facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει για δεύτερη φορά το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε σήμερα (14/8) το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού για την mpox (ευλογιά των πιθήκων) σε διεθνές επίπεδο, στον απόηχο της έξαρσης των κρουσμάτων σε χώρες της Αφρικής.

«Σήμερα, συνεδρίασε η επιτροπή για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης και με ενημέρωσε ότι θεωρεί ότι η κατάσταση αποτελεί έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία. Συμμερίζομαι αυτήν την άποψη», ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. «Είναι σαφές ότι απαιτείται μια συντονισμένη διεθνής αντίδραση για να σταματήσει η έξαρση των κρουσμάτων και να σωθούν ζωές», τόνισε.

Η mpox ή ευλογιά των πιθήκων, όπως ήταν η παλαιότερη ονομασία της, είναι μια ιογενής ασθένεια που μεταδίδεται από τα ζώα στους ανθρώπους. Μπορεί επίσης να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο με τη στενή σωματική επαφή.

Συνολικά έχουν καταγραφεί 38.465 κρούσματα σε 16 χώρες της Αφρικής από τον Ιανουάριο του 2022. Από αυτούς τους ασθενείς οι 1.456 πέθαναν. Φέτος, παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων κατά 160%, σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσαν στη δημοσιότητα τα αφρικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (Africa CDC) την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην ήπειρο εξαπλώνεται ένα νέο στέλεχος που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό τον Σεπτέμβριο του 2023 και ονομάστηκε Clade Ib. Το στέλεχος αυτό είναι πιο θανατηφόρο και μεταδίδεται ευκολότερα από τα προηγούμενα. Αν κάποιος προσβληθεί από το Clade Ib μπορεί να εμφανίσει δερματικά εξανθήματα σε όλο το σώμα, ενώ με τα προηγούμενα στελέχη τα εξανθήματα περιορίζονταν στο στόμα, το πρόσωπο ή τα γεννητικά όργανα.

Το πρώτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων σε ανθρώπους εντοπίστηκε το 1970 στη ΛΔ του Κονγκό (το πρώην Ζαΐρ), όπου είχε εξαπλωθεί ο υποτύπος Clade I. Έκτοτε, η ασθένεια παρέμενε περιορισμένη στις χώρες τις δυτικής και της κεντρικής Αφρικής και οι περισσότεροι άνθρωποι μολύνονταν από την επαφή τους με ζώα. Το 2022 ξέσπασε επιδημία που επεκτάθηκε σε σχεδόν 100 χώρες όπου η ασθένεια δεν ήταν ενδημική. Η ασθένεια προσέβαλε κυρίως ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες. Τον Ιούλιο του 2022 ο ΠΟΥ κήρυξε παγκόσμιο συναγερμό αλλά περίπου έναν χρόνο αργότερα, τον Μάιο του 2023, τον ήρε. Καταγράφηκαν περίπου 90.000 κρούσματα και 140 θάνατοι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει για δεύτερη φορά το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς"

Για οικονομικές διαφορές έριξαν καυστικό υγρό σε 26χρονο στο Ρέθυμνο – «Εγκέφαλος» της επίθεσης ένας 40χρονος

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της επίθεσης με υγρό στον 26χρονο εργαζόμενο στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του cretapost, οι αστυνομικοί εξιχνίασαν την υπόθεση έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα και έφτασαν στα ίχνη των δραστών.

Πιο συγκεκριμένα, έχουν συλληφθεί τα δύο άτομα, ένας 40χρονος και ένας 50χρονος, που επιτέθηκαν στον εργαζόμενο με τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. να δείχνουν πως τελικά δεν του έριξαν καυστικό υγρό αλλά ένα άλλο υγρό που του προκάλεσαν προβλήματα.

Οι λόγοι της επίθεσης και ο… εγκέφαλος

Οργανωμένο φαίνεται πως ήταν το σχέδιο της επίθεσης σε βάρος του 26χρονου εργαζομένου.

Όπως αναφέρουν πηγές στο cretapost, ο 40χρονος είχε οικονομικές διαφορές με τον 26χρονο και αποφάσισε να οργανώσει την επίθεση. Ο ίδιος προσέλαβε έναν 40χρονο και έναν 50χρονο και με την καθοδήγησή του, τους είπε πού θα βρουν το θύμα ώστε να του επιτεθούν.

Οι αστυνομικοί αφού ταυτοποίησαν τους δράστες συνέλαβαν τον «εγκέφαλο» και τον 50χρονο δράστη ενώ αναζητούν τον τρίτο.

Το χρονικό της επίθεσης

Όλα συνέβησαν τις πρωινές ώρες της 31ης Ιουλίου όταν ο 26χρονος είχε παρκάρει με το αυτοκίνητό του στην περιοχή του Κουμπέ προκειμένου να πάει στην εργασία του.

Την ώρα που βγήκε από το όχημά του, περνάει από δίπλα του ένα μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα που φορούσαν κράνη και του πέταξαν ποσότητα καυστικού υγρού στο πρόσωπο ενώ στη συνέχεια έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο 26χρονος άρχισε να φωνάζει με εργαζόμενους που βρίσκονταν σε παρακείμενη επιχείρηση να σπεύδουν να τον βοηθούν ενώ ειδοποίησαν και το ΕΚΑΒ.

Οι διασώστες του ασθενοφόρου αφού του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου και νοσηλεύεται, ευτυχώς, εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με πηγές του cretapost, το καυστικό υγρό βρήκε τον άτυχο άνδρα ξώφαλτσα στο μάτι.

cretapost

Διαβάστε Περισσότερα » "Για οικονομικές διαφορές έριξαν καυστικό υγρό σε 26χρονο στο Ρέθυμνο – «Εγκέφαλος» της επίθεσης ένας 40χρονος"

Πυρκαγιές: Πρόστιμο σε γυναίκα, για φωτιά μέσα σε οικόπεδο στην Ναύπακτο

34 πυρκαγιές ξέσπασαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο με τις τρεις να έχουν αντιμετωπιστεί στο αρχικό τους στάδιο, και τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη σε 11 μέτωπα.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια της εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παράλληλα όπως ανακοινώθηκε από την πυροσβεστική, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Ναυπάκτου, συνελήφθη σήμερα μια γυναίκα για πυρκαγιά που προκλήθηκε σε ξηρά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου, στην περιοχή Ρούτσος, της Τ.Κ. Μανάγουλης, του δήμου Δωρίδας, στην Φωκίδα, και της επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.007,81 ευρώ.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυρκαγιές: Πρόστιμο σε γυναίκα, για φωτιά μέσα σε οικόπεδο στην Ναύπακτο"

Γερμανία: Ένταλμα σύλληψης Ουκρανού δύτη για τη δολιοφθορά στους Nord Stream

H Γερμανία εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον Ουκρανού δύτη ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στην δολιοφθορά στους αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream το Σεπτέμβριο του 2022. 

Ο ομοσπονδιακός γενικός εισαγγελέας της Γερμανίας φέρεται να αναζητά τον 44χρονο Volodymyr Z. επαγγελματία καταδύσεων που εθεάθη για τελευταία φορά στην Πολωνία και έκτοτε έχει εξαφανιστεί.

Ο άνδρας αναγνωρίστηκε ως Volodymyr Zhuravlov από τη σουηδική εφημερίδα Expressen. Οι γερμανικές αρχές διαβίβασαν το ένταλμα σύλληψης στην Πολωνία τον Ιούνιο, αφού κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον άνδρα ωστόσο, δεν είναι σαφές γιατί οι πολωνικές αρχές δεν κατάφεραν να τον συλλάβουν και δεν απάντησαν στο αίτημα της Γερμανίας για νομική συνδρομή.

Έρευνα και για ζευγάρι Ουκρανών

Η έρευνα του γερμανικού εισαγγελέα στρέφεται κατά δύο ακόμη Ουκρανών, «ζευγάρι που διευθύνει μια σχολή καταδύσεων στην Ουκρανία όπου ο Zhuravlov εργαζόταν ως εκπαιδευτής»..

Οι αρχές πιστεύουν ότι ο Yevhen και η Svitlana U. προσάρτησαν τις εκρηκτικές γομώσεις στους αγωγούς. Σύμφωνα με την έρευνα, οι τρεις ειδικοί δύτες βρίσκονταν στη Βαλτική Θάλασσα τον Σεπτέμβριο του 2022 σε ένα γερμανικό ιστιοπλοϊκό σκάφος που ονομάζεται «Andromeda».

Ο Γερμανός εισαγγελέας είχε αναφέρει τον Yevhen U. και τη σύζυγό του Svitlana ως πιθανούς συνεργούς, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους. Οι δυο αρνούνται την κατηγορία και δηλώνουν ότι ήταν σε διακοπές στη Βουλγαρία όταν έγινε η επίθεση.

Οι υποθαλάσσιες εκρήξεις τον Σεπτέμβριο του 2022 αφαίρεσαν τρεις από τους τέσσερις αγωγούς Nord Stream 1 και 2 που μεταφέρουν αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία.

Ο αγωγός Nord Stream 1 λειτουργούσε από το 2011. Ο Nord Stream 2 ολοκληρώθηκε, αλλά δεν είχε ακόμη αρχίσει να αντλεί φυσικό αέριο μέχρι τη στιγμή των επιθέσεων. Οι αγωγοί ήταν εξαιρετικά αμφιλεγόμενοι, με την Ουκρανία, τις ΗΠΑ, την Πολωνία και άλλους να επικρίνουν τη Γερμανία για τις εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου.

Η Δανία και η Σουηδία άνοιξαν επίσης έρευνες για τις εκρήξεις, τις οποίες τελικά διέκοψαν χωρίς να κατονομάσουν ύποπτο.

Politico/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία: Ένταλμα σύλληψης Ουκρανού δύτη για τη δολιοφθορά στους Nord Stream"

Φωτιά στην Αττική: Το 60% των καμμένων είχε ξανακαεί το 2009

Ένας χάρτης του BEYOND EO Centre, που δημοσιεύει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών δείχνει τη μαύρη αλήθεια για τις περιοχές της Αττικής που κάηκαν στην μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε στις 11/8/24 από τον Βαρνάβα…

Σύμφωνα με το χάρτη, το 60% των περιοχών που κάηκαν στην τωρινή φωτιά της Αττικής, είχαν καεί ξανά το 2009 «γεγονός που κάνει έκδηλη την επιβάρυνση του οικοσυστήματος στην περιοχή με δυσοίωνες προβλέψεις αναφορικά με την φυσική αναγέννηση του τοπίου τα επόμενα χρόνια» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στάχτη σχεδόν 100.000 στρέμματα

Η λεπτομερής αποτίμηση των καμένων εκτάσεων της πυρκαγιάς στη βορειανατολική Αττική 11-12 Αυγούστου 2024 έδειξε ότι κάηκαν συνολικά 9.948 εκτάρια γης, (99.480 στρέμματα μικτής δασικής και περιαστικής δασικής έκτασης) από τα οποία σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του Copernicus CLMS Corine Land Cover το 39% της επιφάνειας είναι μεταβατικές δασώδεις και θαµνώδεις εκτάσεις, το 26% σκληρόφυλλη βλάστηση, το 19.5% εκτάσεις µε αραιή βλάστηση με διάσπαρτη δόμηση, 12% γεωργικές εκτάσεις, και το 3,5% ασυνεχής αστική δόμηση.

Η πυρκαγιά αυτή είναι η 2η δυσμενέστερη περίπτωση πυρκαγιάς σε καμένη έκταση που έχει εκδηλωθεί στον νομό Αττικής μετά την πυρκαγιά στην ίδια περιοχή που συνέβη το 2009.
Μάλιστα ιδιαίτερο σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από την εν λόγω καταγραφή είναι η σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην προσφατή πυρκαγιά με την αντίστοιχη του 2009.

Ο χάρτης της αλήθειας

Όπως φαίνεται από τη χαρτογράφηση, η πυρκαγιά του 2009 αναπτύχθηκε με πολύ παρόμοιο τρόπο και έκαψε έκταση ίση με 13054 εκτάρια δασικής και περιαστικής έκτασης με τις δύο καμένες εκτάσεις να παρουσιάζουν αλληλοεπικάλυψη κατά ποσοστό 60%, γεγονός που κάνει έκδηλη την επιβάρυνση του οικοσυστήματος στην περιοχή με δυσοίωνες προβλέψεις αναφορικά με την φυσική αναγέννηση του τοπίου τα επόμενα χρόνια.

Με πορτοκαλί χρώμα, φαίνονται οι τωρινές εκτάσεις που κάηκαν και είχαν ξαναγίνει στάχτη στην παλαιότερη φωτιά, το 2009.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Αττική: Το 60% των καμμένων είχε ξανακαεί το 2009"

Ο Ιός Δυτικού Νείλου έφτασε στην Αττική: Πρώτο κρούσμα στην Καλλιθέα - 10 θάνατοι φέτος

Δέκα άνθρωποι χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές λόγω του ιού του Δυτικού Νείλου από την αρχή του 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο ΕΟΔΥ.

Από την αρχή της περιόδου 2024, μέχρι τις 14/8, έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά 76 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 57 κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή και οξεία χαλαρή παράλυση) και 19 κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις ή δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, διαγνώσθηκαν και δηλώθηκαν 21 νέα εγχώρια κρούσματα. Επίσης, κατεγράφη το πρώτο κρούσμα στην Αττική και συγκεκριμένα, στην Καλλιθέα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Η εβδομαδιαία αυτή έκθεση σκοπό έχει τη συνοπτική παρουσίαση της κατάστασης σχετικά με την καταγραφή κρουσμάτων που διαγιγνώσκονται εργαστηριακά με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου (ΔΝ) κάθε εβδομάδα, για την περίοδο μετάδοσης 2024.

Τα δεδομένα επιδημιολογικής επιτήρησης προέρχονται από τις δηλώσεις που αποστέλλουν οι θεράποντες ιατροί στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τα περιστατικά, καθώς και από την καθημερινή επικοινωνία με συνεργαζόμενα εργαστήρια που συμμετέχουν στη διάγνωση του ιού του ΔΝ (i. Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Αρμποϊών και Αιμορραγικών Πυρετών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ii. Διαγνωστικό Τμήμα, Ελληνικό Ινστιτούτο Pasteur, iii. Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, iv. Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης-ΠΑΓΝΗ).

Το Τμήμα Νοσημάτων που Μεταδίδονται με Διαβιβαστές της Διεύθυνσης Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης για Λοιμώδη Νοσήματα του ΕΟΔΥ πραγματοποιεί συστηματική διερεύνηση των διαγνωσμένων κρουσμάτων, εντός 24 ωρών από τη δήλωσή τους, μέσω επικοινωνίας με τους θεράποντες ιατρούς και μέσω συνεντεύξεων με τους ασθενείς, ώστε να προσδιορισθεί ο πιθανός τόπος έκθεσης, τα χαρακτηριστικά της νόσου και οι παράγοντες κινδύνου. Επιπρόσθετα, παρακολουθείται καθημερινά η κλινική πορεία και η έκβαση κάθε ασθενούς, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του.

Από την αρχή της περιόδου 2024, μέχρι τις 14/08/2024 (ώρα 13.00), έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά εβδομήντα έξι (76) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα πενήντα επτά (57) κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή και οξεία χαλαρή παράλυση) και δέκα εννιά (19) κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν είκοσι ένα (21) νέα εγχώρια κρούσματα. Έχουν καταγραφεί, επίσης, δύο εισαγόμενα κρούσματα της λοίμωξης σε ασθενείς που εκτέθηκαν σε άλλη χώρα του εξωτερικού (δεν περιλαμβάνονται στην περαιτέρω ανάλυση). Έχουν καταγραφεί δέκα (10) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 60 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 80 έτη, εύρος 61 - 92 έτη).

Δείτε όλη την έκθεση του ΕΟΔΥ πατώντας ΕΔΩ.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Ο Ιός Δυτικού Νείλου έφτασε στην Αττική: Πρώτο κρούσμα στην Καλλιθέα - 10 θάνατοι φέτος "

Καρδίτσα: Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο Κέντρο Υγείας Μουζακίου που είχε καταστραφεί από τον Ιανό

Σε λειτουργία από την Δευτέρα (12.08.2024) βρίσκεται το νέο και υπερσύγχρονο Κέντρο Υγείας στο Μουζάκι Καρδίτσας, το οποίο είχε καταστραφεί από την κακοκαιρία «Ιανός» τον Σεπτέμβριο του 2020.

Το Κέντρο Υγείας στη Καρδίτσα είχε υποστεί σοβαρές ζημιές με αποτέλεσμα να κριθεί ακατάλληλο και κατεδαφιστέο.

Πλέον, πληροί όλες τις προδιαγραφές του υπουργείου Υγείας.

Από τον Απρίλιο είχε ολοκληρωθεί και η προμήθεια του νέου νέου ιατροτεχνολογικού, ξενοδοχειακού, πληροφοριακού εξοπλισμού.

Δείτε φωτογραφίες από τις νέες εγκαταστάσεις:

H κατάσταση του Κέντρου Υγείας το 2020, μετά το πέρασμα του Ιανού:

Από το διάστημα που το κέντρο υγείας στην Καρδίτσα κρίθηκε ακατάλληλο μέχρι και προχθές, οι πολίτες εξυπηρετούνταν σε άλλο κτίριο του Δήμου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καρδίτσα: Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο Κέντρο Υγείας Μουζακίου που είχε καταστραφεί από τον Ιανό"

Απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ η Πυροσβεστική – «Επιχείρησαν 36 εναέρια μέσα – Τα στοιχεία είναι επίσημα και δεν αμφισβητούνται»

Η Πυροσβεστική με νέα ανακοίνωσή της απάντησε σε εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ, όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούσε στοιχεία για τα εναέρια μέσα που χρησιμοποιήθηκαν στη φωτιά της Αττικής.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, τη Δευτέρα επιχείρησαν συνολικά 36 εναέρια μέσα και ειδικότερα το χρονικό διάστημα από τις 19:30 έως τις 21:00 επιχειρούσαν 20 εναέρια μέσα.

Παράλληλα, σημειώνει ότι τα στοιχεία αυτά είναι επίσημα, καταγεγραμμένα στο σύστημα Engage και δεν δέχονται αμφισβήτηση.

«Η επιμονή στην αμφισβήτηση των εν λόγω στοιχείων θίγει την αξιοπιστία της επιχειρησιακής μας αφοσίωσης ως προς την αποστολή μας», τονίζει σχετικά η Πυροσβεστική.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

«Αναφορικά με την επιχειρησιακή δραστηριότητα των εναερίων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος, δόθηκαν στη δημοσιότητα σχετικά στοιχεία χθες Τρίτη 13 Αυγούστου 2024.

Ειδικά για τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς στη βορειοανατολική Αττική, επιχειρούσαν συνολικά 36 εναέρια μέσα και ειδικότερα το χρονικό διάστημα από τις 19:30 έως τις 21:00 επιχειρούσαν 20 εναέρια μέσα.

Αυτή είναι η επίσημη και πέραν κάθε αμφισβήτησης καταγραφή στο σύστημα Engage του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και στους πύργους ελέγχου των αεροδρομίων.

Η επιμονή στην αμφισβήτηση των εν λόγω στοιχείων θίγει την αξιοπιστία της επιχειρησιακής μας αφοσίωσης ως προς την αποστολή μας».

ΑΠΕ/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ η Πυροσβεστική – «Επιχείρησαν 36 εναέρια μέσα – Τα στοιχεία είναι επίσημα και δεν αμφισβητούνται»"

Γνωστή Αθηναία δικηγόρος πιάστηκε φορτωμένη με κοκαΐνη

Δικηγόρος της Αθήνας, πιάστηκε στα δίχτυα της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής γιατί κουβαλούσε στο αυτοκίνητο της ποσότητα κοκαΐνης μοιρασμένη σε δόσεις.

Η σύλληψη της εντυπωσιακής μελαχρινής δικηγόρου έγινε χθες 10 λεπτά μετά τη μία το βράδυ στη συμβολή των οδών Σεπολίων και Αγίου Μελετίου, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και πλέον υπόθεση έχει λάβει το δρόμο της δικαιοσύνης για την υπόθεση με την κοκαΐνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η ίδια ανέφερε πως δεν γνωρίζει τίποτα για την ύπαρξη των ναρκωτικών, αρχικά είπε στους αστυνομικούς ότι επρόκειτο για ιδιωτική χρήση και στη συνέχεια ότι κάποιος της τα έβαλε παρόλο που βρέθηκαν στο όχημα της ιδιοκτησίας της κάτω από τη θέση του οδηγού, ενώ αυτό που ψάχνουν τώρα είναι να δουν οι αρχές είναι, που θα κατέληγαν οι 40 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με τη «λευκή κυρία». 

Καρφωτή

Όπως αναφέρουν πηγές στο newsit.gr, το ξεδίπλωμα της υπόθεσης άρχισε μετά από μια πληροφορία που έφτασε στην Υπoδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, ότι ένα αυτοκίνητο από τη Θεσσαλονίκη θα έφτανε στην Αθήνα φορτωμένο με ναρκωτικά.

Μάλιστα το «βαθύ λαρύγγι» που «κάρφωσε» έδωσε τον τύπο του οχήματος στους αστυνομικούς οι οποίοι το εκμεταλλεύτηκαν για να στήσουν το μπλόκο τους.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ: «Αναφέρεται ότι, την 00:50’ ώρα της 14-08-2024, στη συμβολή των οδών Σεπολίων και Αγίου Μελετίου, στην Αθήνα, από Αστυνομικούς της Υ.Δ.Ν. κατελήφθη η δράστις, επαγγέλματος δικηγόρος, να κατέχει επιμελώς κρυμμένα εντός του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, σαράντα (40) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες περιέχουσες κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους -33,8- γραμμαρίων.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
• Κοκαΐνη βάρους -33,8- γραμμαρίων
• Ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
• Μία ζυγαριά ακριβείας

Η συλληφθείσα, οδηγήθηκε πρωινές ώρες της 14-08-2024,  ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών». Η δικηγόρος αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή με την υπόθεση, παρόλο που το κάθισμα του οδηγού βρέθηκαν τα ακουστικά και ζυγαριά ακριβείας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι κάποιος τα έβαλε για να την ενοχοποιήσει.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γνωστή Αθηναία δικηγόρος πιάστηκε φορτωμένη με κοκαΐνη"

ΕΟΦ: Προσοχή σε συμπλήρωμα διατροφής που διακινείται μέσω διαδικτύου

Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από τις αρχές της Κροατίας, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος DIOX TEADETOX.

Το συγκεκριμένο σκεύασμα προωθείται στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής και είναι πιθανόν να έχει διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Τι περιέχει το συγκεκριμένο προϊόν

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν, το προϊόν αυτό περιέχει τις ουσίες σιβουτραμίνη (sibutramine) και σιλδεναφίλη (sildenafil) χωρίς σχετική αναγραφή στη συσκευασία τους και μπορεί να αποβεί επικίνδυνo για την υγεία του χρήστη.

H σιλδεναφίλη αποτελεί δραστική ουσία, η παρουσία της οποίας καθιστά το προϊόν μη εγκεκριμένο φάρμακο, ενώ συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα. Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε των Ιανουάριο του 2010 από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από αναξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

in

Διαβάστε Περισσότερα » " ΕΟΦ: Προσοχή σε συμπλήρωμα διατροφής που διακινείται μέσω διαδικτύου"

Χαλκιδική: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε 3 δήμους μέχρι την Παρασκευή λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης φωτιάς

Την παράταση του mini «lockdown» μέχρι το πρωί της Παρασκευής (16.08.2024) στους δήμους της Κασσάνδρας, Σιθωνίας και Αριστοτέλη στη Χαλκιδική, αποφάσισε η αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα Ζωγράφου, λόγω του υψηλού κινδύνου εκδήλωσης φωτιάς.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας αρχικά είχε αποφασιστεί να διαρκέσει ως το πρωί του Δεκαπενταύγουστου. Η Χαλκιδική ωστόσο μπήκε αύριο σε «πορτοκαλί» συναγερμό για τις φωτιές με αποτέλεσμα οι απαγορεύσεις να πάρουν παράταση άλλες 24 ώρες.

Το «lockdown» αφορά κάθε πεζό και τροχοφόρο στις εξής περιοχές:

  • Χερσόνησο Κασσάνδρας (από Κασσανδρινό μέχρι Αγία Παρασκευή), «Αράπης» και «Χαλκοβούνι» Τ.Κ. Παλιουρίου),
  • Χερσόνησο Σιθωνίας (Κορυφογραμμή Δραγουνδέλι από Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό μέχρι και την Συκιά) και δήμο
  • Αριστοτέλη (Κομίτσα μέχρι Ουρανούπολη – Τσάμια Στρατωνίκης – Φυσώκα – Σκοπευτήριο).

Η θερμοκρασία αύριο στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας θα φτάσει ως και τους 39 βαθμούς Κελσίου με τους ανέμους να «αγγίζουν» ακόμη και τα 6 μποφόρ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλκιδική: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε 3 δήμους μέχρι την Παρασκευή λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης φωτιάς"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024, προβλέπεται:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Σποράδων)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Περιφερειακές Ενότητες των Κυκλάδων)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
  • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Χαλκιδικής, συμπεριλαμβανομένου του Αγίου Όρους)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Θάσου, ΠΕ Έβρου, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας)

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Τετάρτη 15 Αυγούστου 2024

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024"

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί πλαστική κουτάλα και ζητάει από τους καταναλωτές να μην τη χρησιμοποιήσουν

Ο ΕΦΕΤ διενήργησε δειγματοληψία στο προϊόν «Κουτάλα FULLÄNDAD», και το δείγμα βρέθηκε «μη κανονικό» επειδή διαπιστώθηκε μετανάστευση πρωτοταγών αρωματικών αμινών σε συγκέντρωση που υπερβαίνει το ανώτατο νομοθετικά επιτρεπόμενο όριο για τη χρήση της σε επαφή με τρόφιμα.

Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Παρακολούθησης Παραγόντων Ασφάλειας των Τροφίμων του έτους 2024 – Επίσημος Έλεγχος των Υλικών και Αντικειμένων που Προορίζονται να Έρθουν σε Επαφή με τα Τρόφιμα», σε συνεργασία με την Β’ Χημική Υπηρεσία Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους της Α.Α.Δ.Ε., διενήργησε δειγματοληψία στο προϊόν «Κουτάλα FULLÄNDAD», πλαστική κουτάλα πολυαμιδίου γκρι χρώματος και μήκους 33 cm με την εμπορική ονομασία «Κουτάλα FULLÄNDAD» και κωδικό προϊόντος 203.929.88.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίμωση του ΕΦΕΤ, το δείγμα βρέθηκε «Μη Κανονικό» επειδή διαπιστώθηκε μετανάστευση πρωτοταγών αρωματικών αμινών σε συγκέντρωση που υπερβαίνει το ανώτατο νομοθετικά επιτρεπόμενο όριο για τη χρήση της σε επαφή με τρόφιμα.

Το εν λόγω προϊόν διατέθηκε από την επιχείρηση HOUSEMARKET ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΕΙΔΩΝ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ (ΙΚΕΑ).

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την εν λόγω επιχείρηση την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος (φωτογραφίες κάτωθι), να μην το χρησιμοποιήσουν.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί πλαστική κουτάλα και ζητάει από τους καταναλωτές να μην τη χρησιμοποιήσουν"

Χαλκιδική: Έκκληση από τον Δήμο Πολυγύρου σε κατοίκους και επισκέπτες για λελογισμένη χρήση νερού

Το νερό μειώνεται στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και η ανησυχία για τις επόμενες μέρες εντείνεται. Τι ζητάει ο Δήμος από ντόπιους και τουρίστες.

Έκκληση σε κατοίκους και επισκέπτες για λελογισμένη χρήση του νερού και για αποφυγή πρακτικών που οδηγούν στην κατασπατάλησή του, όπως για παράδειγμα πλύσιμο αυλών, αυτοκινήτων και δρόμων, για καλλιέργεια και πότισμα κήπων, απευθύνει ο Δήμος Πολυγύρου στη Χαλκιδική.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως οι «οι παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με τον ήπιο χειμώνα, έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τον Δήμο Πολυγύρου, όπως και τις περισσότερες περιοχές της χώρας, σε ό,τι αφορά τα αποθέματα νερού».

Προστίθεται πως «οι ανάγκες διαρκώς αυξάνονται, με την κορύφωση της τουριστικής περιόδου και η κατανάλωση νερού έχει χτυπήσει κόκκινο.

Για το λόγο αυτό κρίνεται επιβεβλημένη η ανάγκη να γίνει σωστή διαχείριση, ώστε να μπορέσει ο δήμος να ανταποκριθεί, όσο είναι δυνατό, στις απαιτήσεις του κόσμου».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλκιδική: Έκκληση από τον Δήμο Πολυγύρου σε κατοίκους και επισκέπτες για λελογισμένη χρήση νερού"

Hellenic Train: Διακόπτονται από 18 Αυγούστου τα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Σέρρες και Δράμα

Διακόπτονται τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στα τμήματα μεταξύ Θεσσαλονίκης – Σερρών και Θεσσαλονίκης – Δράμας από 18.08.2024 έως 30.09.2024 λόγω αναγκαίων εργασιών στην υποδομή που θα εκτελεστούν από τον διαχειριστή υποδομής Ο.Σ.Ε., σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού τα παραπάνω δρομολόγια θα υποκατασταθούν με λεωφορεία.

Ειδικότερα:

c3632 Θεσσαλονίκη – Σέρρες με ώρα αναχώρησης 5:55

c3633 Σέρρες – Θεσσαλονίκη με ώρα αναχώρησης 9:15

c1634 Θεσσαλονίκη – Δράμα με ώρα αναχώρησης 15:15

c1635 Δράμα – Θεσσαλονίκη με ώρα αναχώρησης 20:00

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια το επιβατικό κοινό θα πρέπει να ενημερώνετε από τα κατά τόπους εκδοτήρια, την ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων (https://tickets.hellenictrain.gr/), την εφαρμογή της Hellenic Train για κινητές συσκευές (HellenicTrain App), ή το 14511 (τηλέφωνο εξυπηρέτησης επιβατών).

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Hellenic Train: Διακόπτονται από 18 Αυγούστου τα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Σέρρες και Δράμα"

Ρέθυμνο: Στην «τσιμπίδα» δύο δράστες επίθεσης με καυστικό υγρό - Χτύπημα κατά παραγγελία

Στη σύλληψη δύο Ελλήνων για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος νεαρού, προχώρησαν οι αρχές στο Ρέθυμνο, αποδίδοντάς τους την κατηγορία της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης βλάβης.

Η σύλληψη έγινε από αστυνομικούς της Ασφαλείας Ρεθύμνου μετά από ένταλμα σύλληψης που αφορούσε τα δύο πρόσωπα, ως αυτουργό και ηθικό αυτουργό, σε βάρος Έλληνα.

Συγκεκριμένα, το πρωί της 31ης Ιουλίου, σε περιοχή του Ρεθύμνου, δυο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα έριξαν άγνωστης σύστασης υγρό στο πρόσωπο και στον λαιμό του θύματος, ο οποίος προχωρούσε προς την εργασία του.

Από την Ασφάλεια ταυτοποιήθηκαν ως δράστες οι δυο Έλληνες, οι οποίοι, όπως προέκυψε από την προανάκριση ενήργησαν κατ΄ εντολή έτερου Έλληνα και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τους για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον ανακριτή Ρεθύμνης.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρέθυμνο: Στην «τσιμπίδα» δύο δράστες επίθεσης με καυστικό υγρό - Χτύπημα κατά παραγγελία "

14χρονος διέρρηξε τέσσερα καταστήματα στο Αγρίνιο

Μεγάλες ζημιές προκάλεσαν σε τρία καταστήματα στο Αγρίνιο δυο νεαροί σπάζοντας τις κεντρικές εισόδους με σκοπό να κλέψουν χρήματα, τα ξημερώματα της Δευτέρας. Μάλιστα, ο ένας από τους δράστες που είναι ανήλικος συμμετείχε και σε άλλη απόπειρα διάρρηξης την προηγούμενη ημέρα.

Οι δύο δράστες ηλικίας 18 και 14 χρόνων εισέβαλαν διαδοχικά σε δύο πρατήρια υγρών καυσίμων, όμως μόνο στο ένα από αυτά βρήκαν 20 ευρώ. Έτσι, λίγο αργότερα “χτύπησαν” με τον ίδιο τρόπο άλλο ένα κατάστημα από την ταμειακή μηχανή του οποίου άρπαξαν 304 ευρώ. Ωστόσο, το πρωί της Τρίτης τους εντόπισαν αστυνομικοί της Ασφάλειας και τους συνέλαβαν.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι τα ξημερώματα της Κυριακής ο 14χρονος μαζί με άγνωστους συνεργούς του είχε αποπειραθεί να σπάσει την πόρτα και άλλου πρατηρίου υγρών καυσίμων, χωρίς να κλέψει κάτι. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ο οποίος άσκησε δίωξη και στους γονείς του 14χρονου για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " 14χρονος διέρρηξε τέσσερα καταστήματα στο Αγρίνιο"

Χαλκιδική: Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες για τον πνιγμό της 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης – Πραγματογνωμοσύνη ζήτησε ο εισαγγελέας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τον θάνατο του οκτάχρονου κοριτσιού σε πισίνα κατασκήνωσης, στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τη σύλληψη της ομαδάρχισσας και του αρχηγού της κατασκήνωσης, η Ελληνική Αστυνομία αναζητεί και τον νόμιμο εκπρόσωπο ώστε να του περάσει χειροπέδες στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr ο εισαγγελέας έχει διατάξει πραγματογνωμοσύνη στην πισίνα της κατασκήνωσης, στον χώρο δηλαδή όπου το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Θέλει να διαπιστώσει εάν είναι κατάλληλες οι συνθήκες για την ασφάλεια και τη φύλαξη παιδιών, ενώ ίδιο έλεγχο έχει διατάξει και συνολικά στην κατασκήνωση, καθώς εάν εντοπιστούν παραλείψεις, ενδέχεται ακόμη και το σφράγισμά της.

Αφέθηκε ελεύθερος και ο αρχηγός της κατασκήνωσης – Ψάχνουν στην Αθήνα τον νόμιμο εκπρόσωπο

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, μετά την ομαδάρχισσα αφέθηκε ελεύθερος και ο αρχηγός της κατασκήνωσης, ο οποίος κατηγορείται και αυτός για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας. Παρόλα αυτά οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο του αυτοφώρου ψάχνουν να εντοπίσουν και να περάσουν χειροπέδες και στον νόμιμο εκπρόσωπο της κατασκήνωσης, ο οποίος είναι κάτοικος Αθηνών και ηλικίας 72 ετών.

Βαρύ το κλίμα στη γειτονιά του παιδιού

Την ίδια ώρα, η γειτονιά στην περιοχή της Ξηροκρήνης, του δήμου Θεσσαλονίκης βιώνει τον δικό της πόνο για την απώλεια του κοριτσιού. Συγγενικά πρόσωπα έχουν συγκεντρωθεί στην κατοικία του παιδιού αναζητώντας απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα: πώς και γιατί βρέθηκε το παιδάκι μόνο του στην πισίνα της κατασκήνωσης, που είχε ως αποτέλεσμα τον πνιγμό του – σύμφωνα και με την ιατροδικαστική εξέταση. Τα ευρήματα «έδειξαν» ότι το παιδάκι πέθανε από πνιγμό, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές πληροφορίες ότι εντοπίστηκε μόνο του μέσα στην πισίνα της κατασκήνωσης.

Το χρονικό της τραγωδίας 

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η απουσία του κοριτσιού έγινε αντιληπτή όταν η αρμόδια ομαδάρχισσα ξεκίνησε να κάνει καταμέτρηση των παιδιών από τα σπιτάκια. Τότε, σήμανε συναγερμός σε όλη την κατασκήνωση και ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό του παιδιού. Δυστυχώς, όμως, λίγο αργότερα εντοπίστηκε νεκρό μέσα στην πισίνα, με τις συνθήκες για τα ακριβή αίτια να ερευνώνται.

Το παιδάκι αρχικά μεταφέρθηκε διασηληνωμένο στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, χωρίς τις αισθήσεις του. Από εκεί έγινε η διακομιδή προς το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ανακοίνωση εξέδωσε η κατασκήνωση για τον θάνατο της 8χρονης, τονίζοντας πως «Θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο στη διερεύνηση των συνθηκών». 
 
thesstoday
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλκιδική: Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες για τον πνιγμό της 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης – Πραγματογνωμοσύνη ζήτησε ο εισαγγελέας"

Πώς ξεκίνησε η φωτιά στην Αττική: Το σενάριο για βραχυκύκλωμα σε καλώδια ηλεκτροδότησης

Το πώς ξεκίνησε η καταστροφική φωτιά στη βορειοανατολική Αττική, η οποία ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής 11 Αυγούστου από τον Βαρνάβα, ψάχνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Μαρτυρία πολίτη αποδίδει το αίτια σε βραχυκύκλωμα στύλου της ΔΕΗ.

Ο 76χρονος, κάτοικος του χωριού Αμάλθεια, υποστηρίζει πως η «πύρινη λαίλαπα» που ξεκίνησε στις 15:03 της Κυριακής, ξεκίνησε δίπλα στο σπίτι του πολύ πιθανό από βραχυκύκλωμα σε κολώνα ηλεκτροδότησης που έχει τοποθετηθεί στη γωνία της κατοικίας του.

Ο 76χρονος έδωσε κατάθεση στο Ανακριτικό της Πυροσβεστικής με στελέχη να έχουν σπεύσει στο σημείο προκειμένου να ελέγξουν εάν υπάρχουν ευρήματα που να συνηγορούν ως προς τα λεγόμενα του.

Όπως διαπιστώθηκε πάνω στον ξύλινο στύλο υπάρχει ένα καψαλισμένο σημείο. Σε αυτό ακριβώς το σημείο υπήρξε μια φθορά σε μεταλλικό στήριγμα. Δημιουργήθηκε βραχυκύκλωμα στα καλώδια και, σύμφωνα με τον 76χρονο που μίλησε στον ΣΚΑΪ, είναι πάρα πολύ πιθανό να έπεσε ένα πυρακτωμένο κομμάτι των καλωδίων στα ξερά χόρτα, πυροδοτώντας την «κόλαση φωτιάς».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς ξεκίνησε η φωτιά στην Αττική: Το σενάριο για βραχυκύκλωμα σε καλώδια ηλεκτροδότησης"

Εύβοια: Απατεώνες έπεισαν 72χρονη να τους δώσει χρυσές λίρες αξίας 80.000 ευρώ για δήθεν χειρουργείο της κόρης της

Θύμα απατεώνων που την έπεισαν να τους δώσει λίρες αξίας 80.000 ευρώ για δήθεν άμεσο χειρουργείο της κόρη της έπεσε μια 72χρονη γυναίκα στο Αλιβέρι της Εύβοιας.

Σύμφωνα με τη μήνυση της γυναίκας οι άγνωστοι απατεώνες που την πήραν τηλέφωνο υποδύθηκαν τους γιατρούς και της είπαν ότι η κόρη της πρέπει να χειρουργηθεί στο πόδι.

Μετά από αλλεπάλληλα τηλέφωνα η 72χρονη πείσθηκε με τους απατεώνες να μην διστάζουν να της ζητήσουν να τους δώσει τα χρήματα μέσα στο κατάστημά της με παιδικά ρούχα.

Έτσι η γυναίκα παρέδωσε τις χρυσές λίρες μέσα σε αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με τους απατεώνες να φεύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση και να αναζητούνται.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Εύβοια: Απατεώνες έπεισαν 72χρονη να τους δώσει χρυσές λίρες αξίας 80.000 ευρώ για δήθεν χειρουργείο της κόρης της"

Συνελήφθη και ο 34χρονος αρχηγός της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική για τον θάνατο της 8χρονης σε πισίνα – Η ανακοίνωση των υπευθύνων

Μία ακόμη σύλληψη έγινε από την ΕΛ.ΑΣ. για τον θάνατο του οκτάχρονου κοριτσιού σε πισίνα κατασκήνωσης στην Κρυοπηγή της Χαλκιδικής. Ειδικότερα, οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν σήμερα τα ξημερώματα στη σύλληψη του 34χρονου αρχηγού της κατασκήνωσης, ο οποίος οδηγήθηκε σήμερα στο Αστυνομικό Τμήμα της Κασσάνδρας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ συνελήφθη η 19χρονη ομαδάρχισσα, η οποία ήταν υπεύθυνη για την εποπτεία του παιδιού.

Σημειώνεται πως η κατασκήνωση όπου βρισκόταν το κορίτσι, περίπου 12 ώρες μετά τον θάνατο του παιδιού, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία παρουσιάζει συνοπτικά όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν του μοιραίου συμβάντος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση: «Σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου, αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτιά τους για τη μεσημεριανή ανάπαυση, διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης.

Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Στην κατασκηνώτρια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που καλέστηκε αμέσως στον χώρο.

Ασθενοφόρο μετέφερε την κατασκηνώτρια στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριάς μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος».

Ο τηλεοπτικός σταθμός Mega μετέδωσε ότι υπάρχει και η εκδοχή ότι το κορίτσι βγήκε από το δωμάτιο την ώρα της κατάκλισης και πήγε και βούτηξε μόνο του στην πισίνα, όταν ο ναυαγοσώστης δεν ήταν εκεί.

Η απουσία του κοριτσιού έγινε αντιληπτή από την ομαδάρχισσα, η οποία άρχισε να κάνει καταμέτρηση των παιδιών από τα σπιτάκια. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην κατασκήνωση και ξεκίνησαν όλοι οι αρμόδιοι να ψάχνουν το μικρό κορίτσι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ελληνική Αστυνομία ειδοποιήθηκε στις 15:30 από το ΕΚΑΒ, που είχε ήδη σπεύσει στην κατασκήνωση με δύο ασθενοφόρα και συνοδεία γιατρού.

Στην κατασκήνωση έσπευσαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και εισαγγελέας, οι οποίοι εστίασαν σε τρία πρόσωπα-κλειδιά: την ομαδάρχισσα, τον ναυαγοσώστη της πισίνας, αλλά και τον υπεύθυνο της κατασκήνωσης.

Σε δηλώσεις του, ο παππούς του 8χρονου κοριτσιού, Άγγελος Καζάζης, είπε: «Δεν είχαμε καμία ενημέρωση από την κατασκήνωση. Ρώτησα αν είχαν ναυαγοσώστη και είπαν ότι είχαν. Και πώς σας έφυγε το παιδί; Κανείς δεν απάντησε».

Από την πλευρά της η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, ανέφερε: «Το ΕΚΑΒ έφτασε γρήγορα στο σημείο και προσπάθησαν με τα μέσα που είχαν να το σώσουν. Στη συνέχεια το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας, το διασωλήνωσαν και το έφεραν στο ΑΧΕΠΑ και από ό,τι άκουσα δεν είχε καλή κατάληξη. Θέλω να συλλυπηθώ τους γονείς».

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Α.Τ. Κασσάνδρας, ενώ «φως» στα ακριβή αίτια της τραγωδίας αναμένεται να δώσει η νεκροψία – νεκροτομή στη σορό της 8χρονης.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη και ο 34χρονος αρχηγός της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική για τον θάνατο της 8χρονης σε πισίνα – Η ανακοίνωση των υπευθύνων"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news