facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Μητσοτάκης: Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Τσίπρας αντάλλαξε το Μακεδονικό με τις συντάξεις

Να προκηρύξει εθνικές εκλογές ακόμη και αύριο προκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της ΝΔ, σε μια συνέντευξη για όλα τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, αλλά και με πολλές προσωπικές ερωτήσεις που παραχώρησε στο Open TV και τη νέα εκπομπή της Ελλης Στάη, Open Mind. 



Κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις και να θέσει τον πήχη των εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι στόχος της ΝΔ “είναι όχι μόνο να κερδίσουμε τις ευρωεκλογές, αλλά να κερδίσουμε με μία ευρεία νίκη και στις εθνικές εκλογές”. 

“Για μένα η κάθε δημοσκόπηση είναι η καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες” σημείωσε και προσέθεσε ότι “αυτό το οποίο μου λένε οι συμπολίτες μου, δεν είναι τόσο «τιμωρήστε τον ΣΥΡΙΖΑ, κάντε πιο σκληρή αντιπολίτευση», αλλά δύο πράγματα. Πρώτον, «δεν αντέχουμε άλλο» διότι η κοινωνία είναι καταπιεσμένη και η μεσαία τάξη εξοντωμένη από τους φόρους. Και δεύτερον, «πες μας τι μπορείς να κάνεις εσύ, για να μας κάνεις τη ζωή μας καλύτερη». Οι ευρωεκλογές, λοιπόν, εφόσον δεν έχουμε ως τότε εθνικές εκλογές, θα είναι μία ευκαιρία, να μιλήσουμε και γι’ αυτό. Για το σχέδιο μας για την επόμενη μέρα, πρωτίστως για την οικονομία, αλλά και για όλα τα θέματα που τους αφορούν”.

mit1
Απαντώντας σε ερώτηση για το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στα Σκόπια, ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε όχι μόνο την υποκρισία του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και το θράσος του να δηλώνει σήμερα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα ενισχύσει τις ελληνικές επενδύσεις στα Βαλκάνια, τις οποίες η δική του πολιτική υπονόμευσε.

“Οταν ο κ. Τσίπρας μιλάει για οικονομική διπλωματία στα Βαλκάνια, ας αναλογιστεί τις τεράστιες αρνητικές συνέπειες της δικής του πολιτικής” επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος είναι ο υπαίτιος της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, που οδήγησε στο ξεπούλημα των βαλκανικών θυγατρικών τους στους Αυστριακούς και τους Γερμανούς, που σήμερα τον υμνούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

“Με τα δικά του τερτίπια και του κ.Βαρουφάκη ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι ελληνικές τράπεζες. Η υποχρέωση στην τρίτη ανακεφαλαιοποίηση ήταν να πουλήσουν οι ελληνικές τράπεζες όλες τις βαλκανικές τους θυγατρικές. Σε ποιους τις πούλησαν; Στους Αυστριακούς και στους Γερμανούς, στους βασικούς μας ανταγωνιστές στα Βαλκάνια” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. 

“Η συμφωνία αυτή προσέβαλε και περιφρόνησε τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων” τόνισε σε άλλη αποστροφή του ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι βόλευε τους Ευρωπαίους εταίρους και τους Αμερικανούς να μπουν τα Σκόπια σε αυτή τη συγκυρία, ενώ επέμεινε... μέχρι κεραίας ότι ο κ. Τσίπρας πήρε ανταλλάγματα για τη συγκεκριμένη του επιλογή. Σε ερώτηση της Ελλης Στάη για το αν πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας “αντάλλαξε το Μακεδονικό με τις συντάξεις”, απάντησε: “Δεν έχω καμία αμφιβολία γι αυτό” και προσέθεσε ότι “στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται”.

Σχολιάζοντας, δε, και γενικότερα την στάση του κ. Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναρωτήθηκε ρητορικά: “Σας δίνει την εντύπωση ο κ. Τσίπρας ότι αισθάνεται άνετα με την απόφασή του, κι ότι μπορεί εύκολα να εξηγήσει αυτά τα οποία λέει στους Έλληνες πολίτες; Γιατί άραγε δεν κάνει ανοιχτές συζητήσεις διαλόγου με τους συμπολίτες μας και να τους εξηγήσει την άποψή του, αντί να πηγαίνει περιτριγυρισμένος από ΜΑΤ, προστατευμένος σε κλειστά περιβάλλοντα; Ας πάει να το κάνει, λοιπόν, στην Μακεδονία, να πείσει και τους συμπολίτες μας εκεί, να πείσει και τους επιχειρηματίες ότι αυτή η συμφωνία είναι προς όφελός τους".

“Θα παρότρυνα τον κ. Τσίπρα, με όσο μεγάλη ένταση διαφημίζει τη μεγάλη «επιτυχία» της συμφωνίας, με την ίδια ένταση να προσκαλεί τους ξένους επισκέπτες στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βεργίνας, και να τους πηγαίνει στην Πέλλα. Για να αντιληφθούν επιτέλους όλοι ότι εδώ υπάρχει μία ιστορική παρακαταθήκη, η οποία είναι πολύ βαριά, είναι ταυτισμένη με την ιστορία αυτής της χώρας και δεν μπορεί να εκχωρηθεί με τόσο μεγάλη ευκολία” σημείωσε επίσης.

mit2
Με αυστηρό τρόπο απάντησε ο κ. Μητσοτάκης και στην κυρία Γεννηματά για την φράση της περί του κινδύνου παλινόρθωσης της δεξιάς. “Η παλινόρθωση της δεξιάς, ειδικά όταν αναφέρεται σε ένα πρόσωπο σαν και εμένα, μού ακούγεται ένα σύνθημα ολίγον κούφιο, ολίγον παρωχημένο, ίσως βγαλμένο από μια ρετρό αντίληψη για την πολιτική” σχολίασε.

Σε ό,τι δε αφορά την έτερη διαχρονική θέση της κυρίας Γεννηματά ότι θα συγκυβερνούσε με τη ΝΔ μόνο αν συνέπραττε στην ίδια κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: “Η αντίληψή μας για το ήθος και το ύφος της εξουσίας είναι τόσο διαφορετική που με το σημερινό ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπω κανένα περιθώριο συμπόρευσης, συνεργασίας σε κανένα απολύτως επίπεδο. Είμαστε από δύο διαφορετικούς κόσμους Δεν το λέω γιατί έχουμε μια διαφορετική ιδεολογική αφετηρία, αλλά γιατί έχουμε τελείως διαφορετική αντίληψη για το πώς αντιλαμβανόμαστε την πρόοδο, τη συντήρηση, την άσκηση της εξουσίας. Και στο κάτω-κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα το οποίο δοκιμάστηκε τέσσερα χρόνια στην εξουσία. Ο κ. Τσίπρας είναι ο μνημονιακότερος των μνημονιακών πρωθυπουργών και εκτιμώ ότι στην κάλπη θα υποστεί μια σφοδρή αποδοκιμασία”.

mit5
Ερωτηθείς για το αν θα ακουστεί και σε αυτές τις εκλογές η φράση “η μας τελειώνουν ή τους τελειώνουμε”, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε ένα μήνυμα ενότητας σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως της κομματικής τους προτίμησης: “Εγώ δεν θέλω να τελειώσω κανέναν και μακριά από εμένα αυτές οι λογικές. Ήταν λογικές διχαστικές, ήταν λογικές που τροφοδότησαν με δηλητήριο την πολιτική ζωή. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρέτησε αυτή τη λογική του διχασμού με πολύ μεγάλη συνέπεια. Εγώ δεν θέλω να τελειώσω κανέναν. Θα σεβαστώ την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και την επόμενη μέρα. Εφόσον οι πολίτες με εμπιστευθούν θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Και των συμπολιτών μας που εμπιστεύθηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ”. 

Ακόμη, σε ερώτηση για το «brain drain», ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε έναν στίχο του Νίκου Πορτοκάλογλου. “Εγραψε ένα τραγούδι, πριν από 25 χρόνια. «Τα καράβια μου καίω». Και μέσα στους στίχους λέει κάπου «από πείσμα και τρέλα θα ζω σε τούτη τη χώρα, ώσπου να βρω νερό γιατί ανήκω εδώ». Αυτός ο στίχος κάπου μας ακουμπάει όλους. Ακουμπάει και τη γενιά του brain drain. Απλά, ξέρετε ποια είναι η διαφορά; Δεν μπορούμε να μένουμε μόνο στο πείσμα και στην τρέλα. Χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω. Δηλαδή, η αγάπη μας για την Ελλάδα δεν μπορεί να είναι απλά μια ρομαντική αναζήτηση ενός ένδοξου παρελθόντος, αλλά και η δημιουργία των προϋποθέσεων για να μπορεί κάθε νέος να εργαστεί, να κάνει οικογένεια στη χώρα μας και να ζήσει τη ζωή του όσο καλύτερα μπορεί. Αυτό είναι το σχέδιο μου, αυτός είναι ο στόχος μου. Τα πιο πολλά λόγια που ακούω από ηλικιωμένους ανθρώπους, δεν είναι για τη σύνταξή τους. Με ρωτάνε, «τι θα κάνεις για τα παιδιά μας και για τα εγγόνια μας, να μη φύγουν από την Ελλάδα». Αυτό, για μένα, είναι το μεγαλύτερό μου μέλημα. Η επόμενη γενιά από εμάς, από μένα, η γενιά των παιδιών μου, ενδεχομένως. Γι’ αυτούς δουλεύουμε. Και το σχέδιο της επόμενης μέρας σ’ αυτούς απευθύνεται, ώστε να μην είναι μόνο από πείσμα και τρέλα η παρουσία μας στην Ελλάδα”.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην σύζυγό του, Μαρέβα, αλλά και στον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. "Ήταν μια όμορφη διαδρομή με πολλές δυσκολίες. Είχα κόστος και στην προσωπική μου ζωή. Πέρασα αρκετά χρόνια σε διάσταση με τη σύζυγό μου και ένας από τους λόγους ήταν ότι δεν μπορέσαμε και οι δυο ενδεχομένως να διαχειριστούμε τις πιέσεις της πολιτικής, της οικογένειας" ανέφερε, μεταξύ άλλων.

"Όταν τώρα περπατώ στις γειτονιές και ο κόσμος με φωνάζει με το μικρό μου όνομα, αυτό για εμένα είναι μια επιβεβαίωση ότι ναι, ξεκίνησα από μια θέση πλεονεκτική, δεν το αμφισβήτησα ποτέ, αλλά νομίζω ότι έχουν πια γνωρίσει τον άνθρωπο Κυριάκο, γνωρίζουν τι θέλω να κάνω, είμαι υπερήφανος για την οικογένειά μου εξαιρετικά υπερήφανος για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, για όλα όσα προσέφερε, για όλα όσα μου δίδαξε, αλλά πιστεύω ότι πια είμαι ένας συνειδητοποιημένος πολιτικός, ώριμος, με πολλή διάθεση να προσφέρω και οι πολίτες οι οποίοι θα προσέλθουν να ψηφίσουν, θα συνυπολογίσουν προφανώς και το επώνυμό μου, αλλά δεν αισθάνομαι σε καμία περίπτωση ότι αυτό είναι ανασταλτικός παράγοντας στην παρούσα συγκυρία» τόνισε ακόμη.

mit3
mit4
Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την συνέντευξη

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Τσίπρας αντάλλαξε το Μακεδονικό με τις συντάξεις"

Επίθεση με μαχαίρι εναντίον εισαγγελέα και λιμενικών στα Εξάρχεια

Άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν σε εισαγγελέα και λιμενικούς στην περιοχή των Εξαρχείων σήμερα το βράδυ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο εισαγγελέας και οι λιμενικοί βρέθηκαν στην περιοχή για να διενεργήσουν έρευνα σε σπίτι στην οδό Ερεσσού, όταν έγιναν αντιληπτοί από ομάδα ατόμων που τους επιτέθηκε.

Κατά την επίθεση, ο ένας λιμενικός δέχτηκε χτύπημα με μαχαίρι στο μηρό ενώ οι δράστες του αφαίρεσαν και το τσαντάκι, στο οποίο φέρεται ότι υπήρχε το υπηρεσιακό του όπλο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας των θυμάτων.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση με μαχαίρι εναντίον εισαγγελέα και λιμενικών στα Εξάρχεια"

Επανακαταμέτρησης συνέχεια σε άλλες 15 περιφέρειες στην Κωνσταντινούπολη

Της... επανακαταμέτρησης γίνεται στην Κωνσταντινούπολη καθώς η τοπική εκλογική επιτροπή έδωσε εντολή για ακόμη 15 περιφέρειες.

Σύμφωνα με το δίκτυο CNN Turk η επιτροπή στην Κωνσταντινούπολη έδωσε εντολή να επανακαταμετρηθούν οι άκυρες ψήφοι στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής σε άλλες 15 από τις 39 περιφέρειες της πόλης.

Χθες Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή διέταξε τις επανακαταμετρήσεις ψήφων σε 18 περιφέρειες στην Κωνσταντινούπολη μετά τις ενστάσεις του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι επιδόσεις του οποίου δείχνουν ότι υπέστη ήττα στην πόλη αυτή έναντι του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης CHP.

Το δίκτυο CNN Turk είχε μεταδώσει αρχικά σήμερα, επικαλούμενο την επαρχιακή εκλογική επιτροπή της Κωνσταντινούπολης, ότι οι άκυρες ψήφοι επανακαταμετρηθούν και στις 39 περιφέρειες της πόλης. Αργότερα μετέδωσε ότι η επανακαταμέτρηση θα γίνει σε 15 περιφέρειες.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Επανακαταμέτρησης συνέχεια σε άλλες 15 περιφέρειες στην Κωνσταντινούπολη"

Ανήσυχο το υπ. Μετανάστευσης μετά τα επεισόδια στα Διαβατά -«Μην ξεφεύγετε από την νομιμότητα»

Έκκληση προς τους αιτούντες άσυλο πρόσφυγες που σκοπεύουν να συμμετάσχουν σε καραβάνι προς τα σύνορα «να μην ξεφύγουν από τα όρια της νομιμότητας» κάνει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή τη συγκέντρωση προσφύγων έξω από τη δομή φιλοξενίας στα Διαβατά και τα επεισόδια που σημειώθηκαν, πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι «δυστυχώς κάποιοι από τους αιτούντες άσυλο που φιλοξενούνται σε δομές στη Βόρεια Ελλάδα παρασύρθηκαν από την παραπληροφόρηση που κυκλοφορούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα μέσω κοινωνικών δικτύων παρά τις προειδοποιήσεις από τις διοικήσεις των δομών».

Οι ίδιες πηγές καλούν τους επωφελούμενους «που ακολούθησαν το ανεύθυνο κάλεσμα για πορεία προς τα σύνορα να επιστρέψουν στις δομές φιλοξενίας και σε καμία περίπτωση να μην ξεφεύγουν από τα όρια της νομιμότητας». Επίσης, κάνουν λόγο για «επιπόλαιη συμπεριφορά των υποκινητών, που υποβάλλει χωρίς λόγο ανθρώπους που είναι ήδη ταλαιπωρημένοι σε νέες άσκοπες περιπέτειες».

Προειδοποίηση για τους κινδύνους των παράτυπων μετακινήσεων από Ύπατη Αρμοστεία και ΔΟΜ

Εξάλλου, στην έκδοση προειδοποίησης σχετικά με «ψευδείς πληροφορίες και φήμες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» έχουν προχωρήσει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Αιτία αποτέλεσε η διασπορά της φήμης μέσω των σόσιαλ μίντια ότι προγραμματίζεται οργανωμένη μετακίνηση προσφύγων στα βορειοδυτικά σύνορα προκειμένου να περάσουν τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία, με την υποστήριξη θεσμικών φορέων και ανθρωπιστικών οργανώσεων.

«Με αφορμή την ενημέρωση που κυκλοφορεί εδώ και μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και καθώς μέρα με τη μέρα η φημολογία δυνάμωνε εκδώσαμε προειδοποίηση για τους κινδύνους των παράτυπων μετακινήσεων και διαψεύδουμε τη σχετική φημολογία», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη επικοινωνίας της Ύπατης Αρμοστείας, Στέλλα Νάνου.

Στην προειδοποίηση, που εκδόθηκε σε έξι διαφορετικές γλώσσες, επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι η Ύπατη Αρμοστεία, ο ΔΟΜ και οι οργανώσεις που συνεργάζονται μαζί τους δεν ενθαρρύνουν τις παράτυπες μετακινήσεις, οι οποίες είναι επικίνδυνες. «Οι προσπάθειες παράνομης διέλευσης των συνόρων είναι συχνά ανεπιτυχείς και μπορούν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις, μεταξύ των οποίων σύλληψη, κράτηση, αποχωρισμό από την οικογένεια, ακόμα και θάνατο», σημειώνεται. Επίσης, διευκρινίζεται ότι υπάρχουν και πιθανές νομικές συνέπειες για τους συμμετέχοντες σε αυτές τις κινητοποιήσεις, όπως το να μείνουν χωρίς κατάλυμα, φαγητό και άλλες βασικές υπηρεσίες. Καλούνται δε οι πρόσφυγες να μην θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές τους και τις ζωές των μελών της οικογένειάς τους, ιδίως των παιδιών. Υπενθυμίζεται, επιπλέον, ότι οι ελληνικές αρχές, η Ύπατη Αρμοστεία, ο ΔΟΜ και οι άλλες οργανώσεις μπορούν να προσφέρουν πληροφορίες, συμβουλές και υποστήριξη με ασφαλή και νόμιμο τρόπο. Αντίθετα, ότι οι πληροφορίες που διακινούνται από ανεπίσημες πηγές, στη συγκεκριμένη περίπτωση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είναι συχνά παραπλανητικές ή τελείως λανθασμένες.

Αντίστοιχες ανακοινώσεις έχουν βγάλει και άλλες πλατφόρμες ενημέρωσης προσφύγων, όπως το Mobile Info Team και το Refugee.info.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανήσυχο το υπ. Μετανάστευσης μετά τα επεισόδια στα Διαβατά -«Μην ξεφεύγετε από την νομιμότητα» "

Πρωτοδικείο Θεσ/νίκης: Εκτός Δήμου 173 συμβασιούχοι -Προβλήματα στην καθαριότητα

«Κόπηκαν» με απόφαση Πρωτοδικείου, 173 συμβασιούχοι, διμηνίτες (με παλαιές συμβάσεις) από την υπηρεσία καθαριότητας.

Η συγκεκριμένη ομάδα συμβασιούχων είχε στο παρελθόν κάνει ασφαλιστικά μέτρα, κερδίζοντας προσωρινή διαταγή για παραμονή ενός μήνα στην εργασία τους, μέχρι να εκδοθεί η τελική απόφαση, ωστόσο το Πρωτοδικείο δεν ανανέωσε την παράταση.

Η κύρια αγωγή τους εκδικάζεται στις 17/5. Σε κάθε περίπτωση, δημιουργείται -εκτός των άλλων- και θέμα με τη στελέχωση της υπηρεσίας.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρωτοδικείο Θεσ/νίκης: Εκτός Δήμου 173 συμβασιούχοι -Προβλήματα στην καθαριότητα"

Διαβατά: Χημικά και πετροπόλεμος μεταξύ ΜΑΤ και προσφύγων -Τραυματίστηκε αστυνομικός [εικόνες & βίντεο]

Επεισόδια ανάμεσα σε πρόσφυγες και αστυνομικών σημειώθηκαν στα Διαβατά, με τους μετανάστες να πετούν αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών.
Ομάδα προσφύγων προσπάθησε να περάσει προς τη Συμμαχική Οδό, η οποία είναι κλειστή, προκειμένου να υποδεχθούν άλλους πρόσφυγες που κατέφθαναν στη δομή, όπως αναφέρει το voria.gr.
Εκεί συνάντησαν τον φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια.
Οι πρόσφυγες πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου-λάμψης.

Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί τρία άτομα, εκ των οποίων ένας Κούρδος από το Ιράκ, ενώ ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις συμπλοκές τραυματίστηκε ένας αστυνομικός και  σημειώθηκαν υλικές ζημιές σε αυτοκίνητο. 
Σύμφωνα με το ΑΠΕ η ένταση εκτονώθηκε, αργά το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ έξω από τη δομή φιλοξενίας παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ο υπεύθυνος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Νίκος Ράγκος δήλωσε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να πείσει αυτούς τους ανθρώπους να επιστρέψουν πίσω είτε στις δομές, είτε τα διαμερίσματα, ή τα ξενοδοχεία που ήρθαν καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να περάσουν τα σύνορα.
Φωτο: INTIMENEWS, Βίντεο: voria.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαβατά: Χημικά και πετροπόλεμος μεταξύ ΜΑΤ και προσφύγων -Τραυματίστηκε αστυνομικός [εικόνες & βίντεο] "

Νέα δημοσκόπηση: Ευρεία νίκη της ΝΔ σε εθνικές και ευρωεκλογές

Προβάδισμα εννέα μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήψου για τις ευρωεκλογές καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Star Channel, που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 30,1%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 21,1%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή και Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 6,2% έκαστος, ενώ το ΚΚΕ βρίσκεται στο 5,5%. Κανένα άλλο κόμμα που μετρήθηκε στη δημοσκόπηση δεν υπερβαίνει το 3%.

Στο 17,6% ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.




Στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 30,6%, έναντι ποσοστού 22,5% του κυβερνώντος κόμματος -ήτοι, διαφορά 8,1 μονάδων, όταν στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, τον Δεκέμβριο του 2018, η διαφορά αυτή βρισκόταν στο 8%. Στη Βόρεια Ελλάδα, ωστόσο, η διαφορά αυτή ανεβάινει στις 12 μονάδες.

Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,2%, η Χρυσή Αυγή με 6% και το ΚΚΕ με 5,9%, ενώ και πάλι κανένα από τα υπόλοιπα κόμματα δεν συγκεντρώνει το απαιτούμενο ποσοστό 3% για την είσοδό του στη Βουλή.  Η αδιευκρίνθστη ψήφος ανέρχεται εδώ στο 18%.

Ελπίδες για την είσοδό τους στη Βουλή συγκεντρώνουν, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, μόνο η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 35,5%, έναντι 26,6% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 32,4%.

Καθώς φαίνεται, το βασικό κριτήριο για την ψήφο των ερωτηθέντων, είναι η οικονομική τους κατάσταση, καθώς αυτό προκρίνουν σε ποσοστό 35,6%, ενώ στο 29% ακολουθεί η κατάσταση της οικονομίας της χώρας εν γένει. Στην τρίτη θέση, με 19,2%, βρίσκονται τα εθνικά θέματα, ενώ μόνο τα 7,7% εξαρτά την ψήφο του από τα ζητήματα ασφαλείας.

Δείτε αναλυτικά τους πίνακες με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης:


di6
di5
di4
di3
di2
di1
di10
di9
di8
di7
di12
di11

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα δημοσκόπηση: Ευρεία νίκη της ΝΔ σε εθνικές και ευρωεκλογές "

Και στα αεροπορικά εισιτήρια των νησιωτών το μεταφορικό ισοδύναμο

Τροπολογία με την οποία δίνεται η δυνατότητα επέκτασης του μέτρου για το μεταφορικό ισοδύναμο και στις αεροπορικές μεταφορές των νησιωτών, κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή.

Η τροπολογία για το μεταφορικό ισοδύναμο κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Σύσταση, συγκρότηση και αρμοδιότητες της Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης και άλλες διατάξεις».

Οι ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας (καιρικές συνθήκες, χρόνος μετακίνησης) καθιστούν σε πολλές περιπτώσεις αναγκαία την αεροπορική μεταφορά, κυρίως για τις ευάλωτες ομάδες, ασθενείς και ηλικιωμένους, ενώ το κόστος της επιδότησης θα είναι μέχρι το ανώτατο ύψος στην αντίστοιχη μεταφορά με πλοίο.

Εφόσον ο νησιώτης επιλέξει την αεροπορική μεταφορά θα λαμβάνει μέρος ή και το σύνολο όχι όμως περισσότερο από το ποσό που θα λάμβανε με τη θαλάσσια μεταφορά.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Ν.Σαντορινιός, εκτός από το θέμα της αεροπορικής μεταφοράς, με τη συγκεκριμένη ρύθμιση παρατείνεται επίσης η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου για το μεταφορικό ισοδύναμο στη μεταφορά καυσίμων στα νησιά για όλο το έτος 2019.

Το μέτρο για το μεταφορικό ισοδύναμο για τη μεταφορά απλής αμόλυβδης βενζίνης (95 οκτανίων) και diesel κίνησης εφαρμόζεται πιλοτικά από 1η Ιανουαρίου 2019 στα νησιά:

– Αγαθονήσι
– Άγιο Ευστράτιο,
– Αλόννησο,
– Αμοργό,
– Ανάφη,
– Αντίπαρο,
– Αστυπάλαια
– Ίο
– Ικαρία
– Κάρπαθο
– Κάσο
– Κέα
– Κίμωλο
– Κύθηρα
– Κύθνο
– Λειψούς
– Λέρο
– Μεγίστη
– Μήλο
– Νίσυρο
– Πάτμο
– Σαμοθράκη
– Σέριφο
– Σίκινο
– Σίφνο
– Σκιάθο
– Σκόπελο
– Σκύρο
– Σύμη
– Τήλο
– Φολέγανδρο
– Φούρνους
– Χάλκη και Ψαρά

Ο κ. Σαντορινιός πρόσθεσε, επίσης, ότι στην ίδια τροπολογία, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά που κάνει μελέτη μαζί με τα επιμελητήρια της Κρήτης, θα δοθεί η δυνατότητα να συμπεριληφθούν στο μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου, για πρώτη φορά, επιχειρήσεις και επιχειρηματικές δραστηριότητες που έχουν αυξημένο κόστος μεταφοράς από και προς την Κρήτη.

Στην ίδια τροπολογία, τέλος, στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων και μελών ΔΕΠ των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, που έχουν έδρα στα νησιά, εντάσσονται ως επιλέξιμοι για επιδότηση του κόστους μεταφοράς τους στο πλαίσιο του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, μιλώντας στη Βουλή, είπε ότι έως σήμερα από την εφαρμογή του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου «συνολικά, έχουν επιδοτηθεί 200.000 εισιτήρια, 9.500 αιτήσεις χρηματοδότησης επιχειρήσεων έχουν ήδη διεκπεραιωθεί, ενώ το μεταφορικό κόστος των προϊόντων των επιχειρήσεων έχει μειωθεί κατά 43%».

«Το μεταφορικό ισοδύναμο είναι ένας θεσμός, ένα μέτρο ζωντανό, που έχει αγκαλιαστεί από τους νησιώτες και τις νησιωτικές επιχειρήσεις και έχει φέρει, αλλά θα φέρει και στο άμεσο μέλλον, σημαντική βελτίωση στον τρόπο ζωής και στο κόστος διαβίωσης των νησιωτών. Με τις συνεχείς βελτιώσεις που κάνουμε, προχωράμε και φτιάχνουμε ένα μέτρο χρηστικό για τους νησιώτες μας. Είμαστε εδώ για να κάνουμε τις αλλαγές που θα χρειαστεί γιατί ο μόνος στόχος μας είναι η ουσιαστική διευκόλυνση των ανθρώπων της νησιωτικής επικράτειας», πρόσθεσε κ. Σαντορινιός

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Και στα αεροπορικά εισιτήρια των νησιωτών το μεταφορικό ισοδύναμο"

Δημοσκόπηση της Alco δείχνει τον Μπέο δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή

Δημοσκόπηση σε δείγμα 600 ατόμων πραγματοποίησε η εταιρεία ALCO για λογαριασμό της εφημερίδας «Ταχυδρόμος» σχετικά με τις εκλογές στον Δήμο Βόλου. Η δειγματοληψία ήταν τυχαία και στρωματοποιημένη σε 17+ ηλικίας ψηφοφόρων του Δήμου Βόλου. Διεξήχθη από τις 26 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου.

Στην πρόθεση ψήφου κυριαρχεί ο Αχιλλέας Μπέος, ο οποοίς φαίνεται να εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 53%. Δεύτερη στην κούρσα η Νάνσυ Καπούλα με 12%, πολύ κοντά ο Ιάσονας Αποστολάκης με 11%, ακολουθεί ο Απόστολος Ριζόπουλος με 6% και ο Απόστολος Παπαδούλης με 5,5%. Άκυρο ή λευκό επέλεξε το 3,5%, ενώ αναποφάσιστοι είναι το 9% των πολιτών που ρωτήθηκαν.

Όσον αφορά στις περιοχές του Δήμου, «κάστρο» του Αχιλλέα Μπέου είναι η Νέα Αγχίαλος, της Ν. Καπούλα η Αγριά, του Ιάσονα Αποστολάκη η Ν. Ιωνία, του Απ. Ριζόπουλου επίσης η Ν. Ιωνία και του Απ. Παπαδούλη η Αγριά.

Στην παράσταση νίκης ο Αχιλλέας Μπέος προηγείται με 73% έναντι 6% της απάντησης «άλλος».

Το 45% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επανεκλεγεί ο Αχιλλέας Μπέος, όπως και το 61% της Νέας Δημοκρατίας.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση της Alco δείχνει τον Μπέο δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή"

Οργή στην Κουμουνδούρου για τις αναφορές του ΚΙΝΑΛ στο δάνειο του ΣΥΡΙΖΑ

Οργισμένη ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ για τα δάνεια των κομμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ως αστεία και εξοργιστική την απάντηση του ΚΙΝΑΛ, ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην αναφορά του κόμματος της Κεντροαριστεράς για τα δάνεια της Κουμουνδούρου, υποστηρίζοντας πως δεν έχει υπάρξει κάποια ευνοϊκή ρύθμιση, παρά τα αντίθετα στοιχεία.

«Η απάντηση του ΚΙΝΑΛ για τα δάνεια του δεν είναι απλώς αστεία, αλλά και εξοργιστική», υποστηρίζει το κυβερνών κόμμα σε ανακοίνωσή του.

«Τι μας λέει με απλά λόγια το ΚΙΝΑΛ; Ότι επειδή είχε μεγάλα ποσοστά ως κόμμα δικαιούταν και αντίστοιχα μεγάλα ποσά δανεισμού. Αντί να δώσουν εξηγήσεις γιατί δεν τους έφτανε η αυξημένη κρατική χρηματοδότηση και είχαν και ανάγκη τα δανεικά από τις τράπεζες, φτάνουν στο σημείο να ισχυριστούν ότι για κάποιο λόγο οι τράπεζες τους χρωστούσαν κι από πάνω περαιτέρω χρηματική ενίσχυση! Αλλά ακόμα αν κάποιος δεχόταν αυτόν τον παραλογισμό, ας μας εξηγήσουν πως είναι δυνατό με τόσα χρήματα που νομίμως έπαιρναν από την κρατική χρηματοδότηση, να μην μπορούν να αποπληρώσουν τα δανεικά που έπαιρναν από τις τράπεζες;

Δηλαδή δεν τους έφτανε η αυξημένη χρηματοδότηση, ήθελαν και δυσθεώρητο δανεισμό. Και μάλιστα τον πετύχαιναν παρόλο που ήταν αποδεδειγμένα στρατηγικοί κακοπληρωτές και μπαταχτσήδες! Αυτό ακριβώς έρχεται να ερευνήσει και η δικαιοσύνη με τις ποινικές διώξεις. Και αλήθεια, που πήγαν όλα αυτά τα εκατοντάδες εκατομμύρια, την ίδια στιγμή που οι ίδιοι ψήφιζαν αιματηρές περικοπές σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας; Δεν τους έφτανε η κρατική χρηματοδότηση; Δεν τους έφταναν τα μαύρα ταμεία που καταγγέλλει ο δικός τους κ.Τσουκάτος;

Δεν ντρέπονται να συγκρίνουν τα δικά τους δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, με το δάνειο του ΣΥΡΙΖΑ που πάντοτε εξυπηρετείτο, κι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε 3%, αλλά και σήμερα που είναι στην κυβέρνηση εξυπηρετείται κανονικά; Το οποίο μάλιστα θα έχει ολοσχερώς εξοφληθεί μέχρι το 2021 και στο οποίο δεν υπάρχει καμία ευνοϊκή ρύθμιση και κανένα κούρεμα;

Όσο για το ότι δηλώνουν ότι θα πληρώνουν μια ζωή για τα δάνεια τους, το γνωρίζουμε καλά. Να είναι σίγουροι όμως ότι ο ελληνικός λαός δεν θα είναι αυτός που θα «ξαναπληρώσει» τον λογαριασμό. Εξάλλου, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Το βασικό ερώτημα είναι το εξής : Πόσα χρωστάτε, πότε και πως θα τα πληρώσετε;»

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Οργή στην Κουμουνδούρου για τις αναφορές του ΚΙΝΑΛ στο δάνειο του ΣΥΡΙΖΑ"

Προσλήψεις στους ΟΤΑ: Βγήκε η εγκύκλιος για τα «προεκλογικά δώρα» σε δημάρχους και περιφερειάρχες

Στο «πάγωμα» για ένα τετράμηνο των προσλήψεων και των υπηρεσιακών μεταβολών στους ΟΤΑ, προχωρά το υπ. Εσωτερικών λόγω των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Η εξέλιξη αυτή ήταν αναεμόμενη λόγω των έντονων αντιδράσεων που είχαν προκληθεί με την ψήφιση του ν. 4604/19 που είχε αναδείξει το ptotothema.gr και προέβλεπε σωρεία εξαιρέσεων από τις προεκλογικές προσλήψεις.

Ωστόσο, το τοπίο για τα προεκλογικά ρουσφέτια και το πάρτι των προσλήψεων, που ανοιξε και διαμορφώνεται με ευθύνη της κυβέρνησης ουσιαστικά δεν μεταβάλλεται, καθώς και στη νέα εγκύκλιο Χαρίτση υπάρχει σωρεία εξαιρεσέων ενώ η αναστολή είναι εξαιρετικά μικρή καθώς αρχίζει ένα μήνα πριν τις εκλογές για την τοπική Αυτοδιοίκηση και ολοκληρώνεται με την εγκατάσταση των νέων αιρετών οργάνων τον Σεπτέμβριο. 

Στο μεταξύ, στους δήμους εκτός από το... νέο προσωπικό αναμένεται να επιστρέψει άμεσα και το παλαιό καθώς όπως έγινε γνωστό σήμερα, αρχίζουν οι αιτήσεις των πρώην σχολικών φυλάκων για την επιστροφή τους στους ΟΤΑ. Μάλιστα το υπουργείο Εσωτερικών ζητά με άλλη εγκύκλιό του επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου να επιστρέχουν οι υπάλληλοι οι οποίοι το 2013 είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της χώρας ως βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό.

Η εγκύκλιος Χαρίτση

Εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών που υπογράφει ο υπουργός Αλέξης Χαρίτσης ενημερώνει ότι η αναστολή αρχίζει ένα μήνα πριν από τη διεξαγωγή των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και ολοκληρώνεται με την εγκατάσταση των νέων αιρετών οργάνων. Ως εκ τούτου, η απαγόρευση έκδοσης πράξεων διορισμού ή πρόσληψης και οποιαδήποτε μεταβολή στην υπηρεσιακή κατάσταση προσωπικού (μετακίνηση, μετάταξη, απόσπαση, καθώς και επιλογή προϊσταμένου) των φορέων της Αυτοδιοίκησης, αφορά το χρονικό διάστημα από τις 26 Απριλίου έως τη 1 Σεπτεμβρίου 2019. Το διάστημα αυτό αναστέλλεται προσωρινά και οποιαδήποτε σχετική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ποιους αφορά

Στη ρύθμιση υπάγονται οι ΟΤΑ α΄ βαθμού (Δήμοι, Ιδρύματα, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και Σύνδεσμοι των ΟΤΑ α΄ βαθμού), οι ΟΤΑ β΄ βαθμού (Περιφέρειες και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών), τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ α΄ και β΄ Βαθμού (επιχειρήσεις πάσης φύσεως, Περιφερειακά Ταμεία Ανάπτυξης κ.α.), η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ). Διευκρινίζεται ότι η απαγόρευση δεν ισχύει για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Οι εξαιρέσεις

Ο κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του ειδικά μετά την πρόσφατη ψήφιση του ν. 4604/19 και μεταξύ άλλων είναι οι εξής:

Οι διορισμοί και οι προσλήψεις μονίμου και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού στους ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού και τα νομικά πρόσωπα αυτών, εφόσον οι προκηρύξεις για την πλήρωση των αντίστοιχων θέσεων δημοσιεύθηκαν από το ΑΣΕΠ, πριν από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.
Η έκδοση πράξεων που αφορούν στο διορισμό, την πρόσληψη και κάθε σχετική υπηρεσιακή μεταβολή για την πλήρωση των θέσεων που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ για 8.166 προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

Η κάλυψη οργανικών θέσεων των Ο.Τ.Α. με προσωπικό που κατατάχθηκε σε προσωρινούς πίνακες διοριστέων του Α.Σ.Ε.Π. (με βάση τις διατάξεις του άρθρου 82 του ν. 4483/2017)
Οι προσλήψεις τακτικού προσωπικού σε δήμους για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
Οι προσλήψεις προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και η σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου για τις ειδικότητες των ναυαγοσωστών, των υδρονομέων άρδευσης, των χειριστών μηχανημάτων, των εργαζομένων στους τομείς της πυρασφάλειας, των παιδικών σταθμών, της καθαριότητας, των ΚΑΠΗ, των αμειβομένων μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, των εργαζομένων στις παιδικές κατασκηνώσεις, του έκτακτου προσωπικού με αντίτιμο και λοιπές αντικαταβολές και των απασχολουμένων στα προγράμματα δακοκτονίας.
Οι προσλήψεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα.
Η διαδικασία τακτοποίησης του προσωπικού σε θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σύμφωνα με το άρθρο 11 του «νόμου Παυλόπουλου», καθώς επίσης και οι πράξεις πειθαρχικής διαδικασίας, διαθεσιμότητας και αργίας, καθώς και οι πράξεις που εκδίδονται σε συμμόρφωση προς δικαστικές αποφάσεις.
Η ορκωμοσία, η ανάληψη υπηρεσίας, η ανακοίνωση μετάταξης και λοιπές παρεπόμενες ενέργειες σε εκτέλεση διοικητικών πράξεων που έχουν ήδη δημοσιευθεί στο ΦΕΚ μέχρι και 25/4/2019.
Η ανακοίνωση αποσπάσεων υπαλλήλων, εφόσον η σχετική ΚΥΑ έχει υπογραφεί από το αρμόδιο όργανο μέχρι και 25/4/2019.
Η διαδικασία επιστροφής των πρώην δημοτικών αστυνομικών από τα σωφρονιστικά καταστήματα σε υπηρεσίες δημοτικής αστυνομίας των δήμων της χώρας.
Ο διορισμός των αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.
Οι διοικητικές πράξεις που αφορούν αυτοδίκαιη απόλυση και αποδοχή αίτησης παραίτησης, καθόσον η παραίτηση αποτελεί δικαίωμα του υπαλλήλου.
Στην εγκύκλιο σημειώνεται ακόμα ότι εφόσον οι φορείς αντιμετωπίζουν ιδιαιτέρως επείγουσες και σοβαρές ανάγκες που απαιτούν την πρόσληψη προσωπικού που δεν εμπίπτει στις ανωτέρω περιπτώσεις, μπορούν να αιτούνται τη σύμφωνη γνώμη για την κατ' εξαίρεση πρόσληψή του από την Ειδική Επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας. Επισημαίνει ωστόσο ότι η σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τις προβλεπόμενες για κάθε πρόσληψη ή υπηρεσιακή μεταβολή πράξεις και διαδικασίες (π.χ. έγκριση της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006, όπως ισχύει), παρά μόνο επιτρέπει τη συνέχιση των διαδικασιών.

Αρχίζουν οι αιτήσεις των πρώην σχολικών φυλάκων για την επιστροφή τους στους δήμους

Με αντίπαλο το χρόνο, αρχίζουν οι διαδικασίες επιστροφής των πρώην σχολικών φυλάκων στους δήμους. Με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη, ζητείται από τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι το 2013 είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της χώρας ως βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό, να υποβάλλουν αίτηση είτε προς τον δήμο στον οποίο υπηρετούσαν πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα, είτε σε όποιον άλλον επιθυμούν να μεταταγούν.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι οι εν λόγω μετατάξεις δεν εξαιρούνται από την αναστολή λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών, και ως εκ τούτου καλούνται τόσο οι αιτούντες όσο και οι εμπλεκόμενοι φορείς να επισπεύσουν τις διαδικασίες, ώστε να προλάβουν να πραγματοποιηθούν οι μετατάξεις πριν το «πάγωμα» των προσλήψεων. Η αναστολή στις προσλήψεις αρχίζει ένα μήνα πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δηλαδή στις 26 Απριλίου και τελειώνει με την εγκατάσταση των νέων αιρετών οργάνων, δηλαδή την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Προϋπόθεση για τη διενέργεια της μετάταξης είναι η κάλυψη των θέσεων στο φορέα προέλευσης (νοσοκομείο) της ειδικότητας στην οποία ανήκει ο υπάλληλος, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης του υπαλλήλου, να ανέρχεται σε ποσοστό τουλάχιστον 50%. Επίσης, πρέπει ο υπάλληλος να μην είναι ο μοναδικός που υπηρετεί στον οικείο κλάδο, εκτός κι αν στο οργανόγραμμα του φορέα προβλέπεται μόνο μία θέση του εν λόγω κλάδου.

Η μετάταξη τού εν λόγω προσωπικού διενεργείται με μεταφορά της θέσης του στο δήμο, σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ειδικότητας ΔΕ Σχολικών Φυλάκων, με το βαθμό και το μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχε πριν τη θέση του σε διαθεσιμότητα, συνυπολογιζόμενου του χρόνου υπηρεσίας στις υγειονομικές υπηρεσίες των νοσοκομείων αναφορικά με τη βαθμολογική και τη μισθολογική του εξέλιξη. Οι μετατασσόμενοι διατηρούν το ίδιο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσλήψεις στους ΟΤΑ: Βγήκε η εγκύκλιος για τα «προεκλογικά δώρα» σε δημάρχους και περιφερειάρχες"

Ποινική δίωξη για εμπρησμό σε… εθελοντές πυροσβέστες!

Μέλη οργάνωσης εθελοντών πυροσβεστών κατηγορούνται ότι έβαζαν φωτιές σε διάφορα σημεία της χώρας και εκβίαζαν εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να εισπράξουν χρηματικά ποσά υπό τη μορφή συνδρομών και χορηγιών για τη λειτουργία δεκάδων σταθμών πυρόσβεσης που είχαν ιδρύσει ανά την Ελλάδα.

Η φερόμενη δράση της ερευνήθηκε στο πλαίσιο προκαταρτικής εξέτασης, τα αποτελέσματα της οποίας διαβιβάστηκαν στην εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Γεσθημανή Χατζηπαρασίδου, η οποία άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος τεσσάρων προσώπων.

Ως βασικός κατηγορούμενος για τα αδικήματα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης και του εμπρησμού, φέρεται ένας 66χρονος, πρόεδρος της οργάνωσης, ενώ μεταξύ των συγκατηγορουμένων του είναι και ένας απόστρατος πυροσβέστης. Η υπόθεση διαβιβάζεται σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθούν να απολογηθούν τα τέσσερα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Έτσι γίνονταν οι εκβιασμοί

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την έρευνα που έγινε προέκυψε ότι η συγκεκριμένη οργάνωση φέρεται να προχώρησε στη σύναψη συμβολαίων συνεργασίας με αντικείμενο την δασοπυρόσβεση με δεκάδες δήμους ανά την Ελλάδα (μεταξύ αυτών δήμοι της Ηλείας, της Αχαΐας, της Μαγνησίας, της Ημαθίας κ.ά.). Εκπρόσωποι δημοτικών αρχών που δεν δέχθηκαν να πληρώσουν τη συνδρομή φαίνεται πως εκβιάστηκαν από μέλη της, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει τουλάχιστον τρεις δασικές πυρκαγιές που φαίνεται να ήταν «προϊόν εμπρησμού» και προκλήθηκαν από κατηγορούμενα μέλη της.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η οργάνωση είχε έδρα το Καλοχώρι Θεσσαλονίκης και διέθετε κέντρο εκπαίδευσης στα Ριζώματα Ημαθίας. Διαπιστώθηκε δε ότι ο στόλος των οχημάτων ήταν ανασφάλιστος και μη ταξινομημένος. Ο 66χρονος παραπέμφθηκε για ένα σκέλος της υπόθεσης να δικαστεί για λαθρεμπορία σε βαθμό πλημμελήματος, πράξη για την οποία όμως αθωώθηκε.

Για την συγκεκριμένη οργάνωση η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης είχε κάνει ανακοινώσεις το Φεβρουάριο του 2014. Μεταξύ αυτών είχε ανακοινώσει ότι απέσπασε από δήμους και ιδιωτικές επιχειρήσεις (κατά την περίοδο 2001-2013) ποσά που ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ, μεταξύ των φερόμενων ως θυμάτων της, ήταν ο εντεταλμένος σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης για την ελληνογερμανική συνεργασία, Χανς – Γιοάχιμ Φούχτελ που σε ειδική εκδήλωση στο Λευκό Πύργο, τον Οκτώβριο του 2013, είχε παραδώσει σε εθελοντές τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποινική δίωξη για εμπρησμό σε… εθελοντές πυροσβέστες!"

Δεν θα προπληρώνουν οι ασφαλισμένοι δικαιούχοι τα γυαλιά οράσεως -Θα παίρνουν voucher 100 ευρώ

Παράταση του ισχύοντος καθεστώτος για την προμήθεια γυαλιών οράσεως και υπηρεσιών ειδικής αγωγής δίνεται με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Επικρατείας.

Ειδικότερα, προβλέπεται οι δαπάνες που υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν μέχρι 30 Ιουνίου 2019 , με ατομικά αιτήματα στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ, σχετικά με την χορήγηση οπτικών -γυαλιών οράσεως και την παροχή υπηρεσιών ειδικής αγωγής δύναται να αποζημιώνονται και απευθείας στους δικαιούχους ασφαλισμένους κατά παρέκκλιση των οριζόμενων στο άρθρο 27 του ν. 4549/2018 .

Αναφέρεται ότι "με την προτεινόμενη ρύθμιση αντιμετωπίζεται το ζήτημα της απρόσκοπτης αποζημίωσης παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους δικαιούχους περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ με γνώμονα την διασφάλιση της υγείας κατά το απολύτως αναγκαίο μεταβατικό διάστημα από την δημοσίευση του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας και μέχρι την καθολική προσαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος του Οργανισμού στους νέους κανόνες".

Το άρθρο 27, προβλέπει αλλαγή του τρόπου που θα παρέχονται στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ γυαλιά οράσεως.

Ειδικότερα, ο ασφαλισμένος θα προμηθεύεται βεβαίωση voucher για 100 ευρώ και θα προμηθεύεται γυαλιά οράσεως, χωρίς ο ίδιος να προπληρώνει.

Το ποσό που αναγράφεται στη βεβαίωση αποζημιώνεται απευθείας από τον Οργανισμό στον πάροχο οπτικών ειδών κατόπιν προσκόμισης από τον τελευταίο της ιατρικής γνωμάτευσης, της ηλεκτρονικής βεβαίωσης και του παραστατικού πώλησης.

Στο μέτρο σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ είχαν αντιδράσει έντονα οι οπτικοί, οι οποίοι αρνήθηκαν να συνάψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, ζητώντας την απόσυρση του.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν θα προπληρώνουν οι ασφαλισμένοι δικαιούχοι τα γυαλιά οράσεως -Θα παίρνουν voucher 100 ευρώ "

Πόθεν έσχες: Με νόμο η άρση του τραπεζικού απορρήτου

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια η τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτας Κοζομπόλη και Σπύρου Λάππα, με την οποία καθίσταται υποχρεωτική για την ολοκλήρωση του ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης («πόθεν έσχες») η αξιοποίηση των πληροφοριών από την άρση του τραπεζικού, χρηματιστηριακού, φορολογικού και επαγγελματικού απορρήτου.

Τη σχετική τροπολογία έκανε αποδεκτή ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, και ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για τη νομοθετική Κωδικοποίηση και την διεύρυνσης της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο επίσης ψηφίστηκε σήμερα.

Η κ. Κοζομπόλη τόνισε πως προτείνεται να υπάρχει υποχρεωτικά και ο έλεγχος και η άρση του τραπεζικού απόρρητου για τους υπόχρεους σε έλεγχο «πόθεν έσχες» και υπογράμμισε ότι με την αλλαγή αυτή ενισχύεται η αξιοπιστία του ελέγχου και προωθείται η επιτάχυνση.

Ο κ. Λάππας επισήμανε ότι για οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να υπάρξει άρση του απορρήτου για όλα τα πολιτικά πρόσωπα, ακόμα και για τον πρωθυπουργό και κάλεσε τα στελέχη της αντιπολίτευσης να δώσουν όσες πληροφορίες έχουν στην Επιτροπή Ελέγχου «πόθεν έσχες» της Βουλής.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πόθεν έσχες: Με νόμο η άρση του τραπεζικού απορρήτου"

Βίζα ανά δύο χρόνια για τους Έλληνες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ! video

Κάθε δύο χρόνια αντί για ένα που ίσχυε μέχρι τώρα θα έχουν πλέον τη δυνατότητα οι Έλληνες επιχειρηματίες και τουρίστες να ανανεώνουν την διάρκειας 90 ημερών άδεια εισόδου και παραμονής χωρίς προξενική θεώρηση στις ΗΠΑ.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με αφορμή την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ σχετικά με τη βίζα.

Η υπογραφή του Μνημονίου έγινε στο περιθώριο της σημερινής συνάντησης της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη με την αρμόδια για θέματα καταπολέμησης τρομοκρατίας και βίαιου εξτρεμισμού αξιωματούχο του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών Αλίνα Ρομανόφσκι και στην οποία παρέστησαν ο Προϊστάμενος Επιτελείου της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αριστείδης Ανδρικόπουλος και ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρεϊ Πάιατ.



Αντικείμενο του Μνημονίου, σύμφωνα με το υπουργείο, είναι η παροχή τεχνικής συνδρομής από πλευράς ΗΠΑ για την υλοποίηση των προβλέψεων του Ν. 4579/2018 (υποχρεώσεις αερομεταφορέων σχετικά με τα αρχεία επιβατών), ο οποίος ενσωματώνει την ευρωπαϊκή Οδηγία σχετικά με τη χρήση των δεδομένων που περιέχονται στα ονομαστικά αρχεία επιβατών για την πρόληψη, ανίχνευση, διερεύνηση και δίωξη τρομοκρατικών και σοβαρών εγκλημάτων.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν, ο Αμερικανός πρέσβης ανακοίνωσε την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας της χώρας του για επαναφορά της Ελλάδας στη διετή διάρκεια του Ηλεκτρονικού Συστήματος Ταξιδιωτικής Άδειας εισόδου και παραμονής ( ESTA ) στις ΗΠΑ του Προγράμματος Απαλλαγής Θεωρήσεων (Wisa Waiver Program), σε αναγνώριση, όπως ανέφερε, της προόδου που έχει επιτελέσει η Ελλάδα στον τομέα της εφαρμογής της νομοθεσίας PNR, αλλά και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της προστασίας συνόρων.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση η σημαντική αυτή εξέλιξη έχει μια ιδιαίτερη πολιτική σημασία, διότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν εμπράκτως ότι η Ελλάδα αποτελεί μια απολύτως ασφαλή χώρα.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίζα ανά δύο χρόνια για τους Έλληνες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ! video"

Διάρρηξη στα γραφεία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Διάρρηξη στα γραφεία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) στο Κολωνάκι διερευνά η Ελληνική Αστυνομία, έπειτα από καταγγελία του προεδρείου του ΠΙΣ.

Η διάρρηξη διαπιστώθηκε το πρωί της Πέμπτης από τους υπαλλήλους. Όπως ανακοίνωσε το ΔΣ του ΠΙΣ, εκλήθη η Ελληνική Αστυνομία, καθώς επίσης και η Σήμανση για τη λήψη αποτυπωμάτων, φωτογραφιών, κ.λπ.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση και να λογοδοτήσουν οι δράστες στην ελληνική Δικαιοσύνη» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.Παναγιώτα

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Διάρρηξη στα γραφεία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου"

Oριστικό: Ο Ερντογάν έχασε την Κωνσταντινούπολη - Πρώτος και στη νέα καταμέτρηση ο Εκρέμ Ιμάμογλου

Ο υποψήφιος του κυριότερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης δήλωσε σήμερα πως η νέα καταμέτρηση των ψήφων στις τοπικές εκλογές της Κυριακής έχει εν μέρει ολοκληρωθεί και η διαφορά του με τον υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος ΑΚ παραμένει γύρω στις 20.000 ψήφους.

Σύμφωνα με τα αρχικά αποτελέσματα των εκλογών, το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), κέρδισε με μικρή διαφορά στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας, στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, επιφέροντας πλήγμα στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Στην Κωνσταντινούπολη, ο υποψήφιος του CHP Εκρέμ Ιμάμογλου και ο αντίπαλός του, του AKP, ο πρώην πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, δήλωσαν και οι δυο την περασμένη Δευτέρα ότι ο Ιμάμογλου προηγείτο με διαφορά περίπου 25.000 ψήφων, που είναι πολύ μικρή για μια πόλη περίπου 15 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ωστόσο το AKP υπέβαλε ενστάσεις για τα εκλογικά αποτελέσματα σε όλες τις περιφέρειες της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας, υποστηρίζοντας πως τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν από άκυρες ψήφους και άλλες εκλογικές παρατυπίες.

Χθες, Τετάρτη, το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) της Τουρκίας αποφάσισε νέα καταμέτρηση των ψήφων σε 18 από τις 39 περιφέρειες της πόλης, ενώ το AKP δήλωσε πως η διαφορά μειωνόταν καθώς προχωρούσε η νέα καταμέτρηση.

Μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους στην περιοχή Γκιουνγκιόρεν της Κωνσταντινούπολης, ο Ιμάμογλου είπε πως η νέα καταμέτρηση των ψήφων έχει ολοκληρωθεί σε εννέα ή δέκα περιφέρειες, και κάλεσε το YSK να σεβαστεί τους κανονισμούς του στη διάρκεια της νέας διαδικασίας καταμέτρησης.

«Τα αποτελέσματα δεν θα αλλάξουν. Ο χρόνος περνά και η Κωνσταντινούπολη περιμένει να εξυπηρετηθεί, επομένως θέλουμε απλώς να πιάσουμε δουλειά το ταχύτερο δυνατό. Ελπίζω πως θα υπάρξει λύση το ταχύτερο δυνατό», είπε ο Ιμάμογλου.

Στην πρωτεύουσα Άγκυρα, το YSK διέταξε νέα καταμέτρηση των ψήφων σε 11 περιφέρειες, μετά την υποβολή ενστάσεων από το AKP στα αρχικά αποτελέσματα, σύμφωνα με τα οποία ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Μανσούρ Γιαβάς νίκησε τον αντίπαλό του τού AKP, τον πρώην υπουργό Μεχμέτ Οζασεκί, με διαφορά περίπου 4 ποσοστιαίων μονάδων.

Αν τα αρχικά αποτελέσματα επιβεβαιωθούν, το CHP θα αποκτήσει τον έλεγχο των δημοτικών προϋπολογισμών, το συνολικό ύψος των οποίων εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 32,6 δισεκ. λίρες για το 2019 στην Κωνσταντινούπολη, το εμπορικό κέντρο της Τουρκίας, και την πρωτεύουσα Άγκυρα.

Ενώ τα επίσημα αποτελέσματα δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, ο Ερντογάν έχει πει πως η συμμαχία του κέρδισε την πλειονότητα των δημοτικών συμβουλίων στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα. Το AKP έχει πει πως αυτό είναι μια ένδειξη παρατυπιών στην καταμέτρηση των ψήφων.

Το CHP έχει πει πως η νέα καταμέτρηση δεν θα αλλάξει το αποτέλεσμα των εκλογών και ο Ιμάμογλου κάλεσε χθες το YSK να «κάνει τη δουλειά» του και να του αναθέσει την εντολή ως εκλεγμένου δημάρχου της Κωνσταντινούπολης.

«Εξακολουθώ να γελάω με όλη αυτή τη διαδικασία, αλλά τουλάχιστον, εντέλει, ο κόσμος χαμογελά», δήλωσε σήμερα ο Ιμάμογλου

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Oριστικό: Ο Ερντογάν έχασε την Κωνσταντινούπολη - Πρώτος και στη νέα καταμέτρηση ο Εκρέμ Ιμάμογλου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news