facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Εκλογές στη Ισπανία: Μπροστά το Λαϊκό κόμμα με μικρές διαφορές από τους Σοσιαλιστές

Προηγείται το Λαϊκό Κόμμα  του Σοσιαλιστικού, στις Ισπανικές εκλογές μετά την καταμέτρηση άνω του 68% των ψήφων.

Το Λαϊκό Κόμμα εξασφαλίζει 131 έδρες, το Σοσιαλιστικό Κόμμα 128, το Vox 33 και η συμμαχία Sumar 30 έδρες.

Σύμφωνα με μετρήσεις, πριν ανοίξουν οι κάλπες, το Λαϊκό Κόμμα (PP) φέρεται να εξασφαλίζει την πρωτιά, χωρίς όμως να εξασφαλίζει κοινοβουλευτική πλειοψηφία (176 έδρες), κάτι που θα μπορούσε να πετύχει  σε περίπτωση συνεργασίας του PP με το ακροδεξιό Vox.

ΑΜΠΕ /https://www.naftemporiki.gr/kosmos/1497332/ekloges-sti-ispania-mprosta-to-laiko-komma-me-mikres-diafores-apo-toys-sosialistes/

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές στη Ισπανία: Μπροστά το Λαϊκό κόμμα με μικρές διαφορές από τους Σοσιαλιστές"

Πέντε χρόνια από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Εκδηλώσεις μνήμης έγιναν σήμερα στο Μάτι, καθώς συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από τις 23 Ιουλίου 2018, την ημέρα που ξέσπασε ο πύρινος εφιάλτης που κόστισε τη ζωή σε 104 ανθρώπους.

Κάτοικοι του Ματιού αλλά και των γύρω περιοχών παρευρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην τελετή μνήμης για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς. Στο μνημείο των θυμάτων εψάλη επιμνημόσυνη δέηση για τους 104 νεκρούς.

Παράλληλα, συγγενείς και φίλοι των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, άναψαν φαναράκια μέσα στη θάλασσα, κατά τη διάρκεια της τελετής μνήμης των θυμάτων.

Το πρωί τελέστηκε το μνημόσυνο για τη συμπλήρωση πέντε χρόνων στον Ιερό Ναό της Παντοβασίλισσας Ραφήνας, χωροστατούντος του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικολάου.

Πέντε χρόνια από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Πέντε χρόνια από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέντε χρόνια από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι"

Κέρκυρα: Εκκενώνονται 12 περιοχές λόγω της πυρκαγιάς

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στην Κέρκυρα, και για τον λόγο αυτό δόθηκε εντολή εκκένωσης με μήνυμα του 112 για 12 περιοχές του νησιού.

Ειδικότερα, πριν λίγη ώρα ζητήθηκε η εκκένωση των περιοχών Ρου, Κατάβολο, Κέντρωμα, Τρίτσι, Κοκκοκύλας, Σαρακηνιάτικα, Πλαγιά, Καλάμι, Βλαχάτικα, Καβαλλέραινα προς την περιοχή Ύψος.

Λίγα λεπτά αργότερα, δόθηκε εντολή εκκένωσης των περιοχών Βιγγλατούρι και Νησάκι προς Μπαρμπάτι.

Παράλληλα, στο νησί της Κέρκυρας σπεύδουν σκάφη του λιμενικού προκειμένου να βρίσκεται σε επιφυλακή στην περίπτωση που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χερσαία μετακίνηση.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Κέρκυρα: Εκκενώνονται 12 περιοχές λόγω της πυρκαγιάς"

Δημητσάνα: Δύο παιδιά και συνολικά 5 τραυματίες από το ατύχημα σε αγώνα ράλι

Το σοβαρό ατύχημα σε αγώνα ράλι στη Δημητσάνα καταγράφηκε από κινητό τηλέφωνο. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία…

Εκτός πίστας βγήκε αγωνιστικό αυτοκίνητο σε αγώνα ράλι, στη Δημητσάνα, σήμερα (23/7) το πρωί, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θεατές. Τουλάχιστον πέντε εξ αυτών διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων δύο παιδιά.

Συγκεκριμένα, ο οδηγός του οχήματος βγήκε εκτός πίστας στον αγώνα ράλι 22ης Ανάβασης Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου, στην οποία συμμετέχουν 69 οδηγοί, παρασύροντας όσους θεατές δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν.

Οι πέντε τραυματίες διακομίσθηκαν στο κέντρο υγείας Δημητσάνας, αλλά ένας εξ αυτών χρειάστηκε να διακομισθεί εν συνεχεία στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο στην Τρίπολη. 

Λίγο αργότερα, σημειώθηκε και δεύτερο ατύχημα, όταν ένα ακόμη αγωνιστικό αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του και τραυμάτισε έναν φωτογράφο.  

Με δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση, ο δήμαρχος Γορτυνίας, Ευστάθιος Κούλης, τόνισε πως οι τραυματίες είναι εκτός κινδύνου και πως ένας εξ αυτών πήρε εξιτήριο. Ο δήμαρχος Γορτυνίας επισήμανε πως είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται.

Η 22η Ανάβαση Δημητσάνας διεξήχθη υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας, διεξάγεται από το Αθλητικό Σωματείο Start Line και αποτελεί τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδος.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημητσάνα: Δύο παιδιά και συνολικά 5 τραυματίες από το ατύχημα σε αγώνα ράλι"

Ενημέρωση εκπροσώπου Τύπου ΠΣ: Πύρινα μέτωπα σε Ρόδο, Κάρυστο, Δερβενάκι Αχαΐας, Θήβα, και Βόλο – 64 νέες δασικές πυρκαγιές

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στα πύρινα μέτωπα που μαίνονται σε όλη τη χώρα.

Σήμερα, εκδηλώθηκαν 64 νέες δασικές πυρκαγιές με τις πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλη την επικράτεια να διαχειρίζονται συνολικά 82 δασικές πυρκαγιές, όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος, Βασίλης Βαθρακογιάννης. Ταυτόχρονα, όπως είπε, το τελευταίο εικοσιτετράωρο αντιμετωπίστηκαν 345 περιστατικά που αφορούσαν πυρκαγιές και διασώσεις σε αστικές περιοχές της χώρας.

Η πυρκαγιά που εξακολουθεί να απασχολεί μεγάλο αριθμό πυροσβεστικών δυνάμεων είναι αυτή της Ρόδου, όπως τόνισε ο κ. Βαθρακογιάννης. Εκεί επιχειρούν 266 πυροσβέστες με 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 55 οχήματα και από αέρος περιοδικά επιχειρούν 10 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. «Σε αυτή τη μάχη είναι δίπλα μας όλοι οι συναρμόδιοι φορείς. Δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, δυνάμεις που έχουν διατεθεί μέσω διμερών συμφωνιών. Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας έχουν διαθέτει πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα. Επίσης μέσα έχουν διατεθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση, από τις πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες που μας διαθέτουν ανθρώπινο δυναμικό αλλά και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Βαθρακογιάννη, σχεδόν σε όλες τις ανοιχτές πυρκαγιές δεν έλειψαν και σήμερα οι αναζωπυρώσεις.

Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως είπε, δημιούργησαν μεγάλο μέτωπο που έφτασε κοντά σε οικισμούς όπως αυτή που εκδηλώθηκε ο μεσημέρι πολύ κοντά στο Ασκληπιείο Ρόδου.

Αναφορικά με τον Πλατανιστό Καρύστου, είπε ότι, σήμερα το μεσημέρι εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα 3 διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς εκ των οποίων η μία εστία έχει ελεγχθεί και οι άλλες 2 είναι σε εξέλιξη ενώ επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος 6 αεροσκάφη.

«Στην Κάρυστο η πυρκαγιά έχει λάβει διαστάσεις», υπογράμμισε και προσέθεσε ότι για αυτό το λόγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112 και αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η εκκένωση των οικισμών Λιβάδι, Ποτάμι, Περναράκι, Πλατανιστός με κατεύθυνση προς Κάρυστο.

« Παρά τις αντίξοες συνθήκες, ισχυρές δυνάμεις επίγειες και εναέριες συνεχίζουν να επιχειρούν σε πολλές πυρκαγιές. Στην Υλίκη Θήβας, στο Μετόχι Επιδαύρου, στο Δερβενάκι Αχαΐας, στον Αστακό Μεσολογγίου, και στην Αμυγδαλιά Βόλου. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Οι συνθήκες παραμένουν ακραίες . Απευθύνουμε έκκληση προς τους πολίτες που εκκενώνουν οικισμούς. Για τη δική σας ασφάλεια σε περίπτωση που επιθυμείτε την επιστροφή στο χώρο κατοικίας ή διαμονής θα πρέπει υποχρεωτικά να ενημερώνεστε από τις αρμόδιες αρχές. Όλες οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού», επισήμανε ο κ. Βαθρακογιάννης.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ενημέρωση εκπροσώπου Τύπου ΠΣ: Πύρινα μέτωπα σε Ρόδο, Κάρυστο, Δερβενάκι Αχαΐας, Θήβα, και Βόλο – 64 νέες δασικές πυρκαγιές"

Μεγάλη φωτιά στη βόρεια Κέρκυρα - Εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή της Περίθειας στην Κέρκυρα.

Όπως μεταδίδει το Corfu tv, στο σημείο βρίσκονται πυροσβέστες αλλά και η πολιτική προστασία του Δήμου της Βόρειας Κερκυρας.

Όλες οι προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής είναι να την θέσουν υπό έλεγχο αν και οι δυο εστίες σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες έχουν ξεφύγει καίγοντας δεντρα και χόρτα στην παλιά Περίθεια.

Στην πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στη βόρεια Κέρκυρα δόθηκε 112 για εκκένωση από τους οικισμούς Πόρτες, Μεγκουλα, Σημιές, Παλιά Περιθεια και Σάγκα προς Κασσιόπη.

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Μεγάλη φωτιά στη βόρεια Κέρκυρα - Εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί"

Καιρός αύριο: Ο καύσωνας σαρώνει τη χώρα και τη Δευτέρα (24/07)

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά έως 6 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην ανατολική χώρα και τη μικρότερη στη δυτική. Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και κατά τόπους στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη θα φθάσουν τους 37 με 39 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 39 και τοπικά 40 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 και τοπικά 37 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 με 37 και πιθανώς κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 39 και κατά τόπους στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 39 με 40 και κατά τόπους στην κεντρική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο έως 41 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 36 και στη νότια Κρήτη έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 36 και στα Δωδεκάνησα έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ο καύσωνας σαρώνει τη χώρα και τη Δευτέρα (24/07)"

Καύσωνας: Οι ακραίες θερμοκρασίες σήμερα - Πού έσπασαν τα κοντέρ με 46,4 βαθμούς (Πίνακας)

Στην κορύφωση της δεύτερης φάσης του καύσωνα την Κυριακή 23/07, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr οι μέγιστες τιμές θερμοκρασίας ξεπέρασαν σε πολλές περιοχές τους 40 °C. Όπως φαίνεται στην Eικόνα 1, 180 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες άνω των 40 ºC, ενώ σε 87 από αυτούς η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε τους 42 ºC. Η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στο Γύθειο και ήταν ίση με 46.4 ºC.

Η καταγραφή αυτή αποτελεί και την μεγαλύτερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ιστορικά στο δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Μeteo.gr από το 2006. Το προηγούμενο ρεκόρ σημειώθηκε στην Μακρακώμη Φθιώτιδας στις 2 Αυγούστου του 2021 με τιμή 46.3 ºC.

kafsonasssss

Σάκης Αρναούτογλου: Επιτέλους, έρχεται το τέλος του καύσωνα - Πού και πότε θα έχουμε μπόρες

Το τέλος του καύσωνα... σήμανε ο Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος σε ανάρτησή του μίλησε μέχρι και για... μπόρες.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, η Τετάρτη φαίνεται πως θα είναι η τελευταία μέρα του καύσωνα, ενώ από την Πέμπτη το θερμόμετρο πέφτει υπό των 40 βαθμών και δεν αποκλείεται να σημειωθούν μέχρι και μπόρες.

Αναλυτικά η ανάρτηση που έκανε ο Σάκης Αρναούτογλου

«Φίλες και φίλοι! Ορατό μεν είναι επιτέλους το τέλος του καύσωνα, με την ερχόμενη όμως Τετάρτη, 26 Ιουλιόυ να αποτελεί κατα την ταπεινή μου άποψη, την τελευταία αλλά και την πιο επικίνδυνη καιρικά μέρα από πλευράς καύσωνα και λιβα μέχρι σήμερα! Απο κει και μετά υπαρχουν ενδείξεις και για κάποια αστάθεια σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΟΜΩΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ!

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ!

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΩΣ ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΜΑΤΙΑ!!!

Για να υπολογίσετε με αρκετή ακρίβεια τη θερμοκρασία στην περιοχή που σας ενδιαφέρει, διαβάστε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τις επεξηγήσεις στο μετεώγραμμα σας παρακαλώ γιατί όπως είναι φυσικο ανάλογα με την περιοχή, το υψόμετρο και την γειτνίαση στη θάλασσα οι θερμοκρασίες θα διαφέρουν!!»

ieidiseis 

Διαβάστε Περισσότερα » " Καύσωνας: Οι ακραίες θερμοκρασίες σήμερα - Πού έσπασαν τα κοντέρ με 46,4 βαθμούς (Πίνακας) "

Πάτρα: Συλλήψεις για την κατάρρευση της γέφυρας, συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού

Και νέα σύλληψη πραγματοποιήθηκε για το δυστύχημα με την κατάρρευση της γέφυρας στην Πάτρα, από την οποία ένας  άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν. Νωρίτερα τρία άτομα, ο υπεύθυνος του έργου και δύο χειριστές, είχαν συλληφθεί.

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένουν οι προσπάθειες απεγκλωβισμού τουλάχιστον δύο ατόμων κάτω από τα συντρίμμια της γέφυρας.

Στο μεταξύ, το εργατικό κέντρο της Πάτρας προκήρυξε 24ωρη απεργία για αύριο Δευτέρα, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα, ενώ στις 9:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, έξω από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου.

«Απαιτούμε την άμεση διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος και την απόδοση ευθυνών» τονίζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

 
Η ανακοίνωση της εμπλεκόμενης εταιρείας

Η ΑΒΑΞ ΑΕ γνωστοποιεί ότι σήμερα Κυριακή 23/7/23 στο 206 χλμ της Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου εκτελούσε προγραμματισμένες εργασίες κατεδάφισης γέφυρας (φορέας κατεύθυνσης προς Πάτρα).

Μετά τη διακοπή των εργασιών και παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα μέτρα που είχαν ληφθεί, στο χώρο βρέθηκαν άτομα μη έχοντα εργασία τα οποία τραυματίστηκαν (ένα από τα οποία θανάσιμα) από τμήματα της γέφυρας που κατέρρευσαν.

H Εταιρεία από την πρώτη στιγμή συνεργάζεται στενά με τις αρχές στο πλαίσιο διερεύνησης του συμβάντος. Η ΑΒΑΞ ΑΕ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στους οικείους του θανόντα και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Ακούγονται φωνές κάτω από τη γέφυρα που κατέρρευσε

Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων ακούγονταν φωνές κάτω από τη γέφυρα της κατέρρευσε ενώ στις έρευνες χρησιμοποιήθηκε και drone.

«Γλίτωσα από θαύμα. Ήμουν και εγώ από κάτω. Ήμουν στη γωνία και γλίτωσα από θαύμα» δήλωσε ένας Ρομά που ήταν στο σημείο. Στο σημείο, όπως είπε, ήταν και αρκετοί άλλοι Ρομά που βρίσκονται πεθαμένοι κάτω από το μπετό.

Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 με κόστος 6.517.287,49 ευρώ για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής (Β601 και Κ635).

Πάτρα: Συλλήψεις για την κατάρρευση της γέφυρας, συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού

Οι γέφυρες, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας, βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών.

H τοπική ιστοσελίδα The Best μετέδωσε βίντεο από το σημείο της κατάρρευσης στην περιοχή Μποζαϊτικα. Σε αυτό φαίνεται να έχει πέσει τμήμα της γέφυρας και ένα σκαπτικό μηχάνημα που βρισκόταν επάνω σε αυτή.

Πάτρα: Συλλήψεις για την κατάρρευση της γέφυρας, συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού

Στη σημείο βρέθηκε η κάμερα της ΕΡΤ που μετέδωσε τον απεγκλωβισμό και την μεταφορά ενός εργαζόμενου σε Νοσοκομείο. Έγινε καταμέτρηση των εργαζομένων για να διαπιστωθεί εάν αγνοούνται κάτω από τα συντρίμια και άλλοι εργάτες.

Πάτρα: Συλλήψεις για την κατάρρευση της γέφυρας, συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού

Eν τω μεταξύ, με εντολή του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, ετέθη σε εφημερία και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ώστε μαζί με το νοσοκομείο, «Άγιος Ανδρέας», που εφημερεύει, να υποδεχθούν τραυματίες.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Συλλήψεις για την κατάρρευση της γέφυρας, συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού"

Φωτιά στην Κάρυστο: Εκκενώνονται 4 οικισμοί – Μήνυμα από το 112

Η φωτιά στην Κάρυστο μαίνεται και πλέον απειλούνται σπίτια. Οι πυροσβέστες συνεχίζουν τη μεγάλη μάχη της κατάσβεσης…

Σε προληπτική εκκένωση τεσσάρων οικισμών προχώρα αυτή την ώρα η αστυνομία, η πυροσβεστική αλλά και ο δήμος Καρύστου, καθώς η φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή απειλεί να φτάσει μέχρι τα σπίτια.

Ήδη πριν λίγο οι κάτοικοι της νότιας Εύβοιας έλαβαν σχετικό μήνυμα από το 112 της Πολιτικής Προστασίας με το οποίο τους πληροφορεί ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις περιοχές Λιβάδι, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστό και να απομακρυνθούν προς την περιοχή της Καρύστου.

Ιδιαίτερα δύσκολες αποτυπώνει τις συνθήκες που κυριαρχούν στην Κάρυστο ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Γιώργος Κελαϊδίτης που βρίσκεται κοντά στο Πλατανιστό της Καρύστου. “Μπορεί η φωτιά να απέχει 2 χιλιόμετρα από το χωριό ωστόσο έχει ισχυρό αέρα, χαμηλή βλάστηση, πολύ καπνό και αποπνικτική ατμόσφαιρα” περιγράφει την κατάσταση μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ωστόσο πολύ πιο δύσκολη είναι η κατάσταση από την άλλη πλευρά καθώς οι φλόγες βρίσκονται πολύ πιο κοντά σε οικισμούς. “‘Εχουν ενισχυθεί ιδιαίτερα οι επίγειες δυνάμεις. Ωστόσο όμως τα εναέρια μέσα, που υπήρχαν στην περιοχή, έχουν αποχωρήσει αυτή την ώρα” υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός.

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

🆘 Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Λιβάδι #Ποτάμι #Περναράκι & #Πλατανιστός, εκκενώστε τώρα προς #Κάρυστο

🔥 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

‼️ Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών

ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) July 23, 2023

Σύμφωνα με τον κ Σπανό έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκκένωσης των χωριών μετά το μήνυμα που έχει αποσταλεί από το 112. Τέλος ο κ. Σπανός αναφερόμενος και στη φωτιά που είναι στην Υλίκη της Βοιωτίας υπογράμμισε πώς “είναι μία επικίνδυνη φωτιά που δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε.

Δίνουμε μία πραγματική μάχη με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές μαζί με μηχανήματα και υδροφόρες για να μπορέσουμε να την οριοθετήσουμε» όπως είπε ενώ πρέπει να σημειωθεί πως σε αρκετές περιπτώσεις η Εθνική οδός Αθηνών Λαμίας έχει κλείσει προληπτικά για λίγα λεπτά ενώ η ανησυχία των οδηγών που περνούν από εκεί είναι μεγάλη καθώς είναι αναγκασμένοι να περνούν μέσα από πυκνούς μαύρους καπνούς και κοντά σε εστίες.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Κάρυστο: Εκκενώνονται 4 οικισμοί – Μήνυμα από το 112"

Κορωνοϊός: Καταργείται η μάσκα για εργαζόμενους στα νοσοκομεία – Τι ισχύει για ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Παρελθόν θα αποτελεί στο εξής η μάσκα για υγειονομικούς και το τελευταίο «κάστρο» της πανδημίας πέφτει. Εξαίρεση αποτελούν οι περιπτώσεις υψηλής ευαλωτότητας των ασθενών. Την ίδια στιγμή, σταματά και το rapid test για ανεμβολίαστο προσωπικό που έχει επιστρέψει στα νοσοκομεία από τις αρχές του έτους.

Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας προβλέπεται πλέον μόνο για το υγειονομικό προσωπικό που έρχεται σε επαφή με ασθενείς που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου (ογκολογικοί ασθενείς, ανοσοκατασταλμένοι, μεταμοσχευμένοι και ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας).

Επίσης, η υποχρεωτική διενέργεια rapid τεστ εξακολουθεί να ισχύει μόνο για τους εργαζόμενους σε κλειστές δομές κοινωνικής φροντίδας του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Τον επαναπροσδιορισμό των μέτρων για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, με δεδομένο ότι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας έχει αλλάξει, προανήγγειλε ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, την Παρασκευή. «Η απόφαση επειδή ρωτάτε πότε και αν θα αλλάξει επαναξιολογείται από την επιτροπή δημόσιας Υγείας, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Τώρα τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με πρίν ένα ενάμιση χρόνο», σημείωσε, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή. Όπως πρόσθεσε, η Υπουργική Απόφαση με τα σημερινά μέτρα είναι σε ισχύ έως τις 24 Ιουλίου.

Σε ό,τι αφορά στο υγειονομικό προσωπικό, υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με δύο αποφάσεις της μέσα στο 2022 και κατόπιν προσφυγής εργαζομένων των δημόσιων νοσοκομείων έκρινε συνταγματική την υποχρεωτικότητα του μέτρου υποχρεωτικότητας εμβολιασμού των υγειονομικών. Το συγκεκριμένο μέτρο εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και βασικά των ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία. Για περίπου ένα χρόνο οι υγειονομικοί που δεν είχαν εμβολιαστεί ήταν σε αναστολή εργασίας. Αφού η πανδημία εισήλθε στο στάδιο αποδρομής της οξείας φάσης και η νόσος Covid-19 έγινε περισσότερο διαχειρίσιμη, το Συμβούλιο της Επικρατείας έθεσε θέμα επαναξιολόγησης του μέτρου της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού για τους υγειονομικούς και αποφασίστηκε η επιστροφή τους.

Ποια άλλα μέτρα ισχύουν για τα νοσοκομεία

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση, ισχύουν επίσης τα εξής για νοσοκομεία και δομές Υγείας:

-Λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των δομών υγείας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για όλους τους ασθενείς, ανεξαρτήτως της νόσησής τους από κορωνοϊό.
-Ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για εξέταση είτε με τακτικό ραντεβού είτε εκτάκτως δεν κάνουν τεστ.
-Ασθενείς που προσέρχονται ή εισάγονται – νοσηλεύονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για οποιαδήποτε παροχή υπηρεσίας, υπόκεινται σε υποχρεωτικό rapid test όταν παρουσιάζουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού.
-Το επισκεπτήριο επιτρέπεται σύμφωνα με τον κανονισμό της εκάστοτε δημόσιας ή ιδιωτικής δομής υγείας. Απαγορεύεται η είσοδος στους επισκέπτες που εμφανίζουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού.

Τα νέα μέτρα ισχύουν έως και τη Δευτέρα, 28 Αυγούστου.

ygeiamou

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Καταργείται η μάσκα για εργαζόμενους στα νοσοκομεία – Τι ισχύει για ανεμβολίαστους υγειονομικούς"

Σε επιφυλακή εννέα Περιφέρειες της χώρας – Ακραίος ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική κι άλλες τέσσερις

Συναγερμός έχει σημάνει σε εννέα Περιφέρειες της χώρας για αύριο Δευτέρα 24 Ιουλίου για φωτιές που ενδέχεται να ξεσπάσουν λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για Αττική κι άλλες τέσσερις Περιφέρειες ο κίνδυνος πυρκαγιάς χαρακτηρίζεται ακραίος.

Συγκεκριμένα, στην κατηγορία κινδύνου 5 βρίσκονται οι Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας), Πελοποννήσου (ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Μεσσηνίας), Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Ηλείας) και Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου).

Παράλληλα, στην κατηγορία κινδύνου 4 βρίσκονται οι εξής Περιφέρειες: Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας), Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Καρπάθου, ΠΕ Καλύμνου, ΠΕ Κω), Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας), Κρήτης, Πελοποννήσου (ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας), Ιονίων Νήσων (ΠΕ Κεφαλλονιάς, ΠΕ Ζακύνθου), Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, ΠΕ Αχαΐας), Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr)του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε επιφυλακή εννέα Περιφέρειες της χώρας – Ακραίος ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική κι άλλες τέσσερις"

Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: Το ιστορικό του προβληματικού τμήματος που έγινε το δυστύχημα

Προγραμματισμένη κατεδάφιση της γέφυρας 603 στην περιμετρική της Πάτρας λόγω προβλημάτων στατικότητας αφορούσε το τραγικό συμβάν που σημειώθηκε την Κυριακή το μεσημέρι στην περιοχή Μποζαΐτικα.

Το έργο της αποκατάστασης είχε αναλάβει η εταιρεία ΑΒΑΞ για λογαριασμό της Ολυμπίας Οδού, η οποία κατασκευάζει το κομμάτι Πάτρα-Πύργος και έχει την ευθύνη της συντήρησης και λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου από την Ελευσίνα έως την Πάτρα.

Είχε προγραμματιστεί σήμερα η κατεδάφιση του τμήματος που κατέρρευσε

Είχε ολοκληρωθεί προ μηνών η ανακατασκευή του πρώτου κλάδου της γέφυρας προς Πύργο και σήμερα ήταν προγραμματισμένη η κατεδάφιση του δεύτερου κλάδου στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου συνέβηκε το δυστύχημα.

Η αστυνομία μάλιστα έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρεία παράκαμψη Πατρών και στα δύο ρεύματα (προς Αθήνα και προς Πύργο) καθώς και στην οδό Διοδώρου στην Πάτρα, λόγω της πτώσης της γέφυρας. Στο συγκεκριμένο τμήμα υπήρχαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία με απόφαση της Διεύθυνσης της Αστυνομίας Αχαΐας από την Πέμπτη 20 Ιουλίου λόγω εργασιών κατεδάφισης για την ανακατασκευή της κάτω διάβασης.

Ωστόσο η παρουσία ΡΟΜΑ στην περιοχή αποδεικνύει ελλιπή περιφρούρηση και αποδίδεται στο πλιάτσικο που συντελείται σε αντίστοιχες περιπτώσεις για την κλοπή υλικών και σιδήρου, που στην προκειμένη περίπτωση είχε δυστυχώς τραγική κατάληξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γέφυρα κατασκευάστηκε στις αρχές του 2000 από την Κ.Ι Σαραντόπουλος ωστόσο από ποιον ολοκληρώθηκε παραμένει θολό τοπίο καθώς η κατασκευή της Περιμετρικής Πατρών είχε σπάσει για άγνωστους λόγους σε εννέα εργολαβίες με αποτέλεσμα να μην είναι ορατό στο Μητρώο του υπουργείου, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, αν το έργο ολοκληρώθηκε από την Κ.Ι Σαραντόπουλος ή άλλη τεχνική εταιρεία αφού είχε μεσολάβησε και εργολαβία –σκούπα για να ολοκληρώσει την Περιμετρική της Πάτρας. Η Κ.Ι Σαραντόπουλος έχει πάψει να υφίσταται στον τεχνικό κόσμο καθώς είχε συγχωνευτεί προς 15ετίας με την Παντεχνική και εν συνεχεία με την Άκτωρ ΑΤΕ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: Το ιστορικό του προβληματικού τμήματος που έγινε το δυστύχημα"

Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες – Δύο αγνοούμενοι (Live)

Κατέρρευσε τμήμα γέφυρας στην Πάτρα στην περιοχή Χάραδρο. Σύμφωνα με πληροφορίες στη γέφυρα που βρίσκεται στην είσοδο της Περιμετρικής Οδού γίνονταν εργασίες εδώ και δύο χρόνια. Από την πτώση τμήματος της γέφυρας υπάρχει ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες εργαζόμενοι που έχουν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και στον Άγιο Ανδρέα ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για δύο εγκλωβισμένους.

Ακούγονται φωνές κάτω από τη γέφυρα που κατέρρευσε

Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων ακούγονται φωνές κάτω από τη γέφυρα της κατέρρευσε ενώ στις έρευνες χρησιμοποιείται και drone.

«Γλίτωσα από θαύμα. Ήμουν και εγώ από κάτω. Ήμουν στη γωνία και γλίτωσα από θαύμα» δήλωσε ένας Ρομά που ήταν στο σημείο. Στο σημείο, όπως είπε, ήταν και αρκετοί άλλοι Ρομά που βρίσκονται πεθαμένοι κάτω από το μπετό.

Εμφανώς ταραγμένος ο άνθρωπος με σκόνες στο πρόσωπο περιέγραψε τις δραματικές στιγμές μετά την κατάρρευση της γέφυρας.

Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 με κόστος 6.517.287,49 ευρώ για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής (Β601 και Κ635).

Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες – Δύο αγνοούμενοι (Live)

Οι γέφυρες, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας, βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών.

H τοπική ιστοσελίδα The Best μετέδωσε βίντεο από το σημείο της κατάρρευσης στην περιοχή Μποζαϊτικα. Σε αυτό φαίνεται να έχει πέσει τμήμα της γέφυρας και ένα σκαπτικό μηχάνημα που βρισκόταν επάνω σε αυτή.

Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες – Δύο αγνοούμενοι (Live)

Στο σημείο βρίσκονται ασθενοφόρα και άνδρες της πυροσβεστικής που με τα χέρια και εκπαιδευμένο σκύλο ψάχνουν κάτω από τους τόνους μπετό που έχουν πέσει.

Στη σημείο βρέθηκε η κάμερα της ΕΡΤ που μετέδωσε τον απεγκλωβισμό και την μεταφορά ενός εργαζόμενου σε Νοσοκομείο. Στο σημείο γίνεται καταμέτρηση των εργαζομένων για να διαπιστωθεί εάν αγνοούνται κάτω από τα συντρίμια και άλλοι εργάτες.

Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες – Δύο αγνοούμενοι (Live)

Eν τω μεταξύ, με εντολή του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, τίθεται σε εφημερία και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ώστε μαζί με το νοσοκομείο, «Άγιος Ανδρέας», που εφημερεύει, να υποδεχθούν τραυματίες.

Στο σημείο αναμένεται να φτάσει κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από τα Γιάννενα προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες για τους δύο εγκλωβισμένους αγνοούμενους.

Στο μεταξύ η Τροχαία έχει θέσει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσειςί σε ισχύ στην μεγάλη περιμετρική της Πάτρας, μετά την κατάρρευση τμήματος του δρόμου. Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα και η κίνηση των οχημάτων εκτρέπεται στον κόμβο της Εγλυκάδας.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Διοδώρου, στην Πάτρα, η οποία βρίσκεται κοντά στο τμήμα της μεγάλης περιμετρικής που κατέρρευσε.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες – Δύο αγνοούμενοι (Live)"

Φωτιά στη Ρόδο: Κάηκε το beach bar με τον σερβιτόρο «κολυμβητή» – Ολοκληρωτική καταστροφή

Η φωτιά στη Ρόδο μαίνεται για 6η μέρα και οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες. Το beach bar που βρέθηκε στο επίκεντρο πριν από λίγες μέρες, καταστράφηκε ολοσχερώς…

Η φωτιά στη Ρόδο κατέβηκε από την πλαγιά και σταμάτησε στη θάλασσα. Το beach bar που υπήρχε και είχε βρεθεί στο επίκεντρο για το «θαλάσσιο σερβίρισμα» πελατών πριν από λίγες μέρες, καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι ξαπλώστρες και ο εξοπλισμός που υπήρχαν έγιναν στάχτη.

Όσο περνάνε οι ώρες και αποκαλύπτονται οι τραγικές συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεκτη στη Ρόδο, φαίνεται ότι εκτός από παρθένο δάσος και ζωικό κεφάλαιο έχουν καταστραφεί και αρκετές ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις.

Μεταξύ των επιχειρήσεων που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από την πυρκαγιά που έφτασε στη θάλασσα είναι και το παραλιακό καφέ – μπαρ στο 2ο χλμ. της Λεωφόρου Ρόδου – Καλλιθέας.

Το συγκεκριμένο beach bar από τα πιο γνωστά στη Ρόδο, είχε γίνει γνωστό μετά το σάλο που προκλήθηκε για τον σερβιτόρο που παρέδιδε παραγγελιές… κολυμπώντας και τις παράνομες κατασκευές εντός της θάλασσας. Για το συγκεκριμένο μπαρ στην περιοχή Γλύστρα υπήρξε παρέμβαση από το υπουργείο Εργασίας και το Λιμενικό.

H φωτιά έφτασε μέχρι τη θάλασσα στη συγκεκριμένη περιοχή όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία και κατέστρεψε τις εγκαταστάσεις. Το πλήγμα που δέχεται η Ρόδος και στον τομέα του τουρισμού είναι τεράστιο, με πρόωρες αποχωρήσεις τουριστών και ακυρώσεις πακέτων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στη Ρόδο: Κάηκε το beach bar με τον σερβιτόρο «κολυμβητή» – Ολοκληρωτική καταστροφή"

Αλεξανδρούπολη: Διακινητής έκλεψε φορτηγό με καρπούζια και τα… ξεφoρτώθηκε για να ανεβάσει λαθρομετανάστες

Άγνωστος έκλεψε στην Αλεξανδρούπολη φορτηγό φορτωμένο με καρπούζια και κινούμενο προς τον οικισμό του Άβαντα, τα… ξεφόρτωσε κακήν-κακώς όπως βλέπετε στην φωτογραφία μας.

Αποτέλεσμα ήταν η πλειοψηφία φυσικά να καταστραφούν, ενώ το πιθανότερο είναι να πρόκειται για λαθροδιακινητή, που ξεφορτώθηκε άμεσα τα καρπούζια προκειμένου να μεταφέρει λαθρομετανάστες που θα παραλάμβανε από την ευρύτερη περιοχή, όπως πολύ συχνά συμβαίνει. 

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλεξανδρούπολη: Διακινητής έκλεψε φορτηγό με καρπούζια και τα… ξεφoρτώθηκε για να ανεβάσει λαθρομετανάστες"

ΔΥΠΑ – ΕΦΚΑ: Οι πληρωμές μέχρι τα τέλη Ιουλίου

ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ πληρώνουν συντάξεις και επιδόματα για τον Ιούλιο μέχρι και τις 28.07.2023

Συγκεκριμένα, από τις 24 έως τις 28 Ιουλίου θα καταβληθούν 2,24 δισ. ευρώ σε 4.092.462 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

e-ΕΦΚΑ

1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του Φορέα:

– Την Τετάρτη 26 Ιουλίου θα καταβληθούν 538,19 εκατ. ευρώ για 908.511 κύριες και επικουρικές συντάξεις Αυγούστου, σε συνταξιούχους από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

– Την Πέμπτη 27 Ιουλίου θα καταβληθούν 820,49 εκατ. ευρώ για 1.572.974 κύριες και επικουρικές συντάξεις Αυγούστου, σε συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του ΟΤΕ, των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.

– Την Παρασκευή 28 Ιουλίου θα καταβληθούν 820,77 εκατ. ευρώ για 1.575.547 κύριες και επικουρικές συντάξεις Αυγούστου, σε συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του ΟΤΕ, των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8.

Επιπροσθέτως, την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθούν 20,1 εκατ. ευρώ σε 850 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

Στο πλαίσιο των έκτακτων πληρωμών του e-ΕΦΚΑ, στις 26 Ιουλίου θα καταβληθούν συμπληρωματικά ποσά της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους 25.000 ευρώ σε 80 συνταξιούχους, βάσει του άρθρου 80 του ν.5036/2023.

Επίσης, εντός της εβδομάδας προβλέπεται εμβόλιμη πληρωμή αναδρομικών ποσών συντάξεων από 1/1/2019. Για το ακριβές ποσό και το πλήθος των δικαιούχων θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση από τον e-ΕΦΚΑ.

ΔΥΠΑ

Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

– Δεκατρία εκατ. ευρώ σε 15.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

– Είκοσι ένα εκατ. ευρώ σε 18.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

– Επτακόσιες χιλιάδες ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

– Έξι εκατ. ευρώ σε 500 δικαιούχους για Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΥΠΑ – ΕΦΚΑ: Οι πληρωμές μέχρι τα τέλη Ιουλίου"

Φωτιά στη Ρόδο: Η μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης που έγινε ποτέ σε πυρκαγιά στην Ελλάδα - Μετακινήθηκαν 19.000 άτομα

Κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας η προληπτική εκκένωση των οικισμών που απειλήθηκαν από τη μεγάλη φωτιά στη Ρόδο. Η επιχείρηση έγινε κάτω από αντίξοες συνθήκες, καθώς τα μέτωπα της πυρκαγιάς βρίσκονταν σε εξέλιξη, με ισχυρούς ανέμους κι ενώ σε πολλά σημεία οι φλόγες ξεπερνούσαν τα 5 μέτρα σε ύψος,

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, έγινε προληπτική εκκένωση περίπου 19.000 προσώπων. Τα 16.000 μεταφέρθηκαν με επίγεια μέσα και τα 3.000 με πλωτά. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση τέτοιου είδους κατοίκων και τουριστών που έχει γίνει ποτέ στη χώρα.

Ειτικότερα, τα στοιχεία από την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου δείχνουν ότι εκκενώθηκαν προληπτικά οι παρακάτω οικισμοί: Κιοτάρι, Γεννάδι, Πυλώνας, Λάερμα, Λάρδος, Λίνδος, Κάλαθος Μαλώνα, Ασκληπιείο, Πεύκους, Μάσσαρη, Χαράκι αλλά και από ξενοδοχεία των περιοχών αυτών.

Πολλά άτομα ηλικιωμένα κυρίως, αλλά και άτομα με ειδικές ανάγκες απεγκλωβίστηκαν με υπηρεσιακά οχήματα της αστυνομίας. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος όγκος των πολιτών μετακινήθηκε με τουριστικά λεωφορεία, σκάφη του Λιμενικού και ιδιόκτητα πλοία που επιτάχθηκαν από το Λιμενικό Σώμα.

Δύο εισαγωγές και 9 προσελεύσεις στις δομές υγείας

Συνολικά σύμφωνα με το ΕΚΑΒ και την ΥΠΕ Ν. Αιγαίου, στις δομές υγείας υπήρξαν εννέα προσελεύσεις ατόμων με αναπνευστικά προβλήματα στα οποία παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν αμέσως μετά.

Δύο άτομα έχουν έως τώρα κάνει εισαγωγή. Το ένα υπέστη κάταγμα από πτώση κατά την εκκένωση ξενοδοχείου. Το δεύτερο είναι μία 31χρονη έγκυος, που βρίσκεται στη μαιευτική κλινική και η οποία είναι καλά στην υγεία της και παρακολουθείται.

Για τις περιοχές που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά έχει δοθεί εντολή από τους tour operators οι πτήσεις charter να έρχονται κενές ώστε να παραλαμβάνουν όσους επισκέπτες θέλουν να αποχωρήσουν από το νησί, ενώ έχει οργανωθεί από το ΥΠΕΞ hot spot στο αεροδρόμιο Ρόδου ώστε να υπάρχει ταχεία διεκπεραίωση ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προσπάθεια να διασωθεί και ο οικισμός Ασκληπιείο

Νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τους εκπροσώπους φορέων. Σύμφωνα με τις επιτόπιες καταγραφές της Πυροσβεστικής στο χωριό Λάερμα δεν υπήρξαν καταστροφές, παρά μόνο κάποιες περιορισμένες ζημιές περιμετρικά του οικισμού σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, ενώ καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για να διασωθεί και ο οικισμός Ασκληπιείο.

Την προσπάθεια της πυροσβεστικής θα συνδράμουν ακόμη 3 αεροσκάφη (ένα Canadair και 2 Air Tractors). Συνολικά επιχειρούν στο νησί 15 αεροσκάφη και ελικόπτερα πυρόσβεσης και 2 συντονιστικά εναέρια μέσα.

Πυροσβεστική: Όλες οι δυνάμεις δίνουν αδιάκοπα μάχη

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν αδιάκοπα οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας στη Ρόδο, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος, Γιάννης Αρτοποιός σε έκτακτη ενημέρωση, προσθέτοντας ότι όλες οι δυνάμεις «καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να διασωθεί και ο οικισμός Ασκληπιείο».

Από το πρώτο φως της ημέρας, όπως είπε, έχουν απογειωθεί και επιχειρούν διαδοχικά 10 αεροσκάφη, 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων δύο συντονιστικά. Αναφορικά με τις επίγειες δυνάμεις επιχειρούν στα μέτωπα 266 πυροσβέστες, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 49 πυροσβεστικά υδροφόρα οχήματα καθώς και εκατοντάδες εθελοντές που συνδράμουν στις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Σημαντική , όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός, είναι η βοήθεια των διεθνών αποστολών. Στο πεδίο αυτή τη στιγμή υπό τις οδηγίες του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρούν 31 Σλοβάκοι πυροσβέστες με 4 υδροφόρα οχήματα κι από αέρος 2 γαλλικά αεροσκάφη, 2 τουρκικά και ένα κροατικό.

Αναφορικά με τα μηνύματα του 112 που έχουν σταλεί ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι συνολικά έχουν αποσταλεί από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έξι μηνύματα του 112 για προληπτικές οργανωμένες απομακρύνσεις οι οποίες ολοκληρώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας «πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των κατοίκων και των ξένων επισκεπτών που διέμεναν σε ξενοδοχεία της περιοχής».

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας η προληπτική εκκένωση αφορούσε περίπου 19.000 άτομα, τα 16.000 εξ αυτών μεταφέρθηκαν με επίγεια μέσα και 3.000 με πλωτά σκάφη ενώ η πυρκαγιά βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση ασφαλούς μεταφοράς κατοίκων και τουριστών που πραγματοποιήθηκε ποτέ στη χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα μόνο χθες απομακρύνθηκαν προς ασφαλείς περιοχές όσοι διέμεναν στους οικισμούς Κιοτάρι, Γεννάδι, Πυλώνα, Λάερμα, Λάρδο, Λίνδο, Κάλαθο, Μαλώνα, Ασκληπιείο, Πεύκους, Μασαρη, Χαράκι καθώς και τουρίστες από ξενοδοχεία αυτών των περιοχών», σημείωσε ο κ. Αρτοποιός.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ και τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια, όπως τόνισε, στις δομές υγείας προσήλθαν 9 άτομα με αναπνευστικά προβλήματα στα οποία παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.

Για νοσηλεία, όπως γνωστοποίησε ο κ. Αρτοποιός, παραμένει ένα άτομο με κάταγμα από πτώση κατά την εκκένωση του ξενοδοχείου και μια έγκυος η οποία είναι καλά στην υγεία της και παρακολουθείται.

Ακόμη, όπως επισήμανε, στη Ρόδο μεταβαίνει η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και προσέθεσε ότι προσωπικό του υπουργείου Εξωτερικών ήδη μετακινείται στη Ρόδο για να εγκαταστήσει από σήμερα στις 5 το απόγευμα εντός του Διεθνούς Αερολιμένα της Ρόδου help desk για τη διευκόλυνση, σε συνεργασία με τις οικείες πρεσβείες, της έγκαιρης αναχώρησης επισκεπτών οι οποίοι έχουν απολέσει τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.

Νωρίς το πρωί, όπως σημείωσε ο κ. Αρτοποιός, κυβερνητικό κλιμάκιο πραγματοποίησε σύσκεψη με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και συναρμόδιους φορείς.

Αναφορικά με τις υλικές ζημιές ο κ. Αρτοποιός υπογράμμισε ότι «επιτόπιες καταγραφές της Πυροσβεστικής στο χωριό Λάερμα καταδεικνύουν ότι δεν υπήρξαν καταστροφές παρά μόνο κάποιες περιορισμένες ζημιές σε κατειλημμένα κτίρια περιμετρικά του οικισμού» και σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να διασωθεί και ο οικισμός Ασκληπιείο».

«Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς επιχειρούμε με όλες τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις μας με πρωταρχικό μας στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής την διαφύλαξη των περιουσιών των συμπολιτών μας , καθώς και τον μετριασμό των επιπτώσεων στο δασικό μας πλούτο», υπογράμμισε ο κ. Αρτοποιός. Σχετικά με την πυρκαγιά της Δυτικής Αττικής είπε ότι ελέγχθηκε άμεσα από επίγειες δυνάμεις και δύο ελικόπτερα αναζωπύρωση που δημιουργήθηκε στη θέση Καραούλι.

«Και σήμερα σε όλη τη χώρα μας επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες οι οποίες σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας διαμορφώνουν αυτό το εκρηκτικό μείγμα πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να φτάσουν έως τους 45 βαθμούς κελσίου, κάτω από 15% υγρασία και ισχυρούς ανέμους. Απαιτείται η μέγιστη προσοχή από όλους μας για την αποφυγή εκδήλωσης ακόμα και της πιο μικρής εστίας πυρκαγιάς η οποία λόγω των καιρικών κλιματολογικών συνθηκών μπορεί να εξελιχθεί σε μια τεράστια φυσική καταστροφή και να απειληθούν άμεσα ανθρώπινες ζωές», κατέληξε ο κ. Αρτοποιός.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Φωτιά στη Ρόδο: Η μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης που έγινε ποτέ σε πυρκαγιά στην Ελλάδα - Μετακινήθηκαν 19.000 άτομα"

Φωτιά στη Ρόδο: Τρία τα ενεργά μέτωπα – Αρνητικός παράγοντας οι ισχυροί άνεμοι

Για έκτη μέρα καίγεται η Ρόδος, με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, να αναφέρει ότι τα κύρια μέτωπα της φωτιάς είναι τρία. Συγκεκριμένα, στις περιοχές νότια του Απόλλωνα, δυτικά από τα Λάερμα και σε μία χαράδρα ανάμεσα στο Κιοτάρι και το Γεννάδι.

«Προσπαθούμε να κινηθούμε όπως πάνε τα μέτωπα και όπως κινείται ο άνεμος» δήλωσε στην εκπομπή της ΕΡΤ, Σαββατοκύριακο από τις Έξι.

Ο κ. Αρτοποιός τόνισε ακόμη ότι για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρότατες επίγειες και εναέριες δυνάμεις, οι οποίες θα ενισχυθούν περαιτέρω σήμερα, προσθέτοντας ότι αρνητικός παράγοντας είναι οι πολλοί ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο νησί. Ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής θύμισε ότι η Ρόδος είναι σε κατηγορία κινδύνου πέντε.

Σημειώνεται ότι τα ξημερώματα εκκενώθηκαν τα χωριά Μάσαρη, Μαλώνας και Χαράκι, και νωρίτερα οι περιοχές Λίνδος, Κάλαθος, Πεύκοι, Γεννάδι και Κιοτάρι, με πολλά σπίτια, επιχειρήσεις και οχήματα να έχουν καεί, σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών. Σε μία τεράστιας επιχείρηση εκκένωσης, τουλάχιστον 4.000 τουρίστες απομακρύνθηκαν από τα ξενοδοχεία που διέμεναν, εκ των οποίων 2.500 απεγκλωβίστηκαν από θαλάσσης με τη συνδρομή του λιμενικού σώματος και ιδιωτικών σκαφών.

Όλοι μεταφέρθηκαν σε γυμναστήρια, σχολικά συγκροτήματα και συνεδριακά κέντρα μεγάλων ξενοδοχείων του νησιού, ενώ έχουν διατεθεί και 3 επιβατηγά πλοία. Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών ενεργοποιήθηκε η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων για να διευκολυνθεί η εκκένωση ξένων πολιτών λόγω των πυρκαγιών, ενώ οι αρχές απευθύνουν έκκληση τόσο στους Έλληνες όσο και τους ξένους πολίτες που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο να επικοινωνούν με την Πολιτική Προστασία στο τηλέφωνο 112.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στη Ρόδο: Τρία τα ενεργά μέτωπα – Αρνητικός παράγοντας οι ισχυροί άνεμοι"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news