facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Πυροσβεστική: 73 φωτιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Συνολικά 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη την χώρα.

Από αυτές, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, οι 70 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τρεις.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 73 φωτιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα"

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία των γεωτεχνικών

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η απεργία που είχαν κηρύξει για τη Δευτέρα 15 Απριλίου οι γεωτεχνικοί, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης (φωτ.) σημείωσε ότι η απόφαση αυτή δικαιώνει τις θέσεις και τα επιχειρήματα που ανάπτυξε η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ για το άκαιρο και κοινωνικά επικίνδυνο της απεργίας-αποχής τους από καθήκοντα που άπτονται της προστασίας της δημοσίας υγείας.

Τόνισε ότι «αναγνωρίζουμε ότι πολλά από τα αιτήματα που θέτουν οι ανωτέρω υπάλληλοι είναι δίκαια και για τον λόγο αυτό είμαστε πρόθυμοι να τα συζητήσουμε μαζί τους».

Τέλος, στη δήλωσή του ο κ. Αυγενάκης επισήμανε: «Εχει αποδειχθεί διαχρονικά ότι τα προβλήματα λύνονται με διάλογο, ρεαλισμό και υπευθυνότητα έναντι του κοινωνικού συνόλου, για τα συμφέροντα του οποίου όλοι μαζί αγωνιζόμαστε».

ΑΠΕ/ euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία των γεωτεχνικών "

Καιρός αύριο: Έως 29 βαθμούς η θερμοκρασία, μέχρι 7 μποφόρ οι άνεμοι

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο Σάββατο (13.4.24) με τη θερμοκρασία να παραμένει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός αύριο θα είναι γενικά αίθριος, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στη Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία γενικά θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 26 με 28 και κατά τόπους τους 29 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου θα φτάσει τους 27 με 28 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους, κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί έως 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, στρεφόμενοι το μεσημέρι σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 28 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Aίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ .

Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Aίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, πιθανόν το μεσημέρι – απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου..

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 29 και στις Σποράδες έως 23 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Έως 29 βαθμούς η θερμοκρασία, μέχρι 7 μποφόρ οι άνεμοι"

ΥΠΕΞ: Ανανέωση ταξιδιωτικής οδηγίας για Ισραήλ, Παλαιστινιακά εδάφη, Λίβανο και Ιράν

«Γνωστοποιείται ότι παραμένει σε ισχύ η, από 15.10.2023, σύσταση σχετικά με την αποφυγή, εκτός των απολύτως απαραίτητων, επισκέψεων στο Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά Εδάφη και τον Λίβανο. 

Η ίδια σύσταση ισχύει και για μετακινήσεις στο Ιράν» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών. 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΞ: Ανανέωση ταξιδιωτικής οδηγίας για Ισραήλ, Παλαιστινιακά εδάφη, Λίβανο και Ιράν"

Μπάιντεν προς Ιράν για την επικείμενη επίθεση στο Ισραήλ: «Μην το κάνετε!»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι αναμένει το Ιράν να αναλάβει «σύντομα» δράση, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις ιρανικές απειλές για αντίποινα εναντίον του Ισραήλ, και κάλεσε την Τεχεράνη να μην επιτεθεί.

«Δεν θέλω να δώσω εμπιστευτικές πληροφορίες, αλλά περιμένω αυτό να είναι σύντομα», είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν, ο οποίος απάντησε επίσης σε ερώτηση σχετικά με το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στην Τεχεράνη: «Μην το κάνετε!», τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης: «Είμαστε αφοσιωμένοι στην υπεράσπιση του Ισραήλ. Θα στηρίξουμε το Ισραήλ. Θα βοηθήσουμε στην υπεράσπιση του Ισραήλ και το Ιράν δεν θα τα καταφέρει».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Μπάιντεν προς Ιράν για την επικείμενη επίθεση στο Ισραήλ: «Μην το κάνετε!»"

Συνελήφθησαν δύο μέλη συμμορίας που διέπραττε ληστείες στην περιοχή των Αχαρνών

Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγεγραμμένων ληστειών από συμμορία ανηλίκων που δρούσε στην περιοχή των Αχαρνών, πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της 11ης Απριλίου αστυνομική επιχείρηση από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και εντοπίστηκαν δύο από τα βασικά μέλη συμμορίας.

Ειδικότερα συνελήφθησαν 14χρονος και 13χρονος, για ληστείες και κλοπές καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί αποδεικτικής ισχύος αστυνομικών ταυτοτήτων, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται επιπλέον εννέα μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της συμμορίας αιφνιδίαζαν και τελικά ακινητοποιούσαν διερχόμενους οδηγούς, συνήθως στο ίδιο σημείο κάθε φορά, και με χρήση σωματικής βίας αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και προσωπικά τους αντικείμενα.

Κατά την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών προέκυψε ότι η δράση της συμμορίας χρονολογείται τουλάχιστον τους τελευταίους εννέα μήνες, ενώ έχουν εξιχνιαστεί 13 περιπτώσεις ληστειών και 2 κλοπές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ σημειώνεται ότι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθησαν δύο μέλη συμμορίας που διέπραττε ληστείες στην περιοχή των Αχαρνών"

Ο Άλλος Άνθρωπος: Ολοκληρώθηκε η έρευνα και επιβεβαιώνεται το ξέπλυμα χρήματος σε τυχερά παιχνίδια

Τον πρώτο της κύκλο φαίνεται πως κλείνει η έρευνα για την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος», μία υπόθεση που απασχόλησε αρκετά πριν από λίγο καιρό αναφορικά με τα χρήματα της κοινωνικής κουζίνας και που κατέληγαν.

Όπως αποκάλυψε στο LIVE NEWS του MEGA τα τελευταία 24ωρα φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί η έρευνα της Ασφάλειας Αττικής και συγκεκριμένα του τμήματος Περιουσιακών Δικαιωμάτων σε σχέση με τα αρχικά πορίσματα της επιτροπής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τον «Άλλον Άνθρωπο».

Πρόκειται για τα χρήματα που «παίζονταν» σε στοιχηματικές εταιρίες, καζίνο και καταστήματα με ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Αυτό λοιπόν που ανέφερε η επιτροπή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, επιβεβαιώνεται και από τα αναλυτικά στοιχεία που συγκέντρωσε η Αστυνομία.

Επίσης, επιβεβαιώνεται ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, τουλάχιστον 1.000 φορές είχε μεταβεί σε καταστήματα με ηλεκτρονικό τζόγο και είχε παίξει συγκεκριμένα ποσά.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, αναμένεται να σταλεί ο φάκελος στις δικαστικές αρχές και το πιθανότερο σενάριο είναι ότι το επόμενο χρονικό διάστημα ο κ. Πολυχρονόπουλος να δώσει έγγραφες εξηγήσεις.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Άλλος Άνθρωπος: Ολοκληρώθηκε η έρευνα και επιβεβαιώνεται το ξέπλυμα χρήματος σε τυχερά παιχνίδια"

Σύμβαση 717: Ελεύθερος, χωρίς κανένα όρο μετά την απολογία του, στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχής των κονδυλίων του έργου

Ελεύθερος, χωρίς την επιβολή περιοριστικού όρου και χρηματικής εγγύησης, αφέθηκε μετά την απολογία του στην Ευρωπαία Ανακρίτρια κατηγορούμενος για την υπόθεση της μη ολοκλήρωσης της σύμβασης 717 της ΕΡΓΟΣΕ για την ανάταξη και αναβάθμιση συστημάτων διαχείρισης κυκλοφορίας στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ένας από τα τέσσερα στελέχη της Ελληνικής Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΥΔ/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ), στους οποίους η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αποδίδει την κατηγορία της απιστίας .

Σύμφωνα με την κατηγορία, οι υπάλληλοι της Διαχειριστικής Αρχής, που ήταν υπεύθυνη για τη διαχείριση των κονδυλίων, “ενήργησαν κατά παράβαση των αρχών της χρηστής διαχείρισης αυτών των περιουσιακών στοιχείων” καθώς “παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία που υπέβαλαν οι υπάλληλοι της ΕΡΓΟΣΕ ήταν προδήλως μη ορθά και ελλιπή, οι δημόσιοι υπάλληλοι της Διαχειριστικής Αρχής ενέκριναν τη χορήγηση των αντίστοιχων ενισχύσεων, προκαλώντας ζημία στα οικονομικά συμφέροντα της Ε.Ε. και του Ελληνικού Δημοσίου”

Σύμφωνα με την έρευνα των Ευρωπαίων Εισαγγελέων, η ζημιά που προκλήθηκε προσδιορίζεται σε ποσό άνω των 15,6 εκατομμυρίων ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σύμβαση 717: Ελεύθερος, χωρίς κανένα όρο μετά την απολογία του, στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχής των κονδυλίων του έργου"

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το ΕΣΥ – Πως ψήφισαν τα κόμματα

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για το ΕΣΥ. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε μόνο η Νέα Δημοκρατία. Καταψήφισε η αντιπολίτευση.

Η αντιπολίτευση καταψήφισε και το άρθρο 7 του νομοσχεδίου για τους όρους και τις προϋποθέσεις άσκησης ιδιωτικού έργου των ιατρών κλάδου ΕΣΥ, με εξαίρεση την Ελληνική Λύση που δήλωσε «παρών».

Στις ρυθμίσεις προς εφαρμογή του εθνικού σχεδίου δράσης για τη δημόσια υγεία, τα κόμματα τοποθετήθηκαν ως εξής:

– στο άρθρο 3 «Υλοποίηση δράσης δημόσιας υγείας “Προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις μαστογραφίας κατά του καρκίνου”» η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, οι «Σπαρτιάτες» και η Πλεύση Ελευθερίας ψήφισαν «ναι». «Παρών» δήλωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση. «Όχι» δήλωσαν Νέα Αριστερά και «Νίκη».

-στο άρθρο 4 «Ειδικές ρυθμίσεις για την υλοποίηση του Προγράμματος “Προαγωγή Υγείας Οικογένειας και Παιδιού”», «ναι» ψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, οι «Σπαρτιάτες» και η Πλεύση Ελευθερίας. «Παρών» δήλωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. «Όχι» δήλωσαν Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και Νίκη.

-στο άρθρο 5 «Κινητές Μονάδες Υγείας στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης “ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΞΙΑΔΗΣ”», «ναι» ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, «Σπαρτιάτες» και Πλεύση Ελευθερίας. «Παρών» δήλωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και η Νέα Αριστερά. «Όχι» δήλωσε η «Νίκη»

– στο άρθρο 6, «Υλοποίηση της δράσης “Λειτουργικός Εκσυγχρονισμός του Συστήματος Δημόσιας Υγείας”», «ναι» ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, «Σπαρτιάτες» και Πλεύση Ελευθερίας. «Παρών» ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελληνική Λύση και η Νέα Αριστερά. «Όχι» δήλωσαν το ΚΚΕ και η Νίκη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το ΕΣΥ – Πως ψήφισαν τα κόμματα"

Απαγορεύεται το ψάρεμα στα ποτάμια της Κεντρικής Μακεδονίας – Πότε ξεκινά η απαγόρευση

Απαγορεύεται για περισσότερο από ένα μήνα τόσο το επαγγελματικό όσο και το ερασιτεχνικό ψάρεμα σε ποταμούς, κανάλια και λίμνη της Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με σχετική απόφαση της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η απαγόρευση ισχύει για το διάστημα από την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ώρα 12 π.μ. μέχρι και την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 και ώρα 12 π.μ.. «Aπαγορεύεται η ενάσκηση επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων ζώων, με κάθε μέσο και εργαλείο, για την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών αυτών», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρει:

«Από τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας ΠΚΜ- Τμήμα Αλιείας ανακοινώνονται τα εξής:

“Με την αρ. 239922 (1218)/11-04-2024 (ΑΔΑ: ΑΔΑ6Ν0Ι7ΛΛ-Ι9Ο) Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Κεντρικής Μακεδονίας, απαγορεύεται η ενάσκηση επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων ζώων, με κάθε μέσο και εργαλείο, για την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών αυτών, στους ποταμούς Αξιό, Αλιάκμονα, Γαλλικό, Εδεσσαίο, Αλμωπαίο, Στρυμόνα, Λουδία, ποτάμι Γουμένισσας, Γοργόπης, Κοτζά ντερέ και Αγγίτη μέχρι τα όρια με το Νομό Δράμας (θυρόφραγμα οικισμού Συμβολής) και σε όλους τους παραποτάμους, χειμάρρους, ρυάκια, γεωφράγματα και υδάτινα κανάλια αυτών, καθώς και σε όλα τα λοιπά ρέοντα ύδατα της Π.Κ.Μ., συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής λίμνης Άγρα, από την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ώρα 12 π.μ. μέχρι και την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 και ώρα 12 π.μ.

Οι Αστυνομικές Αρχές και οι Δασικές Υπηρεσίες έχουν την αρμοδιότητα τήρησης – εφαρμογής της απόφασης απαγόρευσης στην περιοχή αρμοδιότητάς των.

Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Περισσότερες πληροφορίες στα αρμόδια Τμήματα Αλιείας των Περιφερειακών Ενοτήτων:

1. Π.Ε. Ημαθίας: 2331350123

2. Μ.Ε. Θεσσαλονίκης: 2313330382

3. Π.Ε. Κιλκίς: 2341350153

4. Π.Ε. Πέλλας: 2381351256

5. Π.Ε. Πιερίας: 2351351141

6. Π.Ε. Σερρών: 2321355248

7. Π.Ε. Χαλκιδικής: 2371351343"»

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγορεύεται το ψάρεμα στα ποτάμια της Κεντρικής Μακεδονίας – Πότε ξεκινά η απαγόρευση"

Θεσσαλονίκη: Νεκρή γυναίκα που έπεσε στον Θερμαϊκό, στην παλιά παραλία

Τραγωδία σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη, όταν μια γυναίκα έπεσε στον Θερμαϊκό, στο ύψος της παλιάς παραλίας, με συνέπεια να χάσει τη ζωή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, το συμβάν έγινε λίγο μετά τις 16:30 στο ύψος της οδού Βενιζέλου. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο thestival.gr πως είδαν τη γυναίκα να κάθεται σε παγκάκι επί της παλιάς παραλίας και στη συνέχεια να πέφτει στα νερά του Θερμαϊκού.

Πολίτες κάλεσαν αμέσως το Κέντρο της Άμεσης Δράσης. Αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν άμεσα στο σημείο, όμως ήδη ήταν αργά για τη γυναίκα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το επικρατέστερο σενάριο είναι η γυναίκα να αυτοκτόνησε.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Νεκρή γυναίκα που έπεσε στον Θερμαϊκό, στην παλιά παραλία"

Γλυφάδα: Άνδρας αυτοπυροβολήθηκε μετά από καβγά με τη γυναίκα του στην είσοδο πολυκατοικίας

Άνδρας αυτοπυροβολήθηκε στη Γλυφάδα, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με τη γυναίκα του στην είσοδο πολυκατοικίας, το απόγευμα της Παρασκευής (12.4.24).

Όλα άρχισαν όταν αστυνομικοί είδαν τον άνδρα να χτυπά τη γυναίκα του στην είσοδο πολυκατοικίας επί της οδού Ικαρίας στη Γλυφάδα.

Ο άνδρας ήταν 29 ετών, είχε ποινικό παρελθόν και εμπλεκόταν σε υποθέσεις ληστειών και ναρκωτικών αλλά και για απείθεια. Μάλιστα, σύμφωνα με τον έλεγχο που έγινε από τους αστυνομικούς, είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη στη Γλυφάδα που συνέβη την Πέμπτη.

Στην είσοδο της πολυκατοικίας που διέμενε το ζευγάρι, ο άνδρας ξυλοκόπησε τη γυναίκα του και έγινε αντιληπτός από περίπολο αστυνομικών της ΟΠΚΕ που περνούσε από την περιοχή.

Οι αστυνομικοί επενέβησαν και ο άνδρας μπήκε στο εσωτερικό της πολυκατοικίας. Εισήλθε στο διαμερίσμά του και κλείστηκε μέσα.

Στο σημείο κλήθηκε διαπραγματευτής αλλά δεν πρόλαβε να φτάσει έγκαιρα, καθώς ο 29χρονος πήρε ένα πιστόλι Glock των 9 χιλιοστών, το οποίο είχε στο σπίτι του και αυτοπυροβολήθηκε.

Όταν οι άνδρες της αστυνομίας μπήκαν στο διαμέρισμα βρήκαν τον 29χρονο νεκρό.

Ο άνδρας ήταν γνώριμος στις Αρχές και είχε την υποχρέωση να παρουσιάζεται στο Τμήμα Ασφαλείας της Γλυφάδας του κάθε 1η και 16 του μηνός.

Τι αναφέρουν περίοικοι

«Όλα έγιναν κατά τις 5 η ώρα το απόγευμα, ήρθε η αστυνομία, η πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ», ανέφερε στο newsit.gr εργαζόμενη στην περιοχή.

Όπως είπε, η γυναίκα που έπεσε θύμα του ξυλοδαρμού από τον 29χρονο, ήταν πολύ αναστατωμένη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γλυφάδα: Άνδρας αυτοπυροβολήθηκε μετά από καβγά με τη γυναίκα του στην είσοδο πολυκατοικίας"

Μαζικό το συλλαλητήριο στο Μεσολόγγι για το Πρωτοδικείο – “Ραντεβού” στη Βουλή…

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα στο Μεσολόγγι μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάργηση του Πρωτοδικείου.

Χιλιάδες πολίτες εκφράζουν την οργή και αγανάκτηση τους για την κυβερνητική πρόταση κατάργησης του Πρωτοδικείου.

Στην διαμαρτυρία συμμετέχουν επίσης οι δήμαρχοι Μεσολογγίου, Ναυπακτίας και Ξηρομερου, ο βουλευτής Μίλτος Ζαμπάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μαυρομματης, η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και το σύνολο των φορέων της περιοχής.

Ακολούθως οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης και συμβολικό αποκλεισμό της ιστορικής Πύλης.

Επίσης στην κινητοποίηση συμμετείχε ο εμπορικός κόσμος της πόλης με δίωρο κλείσιμο καταστημάτων.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή κατά την συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στις επιτροπές και την ολομέλεια.

 messolonghinews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαζικό το συλλαλητήριο στο Μεσολόγγι για το Πρωτοδικείο – “Ραντεβού” στη Βουλή…"

Λαμία: Άφηνε τα παιδιά του νηστικά για τιμωρία

Το δράμα πέντε ανήλικων παιδιών ηλικίας από 5 έως 16 ετών, έφερε στο φως το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, εκδικάζοντας υπόθεση κακοποίησής τους από τον πατέρα και σύντροφο της μητέρας τους, με την ανοχή της τελευταίας.

Τα τέσσερα μεγαλύτερα παιδιά ήταν από τον πρώτο γάμο της γυναίκας, ενώ το μικρότερο ήταν καρπός της σχέσης των δύο κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο άνδρας άφηνε κατ' επανάληψη νηστικά τα πέντε παιδιά προκειμένου να τα τιμωρήσει, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που τα χτυπούσε! Κι όλα αυτά με την ανοχή - όπως είχε διατυπωθεί αρχικά - της μητέρας.

Αποκορύφωμα της βίαιης συμπεριφοράς του ήταν να απειλήσει με καραμπίνα το μεγαλύτερο γιο της συντρόφου του, όταν εκείνος ήταν μόλις 14,5 ετών!

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης ενός έτους για κάθε παιδί, ποινή που κατά συγχώνευση έφτασε τους 36 μήνες, με την πρόβλεψη του νόμου για 3ετη αναστολή.

Η μητέρα κρίθηκε αθώα για συνέργεια στην ανωτέρω πράξη αλλά και για συνέργεια σε έκθεση σε κίνδυνο των ανήλικων παιδιών της.

Για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, η ΕΛ.ΑΣ. έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οδηγίες για το πως μπορούν να τα καταγγείλουν. Δείτε ΕΔΩ.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Λαμία: Άφηνε τα παιδιά του νηστικά για τιμωρία "

Χανιά: Συνελήφθη 46χρονη γυναίκα για εκδικητική πορνογραφία σε βάρος 34χρονου συντρόφου της

Ένα όχι και τόσο συνηθισμένο περιστατικό απασχόλησε τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές των Χανίων τα τελευταία 24ωρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες την Τετάρτη 10/4 πήγε στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων ένας 34χρονος για να καταγγείλει ότι η 46χρονη σύντροφός του έστειλε σε συγγενείς του αποκαλυπτικές φωτογραφίες με το (πρώην) ζευγάρι σε ερωτικές περιπτύξεις.

Όπως φαίνεται ο 34χρονος είχε αποφασίσει να χωρίσουν κάτι που δεν ήθελε με κανέναν τρόπο η 46χρονη και έτσι έστειλε τις επίμαχες φωτογραφίες σε συγγενείς του.

Η γυναίκα συνελήφθη για εκδικητική πορνογραφία και για άσκηση ψυχολογικής ενδοοικογενειακής βίας και οδηγήθηκε στις δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Εισαγγελέας την άφησε ελεύθερη μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.

flashnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: Συνελήφθη 46χρονη γυναίκα για εκδικητική πορνογραφία σε βάρος 34χρονου συντρόφου της"

Άρτα: Λήστεψαν ηλικιωμένη με την μέθοδο της απασχόλησης

Μια ηλικιωμένη γυναίκα έβαλαν στο στόχαστρο επιτήδειες στην Άρτα οι οποίες την προσέγγισαν ενώ βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού της και της έπιασαν την κουβέντα.

Την ώρα που η μία απασχολούσε την γριούλα η άλλη μπήκε, χωρίς να γίνει αντιληπτή στο σπίτι και ξάφρισε 450 ευρώ. Στην συνέχεια σαν να μην συνέβη τίποτα την καλημέρισαν και έφυγαν.

Όταν η ηλικιωμένη συνειδητοποίησε ότι είχε πέσει θύμα κλοπής ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία κατάφερε να ταυτοποιήσει τις δυο γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, που υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Άρτα: Λήστεψαν ηλικιωμένη με την μέθοδο της απασχόλησης"

Εξαπατούσε ιερείς και του έδιναν χρήματα – Έφτιαξε κηδειόχαρτο για τη γυναίκα του, που ζει!

Δεν είχε ... το Θεό του ένας 42χρονος από τη Μεσσαρά που το είχε κάνει ... συνήθεια, σύμφωνα με όσα ερευνά η Αστυνομία, να απευθύνεται σε ιερείς αποσπώντας τον ... οβολό τους για τα δήθεν προβλήματα υγείας, οικογενειακά και ... ό,τι άλλο μπορούσε να επινοήσει για να προκαλέσει τη συμπάθεια και την συμπόνοια!

Το "κουβάρι" της υπόθεσης της δράσης του 42χρονου άρχισε να ξετυλίγεται όταν ιερέας από γειτονικό νομό κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι κατά το τελευταίο 3μηνο, ο 42χρονος είχε καταφέρει να αποσπάσει ποσό που υπερβαίνει τις 6.000 ευρώ, εξαπατώντας του, παρουσιάζοντάς του ψευδή γεγονότα ως αληθινά.

Το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, στο πλαίσιο διερεύνησης της καταγγελίας, μετέβη στο σπίτι του 42χρονου όπου και πραγματοποίησε έλεγχο, βρίσκοντας μια ξιφολόγχη που έστειλε (για αρχή), τον 42χρονο στο κρατητήριο.

Παράλληλα κατασχέθηκε το κινητό του τηλέφωνο αλλά και ένα μπλοκ αποδείξεων, τις οποίες ο άνδρας εικάζεται ότι "έκοβε" ως αποδεικτικό για τα χρήματα που λάμβανε. Στο κινητό του τηλέφωνο όμως εντοπίστηκαν πολλές δεκάδες τηλέφωνα ιερέων, εντός κι εκτός Κρήτης - ακόμη κι ως το Άγιο Όρος και τη Μονή Πετράκη είχε φτάσει ο 42χρονος.

Ωστόσο φαίνεται ότι η φαντασία του άνδρα "κάλπαζε" κι έτσι προκειμένου το αίτημά του για χρήματα να γίνει πιστευτό, δε δίστασε - όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ από την περιοχή όπου διαμένει ο 42χρονος - να εκτυπώσει ... κηδειόσημο για την γυναίκα του, το οποίο απέστειλε σε ιερέα εκτός Κρήτης, προκειμένου να ζητήσει χρήματα για την κηδεία. Μόνο που η γυναίκα του 42χρονου ... ζει και βασιλεύει! Στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση, στο "μικροσκόπιο" μπαίνει και αυτή η πράξη που φέρεται να έκανε ο 42χρονος.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

"Εξιχνιάστηκε χθες (11.04.2024)  από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, υπόθεση απάτης σε βάρος ιερέα. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άντρα ο οποίος συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε ο ημεδαπός  κατά το χρονικό διάστημα από το Νοέμβριο έως το Δεκέμβριο 2023, παρουσιάζοντας  ψευδή γεγονότα ως  αληθινά, κατάφερε να αποσπάσει από τον ιερέα, συνολικά περίπου το χρηματικό ποσό των 6.500 ευρώ.
Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση  του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού προέκυψε ότι ο δράστης τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο 2021 με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος προσεγγίζοντας πολίτες και ιερείς δια ζώσης ή τηλεφωνικά με τον ίδιο τρόπο δράσης, είχε αποσπάσει διάφορα χρηματικά ποσά. 
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε ξιφολόγχη πολεμικού τυφεκίου και συνελήφθη.
Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού".

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαπατούσε ιερείς και του έδιναν χρήματα – Έφτιαξε κηδειόχαρτο για τη γυναίκα του, που ζει!"

Προσωρινό «stop» από το ΣτΕ για τις προσλήψεις ιδιωτών σε θέσεις διευθυντών του e-ΕΦΚΑ

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκλεισε προσωρινά το δρόμο στις προσλήψεις ιδιωτών σε θέσεις γενικών διευθυντών στον e-ΕΦΚΑ, καθώς ακυρώθηκε απόφαση του Δ.Σ. του ασφαλιστικού φορέα κατά το μέρος που ορίζει ότι οι γενικοί διευθυντές του μπορεί να προέρχονται και από τον ιδιωτικό τομέα και ότι το όριο ηλικίας για συμμετοχή στη διαδικασία ήταν το 64ο .

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας είχαν προσφύγει η ΑΔΕΔΥ μαζί με την ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ και τρεις διευθυντές του ΕΦΚΑ.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με πρόεδρο την Ευαγγελία Νίκα και εισηγητή τον σύμβουλο της Επικρατείας Βασίλειο Ανδρουλάκη, με μία σειρά αποφάσεων της (511-4/2024), μεταξύ των άλλων, έκρινε:

«Σύμφωνα με το άρθρο 103 του Συντάγματος, οι οργανικές θέσεις του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών και των ν.π.δ.δ., πρέπει, κατ’ αρχήν, να πληρούνται με τακτικούς (μόνιμους) υπαλλήλους, δεν αποκλείεται, όμως, και η πλήρωσή τους, εξαιρετικώς, με υπαλλήλους επί θητεία. Η παρέκκλιση, πάντως, αυτή από τον κανόνα της στελεχώσεως των οργανικών θέσεων με τακτικούς (μόνιμους) υπαλλήλους είναι ανεκτή συνταγματικώς μόνον εάν δικαιολογείται από την ιδιάζουσα φύση, την ειδική αποστολή και το περιεχόμενο των αρμοδιοτήτων ορισμένης υπηρεσίας ή θέσεως».

Περαιτέρω, κρίθηκε (κατά πλειοψηφία) ότι «το άρθρο 3 του ν. 4892/2022 κατά το μέρος που προβλέπει ότι οι υποψήφιοι για τις θέσεις των προϊσταμένων των Γενικών Διευθύνσεων του e-ΕΦΚΑ μπορεί να είναι, εκτός από υπάλληλοι ή εργαζόμενοι σε φορείς του δημοσίου τομέα, και ιδιώτες (που, όπως έγινε δεκτό, αποκτούν την ιδιότητα του υπαλλήλου επί θητεία), δεν είναι, κατ’ αρχήν, αντίθετο προς το άρθρο 103 του Συντάγματος».

Ωστόσο, αναφέρει το ΣτΕ, η απόφαση του Δ.Σ. του e-ΕΦΚΑ (628/2022) με την οποία καθορίστηκαν οι Γενικές Διευθύνσεις στις οποίες υποψήφιοι μπορεί να είναι τόσο υπάλληλοι του Δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, κρίθηκε ότι πρέπει να ακυρωθεί διότι το Δ.Σ. δεν τεκμηρίωσε, όπως όφειλε από το Σύνταγμα και την εξουσιοδοτική διάταξη, πλήρως και αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους ορισμένες θέσεις προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων μπορεί να καλυφθούν και από ιδιώτες, λαμβάνοντας υπ’ όψιν, τις αρμοδιότητες των θέσεων, την ιδιαιτερότητά τους, το αντικείμενο και τα ιδιαίτερα προσόντα που απαιτούνται ώστε όσοι επιλεγούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των συγκεκριμένων θέσεων».

Όριο ηλικίας

Όπως υπογραμμίζεται στην απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, «η πλήρης τεκμηρίωση θεωρήθηκε αναγκαία, δοθέντος ότι οι υπό κατάληψη θέσεις βρίσκονται εντός της συνήθους διοικητικής ιεραρχίας (προϊστάμενοι Γενικών Διευθύνσεων)» και ότι η διάταξη της αποφάσεως του Δ.Σ. στην οποία προβλέπεται ότι δεν επιτρέπεται να είναι υποψήφιο για την επιλογή σε θέση προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης πρόσωπο που έχει συμπληρώσει το 64ο της ηλικίας του κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των υποψηφιοτήτων, πρέπει, επίσης, να ακυρωθεί διότι η εξουσιοδοτική διάταξη βάσει της οποίας εκδόθηκε η απόφαση του Δ.Σ. παραπέμπει ρητώς στη διάταξη της παραγράφου 4 του άρθρου 84 του Υπαλληλικού Κώδικα, σύμφωνα με την οποία δεν επιτρέπεται να είναι υποψήφιοι για επιλογή σε θέση ευθύνης όσοι αποχωρούν από την υπηρεσία εντός έτους από την λήξη της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Προσωρινό «stop» από το ΣτΕ για τις προσλήψεις ιδιωτών σε θέσεις διευθυντών του e-ΕΦΚΑ"

Αμπελόκηποι: Γυναίκα απείλησε αστυνομικούς με αεροβόλο! Συνελήφθη μετά από καταδίωξη

Αντιμέτωποι με μια γυναίκα που έφερε όπλο που προσομοίαζε με usp, βρέθηκε πλήρωμα περιπολικού του τμήματος ασφαλείας Ζωγράφου στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα της 44χρονης γυναίκας στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, με το οποίο ενημέρωνε για παραβίαση δικαστικής απόφασης σε βάρος του πρώην συζύγου της.

Η γυναίκα στη θέα των αστυνομικών, τους απείλησε με ένα αεροβόλο και εν συνεχεία μπήκε σε αυτοκίνητο και απομακρύνθηκε από την περιοχή!

Ακολούθησε καταδίωξη με τους αστυνομικούς τελικώς να την συλλαμβάνουν. Όπως προέκυψε το πιστόλι δεν έφερε γεμιστήρα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αμπελόκηποι: Γυναίκα απείλησε αστυνομικούς με αεροβόλο! Συνελήφθη μετά από καταδίωξη"

Γιάννενα: Συνελήφθη μαθητής Λυκείου που πήγε σχολική εκδρομή με αυτόν τον σουγιά

Ακόμα μία σχολική εκδρομή στα Γιάννενα πήρε απρόβλεπτη τροπή. Μαθητής συνελήφθη για σουγιά 19 εκατοστών, που βρέθηκε στην κατοχή του…

Τρίτο περιστατικό με σχολική εκδρομή στα Γιάννενα που απασχολεί την αστυνομία μέσα σε μια εβδομάδα. Ένας ανήλικος μαθητής Λυκείου από τα Μέγαρα που βρισκόταν στην πόλη για εκδρομή συνελήφθη χθες το μεσημέρι (11-04-2024) από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, για τον σουγιά που βρέθηκε στην κατοχή του.

Οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο ελέγχων για την αποτροπή και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των νέων, έκπληκτοι διαπίστωσαν, ότι ο ανήλικος έφερε αυτοσχέδια συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και σουγιά μήκους περίπου 19 εκατοστών, τα οποία κατασχέθηκαν.

Ο μαθητής συνελήφθη, ενώ συνελήφθησαν επίσης για παραμέληση εποπτείας η υπεύθυνη καθηγήτρια της σχολικής εκδρομής και ο πατέρας του ο οποίος μετέβη αυτοβούλως στην Αστυνομία, όταν ενημερώθηκε για το περιστατικό.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γιάννενα: Συνελήφθη μαθητής Λυκείου που πήγε σχολική εκδρομή με αυτόν τον σουγιά"

Παρενόχλησε σεξουαλικά 11χρονη και την τραυμάτισε με μαχαίρι στο πόδι για να μην το αποκαλύψει

Ένας 64χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, επειδή παρενόχλησε σεξουαλικά μία 11χρονη, ενώ στη συνέχεια την απείλησε και την τραυμάτισε με μαχαίρι στο πόδι προκειμένου να μην αποκαλύψει τίποτα στους γονείς της.

Πρόκειται για υπήκοο Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, επικίνδυνη σωματική βλάβη και απειλή.

Προηγήθηκε σχετική καταγγελία, η οποία ερευνήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κορδελιού - Ευόσμου. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 64χρονος φιλοξενεί τους γονείς της ανήλικης στο σπίτι του, στο Κορδελιό. Οι δε καταγγελλόμενες πράξεις συνέβησαν κατά την απουσία των γονιών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Παρενόχλησε σεξουαλικά 11χρονη και την τραυμάτισε με μαχαίρι στο πόδι για να μην το αποκαλύψει"

Σοκάρει η ενδοοικογενειακή βία – Πατέρας έσπασε τα δάχτυλα της κόρης του στο Αγρίνιο και μητέρα χτύπησε την κόρη της στη Σπάρτη

Νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας δημοσιοποιούνται συνεχώς, σοκάροντας το πανελλήνιο. Χτες, Πέμπτη, 11/4 στις Αρχές έφτασαν δύο καταγγελίες, που αφορούν άτομα που βίωσαν την απόλυτη φρίκη στο ίδιο τους το σπίτι. Πατέρας έσπασε τα δάχτυλα της κόρης του στο Αγρίνιο, ενώ μητέρα χτύπησε την κόρη της στη Σπάρτη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα που έχει γεννηθεί το 1984 και προκάλεσε επικίνδυνη σωματική βλάβη στην κόρη του, που έχει γεννηθεί το 2005.

Ο εν λόγω άνδρας τη χτύπησε με ξύλο στο δεξί της χέρι, σπάζοντάς της δύο δάχτυλα, ενώ παράλληλα την απειλούσε, προκαλώντας της τρόμο και ανησυχία.

Ενδοοικογενειακή βία

Στη Σπάρτη την ίδια ημέρα συνελήφθη μία μητέρα, γεννημένη το 1983, κατόπιν καταγγελίας της κόρης της, που έχει γεννηθεί το 2008. Όπως επισημαίνει η κοπέλα, η μητέρα της την απείλησε και στη συνέχεια της κατάφερε με το χέρι της δύο χτυπήματα στην πλάτη, προκαλώντας της σωματικές βλάβες.

Η παθούσα δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εξεταστεί από ιατροδικαστή, πλην όμως της χορηγήθηκε σχετική παραγγελία (για εξέταση από ιατροδικαστή).

Η ανήλικη παραλήφθηκε από τον πατέρα της και της χορηγήθηκε έντυπο υλικό υποστήριξης και αρωγής θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.

103 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας καταγγέλθηκαν την Πέμπτη

Χτες, Πέμπτη, 11/4 καταγγέλθηκαν 103 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και έγιναν 43 συλλήψεις με αυτόφωρη διαδικασία. Την ίδια στιγμή τρία θύματα ζήτησαν να μεταφερθούν σε κατάλυμα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκάρει η ενδοοικογενειακή βία – Πατέρας έσπασε τα δάχτυλα της κόρης του στο Αγρίνιο και μητέρα χτύπησε την κόρη της στη Σπάρτη"

Οικοδομικές άδειες: Εξώδικο ΤΕΕ προς Δήμους Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Αλίμου

Εξώδικη δήλωση – πρόσκληση – διαμαρτυρία προς τους Δήμους Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Αλίμου με την οποία τους ζητά, για λόγους ασφάλειας δικαίου καθώς και πρόδηλης εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος, να προβούν άμεσα στην ανάκληση των αποφάσεων που έχουν λάβει περί αναστολής των οικοδομικών αδειών, απέστειλε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του.

«Σε συνέχεια του ζητήματος που έχει δημιουργηθεί ως προς την εφαρμογή του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ) και της άρνησης ορισμένων δήμων να εκδίδουν οι ΥΔΟΜ άδειες δόμησης μέχρι την απόφαση του ΣτΕ επί του θέματος, το ΤΕΕ απέστειλε εξώδικο υπερασπιζόμενο τη νομιμότητα», επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Συγκεκριμένα το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, διά του Προέδρου του, Γιώργου Στασινού, απέστειλε εξώδικη δήλωση – πρόσκληση – διαμαρτυρία προς τους Δήμους Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Αλίμου με την οποία τους ζητά, για λόγους ασφάλειας δικαίου καθώς και πρόδηλης εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος, να προβούν άμεσα στην ανάκληση των αποφάσεων που έχουν λάβει περί αναστολής των οικοδομικών αδειών στην χωρική περιφέρεια των Δήμων τους, ‘επιφυλασσόμενοι άλλως για το σύνολο των εννόμων συνεπειών σας’. Μάλιστα το ΤΕΕ κοινοποιεί το εξώδικο και προς τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής προκειμένου να προβεί στην ακύρωση των αποφάσεων, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του και ειδικότερα του ελέγχου νομιμότητας των πράξεων των ΟΤΑ».

Τι ζητά το ΤΕΕ

Το ΤΕΕ, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «ζητά να ακυρωθούν αποφάσεις με τις οποίες οι δήμαρχοι των περιοχών ζητούν από τις Υπηρεσίες Δόμησης να επιβάλλουν στους μηχανικούς την κατάθεση επιπλέον δικαιολογητικών που δεν προβλέπει ο νόμος και εντέλλουν τους αρμόδιους υπαλλήλους να μην εκδίδουν άδειες δόμησης που περιλαμβάνουν χρήση των κινήτρων του ΝΟΚ».

Στο εξώδικο τονίζεται ότι «ουδεμία αρμοδιότητα έχει ο Δήμαρχος, αλλά και εν γένει τα όργανα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού, να εκδίδουν αποφάσεις περί αναστολής των οικοδομικών αδειών στην χωρική αρμοδιότητα του Δήμου τους», επομένως -όπως προσθέτει το ΤΕΕ- κάθε τέτοια απόφαση αναστολής έχει εκδοθεί από αναρμόδιο όργανο και οι αποφάσεις χαρακτηρίζονται ακυρωτέες ως μη νόμιμες, για λόγους ασφάλειας δικαίου.

Στο εξώδικο το ΤΕΕ επισημαίνει ότι το ζήτημα της συνταγματικότητας των άρθρων του ΝΟΚ, δυνάμει των οποίων χορηγούνται κίνητρα προσαύξησης του επιτρεπόμενου ύψους κτιρίων, έχει παραπεμφθεί (αρ.απ. 310/2024 του Ε Τμήματος) για κρίση ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου και εκκρεμεί. Το ΤΕΕ τονίζει ότι σε κάθε περίπτωση μόνο τα αρμόδια όργανα της διοίκησης, που σε καμία περίπτωση δεν είναι οι ΟΤΑ, μπορούν να εξετάσουν και να λάβουν τυχόν απαιτούμενα μέτρα, αν απαιτείται, μέχρι την οριστική κρίση του δικαστηρίου.

Σχετικά με το θέμα, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε: «Αναλύσαμε δημόσια γιατί είναι χρήσιμα, κρίσιμα και απαραίτητα τα κίνητρα του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού για περισσότερο κλιματικά ανθεκτικά κτίρια, με αύξηση συντελεστή δόμησης και ύψους. Επαναλαμβάνω: τα κίνητρα του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού για μείωση της κάλυψης στα νέα κτίρια, την αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας και τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος είναι σύμφωνα με τις βέλτιστες διαθέσιμες πρακτικές σε διεθνές επίπεδο, απολύτως απαραίτητα για να συμβάλλουν στην επίτευξη των κλιματικών στόχων της χώρας και αναγκαία για μια καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών σε ανθεκτικές πόλεις. Κάθε συζήτηση για περιορισμό ή κατάργησή τους υποθηκεύει το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας και βλάπτει τις ζωές των πολιτών και το περιβάλλον. Είναι μάλιστα εξόχως αντιεπιστημονικό και βαθιά συντηρητικό να υποστηρίζεται ότι δήθεν υποβαθμίζεται η ζωή των πολιτών ή το αστικό περιβάλλον από τυχόν αύξηση του ύψους των κτιρίων, χωρίς μάλιστα να εξετάζονται καθόλου τα οφέλη από τα κίνητρα. Το ΤΕΕ είναι θεσμοθετημένος Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας και οφείλει να ενημερώνει για σύνθετα τεχνικά ζητήματα. Για το ζήτημα του ΝΟΚ ζητήσαμε, επιπλέον, το αυτονόητο: να εφαρμόζεται ο νόμος. Δεν είδαμε ανταπόκριση από τους Δήμους που ξεκίνησαν αυτήν την πρωτοφανή ιστορία με τις παράνομες αναστολές έκδοσης οικοδομικών αδειών. Οφείλουμε να προασπίσουμε την επαγγελματική και επιστημονική εργασία των διπλωματούχων μηχανικών. Ζητάμε σήμερα και με εξώδικο επαναφορά στη νομιμότητα. Ο κάδε δήμος δεν είναι κάποιο ανεξάρτητο κρατίδιο ώστε άλλα να ισχύουν σε κάποιες δήθεν προνομιούχες περιοχές και άλλα στην υπόλοιπη χώρα».

«Ο ΝΟΚ είναι σημαντικός γιατί, ουσιαστικά, βάζει σημαντικά περιβαλλοντικά κίνητρα τα οποία είναι απαραίτητα για τη ζωή των πολιτών σήμερα αλλά σίγουρα και για τις επόμενες γενιές. Επομένως θα πρέπει να υποστηριχθεί και να διατηρηθεί και να συνεχίσουν να υπάρχουν τα περιβαλλοντικά κίνητρα ή ακόμη και να αυξηθούν μελλοντικά. Από εκεί και πέρα, για όποιες τυχόν μεμονωμένες περιπτώσεις παρατηρούνται υπερβολές, όσον αφορά συγκεκριμένα ζητήματα συνδυασμού διατάξεων που δεν ήταν στην πρόθεση του νομοθέτη και σωρευτικής εφαρμογής στο πολεοδομικό μέγεθος του ύψους – και μόνο, η κυβέρνηση πρέπει να παρέμβει και να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Μόνο για τις υπερβολές όμως, για μεμονωμένες περιπτώσεις, καθώς μόνο τέτοιες υπάρχουν, που οδηγούν σε πολύ υψηλότερα κτίρια από αυτά που συνήθως κατασκευάζονται ακόμα και σήμερα με τον ΝΟΚ. Και σίγουρα όχι για τα πράσινα κίνητρα της αύξησης συντελεστή δόμησης. Και για να το ξεκαθαρίζουμε: οι δήμοι που φωνάζουν τώρα δεν αντιδρούν για αυτές τις περιπτώσεις, αντίθετα επιδιώκουν την πλήρη αναστολή κάθε κινήτρου του ΝΟΚ για να διασφαλίσουν τοπικά μικροσυμφέροντα. Αυτές τις αποφάσεις αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών ζητάμε σήμερα να ακυρωθούν» πρόσθεσε ο κ. Στασινός.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Οικοδομικές άδειες: Εξώδικο ΤΕΕ προς Δήμους Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Αλίμου"

Δυσάρεστη εξέλιξη για ζευγάρι αστέγων ηλικιωμένων που η ΕΛ.ΑΣ μάζεψε τις κουβέρτες τους!

Νέα τροπή, δυστυχώς δυσάρεστη έλαβε η υπόθεση των αστέγων παραπλεύρως της πλατείας Ελευθερίας που αποκάλυψε το neakriti.gr και σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομάδας "Άστεγοι Κρήτης" Μηνά Χατζηδάκη ήρθαν στο Ηράκλειο για δουλειά, δε βρήκαν και ξέμειναν... χωρίς λεφτά και κατάλυμα και τώρα αναζητούν τρόπο για να φύγουν από το νησί ακόμη και με δωρεά ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο.

Το βράδυ της Πέμπτης 11/4 όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομάδας «Άστεγοι Κρήτης», Μηνάς Χατζηδάκης, που επικοινώνησε με το neakriti.gr, αναστατωμένος, υπήρξε παρέμβαση από την ΕΛ.ΑΣ στον χώρο των δύο αστέγων απομακρύνοντας τις κουβέρτες και τα πράγματά τους με αποτέλεσμα να επιδοθούν στη διάρκεια της νύχτας σε ένα ατέρμονο αγώνα να εξευρεθεί έστω μια κουβέρτα για να κοιμηθούν και πάλι φυσικά... στον δρόμο!

Τελικά κοιμήθηκαν σε παγκάκι πίσω από τα Δικαστήρια ενώ γίνεται συλλογή χρημάτων για να βγάλουν τα εισιτήρια με το πλοίο για να αναχωρήσουν όπου έχουν σπίτι.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, 65 και 70 ετών ανδρόγυνο.  

ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ ΑΣΤΕΓΟΣ

Τους κάλεσε Ηρακλειώτης για να τους προσφέρει δουλειά. Ήρθαν από την Αθήνα. Τον πήραν τηλέφωνο. Τους απάντησε την πρώτη φορά και τους είπε να πάνε στην πλατεία Ελευθερίας και θα περνούσε εκείνος από ’κει να τους πάρει. Αλλά δεν πέρασε ποτέ. Και στο μεταξύ έκλεισε και το τηλέφωνο. Και δεν τον βρήκαν ποτέ εδώ και 10 μέρες, με συνέπεια να κοιμούνται έξω στην πλατεία Ελευθερίας, ζητώντας τη βοήθεια του κόσμου για να συγκεντρώσουν τα χρήματα που χρειάζονται προκειμένου να βγάλουν εισιτήρια, να ξαναμπούν στο καράβι και να γυρίσουν πίσω!

Την τραγική αυτή υπόθεση έφερε στο φως της δημοσιότητας χθες το neakriti.gr. Αμέσως μόλις διάβασε το ρεπορτάζ ο πρόεδρος της Ομάδας “Άστεγοι Κρήτης” Μηνάς Χατζηδάκης βρέθηκε στο πλευρό τους, ξεκινώντας κι εκείνος τις δικές του προσπάθειες, προκειμένου να τους βοηθήσει!

Η απίστευτη αυτή ιστορία βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δέκα μέρες, με τον πρόεδρο της Ομάδας “Άστεγοι Κρήτης” Μηνά Χατζηδάκη να κάνει έκκληση προς τους πολίτες να επικοινωνήσουν με τον ίδιο στο κινητό τηλέφωνο 6989/473.598.

«Μόλις διάβασα στο neakriti.gr αυτήν την ιστορία, ήρθα εδώ στην πλατεία Ελευθερίας και βρήκα το ζευγάρι αυτό. Όπως με ενημέρωσαν, από την Αθήνα είχαν τηλεφωνικά βρει κάποιον εδώ στο Ηράκλειο. Τους είχε υποσχεθεί ότι θα τους δώσει διάφορες δουλειές. Κατέβηκαν λοιπόν και τον πήραν τηλέφωνο. Τους είπε ότι θα τους πάρει από την πλατεία Ελευθερίας, αλλά μετά έκλεισε το τηλέφωνο. Από την πρώτη μέρα, από τότε και μετά, το τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο. Στο μεταξύ, οι άνθρωποι ξέμειναν από λεφτά και κοιμούνται στην πλατεία Ελευθερίας εδώ και ένα δεκαήμερο», είπε στην εφημερίδα μας ο Μηνάς Χατζηδάκης, που εδώ και χρόνια αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις για να βοηθήσει τους άστεγους συνανθρώπους μας, ως άστεγος που ήταν και ο ίδιος επί σειρά πολλών ετών.

Σύμφωνα με όσα μας είπε ο πρόεδρος της Ομάδας “Άστεγοι Κρήτης”, η γυναίκα του άτυχου ζευγαριού έχει επιδοθεί από την πρώτη μέρα σε αγωνιώδεις προσπάθειες να βρει χρήματα για τα δύο πολυπόθητα εισιτήρια, προκειμένου να ξαναμπούν στο καράβι και να γυρίσουν στην Αθήνα, στο σπίτι τους.

«Πηγαίνει στις εκκλησίες και ζητάει βοήθεια, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν βρει χρήματα. Δυστυχώς, είναι σε δραματική κατάσταση. Καλούμε όποιους μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν να επικοινωνήσουν μαζί μου», σύμφωνα με τον Μηνά Χατζηδάκη.

«Δεν έχει γίνει τίποτα εδώ και χρόνια»

Στο μεταξύ, η Ομάδα “Άστεγοι Κρήτης” δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις από διάφορους φορείς του τόπου, να βρει κάπου έναν χώρο για να αποκτήσει τα δικά της γραφεία, ώστε μέσα από εκεί να μπορεί να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της σε όποιον άστεγο συνάνθρωπό μας έχει ανάγκη τη βοήθεια της ομάδας.

«Έχουν “παγώσει” όλα. Τίποτα δεν έχει γίνει εδώ και χρόνια. Ψάχνουμε διαρκώς. Βοηθάμε όσο μπορούμε και χωρίς να βγαίνουμε στη δημοσιότητα. Από ’κει και πέρα όμως, δεν έχουμε κάποιο αποτέλεσμα όλα αυτά τα χρόνια», μας είπε ο Μηνάς Χατζηδάκης.

neakriti

Διαβάστε Περισσότερα » "Δυσάρεστη εξέλιξη για ζευγάρι αστέγων ηλικιωμένων που η ΕΛ.ΑΣ μάζεψε τις κουβέρτες τους!"

Δ. Μιχαηλίδου: Ασφαλιστική ικανότητα για όσους χρωστούν μέχρι €100

«Όσοι συμπολίτες μας έχουν οφειλές μέχρι 100 ευρώ θα αποκτήσουν ασφαλιστική ικανότητα», είπε από το βήμα της Βουλής, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, «Δράσεις δημόσιας υγείας - Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», στο οποίο περιλαμβάνεται και το άρθρο 60 που αφορά στην παροχή Ασφαλιστικής Ικανότητας σε μικροοφειλέτες.

«Αναγνωρίζουμε», είπε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, «ότι αρκετοί, από τους 70.000 μικροοφειλέτες που χρωστούν έως 100 ευρώ, δεν το γνωρίζουν καν. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι αρκετοί από τους μικροοφειλέτες χρωστούν ποσά που δεν ξεπερνούν τα 10 ευρώ. Με τη ρύθμιση μας, με την οποία χορηγούμε ασφαλιστική ικανότητα σε όσους χρωστούν έως 100 ευρώ, κάνουμε ότι κάναμε και με την ασφαλιστική ενημερότητα».

«Είμαστε εδώ», τόνισε η Δόμνα Μιχαηλίδου, «για να ακούμε τους συμπολίτες μας και να τους παρέχουμε τις υπηρεσίες εκείνες που διευκολύνουν την καθημερινότητά τους. Και το αποδεικνύουμε εμπράκτως κάθε μέρα». Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σημείωσε επίσης πως όλοι όσοι μικροοφειλέτες χρωστούν έως 100 ευρώ με τη ρύθμιση αυτή θα έχουν πρόσβαση και σε ιδιωτικούς παρόχους υγείας, ιατρούς, διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές κλινικές.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, για να χορηγηθεί ασφαλιστική ικανότητα και κατ’ επέκταση ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δωρεάν συνταγογράφηση και σε δομές του ιδιωτικού τομέα, θα πρέπει οι ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ, είτε να έχουν εξοφλήσει πλήρως τις ασφαλιστικές εισφορές τους, είτε να έχουν ρυθμίσει τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές τους και να καταβάλλουν ανελλιπώς τις δόσεις που προβλέπει η εκάστοτε ρύθμιση.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Δ. Μιχαηλίδου: Ασφαλιστική ικανότητα για όσους χρωστούν μέχρι €100"

Κρατούμενος των Φυλακών Δομοκού, σήκωσε στο πόδι το Νοσοκομείο Λαμίας!

Στο πόδι σηκώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (10/4) το Νοσοκομείο Λαμίας από τις φωνές ενός κρατουμένου των Φυλακών Δομοκού ο οποίος νοσηλευόταν μετά από χειρουργική επέμβαση στον 6ο όροφο του κτιρίου, όπου βρίσκεται η αντίστοιχη Κλινική.

Το ρεπορτάζ του LamiaReport, κάνει λόγο για Αφρικανό ο οποίος τελείως ξαφνικά άρχισε να πετά καθετήρες και όρους και να φωνάζει στο διάδρομο, με αποτέλεσμα να τρομοκρατηθούν οι υπόλοιποι ασθενείς και συνοδοί.

Ευτυχώς στο κτίριο υπήρχε αρκετή δύναμη από την εξωτερική φρουρά των Φυλακών, και τον ακινητοποίησαν μέχρι ο γιατρός να του κάνει μια ηρεμιστική ένεση! Ο τόπος βέβαια γέμισε αίματα, ενώ το υπόλοιπο προσωπικό του Νοσοκομείου έσπευσε να κλείσει τις πόρτες από τα δωμάτια για να μην ακούγεται η φασαρία.

Αυτό βέβαια δεν απέτρεψε ώστε να ανησυχήσουν όλοι στον όροφο, ενώ ο κρατούμενος τελικά μεταφέρθηκε στο ειδικό θάλαμο - κελί όπου και παρέμεινε απολύτως ήρεμος το επόμενο 24ωρο.

Την Παρασκευή μάλιστα αναμένεται να πάρει και εξιτήριο. 

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Κρατούμενος των Φυλακών Δομοκού, σήκωσε στο πόδι το Νοσοκομείο Λαμίας! "

«Πανικός» στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου- 40χρονος κλωτσούσε και απειλούσε την σύζυγό του

Πανικός επικράτησε στο νοσοκομείο του Βόλου, στους διαδρόμους της παιδιατρικής κλινικής, όταν ένας 40χρονος άρχισε να απειλεί τη σύζυγό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος σε έξαλλη κατάσταση απειλούσε και κλωτσούσε την σύζυγό του, ενώ γιατροί και νοσηλεύτριες τον καλούσαν να ηρεμήσει.

Όλα έγιναν όταν η μητέρα που έχει την επιμέλεια του παιδιού τους, μετέφερε την 13χρονη κόρη τους στο Νοσοκομείο, μετά από αδιαθεσία. Εκεί, εμφανίστηκε ο πατέρας, εναντίον του οποίου έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα για να μην την πλησιάζει.

Όπως αναφέρουν τα gegonota.news, ο 40χρονος την κατηγόρησε ότι δεν τον ενημέρωσε για την ασθένεια του παιδιού και σύμφωνα με την μαρτυρία της γυναίκας την απείλησε «να την σκοτώσει και να την κάψει», ενώ την κλώτσησε.

Στην κλινική επικράτησε πανδαιμόνιο και κλήθηκαν οι υπάλληλοι της εταιρείας σεκιούριτι από την είσοδο του Νοσοκομείου, για να τον απομακρύνουν.

Εκείνος ωστόσο δεν αποχωρούσε και η μητέρα κάλεσε την αστυνομία όπου τον κατήγγειλε για επίθεση, απειλή, εξύβριση και παραβίαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Γιατροί και νοσηλεύτριες καλούσαν τον πατέρα να ηρεμήσει και να φύγει εκείνος όμως συνέχιζε να προκαλεί φασαρία και όταν εμφανίστηκε η αστυνομία συνελήφθη και πέρασε το βράδυ του στο κρατητήριο.

Χθες οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο όπου ζήτησε προθεσμία για να δικαστεί σήμερα. Μέχρι σήμερα το μεσημέρι που θα δικαστεί παραμένει κρατούμενος, όπως αποφάσισε το δικαστήριο. 

gegonota

Διαβάστε Περισσότερα » "«Πανικός» στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου- 40χρονος κλωτσούσε και απειλούσε την σύζυγό του"

Αποτρόπαιο περιστατικό στο Περιστέρι: Αστυνομικός είδε 74χρονο να εκμεταλλεύεται σεξουαλικά αγόρι με νοητική υστέρηση

Αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση ότι ένας 74χρονος συνελήφθη στο Περιστέρι, ύστερα από καταγγελία αστυνομικού εκτός υπηρεσίας ότι τον είδε να θωπεύει έναν 16χρονο με νοητική στέρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε χθες γύρω στις 17:00 το απόγευμα στο γήπεδο Χωραφά στο Περιστέρι, όπου ο αστυνομικός είχε πάει για την προπόνησή του.

Κάποια στιγμή αντιλήφθηκε τον ηλικιωμένο να θωπεύει και να εκδηλώνει γενετήσιες πράξεις σε βάρος του ανήλικου παιδιού, εκμεταλλευόμενος τη νοητική του στέρηση.

Χωρίς δεύτερη σκέψη ενημέρωσε τους συναδέλφους του, ο 74χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Περιστερίου, όπου σε βάρος του σχηματίστηκε βαρύτατη ποινική δικογραφία.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποτρόπαιο περιστατικό στο Περιστέρι: Αστυνομικός είδε 74χρονο να εκμεταλλεύεται σεξουαλικά αγόρι με νοητική υστέρηση"

Παρέμβαση EE για τις τιμές χονδρικής στο γρήγορο Internet

Στον … αέρα κινδυνεύουν να τιναχθούν οι προσπάθειες της χώρας για επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού και προσαρμογή των τιμών για γρήγορο Ιnternet στα ευρωπαϊκά δεδομένα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου».

Η πρόσφατη απόφαση της ΕΕΤΤ για τιμολόγηση στις υπηρεσίες μισθωμένων γραμμών μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια, προκάλεσε την παρέμβαση της ΕΕ που με επιστολή της προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών-Ταχυδρομείων της ΕΕ αν και έδωσε το «πράσινο φως» στην νέα τιμολογιακή πολιτική έθεσε θέμα σημαντικών καθυστερήσεων, αλλά και στρέβλωσης του ανταγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι οι μισθωμένες γραμμές είναι οι εθνικές συνδέσεις μετάδοσης με επίγεια και υποβρύχια καλώδια οπτικών ινών. Επιτελούν το ρόλο των «αυτοκινητοδρόμων» του Διαδικτύου και είναι υψίστης σημασίας για την παροχή υπηρεσιών υπερυψηλών ταχυτήτων σε μια χώρα με τα μοναδικά γεωγραφικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας. Οι υπηρεσίες μισθωμένων γραμμών ρυθμίζονται από την ΕΕΤΤ, καθώς η ίδια έχει διαπιστώσει την έλλειψη ανταγωνισμού σε αυτές τις υποδομές.

Σημαντική καθυστέρηση

Η πρόσφατη επιστολή της Κομισιόν σχετικά με την «κοινοποίηση του σχεδίου μέτρου της ΕΕΤΤ σχετικά με το μοντέλο BU LRIC + για τη χονδρική αγορά τερματικών και ζευκτικών τμημάτων μισθωμένων γραμμών» κάνει λόγο για σημαντική καθυστέρηση.

Σημειώνεται ότι η ΕΕΤΤ ολοκλήρωσε την προηγούμενη επισκόπηση των σχετικών αγορών μισθωμένων γραμμών το 2012 και σύμφωνα με το Ρυθμιστικό Πλαίσιο, θα έπρεπε να είχε υποβάλει την επόμενη επισκόπηση μέχρι το τέλος του 2015. Από την προηγούμενη επισκόπηση μέχρι την υποβολή της πρότασης της ΕΕΤΤ για τις χονδρικές τιμές αυτών των υπηρεσιών έχουν περάσει περισσότερα από 11 χρόνια.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι προκλήθηκε σημαντική ζημία λόγω αυτής της καθυστέρησης, επειδή οι τιμές χονδρικής που πληρώνει η αγορά μέχρι να τεθούν σε ισχύ οι τελικές ρυθμισμένες τιμές είναι πολύ υψηλότερες από τις τελικές τιμές που πρότεινε η ΕΕΤΤ, κάτι που κατά την Επιτροπή, έδωσε «αδικαιολόγητα οικονομικά πλεονεκτήματα» στον κατεστημένο πάροχο (ΟΤΕ -0,90%) και υποδηλώνει «στρεβλή ανάπτυξη τη αγοράς».

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΕΕΤΤ απέρριψε αίτημα ενός εκ των παρόχων (NOVA) για αναδρομική ισχύ των νέων τιμών, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023.

Εκτός από την NOVA και ο ΟTΕ αντιδρά σε αυτό το μοντέλο που υιοθέτησε η ΕΕΤΤ. Ειδικότερα ο ΟΤE αναφέρει: «Οι νέες τιμές μισθωμένων γραμμών υποεκτιμούν σημαντικά το πραγματικό κόστος του επενδυτή και κατά συνέπεια δεν ενθαρρύνονται νέες επενδύσεις σε υποδομές και δίκτυα κορμού. Πιστεύουμε στην ανάγκη νέας Ανάλυσης Αγοράς που θα αποτυπώνει ορθά τις σημερινές ανταγωνιστικές συνθήκες της αγοράς μισθωμένων γραμμών η οποία θα αφήνει εκτός ρύθμισης τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος όπου και άλλοι πάροχοι έχουν ήδη αναπτύξει ιδιόκτητες υποδομές. Σε αυτές τις περιοχές ο ΟTΕ εσφαλμένα αντιμετωπίζεται ως μονοπώλιο, στερώντας του τη δυνατότητα να ανταγωνιστεί με όρους αγοράς».

Ελλιπής διαβούλευση

Πέρα από την αργοπορία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιπλήττει την ΕΕΤΤ για ελλιπή διαβούλευση με την αγορά και για την υιοθέτηση αλλαγών μετά τη Δημόσια Διαβούλευση προς όφελος του κατεστημένου παρόχου, δηλαδή του ΟTΕ. «H ΕΕΤΤ δεν ενσωμάτωσε πολλά από τα σχόλια των παρόχων στην πρότασή της προς την Επιτροπή, αγνοώντας τους προβληματισμούς» αναφέρουν στελέχη της αγορά τηλεπικοινωνιών.

Μάλιστα τονίζουν ότι το καλοκαίρι αναμένεται να βγει από την ΕΕΤ η διαβούλευση για τις τιμές των γραμμών οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι, κάτι που αναμένεται να πυροδοτήσει σημαντικές εξελίξεις στην αγορά.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπίστωσε επίσης στην επιστολή της ότι η ΕΕΤΤ είχε λανθασμένη προσέγγιση κατά τον υπολογισμό του κόστους κεφαλαίου, που δεν ήταν σύμφωνη με τις ευρωπαϊκές κατευθυντήριες γραμμές. «Αυτό οδήγησε σε υψηλότερες τιμές» αναφέρουν χαρακτηριστικά τα ίδια στελέχη.

Τέλος η Επιτροπή εξέφρασε ανησυχία ότι η προσέγγιση της ΕΕΤΤ δε συμμορφώνεται με «με τις βασικές ρυθμιστικές αρχές της προβλεψιμότητας, της σταθερότητας και της συνέπειας».

ΕΕ: Απογοήτευση -Τεράστια καθυστέρηση

Σύμφωνα με την επιστολή της Κομισιόν: «Η Επιτροπή εκφράζει την απογοήτευσή της για την τεράστια καθυστέρηση στην εφαρμογή του εν λόγω μέτρου, το οποίο κοινοποιήθηκε σχεδόν πέντε έτη μετά την επανεξέταση της αγοράς χονδρικής παροχής ζευκτικών τμημάτων μισθωμένων γραμμών. Η καθυστέρηση αυτή υπονομεύει τη θεμελιώδη αρχή της εκ των προτέρων και μελλοντοστρεφούς ρύθμισης της αγοράς. Η Επιτροπή σημειώνει με ιδιαίτερη ανησυχία τις σημαντικές αποκλίσεις που παρουσιάζουν οι προτεινόμενες προσανατολισμένες στο μέλλον τιμές βάσει κόστους από τις υφιστάμενες δομές τιμολόγησης.

Οι διακυμάνσεις αυτές υποδηλώνουν πιθανότητα στρεβλούς ανάπτυξης της αγοράς, καθώς ενδέχεται να παρέχονταν αδικαιολόγητα οικονομικά πλεονεκτήματα στον φορέα εκμετάλλευσης για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Αυτή η κατάσταση απειλεί να στρεβλώσει το τοπίο του ανταγωνισμού και να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στο κανονιστικό πλαίσιο που αποσκοπεί στη διασφάλιση της δικαιοσύνης και της ανταγωνιστικότητας της αγοράς».

Άμεση ευθυγράμμιση

Υπό το πρίσμα αυτών των ανησυχιών, η Επιτροπή ζητά επιτακτικά από την ΕΕΤΤ να υιοθετήσει μια πιο αποφασιστική και έγκαιρη προσέγγιση στις διαδικασίες λήψης αποφάσεών της, ιδίως όσον αφορά την τιμολόγηση και τις επικαιροποιήσεις του μοντέλου κόστους. Η Επιτροπή αναμένει από την ΕΕΤΤ να ευθυγραμμίσει άμεσα τις πρακτικές της με το θεσπισμένο κανονιστικό πλαίσιο, να διασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθούν οι προαναφερόμενες καθυστερήσεις και αποκλίσεις και, κατά συνέπεια, να προστατεύσει τις αρχές της διαφάνειας, της προβλεψιμότητας, της δικαιοσύνης και της ανταγωνιστικότητας στην αγορά.

Τέλος, η Επιτροπή επισημαίνει ότι «η ΕΕΤΤ τροποποίησε σημαντικά το οικείο σχέδιο μέτρου, ιδίως όσον αφορά τα μοντελοποιημένα επίπεδα κόστους BU LRIC+, κατά το διάστημα που παρεμβλήθηκε μεταξύ των δημόσιων διαβουλεύσεων και της κοινοποίησης βάσει του άρθρου 32. Οι τροποποιήσεις αυτές φαίνεται να ωφελούν τον κατεστημένο φορέα εκμετάλλευσης, γεγονός που εγείρει ανησυχίες σχετικά με τη συνολική διαφάνεια της διαδικασίας και δημιουργεί ερωτήματα για το κατά πόσον ζητήθηκε ισότιμα και δεόντως η γνώμη των ενδιαφερόμενων μερών όσον αφορά το σχέδιο μέτρου της ΕΕΤΤ».

Ως αποτέλεσμα, αν και ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Ελλάδας έχει τεθεί ως προτεραιότητα από την κυβέρνηση, λόγω της προσέγγισης της ΕΕΤΤ, οι υπερβολικές τιμές χονδρικής για τις υπηρεσίες αυτές εμποδίζουν την παροχή υπηρεσιών υπερ-υψηλών ταχυτήτων, τη συνδεσιμότητα και τις καινοτόμες υπηρεσίες

Over-the-Top σε πολλά ελληνικά νησιά

«Σε αντίθεση με την πρόσφατη τοποθέτηση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου στη Βουλή, σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γιώργου Νικητιάδη, όπου ανέφερε ότι το Υπουργείο ζητά από τους παρόχους να επιταχύνουν τις επενδύσεις για οπτική ίνα, το ρυθμιστικό πλαίσιο δεν ευνοεί τέτοιου είδους επενδύσεις.

Αντίθετα, δρα αποτρεπτικά, καθώς η πρόσφατη ανακοίνωση της Cosmote για έκπτωση σχεδόν 30% στις τιμές χονδρικής, την οποία παρουσίασε ο υπουργός ως παράγοντα μείωσης στις τιμές λιανικής, λειτουργεί ως αντικίνητρο για τους άλλους παρόχους σε επίπεδο επενδύσεών τους στην Ελλάδα. Ένα ακόμα παράδειγμα του γιατί η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει ακριβό internet υψηλών ταχυτήτων και θα συνεχίσει να υστερεί στον ψηφιακού μετασχηματισμό» αναφέρουν τα ίδια στελέχη της αγοράς.

Το ιστορικό

Στις παρατηρήσεις της σχετικά με την ανάλυση της ΕΕΤΤ για την αγορά των μισθωμένων γραμμών, ήδη από τον Δεκέμβριο του 2019, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέτρεψε την ΕΕΤΤ να αναπτύξει χωρίς καθυστέρηση το νέο μοντέλο τιμολόγησης για τον υπολογισμό των τιμών χονδρικών μισθωμένων γραμμών.

Έκτοτε, η ΕΕΤΤ καθόρισε "ενδιάμεσες" τιμές που πρέπει να πληρώσει η αγορά μέχρι να βγουν οι τελικές τιμές και οι οποίες είναι 9 φορές υψηλότερες από τις τιμές άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Τον Δεκέμβριο του 2021, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την ΕΕΤΤ να υιοθετήσει το νέο μοντέλο μέχρι τον Ιανουάριο του 2023. Ωστόσο, η ΕΕΤΤ ξεκίνησε τη Δημόσια Διαβούλευση για το μοντέλο και τις τελικές τιμές των μισθωμένων γραμμών μόλις τον Ιούλιο του 2023, και υπέβαλε την πρότασή της στην Επιτροπή στις αρχές του 2024, σχεδόν πέντε έτη από τότε που η ΕΕΤΤ ξεκίνησε την επανεξέταση της αγοράς.

Οι τελικές τιμές που προτείνει η ΕΕΤΤ εξακολουθούν να είναι σημαντικά υψηλότερες από τα διεθνή πρότυπα αναφοράς.

Το αίτημα διαφάνειας της Nova

Σε αίτημα διαφάνειας που υποβλήθηκε στην ΕΕΤΤ στις 28 Νοεμβρίου 2023 από τη Nova, ο πάροχος ήθελε να κατανοήσει σε ποια βάση αναπτύχθηκε το μοντέλο για τη ρύθμιση των τιμών αυτής της αγοράς αλλά και για άλλα αντίστοιχα μοντέλα, όπως το μοντέλο για τη ρύθμιση τιμών χονδρικής για συνδέσεις internet.

«Αποφασίσαμε να καταθέσουμε αίτημα διαφάνειας, γιατί πιστεύουμε ότι ο ορισμός των τιμών χονδρικής θα επηρεάσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Αυτό μπορεί να προσφερθεί μόνο όταν οι τιμές για το γρήγορο διαδίκτυο υπολογίζονται σε σωστή βάση. Εάν εφαρμόζεται λάθος βάση, η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει τεχνητά χαμηλή ζήτηση για υπερυψηλές ταχύτητες και να είναι τελευταία στην ΕΕ όσον αφορά την ψηφιοποίηση», τονίζουν στελέχη της NOVA.

Η Nova ζήτησε από την ΕΕΤΤ διαφάνεια σχετικά με τη διαδικασία επιλογής και αξιολόγησης του Πανεπιστημίου στα έργα που του έχουν ανατεθεί από την ΕΕΤΤ, στηριζόμενη στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, βάσει του οποίου «Κάθε ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα, ύστερα από γραπτή αίτησή του, να λαμβάνει γνώση των διοικητικών εγγράφων».

Η απάντηση της ΕΕΤΤ προς τη Nova στις 13 Μαρτίου 2024 ανέφερε ότι σύμφωνα με την ερμηνεία του νομικού πλαισίου από την ΕΕΤΤ, δεν τεκμηριώνεται το ενδιαφέρον της Nova για πρόσβαση σε δημόσια έγγραφα.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση EE για τις τιμές χονδρικής στο γρήγορο Internet"

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά… Άγριο ξύλο μεταξύ κοριτσιών μέσα σε αυλή σχολείου στα Χανιά – Δείτε το βίντεο

Τα κορίτσια δέρνονται, τα αγόρια παρακολουθούν… Μια κανονική αρένα έχει στηθεί μέσα σε αυλή σχολείου στα Χανιά.

Μετά τα δύο σοκαριστικά βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα το zarpanews.gr, ανοίγοντας για τα καλά την συζήτηση για το bullying και την νεανική παραβατικότητα, σήμερα έρχεται στο φως ένα νέο περιστατικό άγριο ξυλοδαρμού, αυτή τη φορά μέσα σε αυλή σχολείου!

Πρωταγωνίστριες δύο μαθήτριες, η μία εκ των οποίων φαίνεται να χτυπάει βάναυσα την άλλη ενώ οι συμμαθητές τους παρακολουθούν και καταγράφουν…

Το πρόσφατο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον ήδη μεγάλο προβληματισμό που υπάρχει στην κοινωνία για την βία μεταξύ ανηλίκων.

 

zarpanews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά… Άγριο ξύλο μεταξύ κοριτσιών μέσα σε αυλή σχολείου στα Χανιά – Δείτε το βίντεο"

Θεσσαλονίκη: Βίντεο από διάρρηξη σε κατάστημα ρούχων στον Εύοσμο και την καταδίωξη από φούρναρη

Η διάρρηξη στο κατάστημα ρούχων στον Εύοσμο στη Θεσσαλονίκη καταγράφεται από τις κάμερες. Αμέσως μετά αρχίζει η καταδίωξη του δράστη από φούρναρη, που αποτυπώνεται στο βίντεο ντοκουμέντο…

Η διάρρηξη στο κατάστημα ολοκληρώνεται και ένας φούρναρης αρχίζει να τρέχει πίσω από τον δράστη. Ο νεαρός θα καταφέρει να διαφύγει, αφού πρώτα ορισμένα από τα ρούχα που είχε βουτήξει, του έπεσαν στο δρόμο. Είχε προηγηθεί η εισβολή στο κατάστημα που βρίσκεται στον Εύοσμο στη Θεσσαλονίκη. Με τον διαρρήκτη να προσπαθεί να βουτήξει χρήματα από το ταμείο. Ο συναγερμός χτύπησε, ο ιδιοκτήτης έβλεπε τις εικόνες από το κινητό του τηλέφωνο, αλλά η αστυνομία έφτασε στην περιοχή, όταν ο κουκουλοφόρος είχε ήδη προλάβει να απομακρυνθεί.

Η διάρρηξη σε κατάστημα ρούχων στην περιοχή του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε τα ξημερώματα. Ο δράστης έσπασε τη τζαμαρία του καταστήματος από την πλαϊνή μεριά, μπήκε μέσα και προσπάθησε να πάρει χρήματα το ταμείο. Την ίδια ώρα, χτύπησε ο συναγερμός και ειδοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος στο κινητό του τηλέφωνο.

Έφτασε η Αστυνομία και ξεκίνησε τις έρευνες για τον εντοπισμό του. Ο διαρρήκτης έγινε αντιληπτός από έναν ιδιοκτήτη φούρνου που βρίσκεται απέναντι από το κατάστημα και προσπάθησε να τον σταματήσει, όμως εκείνος κατάφερε να διαφύγει.

Πάνω στον πανικό άφησε πίσω του διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ άρχισε να πετάει ρούχα στον δρόμο. Τελικά κατάφερε να απομακρυνθεί με τις έρευνες για τον εντοπισμό του, να συνεχίζονται. Δείτε στο βίντεο του newsit.gr, τα όσα κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας του καταστήματος ρούχων στον Εύοσμο

Το πρώτο φως της ημέρας βρήκε στο κατάστημα τον ιδιοκτήτη να κάνει τον απολογισμό της ζημιάς από τη διάρρηξη που σημειώθηκε λίγες ώρες νωρίτερα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Βίντεο από διάρρηξη σε κατάστημα ρούχων στον Εύοσμο και την καταδίωξη από φούρναρη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news