facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

Πάτρα: Κατασχέθηκαν 14 τόνοι καπνού από το Λιμενικό

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση δεκατεσσάρων τόνων και τριακοσίων πενήντα πέντε κιλών (14.355,00 kgr) μικτού βάρους χύμα καπνού προέβησαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας με τους διαφυγόντες δασμούς και φόρους να ανέρχονται στο ποσό δύο εκατομμυρίων οκτακοσίων είκοσι χιλιάδων διακοσίων ενενήντα οκτώ ευρώ (2.820.298€)

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες την 28-07-2023, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Ουσιών της οικείας Λιμενικής Αρχής, πραγματοποίησαν αστυνομικό έλεγχο σε φορτηγό όχημα, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό λιμένα Ιταλίας και στο οποίο εντοπίστηκαν ενενήντα εννέα (99) χαρτοκιβώτια περιέχοντα την προαναφερόμενη ποσότητα χύμα καπνού, χωρίς να φέρουν νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης καπνικών προϊόντων.

kapnos patra fortigo2

Μετά από ενδελεχή έλεγχο που διενεργήθηκε από τα προαναφερόμενα στελέχη διαπιστώθηκε ότι το σύνολο των χαρτοκιβωτίων περιείχαν βιομηχανοποιημένο ψιλοκομμένο καπνό έτοιμο για χρήση αντί των δηλωθέντων ακατέργαστων καπνών – απορριμμάτων καπνού.
Επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκε λήψη δειγμάτων καπνού, τα οποία απεστάλησαν μέσω του Τελωνείου Πατρών στη Χημική Υπηρεσία Σερρών (ΑΑΔΕ/Γενική Διεύθυνση Γενικού Χημείου Κράτους) προς εργαστηριακή εξέταση.

Σημειώνεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι των ανωτέρω κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχονται, κατόπιν έκθεσης του Τελωνείου Πατρών, στο ποσό των δύο εκατομμυρίων οκτακοσίων είκοσι χιλιάδων διακοσίων ενενήντα οκτώ ευρώ (2.820.298€).

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η εν λόγω ποσότητα καπνικών προϊόντων και το ανωτέρω Φ/Γ όχημα μετά του επικαθήμενου.

Διαβάστε Περισσότερα » " Πάτρα: Κατασχέθηκαν 14 τόνοι καπνού από το Λιμενικό "

Έρχονται αλλαγές στην πολλαπλή απασχόληση – Δεν θα ξεπερνά τις 13 ώρες την ημέρα

Την δυνατότητα πολλαπλής απασχόλησης μισθωτού εντός του ίδιου 24ώρου, σε περισσότερους από έναν εργοδότες θα δίνει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο και αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμη, τσουχτερά πρόστιμα για την υποδηλωμένη εργασία. Η συνολική ημερήσια απασχόληση όμως δεν θα μπορεί να ξεπερνά τις 13 ώρες, καθώς σύμφωνα με τις διευκρινίσεις του υπουργού Εργασίας, θα εξακολουθήσει να ισχύει η ελάχιστη περίοδος ανάπαυσης που είναι 11 συνεχείς ώρες

Δουλεύουν πλήρες 8ώρο το πρωί όμως το εισόδημα δεν φτάνει. Χιλιάδες εργαζόμενοι κάνουν και δεύτερη δουλειά απόγευμα ή βράδυ για να τα βγάλουν πέρα χωρίς όμως η εργασία αυτή να δηλώνεται.

Σήμερα μισθωτός μπορεί να δουλεύει με μερική απασχόληση εντός του ιδίου 24ωρου σε 2 δουλειές. Αν όμως εργάζεται 8ωρο δεν μπορεί να απασχοληθεί μέσα στην ίδια μέρα σε άλλον εργοδότη ακόμη και για λίγες ώρες.

Με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο αίρονται οι χρονικοί περιορισμοί και έτσι οι μισθωτοί θα έχουν την δυνατότητα να απασχολούνται εντός του ίδιου 24ωρου σε περισσότερους από έναν εργοδότη όπως ορίζει η ευρωπαΐκή νομοθεσία. Η συνολική ημερήσια απασχόληση όμως δεν θα μπορεί να ξεπερνά τις 13 ώρες, καθώς σύμφωνα με τις διευκρινίσεις του υπουργού Εργασίας, θα εξακολουθήσει να ισχύει η ελάχιστη περίοδος ανάπαυσης που είναι 11 συνεχείς ώρες.

«Σε καμία όμως περίπτωση δεν σταματά να εφαρμόζεται το ΠΔ88/1999 περί των ελαχίστων περιόδων ανάπαυσης που αποτελεί υπερεθνικό δίκαιο» αναφέρει σε διευκρινιστική του δήλωση ο υπουργός .

Η διευκρίνιση του Άδωνι Γεωργιάδη ήρθε μετά από δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό για 16ωρη εργασία οι οποίες πυροδότησαν έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

«Θα μπορεί κάποιος εργαζόμενος να δουλεύει δύο 8ωρα σε δύο διαφορετικούς εργοδότες και να είναι απολύτως νόμιμος» ανέφερε

«Να μην διανοηθεί καν ο κ. Γεωργιάδης να φέρει νομοσχέδιο για 16ωρη εργασία. Δεν θα βρει απέναντι μόνο τον κόσμο της Αριστεράς, αλλά το σύνολο των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Κανένας και καμία να μην δεχτεί τον Μεσαίωνα στον οποίο μας γυρίζουν οι “πολυδύναμοι εκσυγχρονιστές”» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Με άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου έρχεται πρόστιμο 10.500 ευρώ για την υποδηλωμένη εργασία αλλά και κίνητρα ενώ καταργείται η προδήλωση αλλαγών στο ωράριο απασχόλησης εργαζομένων για τις επιχειρήσεις που θα εφαρμόσουν νωρίτερα την ψηφιακή καρτα εργασίας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχονται αλλαγές στην πολλαπλή απασχόληση – Δεν θα ξεπερνά τις 13 ώρες την ημέρα"

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές στη Χαλκιδική, λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς

Απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει αύριο, 5 Αυγούστου, με απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής σε δασικές περιοχές στους δήμους Κασσάνδρας, Σιθωνίας και Αριστοτέλη, λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων α) στη Χερσόνησο Κασσάνδρας («Κορυφογραμμή» (από Κασσανδρινό μέχρι Αγία Παρασκευή), «Αράπης» και «Χαλκοβούνι» Παλιουρίου), β) στη Χερσόνησο Σιθωνίας (Κορυφογραμμή Δραγουνδέλι από Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό μέχρι και την Συκιά), γ) στο Δήμο Αριστοτέλη (Κομίτσα μέχρι Ουρανούπολη – Τσάμια Στρατωνίκης – Φυσώκα – Σκοπευτήριο Στρατωνίου).

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές στη Χαλκιδική, λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς"

«Κίνημα της πετσέτας»: Φωτογραφίες από την Νάξο δείχνουν «ξύλινα παλάτια στην άμμο» – Για εμπαιγμό μιλούν οι κάτοικοι

Ούτε κόκκος άμμου δεν μένει ελεύθερος στην παραλία Πλάκα της Νάξου, όπως βλέπουμε στις αποκαλυπτικές για το μέγεθος του προβλήματος φωτογραφίες που τράβηξε το μέλος του κινήματος «Σώστε τις παραλίες της Νάξου», Βαγγέλης Οικονομίδης.

Δεν πρόκειται για απλές ομπρέλες και ξαπλώστρες. Μεγάλων διαστάσεων ξύλινες κατασκευές έχουν καταλάβει όλον τον χώρο, χωρίς να αφήνουν σπιθαμή ελεύθερης παραλίας μεταξύ τους. Και όλα αυτά σε μία παραλία Natura με ιδιαίτερη γεωμορφολογία, που θα έπρεπε να προστατεύεται.

«Κίνημα της πετσέτας»: Φωτογραφίες από την Νάξο δείχνουν «ξύλινα παλάτια στην άμμο» – Για εμπαιγμό μιλούν οι κάτοικοι

Το Κίνημα καταγγέλει πως επιχειρηματίες εστίασης και ξενοδόχοι όπως και ιδιοκτήτες κατοικιών κι οικοπέδων παρεμποδίζουν την απρόσκοπτη πρόσβαση στις ακτές και την κοινή χρήση τους και ότι επιπλέον καταστρέφουν κατά παράβαση του νόμου το φυσικό περιβάλλον που στην περίπτωση της Νάξου περιλαμβάνει σχεδόν αποκλειστικά προστατευόμενους οικοτόπους του ευρωπαϊκού δικτύου Natura2000, όπως αναφέρουν σε ανοικτή επιστολή τους που δημοσίευσαν την 19/07/2023.

Αλλού μαζεύουν τις ξαπλώστρες και αλλού τις τοποθετούν;

Μετά από τις καταγγελίες και υπό τον φόβο ελέγχων και προστίμων χθες βράδυ πολλοί επιχειρηματίες έσπευσαν να μαζέψουν ξαπλώστρες από δημοφιλείς παραλίες της Νάξου, όπως η συγκεκριμένη.

Ταυτόχρονα όμως, κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για εμπαιγμό και καταγγέλουν ότι νέες ομπρέλες και ξαπλώστρες τοποθετήθηκαν σήμερα πάνω στις αμμοθίνες της παραλίας του Αγίου Προκοπίου, όπως φαίνεται στην ακόλουθη φωτογραφία, που τραβήχτηκε σήμερα (4 Αυγούστου 2023) από άλλο μέλος του κινήματος.

«Κίνημα της πετσέτας»: Φωτογραφίες από την Νάξο δείχνουν «ξύλινα παλάτια στην άμμο» – Για εμπαιγμό μιλούν οι κάτοικοι

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "«Κίνημα της πετσέτας»: Φωτογραφίες από την Νάξο δείχνουν «ξύλινα παλάτια στην άμμο» – Για εμπαιγμό μιλούν οι κάτοικοι"

Φωτιά στην Λαμία με υποψίες για εμπρησμό

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (4/8) σε αγροτική έκταση μεταξύ των Κοινοτήτων Κομποτάδων και Μεξιατών του δήμου Λαμιέων.

Όπως αναφέρει το Lamiareport.gr, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 19:30 το απόγευμα.

Επειδή οι φλόγες βρήκαν πρόσφορο έδαφος μεταξύ των οποίων και ελιές, όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και από εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης. Ταυτόχρονα, όπως μεταδίδει το Lamianow.gr έκλεισε ο δρόμος από και προς Λαμία προκειμένου να ενεργήσουν οι δυνάμεις.

Στο σημείο βρίσκονται 6 πυροσβεστικά οχήματα και 14 πυροσβέστες και ήδη επιχειρούν για να κατασβήσουν μέχρι να πεσει το φως της ημέρας. Ταυτόχρονα ρίψεις κάνουν και δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Lamianow.gr.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σχεδόν ταυτόχρονα σε δύο εστίες, μία πάνω από το δρόμο για Λουτρά Υπάτης και μία κάτω από αυτόν, σε μια απόσταση αρκετών μέτρων που δε δικαιολογεί ατύχημα, παρά δείχνει εμπρησμό σύμφωνα με τους κατοίκους. 

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Φωτιά στην Λαμία με υποψίες για εμπρησμό "

Κακοκαιρία «Petar»: Ενεργοποιείται το 112 για τα έντονα φαινόμενα του καιρού το Σάββατο (05/08)

Η ενεργοποίηση του 112 -εφόσον κριθεί απαραίτητο- για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων, αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό Βασίλη Κικίλια, εν όψει της κακοκαιρίας «Petar».

Η κακοκαιρία «Petar» αναμένεται να πλήξει τη χώρα από το μεσημέρι του Σαββάτου (05.08.2023), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, υπογράμμισε ότι όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας τίθεται σε ύψιστη εγρήγορση και τόνισε προς όλους τους συμμετέχοντες την ανάγκη πλήρους ετοιμότητας, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα όποια προβλήματα ενδέχεται να προκύψουν εξαιτίας των επερχόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Ο κ. Κικίλιας ζήτησε να επιδειχθεί ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν από τα φαινόμενα και στις οποίες έχουν προγραμματιστεί υπαίθριες εκδηλώσεις.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για την κακοκαιρία «Petar»

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή 04 Αυγούστου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), καιρικό σύστημα με την ονομασία “PETAR”, όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας, κινούμενο ανατολικά, προβλέπεται να προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας, από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 05-08-2023 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 06-08-2023, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου αναμένεται να επηρεαστούν, το βόρειο Ιόνιο (κυρίως η περιοχή Κέρκυρας – Παξών), η Ήπειρος, βαθμιαία η δυτική Μακεδονία και η δυτική Στερεά και από αργά το απόγευμα η βορειοδυτική Πελοπόννησος, η δυτική και βόρεια Θεσσαλία και η κεντρική Μακεδονία.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία «Petar»: Ενεργοποιείται το 112 για τα έντονα φαινόμενα του καιρού το Σάββατο (05/08)"

Σλοβενία: Τρεις νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές – Εκκενώνονται ολόκληρες περιοχές

Τρεις νεκροί ο νεότερος απολογισμός από τις καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες που σαρώνουν τη Σλοβενία. Νέες εικόνες βιβλικής καταστροφής.

Από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις που πλήττουν τη Σλοβενία, σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι, ενώ κατολισθήσεις έχουν κόψει την πρόσβαση σε χωριά, προβλήματα καταγράφονται στις μεταφορές, υπάρχουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση και περιοχές εκκενώνονται.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Μάγια Αντλέσιτς δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες από τα καιρικά φαινόμενα». 

Δύο ξένοι τουρίστες βρέθηκαν νεκροί σε μια ορεινή περιοχή που επλήγη από την καταιγίδα και το σώμα μιας γυναίκας βρέθηκε σε μια πλημμυρισμένη περιοχή, πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων STA ανέφερε ότι δύο ξένοι τουρίστες ήταν δύο άνδρες από την Ολλανδία που έχασαν τη ζωή τους πιθανώς μετά από κεραυνό. Η ολλανδική κυβέρνηση επιβεβαίωσε τους θανάτους αλλά όχι την αιτία.

Μια ηλικιωμένη Σλοβένα πέθανε, επίσης, κατά τη διάρκεια της καταιγίδας, πρόσθεσε το STA.

Οι αρχές έχουν σημάνει κόκκινο συναγερμό, το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που ξεκίνησαν τη νύχτα της Πέμπτης (03.08.2023) προς Παρασκευή (04.08.2023).

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι σφοδρές βροχοπτώσεις, που αναμένεται να επεκταθούν νοτιότερα στη γειτονική Κροατία και τη Βοσνία, θα διαρκέσουν ακόμη τουλάχιστον 24 ώρες.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή», δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης ο υπουργός Άμυνας, Μάριαν Σάρετς.

Ο πρωθυπουργός, Ρόμπερτ Γκόλομπ διέκοψε τις διακοπές του και συγκάλεσε συνεδρίαση για την κρίση το Σάββατο, 5 Αυγούστου.

Ο στρατός συμμετέχει στις επιχειρήσεις διάσωσης για να βοηθήσει κατοίκους στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει τη Λιουμπλιάνα, την πρωτεύουσα, με το βόρειο τμήμα της χώρας έκλεισε λόγω υπερχείλισης ποταμών, που κατέστρεψαν γέφυρες και πολλά σπίτια, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο N1 Info.

Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε περίπου 16.000 νοικοκυριά. Σχεδόν όλοι οι περιφερειακοί δρόμοι στο βόρειο τμήμα της χώρας έχουν κλείσει, καθώς και ορισμένες σιδηροδρομικές γραμμές.

«Ορισμένες περιοχές είναι εντελώς αποκομμένες και η επικοινωνία με αυτές είναι επίσης δύσκολη», δήλωσε ο Σρέτσκο Σεστάν, αξιωματούχος πολιτικής προστασίας της χώρας.

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών διάσωσης σε περιοχή της βόρειας Σλοβενίας δήλωσε ότι το ύψος του νερού φθάνει τα 2 μέτρα. «Τέτοιες πλημμύρες δεν έχουμε δει όχι εδώ και 500, αλλά 1.000 χρόνια», είπε.

Τα σωστικά συνεργεία αγωνίζονται για να φθάσουν στις πλημμυρισμένες περιοχές και υπάρχει έκκληση για την διάθεση φουσκωτών σκαφών σε περιοχές όπου οι δρόμοι έχουν αποκλεισθεί και θεωρούνται απροσπέλαστοι λόγω κατολισθήσεων.

Ελικόπτερα απομάκρυναν ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί στα σπίτια τους στην πόλη Σκόφια Λόκα, όπου οχήματα και φορτηγά βυθίστηκαν ή καλύφθηκαν από χείμαρρους, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δείτε βίντεο του Guardian: 

Η γειτονική νότια Αυστρία αντιμετωπίζει επίσης πλημμύρες και οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σλοβενία: Τρεις νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές – Εκκενώνονται ολόκληρες περιοχές"

Ρωσία: Ο Αλεξέι Ναβάλνι καταδικάστηκε σε επιπλέον 19 χρόνια κάθειρξης

Ο φυλακισμένος Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, καταδικάστηκε σήμερα σε επιπλέον 19 χρόνια φυλάκισής, σε μια ποινική υπόθεση για την οποία ο ίδιος και οι υποστηρικτές του είπαν, ότι ήταν κατασκευασμένη, για να τον κρατήσουν στην φυλακή και εκτός πολιτικής για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ο 47χρονος Ναβάλνι, ο πιο σφοδρός εγχώριος επικριτής του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, εκτίει ήδη ποινές συνολικής διάρκειας 11,6 ετών για απάτη και άλλες κατηγορίες, που όπως λέει, είναι επίσης ψεύτικες. Το πολιτικό του κίνημα έχει τεθεί εκτός νόμου και έχει χαρακτηριστεί «εξτρεμιστικό». Το δικαστήριο της αποικίας κρατουμένων IK-6 στο Μελέχοβο, περίπου 235 χλμ. ανατολικά της Μόσχας, όπου εκτίει τις ποινές του, τον δίκασε σήμερα για έξι ξεχωριστές ποινικές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων η υποκίνηση και η χρηματοδότηση εξτρεμιστικής δραστηριότητας και η σύσταση εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Το κύκλωμα μετάδοσης της δίκης από το χώρο του δικαστηρίου ήταν τόσο κακής ποιότητας, που ήταν πρακτικά αδύνατο να καταλάβει κανείς, τι έλεγε ο δικαστής. Η ομάδα του Ναβάλνι δήλωσε, ότι ο δικαστής πρόσθεσε 19 χρόνια στις ποινές που του έχουν ήδη επιβληθεί, με βάση τις νέες κατηγορίες. Οι κρατικοί εισαγγελείς είχαν ζητήσει από το δικαστήριο να του επιδικάσει άλλα 20 χρόνια φυλάκισης σε αποικία κρατουμένων.

Ντυμένος με τη σκούρα στολή της φυλακής και πλαισιωμένος από τους δικηγόρους του, ο Ναβάλνι χαμογελούσε μερικές φορές, καθώς άκουγε τον δικαστή. Σε μήνυμα που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια μέρα νωρίτερα, ο Ναβάλνι είχε προβλέψει, ότι θα του επιβληθεί μακρά ποινή φυλάκισης, αλλά είχε πει, ότι αυτό δεν έχει σημασία, επειδή απειλείται επίσης με ξεχωριστές κατηγορίες για τρομοκρατία, που θα μπορούσαν να του προσθέσουν άλλη μια δεκαετία.

Ο Ναβάλνι είχε πει, ότι ο σκοπός αυτής της επιπρόσθετης φυλάκισής του ήταν να τρομάξει τους Ρώσους, αλλά ο ίδιος τους είχε παροτρύνει, να μην αφήσουν να συμβεί αυτό και να σκεφτούν καλά, πώς θα αντισταθούν καλύτερα στους «κακοποιούς και τους κλέφτες στο Κρεμλίνο». Οι κατηγορίες αφορούν τον ρόλο του στο κίνημά του, που έχει πλέον τεθεί εκτός νόμου στη Ρωσία, το οποίο σύμφωνα με τις αρχές, προσπαθούσε να υποκινήσει μια επανάσταση επιδιώκοντας να αποσταθεροποιήσει την κοινωνικοπολιτική κατάσταση.

Η διεθνής κοινότητα καταδικάζει την ποινή κάθειρξης του Αλεξέι Ναβάλνι

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας στην καταδίκη του Ρώσου αντιφρονούντα. Ο ΟΗΕ ζήτησε την «άμεση απελευθέρωσή» του. Αυτή η καταδίκη «εγείρει νέες ανησυχίες αναφορικά με τη δικαστική παρενόχληση και την εργαλειοποίηση του δικαστικού συστήματος για πολιτικές σκοπιμότητες στη Ρωσία», κατήγγειλε ο Ύπατος Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Φόλκερ Τουρκ, σε ανακοίνωση. Τα κράτη «έχουν την υποχρέωση να σέβονται (...) όλα τα δικαιώματα σε μια δίκαιη δίκη και δίκαιη διαδικασία για όλα τα άτομα που στερούνται την ελευθερία τους», συμπλήρωσε ο Τουρκ, καλώντας τις ρωσικές αρχές να σεβαστούν αυτές τις υποχρεώσεις σταματώντας αμέσως τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ναβάλνι και να τον αποφυλακίσουν.

Αυτή η νέα καταδίκη του Ρώσου πιο σφοδρού εγχώριου επικριτή του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν «έρχεται εν μέσω μιας ολοένα και πιο αυστηρής καταστολής της ελευθερίας της έκφρασης και της πολιτικής αντιπολίτευσης στη Ρωσία», σημειώνει ο ανώτατος αξιωματούχος του ΟΗΕ σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Ένωση έκρινε «απαράδεκτη» την καταδίκη του Ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης, καταγγέλλοντας μια δικαστική απόφαση με «πολιτικά κίνητρα» και ζήτησε εκ νέου την «άμεση και άνευ όρων» απελευθέρωσή του. Στο τέλος μιας «δίκης-παρωδίας», «αυτή η αυθαίρετη καταδίκη είναι μια απάντηση στο θάρρος του να επικρίνει το καθεστώς του Κρεμλίνου», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ στο X. «Η ΕΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο (...) τη σύλληψή του, τη δίκη του και την καταδίκη του με πολιτικά κίνητρα», πρόσθεσε ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ σε ανακοίνωσή του.

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ έκανε λόγο για «κατάφωρη αδικία». «Ο Πούτιν δεν φοβάται τίποτα περισσότερο από αυτούς που αντιτίθενται στον πόλεμο, τη διαφθορά και υπερασπίζονται τη δημοκρατία, ακόμη και από ένα κελί φυλακής. Δεν θα φιμώσει τις επικριτικές φωνές», τόνισε η Μπέρμποκ με ανάρτησή της στο Χ. Το Παρίσι καταδίκασε «με τον εντονότερο τρόπο» την ποινή κάθειρξης του Ναβάλνι, κρίνοντάς την μια «δικαστική παρενόχληση» εναντίον του. «Καλούμε για άλλη μια φορά τις ρωσικές αρχές να απελευθερώσουν τον Ναβάλνι αμέσως και άνευ όρων, καθώς και όλους τους πολιτικούς κρατούμενους», τόνισε μια εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ρωσία: Ο Αλεξέι Ναβάλνι καταδικάστηκε σε επιπλέον 19 χρόνια κάθειρξης"

Καιρός αύριο: Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί – Πού θα ρίξει χαλάζι

Χαλάει ο καιρός αύριο Σάββατο (05.08.2023) με βροχές, καταιγίδες, ακόμα και χαλάζι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις μεσημβρινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο (κυρίως στην περιοχή Κέρκυρας – Παξών) και την Ήπειρο, βαθμιαία στη δυτική Μακεδονία και τη δυτική Στερεά, και από αργά το απόγευμα στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική και τη βόρεια Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις. Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή τα φαινόμενα στη βορειοδυτική χώρα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις περισσότερες περιοχές νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία μετά το απόγευμα και από τα δυτικά θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και δεν θα ξεπεράσει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς, τοπικά στα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 37 με 39 και κατά τόπους στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, από το μεσημέρι νότιοι τοπικά έως 5 μποφόρ και από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το βράδυ θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στην κεντρική Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις. Τη νύχτα τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, γρήγορα όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο (κυρίως στην περιοχή Κέρκυρας – Παξών), την Ήπειρο και βαθμιαία στη δυτική Στερεά, και από αργά το απόγευμα στη βορειοδυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις. Τη νύχτα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί, που μετά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στη Θεσσαλία και στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 και στα νότια σε δυτικούς νοτιοδυτικούς τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 38 με 39 και κατά τόπους στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά έως 40 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στις Κυκλάδες.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και μέχρι το μεσημέρι στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 βαθμούς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έως 39 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί – Πού θα ρίξει χαλάζι"

Λιμενικό: Επιχείρηση διάσωσης 49 ατόμων από βάρκα στα ανοιχτά της Πύλου - Στο νοσοκομείο μια 21χρονη

Στη διάσωση 49 ατόμων που επέβαιναν σε βάρκα στα ανοιχτά της Πύλου, προχώρησε φορτηγό πλοίο σημαίας Μπελίζ που βρισκόταν στην περιοχή, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στα 109 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, με 47 άτομα να μετεπιβιβάζονται σε σκάφος του Λιμενικού.

Την ίδια στιγμή, μια 21χρονη που έχρηζε ιατρικής περίθαλψης, μεταφέρθηκε μαζί με τον συνοδό της στην Καλαμάτα, με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Λιμενικό: Επιχείρηση διάσωσης 49 ατόμων από βάρκα στα ανοιχτά της Πύλου - Στο νοσοκομείο μια 21χρονη"

Εύβοια: Κινηματογραφική καταδίωξη Τούρκων διακινητών ανοικτά της Κύμης – Καρέ καρέ η επιχείρηση του λιμενικού

Οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών εξαρθρώθηκε από το λιμενικό στην ευρύτερη θαλάσσια και χερσαία περιοχή Κύμης στην Εύβοια. Χειροπέδες σε Τούρκους διακινητές, μετά από καταδίωξη.

Συγκεκριμένα, δυνάμεις του λιμενικού έβαλαν «φρένο» στη δράση ενός κυκλώματος διακίνησης μεταταναστών το οποίο δρούσε οργανωμένα, μεταξύ Τουρκίας και Εύβοιας.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.), έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών.

Συμμετείχαν στελέχη Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ. με συναδέλφους τους από Λιμενικές Αρχές Χαλκίδας – Κύμης – Αλιβερίου, με τρία περιπολικά σκάφη και επτά περιπολικά οχήματα.

Συγκεκριμένα, στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Νικολάου – Κοσκινών Ν.Α. στις ακτές της Εύβοιας την Πέμπτη (03.08.2023) εντοπίστηκε ταχύπλοο σκάφος μήκους περίπου 10 μέτρων, με εξωλέμβιους κινητήρες συνολικής ισχύος 800 ίππων, από το οποίο αποβιβάστηκαν 27 άτομα.

Κατά τον απόπλου του σκάφους προς την ανοιχτή θάλασσα με πιθανό προορισμό τις τουρκικές ακτές, ο χειριστής του αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των στελεχών των περιπολικών σκαφών του λιμενικού, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό των περιπολικών σκαφών και τη διαφυγή του. Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα το σκάφος να ακινητοποιηθεί.

Συνελήφθησαν οι δύο επιβαίνοντες Τούρκοι διακινητές για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 30 & 29 παρ.5 του Ν.4251/2014, των άρθρων 187 & 306 του Ποινικού Κώδικα καθώς και του αρ.83 του Ν.3386/2005.

Παράλληλα, στην παραπλήσια χερσαία περιοχή εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν τέσσερα Ι/Χ οχήματα εκ των οποίων το ένα όχημα τύπου «Van/Mini bus».

Συνελήφθησαν έξι επιβαίνοντες (4 Αφγανοί και 2 Πακιστανοί) συνεργοί κάποιοι εκ των οποίων μετά από καταδίωξη, για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 30 του Ν.4251/2014 καθώς των άρθρων 45 & 187 του Ποινικού Κώδικα.

Κατασχέθηκαν:

* Ένα ταχύπλοο σκάφος,

* 4 οχήματα.

Διενεργείται προανάκριση από τη Λιμενική Αρχή Κύμης, ενώ οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Δείτε βίντεο του λιμενικού – ελληνικής ακτοφυλακής:

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εύβοια: Κινηματογραφική καταδίωξη Τούρκων διακινητών ανοικτά της Κύμης – Καρέ καρέ η επιχείρηση του λιμενικού"

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Με ανάδοχο την ΑΒΑΞ, ξεκινάει η κατασκευή των τριών νέων νοσοκομείων

Επανεκκινείται η  διαδικασία της κατασκευής των τριών νέων δημόσιων νοσοκομείων σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Σπάρτη με την ΑΒΑΞ να αναλαμβάνει ανάδοχος των έργων, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

«Μετά από πολύμηνη προσπάθεια, όλα τα εμπόδια παραμερίστηκαν και, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί και ο πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος, στην εναρκτήρια ομιλία του στο SNF Nostos Conference 2023, το ΙΣΝ επανεκκινεί τη διαδικασία κατασκευής και των τριών νέων δημόσιων νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή και τη Σπάρτη», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Όπως είχαμε γνωστοποιήσει τον περασμένο Φεβρουάριο, ο σχετικός διαγωνισμός είχε ακυρωθεί καθώς είχαμε λάβει πολύ υψηλότερες προσφορές από τις προβλεπόμενες, έως και δυόμιση φορές. Είχαμε, όμως, παράλληλα, ξεκινήσει και τις απαραίτητες διεργασίες ώστε να βρούμε τον τρόπο να καταστούν εφικτά, αυτά τα πολύ σημαντικά κατασκευαστικά έργα, προς όφελος του τομέα της Υγείας στην Ελλάδα αλλά και της κοινωνίας γενικότερα.

Με τη βοήθεια της εταιρίας Hill International, του Renzo Piano και της εταιρίας Renzo Piano Building Workshop, της Betaplan και με τη διαδικασία των απευθείας διαπραγματεύσεων, με τελικό ανάδοχο τον Όμιλο ΑΒΑΞ, έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους στην Ελλάδα και στην Κύπρο, υπογράφηκε σήμερα, Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023 η σύμβαση για την έναρξη της κατασκευής του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής – ΙΣΝ, του Νέου Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης – ΙΣΝ και του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης – ΙΣΝ. Η αύξηση του προϋπολογισμού για τα συγκεκριμένα έργα διαμορφώνει τη συνολική επένδυση του ΙΣΝ για τη Διεθνή Πρωτοβουλία για την Υγεία (ΔΠΥ) σε ποσό άνω του ενός (1) δισεκατομμυρίου δολαρίων, με τα τρία νέα νοσοκομεία, τα οποία θα παραδοθούν πλήρως εξοπλισμένα στο Ελληνικό Δημόσιο, να αποτελούν περίπου το ήμισυ (500 εκατομμύρια δολάρια) του συνολικού προϋπολογισμού», αναφέρει η ανακοίνωση.

Αστείρευτη αφοσίωσή

«Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και καμιά φορά τα μέσα αγιάζονται προς όφελος του σκοπού. Η δέσμευσή μας για στήριξη της δημόσιας υγείας, επέκταση της πρόσβασης στις υπηρεσίες της, ενίσχυση της ποιότητας της περίθαλψης για όλους και ενδυνάμωση των επαγγελματιών υγείας πρώτης γραμμής είναι ακλόνητη ακόμα και στις ιδιαίτερα δύσκολες, τωρινές συνθήκες σε παγκόσμιο επίπεδο» αναφέρει ο Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του ΙΣΝ. «Η νέα συμφωνία για την κατασκευή των τριών νέων νοσοκομείων μας γεμίζει υπερηφάνεια αλλά και ευθύνη, αποδεικνύοντας πως ενώ οι πόροι μας δεν είναι αστείρευτοι, είναι αστείρευτη η δύναμη και η αφοσίωσή μας προς όφελος της κοινωνίας».

«Tα τρία αυτά νοσοκομεία καθιερώνουν τη σημασία της επιστημονικής καινοτομίας αγκαλιάζοντας, ταυτόχρονα, τις ανθρωπιστικές αξίες» είπε ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας των έργων Renzo Piano. «Η οπτική και φυσική επαφή με το περιβάλλον, το φυσικό φως και η ομορφιά, η αρχέγονη ομορφιά, είναι τα βασικά δομικά στοιχεία αυτού του έργου. Αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει στη δημιουργία ενός νέου σημείου αναφοράς για την αρχιτεκτονική της υγειονομικής περίθαλψης που αναγνωρίζει και αντιμετωπίζει την περιβαλλοντική ευθραυστότητα του πλανήτη μας».

«Με όπλο τη δέσμευσή μας για αριστεία»

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε αυτό το οραματικό έργο να προχωρά στο στάδιο της υλοποίησης με εξαιρετικούς συνεργάτες» ανέφερε ο Raouf S. Ghali, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hill International, η οποία έχει αναλάβει το project management των συγκεκριμένων έργων. «Μαζί με όλη την ομάδα θα δημιουργήσουμε χώρους θεραπείας και ελπίδας, με μόνιμο, θετικό αντίκτυπο σε αμέτρητες ζωές. Θα δημιουργήσουμε αυτά τα εμβληματικά έργα με όπλο τη δέσμευσή μας για αριστεία, διαμορφώνοντας ένα πιο φωτεινό και πιο υγιές μέλλον για τις τοπικές κοινότητες. Η Hill International είναι περήφανη που είναι μέρος αυτής της σπουδαίας ομάδας».

«Ημέρα ορόσημο για την ΑΒΑΞ»

Ο Χρήστος Ιωάννου, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου ΑΒΑΞ δήλωσε σχετικά: «Κάθε κατασκευαστική εταιρεία χτίζει την ταυτότητά της μέσα από τα έργα που παραδίδει. Η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο για την ΑΒΑΞ, καθώς η κατασκευή των τριών νοσοκομείων σε Θεσσαλονίκη, Σπάρτη και Κομοτηνή με την υπογραφή του Renzo Piano, θα αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της. Δεσμευόμαστε πως θα φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που μας έδειξε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ο κύριος Ανδρέας Δρακόπουλος προσωπικά, για να συμβάλουμε στην πραγμάτωση του οράματoς του Ιδρύματος για τρία νέα σύγχρονα νοσοκομεία».

Ο Αντώνης Μιτζάλης, εντεταλμένος σύμβουλος του Ομίλου ΑΒΑΞ συμπλήρωσε: «Διαθέσαμε τις δυνάμεις μας ώστε να υποστηρίξουμε την προσπάθεια του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος να περάσει η Πρωτοβουλία για την Υγεία στο στάδιο της υλοποίησης. Συνεργαστήκαμε με τρόπο πρωτοποριακό για τη χώρα μας, αλλά και διεθνώς, με τους ανθρώπους του Ιδρύματος, της Hill International και των μελετητών. Είμαστε πλέον μέρος της λύσης. Συνεχίζουμε γνωρίζοντας ότι τα, ολοκληρωμένα σε μερικά χρόνια από σήμερα, νοσοκομεία Θεσσαλονίκης, Κομοτηνής και Σπάρτης θα βρεθούν στην κορυφή των επιτευγμάτων του Ομίλου μας».

Τα σημαντικά έργα του ΙΣΝ για την Υγεία

Από το 2017, όταν το ΙΣΝ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να υποστηρίξει πλήρως μια σειρά από σημαντικά έργα για την ενίσχυση του τομέα της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα και, στη συνέχεια, το 2018, όταν η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του ΙΣΝ σηματοδότησε την έναρξη της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ), το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) έχει αποδείξει την ξεκάθαρη πρόθεσή του να κάνει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια ώστε αυτή η πολυσχιδής και συνεχώς αυξανόμενη ομάδα δωρεών να γίνει πραγματικότητα στο ακέραιο.

Η Διεθνής Πρωτοβουλία για την Υγεία περιλαμβάνει περισσότερα από 30 επιμέρους έργα όπως την προμήθεια εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού, νέα αεροσκάφη για τις αεροδιακομιδές του Εθνικού Κέντρου ‘Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), εκπαιδευτικά προγράμματα για την περαιτέρω κατάρτιση των επαγγελματιών υγείας, την Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων στην Ελλάδα και συνεργασίες με κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας ανά τον κόσμο, όπως το Rockefeller University, το Columbia University και το Child Mind Institute στη Νέα Υόρκη, τον οργανισμό National Children’s Alliance σε όλες τις ΗΠΑ, το νοσοκομείο Sant Joan de Déu Children’s Hospital στη Βαρκελώνη, το King Hussein Cancer Foundation and Center στην Ιορδανία και τον οργανισμό Yorkshire Cancer Research στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με δεδομένη την εστίαση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στην ακέραιη ολοκλήρωση της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ) δεν θα προχωρήσουμε σε νέες δωρεές, προς το παρόν, παρά μόνον σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε παλαιότερες ανακοινώσεις και έχουμε ήδη δημοσιεύσει στον ιστότοπό μας.

Σύντομα, και με στόχο να ενημερώσουμε σε βάθος σχετικά με τη νέα συμφωνία για τα 3 νέα δημόσια νοσοκομεία τις τοπικές κοινωνίες στις περιοχές όπου θα κατασκευαστούν, θα ανακοινώσουμε το χρονοδιάγραμμα επισκέψεων της ομάδας της ΔΠΥ του ΙΣΝ στην Κομοτηνή, τη Θεσσαλονίκη και τη Σπάρτη σε συνεργασία, φυσικά, με το Υπουργείο Υγείας, τις αρμόδιες ΥΠΕ, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τους δήμους και κοινότητες και τις τοπικές αρχές.

ΑΒΑΞ-Ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων 3,4 δισ. ευρώ

Υπενθυμίζεται πως όταν τον Φεβρουάριο ο διαγωνισμός για τα τρία νοσοκομεία κηρύχθηκε άγονος, η ΑΒΑΞ είχε εκθέσει με επιστολή της στο ΙΣΝ την διάθεσή της να αιτιολογήσει την προσφορά της, καθώς και την πρόταση να υπάρξει εποικοδομητική συνεργασία ώστε το έργο να προχωρήσει. Μετά τη νέα αυτή σύμβαση, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων του Ομίλου ΑΒΑΞ (σε υπογεγραμμένες και προς υπογραφή συμβάσεις, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η εκτέλεση εντός του 2023) υπολογίζεται σε 3,4 δισ. ευρώ. Τα τρία νέα νοσοκομεία αποτελούν τη μεγαλύτερη σύμβαση κτιριακού έργου στη χώρα. Σε λιγότερο από τρεις μήνες η ΑΒΑΞ έχει αυξήσει το υπογεγραμμένο ανεκτέλεστό της σε περισσότερο από 1,1 δισ. ευρώ. Τέλος, Μαΐου ανακοινώθηκε σταθμός παραγωγής ενέργειας στην Ρουμανία 673,5 εκατ. ευρώ και σήμερα επιπλέον 443 εκατ. ευρώ (σύνολο 1,116 δισ. ευρώ).

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Με ανάδοχο την ΑΒΑΞ, ξεκινάει η κατασκευή των τριών νέων νοσοκομείων"

ΑΑΔΕ: 27.007 μεγαλοφειλέτες χρωστούν πάνω από 140 δισ. ευρώ στο κράτος

Τα ονόματα, τα ΑΦΜ και τα πλήρη στοιχεία 27.007 μεγαλοφειλετών που χρωστούν πάνω από τουλάχιστον 150.000 ευρώ ο καθένας και συνολικά 142,6 δισ. ευρώ προς το δημόσιο (σχεδόν … τα 2/3 του ΑΕΠ της χώρας!) αποκαλύπτει η λίστα μεγάλης φοροδιαφυγής που έδωσε στην δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Πρόκειται συνολικά για 10.168 φυσικά πρόσωπα που χρωστούν 34,6 δισ. στην ΑΑΔΕ και 1,51 δισ. ευρώ στον ΕΦΚΑ, ενώ 16.839 εταιρίες (νομικά πρόσωπα) χρωστούν 95,76 δισ. ευρώ στο δημόσιο και άλλα 10,74 δισ. στα ασφαλιστικά ταμεία. Δηλαδή συνολικά 132 δισ. στην εφορία και άλλα 12,2 δισ. στα Ταμεία.

Ωστόσο η λίστα έκρυβε και πολλούς … «σκελετούς και φαντάσματα» καθώς ανάμεσά τους φιγουράρουν και ονόματα που γνώρισαν μεγάλες «δόξες» στο παρελθόν, αλλά τα χρέη τους μένουν ακόμα απλήρωτα και προσαυξάνονται κάθε μέρα που περνάει. Και συγκεκριμένα:

- αν και έχουν περάσει σχεδόν 15 χρόνια, στην πρώτη θέση της λίστας των οφειλετών παραμένει, για μια ακόμα φορά, η κλειστή εδώ και χρόνια χρηματιστηριακή εταιρεία Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ, με οφειλές 13,226 δισ. ευρώ –οι οποίες προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και προ δεκαετίες ήταν μόλις…. 1 δισ. ευρώ!

- ακολουθεί η (επίσης κλειστή) πρώην Ολυμπιακή Αεροπορία με οφειλές 2,281 δισ. ευρώ.

- από τα φυσικά πρόσωπα, ξεχωρίζουν «μορφές» που φιγουράρουν από παλιά στις λίστες όπως ο KOSTA CHRIS Γ. με χρέος πάνω από 1 δισ. ευρώ, ο APOSTOLIDES PANAY Δ. με 990 εκατ. ευρώ, ο Ι. ΙΩΑΝΝΟΥ με οφειλές 794 εκατ. ευρώ και ο Γ. ΑΝΘΕΜΙΔΗΣ με 457 εκατ. ευρώ.

Στη δεκάδα βρίσκονται ακόμη η εταιρία «ΔΟΜΕΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ COMMUNICATION EXCLUSIVE COMMEX ΕΕ» με χρέη 1,757 δις. ευρώ, η «Carrera Mobile» η οποία εμφανίζεται να οφείλει 1,580 δισ. ευρώ, η «ΦΙΛΩΤΑΣ ΣΤΑΘΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» με οφειλές 1,213 δισ. ευρώ, η «ΑΓΙΟΜΑΥΡΙΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦIKA ΕΙΔΗ ΑΕΒΕ» με 1,079 δισ. ευρώ και η «ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ» με 1,033 δις. ευρώ.

Στις λίστες περιλαμβάνονται πτωχευμένες και κλειστές εδώ και χρόνια επιχειρήσεις όπως η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α. Ε.» η «SPRIDER STORES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ KTHMATIKH» κα.

Υπενθυμίζεται ότι τελευταία φορά που είχαν δοθεί αυτά τα στοιχεία ήταν πριν από την πανδημία το 2019 και αφορούσε 24.677 μεγαλοφειλέτες.

Δείτε ΕΔΩ τα Φυσικά πρόσωπα

Δείτε ΕΔΩ τα Νομικά πρόσωπα
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ

Στη δημοσιοποίηση των στοιχείων φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων που οφείλουν στο Δημόσιο ή/και στον e-EΦΚΑ ποσά, άνω των 150.000 ευρώ, με καθυστέρηση καταβολής άνω του έτους, προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή
Δημοσίων Εσόδων με ανάρτηση στον ιστότοπό της.

Ειδικότερα, οι σχετικοί κατάλογοι περιλαμβάνουν 10.168 φυσικά πρόσωπα και 16.839 νομικά πρόσωπα.

Σημειωτέον ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων μεγαλοοφειλετών είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, η άρση της δημοσιοποίησης ή η διόρθωση της εγγραφής στη δημοσιοποιημένη κατάσταση, λόγω μερικής ή ολικής εξόφλησης, ή διαπίστωσης της μερικής ή ολικής υπαγωγής της οφειλής στις εξαιρέσεις που προβλέπονται ή για οποιοδήποτε άλλο νόμιμο λόγο, διενεργείται, κατόπιν αιτήσεως του οφειλέτη ανά είδος οφειλής από τον: Προϊστάμενο της ΔΟΥ, Τελωνείου ή Ελεγκτικού Κέντρου που είναι αρμόδιος για την επιδίωξη είσπραξης της οφειλής προς το Δημόσιο, Προϊστάμενο της αρμόδιας για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής προς τον e-ΕΦΚΑ, περιφερειακής υπηρεσίας KΕΑΟ ή από τον Προϊστάμενο της αρμόδιας για τον προσδιορισμό της οφειλής Τοπικής Διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ.

Στην ανακοίνωση της ΑΑΔΕ επισημαίνεται ακόμη ότι όλοι ανεξαιρέτως οι αναφερόμενοι στον κατάλογο μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου ενημερώθηκαν με επαναλαμβανόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την ΑΑΔΕ ώστε να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς ΔΟΥ/Τελωνεία και προς τον e-ΕΦΚΑ πριν από τη δημοσιοποίηση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΑΑΔΕ: 27.007 μεγαλοφειλέτες χρωστούν πάνω από 140 δισ. ευρώ στο κράτος"

Διευκρινίσεις Γεωργιάδη: Ισχύει πάντα η ρύθμιση για 11ωρη ανάπαυση στο 24ωρο

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης προέβη στην ακόλουθη διευκρινιστική δήλωση, μετά τις δηλώσεις του για το δικαίωμα εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες και την απασχόληση για δυο συνεχόμενα οκτάωρα:

«Στο Σχέδιο Νόμου που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, την επόμενη εβδομάδα, ρητώς διευκρινίζεται η δυνατότητα της εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Σε καμία όμως περίπτωση δεν σταματά να εφαρμόζεται το ΠΔ88/1999 περί των ελαχίστων περιόδων ανάπαυσης που αποτελεί υπερεθνικό δίκαιο και όπου εκεί ορίζεται ρητώς ότι για κάθε περίοδο 24 ωρών η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 11 συνεχών ωρών, το οποίο συνεχίζει να ισχύει για κάθε εργοδότη στον οποίο εργάζεται ο εργαζόμενος». 

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Διευκρινίσεις Γεωργιάδη: Ισχύει πάντα η ρύθμιση για 11ωρη ανάπαυση στο 24ωρο "

Ηράκλειο: Υπάλληλος σεκιούριτι έστειλε στο νοσοκομείο ξεναγό που επιχείρησε να περάσει μπροστά από παραλία ξενοδοχείου - Σοκαριστικές εικόνες

Τι απάντησε η διεύθυνση του ξενοδοχείου για το περιστατικό

«Υπάρχουν ιδιωτικές παραλίες στη χώρα μας;». Μια σοκαριστική καταγγελία έρχεται σήμερα Παρασκευή 4 Αυγούστου, στο φως από ξεναγό που εργάζεται στο Ηράκλειο και στην προσπάθειά του να πάει για βραδινό μπάνιο με την παρέα του έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από υπάλληλο σεκιούριτι.

Όπως αναφέρει ο ίδιος μιλώντας στο neakriti.gr, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από σεκιούριτι καθώς επιχείρησε με την παρέα του να περάσει μπροστά από παραλία ξενοδοχείου προκειμένου να κάνουν το μπάνιο τους σε διπλανό δημόσιο κομμάτι της ακτής.

«Είμαι ξεναγός ξέρω που μπορώ να πάω και που όχι. Δεν είχαμε σκοπό να καθίσουμε μπροστά τις ξαπλώστρες του ξενοδοχείου, θέλαμε να πάμε παραδίπλα και απλά έπρεπε να περάσουμε μπροστά από αυτό το τμήμα. Ήταν γύρω στις 4:30 τα ξημερώματα, περάσαμε τα βράχια με τις τέσσερις κοπέλες και όταν μας είδε ο άνδρας που εργάζεται στη φύλαξη του ξενοδοχείου, άρχισε να φωνάζει. Προσπάθησα να του εξηγήσω ότι δεν θα καθίσουμε σε αυτό το σημείο, όμως μάταια», περιγράφει ο ξεναγός μιλώντας στο neakriti.gr.

Η παρέα του ξεναγού φοβήθηκε από τις φωνές και επιχείρησαν να γυρίσουν πίσω. «Οι κοπέλες τρόμαξαν και μου είπαν να γυρίσουμε, τότε μου φώναξε ‘’άντε γ…ου’’ και με τη σειρά μου τον έβρισα και εγώ. Αφού είχαμε βγει στο δρόμο ήρθε με χτύπησε στο πρόσωπο και πέφτοντας χτύπησα και στο οδόστρωμα. Τα κορίτσια μου είπαν ότι λιποθύμησα. Αφού γυρίσαμε σπίτι και είδα τα τραύματα αποφάσισα να πάω στο νοσοκομείο», αναφέρει.

Αγανακτισμένος ο ίδιος διερωτάται αν υπάρχουν ιδιωτικές παραλίες στη χώρα μας. «Όχι. Κάθε επιχείρηση που γειτνιάζει με παραλία οφείλει να διατηρεί ελεύθερη την πρόσβαση των λουόμενων (αν δεν υπάρχει άλλη πρόσβαση) μέσω των εγκαταστάσεών της. Αν με κάποιο τρόπο μια επιχείρηση προσπαθεί να παρεμποδίσει την πρόσβαση των πολιτών στην παραλία (με αποτρεπτικές πινακίδες, περιφράξεις ή φύλαξη) οι πολίτες πρέπει να απευθύνονται στην αστυνομία. Μοναδική εξαίρεση, οι λιγοστές οργανωμένες πλαζ για τις οποίες έχει θεσπιστεί εισιτήριο», υποστηρίζει μιλώντας στο neakriti.gr.

Ο ξεναγός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, όπου πρόκειται να παραμείνει μέχρι και αύριο, καθώς έχει σπάσει το κόκκαλο πάνω από το αριστερό του μάτι.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η διεύθυνση του ξενοδοχείου, η οποία σύμφωνα με τον ξεναγό απάντησε πως πληρώνει πολύ ακριβό ενοίκιο στον δήμο για την παραλία για αυτό και δεν αφήνουν κάποιον να καθίσει και φυλάσσετε.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόσβαση στην παραλία του ξενοδοχείου είναι μέσω ενός εστιατορίου, το οποίο αφήνει κάθε νύχτα το δρομάκι ανοιχτό, σύμφωνα με τα όσα μας ανέφερε ο ξεναγός που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού.

 Αφού λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο ο ξεναγός πρόκειται να καταγγείλει το περιστατικό στις αστυνομικές αρχές.

Από την πλευρά του το ξενοδοχείο μιλώντας στο neakriti.gr υποστηρίζει πως δεν φέρει καμία ευθύνη για ότι συμβαίνει έξω από το κατάλυμά τους, πως δεν έχει ενημερωθεί για το περιστατικό και ότι ο υπάλληλος σεκιούριτι είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του κτηρίου.

ksenagos irakleio security ok

ksenagos irakleio security ok

ksenagos irakleio security ok

ksenagos irakleio security ok

ksenagos irakleio security ok

ksenagos irakleio security ok

ksenagos irakleio security ok

ksenagos irakleio security ok

ksenagos irakleio security ok

ksenagos irakleio security ok

ksenagos irakleio security ok

ksenagos irakleio security ok

neakriti 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Υπάλληλος σεκιούριτι έστειλε στο νοσοκομείο ξεναγό που επιχείρησε να περάσει μπροστά από παραλία ξενοδοχείου - Σοκαριστικές εικόνες"

Κρήτη: Έτσι πυροβολήθηκε ο 29χρονος στο κεφάλι - 22χρονος αναζητείται ως ο δράστης

Σε χρόνο ρεκόρ κατάφερε, όπως όλα δείχνουν, η Ασφάλεια Ηρακλείου, να εξιχνιάσει την μυστηριώδη υπόθεση του 29χρονου από τη Μεσαρά, ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου με σφαίρα στο κεφάλι.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, ως δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας αναζητείται ένας 22χρονος κάτοικος Μοιρών, με καταγωγή από ορεινό χωριό του Δήμου Φαιστού, με το αυτόφωρο να λήγει περίπου τα μεσάνυχτα απόψε. 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, κομβικό ρόλο στις έρευνες των αστυνομικών έπαιξε το υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα που οδήγησαν στην αιματηρή κατάληξη. Από εκεί οδηγήθηκαν στο  ύποπτο ΙΧ και την προσαγωγή και άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης. 


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 22χρονος φερόμενος δράστης, μαζί με έναν 21χρονο φίλο του διασκέδαζαν μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης σε γλέντι με γνωστό Κρητικό καλλιτέχνη στο Τυμπάκι. Φέρονται να κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, ειδικά ο 21χρονος, στον πατέρα του οποίου ανήκει το αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσαν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, κατά την αναχώρησή τους από το γλέντι, οδηγός του οχήματος ήταν ο 22χρονος, που μετέφερε τον φίλο του σε χώρο της επιχείρησης του πατέρα του τελευταίου, όπου και τον άφησε, προκειμένου να συνέλθει. 
Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, από το βιντεοληπτικό υλικό φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο 21χρονος, ο οποίος και είναι αυτός που προσήχθη - και για τον οποίο ξεκαθαρίστηκε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση - έμεινε στην συγκεκριμένη επιχείρηση, ενώ ο φίλος του αναχώρησε με το ίδιο όχημα. 

Λεπτό προς λεπτό τα όσα έγιναν στον δρόμο και ο πυροβολισμός

Από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Ηρακλείου και του ΑΤ Φαιστού, με τη συμμετοχή ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ και ΤΑΕ Μεσαράς,  φαίνεται να "αποκαλύπτονται" λεπτό προς λεπτό τα γεγονότα που οδήγησαν στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου, περίπου στο 1ο χλμ της εθνικής οδού Μοιρών - Τυμπακίου, και αφού προηγήθηκε διαπληκτισμός του θύματος με τον φερόμενο δράστη, στη μέση του δρόμου.

Ειδικότερα, το υλικό που έχουν συγκεντρώσει οι Αρχές δείχνει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αρχικά τα δύο ΙΧ αυτοκίνητα να κινούνται με κατεύθυνση προς Μοίρες. Λίγα μέτρα μετά τη διασταύρωση της Γαλιάς, οι δύο οδηγοί ακινητοποιούν προσωρινά τα οχήματα τους στην άκρη του δρόμου και φαίνεται να ακολουθεί διαπληκτισμός. 
Στη συνέχεια ο φερόμενος δράστης κάνει αναστροφή και κινείται προς Τυμπάκι, ενώ και το όχημα του 29χρονου ακολουθεί, πραγματοποιεί προσπέραση και λίγα μέτρα παρακάτω ξανά αναστροφή.
Πλέον κινούμενοι προς αντίθετες κατευθύνσεις, με μικρή και οι δύο ταχύτητα, όταν βρίσκονται παράλληλα στο ίδιος ύψος, ο παθών δέχεται πυροβολισμό, προερχόμενο από το άλλο όχημα, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο του να εκτραπεί σε χωράφι δεξιά του δρόμου. Τότε ο άλλος οδηγός φέρεται να στρίβει το όχημα στη διασταύρωση προς Γαλιά και να εξαφανίζεται προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει ήδη γράψει το Cretalive, ο νεαρός σπουδαστής που πυροβολήθηκε, διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και εν συνεχεία στο εφημερεύον Βενιζέλειο όπου είχαμε την 1η μεγάλη ανατροπή: το θύμα του φερόμενου τροχαίου έφερε τυφλό τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι, πιθανότατα, από 22άρι πιστόλι. O 29χρονος εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο και υποβλήθηκε σε επέμβαση κρανιεκτομής, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να αφαιρεθεί η σφαίρα. 
Το όχημα στο οποίο επέβαινε ο 29χρονος μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού για αστυνομική εξερεύνηση.

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Έτσι πυροβολήθηκε ο 29χρονος στο κεφάλι - 22χρονος αναζητείται ως ο δράστης"

ΕΟΦ: Απαγόρευση διάθεσης συμπληρώματος διατροφής

Σε απαγόρευση διάθεσης συμπληρώματος διατροφής, προχώρησαν σήμερα οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Αποφασίζουμε την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των συμπληρώματος διατροφής Napalm Energizer, με γεύση Pinacolada και Mango-lemon της εταιρείας Fitness Authority Sp.z.o.o. Πολωνίας (παραγωγός), μετά από ενημέρωση ότι ανιχνεύτηκε η μη εγκεκριμένη ουσία alpha-glycerylphosphorylcholine (GPC) (novel food).

Το παραπάνω προϊόν οι αποδέκτες το προμηθεύτηκαν από τη Βουλγαρία. Το προϊόν επιπλέον δεν είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ.

Οι επιχειρήσεις που το έχουν προμηθευτεί υποχρεούνται για την εφαρμογή της παρούσης. Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας".

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Απαγόρευση διάθεσης συμπληρώματος διατροφής"

Αυξάνονται σε 12 οι δωρεάν διανυκτερεύσεις στην Ρόδο με voucher Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ

Στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης εκ μέρους του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την πυρόπληκτη Ρόδο, διπλασιάζονται από 6 σε 12 οι διανυκτερεύσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν στο νησί με επιταγές κοινωνικού τουρισμού, ενώ οι διανυκτερεύσεις θα είναι εντελώς δωρεάν, χωρίς καμία ιδιωτική συμμετοχή από τους δικαιούχους.

Επιπλέον, οι τιμές επιδότησης των παρόχων καταλυμάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα είναι αυξημένες κατά 20% καθ’ όλη τη διάρκεια του φετινού προγράμματος, έως τις 30 Ιουνίου 2024, αντί για μόνο τον Αύγουστο, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα που ισχύει για άλλους παρόχους.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια με μικρή ιδιωτική συμμετοχή για τη γενική κατηγορία των δικαιούχων και για τους πολυτέκνους. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ‘Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Ζήτησα από τη ΔΥΠΑ να συμπεριλάβουμε στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού φέτος και τη Ρόδο, προκειμένου τα κενά που δημιουργήθηκαν από τις ακυρώσεις των κρατήσεων λόγω των πυρκαγιών να καλυφθούν και με τους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού. Στόχος μας είναι να δείξουμε σε όλους ότι η Ρόδος ανακάμπτει και ότι η ζημιά που υπέστη ο τουρισμός θα ξεπεραστεί. Είμαστε δίπλα τους και θα τους στηρίξουμε».

Ο Διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε: «Όπως πράξαμε μετά τον σεισμό στη Σάμο και μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Βόρεια Εύβοια, έτσι και τώρα στηρίζουμε άμεσα και έμπρακτα την οικονομία και την αγορά εργασίας της πυρόπληκτης Ρόδου. Ενισχύουμε τον τουρισμό, δίνοντας ισχυρά κίνητρα στους δικαιούχους να επιλέξουν να πάνε διακοπές για 12 βράδια εντελώς δωρεάν σε αυτό το πανέμορφο νησί οποιαδήποτε στιγμή τους επόμενους 12 μήνες και είμαι βέβαιος ότι θα ενεργοποιηθούν πολλά voucher, στηρίζοντας τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας».

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυξάνονται σε 12 οι δωρεάν διανυκτερεύσεις στην Ρόδο με voucher Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ"

Πρόστιμα πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ για εργασιακό trafficking από την Επιθεώρηση Εργασίας

Θύματα εργασιακού trafficking πέφτουν καθημερινά στη χώρα ενήλικες και παιδιά. Η Επιθεώρηση Εργασίας διεξήγαγε μια σειρά από ελέγχους για την εμπορία ανθρώπων που έχει σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση και επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 1.230.500 ευρώ.

Οι νέοι έλεγχοι κατά του εργασιακού trafficking έγιναν στο πλαίσιο των ημερών κοινής δράσης EMPACT, από τις αρχές επιθεώρησης εργασίας σε 31 ευρωπαϊκές χώρες, υπό τον συντονισμό της Europol και την υποστήριξη της Eurojust, της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας και της Frontex, όπως ανακοινώθηκε.

Κλιμάκια της Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων πραγματοποιήσαν τους ελέγχους από κοινού με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να διαπιστωθούν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, καθώς και περιπτώσεις θυμάτων εμπορίας ανθρώπων, με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση.

Η ελεγκτική δράση στόχευε σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως επιχειρήσεις αγροτικής παραγωγής (π.χ. θερμοκήπια και συσκευαστήρια), χονδρικού και λιανικού εμπορίου, εστίασης, διαχείρισης αποβλήτων, παραγωγής τροφίμων, εταιρείες απασχόλησης εργαζομένων (ΕΠΑ), οργάνωσης εκδηλώσεων, παροχής υπηρεσιών γραφείου και καταλύματα.

Οι έλεγχοι εστίασαν σε κλάδους έντασης εργασίας, όπου είναι πιθανότερο να εντοπιστούν εργαζόμενοι των οποίων παραβιάζονται τα εργασιακά δικαιώματα.

Σε σύνολο 271 ελέγχων, διαπιστώθηκαν 165 παραβάσεις (αδήλωτη εργασία, παράνομη απασχόληση αλλοδαπών, παράνομη απασχόληση ανηλίκων, μη υποβολή ψηφιακής οργάνωσης του χρόνου εργασίας, χρονικά όρια εργασίας, υποδηλωμένη εργασία κ.α.) και επιβλήθηκαν 188 πρόστιμα ύψους 1.230.500 ευρώ. Σημαντικός αριθμός ελέγχων, για πιθανά θύματα εργασιακής εκμετάλλευσης, είναι σε εξέλιξη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόστιμα πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ για εργασιακό trafficking από την Επιθεώρηση Εργασίας"

ΥΠΕΞ Κύπρου: Παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου η παρουσία Αμερικανού βουλευτή στα κατεχόμενα

«Η παράνομη μετάβαση του Αμερικανού βουλευτή Pete Sessions στα κατεχόμενα καταδικάζεται ως αυτό που είναι: παραβίαση του διεθνούς δικαίου και παρέκκλιση από την επίσημη θέση των ΗΠΑ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην ίδια ανακοίνωση, το κυπριακό ΥΠΕΞ επισημαίνει:

«Σαφέστατα, η εν λόγω παράνομη μετάβαση αποτελεί συνειδητή επιλογή του ιδίου του βουλευτή, η οποία αντιβαίνει τα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και προφανώς εξυπηρετεί αλλότριους σκοπούς, όπως η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. Στην περίπτωση του κ. Sessions, σε αντίθεση με άλλες, η αποτροπή δεν κατέστη δυνατή λόγω ακριβώς του ιστορικού των σχέσεών του με την Τουρκία.

Η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε άμεση και στενή επικοινωνία με τις ΗΠΑ και γι’ αυτό το θέμα, έχοντας ως πυξίδα τη διαχρονικά αγαστή τους συνεργασία, η οποία εδράζεται, μεταξύ άλλων, και στην επίσημη θέση αρχών των ΗΠΑ στο Κυπριακό, η οποία παραμένει αμετάβλητη και συνάδει με το διεθνές δίκαιο».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΞ Κύπρου: Παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου η παρουσία Αμερικανού βουλευτή στα κατεχόμενα"

Πειραιάς: Χειροπέδες σε 71χρονο που είχε κρύψει στο σπίτι του 4,5 κιλά κοκαΐνης

Πάνω από 4,5 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν στην κατοχή ενός 71χρονου, ο οποίος συνελήφθη σε περιοχή της Δραπετσώνας του Πειραιά από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών, αξιοποιώντας στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει, εντόπισαν τον 71χρονο στο σπίτι του στη Δραπετσώνα.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν έρευνα σε υπόγεια αποθήκη, όπου μέσα σε έναν παλιό καυστήρα καλοριφέρ βρήκαν τέσσερα κιλά και 466 γραμμάρια κοκαΐνης, καθώς και 30 γραμμάρια κάνναβης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς θα αποκόμιζε από τη διακίνηση της κοκαΐνης παράνομο περιουσιακό όφελος που θα έφθανε έως και 535.950 ευρώ.

Ο 71χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Πειραιάς: Χειροπέδες σε 71χρονο που είχε κρύψει στο σπίτι του 4,5 κιλά κοκαΐνης "

Νέα Αγχίαλος: «Πλημμελής καθαρισμός και θερμικό φορτίο» προκάλεσαν τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών – Τι αναφέρει το πόρισμα

Πλημμελή καθαρισμό, μικρή αντιπυρική ζώνη και θερμικό φορτίο «δείχνει» το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σχετικά με τα αίτια της εξάπλωσης της φωτιάς σε αποθήκη πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης, στη Νέα Αγχίαλο. 

Στο πόρισμα για τη φωτιά σε αποθήκη πυρομαχικών της 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο που παραδόθηκε σήμερα, Παρασκευή (04.08.23) από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια, και ρίχνει φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν οι τρομακτικές εκρήξεις, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «θα αποδοθούν ευθύνες για τις παραλείψεις και τις αμέλειες στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας».

«Λόγω της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή, στο στρατόπεδο Καράμπα κατέφθασαν πυροσβεστικά οχήματα της 111ΠΜ, που επιχείρησαν για την αντιμετώπισή  της, σε συνεργασία με οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η φωτιά ήταν έντονη και σε συνδυασμό με τον στροβιλισμό της και την ταχύτητα του ανέμου, κινήθηκε γρήγορα προς τον χώρο των πυρομαχικών και ανέπτυξε υψηλό θερμικό φορτίο. 

Οι συγκεκριμένες συνθήκες επέβαλαν να δοθεί διαταγή εκκένωσης της περιοχής από τις πυροσβεστικές δυνάμεις για την προστασία του προσωπικού», αναφέρεται στο πόρισμα.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα πυρασφάλειας του στρατοπέδου, όπως τονίζεται, διαπιστώθηκε πλημμελής καθαρισμός στο επικλινές και δύσβατο βόρειο μέρος του, από όπου έφτασε η φωτιά και προσέγγισε στον χώρο των αποθηκών ανοικτού και κλειστού τύπου.

Σύμφωνα με το πόρισμα, η πολύ μικρή αντιπυρική ζώνη πέριξ των αποθηκών δεν ήταν αρκετή για να εμποδίσει το έντονο θερμικό φορτίο εξαιτίας της φωτιάς που εξαπλώθηκε στο προαναφερθέν μη αποψιλωμένο μέρος του Στρατοπέδου και σε συνδυασμό με τον στροβιλισμό της και την ταχύτητα του ανέμου, κινήθηκε γρήγορα προς τον χώρο των πυρομαχικών. Αυτό οδήγησε στην έκρηξη βομβών των κλινών του βορείου τομέα των αποθηκών.

«Οι εν λόγω κλίνες είναι σύμφωνες με τα διεθνή πρότυπα και περιείχαν αποκλειστικά Βόμβες Γενικής Χρήσης, όπως προβλέπεται από τα εγχειρίδια και τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

Για τις παραλείψεις και αμέλειες στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας που καταγράφονται στο πόρισμα της ΕΔΕ θα αποδοθούν οι αναλογούσες ευθύνες.

Με εντολή του κ. Δένδια θα αξιοποιηθούν τα ευρήματα του πορίσματος στην αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων στον τομέα της πυρασφάλειας στις εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα συνεχισθούν τις επόμενες ημέρες οι επιθεωρήσεις και οι έλεγχοι για την τήρηση των αναγκαίων μέτρων στους Σχηματισμούς και τις  Μονάδες της χώρας», επισημαίνεται στο πόρισμα. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα Αγχίαλος: «Πλημμελής καθαρισμός και θερμικό φορτίο» προκάλεσαν τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών – Τι αναφέρει το πόρισμα"

Νομοσχέδιο Υπ. Εργασίας: Απασχόληση σε δυο εργοδότες το ίδιο 24ωρο χωρίς χρονικό περιορισμό

Αλλαγές στα εργασιακά φέρνει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, που αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση την ερχόμενη εβδομάδα. Με το νομοσχέδιο αυστηροποιούνται τα πρόστιμα για την υποδηλωμένη εργασία, ενώ περιλαμβάνονται και αλλαγές σε ό,τι αφορά την απασχόληση σε δύο εργοδότες.

Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο θα δίνει τη δυνατότητα πολλαπλής απασχόλησης του μισθωτού εντός του ίδιου εικοσιτετραώρου σε δύο εργοδότες με πλήρες ωράριο. Σήμερα ισχύουν περιορισμοί για τον χρόνο εργασίας του μισθωτού, καθώς ο εργοδότης δεν επιτρέπεται να απασχολήσει μέσα στην ίδια μέρα τον εργαζόμενο που έχει ήδη εργαστεί σε άλλη επιχείρηση ολόκληρο το νόμιμο ωράριο του. Με τις αλλαγές ουσιαστικά ο εργαζόμενος, εάν επιθυμεί, θα μπορεί να εργάζεται ακόμη και δύο πλήρη οκτάωρα μέσα στην ίδια μέρα, 16 ώρες δηλαδή μέσα στην ίδια μέρα, σε δύο διαφορετικούς εργοδότες.

Μεταξύ των διατάξεων του νομοσχεδίου έρχεται και η αύξηση του προστίμου για την υποδηλωμένη εργασία. 10.500 ευρώ θα είναι το νέο πρόστιμο αλλά και κίνητρα για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας καθώς οι επιχειρήσεις που θα την εφαρμόσουν νωρίτερα θα απαλλαγούν από πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες, όπως από την υποχρέωση να προ δηλώνουν στο ΕΡΓΑΝΗ τις μεταβολές του ωραρίου.

Σε ότι αφορά στα ασφαλιστικά, τις διατάξεις για τους εργαζόμενους συνταξιούχους αλλά και τη συνταξιοδότηση των οφειλετών του ΕΦΚΑ αυτές θα ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο, αλλά τον Σεπτέμβριο, οπότε το νομοσχέδιο θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νομοσχέδιο Υπ. Εργασίας: Απασχόληση σε δυο εργοδότες το ίδιο 24ωρο χωρίς χρονικό περιορισμό"

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Ισχυρές βροχές το Σάββατο σε μεγάλο μέρος της χώρας

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ την Παρασκευή προειδοποιώντας πως μετά το κύμα ζέστης έρχονται βροχές και καταιγίδες.

Συγκεκριμένα, το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ αναφέρει πως η κακοκαιρία «Petar» – όπως ονομάστηκε από την Ιταλία – θα φέρει μια σύντομη επιδείνωση του καιρού στη δυτική και βόρεια Ελλάδα από το μεσημέρι του Σαββάτου με καταιγίδες αλλά και χαλάζι σε κάποιες περιοχές.

Σημειώνεται πως η κακοκαιρία θα αρχίσει να υποχωρεί ήδη από το πρωί της Κυριακής. 
 
Δείτε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ:

«Καιρικό σύστημα με την ονομασία “PETAR”, όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας, κινούμενο ανατολικά, προβλέπεται να προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας, από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 05-08-2023 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 06-08-2023, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, το βόρειο Ιόνιο (κυρίως η περιοχή Κέρκυρας – Παξών), η Ήπειρος, βαθμιαία η δυτική Μακεδονία και η δυτική Στερεά και από αργά το απόγευμα η βορειοδυτική Πελοπόννησο, η δυτική και βόρεια Θεσσαλία και η κεντρική Μακεδονία.

Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή τα φαινόμενα στη βορειοδυτική χώρα θα εξασθενήσουν.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr)». 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Ισχυρές βροχές το Σάββατο σε μεγάλο μέρος της χώρας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news