facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Ναυπακτος :Πεύκο έπεσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στο κάστρο. Βιντεο

Δέντρο έπεσε πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στο κάστρο της Ναυπάκτου.

Στο σημείο έχει σπεύσει η πυροσβεστική υπηρεσία για να απομακρύνει τα μεγάλα κλαδιά που έπεσαν και εγκλώβισαν τα αυτοκίνητα .

 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός. Στο σημείο βρίσκονται πέντε οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ναυπάκτου με 10 άντρες με επικεφαλης τον διοικητή Θανο Χριστοβασιλη καθώς και γερανός για να μας μεταφέρει μεγάλο τμήμα του κορμου του δέντρου. 

Η αστυνομία είναι επί ποδός καθώς ο δρόμος για το κάστρο έχει κλείσει για να διευθετήσει την κυκλοφορία.

nafpaktianews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ναυπακτος :Πεύκο έπεσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στο κάστρο. Βιντεο"

Η AEGEAN αναστέλλει τις πτήσεις έως 6/8 από και προς Τελ Αβίβ και έως 8/8 από και προς Βηρυτό

Αναστέλλονται έως τις 06 Αυγούστου όλες τις πτήσεις της AEGEAN, από και προς το Ισραήλ, εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στη Μέση Ανατολή. Επίσης, η εταιρεία προχωρά σε ακύρωση όλων των προγραμματισμένων πτήσεων από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Ραφίκ Χαρίρι της Βηρυτού έως και τις 8 Αυγούστου 2024.

Σύμφωνα με ενημέρωση της AEGEAN στην ιστοσελίδα της: «λόγω των πρόσφατων γεγονότων στη Μέση Ανατολή, προχωρούμε σε ακύρωση όλων των προγραμματισμένων πτήσεων από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Μπεν Γκιουριόν στο Τελ Αβίβ, έως και την 06/08/2024.

Oι επιβάτες με πτήσεις έως και 30/08/2024 από και προς Τελ Αβίβ, μπορούν να καλέσουν στο (+30) 210 6261000 και να προχωρήσουν σε αλλαγή ή ακύρωση των εισιτηρίων τους χωρίς κόστος ή μέσω aegeanair.com να κάνουν αίτηση για Credit Voucher ή Επιστροφή Χρημάτων.

Λόγω αυξημένων μέτρων ασφαλείας, οι επιβάτες που ταξιδεύουν από Αθήνα προς Τελ Αβίβ υποχρεούνται να επισκέπτονται φυσικά τα καθορισμένα check-in counters στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ανεξάρτητα από το αν έχουν αποσκευές για παράδοση.

Οι επιβάτες που αναχωρούν από οποιοδήποτε άλλο αεροδρόμιο και διέρχονται μέσω Αθήνας με προορισμό το Τελ Αβίβ, εάν δικαιούνται να εισέλθουν στην Ελλάδα, πρέπει να παραλάβουν την κάρτα επιβίβασής τους στα καθορισμένα check-in counters.

Εάν δεν επιτρέπεται η είσοδός τους στην Ελλάδα, θα λάβουν την κάρτα επιβίβασής τους στο transfer desk του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Και στις δύο περιπτώσεις η βοήθεια από τον connection ambassador είναι πάντα προσβάσιμη στο αεροδρόμιο.

Λόγω των αναμενόμενων καθυστερήσεων κατά τη διαδικασία επιβίβασης, σας συνιστούμε να είστε στην πύλη όσο το δυνατόν νωρίτερα. Τα check-in counters κλείνουν μία (1) ώρα πριν την αναχώρηση της πτήσης.

Από και προς Βηρυτό

Προχωρούμε σε ακύρωση όλων των προγραμματισμένων πτήσεων από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Ραφίκ Χαρίρι της Βηρυτού έως και την 08/08/2024.

Oι επιβάτες με πτήσεις έως και 30/08/2024 από και προς Βηρυτό, μπορούν να καλέσουν στο (+30) 210 6261000 και να προχωρήσουν σε αλλαγή ή ακύρωση των εισιτηρίων τους χωρίς κόστος ή μέσω aegeanair.com να κάνουν αίτηση για Credit Voucher ή Επιστροφή Χρημάτων.

Από πλευράς μας αξιολογούμε διαρκώς τις εξελίξεις σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων αεροπορικών αρχών και προχωρούμε συνεχώς σε προσαρμογές του προγράμματος μας για το συγκεκριμένο δρομολόγιο».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Η AEGEAN αναστέλλει τις πτήσεις έως 6/8 από και προς Τελ Αβίβ και έως 8/8 από και προς Βηρυτό"

«Μαϊμού» περιπολικά στους δρόμους της Αθήνας -Το φαινόμενο που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις

Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο χρήσης φάρων από «απλά» οχήματα, ώστε αυτά να τυγχάνουν… ευνοϊκής μεταχείρισης κατά την κυκλοφορία τους στους ελληνικούς δρόμους.

Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, έχουμε καταστεί μάρτυρες της κυκλοροφορίας αρκετών πολιτικών οχημάτων που μέσω φάρων επιβάλλουν τους δικούς τους κανόνες στους δρόμους, προκαλώντας σύγχυση στους οδηγούς, οι οποίοι δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν.

Πρόκειται για «μαϊμού» περιπολικά, τα οποία στη συντριπτική τους πλειονότητα αποτελούν οχήματα ιδιωτικής ασφάλειας υψηλά ιστάμενων προσώπων, ενώ συχνά οι φάροι επιστρατεύονται από απλούς ιδιώτες που με αυτό τον τρόπο επιθυμούν να καταστήσουν αισθητή την παρουσία τους στην άσφαλτο και να κάνουν τη ζωή τους… ευκολότερη, αποφεύγοντας τυχόν καθυστερήσεις που σημειώνονται λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Ανεξάρτητα από το αν η χρήση των φάρων γίνεται από οχήματα ασφάλειας VIP προσώπων, ή από απλούς πολίτες, η παρουσία των «μαϊμού» περιπολικών στους δρόμους φαίνεται ότι έχει αυξηθεί, και ως εκ τούτου καθίσταται αναγκαία η άμεση παρέμβαση της πολιτείας για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Καταλυτικό ρόλο στη διαιώνιση του εν λόγω φαινομένου διαδραματίζει η… αφθονία των φάρων στο εμπόριο, σε τιμές, μάλιστα, που ξεκινούν από μόλις 10 ευρώ.

Φυσικά η χρήση φωτιστικών σωμάτων τα οποία παραπέμπουν σε οχήματα άμεσης επέμβασης απαγορεύεται ρητά από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο οποίος προβλέπει και το ανάλογο πρόστιμο.

μαϊμού περιπολικά

Ειδικότερα, ο ΚΟΚ περιγράφει ως οχήματα άμεσης ανάγκης όσα φέρουν ειδικά πρόσθετα μπλε ή ερυθρά φώτα. Με ένα ή περισσότερα μπλε φώτα που αναβοσβήνουν, μπορούν να εφοδιάζονται μόνο τα νοσοκομειακά οχήματα, τα οχήματα πρώτων βοηθειών και κλινικών, τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, όπως και τα οχήματα των στρατιωτικών και λιμενικών αρχών.

Με ένα ή περισσότερα ερυθρά φώτα που αναβοσβήνουν, μπορούν να εφοδιάζονται μόνο τα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας δασαρχείου και αποκατάστασης βλαβών ηλεκτρικού δικτύου, καθώς και τα οχήματα των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης.

μαϊμού περιπολικά

Παράλληλα, ο ΚΟΚ δίνει το δικαίωμα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να επιτρέψει την τοποθέτηση αντίστοιχων φωτιστικών σωμάτων και σε άλλες κατηγορίες οχημάτων, προβλέποντας παρ’ όλα αυτά πρόστιμο ύψους 150 ευρώ στους οδηγούς που προσποιούνται ότι το όχημα τους ανήκει στην κατηγορία των οχημάτων άμεσης ανάγκης ώστε να επιτύχει την κατά προτεραιότητα κίνησή του στο οδόστρωμα.

Δεν πρέπει, βέβαια, να ξεχνάμε ότι ακόμα κι αν ένα όχημα φέρει νομίμως τα συγκεκριμένα συστήματα φωτισμού, η χρήση τους επιτρέπεται μόνον όταν δικαιολογείται από τον κατεπείγον της αποστολής τους.

Kίνδυνος, ωστόσο, δεν προκύπτει αποκλειστικά από τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση φάρων, αλλά και από τη συνήθεια των οδηγών των εν λόγω οχημάτων να βυθίζουν το πόδι τους στο γκάζι και να προβαίνουν σε επικίνδυνους ελιγμούς, υπονομεύοντας την οδική ασφάλεια.

carandmotor

Διαβάστε Περισσότερα » " «Μαϊμού» περιπολικά στους δρόμους της Αθήνας -Το φαινόμενο που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις "

Καιρός αύριο: Πάνω από τους 40 θα «σκαρφαλώσει» ο υδράργυρος – Πού θα βρέξει

Ακόμα πιο ζεστός θα είναι ο καιρός αύριο Σάββατο 3 Αυγούστου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα άνοδο. Έως 6 μποφόρ η ένταση των ανέμων.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε στα βόρεια, κυρίως ορεινά, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5, στα νότια έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 39 και τοπικά τους 40, πιθανόν 41 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 και τοπικά τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε στα βόρεια, κυρίως ορεινά, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά θαλάσσια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο νότιο Κρητικό τοπικά 5 έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη έως 34 με 35 βαθμούς και στα νότια έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 39 με 40 και πιθανόν τοπικά έως 41 βαθμούς και στις Σποράδες έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Πάνω από τους 40 θα «σκαρφαλώσει» ο υδράργυρος – Πού θα βρέξει"

Αχαΐα: Στις 650 οι καταγγελίες για παραλίες…χωρίς ελεγκτές. «Μπάζει» το νέο σύστημα της καταπάτησης αιγιαλών

Στις 650 έχουν φτάσει από τις αρχές Ιουλίου μέχρι σήμερα στην Αχαΐα, οι επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα my-Coast του Υπουργείου Οικονομικών, για καταπάτηση τμημάτων αιγιαλού και παραλίας από επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής.

Οπως τόνισε στην «Πελοπόννησο» ο διευθυντής της Κτηματικής Υπηρεσίας Αχαΐας, Παναγιώτης Κακούνης, αυτό είναι το πιο δύσκολο καλοκαίρι για το προσωπικό της υπηρεσίας, που συνεχίζει καθημερινά το έργο των επιτόπιων ελέγχων σε όλο τον νομό και έτσι θα συνεχιστεί μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Κλιμάκια ελεγκτών πέρασαν προχθές από τις ακτές της Ακράτας, της Πούντας και του Διακοπτού στην Αιγιάλεια, ενώ οι έλεγχοι συνεχίστηκαν χθες και σε ακτές της Δυτικής Αχαΐας.

Ο κ. Κακούνης τόνισε ότι ο συντριπτικός αριθμός των καταγγελιών γίνεται κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, όμως, όταν οι ελεγκτές της Υπηρεσίας καταφθάνουν για έλεγχο κατά τις εργάσιμες ημέρες, συνήθως δεν διαπιστώνουν παραβάσεις καθώς ο εξοπλισμός είναι κινητός και προφανώς έχει απομακρυνθεί. Αυτή η διαπίστωση έχει γίνει από τις πρώτες ημέρες των ελέγχων γι’ αυτό και η Κτηματική Υπηρεσία, επειδή αδυνατεί να ελέγξει όλες τις αναφορές που κοινοποιούνται στην πλατφόρμα my-Coast του Υπουργείου Οικονομικών, ζήτησε τη συνδρομή των Δήμων και της Αστυνομίας.

Η Κτηματική επειδή δεν μπορούσε μέχρι πρόσφατα να συγκροτήσει ικανό αριθμό κλιμακίων ελεγκτών, ζήτησε από τους δημάρχους να κινητοποιηθούν και να καταγράψουν την εικόνα που αφορά τις μισθώσεις στον αιγιαλό και παραβάσεις από επιχειρήσεις. Ιδιαίτερα κατά τις απογευματινές ώρες αλλά και τα σαββατοκύριακα όπου έχουμε και τα περισσότερα τραπεζοκαθίσματα και ξαπλώστρες στις παραλίες.

Ο Δήμος Αιγιάλειας, άμεσα ανταποκρίθηκε και κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας ολοκλήρωσε (την Τετάρτη) τους ελέγχους για καταπάτηση τμημάτων αιγιαλού και παραλίας οι οποίοι ξεκίνησαν προ 10ημέρου, μετά από συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου και της Κτηματικής Υπηρεσίας Νομού Αχαΐας. Οι έλεγχοι έγιναν σε πολλές ακτές της Αιγιάλειας, έπειτα από πληθώρα καταγγελιών που αφορούσαν κυρίως τις περιοχές της Ροδοδάφνης και την παραλία Συλιβαινιώτικα στην Ακράτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δημοτική Αστυνομία έχει καταγράψει περιπτώσεις επιχειρήσεων που έκαναν αυθαίρετη κατάληψη τμήματος αιγιαλού. Το πόρισμα της Δημοτικής Αστυνομίας από τους καθημερινούς, διπλούς ελέγχους αυτών των ημερών (πρωί-απόγευμα) παραδόθηκε χθες στην Κτηματική Υπηρεσία που είναι και αρμόδια για να προχωρήσει στην έκδοση των προστίμων και σε άλλες διοικητικές κυρώσεις (κατασχέσεις σε καρεκλοτράπεζα και ξαπλώστρες αλλά και αφαίρεση αδείας).

Ο διευθυντής της Κτηματικής Υπηρεσίας Αχαΐας Παναγιώτης Κακούνης διαβεβαίωσε στην «Π», πάντως, ότι τα φαινόμενα αυθαιρεσίας που παρατηρούνταν στο παρελθόν, δεν υφίστανται πλέον. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι δεν καταγράφονται σταθερές κατασκευές στον αιγιαλό, όπως συνέβαινε άλλες εποχές. Η μοναδική περίπτωση με αυθαίρετες σταθερές κατασκευές εντοπίστηκε φέτος το καλοκαίρι σε επιχείρηση στο Μονοδένδρι, στην οποία επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 13.000 ευρώ, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο που έχει βεβαιωθεί φέτος το καλοκαίρι. «Η διαφορά με άλλες χρονιές είναι αισθητή. Δεν ρισκάρουν πλέον οι επιχειρήσεις τόσο μεγάλα πρόστιμα» τόνισε.

pelop

Διαβάστε Περισσότερα » "Αχαΐα: Στις 650 οι καταγγελίες για παραλίες…χωρίς ελεγκτές. «Μπάζει» το νέο σύστημα της καταπάτησης αιγιαλών"

32 πυρκαγιές ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Από Ω/18:00/01-08-2024 έως Ω/18:00/02-08-2024 εκδηλώθηκαν 32 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 29 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τρεις (3).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "32 πυρκαγιές ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα"

Μετανάστες νότια της Κρήτης: Συνελήφθη ο διακινητής

Στη σύλληψη ενός ατόμου ως τον διακινητή των 62 μεταναστών που εντοπίστηκαν προχθές νότια της Κρήτης προχώρησαν οι λιμενικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost το απόγευμα της Τετάρτης ενημερώθηκαν οι λιμενικές αρχές των Καλών Λιμένων για την ύπαρξη μεταναστών στην παραλία Ψαροχάρακο του Δήμου Βιάννου.

Στην περιοχή μετέβησαν στελέχη των λιμενικών Αρχών Ηρακλείου, Καλών Λιμένων και Ιεράπετρας καθώς και άντρες της Αστυνομίας, όπου εντόπισαν 62 άτομα (54 άντρες, 1 γυναίκα, 7 ανήλικοι), τα οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Από το Λιμεναρχείο που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 21χρονος, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τους μετανάστες ως ο διακινητής του σκάφους και τώρα είναι αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

cretapost

Διαβάστε Περισσότερα » "Μετανάστες νότια της Κρήτης: Συνελήφθη ο διακινητής"

Βουλή: Απορρίφθηκε το αίτημα της αντιπολίτευσης για κλήση της εισαγγελέως Αρείου Πάγου για τις παρακολουθήσεις

Σε κλίμα αντεγκλήσεων εξελίχθηκε και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Οι βουλευτές της συμπολίτευσης απέρριψαν τα αιτήματα που είχαν υποβάλει τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας, «Νίκη»,) μετά το πόρισμα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών.

Η αντιπολίτευση είχε ζητήσει να διαβιβαστεί το πόρισμα και η πράξη αρχειοθέτησης και να κληθούν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης, που διενήργησε την προκαταρκτική έρευνα. Κατά της αποδοχής των αιτημάτων τάχθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Υπέρ της αποδοχής των αιτημάτων τάχθηκαν, με την ψήφο τους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στη συζήτηση που προηγήθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης χαρακτήρισε «προδήλως αντισυνταγματικό» το αίτημα που έχει υποβληθεί από την αντιπολίτευση και εξέφρασε τη λύπη του για όσους το έχουν υπογράψει, αν και διακονούν τη δικαστική επιστήμη. Ανέφερε επίσης ότι υπάρχει διαδικασία και, αν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από την εισαγγελική διάταξη, μπορεί να προσκομίσει νέα στοιχεία και να τα αξιολογήσει η Εισαγγελία.

«Δεν μπορούμε όμως να βάζουμε την Εισαγγελία για λόγους εντυπωσιασμού και εκβιασμού της Δικαιοσύνης σε αυτή τη διαδικασία», είπε ο βουλευτής της ΝΔ και προσέθεσε ότι η κλήση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου σε θέματα που σχετίζονται με προκαταρκτική έρευνα την οποία διενήργησε ο Άρειος Πάγος, αντίκειται στη διάκριση των εξουσιών και αν υιοθετούνταν το σχετικό αίτημα, θα ήταν σαν η Βουλή να βρίσκεται πάνω από τη δικαστική εξουσία.

Σε σχέση με το αίτημα να διαβιβαστεί το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι πρόκειται για ανοιχτή ποινική δίκη και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ορίζει ότι πρόσβαση στον φάκελο της δικογραφίας έχουν μόνο αποκλειστικά και μόνο όσοι είναι διάδικοι στη δίκη.

Στο ίδιο κλίμα, ο γενικός γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, τόνισε ότι πρέπει η Βουλή να διασφαλίσει τη διάκριση των εξουσιών, «διαφορετικά αν επικρατήσει η άποψη -κατά παράβαση του Συντάγματος- να έρχονται δικαστικοί λειτουργοί να λογοδοτούν, πάμε σε άλλες εποχές». «Δίνεται η εντύπωση ότι πάμε για θεσμικό ολίσθημα, εντός και εκτός αιθούσης, και ότι επιχειρείται ένας τρόπος τρομοκράτησης δικαστικών λειτουργών. Το να επιτιθέμεθα στη Δικαιοσύνη είναι πολιτικά και θεσμικά ανεπίτρεπτο και αν το αφήσουμε να συμβεί, πάμε σε άλλες ατραπούς. Εμείς δεν κρίνουμε, δεν είναι δικιά μας δουλειά να το κάνουμε. Υπάρχουν δικαστικές διαδικασίες που μπορούν να αξιολογηθούν οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης», ανέφερε ο κ. Καλαφάτης.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη είπε ότι η κλήση σε ακρόαση των δύο εισαγγελικών λειτουργών δεν προσκρούει στην αρχή της διάκρισης των εξουσιών, αφού αφενός αφορά στη διαφάνεια της δικαστικής λειτουργίας και τη γενική αρμοδιότητα της Βουλής να επιβλέπει όλους τους θεσμούς του κράτους και αφετέρου δεν κατατείνει στην αλλοίωση της δικαστικής κρίσης ή σε παρέμβαση σε αυτήν, δεδομένου πως ούτε εκκρεμής δικαστική διαδικασία υφίσταται αλλά ούτε και τελεσίδική δικαστική απόφασή η βούλευμα δικαστικού συμβουλίου υπάρχει. «Ο ελληνικός λαός και εμείς ως εκλεγμένοι εκπρόσωποί του, έχουμε δικαίωμα, σύμφωνα με το άρθρο 10 της ΕΣΔΑ, να λάβουμε γνώση του περιεχομένου των σχετικών εγγράφων της δικογραφίας», είπε η κυρία Τζάκρη και προσέθεσε «εμείς δεν ελέγχουμε την εισαγγελική κρίση αλλά ζητούμε να ενημερωθούμε για το περιεχόμενο αυτής και να αξιολογήσουμε τα νομικά επιχειρήματα που καταγράφονται» και «εφόσον τα νομικά επιχειρήματα κριθούν ανεπαρκή, κάθε πολίτης, και η Επιτροπή μας έχει δικαίωμα να ασκήσει την κριτική του».

«Το μισό σας υπουργικό σας συμβούλιο ήταν παρακολουθούμενο. Όταν στο ένα τρίτο των παρακολουθήσεων ΕΥΠ και Predator συμπίπτουν, σας καλώ να διαβάσετε θεωρία πιθανοτήτων», είπε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής, απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία και προσέθεσε: «όταν το μισό υπουργικό συμβούλιο, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, παρακολουθούντο, και αυτό είναι “όλα καλά”, αυτό δεν πλήττει ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε την αντιπολίτευση ούτε κανέναν άλλο. Πλήττει την κυβέρνησή σας και την ηθική και πολιτική της βάση».

Ο Παναγιώτης Δουδωνής είπε επίσης ότι «υπάρχουν ερωτήματα για την κυρία Αδειλίνη. Εκάστη εποχή και ο Παπαγγελόπουλός της. Ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν ήταν πρόσωπο, ήταν θέση». Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε επίσης ότι «η υπερχειλής επιθυμία που οδήγησε την κυρία Αδειλίνη να εκδώσει δελτίο Τύπου συνιστά και αποδοχή εκ μέρους της ότι ο ρόλος της μπαίνει στον δημόσιο λόγο», πολύ περισσότερο που διακοίνωσε τις απόψεις της με τρόπο ιδιαιτέρως πολιτικοποιημένο.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος είπε ότι η ανακοίνωση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, σε σχέση με το πόρισμα για την υπόθεση των υποκλοπών, δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για την ίδια την έρευνα, για τα στοιχεία που προέκυψαν αλλά και για το πόρισμα και τη βασιμότητα των συμπερασμάτων, όπως αυτά κωδικοποιήθηκαν από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. «Η ανακοίνωση αυτή αποκαλύπτει τα λεγόμενα όρια της ανεξάρτητης δικαστικής εξουσίας. Αλήθεια πόσο ανεξάρτητη είναι μια δικαστική εξουσία η οποία επιλέγεται από την εκάστοτε κυβέρνηση; Να θυμίσω, ότι η κυρία Αδειλίνη είχε προταθεί από την Διάσκεψη των Προέδρων προς το υπουργικό συμβούλιο, για να επιλεγεί ως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, από τα 4/5 των μελών που συμμετείχαν στη Διάσκεψη», είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Διαβάζοντας την ανακοίνωση της κυρίας Αδειλίνη, της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μου ήρθε στο μυαλό αυθόρμητα ένα άλλο δικαστικό πόρισμα, μια άλλη ανακοίνωση από πολύ παλιά, μετά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη: “ουδεμία ανάμειξις της κυβερνήσεως διεπιστώθη”», σχολίασε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Σία Αναγνωστοπούλου. Η βουλευτής ζήτησε να διαβιβαστούν και το πόρισμα και η δικογραφία, όχι για να ελέγξει η Βουλή, την απόφαση της Δικαιοσύνης, αλλά όπως ο Κανονισμός ορίζει, για να ελέγξει τη λειτουργία της διαδικασίας, το πώς φτάσαμε στο πόρισμα και το τι περιέχει η δικογραφία. Επί της πολιτικής ουσίας όμως η Σία Αναγνωστοπούλου είπε: «ξέρουμε ότι παρακολουθούνται υπουργοί, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, από την ΕΥΠ, μαθαίνουμε ότι παρακολουθούνταν αρχηγός κόμματος της αντιπολίτευσης, ο κ. Ανδρουλάκης, δημοσιογράφοι, κόσμος και λαός. Οι ίδιοι άνθρωποι παρακολουθούνταν από το Predator. Σας ρωτώ, με αυτή την ανακοίνωση του Αρείου Πάγου, πώς μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς οι Έλληνες πολίτες, όταν ήταν νόμιμες, για λόγους εθνικής ασφάλειας, αυτές οι παρακολουθήσεις; Του κ. Δένδια; Του κ. Χατζηδάκη; Του κ. Φλώρου; Του κ. Ανδρουλάκη; Ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι;».

Ο βουλευτής της «Νίκης» Γιώργος Ρούντας είπε ότι το όλο ζήτημα αναδεικνύει την ύπαρξη ενός ανελεύθερου, αντιδημοκρατικού και επικίνδυνου θεσμικού πλαισίου, αυτού που δίνει τη δυνατότητα σε διάφορες κρατικές υπηρεσίες, με αβάσιμες προφάσεις διαφόρων κινδύνων, αλλά και σε άλλα κυκλώματα που συνδέονται παράπλευρα με τις κρατικές υπηρεσίες, να υλοποιούν παράνομες επισυνδέσεις.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι η έρευνα πρέπει να ανοίξει και τουλάχιστον ο κ. Χατζηδάκης θα πρέπει να κληθεί και προσέθεσε: «δεν ζητάμε απλώς να διαβιβαστεί το πόρισμα, δεν ζητάμε απλώς να διαβιβαστεί η δικογραφία, δεν ζητάμε απλώς να έρθει η κυρία Αδειλίνη και να δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις, όπως οφείλει, κατά τον Κανονισμό, που λέει ότι η Επιτροπή Θεσμών μπορεί να καλεί σε ακρόαση τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για θέματα που αφορούν λειτουργικά ζητήματα της Δικαιοσύνης, προς τον σκοπό της ενίσχυσης της διαφάνειας». Είναι σαφές, είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ότι η παρέμβαση της Δικαιοσύνης και «αυτοπροσώπως, της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, για να καλύψει την κυβέρνηση στην πιο οργιώδη υπόθεση υποκλοπών των τελευταίων ετών», δημιουργεί πολύ μεγάλα ζητήματα. Η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν έδρασε στο πλαίσιο, ούτε ανακριτικών ούτε εισαγγελικών καθηκόντων, διότι το δελτίο Τύπου που εξέδωσε δεν είναι ούτε ανακριτική, ούτε εισαγγελική, ούτε διαδικαστική πράξη, «είναι μια ενέργεια συγκάλυψης, με την οποία, με τρόπο προκλητικό, μια εισαγγελική λειτουργός διορισμένη από την κυβέρνηση, πριν από ένα χρόνο, και που έχει επιχειρήσει και στην υπόθεση των Τεμπών να παρέμβει, και έχει βγει στο φόρουμ των Δελφών να αντιπαρατίθεται με τις οικογένειες, γι΄αυτήν την εισαγγελέα μιλάμε, η οποία, με δημόσιες δηλώσεις, νίβει τα χέρια της κυβέρνησης».

Είναι αδιανόητο να κλείσει η υπόθεση των παρακολουθήσεων, είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, χωρίς να μάθουμε, για λογαριασμό τίνος γινόντουσαν οι παρακολουθήσεις. Η κυρία Κωνσταντοπούλου διεύρυνε το αίτημα του κόμματος της και ζήτησε να κληθούν επίσης και οι κ.κ. Μενουδάκος και Ράμμος, όπως και ο υπουργός Εθνικής και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας χαρακτήρισε «αρχιερείς της συγκάλυψης», τους βουλευτές της ΝΔ και «άκυρη» τη σημερινή εξέλιξη.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Απορρίφθηκε το αίτημα της αντιπολίτευσης για κλήση της εισαγγελέως Αρείου Πάγου για τις παρακολουθήσεις"

Τουρκία: Το ‘πε και το ‘κανε ο Ερντογάν, τελέστηκε μνημόσυνο στην Αγία Σοφία για τον Ισμαήλ Χανίγια (βίντεο)

Τελέστηκε στην Αγία Σοφία η τελετή εις μνήμην του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, όπως είχε προαναγγείλει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παρά τις αρχικές πληροφορίες, ο Τούρκος πρόεδρος δεν έδωσε το «παρών» στην τελετή η οποία ακολούθησε την καθιερωμένη προσευχή της Παρασκευής.

Παράλληλα με την κηδεία του Χανίγια στην Ντόχα, πραγματοποιήθηκε συμβολική τελετή στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, με χιλιάδες παρευρισκόμενους. 

Ο Πρόεδρος Θρησκευτικών Υποθέσεων Erbaş τέλεσε ερήμην την νεκρώσιμο προσευχή για τον Χανίγια στην Αγία Σοφία. Δηλώνοντας ότι στο Κοράνι, όσοι αγωνίζονται για το καλό και τη μεταρρύθμιση δίνονται τα καλά νέα του ουρανού και όσοι επιδιώκουν την καταπίεση, την αδικία και τη διαφθορά, τους περιμένει μια αυστηρή τιμωρία, ο Erbaş είπε τα εξής: «Σήμερα, ζούμε σε μια εποχή που η σκληρότητα και κάθε είδους κακία περιβάλλουν τον κόσμο. Διανύουμε μια εποχή όπου η ηθική και ο νόμος απουσιάζουν, οι κραυγές των καταπιεσμένων υψώνονται στον ουρανό και η η φύση καταστρέφεται».

«Είμαστε μάρτυρες της θηριωδίας των καταπιεστών και των τυράννων που μετατρέπουν τον κόσμο σε κόλαση. Είμαστε μάρτυρες μιας εποχής καταπίεσης που δολοφόνοι και εισβολείς σφάζουν βάναυσα παιδιά, βρέφη, γυναίκες, ηλικιωμένους και αθώους σε κάθε αδύναμη χώρα του κόσμου, ειδικά στη Γάζα και την Παλαιστίνη», συνεχίζει, σε δήλωση που παρέχει το τουρκικό ειδησεογραφικό μέσο Anadolu. 

Όπως αναφέρει το Anadolu,  μετά την νεκρώσιμο προσευχή που τελέστηκε ερήμην από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Θρησκευτικών Υποθέσεων, Μπουρχάν Ίσλιγεν, έγινε προσευχή για τον Χανίγια και όλους τους Παλαιστίνιους.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Mehmet Aktaş, ο Αντιπρόεδρος του AK Party Ömer İleri, ο Γενικός Γραμματέας του AK Party Fatih Şahin, ο πρόεδρος Memur-Sen Ali Yalçın, εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων και πολλοί πολίτες ήταν μεταξύ αυτών που παρευρέθηκαν.

Οι πολίτες συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Μαρτύρων της 15ης Ιουλίου Ümraniye για να τελέσουν μια κηδεία ερήμην για τον Ισμαήλ Χανίγια, πριν την νεκρώσιμη προσευχή. 

tourkia

Η δολοφονία του Χανίγια

Ο Χανίγια σκοτώθηκε σε «αεροπορικό» πλήγμα, σύμφωνα με τη Χαμάς και ιρανικά ΜΜΕ, σε κτίριο για βετεράνους πολέμου στη βόρεια Τεχεράνη, μερικές ώρες αφού παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας του ιρανού νέου προέδρου Μασούντ Πεζεσκιάν.

Το Ιράν, η Χαμάς και η λιβανική Χεζμπολάχ κατηγόρησαν το Ισραήλ για τη δολοφονία. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν από την πλευρά τους ότι το «μοναδικό» πλήγμα εκτός επικράτειας στο οποίο προχώρησαν προχθές το βράδυ ήταν εκείνο που σκότωσε τον Φουάντ Σουκρ, κορυφαίο στέλεχος της Χεζμπολά, σε νότιο προάστιο της Βηρυτού.

Δημοσίευμα των New York Times, επικαλούμενο πέντε αξιωματούχους χωρών της Μέσης Ανατολής, που μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, ανέφερε ότι ο Ισμαήλ Χανίγια σκοτώθηκε όταν πυροδοτήθηκε βόμβα κρυμμένη για σχεδόν δυο μήνες στην κατοικία όπου διέμενε, παρότι θεωρητικά το κτίριο φυλάσσεται αυστηρά από τους Φρουρούς της Επανάστασης, καθώς αποτελεί μέρος πελώριου συγκροτήματός τους σε πλούσια συνοικία στο βόρειο τμήμα της ιρανικής πρωτεύουσας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τουρκία: Το ‘πε και το ‘κανε ο Ερντογάν, τελέστηκε μνημόσυνο στην Αγία Σοφία για τον Ισμαήλ Χανίγια (βίντεο)"

Επίσημο αίτημα της Πολεμικής Αεροπορίας προς τις ΗΠΑ για μεταχειρισμένα ιπτάμενα τάνκερ KC-135R

Επίσημο αίτημα προς τις αρχές των ΗΠΑ με το οποίο εκφράζει το ενδιαφέρον για την απόκτηση έως και τεσσάρων ιπτάμενων τάνκερ Boeing KC-135R Stratotanker μέσω του προγράμματος EDA από τα αποθέματα των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων απέστειλε η Πολεμική Αεροπορία, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του OnAlert.gr.

Συγκεκριμένα η Πολεμική Αεροπορία αναφέρει ότι πληροφορήθηκε μέσω της λίστας των αεροπορικών μέσων της USAF τα οποία εντάσσονται στο πλεονάζον υλικό των ΗΠΑ προς δωρεάν παραχώρηση μέσω EDA περιλαμβάνεται και αριθμός Air Refueling αεροσκαφών KC-135R. Ζητά δε περαιτέρω πληροφορίες για τη διαθεσιμότητα έως και τεσσάρων τέτοιων αεροσκαφών για τις ανάγκες της HAF.

Επιπλέον η Πολεμική Αεροπορία επιθυμεί να πληροφορηθεί την κατάσταση των υπό δωρεάν παραχώρηση ιπτάμενων τάνκερ, τον εξοπλισμό τον οποίο θα διαθέτουν, το κόστος πιθανών επισκευών – εργασιών για την πλήρη αποκατάσταση τους, την τεχνική υποστήριξη των KC-135R, ενώ αναφέρεται και στην εκπαίδευση ιπτάμενων και τεχνικών εδάφους.

Το ενδιαφέρον της Πολεμικής Αεροπορίας για την απόκτηση ιπτάμενων τάνκερ δεν είναι καινούργιο αλλά εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό για την ενίσχυση των δυνατοτήτων της ενώ τα ιπτάμενα τάνκερ έχουν προστεθεί στη Δομή Δυνάμεων όπως καταρτίστηκε από το ΓΕΕΘΑ και εγκρίθηκε το 2021.

Πρόκειται για κίνηση η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στα μαχητικά της HAF να βρίσκονται συνεχώς για πολλές ώρες στον αέρα, να φτάνουν σε πολύ μεγάλες αποστάσεις από τη βάση τους και να συμμετέχουν σε κάθε είδους αποστολή από επιχειρήσεις αναχαίτισης και συνοδείας έως επιχειρήσεις κρούσης πολύ βαθιά στο εχθρικό έδαφος ή στο θαλάσσιο περιβάλλον της Ανατολικής Μεσογείου έως την Κύπρο αλλά και τις αφρικανικές ακτές. Θα μπορούν δηλαδή να ελέγχουν συνεχώς κάθε γωνιά του FIR Aθηνών αλλά και της Ελληνικής ΑΟΖ χωρίς την ανάγκη επιστροφής στη βάση για ανεφοδιασμό.

Εδώ και αρκετά χρόνια οι ιπτάμενοι τόσο των μαχητικών F-16 όλων των τύπων όσο και των Γαλλικών Mirage αλλά πλέον και των Rafale γνωρίζουν και εκτελούν τη διαδικασία Air Refueling. Ειδικά τα τελευταία χρόνια εκπαιδεύονται εντατικά τόσο με Αμερικανικά ιπτάμενα τάνκερ, όσο και με τα Γαλλικά αλλά κυρίως τα Ισραηλινά, των Armee D’el Air και Israeli Air Force αντίστοιχα.

Σχεδόν όλοι οι Έλληνες ιπτάμενοι είναι ήδη πιστοποιημένοι στη διαδικασία εναέριου ανεφοδιασμού ενώ για να διατηρήσουν την πιστοποίηση και να παραμείνουν διαθέσιμοι πρέπει τουλάχιστον μια φορά κάθε χρόνο να προχωρούν σε Air Refueling ενώ για τον εναέριο ανεφοδιασμό κατά τη διάρκεια της νύχτας ο χρόνος μειώνεται στο εξάμηνο με δεδομένο τον υψηλότερο βαθμό δυσκολίας. Άλλωστε το Air Refueling αποτελεί διαδικασία στην οποία το Αεροπορικό Επιτελείο δίνει μεγάλη σημασία καθώς ο χώρος δράσης της HAF έχει προ πολλού ξεφύγει από τα στενά όρια του Αιγαίου.

Τα ιπτάμενα τάνκερ Boeing KC-135R Stratotanker μπορούν να ανεφοδιάσουν όλους τους τύπους μαχητικών της HAF, F-16, Mirage και Rafale και φυσικά τα υπό απόκτηση F-35 με πιθανότερη τους βάση εάν αποκτηθούν είτε τη Σούδα είτε το Καστέλι στην Κρήτη. Ήδη η Τουρκική Αεροπορία διαθέτει εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες ιπτάμενα τάνκερ και συγκεκριμένα επτά καινούργια Boeing KC-135R.

onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίσημο αίτημα της Πολεμικής Αεροπορίας προς τις ΗΠΑ για μεταχειρισμένα ιπτάμενα τάνκερ KC-135R"

Κρούσματα πανώλης των αιγοπροβάτων σε Ηλεία και Βόνιτσα - Σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηλείας

Νέα κρούσματα της πανώλης στα αιγοπρόβατα εντοπίστηκαν στο Βαρθολομιό και στη Νεμούτα Ηλείας, καθώς και στη Βόνιτσα, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από κτηνοτροφική μονάδα της Κομοτηνής.

Μετά τον εντοπισμό και των νέων κρουσμάτων, πραγματοποιείται σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητηα Ηλείας. Στη σύσκεψη που συγκαλεί ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Νίκος Κοροβέσης, συμμετέχουν η Πολιτική Προστασία του νομού, η Κτηνιατρική Υπηρεσία και οι υπηρφεσίες υγείας του νομού, ώστε να αποφασιστεί το πρωτόκολο που θα ακολουθηθεί για την ιχνηλάτηση και τον περιορισμό της ζωονόσου.

Αμέσως μετά την σύσκεψη, θα γίνει καταγραφή των ζώων στις δύο κτηνοτροφικές μονάδες της Ηλείας όπου διαπιστώθηγκαν τα κρούσματα και στην συνέχει η θανάτωση και η υγειονομική ταφή τους.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρούσματα πανώλης των αιγοπροβάτων σε Ηλεία και Βόνιτσα - Σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηλείας"

Πανώλη στα αιγοπρόβατα: Πάγια αποζημίωση 5.000 ευρώ και 300 ευρώ ανά ζώο ζητά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων είχε σήμερα για το θέμα της πανώλης  στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας. Ο Περιφερειάρχης  μετέφερε την απόγνωση των κτηνοτρόφων  που έχασαν το ζωικό τους κεφάλαιο  αλλά  και την αγωνία ευρύτερα των ανθρώπων του κλάδου για το μέλλον της κτηνοτροφίας και ζήτησε την άμεση ικανοποίηση  σειράς αιτημάτων.

Συγκεκριμένα:

  1. Πάγια οικονομική βοήθεια 5.000 ευρώ για  τους κτηνοτρόφους που θανατώθηκαν τα ζώα τους.

2.Αποζημίωση 300 ευρώ ανά ζώο.

3.Διπλασιασμός  των μόνιμων  κτηνιάτρων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

4.Αναστολή ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων  των πληγέντων κτηνοτρόφων για εύλογο  χρονικό διάστημα.

larissanet

Διαβάστε Περισσότερα » "Πανώλη στα αιγοπρόβατα: Πάγια αποζημίωση 5.000 ευρώ και 300 ευρώ ανά ζώο ζητά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας"

Βυθίστηκαν τα τρία από τα τέσσερα σκάφη που κάηκαν χθες στη Μαρίνα Ζέας – Πώς ξεκίνησε η φωτιά

Τρία σκάφη βυθίστηκαν στη Μαρίνα Ζέας μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες βράδυ, σε ένα εξ αυτών και γρήγορα επεκτάθηκε και στα άλλα δύο. Εκτεταμένες ζημιές υπέστη και ένα ακόμα σκάφος.

Ο χώρος στο λιμάνι έχει αποκλειστεί, ενώ το λιμενικό έχει τοποθετήσει πλωτό φράγμα για την αποτροπή της θαλάσσιας ρύπανσης.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε αρχικά από τουριστικό πλοίο, ενώ μέχρι τώρα δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί τα αίτια που την προκάλεσε.

Οι καπνοί ήταν τόσο έντονοι που δέκα άτομα τα οποία έκαναν βόλτα στην προβλήτα εγκλωβίστηκαν και κάλεσαν για βοήθεια.

Πλωτό σκάφος του Λιμενικού τους παρέλαβε και τους μετέφερε σε ασφαλές σημείο της Μαρίνας. Στην κατάσβεση συμμετείχαν εννέα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, καθώς και ένα πλωτό πυροσβεστικό όχημα.

ΑΠΕ/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Βυθίστηκαν τα τρία από τα τέσσερα σκάφη που κάηκαν χθες στη Μαρίνα Ζέας – Πώς ξεκίνησε η φωτιά"

Εμπρηστική επίθεση σε ψητοπωλείο στην Μεταμόρφωση – Εντοπίστηκαν γκαζάκια, μεγάλες ζημιές στο κατάστημα

Εμπρηστική επίθεση σε ψητοπωλείο στην Μεταμόρφωση πραγματοποίησαν άγνωστοι κατά την διάρκεια της νύχτας.

Στις 03:45, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην επιχείρηση με την επωνυμία «Η γωνιά της σχάρας», που βρίσκεται στην Γεωργίου Παπανδρέου 52, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές στο κατάστημα.

Κατά την διάρκεια της κατάσβεσης, εντοπίστηκαν δύο γκαζάκια εντός της επιχείρησης.

Την προανάκριση έχει αναλάβει η Ελληνική Αστυνομία.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Εμπρηστική επίθεση σε ψητοπωλείο στην Μεταμόρφωση – Εντοπίστηκαν γκαζάκια, μεγάλες ζημιές στο κατάστημα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news