facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Πενήντα πυρκαγιές στη Σικελία – Δεκάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στα περίχωρα του Παλέρμο

Τις τελευταίες ώρες οι εστίες πυρκαγιάς στη Σικελία έχουν ξεπεράσει τις πενήντα. Στην παραθαλάσσια περιοχή Μοντέλο, λίγο έξω από το Παλέρμο, δεκάδες άνθρωποι αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, όταν οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά.

Παράλληλα, η πυροσβεστική προχώρησε στην εκκένωση σπιτιών, στη δυτική περιοχή του νησιού, στο Μονρεάλε και στο Σαν Τζουζέπε Γιάτο.

Στο μεγαλύτερο νησί της Ιταλίας επιχειρούν δυο καναντέρ, τρία ελικόπτερα και ισχυρές δυνάμεις της ιταλικής Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής. Εξαιτίας πυρκαγιάς παρέμεινε κλειστός επί ώρες αυτοκινητόδρομος που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πόλη των Συρακουσών.

Την ίδια ώρα, στην Καλαβρία κατέστη αναγκαία το τελευταίο 24ωρο η αποστολή δυο καναντέρ για την κατάσβεση συνολικά 40 πυρκαγιών, κυρίως σε δασικές εκτάσεις.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Πενήντα πυρκαγιές στη Σικελία – Δεκάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στα περίχωρα του Παλέρμο"

ΕΕΤΑΑ – Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Βγήκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τα vouchers

Aργά το απόγευμα της Δευτέρας (24.07.2023) βγήκαν τα προσωρινά αποτελέσματα των ωφελούμενων που θα λάβουν το voucher για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑΑ.

Οι αιτούντες, μπορούν να δουν σε αυτούς το προσωρινό αποτέλεσμα της αίτησής τους με τη χρήση των κωδικών taxisnet. Δείτε εδώ τα προσωρινά αποτελέσματα.

Από την Τρίτη 25 Ιουλίου μέχρι την Πέμπτη 27 Ιουλίου θα μπορούν να κατατεθούν οι ενστάσεις επί των Προσωρινών Πινάκων Αιτούντων.

Οι ενστάσεις θα γίνουν με πλήρη και ελλιπή αίτηση- δικαιολογητικά και μπορούν να υποβληθούν μόνο ηέλτρονικά στην εφαρμογή της ΕΕΤΑΑ («Ηλεκτρονική υποβολή ενστάσεων»), με την επισύναψη όλων των συμπληρωματικών δικαιολογητικών σε αρχείο pdf, μέχρι τις 23:59, το βράδυ της 27ης Ιουλίου.

Στην ένσταση θα πρέπει να αναφέρεται ρητά ο λόγος για τον οποίο αυτή υποβάλλεται, και θα πρέπει να συνοδεύεται από το/τα απαιτούμενο/α δικαιολογητικό/ά σε μορφή pdf.

Ενστάσεις ασαφείς ή υποβολή δικαιολογητικών χωρίς έντυπο ηλεκτρονικής ένστασης, που θα υποβληθούν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, χωρίς την προαναφερόμενη διαδικασία, ή μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα, θα απορρίπτονται και δεν θα γίνονται αποδεκτές.

Όλοι οι αιτούντες/αιτούσες, μπορούν να υποβάλλουν ένσταση, ακόμα και στην περίπτωση που δεν έχει οριστικοποιηθεί η αίτησή τους.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΕΤΑΑ – Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Βγήκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τα vouchers"

Ανήλικοι Ρομά πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να κλέβουν μοτοσικλέτα στη Βέροια

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, χθες τα ξημερώματα στη Βέροια από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, τέσσερις ανήλικοι ημεδαποί.

Πρόκειται για ανήλικους Ρομά ηλικίας 17, 16, 13 (αδέρφια) και 12 ετών οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι λίγο νωρίτερα είχαν αφαιρέσει ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο. Το κλεμμένο μοτοποδήλατο που βρέθηκε στην κατοχή τους, αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι την τελευταία εβδομάδα επίσης αφαίρεσαν από κοινού δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες, συνολικής αξίας 2.300 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανήλικοι Ρομά πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να κλέβουν μοτοσικλέτα στη Βέροια"

Τ. Ερντογάν για ελληνοτουρκικά και Κυπριακό: Θα βρεθεί λύση αρκεί να μην επιμένουν σε εξαναγκασμούς

Τρίτη «μαύρη» επέτειος από τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος και ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας μετά το υπουργικό συμβούλιο διατήρησε τους χαμηλούς τόνους και το καλό κλίμα που διαμορφώθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά το Βίλνιους.

«Στείλαμε δυο αμφίβια αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο στη γειτονική μας Ελλάδα που δίνει μάχη με μία μεγάλη πυρκαγιά. Eυχόμαστε περαστικά κατ’ αρχάς στον λαό της Ρόδου και τους Έλληνες γείτονές μας», δήλωσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος υπενθύμισε ότι στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ «Διαπιστώθηκε μία ακόμη φορά ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε, κυρίως με τους γείτονές μας. Πιστεύουμε ότι αν ανοίξει χώρος στον διάλογο και τη διπλωματία, οι παρεξηγήσεις θα παραμεριστούν, οι διαφωνίες θα βρουν λύσεις, κάτι που καταφέραμε πολλές φορές τα τελευταία 21 χρόνια. Ξεπεράσαμε τόσα εμπόδια, που θεωρούνταν ανυπέρβλητα, με τους γείτονές μας και άλλες χώρες. Δεν υπάρχει λόγος να μην έχουμε αυτή την επιτυχία και σήμερα».

Σχετικά με το Κυπριακό, ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι «η Τουρκία δεν δραπετεύσε ποτέ από μία λύση» και πρόσθεσε: Δεν διστάζουμε «να βάλουμε το χέρι μας κάτω από την πέτρα» προκειμένου να υπάρξει στην Κύπρο μία μόνιμη και δίκαιη λύση.

Δείξαμε την ειλικρίνειά μας σε αυτό το θέμα σε όλες τις διαδικασίες μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένου του Σχεδίου Ανάν. Αν χρειαστεί θα την ξαναδείξουμε».

Παράλληλα όμως ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε: «Οι απέναντί μας θα πρέπει να αποδεχτούν την κατάσταση στο πεδίο, αντί να επιμένουν σε εξαναγκασμούς».

Ο τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στη σύνοδο ηγετών του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους και στη διαδικασία ένταξης της Σουηδίας στη συμμαχία και επανέλαβε ότι η τουρκική Εθνοσυνέλευση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προωθηθούν τα πρωτόκολλα. Μίλησε ωστόσο για αμοιβαία βήματα υπενθυμίζοντας τα αιτήματα της Άγκυρας σχετικά με την τρομοκρατία και την ισλαμοφοβία. 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τ. Ερντογάν για ελληνοτουρκικά και Κυπριακό: Θα βρεθεί λύση αρκεί να μην επιμένουν σε εξαναγκασμούς"

Ερντογάν για τα 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης: Θα ενισχύσουμε τα κέρδη της Τουρκίας με νέες κινήσεις

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω γραπτής δήλωσης απέτισε φόρο τιμής στην επέτειο των 100 ετών από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης, μέσω της οποίας δημιουργήθηκε το κράτος της Τουρκίας, διάδοχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε πως «η βούληση του αξιότιμου έθνους μας για πλήρη ανεξαρτησία φάνηκε πολύ έντονα κατά τη διαδικασία διαπραγμάτευσης και υπογραφής της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης. Παρά τη φτώχεια και τις αδυναμίες, αυτή η θέληση, που οδήγησε τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας μας στη νίκη, εξακολουθεί να μας καθοδηγεί, να φωτίζει το δρόμο μας και να δίνει την αποφασιστικότητα να αγωνιστούμε μπροστά στις δυσκολίες».

«Ενώ υπερασπιζόμαστε αποφασιστικά τα δικαιώματα που αποκτήσαμε με τη Συνθήκη της Λωζάνης, θα ενισχύσουμε τα κέρδη της χώρας μας με νέες κινήσεις», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, εξέφρασε τον σεβασμό του για τον Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τον ιδρυτή της Τουρκίας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν για τα 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης: Θα ενισχύσουμε τα κέρδη της Τουρκίας με νέες κινήσεις"

Πέθανε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη σε ηλικία 80 ετών

Έφυγε σήμερα (24.07.2023) από τη ζωή, σε ηλικία 80 ετών, η Ελληνίδα πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Τον τελευταίο καιρό, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας και σήμερα άφησε την τελευταία της πνοή.

Η επίσημη ανακοίνωση του Ιδρύματος Μαριάννα Βαρδή Βαρδινογιάννη αναφέρει: “Με βαθύτατη θλίψη, η οικογένεια Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη ανακοινώνει ότι η αγαπημένη σύζυγος, μητέρα και γιαγιά, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων παιδιών με καρκίνο», έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023. Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή θα πραγματοποιηθούν σε στενό οικογενειακό κύκλο.

 Τα επιτεύγματα και το σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Ερμιόνη, τόπο καταγωγής της μητέρας της Ευαγγελίας. Ο πατέρας της Γιώργος Μπουρνάκης καταγόταν από τη Σαμπατική Αρκαδίας. Ήταν παντρεμένη με τον γνωστό επιχειρηματία Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη, πρόεδρο της Motor Oil και εφοπλιστή, με τον οποίο απέκτησαν πέντε παιδιά: το Γιάννη (1962), τη Χριστιάνα (1964), το Γιώργο (1967), το Νίκο (1974) και τη Βαρδιάννα (1976).

Ήταν Ιδρύτρια και Πρόεδρος του «Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια», το οποίο μετονομάστηκε σε «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», και του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Από το 1999, ήταν Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματα και την προστασία των παιδιών καθώς και την πολιτιστική κληρονομιά. Δραστηριοποιήθηκε επίσης ως: Μέλος Δ.Σ. της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, της Διεθνούς Κίνησης Γυναικών για την Ειρήνη, του Διεθνούς Κέντρου για τα χαμένα και κακοποιημένα παιδιά (ICMEC), του Ιδρύματος Mentor κατά των ναρκωτικών, Ιδρυτικό μέλος του Ιδρύματος «Φως της Αφρικής» με επικεφαλής τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄, Μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου των «Special Olympics Europe-Eurasia», κ.ά. 

Έγραψε το βιβλίο «Προσεγγίζοντας τη γυναικεία ταυτότητα: Αναζητήσεις στη Μινωική Κοινωνία», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λιβάνη.

Έχει τιμηθεί από την Γαλλική Προεδρία ως Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής. Το 2015 προήχθη στη τάξη των Αξιωματικών της Λεγεώνος Τιμής.

Το 2020 βραβεύτηκε με το βραβείο Νέλσον Μαντέλα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη σε ηλικία 80 ετών"

Ασθενοφόρο ήταν 500 μέτρα μακριά από τραυματία, αλλά δεν είχε οδηγό – Πήγε στο ιατρείο σε καρότσα αγροτικού

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ήταν παρκαρισμένο σε απόσταση 500 μέτρων από το σημείο του συμβάντος, ωστόσο δεν υπήρχε διαθέσιμος οδηγός για να κάνει τη μεταφορά του τραυματία.

Οι περίοικοι αναγκάστηκαν να μεταφέρουν τον άνδρα στην καρότσα ενός αγροτικού, στο ιατρείο της Ιερισσού.

Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες τον παρέλαβε άλλο ασθενοφόρο για τον Πολύγυρο, που σημειωτέον διάνυσε πάνω από 50 χιλιόμετρα για να φτάσει Ιερισσό...


halkidikinews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ασθενοφόρο ήταν 500 μέτρα μακριά από τραυματία, αλλά δεν είχε οδηγό – Πήγε στο ιατρείο σε καρότσα αγροτικού"

Φωτιά στη Ρόδο: Βρετανικές εταιρείες πραγματοποιούν ειδικές πτήσεις για τον επαναπατρισμό τουριστών

Ειδικές πτήσεις πραγματοποιούν βρετανικές εταιρείες για τον επαναπατρισμό τουριστών που βρίσκονται στη Ρόδο και έχουν απομακρυνθεί από τις περιοχές, όπου μαίνεται η φωτιά για έβδομη ημέρα. 

Η βρετανική ταξιδιωτική εταιρεία Jet2 ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει τέσσερις επιπλέον πτήσεις σήμερα το βράδυ για να μεταφέρει περισσότερους πελάτες της πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Ρόδο.

Η εταιρεία ανέφερε οι πτήσεις επαναπατρισμού ταξιδιωτών στα αεροδρόμια Μάντσεστερ, Λιντς Μπράντφορντ και Μπέρμιγχαμ θα μεταφέρουν περίπου 800 άτομα που αναγκάστηκαν να φύγουν από τα ξενοδοχεία τους λόγω των πυρκαγιών. Πρόσθεσε επίσης ότι περισσότερο προσωπικό της εταιρείας θα μεταβεί στο νησί για να βοηθήσει τους πελάτες της.

Περίπου 7.000-10.000 Βρετανοί βρίσκονται στη Ρόδο αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στέλεχος της βρετανικής κυβέρνησης, και όπως η Jet2, οι TUI και easyJet παρέχουν και οι δύο πρόσθετες υπηρεσίες.

Η easyJet τόνισε ότι θα έχει προγραμματίσει δύο πτήσεις επαναπατρισμού τουριστών σήμερα και μία άλλη αύριο Τρίτη, πέρα από το συνηθισμένο πρόγραμμα αναχωρήσεων της, και θα παρακολουθεί την κατάσταση αν χρειαστεί να προσθέσει περισσότερες.

Τέλος, η TUI ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διαθέσει έξι επιπλέον αεροσκάφη για τον επαναπατρισμό Γερμανών και Βρετανών τουριστών από τη Ρόδο. Μια άλλη πτήση της TUI θα μεταφέρει Δανούς τουρίστες πίσω στο Μπιλούντ, τόνισε σε ανακοίνωση του το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο της Ευρώπης.

«Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και έχουν προγραμματιστεί επιπλέον πτήσεις, ενημερώνουμε τους πελάτες μας και οργανώνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα», δήλωσε ο Τόμας Ελερμπερκ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της TUI.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στη Ρόδο: Βρετανικές εταιρείες πραγματοποιούν ειδικές πτήσεις για τον επαναπατρισμό τουριστών"

Public: Τι απαντά για το πρόστιμο της ΔΙΜΕΑ για τις «εκπτώσεις»

Η πρώτη αντίδραση μετά την ανακοίνωση προστίμων από τη ΔΙΜΕΑ για την πρακτική των εκπτώσεις σε καταστήματα ήρθε από τα Public. «Τα Public σέβονται την απόφαση της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς, αν και την έλαβαν με μεγάλη έκπληξη», όπως αναφέρεται, προαναγγέλλοντας αντίδραση αλλά επιζητώντας διάλογο με τις αρμόδιες αρχές.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση από τα Public:

Σε συνέχεια των τελευταίων δημοσιευμάτων αναφορικά με το πρόστιμο που επιβλήθηκε στα Public για θέματα μειωμένων τιμών, το Public Group ενημερώνει το κοινό για τα παρακάτω:

«Τα Public σέβονται την απόφαση της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς, αν και την έλαβαν με μεγάλη έκπληξη. Τα Public, από το 2005 χτίζουν καθημερινά σχέσεις εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές σε όλη την Ελλάδα, μέσα από τα φυσικά τους καταστήματα αλλά και το public.gr.

60εκ. φορές το χρόνο, οι 2.500 άνθρωποι των Public έρχονται σε επαφή με τους καταναλωτές και εργάζονται καθημερινά με πάθος, αναβαθμίζοντας συνεχώς την αγοραστική τους εμπειρία.

Με αποκλειστικό γνώμονα τη σωστότερη ενημέρωση των καταναλωτών, τα καταστήματα Public, πρώτα στην Ελλάδα, υλοποίησαν την προσθήκη προτεινόμενης τιμής κατασκευαστή δίπλα στην τιμή προϊόντος. Υιοθέτησαν έτσι πρακτικές διαφάνειας προς όφελος των καταναλωτών, ακολουθώντας τις βέλτιστες Ευρωπαϊκές πρακτικές.

Ο σεβασμός που διέπει τις σχέσεις των Public με συνεργάτες, προμηθευτές, τις υπόλοιπες εταιρείες της αγοράς, τους πελάτες και φυσικά τους ανθρώπους τους, αλλά και η πιστή τήρηση των κανόνων του Δικαίου παραμένουν αδιαπραγμάτευτες αρχές.

Με αφορμή αυτήν την απόφαση, πέραν της αυτονόητης προάσπισης με κάθε νόμιμο μέσο των δικαιωμάτων της, η εταιρεία προσκαλεί τις αρμόδιες αρχές σε ανοιχτό διάλογο με στόχο την πλήρη διαφάνεια στο θέμα των τιμών, προς όφελος εντέλει των καταναλωτών και του συνόλου της αγοράς του λιανεμπορίου».

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι βαριά πρόστιμα ύψους 1.440.000 ευρώ μετά από ελέγχους σε τρεις μεγάλες αλυσίδες πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών επέβαλε η Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχων στις εν λόγω αλυσίδες διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, όπως ισχύει, και σε εφαρμογή της ΥΑ 35935/2023 «Κώδικας δεοντολογίας περί ανακοίνωσης μειωμένης τιμής σε περίοδο εκπτώσεων».

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης:

Επιβάλλεται:

  • Πρόστιμο 560.000 ευρώ στην εταιρεία «Πλαίσιο COMPUTERS AEBE».
  • Πρόστιμο 520.000 ευρώ στην εταιρεία «PUBLIC RETAIL ΜΟΝ. Α.Ε».
  • Πρόστιμο 360.000 ευρώ στην εταιρεία «Praktiker Hellas ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΟΝ. Α.Ε.».

Σκρέκας: Παραπλανητικές πρακτικές εις βάρος των καταναλωτών δεν γίνονται ανεκτές

O υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε:

«Μετά από ελέγχους σε μεγάλες αλυσίδες πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών διαπιστώσαμε παραβάσεις που ξεπερνούν τα 1,4 εκατ. ευρώ. Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος: παραπλανητικές πρακτικές εις βάρος των καταναλωτών δεν γίνονται ανεκτές. Το επόμενο διάστημα οι έλεγχοι θα ενταθούν. Δε θα επιτρέψουμε καμία παράνομη πράξη που αφήνει απροστάτευτους τους πολίτες και νοθεύει τον υγιή ανταγωνισμό».

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Public: Τι απαντά για το πρόστιμο της ΔΙΜΕΑ για τις «εκπτώσεις» "

Καιρός αύριο: Ανεβαίνει πάλι η θερμοκρασία – Πού θα δείξει 44 βαθμούς

«Φωτιά και λάβρα» ο καιρός αύριο Τρίτη, 25 Ιουλίου. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 44 βαθμούς Κελσίου. Άνεμοι έως 6 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά όπου στα βορειοανατολικά είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στα ηπειρωτικά τους 40 με 42, στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς τους 43 με 44, στα νησιά του Ιονίου τους τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 39 με 41 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 41 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα παραθαλάσσια νοτιοανατολικοί.
Θερμοκρασία: Από 23 με 38 με 39 και κατά τόπους στην κεντρικη Μακεδονία έως 40 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 41 και κατά τόπους στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο έως 43 με 44 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 42 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς 43 με 44 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 37 με 38 και στη νότια Κρήτη έως 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ανεβαίνει πάλι η θερμοκρασία – Πού θα δείξει 44 βαθμούς"

Καλαμάτα: Προφυλακίστηκε ο 30χρονος που είχε ομολογήσει ότι έβαζε πυρκαγιές από πρόθεση

Με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και της εισαγγελέως του Πρωτοδικείου Καλαμάτας αποφασίστηκε η προσωρινή κράτηση του 30χρονου που τις προηγούμενες μέρες είχε ομολογήσει στο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ότι έβαζε φωτιές κατ’ εξακολούθηση στην ευρύτερη περιοχή της Χρυσοκελλαριάς Μεσσηνίας.

Ο 30χρονος σήμερα ενώπιον των ανακριτικών αρχών, σε μια διαδικασία που ξεπέρασε τις 5 ώρες, ανασκεύασε και αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής του Αντώνη Κατσά, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία της δικογραφίας και κυρίως την ομολογία του κατηγορουμένου, αλλά και σε ένα μεγάλο βαθμό και εξαιτίας της περιρρέουσας, αυτή τη στιγμή, ατμόσφαιρας, το γεγονός ότι δηλαδή καίγεται όλη η Ελλάδα, το αποτέλεσμα της ανακριτικής διαδικασίας ήταν αναμενόμενο.

Επίσης, ο κ. Κατσάς, έκανε γνωστό πως ο κατηγορούμενος ενώπιον του ανακριτή αρνήθηκε τις κατηγορίες, ανασκεύασε την ομολογία του και τη χαρακτήρισε ως προϊόν έντονων κυρίως ψυχολογικών πιέσεων, που δέχθηκε από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα, ο δικηγόρος σημείωσε, ότι υπήρξαν μάρτυρες υπερασπίσεως που υποστήριξαν, πως ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει πρόβλημα χαρακτηριστικό του χαρακτήρα του, να μεγαλοποιεί ή και να κατασκευάζει σε επίπεδο μυθομανίας κάποια πράγματα, κάτι το οποίο αποτέλεσε και την αφορμή να ζητηθεί εκ μέρους του ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για να αποδειχθεί η μυθομανία αυτή.

Ο κ. Κατσάς εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός, ότι μετά την πολύωρη και εξονυχιστική διαδικασία, ότι ενώ υπάρχει η δυνατότητα αντικειμενικής διαπίστωσης της παρουσίας του κατηγορούμενου στον τόπο έναρξης των πυρκαγιών (τουλάχιστον των δύο πρόσφατων στις 18 και 19 Ιουλίου) από τις κάμερες που υπάρχουν εντός του χωριού και σε συγκεκριμένα από σιδηροπωλείο και από φαρμακείο, από όπου άνετα μπορεί να διαπιστωθεί, αν ο κατηγορούμενος έφυγε από το σπίτι ή το μαγαζί του προς την κατεύθυνση του σημείου, που φέρεται να άρχισαν οι δύο από τις πυρκαγιές. Και αυτό το στοιχείο δεν εισεφέρθη στην ανάκριση.

Έκανε δε γνωστό, ότι υπέβαλε αίτημα να έρθει το υλικό της κάμερας που δείχνει την πορεία του δρόμου και την παρουσία ανθρώπων, είτε πεζών, είτε σε οχήματα όλο το 24ωρο, καθώς με αυτό το δεδομένο με απόλυτη σιγουριά θα αποδειχθεί ή θα απορριφθεί ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου.

Ο 30χρονος που πιθανότατα θα οδηγηθεί στις φυλακές Ναυπλίου, είχε προσαχθεί την περασμένη Τετάρτη 19 Ιουλίου, στα πλαίσια του αυτοφώρου από το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ.  ύστερα από την τελευταία φωτιά που είχε ξεσπάσει στην Υάμεια του Δήμου Πύλου Νέστορος. Κατά την ανάκριση του είχε ομολογήσει, ότι έβαζε φωτιές κατ’ εξακολούθηση τόσο φέτος όσο και τα προηγούμενα χρόνια, στην ευρύτερη περιοχή της Χρυσοκελλαριάς, μέρος στο οποίο ζει και ο ίδιος. Η αίτια των πράξεων του, όπως είχε πει στις αρχές ήταν ότι τον εξιτάρει να βλέπει την κινητικότητα τόσο των εναέριων όσο και τον επίγειων μέσων πυρόσβεσης.

Ήταν γνωστός στις αρχές και στη σημερινή δικογραφία, μπήκαν και υποθέσεις οι οποίες εκκρεμούσαν στις δικαστικές αίθουσες με ανάλογες κατηγορίες.

Η βασική κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι κακουργηματικού χαρακτήρα για εμπρησμό από πρόθεση σε δημόσια περιουσία.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Καλαμάτα: Προφυλακίστηκε ο 30χρονος που είχε ομολογήσει ότι έβαζε πυρκαγιές από πρόθεση"

Καύσωνας: Το ωράριο λειτουργίας του Δημοσίου την Τρίτη και την Τετάρτη

Το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε τη Δευτέρα νέα εγκύκλιο για τα μέτρα προστασίας της υγείας των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και το ωράριο λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών που θα ισχύσει για αύριο Τρίτη 25 Ιουλίου και μεθαύριο Τετάρτη 26 Ιουλίου, λόγω του καύσωνα.

Διαβάστε την εγκύκλιο

Για τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες προβλέπεται η εφαρμογή τηλεργασίας. Εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, λόγω της φύσης των καθηκόντων τους, τότε μπορούν να μην προσέλθουν στην υπηρεσία τους κάνοντας χρήση ειδικής άδειας.

Η υπαγωγή τους στις ευπαθείς ομάδες, αναφέρει το υπουργείο, διαπιστώνεται βάσει των σχετικών στοιχείων που τηρούνται ήδη για τον υπάλληλο ή σε συνεργασία με τον Ελεγκτή Ιατρό της Υπηρεσίας ή τον ιατρό εργασίας ή κατόπιν προσκόμισης από τον ίδιο τον υπάλληλο σχετικής ιατρικής γνωμάτευσης, από την οποία να προκύπτει η πάθηση.

Σε ό,τι αφορά τους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι δεν εμπίπτουν σε ευπαθείς ομάδες, οι Υπηρεσίες Προσωπικού μπορούν είτε να δώσουν οδηγίες για ευέλικτο ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης είτε για παροχή τηλεργασίας.

Ειδικά για τους υπαλλήλους που η φύση των καθηκόντων τους απαιτεί την παροχή εργασίας σε εξωτερικούς χώρους, θα πρέπει να κάνουν χρήση των προβλεπόμενων μέσων ατομικής προστασίας, ενώ συστήνεται η αποφυγή εργασίας τις ώρες αιχμής του καύσωνα (12:00 με 17:00).

Για την αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, αλλά και για την προστασία της υγείας τους, διευκρινίζεται ότι τυχόν ραντεβού με δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί κατά τις ώρες αιχμής του καύσωνα, θα πρέπει να επαναπρογραμματιστούν με μέριμνα των υπηρεσιών.

Οι οδηγίες δεν έχουν εφαρμογή σε υπαλλήλους τα καθήκοντα των οποίων συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών συνθηκών.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Καύσωνας: Το ωράριο λειτουργίας του Δημοσίου την Τρίτη και την Τετάρτη"

Κατάρρευση Γέφυρας: Πήραν προθεσμία οι 2 κατηγορούμενοι, αλλά συνεχίζουν να κρατούνται στην Ερμού!

Προθεσμία για την απολογία τους πήραν οι 2 από τους 4 συλληφθέντες για την πτώση της γέφυρας στην Περιμετρική της Πάτρας.

Πλέον τους βαραίνουν κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες, καθώς αποτέλεσμα του δυστυχήματος ήταν να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν επιπλέον δώδεκα άτομα.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας και ο ένας από τους δύο χειριστές των μηχανημάτων που βρέθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα, θα συνεχίσουν να κρατούνται στην αστυνομική διεύθυνση Πατρών, ενώ οι άλλοι δύο συλληφθέντες είναι τραυματίες και νοσηλεύονται φρουρούμενοι στα νοσοκομεία της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

Ειδικότερα, στο Νοσοκομείο Ρίου νοσηλεύεται ο ένας χειριστής και στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» ο εργοδηγός.

Πλέον και οι 4 αντιμετωπίζουν την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία του άρθρου 286 (γ) του Ποινικού Κώδικα, περί παράβασης κανόνων οικοδομικής για ενέργειες παρά τους κοινώς αναγνωρισμένους τεχνικούς κανόνες που είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο ανθρώπου.
Την ίδια ώρα
για την ανεύρεση τυχόν εγκλωβισμένων στα χαλάσματα της γέφυρας που κατέρρευσε το μεσημέρι της Κυριακής στην Πάτρα, συνεχίζουν οι άνδρες της ΕΜΑΚ τις έρευνες τους.

patranews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατάρρευση Γέφυρας: Πήραν προθεσμία οι 2 κατηγορούμενοι, αλλά συνεχίζουν να κρατούνται στην Ερμού!"

ΕΟΠΥΥ: Διαθεσιμότητα φαρμάκων Υψηλού Κόστους από ιδιωτικά φαρμακεία τον Αύγουστο [πίνακας]

Τις ημερομηνίες του Αυγούστου στις οποίες δεν θα είναι δυνατή η χορήγηση φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ) μέσω των ειδικών φαρμακείων, γνωστοποιεί σήμερα η αρμόδια Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ.

Στη σχετική εγκύκλιο, η οποία παρατίθεται πιο κάτω, αναφέρεται αναλυτικά το διάστημα κατά το οποίο οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να διεκπεραιώσουν τα σχετικά αιτήματα. 

Αναφέρεται χαρακτηριστικά: "Θέτουμε υπόψιν σας ότι κατά την περίοδο του Αυγούστου και λόγω αδυναμίας ορισμένων φαρμακευτικών και μεταφορικών εταιρειών, η διεκπεραίωση αιτημάτων για χορήγηση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από ιδιωτικά φαρμακεία που υποβάλλονται μέσω της πλατφόρμας θα είναι δυνατή σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα".

Εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ για ΦΥΚ

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΠΥΥ: Διαθεσιμότητα φαρμάκων Υψηλού Κόστους από ιδιωτικά φαρμακεία τον Αύγουστο [πίνακας]"

Μητσοτάκης: Η μεγαλύτερη σαχλαμάρα που έχει ειπωθεί ποτέ είναι πως οι φωτιές μπαίνουν για να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες

Στις πυρκαγιές αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη δευτερολογία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή για την ψήφο του απόδημου ελληνισμού. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «σε αυτήν την αίθουσα διέκρινα μία διάθεση εξεύρεσης ενός κοινού τόπου για τις πυρκαγιές. Κυρία Κωνσταντοπούλου χρησιμοποιήσατε ένα σωστό επιχείρημα κατά πόσο το κράτος μαθαίνει από το παρελθόν, και κάνατε μία αναφορά το Μάτι όπου 104 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φάμελλος γνωρίζει τα θέματα των δασικών πυρκαγιών εις βάθος. Η κυβέρνηση της ΝΔ δημιούργησε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης αναβαθμίζοντας ουσιαστικά αυτό που ήταν πριν, μία Γενική Γραμματεία. Σήμερα έχουμε ένα αυτοτελές υπουργείο, το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε καλύτερη εικόνα για το τι συμβαίνει στο πεδίο. Για την επιχειρησιακή πραγματικότητα, είναι εύκολη η κριτική εξ αποστάσεως. Όποιος πολιτικός αρχηγός θέλει να βρεθεί στο συντονιστικό κέντρο, μπορεί να βρεθεί για να δει το πώς γίνεται η διαχείριση σε πραγματικές συνθήκες. Να μπορούμε να επικοινωνούμε σε real time με την αστυνομία και το λιμενικό για να εκκενώσει 3.000 ανθρώπους. Να μιλάς με τους δασικούς και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Δεν θα μιλήσω για το 112, αλλά θα αναφέρω μία διάσταση. Οι Βρετανοί οι οποίοι βρέθηκαν στη Ρόδο, αιφνιδιάστηκαν από το 112 γιατί στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Τώρα πειραματίζονται γιατί μπορεί να μην έχουν φωτιές, έχουν όμως πλημμύρες. Το κεκτημένο είναι ότι μπορούμε και κάνουμε εκκενώσεις με την αστυνομία να πηγαίνει πόρτα – πόρτα. Αυξήσαμε επίσης τα εναέρια μέσα που μπορούμε να νοικιάσουμε. Σε κάθε πυρκαγιά ακούμε ότι θα πρέπει να έχουμε περισσότερα εναέρια μέσα. Από τα ελικόπτερα Έρικσον, η χώρα έχει καταφέρει να νοικιάσει 10. Στον κόσμο υπάρχουν λιγότερα από 40 και η Ελλάδα έχει 10. Το ίδιο ισχύει και για τους τράκτορες. Ακούμε συνέχεια πού είναι τα καινούργια Καναντέρ. Μα, σήμερα δεν υπάρχει γραμμή παραγωγής Καναντέρ. Μόλις ξεκινήσει η παραγωγή, η πρώτη που θα πάρει θα είναι η χώρα μας. Και να θέλαμε να τρέχουμε πιο νωρίς δεν υπάρχουν αεροπλάνα».

Και συνέχισε: «Για τα ζητήματα που αφορούν τους καθαρισμούς γίνεται μία μεγάλη συζήτηση. Η δασοκάλυψη στη χώρα είναι η μεγαλύτερη από το 1960, παρά τις πυρκαγιές. Όμως όσο τα δάση εγκαταλείπονται τόσο περισσότερες δυσκολίες θα υπάρχουν για τον καθαρισμό τους. Είναι μύθος ότι μπορούμε να καθαρίσουμε όλα τα δάση. Στη Δαδιά είχε γίνει καθαρισμός πριν την πυρκαγιά, αλλά αυτό δεν θα δώσει τη λύση. Η έμφαση θα δοθεί στα περιαστικά δάση της Αττικής και σε αυτά που έχουν μία ιδιαίτερη περιβαλλοντική σημασία. Θα το κάνουμε το «ταμείο» στο τέλος και οι δήμαρχοι θα πρέπει να γνωρίζουν πως όλα θα είναι δημόσια, για όσους δεν έκαναν τη δουλειά τους, ενώ πήραν τα λεφτά.

Επίσης με το arogi.gov.gr οι αποζημιώσεις τρέχουν πλέον πολύ γρήγορα. Είναι τραγικό να χάνει κάποιος το σπίτι του, έχετε δίκιο, είναι η πλήρης διάλυση. Όμως γι’ αυτό λέμε πρώτα η ανθρώπινη ζωή, και για τα ζώα. Ήθελα να είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος γι’ αυτά που έχουμε κάνει και λέω ο ίδιος ότι δεν είναι αρκετά και πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Από τις 100 φωτιές που ανάβουν οι 99 θα σβήσουν, αλλά η μία μπορεί να κάνει τη ζημιά. Γι’ αυτό και αλλάξαμε το σχέδιο των πτητικών μέσων και πλέον πετάνε γεμάτα. Στο Μάτι δεν πέταξε κανέναν εναέριο, τώρα σε όλα τα μέτωπα πετάνε εναέρια. Ο κάθε δήμαρχος θέλει περισσότερα, αλλά πλέον δεν υπάρχει παρέμβαση, δεν μπορεί να πάρει τηλέφωνο ένας δήμαρχος ή ένας βουλευτής και να αλλάξει κάτι. Δεν υπάρχει πολιτική παρέμβαση. Η μεγαλύτερη σαχλαμάρα που έχει ειπωθεί ποτέ, είναι ότι μπαίνουν οι φωτιές για να βάλουμε ανεμογεννήτριες. Στη Δυτική Αττική η φωτιά σταμάτησε εκεί που είναι οι ανεμογεννήτριες, ήταν εκεί οι ανεμογεννήτριες. Είμαστε περήφανοι που έχουμε ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Η μεγαλύτερη σαχλαμάρα που έχει ειπωθεί ποτέ είναι πως οι φωτιές μπαίνουν για να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες"

Μητσοτάκης στη Βουλή: «Βρισκόμαστε σε πόλεμο με τις φωτιές, θα ξαναφτιάξουμε αυτά που χάσαμε» (βίντεο)

Τη δέσμευση ότι «όσα χάσαμε από τις πυρκαγιές θα ξαναφτιαχτούν και όσοι επλήγησαν θα αποζημιωθούν» ανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του επί του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων.

«Η σημερινή επέτειος αποκατάστασης της δημοκρατίας βρίσκει δυστυχώς τη χώρα μας σε ώρες μάχης με την κλιματική κρίση.

Την απειλή της εποχής μας που δοκιμάζει ολόκληρο τον πλανήτη, ειδικά τη μεσόγειο, ειδικά την πατρίδα μας.

Βιώσαμε τον όλεθρο σε πολλές περιοχές και τελευταία δυστυχώς στη Ρόδο. Το νησί πληγώθηκε.

Ευτυχώς όμως παρά την πρωτοφανή επέλαση της φωτιάς δεν χάθηκε καμία ζωή, δεν υπήρξε κανένας σοβαρός τραυματισμός για να αποδειχθεί και πάλι ότι απέναντι στη μανία της φύσης κανένα μέτρο δεν θα είναι ποτέ αρκετό.

Πολύ περισσότερο που το φετινό καλοκαίρι έχει απανωτούς έντονους καύσωνες» είπε ο πρωθυπουργός στην έναρξη της ομιλίας του ομιλία του στη βουλή.

«Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν οργανωμένα και εγκαίρως σε ασφάλεια σημεία.

Ευγνωμονούμε την πυροσβεστική, την αστυνομία την πολιτική προστασία, τις ένοπλες δυνάμεις, το λιμενικό, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους εθελοντές για την αυταπάρνηση τους.

Η αναμέτρηση αυτή ήταν και είναι άνιση και έτσι θα συνεχιστεί για όσο διάστημα οι καιρικές συνθήκες παραμένουν δυσχερείς» πρόσθεσε.

«Έχουμε ακόμα τρεις δύσκολες ημέρες, μετά θα υπάρχει ύφεση του καύσωνα, αλλά θα πρέπει για τις επόμενες εβδομάδες να είμαστε όλοι σε μόνιμη επιφυλακή. Βρισκόμαστε σε πόλεμο, προσανατολισμένοι αποκλειστικά στο μέτωπο της φωτιάς.

Θα ξαναφτιάξουμε αυτά που χάσαμε, θα αποζημιώσουμε αυτούς που χτυπήθηκαν.

Ο απολογισμός θα έρθει πλήρης ψύχραιμος, στον χρόνο που πρέπει όταν θα κάνουμε τον συνολικό απολογισμό, είτε αφορά το επιχειρησιακό επίπεδο και τις πιθανές καθυστερήσεις στην πρόληψη, είτε τρις αιτίες και το ενδεχόμενο εμπρησμών από δόλο ή αμέλεια» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η κλιματική κρίση είναι ήδη εδώ θα εκδηλώνεται ολοένα και περισσότερο με μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές και η κυβέρνηση οφείλει να μην αρκείται στην όποια πρόοδο έχουμε πετύχει αλλά να προσαρμόζουμε γρήγορα τα σχέδια μας προσαρμόζει τα σχέδια της στις νέες συνθήκες, αναλαμβάνοντας και ειδικές πρωτοβουλίες σε επίπεδο ΕΕ.

Απαιτείται αλλαγή κουλτούρας και συμπεριφορά από όλους» τόνισε υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι από αυτή τη δοκιμασία το κράτος απουσιάζει.

«Το αντίθετο ήταν παρών ενισχυμένο όσο ποτέ. Με περισσότερα εναέρια μέσα, περισσότερους πυροσβέστες» είπε.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης στη Βουλή: «Βρισκόμαστε σε πόλεμο με τις φωτιές, θα ξαναφτιάξουμε αυτά που χάσαμε» (βίντεο)"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Τρίτη 25/07 – Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας σε περιοχές του Δήμου Χανίων

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που  εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Τρίτη, 24/7, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (Κατηγορία Κινδύνου 4) σε ολόκληρο το Νομό Χανίων.

Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι ιδιαίτερα υψηλός, ενώ ο αριθμός των πυρκαγιών  που αναμένεται να εκδηλωθούν, πιθανόν να είναι μεγάλος, αλλά το κυριότερο, κάθε πυρκαγιά  μπορεί να λάβει μεγάλες διαστάσεις, εφόσον δε αντιμετωπιστεί εγκαίρως.

Ιδιαιτέρως, λόγω του κινδύνου αυτού είναι σε ισχύ η προληπτική απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές Natura, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση κατά την αντιπυρική περίοδο και σύμφωνα με την  απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη  για τον Δήμο Χανίων αφορά στο Δάσος του Αγίου Ματθαίου, το δασάκι στο  Πρεβαντόριο καιτο Πάρκο Ανεμόμυλων στα Καθιανά.

Σε κάθε παράβαση της απαγόρευσης, σύμφωνα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ. Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση εφαρμογής της απόφασης απαγόρευσης και τη βεβαίωση του προστίμου του πρώτου εδαφίου, ορίζονται τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Δασικής Υπηρεσίας και της Δημοτικής Αστυνομίας

Με βάση τα προβλεπόμενα ο Δήμος Χανίων βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά θα πρέπει  να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλίσης 199  ή στο 112.

Οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο  που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι,  κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αναφορικά με την προστασία από τις δασικές πυρκαγιές  οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://civilprotection.gov.gr.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Τρίτη 25/07 – Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας σε περιοχές του Δήμου Χανίων"

Μητσοτάκης σε Βελόπουλο για ψήφο αποδήμων: Νισάφι με τους πατριώτες της φακής, αλλάξατε γνώμη επειδή πήρατε 0,7%

Μία στιχομυθία εκτός διαδικασίας είχαν στη Βουλή, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, με αφορμή το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης ξεχωριστά, ο κ. Μητσοτάκης τα κάλεσε να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο έτσι ώστε να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των σχέσεων των Ελλήνων της διασποράς με την Πατρίδα. Στο σημείο εκείνο απευθύνθηκε στα έδρανα της Ελληνικής Λύσης εγκαλώντας τον κ. Βελόπουλο. «Για εσάς τώρα, τι να πω, τι να σχολιάσω, δεν έχω κάτι να πω, την ίδια ρύθμιση την είχατε ψηφίσει πέρσι. Την ίδια...».

«Ακούσατε τι έχω πει;» ανταποκρίθηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος, με τον κ. Μητσοτάκη να συνεχίζει λέγοντας πως «τώρα ψηφιζετε "παρών" μάλλον έπαιξε ρόλο το αποτέλεσμα των εκλογών και το 0,7% που λάβατε από τους Έλληνες του εξωτερικού κι αλλάξατε τη στάση σας», είπε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας «αρκετά με την υποκρισία σας, νισάφι πια, αρκετά πια με τους πατριώτες της φακής», είπε χειροκροτούμενος από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε βίντεο:

 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μητσοτάκης σε Βελόπουλο για ψήφο αποδήμων: Νισάφι με τους πατριώτες της φακής, αλλάξατε γνώμη επειδή πήρατε 0,7%"

Συναγερμός στη Νορβηγία: Δέχτηκαν κυβερνοεπίθεση 12 υπουργεία

Επίθεση από χάκερς δέχτηκαν 12 υπουργεία της Νορβηγίας όπως ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα η νορβηγική κυβέρνηση, στην τελευταία επίθεση που πλήττει τον δημόσιο τομέα μιας χώρας που αποτελεί τον μεγαλύτερο πάροχο αερίου της Ευρώπης και το βορειότερο μέλος του ΝΑΤΟ.

«Ταυτοποιήσαμε μια αδυναμία στην πλατφόρμα ενός εκ των παρόχων μας. Η αδυναμία αυτή έκλεισε», επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου ο Έρικ Χόουπ, επικεφαλής της κυβερνητικής υπηρεσίας που είναι αρμόδια για την παροχή υπηρεσιών σε υπουργεία.

Η επίθεση, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ταυτοποιήθηκε λόγω της «ασυνήθιστης» κίνησης στην πλατφόρμα του παρόχου, δήλωσε ο αξιωματούχος, που αρνήθηκε ωστόσο να δώσει άλλες λεπτομέρειες. Ανακαλύφθηκε στις 12 Ιουλίου και αποτελεί αντικείμενο έρευνας από τις αστυνομικές αρχές.

«Είναι πολύ νωρίς να πούμε ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό και ποια είναι η έκταση του αντίκτυπου (της επίθεσης)», δήλωσε.

Η Νορβηγία είναι ο μεγαλύτερος πάροχος αερίου της Ευρώπης μετά τη μείωση στις ροές ρωσικού αερίου καθώς και η μεγαλύτερη χώρα εξαγωγής πετρελαίου στη δυτική Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Χόουπ, από την επίθεση δεν επηρεάστηκε το πρωθυπουργικό γραφείο ούτε τα υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας και Δικαιοσύνης καθώς χρησιμοποιούν διαφορετική πλατφόρμα.

Ο δημόσιος τομέας της Νορβηγίας έχει αποτελέσει στόχο κυβερνοεπιθέσεων και στο παρελθόν, όπως τον Ιούνιο του 2022, όταν έγινε ”κατανεμημένη επίθεση άρνησης υπηρεσίας” (DDoS), η οποία αποδόθηκε σε «εγκληματική φιλορωσική οργάνωση».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στη Νορβηγία: Δέχτηκαν κυβερνοεπίθεση 12 υπουργεία"

Ο Έλον Μασκ έκανε «λίφτινγκ» στο Twitter - Τέλος το μπλε πουλί, το νέο λογότυπο

Σε μία ακόμη αλλαγή λογοτύπου του Twitter προχώρησε ο Έλον Μασκ, καταργώντας το περίφημο μπλε πουλί που αποτέλεσε αναπόσπαστο στοιχείο της πλατφόρμας από την ίδρυσή της.

«Και σύντομα θα πρέπει να αποχαιρετίσουμε το λογότυπο του Twitter, σταδιακά, όλα τα πουλιά», είχε αναφέρει χθες, Κυριακή (23/7) σε ανάρτησή του ο κροίσος της τεχνολογίας.

«Αν ένα αρκετό καλό λογότυπο αναρτηθεί σήμερα τη νύχτα, θα το παρουσιάσουμε παγκόσμια αύριο», έγραψε σε άλλη ανάρτησή του.

Συνεχίζοντας το μπαράζ αναρτήσεων, ο Μασκ ανέβασε μία εικόνα ενός «Χ» που τρεμόσβηνε χωρίς να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ η εταιρία δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα σχολιασμού.

Και τελικά, το πρωί της Δευτέρας (24/7) η αλλαγή λογοτύπου που προανήγγειλε, εφαρμόστηκε. Έτσι, πλέον στη θέση του γνωστού μπλε πουλιού τοποθετήθηκε ένα μαύρο Χ.

twitter

Η ηλεκτρονική σελίδα του Twitter ανέφερε μέχρι χθες ότι το λογότυπό της, είναι «το πιο αναγνωρίσιμο στοιχείο της αξίας της», προσθέτοντας ότι «αυτός είναι ο λόγος (που η εταιρία) είναι τόσο προστατευτική (για το λογότυπό της)».

Twitter: Η ολιγοημέρη αλλαγή λογοτύπου τον περασμένο Απρίλιο

Στη διάρκεια της ταραχώδους θητείας του Μασκ από τότε που εξαγόρασε το Twitter, τον περασμένο Οκτώβριο, η εταιρία άλλαξε την εμπορική ταυτότητα της σε X Corp, αντανακλώντας το όραμα του δισεκατομμυριούχου για τη δημιουργία μιας «υπερεφαρμογής», όπως η κινεζική WeChat.

Το λογότυπο του Twitter αντικαταστάθηκε προσωρινά τον Απρίλιο από το Shiba Inu dog της Dogecoin, με αποτέλεσμα να αυξηθεί κατά 4 δισεκατομμύρια δολάρια η αγοραστική αξία του νομίσματος με το αναφερόμενο μιμίδιο.

Ωστόσο, η τελευταία εξέλιξη στις περιπέτειες του Twitter ήταν μία μήνυση που κατατέθηκε την Τρίτη, υποστηρίζοντας ότι η εταιρία χρωστάει τουλάχιστον 500 εκατομμύρια δολάρια από την καταβολή αποζημιώσεων σε πρώην υπαλλήλους της.

Η εταιρία του Μασκ απέλυσε ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% των εργαζομένων της για τη μείωση του λειτουργικού της κόστους, από τότε που ο ίδιος την εξαγόρασε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Ο Έλον Μασκ έκανε «λίφτινγκ» στο Twitter - Τέλος το μπλε πουλί, το νέο λογότυπο "

Επιθεωρητές εργασίας παρήγγειλαν φαγητό στον καύσωνα, πρόστιμα σε δύο εταιρείες delivery – Γεωργιάδης: Ήταν δική μου σκέψη

Για μια ακόμη φορά ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε πως η κυβέρνηση δεν θα δείξει καμία ανοχή σε εταιρείες που δεν τηρούν τα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζομένους τους. «Θα πρέπει όλοι να καταλάβουνε, όσο μεγάλες εταιρείες και να είναι, ότι δεν παίζουμε με την ασφάλεια των εργαζομένων. Καλόπιστα και πολιτισμένα προτιμούμε να ακολουθούμε όλοι τα μέτρα, αλλά είμαστε εδώ για να επιβάλουμε τη νομοθεσία για όποιον την παραβιάζει», τόνισε ο κύριος Γεωργιάδης.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι «εχθές, ημέρα του ακραίου καύσωνα, η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας -κατόπιν δικής μου σκέψης- προέβη στην εξής ενέργεια: Έκανε παραγγελίες για διανομή φαγητού τις ώρες που απαγορευόταν και σε περιοχές που ο καύσωνας ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένος στις δύο μεγάλες πλατφόρμες που κυρίως όλοι χρησιμοποιούμε για την παραγγελία των φαγητών μας, στην efood και στη Wolt. Δυστυχώς, και οι δύο εταιρείες, παρά τον νόμο, παρέδιδαν κανονικά, αδιαφορώντας για τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων διανομέων. Ήδη, η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας καταλογίζει τα αναλογούντα πρόστιμα».

Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι αποφάσεις δεν εκδίδονται για τυπικούς λόγους, ούτε για να είμαστε καλυμμένοι αν κάτι πάει στραβά. «Οι αποφάσεις εκδίδονται για να τηρούνται. Οι έλεγχοι είναι και θα είναι ασταμάτητοι και εάν χρειαστεί να βάλουμε και υψηλότερα πρόστιμα θα βάλουμε και υψηλότερα πρόστιμα», τόνισε.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιθεωρητές εργασίας παρήγγειλαν φαγητό στον καύσωνα, πρόστιμα σε δύο εταιρείες delivery – Γεωργιάδης: Ήταν δική μου σκέψη"

«Έφαγαν» πρόστιμο Πλαίσιο, Public και Praktiker για «αντιδεοντολογικές» εκπτώσεις

Βαριά πρόστιμα ύψους 1.440.000 ευρώ μετά από ελέγχους σε τρεις μεγάλες αλυσίδες πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών επέβαλε η Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχων στις εν λόγω αλυσίδες διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, όπως ισχύει, και σε εφαρμογή της ΥΑ 35935/2023 «Κώδικας δεοντολογίας περί ανακοίνωσης μειωμένης τιμής σε περίοδο εκπτώσεων».

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης:

Επιβάλλεται:

  • Πρόστιμο 560.000 ευρώ στην εταιρεία «Πλαίσιο COMPUTERS AEBE».
  • Πρόστιμο 520.000 ευρώ στην εταιρεία «PUBLIC RETAIL ΜΟΝ. Α.Ε».
  • Πρόστιμο 360.000 ευρώ στην εταιρεία «Praktiker Hellas ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΟΝ. Α.Ε.».

Σκρέκας: Παραπλανητικές πρακτικές εις βάρος των καταναλωτών δεν γίνονται ανεκτές

O υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε:

«Μετά από ελέγχους σε μεγάλες αλυσίδες πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών διαπιστώσαμε παραβάσεις που ξεπερνούν τα 1,4 εκατ. ευρώ. Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος: παραπλανητικές πρακτικές εις βάρος των καταναλωτών δεν γίνονται ανεκτές. Το επόμενο διάστημα οι έλεγχοι θα ενταθούν. Δε θα επιτρέψουμε καμία παράνομη πράξη που αφήνει απροστάτευτους τους πολίτες και νοθεύει τον υγιή ανταγωνισμό».

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " «Έφαγαν» πρόστιμο Πλαίσιο, Public και Praktiker για «αντιδεοντολογικές» εκπτώσεις "

Πρόταση για την ψήφο των αποδήμων που πριν δύο χρόνια χαρακτήριζε «γελοία» κατέθεσε σήμερα ο Κυριάκος Βελόπουλος

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που πριν από περίπου δύο χρόνια χαρακτήριζε «γελοία» υιοθετεί τώρα ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος αναφορικά με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Το κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης κατέθεσε στο Κοινοβούλιο πρόταση νόμου, ζητώντας να μην προσμετράται η ψήφος των αποδήμων στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα της Επικράτειας, υποστηρίζοντας πως οι εκτός Ελλάδας διαμένοντες δεν έχουν δικαίωμα να καθορίζουν τις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας μας.

Η Ελληνική Λύση μέσω της πρότασης νόμου ζητά τη δημιουργία ξεχωριστών «εκλογικών περιφερειών Εξωτερικού» για την διενέργεια παράλληλης εκλογικής διαδικασίας, ώστε το αποτέλεσμα των ομογενών να μην επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα. Κάτι αντίστοιχο είχε καταθέσει ως πρόταση και ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία το 2021, αλλά είχε θεωρηθεί ότι δεν συνάδει με τις επιταγές του Συντάγματος, καθώς παραβιάζει την αρχή της ισοτιμίας της ψήφου.

Μάλιστα εκείνη την περίοδο ο κ. Βελόπουλος είχε μιλήσει στη Βουλή και είχε πει πως: «ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει η ψήφος των ομογενών να προσμετράται μόνο, λέει, σε τέσσερις περιφέρειες και όχι στην επικράτεια. Τι πιο γελοίο από αυτό ως επιχείρημα; Δηλαδή, πώς θα γίνει αυτό; Πώς γίνεται αυτό; Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Είναι απίστευτα αυτά που ζητούν οι άνθρωποι. Αλλά, ξέρετε τι γίνεται; Όταν δεν έχεις μπούσουλα, όταν δεν έχεις επιχειρήματα και όταν άγεσαι και φέρεσαι από δηλώσεις της κ. Τζάκρη, πας μία από εδώ, λέει ο κ. Τσίπρας: «Θα είμαστε εδώ για την ψήφο των ομογενών, όλοι» και είναι μόνο ο κ. Κατρούγκαλος, αντιλαμβάνεστε για τι κόμμα μιλάμε τώρα». Ανάλογη πρόταση καταθέτει σήμερα η Ελληνική Λύση.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόταση για την ψήφο των αποδήμων που πριν δύο χρόνια χαρακτήριζε «γελοία» κατέθεσε σήμερα ο Κυριάκος Βελόπουλος"

Καιρός: Τρίτο «κύμα» καύσωνα με 44άρια από αύριο, καυτή Τετάρτη με μπουρίνια – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Οι πολύ μεγάλες θερμοκρασίες του καύσωνα, που σε πολλές περιοχές της χώρας ξεπέρασαν ακόμη και τους 45 βαθμούς Κελσίου, θα συνεχιστούν και τα επόμενα 24ωρα, καθώς θα σημειωθούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, το οποίο αναφέρεται στο θερμό κύμα που προκαλεί από τις 12 Ιουλίου κατά διαστήματα συνθήκες καύσωνα με την ονομασία CLEON σε πολλές περιοχές της χώρας, από αύριο, Τρίτη, και για δύο ημέρες, ο καιρός θα μας θυμίζει ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού.

Συνοπτικά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναμένεται:

Σήμερα πρόσκαιρη υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Αύριο νέα (η τρίτη) θερμική έξαρση με πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Την Τετάρτη 26/7, πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, όμως από το απόγευμα θα ξεκινήσει από τη βορειοδυτική Ελλάδα η αποδρομή του καύσωνα με μπουρίνια.

Την Πέμπτη 27/7 αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά:

1. Σήμερα, η θερμοκρασία υποχωρεί κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην ανατολική χώρα και τη μικρότερη στη δυτική. Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν:

α. Στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και κατά τόπους στη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου β. τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου γ. στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

2. Αύριο, προβλέπεται νέα θερμική έξαρση στη χώρα. Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν:

α. Στα ηπειρωτικά τους 40 με 42 και τοπικά στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς τους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου β. στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου γ. στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου

3. Την Τετάρτη 26-7-2023 η θερμοκρασία θα φτάσει στα πολύ υψηλά επίπεδα της Τρίτης, αλλά από το απόγευμα στη βορειοδυτική χώρα και πιο συγκεκριμένα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά η καιρική κατάσταση θα αλλάξει με καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από πολύ ενισχυμένους βόρειους βορειοδυτικούς ανέμους (μπουρίνια). Τα περιορισμένης διάρκειας, αλλά έντονα αυτά φαινόμενα θα επεκταθούν το βράδυ στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο.

4. Την Πέμπτη 27/7 η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς σε όλη τη χώρα και δεν θα ξεπερνά τους 35 με 37 βαθμούς.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Τρίτο «κύμα» καύσωνα με 44άρια από αύριο, καυτή Τετάρτη με μπουρίνια – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news