facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Προφυλακίστηκαν 6 από τους 7 «μπράβους» των νοτίων προαστίων

Προφυλακίστηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή  οι έξι από τους επτά, κατά το κατηγορητήριο,  «μπράβοι», οι οποίοι εκβίαζαν καταστηματάρχες των νοτίων προαστίων.

Ο έβδομος κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία τους οι κατηγορούμενοι επιχείρησαν να  αντικρούσουν ένα βαρύ κατηγορητήριο που τους αποδίδεται για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, βαριά σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και  παράβαση του νόμου περί όπλων, αδικήματα που φέρονται ότι τελούσαν για  περίπου ένα χρόνο.

Ενώπιον του ανακριτή, φέρονται να αρνήθηκαν ότι εκβίαζαν καταστηματάρχες για να τους «πουλήσουν» προστασία, ενώ κάποιοι από αυτούς  φέρονται ν’ αποδέχτηκαν τους ξυλοδαρμούς,  αποδίδοντάς τους ωστόσο σε προσωπικές διαφορές.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα φερόμενα ως μέλη της οργάνωσης, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, προχώρησαν σε τουλάχιστον 10 επιθέσεις σε μαγαζιά της Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Αλίμου, Γλυφάδας και άλλων περιοχών, από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Για την υπόθεση έχουν ήδη εκδοθεί τρία εντάλματα σύλληψης.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Προφυλακίστηκαν 6 από τους 7 «μπράβους» των νοτίων προαστίων"

Πούτιν: Η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα αλλά «δεν έχει την ανάγκη να το κάνει»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα μπορούσε «θεωρητικά» να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν απειλούνταν η εδαφική της ακεραιότητα ή ύπαρξη της, αλλά δεν χρειάζεται να το κάνει.

«Τα πυρηνικά όπλα κατασκευάσθηκαν για να διασφαλίσουν την ασφάλεια μας με την ευρύτερη έννοια του όρου και την ύπαρξη του ρωσικού κράτους, αλλά εμείς… δεν έχουμε τέτοια ανάγκη (να τα χρησιμοποιήσουμε)», δήλωσε ο Πούτιν, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι ο ρωσικός στρατός μπορεί να καταστρέψει τμήματα του κεντρικού Κιέβου αλλά έχει επιλέξει να μην το κάνει για διάφορους λόγους. Ωστόσο δεν διευκρίνισε τους λόγους.

Οι επιθέσεις στα παραμεθόρια εδάφη της Ρωσίας ήταν μια προσπάθεια να αποσπαστεί η προσοχή των δυνάμεων της Μόσχας από άλλα μέτωπα, είπε.

Πούτιν: Τα μαχητικά F-16 που θα σταλούν στην Ουκρανία “θα καούν”, όπως τα δυτικά άρματα

Τα μαχητικά F-16 που θα σταλούν στην Ουκρανία από τους συμμάχους της «θα καούν», προειδοποίησε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, αφού οι ΗΠΑ ενέκριναν την παράδοση των αεροσκαφών αυτών στο Κίεβο.

Τον περασμένο μήνα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδωσε το πράσινο φως για την αποστολή μαχητικών F-16 στην Ουκρανία, όπως ζητούσε διαρκώς η ουκρανική κυβέρνηση. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί το ακριβές χρονοδιάγραμμα της παράδοσης των αεροσκαφών, ούτε ο αριθμός τους. Σύμφωνα με την ΕΕ, η Πολωνία έχει ήδη ξεκινήσει την εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων.

«Τα άρματα (που παρέδωσαν χώρες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία) καίγονται. Το ίδιο θα γίνει και με τα F-16», είπε ο Πούτιν στην ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Ένα από τα εμπόδια γύρω από την παράδοση των F-16 στην Ουκρανία είναι η εύρεση ασφαλών βάσεων από τις οποίες θα απογειώνονται, θα προσγειώνονται και θα σταθμεύουν για επισκευές. Και αυτό γιατί πολλά ουκρανικά αεροδρόμια έχουν βομβαρδιστεί από τη Ρωσία.

Στο τραπέζι έχει πέσει η ιδέα να σταθμεύουν αυτά τα αεροσκάφη σε αεροπορικές βάσεις γειτονικών χωρών που στηρίζουν την Ουκρανία. Στην περίπτωση που τα μαχητικά «βρίσκονται σε βάσεις εκτός της Ουκρανίας, θα δούμε τι θα κάνουμε με αυτές τις βάσεις, πώς θα τις πλήξουμε», απείλησε ο Πούτιν. «Υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να εμπλακεί ακόμη περισσότερο το ΝΑΤΟ σε αυτή τη σύγκρουση», πρόσθεσε.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πούτιν: Η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα αλλά «δεν έχει την ανάγκη να το κάνει»"

Ναύπλιο: Ένοχος κρίθηκε ο Αρχιμανδρίτης από την Ερμιονίδα που έστειλε αισχρό υλικό σε ανήλικο (βίντεο)

Το πλημμελειοδικείο Ναυπλίου το απόγευμα της Παρασκευής 16 Ιουνίου, έκρινε ένοχο τον 40χρονο Αρχιμανδρίτη από την Ερμιονίδα ο οποίος έστειλε το άσεμνο υλικό σε ανήλικο, υπόθεση η οποία είχε ταρακουνήσει ολόκληρη την Ελλάδα.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου ήταν, ένοχος χωρίς ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου και καταδικάστηκε σε 40 μήνες χωρίς αναστολή. Η υπεράσπιση του ρασοφόρου άσκησε έφεση.

Ο ίδιος δεν παρευρέθηκε στη δίκη καθώς δήλωσε ασθένεια και εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό του, ενώ παρόντες ήταν οι γονείς του ανήλικου και στενοί συγγενείς του ιερέα.


 

argolikeseidhseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Ναύπλιο: Ένοχος κρίθηκε ο Αρχιμανδρίτης από την Ερμιονίδα που έστειλε αισχρό υλικό σε ανήλικο (βίντεο) "

Π. Λιάκουρας, καθ. Διεθνούς Δικαίου για το ναυάγιο: Πότε μπορεί να ασκηθεί εξουσία πάνω σε πλοίο τρίτου κράτους – Όσα προβλέπονται

«Θα μπορούσε να επέμβει ένα κράτος όταν είναι γνωστό από πριν ότι το συγκεκριμένο πλοίο πάντοτε καταγίνεται σε τρομοκρατία ή σε πειρατεία», επισήμανε ο Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου Πειραιά Πέτρος Λιάκουρας, μιλώντας στο ΕΡΤNEWS TV και τους Κώστα Λασκαράτο και Γιάννη Μούτσιο, ως προς το γιατί το Λιμενικό δεν είχε το δικαίωμα να παρέμβει στα διεθνή ύδατα, στο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Ο ίδιος τόνισε, συγκεκριμένα: «Βρισκόμαστε στην ανοιχτή θάλασσα. Εκεί δεν μπορεί κανένα κράτος να ασκήσει εξουσία πάνω σε ένα πλοίο τρίτου κράτους, δηλαδή σημαίας τρίτου κράτους. Συνεπώς, αυτό είναι ο βασικός κανόνας».

Ενώ πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: «Όταν αυτό το οποίο καταγίνεται το πλοίο, αφορά και θεωρείται ότι είναι σε βάρος όλης της ανθρωπότητας. Η πειρατεία είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Η τρομοκρατία έχει γίνει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Τότε κάθε πλοίο μπορεί να επέμβει και να του κάνει έρευνα πάνω σε αυτό και προφανώς μετά να μπορέσει να συλλάβει τους υπαίτιους, δηλαδή τον καπετάνιο και οποιονδήποτε άλλον. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της ανοιχτής θάλασσας.

(…) Οι κανόνες και η πρακτική μέχρι σήμερα λέει ότι στην ανοικτή θάλασσα αυτό το οποίο μπορεί να γίνει είναι ή το πλοίο να εκπέμψει SOS κάποια στιγμή, οπότε εκεί θα προστρέξει σε βοήθεια το κράτος εκείνο στην θαλάσσια περιοχή όπου το κράτος αυτό ασκεί αρμοδιότητα έρευνας και διάσωσης.

(…) Ελλείμματα το διεθνές δίκαιο έχει, αλλά μέχρις ότου αυτά τα ελλείμματα καλυφθούν με την πρακτική των κρατών περνάει πάρα πολύς χρόνος. Αλλά αυτό πρέπει να πάρουμε πάντοτε υπόψη και να πούμε τι είναι τώρα η δεδομένη στιγμή. Η δεδομένη στιγμή τώρα, είναι ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να επέμβει σε ένα πλοίο το οποίο δεν έχει ζητήσει τη βοήθεια.

(…) Αυτό το οποίο όμως έχει είναι στα συν του δικού μας Λιμενικού είναι ότι προσέγγισε να προσφέρει βοήθεια σε νερό και σε τροφή.

(…) Προβλέπεται ότι δεν μπορεί να επέμβει ένα λιμενικό στα διεθνή ύδατα σε ένα πλοίο το οποίο υποθέτει ότι μεταφέρει μετανάστες. Και το δεύτερον είναι ότι δεν είναι δουλεία – ώστε να μπορέσει το κράτος να κρίνει ότι αυτό είναι δουλεμπορικό, δηλαδή δεν τους μεταφέρει με σκοπό του να πάνε κάπου και να γίνουν δούλοι. Είναι μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται κάτω από μία οδύνη, προσπαθούν να βρούνε μια καλύτερη πατρίδα».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Π. Λιάκουρας, καθ. Διεθνούς Δικαίου για το ναυάγιο: Πότε μπορεί να ασκηθεί εξουσία πάνω σε πλοίο τρίτου κράτους – Όσα προβλέπονται"

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας το Σάββατο (17/06)

Σε όλη τη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αναφέρει μεταξύ άλλων η πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στην περιοχή της Χαλκιδικής), στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων), την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα της Αττικής), τη βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου.

Το βράδυ στα δυτικά προβλέπεται ύφεση των φαινομένων και σταδιακή βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και θα φθάσει κατά τόπους τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους και κατά διαστήματα θα είναι έντονα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και σταδιακά βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στην περιοχή της Χαλκιδικής), στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου και κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους έντονα. Ύφεση των φαινομένων από το βράδυ και σταδιακή βελτίωση.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη .

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων), την κεντρική και ανατολική Στερεά και τη βόρεια Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους έντονα. Ύφεση των φαινομένων το βράδυ στα νότια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην Κρήτη 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας το Σάββατο (17/06)"

Πρόστιμο 310.000 ευρώ σε βάρος επιχείρησης για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας του καταναλωτή

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατόπιν διερεύνησης καταγγελιών καταναλωτών που υποβλήθηκαν απευθείας στην υπηρεσία, είτε μέσω φορέων εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών, επέβαλε χρηματικό πρόστιμο ύψους 310.000 ευρώ σε βάρος της επιχείρησης COSMEDICAL MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ με εμπορική επωνυμία «COSMEDICAL», με διεύθυνση έδρας στην οδό Ερμού 8 (Αθήνα), η οποία παρέχει υπηρεσίες αισθητικής φροντίδας, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας του καταναλωτή.

Ειδικότερα, η ως άνω επιχείρηση σε ορισμένες περιπτώσεις:

  • παρέλειψε να παραδώσει στους πελάτες της αντίγραφο της σύμβασης παροχής υπηρεσιών καθώς και το έντυπο άσκησης του δικαιώματος αναιτιολόγητης υπαναχώρησης,
  • εισέπραξε προκαταβολικά το συμφωνηθέν τίμημα των παρεχόμενων υπηρεσιών και δεν επέστρεψε τα αχρεωστήτως εισπραχθέντα ποσά για τις μη παρασχεθείσες υπηρεσίες σε συμβάσεις από τις οποίες οι συμβαλλόμενοι υπαναχώρησαν,
  • υιοθέτησε παραπλανητικές και επιθετικές εμπορικές πρακτικές καθώς έδινε εσφαλμένες πληροφορίες, σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες της και τις προσφορές της, οι οποίες δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Παράλληλα, επισημαίνεται στους καταναλωτές που θέλουν να λάβουν υπηρεσίες από ινστιτούτα αισθητικής, ότι το ποσό της προκαταβολής που μπορεί να ζητείται από τις ως άνω επιχειρήσεις, πριν αρχίσει η εκτέλεση της σύμβασης, συμπεριλαμβανομένης και της τυχόν εγγραφής, δεν πρέπει να υπερβαίνει το 2,5% του συμφωνηθέντος συνολικού τιμήματος.

Επίσης, επισημαίνεται στους καταναλωτές που έχουν λάβει υπηρεσίες από ινστιτούτα αισθητικής αλλά κατόπιν προέβησαν σε υπαναχώρηση ή καταγγελία της σύμβασης, ότι υποχρεούνται να καταβάλουν μόνο το κόστος των υπηρεσιών που αποδεδειγμένα τους παρασχέθηκαν. Η δημοσίευση λαμβάνει χώρα δυνάμει των διατάξεων της παρ. 5 του άρθρου 13α του ν. 2251/1994, περί προστασίας του καταναλωτή.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόστιμο 310.000 ευρώ σε βάρος επιχείρησης για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας του καταναλωτή"

Απείλησε με πιστόλι 15χρονο έξω από σχολείο στο Παλαιό Φάληρο για να κλέψει το κινητό του

Σοκάρει η είδηση ότι ένας 15χρονος μαθητής έπεσε θύμα ληστείας, έξω από γυμνάσιο την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, από άγνωστο άνδρα που δεν δίστασε να του επιδείξει πιστόλι (σ.σ. ακόμη κι αν συλληφθεί κι αποδειχθεί ρέπλικα το όπλο) προκειμένου να τον αναγκάσει να του παραδώσει το κινητό του τηλέφωνο.

Το περιστατικό συνέβη νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (14/6), όταν ο αναβάτης μίας μοτοσικλέτας προσέγγισε τον ανήλικο μαθητή και του άρπαξε το κινητό του τηλέφωνο (σ.σ. κατά πληροφορίες ένα iphone μεγάλης αξίας). Ο 15χρονος ζήτησε από τον άγνωστο άνδρα να του το επιστρέψει, αλλά αυτός του έδειξε ένα πιστόλι που είχε στη ζώνη του παντελονιού του και του είπε να μην φωνάξει και στρέψει πάνω τους το ενδιαφέρον των διερχόμενων, αλλά και να του αποκαλύψει τον κωδικό ξεκλειδώματος του τηλεφώνου. Φέρεται, μάλιστα, να τον απείλησε ότι δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει το όπλο εναντίον του.

Τελικά, ο 15χρονος μαθητής δεν αποκάλυψε ποτέ τον pin της συσκευής και ο δράστης ανέβηκε στη μοτοσικλέτα του κι έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Παρά τις έρευνες που έγιναν από την ΕΛ.ΑΣ. δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του, ενώ την προανάκριση ανέλαβε το Τμήμα Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Απείλησε με πιστόλι 15χρονο έξω από σχολείο στο Παλαιό Φάληρο για να κλέψει το κινητό του"

Διαγράφηκε από τη ΝΔ ο υποψήφιος βουλευτής Σπήλιος Κρικέτος για τις δηλώσεις του σχετικά με το πολύνεκρο ναυάγιο

«Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλου Μαρινάκη ο υποψήφιος βουλευτής, Σπήλιος Κρικέτος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία» αναφέρει με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Απόψεις, όπως αυτές που εξέφρασε ο Σπήλιος Κρικέτος δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ εφάρμοσε μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, με φύλαξη των συνόρων αλλά με προστασία της ανθρώπινης ζωής, διασώζοντας χιλιάδες ανθρώπους που κινδυνεύαν στη θάλασσα και δίνοντας τέλος σε κολαστήρια όπως αυτό της Μόριας. Δηλώσεις μίσους και ρατσισμού είναι εκτός του αξιακού πλαισίου της ΝΔ».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Διαγράφηκε από τη ΝΔ ο υποψήφιος βουλευτής Σπήλιος Κρικέτος για τις δηλώσεις του σχετικά με το πολύνεκρο ναυάγιο"

Δίκη για μάτι: Το Λιμενικό έμαθε για το Μάτι μέσω… Δανίας, λέει μάρτυρας

Μέσω... Δανίας όπου το 112 βρίσκονταν σε λειτουργία και έπειτα από αρκετές ώρες ενημερώθηκε το ελληνικό Λιμενικό ότι την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι υπήρχαν άνθρωποι στη θάλασσα που πάλευαν να σώσουν τις ζωές τους.

Αυτό κατέθεσε σήμερα στη δίκη για τη φωτιά στο Μάτι το απόγευμα της 23ης Ιουλίου του 2018 ο μάρτυρας Σταύρος Μπάνος, ο οποίος την κρίσιμη χρονική περίοδο ήταν διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων. Επί της ουσίας ο μάρτυρας τόνισε πως το Λιμενικό ενημερώθηκε γιατί Δανοί τουρίστες που βρέθηκαν στη θάλασσα πάτησαν το κουμπί στο 112 που λειτουργούσε από τότε στη χώρα τους και έδωσαν το σήμα ότι βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή τους.

Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου του δικαστηρίου για το πώς η Ελλάδα πληροφορήθηκε ότι βρίσκονταν άνθρωποι στη θάλασσα, είπε χαρακτηριστικά: «Μέχρι τις 8 το βράδυ δεν είχα εικόνα ότι υπήρχαν άνθρωποι στη θάλασσα. Η πρώτη πληροφορία ήρθε από το ελικόπτερο για τους τουρίστες της Δανίας. Ένας από αυτούς πάτησε το 112 στο κινητό του... Πήγε το σήμα σε δανέζικο δίκτυο και από εκεί ζήτησαν συνδρομή από αντίστοιχο φορέα στην Ελλάδα».

Όπως τόνισε ο μάρτυρας οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν στη συνέχεια από ελικόπτερο που έφτασε στη περιοχή ότι στη θάλασσα υπήρχαν γύρω στις δύο χιλιάδες άτομα, αριθμός που όπως ανέφερε, του φάνηκε ιδιαίτερα μεγάλος. Εν συνεχεία, άρχισε αγώνας δρόμου για τη διάσωση των πολιτών με ορισμένους από αυτούς όμως να έχουν αφήσει ήδη την τελευταία τους πνοή στο νερό.

Σύμφωνα με το μάρτυρα από τη στιγμή εκείνη κινητοποιήθηκαν πλοία από το ναύσταθμο Σαλαμίνος και τέθηκαν σε συναγερμό τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δίκη για μάτι: Το Λιμενικό έμαθε για το Μάτι μέσω… Δανίας, λέει μάρτυρας"

Ναυάγιο στην Πύλο: Δίωξη στους 21 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Το κατώφλι του ανακριτή περνούν οι 21 συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια που προκλήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της πορείας για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος των συλληφθέντων ποινική δίωξη, κατά περίπτωση, για κατοχή εμπρηστικών υλών, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης κατά συρροή, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και φωτοβολίδων.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον αρμόδιο ανακριτή.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ναυάγιο στην Πύλο: Δίωξη στους 21 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας"

Ναυάγιο στην Πύλο: Εγκύκλιος Ντογιάκου για τήρηση απόλυτης μυστικότητας της έρευνας

Απόλυτη τήρηση της μυστικότητας στην έρευνα που είναι σε εξέλιξη για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου ζητεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος, απευθυνόμενος στις αρμόδιες εισαγγελικές και λιμενικές αρχές, υπενθυμίζει παλαιότερη εγκύκλιο που είχε αποστείλει το 2015, ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών για τον τρόπο διεξαγωγής των ανακριτικών ενεργειών.  Με την εγκύκλιο ζητείται η πιστή εφαρμογή της μυστικότητας της έρευνας, από όλους εκείνους οι οποίοι εμπλέκονται σε αυτήν, ανάμεσα τους εισαγγελικοί λειτουργοί αλλά και λιμενικοί που λαμβάνουν καταθέσεις αλλά και συλλέγουν στοιχεία.   

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ναυάγιο στην Πύλο: Εγκύκλιος Ντογιάκου για τήρηση απόλυτης μυστικότητας της έρευνας"

Απόφαση – σταθμός: Διαζευγμένη δεν θα πληρώσει ευρώ για δάνειο που είχε πάρει μαζί με το πρώην σύζυγό της

Απόφαση του νόμου Κατσέλη απαλλάσσει δανειολήπτρια από το σύνολο των οφειλών της, ύψους 217.000 ευρώ, για δάνεια που έλαβε με τον πρώην σύζυγό της, αναγνωρίζοντας ότι τα έλαβε, ως συνοφειλέτιδα, από ηθική υποχρέωση και υπό συνθήκες συναισθηματικού εγκλωβισμού λαμβάνοντας υπόψη επιπλέον και τις αλλεπάλληλες οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις των τελευταίων ετών. Την υπόθεση- σταθμό χειρίστηκε ο δικηγόρος Δημήτρης Αναστασόπουλος, ο οποίος μίλησε το Newsbeast.

«Μια εξαιρετική απόφαση εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Αχαρνών ορίζοντας μηδενικές καταβολές επί τριετία απαλλάσσοντας δανειολήπτρια από το σύνολο των οφειλών της. Η απόφαση αυτή θεωρείται σημαντική γιατί αφορά δανειολήπτρια η οποία δανειοδοτήθηκε κατά το παρελθόν, βασιζόμενη στα εισοδήματα του πρώην συζύγου της, μετά το διαζύγιό όμως, οι δυνατότητες της ήταν πολύ περιορισμένες οδηγώντας την σε αδυναμία πληρωμών» ανάφερε αρχικά ο κ. Αναστασόπουλος.

Ειδικότερα, η υπ΄ αριθ. 789/2023 απόφαση του Ειρηνοδικείου Αχαρνών έκρινε ότι: «Λόγω της σημαντικής συρρίκνωσης του εισοδήματός της τα τελευταία έτη, ως συνέπεια της διάλυσης του γάμου της αλλά και των έκτακτων δημοσιονομικών μέτρων που τέθηκαν σε εφαρμογή για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς οικονομικής συγκυρίας που ενέσκηψε στη Χώρα κατά την προηγούμενη δεκαετία η οποία είχε ως συνέπεια την αύξηση του ποσοστού ανεργίας με την ταυτόχρονη μείωση των θέσεων εργασίας, συντάξεων κλπ. (πληθωριστική αύξηση κόστους στο σύνολο σχεδόν των καταναλωτικών προϊόντων, ΦΠΑ, κλπ.), χωρίς να παραβλέπονται και τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν σε προσπάθεια αντιμετώπισης του κινδύνου εξάπλωσης της covid – 19 κατά τα έτη 2020 – 2021 με την αναστολή των σχετικών συμβάσεων εργασίας και των εργασιών των επιχειρήσεων, η αιτούσα αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανωτέρω δανειακές υποχρεώσεις που ως συνοφειλέτρια έχει αναλάβει.

Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι η αιτούσα έχει περιέλθει σε αδυναμία να ανταποκριθεί στις ένδικες πιστώσεις, η οποία φέρει χαρακτηριστικά της γενικότητας και της μονιμότητας, εκ λόγων και περιστατικών απρόβλεπτων, μη αναγόμενων στη σφαίρα επιρροής της, ενόσω συνεβλήθη συνυπογράφοντας αυτές, ως συνοφειλέτιδα, από ηθική υποχρέωση και υπό συνθήκες συναισθηματικού εγκλωβισμού, ενόψει αφενός της συζυγικής σχέσης και της υφιστάμενης ή ευλόγως αναμενόμενης εμπιστοσύνης του ενός συζύγου προς τον άλλον, ήτοι πρόσωπο με το οποίο είχε αναπτύξει ισχυρούς συνθηματικούς δεσμούς και επί σκοπώ απόκτησης της οικογενειακής τους στέγης, έχοντας την πεποίθηση ότι τούτου ήταν προς όφελος της οικογένειας» αναλυτικά αναφέρει η απόφαση. «Ως εκ τούτου, ρύθμισε το σύνολο του δανεισμού της, ύψους 217.000 ευρώ, με μηδενικές καταβολές επί τριετία, απαλλάσσοντάς την επί της ουσίας επί του συνόλου του δανεισμού της χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει ούτε ένα ευρώ» είπε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασόπουλο, η απόφαση αυτή αποτελεί οδηγό για τις περιπτώσεις δανειοληπτών που δανειοδοτήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα που ήταν παντρεμένοι, στην πορεία όμως χώρισαν και βρέθηκαν να «κουβαλάνε» δανειακές υποχρεώσεις που δημιούργησαν από ηθική υποχρέωση και σε διαφορετικές, κατά το παρελθόν, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.

Επίσης, όπως αναφέρει ο δικηγόρος, η απόφαση κάνει αναφορά στην οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας την οποία χαρακτηρίζει ως πρωτοφανή αναγνωρίζοντας ότι αύξησε σημαντικά τα ποσοστά ανεργίας με την ταυτόχρονη μείωση των θέσεων εργασίας, συντάξεων κλπ. Αναφορά γίνεται και στον πληθωρισμό με την αύξηση των καταναλωτικών προϊόντων καθώς και στα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση του κινδύνου εξάπλωσης της covid – 19 κατά τα έτη 2020 – 2021 με την αναστολή των σχετικών συμβάσεων εργασίας και των εργασιών των επιχειρήσεων.

«Η απόφαση αυτή ξεχωρίζει γιατί δεν αντιμετωπίζει τη ζωή της δανειολήπτριας με έναν τρόπο αποστειρωμένο όπως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε πολλές δικαστικές αποφάσεις αλλά λαμβάνει υπόψη της όλους αυτούς τους εξωγενείς παράγοντες που μας επηρεάζουν αναγνωρίζοντας τις αυτονόητες δυσκολίες που βίωσαν και βιώνουν οι περισσότεροι πολίτες της χώρας» κατέληξε ο κ. Αναστασόπουλος.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Απόφαση – σταθμός: Διαζευγμένη δεν θα πληρώσει ευρώ για δάνειο που είχε πάρει μαζί με το πρώην σύζυγό της"

Συναγερμός για ιστιοφόρο με 60 επιβαίνοντες ανοιχτά της Πύλου

Ιστιοφόρο με 60 περιπου επιβαίνοντες 100 χλμ ανοιχτά της Πύλου εντόπισαν οι ιταλικές αρχές και έχει ενημερωθεί ο ελληνικός θάλαμος επιχειρήσεων από τις 19:30. Με βάση το στίγμα, πρόκειται για ιστιοφόρο στην οριογραμμή μεταξύ ιταλικής και ελληνικής αρμοδιότητας.

Το ιστιοφόρο δεν εκπέμπει σήμα κινδύνου, αλλά πλέει κανονικά και σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθείται από τις Αρχές. Συγκεκριμένα, έχει δοθεί εντολή σε δυο παραπλέοντα εμπορικά πλοία να το παρακολουθήσουν και ένα τρίτο παραπλέον σπεύδει στο σημείο.

Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων από το ναυάγιο που σημειώθηκε την Τετάρτη, συνεχίζονται αδιαλείπτως αν και για δεύτερο 24ωρο δεν έχουν αποδώσει. Αυτή την ώρα οι δυνάμεις που επιχειρούν είναι μια φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, έξι παραπλέοντα πλοία και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός για ιστιοφόρο με 60 επιβαίνοντες ανοιχτά της Πύλου"

Έφοδος του Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου και συλλήψεις σε υπό κατασκευή εστιατόριο στη θέση Άγιος Στέφανος της Μυκόνου

Έφοδο σε πολύ γνωστό gourmet εστιατόριο ψαροφαγίας που ήταν έτοιμο ν’ ανοίξει τις προσεχείς ημέρες παράρτημα στην περιοχή Άγιος Στέφανος της Μυκόνου πραγματοποίησε κλιμάκιο της υποδιεύθυνσης Αστυνομίας του νησιού, παρουσία του Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, ο οποίος είχε μιλήσει προ ημερών στο Newsbeast, καθώς υπήρχαν πληροφορίες από τα μέσα Μαΐου για πιθανή αυθαίρετη κατασκευή στο ακίνητο. Μετά την επιτόπια έρευνα συνελήφθησαν συνολικά 10 άτομα, εκ των οποίων δύο ήταν μηχανικοί που επέβλεπαν τις εργασίες προέκτασης του ακινήτου.

Η πρώην ψαροταβέρνα «Ο Πέτρος», φέτος άλλαξε ιδιοκτησία και πέρασε στην κυριότητα πολύ γνωστής εταιρείας εστίασης που διαθέτει εστιατόρια στον Πειραιά, στην Βουλιαγμένη και στην Κηφισιά, με την ίδια επωνυμία. Οι ιθύνοντες ετοιμαζόντουσαν ν’ ανοίξουν το νέο παράρτημα στις αρχές Ιουλίου, όπου στο πρώτο επίπεδο της κατασκευής θα λειτουργούσε το gourmet εστιατόριο και στο δεύτερο επίπεδο μπαρ. Εδώ και εβδομάδες είχαν περιέλθει στις Αρχές πληροφορίες περί πιθανών παράνομων οικοδομικών εργασιών στο συγκεκριμένο μαγαζί.

Όταν ο Εισαγγελέας μετέβη αιφνιδιαστικά στο χώρο του υπό ανέγερση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, του επιδείχθηκε από τους μηχανικούς μια άδεια μικρής κλίμακας, που σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να μην ανταποκρινόταν πλήρως στην έκταση της κατασκευής όπου δούλευαν εκείνη την ώρα οι εργάτες.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, το εστιατόριο διαθέτει εμβαδόν κύριου χώρου 147,38 τετραγωνικών μέτρων με βοηθητικό χώρο 42,13 τ.μ., εντός οικοπέδου με επιφάνεια 1.166 τ.μ. στη θέση «Άγιος Στέφανος» της Μυκόνου. Η επιχείρηση είχε ζητήσει έγκριση για την πραγματοποίηση εργασιών μικρής κλίμακας, ήτοι «εργασίες επισκευής υφιστάμενου εστιατορίου, οι οποίες δε θίγουν τον φέροντα οργανισμό του κτιρίου (εσωτερικά/εξωτερικά επιχρίσματα, βαψίματα, αντικατάσταση κουφωμάτων στα υπάρχοντα ανοίγματα, τοποθέτηση πλακιδίων, επισκευή δώματος με χρήση οπλισμένου σκυροδέματος) και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου – προσθήκη πέργκολας με χρήση οπλισμένου σκυροδέματος».

Το εάν και κατά πόσο υπάρχουν παράνομες πράξεις στην εν λόγω κατασκευή θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη, όπως και σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις κατασκευών στη Μύκονο, ωστόσο ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου, ο κ. Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, εμφανίζεται αποφασισμένος να βάλει μια τάξη.

Όπως έχει αναφέρει χαρακτηριστικά στο Newsbeast, «φέρτε μου Πρωτόκολλα Κατεδαφίσεως και θα γκρεμίσω ο,τιδήποτε περιγράφεται σε αυτά! Τα αστεία με τη Μύκονο τελειώσανε!» Ο αρμόδιος δικαστικός λειτουργός οπλοφορεί για λόγους ασφαλείας, ωστόσο δηλώνει ότι δεν φοβάται κανέναν, ούτε έχει δεχθεί απειλές. «Εμένα με καλοπληρώνει η πολιτεία για να μην φοβάμαι και να μάχομαι, όχι για να κρύβομαι» σημειώνει χαρακτηριστικά.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Έφοδος του Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου και συλλήψεις σε υπό κατασκευή εστιατόριο στη θέση Άγιος Στέφανος της Μυκόνου"

Ναυάγιο στην Πύλο: «Το σκάφος του λιμενικού έριξε σχοινί στο αλιευτικό που το έλυσαν οι μετανάστες»

Διευκρινίσεις σχετικά με τις αναφορές διασωθέντων μεταναστών για σχοινί που έριξαν στελέχη του λιμενικού σώματος στο σκάφος, πριν το ναυάγιο, δίνουν πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Όπως αναφέρουν, «τρεις ώρες περίπου νωρίτερα από τη βύθιση του αλιευτικού, περιπολικό σκάφος του λιμενικού, προσέγγισε το σκάφος και έριξε ένα μικρό κάβο προκειμένου να διαπιστώσει την υφιστάμενη κατάσταση του σκάφους και των επιβαινόντων».

Όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, «αυτή η διαδικασία διήρκησε λίγα λεπτά και εν συνεχεία αφού λύθηκε ο μικρός κάβος από ίδιους τους μετανάστες το σκάφος του λιμενικού, απομακρύνθηκε και παρακολουθούσε το αλιευτικό από κοντινή απόσταση».

Οι συγκεκριμένες διευκρινίσεις έρχονται σε συνέχεια μαρτυρίας 24χρονου Σύρου που διασώθηκε και μετέφερε σε δηλώσεις του, ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Τάσος Πολυχρονόπουλος.

Όπως είχε δηλώσει ο κύριος Πολυχρονόπουλος, «τους έδεσε με κάποιο σχοινί το σκάφος του λιμενικού και προσπάθησε να τους ρυμουλκήσει προς τα αριστερά. Για άγνωστο λόγο το σκάφος πήρε δεξιά κλίση και αιφνιδίως βυθίστηκε».

Αναφορά στο συγκεκριμένο περιστατικό είχε κάνει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη (15/6) μετά από συζήτηση που είχε με διασωθέντες μετανάστες από το ναυάγιο της Πύλου.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ναυάγιο στην Πύλο: «Το σκάφος του λιμενικού έριξε σχοινί στο αλιευτικό που το έλυσαν οι μετανάστες»"

Κυβέρνηση για το ναυάγιο στην Πύλο: Το Λιμενικό προσέγγισε το πλοίο 2 ώρες πριν βυθιστεί

Λεπτομέρειες για το ναυάγιο στην Πύλο έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Σιακαντάρης.

«Το λιμενικό έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί με πλήρη επάρκεια σε ανάλογα περιστατικά», είπε ο Ηλίας Σιακαντάρης για το τραγικό ναυάγιο σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου. Διευκρίνισε ότι «το σκάφος του λιμενικού προσέγγισε το αλιευτικό δύο ώρες πριν από το ναυάγιο. Οι επιβαίνοντες αρνήθηκαν κάθε βοήθεια και το αλιευτικό συνέχισε την πορεία του».

Πρόσθεσε ότι: «Το λιμενικό δεν έριξε προς το αλιευτικό σχοινί πρόσδεσης» και τόνισε: «Δεν μπορεί να συναρτάται η προσέγγιση του Λιμενικού με τη βύθιση του σκάφους μόνο και μόνο χρονικά».

Για τις έρευνες αλλά και την έυρεση διακινητών ανάμεσα στους ναυαγούς ο κ. Σιακαντάρης είπε ότι «Οι Λιμενικές αρχές προχώρησαν γρήγορα στο στάδιο της προανάκρισης. Εντόπισαν εννέα ανθρώπους εκ των διασωθέντων ναυαγών, ως υπόπτους διακινητές και ως εκ τούτου, διαχωρίζεται η μοίρα τους από εδώ και στο εξής από τους υπόλοιπους ναυαγούς».

Πρόσθεσε ότι έχουν απαγγελθεί βαρύτατες κατηγορίες, επομένως δεν διατρέχουμε τον κίνδυνο λόγω της γρήγορης κίνησης των ανακριτικών αρχών, να είναι μαζί με τους υπόλοιπους, να μεταφερθούν στις δομές που θα μεταφερθούν και οι υπόλοιποι ναυαγοί και εν συνεχεία να έχουμε τον κίνδυνο να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Για το κατά πόσο έγινε προσπάθεια προσέγγισης του Λιμενικού στο σκάφος και για το εάν πέταξε σχοινί πρόσδεσης προς το αλιευτικό, ο κ. Σιακαντάρης ήταν ξεκάθαρος: «Να θυμίσω ότι το Λιμενικό προσέγγισε δύο ώρες πριν το ναυάγιο. Μετά από την προσέγγιση του Λιμενικού και μετά την άφιξη του στην περιοχή, το σκάφος συνέχισε την πορεία του. Έμεινε από μηχανή, σταμάτησε η μηχανή του στις 2 παρά 20 και στις 2 βυθίστηκε. Επομένως δεν μπορεί να συναρτάται η προσέγγιση του Λιμενικού με τη βύθιση του σκάφους μόνο και μόνο χρονικά».

Σημείωσε επίσης ότι: «Δεν έχει δώσει σχοινί προσέγγισης το Λιμενικό. Σχοινί χρησιμοποιείται στη θάλασσα για ρίψη εφοδίων από τα δύο παραπλέοντα εμπορικά. Σχοινί, όχι ρυμούλκησης, χρησιμοποίησε για λίγα λεπτά και το λιμενικό κατά την προσέγγισή του από απόσταση. Στη συνέχεια το πήραν οι επιβάτες στο αλιευτικό για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια το πέταξαν στη θάλασσα και συνέχισαν την πορεία τους».

«Δεν υπήρχε σχοινί πρόσδεσης. Ήταν σχοινί προκειμένου να σταθεροποιηθούν, να πλησιάσουν, να δουν αν θέλουν οποιαδήποτε βοήθεια. Την αρνήθηκαν έλεγαν «No help…Go Italy» και συνέχισαν την πορεία τους» σημείωσε.

Σε άλλο σημείο είπε: «Κάτι έγινε σε αυτό το πλοίο. Πολλά στοιχεία θα προκύψουν από τις ανακρίσεις των εννέα, αλλά και τις συνεντεύξεις και τις συζητήσεις με τους υπόλοιπους ναυαγούς».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυβέρνηση για το ναυάγιο στην Πύλο: Το Λιμενικό προσέγγισε το πλοίο 2 ώρες πριν βυθιστεί"

Ναυάγιο στην Πύλο: Ο Μηταράκης ξεκαθαρίζει – «Το Λιμενικό δεν έχει το δικαίωμα να παρέμβει σε διεθνή ύδατα» (βίντεο)

Ο πρώην υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, απαντώντας  στο αν το Λιμενικό έπρεπε να παρέμβει πριν το ναυάγιο στην Πύλο ενώ οι ίδιοι οι μετανάστες ήταν σε διεθνή ύδατα και δεν ήθελαν και τη βοήθεια που τους προσφέρθηκε αρχικά, ξεκαθαρίζει πως οι λιμενικοί δεν έχουν το δικαίωμα να παρέμβουν σε διεθνή ύδατα!

Χαρακτηριστικά μιλώντας σε εκπ0μπή αναφέρει: «Υπάρχει η Διεθνής Σύμβαση των δικαιωμάτων της Θάλασσας, η UNCLOS η οποία είναι σε ισχύ από το 1994 και έχει υπογραφεί από 168 κράτη-μέλη. Αυτή ορίζει ότι το Λιμενικό Σώμα έχει δικαίωμα να σταματήσει ένα σκάφος, να το ελέγξει για παράνομη δράση εντός χωρικών υδάτων. Τα χωρικά ύδατα της Ελλάδος σε εκείνο το σημείο είναι 12 ναυτικά μίλια. Υπό προϋποθέσεις μπορεί να υπάρχει μία ζώνη επιπλέον 12 μιλίων, η συνορεύουσα ζώνη, η οποία δεν υπάρχει στο Ιόνιο και να φτάσει τη δικαιοδοσία του Λιμενικού στα 24 μίλια. Εν πάση περιπτώσει εδώ μιλάμε για 49 μίλια εκτός από την ακτογραμμή της Ελλάδος. Εκεί το Λιμενικό δεν έχει δικαίωμα να παρέμβει σε διεθνή ύδατα. Όπως δεν μπορούν άλλες χώρες να σταματήσουν ελληνικά πλοία που πλέουν ανά τον πλανήτη σε διεθνή ύδατα, έτσι και το ελληνικό λιμενικό δεν μπορεί προληπτικά να σταματήσει ένα σκάφος για έλεγχο για μία παράνομη πράξη όπως είναι η παράνομη μετανάστευση, εκτός χωρικών υδάτων».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ναυάγιο στην Πύλο: Ο Μηταράκης ξεκαθαρίζει – «Το Λιμενικό δεν έχει το δικαίωμα να παρέμβει σε διεθνή ύδατα» (βίντεο)"

Ξάνθη: Γάλλος μπήκε σε τζαμί και έσκισε το Κοράνι

Στον εισαγγελέα πρωτοδικών Ξάνθης οδηγείται, σήμερα, ένας 64χρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα για φθορές σε ιερά αντικείμενα, σε τζαμί του οικισμού των Θερμών. Ο 64χρονος -κατά δήλωσή του υπήκοος Γαλλίας- εισήλθε στο τζαμί και φέρεται να έσκισε, μεταξύ άλλων, ένα Κοράνι.

Με δήλωσή του, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής καταδικάζει το συμβάν, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ο σεβασμός στους χώρους λατρείας κάθε θρησκευτικής κοινότητας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία για την Ελλάδα».

«Οι ασεβείς πράξεις, οι οποίες έλαβαν χώρα σε Τζαμί της ευρύτερης περιοχής της Ξάνθης, είναι απολύτως καταδικαστέες χωρίς αστερίσκους, προξενούν ιδιαίτερη θλίψη σε όλους μας, αλλά, συγχρόνως, χαλυβδώνουν τη θέλησή μας να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο του απόλυτου σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας των μουσουλμάνων συμπολιτών μας της Θράκης, την οποία άλλωστε εγγυάται το Σύνταγμα της Ελλάδας», τονίζει ο κ. Καλαντζής και συγχαίρει την Ελληνική Αστυνομία για την άμεση επέμβασή της και τη σύλληψη του δράστη.

Ανακοίνωση καταδίκης για το συμβάν εξέδωσε και η Μουφτεία Ξάνθης, η οποία εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της όπως το έπραξε και η Ελληνική Αστυνομία»». Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμα τα εξής: «Με αποτροπιασμό και βαθύτατη θλίψη ενημερωθήκαμε ότι σήμερα το απόγευμα ένας Γάλλος πολίτης μπήκε στο Τζαμί των Λουτρών στις Θέρμες Ξάνθης, όπου προέβη σε βανδαλισμούς πάνω σε ιερά αντικείμενα. Προσευχόμαστε ο πολυεύσπλαχνος Αλλάχ να συγχωρέσει αυτόν τον άνθρωπο και να τον φωτίσει ώστε να καταλάβει το λάθος του. Στη Θράκη, Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, ευχόμαστε στις χαρές ο ένας του άλλου και συμπαραστεκόμαστε στις λύπες ο ένας του άλλου. Αυτή την μοναδικότητα που αποτελεί πρότυπο για ολόκληρη την Ευρώπη θα την υπερασπιστούμε όλοι μαζί».

Την «επιδειχθείσα ασέβεια έναντι του χώρου λατρείας σε Τέμενος του οικισμού των Θερμών από αλλοδαπό επισκέπτη της ακριτικής περιοχής» καταδικάζει και η Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου. «Δηλώνουμε προς όλους ότι, η Ξάνθη και η Θράκη αποτελούν παγκόσμιο πρότυπο ειρηνικής συμβίωσης λαών με διαφορετική θρησκεία, η οποία στηρίζεται στον έμπρακτο αλληλοσεβασμό και δεν επιτρέπουμε την ισορροπία αυτή να την διαταράξει κανείς», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ξάνθη: Γάλλος μπήκε σε τζαμί και έσκισε το Κοράνι"

Νοσοκομείο Αττικόν: Τα ερωτήματα για τον πτώμα που βρέθηκε στις τουαλέτες – «Απαράδεκτο να μην καθαρίζονται για μέρες»

Απαράδεκτο χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ το ότι είναι πιθανό το πτώμα του άνδρα που βρέθηκε σε τουαλέτες του νοσοκομείου «Αττικόν», να ήταν εκεί 3 μέρες.

Ο άτυχος ασθενής, που ήταν φορέας του AIDS, νεφροπαθής και τοξικομανής φαίνεται να πήρε την μοιραία τελευταία δόση στις τουαλέτες, ενώ προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά γιατί το προσωπικό του Νοσοκομείου «Αττικόν» δεν είχε ανακαλύψει την παραβατική του συμπεριφορά εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος, αλλά και το πτώμα που βρισκόταν τόσες μέρες στο νοσοκομείο.

Η μακάβρια αποκάλυψη έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης (15.6.2023), από την έντονη δυσοσμία που αναδυόταν από την αποσύνθεση του πτώματος.
 
«Μπορεί να ήταν και περισσότερες μέρες»

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αμφισβητεί το χρονικό διάστημα που βρισκόταν ο νεκρός στην τουαλέτα.

«Είχε πάρει εξιτήριο στις 5 Ιουνίου. Οι τουαλέτες του κοινού ευδιάκριτες, έξω από τις δύο παθολογικές κλινικές στο ισόγειο, δεν δικαιολογείται να μην καθαρίζονται συνεχώς και να μη γίνεται αντιληπτός ο ασθενής που ήταν νεκρός επί ημέρες», τονίζει και προσθέτει: «Από που βγήκε αυτό το συμπέρασμα για τις τρεις μέρες; Ο νεκρός ασθενής είχε έντονη δυσοσμία. Μπορεί να ήταν περισσότερες μπορεί και λιγότερες ημέρες».

Σημειώνει δε πως εκτός του νοσοκομείου βρίσκονται οι υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ και εύκολα μπορεί να περάσει τη πύλη ένας χρήστης για να πάρει τη θεραπεία του. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ζητά να αποδοθούν ευθύνες, καθώς την καθαριότητα του νοσοκομείου έχει αναλάβει εργολάβος.

«Εργολάβοι που δεν τηρούν τις συμβατικές υποχρεώσεις με τα νοσοκομεία στον αριθμό των απασχολούμενων καθαριστριών, απασχολούν λιγότερες, συνεχώς αλλάζουν τις καθαρίστριες, τρέχουν και δεν φθάνουν οι λιγοστές καθαρίστριες σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα», αναφέρει.

Σχολιάζοντας δε την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που έχει διατάξει ο διοικητής του Νοσοκομείου «Αττικόν», λέει: «Πού θα επιρρίψει ευθύνες ο διοικητής; Στον εργολάβο»;

Τέλος, ο κ. Γιαννάκος, καταγγέλλει πως «απολύονται σταδιακά 6.000 συμβασιούχοι καθαρίστριες, τραπεζοκόμες, φύλακες και επιστρέφουν οι εργολάβοι, με πολλαπλάσιο κόστος».

Οι τουαλέτες του ισογείου

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Σπύρος Αποστολόπουλος απαντώντας στην εύλογη ερώτηση του iatropedia.gr, “πώς είναι δυνατόν επί τρεις ημέρες το συνεργείο καθαριότητας να μην είχε καθαρίσει τις τουαλέτες στις οποίες είχε κλειστεί ο άτυχος 47χρονος”, εξηγεί πως οι συγκεκριμένοι χώροι έχουν αποχαρακτηριστεί από τη συνήθη χρήση τους, λόγω έργων που γίνονται στο νοσοκομείο.

“Στον συγκεκριμένο χώρο -και σε ένα παρακείμενο που χρησιμοποιείται σαν αποδυτήριο των νοσηλευτών- γίνονταν κάποιες εργασίες. Αυτός ο χώρος πράγματι είναι τουαλέτα, αλλά είναι αποχαρακτηρισμένος χώρος. Έχει αφαιρεθεί η πινακίδα που προσδιόριζε τη χρήση του. Είναι ένα μικρό τουαλετάκι σε ένα “τυφλό” χώρο. Δεν είχε λόγο να πηγαίνει το συνεργείο καθαριότητας σε χώρους που γίνονται εργασίες. Πηγαίνει μόνο σε λειτουργικούς χώρους. Ο ασθενής τον είχε εντοπίσει αυτόν τον χώρο, ότι ήταν αδρανής και όχι λειτουργικός. Και τον θεωρούσε, φαίνεται, ως έναν ασφαλή χώρο στον οποίο -μάλλον πιθανολογούμε- κατέφευγε να κάνει χρήση”, σημειώνει ο Διοικητής.

Ωστόσο, ακόμη κι αν ισχύουν τα παραπάνω εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για τα θέματα της ασφάλειας στο νοσοκομείο και είναι απορίας άξιον, πώς ένας ασθενής με ακραία παραβατική συμπεριφορά δύναται να περιφέρεται στο Νοσοκομείο ανεμπόδιστος, θέτοντας σε κίνδυνο άλλους ασθενείς, αλλά και το προσωπικό.

Είναι τα ζητήματα στα οποία θα κληθεί να απαντήσει η ΕΔΕ.

Προκαλούσε επεισόδια και έπαιρνε συχνά πειθαρχικό εξιτήριο

Σύμφωνα με το πληροφορίες, ο 47χρονος τους τελευταίους 4 μήνες είχε κάνει δύο φορές εισαγωγή στο “Αττικόν” στην Παθολογική Κλινική, όμως φιλοξενούνταν στον όροφο, όπου στεγάζεται η Νευρολογική και Πνευμονολογική Κλινική.

Πολύ συχνά προκαλούσε σοβαρά επεισόδια με την παραβατική συμπεριφορά του, ενώ δεν πειθαρχούσε ως ασθενής στις υποδείξεις των γιατρών.

Το προσωπικό (ιατρικό και νοσηλευτικό), αλλά και οι συνασθενείς και οι συνοδοί τους δυσφορούσαν, καθώς συχνά επαιτούσε και προκαλούσε φασαρίες.

Οι γιατροί αναγκάστηκαν από τον Ιανουάριο να του δώσουν δύο φορές “πειθαρχικό εξιτήριο” , δηλαδή υποχρεωτικό εξιτήριο, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο του Νοσοκομείου για τους ασθενείς που προκαλούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του.

Η κοινωνική υπηρεσία, μάλιστα, είχε προχωρήσει σε ενέργειες για την τοποθέτησή του σε δομή απεξάρτησης, αλλά ο ίδιος δεν το δεχόταν και κάθε φορά εξαφανιζόταν.

Επανερχόταν δε στο Νοσοκομείο “Αττικόν” και κυκλοφορούσε ανενόχλητος στους διαδρόμους.

Το τελευταίο πειθαρχικό εξιτήριο εκδόθηκε στις 5 Ιουνίου και από τότε δεν τον είχε ξαναδεί κανείς, σύμφωνα με τον Διοικητή του «Αττικόν».

“Από 5/6 που του κάναμε πειθαρχικό εξιτήριο έως σήμερα, δεν ήταν ασθενής του νοσοκομείου μας και δεν ήξερε κανείς την τύχη του και που βρίσκεται. Και την Πέμπτη, λόγω μιας δυσοσμίας στο σημείο, μια καθαρίστρια προσπάθησε να βρει τι γίνεται και έδειχνε κλειστή η πόρτα. Ήρθαν οι σεκιούριτι και διαπίστωσαν ότι μάλλον είχε κλείσει την πόρτα, με το βάρος του σώματός του”, λέει στο iatroepedia.gr

Μετά την μακάβρια αποκάλυψη, επιτόπου έσπευσαν η ασφάλεια και η σήμανση, ώστε να αποκλειστεί η περίπτωση της εγκληματικής ενέργειας.

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται και το πόρισμα του ιατροδικαστή.

“Εμείς ακαριαία φωνάξαμε την ασφάλεια και την αστυνομία και όταν ήρθαν και έψαξαν και βρήκαν πάνω του τα στοιχεία, τα συγκρίναμε με τα αρχεία του Νοσοκομείου είδαμε ότι ήταν ο πρώην ασθενής μας”, καταλήγει ο κ. Σπύρος Αποστολόπουλος.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Νοσοκομείο Αττικόν: Τα ερωτήματα για τον πτώμα που βρέθηκε στις τουαλέτες – «Απαράδεκτο να μην καθαρίζονται για μέρες»"

Η νέα προειδοποίηση της ΕΜΥ για την τριήμερη κακοκαιρία – Από σήμερα τα έντονα φαινόμενα

Επικαιροποίησε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε χθες, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Ειδικότερα, σύμφωνα με την προειδοποίηση, ασταθείς αέριες μάζες στα βορειοδυτικά Βαλκάνια σε συνδυασμό με αβαθές χαμηλό στο νότιο Αιγαίο θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας από σήμερα Παρασκευή (16-06-2023) έως και την Κυριακή (18-06-2023).

Βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της χώρας συμπεριλαμβανομένων και νησιωτικών περιοχών, ενώ τα έντονα φαινόμενα στα ηπειρωτικά θα εκδηλώνονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Πιο συγκεκριμένα, τα έντονα φαινόμενα προβλέπονται:

  1. Σήμερα Παρασκευή (16-06-2023), στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία (πιθανώς τη νύχτα στη Χαλκιδική), τη δυτική Θεσσαλία, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο και κυρίως τις βραδινές ώρες στα νησιά του Ιονίου.
  2. Το Σάββατο (17-06-2023), στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στη περιοχή της Χαλκιδικής), την ανατολική Μακεδονία , τη Θράκη, τη Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων), την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα της Αττικής), τη βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου.
  3. Την Κυριακή (18-06-2023), στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τη Χαλκιδική, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, το επόμενο τριήμερο θα κυλήσει με πολλές και επικίνδυνες βροχές – καταιγίδες και από Δευτέρα και στη συνέχεια ακολουθεί το πρώτο ισχυρό θερμό κύμα για το φετινό καλοκαίρι.

 

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Η νέα προειδοποίηση της ΕΜΥ για την τριήμερη κακοκαιρία – Από σήμερα τα έντονα φαινόμενα"

Ναυάγιο στην Πύλο: Στη Μαλακάσα οι διασωθέντες - Βαρύ το κατηγορητήριο για τους 9 διακινητές

Σε δύο επίπεδα συνεχίζεται η τραγωδία με το ναυάγιο της Πύλου στο οποίο 78 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους καθώς από τη μια οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στη δομή φιλοξενίας μεταναστών της Μαλακάσας και από την άλλη οι εννέα Αιγύπτιοι που συνελήφθησαν ως διακινητές, παραμένον κρατούμενοι μέχρι την απολογία τους, την Δευτέρα.

Οι 71 από τους διασωθέντες από το ναυάγιο πέρασαν την πύλη της δομής στην Μαλακάσα λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής

Το κατηγορητήριο για τους εννέα Αιγύπτιους που συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στον εισαγγελέα την Πέμπτη είναι πολύ βαρύ καθώς ορισμένες από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα όπως π.χ. η εγκληματική οργάνωση ενώ το ίδιο βαριές είναι και οι ποινές καθώς αθροίζονται για κάθε ένα από τα άτομα που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο στην Πύλο.

Δείτε φωτογραφίες των συλληφθέντων

nauagio

nauagio-

Οχτώ από τους εννέα Αιγύπτιους διακινητές κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Καλαμάτας μέχρι την απολογία τους, την Δευτέρα, αφού ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν, ενώ ένας εξ αυτών νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο.

Εκτός από τη βαριά κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, οι εννέα διακινητές κατηγορούνται για πρόκληση ναυαγίου, ανθρωποκτονία από αμέλεια, έκθεση ζωής σε κίνδυνο, παράνομη είσοδο στη χώρα και παράνομη διακίνηση αλλοδαπών.

Οι εννέα Αιγύπτιοι είναι ηλικίας από 20 έως 40 ετών και, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν μέλη του πληρώματος του αλιευτικού σκάφους που βυθίστηκε σε διεθνή ύδατα, 47 ναυτικά μίλια από την Πύλο, οι οποίοι είχαν διακριτούς ρόλους στη μεταφορά των παράνομων μεταναστών.

Στη Μαλακάσα μεταφέρονται οι διασωθέντες μετανάστες

Λίγο μετά τις 08:30 το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησε η διαδικασία μεταφοράς στην Μαλακάσα με τους μετανάστες, όλοι ηλικίας από 16-40 ετών, να επιβιβάζονται στα λεωφορεία. Νωρίτερα είχαν βγει έξω από τον χώρο που είχε διαμορφωθεί και διέμεναν κρατώντας σε σακουλες όσα προσωπικά τους αντικείμενα κατάφεραν να περισωσουν μετά το ναυάγιο και περίμεναν να δώσουν τα στοιχεία τους.

Ανάμεσά τους είναι και κάποιοι ανήλικοι που θα μεταφερθούν αρχικά στη Μαλακάσα για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε δομές ανηλίκων.

27320360

27320364

27321335

27321337

27320337

Η κατάσταση υγείας των διασωθέντων

Βελτιώνεται η κατάσταση υγείας των τραυματιών του ναυαγίου σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου που εισήχθησαν στο νοσοκομείο με λοιμώξεις αναπνευστικού και μεταβολικές διαταραχές όπως υπογλυκαιμία και αφυδάτωση από την πολύωρη παραμονή στη θάλασσα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ ένα περιστατικό είναι πιο βαρύ και εισήχθη χθες (15/6) με οξεία νεφρική ανεπάρκεια. Αρχικά στο νοσοκομείο Καλαμάτας οι νοσηλείες έφταναν τις 33, οι 27 παραμένουν στο νοσοκομείο, οι 6 έχουν πάρει εξιτήριο. Χθες επισκέφθηκαν το νοσοκομείο 4 άτομα, το ένα ήταν η εισαγωγή με την οξεία νεφρική ανεπάρκεια, δύο ασθενείς έφυγαν με οδηγίες, ένα άτομο παρέμεινε μέχρι το βράδυ σε χώρο βραχείας νοσηλείας.

27320355

27320356

Όσοι παίρνουν εξιτήριο επιβιβάζονται σε όχημα του Λιενικού και μεταφέρονται στη δομή στην Καλαμάτα και από εκεί θα μεταφερθούν με τους υπόλοιπους ανθρώπους στην δομή φιλοξενίας στην Μαλακάσα. Σε ετοιμότητα παραμένουν και τα υπόλοιπα νοσοκομεία Πελοποννήσου σε περίπτωση που βρεθούν ζωντανοί κι άλλοι άνθρωποι.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ναυάγιο στην Πύλο: Στη Μαλακάσα οι διασωθέντες - Βαρύ το κατηγορητήριο για τους 9 διακινητές"

Θρίλερ με την εξαφάνιση της 27χρονης Πολωνής στην Κω - Δύο υπόπτους εξετάζει η αστυνομία

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τις οποίες επικαλείται ο ΣΚΑΙ, χθες προσήχθησαν στην αστυνομική διεύθυνση του νησιού, πέντε υπήκοοι από το Πακιστάν οι οποίοι είχαν φιλικές σχέσεις με την 27χρονη.

Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν πως ένας από αυτούς έχει θεωρηθεί ύποπτος και παραμένει κρατούμενος ώστε σήμερα να δώσει νέα κατάθεση στους αστυνομικούς της ασφαλείας.

Για κατάθεση έχει κληθεί και ο 28χρονος σύντροφος της κοπέλας, ο οποίος το βράδυ της 12ης Ιουνίου κατήγγειλε στις Αρχές πως η σύντροφος του έχει εξαφανιστεί.

Οι Αρχές κάνουν λόγο για δυο υπόπτους, ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να προχωρήσουν και σε σύλληψη.

Το χρονικό

Τα ίχνη της 27χρονης χάθηκαν στις 12 Ιουνίου, σύμφωνα με την καταγγελία στην αστυνομία του 28χρονου συντρόφου της, την περασμένη Τρίτη.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα 12-06-2023 περίπου στις 22:30 το βράδυ, ο 28χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την σύντροφό του η οποία του ανέφερε ότι βρισκόταν στο Μαρμάρι, σε κατάσταση μέθης και ότι θα την πήγαινε κάποιος στο ξενοδοχείο με την μηχανή του.

Θρίλερ με την εξαφάνιση της 27χρονης Πολωνής στην Κω - Δύο υπόπτους εξετάζει η αστυνομία

Ωστόσο, λίγη ώρα μετά η κοπέλα έστειλε στον 28χρονο την ακριβή τοποθεσία στην οποία βρισκόταν προκειμένου να πάει να την πάρει. Εκείνος πήγε στο σημείο αλλά δεν βρήκε κανέναν.

Της τηλεφώνουσε για να μάθει τι έχει γίνει αλλά το κίνητό της ήταν απενεργοποιημένο.

Λίγο μετά τις 11.30 το βράδυ, εντόπισε το κινητό της Αναστάζια-Πατρίτσια στην οδό Κιαπόκα, στο Τιγκάκι, 5,5 χιλιομέτρα μακριά από την τοποθεσία που του είχε στείλει νωρίτερα.

Για την εξαφάνιση της Αναστάζια-Πατρίτσια το Χαμόγελο του Παιδιού εξέδωσε Missing Alert ενώ στην ανακοίνωσή της η οργάνωση αναφέρει πως συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θέτουν τη ζωή της σε κίνδυνο.

Η 27χρονη, εργάζεται σε ξενοδοχείο της Κω, δεν πάσχει από ιατρικά προβλήματα ούτε έχει ψυχολογικά προβλήματα. Την ημέρα της εξαφάνισή της φορούσε ροζ φόρεμα με λουλούδια πλάτης και μπλε γυαλιά ηλίου, είχε ένα ασημένιο σακίδιο. Εχει ύψος 1,65 μέτρα και κανονική σωματική διάπλαση.

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΠΟΛΩΝΗΣ ΚΩ

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΠΟΛΩΝΗΣ ΚΩ

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΠΟΛΩΝΗΣ ΚΩ

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΚΩΣ

thetoc

Διαβάστε Περισσότερα » "Θρίλερ με την εξαφάνιση της 27χρονης Πολωνής στην Κω - Δύο υπόπτους εξετάζει η αστυνομία"

Αγρίνιο: Ρομά προκάλεσαν φθορές με πέτρες σε όχημα της Πυροσβεστικής- συνοδεία…αστυνομίας οι κατασβέσεις

Καταστάσεις που προκαλούν μεγάλο προβληματισμό και που προφανώς απαιτούν παρέμβαση αρμοδίων και εισαγγελικών αρχών είναι αυτές που καταγράφονται όταν οι πυροσβεστικές αρχές του Αγρινίου σπεύδουν για κατάσβεση φωτιάς σε περιοχές συνοικισμών Ρομά.

Τις τελευταίες ημέρες οι πυροσβέστες μεταβαίνουν για κατάσβεση σε εστίες φωτιάς πέριξ του σταδίου με…συνοδεία αστυνομίας. Και αυτό καθώς κάποιοι Ρομά τους εμποδίζουν την πρόσβαση.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του agrinionews.gr, προ ημερών πυροσβεστικό όχημα δέχτηκε επίθεση με πέτρες από Ρομά. Το όχημα υπέστη φθορές στο παρμπρίζ.

Κάποιες από τις κινητοποιήσεις της Πυροσβεστικής για κάψιμο λάστιχων που μάλιστα προκαλούν αποπνικτική ατμόσφαιρα στην περιοχή του δημοτικού αθλητικού κέντρου Αγρινίου.

agrinionews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρίνιο: Ρομά προκάλεσαν φθορές με πέτρες σε όχημα της Πυροσβεστικής- συνοδεία…αστυνομίας οι κατασβέσεις"

Θεσσαλονίκη: 270 κιλά κοκαΐνης έχει βρει η ΕΛ.ΑΣ. από το διεθνές κύκλωμα – Συνελήφθησαν άλλα δύο μέλη (video)

Αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας, έπειτα από την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης εμπορίας κοκαΐνης και την κατάσχεση περισσότερων των 260 κιλών κοκαΐνης, εντόπισαν και συνέλαβαν δύο ακόμη άτομα – μέλη της οργάνωσης και κατέσχεσαν ποσότητες ναρκωτικών.

Πρόκειται για 34χρονη ημεδαπή και 38χρονο ημεδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράβαση των Νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Συγκεκριμένα, έπειτα από σχετική παραγγελία της κ. Ανακρίτριας, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε εταιρεία στην περιοχή του Ευόσμου με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, όπου σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη όπισθεν εντοιχισμένης ντουλάπας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας ταξιδιωτικός σάκος που περιείχε 5 δέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους 5 κιλών και 916 γραμμαρίων.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ποσότητες ηρωίνης και αμφεταμίνης,
  • Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • Κινητά τηλέφωνα,
  • 1 τυφέκιο,
  • 1 κυνηγετικό όπλο και
  • 1 ζώνη μεταφοράς φυσιγγίων με 11 φυσίγγια.

Σημειώνεται ότι βρέθηκε πλήθος σφραγίδων Δημοσίων Υπηρεσιών και ιδιωτικών εταιρειών, κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας με αντίστοιχα σχετικά έγγραφα κυκλοφορίας, καθώς και πλήθος εγγράφων και πιστοποιητικών, η γνησιότητα των οποίων εξετάζεται.

Υπενθυμίζεται ότι, την 09-05-2023 είχαν συλληφθεί συνολικά δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων και ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, οπότε και κατασχέθηκαν περισσότερα από 104 κιλά κοκαΐνης, ενώ την 02-06-2023 από την συνεχιζόμενη έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον περισσότερα από 161 κιλά της ίδιας ναρκωτικής ουσίας. Σημειώνεται ότι από την έως τώρα έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά περισσότερα από 270 κιλά κοκαΐνης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις Δικαστικές Αρχές, όπου η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης.

16062023kokaini-4

16062023kokaini-3 

16062023kokaini-2 

16062023kokaini-1

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: 270 κιλά κοκαΐνης έχει βρει η ΕΛ.ΑΣ. από το διεθνές κύκλωμα – Συνελήφθησαν άλλα δύο μέλη (video) "

Tαυτοποιήθηκε ο οδηγός που παρέσυρε παιδάκι στη Λαμία

Από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λαμίας, ταυτοποιήθηκε ημεδαπός, ο οποίος μεσημβρινές ώρες της 12-06-2023, σε περιοχή της Λαμίας, παρέσυρε με δίκυκλη μοτοσικλέτα και τραυμάτισε ανήλικο ημεδαπό αγόρι, εγκαταλείποντας το σημείο του τροχαίου ατυχήματος, χωρίς να παράσχει την οφειλόμενη βοήθεια στον ανήλικο πεζό που τραυμάτισε.

Μετά από επισταμένες έρευνες και αξιοποίηση σχετικού βιντεοληπτικού υλικού, εντοπίστηκε η εμπλεκόμενη με το τροχαίο ατύχημα δίκυκλη μοτοσικλέτα, καθώς και ο οδηγός αυτής.

Ο κατηγορούμενος οδηγός, οδηγήθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα (15-06-2023) στο Τμήμα Τροχαίας Λαμίας, όπου αφού εξετάσθηκε περαιτέρω, παραδέχτηκε την εμπλοκή του στο εν λόγω τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη και σε βάρος του σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Tαυτοποιήθηκε ο οδηγός που παρέσυρε παιδάκι στη Λαμία "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news