facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Πάρος: «Άνοιξαν» οι ουρανοί στο νησί – Απογευματινή καταιγίδα, φούσκωσαν ποτάμια (Βίντεο)

Έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε στην Πάρο το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαρτίου.

Μετά από ένα παρατεταμένο διάστημα ανομβρίας στο νησί, το καιρικό σκηνικό στα μέσα του Μαρτίου άλλαξε και η καλοδεχούμενη καταιγίδα που ξεκίνησε γύρω στις 7 το απόγευμα έχοντας εκτός από ένταση και διάρκεια αποτέλεσε «όαση» για το άνυδρο χώμα του νησιού.

Η ραγδαιότητα του φαινομένου ήταν τέτοια που ποτάμια στην Παροικία και στα χωριά φούσκωσαν. Το φαινόμενο της βροχόπτωσης, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, θα συνεχιστεί κατά διαστήματα μέχρι και το Σάββατο 18/3. Κορύφωση σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αναμένεται το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή 17/3.

parianostypos

Διαβάστε Περισσότερα » " Πάρος: «Άνοιξαν» οι ουρανοί στο νησί – Απογευματινή καταιγίδα, φούσκωσαν ποτάμια (Βίντεο)"

Επεισόδιο με πυροβολισμούς στον Ασπρόπυργο – Σφαίρα πέρασε ξυστά από αστυνομικό

Το σοβαρό επεισόδιο έγινε το βράδυ της Τετάρτης (15/3) στον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα στα Νεόκτιστα, όπου οι αστυνομικοί έλαβαν σήμα για ληστεία.

Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ πήγαν στα Νεόκτιστα και ενώ αναζητούσαν το ακριβές σημείο της ληστείας, ξαφνικά έπεσε «βροχή» πυροβολισμών. Οι πληροφορίες μιλούν για 15 πυροβολισμούς!

Μία σφαίρα πέρασε ξυστά από το κράνος ενός αστυνομικού και καρφώθηκε στο αλεξίσφαιρο άλλου.

Ο αστυνομικός είναι καλά στην υγεία του ωστόσο πήγε στο 401 νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει ξεκαθαριστεί αν όντως στο σημείο έγινε κάποια ληστεία ή αν πρόκειται για το ενδεχόμενο ενέδρας που στήθηκε στους αστυνομικούς.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδιο με πυροβολισμούς στον Ασπρόπυργο – Σφαίρα πέρασε ξυστά από αστυνομικό"

Έξω φρενών ο Τατάρ: Απειλεί ότι θα πάει Βρυξέλλες εάν ο Χριστοδουλίδης δει τον Γκουτέρες

«Φραστικά πυρά» κατά του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Χριστοδουλίδη και του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, εξαπέλυσε απόψε ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Λίγο μετά τη συνάντηση που είχε στα κατεχόμενα με την Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα του ΟΗΕ Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, ο κύριος Τατάρ προειδοποίησε ότι εάν κλειστεί ραντεβού Χριστοδουλίδη-Γκουτέρες στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, τότε θα πάρει το αεροπλάνο και θα πάει και ο ίδιος στις Βρυξέλλες για να απαιτήσει να δει τον ΓΓ του ΟΗΕ!

H θέση του τουρκοκύπριου ηγέτη διατυπώθηκε τόσο κατά τη συνάντηση με την αξιωματούχο του ΟΗΕ Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, όσο και σε δημόσιες δηλώσεις που έκανε ο ίδιος τονίζοντας ότι δεν θα δεχθεί να είναι «ριγμένος» έναντι του Προέδρου της Κύπρου.

Ο κατοχικός ηγέτης δήλωσε ενοχλημένος και με τις επικείμενες συναντήσεις που θα έχει ο Νίκος Χριστοδουλίδης με ξένους ηγέτες και επικεφαλής θεσμών στις Βρυξέλλες, λέγοντας ότι αυτό είναι άδικο και ότι αποτελεί εμπόδιο στις προσπάθειες για επανέναρξη διαλόγου για λύση του Κυπριακού.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Κύπρο, Ο Ερσίν Τατάρ αρνήθηκε την πρόταση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για τριμερή συνάντηση την οποία του μετέφερε η Ρόζμαρι Ντι Κάρλο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Έξω φρενών ο Τατάρ: Απειλεί ότι θα πάει Βρυξέλλες εάν ο Χριστοδουλίδης δει τον Γκουτέρες"

Αγία Βαρβάρα: Καρέ -καρέ η έφοδος της Δίωξης Ναρκωτικών σε σπίτια – Οκτώ συλλήψεις, ο ένας πήδηξε από μπαλκόνι

Η Δίωξη Ναρκωτικών πραγματοποίησε μεγάλη επιχείρηση στην Αγία Βαρβάρα, όπου συνέλλαβε συνολικά οκτώ άτομα και μάλιστα ένα από αυτά τραυματίστηκε, καθώς πήδηξε από μπαλκόνι.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, από την ανάλυση των οποίων διαπιστώθηκε η δράση ατόμων στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών, στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

Ακολούθως, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, της Ο.Π.Κ.Ε. καθώς και αστυνομικός σκύλος.

Στο πλαίσιο αυτό συνελήφθησαν οχτώ (8) ημεδαποί (επτά άνδρες και μία γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Σημειώνεται ότι, από τους ανωτέρω ένα άτομο προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης πηδώντας από μπαλκόνι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο γόνατο.

Ακολούθησαν έρευνες σε 8 οικίες, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 51,2 γραμμάρια κοκαΐνης,
  • 431 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
  • 4 ζυγαριές ακριβείας,
  • πλήθος νάιλον συσκευασιών,
  • 4.148,5 ευρώ και 24 δολάρια ΗΠΑ,
  • 15 κινητά τηλέφωνα,
  • 3 συσκευές καταγραφής εικόνας,
  • 6 κάμερες ασφαλείας και
  • 5 τηλεοράσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται.

Ακολουθούν φωτογραφίες:

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγία Βαρβάρα: Καρέ -καρέ η έφοδος της Δίωξης Ναρκωτικών σε σπίτια – Οκτώ συλλήψεις, ο ένας πήδηξε από μπαλκόνι"

Μαύρη Θάλασσα: Θρίλερ με το βυθισμένο drone - Επιχείρηση ανέλκυσης από τους Ρώσους, σβήνουν το λογισμικό οι ΗΠΑ

Συνεχίζεται το κατασκοπευτικό θρίλερ πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα για το αμερικανικό drone, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, η Μόσχα θα επιχειρήσει να εντοπίσει το βυθισμένο drone.

«Δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να το ανακτήσουμε ή όχι, αλλά πρέπει να γίνει. Και σίγουρα θα εργαστούμε πάνω σε αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νικολάι Πατρούσεφ. Αξίζει να επισημανθεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες - σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του Πολεμικού Ναυτικού - δεν έχουν στην περιοχή πολεμικά πλοία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον έχει λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία των πολύτιμων στοιχείων που έχουν σχέση με το drone που κατέπεσε στη Μαύρη Θάλασσα.

«Χωρίς να μπω σε πολλές λεπτομέρειες, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι έχουμε λάβει μέτρα για να προστατεύσουμε πολύτιμα στοιχεία που έχουν να κάνουν με το συγκεκριμένο drone. Είναι ιδιοκτησία των Ηνωμένων Πολιτειών. Προφανώς δεν θέλουμε να δούμε κανέναν να το πιάνει στα χέρια του πέρα ​​από εμάς», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον Κίρμπι οι ΗΠΑ θα ήθελαν να βρουν το drone, ωστόσο εάν το πράξει η Ρωσία «τότε η ικανότητά της να εκμεταλλευθεί χρήσιμες πληροφορίες θα έχουν ελαχιστοποιηθεί πολύ». Πάντως, δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι μίλησαν στο CNN και επισήμαναν ότι οι ΗΠΑ διέγραψαν το ευαίσθητο λογισμικό του drone έτσι ώστε η Ρωσία να μην καταφέρει να μαζέψει μυστικές πληροφορίες.

Η διαγραφή του λογισμικού έγινε μετά την «επαφή» του drone με τα δύο Su-27. Ακόμη οι Αμερικανοί ανέφεραν ότι τα ρωσικά SU-27 άδειασαν καύσιμα μπροστά από το drone χθες το πρωί. Κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου συμβάντος ένα από τα Su-27 συγκρουστηκε με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Από τη σύγκρουση υπήρξε ζημιά στον έλικα του drone με αποτέλεσμα η διοίκηση των ΗΠΑ να το ρίξει στη Μαύρη Θάλασσα.

Και μέσα σε όλα αυτό το Κρεμλίνο μιλάει για «προβοκάτσια» σχολιάζοντας τη σύγκρουση του Su - 27 με το  MQ-9 Reaper σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου πρεσβευτή στις ΗΠΑ και οι οποίες μεταδίδονται από το πρακτορείο RIA Novosti.

«Αντιμετωπίζουμε αυτό το περιστατικό ως προβοκάτσια», είπε ο Ανατόλι Αντόνοφ λίγο μετά την κλήση του από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ όπου του κοινοποιηθεί η «έντονη διαμαρτυρία» της αμερικανικής κυβέρνησης για το συμβάν.

Τέλος η Ουάσινγκτον αναφέρει ότι το drone συνετρίβη εξαιτίας της σύγκρουσης με το μαχητικό Su-27, αν και κάτι τέτοιο το απορρίπτει κατηγορηματικά η Μόσχα που ισχυρίζεται ότι κατέπεσε μετά από απότομο ελιγμό.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μαύρη Θάλασσα: Θρίλερ με το βυθισμένο drone - Επιχείρηση ανέλκυσης από τους Ρώσους, σβήνουν το λογισμικό οι ΗΠΑ"

Έως και 3 φορές πάνω το επίδομα «ιδιαίτερων συνθηκών» στις Ένοπλες Δυνάμεις – Αναλυτικά παραδείγματα

Σημαντικές αυξήσεις στο επίδομα «ιδιαιτέρων συνθήκων» εργασίας για τα στελέχη του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών και η οποία δημοσεύθηκε πρόσφατα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα για τους υπαξιωματικούς που επανδρώνουν φυλάκια σε μικρά νησιά (βραχονησίδες) ή τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που επιτηρούν στο Ανατολικό Αιγαίο, το επίδομα τριπλασιάζεται!

Πηγές του υπουργείου Άμυνας αναφέρουν ότι το οικονομικό όφελος που προκύπτει για τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων που βρίσκονται σε αποστολή και για το προσωπικό του Στρατού και της Αεροπορίας που εκτελεί «ειδική αποστολή» είναι αδιαμφισβήτητο και πλέον δημιουργείται μια νέα κανόνικότητα για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακολουθούν ενδεικτικά παραδείγματα

Για τον Στρατό Ξηράς

  • Ανθυπολοχαγός που μεταβαίνει για αποστολή ενίσχυσης ασφαλείας συνόρων των ΕΤΑΣ (Ειδικών Τμημάτων Ασφάλειας Συνόρων), για 10 ημέρες θα λαμβάνει 600,00 € έναντι 293,50 € του προηγούμενου καθεστώτος, δηλαδή προκύπτει όφελος 306,50 €.
  • Αρχιλοχίας της Ζ ΄ΜΑΚ που πραγματοποιεί 4 ειδικές αποστολές μηνιαία, θα λαμβάνει 240,00 € έναντι 117,40 € του προηγούμενου καθεστώτος, δηλαδή προκύπτει όφελος 122,60 €.
  • Επιλοχίας που μετέχει σε ειδική αποστολή επάνδρωσης ΕΦ των μικρονήσων (βραχονησίδων) 5 ημερών, θα λαμβάνει 300,00 € έναντι 97,85 € του προηγούμενου καθεστώτος, δηλαδή προκύπτει όφελος 202,15 €.

Για το Πολεμικό Ναυτικό

  • Κελευστής που συμμετέχει σε Σκοπούν Φρεγάτας διάρκειας 15 ημερών θα λάβει 900,00 ευρώ αντί των 293,55 ευρώ του προηγούμενου καθεστώτος, δηλαδή 606,45 ευρώ παραπάνω. Η συγκεκριμένη απασχόληση συνιστά ειδική αποστολή εντός περιοχής ευθύνης Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.
  • Σημαιοφόρος που συμμετέχει στην Επιτήρηση και Προστασία των νήσων του ανατολικού Αιγαίου για 30 ημέρες θα λάβει 1.800 ευρώ αντί των 587,10 ευρώ του προηγούμενου καθεστώτος, δηλαδή 1.212,90 ευρώ παραπάνω. Η συγκεκριμένη απασχόληση επίσης συνιστά ειδική αποστολή εντός περιοχής ευθύνης Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.
  • Ανθυπασπιστής που συμμετέχει στις επιχειρήσεις IRINI και UNIFIL για 90 ημέρες εκ των οποίων 60 εν πλω, θα λάβει 9.000 ευρώ αντί των 5.622 ευρώ του προηγούμενου καθεστώτος, δηλαδή 3.378 ευρώ παραπάνω. Η συγκεκριμένη απασχόληση συνιστά ειδική αποστολή εκτός περιοχής ευθύνης Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.
  • Ανθυποπλοίαρχος που συμμετέχει σε επιχείρηση Συνοδείας Δυνάμεων Αεροπλανοφόρων για 30 ημέρες εκ των οποίων οι 20 εκτός και οι 10 εντός περιοχής ευθύνης Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, θα λάβει 2.600 ευρώ αντί των 782,70 του προηγούμενου καθεστώτος, δηλαδή 1817,30 ευρώ παραπάνω.

Για την Πολεμική Αεροπορία

  • Σμηνίες έως και νέοι ΕΠΟΠ που συμμετέχουν σε Πληρώματα ή Τεχνικό προσωπικό Επιφυλακής (READINESS Α/Φ και ΑΝ Ε/Π) διάρκειας 7 ημερών θα λάβουν 420 ευρώ αντί των 205,45 ευρώ του προηγούμενου καθεστώτος, δηλαδή 214,55 ευρώ παραπάνω.
  • Ανθυποσμηναγοί έως Σμηναγοί που συμμετέχουν σε Πληρώματα ή Τεχνικό προσωπικό Επιφυλακής (READINESS Α/Φ και ΑΝ Ε/Π) διάρκειας 7 ημερών θα λάβουν 420 ευρώ αντί των 205,45 ευρώ του προηγούμενου καθεστώτος, δηλαδή 214,55 ευρώ παραπάνω.
  • Επισμηναγοί έως Αντισμήναρχοι που συμμετέχουν σε Πληρώματα ή Τεχνικό προσωπικό Επιφυλακής (READINESS Α/Φ και ΑΝ Ε/Π) διάρκειας 7 ημερών θα λάβουν 420 ευρώ αντί των 205,45 ευρώ του προηγούμενου καθεστώτος, δηλαδή 214,55 ευρώ παραπάνω.
  • Σμήναρχοι που συμμετέχουν σε Πληρώματα ή Τεχνικό προσωπικό Επιφυλακής (READINESS Α/Φ και ΑΝ Ε/Π) διάρκειας 7 ημερών θα λάβουν 420 ευρώ αντί των 205,45 ευρώ του προηγούμενου καθεστώτος, δηλαδή 214,55 ευρώ παραπάνω.

 lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Έως και 3 φορές πάνω το επίδομα «ιδιαίτερων συνθηκών» στις Ένοπλες Δυνάμεις – Αναλυτικά παραδείγματα"

Απεργία 16 Μαρτίου: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Οι συγκεντρώσεις από τα συνδικάτα

Σε νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων προχωρούν τα συνδικάτα αύριο Πέμπτη (16/3) με αφορμή τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Στην απεργία συμμετέχει τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, που αποφάσισε τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ, καλεί σε απεργιακό συλλαλητήριο, στην Πλατεία Συντάγματος, στις 11 π.μ. ενώ η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, την ίδια ώρα.

Πώς κινηθούν Μετρό, Τραμ, ΗΣΑΠ

Στην απεργία της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ στις 16 Μαρτίου συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς. Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα σωματεία στα μέσα σταθερής τροχιάς, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση οι συρμοί στις Γραμμές 1, 2, 3 και του Τραμ θα κινηθούν από τις 10:00 έως τις 15:00.

Κατά το χρονικό αυτό διάστημα λειτουργίας των Γραμμών του Μετρό, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, οι σταθμοί «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ομόνοια» θα παραμείνουν κλειστοί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς δίχως να πραγματοποιούν στάση.

Αναλυτικά:

Γραμμή 1 «Πειραιάς – Κηφισιά»: Οι σταθμοί της Γραμμής θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 10 το πρωί, οπότε και θα αρχίσουν να αναχωρούν οι πρώτοι συρμοί από τους τερματικούς και ενδιάμεσους σταθμούς.

Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν από τους τερματικούς σταθμούς Κηφισιά και Πειραιά στις 14:35.

Γραμμές 2 και 3 Μετρό: Οι σταθμοί θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 10 το πρωί, ενώ οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

- από Ανθούπολη προς Ελληνικό στις 14:56
- από Ελληνικό προς Ανθούπολη στις 14:52
- από Δημοτικό Θέατρο προς Δ. Πλακεντίας στις 14:47
- από Δ. Πλακεντίας προς Δημοτικό Θέατρο στις 14:54
- από Δημοτικό Θέατρο προς Αεροδρόμιο στις 14:31
- από Αεροδρόμιο προς Δημοτικό Θέατρο στις 14:34

Τραμ: Οι πρώτοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

- από Σύνταγμα προς Πικροδάφνη στις 10:18
- από Πικροδάφνη προς Σύνταγμα στις 09:58
- από Ασκ. Βούλας προς Αγ. Τριάδα στις 09:55
- από Αγ. Τριάδα προς Ασκ. Βούλας στις 10:07

Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

- από Σύνταγμα προς Πικροδάφνη στις 14:42
- από Πικροδάφνη προς Σύνταγμα στις 14:22
- από Ασκ. Βούλας προς Αγ. Τριάδα στις 14:07
- από Ασκ. Βούλας προς Σεφ στις 14:10
- από Ασκ. Βούλας προς Πικροδάφνη στις 14:31
- από Αγ. Τριάδα προς Ασκ. Βούλας στις 14:19
από Αγ. Τριάδα προς 2 η Αγ. Κοσμά στις 14:31

Λεωφορεία και τρόλεϊ

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ, την Πέμπτη 16 Μαρτίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ - ΟΣΥ τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

«Το δυστύχημα στα Τέμπη δεν πρέπει να ξεχαστεί, οι υπεύθυνοι να πληρώσουν. Απαιτούμε συγκοινωνίες ασφαλείς, σύγχρονες, ποιοτικές με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή» δηλώνουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους.

Παράλληλα, με στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία στην πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας. Η έξοδος των οχημάτων από τα αμαξοστάσια θα γίνει στις 8:30 π.μ.

Κανονικά αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια στις γραμμές οι οποίες έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ.

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. για την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, γνωστοποιούν με ανακοίνωσή τους και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Κατά την ημέρα της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, θα κυκλοφορούν 50 λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας, ενώ κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια της νυχτερινής γραμμής του Αεροδρομίου (Ν1) και της ειδικής υπηρεσίας εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ.

Χωρίς πλοία

Δεμένα θα παραμείνουν την Πέμπτη τα πλοία στα λιμάνια της χώρας, καθώς η ΠΝΟ θα συμμετέχει στην απεργία.

Η απεργία αρχίζει στις 00.01 της 16ης Μαρτίου και θα λήξει στις 24.00 της ίδιας ημέρας, όπως αναφέρει στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΠΝΟ.

Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχει και η Ενωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ).

«Η ΕΕΕΚΕ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16 Μαρτίου, από 00.01 ως 24.00», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση. Λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών στην απεργία, από 00:01 έως 24:00 τοπική ώρα, η AEGEAN και η Olympic Air ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι είναι υποχρεωμένες να προβούν σε ακυρώσεις του συνόλου των προγραμματισμένων πτήσεων του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου.

Οι επιβάτες που διαθέτουν εισιτήρια σε πτήσεις που επηρεάζονται θα λάβουν μήνυμα από την εταιρεία, ή από τα αντίστοιχα ταξιδιωτικά γραφεία μέσω των οποίων προμηθεύτηκαν τα εισιτήριά τους. Για τους επιβάτες όλων των πτήσεων που επηρεάζονται παρέχεται η δυνατότητα αλλαγής εισιτηρίων χωρίς κόστος επανέκδοσης και διαφορά ναύλου.

Kλειστά σχολεία

Την ίδια ώρα, κλειστά θα μείνουν σχολεία την Πέμπτη 16 Μαρτίου, καθώς η ΟΛΜΕ ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει «συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 16/3» και καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 και σε όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις ανά τη χώρα.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 για να απαιτήσουμε μαζί με όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών.

Χαιρετίζουμε τους/τις εργαζόμενους/ες, τους μαθητές και τις μαθήτριές μας και το φοιτητικό κίνημα που συμμετείχαν στις ως τώρα κινητοποιήσεις και καλούμε σε ένταση και συνέχεια του αγώνα. Το δυστύχημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί! Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε να αποκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες της τραγωδίας που ζει ο λαός μας, να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι και να μην κρύβονται πίσω από τα «ανθρώπινα» λάθη.

Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να σιωπήσουμε και φυσικά δεν το κάνουμε, αντίθετα από την πρώτη στιγμή βγήκαμε στους δρόμους και αγωνιζόμαστε για να πληρώσουν καταρχήν οι ένοχοι και για να μην υπάρξει άλλη τέτοια τραγωδία. Όλες και Όλοι στον αγώνα», αναφέρει η ΟΛΜΕ στην ανακοίνωσή της για την απεργίας της Πέμπτης 16 Μαρτίου.

Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν και η ΔΟΕ συνεπώς, και καθηγητές και δάσκαλοι θα πάρουν μέρος στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για μεθαύριο Πέμπτη 16 Μαρτίου.

Απεργούν οι δικηγόροι

Τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης και την αποχή από τις δικαστικές αίθουσες αποφάσισε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας. Παράλληλα, αποφασίστηκε η δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας στην εκκρεμή σχετική ποινική διαδικασία με αυτοπρόσωπη παράσταση των προέδρων της Συντονιστικής Επιτροπής στη Λάρισα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Απεργία 16 Μαρτίου: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Οι συγκεντρώσεις από τα συνδικάτα"

Γεραπετρίτης: Τη νύχτα της τραγωδίας στα Τέμπη το κέντρο τηλεδιοίκησης της Λάρισας λειτουργούσε απολύτως

Δεν θέλω να μου αποδίδεται ως μομφή ότι ήρθα για να κάνω διάχυση ευθυνών. Δεν έχω άγνοια ή περιορισμένη γνώση. Δεν είμαι περιορισμένης ευθύνης όπως το παρουσίασαν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε ξεκινώντας την δευτερολογία του ο κ. Γεραπετρίτης στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής.

Απαντώντας στα πολλά ερωτήματα γιατί δεν ορκίστηκε υπουργός Μεταφορών απάντησε μεταξύ άλλων: «Υπάρχει το σύνταγμα που λέει στο άρθρο 37 που λέει ότι ο υπουργός ορίζεται με ΠΔ και υπάρχει και η διάταξη που λέει ότι ο υπουργός ορίζεται από τον πρωθυπουργό και υπάρχει και η πρόβλεψη ότι ο εκάστοτε υπουργός Επικρατείας μπορεί να αναλαμβάνει επικεφαλής υπουργείου. Με το ίδιο ΠΔ ορίστηκε και ο κ. Πιερρακάκης. Στο ΠΔ ορίζεται ως υπουργός Επικρατείας. Προφανώς και δεν χρειάζεται να ορκιστώ».

Ο κ. Γεραπετρίτης επέμεινε ότι αυτό το πεδίο δεν πρέπει να είναι πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και επέρριψε ευθύνες στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι το μετέτρεψε ακριβώς σε αυτό. Άκουσα ότι το δυστύχημα οφείλεται αποκλειστικά στην κυβέρνηση και θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο, είπε.

Την συγνώμη που είπαμε εκ μέρους όλου του πολιτικού συστήματος δεν την άκουσα από κανέναν σας εδώ, είπε. Επανέλαβε ότι θα γίνει πλήρης διερεύνηση και θα πάει μέχρι τέλους.

Για τις συμβάσεις είπε: «Ας υποθέσουμε ότι δεν ήταν το 33% που παραδώσατε. Τι παραδόθηκε το 2016; Από τους 52 παραδόθηκαν οι 17. Μηδέν κέντρο τηλεδιοίκησης από τα τρία και η λήξη της σύμβασης ήταν ο 2016. Ναι, υπάρχουν ευθύνες διαχρονικές. Από το 2017 έως το 2019 δεν έγινε απολύτως τίποτα για την συμπληρωματική σύμβαση».

Ο κ. Γεραπετρίτης κατέθεσε στα πρακτικά όλα όσα πιστοποιούν την έκταση παραλαβής του έργου όπως του ζητήθηκε και πρόσθεσε: Άκουσα με λύπη τον κ. Φάμελλο να προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει λέγοντας ότι έχουμε άγνοια για τα δημόσια έργα.

Στην συνέχεια, ο υπουργός Επικρατείας είπε όσον αφορά στο ζήτημα του προσωπικού ότι είναι μια μεγάλη πληγή. Υπάρχει έλλειψη προσωπικού σε πολλές και κρίσιμες υποδομές στην χώρα. Έγινε όμως μια προσπάθεια να στελεχωθεί ο ΟΣΕ σε κρίσιμες θέσεις σε ότι αφορά στην δρομολόγηση των συρμών. Μην υποτιμάτε τα ΔΠΥ. Προσελήφθησαν τακτικά και όχι μέσω ΑΣΕΠ γιατί γλιτώσαμε πολύ χρόνο έτσι.

Πήγαμε και δρομολογήσαμε τις 217 προσλήψεις με τακτικό προσωπικό και 200 με ΔΠΥ που θα παραμείνουν. Θα δούμε πως θα αξιοποιήσουμε τους φύλακες ισόπεδων διαβάσεων.  

Επί ΣΥΡΙΖΑ στις θέσεις αυτές προβλέφθηκαν 35 προσλήψεις και έκανε 24 εκ των οποίων 13 σταθμάρχες.

Για την τηλεδιοίκηση στην Λάρισα είπε: Μας παραδόθηκε το 2019 κατεστραμμένη. Δεν λειτουργούσε λόγω της φωτιάς. Δεν υπήρχε όταν παραλάβαμε. Άρα όλα γίνονταν χειροκίνητα. Ανακτήθηκε σε πλήρη λειτουργία στην Λάρισα 1η Νοεμβρίου του 2022.

Πρόσθεσε ότι την κρίσιμη νύχτα παρότι είχαν προβλεφθεί οι 2 σταθμάρχες, το κέντρο τηλεδιοίκησης της Λάρισας λειτουργούσε απολύτως! Αποδεικνύεται γιατί όλη την ημέρα όλες οι δρομολογήσεις έγιναν με αυτόματη χάραξη. Αυτό που συνέβη είναι ότι ο συγκεκριμένος σταθμάρχης επέλεξε να κάνει χειροκίνητη δρομολόγηση. Και έγιναν μια σειρά λάθη που οδήγησαν στο δυστύχημα.

Για την επιτροπή εμπειρογνωμόνων είπε ότι δεν υποκαθιστά την δικαιοσύνη αλλά θα βγάλει ένα τεχνικό πόρισμα το οποίο θα συνδράμει το έργο της δικαιοσύνης.

Τόνισε ακόμα ότι το 2019 δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση στην Λάρισα. Όταν παραδόθηκε ήταν καμένη. Υπήρχε μόνο ο φυσικός σταθμάρχης. Δεν υπήρχε επίσης ποτέ υποχρέωση για 2 σταθμάρχες.

Επίσης, πρόσθεσε ότι σήμερα δεν υπάρχει προϊστάμενος αμαξοστοιχίας γιατί καταργήθηκε τον Μάρτιο του 2019. Η κατάσταση το 2019 σίγουρα δεν ήταν ίδια με την σημερινή αλλά χειρότερη, είπε χαρακτηριστικά.

Για την απουσία των υφυπουργών και τις μομφές της αντιπολίτευσης ο κ. Γεραπετρίτης ρώτησε: Ο κ.Σπίρτζης που είναι σήμερα; Εγώ αισθάνομαι ότι καλύπτω όλες τις ερωτήσεις αλλά ξαναρωτώ: Που είναι ο κ. Σπίρτζης σήμερα; Γνωρίζει περισσότερο από τον καθένα το αντικείμενο.

Τέλος, για τα περί ρουσφετιών που ακούστηκαν είπε ότι ενώ ήταν ακόμα νωπή η κατάσταση του δυστυχήματος ακουγόταν ότι ο σταθμάρχης ήταν ρουσφέτι. Αυτό είναι ντροπή! Προήλθε από την κινητικότητα. Χρειαζόταν ρουσφέτι ενώ υπήρξαν πλεονάζουσες 16 θέσεις; Διερωτήθηκε.

Απέρριψε επίσης τις αιτιάσεις τις αντιπολίτευσης ότι δεν έχει υποχρέωση η Hellenic Train να κάνει επενδύσεις με την σύμβαση που έχει υπογραφεί.

Αναφερόμενος σε θέματα ασφάλειας ο κ. Γεραπετρίτης είπε: Εγώ θα μπω στο πρώτο τρένο που θα επανεκκινήσει. «Κυρίως για λόγους ψυχολογικούς θα μπω μαζί με τους ανθρώπους για να μην νομίζουν ότι είναι προσχηματικό όλο αυτό», είπε χαρακτηριστικά. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γεραπετρίτης: Τη νύχτα της τραγωδίας στα Τέμπη το κέντρο τηλεδιοίκησης της Λάρισας λειτουργούσε απολύτως"

Hellenic Train: Με €42.000 αποζημιώνει τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη - €5.000 στους τραυματίες

Ανακοίνωση εξέδωσε η Hellenic Train σχετικά με τις προκαταβολές για την κάλυψη των άμεσων οικονομικών αναγκών, τόσο των οικογενειών των θανόντων επιβατών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη όσο και των τραυματιών.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία δεν ευθύνεται για το δυστύχημα, αλλά τόσο για λόγους ιδιαίτερης κοινωνικής ευαισθησίας και λαμβάνοντας υπόψη την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και Πρακτική σε ανάλογα σιδηροδρομικά δυστυχήματα, θα καταβάλλει:

- στις οικογένειες των θανόντων επιβατών προκαταβολή ποσού 42.000 ευρώ.

- στους τραυματίες επιβάτες, ανεξαρτήτως σοβαρότητας του τραυματισμού προκαταβολή ποσού (α) 5.000 ευρώ εάν κατά την ημερομηνία αυτής της ανακοίνωσης δεν νοσηλεύονται σε οποιοδήποτε νοσηλευτικό ίδρυμα ή κλινική και (β) 10.000 ευρώ εάν κατά την ημερομηνία αυτής της ανακοίνωσης παραμένουν νοσηλευμένοι σε οποιοδήποτε νοσηλευτικό ίδρυμα ή κλινική και προς τον σκοπό της κάλυψης άμεσων οικονομικών αναγκών.

Παράλληλα, στις οικογένειες των θανόντων, στους τραυματίες και στους λοιπούς επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας θα δοθεί αποζημίωση 300 ευρώ για τις αποσκευές τους.

Υπενθυμίζεται ότι η Hellenic Train την προηγούμενη εβδομάδα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημέρωσε πως δεν θα ενεργοποιήσει την εξαίρεση για την καταβολή αποζημιώσεων για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στη Λάρισα.

Όπως είναι γνωστό, ο ΟΣΕ και η Hellenic Trains εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής αποζημιώσεων με υπουργικές αποφάσεις - η πρώτη εκδόθηκε το 2009 - οι οποίες ανανεώνονται για μία πενταετία. Η τελευταία ανανέωση - που δεν μπορεί να ανανεωθεί, σύμφωνα με την Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων - έγινε το 2019 και λήγει το 2024.

Η ανακοίνωση της εταιρείας για τις προκαταβολές

Στο πλαίσιο της δεδομένης απόφασης της Διοίκησης της Hellenic Train να καταβάλλει προκαταβολές για την κάλυψη των άμεσων οικονομικών αναγκών, τόσο των οικογενειών των θανόντων επιβατών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος της επιβατικής αμαξοστοιχίας ICΕ62 της 28ης Φεβρουαρίου 2023, όσο και των τραυματιών-επιβατών του ιδίου δυστυχήματος και παρά το γεγονός ότι η εταιρεία δεν ευθύνεται για το ανωτέρω δυστύχημα, αλλά τόσο για λόγους ιδιαίτερης κοινωνικής ευαισθησίας όσο και λαμβάνοντας υπόψη την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και Πρακτική σε ανάλογα σιδηροδρομικά δυστυχήματα, ανακοινώνεται σήμερα η διαδικασία και οι λεπτομέρειες καταβολής των σχετικών προκαταβολών ως ακολούθως:

H Hellenic Train θα καταβάλλει:

Στις οικογένειες των θανόντων επιβατών προκαταβολή ποσού € 42.000,00.

Στους τραυματισθέντες επιβάτες, ανεξαρτήτως σοβαρότητας του τραυματισμού προκαταβολή ποσού (α) € 5.000,00 εάν κατά στην ημερομηνία αυτής της ανακοίνωσης δεν νοσηλεύονται σε οποιοδήποτε νοσηλευτικό ίδρυμα ή κλινική και (β) € 10.000,00 εάν κατά την ημερομηνία αυτής της ανακοίνωσης παραμένουν νοσηλευμένοι σέ οποιοδήποτε νοσηλευτικό ίδρυμα ή κλινική και προς τον σκοπό της κάλυψης άμεσων οικονομικών αναγκών όλων των ανωτέρω παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία δεν προβλέπει συγκεκριμένο ποσό ελάχιστης προκαταβολής.

Στις οικογένειες των θανόντων, στους τραυματίες και στους λοιπούς επιβάτες της ανω αμαξοστοιχίας κατά την στιγμή τού δυστυχήματος, αποζημίωση ποσού € 300,00 για τις πάσης φύσεως αποσκευές τους, περιλαμβανομένων χειραποσκευών, προσωπικών αντικειμένων και ζώων.

Για την καταβολή των ανωτέρω ποσών, προς απλοποίηση και την επιτάχυνση των διαδικασιών οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν στην Hellenic Train τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1. Οι δικαιούχοι των προκαταβολών εξαιτίας θανάτου θα πρέπει να προσκομίσουν πρωτότυπο ή νομίμως επικυρωμένο αντίγραφο Πιστοποιητικού Εγγυτέρων Συγγενών. Αρκεί ένας εκ των αναφερομένων στο ανωτέρω Πιστοποιητικό να προσκομίσει αυτό, υπογράφοντας Υπεύθυνη δήλωση είτε θεωρημένη από ΚΕΠ είτε εκδοθείσα μέσω gov.gr ότι ενεργεί για λογαριασμό και των λοιπών αναφερομένων στο ως άνω Πιστοποιητικό συγγενών καθώς και κάθε άλλου τυχόν νόμιμου κληρονόμου.

2. Οι δικαιούχοι των προκαταβολών εξαιτίας τραυματισμού τους αρκεί να συμπεριλαμβάνονται στους επίσημους καταλόγους τραυματιών και να προσκομίσουν (α) είτε Αστυνομικό Δελτίο Ταυτότητας (ΑΔΤ) είτε οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας (π.χ. διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης κ.ά.), (β) έγγραφο που πιστοποιεί το ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ τους και (γ) έγγραφο εισαγωγής τους σέ νοσηλευτικό ίδρυμα ή κλινική, καθώς και το τυχόν εξιτήριο και (δ) το εισιτήριό τους, εφόσον αυτό υπάρχει.

3. Σε σχέση με τις χειραποσκευές, προσωπικά αντικείμενα και ζώα οι δικαιούχοι αρκεί να προσκομίσουν είτε Αστυνομικό Δελτίο Ταυτότητας (ΑΔΤ) είτε οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας (π.χ. διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης), καθώς και το εισιτήριο, εφόσον αυτό υπάρχει

Οι δικαιούχοι όλων των ανωτέρω κατηγοριών μπορούν να υποβάλουν κάθε απαιτούμενο κατά τα ανωτέρω δικαιολογητικό υπό μορφή επικυρωμένου φωτοαντίγραφου στην ειδική προς τούτο ηλεκτρονική υπηρεσία – ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση υποδοχής αιτημάτων : claims@hellenictrain.gr μαζί με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας τους (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ηλεκτρονική διεύθυνση-email, τηλέφωνο).

Εκτός από όλα τα ανωτέρω η Hellenic Train έχει δημιουργήσει ειδική ομάδα, η οποία βάσει των υπαρχουσών καταστάσεων των δικαιούχων όλων των ανωτέρω κατηγοριών, θα αναλάβει τη διαχείριση των αιτημάτων των κατ΄ ιδίαν δικαιούχων για την διευκόλυνση υλοποίησης όλων των ανωτέρω μέτρων.

Τέλος, σημειώνεται ότι παρά το γεγονός ότι η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να αποτιμηθεί σε οποιαδήποτε χρηματική παροχή εντούτοις η απόφαση της Εταιρείας, των άνω προκαταβολών υπερβαίνει τις ελάχιστες υποχρεώσεις που προβλέπονται για τη σιδηροδρομική επιχείρηση από τον υπ΄ αριθμόν 1371/2007 Ευρωπαϊκό Κανονισμό σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των επιβατών, σιδηροδρομικών γραμμών. Σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 1371/2007 (ΕΚ), προβλέπεται η καταβολή προκαταβολών (και μόνον) εκ μέρους της σιδηροδρομικής επιχείρησης σε περίπτωση τραυματισμού ή θανάτου επιβάτη, η οποία αφορά στην κάλυψη των άμεσων οικονομικών αναγκών. Η εν λόγω προκαταβολή δεν δύναται να είναι μικρότερη του ποσού των 21.000€, σε περίπτωση θανάτου επιβάτη, ενώ για την περίπτωση τραυματισμού επιβάτη, προβλέπεται μεν η υποχρέωση καταβολής προκαταβολής στον τραυματισθέντα επιβάτη, αλλά δεν ορίζεται ελάχιστο ποσό προκαταβολής. Επίσης, ρητά επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με το ανωτέρω άρθρο 13 του εν λόγω Κανονισμού, η εν λόγω προκαταβολή δεν συνιστά σε καμία περίπτωση αναγνώριση τυχόν ευθύνης της σιδηροδρομικής επιχείρησης. Σημειώνεται ότι στο πεδίο εφαρμογής της ανωτέρω διάταξης (άρθρο 13 ΕΚ 1371/2007) δεν εμπίπτει η κατηγορία των μη τραυματισμένων επιβατών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Hellenic Train: Με €42.000 αποζημιώνει τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη - €5.000 στους τραυματίες"

Τέμπη: Εκδόθηκε στην Ελλάδα από την Τουρκία ο πατέρας του άτυχου μηχανοδηγού

Στην Ελλάδα επιστρέφει ο πατέρας του μηχανοδηγού Νίκου Ναλμπάντη, που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο Δημήτριος Ναλμπάντης μεταφέρθηκε σήμερα στην συνοριακή πύλη Ύψαλα της Ανδριανούπολης, σύμφωνα με δημοσίευμα του DHA, όπου και παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές και επιστρέφει στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ναλμπάντης είναι ένα από τα 57 θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, καθώς ταξίδευε ως επιβάτης στο μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία.

Η κυβέρνηση μετά τον θάνατο του μηχανοδηγού κίνησε άμεσα τις διαδικασίες για να εκδοθεί στη χώρας μας ο πατέρας του που βρίσκονταν κρατούμενος στην Τουρκία. Συγκεκριμένα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, κατόπιν αιτήματος που υπεβλήθη από τη γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ζήτησε από τον Τούρκο ομόλογό του, Σουλεϊμάν Σοϊλού την έκδοση του φυλακισμένου πατέρα του Νίκου Ναλμπάντη.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και η γ.γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής απέστειλαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα στην ελληνική πρεσβεία της Άγκυρας ώστε να επιστρέψει ο πατέρας για την κηδεία του παιδιού του.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τηλεφώνησε στον Νίκο Δένδια και τον ενημέρωσε για τη θετική έκβαση του αιτήματος έκδοσης του πατέρα του μηχανοδηγού.

cnn

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέμπη: Εκδόθηκε στην Ελλάδα από την Τουρκία ο πατέρας του άτυχου μηχανοδηγού"

Κρήτη: Πυροβόλησε σκύλο μπροστά σε δύο μικρά παιδιά


Ένα σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε στην Κρήτη, όπου ένας άνδρας πυροβόλησε τον σκύλο δύο μικρών παιδιών και μάλιστα μπροστά τους.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη του Ρεθύμνου και ενώ τα δύο παιδιά έπαιζαν με το μεγαλόσωμο κουτάβι στην αυλή του σπιτιού τους.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η «Ζωόφιλη Δράση», ο άνδρας που εργάζεται σε εταιρία δίπλα στο σπίτι της οικογένειας, πυροβόλησε στο κεφάλι τον σκύλο, ακριβώς έξω από τον μαντρότοιχο της αυλής του σπιτιού, δίπλα στα παιδιά τα οποία έντρομα άρχισαν να φωνάζουν.

Χάρη στην άμεση κινητοποίηση της οικογένειας, ο σκύλος, που δέχτηκε τριάντα σκάγια στο κεφάλι, θα επιζήσει, ενώ σε βάρος του άνδρα που πυροβόλησε το άτυχο ζώο υπεβλήθη μήνυση.

Η ανάρτηση:

« ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟ ΣΚΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ. Ο ΣΚΥΛΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΗΣ, ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΚΟΥΤΑΒΙΝΟΣ 9 ΜΗΝΩΝ, ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΚΛΕΙΣΤΗ. ΤΟ ΖΩΟ ΒΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΠΥΡΟΒΟΛΟ ΟΠΛΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΔΡΑ, ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΤΟ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΤΡΟΤΟΙΧΟ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΖΩΑΚΙ. Ο ΑΡΗΣ ΕΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΣΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΩΝΩΝ ΤΩΝ ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΖΗΣΕΙ. Ο ΚΑΚΟΠΟΙΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΤΟΜΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ, ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ Ή ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΥΡΩ ΤΟΥ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΥΧΗ Η ΣΦΑΙΡΑ Ή ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ ΔΕΝ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΑΚΙΑ, ΕΝΩ Ο ΣΚΥΛΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΥΧΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΜΟΝΟ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΑΠΟ ΣΚΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΣΚΥΛΙΟΥ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΦΟΝΙΑ».

creta24

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Πυροβόλησε σκύλο μπροστά σε δύο μικρά παιδιά"

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Τριήμερο με ισχυρές καταιγίδες, ενισχυμένους ανέμους και χαλάζι

Σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε χθες 14 Μαρτίου, προχώρησε σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιώντας για τα ισχυρά φαινόμενα που αναμένονται από σήμερα έως και την Παρασκευή 17 Μαρτίου και ποιες περιοχές θα επηρεάσουν.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Α. Σήμερα Τετάρτη (15-03-2023)

α) στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Από αργά το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
β) από τις απογευματινές ώρες στα νησιά βορείου και ανατολικού Αιγαίου και από αργά το βράδυ στα Δωδεκάνησα.

Β. Την Πέμπτη (16-03-2023)

α) μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.
β) από το μεσημέρι κατά διαστήματα στις Κυκλάδες και την Κρήτη.
γ) στα Δωδεκάνησα νωρίς το πρωί και ξανά από το απόγευμα.
δ) από το απόγευμα στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Γ. Την Παρασκευή (17-03-2023)

α) στην Κρήτη όπου τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το πρωί του Σαββάτου (18-03-2023).
β) μέχρι το μεσημέρι στην Εύβοια και τις Κυκλάδες.
γ) μέχρι το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Τριήμερο με ισχυρές καταιγίδες, ενισχυμένους ανέμους και χαλάζι"

Τουρκία: 9 νεκροί από πλημμύρες στις σεισμόπληκτες περιοχές – Ανάμεσά τους και ένα παιδί ενάμισι ετών

Οι κάτοικοι των περιοχών στην Τουρκία που χτυπήθηκαν από τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ βιώνουν δύσκολες στιγμές, καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες με συνέπεια εννιά άνθρωποι ανάμεσά τους και ένα παιδί ενάμισι ετών να χάσουν τη ζωή τους.

Στην Σανλιούρφα της Τουρκίας τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους σε υπόγεια διάβαση που πλημμύρισε, ενώ ένας νεκρός έχει αναφερθεί και στην Αντιγιαμάν.

Έχουν πλημμυρίσει και σκηνές στους καταυλισμούς που έχουν στηθεί για τους σεισμόπληκτους.

Τα ορμητικά νερά παρασύρουν τα πάντα στο διάβα τους και άνθρωποι παλεύουν στους χειμάρρους για να σώσουν μητέρες και παιδιά.

 

Να σημειωθεί ότι στην Σανλιούρφα εκκενώθηκε νοσοκομείο και οι ασθενείς από τη ΜΕΘ μεταφέρθηκαν σε γειτονικά νοσοκομεία. 

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: 9 νεκροί από πλημμύρες στις σεισμόπληκτες περιοχές – Ανάμεσά τους και ένα παιδί ενάμισι ετών"

Λαμία: Μαθήτρια κατήγγειλε ότι έμεινε έγκυος από το βιαστή της

Θύμα βιασμού καταγγέλλει ότι έπεσε ανήλικη, που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας της, η οποία όπως υποστηρίζει, έμεινε έγκυος από τον δράστη.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ανήλικης, ο βιασμός της έγινε τον Οκτώβριο του 2021 στην περιοχή του Κάστρου από 18χρονο, ο οποίος μάλιστα σύμφωνα με τα λεγόμενά της της έδωσε και ήπιε -πιθανόν- αναισθητικό, προκειμένου να ολοκληρώσει τις πράξεις του. Ωστόσο, όπως αναφέρει το lamiareport.gr, η καταγγελία από τη νεαρή μαθήτρια έγινε, όταν συνειδητοποίησε ότι είναι 5,5 μηνών έγκυος.

Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του, ο οποίος σήμερα είναι 20 ετών, παρουσίασε ενώπιον του ανακριτή μια εντελώς διαφορετική εκδοχή που δεν έχει να κάνει με βιασμό. Ζήτησε μάλιστα να υποβληθεί και σε εξέταση DNA, ώστε να αποδειχθεί, ότι δεν έχει σχέση με το μωρό της ανήλικης, ενώ υποστηρίζει, ότι συνευρέθηκαν μία και μοναδική φορά, σε άλλη ημερομηνία από αυτή που παρουσιάζει η κοπέλα και ταιριάζει με την εγκυμοσύνη και αυτό έγινε με τη θέλησή της σε σπίτι συγγενικού του προσώπου και όχι στο Κάστρο.

Μετά την απολογία του το μεσημέρι της Τρίτης 14 Μαρτίου 2023, ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Λαμία: Μαθήτρια κατήγγειλε ότι έμεινε έγκυος από το βιαστή της"

Reuters: Η Τουρκία θα εγκρίνει τις επόμενες ημέρες την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Θετική φαίνεται πως είναι η Άγκυρα αναφορικά με την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και σύμφωνα με αξιωματούχους από την Τουρκία αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ανάψει το «πράσινο φως».

Σύμφωνα με όσα είπαν στο Reuters, όπου δημοσιεύει και το σχετικό ρεπορτάζ, το τουρκικό κοινοβούλιο αναμένεται να επικυρώσει την ένταξη της Φινλανδίας, πριν κλείσει στα μέσα Απριλίου για εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου.

 Όπως έχει ανακοινώσει η Τουρκία μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να φτάσει στη χώρα ο Φινλανδός πρόεδρος για να συζητήσει με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την ενταξιακή πορεία της χώρας του στην Ευρωατλαντική συμμαχία.

«Οι διμερείς σχέσεις και η αίτηση ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα συζητηθούν στις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Κωνσταντινούπολη», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Από την άλλη υπάρχει κατήφεια από την πλευρά της Σουηδίας, καθώς όπως φαίνεται υπάρχει καθυστέρηση στη δική της διαδικασία ένταξης. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Reuters: Η Τουρκία θα εγκρίνει τις επόμενες ημέρες την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ"

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη γέφυρα Σερβίων μετά τις σοβαρές ρωγμές

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη Γέφυρα των Σερβίων διέταξε, έπειτα από τις σοβαρές ρωγμές που εντοπίστηκαν κατά την τεχνική επιθεώρηση,  η διευθύνουσα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κοζάνης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Kozan.gr, με παραγγελία της Διευθύνουσας την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης προς την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης διατάχθηκε η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί:

1. εάν τα μέτρα που έχουν ληφθεί μετά την πρόσφατη διαπίστωση ρωγμών στους τένοντες της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων διασφαλίζουν συνθήκες ασφαλούς χρήσεως της γέφυρας ακόμα και για οχήματα μικρότερα των 3,5 τόνων, γεγονός που παραγγέλλεται να διακριβωθεί με κάθε μέσο,

2. εάν συνεπεία των υπαρχόντων περιορισμών στη χρήση της γέφυρας διασφαλίζεται η ασφαλής κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων (άνω των 3,5 τόνων) από εναλλακτικές διαδρομές, ιδίως στις περιπτώσεις που τα οχήματα αυτά διέρχονται από κατοικημένες περιοχές και

3. ποιές ενέργειες έχουν γίνει έως σήμερα για την αποκατάσταση του προβλήματος ασφαλούς κυκλοφορίας στην Γέφυρα Σερβίων και ποιοι είναι οι λόγοι καθυστέρησης επίλυσης του εν λόγω προβλήματος, (επισημαίνεται ότι συναφής ποινική δικογραφία σχηματίσθηκε και το έτος 2020).

Στην ίδια παραγγελία τονίζεται η ανάγκη λήψεως ακόμα και μέτρων παντελούς απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε περίπτωση διαπιστώσεως έστω και της παραμικρής πιθανότητας κινδύνου κατάρρευσης της εν λόγω γέφυρας, μέχρι εξασφαλιστεί ότι η χρήση της δεν ενέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη γέφυρα Σερβίων μετά τις σοβαρές ρωγμές"

Εφυγε από τη ζωή ο θρύλος της ΑΕΚ Μίμης Παπαϊωάννου

Το aftodioikisi.gr συμμετέχει στην απεργία των δημοσιογράφων, ωστόσο πρέπει να προχωρήσουμε στη δημοσίευση της έκτακτης όσο και θλιβερής αυτής είδησης. Πέθανε σε ηλικία 81 ετών, ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής αλλά και πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ΑΕΚ, δίνοντας μάχη για χρόνια με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Μίμης Παπαϊωάννου γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου 1942 στη Νέα Νικομήδεια της Ημαθίας. Ο πατέρας του Κώστας ήταν έφορος στην τοπική ποδοσφαιρική ομάδα Νέα Γενεά και έτσι ο μικρός Μίμης ήρθε από νωρίς σε επαφή με τα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Το ποδοσφαιρικό του ταλέντο δεν άργησε να φανεί και η αγάπη του για την ποδοσφαιρική μπάλα ήταν αναμφίβολη. Εγκατέλειψε το σχολείο νωρίς μοιράζοντας τον χρόνο τους ανάμεσα στο γήπεδο και στο κουρείο του χωριού όπου εργαζόταν ως βοηθός.
Το καλοκαίρι του 1962 ο 20χρονος Μίμης Παπαϊωάννου ντύνεται με την κιτρινόμαυρη φανέλα ξεκινώντας μια αναπόσπαστη πορεία 18 χρόνων. Η σχέση του με την «Ένωση» διαταράχτηκε όταν δεν του επέτρεψαν να κάνει το άλμα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η ισπανική ομάδα προσέφερε μυθικά ποσά: 4 εκατ. δραχμές στην ΑΕΚ και 750.000 δραχμές στο παίκτη. Την περίοδο εκείνη ακολούθησε τον Στέλιο Καζαντζίδη, τη Μαρινέλα και τον Χρήστο Νικολόπουλου στη Γερμανία για συναυλία.

«Αφού η ΑΕΚ δε σε θέλει, έλα μαζί μας» του είχε πει ο Στέλιος Καζαντζίδης όπως έχει αναφέρει ο ίδιος ο Παπαϊωάννου στην αυτοβιογραφία.

Ηχογράφησε συνολικά επτά τραγούδια μεταξύ των οποίων και του πασίγνωστου Ύμνου της ΑΕΚ σε μουσική Στέλιου Καζαντζίδη και στίχους Χρήστου Κολοκοτρώνη.
«Η οικογένεια της ΑΕΚ θρηνεί την απώλεια του μεγάλου Μίμη Παπαϊωάννου που έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί στα 81 του χρόνια. Ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ομάδας μας πέρασε στην αιωνιότητα, έχοντας παλέψει για χρόνια με σοβαρά προβλήματα υγείας», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΑΕΚ.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ

Η οικογένεια της ΑΕΚ θρηνεί την απώλεια του μεγάλου Μίμη Παπαϊωάννου που έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί στα 81 του χρόνια. Ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ομάδας μας πέρασε στην αιωνιότητα, έχοντας παλέψει για χρόνια με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής του 20ου αιώνα, όπως αναδείχθηκε από τη Διεθνή Υπηρεσία Στατιστικής Ποδοσφαίρου (IFFHS) το 2000, γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου 1942 στην Νέα Νικομήδεια της Ημαθίας. Εκεί έπαιξε πρώτη φορά ποδόσφαιρο, πριν τον αποκτήσει η Βέροια το 1959. Με το ποσό ρεκόρ, για την εποχή, των 175 χιλ. δραχμών, η ΑΕΚ θα καταφέρει να τον αποκτήσει το 1962. Έμελλε να είναι μια από τις πιο σημαντικές μεταγραφές στην ιστορία της ΑΕΚ, την οποία υπηρέτησε μέχρι το 1979, κατακτώντας 5 Πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα.

Μαζί με τον Κώστα Νεστορίδη και τους άλλους μεγάλους άσους της εποχής οδήγησαν την «Ένωση» στην κατάκτηση του τίτλου το 1963. Μετά τον τίτλο του 1963, πρωταγωνίστησε στις κατακτήσεις των πρωταθλημάτων του 1968, του 1971, του 1978 και του 1979, στα Κύπελλα του 1964, του 1966 και του 1978, στην συμμετοχή στα προημιτελικά του Πρωταθλητριών το 1968-69 και στα ημιτελικά του ΟΥΕΦΑ το 1977. Σφράγισε μάλιστα την τελευταία πρόκριση, αυτή στα προημιτελικά με αντίπαλο την Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς, σκοράροντας με ασύλληπτη κεφαλιά (με τη γνωστή ικανότητά του να στέκεται στον αέρα) το τρίτο γκολ που οδήγησε την αναμέτρηση στην παράταση και στη συνέχεια στα πέναλτι, όπου προκρίθηκε η ΑΕΚ.

Ο Μίμης Παπαϊωάννου ήταν ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για την ΑΕΚ, με 289 γκολ σε 566 εμφανίσεις. Τα 236 σε 481 εμφανίσεις στην Α’ Εθνική. Ηταν επίσης πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα, το 1964 και το 1966. Στην Εθνική Ελλάδας αγωνίστηκε 61 φορές με 21 γκολ.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Εφυγε από τη ζωή ο θρύλος της ΑΕΚ Μίμης Παπαϊωάννου"

Τέμπη: Ραγδαίες εξελίξεις – Από το 2017 γνώριζε ο ΟΣΕ για τα επικίνδυνα τούνελ

Λίγα 24ωρα πριν την απολογία του προϊστάμενου επιθεώρησης και των δύο σταθμαρχών της απογευματινής βάρδιας σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την απόλυτη εγκατάλειψη του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας που έρχονται στην επιφάνεια μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου 2023, με 57 νεκρούς, ενώ το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι μισθοί των εργαζομένων στον ΟΣΕ, οι οποίοι πραγματικά… ζαλίζουν.

Απαρχαιωμένα τούνελ και ερειπωμένες υποδομές

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, τα τούνελ κοντά στον σταθμό του Αγίου Στεφάνου είναι απαρχαιωμένα, ενώ στάζουν νερά λόγω της διάβρωσης που έχουν υποστεί λόγω της απουσίας συντήρησης.

Πρόκειται για ένα σημείο από το οποίο καθημερινά περνούν δεκάδες αμαξοστοιχίες.

Ίδια εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, όπου οι σταθμοί έχουν εγκαταλειφθεί και ρημάζουν μετά το πλιάτσικο.

Η σήραγγα των Τεμπών, σε απόσταση αναπνοής από το σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος δεν έχει πυρασφάλεια ούτε καν έξοδο κινδύνου, ενώ λίγα μέτρα από τον Άγιο Στέφανο η φθορά είναι τεράστια με τους εργαζόμενους να καταγγέλουν ακόμα και το ενδεχόμενο κατάρρευσης.

Ο Παντελής Μπαριάνος, αντιπρόεδρος εργαζομένων ΟΣΕ αναφέρει ότι από την διάβρωση της οροφής είναι πολύ λογικό να φύγουν και κομμάτια στη γραμμή.

Ενώ όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι αυτό οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού.

Εκτός από τη διάβρωση στα τούνελ, οι πινακίδες σήμανσης είναι γεμάτες σκουριά, ενώ ούτε τα φανάρια λειτουργούν, καθώς τα καλώδια είναι κομμένα.

Και στη Σίνδο όμως, στη Θεσσαλονίκη, η εικόνα του σταθμού είναι αυτή της εγκατάλειψης με πολλές φθορές αλλά και κλοπές.

Χαρακτηριστικό είναι πως στις 15 από τις 18 σήραγγες σύμφωνα με την αυτοψία της πυροσβεστικής και του ΟΣΕ οι ελλείψεις τις κρίνουν ακατάλληλες.

Στον ΟΣΕ ήξεραν για την κατάσταση στις σήραγγες

Την ίδια ώρα ο ΣΚΑΪ αποκαλύπτει ένα έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο φαίνεται πως ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ ήταν ενήμερος για την κατάσταση σε κάποια από τα τούνελ από τους ίδιους τους εργαζόμενους ήδη από το 2017. Το εν λόγω έγγραφο αποκαλύπτει τρία πολύ σοβαρά ζητήματα.

Αρχικά γίνεται λόγος για αδυναμία συντήρησης του ΟΣΕ των προηγμένων συστημάτων πυρασφάλειας τα οποία έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν από το 2009 στις σήραγγες των Τεμπών.

Παράλληλα, οι υπηρεσίες του ΟΣΕ δεν έχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία ή το απαραίτητο προσωπικό και τα κατάλληλα ανταλλακτικά για τις εργασίες συντήρησης.

Τέλος το έγγραφο αποτελεί μία πραγματική κραυγή αγωνίας απέναντι σε όλους εκείνους που συστηματικά κλέβουν τον εξοπλισμό του ΟΣΕ.

Μάλιστα στο έγγραφο γίνεται έκκληση προς κάποιον ιδιώτη που θα μπορούσε ακόμη και περιστασιακά να αναλάβει την συντήρηση του εξοπλισμού, ο οποίος ουσιαστικά για 8 ολόκληρα χρόνια από το 2009 έως και το 2017 ήταν αφημένος να ρημάζει.

Το 2017 βρέθηκε ένας ιδιώτης, ο οποίος προχώρησε έναντι 9.000 ευρώ στην αντικατάσταση κάποιων λαμπτήρων, ωστόσο από εκεί και πέρα δεν υπάρχει καμία ένδειξη για συντήρηση στα επίμαχα τούνελ.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέμπη: Ραγδαίες εξελίξεις – Από το 2017 γνώριζε ο ΟΣΕ για τα επικίνδυνα τούνελ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news