facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Ινδία: Γάγγραινα και απώλεια ακοής, στα ύποπτα συμπτώματα για την μετάλλαξη «Δέλτα»

Προβλήματα ακοής, σοβαρά γαστρικές διαταραχές και θρόμβοι στο αίμα που οδηγούν σε γαγγραινα, συμπτώματα που κατά κανόνα δεν συναντώνται σε ασθενείς Covid, έχουν συνδεθεί από γιατρούς στην Ινδία με την παραλλαγή Δέλτα. που συνδέεται το καταστροφικό δεύτερο κύμα της Covid στην χώρα.

Η  μετάλλαξη φαίνεται να είναι η πιο μολυσματική που έχει εμφανιστεί μέχρι στιγμής. Οι γιατροί θέλουν τώρα να μάθουν αν είναι επίσης πιο βαριά.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, την Αγγλία και τη Σκωτία, τα πρώιμα στοιχεία δείχνουν ότι το στέλεχος – που επίσης κυριαρχεί εκεί – ενέχει μεγαλύτερο κίνδυνο νοσηλείας.

«Χρειαζόμαστε περισσότερη επιστημονική έρευνα για να αναλύσουμε εάν αυτές οι νεότερες κλινικές παρουσιάσεις συνδέονται με την Β.1.617 ή όχι», δήλωσε ο Abdul Ghafur, γιατρός μολυσματικών ασθενειών στο Νοσοκομείο Apollo, στο Τσενάι, τη μεγαλύτερη πόλη της νότιας Ινδίας. Ο Ghafur είπε ότι βλέπει περισσότερους ασθενείς Covid με διάρροια τώρα παρά στο αρχικό κύμα της πανδημίας.

«Πέρυσι, νομίζαμε ότι είχαμε μάθει τον νέο εχθρό μας, αλλά άλλαξε», είπε ο Ghafur. «Αυτός ο ιός έχει γίνει τόσο απρόβλεπτος».

Πόνος στο στομάχι, ναυτία, έμετος, απώλεια όρεξης, απώλεια ακοής και πόνος στις αρθρώσεις είναι μεταξύ των ασθενειών που αντιμετωπίζουν οι  ασθενείς Covid, σύμφωνα με έξι γιατρούς που θεραπεύουν ασθενείς σε ολόκληρη την Ινδία.

Οι παραλλαγές Β και Γ- που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία αντίστοιχα – έχουν δείξει ελάχιστα ή καθόλου στοιχεία ενεργοποίησης ασυνήθιστων κλινικών συμπτωμάτων, σύμφωνα με μελέτη ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας τον περασμένο μήνα.

Από την πλευρά του ο Ganesh Manudhane, καρδιολόγος στη Βομβάη που έχει θεραπεύσει οκτώ ασθενείς με θρομβωτικές επιπλοκές στο νοσοκομείο Seven Hills κατά τη διάρκεια των τελευταίων δυο μηνών λέει ότι «μερικοί ασθενείς αναπτύσουν μικρούς θρόμβους αίματος τόσο σοβαρούς που οδήγησαν τον προσβεβλημένο ιστό να πεθάνει και να αναπτύξει γάγγραινα». Δυο εξ αυτών χρειάστηκαν ακρωτηριασμό δακτύλων χεριού και ποδιού.

Προσθέτει ότι:«’Εβλεπα 3 με 4 περιπτώσεις τον τελευταίο χρόνο και τώρα είναι ένας ασθενής τη βδομάδα».

Η παραλλαγή Δέλτα, επίσης γνωστή ως B.1.617.2, έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 60 χώρες τους τελευταίους έξι μήνες ενώ προκάλεσε ταξιδιωτικούς περιορισμούς από την Αυστραλία στις ΗΠΑ.

Η αύξηση των λοιμώξεων, που τροφοδοτήθηκε από την παραλλαγή έχει αναγκάσει το Ηνωμένο Βασίλειο, να επανεκτιμήσει τα σχέδια για επιστροφή στην κανονικότητα αργότερα μέσα στον Ιούνιο.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ινδία: Γάγγραινα και απώλεια ακοής, στα ύποπτα συμπτώματα για την μετάλλαξη «Δέλτα»"

Κορονοϊός: Ένας θάνατος και 60 νέα κρούσματα στην Κύπρο σε 24 ώρες

Έναν θάνατο και 60 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Κύπρου. 45 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 19 σε σοβαρή κατάσταση.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 38.435 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται στο 0,16%, ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων είναι 72.919, ενώ ο συνολικός αριθμός θανάτων από Covid 19 στην Κύπρο, 365.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Ένας θάνατος και 60 νέα κρούσματα στην Κύπρο σε 24 ώρες"

ΑΠΘ: Ένταση μεταξύ αστυνομίας και συγκεντρωμένων (ΦΩΤΟ/ VIDEO)

Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα στην οδό Εθνικής Αμύνης στο ύψος του νοσοκομείου Γεννηματάς, όπου εδώ και αρκετή ώρα άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο και μπαινοβγαίνουν εντός του χώρου του ΑΠΘ.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν αστυνομικοί της δίκυκλης αστυνομίας αποχώρησαν από το σημείο, που βρίσκονταν από νωρίτερα το απόγευμα καθώς έφτασαν στο σημείο κλούβες των ματ.

Φώναζαν μεταξύ άλλων οτι δεν γίνεται κανένα πάρτι εδώ. Tα συγκεντρωμένα άτομα κλώτσησαν κάδους και τους έβγαλαν στο δρόμο.

Κάποια από τα άτομα που βρίσκονται εντός του χώρου του ΑΠΘ ανέβηκαν στην ταράτσα του κτιρίου της Σχολής Θετικών Επιστημών και ανάρτησαν πανό.

Στο σημείο βρέθηκαν για να διαμαρτυρηθούν φοιτητικοί σύλλογοι και εργαζόμενοι, οι οποίοι ζήτησαν από την αστυνομία να φύγει.

Όπως κατήγγειλαν οι φοιτητές που απαίτησαν από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ να αποχωρήσουν, από το απόγευμα οι αστυνομικές δυνάμεις απαγόρευσαν την είσοδο σε φοιτητές και σε κάποιες περιπτώσεις έκαναν ελέγχους στις τσάντες τους.

Ξεκαθάρισαν ότι τα «κορονοπάρτι» δεν έχουν καμία σχέση με τους φοιτητικούς συλλόγους, το φοιτητικό κίνημα και την λειτουργία του Πανεπιστημίου και πως η παρουσία των αστυνομικών στο ΑΠΘ εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 7.30 μ.μ. Διαμαρτυρία στην πλατεία Αγ. Σοφίας ενάντια στην αστυνομοκρατία.

Η κυκλοφορία στην οδό Εθνικής Αμύνης δεν επιτρέπεται, καθώς παραμένουν άτομα συγκεντρωμένα στο οδόστρωμα.

 

  

  

 

grtimes

Διαβάστε Περισσότερα » " ΑΠΘ: Ένταση μεταξύ αστυνομίας και συγκεντρωμένων (ΦΩΤΟ/ VIDEO)"

HΠΑ σε Τουρκία: Θέλουμε και γραπτή δέσμευση για την απενεργοποίηση των S-400

Νέες πιέσεις δέχεται η Άγκυρα από τις ΗΠΑ που ζήτησαν γραπτή δέσμευση για την απενεργοποίηση των ρωσικών πυραύλων S-400, ανοίγοντας ένα παράθυρο για άρση των κυρώσεων.

Το μήνυμα από την Ουάσινγκτον φτάνει λίγες ημέρες πριν από τη συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν, στις 14 Ιουνίου.

Η Ουάσινγκτον ζητά αρχικά, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, γραπτή δέσμευση ότι η Τουρκία μέχρι τώρα δεν έχει ενεργοποιήσει τους S-400. Ακόμη, επιδιώκει γραπτή δέσμευση ότι δεν θα ενεργοποιήσει τους πυραύλους ποτέ στο μέλλον.

Οι ΗΠΑ τονίζουν, μάλιστα, ότι η αδρανοποίηση των πυραύλων θα ελέγχεται τακτικά από Αμερικανούς αξιωματικούς.

Μόλις, συνταχθεί αυτό το κείμενο από την Τουρκία, οι ΗΠΑ θα το δώσουν στο Κογκρέσο για άρση των κυρώσεων.

Η Τουρκία απάντησε αρνητικά και τόνισε ότι επιθυμεί πολιτική λύση για τους S-400 και όχι τεχνική.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " HΠΑ σε Τουρκία: Θέλουμε και γραπτή δέσμευση για την απενεργοποίηση των S-400"

Το νέο καθεστώς στους πλειστηριασμούς ακινήτων – Τι θα συμβεί από την 1η Ιουλίου

Ο νέος πτωχευτικός κώδικας, ο οποίος απευθύνεται και σε επιχειρήσεις και σε νοικοκυριά θα είναι ο μόνος δρόμος για ρυθμίσεις χρεών ή την πτωχευτική διαδικασία από την 1η Ιουλίου που λήγει το «πάγωμα» των πλειστηριασμών ακινήτων.

Για το θέμα, ο νομικός σύμβουλος της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ Βίκτωρ Τσιαφούτης έδωσε συμβουλές στους οφειλέτες και πώς επιχειρήσεις και νοικοκυριά μπορούν να μπουν σε διακανονισμό οφειλών 

Όπως εξήγησε, μιλώντας στην ΕΡΤ πρόκειται για μία πιο απλοποιημένη αλλά κυρίως ενιαία διαδικασία, «ένα σημείο που έχει δεχθεί σφοδρή κριτική, όπως είπε, γιατί όλοι αντιλαμβάνονται ότι άλλα ρίσκα λαμβάνει μία επιχείρηση, και ιδίως μια μεγάλη ή μεσαία επιχείρηση, και άλλα ρίσκα λαμβάνει μια πολύ μικρή επιχείρηση ή ένα νοικοκυριό» 

 Οι συμβουλές στους οφειλέτες, από την 1η Ιουλίου:

  • να ανταποκρίνονται στις κλήσεις των πιστωτών τους, να προσκομμίζουν τα έγγραφα που χρειάζεται και να δείχνουν μια διάθεση για συζήτηση, ακόμα και αν οι προτάσεις που δέχονται δεν είναι ρεαλιστικές και βιώσιμες.
  • να απευθυνθούν σε δικηγόρο ή σε φορείς όπως η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ και άλλες Ενώσεις Καταναλωτών που ασχολούνται με το ζήτημα της διευθέτησης χρεών
  • αν δεν βρουν λύση εξωδικαστική, θα πρέπει να δουν αν τους συμφέρει η υπαγωγή στον πτωχευτικό νόμο, λαμβάνοντας υπόψη τις προϋποθέσεις.

 Προτού οδηγηθούν στην πτώχευση τα νοικοκυριά υπάρχει μια δυνατότητα εξωδικαστικής επίλυσης των διαφορών με το Δημόσιο, τις τράπεζες και τους λοιπούς πιστωτές, όπως ανέφερε ο Βίκτωρ Τσιαφούτης.

Όμως, πρόσθεσε, δεν είναι υποχρεωτικό για τους πιστωτές να συμμετάσχουν σε αυτή την εξωδικαστική διαδικασία. Μόνο αν η πλειονότητα των πιστωτών δεχθεί να συμμετάσχει και να συμφωνήσει, τότε είναι αναγκασμένοι και οι υπόλοιποι πιστωτές να ακολουθήσουν.

Στην περίπτωση που ο πιστωτής δεν δεχθεί τον διακανονισμό, ο οφειλέτης έχει δύο επιλογές:

  • να απευθυνθεί σε κάθε τράπεζα ξεχωριστά, χωρίς να συμμετάσχει στην πλατφόρμα εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών
  •  αν δεν καταφέρει να επιλύσει εξωδικαστικά το πρόβλημά του, «η μόνη διαδικασία που του απομένει είναι το νέο πτωχευτικό».

Τα κριτήρια για τα ευάλωτα νοικοκυριά

 – εισοδηματικά κριτήρια

έως 7.000 το συνολικό εισόδημα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό

έως 21.000 ευρώ για οικογένειες

– ακίνητη περιουσία

έως 120.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό

έως 180.000 ευρώ για τις οικογένειες

– καταθέσεις

έως 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό

προσαύξηση κατά 3.500 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού

προσαύξηση 7.000 ευρώ για κάθε απροστάτευτο τέκνο.

Ο νομικός σύμβουλος της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ τόνισε ότι αν δεν είχε υπάρξει η πανδημία, ενδεχομένως να είχαν βιώσει αρκετοί οφειλέτες δύσκολες στιγμές γιατί είχαν προγραμματιστεί πλειστηριασμοί, οι οποίοι ανεστάλησαν.

Εκτίμησε ότι «η επιστροφή στην κανονικότητα από υγειονομικής πλευράς, θα έχει αποτέλεσμα μια άσχημη κατάσταση σε σχέση με τους πλειστηριασμούς», επισημαίνοντας ότι στο νέο πτωχευτικό δίκαιο δεν προβλέπεται προστασία της κύριας κατοικίας.

Υπενθύμισε  τέλος ότι υπάρχει ρύθμιση που προβλέπει ο οφειλέτης να μπορεί να πληρώνει για 12 χρόνια ένα μίσθωμα για το σπίτι του, το οποίο θα μπορεί να επαναγοράσει μετά από 12 χρόνια στην τρέχουσα τότε τιμή, χωρίς να συμπεριληφθούν τα ενοίκια που θα έχει δώσει.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Το νέο καθεστώς στους πλειστηριασμούς ακινήτων – Τι θα συμβεί από την 1η Ιουλίου "

Νέο «όπλο» στη μάχη της πυρόσβεσης: Έφτασαν τα... μίνι καναντέρ

Στην Ελλάδα, μαζί με τα πληρώματα τους, βρίσκονται εδώ και δυο ημέρες τα ειδικά διαμορφωμένα αεροπλάνα που θα περιπολούν με τις δεξαμενές τους γεμάτες νερό για να επιχειρούν στην κατάσβεση δασικών πυρκαγιών.

Αρχικά έχουν φτάσει τρία αεροσκάφη –όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το CNN Greece- και σκοπός είναι ο αριθμός στους να αυξηθεί.
Πρόκειται για μικρά αεροπλάνα, που όμως μπορούν να κουβαλούν ένα τόνο νερό το καθένα και μάλιστα να πετούν πάνω από περιοχές όπου υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς με βάση τον χάρτη πρόβλεψης.

Τα αεροπλάνα δεν θα χάνουν χρόνο με την απογείωση τους ή με το γέμισμα των δεξαμενών τους και έτσι θα επεμβαίνουν άμεσα και γρήγορα στα πρώτα λεπτά της εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

 


Εδώ και δυο ημέρες γίνεται σεμινάριο στα πληρώματα για τις περιοχές και τους τρόπους δράσης της πυροσβεστικής υπηρεσίας ενώ θα πρέπει να εγκατασταθεί και η συχνότητα στους ασυρμάτους τους για να συνομιλούν με το κέντρο επιχειρήσεων στην έδρα της πυροσβεστικής.

Οι υπεύθυνοι εκτιμούν πως περίπου στις 15 Ιουνίου θα είναι όλα έτοιμα για να μπουν τα αεροσκάφη αυτά στη «μάχη» της πυρόσβεσης.

cnn

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο «όπλο» στη μάχη της πυρόσβεσης: Έφτασαν τα... μίνι καναντέρ"

Απεργία: «Αντίο» σε Μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, τρόλεϊ και προαστιακό – Τι θα γίνει με τα λεωφορεία

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς συμμετέχουν στη γενική απεργία της 10ης Ιουνίου, που εξήγγειλαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ-ΕΚΑ, αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο, με 24ωρη απεργία και στάση εργασίας.

Ακινητοποιημένα, λοιπόν, θα είναι όλη την ημέρα τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ) αλλά και τα τρόλεϊ, ενώ τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00-21:00 λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Επιπρόσθετα, ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού, ενώ η κινητοποίηση επηρεάζει και σειρά δρομολογίων την Τετάρτη και την Παρασκευή.

Τι αναφέρουν τα Σωματεία Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ. για την απεργία

«Τα Σωματεία Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ. ενώνοντας τη φωνή τους και τις δυνάμεις τους με όλους τους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα, συμμετέχουν στην πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 10 Ιουνίου 2021, καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει, όπως υποστηρίζουν, το αντεργατικό-αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο που οδηγεί στην καταστρατήγηση του 8ώρου, στην υπονόμευση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, της ίδιας της απεργίας», δηλώνουν σε ανακοίνωσή τους και προσθέτουν:

Οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ απεργούν και διαδηλώνουν ενάντια:

  • Στην κατάργηση του 8ώρου,
  • Στις ατομικές συμβάσεις εργασίας,
  • Στην κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας,
  • Στην αποδυνάμωση της απεργίας,
  • Στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων,
  • Στην κατάργηση του ν.1264 και στην επίθεση στα συνδικάτα.

«Είναι ξεκάθαρο ότι το νομοσχέδιο αυτό επιχειρεί να δώσει ένα νέο συντριπτικό χτύπημα στα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα, που όλα τα τελευταία χρόνια της κρίσης βρίσκονται στο στόχαστρο των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας», επισημαίνουν τα σωματεία εργαζομένων στις Σταθερές Συγκοινωνίες.

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) σημειώνει πως μετά από όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων, των ιδιωτικοποιήσεων και όλων των άλλων δεινών, η χώρα χρειάζεται ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ανάπτυξη όμως που θα βελτιώνει και θα καλυτερεύει τη ζωή των εργαζομένων. Το Νομοσχέδιο όμως αυτό, τονίζει η ΠΟΣ, όχι μόνο απορυθμίζει την αγορά εργασίας αλλά και επιβάλλει μια μορφή σύγχρονης σκλαβιάς για τους εργαζόμενους. Είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας, απέναντι σε μας και στις επόμενες γενιές, ν’ αγωνιστούμε ώστε να μην χαθούν και τα ελάχιστα εναπομείναντα δικαιώματά μας που κερδίσαμε με τους αγώνες μας μέχρι σήμερα. Η απεργία αυτή θα είναι η αρχή καθώς θ’ ακολουθήσουν κι άλλες κινητοποιήσεις».

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 π.μ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία: «Αντίο» σε Μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, τρόλεϊ και προαστιακό – Τι θα γίνει με τα λεωφορεία"

Υπερψηφίστηκε από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19

Υπερψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία από την Ολομέλεια, το νομοσχέδιο για την κύρωση ΠΝΠ για τη θέσπιση του ψηφιακού πιστοποιητικού Covid-19 και ειδικότερες εγγυήσεις για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Υπέρ τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ενώ το καταψήφισαν ΚΚΕ, ΕΛ.ΛΥ και ΜέΡΑ25.

«Το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 για την διευκόλυνση της μετακίνησης των πολιτών, που ήταν μια ιδέα του έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την οποία θέσπισε η ΕΕ, είναι ένα θετικό πρόσημο για την Ελλάδα, και θα δώσει τη δυνατότητα να ενισχυθεί ο τουρισμός και ταυτόχρονα η ελληνική οικονομία» υπογράμμισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς τονίζοντας πως «είναι πολύ σημαντικό ότι το ψηφιακό πιστοποιητικό γίνεται με ταχύτητα και απόλυτη αξιοπιστία», ενώ, χαρακτήρισε «μίζερη την αντιπολιτευτική κριτική που ακούστηκε απέναντι σε κάτι καλό και θετικό που θα ενισχύσει τον τουρισμό της χώρας και την ελληνική οικονομία», όπως είπε.

«Δεν αξίζει αυτή η άρνηση απέναντι στους Έλληνες που προσπαθούν και αγωνίζονται για ένα μέτρο που πρότεινε η Ελλάδα και θέσπισε η ΕΕ, με στόχο να διευκολυνθούν οι πολίτες στους μετακινήσεις τους και να ενισχυθεί ο τουρισμός», τόνισε ο κ. Γεωργαντάς και επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι δεν αναγνωρίζει το λάθος του, ότι είχε κάνει λάθος εκτίμηση για το ψηφιακό πιστοποιητικό. «Να θυμίσω ότι ο κ. Τσίπρας είχε χαρακτηρίσει πιστοποιητικό ανωριμότητας τη πρόταση του έλληνα πρωθυπουργού ενώ αποδείχθηκε ότι η Ελλάδα πρωτοπορεί. Δεν πρέπει να το βλέπουμε στενά κομματικά γιατί ο κόσμος θέλει να καινοτομεί η χώρα και να δίνει παραδείγματα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Παράλληλα μίλησε για την ανάγκη «ουσιαστικής συστράτευσης όλων ώστε να πειστούν και όσοι ακόμα είναι δύσπιστοι ότι το εμβόλιο είναι το μοναδικό όπλο απέναντι στην πανδημία».

«Σήμερα ο πρωθυπουργός τους κάλεσε όλους σε συστράτευση. Η κυβέρνηση ζητά να κατατεθούν προτάσεις από όλους για ουσιαστική ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας. Μην ξεκινάμε με μίζερες κριτικές και αναφορές στο παρελθόν. Μην απαξιώνουμε μια σημαντική επιτυχία που αφορά όλη την Ευρώπη επειδή ξεκίνησε από τον έλληνα πρωθυπουργό και την Ελλάδα. Γιατί αυτή η θετική εξέλιξη τιμά όλους τους Έλληνες. Και αύριο είναι σίγουρο ότι οι ευρωβουλευτές μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα αισθάνονται υπερήφανοι που υλοποιήθηκε μια ιδέα της Ελλάδας», ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς.

«Πρέπει να πληροφορούμε σωστά τον κόσμο και να μην παραπληροφορούμε. Το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 έγινε με την αρωγή της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων η οποία συμφώνησε ότι τα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών είναι επαρκέστατα», κατέληξε ο κ. Γεωργαντάς.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπερψηφίστηκε από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19"

Ελπίδες για το νέο φάρμακο του Αλτσχάιμερ: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα

Ένα νέο φάρμακο για την αντιμετώπιση της νόσου της Αλτσχάιμερ ενέκρινε η αμερικανική FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων).

Όπως τόνισε μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News”, ο διευθυντής του Κέντρου για τη νόσο Αλτσχάιμερ στο “Johns Hopkins”, Κωνσταντίνος Λυκέτσος, το φάρμακο μπορεί να παίξει ρόλο στη βελτίωση της κατάστασης των ασθενών.

«Το φάρμακο θα είναι σε ενδοφλέβια παροχή, που θα χορηγείται μία φορά κάθε μήνα» σημείωσε ο κ. Λυκέτσος, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για ένα μονοκλωνικό αντίσωμα που επιτίθεται στο β-αμυλοειδές, μια πρωτεΐνη που συσσωρεύεται στον εγκέφαλο των ασθενών με Αλτσχάιμερ.

«Έχουμε την ελπίδα ότι το φάρμακο θα βοηθήσει, ωστόσο προς το παρόν “πατάμε” λίγο στα τυφλά. Θα το μελετήσουμε και έως ότου θα είναι διαθέσιμο στην αγορά θα γνωρίζουμε σε ποιους ασθενείς θα είναι χρήσιμο αυτό το φάρμακο» πρόσθεσε ο διευθυντής του Κέντρου για τη νόσο Αλτσχάιμερ στο Johns Hopkins.

Ακούστε όσα είπε στο Νίκο Ευαγγελάτο

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελπίδες για το νέο φάρμακο του Αλτσχάιμερ: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα"

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικές δυνάμεις περιμετρικά του ΑΠΘ (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται και σήμερα περιμετρικά του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μετά τα πάρτι με χιλιάδες κόσμου.

Όπως μπορείτε να δείτε στις παρακάτω ενδεικτικές εικόνες του GRTimes.gr, περιμετρικά του ΑΠΘ έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. με περιπολικά οχήματα, κλούβες και δίκυκλες μοτοσυκλέτες. Αστυνομικοί βρίσκονται στις εισόδους του πανεπιστημίου ενώ πραγματοποιούν και ελέγχους.

Θυμίζουμε ότι πολλά είναι τα πάρτι που έλαβαν χώρα εντός των εγκαταστάσεων του campus το τελευταίο διάστημα, ενώ πριν λίγες ημέρες υπήρξε και νέα εισαγγελική εντολή προκειμένου να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετείται παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού.

Επίσης, στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθούν οι διοργανωτές των εκδηλώσεων και οι ιδιοκτήτες οχημάτων που κυκλοφορούν στους χώρους του πανεπιστημίου μεταμεσονύκτιες ώρες.

Θυμίζουμε ότι ανάλογη κινητοποίηση της ΕΛΑΣ υπήρξε και εχθές στο ΑΠΘ.

grtimes

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Αστυνομικές δυνάμεις περιμετρικά του ΑΠΘ (ΦΩΤΟ+VIDEO)"

Γιάννης Αγγελής: Βλέπει πολιτικούς και κομματικούς λόγους πίσω από την έρευνα του αντιπροέδρου του ΣτΕ εναντίον του

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιάννης Αγγελής, εναντίον του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος μετά από μήνυση της πρώην εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης, με αφορμή τον πειθαρχικό του έλεγχο από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Όπως αναφέρει ο κ. Αγγελής στην επιστολή του,  ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας που διενήργησε την έρευνα σε βάρος του, κ. Μιχάλης Πικραμένος, ζητεί την πειθαρχική του δίωξη για αναξιοπρεπή συμπεριφορά, λόγω «υπέρβασης των ορίων ελέγχου που επέδειξα κατά την άσκηση της τρίμηνης εποπτείας μου». Μάλιστα ο κ. Αγγελής ζητεί ακρόαση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης πριν ληφθεί απόφαση για την άσκηση ή όχι πειθαρχικής δίωξης εναντίον του.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Αγγελής, «….Οι παραγγελίες αυτές δόθηκαν (από τον προκάτοχό Σας) ελάχιστο χρόνο πριν την διενέργεια των Εθνικών – Βουλευτικών εκλογών της 7-7-2019 για λόγους αποκλειστικώς πολιτικούς και κομματικούς και ειδικότερα για να «ελαφρύνει» τις κατηγορίες που αποδίδονταν (τότε) και εξακολουθούν να αποδίδονται (ακόμα και σήμερα) στο κόμμα του και εμμέσως στον ίδιο, σχετικά με την προσπάθεια να καταστούν ποινικώς υπεύθυνα, δέκα πολιτικά πρόσωπα (εκ των οποίων δύο πρώην πρωθυπουργοί), πολιτικοί αντίπαλοι του τότε κυβερνώντος πολιτικού κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ).

Χαρακτηριστικό της εμφανέστατης διάστασης του κομματικού χαρακτήρα της εναντίον μου παραγγελίας για πειθαρχική έρευνα, αποτελεί το γεγονός ότι, και οι τρεις παραγγελίες δόθηκαν «εντός κλίματος έντονης κομματικής αντιπαράθεσης για την υπόθεση NOVARTIS» και εντός έντονης προεκλογικής περιόδου. Ειδικότερα δε, η τρίτη εναντίον μου παραγγελία, δόθηκε την 4-7-2019, ήτοι δυο ημέρες πριν από την οριστική αποχώρισή του τότε υπουργού Δικαιοσύνης κ. Καλογήρου από το Υπουργείο (αριθμός πρωτ. Ε -75 -04/07/2019 προς το ΣΤΕ) και μάλιστα για το «ιδιαίτερα ατιμωτικό αδίκημα μου», που συνίσταται στο ότι, διαφώνησα με τη νομική άποψη συγκεκριμένης γραμματέως της Εισαγγελίας Α.Π. , ως προς το εάν δύο έγγραφα (που αφορούσαν δημόσια διαδικασία) θα έπρεπε να «περάσουν» στο κοινό ή στο εμπιστευτικό πρωτόκολλο”.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελή, το πόρισμα του ΣτΕ «…προτείνει προς Εσάς την άσκηση πειθαρχικής δίωξης εναντίον μου, για δήθεν αναξιοπρεπή συμπεριφορά, που προσβάλλει το κύρος της δικαιοσύνης, λόγω «υπέρβασης των ορίων ελέγχου», που επέδειξα κατά την άσκηση της τρίμηνης εποπτείας μου (από 5-10-2018 μέχρι και 7-1-2019), οπότε και παραιτήθηκα. Με απλά λόγια, η «ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ» Σας προτείνει να ασκήσετε πειθαρχική δίωξη εναντίον μου, όχι γιατί έκανα κάτι λιγότερο ή παρέλειψα να κάνω κάτι κατά την άσκηση των καθηκόντων μου, αλλά γιατί «άσκησα περισσότερο και με διαφορετικό τρόπο εποπτεία», που υπερβαίνει το «νομικό μέτρο», που καθορίζει η έκθεση (σε αντίθεση με την μέχρι τότε νομολογία και πρακτική), κατά το υποκειμενικό βέβαια κριτήριο του υπογράφοντος αυτήν….

Η διαφορετική αυτή «αντίληψη των «νομικών ορίων» της εποπτείας που υποστηρίζει η επίδικη «ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ», ότι έπρεπε να είχα ακολουθήσει, οδηγεί σε εσφαλμένα, παράδοξα και ανεδαφικά συμπεράσματα, όπως π.χ. ότι «λόγω της εσφαλμένης (κατά το υποκειμενικό κριτήριο του συντάκτη της έκθεσης) αντίληψης του εποπτικού μου ρόλου» , επέδειξα αναξιοπρεπή υπηρεσιακή συμπεριφορά και παρενέβην στην κρίση της κας Τουλουπάκη, με το να μην της επιτρέψω να ολοκληρώσει το «σχέδιο Ρασπούτιν», που ήταν «να ασκήσει ποινική δίωξη χωρίς ενδείξεις κατά πολιτικών προσώπων και από εκεί και πέρα θα τα βρει ο ανακριτής… Οι εμπλεκόμενοι στην όλη υπόθεση (π.χ. κατηγορούμενοι, οι έχοντες πολιτικό και κομματικό συμφέρον προς διάψευση των διαπιστωθέντων από εμένα, κλπ) προσπαθούν με κάθε τρόπο να αντιστρέψουν την πραγματική κατάσταση σε βάρος μου, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και υποστηρίζοντας ότι δήθεν, όλα όσα κατήγγειλα στα πλαίσια της ευόρκου ενασκήσεως των καθηκόντων μου, «έγιναν στην φαντασία μου και μόνο». Τούτο δε προσπαθούν να επιτύχουν με ψευδείς αναφορές και καταγγελίες εναντίον μου».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γιάννης Αγγελής: Βλέπει πολιτικούς και κομματικούς λόγους πίσω από την έρευνα του αντιπροέδρου του ΣτΕ εναντίον του"

Καιρός αύριο: Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη

Διαβάστε πώς θα είναι ο καιρός αύριο, Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά προβλέπονται βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους στα ηπειρωτικά και κυρίως στην Πελοπόννησο θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από χαλαζοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά της Κρήτης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Καιρός: Η πρόγνωση για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και κυρίως στη δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις, αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους στα ηπειρωτικά και κυρίως στην ανατολική Πελοπόννησο θα είναι ισχυρές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και πιθανώς στα ορεινά της Κρήτης πρόσκαιρες καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη"

Κορωνοϊός: Στα 1.339 τα νέα κρούσματα - 381 οι διασωληνωμένοι, 30 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού  που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.339, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 411.534 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

1 2 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 40 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.665 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 30, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.331 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 381 (63.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 87.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.520 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 127 (ημερήσια μεταβολή -1.55%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 152 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή των 1.339 νέων κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

52 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

77 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών

16 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής

104 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών

211 κρούσματα στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών

103 κρούσματα στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών

107 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

126 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

23 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

26 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

21 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών

9 κρούσματα της Π.Ε Δράμας

7 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου

28 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

23 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

1 κρούσμα στην Π.Ε Θήρας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

4 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

3 κρούσματα στην Π.Ε Καλύμνου

6 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

3 κρούσματα στην Π.Ε Καστοριάς

19 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

19 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

5 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

3 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

58 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

2 κρούσματα στην Π.Ε Λασιθίου

13 κρούσμα στην Π.Ε. Λέσβου

1 κρούσμα στην Π.Ε Λήμνου

25 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

1 κρούσμα στην Π.Ε Μυκόνου

2 κρούσματα στην Π.Ε Νήσων

12 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

1 κρούσμα στην Π.Ε Πάρου

17 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

2 κρούσματα στην Π.Ε Πρέβεζας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

7 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

1 κρούσμα στην Π.Ε Σποράδων

2 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

6 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

7 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

24 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

66 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 1.339 τα νέα κρούσματα - 381 οι διασωληνωμένοι, 30 θάνατοι"

Εκτέλεση ζεύγους Κορφιάτη: Η ομάδα των 10, ο αρχηγός και οι εξηγήσεις των εκτελεστών για την πρώτη τους αποτυχία

Συγκλονιστικές είναι αποκαλύψεις του newsit.gr γύρω από τη δράση της ομάδας που στήθηκε με μόνο σκοπό να εκτελέσει τον Ντίμη Κορφιάτη.

Ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή ήθελε πάση θυσία νεκρό τον Ζακυνθινό επιχειρηματία, ενώ όταν τα πιστόλια των εκτελεστών δεν κατάφεραν στις 9 Ιουνίου του 2020 να πλήξουν θανάσιμα τον ξενοδόχο, τότε ζήτησε εξηγήσεις που από τους δολοφόνους του, οι οποίοι προσπάθησαν να απολογηθούν για την…αποτυχία τους.

Μια ομάδα δέκα ατόμων φαίνεται να είχε συμμετάσχει στην πρώτη απόπειρα δολοφονίας του Ντίμη Κορφιάτη πέρυσι το καλοκαίρι, στην οποία οι σφαίρες των εκτελεστών στέρησαν τελικά τη ζωή της 37χρονης συζύγου του.

Το μεσημέρι της 9 Ιουνίου του 2020, δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή πλησίασαν την μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ο Ντίμης Κορφιάτης ενώ συνεπιβάτης ήταν η γυναίκα του Χριστίνα και πυροβόλησαν αρκετές φορές εναντίον τους. Η εντολή ήταν να βγει από τη ζωή ο γνωστός ξενοδόχος. Οι σφαίρες όμως έπληξαν τη σύζυγο του, με αποτέλεσμα να ξεψυχήσει στον σημείο της ενέδρας, ενώ ο επιχειρηματίας τραυματίστηκε σοβαρά.

Στις 7 Μαΐου ο Ντίμης Κορφιάτης δέχεται και δεύτερη επίθεση. Οι δράστες με ένα καλάσνικοφ εισβάλλουν μέρα μεσημέρι σε ένα λογιστικό γραφείο στο κέντρο της πόλης που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή και τον γαζώνουν σε όλο του το σώμα.

Πέρασαν ακριβώς 31 ημέρες από τη δολοφονία του 54χρονου άνδρα και ένας χρόνος από την ημέρα που η σύζυγος του έπεφτε νεκρή από τις φονικές βολίδες των δραστών. Σήμερα το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, αφού συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία που έπρεπε για να δέσει την υπόθεση προχώρησε στη σύλληψη όλων όσων εμπλέκονταν στην δολοφονική ενέδρα του Ιουνίου του 2020.

Αυτή τη στιγμή 7 άτομα έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ, δύο αναζητούνται κι ένας από τους συμμετέχοντες στην επιχείρηση εξόντωσης του Ντίμη Κορφιάτη, βρίσκεται στις φυλακές.

Ο αρχηγός και η ομάδα κρούσης

Όπως αποκαλύφθηκε από τις αστυνομικές έρευνες, το κάθε μέλος της ομάδας που συμμετείχε στην ενέδρα της 9ης Ιουνίου του 2020 είχε το δικό του ρόλου. Ο ηθικός αυτουργός, ο άνθρωπος δηλαδή που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία ήταν ο απόστρατος αστυνομικός, ο οποίος εκείνο το διάστημα βρίσκονταν στις φυλακές.

Στρατολόγησε όχι μόνο τους εκτελεστές αλλά και τα άτομα που είχαν αναλάβει την παρακολούθηση του Ντίμη Κορφιάτη. Ο επιχειρηματίας μπήκε στο μικροσκόπιο τους για μεγάλο διάστημα, ενώ οι κινήσεις του καταγράφονταν σε 24ωρη βάση. Έτσι επέλεξαν να τον χτυπήσουν στην περιοχή του Αγίου Σώστη, σε σημείο το οποίο βρίσκονταν λίγα μέτρα μακριά από την οικία του.

Ο απόστρατος αστυνομικός που ενημερώνονταν καθημερινά με κάθε λεπτομέρεια για τα πεπραγμένα του επιχειρηματία, μέσα από τις φυλακές αποφασίζει την ημέρα αλλά και το σημείο που πρέπει να στηθεί το αιματηρό σκηνικό.

Τα επτά άτομα που είχαν γίνει η σκιά του Ντίμη Κορφίατη για μεγάλο χρονικό διάστημα αποσύρονται και αναλαμβάνουν δράση οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές. Ένας επιχειρηματίας του νησιού κι ένας πρώην σωματοφύλακας εφοπλιστή. Ο δεύτερος ανέλαβε χρέη οδηγού, ενώ ο πρώτος ήταν αυτός που σήκωσε το όπλο και πυροβόλησε εναντίον του επιχειρηματία και της 37χρονης συζύγου του. Οι σφαίρες έπληξαν το ζευγάρι με αποτέλεσμα η γυναίκα να χάσει τη ζωή της και ο 54χρονος να τραυματιστεί σοβαρά.

Η επιχείρηση όμως δεν στέφθηκε με επιτυχία, καθώς ο στόχος παρέμεινε ζωντανός. Όπως λένε οι πληροφορίες ο ηθικός αυτουργός όταν έμαθε για την αρνητική έκβαση ζήτησε εξηγήσεις από τους δύο άνδρες που εμπιστεύτηκε για να βγάλουν από τη ζωή τον ξενοδόχο.

Εκείνοι με απολογητική διάθεση προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την αποτυχία, τους ωστόσο ο απόστρατος αξιωματικός δεν μπόρεσε ποτέ να πιστέψει πως η καλοστημένη ενέδρα του δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτέλεση ζεύγους Κορφιάτη: Η ομάδα των 10, ο αρχηγός και οι εξηγήσεις των εκτελεστών για την πρώτη τους αποτυχία"

Βουλή-Κ. Χατζηδάκης: Σε αυτή τη συζήτηση θα γίνουν τα πολιτικά αποκαλυπτήρια της αραχνιασμένης αντιπολίτευσης

Εδώ σήμερα θα γίνουν τα πολιτικά αποκαλυπτήρια της αραχνιασμένης αντιπολίτευσης που ασκείτε, είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, που ανέβηκε στο βήμα το μεσημέρι της Τρίτης να μιλήσει για τις διατάξεις που εισάγει το νομοσχέδιο.

Είχαν προηγηθεί στο βήμα οι εισηγητές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που έβαλαν κατά του βασικού κορμού του νομοσχεδίου, και έλαβαν τον χαρακτηρισμό «εργατοπατερικά κόμματα», τόσο από τον εισηγητή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μαραβέγια, όσο και από τον ίδιο τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο οποίος προέβλεψε ότι στο τέλος της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή, η κριτική που ασκούν θα τους εκθέσει ακόμη μια φορά, και κατηγόρησε όσους σφοδρά επικρίνουν τις διατάξεις ότι τελικά στρέφονται κατά των ίδιων των εργαζομένων.

Ο κ. Χατζηδάκης, που ιδίως για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι πάσχει από πολιτικό διπολισμό, επισήμανε πως όσα ακούστηκαν σήμερα, και από την εισηγήτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και όσα εδώ και ημέρες καταγγέλλει η Κουμουνδούρου, είναι ξιφούλκηση εναντίον του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι δικές μας ρυθμίσεις συνδυάζουν δύο στόχους. Την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας -και γι΄αυτό φέρνουμε ρυθμίσεις για τις Κυριακές και τις υπερωρίες- και από την άλλη, στοχεύουν στην προστασία των εργαζομένων», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης, που σχολίασε ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για «νομοσχέδιο οδοστρωτήρα», την ίδια ώρα «διαρρέει ότι δεν προτίθεται να κάνει πρόταση μομφής» για να προβλέψει ότι, στο τέλος, η αξιωματική αντιπολίτευση θα φύγει από την ψηφοφορία, διότι θα αναγκαστεί να ψηφίσει τα 5/6 των διατάξεων του νομοσχεδίου.

Ευχαρίστησε δε στο σημείο αυτό τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, διότι κατέφυγαν σε αυτή την «ακραία, αβάσιμη και παθιασμένη αντιπολίτευση» και για μια ακόμη φορά θα εκτεθούν.

«Εμείς προχωρούμε μπροστά, με ένα νομοσχέδιο που εκσυγχρονίζει το εργατικό δίκαιο, δίνει περισσότερες δυνατότητες, επιλογές, ευκαιρίες στον εργαζόμενο, δίνει παραπάνω δύναμη τελικά, στον εργαζόμενο. Ξέραμε ότι απέναντί μας είναι η συμμαχία του χθες. Δικό σας όραμα είναι η Ευρώπη. Δικό μας όραμα είναι σύγχρονες επιχειρήσεις, ισχυροί εργαζόμενοι, παραγωγική Ελλάδα», είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και πρόσθεσε: «Η κριτική σας θα σας εκθέσει. Εμείς θα προχωρήσουμε μπροστά και θα δικαιωθούμε πολιτικά. Ο χρόνος έτσι και αλλιώς είναι σύμμαχός μας, αλλά θα δικαιωθούμε γιατί οι ρυθμίσεις μας είναι ρυθμίσεις Ευρώπης, από τη μια πλευρά και είναι ρυθμίσεις κοινής λογικής, από την άλλη. Και όταν κανείς βαδίζει σε αυτόν τον δρόμο πάντα βγαίνει δικαιωμένος».

Ως προς τα σημεία αιχμής του νομοσχεδίου που δέχονται σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση, είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος με τον οποίο ο Κωστής Χατζηδάκης σχολίασε τη στάση της αντιπολίτευσης.

«Θα πάτε να καταψηφίσετε την ψηφιακή κάρτα εργασίας που την εισήγαγε το ΠΑΣΟΚ το 2010; Τώρα εμείς δεχόμαστε το αίτημα της ΓΣΕΕ, την κάνουμε νόμο σε πλήρη έκταση και εφαρμογή, και ακούμε κριτική. Λέμε άσπρο, λέτε μαύρο. Λέμε μαύρο, λέτε άσπρο. Είστε μια πλήρως αναξιόπιστη αντιπολίτευση. Μην αναζητείτε λοιπόν γιατί είστε τόσο χαμηλά στις δημοσκοπήσεις. Η πολιτική σας ζάλη, η εμπάθεια σας και η άρνηση των πάντων, σας οδηγούν σε αυτό το σημείο και αν συνεχίσετε έτσι, θα πάτε χειρότερα», είπε ο υπουργός Εργασίας απευθυνόμενος στα έδρανα της αντιπολίτευσης και πρόσθεσε ότι το παγκόσμιο ρεκόρ υποκρισίας το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το οκτάωρο

Αναφερόμενος στις διατάξεις για το ωράριο, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να δημιουργήσει μια σύγχυση γύρω από το 8ωρο. «Γεμίσατε το κέντρο της Αθήνας αφίσες ότι δήθεν καταργείται το 8ωρο. Διαβάστε το άρθρο του νομοσχεδίου διότι κατοχυρώνει το 8ωρο», είπε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Το 8ωρο είναι ένας θεσμός κατοχυρωμένος, και εδώ και αλλού. Υπάρχει ο Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης. Όποιος και να έρθει να κυβερνήσει, αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει, στον βαθμό που η χώρα είναι μέλος της ΕΕ».

Ο υπουργός επισήμανε ότι στην «περίμετρο» του 8ωρου υπάρχουν δύο θεσμοί. Οι υπερωρίες και η διευθέτηση. «Λέτε ότι οι υπερωρίες θα πληρώνονται με ρεπό. Που το είδατε αυτό; Μόνο τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ τα διακινούν αυτά στο διαδίκτυο», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης και επισήμανε ότι εκείνο που προβλέπεται στις υπερωρίες είναι πως «εκεί που έχουμε σήμερα 96 ώρες στη Βιομηχανία και 120 στις υπηρεσίες, ετησίως, πάμε στις 150 ώρες».

«Είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος. Αυτό μπορεί να εξυπηρετεί κάποιες επιχειρήσεις και κάποιους εργαζομένους, επιχειρήσεις που σε κάποια περίοδο του χρόνου μπορεί να έχουν αυξημένες υπερωρίες, και θέλουν να χρησιμοποιήσουν πεπειραμένους εργαζόμενους, να τους πληρώσουν 40% παραπάνω για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν.

Αν συμφωνήσουν και οι εργαζόμενοι θα υπερβούν το ωράριο τους, θα κουραστούν, θα πάρουν παραπάνω λεφτά, 40% για κάθε ώρα υπερωριακή. Πάντα με αυτόν τον τρόπο δουλεύουν οι υπερωρίες. Απλώς εμείς αυξάνουμε, πηγαίνοντας στον Ευρωπαϊκό Μέσο Όρο», είπε ο υπουργός και επισήμανε ότι σήμερα αν κάποιος εργαζόμενος κάνει παραπάνω υπερωρίες από αυτές που προβλέπει ο νόμος έπρεπε να πάει στα δικαστήρια για να διεκδικήσει την αποζημίωσή του.

Η διευθέτηση

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στη διευθέτηση του ωραρίου, σημειώνοντας ότι δεν ισχύει πρώτη φορά στην Ελλάδα, «ισχύει εδώ και 30 χρόνια» και σήμερα «ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής μιλούν σαν να τους έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι», αν και εισήχθη η διευθέτηση το 1990, τροποποιήθηκε το 2005, το 2010,το 2011, και το εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ και ισχύει με επιχειρησιακές συμβάσεις. Ο υπουργός αναφέρθηκε μάλιστα στην τελευταία κλαδική σύμβαση ξενοδόχων και ξενοδοχοϋπαλλήλων, η οποία είχε διατάξεις για τη διευθέτηση, και που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει υποχρεωτική.

Αναφερόμενος στις ατομικές συμβάσεις, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να τις αναζητήσει στην Οδηγία 2019/1158 του ΕΚ και του Συμβουλίου της 20ης Ιουνίου 2019, όταν δηλαδή κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και η αρμόδια υπουργός συμφώνησε με όλες τις άλλες χώρες της ΕΕ για την ισορροπία επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής και αναφέρει υπό τον τίτλο «ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας» ότι τα κράτη μέλη λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι εργαζόμενοι με παιδιά, έως μια ορισμένη ηλικία και οι φροντιστές δικαιούνται να ζητούν ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας για λόγους φροντίδας.

«Σας ενοχλεί που εμείς στο πνεύμα αυτό, δηλαδή τη συμφιλίωση προσωπικής ζωής, επεκτείνουμε τη ρύθμιση αυτή και στους ανθρώπους που είναι παντρεμένοι χωρίς παιδιά, και στους ανύπαντρους, τους φοιτητές. Δηλαδή, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, όλη η συζήτηση γίνεται για τους φοιτητές και τους ανύπαντρους;», ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι ένας φοιτητής θα μπορέσει με αυτή τη διάταξη να οργανώσει το χρόνο του για το διάβασμά του για τις εξετάσεις του ή να πάει μια εβδομάδα παραπάνω διακοπές.

«Πόσο φιλεργατικό είναι να λέμε σε μια μητέρα που θέλει να δουλέψει, σε μια επιχείρηση που δεν υπάρχει σωματείο, από τη Δευτέρα έως την Πέμπτη, λίγες παραπάνω ώρες, προκειμένου να κάθεται την Παρασκευή και να πληρώνεται, για να βλέπει τα παιδιά της, ότι δεν μπορεί να το κάνει, γιατί το είπε ο ΣΥΡΙΖΑ, το είπε το ΚΚΕ. Να τον χαίρεστε αυτό τον φιλεργατισμό σας», σχολίασε ο υπουργός Εργασίας που κατήγγειλε ότι «στο όνομα των δογμάτων τους και της τυφλής αντιπολίτευσης, στρέφονται τελικά εναντίον των απλών εργαζομένων».

Οι Κυριακές

Το ίδιο απλή λογική διατρέχει, όπως τόνισε ο υπουργός, και τη ρύθμιση για τις Κυριακές, διότι υπάρχουν σήμερα δραστηριότητες που είναι ανοιχτές τις Κυριακές. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι που πήγε 32 τις Κυριακές, ώστε καταστήματα να είναι ανοιχτά σε Αθήνα σε τουριστικές περιοχές. Στο νομοσχέδιο μιλάμε για ανοιχτές επιχειρήσεις με νοσηλευτικό υλικό, οι φαρμακοβιομηχανίες, τα logistics.

Γιατί να μην είναι; Όταν σε όλες τις ανταγωνίστριες χώρες της Ελλάδας, είναι ανοιχτές; Οι εργοδότες αν τις θέλουν ανοιχτές, θα πρέπει να πληρώσουν 75% παραπάνω τους εργαζομένους τους ή αλλιώς να προσλάβουν καινούργιους, προκειμένου η χώρα να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Το συνδικαλιστικό κίνημα

Τέλος, ο υπουργός υπογράμμισε ότι πίσω από τις διαμαρτυρίες κομμάτων της αντιπολίτευσης, είναι οι διαμαρτυρίες κάποιων συνδικαλιστών, διότι το νομοσχέδιο αγγίζει θέματα διαφάνειας και προνομίων. «Καταργείται η χρηματοδότηση των συνδικάτων από τους εργοδότες τους, είτε είναι ΔΕΚΟ είτε είναι ιδιώτες, και καταργείται και η χρηματοδότηση από κόμματα. Για ποιον λόγο πρέπει να την επιτρέπουμε τη χρηματοδότηση από εργοδότες; Πιστεύετε στον εργοδοτικό συνδικαλισμό; Είμαι περίεργος να ακούσω.

Φέρνουμε ηλεκτρονικά μητρώα και τον θεσμό των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών; Ποιο είναι το πρόβλημα σας; Δεν θέλουμε να υπάρχει μια τάξη; Να μην ξέρουμε ποιος είναι ποιος; Ποιος είναι σωματείο σφραγίδα; Θέλουμε να διαιωνίσουμε τους ξυλοδαρμούς, όπως έγινε στο τελευταίο συνέδριο της ΓΣΕΕ; Είναι προοδευτική πολιτική αυτή η αντίληψη;», είπε ο κ. Χατζηδάκης και αναρωτήθηκε αν οι συνδικαλιστές πρέπει να έχουν προστασία μεγαλύτερη από αυτή που έχουν οι έγκυες.

Κυρίως όμως αναρωτήθηκε αν η απεργία πρέπει να γίνεται κατά του κοινωνικού συνόλου ή κατά της όποιας κυβέρνησης και της εργοδοσίας. «Όταν εμποδίζεις έναν ανάπηρο, έναν ηλικιωμένο να ανέβει στο μετρό, ακόμη και όταν απεργεί ένα από τα εννέα σωματεία του μετρό, δεν νομίζω ότι είναι ένδειξη κοινωνικής ευαισθησίας αυτό», είπε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι «αυτό είναι κοινωνική αναλγησία» γι΄αυτό και το νομοσχέδιο ορίζει ότι δεν μπορεί να παρακάμπτονται οι αποφάσεις της δικαιοσύνης και αυτό είναι ρύθμιση κοινής λογικής, όπως και η διάταξη για την αστική ευθύνη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή-Κ. Χατζηδάκης: Σε αυτή τη συζήτηση θα γίνουν τα πολιτικά αποκαλυπτήρια της αραχνιασμένης αντιπολίτευσης"

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο γιατρός που συνταγογραφούσε ναρκωτικά χάπια σε τοξικομανείς

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση αφέθηκε μετά την πολύωρη απολογία του στην Ειδική Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 62χρονος παθολόγος που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα, κατηγορούμενος ότι συνταγογραφούσε ναρκωτικά χάπια σε τοξικομανείς, έναντι αμοιβής 20 ευρώ για κάθε συνταγή.

Σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών με την ιδιότητα του γιατρού. Η δικογραφία περιλαμβάνει παράνομες συνταγογραφήσεις σε βάθος δύο και πλέον ετών με τη χρήση ΑΜΚΑ τρίτων προσώπων, συνήθως συγγενικών προσώπων. Ο ίδιος, απολογούμενος, φέρεται να έκανε λόγο για μεμονωμένες περιπτώσεις ασθενών που χρησιμοποίησαν ΑΜΚΑ συγγενών ή οικείων τους και στις οποίες δέχθηκε να συνταγογραφήσει.

«Η αποδοχή μου αυτή δεν είχε να κάνει με οικονομικό όφελος, αλλά με την παροχή βοήθειας και φροντίδας σε ασθενείς που πραγματικά το έχουν ανάγκη», είπε, κατά πληροφορίες, στην απολογία του, προσθέτοντας ότι η υπόθεση έχει μεγαλοποιηθεί σε υπερθετικό βαθμό. Όσον αφορά τα 13 ναρκωτικά χάπια που βρέθηκαν στο σπίτι του, απολογήθηκε ότι ήταν «ληγμένα» εδώ και μία 15ετία.

Εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν τελικά να τον αφήσουν ελεύθερο υπό τους όρους της αυτοπρόσωπης εμφάνισης μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής διαμονής του, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ. Ο κατηγορούμενος γιατρός που διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη είχε συλληφθεί κατόπιν έρευνας που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο γιατρός που συνταγογραφούσε ναρκωτικά χάπια σε τοξικομανείς"

24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στην από 07/06/2021 συνεδρίασή τους αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης Απεργίας την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, αντιτασσόμενα στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, που σκοπό έχει να καταρρακώσει όσα εργασιακά κεκτημένα έχουν απομείνει.

Οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση, αναφέρει η ανακοίνωση, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, οι οποίοι απεργούν την ίδια ημέρα μετά την κήρυξη γενικής απεργίας από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα και ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ από τις 05:30 π.μ. της Πέμπτης 10 Ιουνίου έως τις 05:30 π.μ. της Παρασκευής 11 Ιουνίου σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου.

Με τον προσχηματικό τίτλο: «Για την Προστασία της Εργασίας - Σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρηση Εργασίας, Κυρώσεις Συμβάσεων και Ενσωματώσεις Οδηγιών», το νομοσχέδιο ουσιαστικά θεσμοθετεί «νέα ήθη» επί τα χείρω στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τις υπερωρίες, τις απολύσεις και τις απεργίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα

Με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, στην ουσία επιβάλλεται μείωση των αποδοχών αφού η αυξημένη σε ώρες εργασία θα αμείβεται με ρεπό. Μέσω της υπέρβασης οκταώρου (χωρίς πρόσθετη αμοιβή για υπερεργασία, υπερωρία) και των ατομικών συμβάσεων ενισχύεται η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και επιχειρείται η ουσιαστική κατάργηση του 8ωρου.

Επιχειρείται η σαφής υποβάθμιση της συλλογικής διαπραγμάτευσης, με παράλληλη πριμοδότηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας. Με τη νέα ρύθμιση, αν δεν υπάρχει συλλογικός φορέας εκπροσώπησης των εργαζομένων της επιχείρησης ή δεν επέλθει συμφωνία μεταξύ αυτού και του εργοδότη, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας θα γίνεται με συμφωνία εργοδότη εργαζομένου (με ό,τι αυτό συνεπάγεται).
Προβλέπεται περιορισμός της επαναπρόσληψης μετά από ακύρωση απόλυσης.

Διευκολύνονται οι απολύσεις συνδικαλιστών. Διευρύνεται δηλαδή το δικαίωμα των εργοδότη να απολύει προστατευόμενο συνδικαλιστή.

Οι ρυθμίσεις περί διαιτησίας είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της εργοδοσίας, όπως άλλωστε και η ειδική προστασία των απεργοσπαστών, μια σαφώς αδόκιμη υποχρέωση εκ μέρους των συνδικάτων.
Θεσμοθετείται αυστηρότερο πλαίσιο κήρυξης και πραγματοποίησης των απεργιών, που ουσιαστικά οδηγεί στον σαφή περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, ενώ προστίθεται διάταξη περί «Αστικής ευθύνης συνδικαλιστών», σύμφωνα με την οποία τόσο οι συνδικαλιστές όσο και η συνδικαλιστική τους οργάνωση θα έχουν αστική ευθύνη, με αποτέλεσμα τον σαφή περιορισμό του συνδικαλιστικού δικαιώματος.

Καταργείται το ΣΕΠΕ, που ουσιαστικά ήλεγχε τις παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και προβλέπεται η σύσταση της Επιθεώρησης Εργασίας ως Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής, με λειτουργική ανεξαρτησία, διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι επιχειρήσεις ραδιοφωνίας τηλεόρασης δεν λογίζονται πλέον ως κοινής ωφέλειας, με αποτέλεσμα όχι μόνο να αφαιρείται το πλεονέκτημα της μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία του ΟΜΕΔ, αλλά και να υποβαθμίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων.

Το σύνολο των εργαζομένων απορρίπτει το νομοσχέδιο που πλήττει ακόμη και τα τελευταία κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα. Αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, στηρίζοντας την αυτονομία του ΕΔΟΕΑΠ και των ΕΤΑΣ-ΤΕΑΣ.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων υπογραμμίζουν, εν μέσω της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης, με την επιδείνωση των καθημερινών προβλημάτων και της αβεβαιότητας για κάθε εργαζόμενο, τη σημασία της συλλογικής αλληλεγγύης και της μάχιμης εγρήγορσης απέναντι στις συνέπειες που φέρνει αυτή η «χαριστική βολή» αποδόμησης των δικαιωμάτων μας.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καλούν όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία της 10ης Ιουνίου και τον κλάδο της ενημέρωσης σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι υπεράσπιση των αρχών της Δημοκρατίας, της Ισότητας, της Δικαιοσύνης, με απώτερο σκοπό την Ελευθεροτυπία, την αξιόπιστη κι ελεύθερη Ενημέρωση, με κανόνες δεοντολογίας, αξιοπιστίας και πλουραλισμού.

* Εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν την απεργία καθώς και οι συνάδελφοι που καλύπτουν την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πανδημία.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη"

Χατζηδάκης: Η Κ.Ο της ΝΔ θα προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία για το εργασιακό νομοσχέδιο

Τακτική αντεπίθεσης σχεδιάζει η κυβέρνηση για το εργασιακό νομοσχέδιο προκειμένου να αναδείξει τις διατάξεις που ενισχύουν τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και των επιχειρήσεων και παράλληλα να υπογραμμίσει τις αντιφάσεις και τον παρωχημένο λόγο της αντιπολίτευσης. Στο πλαίσιο αυτό και απαντώντας στις πληροφορίες περι κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ θα προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία επι των προωθούμενων ρυθμίσεων

Ο υπουργός τόνισε μεταξύ άλλων τις ρυθμίσεις για τις γονικές άδειες που επεκτείνονται και στους πατεράδες, την διεύρυνση του προστατευτικού πλαισίου για τις απολύσεις, την κατοχύρωση των δικαιωμάτων συγκεκριμένων κατηγοριών εργαζόμενων όπως κούριερ και ντελίβερι αλλά και τις ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση φαινομένων σεξουαλικής παρενόχλησης στους χώρους εργασίας για να προσθέσει «είμαι περίεργος να δω όταν θα φτάσει η ώρα της ψηφοφορίας με πόση οργή και αγανάκτηση η αντιπολίτευση θα καταψηφίσει».

«Προβλέπω ότι στο τέλος θα φύγετε από την ονομαστική ψηφοφορία για να μην αναγκαστείτε να ψηφίσετε τα 5/6 του νομοσχεδίου και φανεί ότι τελικά δεν ίσχυαν όσα λέγατε για "γαλέρες και οδοστρωτήρες"», ανέφερε σε άλλο σημείο.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Χατζηδάκης απαριθμώντας τις ευνοϊκές διατάξεις του νομοσχεδίου και απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση είπε πως αναμένει την στάση των κομμάτων στις ρυθμίσεις που αφορούν

- Τις γονικές άδειες. Για πρώτη φορά προβλέπουμε ότι ο ΟΑΕΔ θα καλύπτει γονικές άδειες και για μητέρα και για πατέρα

- Θα περιμένω να δω με πόση αγανάκτηση θα καταψηφίσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης την άδεια πατρότητας που καθιερώνουμε για πρώτη φορά για 14έρες όταν γεννιέται ένα παιδί

- Με πόση οργή και αγανάκτηση οι γυναίκες θα καταψηφίσουν τα μέτρα για βία και σεξουαλική παρενόχληση που φέρνουμε και είναι η ενσωμάτωση διεθνής σύμβασης Εργασίας

- Με πόση αγανάκτηση θα καταψηφίσετε 53 άρθρα από τα 130 που αφορούν μόνο αυτά τα δύο θέματα

- Με πόση οργή θα καταψηφίσετε τις διατάξεις για τα παιδία που δουλεύουν στα κούριερ και ντελίβερι που δεν έχουν κατοχυρωμένα δικαιώματα και ερχόμαστε εμείς οι δήθεν ανάλγητοι να τα κατοχυρώσουμε. Και να δω τι θα κάνετε με τις ρυθμίσεις που υποχρεώνουν τις επιχειρήσεις που τους απασχολούν να καλύπτουν παροχές υγείας

- Με πόση οργή θα καταψηφίσετε τις διατάξεις για την τηλεργασία και το δικαίωμά του εργαζόμενου για αποσύνδεση ώστε ο εργοδότης να μην τον ενοχλεί με email και sms περαν του ωραρίου εργασίας του

- Με πόση οργή θα καταψηφίσετε τις διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες διευρύνεται η προστασία εργαζόμενων με απόλυση για 6 περιπτώσεις. Ότι πρέπει οι πατεράδες να προστατεύονται για 6 μήνες από την στιγμή που θα γεννιέται κάθε παιδί.

- Με πόση οργή θα καταψηφίσετε το δικαίωμα εργαζόμενου να προστατεύεται από απόλυση όταν παραβιάζονται δικαιώματα τηλεργασίας,

- Με ποια λογική θα καταψηφίσετε την προστασία του εργαζόμενου από απόλυση ε όταν αυτός ασκεί γενικά κάθε του δικαίωμα. Αυτό ψηφίζεται για πρώτη φορά από εμάς τους δήθεν ανάλγητους αλλά εσείς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το είχε ψηφίσει

- Πως θα καταψηφίσετε την αναστροφή του βάρους απόδειξης για προστασία των εργαζόμενων

- Με πόση οργή επίσης και αγανάκτηση θα καταψηφίσετε την διεθνή σύμβαση για Υγεία και Ασφάλεια

- Και με πόση οργή εσείς του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχεστε από το ΚΙΝΑΛ θα καταψηφίσετε την διάταξη για την ψηφιακή κάρτα που το ΠΑΣΟΚ είχε εισάγει».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στα δύο κεντρικά ζητήματα που επιχειρεί να αναδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ για το 8ωρο και τις υπερωρίες για να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση «παγκόσμιο ρεκόρ υποκρισίας».

«Προσπαθείτε να δημιουργήσετε μια σύγχυση γύρω από το 8ωρο. Γεμίσατε το κέντρο της Αθήνας με αφίσες πως δήθεν καταργείται. Διαβάστε το άρθρο 55 που για μια ακόμα φορά κατοχυρώνει το 8ωρο. Όποιος πιστεύει ότι δεν κατοχυρώνεται να μας το πει. Τώρα αρχίσατε να στρίβετε προς τις υπερωρίες γιατί δεν σας βγήκε το 8ωρο. Υπάρχει λοιπόν το 8ωρο θεσμός κατοχυρωμένος που δεν αλλάζει. Στην περίμετρο του 8ωρου υπάρχουν 2 θεσμοί: υπερωρίες και διευθέτηση», συνέχισε.

Για τις υπερωρίες είπε ότι «λέτε ότι οι υπερωρίες θα πληρώνονται με ρεπό. Μόνο τα τρόλ του ΣΥΡΙΖΑ το λένε αυτό. Διαβάστε το νομοσχέδιο. Τι προβλέπεται: εκεί που έχουμε 96 ώρες στην βιομηχανία και 120 στις υπηρεσίες πάμε ετησίως στις 150 ώρες. Αυτό μπορεί να εξυπηρετεί κάποιες επιχειρήσεις και κάποιους εργαζόμενους. Αν συμφωνήσουν οι εργαζόμενοι θα υπερβούν το ωράριό τους και θα πάρουν κατά 40% παραπάνω τα χρήματά τους. Μας λέτε ότι οι εργαζόμενοι θα χάνουν λεφτά γιατί πριν ήταν 125 οι υπερωρίες και έπαιρναν το 80%. Τότε οι υπερωρίες όμως ήταν παράνομες που σημαίνει ότι θα έπρεπε ο εργαζόμενος να πάει στα δικαστήρια ή να μπει ο ΣΕΤΕ και να κάνει έρευνα. Τι υπερασπίζεστε λοιπόν; Την υπερωρία και την μαύρη εργασία;».

Για την διευθέτηση σημείωσε ότι ισχύει στην χώρα μας τα τελευταία 30 έτη και αφορά συγκεκριμένες επιχειρήσεις και τον τουριστικό κλάδο. Μάλιστα αποκάλυψε ότι «με αυτό το νομοσχέδιο ενσωματώνουμε την οδηγία της ΕΕ του 2019 που είχε υπογραφεί επι ΣΥΡΙΖΑ. Τι συμφώνησε τότε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Συμφώνησε ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας. Στην πρώτη παράγραφο λέει ότι τα κράτη μέλη λαμβάνουν μέτρα ώστε εργαζόμενοι με παιδιά και οι φροντιστές να μπορούν να ζητούν ευέλικτες μορφές εργασίας και οι εργοδότες καλούνται να τις εξετάσουν και να αιτιολογήσουν πιθανή απόρριψη».

«Στο όνομα δογμάτων και τυφλού πάθους κατά της κυβέρνησης στρέφεστε κατά των εργαζόμενων. Αυτή είναι η διαφορά μας. Εσείς όταν είστε στην κυβέρνηση υπογράφετε αυτά που σας έδειξα και μετά κάνετε ότι δεν τα ξέρετε και ξιφουλκείτε κατά του εαυτού σας», είπε σε άλλο σημείο

Αναφορικά με τις διατάξεις που αφορούν το συνδικαλιστικό νόμο είπε πως «πίσω από τις αντιδράσεις κομμάτων είναι διαμαρτυρίες κάποιων συνδικαλιστών καθώς ακουμπάμε προνόμια. Καταργείται η χρηματοδότηση συνδικαλιστικών οργανώσεων από τους εργοδότες και από κόμματα. Γιατί να μην το κάνουμε; Θέλετε τον εργοδοτικό συνδικαλισμό» ενώ για την άρση της ασυλίας υπογράμμισε πως «ξέρετε ότι ένας συνδικαλιστής σήμερα αν καταγγελθεί για σεξουαλική παρενόχληση δεν μπορεί να διωχθεί; Θέλετε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ασυλίας;».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Χατζηδάκης: Η Κ.Ο της ΝΔ θα προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία για το εργασιακό νομοσχέδιο"

Νέος διοικητής ΕΦΚΑ σε υπαλλήλους: Σηκώστε τα τηλέφωνα

«Σηκώστε τα τηλεφώνα. Επιστρέφουμε στην κανονικότητα». Αυτό το μήνυμα σε αυστηρό ύφος έστειλε ουσιαστικά ο νέος διοικητής του ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής μέσω της επιστολής του προς το προσωπικό του φορέα με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του.

«Κατά την σταδιακή επιστροφή όλων μας στη νέα κανονικότητα που διαμορφώνει η μετά-covid εποχή, τόνισε στην επιστολή του ο νέος διοικητής – σε συνδυασμό με την μείωση του ποσοστού τηλεργασίας, τα υποκαταστήματα του e-ΕΦΚΑ αποτελούν και πάλι τους κύριους κόμβους εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων. Ως εκ τούτου, θα ήθελα να επιδείξετε στον ύψιστο βαθμό τον επαγγελματισμό που σας διακρίνει και να ανταποκρίνεστε στα e-mails και στις τηλεφωνικές κλήσεις των πολιτών. Καλώ τους διευθυντές όλων των υποκαταστημάτων και των Διευθύνσεων που εξυπηρετούν κοινό να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για να αποκατασταθεί το συντομότερο η ομαλή επικοινωνία του πολίτη με τον e-EΦΚΑ.»

Ο κ. Δουφεξής κάλεσε επίσης τους υπαλλήλους να ανταποκριθούν στις προσδοκίες που έχουν από αυτούς οι πολίτες όπως είναι η επιτάχυνση του ρυθμού έκδοσης των συντάξεων και η μείωση της γραφειοκρατίας με απλούστευση των διαδικασιών.

Η επιστολή του κ. Δουφεξή αναφέρει τα εξής:

Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα η ανάληψη της Διοίκησης του e-ΕΦΚΑ, σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία για τον Φορέα καθώς καλείται να αντεπεξέλθει σε μια σειρά σημαντικών αλλαγών, προκλήσεων και προβλημάτων.

Ο e-ΕΦΚΑ καλύπτει με την αποστολή του το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού μέσα από το τεράστιο φάσμα υπηρεσιών και παροχών που προσφέρει στους εργαζόμενους, στους εργοδότες, στους συνταξιούχους, στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και στις οικογένειες τους. Είναι χρέος μας να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες, τις αγωνίες αλλά και τις απαιτήσεις τους επιδεικνύοντας ενσυναίσθηση, ανθρωπιά και κοινωνικό πρόσημο. Οφείλουμε να βελτιώσουμε, στο μέτρο του δυνατού, τόσο το επίπεδο εξυπηρέτησης όσο και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Κατά την σταδιακή επιστροφή όλων μας στη νέα κανονικότητα που διαμορφώνει η μετά-covid εποχή σε συνδυασμό με την μείωση του ποσοστού τηλεργασίας, τα υποκαταστήματα του e-ΕΦΚΑ αποτελούν και πάλι τους κύριους κόμβους εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων. Ως εκ τούτου, θα ήθελα να επιδείξετε στον ύψιστο βαθμό τον επαγγελματισμό που σας διακρίνει και να ανταποκρίνεστε στα e-mails και στις τηλεφωνικές κλήσεις των πολιτών.

Καλώ τους διευθυντές όλων των υποκαταστημάτων και των Διευθύνσεων που εξυπηρετούν κοινό να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για να αποκατασταθεί το συντομότερο η ομαλή επικοινωνία του πολίτη με τον e-EΦΚΑ.

Με πλήρη επίγνωση των τεράστιων ευθυνών αλλά και συναίσθηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε, σας καλώ να συστρατευτούμε προς την κατεύθυνση της εκπλήρωσης των προσδοκιών που έχουν οι πολίτες από εμάς, και που επιθυμούν άμεση εξυπηρέτηση, με ευγένεια και απλουστευμένες διαδικασίες.

Θα ήθελα να γνωρίζετε ότι το γραφείο μου θα είναι πάντα ανοικτό για την παρουσίαση των δυσχερειών που αντιμετωπίζετε αλλά και των προτάσεών σας για επίλυσή τους.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καθέναν από εσάς προσωπικά για την δουλειά σας, την ανιδιοτέλεια και τον σεβασμό που επιδεικνύετε στηναποστολή σας.

Ευελπιστώ σε μία αγαστή και γόνιμη συνεργασία με καθέναν από εσάς που θεωρώ συνοδοιπόρους στο δρόμο της πραγμάτωσης του δύσκολου εγχειρήματος του ψηφιακού μετασχηματισμού του e-ΕΦΚΑ αλλά και της αναβάθμισης του σε έναν Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης με ανθρώπινο πρόσωπο που σέβεται τον πολίτη και τις ανάγκες του αλλά και τους εργαζόμενους σε αυτόν.

Διοικητής e-ΕΦΚΑ

Παναγιώτης Δουφεξής

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέος διοικητής ΕΦΚΑ σε υπαλλήλους: Σηκώστε τα τηλέφωνα"

Απεργία ΠΝΟ: Προσφυγή των ακτοπλόων για να κηρυχτεί παράνομη

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν εξαγγείλει για την Πέμπτη 10 Ιουνίου η ΠΝΟ κατέθεσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).

Η δικαστική προσφυγή, που στρέφεται εναντίον 12 ναυτεργατικών σωματείων, αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν υπήρξε ενημέρωση για την απεργιακή κινητοποίηση και δεν έχει οριστεί προσωπικό ασφαλείας. Η συζήτησή της αναμένεται να διεξαχθεί αύριο το πρωί στο Πρωτοδικείο Πειραιά.

Υπενθυμίζεται πως η ΠΝΟ συμμετέχει στην πανελλαδική 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και πολλά σωματεία και εργατικά κέντρα σε όλη τη χώρα, ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία ΠΝΟ: Προσφυγή των ακτοπλόων για να κηρυχτεί παράνομη"

Ψηφιακό πιστοποιητικό Covid: Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας της Ελληνικής Λύσης

Με συντριπτική πλειοψηφία απέρριψε η Ολομέλεια της Βουλής την ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχε καταθέσει η Ελληνική Λύση επί του νομοσχεδίου που συζητείται στη Βουλή και αφορά τηn κύρωση ΠΝΠ για τη θέσπιση ψηφιακού πιστοποιητικού Covid 19.

Την πρόταση περί αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου υπερψήφισε μόνο η Ελληνική Λύση. Αντίθετα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν, ενώ το ΚΚΕ απείχε από την ψηφοφορία, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης απέρριψε την ένσταση αντισυνταγματικότητας αντιτείνοντας ότι το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid 19 δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών, αντίθετα είναι ένα εργαλείο ουσιαστικής διευκόλυνσης των πολιτών και έγινε με την αρωγή της Ανεξάρτητης Αρχής για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων.

«Αν αυτή η πρόταση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid 19 δεν είχε υιοθετηθεί από τα 27 μέλη της ΕΕ, τότε θα έπρεπε να γίνουν συνολικά 351 διμερείς συμφωνίες και εκεί θα δημιουργούνταν μεγάλα ρίσκα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Αντίθετα, τώρα υπάρχει ένας τεράστιος σχεδιασμός διαλειτουργικότητας μέσα στην ΕΕ», ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης και κάλεσε όλα τα κόμματα «να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο», το οποίο «συναρτάται με το ζωτικό συμφέρον της χώρας».

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Βιλιάρδος, υπεραμυνόμενος της πρότασης του κόμματός του, υποστήριξε ότι παραβιάζεται σειρά συνταγματικών άρθρων που αφορούν την ελεύθερη κυκλοφορία και μετακίνηση των πολιτών, καθώς και την προστασία αυστηρών προσωπικών δεδομένων.

Από την πλευρά του, απορρίπτοντας την ένσταση αντισυνταγματικότητας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θανάσης Πλεύρης κατηγόρησε την Ελληνική Λύσης για επιλεκτική ανάγνωση του Συντάγματος και αντέτεινε ότι οι διατάξεις του Συντάγματος μεριμνούν για τη δημόσια υγεία και καθιστούν υποχρέωση του κράτους να τη διασφαλίσει.

«Με το ψηφιακό πιστοποιητικό θεσπίζεται μόνο η διευκόλυνση της άσκησης ελεύθερης κυκλοφορίας και όχι η απαγόρευση», σημείωσε ο κ. Πλεύρης, ενώ επικαλέστηκε και πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία το κράτος είναι υποχρεωμένο να μεριμνά για την προστασία της δημόσιας υγείας και για την πρόληψη μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Κατά της ένστασης αντισυνταγματικότητας τάχθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κάτσης, καλώντας, παράλληλα, την κυβέρνηση να διασφαλίσει πλήρως την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Κατά τάχθηκε και η εισηγήτρια του ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου, κατηγορώντας την Ελληνική Λύση για βαθιά υποκρισία και τονίζοντας ότι αυτή η κίνησή της αποσκοπεί μόνο σε μικροκομματικά συμφέροντα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, δήλωσε ότι επί της ουσίας είναι ένα αντεργατικό και αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο, που δεν προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα και το κόμμα του απέχει από την ψηφοφορία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης, χαρακτήρισε υποκριτική τη πρόταση της Ελληνικής Λύσης, επισημαίνοντας πως «κλείνει το μάτι στους αντιρρησίες του εμβολίου».

Για «επικοινωνιακό πυροτέχνημα και αβάσιμη και έωλη πρόταση της Ελληνικής Λύσης» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ψηφιακό πιστοποιητικό Covid: Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας της Ελληνικής Λύσης"

Καιρός – Κοζάνη: Ολική καταστροφή στην παραγωγή ροδάκινου από το χαλάζι

Σε απόγνωση οι ροδακινοπαραγωγοί στην Κοζάνη μετά το τελευταίο χαλάζι. Οι αγρότες κάνουν λόγο για ολική καταστροφή!

Εκτός της απώλειας της φετινής παραγωγής ροδάκινου, οι παραγωγοί στην Κοζάνη μιλούν και για «τεράστια ζημιά» του φυτικού κεφαλαίου.

«Μπορεί η χθεσινή (σ.σ. 07.06.2021) χαλαζόπτωση να κράτησε μόλις 10′ λεπτά, αλλά είχε τέτοια ένταση και μανία που όχι μόνο αφάνισε το 20% επί της συνολικής παραγωγής που είχε σωθεί από τον παγετό Μαρτίου – Απριλίου, αλλά κατάφερε σημαντικές πληγές στα δέντρα μας», επισήμανε ο πρόεδρος ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, Νίκος Κουτλιάμπας.

Παράλληλα, ο ίδιος εκφράζει την ανησυχία του ότι «ίσως πολλοί παραγωγοί δεν θα καταφέρουν να σώσουν τα δέντρα τους και φοβάμαι ότι θα χαθούν στρέμματα ολόκληρα».

Κοζάνη: Αγρότες σε απόγνωση 

Ο Νίκος Κουτλιάμπας διευκρίνισε πως οι 400 παραγωγοί που καλλιεργούν 12.000 στρέμματα με επιτραπέζια ροδάκινα και νεκταρίνια στην περιοχή, «βρισκόμαστε πραγματικά σε απόγνωση» και πρόσθεσε ότι «η οικονομική ζημιά αναμένεται μεγάλη, καθώς κάποιοι παραγωγοί δεν πρόλαβαν να συγκομίσουν ούτε ένα φρούτο»!

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή 400 παραγωγοί καλλιεργούν λίγο περισσότερα από 10.000 στρέμματα συνολικά, με τη μέση ετήσια παραγωγή στα 20 εκατ. κιλά ροδάκινα και νεκταρίνια και με το μέσος κόστος παραγωγής ανά στρέμμα να κυμαίνεται στα 1000 ευρώ.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη, Γιώργος Βρόντζος, σήμερα (08.06.2021) γίνεται καταγραφή των ζημιών και θα οριοθετηθεί η πληγείσα από τη χθεσινή χαλαζόπτωση περιοχή. «Με βάση την πληροφόρηση που έχουμε, το χαλάζι έπεσε από το Βελβεντό και προς το φράγμα του Αλιάκμονα», επισήμανε ο κ. Βρόντζος.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – Κοζάνη: Ολική καταστροφή στην παραγωγή ροδάκινου από το χαλάζι"

Μητσοτάκης: Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών κι εργαζόμενων σε γηροκομεία

«Θέλησα να παραβρεθώ σήμερα στη Βουλή για να υπογραμμίσω τη σημασία του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού covid-19. Τη ξεχωριστή του συμβολή στην προσπάθεια ώστε φέτος ο τουρισμός να ανοίξει πρώτος τον κύκλο της ανάκαμψης για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου με θέμα: «Κύρωση της από 30.5.2021 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου "Θέσπιση, περιεχόμενο και διαδικασία έκδοσης Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID-19" (Α' 87) και ειδικότερες εγγυήσεις για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

«Καθώς η έξοδος από την κρίση είναι πλέον ορατή, από την εποχή των κρουσμάτων μπαίνουμε σταδιακά στην εποχή της ανάκαμψης» επισήμανε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας με έμφαση πως «Αν ο εμβολιασμός αποτελεί αντίδοτο στον κορονοϊο, για την υγεία μας, το ψηφιακό πιστοποιητικό ήταν μια πρώτη τονωτική ένεση για την οικονομία μας. Ήμασταν οι πρώτοι που το εισηγηθήκαμε. Η πρόταση της Αθήνας αποτελεί πραγματικότητα της Ευρώπης» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Να θυμίσω ότι βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή πρωτοβουλιών και σε άλλα επίπεδα» συνέχισε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι η Ελλάδα ήταν «από τις πρώτες χώρες που χρησιμοποιήσαμε τα self test. Θέλω να θυμίσω ότι ήταν η Ελλάδα μαζί με άλλες 7 ευρωπαϊκές χώρες που θέσαμε μαζί από τον περασμένο Μάρτιο την ανάγκη να υπάρχει μεγάλη ευρωπαϊκή οικονομική αντίδραση στην ύφεση που προκάλεσε ο κορονοϊός. Το αποτέλεσμα ήταν το ταμείο Ανάκαμψης».

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπλήρωσε «Φαίνεται η δυνατότητά μας να μετατρέπουμε δοκιμασίες σε ευκαιρίες. Αφορά συνολικά την τεράστια πρόοδο στην ψηφιοποίηση του κρατικού μηχανισμού».

«Η έκδοση του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού είναι εξαιρετικά απλή» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζοντας την ομιλία του από το βήμα της Βουλής, για να επισημάνει πως «Το έχουν αξιοποιήσει περισσότεροι από 230.000 συμπολίτες μας».

Και ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό: «Δεν μιλάμε για όσους έχουν δικαιολογημένες ανησυχίες για θέματα προσωπικών δεδομένων. Είναι η απάντηση στη συγκυρία την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Ανοίγει το δρόμο της πιο ελεύθερης επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών και επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας. Αποτελεί στέρεη γέφυρα στη μετά covid εποχή».

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού τονίζοντας ότι «την πειθώ που έχει χρησιμοποιήσει η πολιτεία θα την διαδεχθεί και η επίσημη θέση της για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών και εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων».

Σε ό,τι αφορά στα «προνόμια» των εμβολιασμένων, είπε ότι θα έρθουν το φθινόπωρο αναφέροντας ως παράδειγμα ότι ένας εστιάτορας θα έχει τη δυνατότητα να λέει ότι στο μαγαζί του θα δέχεται μόνο εμβολιασμένους.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Μητσοτάκης: Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών κι εργαζόμενων σε γηροκομεία"

Τούντας: Να πάνε σπίτι τους οι γιατροί που αρνούνται να εμβολιαστούν

Επιταχύνεται τις τελευταίες ώρες η συζήτηση της υποχρέωσης του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού. «Αν υπάρχουν γιατροί που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, να πάνε σπίτι τους», τονίζει ο Γιάννης Τούντας, ομότιμος καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ και διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής.

Όπως επισημαίνει ο κ. Τούντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης, οι συγκεκριμένοι γιατροί «δεν μπορούν να παράγουν κλινικό έργο βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών επειδή λένε ότι το σώμα τους μπορούν να το κάνουν ό,τι θέλουν».

Στα θέματα δημόσιας υγείας δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ατομικής επιλογής και ελευθερίας. Η δημόσια υγεία είναι αγαθό που πρέπει να προστατεύουμε με κάθε αυστηρή συμμόρφωση, σημειώνει κατηγορηματικά ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ και διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής.

«Προνόμια στους εμβολιασμένους»

Παράλληλα ο Γιάννης Τούντας υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που κάθε Έλληνας πολίτης θα μπορεί να εμβολιαστεί, σαφώς πρέπει να δοθούν προνόμια στους εμβολιασμένους.

Μάλιστα, χαρακτήρισε τους ανεμβολίαστους ως το μεγαλύτερο εμπόδιο για να καταφέρουμε να αποκτήσουμε την πολυπόθητη συλλογική ανοσία.

«Αν δεν εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού, μαζί με την παθητική ανοσία όσων έχουν μολυνθεί, δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο του 80% της συλλογικής ανοσίας.

Δυστυχώς στη χώρα μας, παρά το γεγονός ότι έχουμε επάρκεια εμβολίων και υποδειγματικό σύστημα εμβολιασμού, εξακολουθούμε να καταγράφουμε χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμένων σε κάθε ηλικιακή ομάδα, σε σύγκριση με τις περισσότερες δυτικοευρωπαϊκές χώρες.

Και τα ποσοστά αυτά δεν υπερβαίνουν, σε καμία ηλικιακή ομάδα, το 70%», τόνισε ο κ. Τούντας αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Σουηδία που έχει εμβολιασμένο το 100% των ατόμων άνω των 75-80 ετών «ενώ εμείς, ακόμα και σε αυτήν την κρίσιμη ηλικιακή ομάδα που άρχισε να εμβολιάζεται πρώτη, είμαστε περίπου στο 63%. Άρα έχουμε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με κάθε δυνατό τρόπο.

«Κουλτούρα της συνωμοσιολογίας και ανοσία» 

Είναι δύσκολο εγχείρημα το να πείσουμε – συνεχίζει ο κ. Τούντας – όσους έχουν ακόμα αμφιβολίες ή άρνηση διότι στη χώρα μας υπάρχει δυστυχώς πάρα πολύ διαδεδομένη η κουλτούρα της συνωμοσιολογίας και των σκοτεινών δυνάμεων.

Έχουμε, όμως και επιστήμονες, λίγους αλλά κάνουν μεγάλη ζημιά, που βγαίνουν στα Μέσα Ενημέρωσης και με το κύρος της ακαδημαϊκής τους ιδιότητας, συμμετέχουν στην αντιεμβολιαστική προπαγάνδα με καθόλου τεκμηριωμένα επιχειρήματα» επισήμανε.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να λέμε στον κόσμο την αλήθεια, ότι όλα τα φάρμακα και όλα τα εμβόλια έχουν παρενέργειες αλλά αν ζυγίσουμε τα οφέλη τους, η διαφορά είναι τεράστια. Οι παρενέργειες στα εμβόλια του κορονοϊού, στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αντιμετωπίσιμες. Στις περιπτώσεις των θρομβώσεων, μία στις δέκα μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή μας. Να γνωρίζουμε ότι η γρήγορη ανάπτυξη των εμβολίων δεν σήμανε έκπτωση στις διαδικασίες ελέγχου τους πριν επιτραπεί η κυκλοφορία τους».

Ο κ. Τούντας εκτίμησε, εξάλλου, ότι ανοσία θα έχουμε ως το τέλος του καλοκαιριού αλλά όσο στην ανθρωπότητα δεν έχει σβήσει η πανδημία και όσο υπάρχει ο κίνδυνος των μεταλλάξεων, θα έχουμε τη μάσκα και τον χειμώνα ειδικά σε κλειστούς χώρες και όταν συναναστρεφόμαστε άτομα εκτός του περιβάλλοντός μας.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τούντας: Να πάνε σπίτι τους οι γιατροί που αρνούνται να εμβολιαστούν"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news