facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Κύπρος: 81 νέα κρούσματα κορωνοϊού - 3 θάνατοι

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι από το σύνολο των εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 81 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

Tρεις θανάτους και 81 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (16/2) το υπουργείο Υγείας Κύπρου.

Με βάση την σχετική ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός θανάτων από Covid-19 ανέρχεται σε 225.

86 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 23 σε σοβαρή κατάσταση.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 26.270 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

To ποσοστό θετικότητας ανέρχεται στο 0,31%, ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων σε 32.707.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: 81 νέα κρούσματα κορωνοϊού - 3 θάνατοι"

Στην Εντατική του Νοσοκομείου Λαμίας ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας νοσηλεύεται από την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου ο πολυισοβίτης Δημήτρης Κουφοντίνας μετά από πολυήμερη απεργία πείνας.

Ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη εισήχθη στο Νοσοκομείο για νοσηλεία στις 25 Ιανουαρίου, και ενώ είχε ξεκινήσει απεργία πείνας στις 8 του ίδιου μήνα.

Μόλις το Σαββατοκύριακο είχε δεχτεί την επίσκεψη της δικηγόρου του, Ιωάννας Κούρτοβικ, που παρουσίασε μια πολύ άσχημη κατάσταση του εντολέα της που με το ζόρι μπορούσε να επικοινωνεί με το περιβάλλον.

Η λύση της ΜΕθ ήταν το επόμενο βήμα, όσο δηλώνει ότι δεν υποχωρεί εωσότου ικανοποιηθεί το αίτημά του για μεταγωγή στον Κορυδαλλό. Το μόνο που είχε δεχτεί μέχρι τώρα ήταν φυσιολογικός ορός και η συζήτηση που είχε με τη συνήγορό του ήταν ότι δε θα δεχτεί καμία πράξη υποχρεωτικής σίτισης από τους ιατρούς.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Στην Εντατική του Νοσοκομείου Λαμίας ο Δημήτρης Κουφοντίνας"

Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Τετάρτη στην Αττική

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη σταδιακή αποκατάσταση της λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς στην Αττική, ενώ αναμένεται παγετός τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. Σε λειτουργία τέθηκε το τμήμα της γραμμής 1 του μετρό Ν. Ιωνία – Ειρήνη και πλέον τα δρομολόγια διεξάγονται κανονικά από Πειραιά έως Ειρήνη, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ. Καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να τεθεί σε λειτουργία και το υπόλοιπο τμήμα μέχρι την Κηφισιά.

Οι γραμμές 2 και 3 του μετρό θα λειτουργούν κανονικά, εκτός από το τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Δρομολόγια θα διεξάγονται επίσης σε ολόκληρο το δίκτυο του Τραμ.

Τα δρομολόγια λεωφορείων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη μετά τις 7 το πρωί, όπου το επιτρέψουν οι συνθήκες, καθώς λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων σε όλη την Αττική, είναι αυξημένος ο κίνδυνος εμφάνισης παγετού κατά τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αυτοψίες προκειμένου να διαπιστωθεί η δυνατότητα εκτέλεσης δρομολογίων από τα λεωφορεία σε όλο το δίκτυο διενεργούν η ΟΣΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής.

Προτεραιότητα θα δοθεί την Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά, με στόχο να καλυφθούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες, ενώ παράλληλα θα καταβάλλονται προσπάθειες για να κυκλοφορήσουν οχήματα στους κεντρικούς άξονες των βορείων, νοτίων και δυτικών προαστίων.

Στην ανακοίνωση του ΟΑΣΑ επισημαίνεται ότι τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο οδικό δίκτυο της Αθήνας καθιστούν πολύ δύσκολη την εκτέλεση των πρωινών δρομολογίων την Τετάρτη, ειδικά στα βορειοδυτικά και βορειοανατολικά προάστια της Αθήνας. Στη διάρκεια της ημέρας θα επανεκτιμηθεί η δυνατότητα εκτέλεσης δρομολογίων στις συγκεκριμένες γραμμές.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Τετάρτη στην Αττική"

Νέο πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση στα Βόρεια Προάστια, βραχυκύκλωμα σε μετασχηματιστή στην Κηφισιά

Συνεχίζονται τα προβλήματα που προκάλεσε στην ηλεκτροδότηση η κακοκαιρία Μήδεια, ιδιαίτερα στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας.

Το βράδυ της Τρίτης ένα νέο πρόβλημα προήλθε έπειτα από βραχυκύκλωμα σε μετασχηματιστή στην Κάτω Κηφισιά.

Από το βραχυκύκλωμα δημιουργήθηκε μικρή φωτιά, αφήνοντας έτσι ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση στα Βόρεια Προάστια, βραχυκύκλωμα σε μετασχηματιστή στην Κηφισιά"

Ολλανδία: Τελικά ισχύει η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας – Μύλος με τις δικαστικές αποφάσεις

Η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας κατά της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζεται στην Ολλανδία, έκριναν το βράδυ της Τρίτης, 16.02.2021, εφέτες, έπειτα την απόφαση κατώτερου δικαστηρίου ότι το εν λόγω μέτρο στερείται νομικής θεμελίωσης και πρέπει να αποσυρθεί.

Δικαστές του Εφετείου ανέφεραν στο σκεπτικό της απόφασης τους ότι το συμφέρον της πολιτείας να περιορίσει την πανδημία «έχει μεγαλύτερη βαρύτητα» και ότι η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας θα παραμείνει σε ισχύ έως ότου εκδικαστεί η έφεση που άσκησε στην αρχική απόφαση η κυβέρνηση.

Νωρίτερα ένα ολλανδικό δικαστήριο διέταξε την κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, συντασσόμενο με το αίτημα μιας οργάνωσης που τάσσεται εναντίον του λοκντάουν να αποσυρθεί το μέτρο αυτό. Το δικαστήριο έκρινε πως η κυβέρνηση απέτυχε να καταστήσει σαφές γιατί ήταν απολύτως απαραίτητο να κάνει χρήση εξουσιών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης σε αυτό το στάδιο της πανδημίας, καθώς το ποσοστό μόλυνσης μειωνόταν ήδη όταν το μέτρο τέθηκε σε εφαρμογή.

Η ολλανδική κυβέρνηση εφεσίβαλε την απόφαση του δικαστηρίου και ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας, που επιτρέπει τη μετακίνηση εκτός σπιτιού μόνο για λόγους μεγάλης ανάγκης από τις 9.00 μ.μ. έως τις 4.30 π.μ., παρατάθηκε την περασμένη εβδομάδα μέχρι τουλάχιστον τις 3 Μαρτίου.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ολλανδία: Τελικά ισχύει η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας – Μύλος με τις δικαστικές αποφάσεις"

Τάσος Μάνος (ΔΕΔΔΗΕ): Θα πάρει μέρες η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις δευτερεύουσες γραμμές

Το μέγεθος του προβλήματος που προκάλεσε η κακοκαιρία Μήδεια στην ηλεκτροδότηση μεγάλων περιοχών της Αττικής, λόγω της πτώσης σπασμένων δέντρων από το πυκνό χιόνι πάνω στις γραμμές, εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Τάσος Μάνος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου 250.000 νοικοκυριά βρέθηκαν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και για πάνω από 24 ώρες. Όπως ανέφερε ο Τάσος Μάνος, η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς ανάλογα με τις νέες βλάβες που προκύπτουν.

«Χθες είχαν καταγραφεί περίπου 20 βλάβες μέσης τάσης στα βόρεια προάστια και μέχρι το τέλος της ημέρας σημειώθηκε χαμηλό μονοψήφιο αριθμό ανοιχτό, καθώς πάνω από 200 δέντρα είχαν πέσει στο δίκτυο. Μετά τη χθεσινοβραδινή χιονόπτωση, η μέρα ξεκίνησε ιδιαίτερα επιβαρυμένη, οι βλάβες συνολικά στο δίκτυο, χθες και σήμερα, έχουν ξεπεράσει τις 85 γραμμές μέσης τάσης, σε μια σειρά δήμων, όπως του Αγίου Στεφάνου, του Διονύσου, της Άνοιξης, της Σταμάτας, των Κιούρκων κ.ά. Ο αριθμός των δέντρων που έχουν σπάσει είναι τριψήφιος, περίπου 600-700 δέντρα, και αναμένεται να αγγίξει και τετραψήφιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης είχαν σημειωθεί στο Παλαιό και Νέο Ψυχικό, στην Αγία Παρασκευή, το Χαλάνδρι και τον Χολαργό, ωστόσο οι ζημιές αποκαταστάθηκαν το απόγευμα της Τρίτης. Παραμένει ωστόσο άγνωστο πότε θα μπορέσουν να αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές στο σύστημα ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με τον κ. Μάνο, η προτεραιότητα του ΔΕΔΔΗΕ είναι να αποκατασταθούν μέσα στην Τετάρτη οι ζημιές στις γραμμές μέσης τάσης. Όμως οι μικρές ζημιές σε όλους τους βοηθητικούς δρόμους, στις δευτερεύουσες γραμμές, θα πάρουν μέρες.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τάσος Μάνος (ΔΕΔΔΗΕ): Θα πάρει μέρες η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις δευτερεύουσες γραμμές"

Κορονοϊός: Ποια ραντεβού για εμβόλιο αναβάλλονται την Τετάρτη – Αλλαγές λόγω «Μήδειας»

Από τις 12 το μεσημέρι κι έπειτα θα ξεκινήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα “Ελευθερία” στην Αττική την Τετάρτη, 17.02.2021. Κι αυτό καθώς ο πρωινός παγετός και ο χιονιάς κρίθηκαν επικίνδυνοι για την μετάβαση των πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα. Πού δόθηκαν όσα εμβόλια δεν χρησιμοποιήθηκαν σήμερα.

Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, το πρόγραμμα για τα… τσιμπήματα με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στην Αττική, την Τετάρτη, 17.02.2021, θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι.
Τι γίνεται με όσους χάνουν το ραντεβού για το εμβόλιο

Όσοι πολίτες είχαν προγραμματισμένα τα ραντεβού τους από τις 08.00 πμ έως τις 12 μμ το πρωί της Τετάρτης 17/2, θα λάβουν εκ νέου ειδοποίηση για το πότε θα επαναπρογραμματιστούν οι εμβολιασμοί τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τους πολίτες στην Αττική και σε όλες τις περιοχές της χώρας, που έχασαν το προγραμματισμένο ραντεβού τους σήμερα εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια», θα λειτουργήσουν εκτάκτως την ερχόμενη Κυριακή 21/2 τα εμβολιαστικά κέντρα στα οποία παρουσιάστηκε πρόβλημα με τον χιονιά.

Προτεραιότητα θα έχουν στους εμβολιασμούς της Κυριακής, όσοι ήταν να λάβουν σήμερα τη δεύτερη δόση του εμβολίου, που πρέπει να πραγματοποιηθεί σε συγκεκριμένο χρόνο.

Παρά τις δυσκολίες στην πρόσβαση των πολιτών εξαιτίας της πρωτοφανούς κακοκαιρίας, ωστόσο, το 40% των εμβολιασμών πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αττική, αλλά και το 70% στο σύνολο της χώρας.

Που χορηγήθηκαν τα εμβόλια από τα ραντεβού που χάθηκαν

Το Υπουργείο Υγείας ενεργοποίησε σήμερα το σχέδιο αναπλήρωσης δόσεων εμβολίων, από τα ραντεβού που δεν διενεργήθηκαν. Έτσι, προκειμένου να μην καταστραφούν χιλιάδες δόσεις εμβολίων της Pfizer, τα οποία μετά την έξοδό τους από την βαθιά κατάψυξη συντηρούνται σε απλό ψυγείο μόνο για 5 ημέρες, χορηγήθηκαν εκτός προγραμματισμού 1.100 δόσεις σε άλλες ομάδες του πληθυσμού, εκτός διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, 700 εμβόλια χορηγήθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού σε κρατούμενους και προσωπικό και ακόμη 400 δόσεις στο κλειστό κέντρο Κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Ποια ραντεβού για εμβόλιο αναβάλλονται την Τετάρτη – Αλλαγές λόγω «Μήδειας»"

ΟΑΣΑ: Μετά τις 7 π.μ. θα ξεκινήσουν τα αυριανά δρομολόγια των λεωφορείων

Συνεχίζονται οι προσπάθειες του ΟΑΣΑ σε συνεργασία με τις θυγατρικές εταιρείες ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ, ώστε να αποκατασταθεί, εκεί που το επιτρέψουν οι συνθήκες, η αυριανή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΟΑΣΑ, εποπτικά συνεργεία της ΟΣΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής διενεργούν αυτοψίες προκειμένου να διαπιστωθεί η δυνατότητα εκτέλεσης δρομολογίων σε όλο το δίκτυο. Πάντως, όσα δρομολόγια επιτρέψουν οι συνθήκες να πραγματοποιηθούν θα ξεκινήσουν αύριο μετά τις 7 το πρωί, αφού λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που επικράτησαν και σήμερα σε όλη την Αττική είναι αυξημένος ο κίνδυνος εμφάνισης παγετού κατά τις πρώτες πρωινές ώρες.

Προτεραιότητα θα δοθεί στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά με στόχο να καλυφθούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες, ενώ παράλληλα θα καταβάλλονται προσπάθειες για να κυκλοφορήσουν οχήματα στους κεντρικούς άξονες των βορείων, νοτίων και δυτικών προαστίων. Ωστόσο, τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο οδικό δίκτυο της Αθήνας καθιστούν πολύ δύσκολη την εκτέλεση των πρωινών δρομολογίων ειδικά στα βορειοδυτικά και βορειοανατολικά προάστια της Αθήνας. Στη διάρκεια της ημέρας θα επανεκτιμηθεί η δυνατότητα εκτέλεσης δρομολογίων στις συγκεκριμένες γραμμές.

Επίσης, σύμφωνα με τον Οργανισμό γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες έτσι ώστε και αύριο Τετάρτη να λειτουργήσει το τμήμα της γραμμής 1 του μετρό Πειραιάς – Ν. Ιωνία και ταυτόχρονα να τεθεί σε λειτουργία και το υπόλοιπο τμήμα μέχρι την Κηφισιά, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό. Οι γραμμές 2 και 3 του μετρό θα λειτουργούν κανονικά, όπως και σήμερα, εκτός από το τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Τέλος, κανονικά θα διεξάγονται τα δρομολόγια του τραμ σε ολόκληρο το δίκτυο του.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΑΣΑ: Μετά τις 7 π.μ. θα ξεκινήσουν τα αυριανά δρομολόγια των λεωφορείων"

Κακοκαιρία Μήδεια: Πώς θα κινηθούν αύριο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική

Λόγω της κακοκαιρίας υπήρξαν προβλήματα σήμερα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με τον ΟΑΣΑ να ενημερώνει πώς θα κινηθούν αύριο, Τετάρτη 17/2, τα Μέσα.

Η ανακοίνωση σημειώνει πως τα πρωινά δρομολόγια στα βορειοδυτικά και βορειοανατολικα προάστια είναι δύσκολο να εκτελεστούν, ενώ με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ισχύουν τα παρακάτω:

Ηλεκτρικός και Μέτρο

  • Γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες έτσι ώστε και αύριο 17/2 να λειτουργήσει το τμήμα της γραμμής 1 του μετρό Πειραιάς – Ν. Ιωνία και ταυτόχρονα να τεθεί σε λειτουργία και το υπόλοιπο τμήμα μέχρι την Κηφισιά., εφόσον αυτό καταστεί εφικτό.
  • Οι γραμμές 2 και 3 του μετρό θα λειτουργούν κανονικά, όπως και σήμερα, εκτός από το τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Κανονικά το τραμ

Δρομολόγια θα διεξάγονται επίσης σε ολόκληρο το δίκτυο του Τραμ.

Λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που επικράτησαν και σήμερα σε όλη την Αττική καθώς και του αυξημένου κινδύνου εμφάνισης παγετού αύριο κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, όσα δρομολόγια επιτρέψουν οι συνθήκες να πραγματοποιηθούν, θα ξεκινήσουν μετά τις 07:00.

Εποπτικά συνεργεία της ΟΣΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής διενεργούν αυτοψίες προκειμένου να διαπιστωθεί η δυνατότητα εκτέλεσης δρομολογίων σε όλο το δίκτυο.

Προτεραιότητα θα δοθεί αύριο στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά με στόχο να καλυφθούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες, ενώ παράλληλα θα καταβάλλονται προσπάθειες για να κυκλοφορήσουν οχήματα στους κεντρικούς άξονες των βορείων, νοτίων και δυτικών προαστίων.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο οδικό δίκτυο της Αθήνας καθιστούν πολύ δύσκολη αύριο την εκτέλεση των πρωινών δρομολογίων ειδικά στα βορειοδυτικά και βορειοανατολικά προάστια της Αθήνας.

Στη διάρκεια της ημέρας θα επανεκτιμηθεί η δυνατότητα εκτέλεσης δρομολογίων στις συγκεκριμένες γραμμές.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Μήδεια: Πώς θα κινηθούν αύριο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική"

Η Ρωσία βάζει τέλος στους περιορισμούς λόγω COVID: Ελεύθερη η είσοδος των Ελλήνων χωρίς... “πιστοποιητικά εμβολιασμού”

Τέλος στους περιορισμούς για την είσοδο μόνιμων κατοίκων της Ελλάδας στη Ρωσία βάζει η ρωσική κυβέρνηση, με την άρση των σχετικών μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω κορωνοϊού.

Η Ρωσία αίρει τους περιορισμούς για την είσοδο μόνιμων κατοίκων της Ελλάδας στη χώρα, όπως έγινε γνωστό από ανάρτηση στο Twitter της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα.

Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της επανέναρξης των τακτικών πτήσεων μεταξύ Αθήνας και Μόσχας που είχαν αρχίσει ξανά από τις 8 Φεβρουαρίου.

«Στο πλαίσιο της επανεκκίνησης των τακτικών πτήσεων Μόσχα - Αθήνα η Κυβέρνηση της Ρωσίας αίρει τους περιορισμούς για τους μόνιμους κατοίκους της Ελλάδας να εισέρχονται στη Ρωσία» αναφέρει το μήνυμα της ρωσικής πρεσβείας στο Twitter.

«Καλωσορίζουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στη Ρωσία!» προστίθεται.

Σημειώνεται ότι η επίμαχη απόφαση για άρση των περιορισμών δημοσιεύτηκε σήμερα και πλέον αναμένονται οι σχετικές διευκρινίσεις για τη διαδικασία έκδοσης θεωρήσεων, μιας και από τον περσινό Μάρτιο εκδίδονταν θεωρήσεις μόνο για τους συγγενείς Ρώσων υπηκόων.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ρωσία βάζει τέλος στους περιορισμούς λόγω COVID: Ελεύθερη η είσοδος των Ελλήνων χωρίς... “πιστοποιητικά εμβολιασμού”"

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Διονύσου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Διονύσου με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές χιονοπτώσεις).

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για ένα μήνα, έως και 15 Μαρτίου 2021.

Ο δήμος Διονύσου αναφέρει ότι «καταφθάνουν από ώρα σε ώρα 10 συνεργεία της ΕΜΑΚ και ομάδες του στρατού. Όλη τη νύχτα θα είμαστε στο δρόμο για να αποκαταστήσουμε με κάθε μέσο την ηλεκτροδότηση, την υδροδότηση και τις επικοινωνίες. Μέχρι αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τα 750 τα πεσμένα δέντρα λόγω της κακοκαιρίας».

Σημειώνει ότι έχει δοθεί εντολή στα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να συνεχίσουν να εργάζονται ασταμάτητα μέχρι την επαναφορά του ρεύματος παντού.

«Ζητάμε την κατανόηση όλων των δημοτών μας για τη μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται αλλά η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι πρωτοφανής. Εμείς θα είμαστε εδώ για εσάς. Κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, κάτω από αντίξοες συνθήκες» τονίζει ο Δήμος Διονύσου.

Το τηλέφωνο (στη Δημοτική Κοινότητα Κρυονερίου) 210 8161693 θα είναι διαθέσιμο για οποιοδήποτε επείγον ζήτημα που πρέπει να διευθετηθεί άμεσα.

 euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Διονύσου"

Αλλαγή ωραρίου για τις ΔΟΥ Αττικής και Θεσσαλονίκης

Έκτακτο ωράριο λειτουργίας, λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια», για τις εφορίες που λειτουργούν στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, αύριο Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ οι ΔΟΥ Αττικής και Θεσσαλονίκης θα είναι ανοιχτές για το κοινό από τις 10 πρωί για έκτακτους λόγους.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλαγή ωραρίου για τις ΔΟΥ Αττικής και Θεσσαλονίκης"

Στα 1.121 τα νέα κρούσματα - 309 οι διασωληνωμένοι, 29 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 1.121 κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 173905  (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 50 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1800 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 29, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6181 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 309 (66.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 87.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1231 ασθενείς.

Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 190 (ημερήσια μεταβολή -5,47%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 224  ασθενείς.

Aναλυτικά η γεωγραφική κατανομή ανά Περιφερειακή Ενότητα

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 12
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 38
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 24
ΑΡΚΑΔΙΑΣ 11
ΑΡΤΑΣ 1
ΑΧΑΪΑΣ 70
ΒΟΙΩΤΙΑΣ 4
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 59
ΓΡΕΒΕΝΩΝ 3
ΔΡΑΜΑΣ 1
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 27
ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 93
ΕΒΡΟΥ 3
ΕΥΒΟΙΑΣ 20
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 6
ΖΑΚΥΝΘΟΥ 1
ΗΛΕΙΑΣ 25
ΗΜΑΘΙΑΣ 5
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 25
ΘΑΣΟΥ 4
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 5
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 144
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 12
ΚΑΒΑΛΑΣ 7
ΚΑΛΥΜΝΟΥ 6
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 2
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 4
ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 170
ΚΕΡΚΥΡΑΣ 1
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 1
ΚΙΛΚΙΣ 2
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 18
ΚΩ 1
ΛΑΚΩΝΙΑΣ 3
ΛΑΡΙΣΑΣ 17
ΛΑΣΙΘΙΟΥ 3
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 14
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2
ΜΥΚΟΝΟΥ 1
ΝΑΞΟΥ 1
ΝΗΣΩΝ 14
ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 57
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 80
ΠΕΛΛΑΣ 3
ΠΙΕΡΙΑΣ 3
ΠΡΕΒΕΖΑΣ 2
ΡΕΘΥΜΝΟΥ 11
ΡΟΔΟΠΗΣ 4
ΡΟΔΟΥ 3
ΣΕΡΡΩΝ 2
ΤΡΙΚΑΛΩΝ 7
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 3
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 48
ΧΑΝΙΩΝ 2
ΧΙΟΥ 1
ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ 20

Δείτε ΕΔΩ  την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Στα 1.121 τα νέα κρούσματα - 309 οι διασωληνωμένοι, 29 θάνατοι"

Διατηρείται το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ.

Δεν πραγματοποιούνται επίσης τα δρομολόγια στη γραμμή Αγ.Μαρίνα - Νέα Στύρα. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποποιήσεις δρομολογίων.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Διατηρείται το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο"

Παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στην ΕΟ Αθηνών Λαμίας μέχρι τις 07:00 το πρωί της Τετάρτης

Παρατείνεται μέχρι τις 07:00 αύριο το πρωί η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, στο τμήμα της Αττικής, η οποία αρχικά είχε αποφασιστεί να μείνει κλειστή μέχρι σήμερα στις 19.00 το βράδυ.

Ωστόσο η σφοδρότητα των φαινομένων σήμερα, που εντοπίζονται στην Αττική, αποφασίστηκε ότι δεν επιτρέπουν την ασφαλή κίνηση των οχημάτων στο τμήμα αυτό, οπότε θα παραμείνει κλειστή, τουλάχιστον μέχρι τις 07.00 το πρωί, στο τμήμα από τη γέφυρα Καλυφτάκη στην Κηφισιά μέχρι τα όρια της Βοιωτίας.

Σημειώνεται ότι από την Βοιωτία και έπειτα η κυκλοφορία στην εθνική οδό διεξάγεται κανονικά.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στην ΕΟ Αθηνών Λαμίας μέχρι τις 07:00 το πρωί της Τετάρτης"

Εως την Παρασκευή το περιθώριο για τις βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων

Έως τις 19 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 06:00 επεκτείνεται το μεταβατικό διάστημα εφαρμογής και χρήσεως των νέων εντύπων βεβαίωσης κίνησης τόσο των εργαζομένων όσο και των αυτοαπασχολουμένων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των επιτηδευματιών, καθώς και των μελών διοίκησης, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, που επικρατούν σε όλη τη χώρα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για το διάστημα από τις 15/2/2021 και ώρα 06:00 έως και τις 19/2/2021 και ώρα 05:59, οι εργαζόμενοι μπορούν να μετακινούνται από και προς την εργασία τους και με τα παλαιά έντυπα φόρμες-άδειες κυκλοφορίας εργαζομένου.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εως την Παρασκευή το περιθώριο για τις βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων"

Κακοκαιρία Μήδεια: Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν πρόβλημα ηλεκτροδότησης

Σε δεκάδες περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας εντοπίζονται αυτήν την ώρα οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση, η πλειονότητα των οποίων οφείλονται σε σε ζημιές στο Δίκτυο από την πτώση δέντρων που υποχωρούν υπό το βάρος του χιονιού.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ και σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, μόνο στα Βόρεια προάστια της Αθήνας έχουν πέσει περισσότερα από 600 δέντρα στο δίκτυο της ΔΕΗ. Τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αυτήν την ώρα εντοπίζονται:

Στην Αττική στις περιοχές Ηλιούπολη, Χαλάνδρι, Αγ.Απόστολοι Καλάμου, ‘Αγιος Στέφανος, Πετρούπολη, Γλυφάδα, Περιστέρι, Ίλιον, Βριλήσσια, Κάτω Κηφισιά, Μαρούσι, Δαχτυλίδι Αμαρουσίου, Λούτσα, Παλαιό Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Γραμματικό, Αγία Παρασκευή, Πολύδροσο, Διόνυσος, Καπανδρίτι, Κιούρκα, Καλογρέζα, Μενίδι, Νέο Ηράκλειο, Σκαραμαγκάς, Σαλαμίνα, Αυλώνας, Νέα Ιωνία και Μεταμόρφωση.

Στην Εύβοια, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ ενισχυμένο από το πρωί με συνεργαζόμενους εργολάβους από γειτονικές περιοχές, έχει επανηλεκτροδοτήσει τα μεγαλύτερα με βάση τον πληθυσμό χωριά όπως Κεχριές, Ροβιές, Μαντουδι και Προκόπι. Συνεχίζονται οι εργασίες για την επανηλεκτροδότηση έως το βράδυ των χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς ‘Αγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας αποκαθιστώντας τις εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση του κοινού και υπογραμμίζει πως όλο το τεχνικό προσωπικό του βρίσκεται επί ποδός καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Μήδεια: Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν πρόβλημα ηλεκτροδότησης"

Ζάεφ: Πότε επιτρέπεται η χρήση του όρου «Μακεδονία» και παραγώγων του

«Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν υπάρχει με τη χρήση των όρων «Μακεδονία» και «Μακεδονικό/ή» από εταιρείες και ενώσεις που δεν σχετίζονται με το κράτος» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης των Σκοπίων, μετά τις κατηγορίες του «Κεντρικού Συμβουλίου ‘‘Μακεδόνων’’» που εκπροσωπεί στην σκοπιανή διασπορά στην Γερμανία,  πως οι Αρχές βάζουν προσκόμματα στη χρήση των συγκεκριμένων όρων..

Το υπουργείο Δικαιοσύνης κάνει λόγο για «κλασικές ψευδείς ειδήσεις», επισημαίνοντας πως η χρήση των συγκεκριμένων όρων γίνεται σύμφωνα με όσα ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι της χώρας. Μάλιστα στην ανακοίνωση αναφέρονται νέες εταιρείες και ενώσεις που ιδρύθηκαν πρόσφατα και κάνουν χρήση στην ονομασία τους των όρων «Μακεδόνας/ισσα», «Μακεδονικός/’η/ό» κ.α.

Θέση για το θέμα πήρε και ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος επανέλαβε πως κατά την εξέταση αιτημάτων έγκρισης λειτουργίας εταιρειών, ενώσεων κ.α. τηρούνται όσα προβλέπει το Σύνταγμα και η «Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως πρόσθεσε : «νομικά πρόσωπα, πολιτικές ενώσεις που δεν χρηματοδοτούνται από το κράτος, μπορούν να χρησιμοποιήσουν με ασφάλεια τον όρο "Μακεδονία"». Σύμφωνα με τον ίδιο: «το κράτος, οι επίσημοι θεσμοί και όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί πρέπει να εφαρμόσουν τη Συμφωνία Πρεσπών και να σεβαστούν το Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Σύμφωνα με τη «Συμφωνία των Πρεσπών» τα Σκόπια τροποποιούν τους επιθετικούς προσδιορισμούς όλων των κρατικών οργάνων και δημόσιων θεσμών, οργανισμών, οργανώσεων της, καθώς και όσων ιδιωτικών θεσμών, οργανισμών, οργανώσεων επιχορηγούνται από το Κράτος ή έχουν συσταθεί με νόμο, ώστε να ανταποκρίνονται στη νέα ονομασία. Αυτό δεν ισχύει για εταιρείες, συλλόγους, ενώσεις κ.α. που δεν χρηματοδοτούνται άμεσα ή έμμεσα από το κράτος.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ζάεφ: Πότε επιτρέπεται η χρήση του όρου «Μακεδονία» και παραγώγων του"

Κακοκαιρία Μήδεια: Αναβάλλεται η λειτουργία των Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕΠΑ

Αναβάλλονται, για σήμερα και αύριο, οι προγραμματισμένες Υγειονομικές Επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στην περιοχή της Αττικής.

Η απόφαση ελήφθη λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών που επικρατούν και των οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για περιορισμό της κυκλοφορίας των κατοίκων όλης της Αττικής, αλλά και με γνώμονα την προστασία των εξεταζομένων και των μελών των Υγειονομικών Επιτροπών από τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την οποία επικαλείται το ΑΜΠΕ, τα προγραμματισμένα ραντεβού που αναβάλλονται θα εξεταστούν άμεσα και κατά προτεραιότητα στις επόμενες ημέρες σε εμβόλιμες επιτροπές και, συνεπώς, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους ασφαλισμένους, οι οποίοι θα ενημερωθούν εγκαίρως για το νέο ραντεβού τους.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Μήδεια: Αναβάλλεται η λειτουργία των Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕΠΑ"

Καιρός – Αττική Οδός: Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών

Έκλεισε η Αττική Οδός για τα φορτηγά λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Την ίδια ώρα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Αθηνών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – Αττική Οδός: Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών"

Κατέρρευσε τμήμα της σκεπής της ΛΑΡΚΟ στη Φθιώτιδα

Κατέρρευσε λόγω της κακοκαιρίας τμήμα της σκεπής σε ένα καμίνι της μονάδας νικελίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας.

Στο σημείο δεν βρίσκονταν εργαζόμενοι καθώς το εργοστάσιο δεν λειτουργεί εξαιτίας της διακοπής ρεύματος που προηγήθηκε. Το δίκτυο υψηλής τάσης, μέσω του οποίου τροφοδοτείται το εργοστάσιο, έχει υποστεί ζημιές από πτώση δένδρων που προκάλεσε η κακοκαιρία Μήδεια. Το εργοστάσιο, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν είναι προσβάσιμο καθώς το χιόνι δεν επιτρέπει τη μετάβαση των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΝ το εργοστάσιο θα επανεκκινήσει εφόσον αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση – κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα – και καταστεί δυνατή η πρόσβαση των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι είναι σε εξέλιξη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ μέσω δύο διαγωνισμών για τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου και της εταιρείας, οι οποίοι πραγματοποιούνται παράλληλα, από το ΤΑΙΠΕΔ. Στους διαγωνισμούς έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον έξι επενδυτικά σχήματα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατέρρευσε τμήμα της σκεπής της ΛΑΡΚΟ στη Φθιώτιδα"

Κέρκυρα: Με παράλυση στα κάτω άκρα γιατρός μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου

Με παράλυση στα κάτω άκρα, κόπωση και μυαλγίες νοσηλεύεται γιατρός στο γενικό νοσοκομείο Κέρκυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του corfutvnews.gr χθες έκανε την δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Το βράδυ δεν ένιωθε καλά με τον οργανισμό του να εξασθενεί και να νιώθει παράλυση στα κάτω άκρα και πόνους στην μέση.

Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί του νοσοκομείου έχουν προχωρήσει σε εξετάσεις για να διαπιστώσουν από τι προήλθε και να του χορηγήσουν την κατάλληλη αγωγή.

Αξίζει να σημειωθεί πως, αυτός είναι ο δεύτερος υγειονομικός που εμφανίζει παράλυση μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κέρκυρα: Με παράλυση στα κάτω άκρα γιατρός μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου"

Ανατροπή στην Ολλανδία: Δικαστήριο διατάσσει την άρση του lockdown λόγω κορονοϊού

Ολλανδικό δικαστήριο διέταξε σήμερα την κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας την οποία επέβαλε προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού, αποφαινόμενο ότι στερείται σωστής νομικής βάσης.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας, η πρώτη στην Ολλανδία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, προκάλεσε πολυήμερες ταραχές από διαδηλωτές κατά του lockdown αφότου εισήχθη αρχικά στις 23 Ιανουαρίου.

“Η απαγόρευση κυκλοφορίας βασίζεται σε έναν νόμο για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης , όπου δεν υπάρχει χρόνος για συζήτηση με το Κοινοβούλιο”, ανέφερε το δικαστήριο στη Χάγη.

“Δεν υπήρχε οποιαδήποτε τέτοια πιεστική ανάγκη σε αυτήν την περίπτωση. Εκτεταμένα μέτρα όπως αυτά πρέπει να στηρίζονται σε κατάλληλους νόμους”.

Το δικαστήριο ανέφερε πως η κυβέρνηση απέτυχε να καταστήσει σαφές γιατί η απαγόρευση κυκλοφορίας ήταν απολύτως απαραίτητη σε αυτό το στάδιο της πανδημίας, καθώς το ποσοστό μόλυνσης στην Ολλανδία μειωνόταν ήδη προτού τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας, που επιτρέπει τη μετακίνηση εκτός σπιτιού μόνο για λόγους μεγάλης ανάγκης από τις 9.00 μ.μ. έως τις 4.30 π.μ., παρατάθηκε την περασμένη εβδομάδα μέχρι τουλάχιστον τις 3 Μαρτίου.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσε ότι θα χρειαστεί να μελετήσει την απόφαση του δικαστηρίου.

Reuters / AFP / ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανατροπή στην Ολλανδία: Δικαστήριο διατάσσει την άρση του lockdown λόγω κορονοϊού"

Σούπερ μάρκετ: Κλείνουν στις 18:00 σήμερα λόγω της κακοκαιρίας στην Αττική

Το κλείσιμο των σούπερ μάρκετ της Αττικής σήμερα στις 18:00 λόγω της κακοκαιρίας ανακοίνωσε με tweet του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Για να προστατεύσουμε και τους καταναλωτές και τους εργαζομένους στα Super Markets της Αττικής και ώστε να μην κινδυνεύσουν κατά την επιστροφή στην οικία τους, σήμερα θα κλείσουν στις 18:00 λόγω των εκτάκτων καιρικών συνθηκών» έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης και παρέθεσε τη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Σούπερ μάρκετ: Κλείνουν στις 18:00 σήμερα λόγω της κακοκαιρίας στην Αττική"

Θεσσαλονίκη: Τα λύματα σοκάρουν! Αύξηση του κορονοϊού κατά 345% σε ένα μήνα (pics)

Σημαντικά αυξημένο καταγράφεται το ιικό φορτίο στα λύματα στην Θεσσαλονίκη στις τελευταίες μετρήσεις για την έρευνα που διεξάγει διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ σε συνεργασία με τη ΕΥΑΘ.

Η μέση τιμή συγκέντρωσης του ιικού φορτίου την εβδομάδα από 8 έως 14 Φεβρουαρίου είναι κατά 70% αυξημένη σε σχέση με τη μέση τιμή της προηγούμενης εβδομάδας, 1 με 7 Φεβρουαρίου. Σε ημερήσια βάση, η υψηλότερη τιμή καταγράφεται την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου.
Αύξηση 345% σε ένα μήνα!

«Από τη στιγμή που ξεκίνησε, στις αρχές του μήνα, και μέχρι τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας η αυξητική πορεία στη συγκέντρωση του ιικού φορτίου ακολούθησε σχετικά ήπιο ρυθμό. Στις τελευταίες μετρήσεις διαπιστώνουμε μια πιο απότομη άνοδο της επιδημιολογικής καμπύλης. Βεβαίως, αν συγκρίνουμε τη μέση τιμή της τελευταίας εβδομάδας με εκείνη της εβδομάδας 18-21 Ιανουαρίου, όταν δηλαδή ήμασταν στα χαμηλότερα επίπεδα της περιόδου μετά τα Χριστούγεννα, το ιικό φορτίο σήμερα είναι αυξημένο κατά 345%. Σε σχέση με το κύμα της πανδημίας του φθινοπώρου βρισκόμαστε σε επίπεδα ιικού φορτίου στα τέλη Οκτωβρίου, ακριβώς πριν από το ξεκίνημα της εκθετικής αύξησης που κορυφώθηκε στα μέσα Νοεμβρίου», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ και επιστημονικά υπεύθυνος του ερευνητικού έργου, καθ. Νίκος Παπαϊωάννου.

Επισήμανε, δε, πως «υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ της επιδημιολογικής έξαρσης του φθινοπώρου και της παρούσας περιόδου, τόσο σε ό,τι αφορά την κινητικότητα στην πόλη, όσο και άλλους παράγοντες, όπως τα μεταλλαγμένα πιο μεταδοτικά στελέχη του ιού που βρίσκονται στην κοινότητα», συνεπώς, «αυτό που όλοι απευχόμαστε είναι στις επόμενες μετρήσεις να δούμε μία επανάληψη του μοτίβου του περασμένου Νοέμβρη» και «άλλωστε οι καθημερινές πλέον δειγματοληψίες στοχεύουν ακριβώς στο να εντοπίσουμε την μεγάλη αύξηση, πριν αυτή γίνει εκρηκτική».

«Θα τη δούμε σε λίγο καιρό στα νοσοκομεία την αύξηση»

«Την αύξηση που διαπιστώνεται από τις αρχές του μήνα στα λύματα, θα τη δούμε λίγο αργότερα στα νοσοκομεία», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αν. καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας ΑΠΘ στην Α’ Παθολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων αλλά και της ομάδας Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ, Συμεών Μεταλλίδης.

«Στα λύματα έχουμε την έγκαιρη διάγνωση, η εικόνα στα λύματα είναι συμβατή με ό,τι βλέπουμε μετά κλινικά, η μεθοδολογία είναι πολύ στοχευμένη και αξιόπιστη όσον αφορά στην σύνδεση με την κλινική πράξη», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με το περιθώριο πειραματικού σφάλματος των μετρήσεων, ο καθηγητής Χημείας του ΑΠΘ, Θοδωρής Καραπάντσιος, απάντησε πως «ο περιβαλλοντικός εξορθολογισμός των μετρήσεων του ιικού φορτόιυ των τελευταίων ημερών επιτρέπει τον εντοπισμό μιας καθαρής αυξητικής τάσης, απαλλαγμένης από αλλοιώσεις και παρεμποδίσεις εξαιτίας της μεταβολής του οργανικού φορτίου στα λύματα».

«Ο μεγάλος αριθμός των μετρήσεων που έγιναν μέχρι τώρα στα δείγματα λυμάτων της Θεσσαλονίκης, τα οποία φέρουν ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο, επέτρεψαν στην ομάδα του ΑΠΘ να ενσωματώσει καινοτομίες και να βελτιστοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τα πρωτόκολλα σε όλα τα στάδια των αναλύσεων, από την προσυγκέντρωση του δείγματος μέχρι και τη μοριακή ανάλυση. Είμαστε σε θέση να έχουμε μεγάλη ακρίβεια στις εκτιμήσεις του ιικού φορτίου, οι οποίες παρουσιάζουν μικρές μεταβολές μεταξύ διαδοχικών μετρήσεων και μικρό συντελεστή διακύμανσης σε κάθε μέτρηση», διευκρίνισε ο αν. καθηγητής Μοριακής Μικροβιολογίας στο Διαγνωστικό Εργαστήριο Κλινικών του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, Χρυσόστομος Δόβας.

Στα συνημμένα διαγράμματα του ΑΠΘ, που παρουσιάζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ημέρες των δειγματοληψιών που καταγράφονται με πορτοκαλί χρώμα αντιστοιχούν σε 100-400 κρούσματα -όπως ανακοινώθηκαν τις αντίστοιχες ημέρες από τον ΕΟΔΥ- και οι μέρες που καταγράφονται με πράσινο σε λιγότερα από εκατό ανακοινωμένα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Η μεθοδολογία αποτίμησης του κορονοϊού στα αστικά απόβλητα, που ανέπτυξε η ομάδα του ΑΠΘ, εξορθολογίζει τις μετρήσεις συγκέντρωσης του γονιδιώματος του ιού με βάση 24 περιβαλλοντικούς παράγοντες, που δύνανται να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Τα λύματα σοκάρουν! Αύξηση του κορονοϊού κατά 345% σε ένα μήνα (pics)"

Αναβάλλονται όλοι οι εμβολιασμοί στην Αττική

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ο τρόπος με τον οποίο θα επαναπρογραμματιστούν τα σημερινά ραντεβού εμβολιασμού που χάθηκαν λόγω των χιονοπτώσεων, αναφέρει σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι προτάσσοντας την ασφάλεια των πολιτών, οι σημερινοί προγραμματισμένοι εμβολιασμοί στον νομό Αττικής αναβάλλονται. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα επαναπρογραμματιστούν τα σημερινά ραντεβού. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου και θα υπάρξουν ανακοινώσεις και εντός της ημέρας», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Θεμιστοκλέους.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναβάλλονται όλοι οι εμβολιασμοί στην Αττική"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news