facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Πάτρα: Επανήλθε με... δυναμική η H1N1 - Τα κρούσματα σε ΠΓΝΠ και "Άγιο Ανδρέα"

Επανήλθε με... δυναμική - δυστυχώς - η H1N1. Η λοίμωξη φαίνεται να έχει αύξηση κρουσμάτων και στην Πάτρα, ενώ σε συνδυασμό με τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού προβληματίζει τον υγειονομικό κόσμο.

Ωστόσο τα νοσοκομεία και στην περιοχή μας, είναι απόλυτα θωρακισμένα για να υποδεχθούν τα περιστατικά λόγω του συναγερμού που ετέθη και η χώρα μας για την πανδημία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι σήμερα τα περιστατικά H1N1 είναι 6 επιβεβαιωμένα στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" και ένα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Η κατάσταση είναι απολύτως ελεγχόμενη σύμφωνα με υγειονομικούς κύκλους σε ότι αφορά τη νοσηλεία των κρουσμάτων και τη διαχείριση των περιστατικών κατά την εισαγωγή τους, ώστε να μην προκληθεί δυσλειτουργία σε άλλες κλινικές.

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Επανήλθε με... δυναμική η H1N1 - Τα κρούσματα σε ΠΓΝΠ και "Άγιο Ανδρέα""

Εντοπισμός και διάσωση 38 ατόμων νότια της Γαύδου

Τις βραδινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη λέμβου με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 17,5 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου.

Για την περιοχή απέπλευσε αμέσως Ναυαγοσωστικό σκάφος (Ν/Γ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε ένα ξύλινο σκάφος με τριάντα οκτώ αλλοδαπούς. Οι προαναφερθέντες μετεπιβιβάστηκαν στο Ν/Γ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Παλαιοχώρας. Από εκεί μεταφέρθηκαν σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας του Δήμου Χανίων, με τη συνοδεία στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Εντοπισμός και διάσωση 38 ατόμων νότια της Γαύδου"

Τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού Γεώργιου Λυγγερίδη – Αλλάζει το κατηγορητήριο

Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Οικονόμου, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία, από σήμερα 27 έως και τις 29 Δεκεμβρίου 2023, εξαιτίας του θανάτου του Υπαρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης εν ώρα καθήκοντος, στις 7 Δεκεμβρίου, και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα, 27 Δεκεμβρίου 2023, στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν.

Βαραίνουν οι κατηγορίες σε βάρος του 18χρονου μετά τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού

Βαραίνει το κατηγορητήριο τόσο για τον 18χρονου που έχει ήδη συλληφθεί και ομολογήσει πως έριξε φωτοβολίδα προς τον αστυνομικό όσο και σε κάθε άλλο πρόσωπο που εμπλέκεται και θα ταυτοποιηθεί για τη συμμετοχή του, μετά την τραγική εξέλιξη του θανάτου του 31χρονου αστυνομικού.

Η κατηγορία πλέον μετατρέπεται σε ανθρωποκτονία. Αυτό σημαίνει ότι ο 18χρονος αναμένεται να κληθεί εκ νέου προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά πλέον για ανθρωποκτονία. Η υπόθεση έχει ήδη αναβαθμιστεί με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, αφού συμπεριλαμβάνεται στους φακέλους που έφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου και αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης για εγκληματική οργάνωση και πιθανή διασύνδεση και με άλλες οργανωμένες παράνομες δράσεις όπως ναρκωτικά, όπλα κλπ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού Γεώργιου Λυγγερίδη – Αλλάζει το κατηγορητήριο"

Πέθανε σε ηλικία 98 ετών ο Γάλλος πολιτικός Ζακ Ντελόρ

Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, o «πατέρας» του ευρώ και προσωπικότητα της Γαλλικής αριστεράς, ο Ζακ Ντελόρ, πέθανε σήμερα σε ηλικία 98 ετών, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κόρη του, Μαρτίν Ομπρί.

«Πέθανε στον ύπνο του σήμερα το πρωί (Τετάρτη) στο σπίτι του στο Παρίσι», δήλωσε η Μαρτίν Ομπρί, δήμαρχος της πόλης Λιλ. Έχοντας διατελέσει υπουργός Οικονομικών υπό την προεδρία του Φρανσουά Μιτεράν (1981-1984), ο Ντελόρ γκρέμισε τις ελπίδες της αριστεράς αρνούμενος να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 1995 στη Γαλλία, ενώ εμφανιζόταν ως το μεγάλο φαβορί στις δημοσκοπήσεις.

«Δεν μετανιώνω για τίποτε», αλλά «δεν λέω ότι έπραξα σωστά», είχε δηλώσει στο περιοδικό Le Point το 2021. «Ήθελα να είμαι ανεξάρτητος και ένιωθα διαφορετικός από όσους ήταν γύρω μου. Ο δικός μου τρόπος να κάνω πολιτική, δεν ήταν ο ίδιος», είχε πει. Ο Ντελόρ, ένθερμος υποστηρικτής της μεταπολεμικής ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, υπηρέτησε ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τρεις θητείες - περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο κάτοχο του αξιώματος - από τον Ιανουάριο του 1985 έως τα τέλη του 1994.

Στις Βρυξέλλες, ο Ντελόρ διαδραμάτισε τον ρόλο του αρχιτέκτονα στη διαμόρφωση των περιγραμμάτων της σύγχρονης Ευρώπης: Εγκαθίδρυση της ενιαίας αγοράς, υπογραφή των συμφωνιών Σένγκεν, Ενιαία Ευρωπαϊκή Πράξη, θέσπιση του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus, μεταρρύθμιση της κοινής αγροτικής πολιτικής, έναρξη της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης που θα οδηγούσε στη δημιουργία του ευρώ.

Τον Μάρτιο του 2020, είχε καλέσει ξανά τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ να επιδείξουν περισσότερη αλληλεγγύη, σε μια εποχή που αγωνίζονταν για την κοινή απάντηση στην πανδημία Covid-19. Με τα think tank του ζητούσε μέχρι τέλους την ενίσχυση του ευρωπαϊκού φεντεραλισμού, απαιτώντας περισσότερη «τόλμη» την εποχή του Brexit και των επιθέσεων από «λαϊκιστές κάθε είδους».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Πέθανε σε ηλικία 98 ετών ο Γάλλος πολιτικός Ζακ Ντελόρ"

Σε κατάσταση ετοιμότητας τίθενται οι εταιρείες μηχανημάτων έργου για ενδεχόμενο χιονιά

Με απόφαση του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, εστάλησαν σήμερα προς όλες τις εταιρείες που διαθέτουν μηχανήματα έργου, κατεπείγουσες επιστολές στις οποίες οι εταιρείες έχουν την υποχρέωση να αποτυπώσουν τις υπηρεσίες που μπορούν να παρέχουν σε περίπτωση έντονων χιονοπτώσεων.

Οι επιστολές εστάλησαν σε συνέχεια της της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 22/12 με αντικείμενο το σχεδιασμό και το συντονισμό για την αποτελεσματική διαχείριση ενδεχόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων, κυρίως στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Στους πίνακες που έχει αποστείλει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι ιδιοκτήτες των εταιρειών θα πρέπει να συμπληρώσουν εντός τριών εργάσιμων ημερών:

  • το σύνολο των διαθέσιμων μηχανημάτων έργου, που μπορούν να καταστούν άμεσα διαθέσιμα προς χρήση, για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου ανά περιφέρεια
  • την έδρα και το χώρο στάθμευσης/διατήρησης των μηχανημάτων
  • αναλυτικά στοιχεία χειριστών μηχανημάτων έργου ανά μηχάνημα καθώς και πρόσθετων χειριστών που πληρούν τις προϋποθέσεις επάρκειας χειρισμού μηχανημάτων έργου
  • βασικά χαρακτηριστικά, είδος και στοιχεία άδειας, αριθμού κυκλοφορίας εκάστου μηχανήματος
  • εκκρεμείς αιτήσεις για αδειοδότηση πάσης φύσεως μηχανημάτων αποχιονισμού, με αριθμούς πρωτοκόλλου και εκκρεμή υπηρεσία αίτησης
  • στοιχεία νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας για άμεση επικοινωνία, συνδρομή και μετάβαση στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας εφόσον συντρέξει ανάγκη έγκαιρης προετοιμασίας για ενδεχόμενο χιονόπτωσης.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κατάσταση ετοιμότητας τίθενται οι εταιρείες μηχανημάτων έργου για ενδεχόμενο χιονιά"

Νετανιάχου για Ερντογάν: Είναι ο τελευταίος που μπορεί να κάνει ηθικό κήρυγμα

Στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, επισημαίνοντας ότι είναι ο τελευταίος που μπορεί να κάνει ηθικό κήρυγμα σε άλλους.

Σημειώνεται ότι κατά την ομιλία του σε εκδήλωση στην Άγκυρα, ο Ερντογάν δήλωσε πως δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε αυτό που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κάνει με τις επιθέσεις στη Γάζα και αυτό που έκανε ο Χίτλερ, παραβάλλοντας τις ισραηλινές επιθέσεις κατά της Γάζας με τη μεταχείριση των Εβραίων από τους Ναζί.

«Κατά ποιον τρόπο είσαι διαφορετικός από τον Χίτλερ;…Αυτά που κάνει ο Νετανιάχου είναι λιγότερα από αυτά που έκανε ο Χίτλερ; Όχι», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΑΜΠΕ, Reuters/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Νετανιάχου για Ερντογάν: Είναι ο τελευταίος που μπορεί να κάνει ηθικό κήρυγμα"

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 18χρονο που ομολόγησε ότι σκότωσε τον 16χρονο αδερφό του στη Νέα Σμύρνη

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 18χρονου, που ομολόγησε ότι σκότωσε με ένα ψαλίδι τον μικρότερο αδελφό του στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη.

Ο 18χρονος φέρεται να κατάφερε θανάσιμο πλήγμα με ψαλίδι στο στήθος του αδελφού του μετά από καυγά που είχαν, όταν το θύμα πήρε μία μπλούζα του χωρίς να τον ρωτήσει.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή ενώπιον του οποίου θα απολογηθεί ο κατηγορούμενος.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 18χρονο που ομολόγησε ότι σκότωσε τον 16χρονο αδερφό του στη Νέα Σμύρνη"

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον αδικοχαμένο επισμηναγό

Τριήμερο πένθος, από σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, κηρύσσεται στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο του επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, χειριστή του αεροσκάφους τύπου Τ-2E Buckeye, που κατέπεσε το πρωί βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, στη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

Το αεροσκάφος ανήκε στην 363η Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος της 120ης Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος.

«Ο θάνατος εν ώρα καθήκοντος του Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, προκαλεί θλίψη σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία» σημειώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του. «Με απόφασή μου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα Τετάρτη 27/12 έως και την Παρασκευή 29/12/2023». Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του Επισμηναγού και στη μεγάλη οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας» προσθέτει ο κ. Δένδιας.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον αδικοχαμένο επισμηναγό"

Επεισόδια στου Ρέντη: Πέθανε ο αστυνομικός που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη. Ο άτυχος αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του στις 12:34 στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας. Υπενθυμίζεται ότι είχε υποβληθεί σε ακρωτηριασμό του ποδιού του.

Σύμφωνα με παλαιότερα ανακοινωθέν αφαιρέθηκε από το πόδι του ένα μεταλλικό αντικείμενο μήκους 5 εκατοστών, 2 εκατοστών πάχους και 2 εκατοστών πλάτους. Υπήρχαν μεγάλες καταστροφές σε ιστούς και κακώσεις καθώς ο αστυνομικός από τη στιγμή του τραυματισμού του δεν απέκτησε ποτέ επαφή με το περιβάλλον.

Ο ασθενής νοσηλευόταν εξ αρχής στη ΜΕΘ διασωληνωμένος και υποστηριζόμενος με μηχανικό αερισμό και συνεχή εξωνεφρική κάθαρση. Τελευταία είχε διακοπεί η αγωγή με κατασταλτικά φάρμακα προκειμένου να εκτιμηθεί η νευρολογική του εικόνα τις επόμενες ημέρες.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο του αστυνομικού:

Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής αστυνομικός που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στην περιοχή του Ρέντη, κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 12.34 μ.μ.

Ανακοίνωση για την απώλεια του 31χρονου αστυνομικού εξέδωσε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου:

«Δυστυχώς, ο Γιώργος Λυγγερίδης δεν είναι πια μαζί μας. Το δολοφονικό χτύπημα στάθηκε τελικά μοιραίο, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των συναδέλφων του, στον τόπο του συμβάντος, και των ιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου. Ο Γιώργος πάλεψε ηρωικά στην εντατική, επί πολλές ημέρες, αλλά δεν άντεξε. Η σύλληψη όλων των εμπλεκομένων στη δολοφονία του, σε κάθε επίπεδο, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του και η οφειλόμενη ανταπόκριση στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για δικαιοσύνη.

Ειλικρινά συλλυπητήρια στους οικείους του αδικοχαμένου Γιώργου, που θρηνούν το παλικάρι τους. Ειλικρινά συλλυπητήρια, επίσης, σε όλες και όλους τους συναδέλφους του Γιώργου, που είναι συντετριμμένοι, όπως είναι και σύσσωμη η κοινωνία μας.

Για να σπάσει ο κύκλος του αίματος, ο οποίος πληγώνει βαριά τόσο την ΕΛΑΣ όσο και την ελληνική κοινωνία, χρειάζεται, πέρα από αστυνομικά και δικονομικά μέτρα, μια αρραγής κοινωνική συμμαχία απέναντι στη βία. Όλοι, χωρίς καμία εξαίρεση, να δείχνουμε μηδενική ανοχή σε κάθε εκδήλωση βίας: στα σχολεία, στις οικογένειες, στο δρόμο, στις πλατείες, στα γήπεδα, σε χώρους διασκέδασης και δουλειάς. Να μην υπάρχει κανείς που θα στηρίζει και θα σιγοντάρει τη βία: ηθικά, ιδεολογικά ή έμπρακτα. Η διερεύνηση της δολοφονίας του Γιώργου θα συνεχιστεί μέχρι να φτάσουμε σε εκείνους που οργάνωσαν, συντόνισαν και εξόπλισαν όλους όσους συμμετείχαν στην εγκληματική επίθεση που οδήγησε στο θάνατό του».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια στου Ρέντη: Πέθανε ο αστυνομικός που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα"

ΕΟΦ: Ανακαλούνται πέντε παρτίδες φαρμάκου για τον θυρεοειδή

Σε ανάκληση πέντε παρτίδων φαρμάκου που χορηγείται για παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα, προχώρησαν οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Σε σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΦ αναφέρονται τα εξής:

"Αποφασίζουμε την ανάκληση των παρτίδων 2201001A και 2201000A (ημερομηνία λήξης 02.2025), του φαρμακευτικού προϊόντος 'Cinacalcet/Pharmazac F.C.Tab 30mg/tab’, καθώς διαπιστώθηκε απόκλιση κατά τον έλεγχο διαλυτοποίησης στα πλαίσια μελέτης σταθερότητας.

Η εταιρεία ΦΑΡΜΑΖΑΚ ΑΦΕΒΕ, ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν".

Ο ΕΟΦ προχώρησε σε δεύτερη ανακοίνωση για το ίδιο σκεύασμα, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

"Αποφασίζουμε την ανάκληση των παρτίδων 2200931Β, 2200999C και 2201004A (ημερομηνία λήξης 02.2025), του φαρμακευτικού προϊόντος 'Cinacalcet/FARAN F.C.Tab 30mg/tab’, καθώς διαπιστώθηκε απόκλιση κατά τον έλεγχο διαλυτοποίησης στα πλαίσια μελέτης σταθερότητας.

Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται με σκοπό την ενίσχυση της προληπτικής εθελοντικής ανάκλησης της εταιρείας ΦΑΡΑΝ ΑΒΕΕ, η οποία, ως Κάτοχος Άδειας Κυκλοφορίας, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν".

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Ανακαλούνται πέντε παρτίδες φαρμάκου για τον θυρεοειδή"

«Γενναία απόφαση» ανακρίτριας και εισαγγελέα – Ελεύθερος χωρίς όρους ο 16χρονος που σκότωσε τον πατέρα του

Ελεύθερος, χωρίς καν να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι, αφέθηκε μετά την απολογία του ο 16χρονος που σκότωσε τον πατέρα του στα Καλύβια, την περασμένη Παρασκευή. Ορίστηκε μόνο επιμελητής για να επιβλέπει την πορεία του. «Ήταν κακό αυτό που έκανα, όμως αισθάνομαι ανακούφιση. Δεν φοβάμαι πλέον εγώ κι η οικογένειά μου» είπε το παιδί στην ανακρίτρια ανηλίκων, που με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα κατέληξαν σ` αυτή την απόφαση-σταθμό.

Στην απολογία του ο 16χρονος, μίλησε για την κακοκοποίηση που υφίστατο ο ίδιος και τα υπόλοιπα μέλη της οκογένειάς του από τον πατέρα του και υποστήριξε πως πλέον δε θα φοβούνται, δηλώνοντας ωστόσο πάντως μετανοιωμένος για το έγκλημα. «Αυτό που έκανα είναι κακό. Το μετανιώνω σαν πράξη. Αισθάνομαι ανακούφιση, απελευθερώθηκα. Πλέον δεν φοβάμαι εγώ και η οικογένεια μου». Αναφέρθηκε σε ακραία περιστατικά βίας κατά του ίδιου και κατά άλλων μελών της οικογένειας του, ενώ εντός της δικογραφίας φαίνεται πως υπάρχουν σειρά αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με την κακοποίηση του παιδιού.

Επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του 16χρονου η οικογένειά του

Νωρίτερα, κατέθεσαν μέλη της οικογένειας του που ήταν μαζί με πρόσωπα του φιλικού τους περιβάλλοντος δίπλα στον ανήλικο.  

Ανάμεσά τους, η μητέρα του και ο αδελφός του- οι οποίοι θέλησαν να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του 16χρονου. για να επιβεβαιώσουν όσα ο ανήλικος ισχυρίστηκε ότι υπήρξε θύμα συστηματικής κακοποίησης από τον πατέρα του. 

Από επιστολή που είχε στείλει η διευθύντρια του σχολείου του 16χρονου φαίνεται πως υπήρχαν εμφανή σημάδια συστηματικής κακοποίησής του.

Πρόκειται για μία «γενναία απόφαση» σε μία υπόθεση που δεν είναι συνηθισμένη, όπως τόνιζαν εισαγγελικές πηγές. Και αυτό γιατί αν και θα μπορούσε να προφυλακιστεί ο ανήλικος αφού είναι πάνω 15 ετών, εν τούτοις ανακρίτρια και εισαγγελέας δεν κατέφυγαν στο έσχατο αυτό μέτρο, κρίνοντας ότι δεν πληρούνται καν οι τυπικές προϋποθέσεις που προβλέπονται για την προφυλάκιση. Δεν είναι ούτε ύποπτος φυγής ούτε ικανός να διαπράξει νέο έγκλημα στο μέλλον. Μία απόφαση που δείχνει πως δεν υπήρχε ούτε ίχνος αμφιβολίας στην ανακρίτρια και τον εισαγγελέα για την προσωπικότητα του παιδιού και για την κακοποίηση που υπέστη.

Υπενθυμίζεται πως σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν είχε προφυλακιστεί ο ανήλικος κατηγορούμενος και μετά την απόφαση του δικαστηρίου αφηνόταν ελεύθερος. Όπως ο 18χρονος που είχε σκοτώσει το βιαστή πατέρα του και καταδικάστηκε αρχικά σε 8 χρόνια με αναστολή για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως εν βρασμώ ψυχικής ορμής, ωστόσο, δύο χρόνια, αργότερα, με απόφαση του Μεικτού Ορκωτού αφέθηκε οριστικά ελεύθερος. Οι δικαστές του αναγνώρισαν έξι ελαφρυντικά και του επέβαλαν τελικά, ποινή φυλάκισης τριών ετών με τετραετή αναστολή για το αδίκημα της σκοπούμενης θανατηφόρου βλάβης.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "«Γενναία απόφαση» ανακρίτριας και εισαγγελέα – Ελεύθερος χωρίς όρους ο 16χρονος που σκότωσε τον πατέρα του"

Νέα Σμύρνη: «Είχαν προβληματική συμπεριφορά» λέει στο newsit.gr μάρτυρας για τα δύο αδέρφια

«Δύο φορές τον μήνα ερχόταν η αστυνομία», λέει στο newsit.gr μάρτυρας από τη γειτονιά στη Νέα Σμύρνη, όπου σημειώθηκε η άγρια δολοφονία, με τον 16χρονο να βρίσκει φριχτό θάνατο από τα χέρια του ίδιου του 18χρονου αδερφού του.

Ένοικος της πολυκατοικίας, όπου βρίσκεται το διαμέρισμα μέσα στο οποίο έγινε η δολοφονία, μιλά στο newsit.gr για μία «προβληματική οικογένεια», προχωρώντας σε περιγραφές που σοκάρουν. Σύμφωνα με την ίδια, τα δύο αδέρφια από τη Νέα Σμύρνη καυγάδιζαν συχνά και είχαν παραβατική συμπεριφορά.

«Ήταν μία προβληματική κατάσταση. Είχαν έντονους καυγάδες. Είχε έρθει η αστυνομία 10 φορές τα τελευταία δύο χρόνια. Δύο φορές τον μήνα ερχόταν η αστυνομία», υποστηρίζει στο newsit.gr.

«Μάλωναν τα αδέρφια μεταξύ τους, μάλωναν με τη γειτονιά, είχαν προβληματική συμπεριφορά», ισχυρίζεται η ίδια μάρτυρας, λέγοντας ότι τα δύο αδέρφια διέπρατταν και κλοπές. Μάλιστα, υποστηρίζει πως είχαν κλέψει τα παπούτσια των παιδιών της, τα οποία είχε αφήσει έξω από την πόρτα του σπιτιού της και πως τους είχε καταγράψει η κάμερα.

 

Η ίδια μάρτυρας σημειώνει πως υπήρχε ανακοίνωση στην είσοδο της πολυκατοικίας, με την οποία οι ένοικοι κατόπιν συνεννόησης ενημέρωναν πως θα βάλουν κάμερες και προειδοποιούσαν πως οποιαδήποτε νέα παραβατική συμπεριφορά θα καταγγέλλεται στις αστυνομικές Αρχές.

Σύμφωνα με την ίδια, το απόγευμα του φονικού, ένοικος από την πολυκατοικία ενημέρωσε την αστυνομία.

«Τσακώνονταν μερικές φορές. Πιστεύω ότι εσωτερικά είχαν θέματα. Είχαν καυγάδες. Είχαν τσακωθεί έντονα. Δεν πίστευα ότι θα φτάσουν σε αυτό το σημείο. Έφτασαν. Είμαστε σοκαρισμένοι όλοι», δηλώνει την ίδια ώρα στο newsit.gr γείτονας.

Παράλληλα, άλλος ένοικος της πολυκατοικίας κάνει λόγο για φασαρίες. «Κάτι είχα ακούσει και εγώ τον Αύγουστο ότι είχαν τσακωθεί άσχημα και ήρθε αστυνομία, αλλά εγώ έλειπα τότε. Όσον αφορά στη συμπεριφορά των παιδιών προς όλους την πολυκατοικία ήταν άψογη. Δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα, βέβαια κάποιες φασαρίες κατά καιρούς γίνονταν στο διαμέρισμα. Ξέρω ότι έγινε μία κλοπή, αλλά δεν ξέρω αν ήταν τα παιδιά πίσω από αυτή».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα Σμύρνη: «Είχαν προβληματική συμπεριφορά» λέει στο newsit.gr μάρτυρας για τα δύο αδέρφια"

Πτώση αεροπλάνου στην Καλαμάτα: Νεκρός ο πιλότος

Νεκρός εντοπίστηκε ο άτυχος πιλότος του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους που κατέπεσε, για άγνωστους ακόμα λόγους, στην Καλαμάτα.

Πρόκειται για τον 40χρονο Επισμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας Επαμεινώνδα Κωστέα, ο οποίος πιθανότατα δεν πρόλαβε να ανοίξει το αλεξίπτωτό του.

Ο συναγερμός σήμανε στις Αρχές λίγο μετά τις 11:00 το πρωί, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι της πτώσης προηγήθηκε έκρηξη. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν μάλιστα λόγο για έναν εκκωφαντικό θόρυβο.

Πτώση αεροπλάνου στην Καλαμάτα: Νεκρός ο πιλότος

Το Τ-2 Buckeye είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας για την πτώση του Αεροσκάφους Τ-2E Buckeye

Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πτώση αεροπλάνου στην Καλαμάτα: Νεκρός ο πιλότος"

Πέθανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Την τελευταία του πνοή άφησε στα 81 του χρόνια ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας ο 81χρονος πολιτικός πέθανε στο σπίτι του βράδυ της Τρίτης.

Ποιος ήταν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Ο Σόιμπλε γεννήθηκε στο Φράιμπουργκ και ήταν ο γιος ενός υπαλλήλου της εφορίας. Είναι ο μεσαίος από τρεις αδερφούς. Αφού έλαβε απολυτήριο λυκείου το 1961, ο Σόιμπλε σπούδασε Νομική και Οικονομικά στα Πανεπιστήμια του Φράιμπουργκ και του Αμβούργου από τα οποία αποφοίτησε το 1966 και το 1970 εργάστηκε ως εφοριακός και ως δικηγόρος, αφού πρώτα πέτυχε στις κρατικές εξετάσεις.

Το 1971 έλαβε το διδακτορικό του στη Νομική, με μια εργασία που είχε τίτλο “Η επαγγελματική νομική κατάσταση του ορκωτού λογιστή στις λογιστικές επιχειρήσεις”.

Οι σχέσεις του Σόιμπλε με την Ελλάδα

Ο Σόιμπλε επικρίθηκε έντονα για τις ενέργειές του κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης και του Grexit το 2015 : ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε αναφέρει ότι ο Σόιμπλε σκόπευε να εξαναγκάζει την Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη, ακόμα και πριν την εκλογή της αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον πρώην Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Tim Geithner στις αρχές του 2014: αποκαλώντας το σχέδιο του Σόιμπλε “τρομακτικό”, ο Geithner κατέγραψε ότι ο Σόιμπλε πίστευε πως μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα τρόμαζε άλλες χώρες ώστε να ευθυγραμμιστούν.

Ο Σόιμπλε έλαβε επίσης μια εκτεταμένη κριτική όσον αφορά τις συστάσεις του περί λιτότητας μέσα από το Twitter. Τέτοιου είδους επικριτικά σχόλια επικεντρώθηκαν στο γεγονός ότι η επιμονή του Σόιμπλε στις πολιτικές λιτότητας έρχεται σε αντίθεση τόσο με τις εμπειρικές αποδείξεις πως οι πολιτικές στις οποίες επέμενε είχαν συρρικνώσει την ελληνική οικονομία κατά 25% όσο και από τις εκθέσεις του ΔΝΤ οι οποίες επέμεναν ότι μόνο μια μαζική ελάφρυνση του χρέους, και όχι μια περαιτέρω λιτότητα, θα μπορούσε να είναι αποτελεσματική.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε"

Σοκαριστικό βίντεο DEBATER: Η στιγμή που Ι.Χ. «εκσφενδονίζει» πεζό σε βιτρίνα καταστήματος στους Αγίους Αναργύρους

Ένα σοκαριστικό τροχαίο σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης (26/12) στους Αγίους Αναργύρους. Συγκεκριμένα, διερχόμενο ΙΧ εξετράπη της πορείας του και παρέσυρε πεζό που πήγαινε στον προαστιακό. Από την ταχύτητα του οχήματος, ο άνδρας «εκσφενδονίστηκε» σε βιτρίνα καταστήματος και έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Πώς έγινε το τροχαίο

Καθώς ένας άνδρας διέσχιζε το πεζοδρόμιο (!) για να πάει στον προαστιακό και να μεταβεί στη δουλειά του, μία οδηγός ηλικίας περίπου 30 με 35 ετών έπεσε με το αυτοκίνητό της πάνω σε κολώνα φωτισμού, την έριξε κάτω, στη συνέχεια προσέκρουσε σε δέντρο και έριξε ακόμη μία κολώνα. Αυτή «εκτόξευσε» τον άνδρα σε φωτογραφείο που βρισκόταν στο σημείο του ατυχήματος.

Η «τρελή» πορεία του ΙΧ σταμάτησε όταν αυτό «μπήκε» σε βιτρίνα καταστήματος εσωρούχων.

Όπως λέει σε μαρτυρία του ιδιοκτήτης του ενός καταστήματος: «Έχω υποστεί μεγάλη ζημιά και μάλιστα μέσα στην εορταστική περίοδο… Προέχει η ανθρώπινη ζωή. Τα τζάμια, τα σίδερα, οι κούκλες και τα ρολά, όλα φτιάχνονται. Τα πόδια του παλικαριού είναι το πιο σημαντικό τώρα και μετά εμείς αν βρεθεί κάποιος να μας αποζημιώσει», καταλήγει.

Δείτε καρέ καρέ τη στιγμή που το ΙΧ παρασέρνει τον πεζό:

Η κατάσταση της υγείας του τραυματία

Δυστυχώς, ο πεζός έχει τραυματιστεί σοβαρά και – σύμφωνα με πληροφορίες του DEBATER – κινδυνεύει να χάσει τα πόδια του. Βρίσκεται στην εντατική, μετά από χειρουργείο, με τους γιατρούς να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφύγουν τον ακρωτηριασμό.

Όσον αφορά την οδηγό του οχήματος, δεν είναι ακόμη γνωστό τι της συνέβη και προκλήθηκε το ατύχημα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα βίντεο που έχει στην κατοχή του φωτογράφος από μία εξωτερική κάμερα καταγράφει το αυτοκίνητο να έρχεται με μεγάλη ταχύτητα και τον πεζό να «εκσφενδονίζεται» και να χτυπά πάνω στην τζαμαρία του καταστήματος.

Δείτε αποκλειστικές εικόνες του DEBATER παρακάτω:

debater

Διαβάστε Περισσότερα » " Σοκαριστικό βίντεο DEBATER: Η στιγμή που Ι.Χ. «εκσφενδονίζει» πεζό σε βιτρίνα καταστήματος στους Αγίους Αναργύρους"

Σοκάρει η οικογενειακή τραγωδία στη Νέα Σμύρνη: Ο 18χρονος κυνήγησε και σκότωσε τον αδερφό του, καρφώνοντας ψαλίδι στο στήθος – Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες

Συγκλονίζει η οικογενειακή τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (26/12) στη Νέα Σμύρνη.

Πιο συγκεκριμένα, ένας 18χρονος Φ.Κ. κυνήγησε και σκότωσε με ψαλίδι τον 16χρονο αδερφό του, Α.Κ, μέσα στο σπίτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Law and Order, τα δύο αδέρφια τσακώθηκαν για μια μπλούζα. Στη συνέχεια ο 16χρονος δεν κατάφερε να κρατήσει κλειστή την διαχωριστική πόρτα, τον βρήκε ο 18χρονος και του κάρφωσε το ψαλίδι στο στήθος στην κρεβατοκάμαρα.

Εκείνη την ώρα στο σπίτι βρίσκονταν η μητέρα τους, η γιαγιά και η κοπέλα του 18χρονου.

Ο 18χρονος ομολόγησε ότι σκότωσε τον αδερφό του και συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης (27/12).

Το χρονικό της υπόθεσης

Λίγο μετά τις 9:00 το βράδυ το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε κλήση που ενημέρωνε ότι από διαμέρισμα πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη ακούγονται φωνές.

Στο σημείο έφθασε περιπολικό της Αστυνομίας αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Τότε διαπιστώθηκε ότι ένας 16χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο στο στήθος, στο λαιμό και τα χέρια. Ο νεαρός διακομίστηκε αμέσως στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή των ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι και συγκεκριμένα της μητέρας, του 18χρονου αδελφού του, της γιαγιάς και μιας κοπέλας, η οποία φέρεται να διατηρούσε σχέση με τον 18χρονο αδελφό του θύματος.

Όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι λίγες ώρες αργότερα, εκτός από τον 18χρονο αδελφό του 16χρονου. Αναμένεται να διαταχθεί από τον εισαγγελέα η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής μόλις η ασφάλεια ολοκληρώσει το στάδιο της προανάκρισης.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκάρει η οικογενειακή τραγωδία στη Νέα Σμύρνη: Ο 18χρονος κυνήγησε και σκότωσε τον αδερφό του, καρφώνοντας ψαλίδι στο στήθος – Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news