facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

Ισραήλ: «Έως έξι φορές μεγαλύτερη προστασία από σοβαρή νόσηση μετά την τρίτη δόση εμβολίου»

Η τρίτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BionTech κατά της Covid-19 βελτίωσε σημαντικά το επίπεδο προστασίας κατά της μόλυνσης και της σοβαρής νόσησης σε άτομα 60 ετών και άνω στο Ισραήλ σε σύγκριση με τους εμβολιασμένους με δύο δόσεις, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα από το υπουργείο Υγείας.

Τα στοιχεία παρουσιάσθηκαν σε συνάντηση επιτροπής ειδικών για τα εμβόλια και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ισραηλινού υπουργείου Υγείας. Ωστόσο, όλες οι λεπτομέρειες της μελέτης δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί.

Τα στοιχεία συμπίπτουν με τις στατιστικές μελέτες που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα από την Maccabi Health Services, τον έναν από τους τέσσερις οργανισμούς παροχής υπηρεσιών υγείας που δραστηριοποιούνται στο Ισραήλ

Αναλύοντας τα στατιστικά στοιχεία των Gertner Institute και KI Institute του Ισραήλ, στελέχη του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσαν ότι, μεταξύ των ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω, η προστασία από την μόλυνση που εξασφαλίζεται 10 ημέρες μετά την τρίτη, αναμνηστική δόση είναι τέσσερις φορές υψηλότερη σε σχέση με την προστασία που παρέχεται έπειτα από τις δύο δόσεις.

Η τρίτη, αναμνηστική δόση στους άνω των 60 προσέφερε 10 ημέρες μετά πέντε έως έξι φορές μεγαλύτερη προστασία ως προς την σοβαρή νόσηση και την νοσηλεία.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το ισραηλινό υπουργείο Υγείας έχει ανακοινώσει ότι η ανοσία μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου τόσο στους ηλικιωμένους όσο και στους νέους. Οι περισσότεροι εμβολιασμένοι που ασθένησαν σοβαρά στο Ισραήλ ήταν ηλικίας άνω των 60 ετών και με υποκείμενα νοσήματα.

Το Ισραήλ ξεκίνησε την χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου στους άνω των 60 στις 30 Ιουλίου. Την Πέμπτη κατέβασε το ηλικιακό αυτό όριο για τους υποψήφιους για την τρίτη δόση στα 40 χρόνια και περιέλαβε επίσης τις εγκύους, τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζομένους στον τομέα υγείας. Η τρίτη δόση χορηγείται μόνο σε όσους έχουν λάβει την δεύτερη δόση του εμβολίου τουλάχιστον πέντε μήνες πριν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ανακοινώσει σχέδια για την χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου σε όλους τους Αμερικανούς, βάσει στοιχείων που δείχνουν ότι η προστασία μειώνεται. Ο Καναδάς, η Γαλλία και η Γερμανία naftemporiki έχουν ανακοινώσει εμβολιαστικές εκστρατείες για την χορήγηση αναμνηστικής δόσης.

Στο Ισραήλ που αντιμετωπίζει αναζωπύρωση της επιδημίας λόγω της παραλλαγής Δέλτα, περί το 1,5 εκατομμύριο άτομα, από τα 9,3 εκατομμύρια του πληθυσμού της χώρας, έχουν ήδη λάβει τρίτη δόση του εμβολίου.

ΑΜΠΕ/

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισραήλ: «Έως έξι φορές μεγαλύτερη προστασία από σοβαρή νόσηση μετά την τρίτη δόση εμβολίου»"

Ζάκυνθος: Ελεύθεροι οι 3 που συνελήφθησαν για τον τραγικό θάνατο του 9χρονου

Ελεύθεροι αφέθηκαν από τον Εισαγγελέα Ζακύνθου ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, ο ηλεκτρολόγος και ο ψυκτικός, που είχαν συλληφθεί χθες για τον τραγικό θάνατο του 9χρονου αγοριού από ηλεκτροπληξία στο Τσιλιβί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ οι πραγματογνώμονες που εξέτασαν το σημείο του δυστυχήματος, διαπίστωσαν ότι πράγματι υπήρχε διαρροή ρεύματος στις εξωτερικές μονάδες air condition του ξενοδοχείου δίπλα στο οποίο έπαιζε το άτυχο παιδί με τους φίλους του.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάκυνθος: Ελεύθεροι οι 3 που συνελήφθησαν για τον τραγικό θάνατο του 9χρονου"

ΗΠΑ: Φονικές πλημμύρες στο Τενεσί – Τουλάχιστον 21 νεκροί και 50 αγνοούμενοι

Τον θάνατο τουλάχιστον 21 ανθρώπων, προκάλεσαν οι «ιστορικές», σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες, βροχοπτώσεις στην πολιτεία του Τενεσί. Από τις πλημμύρες αγνοούνται και 50 άτομα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες όπως αναφέρει το Reuters. 

Ο δήμαρχος του Ουέβερλι Γουάλας Φρέιζερ δήλωσε στην εφημερίδα Tennessean ότι οι νεκροί από τις πλημμύρες είναι από μωρά μέχρι ηλικιωμένοι. Η Washington Post, επικαλούμενη μέλη της οικογένειας, ανέφερε ότι δίδυμα 7 μηνών πέθαναν αφού παρασύρθηκαν από την αγκαλιά των γονιών τους, 

Οι επιχειρήσεις αρωγής συνεχίζονται σήμερα στην πολιτεία των νότιων ΗΠΑ, ενώ απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύσει από τις 20.00 για την αποφυγή λεηλασιών.

Οι εικόνες στα μέσα ενημέρωσης δείχνουν αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα και δρόμους πλημμυρισμένους από λάσπη. Οι πλημμύρες ξερίζωσαν τεράστια δέντρα, έριξαν σπίτια και πέταξαν αυτοκίνητα και νταλίκες σε τάφρους και πάνω από υπόστεγα και άλλες κατασκευές. 

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων, 22 έως 43 εκατοστά βροχής έπεσαν στην πληγείσα ζώνη του κεντρικού Τενεσί μέσα σε 6 ώρες και οι βροχοπτώσεις συνεχίσθηκαν την νύκτα.

Ιδιαίτερα χτυπήθηκε η πόλη Waverly, περίπου 88 μίλια (88 χλμ.) Δυτικά του Νάσβιλ. Εκατοντάδες σπίτια έμειναν ακατοίκητα.

ΑΠΕ ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ: Φονικές πλημμύρες στο Τενεσί – Τουλάχιστον 21 νεκροί και 50 αγνοούμενοι"

Ανθρωποκυνηγητό από Ζεφύρι μέχρι την κεντρική πλατεία Άνω Λιοσίων μεταξύ ΟΠΚΕ και Ρομά

Άδοξο τέλος είχε η απόπειρα ενός Ρομά να ξεφύγει από τα δίχτυα των ανδρών της ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής, όταν δε σταμάτησε σε σήμα τους στο Ζεφύρι, ενώ από την τρελή πορεία του οχήματός του σαν από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στο οποίο συμμετείχαν τέσσερα τζιπ της ΟΠΚΕ με δυο ομάδες ανδρών και κατάφεραν να εγκλωβίσουν το αυτοκίνητό του στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων, ύστερα από μια τρελή πορεία κατά την οποία προκάλεσε ζημιές σε αυτοκίνητα και στην απαγορευτική μπάρα επί της οδού Στρατηγού Λιόση.

Ο Ρομά συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα.

Ανθρωποκυνηγητό μέχρι την κεντρική πλατεία Άνω Λιοσίων μεταξύ ΟΠΚΕ και Ρομά
Από την τρελή πορεία του οχήματος με τον Ρομά δεν ξέφυγαν κάδοι και άλλα οχήματα. Τελικά οι άνδρες των ΟΠΚΕ τον εγκλώβισαν στην κεντρική πλατεία Άνω Λιοσίων όπου προκάλεσε ζημιές στις προστατευτικές μπάρες
Ανθρωποκυνηγητό μέχρι την κεντρική πλατεία Άνω Λιοσίων μεταξύ ΟΠΚΕ και Ρομά
Ανθρωποκυνηγητό μέχρι την κεντρική πλατεία Άνω Λιοσίων μεταξύ ΟΠΚΕ και Ρομά
Ανθρωποκυνηγητό μέχρι την κεντρική πλατεία Άνω Λιοσίων μεταξύ ΟΠΚΕ και Ρομά
doxthi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανθρωποκυνηγητό από Ζεφύρι μέχρι την κεντρική πλατεία Άνω Λιοσίων μεταξύ ΟΠΚΕ και Ρομά"

«Η Ιταλία θέλει να φιλοξενήσει 2.500 Αφγανούς», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Ντι Μάιο

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, σε παρέμβασή του σε συνέδριο της καθολικής οργάνωσης Comunione e Liberazione, αναφέρθηκε στην στήριξη που η χώρα του επιθυμεί να προσφέρει στους Αφγανούς πρόσφυγες.

«Θέλουμε να φιλοξενήσουμε, συνολικά, 2.500 άνδρες, γυναίκες και ανήλικα από το Αφγανιστάν», δήλωσε ο Ντι Μάιο, ο οποίος, παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι προτίθεται να οργανώσει μια ειδική σύνοδο του G 20, αφιερωμένη στις εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Κάλεσε, δε, όλη την Ευρώπη «να απαντήσει με ενιαία φωνή», στο αίτημα υποδοχής και προστασίας που φτάνει από χιλιάδες πολίτες της ασιατικής αυτής χώρας.

Ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας υπογράμμισε επίσης, ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να εφαρμόσει αποτελεσματικές στρατηγικές για την καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών ουσιών που καλλιεργούνται στο Αφγανιστάν.

«Είναι ορθό να αναρωτηθούμε και να προβληματισθούμε, όλοι, ώστε να εντοπίσουμε και να κατανοήσουμε βαθύτερα τα λάθη που έγιναν τα περασμένα χρόνια και τα οποία οδήγησαν στην τόσο γρήγορη πτώση της κυβέρνησης στην Καμπούλ», πρόσθεσε ο Ντι Μάιο.

«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε, όμως, να χαθούν οι βασικής σημασίας κατακτήσεις της τελευταίας εικοσαετίας, κυρίως σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των γυναικών» δήλωσε, τέλος, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Η Ιταλία θέλει να φιλοξενήσει 2.500 Αφγανούς», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Ντι Μάιο"

Καλαμάτα: Σε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης» το νοσοκομείο λόγω της αύξησης νοσηλειών covid-19

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή, το απόγευμα στο νοσοκομείο Καλαμάτας, μετά τη ραγδαία αύξηση στις νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό που παρουσιάζεται την τελευταία εβδομάδα, ενώ μόνο το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 14 νέες εισαγωγές στο νοσηλευτικό ίδρυμα, με τον συνολικό αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται να φθάνει τους 64.

Αργά το βράδυ της Κυριακής η διοικήτρια του Νοσοκομείου, Ειρήνη Αλειφέρη – Καραθανάση, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Με δεδομένη την ραγδαία αύξηση των περιστατικών Covid-19 που προσέρχονται στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας είτε για Νοσηλεία είτε για εκτίμηση της κατάστασής τους, πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν, η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, ο Δ/ντής Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Αποστολόπουλος Κων/νος, ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου κ. Σκρεπέτης Κων/νος, η Πρόεδρος της Επιτροπής λοιμώξεων κ. Κουτσουμπού Σταυρούλα, ο Τομεάρχης Παθολογικού Τομέα κ. Αδαμόπουλος Ιωάννης, ο Τομεάρχης του Χειρουργικού Τομέα κ. Γιαννόπουλος Παν/της, η Δ/ντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Γκούζου Μαρία, στην οποία αποφασίστηκαν τα εξής:

1) Αναστέλλονται οι τακτικές άδειες όλου του προσωπικού της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας από 24/08/20201.

2) Αναστέλλονται από 23/08/2021 όλα τα Τακτικά Χειρουργεία και πραγματοποιούνται μόνο τα έκτακτα και τα επείγοντα.

3) Για την αντιμετώπιση της επείγουσας ανάγκης νοσηλείας Covid ασθενών, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο του Νοσοκομείου, διατίθενται από την Δευτέρα 23/08/2021 όλες οι κλίνες νοσηλείας των πρώην Παθολογικών Κλινικών στο 2ο όροφο.

4) Με νεώτερη απόφασή μας τη Δευτέρα 23/08/2021 θα οριστεί επιπλέον Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό για την υποστήριξη των νοσηλευόμενων ασθενών Covid.

5) Για την διαχείριση υπόπτων και θετικών περιστατικών διατίθενται από 24/08/2021 τμήμα των Τακτικών Ιατρείων, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο του Νοσοκομείου».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Καλαμάτα: Σε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης» το νοσοκομείο λόγω της αύξησης νοσηλειών covid-19"

Ξέσπασαν 34 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο


Από Ω/19:00/21-08-2021 έως Ω/19:00/22-08-2021 εκδηλώθηκαν 34 δασικές πυρκαγιές. Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συνδρομή παρέχουν οι δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

• Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 16η Αυγούστου 2021, σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις κυρίως για την διασφάλιση της περιμέτρου της πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 373 πυροσβέστες με 113 οχήματα συμπεριλαμβανομένων, εννέα (9) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 76 πυροσβεστών και 19 οχημάτων από την Πολωνία καθώς και 59 πυροσβεστών και 14 οχημάτων από τη Ρουμανία. Για την διαβροχή της περιμέτρου της πυρκαγιάς από εναέρια μέσα επιχειρούν περιοδικά 5 Α/Φ και 10 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 2Ε/Π από τη Ρωσία και 1Ε/Π από τα Αραβικά Εμιράτα. Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξέσπασαν 34 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο"

Κανείς δεν ενημέρωσε τους κολυμβητές για την ακατάλληλη παραλία της Χανιώτης

Κανονικά κολυμπούσαν οι τουρίστες στην παραλία Παπαδιά της Χανιώτης Χαλκιδικής, παρά την ανακοίνωση του δήμου Κασσάνδρας ότι τα νερά είναι ακατάλληλα μετά τη διαρροή λυμάτων από το αντλιοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού.

Στο σημείο δεν υπήρχε σήμανση, ενώ για το περιστατικό έχει επιληφθεί και το λιμενικό που προχώρησε σε συλλήψεις.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κανείς δεν ενημέρωσε τους κολυμβητές για την ακατάλληλη παραλία της Χανιώτης"

Απόφαση – σταθμός για την καταστροφική πλημμύρα της Μάνδρας: Ολόκληρο το κείμενο με το οποίο αποζημιώνεται οικογένεια 29χρονου που έχασε τη ζωή του

Την ώρα που ο πύρινος εφιάλτης έχει κατακάψει τη χώρα και ο κίνδυνος πλημμυρών τους επόμενους μήνες φαντάζει ορατός και εφιαλτικός, μία απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών ξυπνάει μνήμες από την τραγική πλημμύρα της Μάνδρας το 2017. Τότε, που έχασαν τη ζωή τους 25 άτομα.

Τα λάθη και οι παραλείψεις των αρμόδιων αρχών στάθηκαν καθοριστικά για τη διαχείριση του έκτακτου αυτού καιρικού φαινομένου, όπως αποτυπώνεται στην απόφαση, την οποία δημοσιεύει αυτούσια το dikastiko.gr. Για το λόγο αυτό, το δικαστήριο, κατέληξε πως μετά την προσφυγή της οικογένειάς του για τα τραγικά γεγονότα, τα οποία οδήγησαν στο θάνατό του, θα πρέπει τα μέλη της να εισπράξουν συνολική αποζημίωση 270.000 ευρώ.

Απόφαση - σταθμός για την καταστροφική πλημμύρα της Μάνδρας: Ολόκληρο το κείμενο με το οποίο αποζημιώνεται οικογένεια 29χρονου που έχασε τη ζωή του

Ειδικότερα, με την υπ’ αριθμόν 6816/2021 απόφαση του το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας
έκρινε, πως τόσο η Περιφέρεια Αττικής όσο και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά και η Ελληνική Αστυνομία φέρουν ευθύνες για τον θάνατο του 29χρονου και θα πρέπει να αποζημιώσουν την οικογένεια του για ψυχική οδύνη, αφού ο θάνατος του 29χρονου ήταν «απρόσμενα τραγικός»,
ενώ «τα συντρέχοντα περιστατικά του ατυχήματος ήταν ιδιαίτερα ψυχοφθόρα για τους ενάγοντες (την οικογένειά του)». 

Απόφαση - σταθμός για την καταστροφική πλημμύρα της Μάνδρας: Ολόκληρο το κείμενο με το οποίο αποζημιώνεται οικογένεια 29χρονου που έχασε τη ζωή του

Ο 29χρονος είχε φύγει στις 6:00 το πρωί από το σπίτι του στα Άνω Λιόσια της Αττικής προκειμένου να μεταβεί στην εταιρεία όπου εργαζόταν στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας. Όμως, καθώς οδηγούσε παρασύρθηκε στο ύψος της Μάνδρας Αττικής από τα ορμητικά του υπερχειλισμένου ρέματος Σούρες, ενώ το πτώμα του βρέθηκε τρεις μέρες μετά στις εκβολές ποταμού στην Ελευσίνα Αττικής.

Απόφαση - σταθμός για την καταστροφική πλημμύρα της Μάνδρας: Ολόκληρο το κείμενο με το οποίο αποζημιώνεται οικογένεια 29χρονου που έχασε τη ζωή του
 
Η απόδοση ευθυνών

Σύμφωνα με όσα είχε αποκαλύψει το dikastiko.gr σχετικά με την Περιφέρεια Αττικής, το Δικαστήριο έκρινε ότι «παρέλειψε να διενεργήσει αντιπλημμυρικά έργα και διευθετήσεις στα ρέματα Σούρες και Αγία Αικατερίνη στην Μάνδρα Αττικής» για τα οποία είχε την ευθύνη. Αν και η Περιφέρεια Αττικής είχε ήδη από το 2014 προβεί στην έγκριση μελέτης για την εκτροπή των ρεμάτων Σούρες και Αγία Αικατερίνη στην περιοχή της Μάνδρας και για την εκτέλεση όλων των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων και από το 2016 είχε λάβει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση εγκρίσεις για το μεγαλύτερο μέρος από αυτά, «αδικαιολογήτως δεν προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες… για την άμεση εκτέλεση του ανωτέρου έργου» για το οποίο είχαν εγκριθεί και οι αναγκαίες πιστώσεις. 

Απόφαση - σταθμός για την καταστροφική πλημμύρα της Μάνδρας: Ολόκληρο το κείμενο με το οποίο αποζημιώνεται οικογένεια 29χρονου που έχασε τη ζωή του

Ευθύνες «είδαν» οι δικαστές και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς όπως επισημαίνεται «είναι η καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία για την εκπόνηση και εκτέλεση σχεδίων αντιμετωπίσεων κινδύνων από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και η πλημμύρα». Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας «δεν έλαβε τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα για την ενημέρωση των πολιτών» προκειμένου να αντιληφθούν πόσο επικίνδυνες ήταν οι βροχοπτώσεις και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας. Πλημμύρες Μάνδρας: Αποζημίωση 270.000€ για θάνατο 29χρονου 

Απόφαση - σταθμός για την καταστροφική πλημμύρα της Μάνδρας: Ολόκληρο το κείμενο με το οποίο αποζημιώνεται οικογένεια 29χρονου που έχασε τη ζωή του

Στην περίπτωση του 29χρονου το Δικαστήριο έκρινε πως εάν η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε «προβεί στην τακτική και συνεχή ενημέρωση των πολιτών» τότε ο αποθανών θα είχε το δικαίωμα επιλογής και θα μπορούσε «να γνωρίζει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αντιμετωπίσει κίνδυνο πλημμύρας του οδικού δικτύου κατά τη μετάβαση στην εργασία του και ενδεχομένως να είχε επιλέξει άλλη λύση…». 

Απόφαση - σταθμός για την καταστροφική πλημμύρα της Μάνδρας: Ολόκληρο το κείμενο με το οποίο αποζημιώνεται οικογένεια 29χρονου που έχασε τη ζωή του

Στην ίδια απόφαση γίνεται λόγος και για παραλείψεις της Ελληνικής Αστυνομίας που αφορούν σε τρία σημεία. Το πρώτο λάθος εντοπίζεται στην απουσία εκπόνησης ειδικού σχεδίου αντιμετωπίσεως κινδύνου στην περιοχή της Δυτικής Αττικής. Το δεύτερο, στο ότι δεν διενήργησαν «προληπτικό έλεγχο για τη βατότητα του οδικού δικτύου σε τοπικό – περιφερειακό και εθνικό επίπεδο», ενώ το τρίτο λάθος εντόπισαν οι δικαστές στην «παράνομη παράλειψη των αρμοδίων αστυνομικών οργάνων αφ’ ενός να διατάξουν τη διακοπή της κυκλοφορίας στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θηβών ήδη από 6:50 πρωινή όταν διεβιβάσθη στο Κέντρο Επιχειρήσεων σήμα για πτώση βράχων στο εν λόγω οδικό δίκτυο, αφ’ ετέρου να εκδώσουν έκτακτο δελτίο για την αποφυγή του εν λόγω οδικού δικτύου λόγω πτώσεως βράχων σε αυτό».

Ολόκληρη η απόφαση ΕΔΩ

dikastiko

Διαβάστε Περισσότερα » " Απόφαση – σταθμός για την καταστροφική πλημμύρα της Μάνδρας: Ολόκληρο το κείμενο με το οποίο αποζημιώνεται οικογένεια 29χρονου που έχασε τη ζωή του"

Αφγανιστάν-ΗΠΑ: Με επίταξη τα εμπορικά αεροπλάνα θα βοηθήσουν στις απομάκρυνση του κόσμου

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιτάξει αεροσκάφη ιδιωτικών αεροπορικών εταιρειών για την επιχείρηση απομάκρυνσης των ανθρώπων που διαφεύγουν από το Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος CRAF, το οποίο θα επιτρέψει στα στρατιωτικά αεροσκάφη να επικεντρωθούν στις επιχειρήσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Συνολικά έχουν επιταχθεί 18 αεροσκάφη των εταιρειών American Airlines, Atlas Air, Delta Air Lines, Omni Air, Hawaiian Airlines και United Airlines.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο διευκρινίζει ότι τα αεροσκάφη αυτά δεν θα απογειώνονται από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, αλλά θα βοηθούν στην μεταφορά των ανθρώπων που έχουν ήδη απομακρυνθεί από το Αφγανιστάν και έχουν φθάσει σε χώρες όπως το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το πρόγραμμα CRAF δεν έχει ενεργοποιηθεί παρά δύο φορές κατά το παρελθόν, κατά την διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου (1990-1991) και κατά την εισβολή στο Ιράκ (2002-2003).

ΑΜΠΕ/naftemporiki


Διαβάστε Περισσότερα » "Αφγανιστάν-ΗΠΑ: Με επίταξη τα εμπορικά αεροπλάνα θα βοηθήσουν στις απομάκρυνση του κόσμου"

Νίκος Βέρτης: Τι απαντά το νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται για το λουκέτο

Βαριά «καμπάνα» που προβλέπει λουκέτο επτά ημερών και πρόστιμο 10.000 ευρώ επιβλήθηκε στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης, μετά από έφοδο της οικονομικής αστυνομίας και της Ασφάλειας Αττικής που διαπίστωσαν παραβάσεις των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Από την πλευρά του, το νυχτερινό κέντρο, διαμέσου του πληρεξούσιου δικηγόρου του Γεώργιου Κλεφτοδήμου, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει την αγανάκτησή του για «τις υπέρμετρες και πέραν των δυνάμεων και της δικαιοδοσίας μας υποχρεώσεις που μας επιφυλάσσει η Πολιτεία για τη λειτουργία μας», αλλά επισημαίνει πως θα «είμαστε συνεπείς στο καθήκον μας, ακόμη και στο πιο επαχθές, για τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας»

Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, κατά τον έλεγχο από το μεικτό κλιμάκιο των συναρμόδιων υπηρεσιών, η επιχείρηση «διεπιστώθη καθ’ όλα αρτίως λειτουργούσα, και ειδικώς τηρούσα κατά γράμμα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού».

Παράλληλα τονίζεται πως στο κέντρο υποδέχθηκαν περί τους 1.000 πελάτες, οι οποίοι όλοι εισήλθαν μόνο αφού επέδειξαν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, καθένα εκ των οποίων σαρώθηκε από τους υπευθύνους. Το κατάστημα αδυνατεί να εξηγήσει την ανεύρεση από τους αστυνομικούς «πέντε μόλις πελατών επί συνόλου χιλίων που ήταν δήθεν μη εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες».

Ακόμη γίνεται λόγος για «πιθανή η εκ μέρους αυτών «παράκαμψη» της ανωτέρω αυστηρής διαδικασίας ελέγχου στην είσοδο μας, πιθανή ακόμα και η ερευνητική αστοχία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Προς αποφυγή παραπληροφόρησης και παρερμηνειών, κατόπιν του διενεργηθεντος την 02:45 της σήμερον ελέγχου στο ΥΤΟΝ από μεικτό κλιμάκιο συναρμόδιων υπηρεσιών, η επιχείρηση διεπιστωθη καθ’ όλα αρτίως λειτουργούσα, και ειδικώς τηρούσα κατά γράμμα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.

Υποδεχθήκαμε περί τους χίλιους πελατες, εντός των ορίων κάλυψης σύμφωνα με την ωφέλιμη επιφάνεια του καταστήματος. Εις έκαστος αυτών εισήλθε στο κατάστημα μόνον κατόπιν επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νοσησης, καθένα εκ των οποίων σαρώθηκε από τους υπεύθυνους μας. Η διαδικασία αυτή τηρήθηκε ευλαβικώς, καθ’ όλη τη διάρκεια εισόδου πελατών.

Όλοι ανεξαιρέτως οι πελάτες μας παρέμεναν καθήμενοι καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης. Αδυνατούμε να εξηγήσουμε την ανεύρεση υπό των Αστυνομικών οργάνων πέντε μόλις πελατών επί συνόλου χιλίων που ήταν δήθεν μη εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες. Πιθανή η εκ μέρους αυτών «παράκαμψη» της ανωτέρω αυστηρής διαδικασίας ελέγχου στην είσοδο μας, πιθανή ακόμα και η ερευνητική αστοχία. Αυτά θα αξιολογηθούν αρμοδίως.

Κατά τα λοιπά, διατρανώνουμε την αγανάκτησή μας για τις υπέρμετρες και πέραν των δυνάμεων και της δικαιοδοσίας μας υποχρεώσεις που μας επιφυλάσσει η Πολιτεία για τη λειτουργία μας.

Ανέκαθεν, ωστόσο, είμαστε και θα είμαστε συνεπείς στο καθήκον μας, ακόμη και στο πιο επαχθές, για τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Νίκος Βέρτης: Τι απαντά το νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται για το λουκέτο"

Τούρκοι ζητούν άσυλο στην Ελλάδα – Ήρθαν στην Κρήτη με ιστιοφόρο

Οκτώ τελικά ήταν οι επιβάτες του ιστιοφόρου που σήμερα το πρωί εξέπεμψε σήμα SOS την ώρα που έπλεε ανοιχτά της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για οκτώ Τούρκους οι οποίοι ζήτησαν από τις ελληνικές αρχές πολιτικό άσυλο.

istioforo-logo2

Οι Τούρκοι παραμένουν μέσα στο σκάφος που βρίσκεται «δεμένο» στον Τσούτσουρα και στο σημείο βρίσκονται λιμενικές καθώς και αστυνομικές αρχές.

Ωστόσο, σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για την παράνομη είσοδό τους στην χώρα ενώ παράλληλα οι αρμόδιες αρχές αναμένεται να εξετάσουν το αίτημα για πολιτικό άσυλο.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, όλα συνέβησαν σήμερα λίγο μετά τις 10 το πρωί όταν το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν οκτώ άτομα παρουσίασε πρόβλημα την ώρα που έπλεε στη θάλασσα του Τσούτσουρα.

Οι δυνατοί άνεμοι φαίνεται πως έσπασαν το κατάρτι με τους επιβάτες να ειδοποιούν το λιμενικό σώμα.

istioforo-logo

Άμεσα σκάφος του λιμενικού έσπευσε στο σημείο και με τη συνδρομή ιδιωτών ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια το ιστιοφόρο.

istioforo-tsoytsoyras-1 istioforo-tsoytsoyras-2

cretapost 

Διαβάστε Περισσότερα » "Τούρκοι ζητούν άσυλο στην Ελλάδα – Ήρθαν στην Κρήτη με ιστιοφόρο"

Προσοχή-Απάτη! Μην πατήσετε το «σύνδεσμο» αν σας στείλουν τέτοιο μήνυμα (φωτο)

Την προσοχή των πολιτών εφιστά το CSI Institute καθώς βάσει αναφορών που γίνονται από συμπολίτες μας τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε απόπειρες/ επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος με κακόβουλα μηνύματα δήθεν προερχόμενα από τραπεζικά συστήματα.

Ειδικότερα, η νέα μορφή κακόβουλων μηνυμάτων απευθύνεται προσωποποιημένα στον χρήστη και τον ενημερώνει για δήθεν μη ολοκλήρωση κάποιας συναλλαγής.

Το απατηλό sms αναφέρει συγκεκριμένα το εξής:

Εάν λάβετε τέτοιο μήνυμα:

Να μην πατάτε τον σύνδεσμο που αναγράφεται στο μήνυμα (sms) που σας έρχεται στο κινητό .

Να μην βάζετε πουθενά τους προσωπικούς σας κωδικούς!

 aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή-Απάτη! Μην πατήσετε το «σύνδεσμο» αν σας στείλουν τέτοιο μήνυμα (φωτο)"

Αφγανιστάν: «Πόρτα» Ερντογάν σε Ε.Ε. για τους πρόσφυγες – «Δεν αναλαμβάνω ευθύνες τρίτων»

Με την Ευρωπαϊκή Ένωση τα βάζει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθαρίζοντας ότι η Άγκυρα δεν θα αναλάβει τις ευθύνες τρίτων χωρών απέναντι σε Αφγανούς που έχουν εργασθεί για τους δυτικούς θεσμούς και οι οποίοι περιμένουν να απομακρυνθούν μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

«Δεχθήκαμε αίτημα να υποδεχθούμε τοπικούς εργαζόμενους μίας αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Αφγανιστάν. Τα κράτη μέλη δεν ανοίγουν τις πόρτες τους παρά σε ένα αμελητέο μερίδιο των ανθρώπων που τους εξυπηρέτησαν και βρίσκονται σε δυσχερή θέση (…) Δεν πρέπει να περιμένει κανείς από την Τουρκία να αναλάβει τις ευθύνες τρίτων χωρών», τόνισε ο Ερντογάν σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η τουρκική προεδρία.
«Δεν μπορούμε να σηκώσουμε το μεταναστευτικό βάρος»

Ο Ερντογάν επανέλαβε, την επομένη της τηλεφωνικής του συνομιλίας με την καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ κατά την οποία έκανε αντίστοιχες δηλώσεις, ότι «η Τουρκία, η οποία έχει υποδεχθεί ήδη 5 εκατομμύρια πρόσφυγες, δεν μπορεί να σηκώσει επιπλέον μεταναστευτικό βάρος».

Ο Σαρλ Μισέλ δήλωσε από την πλευρά του μέσω του Twitter ότι συζήτησε με τον Ερντογάν τις «πρόσφατες εξελίξεις» στο Αφγανιστάν, τις οποίες χαρακτήρισε «κοινή πρόκληση για την Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ενωση».

«Πλήρης κατανόηση της ανάγκης διασφάλισης της απομάκρυνσης με πάσα ασφάλεια των πολιτών, του τοπικού προσωπικού καθώς και των οικογενειών και υποστήριξης των ευάλωτων Αφγανών και των κοινοτήτων υποδοχής στην περιοχή», έγραψε.

Από την άλλη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κάλεσε χθες όλες τις χώρες, και κατά πρώτον τις ευρωπαϊκές χώρες, να υποδεχθούν μέρος των αφγανών προσφύγων που διαφεύγουν από την Καμπούλ.

Να σημειωθεί ότι ο Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε χθες ότι θα ήταν «μη ρεαλιστικό» για την Ευρωπαϊκή Ενωση να έχει επιπλέον προσδοκίες από την Τουρκία ως προς την υποδοχή μεταναστών, όσο η συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ δεν έχει πλήρως εφαρμοσθεί.

Η Άγκυρα επαναλαμβάνει συστηματικά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν τηρεί την συμφωνία του 2016 για την συγκράτηση των ροών μεταναστών προς την Ευρώπη και ζητεί την αναθεώρησή της.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αφγανιστάν: «Πόρτα» Ερντογάν σε Ε.Ε. για τους πρόσφυγες – «Δεν αναλαμβάνω ευθύνες τρίτων»"

Γεωργιάδης: Ο Πολάκης μου πρότεινε φάρμακο για άλογα και αγελάδες - Δείτε την ανακοίνωση της FDA

Με την ανακοίνωση του αμερικανικού οργανισμού τροφίμων και φαρμάκων απαντά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης στον Παύλο Πολάκη.

«Υπενθυμίζω ότι ο Πολάκης δημοσίως ως γιατρός και πρώην Αν. Υπουργός Υγείας συνέστησε σε εμένα και ασφαλώς το διάβασαν και πολλοί άλλοι να πάρω ιβερμεκτίνη για τον COVID19» τονίζει ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας την ανακοίνωση του οργανισμού.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση του το FDA, η χορήγηση αυτού του φαρμάκου χωρίς λόγο ή προληπτικά απαγορεύεται. Η αγωγή για το συγκεκριμένο φάρμακο χορηγείται μόνο σε προβλήματα του γαστρεντερικού συστήματος και όταν υπάρχει κάποιο παράσιτο μέσα στο σώμα του ανθρώπου.

Επιπλέον όπως τονίζεται σ χρησιμοποιείται κυρίως ως φάρμακο σε ζώα όπως αγελάδες, άλογα κλπ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Γεωργιάδης: Ο Πολάκης μου πρότεινε φάρμακο για άλογα και αγελάδες - Δείτε την ανακοίνωση της FDA"

Νίκος Βέρτης: Τι απαντά το νυχτερινό κέντρο για το «λουκέτο»

«Τα μέτρα τηρούνται κατά γράμμα». Αυτό υποστηρίζει το νυχτερινό κέντρο ΥΤΟΝ, όπου εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης και στο οποίο έλεγχος μεικτού κλιμακίου της αστυνομίας, τα ξημερώματα της Κυριακής (21.08.2021) έφερε… 10.000 ευρώ πρόστιμο και «λουκέτο» επτά ημερών.

Μέσω ανακοίνωσης του, ο Γεώργιος Κλεφτοδήμος, πληρεξούσιος δικηγόρος του νυχτερινού κέντρου όπου εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης, τονίζει ότι η επιχείρηση τηρεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας κατά γράμμα και προσθέτει ότι όλοι οι πελάτες ήταν καθήμενοι καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα, μεικτό κλιμάκιο της αστυνομίας έκανε έλεγχο στο νυχτερινό κέντρο και διαπίστωσε ότι υπήρχαν πελάτες όρθιοι, ότι δεν υπήρχε σήμανση για το πόσοι επιτρέπονται και βρέθηκαν και κάποιοι που δεν είχαν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Όλη η ανακοίνωση

«Προς αποφυγή παραπληροφόρησης και παρερμηνειών, κατόπιν του διενεργηθέντος την 02:45 της σήμερον ελέγχου στο ΥΤΟΝ από μεικτό κλιμάκιο συναρμόδιων υπηρεσιών, η επιχείρηση διεπιστώθη καθ’ όλα αρτίως λειτουργούσα, και ειδικώς τηρούσα κατά γράμμα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.

Υποδεχθήκαμε περί τους χίλιους πελάτες, εντός των ορίων κάλυψης σύμφωνα με την ωφέλιμη επιφάνεια του καταστήματος. Εις έκαστος αυτών εισήλθε στο κατάστημα μόνον κατόπιν επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, καθένα εκ των οποίων σαρώθηκε από τους υπεύθυνους μας. Η διαδικασία αυτή τηρήθηκε ευλαβικώς, καθ’ όλη τη διάρκεια εισόδου πελατών.

Όλοι ανεξαιρέτως οι πελάτες μας παρέμεναν καθήμενοι καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης. Αδυνατούμε να εξηγήσουμε την ανεύρεση υπό των Αστυνομικών οργάνων πέντε μόλις πελατών επί συνόλου χιλίων που ήταν δήθεν μη εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες. Πιθανή η εκ μέρους αυτών «παράκαμψη» της ανωτέρω αυστηρής διαδικασίας ελέγχου στην είσοδο μας, πιθανή ακόμα και η ερευνητική αστοχία. Αυτά θα αξιολογηθούν αρμοδίως.

Κατά τα λοιπά, διατρανώνουμε την αγανάκτηση μας για τις υπέρμετρες και πέραν των δυνάμεων και της δικαιοδοσίας μας υποχρεώσεις που μας επιφυλάσσει η Πολιτεία για τη λειτουργία μας.

Ανέκαθεν, ωστόσο, είμαστε και θα είμαστε συνεπείς στο καθήκον μας, ακόμη και στο πιο επαχθές, για τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νίκος Βέρτης: Τι απαντά το νυχτερινό κέντρο για το «λουκέτο»"

Σουηδία: Ο πρωθυπουργός Λεβέν σχεδιάζει να παραιτηθεί το φθινόπωρο

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Στέφαν Λεβέν, δήλωσε ότι σχεδιάζει να παραιτηθεί τον Νοέμβριο, προκειμένου να επιτρέψει στον διάδοχό του να προετοιμαστεί για τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2022.

Ο Λεβέν ανακοίνωσε συγκεκριμένα την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Σουηδίας, όπως και από τον πρωθυπουργικό θώκο, κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου του κόμματός του το φθινόπωρο.

Την απόφαση τη σκεφτόταν εδώ και καιρό, τόνισε ο ίδιος κατά τη διάρκεια ομιλίας που εκφώνησε στην Ακερσμπέργκα, κοντά στη Στοκχόλμη, παραδεχόμενος πως το κόμμα έχει ανάγκη νέα ηγεσία και νέα ενέργεια.

Ο 64χρονος πολιτικός ηγείται του κόμματός του εδώ και 10 χρόνια και έγινε πρωθυπουργός το 2014. Παρέμεινε στον πρωθυπουργικό θώκο έως τις 28 Ιουνίου του περασμένου έτους, όταν παραιτήθηκε, ως αποτέλεσμα της ψήφου δυσπιστίας σε βάρος του μία εβδομάδα πριν.

Έπειτα από μια εβδομάδα πολιτικής κρίσης, προτάθηκε για την πρωθυπουργία ξανά και εξασφάλισε τις απαραίτητες ψήφους στο σουηδικό κοινοβούλιο.

«Όλα έχουν ένα τέλος και θέλω να δώσω στον διάδοχό μου τις καλύτερες δυνατές ευκαιρίες», τόνισε σήμερα.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό ποιος θα μπορούσε να διαδεχθεί τον Λεβέν, ακόμα κι αν ένα από τα ονόματα που κυκλοφορούν είναι εκείνο της υπουργού Οικονομικών Μαγκνταλένα Άντερσον.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σουηδία: Ο πρωθυπουργός Λεβέν σχεδιάζει να παραιτηθεί το φθινόπωρο"

Καιρός αύριο: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, κοπάζουν οι άνεμοι

Αισθητή βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τη Δευτέρα (23.08.2021), καθώς οι δυνατοί άνεμοι στο Αιγαίο θα κοπάσουν ελαφρά, ενώ το σύντομο φθινοπωρινό σκηνικό του καιρού – που έκανε την εμφάνισή του το Σαββατοκύριακο – θα εξαφανιστεί.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η πρόγνωση της ΕΜΥ ο καιρός τη Δευτέρα θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά στις Κυκλάδες 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Δευτέρα (23.08.2021) από την ΕΜΥ για όλη την Ελλάδα
 
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές στα ορεινά.
Άνεμοι: Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου και τα νησιά του Ιονίου έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά στις Κυκλάδες 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 29 και κατά τόπους στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, κοπάζουν οι άνεμοι"

Πέθανε ο ηθοποιός Θάνος Μαρτίνος

Ένας άνθρωπος με μακρά θητεία στον ελληνικό κινηματογράφο αλλά και στο θέατρο, ως ηθοποιός αλλά και επιχειρηματίας, ο Θάνος Μαρτίνος, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών.

Γεννήθηκε 1937 στο Περιστέρι και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 εξελίχθηκε σε θεατρικό επιχειρηματία και προυσίασε θεατρικές παραγωγές στα θέατρα Ακροπόλ, Διάνα, Καλουτά, Μετροπόλιταν, Περοκέ και Χατζηχρήστος.

Ο Θανάσης Μαρτίνος είχε παίξει σε δεκάδες ελληνικές ταινίες, στο πλευρό μεγάλων πρωταγωνιστών όπως ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, η Τζένη Καρέζη, η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Ντίνος Ηλιόπουλος κ.α: Ο Λαμπρούκος μπαλαντέρ (1981),Π ιο τρελοί και απ` τους τρελούς (1972), Συμμορία εραστών (1972), Η αρχόντισσα του κάμπου (1971), Ένας χίπυς με φιλότιμο (1970), Ο δοσίλογος (1970), Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968), Γοργοπόταμος (1968), Ο τρελός τα `χει 400 (1968), Φωνάζει ο κλέφτης (1965), Δεσποινίς διευθυντής (1964)

Ο 

Θάνος Μαρτίνος αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια σοβαρά κινητικά προβλήματα. Πριν λίγους μήνες μάλιστα, το περασμένο Πάσχα, κινδύνεψε η ζωή του όταν ξέσπασε φωτιά στο σπίτι του στην Καλλιθέα από ένα καντήλι. Ευτυχώς η πυροσβεστική έσπευσε άμεσα, τον απεγκλώβισε και τον μετέφερε στο Σπίτι του Ηθοποιού όπου φιλοξενήθηκε.

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Πέθανε ο ηθοποιός Θάνος Μαρτίνος"

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο και λουκέτο σε μπαρ που σέρβιρε πελάτες δίχως το απαραίτητο πιστοποιητικό

Λουκέτο και πρόστιμο επιβλήθηκε το Σάββατο σε μπαρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για παράβαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από έλεγχο το κατάστημα εξυπηρετούσε στον εσωτερικό χώρο τρεις πελάτες χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Το κατάστημα θα μείνει κλειστό για επτά ημέρες ενώ στον ιδιοκτήτη του μπαρ επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ. Οι πελάτες που δεν είχαν πιστοποιητικό θα πληρώσουν από 300 ευρώ.
Χθες στη Θεσσαλονίκη βεβαιώθηκαν 15 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας ή συναφείς παραβάσεις.
voria

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο και λουκέτο σε μπαρ που σέρβιρε πελάτες δίχως το απαραίτητο πιστοποιητικό"

Κορωνοϊός: Στα 1.948 τα νέα κρούσματα - 33 νεκροί, 318 οι διασωληνωμένοι

Στα 1.948 ανήλθαν τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 559.186 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 51.1% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 151 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.712 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από τα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου, τα 444 εντοπίζονται στην Αττική, τα 191 στη Θεσσαλονίκη και τα 170 στην Κρήτη.

Αναλυτικά: η γεωγραφική κατανομή των 1.948 κρουσμάτων έχει ως εξής:

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 18
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 61
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 16
ΑΡΚΑΔΙΑΣ 15
ΑΡΤΑΣ 7
ΑΧΑΪΑΣ 99
ΒΟΙΩΤΙΑΣ 13
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 61
ΓΡΕΒΕΝΩΝ 9
ΔΡΑΜΑΣ 10
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 24
ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 58
ΕΒΡΟΥ 31
ΕΥΒΟΙΑΣ 35
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 1
ΖΑΚΥΝΘΟΥ 15
ΗΛΕΙΑΣ 39
ΗΜΑΘΙΑΣ 15
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 93
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 23
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 191
ΘΗΡΑΣ 8
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 19
ΚΑΒΑΛΑΣ 37
ΚΑΛΥΜΝΟΥ 5
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 14
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 1
ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 131
ΚΕΡΚΥΡΑΣ 31
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 6
ΚΙΛΚΙΣ 7
ΚΟΖΑΝΗΣ 27
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 28
ΚΩ 7
ΛΑΚΩΝΙΑΣ 23
ΛΑΡΙΣΑΣ 47
ΛΑΣΙΘΙΟΥ 16
ΛΕΣΒΟΥ 7
ΛΕΥΚΑΔΑΣ 22
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 22
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 84
ΜΥΚΟΝΟΥ 22
ΝΑΞΟΥ 16
ΝΗΣΩΝ 20
ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 42
ΞΑΝΘΗΣ 8
ΠΑΡΟΥ 7
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 47
ΠΕΛΛΑΣ 17
ΠΙΕΡΙΑΣ 19
ΠΡΕΒΕΖΑ 14
ΡΕΘΥΜΝΟΥ 18
ΡΟΔΟΠΗΣ 12
ΡΟΔΟΥ 64
ΣΕΡΡΩΝ 14
ΣΠΟΡΑΔΩΝ 5
ΣΥΡΟΥ 4
ΤΗΝΟΥ 5
ΤΡΙΚΑΛΩΝ 18
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 17
ΦΛΩΡΙΝΑΣ 10
ΦΩΚΙΔΑΣ 2
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 22
ΧΑΝΙΩΝ 43
ΧΙΟΥ 15
ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ 60

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 33, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.384 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 318 (60.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 83.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.917 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 229 (ημερήσια μεταβολή -18.21%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 255 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) έχουν συνολικά ελεγχθεί 6.086.532 κλινικά δείγματα  ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 8.643.668 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 88.156 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 1.948 τα νέα κρούσματα - 33 νεκροί, 318 οι διασωληνωμένοι"

Νίκος Δένδιας: Υπάρχουν χώρες στη γειτονιά μας που προσπαθούν να αναβιώσουν παλιές αυτοκρατορίες

Αιχμές προς την Τουρκία άφησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνάντησης υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας- Κύπρου και Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ.

“Υπάρχουν χώρες στη γειτονιά μας που, σε αντίθεση ακόμη και με το συμφέρον των κοινωνιών τους, προσπαθούν να αναβιώσουν παλιές αυτοκρατορίες και παλιές αντιλήψεις”, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

“Κυριολεκτικά θαμμένες στην άμμο του παρελθόντος”, τόνισε χαρακτηριστικά. “Και χρησιμοποιούν πολλά εργαλεία. Στρατιωτικές εισβολές σε άλλες χώρες, ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών, ασύμμετρος πόλεμος, πόλεμος δι’ αντιπροσώπων. Και, φυσικά, μερικές φορές εργαλειοποιούν τη μετανάστευση, κάτι εντελώς απαράδεκτο”, ανέφερε

“Η κοινή μας προσπάθεια είναι ότι αυτά δεν πρέπει ποτέ να πετύχουν”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως με τους ομολόγους του Νίκο Χριστοδουλίδη και Γαΐρ Λαπίντ εξέτασαν τις εξαιρετικά ανησυχητικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

“Θρησκευτικός φανατισμός, τρομοκρατία, ένα «τόξο φονταμενταλισμού» που εκτείνεται από τη Βόρεια Αφρική στην Ανατολική Μεσόγειο και φτάνει μέχρι την Κεντρική Ασία και το Αφγανιστάν”, ανέφερε.

newsit

“Οι Ταλιμπάν θεωρούν την Τουρκία σύμμαχο, έκαναν σαφή δήλωση ότι η Τουρκία είναι μια φιλική χώρα. Και η Χαμάς συνεχάρη τους Ταλιμπάν”.

“Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων του σήμερα είναι μαζί με φίλους, χτίζοντας γέφυρες σταθερότητας και ευημερίας για όλους, ανοιχτές σε όλες τις πρόθυμες χώρες στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή, στον Κόλπο και ακόμη και πέρα”, επεσήμανε.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε ακόμη τους ομολόγους του Νίκο Δένδια και Γαΐρ Λαπίντ για την “αλληλεγγύη και την έμπρακτη υποστήριξή” τους στις πρόσφατες πυρκαγιές στην Ελλάδα.

Κεντρικό θέμα στην τριμερή σύνοδο ήταν άλλωστε οι τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας των τριών χωρών, ξεκινώντας από την πολιτική προστασία. Στόχος ήταν ακόμη να βρεθούν νέοι τρόποι για να θεσμοθετηθεί η συμμετοχή στρατηγικών εταίρων στο τριμερές σχέδιο.

“Πιστεύουμε ότι κι άλλες χώρες θα μοιραστούν τελικά τις ίδιες αρχές μαζί μας και τις ίδιες αξίες μαζί μας”, σημείωσε.

Τέλος, η συνάντηση είχε ως στόχο την ενίσχυση της ισχυρής διμερούς σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, ανέφερε ο κ. Δένδιας, ο οποίος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Ισραήλ θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ και τον πρόεδρο του Ισραήλ Ιτσχάκ Χέρτζογκ.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Νίκος Δένδιας: Υπάρχουν χώρες στη γειτονιά μας που προσπαθούν να αναβιώσουν παλιές αυτοκρατορίες"

Υπουργείο Υγείας: Κανένα πρόβλημα νοσηλείας non Covid σε ΜΕΘ του «Παπανικολάου»

Διέψευσε ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης την αναφορά που έκανε ο διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος ότι βρέθηκε ενώπιον του διλήμματος αν θα δοθεί κλίνη ΜΕΘ σε 22χρονο με λευχαιμία ή σε έναν 62χρονο με κορωνοϊό μέχρι να βρεθεί λύση.

«Αναφορικά με δήλωση του Διευθυντή της Β’ ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», ενημερώνουμε ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με τη διαχείριση νοσηλείας non Covid περιστατικού σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ, τόσο για Covid όσο και για non Covid περαστικά. Συγκεκριμένα σήμερα το ποσοστό κάλυψης είναι της τάξης του 67% με δυνατότητα ανάπτυξης και νέων κλινών εφόσον χρειαστεί» υπογράμμισε ο κ. Μπογιατζίδης.

Τη δήλωση του διοικητή της 3ης ΥΠΕ ανάρτησε στο Twitter και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας:
Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Νίκος Καπραβέλος μίλησε για δίλημμα που αντιμετώπισε το Σάββατο αν θα δοθεί κλίνη ΜΕΘ σε περιστατικό covid και μη covid.

«Εμείς χθες περάσαμε μια τραγική μέρα τα κρεβάτια ΜΕΘ πλέον είναι γεμάτα… Είχα δίλημμα, έναν εφιάλτη, ένα 22 χρονών παιδί με λευχαιμία που ήθελε εντατική, δεν είχαμε κρεβάτι,  και έναν 62 χρονών COVID ανεμβολίαστο ο οποίος ήθελε κρεβάτι ΜΕΘ. Υπήρξε αναστάτωση σε όλο το νοσοκομείο. Όλη η Βόρεια Ελλάδα είναι γεμάτη, χρειάζεται να δώσουμε άλλες κλίνες ΜΕΘ» ανέφερε ο κ. Καπραβέλος. 

«Πήραμε κρεβάτια από άλλες ειδικότητες, κρίσιμες, για να εξυπηρετήσουμε τις αυξημένες ανάγκες COVID. Βλέπω ξανά τον εφιάλτη να έρχεται μπροστά μου, όταν από 20 Σεπτεμβρίου μέχρι και τέλος Νοεμβρίου όλη η Ευρώπη θα έχει πολύ χειρότερους επιδημιολογικούς δείκτες» τόνισε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Πανανικολάου».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Υπουργείο Υγείας: Κανένα πρόβλημα νοσηλείας non Covid σε ΜΕΘ του «Παπανικολάου»"

Ζάκυνθος: Ελεύθερος αφέθηκε ο αλλοδαπός ύποπτος που είχε προσαχθεί για την φωτιά στο Αργάσι

Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα το πρωί, ο αλλοδαπός που προσήχθη χθες στην Ασφάλεια Ζακύνθου, ως υπαίτιος για την πυρκαγιά στο Αργάσι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε τόσο στον ίδιο όσο και την οικεία του, δεν βρέθηκαν ύποπτα αντικείμενα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ώστε να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Η προσαγωγή βασίστηκε σε μια καταγγελία Ελληνίδας όπου μαγνητοσκόπησε με το κινητό της τηλέφωνο τον Πακιστανικής καταγωγής άνδρα, στην περιοχή της φωτιάς.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάκυνθος: Ελεύθερος αφέθηκε ο αλλοδαπός ύποπτος που είχε προσαχθεί για την φωτιά στο Αργάσι"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα σε πέντε περιφέρειες της χώρας

Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο (Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021), προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)
- Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
- Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
- Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
- Περιφέρεια Κρήτης

Εικόνα


H  Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της «έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199»

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα σε πέντε περιφέρειες της χώρας"

Αφγανιστάν: Χάνονται παιδιά λόγω του χάους στο αεροδρόμιο – Βρήκαν 6χρονο «σφηνωμένο» στα συρματοπλέγματα

Κάθε νέα πληροφορία από την χαώδη κατάσταση που επικρατεί έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ είναι μια γροθιά στο στομάχι. Δεν είναι μόνο οι πληροφορίες πως τουλάχιστον 20 νεκρούς σε μια εβδομάδα. Είναι κι εκείνες πως χάνονται παιδιά μέσα στο χάος.

Ένα video του ανταποκριτή του Sky News έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, με κόσμο να ποδοπατείται μέχρι θανάτου και στρατιώτες να δίνουν τις πρώτες βοήθειες σε τραυματίες προκάλεσε ακόμη ένα σοκ. Ήταν η πολλοστή φορά την τελευταία εβδομάδα, απ’ όταν δηλαδή οι Ταλιμπάν κατέκτησαν ξανά την εξουσία στο Αφγανιστάν.

Και ενώ ο νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 20 νεκρούς μέσα σε μια εβδομάδα έξω από το αεροδρόμιο, μια ακόμη συνταρακτική πληροφορία έρχεται στο φως: μέσα στο χάος, χάνονται παιδιά! Αποχωρίζονται από τους γονείς τους και μετά δεν τους βρίσκουν.

Βρήκαν αγοράκι στα συρματοπλέγματα

Όλο και περισσότερα παιδιά χάνονται και έκτοτε αγνοούνται εν μέσω του χάους που επικρατεί στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, μεταδίδουν ΜΜΕ του Αφγανιστάν.

Το αφγανικό τηλεοπτικό δίκτυο Ariana μετέδωσε πως μια οικογένεια από την Καμπούλ έχει αναλάβει τη φροντίδα ενός παιδιού, το οποίο είχε χαθεί και το βρήκε να έχει παγιδευτεί στο αγκαθωτό συρματόπλεγμα που περιβάλλει το συγκρότημα του αεροδρομίου.

Παρά τις προσπάθειές τους, δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τους γονείς του παιδιού, λέει η οικογένεια.

Το αγοράκι, ηλικίας περίπου 6 ετών, είπε πως η οικογένειά του πήγε στο αεροδρόμιο σε μια προσπάθεια να φύγει από τη χώρα. Ο πατέρας του προφανώς έπεσε εν μέσω του πλήθους και το παιδί δεν έχει δει κανέναν γονέα του από εκείνη τη στιγμή.

Αφγανοί δημοσιογράφοι μεταδίδουν, επίσης, ότι πολλοί αναρτούν φωτογραφίες με παιδιά που αγνοούνται στο αεροδρόμιο.

 
Απολογισμός σοκ: 20 νεκροί σε μια εβδομάδα! 

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες επτά ημέρες εντός και περιμετρικά του αεροδρομίου της Καμπούλ, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων απομάκρυνσης πολιτών, ανέφερε αξιωματούχος ΝΑΤΟ.

«Η κρίση έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ είναι δυσάρεστη. Επικεντρωνόμαστε στο να απομακρύνουμε όλους τους ξένους όσο το δυνατόν συντομότερα», είπε στο Reuters ο αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Τα πλήθη που συνωστίζονται στο αεροδρόμιο αυξάνονται κάθε ημέρα, την τελευταία εβδομάδα, καθυστερώντας τις επιχειρήσεις, καθώς οι ΗΠΑ και άλλες χώρες προσπαθούν να απομακρύνουν χιλιάδες διπλωμάτες και πολίτες τους, όπως και πολλούς Αφγανούς.

«Οι δυνάμεις μας κρατούν αυστηρές αποστάσεις από τις περιοχές έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ προκειμένου να αποφύγουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο συγκρούσεων με τους Ταλιμπάν», πρόσθεσε ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ.

Οι Ταλιμπάν ειρωνεύονται και τα ρίχνουν στις ΗΠΑ για το χάος

Οι ΗΠΑ ευθύνονται για το χάος που επικρατεί στο αεροδρόμιο της Καμπούλ και αυτό πρέπει να σταματήσει «όσο το δυνατόν συντομότερα», δήλωσε στο μεταξύ ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Ταλιμπάν.

«Η Αμερική, με όλη τη δύναμή της και τους εξοπλισμούς της (…) απέτυχε να αποκαταστήσει την τάξη στο αεροδρόμιο. Υπάρχει ειρήνη και ηρεμία σε ολόκληρη τη χώρα, όμως επικρατεί χάος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ (…). Αυτό πρέπει να σταματήσει όσο το δυνατόν συντομότερα», δήλωσε ο Αμίρ Καν Μουτακί.

Στο μεταξύ, οι Ταλιμπάν… τρολάρουν τους Αμερικανούς και μάλιστα «πείραξαν» την ιστορική φωτογραφία με την κατάληψη της Ίβο Τζίμα, «βάζοντας» τους Αμερικανούς να καρφώνουν στο λόγο τη σημαία του ισλαμιστικού κινήματος…

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αφγανιστάν: Χάνονται παιδιά λόγω του χάους στο αεροδρόμιο – Βρήκαν 6χρονο «σφηνωμένο» στα συρματοπλέγματα"

Νίκος Βέρτης: Λουκέτο στο κέντρο που εμφανίζεται – Όρθιοι πελάτες και χωρίς πιστοποιητικά εμβολιασμού

Επταήμερο λουκέτο και πρόστιμο 10.000 ευρώ επιβλήθηκε στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης, μετά από έφοδο της οικονομικής αστυνομίας και της Ασφάλειας Αττικής που διαπίστωσαν παραβάσεις των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το Mega, στις 2:30 περίπου τα ξημερώματα της Κυριακής (22/08), μετά από καταγγελία, έγινε έλεγχος στο νυχτερινό κέντρο και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ, καθώς διαπιστώθηκε ότι, κατά τον δειγματοληπτικό έλεγχο 30 ατόμων, οι πέντε από αυτούς δεν έφεραν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης.

Εκτός αυτού, βρέθηκαν και 10 θαμώνες όρθιοι, κάτι που δεν επιτρέπεται, ενώ δεν είχε αναρτηθεί έντυπη ή ηλεκτρονική επιγραφή ως προς τον μέγιστο αριθμό ατόμων.

Θα ακολουθήσει η διαδικασία σφραγίσματος του καταστήματος λόγω των παραβάσεων για επτά ημερολογιακές ημέρες. Το σφράγισμα θα ξεκινήσει να ισχύει από την επόμενη μέρα της παράβασης.

Την ίδια στιγμή, σε έλεγχο που έγινε για την έκδοση αποδείξεων, δεν διαπιστώθηκε παράβαση, ενώ από την καταγραφή των απασχολούμενων στην εν λόγω επιχείρηση, προέκυψε πως πρόκειται για 60 άτομα που είχαν καταχωρηθεί κανονικά στους πίνακες προσωπικού.

 

Διαβάστε Περισσότερα » " Νίκος Βέρτης: Λουκέτο στο κέντρο που εμφανίζεται – Όρθιοι πελάτες και χωρίς πιστοποιητικά εμβολιασμού"

Κοζάνη: Μοναστήρι απαγόρευσε τη χρήση μάσκας για τον κορονοϊό – Δείτε την εξήγηση του μοναχού

Ο κορονοϊός μπορεί να δείχνει τα δόντια του ξανά, όμως ένα μοναστήρι στην Κοζάνη, θέτει τους δικούς του όρους και κανόνες. Οι πιστοί είναι υποχρεωμένοι να μπαίνουν δίχως προστατευτική μάσκα…

Δύο μεγάλα πανό τοποθετημένα πάνω από την κεντρική είσοδο του ιερού ναού του μοναστηριού με το σαφές ”Απαγορεύεται η είσοδος σε όσους φορούν μάσκες” δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας.

Άλλωστε όπως θα δείτε και στο βίντεο ο γέροντας του μοναστηριού που έχει 17 μοναχούς εξηγεί τους λόγους και σημειώνει ότι ”έχουμε δικαίωμα να παρέμβουμε σε όσα αφορούν την εκκλησία”.

Πρόκειται για την Ι.Μ Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου στην Εορδαία Κοζάνης. Απέχει από την πόλης της Πτολεμαΐδας περί τα 15 λεπτά και βρίσκεται στα όρια των Δημοτικών Διαμερισμάτων Μηλοχωρίου και Φούφα.

Οι πιστοί σε αυτό το μοναστήρι απαγορεύεται να φορέσουν μάσκα, με τις αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία να διαδέχονται η μία την άλλη. Δείτε το βίντεο που ανέβηκε στο facebook και δημοσίευσε το seleo.gr…

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοζάνη: Μοναστήρι απαγόρευσε τη χρήση μάσκας για τον κορονοϊό – Δείτε την εξήγηση του μοναχού"

Ζάκυνθος: Μπροστά στα μάτια των φίλων του όταν έπαιζαν κρυφτό κεραυνοβολήθηκε ο 9χρονος από το κλιματιστικό

Συντετριμμένοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής Τσιλιβή στη Ζάκυνθο με τον τραγικό θάνατο ενός 9χρονου παιδιού. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως ο μικρός την ώρα που έπαιζε ανέμελος κρυφτό με τους φίλους του, έχασε με τέτοιο τραγικό τρόπο τη ζωή του.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, το δυσάρεστο περιστατικό συνέβη μπροστά στα μάτια των μικρών φίλων του άτυχου 9χρονου, οι οποίοι έπαιζαν μαζί του κρυφτό κι έτρεξαν αμέσως, σοκαρισμένοι, να ειδοποιήσουν τους γονείς του άτυχου παιδιού, αλλά και τις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εγκαταστάσεις των κλιματιστικών ήταν έξω από το χώρο του ξενοδοχείου και αφύλαχτες, πολύ κοντά στο σπίτι και στη γειτονιά του άτυχου 9χρονου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κάποιο απ’ αυτά, ωστόσο, παρουσίασε διαρροή ρεύματος και όταν το παιδί ακούμπησε πάνω του, σκοτώθηκε ακαριαία.

zakynthos_9xronos_art
Ο χώρος με το κλιματιστικό, στον οποίο έχασε τη ζωή του το μικρό αγόρι στο Τσιλιβή Ζακύνθου

«Πρόκειται για μια μεγάλη τραγωδία που αδυνατούμε να πιστέψουμε αυτή τη στιγμή. Είναι φίλοι μας η οικογένεια του άτυχου 9χρονου και οι γονείς του είναι σοκαρισμένοι αυτή τη στιγμή. Χτες το βράδυ, τα παιδιά έπαιζαν κρυφτό στη γειτονιά τους. Ο 9χρονος πήγε και κρύφτηκε πίσω από τις εγκαταστάσεις κλιματιστικών ενός ξενοδοχείου, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο σπίτι του και έπαθε ηλεκτροπληξία. Δυστυχώς, αυτό συνέβη μπροστά στα μάτια των μικρών φίλων του, οι οποίοι έτρεξαν σοκαρισμένοι και ενημέρωσαν την οικογένεια του μικρού» λέει στο protothema.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Πλάνου - Τσιλιβή, Διονύσης Γιακουμέλος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η αστυνομία έχει συλλάβει τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, τον ψυκτικό και τον ηλεκτρολόγο, που είναι υπεύθυνοι για τη συγκεκριμένη εγκατάσταση. 

zakynthos_2

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ζάκυνθος: Μπροστά στα μάτια των φίλων του όταν έπαιζαν κρυφτό κεραυνοβολήθηκε ο 9χρονος από το κλιματιστικό"

Καπραβέλος: Τα κρεβάτια ΜΕΘ είναι πλέον γεμάτα, χρειάζονται κλίνες

Ένα δίλημμα ζωής που αντιμετώπισε το Σάββατο περιέγραψε στον ΣΚΑΪ διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Πανανικολάου Νίκος Καπραβέλος. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι χρειάζονται δραματικά περιοριστικά μέτρα στους ανεμβολίαστους το χειμώνα ζητώντας την αναπροσαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτόκολλων. «Μην απορήσετε εάν μετά τις 20 Σεπτεμβρίου πιάσουμε και τους 500 και τους 700 και τους 800 διασωληνωμένους» μετά τις 20 Σεπτεμβρίου εκτίμησε δε. 

«Εμείς χθες περάσαμε μια τραγική μέρα τα κρεβάτια ΜΕΘ πλέον είναι γεμάτα… Είχα δίλημμα, έναν εφιάλτη, ένα 22 χρονών παιδί με λευχαιμία που ήθελε εντατική, δεν είχαμε κρεβάτι,  και έναν 62 χρονών COVID ανεμβολίαστο ο οποίος ήθελε κρεβάτι ΜΕΘ. Υπήρξε αναστάτωση σε όλο το νοσοκομείο. Όλη η Βόρεια Ελλάδα είναι γεμάτη, χρειάζεται να δώσουμε άλλες κλίνες ΜΕΘ» ανέφερε ο κ. Καπραβέλος. 

«Πήραμε κρεβάτια από άλλες ειδικότητες, κρίσιμες, για να εξυπηρετήσουμε τις αυξημένες ανάγκες COVID. Βλέπω ξανά τον εφιάλτη να έρχεται μπροστά μου, όταν από 20 Σεπτεμβρίου μέχρι και τέλος Νοεμβρίου όλη η Ευρώπη θα έχει πολύ χειρότερους επιδημιολογικούς δείκτες» τόνισε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Πανανικολάου.

Στο σημείο αυτό ζήτησε την αναπροσαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτόκολλων, μάσκες παντού εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, αύξηση εμβολιασμών, τρίτη δόση για τις ευπαθείς ομάδες αλλά και τους υγειονομικούς. 

«Δραματικά περιοριστικά μέτρα» 

Όπως δήλωσε ο Νίκος Καπραβέλος, «χρειάζονται δραματικά περιοριστικά μέτρα στους ανεμβολίαστους το χειμώνα δεν πρέπει να συνυπάρχουν ανεμβολίαστοι με εμβολιασμένους, και μάλιστα χωρίς τεστ, στους κλειστούς χώρους, θα είναι μια καινούργια ωρολογιακή βόμβα αν δεν αυστηροποιήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα, θα ζήσουμε μια υγειονομική τραγωδία μετά τις 20 Σεπτεμβρίου -  τέλος Νοεμβρίου» προειδοποίησε. Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, οι εμβολιασμοί άνω των 12 δε γίνονται για τους μεγαλύτερους, αλλά κυρίως για τα παιδιά. Σε αυτή τη φάση είχαμε την πολυτέλεια να μετατρέψουμε μια άλλη ειδική μονάδα απολύτως πολύτιμη για να τους εξυπηρετήσουμε και τους δύο, σε λίγο φοβάμαι δε θα έχουμε, αυτός ο ρυθμός των διασωληνωμένων συνεχίζει να αυξάνεται».

«Μην απορήσετε εάν μετά τις 20 Σεπτεμβρίου πιάσουμε και τους 500 και τους 700 και τους 800 διασωληνωμένους, δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε…  Εγκαινίασε 18 κλίνες ΜΕΘ στο Παπανικολάου ο πρωθυπουργός, και δεν έχει προκηρυχθεί θέση ακόμα γιατρού ή νοσηλευτού στις ΜΕΘ που εγκαινίασε ο πρωθυπουργός».  

«Δεν έχουμε άλλους εντατικολόγους τους έχουμε προσλάβει στο δεύτερο κύμα, τώρα εκπαιδεύουμε για να βγουν σιγά – σιγά» παρενέβη ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.  «Θέλουμε δύο χρόνια για να ξαναβγάλουμε νέα γενιά εντατικολόγων. Δεν υπάρχει εύκολη λύση αυτή τη στιγμή». Στις 100 προκηρύξεις ζήτημα να προσληφθούν τρεις – τέσσερις εντατικολόγοι. «Αν δεν υπήρχαν κλίνες στη Βόρεια Ελλάδα, θα υπήρχαν στην υπόλοιπη… Είμαστε στο 100; (πληρότητα)» διερωτήθηκε. Τόνισε ότι για τους εντατικολόγους χρειάζονται «νιάτα» και αυξημένα οικονομικά κίνητρα συγκριτικά με άλλες ειδικότητες. 

Υπάρχει διαθεσιμότητα

Στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ, τόσο για Covid όσο και για non Covid περαστικά, υποστηρίζει σε δήλωσή του ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης.

Συγκεκριμένα, προσθέτει, «σήμερα το ποσοστό κάλυψης είναι της τάξης του 67% με δυνατότητα ανάπτυξης και νέων κλινών εφόσον χρειαστεί». Η δήλωση του κ. Μπογιατζίδη έγινε με αφορμή τα όσα ανέφερε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Καπραβέλος: Τα κρεβάτια ΜΕΘ είναι πλέον γεμάτα, χρειάζονται κλίνες"

Αφγανιστάν: Αυτά που βλέπετε στα κανάλια είναι τα μισά από όσα συμβαίνουν, λέει Έλληνας που εργαζόταν στη χώρα

Επέστρεψε το βράδυ στην Αθήνα από το Λονδίνο ακόμη ένας Έλληνας πολίτης που εργαζόταν στο Αφγανιστάν.

Ο Παναγιώτης Κουμουτσάκος, ο οποίος εργαζόταν για το ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, σε δηλώσεις του αφού έφτασε στο αεροδρόμιο, ευχαρίστησε την κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών, που κινητοποιήθηκαν άμεσα, καθώς και τις πρεσβείες στο Ισλαμαμπάντ και στο Λονδίνο.

«Ευχαριστώ την ελληνική κυβέρνηση που μπόρεσε και κίνησε κάποια νήματα που έπρεπε να κινηθούν άμεσα», είπε.

Ο απεγκλωβισμός του έγινε από την Βρετανία, κατόπιν συνεννοήσεων των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, μετά από σχετικές οδηγίες του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ανέφεραν διπλωματικές πηγές. Η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο ήταν σε συνεχή επαφή μαζί του και του παρείχε κάθε δυνατή βοήθεια, κατά τις ίδιες πηγές.

«Πρόκειται για καθαρό εμφύλιο και δεν θέλω να πω περισσότερα από σεβασμό στους ανθρώπους οι οποίοι παλεύουν ακόμα. Αυτά που βλέπετε στα κανάλια είναι τα μισά από όσα συμβαίνουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος. «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, είναι καθαρά πολεμική», πρόσθεσε.

Άλλος Έλληνας πολίτης έφτασε στο Κατάρ, έχοντας απεγκλωβιστεί από τις ΗΠΑ. Αναμένεται να αφιχθεί στα Χανιά αύριο περί τις 18.00 μέσω Αθηνών. Η ελληνική πρεσβεία στη Ντόχα του παρέχει προξενική συνδρομή.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αφγανιστάν: Αυτά που βλέπετε στα κανάλια είναι τα μισά από όσα συμβαίνουν, λέει Έλληνας που εργαζόταν στη χώρα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news