facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Φωτιές στην ΒΑ Αττική: Συνολικά πέντε τραυματίες πυροσβέστες

Πέντε πυροσβέστες τραυματίστηκαν συνολικά, ευτυχώς ελαφρά, από την διήμερη μάχη που έδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τις φλόγες στη βορειανατολική Αττική κατά την διάρκεια της σημερινής δύσκολης ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι είναι ελαφρά τραυματίες, ενώ δυο από αυτούς μεταφέρθηκαν προληπτικά στο 251 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιές στην ΒΑ Αττική: Συνολικά πέντε τραυματίες πυροσβέστες"

Φωτιά στην Αττική: Ήχησε το 112 στην περιοχή Βρανά Μαραθώνα

Νέο μήνυμα από το 112 στάλθηκε για τη μεγάλη φωτιά στην Αττική στην περιοχή Βρανά Μαραθώνα.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής «αν βρίσκεστε στην περιοχή Βρανά Μαραθώνα απομακρυνθείτε προς Νέα Μάκρη», εξαιτίας της φωτιάς στην Αττική.

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Αττική: Ήχησε το 112 στην περιοχή Βρανά Μαραθώνα"

Γλυφάδα: Συνελήφθησαν οι νεαροί που έβαλαν τη φωτιά -Δηλώσεις του δημάρχου

Σε εμπρησμό οφείλεται η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 08:00 το βράδυ της Δευτέρας (12/8) σε δύσβατη περιοχή, πίσω από το γήπεδο ποδοσφαίρου της Τερψιθέας, στη Γλυφάδα.

Δύο νεαροί εθεάθησαν «επί το έργον», κυνηγήθηκαν από κατοίκους, αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας. Η κατάσβεση της πυρκαγιάς ήταν άμεση.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Ευτυχώς όλα καλά. Εστία φωτιάς είχαμε λίγο πριν τις 8 το βράδυ σήμερα στην Άνω Γλυφάδα, στην Τερψιθέα, πίσω ακριβώς από το γήπεδο ποδοσφαίρου. Στο σημείο όπου ξεκίνησε η φωτιά, που είναι δύσβατο και μη προσβάσιμο από οχήματα, έφτασε άμεσα η πολιτική μας προστασία και οι εθελοντές μας που περιπολούσαν στην περιοχή και η πυροσβεστική που επιχείρησε μάλιστα με δύο ελικόπτερα και η πυρκαγιά έσβησε. Τα ελικόπτερα χρησιμοποίησαν το νερό από δεξαμενή που έχουμε εγκαταστήσει στην περιοχή και έτσι χωρίς καμία καθυστέρηση μπόρεσαν να επιχειρήσουν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο.

Από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας η σημερινή πυρκαγιά είναι αποτέλεσμα εμπρησμού.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, στην πολιτική μας προστασία και στους εθελοντές μας, στις εθελοντικές ομάδες γειτονικών Δήμων.

Είναι αυτονόητο ότι παραμένουμε σε διαρκή εγρήγορση και επιφυλακή όλο το βράδυ για να μην υπάρξει η παραμικρή αναζωπύρωση από τα καντηλάκια.

Συνεχίζουμε να παραμένουμε σε πλήρη επιφυλακή και επαγρύπνηση για τη συνέχεια της αντιπυρικής περιόδου.

Μακάρι να μην υπάρξει άλλο περιστατικό οπουδήποτε αλλού αυτές τις κρίσιμες ώρες για να παραμείνουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής συγκεντρωμένες στη Βορειοανατολική Αττική».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Γλυφάδα: Συνελήφθησαν οι νεαροί που έβαλαν τη φωτιά -Δηλώσεις του δημάρχου"

Β. Βαθρακογιάννης: Δεν έχουμε ενεργό μέτωπο, έχουμε εστίες

Σε ενημέρωσή του το βράδυ της Δευτέρας, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, για τις φωτιές στη ΒΑ Αττική, τόνισε ότι δεν υπάρχει ενιαίο ενεργό μέτωπο αλλά διάσπαρτες εστίες, ενώ τόνισε ότι δεν έχει υπάρξει αναφορά για αγνοούμενο άτομο στην περιοχή της πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Βελτίωση παρουσιάζει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εχθές στο Βαρνάβα και επεκτάθηκε στην βορειοανατολική Αττική. Οι επίγειες δυνάμεις παραμένουν ισχυρές. Πλέον δεν έχουμε μέτωπο πυρκαγιάς αλλά πολλές ενεργές εστίες, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του όρους της Πεντέλης και της λίμνης του Μαραθώνα».

«Επειδή την τελευταία ώρα, γίνεται αναφορά για αγνοούμενο άτομο στην περιοχή της πυρκαγιάς, σας γνωρίζουμε ότι στιγμής το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει δεχθεί κλήση ή κλήσεις για ανάλογο περιστατικό.
Οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε Αμπελεία Φαρσάλων, Πολιτικά Ευβοίας, Βόνη Ηρακλείου Κρήτης, Αγκυνάρα Πύργου Ηλείας και Ράγιο Θεσπρωτίας έχουν ελεγχθεί, ενώ οι πυρκαγιές σε Ξάνθη, Παλαιόπυργο Ναυπακτίας, και Τερψιθέα Γλυφάδας είναι οριοθετημένες. Ο αριθμός των κρατών που έχουν ανταποκριθεί στο αίτημα της χώρας μας για βοήθεια μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας έχει διευρυνθεί».

«Εκτός από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Τσεχία, στο αίτημα ανταποκρίθηκαν ακόμη 3 χώρες που θα διαθέσουν δυνάμεις και συγκεκριμένα: Η Σερβία ένα ελικόπτερο καθώς και 35 πυροσβέστες με 10 οχήματα, η Ρουμανία 44 πυροσβέστες με 4 υδροφόρα οχήματα και η Τουρκία δύο αεροσκάφη. Σημειώνεται ότι η Γαλλία πέραν του ενός ελικοπτέρου, θα αποστείλει και 200 πυροσβέστες με 28 υδροφόρα οχήματα.

Εφιστούμε την προσοχή όλων, δεδομένου ότι οι συνθήκες για την έναρξη πυρκαγιών παραμένουν επικίνδυνες όχι μόνο για αύριο Τρίτη αλλά και για τις επόμενες ημέρες».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Β. Βαθρακογιάννης: Δεν έχουμε ενεργό μέτωπο, έχουμε εστίες"

Έσβησε φωτιά στην Άνω Γλυφάδα - «Οι κάτοικοι κυνήγησαν εμπρηστές»

«Υπάρχουν κατηγορηματικά στοιχεία ότι πρόκειται για εμπρησμό, δύο νέοι άνθρωποι έβαλαν τη φωτιά» καταγγέλλει ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

Ο κ. Παπανικολάου, μιλώντας στο Open, ανέφερε πως «τους κυνήγησαν. Ευτυχώς είναι μικρό το κακό, το χειρότερο αποφεύχθηκε. Φοβηθήκαμε μην περάσει και πάει από πάνω η φωτιά».

Για την εξέλιξη της φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας είπε: «Όλα καλά σε μας έχει σβήσει η φωτιά, κάηκαν περίπου 3 στρέμματα, πάνω από το γήπεδο ποδοσφαίρου στην Τερψιθέα».

«Φτάσαμε αμέσως και 2 ελικόπτερα της πυροσβεστικής επιχείρησαν χωρίς καμία καθυστέρηση και ελέγχθηκε η φωτιά» σημείωσε.

Η φωτιά στη Γλυφάδα ξέσπασε περίπου στις 20:00 ενώ άμεση ήταν η παρέμβαση της Πυροσβεστικής που έσωσε την κατάσταση.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Έσβησε φωτιά στην Άνω Γλυφάδα - «Οι κάτοικοι κυνήγησαν εμπρηστές» "

Κάηκε στην Πεντέλη το σπίτι του 65χρονου που καταδικάστηκε για τη φωτιά στο Μάτι

Μαίνεται η φωτιά στην βορειοανατολική Αττική με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν τιτάνια «μάχη» για τον περιορισμό της. 

Ανάμεσα στους πληγέντες της φωτιάς είναι ο άνδρας που κατηγορείται για τη φωτιά στο Μάτι με 104 νεκρούς. 

Σύμφωνα με το STAR, ο άνδρας κατηγορήθηκε πως ευθύνεται για την τραγωδία βάζοντας φωτιά στα ξερόχορτα της αυλής του, στο Νταού Πεντέλης, έξι χρόνια πριν. 

Ο ίδιος είναι μόνιμος κάτοικος στο Νταού και τη Δευτέρα (12/8) κάηκε το σπίτι του. «Δεν έχω λόγια, δεν τον περιμέναμε αυτό», είπε ο 65χρονος. 

Ο 65χρονος πρωτόδικα καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε κάθειρξη τριών ετών και τώρα δικάζεται στο Εφετείο. 

«Το 2018 είχε ξεκινήσει η φωτιά στο σπίτι που κάηκε. Ο ίδιος ο κύριος είχε βάλει φωτιά με 10 μποφόρ αέρα, 40 βαθμούς θερμοκρασία. Δηλαδή ξυπνήσαμε μέσα στη φωτιά», είπε γείτονας του 65χρονου. 

«Κάηκε το σπίτι αυτουνού που έβαλε φωτιά το 2018», σχολίασε άλλη γείτονας. 

reader
Διαβάστε Περισσότερα » "Κάηκε στην Πεντέλη το σπίτι του 65χρονου που καταδικάστηκε για τη φωτιά στο Μάτι"

Γυναικοκτονία στη Λαμία: Σκότωσε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Τραγωδία το απόγευμα της Δευτέρας (12/8) στο Παγκράτι Λαμίας με 65χρονο να πυροβολεί και να σκοτώνει την 59χρονη γυναίκα του και στη συνέχεια να βάζει τέλος και στη δική του ζωή!

Την ησυχία του ζεστού απογεύματος στη συνοικία του Παγκρατίου, διέκοψαν οι πυροβολισμοί που ακούστηκαν πολλά τετράγωνα μακριά και έβγαλε όλη τη γειτονιά στο δρόμο.

Δυστυχώς όταν κάποιος από αυτούς μπήκε στο σπίτι του ζευγαριού είδε την άτυχη γυναίκα πεσμένη στο κρεββάτι πυροβολημένη στο στήθος, μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Ο δράστης και αυτόχειρας ήταν νεκρός στον καναπέ και σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport είχε βάλει την καραμπίνα στο στήθος του και τράβηξε την σκανδάλη βάζοντας τέλος και στη δική του ζωή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport πρόκειται για 65χρονο Λαμίωτη, κάτοικο της περιοχής, ο οποίος φέρεται να ζήλευε παθολογικά την 59χρονη γυναίκα του, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακόμη γνωστό αν προηγήθηκε κάποιος καβγάς σήμερα το απόγευμα, πριν γίνει το κακό.

Δείτε βίντεο:

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Γυναικοκτονία στη Λαμία: Σκότωσε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) "

Καιρός αύριο: Έως 6 μποφόρ οι άνεμοι και έως 39 βαθμούς η θερμοκρασία

Καλός θα είναι ο καιρός αύριο Τρίτη 13 Αυγούστου. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 39 και κατά τόπους κυρίως στα δυτικά τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 31 με 33 και τοπικά στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από αργά το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 και στα ηπειρωτικά έως 39, τοπικά 40 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορείων διευθύνσεων 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από αργά το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 38, τοπικά έως 39 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 33 και στη νότια Κρήτη έως 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στις Σποράδες τις πρωινές ώρες τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 με 39 και στις Σποράδες έως 32 βαθμούς Κελσίου.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Έως 6 μποφόρ οι άνεμοι και έως 39 βαθμούς η θερμοκρασία"

Φωτιά στην Αττική: Κάηκαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής στον Νέο Βουτζά, ένας τραυματίας

Δύο οχήματα της Πυροσβεστικής κάηκαν σε σημείο δυτικά του Νέου Βουτζά τη Δευτέρα (12/8) κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Αττική.

Ένας από τους πυροσβέστες υπέστη ελαφρά εγκαύματα ενώ οι άλλοι 3 είναι καλά στην υγεία τους.

Υπενθυμίζεται πως η κατάσταση από τις πυρκαγιές στην βορειοανατολική Αττική παραμένει δύσκολη, όπως την χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, κ. Βαθρακογιάννης.

Οι αναζωπυρώσεις και οι κηλιδώσεις είναι συνεχόμενες, δημιουργούν διαρκώς νέες εστίες και εξαπλώνονται αστραπιαία, υποβοηθούμενες από τους πολύ ισχυρούς ανέμους. Αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις πυρόσβεσης αντιμετωπίζουν μέτωπα σε Νταού Πεντέλης, Παλιά και Νέα Πεντέλη, Μαραθώνα προς Γραμματικό, Διόνυσο και Πάτημα Βριλησσίων ενώ η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε Αφίδνες και Καλέντζι.

Επιχειρούν 702 πυροσβέστες με 27 ομάδες δασοκομάντος, 199 οχήματα και Εθελοντές με τη συνδρομή όλων των φορέων Πολιτικής Προστασίας.

Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 35 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 17 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 3 για το συντονισμό τους. «Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι, η περίμετρος της πυρκαγιάς είναι μεγάλη και σε πολλές περιπτώσεις, τα εναέρια μέσα δεν είναι διακριτά, λόγω της διασποράς τους αλλά και των πυκνών καπνών» είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Φωτιά στην Αττική: Κάηκαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής στον Νέο Βουτζά, ένας τραυματίας"

Φωτιά στην Αττική: Οι φλόγες έφτασαν στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου

Η φωτιά στην Αττική έφτασε και στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου, καθώς οι φλόγες καίνε στην Πεντέλη.

Οι υπεύθυνοι του Εθνικού Αστεροσκοπείου δημοσίευσαν σχετική φωτογραφία στο Facebook, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, στη λεζάντα:

«Δυστυχώς, η μεγάλη δασική πυρκαγιά επεκτάθηκε μόλις και στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Λόφο Κουφού στην Πεντέλη, απειλώντας σημαντικές εγκαταστάσεις, τεχνολογίες, κόπους και προσπάθειες ερευνητικές χρόνων».

Η φωτογραφία που δημοσίευσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο:

«Δίνουν μάχη οι πυροσβέστες, για να σώσουν το Αστεροσκοπείο»

Είναι συγκλονιστικές οι εικόνες που μεταδίδει το συνεργείο του «Alpha» από το Εθνικό Αστεροσκοπείο.

Όλοι οι υπάλληλοι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή και στο σημείο βρίσκονται τρία οχήματα της Πυροσβεστικής, που προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά, η οποία έχει περικυκλώσει τις εγκαταστάσεις. Επίσης, ακριβώς απέναντι από το Αστεροσκοπείο ένα σπίτι έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Οι πυροσβέστες παλεύουν παράλληλα σε δύο σημεία, ρίχνοντας με ένα κανονάκι μία στο τηλεσκόπιο και μία στο φλεγόμενο σπίτι.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Αττική: Οι φλόγες έφτασαν στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου"

Φωτιές: Υποχρεωτική παύση χειρωνακτικών εργασιών σε εξωτερικό χώρο στον βορειοανατολικό τομέα Αττικής

Εξαιτίας των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή της βορειανατολικής Αττικής, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με εγκύκλιο που εξέδωσε σήμερα καθιστά υποχρεωτική την άμεση παύση χειρωνακτικών εργασιών σε εξωτερικό χώρο μέχρι και αύριο Τρίτη (13/8) και καλεί τους εργοδότες επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, στο πλαίσιο της θεσμικά προβλεπόμενης υποχρέωσής τους, να προστατεύουν την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

Συγκεκριμένα:

- Οι εργοδότες επιχειρήσεων που βρίσκονται σε περιοχές που πλήττονται από τις πυρκαγιές οφείλουν, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρ.32, ν.5053/2023, να συμμορφώνονται άμεσα με τα μέτρα που λαμβάνουν οι αρμόδιες δημόσιες αρχές, ιδίως μέτρα που αφορούν στην υποχρεωτική εκκένωση ή την προληπτική απομάκρυνση πολιτών.

- Για τους εργαζόμενους επιχειρήσεων που βρίσκονται στον Βορειανατολικό Τομέα Αττικής και για τις ημέρες Δευτέρα 12.08.2024 και Τρίτη 13.08.2024, καθίσταται υποχρεωτική η παύση εργασιών σε χειρωνακτικές εργασίες που εκτελούνται σε εξωτερικό χώρο, ενδεικτικά αναφερόμενες, εργασίες σε τεχνικά και οικοδομικά έργα, εργοτάξια, διανομή και μεταφορά προϊόντων και αντικειμένων με δίτροχο όχημα (delivery) κ.λπ.

Η παύση εργασιών δεν εφαρμόζεται σε δραστηριότητες που αφορούν σημαντικές και κοινωνικά κρίσιμες υποδομές στους τομείς της υγείας, των μεταφορών, της κοινής ωφέλειας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης (M.M.E), καθώς και των υπηρεσιών/εργασιών που είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση των εξελισσόμενων πυρκαγιών και την διάσωση και περίθαλψη ανθρώπων και ζώων. Η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της ζωής είναι και σε αυτές τις περιπτώσεις υποχρεωτική.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη των εγκύκλιο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Φωτιές: Υποχρεωτική παύση χειρωνακτικών εργασιών σε εξωτερικό χώρο στον βορειοανατολικό τομέα Αττικής"

Αντιδήμαρχος Πεντέλης: «Η φωτιά καίει τον προαύλιο χώρο του δημαρχείου – Δεν γνωρίζω αν έχει καεί η Μονή Πεντέλης»

Στιγμές αποκάλυψης ζει η βορειοανατολική Αττική, με την Πεντέλη να έχει παραδοθεί στην πύρινη λαίλαπα. Από τη φωτιά δεν γλίτωσε ούτε το Δημαρχείο της περιοχής, το προαύλιο του οποίου παραδόθηκε στις φλόγες.

Ο αντιδήμαρχος Πεντέλης, Γιάννης Ζούνης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του «Open» δήλωσε πως η φωτιά καίει το προαύλιο του Δημαρχείου.

«Η φωτιά είναι στην κεντρική πλατεία της Πεντέλης, στο παλιό Δημαρχείο και καίει τον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου της παλαιάς Πεντέλης. Δεν έχω εικόνα τι έχει γίνει με τα σπίτια. Πέρασε η φωτιά από το μοναστήρι της Πεντέλης, έπιασε ο περιβάλλων χώρος του μοναστηριού και πέρασε στο Δημαρχείο.

Δεν μπορώ να διακρίνω αν έχει σωθεί η Μονή Πεντέλης. Είναι πολύ έντονοι οι καπνοί».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιδήμαρχος Πεντέλης: «Η φωτιά καίει τον προαύλιο χώρο του δημαρχείου – Δεν γνωρίζω αν έχει καεί η Μονή Πεντέλης»"

Φωτιά στην Αττική: Μήνυμα του 112 για εκκένωση στον Διόνυσο

Το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους του Διονύσου, ζητώντας να εκκενώσουν την περιοχή, καθώς πλησιάζει απειλητικά η φωτιά που καίει στην Αττική.

Το μήνυμα του 112 ανέφερε τα εξής:

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Διόνυσος.

Αν βρίσκεται στην περιοχή απομακρυνθείτε μέσω Λεωφόρου Θησέως προς Κηφισιά».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Αττική: Μήνυμα του 112 για εκκένωση στον Διόνυσο"

Φωτιά στην Αττική: Εκκενώνεται προληπτικά το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ

Την προληπτική εκκένωση του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» διέταξε το υπουργείο Υγείας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νοσοκομείο βρίσκεται σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από τις φλόγες. 

Στον χώρο οδηγούνται ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για να γίνει η μεταφορά των ασθενών. Συνολικά 37 ασθενείς αναμένεται να μεταφερθούν στο Παμμακάριστος στα Ανω Πατήσια και στο Σπηλιοπούλειο, στη Νέα Ιωνία.

Οι 37 ασθενείς του νοσοκομείου μεταφέρονται σε Παμμακάριστο και Σπηλιοπούλειο. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Φωτιά στην Αττική: Εκκενώνεται προληπτικά το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ"

Φωτιά στην Αττική: Δωρεάν διέλευση από σταθμούς διοδίων για τη διευκόλυνση των πυρόπληκτων χρηστών

Κατόπιν επικοινωνίας του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Νέας Οδού & Κεντρικής Οδού, Ροδιανό Αντωνακόπουλο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, Γιώργο Συριανό, αποφασίστηκε αρχικά το άνοιγμα αμφίπλευρα των διοδίων Αφιδνών και των πλευρικών διοδίων Καπανδριτίου, καθώς και των διοδίων της Αττικής Οδού, από τα Διόδια Μεταμόρφωσης (Κόμβος 8) με κατεύθυνση ανατολικά έως και το Αεροδρόμιο και το Μαρκόπουλο (τέρμα), όπως και από τον κόμβο Υ8 (Παλλήνη) της Περιφερειακής Υμηττού.

Ειδικότερα, η δωρεάν διέλευση έχει ήδη τεθεί σε ισχύ και θα διατηρηθεί έως τις 00:00 τα μεσάνυχτα.

Θα υπάρξει επαναξιολόγηση της κατάστασης. Θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση εάν απαιτηθεί παράταση του έκτακτου αυτού μέτρου.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Αττική: Δωρεάν διέλευση από σταθμούς διοδίων για τη διευκόλυνση των πυρόπληκτων χρηστών"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Τρίτη 13 Αυγούστου 2024, προβλέπεται:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)

χαρτης

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Τρίτη 13 Αυγούστου 2024"

Φωτιά στην Αττική: Η εικόνα από όλα τα πύρινα μέτωπα – Διακοπές κυκλοφορίας σε Πεντέλη, Μαραθώνα, Νέα Μάκρη και Διόνυσο

Δεν έχουν τέλος οι αναζωπυρώσεις της φωτιάς στα μεγάλα «μέτωπα» που καίνε στη βορειοανατολική Αττική, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μπαράζ εκκενώσεων.

Η φωτιά «πολιορκεί» τη βορειοανατολική Αττική, τη στιγμή που οι άνεμοι πνέουν ισχυροί πάνω από 8 μποφόρ και με ριπές 80 χλμ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα, γύρω στις 14.30 το μεσημέρι της Δευτέρας, τα παρακάτω πύρινα μέτωπα είναι σε πλήρη εξέλιξη.

– Μετά τη λίμνη του Μαραθώνα με κατεύθυνση προς τις Αφίδνες.

– Από το Γραμματικό προς τον Μαραθώνα.

-Από τις κορυφές της Πεντέλης με κατεύθυνση προς το Στρατιωτικό Νοσοκομείο 414.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει το μέτωπο στη Νέα Μάκρη, ενώ, όπως τόνισε νωρίτερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, βελτιωμένη είναι η εικόνα σε Διόνυσο, Βαρνάβα και Μικροχώρι.

Σε όλα τα μέτωπα επιχειρούν πολύ ισχυρές επίγειες δυνάμεις και πολλά εναέρια μέσα. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιχειρούν 685 πυροσβέστες, 27 ομάδες δασοκομάντος, 190 οχήματα και 32 εναέρια μέσα (17 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα).

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, από χθες το βράδυ έως σήμερα αστυνομικοί που συνδράμουν το έργο της Πυροσβεστικής έχουν προχωρήσει σε πάνω από 250 απεγκλωβισμούς ατόμων από τις πληγείσες περιοχές της Αττικής. Ειδικότερα, επιχειρούν 380 αστυνομικοί με 77 οχήματα, 36 δίκυκλα, 3 λεωφορεία και 4 βαν.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λόγω της πυρκαγιάς πραγματοποιείται εκτροπή της κυκλοφορίας στους εξής δρόμους:

1) Είσοδος οικισμού Βαρνάβα.

2) Λεωφόρος Μαραθώνος, από την οδό Μ. Αλεξάνδρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη λίμνη Μαραθώνα.

3) Μαντά και Καπανδριτίου στο ρεύμα προς Βαρνάβα.

4) Έξοδος χωριού Γραμματικού.

5) Λεωφόρος Διονύσου, θέση Ανατολή.

6) Λεωφόρος Μαραθώνος και Αναπαύσεως.

7) Λεωφόρος Μαραθώνος και Εχετλού.

8) Λεωφόρος Διονύσου και Αγ. Ιωάννου.

9) Κόμβος Αγ. Στεφάνου.

10) Λεωφόρος Διονύσου και Δημοκρατίας.

11) Βασιλέως Γεωργίου Β’ και Ιπποκράτους.

12) Κλεισθένους και Αναπαύσεως.

13) Πεντέλης και Αναπαύσεως.

14) Πλατεία Παλαιάς Πεντέλης.

15) Ελαιώνων και λεωφόρο Μαραθώνος.

16) Ελ. Βενιζέλου και λεωφόρο Μαραθώνος.

17) Κύπρου και λεωφόρο Μαραθώνος.

18) Χρ. Αδαμοπούλου και λεωφόρο Μαραθώνος.

19) Λεωφόρο Διονύσου και λεωφόρο Μαραθώνος.

20) Ξενίας και Αγ. Παντελεήμονος.

21) Λ. Διονύσου στο ύψος του γηπέδου Διονύσου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Διόνυσο.

22) Μιαούλη και Κολοκοτρώνη.

23) Σουλίου και Δημοκρατίας.

24) Σουλίου και λεωφόρο Μαραθώνος.

25) Λεωφόρο Μαραθώνος και Δημοκρατίας.

26) Λεωφόρο Μαραθώνος και Φλέμινγκ.

27) Λεωφόρο Μαραθώνος και Αττικής Οδού.

28) Λεωφόρο Μαραθώνος και Σταυρού.

29) Πλατεία Σταμάτας και Μ. Αλεξάνδρου.

30) Ανθούσας και Ιάσωνος.

31) Λεωφόρο Μαραθώνος και Αρτέμιδος.

32) Λεωφόρο Διονύσου και Αρτέμιδος, κλειστή η Αρτέμιδος.

33) Λάμπη Σουβαλιώτη μπροστά από την καφετέρια «Παλιάτσος».

34) Ελ. Βενιζέλου μπροστά από την Ιερά Μονή Πεντέλης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Αττική: Η εικόνα από όλα τα πύρινα μέτωπα – Διακοπές κυκλοφορίας σε Πεντέλη, Μαραθώνα, Νέα Μάκρη και Διόνυσο"

Φωτιές στην βορειοανατολική Αττική: 250 άτομα απεγκλώβισε η αστυνομία

Η ΕΛΑΣ έχει διαθέσει μεγάλο αριθμό δυνάμεων για την απομάκρυνση πολιτών που κινδυνεύουν στις περιοχές που πλήττονται από τη μεγάλη φωτιά που καίει από χθες στη βορειοανατολική Αττική.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, στην περιοχή επιχειρούν 380 αστυνομικοί με 77 οχήματα, 36 μηχανές, τρία λεωφορεία και τέσσερα βαν.

Παράλληλα, από χθες αστυνομικοί προχώρησαν στον απεγκλωβισμό 250 ατόμων τα οποία κινδύνευαν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιές στην βορειοανατολική Αττική: 250 άτομα απεγκλώβισε η αστυνομία"

Κως: Αγγλίδα τουρίστρια κατήγγειλε ότι τη βίασε 29χρονος Νιγηριανός – Συνελήφθη ο δράστης

Θύμα βιασμού έπεσε σύμφωνα με καταγγελία της 26χρονη Αγγλίδα γύρω στις 6 το πρωί του Σαββάτου 10 Αυγούστου στην Κέφαλο.

Συγκεκριμένα η νεαρή κοπέλα κατήγγειλε ότι ενώ βρισκόταν έξω από μαγαζί και κάπνιζε, ένας άνδρας προέβη σε γενετήσιες πράξεις, εξαναγκάζοντάς την σε πράξεις συνουσίας.

Η 26χρονη περιέγραψε τον δράστη στους αστυνομικούς, οι οποίοι προσήγαγαν άτομα τα οποία έμοιαζαν με την περιγραφή, με την κοπέλα τελικά να αναγνωρίζει τον δράστη, ο οποίος είναι ένας 29χρονος Νιγηριανός.

Ο άνδρας συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ σήμερα Κυριακή θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω.

kosnews24

Διαβάστε Περισσότερα » "Κως: Αγγλίδα τουρίστρια κατήγγειλε ότι τη βίασε 29χρονος Νιγηριανός – Συνελήφθη ο δράστης"

Φωτιά στην Αττική: Στο λιμάνι του Λαυρίου αντί της Ραφήνας θα καταπλέουν προσωρινά όλα τα πλοία

Με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη, εξαιτίας της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βορειοανατολική Αττική, και κατόπιν αιτήματος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), όλοι οι σημερινοί προγραμματισμένοι κατάπλοι και απόπλοι επιβατηγών πλοίων από και προς το λιμάνι της Ραφήνας θα εκτρέπονται προς το λιμάνι του Λαυρίου.

Η αποεπιβίβαση επιβατών και οχημάτων θα γίνεται στο λιμάνι του Λαυρίου προκειμένου να μην τεθούν σε κίνδυνο οι επιβάτες και να διευκολυνθούν οι πυροσβεστικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Αττική: Στο λιμάνι του Λαυρίου αντί της Ραφήνας θα καταπλέουν προσωρινά όλα τα πλοία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news