facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Ζαπορίζια: Διεκόπη η σύνδεση του σταθμού με την κύρια γραμμή ηλεκτρικής ενέργειας

Η σύνδεση του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, στην Ουκρανία, με την τελευταία εναπομείνασα κύρια εξωτερική γραμμή παροχής ηλεκτρικής ενέργειας διεκόπη εκ νέου, ωστόσο ο σταθμός συνεχίζει να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο μέσω μιας εφεδρικής γραμμής, ανακοίνωσε το Σάββατο ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (IAEA).

Οι εμπειρογνώμονες πυρηνικής επιτήρησης του ΟΗΕ που βρίσκονται στον πυρηνικό σταθμό ενημερώθηκαν από το ουκρανικό προσωπικό που τον λειτουργεί, παρότι βρίσκεται υπό την κατοχή των ρωσικών στρατευμάτων, ότι η τέταρτη επιχειρησιακή γραμμή ηλεκτρικού ρεύματος 750 Kilovolt της μονάδας είναι εκτός λειτουργίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Σημειώνεται ότι έχει ήδη διακοπεί η σύνδεση με τρεις άλλα κύριες γραμμές.

Ωστόσο, οι ειδικοί του ΔΟΑΕ ενημερώθηκαν ότι μια εφεδρική γραμμή που συνδέει την εγκατάσταση με έναν κοντινό θερμοηλεκτρικό σταθμό συνεχίζει να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο. Αυτή η εφεδρική γραμμή μπορεί επίσης να παρέχει εφεδρική ισχύ και στον ίδιο τον σταθμό εάν χρειαστεί, όπως μεταδίδει το Reuters.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζαπορίζια: Διεκόπη η σύνδεση του σταθμού με την κύρια γραμμή ηλεκτρικής ενέργειας"

ΥΠΕΞ: Δεν θα ακολουθήσουμε την Τουρκία στον κατήφορο δηλώσεων και απειλών

«H Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία στον καθημερινό εξωφρενικό και πέρα από κάθε όριο κατήφορο δηλώσεων και απειλών», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με πρόσφατες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων.

«Θα ενημερώσουμε άμεσα τους συμμάχους και τους εταίρους μας, για το περιεχόμενο των προκλητικών δηλώσεων των τελευταίων ημερών, προκειμένου να καταστεί σαφές ποιος δυναμιτίζει τη συνοχή της συμμαχίας μας σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο», επισημαίνει το υπουργείο, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι «θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε, με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της θάλασσας, ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή».

Είχαν προηγηθεί νέες προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν. Σε ένα άνευ προηγουμένου παραλήρημά του, ο πρόεδρος της Τουρκίας έκανε αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, χρησιμοποιώντας τη φράση «Έλληνες μην ξεχνάτε την Σμύρνη».

Ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε και στα ελληνικά νησιά, ισχυριζόμενος προκλητικά ότι τελούν υπό κατάληψη. Απείλησε μάλιστα, πως όταν έρθει η ώρα, η Τουρκία θα κάνει ό,τι χρειάζεται και μπορεί να έρθει ξαφνικά ένα βράδυ.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΞ: Δεν θα ακολουθήσουμε την Τουρκία στον κατήφορο δηλώσεων και απειλών"

Κεφαλονιά: Το λιμενικό εντόπισε 9 αγνοούμενους κωπηλάτες – Νεκρός ο ένας

Εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από το Λιμενικό οι 9 κωπηλάτες που αγνοούνταν στα νότια της Κεφαλονιάς, έπειτα από επιχείρηση διάσωσης.

Ένας από τους κωπηλάτες μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Γενικό Νοσοκομείο της Κεφαλονιάς κι εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Οι υπόλοιποι διασωθέντες είναι καλά στην υγεία τους. Σημειώνεται πως είναι όλοι Ρουμάνοι στην καταγωγή.

Όπως έγινε γνωστό κάλεσαν οι ίδιοι τις αρχές καθώς είχαν χαθεί κάνοντας κωπηλασία με σανίδες SUP.

Στην περιοχή έπνεαν βορειοδυτικοί άνεμοι 5 μποφόρ.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κεφαλονιά: Το λιμενικό εντόπισε 9 αγνοούμενους κωπηλάτες – Νεκρός ο ένας"

Απειλές Μεντβέντεφ κατά της Δύσης: «Οι δυτικές χώρες παίζουν σκάκι με τον θάνατο»

Νέες απειλές κατά της Δύσης διατύπωσε ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ. Ο ισχυρός σύμβουλος του Προέδρου Πούτιν, προειδοποίησε πως «οι δυτικές χώρες παίζουν σκάκι με τον θάνατο» και τις κατηγόρησε ότι επιδιώκουν την διάλυση της Ρωσίας. Μάλιστα, έσπευσε να επισημάνει με νόημα ότι «το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας είναι ο καλύτερος εγγυητής της διατήρησης της Μεγάλης Ρωσίας».

Το νέο ξέσπασμα Μεντβέντεφ συμπίπτει με την δραματική κλιμάκωση του ενεργειακού πολέμου που έχει κηρύξει η Ρωσία στην Ευρώπη. Πριν από λίγο, κι ενώ η Gazprom είχε προαναγγείλει την επ΄αόριστον αναστολή της επαναλειτουργίας του Nord Stream 1 λόγω τεχνικής βλάβης σε τουρμπίνα, ανακοίνωσε πως άρχισε η ροή του φυσικού αερίου, χωρίς όμως να διευκρινίζει αν πρόκειται για δοκιμή ή όχι. Μόνο ότι η ροή φτάνει τις 184 κιλοβατώρες ανά ώρα.

Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένες Πολιτείες, επιμένουν ότι η Μόσχα εργαλειοποιεί τα ενεργειακά της αποθέματα και δηλώνουν αποφασισμένες – και στο επίπεδο του G7 – να προωθήσουν ολοταχώς την επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου με στόχο να διαμορφωθούν συνθήκες ασφυξίας για την ρωσική οικονομία και να χαθεί η βασική πηγή χρηματοδότησης του πολέμου στην Ουκρανία.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Απειλές Μεντβέντεφ κατά της Δύσης: «Οι δυτικές χώρες παίζουν σκάκι με τον θάνατο»"

Καιρός: Αίθριος ο καιρός την Κυριακή – Βροχές και καταιγίδες το βράδυ

Αίθριος αναμένεται ο καιρός την Κυριακή, καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, ενώ το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές. 

Ειδικότερα,

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ, στη Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, ενώ από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και από το απόγευμα στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά και θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως από το μεσημέρι, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα γύρω ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως στη Μακεδονία. Από το βράδυ τα φαινόμενα στη Μακεδονία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Από το βράδυ στα βορειοδυτικά προβλέπονται νεφώσεις και τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 και κατά τόπους 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως στα ορεινά. Από το βράδυ οι νεφώσεις στα βόρεια θα αυξηθούν και τη νύχτα στη Θεσσαλία θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 και κατά τόπους 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Κρήτη μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Αίθριος ο καιρός την Κυριακή – Βροχές και καταιγίδες το βράδυ"

Στο στόχαστρο της Τουρκίας οι ΗΠΑ: «Αν δεν υπήρχαν δεν θα υπήρχε η τρομοκρατική οργάνωση PKK»

Στο στόχαστρο του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, βρέθηκαν οι ΗΠΑ, ο οποίος είπε ότι στόχος της χώρας του είναι να εκδιώξουν τους Αμερικανούς από τη Μέση Ανατολή.

Ο Τούρκος υπουργός έκανε τις επίμαχες δηλώσεις απευθυνόμενος στις οικογένειες ανταρτών, οι οποίες υποστηρίζουν ότι τα παιδιά τους έπεσαν θύματα απαγωγής από την κουρδική οργάνωση ΡΚΚ και για το λόγο αυτό διαμαρτύρονται εδώ και τρία χρόνια έξω από τα κεντρικά γραφεία του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) στο Ντιγιραμπακίρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

«Η τρομοκρατική οργάνωση θα τελειώσει σύντομα στην Τουρκία, μην ανησυχείτε. Αυτό όμως δεν μας φτάνει, πρέπει να το διώξουμε και από την περιοχή γύρω μας. “Ξηλώνοντας την τρομοκρατική οργάνωση, θέλουμε να ξηλώσουμε την Αμερική”. Το λέω με κάθε ειλικρίνεια: Επί χρόνια αναστατώνουν αυτή τη γεωγραφία με πραξικοπήματα. Αλεβίτες-Σουνίτες, Τούρκους-Κούρδους, μας έβαλαν να πολεμάμε ο ένας εναντίον του άλλου. Προσπάθησαν να μας αποξενώσουν τον έναν από τον άλλον. Δεν θέλουν ο κόσμος να γνωρίζει τις αλήθειες της θρησκείας μας και τις αλήθειες του πολιτισμού μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σουλεϊμαν Σοϊλού.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμη:

Σήμερα αν δεν υπήρχε η Αμερική, δεν θα υπήρχε η τρομοκρατική οργάνωση που λέγετε PKK/PYD. Ο δημιουργός του PKK και του PYD είναι η Αμερική. Δικοί τους υπηρέτες είναι. Το πολιτικό κόμμα που ονομάζεται HDP είναι υπηρέτης των Αμερικανών μαζί με το PKK. Το λέω ανοιχτά. Εάν η Αμερική δεν διασφαλίσει το PKK και το PYD, δεν μπορεί να πάει ούτε μισό μέτρο μέτρου στη Μέση Ανατολή. Δεν μπορεί να κρατηθεί ούτε σε μία σπηλιά».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Στο στόχαστρο της Τουρκίας οι ΗΠΑ: «Αν δεν υπήρχαν δεν θα υπήρχε η τρομοκρατική οργάνωση PKK»"

Nord Stream 1: Ξεναξεκίνησε τελικά η ροή του φυσικού αερίου

Ξεκίνησε τελικά και πάλι η ροή φυσικού αερίου στον Nord Stream 1 σύμφωνα με τον διαχειριστή του αγωγού.

Η ροή φυσικού αερίου στον αγωγό Nord Stream 1 καταγράφηκε στις 184 κιλοβατώρες/ώρα μεταξύ της 13:00 και της 14:00 ώρα Ελλάδος από τη μηδενική ροή που είχε καταγραφεί τις προηγούμενες ώρες.

Υπενθυμίζεται πως η Gazprom είχε αναφέρει πως δε θα ξεκινούσε σήμερα η ροή λόγω προβλήματος και είχε ζητήσει τη βοήθεια της Siemens.

Μετά την ανακοίνωση της Gazprom η Siemens Energy έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν την έχουν ανατεθεί εργασίες συντήρησης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1.

Συγκεκριμένα, η εταιρία ανακοίνωσε πως στην Siemens Energy δεν έχουν ανατεθεί εργασίες συντήρησης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1, παίρνοντας θέση σε ανακοίνωση της ρωσικής Gazprom, ότι δεν ήταν διαθέσιμη να παρέχει τεχνική υποστήριξη για τον αναφερόμενο αγωγό.

“Ανεξάρτητα από αυτό, έχουμε τονίσει αρκετές φορές ότι υπάρχουν αρκετές πρόσθετες τουρμπίνες διαθέσιμες στον σταθμό συμπίεσης Πορτόβαγια, προκειμένου να λειτουργεί ο αγωγός Nord Stream 1” δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Siemens Energy.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Nord Stream 1: Ξεναξεκίνησε τελικά η ροή του φυσικού αερίου"

Ερντογάν: Άνευ προηγουμένου παραλήρημα από τον Τούρκο πρόεδρο - «Έλληνες, να μην ξεχνάτε τι έγινε στη Σμύρνη»

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό του με τις νέες προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας καθώς αναφέρθηκε σε «κατεχόμενα ελληνικά νησιά» και δεν δίστασε να εξαπολύσει απειλές για μια ακόμα φορά.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο περιθώριο της τεχνολογικής εκδήλωσης «TEKNOFEST», ο Ερντογάν προχώρησε σε ακόμα μια απίστευτη πρόκληση σε βάρος της Ελλάδας.

Με ευθείες απειλές ο Τούρκος πρόεδρος αμφισβήτησε ευθέως την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου και υποστήριξε πως η Άγκυρα είναι έτοιμη να κάνει οτιδήποτε χρειαστεί όταν έρθει η ώρα, κάνοντας ξανά αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή και το 1922.

«Έλληνες, κοιτάξτε την ιστορία, γυρίστε πίσω στην ιστορία, αν πάτε πολύ πιο μακριά, το τίμημα θα είναι βαρύ. Έχουμε μόνο μια κουβέντα για την Ελλάδα, μην ξεχνάτε τη Σμύρνη», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν υποστήριξε πως «Τα κατεχόμενα νησιά της Ελλάδας δεν μας δεσμεύουν. Όταν έρθει η ώρα θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται».

«Η Τουρκία αυτή τη στιγμή είναι στη δεύτερη θέση σε ανάπτυξη. Όταν λένε «Τρελοί Τούρκοι», ξέρουν ότι οι τρελοί Τούρκοι συνεχίζουν τον δρόμο τους με την ανάπτυξη», είχε αναφέρει νωρίτερα πριν κάνει τη «γέφυρα» με τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα και εξαπολύσει ευθεία απειλή σε βάρος της χώρας μας.

Δείτε βίντεο:

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Ερντογάν: Άνευ προηγουμένου παραλήρημα από τον Τούρκο πρόεδρο - «Έλληνες, να μην ξεχνάτε τι έγινε στη Σμύρνη»"

Μυτιλήνη: «Δεν έκαναν νόημα, να σταματήσει το παιδί στο μπλόκο και το κυνήγησαν»

Τη δική του εκδοχή για το περιστατικό του δεκαεξάχρονου μαθητή που οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι στην περιοχή της Λάρσου και εντοπίστηκε από στελέχη της τροχαίας, δίνει μιλώντας στο «Ν» ο πατέρας του παιδιού Στρατής Αχλάτης.

Σύμφωνα με τον κο Αχλάτη, ο οποίος όπως σημείωσε είναι μονογονέας και μεγαλώνει το παιδί έχοντας την επιμέλειά του από τότε που ήταν 3 ετών, ο 16χρονος μαθητής πήρε το πατίνι του για να πάει στο φροντιστήριο του στη Μυτιλήνη.

Ο κος Αχλάτης εξήγησε ότι το σπίτι τους βρίσκεται έξω από την πόλη στο 11ο χιλιόμετρο Μυτιλήνης – Καλλονής και έτσι  το παιδί πολύ συχνά μετακινείται στην πόλη για τα ιδιαίτερα μαθήματα και τις αθλητικές δραστηριότητές του αφού είναι πρωταθλητής χορού και γυμνάζεται πολύ τακτικά.

Όπως σημείωσε το παιδί πάντα έχει μαζί του κράνος, απλά εκείνη την ημέρα το κράνος είχε ξεχαστεί σε κλειδωμένο αυτοκίνητο της οικογένειας που είχε πάει στο συνεργείο.

«Το παιδί περνώντας από τη Λάρσο είδε το μπλόκο της τροχαίας όμως δεν του έκαναν νόημα να σταματήσει, αναφέρει ο πατέρας. Λίγα μέτρα πιο κάτω ο μικρός συνειδητοποίησε ότι τον ακολουθούσε ένα περιπολικό. Ο αστυνομικός με έντονο ύφος του ζήτησε να κάνει στην άκρη και φυσικά το παιδί αμέσως υπάκουσε. Από εκεί και πέρα μου τηλεφώνησαν από το κινητό τηλέφωνο του παιδιού και μου είπαν ότι δεν θα έπρεπε να οδηγεί στο δρόμο αυτό και ότι δεν τηρούσε τους κανόνες κυκλοφορίας. Ζήτησα από τους αστυνομικούς να πάνε το παιδί στο σπίτι με το περιπολικό κι εκείνοι με ενημέρωσαν ότι θα βεβαιώσουν πρόστιμο 30-40 ευρώ.

Το πρόστιμο τελικά ήταν 120 ευρώ, σημειώνει ο πατέρας του παιδιού ωστόσο αυτό που μας ενόχλησε  ως οικογένεια είναι ότι στην ανακοίνωση της τροχαίας γράφτηκαν ανακρίβειες οι οποίες δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Αναφέρεται ότι στο σημείο που εντοπίστηκε το παιδί το όριο ταχύτητας είναι πάνω από 50 χιλιόμετρα την ώρα, όμως αυτό είναι λάθος στο συγκεκριμένο σημείο λίγο μετά τη διασταύρωση της Μόριας το όριο ταχύτητας είναι ακριβώς 50 χιλιόμετρα κι άρα δεν τίθεται ζήτημα παράβασης της κείμενης νομοθεσίας. Από εκεί και πέρα είπαν πως το παιδί άκουγε μουσική από τα ακουστικά όμως το παιδί είχε απλά το blue-tooth στο αυτί του χωρίς να ακούει μουσική».

Οι φωτογραφίες τραβηγμένες από τον πατέρα του παιδιού, λίγες ώρες μετά το περιστατικό, δείχνουν τα όρια ταχύτητας του δρόμου που εντοπίστηκε το παιδί

Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε στο «Ν» ο Στρατής Αχλάτης, πατέρας του 16χρονου παιδιού 
 

stonisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Μυτιλήνη: «Δεν έκαναν νόημα, να σταματήσει το παιδί στο μπλόκο και το κυνήγησαν» "

Νεαρός έκανε άνω-κάτω πτήση από Λονδίνο – Αναγκαστική προσγείωση στη Θεσσαλονίκη

Άνω-κάτω έκανε το βράδυ της Παρασκευής μια πτήση από Λονδίνο προς Πάφο ένας 22χρονος Βρετανός. Μάλιστα, δημιουργήθηκε τόση μεγάλη ένταση που ο κυβερνήτης προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ο νεαρός φώναζε προς τους υπόλοιπους επιβάτες αλλά και στο πλήρωμα, και παρά τις συστάσεις δεν κατάφερε να ηρεμήσει, ενώ η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του.

Στη κατοχή του βρέθηκαν μπουκάλια με αλκοόλ.

thesstoday

Διαβάστε Περισσότερα » "Νεαρός έκανε άνω-κάτω πτήση από Λονδίνο – Αναγκαστική προσγείωση στη Θεσσαλονίκη"

Δύο κινεζικά αεροσκάφη διέσχισαν τη μέση γραμμή του Στενού της Ταϊβάν

Δύο κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη διέσχισαν σήμερα τη μέση γραμμή του Στενού της Ταϊβάν, η οποία αποτελεί το φυσικό ανεπίσημο σύνορο μεταξύ της Ταϊβάν και της Κίνας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στην Ταϊπέι.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, εντοπίστηκαν συνολικά τέσσερα κινεζικά αεροσκάφη και πέντε κινεζικά πλοία να επιχειρούν γύρω από την Ταϊβάν.

Η κίνηση αυτή από μεριάς Κίνας έρχεται λίγες ώρες μετά την έγκριση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για πιθανή πώληση στην Ταϊβάν στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας 1,1 δισεκ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων 60 αντιπλοϊκών πυραύλων και 100 πυραύλων αέρος-αέρος.

Η ανακοίνωση ήρθε στον απόηχο των κινεζικών στρατιωτικών ασκήσεων γύρω από την Ταϊβάν μετά την επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στο νησί, τον περασμένο μήνα – της πλέον υψηλόβαθμης αξιωματούχου των ΗΠΑ που ταξίδεψε στην Ταϊπέι τα τελευταία χρόνια.

Η Κίνα πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στην Ταϊβάν, την οποία διεκδικεί ως κινεζική περιοχή το Πεκίνο, με την ένταση να έχει κλιμακωθεί από τις αρχές του προηγούμενου μήνα.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο κινεζικά αεροσκάφη διέσχισαν τη μέση γραμμή του Στενού της Ταϊβάν"

Ενεργειακή κρίση - Μισέλ: Αιχμές προς Φον Ντερ Λάιεν - «Επί μήνες τα κράτη καλούσαν την Κομισιόν»

Καμπανάκι για την ενέργεια κρούει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, με αναφορές και στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε συνέντευξη που δημοσιεύει η βελγική εφημερίδα «Le Soir». Την ίδια στιγμή, επικρίνει την διακυβέρνηση Πούτιν, χαρακτηρίζοντάς την αυταρχική. 

«Οι τιμές της ενέργειας, πολύ υψηλότερες στην Ευρώπη από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, τροφοδοτούν τον πληθωρισμό» τονίζει ο Μισέλ. 

«Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν ανακαλύπτουμε σήμερα, χρονολογείται ακόμη και πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία», επισημαίνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, υπενθυμίζοντας τα συμπεράσματα των Συνόδων Κορυφής του Μαρτίου, του Μαΐου και του Ιουνίου, κατά τις οποίες η ενέργεια βρέθηκε στο επίκεντρο και η Επιτροπή κλήθηκε ομόφωνα να υποβάλει προτάσεις για τα βασικά ενεργειακά ζητήματα.

Σχετικά με την αύξηση των τιμών στην ενέργεια, ο Σαρλ Μισέλ τονίζει ότι «επί πολλούς μήνες, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων καλούν την Επιτροπή να εργαστεί γι' αυτό το θέμα» και συγκεκριμένα σχετικά με τα ανώτατα όρια τιμών και την πιθανή ανάγκη μεταρρύθμισης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

«Δεν υπήρξε συναίνεση για το είδος της απόφασης που θα έπρεπε να ληφθεί, αλλά υπήρξε συναίνεση για να κληθεί η Επιτροπή να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις», τονίζει ο Σαρλ Μισέλ, σημειώνοντας ότι οι παρατηρήσεις του δεν αποτελούν κριτική αλλά κάλεσμα των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

«Υπάρχει η αίσθηση ότι η Επιτροπή έχασε χρόνο, και αυτό είναι ατυχές».

Eρωτηθείς αν η καθυστέρηση αυτή μπορεί να αποδοθεί στις τεχνικές δυσκολίες της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ο Σαρλ Μισέλ απαντά:

«Οι τεχνικές δυσκολίες είναι η καθημερινότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι αυτό αποτελεί εμπόδιο. Σήμερα, με τις τιμές του φυσικού αερίου πολλαπλασιασμένες επί δέκα ή δώδεκα, το σύστημα έχει εκτροχιαστεί. Οι τιμές του ρεύματος αυξάνονται. Και οι εταιρείες έχουν υπερμεγέθη κέρδη. Πριν από το καλοκαίρι, σε μια συγκεκριμένη γραφειοκρατία των Βρυξελλών, ήταν ζωντανή η ιδέα ότι, τελικά, δεν ήταν τόσο άσχημα. Επειδή αυτές οι εταιρείες πιθανότατα θα επανεπενδύσουν μαζικά στην ενεργειακή μετάβαση. Μια ψυχική κατάσταση αποκομμένη από τις πολιτικές και δημοκρατικές πραγματικότητες. Νομίζω ότι τον Σεπτέμβριο οι υπουργοί πρέπει να επαναφέρουν την πολιτική δημοκρατική δυναμική στο μυαλό όλων».

Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εκτιμά ότι «τα κράτη βρίσκονται σε διαδικασία φτωχοποίησης», υπενθυμίζοντας ότι ήδη 280 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν διατεθεί από κρατικούς προϋπολογισμούς για να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στις επιχειρήσεις και στους πολίτες.

«Οι πολίτες υποφέρουν, οι εταιρείες υποφέρουν, τα κράτη υποφέρουν και κάποιες εταιρείες που παράγουν ενέργεια βγάζουν υπερκέρδη. Δεν αρνούμαι ότι το θέμα είναι σύνθετο. Αλλά είναι απαράδεκτο να στέκεσαι άπραγος. Και είναι δύσκολο να εξηγηθεί ότι, από τον Μάρτιο, δεν έχουν υπάρξει κάποιες σοβαρές επιχειρησιακές προτάσεις στο τραπέζι», τονίζει ο Σαρλ Μισέλ.

Κάνοντας έκκληση «να ληφθούν γρήγορα οι αποφάσεις», υπό τον φόβο των κοινωνικών εντάσεων αναφέρει: «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να εγγυηθούμε τη συνοχή των κοινωνιών μας. Είμαστε σε έναν φαύλο κύκλο που πρέπει να σπάσει. Οι τιμές της ενέργειας, πολύ υψηλότερες στην Ευρώπη από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, τροφοδοτούν τον πληθωρισμό, ο οποίος τροφοδοτεί τη φτώχεια, μειώνει την ανάπτυξη και απειλεί τις θέσεις εργασίας. Για να μην αναφέρουμε τις απειλές για τη δημοκρατία. Τα απολυταρχικά καθεστώτα, η Ρωσία στην πρώτη θέση, αλλά όχι μόνο, έχουν εμμονή με την ιδέα να αποδείξουν ότι το δημοκρατικό μοντέλο δεν μπορεί να παράγει επιτυχία, ευημερία. Ένας από τους στρατηγικούς τους στόχους είναι να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν μεγάλες κοινωνικές εντάσεις για να τροφοδοτήσουν τον εξτρεμισμό, να τροφοδοτήσουν τον λαϊκισμό. »

Καταλήγοντας, ο Σαρλ Μισέλ ανέφερε ότι τόσο ο Γάλλος Πρόεδρος, όσο και ο Βέλγος πρωθυπουργός έχουν πει την αλήθεια στο λαό και αυτό πρέπει να γίνει. «Είναι απαραίτητο να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες ότι πολύ γρήγορα, όλοι θα πρέπει να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας», προσθέτει, αρχής γενομένης από τα κτίρια της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, λέγοντας: «Η Ένωση πρέπει να δώσει το παράδειγμα. Αρκετά κράτη μέλη έκαναν καλά που συνέστησαν ή επέβαλαν αλλαγές συμπεριφοράς όσον αφορά τη θερμοκρασία, κατά τη διάρκεια του χειμώνα ή του καλοκαιριού. »

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ενεργειακή κρίση - Μισέλ: Αιχμές προς Φον Ντερ Λάιεν - «Επί μήνες τα κράτη καλούσαν την Κομισιόν»"

Πέτρος Φιλιππίδης: Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού του στο Ψυχικό του ζήτησε να το εγκαταλείψει

Σε αναζήτηση νέας κατοικίας βρίσκεται ο Πέτρος Φιλιππίδης λόγω των καταγγελιών για έναν βιασμό και δύο απόπειρες, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Όπως ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού του στο Ψυχικό του ζήτησε να το εγκαταλείψει, με τον πελάτη του να ψάχνει νέο σπίτι στο Παγκράτι ή στα Πατήσια.

Σχετικά με την υγεία του Πέτρου Φιλιππίδη, ο Μιχάκης Δημητρακόπουλος είπε: «Είναι ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο η υγεία αλλά έχει πάρει μεγάλο έκταση αυτό. Το πρόβλημα υγείας του είναι πολύ επιθετικός σακχαρώδης διαβήτης. Όσοι συνάνθρωποί μας έχουν αυτό το πρόβλημα μπορούν να καταλάβουν πώς είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης. Όπως έχω ξαναπεί, ο πατέρας του πέθανε από την ίδια αιτιολογία».

Όσον αφορά στο πώς πέρασε το καλοκαίρι του ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε: «Το καλοκαίρι το πέρασε στο σπίτι του και για λίγες ημέρες πήγε στο πατρικό του, σε ένα χωριό έξω από τα Γιάννενα. Κάθισε εκεί, είδε τους συντοπίτες του, τους συγχωριανούς τους και παλιούς φίλους, και έπειτα γύρισε στο σπίτι του».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Πέτρος Φιλιππίδης: Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού του στο Ψυχικό του ζήτησε να το εγκαταλείψει"

Κωστής Χατζηδάκης: Ανακοίνωσε τρεις μόνιμες αυξήσεις στις συντάξεις

Τρεις μόνιμες αυξήσεις συντάξεων προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι μετά από 12 χρόνια «ξεπαγώνουν» οι συντάξεις από 1-1-2023. Το ποσοστό της αύξησης καθορίζεται από την αύξηση του ΑΕΠ και την αύξηση του τιμαρίθμου, με αυτά τα δύο προστίθενται και διαιρούνται διά δύο.

«Το συμπέρασμα είναι κατόπιν αυτού ότι καθώς και το ένα μέγεθος και το άλλο θα είναι σημαντικά και οι αυξήσεις στις συντάξεις θα είναι σημαντικές», σημείωσε ο Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε πως η μεγάλη πλειονότητα των συνταξιούχων θα δει αυξήσεις σημαντικές στις τσέπες, ενώ για ένα μέρος των συνταξιούχων, οι αυξήσεις θα «ροκανίσουν» την προσωπική διαφορά και θα είναι σε ευμενή θέση για την επόμενη αύξηση.

Το δεύτερο σκέλος, αφορά την αυτόματη αύξηση συντάξεων για όσους συμπληρώνουν τριάντα χρόνια εργασίας, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι είναι «η λεγόμενη τέταρτη δόση επανυπολογισμού του νόμου Βρούτση. Είναι διόρθωση αδικίας του νόμου Κατρούγκαλου».

Τρίτη ενίσχυση του εισοδήματος των συνταξιούχων προκύπτει από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, από την οποία σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, θα ωφεληθούν πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι, με εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ.

Ο κ. Χατζηδάκης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος σε χαμηλοσυνταξιούχους, λέγοντας ότι ένα τέτοιο μέτρο θα κριθεί στο τέλος του έτους. «Σας λέω ότι πρέπει να φτάσουμε στο τέλος της χρονιάς να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα… ποιος ξέρει πως θα εξελιχθούν οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας. Πως θα εξελιχθεί η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία…», τόνισε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν χαρίζει σε κανέναν στην αντιπολίτευση το μονοπώλιο της ευαισθησίας για τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κωστής Χατζηδάκης: Ανακοίνωσε τρεις μόνιμες αυξήσεις στις συντάξεις"

Λέρος: Χωρίς αναισθησιολόγο το Νοσοκομείο – Στον αέρα χειρουργεία και διακομιδές

Χωρίς αναισθησιολόγο είναι από σήμερα το Νοσοκομείο Λέρου, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωση η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας τονίζοντας ότι ‘’ένα  ολόκληρο νησί, μαζί και η Πάτμος, οι Λειψοί και το Αγαθονήσι, και χιλιάδες επισκέπτες που βρίσκονται αυτή την περίοδο στην περιοχή βρίσκονται στο έλεος της τύχης’’.

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ ‘’επείγουσες διασωληνώσεις, επείγοντα χειρουργεία, διακομιδές βαρέως πασχόντων βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα ” ενώ γνώριζαν ,όπως επισημαίνει, εκ των προτέρων ότι ένας εκ των δύο αναισθησιολόγων βγαίνει σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού και ο δεύτερος θα λάμβανε την κανονική του άδεια, δεν φρόντισαν να υπάρξει λύση στο πρόβλημα.

‘’Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας ‘’υπογραμμίζει η ΟΕΝΓΕ’’ προτιμά να μην υπάρχει καθόλου αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο παρά να εργάζεται η συνάδελφος και να προσφέρει τις υπηρεσίες της’’ υποστηρίζοντας ταυτόχρονα  ότι’’ έχει αποδειχτεί πως και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν και δεν υπάρχει κανένας επιστημονικός λόγος να παραμένουν σε αναστολή χιλιάδες γιατροί ‘’

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών ζητά από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Λέρου, τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας να λύσουν  το ζήτημα και να επιστρέψει άμεσα στην εργασία της η Αναισθησιολόγος, όπως και όλοι οι γιατροί που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

 ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λέρος: Χωρίς αναισθησιολόγο το Νοσοκομείο – Στον αέρα χειρουργεία και διακομιδές"

Ενεργειακή κρίση - Προειδοποίηση ΕΕ στη Ρωσία: Θα πάρουμε μέτρα εάν ο Πούτιν δεν σεβαστεί τα συμβόλαια

Σε θέση μάχης βρίσκεται η ΕΕ, έτοιμη να βγάλει από τη φαρέτρα της όπλα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης σε μια περίοδο που ο Βλαντιμίρ Πούτιν σφίγγει τον κλοιό γύρω από τη Δύση και προχωρά σε ελιγμούς που ανεβάζουν το θερμόμετρο.

Με την Gazprom να έχει ξεκινήσει ψυχολογικό πόλεμο αναφορικά με τις συνεχόμενες διακοπές στη λειτουργία του αγωγού Nord Stream, επικαλούμενη τεχνικά προβλήματα, οι επτά ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη, οι G7, προσανατολίζονται στην επιβολή πλαφόν στην τιμή φυσικού αερίου, κάτι όμως που συναντά τη σφοδρή αντίδραση του Κρεμλίνου.

Σε αυτό το τεταμένο ενεργειακό πεδίο, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι δηλώνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει από τον Βλαντιμίρ Πούτιν να σεβαστεί τα συμβόλαια της Ρωσίας, αλλά στην περίπτωση που η Μόσχα δεν το πράξει, τότε, η ΕΕ είναι έτοιμη.

«Δεν φταίμε για τον Nord Stream» λέει η Gazprom - «Πρώτη φορά κάνετε κάτι τέτοιο» απαντά η Siemens

Λίγες ώρες αφότου η Gazprom έριξε το μπαλάκι για το νέο μπλόκο στον αγωγό Nord Stream 1 στη Siemens, η τελευταία προχωρά σε απαντήσεις που ξεδιαλύνουν την εικόνα που καλλιεργεί η ρωσική πλευρά. 

Η διαρροή λαδιού μηχανής που, σύμφωνα με την Gazprom, εντοπίστηκε στην τελευταία εν λειτουργία τουρμπίνα του σταθμού συμπίεσης στην Πορτοβάγια δεν συνιστά τεχνικό λόγο για τη διακοπή της λειτουργίας του αγωγού Nord Stream 1, υποστηρίζει η εταιρεία Siemens Energy.

«Τέτοιες διαρροές δεν επηρεάζουν συνήθως τη λειτουργία μιας τουρμπίνας και μπορούν να σφραγιστούν επί τόπου. Είναι μια διαδικασία ρουτίνας στο πλαίσιο των εργασιών συντήρησης» ανέφερε η γερμανική εταιρεία.

Νωρίτερα, η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε ότι ο αγωγός θα παραμείνει κλειστός προς το παρόν, παρατείνοντας τη διακοπή της λειτουργίας του. Οι ροές ήταν προγραμματισμένο να ξαναρχίσουν τα ξημερώματα του Σαββάτου.

«Στο παρελθόν, επίσης, τέτοιου είδους διαρροές δεν οδήγησαν σε διακοπή της λειτουργίας. Στη Siemens Energy δεν έχουν ανατεθεί προς το παρόν εργασίες συντήρησης, όμως είμαστε σε αναμονή», πρόσθεσε η εταιρεία.

«Ανεξάρτητα από αυτό, έχουμε ήδη επισημάνει πολλές φορές ότι υπάρχουν πολλές άλλες διαθέσιμες τουρμπίνες στον σταθμό συμπίεσης της Πορτοβάγια ώστε να λειτουργήσει ο Nord Stream 1», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η Γερμανία απαντά μετά τη διακοπή του Nord Stream

Μια ψύχραιμη αλλά με σαφείς αιχμές  απάντηση έδωσε η Γερμανία μετά το νέο μπλόκο στην επαναλειτουργία του Nord Stream 1 που ανακοίνωσε η Ρωσία, η οποία τραβά το σχοινί με ελιγμούς που ανεβάζουν το διπλωματικό θερμόμετρο. Με αφορμή το νέο μέτρο του Κρεμλίνου, το Βερολίνο εστιάζει στην αποθήκευση και εξοικονόμηση υγροποιημένου φυσικού αερίου, ενώ την ίδια στιγμή μιλά και για ψυχολογικό πόλεμο από τη Μόσχα.

Η γερμανική ρυθμιστική αρχή του δικτύου φυσικού αερίου ανακοίνωσε, ειδικότερα, ότι η χώρα είναι πλέον καλύτερα προετοιμασμένη για τη διακοπή του εφοδιασμού από τη Ρωσία, όμως προέτρεψε τους πολίτες και τις εταιρείες να περιορίσουν την κατανάλωση, μετά την ανακοίνωση της Gazprom ότι ο αγωγός Nord Stream 1 θα παραμείνει κλειστός προς το παρόν.

«Με αφορμή την απόφαση της Ρωσίας να μην επιτρέψει επί του παρόντος τη ροή αερίου μέσω του Nord Stream 1, οι τερματικοί σταθμοί υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG, τα σχετικά επίπεδα αποθήκευσης και η σημαντική εξοικονόμηση καθίστανται ακόμη πιο σημαντικά» ανέφερε μέσω του Twitter ο Κλάους Μούλερ, ο πρόεδρος της Bundesnetzagentur.

«Είναι καλό που η Γερμανία είναι τώρα καλύτερα προετοιμασμένη, όμως τώρα εξαρτάται από τον καθένα και όλους μας», πρόσθεσε.

Ο αγωγός Nord Stream 1, που περνά από τη Βαλτική Θάλασσα και εφοδιάζει τη Γερμανία και άλλες χώρες, επρόκειτο να επαναλειτουργήσει αύριο Σάββατο (στις 04.00 ώρα Ελλάδας) έπειτα από τριήμερη διακοπή για συντήρηση. Η Gazprom ωστόσο, η οποία έχει το μονοπώλιο των εξαγωγών αερίου μέσω αγωγών από τη Ρωσία, ανέφερε νωρίτερα ότι δεν μπορεί να ξαναρχίσει με ασφάλεια τις παραδόσεις, μέχρι να επιδιορθωθεί μια διαρροή λαδιού μηχανής που εντοπίστηκε σε μια τουρμπίνα. Δεν έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η επισκευή.

«Αυτό αποτελεί μέρος του ψυχολογικού πολέμου της Ρωσίας εναντίον μας», έγραψε στο Twitter ο Μίχαελ Ροτ, ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του γερμανικού κοινοβουλίου.

Οι δεξαμενές αποθήκευσης φυσικού αερίου στη Γερμανία είναι γεμάτες σε ποσοστό 85%. Το Βερολίνο εκτιμά ότι ο στόχος που έχει τεθεί, να γεμίσουν κατά 95% μέχρι την 1η Νοεμβρίου, θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί, εκτός και αν εταιρείες και νοικοκυριά μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου.

Η ΕΕ συνολικά έχει ήδη ξεπεράσει τον στόχο, να πληρωθούν οι δεξαμενές κατά 80% μέχρι την 1η Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση της Gazprom

«Διαπιστώθηκε διαρροή λαδιού μηχανής με πρόσμιξη στεγανοποιητικού υλικού στους ακροδέκτες των καλωδίων των αισθητήρων ταχύτητας του ρότορα χαμηλής και ενδιάμεσης πίεσης στην τουρμπίνα κατά τη διάρκεια αυτής της εργασίας συντήρησης. Μέχρι την επισκευή (...) η μεταφορά φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream θα ανασταλεί πλήρως», δήλωσε ο όμιλος.

Επισημαίνεται ότι η Gazprom έλαβε προειδοποίηση από την ρωσική ρυθμιστική αρχή τεχνικού ελέγχου (Rostekhnadzor) σχετικά με μια βλάβη στην τουρμπίνα. Ο αγωγός δεν θα λειτουργήσει έως ότου επιδιορθωθεί η βλάβη, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Gazprom, η διαρροή λαδιού μηχανής διαπιστώθηκε στην κύρια τουρμπίνα αερίου στον σταθμό συμπίεσης Πορτοβάγια, κοντά στην Αγία Πετρούπολη.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η τουρμπίνα δεν μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια μέχρι να αποκατασταθεί η διαρροή και δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για την επανέναρξη των προμηθειών φυσικού αερίου μέσω του αγωγού, ο οποίος επρόκειτο να επανέλθει σε λειτουργία τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου μετά από τριήμερη διακοπή συντήρησης.

Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream σταματάει για αόριστο χρονικό διάστημα, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti επικαλούμενο ανακοίνωση της πετρελαϊκής εταιρείας Gazprom, γράφει η εφημερίδα Novaya Gazeta. Europe.

«Η Gazprom απέστειλε επιστολή σχετικά με τις βλάβες του κινητήρα του αγωγού Nord Stream και την ανάγκη επιδιόρθωσής τους στη Siemens», μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων. «Η Gazprom σταμάτησε τη λειτουργία της μοναδικής εναπομείνασας τουρμπίνας του αγωγού Nord Stream στις 31 Αυγούστου. Η αναστολή της λειτουργίας της για τρεις ημέρες ήταν απαραίτητη «για τη διενέργεια συντήρησης και προγραμματισμένων προληπτικών εργασιών συντήρησης».

Η Gazprom επικαλέστηκε την εταιρεία Siemens, η οποία φέρεται να είπε ότι οι αναγκαίες επισκευές μπορούν να γίνουν μόνο «σε συνθήκες εξειδικευμένου εργαστηρίου».

Άγνωστο πότε θα επαναλειτουργήσει ο αγωγός

Πλέον, ανακοίνωσε η εταιρεία, το πρόβλημα θα πρέπει να διορθωθεί πριν την επανέναρξη των ροών. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ένδειξη για το πόσος χρόνος θα απαιτηθεί. Το πρόβλημα αναμένεται να διαρκέσει, καθώς η Gazprom υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη επιδιόρθωση που αφορά σε βασικό κινητήρα μπορεί να γίνει μόνο σε εξειδικευμένα συνεργεία, τα οποία δεν διαθέτει πλέον, λόγω των δυτικών κυρώσεων. 

Η μη επαναλειτουργία του αγωγού αποτελεί τεράστιο πλήγμα για την Ευρώπη, που προσπαθεί να αντλήσει αποθέματα φυσικού αερίου ενόψει του χειμώνα, όπως και να μαντέψει τα επόμενα βήματα της Ρωσίας, που έχει εξαπολύσει ενεργειακό πόλεμο εδώ και εβδομάδες, ενώ πολλές πλευρές αμφισβητούν ευθέως τα περί τεχνικού προβλήματος. 

Μάλιστα, μετά την ανακοίνωση αναμένεται δραματική κλιμάκωση στην ενεργειακή κρίση της Ευρώπης και μάλιστα σε μία στιγμή που οι τιμές υποχωρούσαν. Εάν η διακοπή της τροφοδοσίας συνεχιστεί, τίθενται σε κίνδυνο νοικοκυριά, εργοστάσια και οικονομίες, αποδυναμώνοντας περαιτέρω την Ευρώπη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ενεργειακή κρίση - Προειδοποίηση ΕΕ στη Ρωσία: Θα πάρουμε μέτρα εάν ο Πούτιν δεν σεβαστεί τα συμβόλαια"

Κλείσιμο του Nord Stream 1: Η Gazprom διοχετεύει φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

Η ρωσική Gazprom δήλωσε ότι θα στείλει 42,7 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας το Σάββατο, λίγες ώρες αφότου ανακοίνωσε ότι οι ροές μέσω του αγωγού Nord Stream 1 προς τη Γερμανία δεν θα ξαναρχίσουν όπως είχε προγραμματιστεί.

Οι ροές μέσω του σημείου εισόδου Sudzha αυξήθηκαν ελαφρώς σε σύγκριση με τα 41,3 mcm που έστειλε η Gazprom την Παρασκευή, αλλά όχι αρκετά για να αντισταθμίσουν το αέριο που λείπει, το οποίο αναμενόταν να αντληθεί μέσω του Nord Stream 1 το Σάββατο.

Η Gazprom ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή ότι εντόπισε διαρροή πετρελαίου σε εξοπλισμό κατά τη διάρκεια των εργασιών συντήρησης του Nord Stream 1 και δεν θα μπορέσει να συνεχίσει τη ροή. Δεν όρισε χρονοδιάγραμμα για την επίλυση του προβλήματος.

Reuters/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείσιμο του Nord Stream 1: Η Gazprom διοχετεύει φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας"

Μηταράκης: Δεν θα γίνουμε ξέφραγο αμπέλι όπως θέλουν, αριστερά ΜΜΕ, οι ΜΚΟ και η Ευρωπαϊκή Αριστερά – Αφωνία ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις για τους 38 μετανάστες

Aυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία αλλά και προς τις δυνάμεις που επιθυμούν διαφορετική διαχείριση στο μεταναστευτικό εμφανίστηκε ο αρμόδιος υπουργός, Νότης Μηταράκης.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου, η Τουρκία μπορεί να ασκεί πιέσεις, αλλά η χώρα δεν θα γίνει ξέφραγο αμπέλι όπως επιθυμεί η Ευρωπαϊκή Αριστερά, ορισμένα αριστερά ΜΜΕ και κάποιες ΜΚΟ.

«Η Τουρκία ασκεί πιέσεις στα σύνορα, κάτι που δεν μεταφράζεται σε ροές στη χώρα μας», είπε, γιατί τα Σώματα Ασφαλείας κάνουν τη δουλειά τους και προστατεύουν τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα. Βλέπουμε τις δεύτερες χαμηλότερες ροές της δεκαετίας με το 2021 να αποτελεί τη χρονιά ρεκόρ, επεσήμανε.

Στην συνέχεια ο κ. Μηταράκης επεσήμανε πως η χώρα μας αντιμετωπίζει δύο μέτωπα όσον αφορά στη διαχείριση του μεταναστευτικού. Από τη μια, όπως επεσήμανε υπάρχει η Τουρκία και οι λαθροδιακινητές και από την άλλη η Ευρωπαϊκή Αριστερά η οποία προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα για να «μας εξαναγκάσουν να ανοίξουμε τα σύνορα».

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «Ευρωπαϊκή Αριστερά, ΜΚΟ και αριστερά Μέσα καταγγέλλουν την Ελλάδα για να πετύχουν χαλαρότερη πολιτική στην προστασία των συνόρων από την χώρα μας», ενώ ξεκαθάρισε πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν ξεκάθαρος, «δεν θα γίνουμε ξέφραγο αμπέλι, δεν θα ξαναζήσουμε 1 εκατ. ροές όπως έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, αναφέρθηκε στο περιστατικό του Έβρου, επισημαίνοντας ότι στην λίστα της ΜΚΟ που κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, υπήρχαν τέσσερα παιδιά και στην Ελλάδα βρίσκονται αυτή τη στιγμή, τέσσερα παιδιά. Συνέχισε δε λέγοντας πως «από όταν έκανα τις αποκαλύψεις στη Βουλή, βλέπουμε μία αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Μηταράκης: Δεν θα γίνουμε ξέφραγο αμπέλι όπως θέλουν, αριστερά ΜΜΕ, οι ΜΚΟ και η Ευρωπαϊκή Αριστερά – Αφωνία ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις για τους 38 μετανάστες"

Ενεργειακός «πόλεμος»: Ολοταχώς, αλλά καθυστερημένα για πλαφόν σε ρωσικό πετρέλαιο και αέριο η ΕΕ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο ενεργειακός πόλεμος στην Ευρώπη με το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο με τις συνέπειες να είναι ανυπολόγιστες για εκατομμύρια πολίτες.

Η Ε.Ε. μετά από μια σειρά κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία είναι αποφασισμένη έστω και με καθυστέρηση για πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου και αερίου θέλοντας με αυτό τον τρόπο να πιέσει τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

Η χθεσινή ανακοίνωση της Gazprom που επικαλείται τεχνικά προβλήματα και θα κρατήσει κλειστό – άγνωστο για πόσο – τον αγωγό Nord Strem 1 φέρνει την Ευρώπη σε κατάσταση συναγερμού. Μάλιστα κάνει λόγο για διαρροή λαδιού χωρίς να δίνει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση της βλάβης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Gazprom, η διαρροή λαδιού μηχανής διαπιστώθηκε στην κύρια τουρμπίνα αερίου στον σταθμό συμπίεσης Πορτοβάγια, κοντά στην Αγία Πετρούπολη την ώρα που η Siemens υποστηρίζει ότι «τέτοιες διαρροές δεν επηρεάζουν συνήθως τη λειτουργία μιας τουρμπίνας και μπορούν να σφραγιστούν επί τόπου».

Ο Πούτιν θέλει να παγώσει την Ευρώπη ενόψει του χειμώνα που έρχεται με την ΕΕ να ψάχνει λύσεις.
 
ΗΠΑ: Η Ρωσία εργαλειοποιεί την ενέργεια

Η Ρωσία χρησιμοποιεί την ενέργεια ως εργαλείο για να ασκήσει πιέσεις στην Ευρώπη, ανέφερε ο Λευκός Οίκος, με αφορμή την καθυστέρηση στην επαναλειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1.

«Δυστυχώς δεν αποτελεί έκπληξη ότι η Ρωσία εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την ενέργεια ως εργαλείο σε βάρος των Ευρωπαίων καταναλωτών», σχολίασε ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε στο πρακτορείο Reuters.

Η εργαλειοποίηση του φυσικού αερίου από τη Ρωσία έκανε τελικά την Ευρωπαϊκή Ένωση να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να αμυνθεί σθεναρά, καθώς οι τιμές του στην Ευρώπη εκτινάχθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε επίπεδα 14 φορές υψηλότερα σε σχέση με τον μέσο όρο προηγούμενων ετών. Παράλληλα, συμπαρέσυραν τις χονδρικές τιμές του ρεύματος σε υπερβολικά ύψη, λόγω του τρόπου που λειτουργεί η ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, χώρες, όπως η Γερμανία και η Αυστρία που έβλεπαν επιφυλακτικά τις προτάσεις του Έλληνα πρωθυπουργού από την αρχή της κρίσης για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του αερίου και την αποσύνδεση της τιμής του ρεύματος από την τιμή του φυσικού αερίου, ανέκρουσαν πρύμνα και υποστηρίζουν τα μέτρα αυτά. Η πρώτη συζήτηση για τις παρεμβάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα γίνει στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Ενέργειας την ερχόμενη Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου.

Στις 14 Σεπτεμβρίου, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα παρουσιάσει τις προτάσεις της Κομισιόν για τις άμεσες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν και για την αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας της αγοράς ενέργειας στην ΕΕ. Η αποσύνδεση της τιμής του ρεύματος από την τιμή του φυσικού αερίου και η φορολόγηση των υπερκερδών, στην οποία έχει προχωρήσει ήδη η Ελλάδα, πρέπει να θεωρείται βέβαιη, όπως και η επιβολή κάποιας μορφής πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ενεργειακός «πόλεμος»: Ολοταχώς, αλλά καθυστερημένα για πλαφόν σε ρωσικό πετρέλαιο και αέριο η ΕΕ"

Κίνα: Απειλεί με αντίμετρα τις ΗΠΑ αν προχωρήσουν σε νέα πώληση όπλων στην Ταϊβάν

Η κινεζική κυβέρνηση απείλησε σήμερα τις ΗΠΑ με «αντίμετρα» αν προχωρήσει στη νέα πώληση όπλων στην Ταϊβάν, την οποία το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε χθες Παρασκευή.

«Η Κίνα θα λάβει με αποφασιστικότητα τα νόμιμα και απαραίτητα αντίμετρα», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον Λιου Πενγκιού.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών άναψε το «πράσινο φως» για την πιθανή πώληση όπλων αξίας 1,1 δισεκ. δολαρίων στην Ταϊβάν, συμπεριλαμβανομένων 100 πυραύλων Sidewinder για την αναχαίτιση εχθρικών πυραύλων και drones (αξίας 85,6 εκατ. δολαρίων), 60 πυραύλων Harpoon κατά πολεμικών πλοίων (αξίας 355 εκατ. δολαρίων) και υποστήριξης για το σύστημα ραντάρ της Ταϊβάν (αξίας 665 εκατ. δολαρίων).

Κατόπιν της έγκρισης από το Στέιτ Ντιπάρμεντ, η πώληση όπλων πρέπει να λάβει την έγκριση του αμερικανικού Κογκρέσου, η οποία θεωρείται σχεδόν βέβαιη.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κίνα: Απειλεί με αντίμετρα τις ΗΠΑ αν προχωρήσουν σε νέα πώληση όπλων στην Ταϊβάν"

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Κρήτη: «Ίδιο το επίκεντρο με τον μεγάλο σεισμό του Οκτωβρίου» λέει ο Λέκκας στο enikos.gr

Σεισμός 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ξύπνησε την Κρήτη νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στο enikos.gr, εξήγησε πως πρόκειται για μετασεισμό της μεγάλης σεισμικής δόνησης που είχε καταγραφεί τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, ο σημερινός σεισμός έχει το ίδιο επίκεντρο με τον σεισμό των 6,3 βαθμών Ρίχτερ που είχε σημειωθεί στα μέσα του Οκτώβρη (δεν σχετίζεται με τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι). Ωστόσο εμφανίστηκε καθησυχαστικός υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς για την περιοχή δεν θεωρείται μεγάλος σεισμός.

Σημειώνεται ότι ο σεισμός έγινε στις 7:13 το πρωί του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου, με το επίκεντρο να βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Κρήτης.

enikos

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Κρήτη: «Ίδιο το επίκεντρο με τον μεγάλο σεισμό του Οκτωβρίου» λέει ο Λέκκας στο enikos.gr"

Νίκαια: 38χρονη σφάδαζε επί 1,5 ώρα μόνη της στο νοσοκομείο – ‘Εχασε το μωρό περιμένοντας γιατρό

Η 38χρονη μητέρα μπήκε προγραμματισμένα στο Νοσοκομείο της Νίκαιας για να γεννήσει το τέταρτο παιδάκι της, στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Μια οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, καθώς ένα ζευγάρι έχασε το μωρό του τα ξημερώματα της Τρίτης, σε προγραμματισμένη γέννα.

«Τα ξημερώματα της Τρίτης φίλησα το νεκρό μου παιδί. Δεν πρόλαβε ούτε καν να γεννηθεί. Πέθανε μέσα στην κοιλιά της γυναίκας μου», δήλωσε ο πατέρας του βρέφους. «Το περιμέναμε πώς και πώς να έρθει στον κόσμο… Γιατί; Γιατί; Δεν μου το έχει απαντήσει κανένας», λέει χαρακτηριστικά η μητέρα.

«Σφάδαζε επί 1,5 ώρα μόνη της»

Αποκλειστικά στο LIVE NEWS το ζευγάρι ανοίγει την καρδιά του για το τραγικό γεγονός.

Στο δωμάτιο 101 της μαιευτικής κλινικής, η Κωνσταντίνα πήρε στα χέρια της το νεκρό της μωρό. Κάτι τέτοιο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν φαινόταν ότι μπορεί να συμβεί.

Η 38χρονη μητέρα μπήκε προγραμματισμένα να γεννήσει το τέταρτο παιδάκι της τη Δευτέρα, στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της. Αφού έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις, η νοσηλεύτρια προσπάθησε να της προκαλέσει τεχνητούς πόνους. Σε αυτό το στάδιο, όμως, κάτι δεν πήγε καλά.

«Ειδοποίησα μία νοσηλεύτρια ότι δεν είμαι καλά, πήγα δύο φορές τουαλέτα, κόνευτα να λιποθυμήσω. Προφανώς δεν ενημέρωσε κάποιον, είχα αρκετό αίμα, δεν μπορούσα να κουνηθώ», δήλωσε η μητέρα του μωρού.

Η Κωνσταντίνα, από τις τρεις τα ξημερώματα που είχε εμφανίσει αιμορραγία και καθησυχασμένη ότι κάποιος θα έρθει από τους γιατρούς να την δει, έμεινε χωρίς επίβλεψη μέχρι τις πέντε παρά τέταρτο τα ξημερώματα, όταν κατάφερε να πιάσει το κινητό της και να καλέσει τη γυναικολόγο της να έρθει στο δωμάτιο.

Η γιατρός της, που φαίνεται να μην είχε ενημερωθεί για την κατάσταση της εγκυμονούσας, έφτασε αμέσως. Έκανε καρδιοτοκογράφημα και υπέρηχο στο έμβρυο και κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά.

«Το παιδάκι στο υπέρηχο ήταν μπρούμυτα και η καρδούλα του έσβηνε», δήλωσε η 38χρονη.

Της ανακοινώνουν στις 05:50 πως πρέπει να προχωρήσουν σε επείγουσα καισαρική τομή. Η 38χρονη μητέρα όμως δεν ένιωθε το μωρό της να έχει σημάδια ζωής από τις 05:00.

«Ξέρετε τι είναι να φιλάτε το νεκρό σας παιδί;»

«Αυτό για εμένα είναι τραγική αμέλεια, είναι αδιανόητο να μπαίνεις σε ένα χειρουργείο προγραμματισμένο να γεννήσεις, να χάνονται 3 ώρες και να χάνεται το παιδί και παραλίγο η γυναίκα μου, γιατί όταν την βάλανε έξι παρά δέκα, μπορούσα να χάσω και τη γυναίκα μου», δήλωσε ο πατέρας.

Το αγοράκι που περίμεναν δεν τα είχε καταφέρει. Οι γονείς απαρηγόρητοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι μία εγκυμοσύνη χωρίς κανένα πρόβλημα είχε τόσο τραγική κατάληξη.

«Ξέρετε τι είναι να φιλάτε το νεκρό σας παιδί; Τι άλλο να ζήσει ένας γονιός; Και από πάνω μου ζητάνε και τα ρέστα», πρόσθεσε ο πατέρας.

Το νοσοκομείο, δια στόματος προέδρου, μεταφέρει πως αν υπήρχε επαρκής ιατρική κάλυψη μπορεί το βρέφος να είχε σωθεί.

«Η μαιευτική κλινική καλυπτόταν από μία μαία και μία νοσηλεύτρια. Η μαία πήγε με την ειδικευόμενη γιατρό να κάνουν χειρουργείο σε έκτακτο περιστατικό και έμεινε μόνο η μία νοσηλεύτρια», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Οι γονείς είναι απαρηγόρητοι. Τα βρεφικά ρουχαλάκια που περίμεναν το μωρό τους στο σπίτι, η κούνια και το καροτσάκι θα μείνουν αχρησιμοποίητα.

«Έχω μία γυναίκα, η οποία αυτή τη στιγμή είναι καταρρακωμένη και πρέπει να μαζέψω τα κομμάτια της γυναίκας μου, των παιδιών μου, που ο μικρός τον περίμενε και έλεγε ‘μπαμπά, έχω ξεδιαλέξει τα αυτοκινητάκια μου να τα δώσω στον Μάξιμο’», λέει χαρακτηριστικά ο πατέρας.

Αναπάντητα ερωτήματα

Τα αναπάντητα ερωτήματα είναι πολλά.

«Πρώτον γιατί χάθηκε τόσο πολύτιμος χρόνος; Δεύτερον, γιατί δεν υπήρχε ένας γιατρός στο δωμάτιο να επιληφθεί του θέματος; Τρίτον, γιατί η νοσηλεύτρια δεν ενημέρωσε τους γιατρούς και τέταρτον, πώς λειτουργεί αυτό το νοσοκομείο;», ξέσπασε ο πατέρας.

Απαρηγόρητοι οι δύο γονείς προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να μάθουν τι πήγε στραβά και έχασαν με τέτοιο τρόπο το υγιέστατο μωράκι που περίμεναν.

«Άφησαν το νεογέννητο γιο μου να πεθάνει – Παραλίγο να χάσω την γυναίκα μου»

Ο άτυχος πατέρας συγκλονίζει μιλώντας στο MEGA: «Είναι πολύ σκληρό γιατί εγώ το φίλησα νεκρό. Να πήγαινα εγώ στην θέση του και να γύρναγε το παιδί στην μαμά του. Χάσαμε μέσα σε ένα νοσοκομείο που εφημέρευε ένα μωρό υγιέστατο».

«Η γυναίκα μου ενημέρωσε νοσηλεύτρια ότι πονάει και ότι η κοιλιά της ‘πέτρωσε’ και είχε και αιμορραγία. Δεν πέρασε κανένας γιατρός να ρωτήσει τι συμβαίνει, παρότι ήταν καθισμένοι μέσα στο γραφείο του επιμελητή», υποστηρίζει ο 46χρονος.

Και συνεχίζει στην καταγγελία του: «Να σας πω εγώ τι έγινε, η γυναίκα παρουσίασε μία μικρή αποκόλληση και στη συνέχεια, όπως μου είπαν οι γιατροί, υπήρξε κεντρική αποκόλληση του πλακούντα».

in

Διαβάστε Περισσότερα » "Νίκαια: 38χρονη σφάδαζε επί 1,5 ώρα μόνη της στο νοσοκομείο – ‘Εχασε το μωρό περιμένοντας γιατρό"

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Ματαιώνεται ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες - Το σκεπτικό της απόφασης

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με ανακοίνωσή του την Πέμπτη αναφέρει ότι υπάρχει εισήγηση από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., βάσει της οποίας ζητείται να ματαιωθεί ο διαγωνισμός που αφορά στην υλοποίηση του σχεδιασμού για την έκδοση των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων.

Στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφέρεται - μεταξύ άλλων - ως «προφανής αιτία ότι, πλέον, η συνολική αξία του συγκεκριμένου διαγωνισμού μειώνεται κατά τουλάχιστον 56.544.000,00 ευρώ, με αυτονόητη τη σημαντική οικονομική ωφέλεια υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, γεγονός που υποχρεωτικά λαμβάνεται υπόψη στο πλαίσιο της ορθής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος».

Σημειώνεται ότι η απόφαση συμπίπτει χρονικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, ενώ το πρωί της Πέμπτης σημειώθηκε και η αντικατάσταση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Σε πλήρη εφαρμογή τίθεται από σήμερα ο διπλασιασμός της χρονικής ισχύος των διαβατηρίων.

Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από νομοθετική ρύθμιση του ν. 4962/2022, αρ.87 τροποποιήθηκε η διάρκεια ισχύος των διαβατηρίων των Ελλήνων πολιτών από πέντε (5) σε δέκα (10) έτη από την έκδοση τους για τα διαβατήρια των ενηλίκων, καθώς και των ανηλίκων που έχουν συμπληρώσει τα 14 έτη.

Με αυτή τη διάταξη η Ελλάδα εναρμονίζεται πλέον με τα διεθνή πρότυπα διάρκειας ισχύος των διαβατηρίων. Πρόκειται για μια ρύθμιση που, μεταξύ άλλων, και χωρίς να μεταβάλλονται τα απαιτούμενα πάγια τέλη χαρτοσήμου για τους πολίτες, εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του Υπουργείου για τη μείωση γραφειοκρατίας, την εξοικονόμηση επιπλέον ένστολου προσωπικού από διεκπεραιωτικές υποθέσεις, προκειμένου να διατεθεί σε υπηρεσίες ασφαλείας των πολιτών, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την περιστολή, εν γένει, των άσκοπων δαπανών και εργατοωρών.

Με ομόφωνη – σύμφωνη εισήγηση όλων των αρμοδίων υπηρεσιών του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς και του αρμοδίου τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Ν.Σ.Κ) προς το οποίο υπεβλήθη σχετικό ερώτημα, καταγράφεται ουσιώδης αλλαγή τόσο των οικονομικών, όσο και των τεχνικών παραμέτρων που σχετίζονται με τη διαδικασία ανάθεσης της προμήθειας «Νέου Ολοκληρωμένου Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας» (ΟΠΣΕΑ). Προφανής αιτία είναι ότι, πλέον, η συνολική αξία του συγκεκριμένου διαγωνισμού μειώνεται κατά τουλάχιστον 56.544.000,00 ευρώ, με αυτονόητη τη σημαντική οικονομική ωφέλεια υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, γεγονός που υποχρεωτικά λαμβάνεται υπόψη στο πλαίσιο της ορθής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος.

Συνεπεία αυτών, η υπηρεσία εισηγήθηκε προς τον αρμόδιο Υπουργό τη ματαίωση της προόδου της διαδικασίας σύναψης της παραπάνω σύμβασης, στο σύνολό της, με πλήρως αιτιολογημένη απόφαση και χωρίς υποχρέωση καταβολής αμοιβής ή αποζημίωσης στους συμμετέχοντες, όπως ρητά προβλέπεται σε σχετικό όρο της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, γεγονός για το οποίο ομοφώνως γνωμοδότησε καταφατικά και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Σημειώνεται πως το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη διασφάλιση όχι μόνο της πλήρους και εμπρόθεσμης ικανοποίησης των Διεθνών υποχρεώσεων της χώρας μας, αλλά και της απόκτησης υψηλών προδιαγραφών εγγράφων ασφαλείας που εκδίδει στο εξής, πλήρως συμβατών με τους Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς κανονισμούς".

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Ματαιώνεται ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες - Το σκεπτικό της απόφασης"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news