηκε την παραπομπή του γνωστού ηθοποιού, προσωρινά κρατούμενου για την υπόθεση, για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού κατά γυναικών συναδέλφων του.

Στην πρόταση επισημαίνεται πως οι τρεις γυναίκες που κατήγγειλαν τον καλλιτέχνη αναφέρονται σε πραγματικά περιστατικά και απορρίπτεται ο ισχυρισμός του κ. Φιλιππίδη πως οι παθούσες στράφηκαν εναντίον του «για λόγους δημοσιότητας».

Ο ηθοποιός, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, φέρεται να βίασε μία συνάδελφό του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και να αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014. Σε δύο από τις περιπτώσεις οι πράξεις, τελέστηκαν μέσα στο καμαρίνι του, όπου για επαγγελματικούς λόγους βρέθηκαν εκεί οι συνάδελφοί του, ενώ στην τρίτη περίπτωση επιχείρησε να βιάσει συνάδελφό του μέσα στο αυτοκίνητό του, μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την άνεργη τότε, παθούσα.

Ο ηθοποιός κρατείται από τον περασμένο Ιούλιο μετά την απολογία του, καθώς ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν μεταξύ άλλων πως είναι ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων. Σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, ο κατηγορούμενος θα μπορούσε να επαναλάβει τα ίδια αδικήματα αν επανερχόταν στα επαγγελματικά του καθήκοντα, γεγονός που, σύμφωνα με την απόφαση προφυλάκισής του, συνάγεται από τη «μακρά περίοδο δράσης του, από το 2008 έως και το 2014, κατά την οποία φέρεται ότι εκμεταλλευόμενος τη θέση του σκηνοθέτη-θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, προχωρούσε σε πράξεις κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος των θυμάτων του».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε δίκη ο Πέτρος Φιλιππίδης για έναν βιασμό και δύο απόπειρες"

Γλυκά Νερά: «Ψύχραιμος, σκληρός και ανάλγητος» – «Κόλαφος» ο εισαγγελέας για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Την απόλυτη ψυχραιμία -ακόμα και την ώρα της δολοφονίας της γυναίκας του και μητέρας του παιδιού του στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά– με την οποία έδρασε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σκιαγραφεί στην πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γιώργος Νουλής.

Στην 23 σελίδων πρόταση του, ο εισαγγελέας σκιαγραφεί τη σχέση του ζευγαριού και περιγράφει λεπτομερώς τι συνέβη το βράδυ της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά, προτείνοντας την παραπομπή στο εδώλιο του κατηγορουμένων για τη δολοφονία της γυναίκας του.

Μάλιστα απαριθμεί μία προς μία τις ενέργειες στις οποίες προέβη ο κατηγορούμενος προκειμένου να αποκρύψει την εγκληματική του πράξη, πριν και μετά τη δολοφονία της Κάρολαϊν.

«Μετά και την συγκεκριμένη πολλοστή θερμή φιλονικία του ζεύγους ο κατηγορούμενος αποφάσισε να προχωρήσει στην εκτέλεση σχεδίου εξόντωσης της συζύγου του, που από καιρό καλλιεργούσε στην σκέψη του, με σκοπό να απαλλαγεί από την παρουσία της και να απομείνει μόνος με το παιδί τους. Το σχέδιό του αυτό αποτελούνταν από δύο μέρη, αφενός μεν την φόνευση της Κράουτς, αφετέρου δε την εμφάνιση του θανάτου της ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας τρίτον αγνώστων δραστών προς αποφυγή τον δικό του ποινικών ευθυνών. Κι ενόσω το μωρό κοιμόταν στο σαλόνι της οικίας και η Κράουτς στην κρεβατοκάμαρα του άνωθεν αυτού ορόφου ο κατηγορούμενος προχώρησε, με τη χρήση γαντιών χειρός, σε σειρά ενεργειών προκειμένου να διαμορφώσει στο χώρο της οικίας εικονικό σκηνικό ληστείας μετά φόνων.

Συγκεκριμένα:

1. προέβη στην βίαιη αποκόλληση της κάμερας παρακολούθησης του χώρου σαλονιού -καθιστικού, που ήταν τοποθετημένη (βιδωμένη) στην οροφή του, ώστε να μην καταγράφονται οι κινήσεις του υποστήριξης του σεναρίου που εμπνεύστηκε

2. προχώρησε στην αφαίρεση και την καταστροφή της κάρτας μνήμης της συγκεκριμένης συσκευής

3. αποξήλωσε το παραθυρόφυλλο του υπογείου της μεζονέτας το οποίο στη συνέχεια απέκρυψε στο χώρο του πλυσταριού, ώστε να δημιουργήσει «πύλη εισόδου» των «αγνώστων ληστών» στο σπίτι

4. επέφερε σε επιλεγμένους χώρους της μεζονέτας (καθιστικό σαλόνι) τεχνητή εικόνα ακαταστασίας, ώστε να εμφανίζουν εικόνα άτακτης της έρευνας τους (ενδεικτικά, αναστάτωση βιβλιοθήκης, ρίψη στο δάπεδο πλαστικού κουτιού του επιτραπέζιου παιχνιδιού monopoly) και

5. απομάκρυνε από το χώρο του σαλονιού τιμαλφή του ζεύγους (βέρες, δαχτυλίδια) τα οποία και απέκρυψε εντός πλαστική σακούλας στο ρεζερβουάρ της μοτοσυκλέτας του, ώστε να τα παρουσιάσει ως «λεία των επιδραμόντων ληστών».

Η στιγμή του φόνου

Ο εισαγγελέας περιγράφει αναλυτικά το πώς ο πιλότος αφαίρεσε τη ζωή της Κάρολαϊν με ένα μαξιλάρι.

«Αφού ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος της «σκηνογραφίας» των χωρών του ισογείου του σπιτιού ο κατηγορούμενος περί ώρα 4:05 ανέβηκε στο υπνοδωμάτιο της μεζονέτας όπου κοιμόταν ανύποπτη η σύζυγός του. Απόλυτα ψύχραιμος αιφνιδίασε το κοιμώμενο σε πρηνή θέση (μπρούμυτα) θύμα, το οποίο και ακινητοποίησε με το υπέρτερο σωματικό βάρος του. Με τη δύναμη των χεριών του πίεσε ισχυρά το κεφάλι της Κράουτς προς το μαξιλάρι με αποτέλεσμα την απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών αυτής (στόμα και ρουθούνια). Τούτο επέφερε σταδιακή δυσχέρεια στην αναπνοή της, αυτή σθεναρώς προσπάθησε να αντιδράσει, πλην όμως τούτο δεν κατέστη δυνατό. Η προσπάθεια αυτή του κατηγορουμένου να εξοντώσει την σύζυγό του διήρκεσε επί πεντάλεπτο και τελικώς το θύμα κατέληξε λόγω ασφυξίας περί ώρα 4:11. Και τούτο αφού κατά τη διάρκεια της δολοφονίας… με έντονο σωματικό και Ψυχικό στρες, με το θάνατο να είναι όχι ακαριαίος αλλά αγωνιώδης» επισημαίνει ο κ. Νούλης στην πρότασή του.

Μέρος δεύτερο, ξανά… με ψυχραιμία

Αφού σκότωσε την Κάρολαϊν, ο 33χρονος πιλότος όπως επισημαίνει ο εισαγγελέας στην πρότασή του, προχώρησε στο δεύτερο μέρος του σχεδίου του και πάλι με ψυχραιμία και αυτοκυριαρχία.

«Μετά την θανάτωση της συζύγου του ο πάντα ψύχραιμος και αυτοκυριαρχούμενους, κατηγορούμενος προχώρησε άμεσα στην υλοποίηση και του δευτέρου μέρους του εξαρχής προπαρασκευασμένου εγκληματικού του σχεδίου: της δήθεν εισβολής ληστών στην οικία του, οι οποίοι και σκότωσαν την άτυχη σύζυγό του.

Προς τούτο αυτός:

1) την ώρα 4:20 π.μ. φόνευσε δια απαγχονισμού τον οικόσιτο σκύλο ονόματι Ρόξι. Το άτυχο ζώο κρεμάστηκε από αυτόν με το λουρί του στα κάγκελα της εσωτερικής σκάλας μεταξύ ισογείου και πρώτου ορόφου. Η τέλεση του εγκλήματος αυτού είχε την στόχευση, τόσο να εμφανιστεί πειστικότερο το σενάριο της βιαιότητας των «φανταστικών» ληστών, οι οποίοι πλην της συζύγου του σκότωσαν και το τετράποδο, όσο και να απομακρυνθούν οι τυχόν υποψίες από το πρόσωπο του κατηγορουμένου, αφού δεν θα ήταν πιθανό να θεωρηθεί ότι ο ίδιος το κακοποίησε.

2) προέβη στην επιλεκτική αναστάτωση και του χώρου της κρεβατοκάμαρας, όπου σκότωσε το θύμα, με την αφαίρεση και την ρίψη στο δάπεδο συρταριού κομοδίνου. Και τούτο προς διαμόρφωση εικόνας έρευνας και του ακριβούς σημείο του εγκλήματος.

3) μετακίνησε το κοιμώμενο στο ισόγειο όροφο μωρό του ζεύγους και το τοποθέτησε επάνω στο κρεβάτι του υπνοδωματίου, δίπλα στην άρτι δολοφονηθείσα από τον ίδιο μητέρα του. Και τούτο με σκοπό να προσδώσει ένα περαιτέρω δραματικό τόνο στο όλο σενάριο και να μεγεθύνει την αγριότητα των ανύπαρκτων ληστών.

4) με τη χρήση σπάγγου και μονωτικής ταινίας έδεσε μόνος του μεταξύ τους τα χέρια του μπροστά και τα πόδια του, στη συνέχεια δε, προσδέθηκε στις τάβλες του κρεβατιού στο δάπεδο του υπνοδωματίου. Περαιτέρω, περιτύλιξε το λαιμό του με μονωτική ταινία, με την οποία κάλυψε το στόμα και τα μάτια του, ώστε να εμφανίσει αυτά ως ακινητοποιηθέντα από τους ληστές. Αντίστοιχα έπραξε και με το σώμα της συζύγου του, του οποίου τα χέρια έδεσε πισθάγκωνα με μια γκρι ζακέτα, ενώ γύρω από τον τράχηλό της είχε περιτυλίξει παντελόνι φόρμας ώστε να εμφανίσει ακόμα πιο πειστικό το αφήγημα περί «ληστρικής βιαιότητας».

5) πριν τον ως άνω «αυτοπεριορισμό» του προέβη στην επιχείρηση σκοπίμως εσφαλμένων τηλεφωνικών κλήσεων σε αριθμούς παρόμοιους με αυτόν της άμεσης δράσης (1000 και 180). Και τούτο προκειμένου να γίνει πιστευτή η κατασκευή του ότι κατά την προσπάθεια επικοινωνίας του με την αστυνομική αρχή ήταν πράγματι δεμένος”.

Κατά την προανάκριση και σύμφωνα με τις καταθέσεις που έδωσε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στους αστυνομικούς, ο εισαγγελέας κ. Νούλης αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος επέμενε να προβαίνει σε υποκριτικές ενέργειες που θα απομάκρυναν τις υπόνοιες τέλεσής τους από τον ίδιο.

«Ως προς την ανθρωποκτονία από πρόθεση ο ανθρωποκτόνος δόλος του ευκρινώς συνάγεται από τον τρόπο και τις συνθήκες εκτέλεσης της (πεντάλεπτης διαρκείας ασφυκτικός πνιγμός του κοιμώμενου θύματος). Εξίσου εναργώς προκύπτει και το στοιχείο της ηρεμίας ψυχικής κατάστασης στην οποία τελούσε ο δράστης κατά την εκτέλεσή της, όπως συνάγεται από την εκ των προτέρων μεθόδευση της παύσης λειτουργίας της κάμερας ασφαλείας της οικίας του, τον αιφνιδιασμό της ανύποπτης θανούσης, την εξαρχής σκηνοθεσία δήθεν διαπραχθείσας και σε βάρος του ληστείας και της προσχεδιασθείσας προσπάθειας παραπλάνησης των διωκτικών αρχών. Για τις υπόλοιπες πράξεις υφίσταται η ομολογία του κατηγορουμένου, όλες δε αυτές απέρρευσαν από το κίνητρο της συγκάλυψης της εγκληματικής του δράσης και στόχευαν στην πρόκληση σύγχυσης και τελικώς τον αποπροσανατολισμό των αστυνομικών ερευνών» τονίζει ο εισαγγελέας.

Η απόλυτη… διαύγεια

Ο εισαγγελικός λειτουργός απορρίπτει τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου περί ατυχήματος και κάνει λόγο για πλήρη διαύγειά του κατά τη διάρκεια της δολοφονίας, πριν και μετά από αυτήν.

«Η πλήρης διαύγειά του επικυρώνεται από την πληρότητα της σχετικής «σκηνοθεσίας» τόσο μετά την τέλεση της ανθρωποκτονίας όσο και πριν από αυτή, η οποία και καταδεικνύει ότι την επεξεργάστηκε νωρίτερα και υπολογισμένα και όχι υπό το κράτος ανεξέλεγκτης παρόρμησης. Είχε χρονική τοποθέτηση από τον ίδιο όλων των «σκηνοθετικών» ενεργειών του μετά την θανάτωση του θύματος και ως προϊόν πανικού του αφενός μεν είναι παντελώς άνευ εννόμου επιρροής ως προς το χαρακτηρισμό της πράξης, αφετέρου δε τελείως αβάσιμη, αφού εντός διώρου από την κατάληξη του θύματος έως και την ειδοποίηση της άμεσης δράσης δεν είναι χρονικά αντικειμενικά εφικτή η πραγμάτωση του συνόλου των προαναφερθεισών παραπλανητικών ενεργειών προς υποστήριξη του κατασκευασμένο σεναρίου περί της δήθεν ληστείας» τονίζει ο εισαγγελέας.

Η σκληρότητά του

Ο εισαγγελέας επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι από όλα τα στοιχεία της υπόθεσης «σχηματίζεται απόλυτη βεβαιότητα σχετικά με την ένταση του ατιθασεύτου φρονήματος του κατηγορουμένου και της σκληρότητας και του ανάλγητου της προσωπικότητάς του», αναφερόμενος σε συνολικά 11 σημεία που αποτελούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κακουργηματικών του πράξεων.

Μεταξύ αυτών:

*την από μέρους του ψυχρή και μεθοδική εξύφανση λεπτομερούς ψευδούς σεναρίου περί επιδρομής στον τόπο του εγκλήματος αγνώστων τρίτων ληστών, οι οποίοι δήθεν διέπραξαν τα εγκλήματα στα οποία ο ίδιος προέβη, προς αποπροσανατολισμό των αστυνομικών και διωκτικών αρχών. Περαιτέρω δε υποστήριξη της κατασκευής αυτής από προσχεδιασμένες παραπειστικές κινήσεις προς τούτο την υποκριτική και αμετανόητη στάση του μετά την ανθρωποκτονία που διέπραξε καθώς αναζήτησε ψυχολογική στήριξη για την διατήρηση της προσποιητής θλίψης του από την απώλεια της συζύγου του.

*την υποκριτική και αμετανόητη στάση του μετά την ανθρωποκτονία που διέπραξε, καθώς αναζήτησε ψυχολογική στήριξη για την διαχείριση της προσποιητής θλίψης του από την απώλεια της συζύγου του.

*από την θρασύτητα και την έλλειψη μεταμέλειάς του, ως προκύπτει από την άνεση και την παρουσία και συμμετοχή του ως «τεθλιμμένου χήρου» στις θρησκευτικές τελετές μνήμης της φονευθείσας από τον ίδιο συζύγου του και

*Τον κυνισμό και την φιλαυτία που επέδειξε ακόμη και μετά την ομολογία των πράξεών του καθώς επιχείρησε να δικαιολογήσει το ψευδές σκηνικό ληστείας που απεργάστηκε προς αποφυγή των ποινικών ευθυνών του ως προερχόμενο από το ενδιαφέρον του «η κόρη του να μεγαλώσει τουλάχιστον με τον πατέρα της». Ήτοι ο ίδιος να απολαύσει την πατρότητα και την ανατροφή ενός παιδιού από το οποίο βίαια στέρησε από την βρεφική του ηλικία την μητέρα του, την οποία αυτό ούτε καν θα θυμάται!”

Τα συμπεράσματα της ψυχολόγου για την γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην εισαγγελική πρόταση στα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε η σύμβουλος ψυχικής υγείας η οποία για περίπου τρεις μήνες συναντούσε το ζευγάρι.

Συγκεκριμένα όπως τονίζει ο εισαγγελέας, η σύμβουλος ψυχικής υγείας, Ελένη Μυλωνοπούλου κατέληξε μεταξύ άλλων ότι:

*η Κάρολαϊν δεν έπασχε από επιλόχεια κατάθλιψη

*το ζεύγος ήταν -με επιλογή κυρίως του κατηγορουμένου- τελείως αποκομμένο από το οικογενειακό περιβάλλον αμφοτέρων των συζύγων

*Η Κάρολαϊν βίωνε ως εγκλεισμό την σχέση της με τον κατηγορούμενο, διακατεχόταν ενόψει και της ηλικιακής τους διαφοράς από σύνδρομο «συνεξάρτησης»

*Η Κάρολαϊν εμφανιζόταν φοβισμένη από τους συνεχείς διαπληκτισμούς του ζευγαριού και σε στιγμές εξάρσεις εκτόξευε προς τον κατηγορούμενο μη σοβαρές απειλές περί αποχώρησής της από την συζυγική οικία είτε μόνη της είτε μαζί με το παιδί τους.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γλυκά Νερά: «Ψύχραιμος, σκληρός και ανάλγητος» – «Κόλαφος» ο εισαγγελέας για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο"

Έξαλλος ο δήμαρχος Ύδρας με την Ολλανδή δημοσιογράφο: Μας αποκάλεσε ρατσιστές, Χρυσαυγίτες – Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη

Την οργή του δημάρχου Ύδρας, Γιώργου Κουκουδάκη, προκάλεσε η δημοσιογράφος Ingeborg Beugel, την οποία κατηγορεί για «μια πρωτοφανή επίθεση λάσπης στους Υδραίους». «Μας αποκάλεσε ακροδεξιούς, ρατσιστές, Χρυσαυγίτες, ξενοφοβικούς, που τραμπουκίζουμε τους ξένους», τόνισε, για να συμπληρώσει πως «το λόγο πλέον, θα έχει η Δικαιοσύνη».

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του ο δήμαρχος Ύδρας αναφέρει: «Με τεράστια έκπληξη παρακολούθησα τη χθεσινή συνέντευξη της Κας Ingeborg Beugel στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του KONTRA, στην οποία επιδόθηκε σε μια πρωτοφανή επίθεση λάσπης στους Υδραίους!!! Μας αποκάλεσε ακροδεξιούς, ρατσιστές, Χρυσαυγίτες, ξενοφοβικούς, που τραμπουκίζουμε τους ξένους!

Ως Υδραίος και ως Δήμαρχος αυτού του τόπου που φημίζεται για τη φιλοξενία του και γι’ αυτό πολίτες όλου του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η εν λόγω Κυρία, τον επιλέγουν όχι μόνο για διακοπές, αλλά και για τόπο διαμονής, νιώθω απίστευτα προσβεβλημένος από τα ασύστολα ψεύδη που ξεστόμισε χθες η Κυρία αυτή και για το λόγο αυτό θα προσφύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη!

Τέτοιες προσβολές για τους Υδραίους δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές!!! Λυπάμαι πολύ που μετά από τόσα χρόνια, κατά τα οποία η τοπική μας κοινωνία έχει αγκαλιάσει την εν λόγω Κυρία, όπως άλλωστε και όλους τους ξένους που μένουν εδώ, εκείνη αυτά έχει να πει για τους συντοπίτες και γείτονες της…

Το λόγο πλέον, θα έχει η Δικαιοσύνη, ενώπιον της οποίας θα κληθεί να αποδείξει, μεταξύ άλλων, πότε ακριβώς οι μισοί Υδραίοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή….».

Σημειώνεται πως η Ολλανδή δημοσιογράφος πρωταγωνίστησε στο επεισόδιο που σημειώθηκε στην κοινή συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ολλανδό ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εκεί η δημοσιογράφος σε έντονο ύφος είπε: «Πότε θα σταματήσετε να λέτε ψέματα για τους πρόσφυγες; Μην υποτιμάτε τους δημοσιογράφους. Γιατί δεν λέτε ότι οι Βρυξέλλες μας άφησαν μόνους και ότι εσείς κάνετε απάνθρωπες επαναπροωθήσεις;». Μια τοποθέτηση που προκάλεσε την οργισμένη απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Έξαλλος ο δήμαρχος Ύδρας με την Ολλανδή δημοσιογράφο: Μας αποκάλεσε ρατσιστές, Χρυσαυγίτες – Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη"

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Και την ίδια ημέρα τα εμβόλια για γρίπη-Covid-19

«Το αντιγριπικό εμβόλιο μπορεί να χορηγηθεί ακόμη και την ίδια μέρα με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού - αλλά σε διαφορετικά ανατομικά σημεία - όπως και οποιαδήποτε άλλη μέρα πριν και μετά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού» υπογραμμίζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, υπενθυμίζοντας τις σχετικές οδηγίες τής με αριθ. Γ.Π.οικ.59204/27-9-2021 εγκυκλίου με θέμα «Οδηγίες για την εποχική γρίπη 2021-22 -Αντιγριπικός εμβολιασμός».

Αφορμή στάθηκε και η ανακοίνωση επιστημονικών «προσωπικών» απόψεων ιατρών σχετικά με τον χρόνο που πρέπει να μεσολαβεί μεταξύ του εμβολιασμού για τη νόσο Covid-19 και του εμβολιασμού για την εποχική γρίπη.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει πως οι οδηγίες της επικαιροποιούνται και εναρμονίζονται με τις διεθνείς συστάσεις.

Όπως τονίζει, «η διατύπωση διαφορετικών απόψεων χωρίς ενδελεχή επιστημονική τεκμηρίωση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι σε επιστημονικά fora, ιδιαίτερα στην κρίσιμη αυτή φάση της εφαρμογής του Εμβολιαστικού Προγράμματος για τον κορωνοϊό και τη γρίπη, δημιουργεί σύγχυση στο κοινό και επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την εξέλιξή του.

Η υλοποίηση ενός προγράμματος Δημόσιας Υγείας, όπως αυτό του εμβολιασμού, πολύ περισσότερο σε περίοδο πανδημίας, απαιτεί διεπιστημονική προσέγγιση, τεκμηρίωση και υπευθυνότητα».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » " Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Και την ίδια ημέρα τα εμβόλια για γρίπη-Covid-19"

Ολλανδή δημοσιογράφος: Ποιος λέει ότι δεν μπορείς να πεις έναν Πρωθυπουργό ψεύτη, όταν είναι

Επανήλθε η Ολλανδή δημοσιογράφος και στη διάρκεια συνέντευξη της στο Kontra έριξε νέο «καρφί» κατά του Κ. Μητσοτάκη και δήλωσε:

«Είμαι της παλιάς σχολής.
Είμαι δεινόσαυρος της δημοσιογραφίας
Υποχρέωση τους δημοσιογράφου είναι να ψάξει, να ερευνήσει και να αποκαλύψει την αλήθεια και να ελέγχει την εξουσία.
Ποιος λέει ότι δεν μπορείς να πεις έναν Πρωθυπουργό ψεύτη, όταν είναι».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Ολλανδή δημοσιογράφος: Ποιος λέει ότι δεν μπορείς να πεις έναν Πρωθυπουργό ψεύτη, όταν είναι "

Βουλή- νέος ΠΚ: Απέσυρε το άρθρο 30 ο Τσιάρας κάνοντας δεκτές ενστάσεις της αντιπολίτευσης

Την απόσυρση του άρθρου 30, το οποίο τροποποιούσε το άρθρο 133 του Ποινικού Κώδικα και προέβλεπε την κατάργηση της δυνατότητας περιορισμού των νεαρών ανηλίκων σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Ο κ. Τσιάρας έκανε δεκτές τις ενστάσεις και τις διαφωνίες που εξέφρασε η αντιπολίτευση επί του συγκεκριμένου άρθρου, τονίζοντας ότι η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης αντιμετώπισε με μεγάλη υπευθυνότητα την κριτική της και το αποσύρει για να εξετάσει εκ νέου το θέμα μέχρι την κατάθεση του νέου νομοσχεδίου για τον σωφρονιστικό κώδικα.

Σημειώνεται ότι, με βάση το άρθρο 133 του Ποινικού Κώδικα, το δικαστήριο έχει τη διακριτική ευχέρεια να επιβάλλει στον δράστη -νεαρό ενήλικα από 18 έως 25 ετών- είτε τον περιορισμό του σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων είτε μειωμένη ποινή. Το άρθρο 30 καταργούσε αυτήν τη δυνατότητα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή- νέος ΠΚ: Απέσυρε το άρθρο 30 ο Τσιάρας κάνοντας δεκτές ενστάσεις της αντιπολίτευσης"

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Έφυγε από τη ζωή 22χρονος ανεμβολίαστος που νοσηλευόταν στο «Παπαγεωργίου»

Δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή ένας 22χρονος που νοσηλευόταν με κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός άνδρας δεν είχε κάνει το εμβόλιο κατά της νόσου, ενώ είχε υποκείμενα νοσήματα, καθώς έπασχε από άσθμα και παχυσαρκία.

Ο 22χρονος δεν νοσηλευόταν σε ΜΕΘ διασωληνωμένος αλλά σε απλή κλίνη με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου (high flow oxygen mask).

Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία και κατέληξε χθες από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Πέραν αυτού του τραγικού γεγονότος, άλλη μια εφιαλτική εφημερία ολοκληρώθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, με 44 εισαγωγές ασθενών και 10 ύποπτα κρούσματα που ακόμα εξετάζονται.

Ανάμεσα στις εισαγωγές ήταν και ένα βρέφος κάτω του ενός έτους που νοσηλεύεται σε απλό θάλαμο εκτός κινδύνου. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται συνολικά 36 ασθενείς διασωληνωμένοι, εκ των οποίων οι 11 εκτός ΜΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 9 ασθενείς έχουν διασωληνωθεί σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και δυο ασθενείς σε απλούς θαλάμους. Σε απλές κλίνες νοσηλεύονται 120 άτομα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Έφυγε από τη ζωή 22χρονος ανεμβολίαστος που νοσηλευόταν στο «Παπαγεωργίου»"

Κορονοϊός: Προβληματισμός για τους ανεμβολίαστους αστυνομικούς που παίρνουν μέρος σε ελέγχους

Στους κόλπους της αστυνομίας, τα ποσοστά εμβολιασμένων παραμένουν χαμηλά. Έντονος προβληματισμός στην ηγεσία του υπουργείου, την ώρα που ο κορονοϊός βάζει όλο και πιο δύσκολα…

Με τους πιο μέτριους υπολογισμούς οι ανεμβολίαστοι αστυνομικοί της Αχαΐας ανέρχονται σε ποσοστό 30%. Σύμφωνα με πιο «τραβηγμένη» εκτίμηση, ίσως και να αγγίζει το ποσοστό του 40%! Παρατηρείται δε, το εξής οξύμωρο: Να μετέχουν στα κλιμάκια των ελέγχων σε μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα και ανεμβολίαστοι αστυνομικοί.

Το φαινόμενο, φυσικά, δεν αφορά μόνο την Πάτρα και την Αχαΐα. Παρατηρείται σε όλη τη χώρα και ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα, όπου τα ποσοστά των ανεμβολίαστων αστυνομικών είναι υψηλότερα. Το γεγονός αυτό προβληματίζει την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και τον ίδιο τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο που αυτές τις μέρες βρίσκεται στις Η.Π.Α.

Μόλις επιστρέψει είναι πολύ πιθανό να λάβει την απόφαση του υποχρεωτικού εμβολιασμού των αστυνομικών, που πιθανότατα θα συμπέσει και με αντίστοιχη απόφαση για τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Για να φύγει από το νου του Τάκη Θεοδωρικάκου αυτό το ισχυρό ενδεχόμενο, πρέπει να καταλαγιάσει τις επόμενες μέρες η διάδοση του κορονοϊού. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν προβλέπεται από τους ειδικούς, οπότε…

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Προβληματισμός για τους ανεμβολίαστους αστυνομικούς που παίρνουν μέρος σε ελέγχους"

Αυθεντικός Μαραθώνιος ξανά: Πού θα τερματίζει το τραμ - Ποιος σταθμός του μετρό θα είναι κλειστός το Σαββατοκύριακο

Αλλαγές στα δρομολόγια του τραμ  θα πραγματοποιηθούν για το προσεχές Σαββατοκύριακο, όπου θα διεξαχθεί ο Μαραθώνιος Αθήνας 2021, στο πλαίσιο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα ισχύσουν το 48ωρο του Σαββάτου και της Κυριακής.

Όπως ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ

- Ο σταθμός «Νίκαια» της Γραμμής 3 του μετρό θα παραμείνει κλειστός καθ' όλη τη διάρκεια του ερχόμενου Σαββατοκύριακου, λόγω τεχνικών εργασιών στην επέκταση της Γραμμής 3 προς Πειραιά. Οι σταθμοί «Νίκαια» και «Κορυδαλλός» θα συνδέονται μέσω της λεωφορειακής γραμμής 900.

Τα δρομολόγια του τραμ θα διεξάγονται με τερματικό σταθμό τη στάση «Φιξ» από τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Νοεμβρίου έως τις 8 το βράδυ της Κυριακής 14 Νοεμβρίου, λόγω διεξαγωγής του38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών. Επιπλέον, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου από τις 8 έως τις 10 το πρωί τα δρομολόγια του τραμ θα διεξάγονται με τερματικό σταθμό τη στάση «Μηδείας-Μυκάλης», λόγω εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος θα διεξαχθεί στις 13 και 14 Νοεμβρίου και εκτός από τον αγώνα στην κλασική διαδρομή θα περιλαμβάνει και δρομικά αγωνίσματα σε 10 χλμ και 5 χλμ.

Την τελευταία φορά που οι αθλητές βάδισαν στα βήματα του αρχαίου ημεροδρόμου ήταν πριν από δύο χρόνια, καθώς πέρυσι οι αγώνες δεν διεξήχθησαν εξαιτίας της πανδημίας. Στη διοργάνωση αναμένεται να πάρουν μέρος 30.000 αθλητές, αθλήτριες και αθλούμενοι. Τα μετάλλια έχει δημιουργήσει ο γλύπτης Κώστας Βαρώτσος.

«Στόχος μας είναι να μεγιστοποιήσουμε το μήνυμα που εκπέμπει και η συμμετοχή να γίνει τάμα ζωής για τους μεγάλους αθλητές, αλλά και τους ερασιτέχνες δρομείς», δήλωσε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και αναφερόμενη στο νέο σύνθημα του αγώνα, το #iAMAuthentic, υπογράμμισε: «Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, κάθε άνθρωπος είναι αυθεντικός, όπως και ο Μαραθώνιος της Αθήνας».

Ο… γύρος της Γης

Ο φετινός Μαραθώνιος απέκτησε δημοσιότητα πριν ακόμα διεξαχθεί. Από λάθος των διοργανωτών, στις αφίσες της πόλης η διαδρομή εκτυπώθηκε ως 42.195 χλμ. αντί 42,195 χλμ.. Εάν ίσχυε αυτό, οι δρομείς θα έπρεπε να κάνουν κάτι παραπάνω από τον γύρο της Γης…

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αυθεντικός Μαραθώνιος ξανά: Πού θα τερματίζει το τραμ - Ποιος σταθμός του μετρό θα είναι κλειστός το Σαββατοκύριακο"

Πλεύρης: Να βοηθήσουν οικειοθελώς οι ιδιώτες γιατροί, την επόμενη εβδομάδα η επίταξη

«Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ αλλά το προσωπικό που απαιτείται εκεί. Κρίσιμη είναι η ενίσχυση στις εφημερίες, από τις ιδιωτικές κλινικές», τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Οι ιδιώτες θα πρέπει να αποφασίσουν άμεσα να καλύψουν θέσεις οικειοθελώς, διαφορετικά την ερχόμενη εβδομάδα ενεργοποιείται επίταξη σε ειδικές κατηγορίες και ξεκινώντας από τη Βόρεια Ελλάδα, πρόσθεσε ο υπουργός.

Τα μέτρα επιτάξεων δεν είναι αρεστά, αλλά τα κίνητρα συμπεριλαμβάνουν υπερδιπλάσια χρήματα. Αντιλαμβανόμαστε ότι για 2-3 μήνες θα πάει πίσω η ιδιωτική τους δουλειά, αλλά καλούμε ιδιώτες έστω και για μερική απασχόληση, είπε ο κ. Πλεύρης.

Αναφορικά με τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με Πανελλήνιους Ιατρικούς Συλλόγους, ο κ. Πλεύρης έδωσε διευκρινίσεις «κατά της παραπαληροφόρησης», όπως είπε.

Όποια κενή κλίνη έχει ο ιδιωτικός τομέας και την χρειάζεται το ΕΣΥ την παραλαμβάνει μέσω του ΕΚΑΒ που συνεχίζει να διαχειρίζεται το θέμα.

Ήδη στη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία έχουμε βοήθεια με 400 κλίνες και στο συνολικό σχεδιασμό υπάρχει πρόβλεψη για απευθείας νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική για όποιον το επιθυμεί.

Πάνω από 50 κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κενές στην Αττική και μέχρι τη Δευτέρα θα έχουμε πλήρη κατάλογο κλινών που τυχόν θα χρειαστούμε στην Αθήνα, είπε ο Θάνος Πλεύρης.

«Σημαντικό στην Ελλάδα να παράγουμε φάρμακα υψηλής τεχνολογίας»

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία κατάφερε να στηρίξει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και μεγάλα νοσοκομεία στη Γαλλία και τη Γερμανία γιατί είχαν απουσία πρώτων υλών επειδή είχαν μεταφέρει τα δικά τους εργοστάσια στην Ασία, είπε ο υπουργός Υγείας.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλεύρης: Να βοηθήσουν οικειοθελώς οι ιδιώτες γιατροί, την επόμενη εβδομάδα η επίταξη "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news