facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Έπαινοι από Ρωσία για την στάση της Τουρκίας

Σχόλιο που προκαλεί εντύπωση για τους S-400: Κανείς δεν μπορεί να φοβίσει την Τουρκία

Μετά από την έναρξη της μεταφοράς του αντιαεροπορικού και αντιπυραυλικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς S-400, σε σχόλιο που έκανε ο Κοροτσενκο-μέλος του λαϊκού συμβουλίου του υπουργείου Αμύνης της Ρωσίας, δήλωσε πως με αυτή την μεταφορά, φάνηκε πως η Τουρκία είναι μία απόλυτα ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα που δεν μπορεί κανείς να τη φοβίσει.
Ο Ιγκόρ Κοροτσενκο – μέλος του Λαϊκού Συμβουλίου του υπουργείου Αμύνης της Ρωσίας και αρχισυντάκτης του περιοδικού Natsionalnaya Oborona, τόνισε πως η Τουρκία κάτω από τις πιέσεις των δυτικών χωρών και των προσπαθειών τους να μην παραληφθούν οι S-400, απέδειξε πως είναι μία κυρίαρχη χώρα.

Ο Ερντογάν έδειξε πως δεν θα υποκύψει στις πιέσεις

Σύμφωνα με την είδηση από το Σπούτνικ, ο Ρώσος ειδικός δήλωσε :” ΗΠΑ, Αγγλία, ΝΑΤΟ και άλλες δομές άσκησαν πίεση στην Τουρκία για να χαλάσουν αυτή τη συμφωνία. αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδειξε πως δεν υποκύπτει στις πιέσεις. Η Τουρκία είναι μία απόλυτα ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα που δεν θα μπορέσει κανείς να την φοβίσει.
Σύμφωνα με τον Κοροτσενκο, ο Ερντογάν σε αυτή τη διαδικασία, έθεσε ως προτεραιότητα τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας και τα συμφέροντα του τουρκικού λαού.

“Η Τουρκία απέκτησε την απόλυτη κυριαρχία”
Ο Κοροτσενκο ανέφερε πως η Τουρκία εισήλθε στο κλαμπ των χωρών που έχουν το πλέον εξοπλισμένο, τεχνολογικά προηγμένο και με μεγάλη εμβέλεια, αντιπυραυλικό σύστημα S-400 και τόνισε ότι με αυτό η Τουρκία απέκτησε την απόλυτη κυριαρχία στο πεδίο της διασφάλισης της ασφάλειας στον εναέριο και διαστημικό της χώρο.

“Ο Ερντογάν πήρε το καλύτερο σύστημα στην αγορά”

Ο Κοροτσενκο εστίασε στο ότι οι S-400 έχουν δυνατότητα να καταστρέφουν κάθε είδους στόχο, μεταξύ αυτών πυραύλους cruise χαμηλής τροχιάς, αεροσκάφη πέμπτης γενιάς και στόχους που βρίσκονται στην στρατόσφαιρα και υπογράμμισε πως ο Ερντογάν, έδωσε προτεραιότητα στο να αγοράσει το καλύτερο σύστημα στην αγορά.

https://m.yeniakit.com.tr/haber/dikkat-ceken-s-400-yorumu-turkiyeyi-kimse-korkutamaz-839442.html

tourkikanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Έπαινοι από Ρωσία για την στάση της Τουρκίας"

Κωδικός: Ελευθερώστε τα Εξάρχεια

Η εξάρθρωση της παραβατικότητας στα Εξάρχεια είναι ένας από τους πρώτους στόχους της νέας ηγεσίας τον υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας τα ΝΕΑ.

Τόσο για λόγους αποκατάστασης της ηρεμίας στην πάλαι ποτέ μποέμ γειτονιά του αθηναϊκού κέντρου όσο και για λόγους συμβολισμών, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επείγεται να δείξει ότι στα Εξάρχεια, το συντομότερο, θα επιστρέψει η ηρεμία, θα επιβληθεί η τάξη και θα διώκεται η παραβατικότητα, ενώ ταυτόχρονα θα ενισχυθεί η προσπάθεια ενδυνάμωσης τον δημιουργικού και ανεκτικού προσώπου της γειτονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιχείρηση Εξάρχεια που ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει το υπουργείο θα έχει δύο κυρίαρχους στόχους, οι οποίοι θα εξειδικευτούν σε πολλές επιμέρους αστυνομικές δράσεις με πολλές κατευθύνσεις που θα υλοποιηθούν σταδιακά.

Οι στόχοι του υπουργείου για τα Εξάρχεια

1. Εξάλειψη της έννοιας άβατο στα Εξάρχεια

Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν χώροι όπου δεν μπορεί να πάει η Αστυνομία. Μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβριο του 2008, και τις ταραχές που ακολούθησαν, τα Εξάρχεια μετατράπηκαν σε χώρο υποδοχής ενός κινήματος που αυτοπροσδιορίστηκε ως αναρχικό. Ωστόσο, σύντομα, οι αναρχικοί, που είχαν τα δικά τους στέκια, είδαν πολλές ακόμα ομάδες να εισβάλλουν στην περιοχή, να καταλαμβάνουν χώρους (όπως το παλαιό βιβλιοπωλείο Βοξ, κάτω από τον ταυτισμένο με την ταυτότητα της γειτονιάς θερινό κινηματογράφο), παλιά αλλά και καινούργια σπίτια (ανάμεσά τους, και έναν χώρο της ΕΣΗΕΑ, στην οδό Ζαίμη, που προοριζόταν για πολιτιστικές χρήσεις), επιδιώκοντας να επιβάλουν την ταυτότητα στη γειτονιά.

Τμήμα αυτής της ταυτότητας ήταν η επιβολή κριτηρίων που αν δεν τα πληρούσες, τα Εξάρχεια σε απέβαλλαν (με βάση ένα τέτοιο κριτήριο είχε προπηλακιστεί η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου σε βιβλιοπαρουσίαση στην πλατεία, η οποία στη συνέχεια άφησε το σπίτι της στην πλατεία κι έφυγε για άλλες πολιτείες). Η βία, οι πυρπολήσεις τον Αστυνομικού Τμήματος της οδού Καλλιδρομίου, οι τακτικές συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, ακόμα και η χρήση Καλάσνικοφ κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, σε μία από αυτές τις συγκρούσεις, αποτελούν ένα ακόμα στοιχείο ταυτότητας των καταληψιών των Εξαρχείων.

Στο όνομα τον αναρχισμού και της επανάστασης, στην περιοχή αναπτύχθηκαν επίσης συμμορίες, μία από τις δραστηριότητες των οποίων ήταν η διακίνηση ναρκωτικών. Σε αυτό το πλαίσιο, στην περιοχή κυριάρχησαν το λούμπεν και η ασχήμια, ενώ οι συνεχείς συγκρούσεις με την Αστυνομία, οι βόμβες μολότοφ και τα δακρυγόνα έχουν μετατρέψει την περιοχή σε αβίωτο τόπο για τους μόνιμους κατοίκους. Η γειτνίαση των Εξαρχείων με το Πολυτεχνείο, που συχνά χρησιμοποιείται ως ορμητήριο συντεταγμένων δυνάμεων ο οποίες συγκρούονται, εθιμικά θαρρείς, με τα ΜΑΤ, συμβάλλει στη διάλυση της γειτονιάς -που εκτός των άλλων έχει παραδοθεί στην ασχήμια των γκράφιτι και των tags.

Τα τελευταία χρόνια, η Αστυνομία απλώς επέβλεπε από μακριά την περιοχή, χωρίς συνήθως τα αστυνομικά όργανα να παρεμβαίνουν ακόμα και όταν το ζητούσαν κάτοικοι ή επισκέπτες που έρχονταν αντιμέτωποι με τις απειλές. Το νέο δόγμα ζητεί ανατροπή αυτής της πρακτικής, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ από τα ΝΕΑ.

2. Καταπολέμηση της ανομίας στα Εξάρχεια

Υπό τους όρους πού περιγράφηκαν πιο πάνω, είναι εμφανές ότι τα Εξάρχεια (και η ευρύτερη περιοχή, αφού τελευταία συγκρούσεις με τα ΜΑΤ γίνονταν στην περιοχή τον Μουσείου και στην Πατησίων, ενώ η παραβατικότητα είχε φτάσει ως την Αχαρνών) ήταν μια γειτονιά όπου ανθούσε π ανομία. Συχνά, η ανομία καλυπτόταν πίσω από το πρόσχημα της αλληλεγγύης. Ένα παράδειγμα είναι η κατάληψη του ξενοδοχείου City Plaza, από το 2016, πού κατά τους καταληψίες φιλοξενούσε μετανάστες και εκκενώθηκε τις προάλλες, αφού είχε ορκιστεί η νέα κυβέρνηση. Η ιδιοκτήτρια τον ξενοδοχείου είχε αναγκαστεί να πληρώνει φόρους, ακόμα και τον ΕΝΦΙΑ, το διάστημα της κατάληψης, ενώ, όπως έγινε γνωστό, το ξενοδοχείο παρέμενε υπό κατάληψη παρά τις τρεις εισαγγελικές εντολές που είχαν δοθεί για την εκκένωσή του.

Για την αποκατάσταση της τάξης στα Εξάρχεια

Υλοποιώντας τις δύο προαναφερθείσες κατευθύνσεις, το υπουργείο ετοιμάζει μια σειρά από δράσεις, στόχος των οποίων είναι η βαθμιαία διασφάλιση της ομαλότητας στην περιοχή. Δυστυχώς, για να πάψουν τα Εξάρχεια να ανήκουν στις συμμορίες, κατά τον νέο σχεδιασμό κρίνονται απαραίτητα αστυνομικά μέτρα. Το επόμενο διάστημα, εντός του καλοκαιριού, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει και τις παρακάτω ενέργειες:

1.Είναι απαραίτητη η εμφανής παρουσία της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή καθώς και η ενίσχυση της αστυνόμευσης. Στα Εξάρχεια θα μπαίνουν συχνά κλούβες της Αστυνομίας, ενώ σύντομα θα περιπολούν αστυνομικοί της γειτονιάς, που πλέον θα έχουν δικαιοδοσίες παρέμβασης και όχι απλώς παρακολούθησης από μακριά των έκνομων συμπεριφορών. Η περιοχή θα επιτηρείται και περιμετρικά, ενώ συχνά θα εξαπολύονται επιχειρήσεις -αρετή, με στόχο την ανακάλυψη παραβατών του ποινικού κώδικα και την απαγγελία κατηγοριών εναντίον τους.

2. Διαχείριση των καταλήψεων. Στόχος του υπουργείου, κατ’ αρχάς, είναι να αποδοθούν χώροι που χρησιμοποιούνται δια της βίας από συγκεκριμένες ομάδες καταληψιών στους ιδιοκτήτες τους.

3. Αντιμετώπιση του Ρουβίκωνα. Είναι μία από τις άμεσες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, όχι μόνο για συμβολικούς λόγους. Ούτως ή άλλως, η περίοδος ανοχής της συγκεκριμένης ομάδας έχει λήξει. Και οι σχεδιασμοί κατατείνουν στην αντιμετώπιση της ακτιβιστικής δράσης του Ρουβίκωνα αλλά και στην ετοιμότητα για την πιθανότητα απρόβλεπτων καταστάσεων.

Εξάρχεια

4. Καταπολέμηση των ναρκωτικών και γενικότερα του λαθρεμπορίου στα Εξάρχεια

5. Διαχείριση των προσφύγων και των μεταναστών στην περιοχή. Αναμένεται επίσης η ψήφιση του νόμου με τον οποίο θα καταργείται το πανεπιστημιακό άσυλο όπως ισχύει σήμερα, προκειμένου να υλοποιηθεί σχέδιο εκκένωσης των πανεπιστημιακών χώρων από κάθε λογής καταληψίες. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται μπαχαλάκηδες, συχνά επισκέπτες από άλλες χώρες, στόχος των οποίων είναι να ζήσουν σε συνθηκη επαναστατικής σύγκρουσης με την Αστυνομία. Συγκαταλέγονται, όμως, και απλοί λαθρέμποροι που χρησιμοποιούν τα κτίρια των σχολών για να αποθηκεύουν το παράνομο εμπόρευμα. Παράλληλα, θα γίνει προσπάθεια να κερδηθεί η εμπιστοσύνη στην Αστυνομία ως αρωγό των κατοίκων της περιοχής. Προς τούτο σχεδιάζονται και τα εξής:

6. Εμπέδωση της ασφάλειας. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί με την εξάρθρωση του εγκλήματος και την εξουδετέρωση της ανομίας, αλλά και με πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στην ευρύτερη περιοχή, στις οποίες θα συμμετέχουν οι κάτοικοι.

7. Υποστήριξη των κατοίκων.

8. Ανάπλαση της περιοχής.

TA NEA
Διαβάστε Περισσότερα » "Κωδικός: Ελευθερώστε τα Εξάρχεια"

ΕΜΥ: Πού θα «χτυπήσει» από το βράδυ η νέα κακοκαιρία

Νεώτερο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για τις βραδινές ώρες του Σαββάτου έως και το απόγευμα της Κυριακής εξέδωσε η ΕΜΥ, με βάση τα επικαιροποιημένα προγνωστικά στοιχεία.

Σύμφωνα με αυτό, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από πρόσκαιρα ενισχυμένους ανέμους και πιθανόν χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο και πιθανόν τη δυτική Στερεά.

Επιπλέον, πολύ μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται από σήμερα τη νύχτα στον νομό Θεσσαλονίκης, τον Θερμαϊκό και τη Χαλκιδική κι από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στις Σποράδες, τα νότια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Aπό το μεσημέρι της Κυριακής και από τα βορειοδυτικά, βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων τέθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στο μεταξύ, με αφορμή το αναμενόμενο νέο κύμα κακοκαιρίας, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διαβεβαιώνει ότι έχει θέσει σε κατάσταση ετοιμότητας-επιφυλακής όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την περίπτωση αντιμετώπισης έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Επίσης, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Μεταξύ των οδηγιών που δίνονται είναι να βεβαιωθούν ότι δεν είναι φραγμένα τα λούκια και οι υδρορροές των σπιτιών τους, να αναβάλουν προγραμματισμένες και να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις, να προστατεύονται από τη χαλαζόπτωση, κ.α.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΜΥ: Πού θα «χτυπήσει» από το βράδυ η νέα κακοκαιρία"

Άρχισαν τα όργανα στον ΟΑΣΘ - Παραίτηση Παππά ζητά ο πρόεδρος των εργαζομένων

Την παραίτηση της διοίκησης του ΟΑΣΘ ζητεί με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το απόγευμα του Σαββάτου ο πρόεδρος των εργαζομένων Δημήτρης Τσερμενίδης λίγες μόλις μέρες μετά την μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου που κατέθεσε στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης για σαμποτάζ «εκ των έσω» ο πρόεδρος του Οργανισμού Στέλιος Παππάς.

«Το πρέπον και ηθικόν είναι να παραιτηθούν.. Χθες.... Γιατι απέτυχαν.....Κατέστρεψαν τον Οργανισμό... Την κοινωνία... Τους εργαζόμενους....Την καθημερινότητα των επιβατών Σε όλη την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας... Άντε γεια...... Μια κακοί παρένθεση στην πλάτη των Ελλήνων....», αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.

Τονίζει ότι ακόμη δεν έχει έρθει σε επικοινωνία με την νέα ηγεσία του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. «Περιμένουμε τις εξελίξεις τις επόμενες μέρες».

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Άρχισαν τα όργανα στον ΟΑΣΘ - Παραίτηση Παππά ζητά ο πρόεδρος των εργαζομένων"

Νέα απόφαση για διορθώσεις και απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ -Τι προβλέπει

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η νέα απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σχετικά με τη διαδικασία διορθώσεων και χορήγηση απαλλαγών από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

Με τη νέα απόφαση ορίζεται:

– το αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση των απαλλαγών ή εκπτώσεων από τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.)

– η διαδικασία χορήγησης των απαλλαγών ή εκπτώσεων των άρθρων 3 έως και 5 του ν. 4223/2013 , πλην της εφαρμογής της περίπτωσης ε της παραγράφου 2 της ενότητας Β του άρθρου 4 του ιδίου νόμου

– η διαδικασία χορήγησης των προβλεπόμενων από τις διατάξεις του άρθρου 7 του ν. 4223/2013 εκπτώσεων και εφαρμογής της περίπτωσης ε της παραγράφου 2 της ενότητας Β του άρθρου 4 του ιδίου νόμου

– διαδικασία διόρθωσης φορολογητέας αξίας ακινήτου

– άλλα ειδικά θέματα, ενώ επίσης επισυνάπτονται και τα νέα υποδείγματα για τη χορήγηση απαλλαγών ή εκπτώσεων, που υποβάλλονται στον αρμόδιο προϊστάμενο Δ.Ο.Υ

Μεταξύ άλλων η απόφαση αναφέρει τα εξής:

-Το αρμόδιο όργανο

Στην απόφαση αναφέρεται ότι το αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση των προβλεπόμενων από τις διατάξεις των άρθρων 3 έως και 5 του ν. 4223/2013 εκπτώσεων ή απαλλαγών, οι οποίες δεν χορηγήθηκαν με τη δήλωση ΕΝ.Φ.Ι.Α. – πράξη προσδιορισμού φόρου, πλην της εφαρμογής της περίπτωσης ε της παραγράφου 2 της ενότητας Β του άρθρου 4 του ιδίου νόμου, είναι ο προϊστάμενος Δ.Ο.Υ. της αρχικά εκδοθείσας δήλωσης ΕΝ.Φ.Ι.Α. -πράξης προσδιορισμού φόρου του οικείου έτους.

Αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση των προβλεπόμενων από τις διατάξεις του άρθρου 7 του ν. 4223/2013 εκπτώσεων, οι οποίες δεν χορηγήθηκαν με τη δήλωση ΕΝ.Φ.Ι.Α. – πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου, και την εφαρμογή της περίπτωσης ε της παραγράφου 2 της ενότητας Β του άρθρου 4 του ιδίου νόμου είναι ο αρμόδιος προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. φορολογίας εισοδήματος του οικείου έτους, στις περιπτώσεις που υποβάλλεται κοινή δήλωση από τους συζύγους, ή ο αρμόδιος προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. φορολογίας εισοδήματος του συζύγου, στις περιπτώσεις που υποβάλλεται χωριστή δήλωση από τους συζύγους.

-Η απαλλαγή

Για την απαλλαγή ακινήτων ή εμπραγμάτων σε αυτά δικαιωμάτων από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α.στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ακίνητο έχει υπαχθεί σε φόρο, ενώ απαλλάσσεται, απαιτείται η υποβολή αίτησης στον αρμόδιο προϊστάμενο Δ.Ο.Υ., σύμφωνα με το υπόδειγμα 1 (συνημμένο στην απόφαση), με συνυποβαλλόμενα τα κατά περίπτωση απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία πρέπει να ισχύουν την 1η Ιανουαρίου του έτους φορολογίας. Η αίτηση αυτή υποβάλλεται ανά αιτία χορήγησης της έκπτωσης ή απαλλαγής.

Εφόσον η αίτηση γίνει αποδεκτή εκδίδεται νέα δήλωση ΕΝ.Φ.I.A. – πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου, η οποία κοινοποιείται από τον αρμόδιο προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. κατά τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 4174/2013, όπως ισχύει, και αναρτάται ηλεκτρονικά στο λογαριασμό του φορολογουμένου στο ΟΠΣ Περιουσιολόγιο (www.aade.gr). Εφόσον η αίτηση δεν γίνεται αποδεκτή, εκδίδεται πράξη απόρριψης σύμφωνα με το υπόδειγμα 7 (συνημμένο στην απόφαση) και ενημερώνεται επί αποδείξει ο φορολογούμενος.

-Η χορήγηση των εκπτώσεων

Για τη χορήγηση των εκπτώσεων, που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 7 του ν. 4223/2013, και την εφαρμογή της περίπτωσης ε της παραγράφου 2 της ενότητας Β του άρθρου 4 του ιδίου νόμου απαιτείται η υποβολή αίτησης στον αρμόδιο προϊστάμενο Δ.Ο.Υ., σύμφωνα με τα υποδείγματα 2 ή 3 (συνημμένα στην απόφαση) κατά περίπτωση με συνυποβαλλόμενα, όπου απαιτείται, τα δικαιολογητικά, τα οποία πρέπει να ισχύουν κατά την 1η Ιανουαρίου του έτους φορολογίας. Η αίτηση αυτή υποβάλλεται ανά αιτία χορήγησης της έκπτωσης ή απαλλαγής.

Εφόσον η αίτηση γίνει αποδεκτή, εκδίδεται απόφαση του αρμόδιου προϊσταμένου Δ.Ο. Υ. σύμφωνα με τα υποδείγματα 4 ή 5 (συνημμένα στην απόφαση), κατά περίπτωση, και στη συνέχεια εκδίδεται νέα δήλωση ΕΝ.Φ.Ι.Α. – πράξη διοικητικού προσδιορισμού, η οποία κοινοποιείται από τον αρμόδιο προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. κατά τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 4174/2013, όπως ισχύει, και αναρτάται ηλεκτρονικά στο λογαριασμό του φορολογουμένου στο ΟΠΣ Περιουσιολόγιο στο TAXISnet.

-Διαδικασία διόρθωσης φορολογητέας αξίας ακινήτου

1. Σε περιπτώσεις αμφισβήτησης της φορολογητέας αξίας ακινήτων ή των εμπραγμάτων σε αυτά δικαιωμάτων, όπως έχει προσδιοριστεί στη δήλωση ΕΝ.Φ.Ι.Α. -πράξη προσδιορισμού φόρου, και εφόσον τα περιγραφικά στοιχεία του ακινήτου είναι ορθά, ο φορολογούμενος δύναται να υποβάλει στον αρμόδιο για τη δήλωση προϊστάμενο Δ.Ο. Υ. αίτηση σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα 6.

2. Εφόσον η αίτηση γίνει αποδεκτή, εκδίδεται νέα δήλωση ΕΝ.Φ.Ι.Α. – πράξη προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α., η οποία κοινοποιείται ηλεκτρονικά κατά τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 4174/2013 , όπως ισχύει, και αναρτάται στο λογαριασμό του φορολογουμένου στο ΟΠΣ Περιουσιολόγιο στο TAXISnet.

3. Εφόσον η αίτηση δεν γίνεται αποδεκτή, εκδίδεται πράξη απόρριψης σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα 7 και ενημερώνεται επί αποδείξει ο φορολογούμενος.

4. Στις περιπτώσεις στις οποίες η φορολογητέα αξία ακινήτων ή εμπραγμάτων σε αυτά δικαιωμάτων δεν είναι ορθή λόγω λάθους της βάσης δεδομένων του Υπουργείου Οικονομικών, ο αρμόδιος για τη δήλωση ΕΝ.Φ.Ι.Α. – πράξη προσδιορισμού φόρου προϊστάμενος Δ.Ο.Υ. ενημερώνει τη Διεύθυνση Εφαρμογής Φορολογίας Κεφαλαίου και Περιουσιολογίου, η οποία εγκρίνει τη διόρθωση της βάσης δεδομένων από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Α.Α.Δ.Ε. (Δ.ΗΛΕ.Δ.), ώστε να πραγματοποιηθεί στη συνέχεια ορθή εκκαθάριση του φόρου.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα απόφαση για διορθώσεις και απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ -Τι προβλέπει"

Σεισμός τώρα: 4,7 Ρίχτερ ταρακούνησαν Αμφιλοχία, Αγρίνιο και Μεσολόγγι!

Δεν είχαν αναφερθεί μέχρι τις 19:00 το απόγευμα τυχόν ζημιές από τον σεισμό μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε περίπου στις 18:10 και είχε ως επίκεντρο ορεινή περιοχή ανάμεσα στην Αμφιλοχία και το Αγρίνιο...

Τόσο ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, όσο και ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης, είπαν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή, ενώ σε επικοινωνία που είχαν με προέδρους τοπικών κοινοτήτων δεν τους ανέφεραν κάποιο πρόβλημα.

Πάντως, οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας από την Αμφιλοχία και το Αγρίνιο πραγματοποιούν περιπολίες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει προκληθεί κάποια ζημιά από τον σεισμό.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 28 χιλιόμετρα.

Επίσης, σύμφωνα και με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 43 χιλιόμετρα ανατολικά της Πρέβεζας.



Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου στην περιοχή. Το τηλεφωνικό κέντρο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου πήρε φωτιά, λίγα λεπτά μετά το χτύπημα του εγκέλαδου.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Σεισμός τώρα: 4,7 Ρίχτερ ταρακούνησαν Αμφιλοχία, Αγρίνιο και Μεσολόγγι!"

Τι λέει ο Ρουβίκωνας για τους σχεδιασμούς Χρυσοχοΐδη – ΥπΠΡΟΠΟ

Ενδιαφέρουσα η ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμός του στο facebook ο Γιώργος Καλαϊτζίδης. Κι αυτό γιατί το μέλος του «Ρουβίκωνα» δεν αναφέρει απλώς μόνο την αίσθησή του, ή την πολιτική εκτίμησή του για τους σχεδιασμούς της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ΠροΠο σε σχέση με την αναρχική συλλογικότητα, αλλά επικαλείται πληροφορίες που ήρθαν σε γνώση του.

Σύμφωνα μ’ αυτές, έχει εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο από τους ασφαλίτες και προγραμματίζεται να υλοποιηθεί τον Αύγουστο. Στόχος του είναι η εκκένωση του ΒΟΞ, μια κατασταλτική ενέργεια η οποία θα παρουσιαστεί σαν «επιχείρηση στο αρχηγείο του Ρουβίκωνα».

Η εποπτεία της επιχείρησης θα ανήκει φυσικά στον Μ. Χρυσοχοίδη, ενώ θα συνδράμει αποφασιστικά -λόγο εμπειρίας- ο αντιστράτηγος της Ελληνικής αστυνομίας Λευτέρης Οικονόμου. (Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για έναν πρώην αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος για ένα φεγγάρι υπήρξε και υπηρεσιακός υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ηταν το πρόσωπο που διαχειρίστηκε επικοινωνιακά τις υποθέσεις μετά την σύλληψη των φερομένων μελών της Ε.Ο 17 Νοέμβρη και του Επαναστατικού Αγώνα. Θεωρείται στενός φίλος του Χρυσοχοϊδη και ανακαλείται από την αποστρατεία που βρισκόταν από το 2012, να αναλάβει υπηρεσία στο γνώριμο για εκείνον περιβάλλον του Μεγάρου Κατεχάκη).

Και τώρα ας δούμε την ανάρτηση του Γ. Κ.

Υπάρχουν πληροφορίες πως η αστυνομία θα εκκενώσει το ΒΟΞ μέσα στον Αύγουστο.Περίπου στις 6 το πρωί (όπως τον Απρίλιο του 2012).

Μεγάλες δυνάμεις ΥΑΤ και ΥΜΕΤ και άτομα της ασφάλειας θα αποκλείσουν ένα μεγάλο κομμάτι του κέντρου και θα απαγορεύσουν την πρόσβαση στην πλατεία στον οποιοδήποτε. Αν έχει ήδη γίνει επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ φυσικά και θα συνδράμει με κεντρικό ρόλο στην επιχείρηση.

Οτι αντικείμενο βρεθεί μέσα στον χώρο του ΒΟΞ θα κατασχεθεί. Πολλά από τα αντικείμενα θα πάνε στην σήμανση για περαιτέρω έρευνα ενώ τα αλλά με ενοικιαζόμενα φορτηγά μεταφορικής εταιρείας θα πάνε πιθανότατα στις αποθήκες του ΙΚΑ.

Συνεργείο το οποίο έχει βρεθεί ήδη, θα σφραγίσει τον χώρο περιμετρικά με σίδερα.

Παράλληλα με όλα αυτά, άτομα της κρατικής ασφάλειας με συνδρομή αστυνομικών και από άλλες υπηρεσίες θα δημιουργήσουν έναν ασφυκτικό κλοιό παρακολούθησης στην πλειοψηφία των μελών του Ρουβίκωνα και ειδικότερα σε αυτούς που θεωρούν πως θα «ανταποδώσουν» άμεσα.

Η ηλεκτρονική παρακολούθηση κινητών φυσικά θα ενταθεί και ως παρακολούθηση συνομιλιών αλλά και σαν «στίγματα κίνησης».

Μετά τον σφράγισμα του χώρου άτομα της ασφάλειας (και του 5ου ΑΤ) θα εποπτεύουν το σημείο για να ειδοποιήσουν άμεσα αν αντιληφθούν κινήσεις ανακατάληψης. Εκει θα επιχειρήσει άμεσα και θα σπεύσει στο σημείο διμοιρία των ΥΑΤ η οποία θα βρίσκεται περιμετρικά των Εξαρχείων σε μόνιμη βάση. Θα εμπλακεί φυσικά και πολυάριθμη ομάδα δέλτα που θα στρατοπεδεύει Αραχώβης και Χ. Τρικούπη.

Όποιος επιχειρήσει ανακατάληψη θα προσαγάγεται και πιθανότατα θα φορτώνετε με 1-2 πλημμελήματα.

Ο Χρυσοχοΐδης θα εποπτεύει βήμα βήμα την όλη επιχείρηση την οποία θα προετοιμάσει στις λεπτομέρειες ο Λευτέρης Οικονόμου λόγω εμπειρίας.
Για αρκετό διάστημα μετά την εκκένωση θα υπάρχει στην Αθήνα αυξημένη εποπτεία στόχων υψηλού συμβολισμού για αποτροπή κινήσεων του Ρουβίκωνα ως απάντηση. Η όλη επιχείρηση θα επενδυθεί επικοινωνιακά με μεγάλη κάλυψη από τα μίντια ως «επιχείρηση στο αρχηγείο του Ρουβίκωνα».

Φυσικά ο σχεδιασμός απάντησης έχει αποφασιστεί από μεριάς μας. Δεν ξέρω αν επαρκεί.Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως θα προσπαθήσουμε να μην ετεροκαθοριστούμε από της κινήσεις της Κατεχάκη αλλά να ανακτήσουμε σε άμεσο χρόνο την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μια πρωτοβουλία που θα οδηγήσει στο δόγμα «κόστος πολλαπλάσιο του επιδιωκόμενου αποτελέσματος».

ΊΔΩΜΕΝ.

Υ.Γ. Όλα τα παραπάνω είναι προσωπικές εκτιμήσεις. Δεν θα εκπλαγώ αν επιχειρησιακά εφαρμοστεί κάτι πιο «ανορθόδοξο».

Υ.Γ 2. Οι αστυνομικές επιχειρήσεις θα είναι δυναμικές και με την συμμετοχή μεγάλου σε αριθμό αστυνομικού προσωπικού. Θα επιχειρηθεί ένα «σοκ και δέος» με αντικειμενικό σκοπό την ψυχική αποδιοργάνωση μας και έτσι και την πρακτική μας «παράλυση».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι λέει ο Ρουβίκωνας για τους σχεδιασμούς Χρυσοχοΐδη – ΥπΠΡΟΠΟ"

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Έκκληση σε ΕΕ και ΟΗΕ να στηρίξουν την πρόταση Ακιντζί για τα κοιτάσματα

Tο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας με γραπτή ανακοίνωσή του εξέφρασε την ικανοποίηση και στήριξή του στην πρόταση που κατέθεσε στα Ηνωμένα Έθνη η τουρκοκυπριακή πλευρά για συνεργασία με την ελληνοκυπριακή, στην έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων γύρω από την Κύπρο.

Στην ανακοίνωση, που αναφέρει ότι στην πρόταση προβλέπεται η ταυτόχρονη εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων από τουρκοκυπρίους και ελληνοκυπρίους ως ίσοι εταίροι που χαίρουν ίσων δικαιωμάτων, υποστηρίζονται μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Σε περίπτωση αποδοχής της αυτή η πρόταση θα εγκαινιάσει μια νέα περίοδο συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, θα συμβάλλει στην ειρήνη της περιοχής, την σταθερότητα και την ανάπτυξη της συνεργασίας και θα δημιουργήσει κατάλληλο έδαφος, για την επίλυση του Κυπριακού.

Για τον λόγο αυτό, κάνουμε έκκληση στα Ηνωμένα Έθνη, την ΕΕ και όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ειδικότερα δε στις εγγυήτριες χώρες, για να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία, να στηρίξουν την εν λόγω πρόταση και να παροτρύνουν τις δυο πλευρές στο νησί σε συνεργασία για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.»

Να σημειωθεί ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ επαναλαμβάνει ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη πλήρως να προστατεύσει τόσο τα δικαιώματά της στη δική της υφαλοκρηπίδα στην ανατολική Μεσόγειο όσο και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων επί των φυσικών πηγών του νησιού. «Μέχρι να τεθούν υπό εγγύηση τα δικαιώματα των Τ/Κ, θέλουμε για άλλη μια φορά να επιστήσουμε την προσοχή στη διεθνή κοινότητα, καθώς εμείς θα συνεχίσουμε την αποφασιστική στάση μας στο θέμα της προστασίας αυτών των δικαιωμάτων» τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Καταγραφη13_7

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκικό ΥΠΕΞ: Έκκληση σε ΕΕ και ΟΗΕ να στηρίξουν την πρόταση Ακιντζί για τα κοιτάσματα"

Ανακοίνωση από Χρυσή Αυγή για ανεξαρτητοποίηση του Γ.Λαγού

Ο Γιάννης Λαγός αποχώρησε με σαφείς αιχμές και πλέον η Χρυσή Αυγή απαντά και του ζητά να παραδώσει την έδρα του, αφού να σημειωθεί εδώ πως ο κ. Λαγός εξελέγη ευρωβουλευτής στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μεσογείων:

«Η Κεντρική Επιτροπή της Χρυσής Αυγής καταδικάζει κατηγορηματικά την δόλια και υστερόβουλη αποχώρηση του Λαγού. Καλεί τον αποχωρήσαντα Ευρωβουλευτή Λαγό να παραδώσει την έδρα στο Κόμμα.

Θυμίζουμε ότι όταν ανεξαρτητοποιήθηκε ο Ευρωβουλευτής Συναδινός, σε δημόσια ομιλία του ο Λαγός τον καλούσε να παραδώσει την έδρα γιατί ανήκει στην Χρυσή Αυγή. Όλοι γνωρίζουν ότι εκλέχτηκε με ψήφους Χρυσαυγιτών και με ένα ψηφοδέλτιο που έγραφε «Χρυσή Αυγή» και που ο ίδιος δήλωνε παντού ότι είναι «από Χρυσαυγίτες για Χρυσαυγίτες».

Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει τον υπέροχο Αγώνα της με όσους παραμένουν Πιστοί στα Ιδανικά της».

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακοίνωση από Χρυσή Αυγή για ανεξαρτητοποίηση του Γ.Λαγού"

Σε οκτώ χρόνια: 200 χιλιάδες Αλβανοί πήραν την ελληνική υπηκοότητα

Ο Έντα Γκέμι, ειδικός σε θέματα μετανάστευσης στα Τίρανα, σε παρουσίασή του στην τηλεόραση Κλαν, δήλωσε ότι από το 2011 έως το 2018, περίπου 200 χιλιάδες Αλβανοί μετανάστες έλαβαν την ελληνική υπηκοότητα.

Σύμφωνα με αυτόν, η ελληνική υπηκοότητα επιτρέπει τους Αλβανούς μετανάστες να μετακινηθούν πιο εύκολα στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως τα παιδιά των μεταναστών που εγκαταλείπουν την Ελλάδα για άλλες χώρες της Ένωσης.

«Έχουμε ένα άλλο μέρος μεταναστών, της πρώτης και δεύτερης γενιάς, οι οποίοι έχουν λάβει υπηκοότητα και σήμερα βρίσκονται κυρίως στο Λονδίνο και στις Βρυξέλλες. Από το 2011 έως το 2018, περίπου 200 χιλιάδες Αλβανοί έλαβαν ελληνική υπηκοότητα, γεγονός που διευκόλυνε την μετακίνησή τους στις χώρες της ΕΕ. Εκτιμάται ότι 35.000 Αλβανοί μετανάστες , από τη δεύτερη γενιά στην Ελλάδα, ζουν σήμερα κυρίως στο Λονδίνο και στις Βρυξέλλες», δήλωσε ο Γκέμι.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε οκτώ χρόνια: 200 χιλιάδες Αλβανοί πήραν την ελληνική υπηκοότητα"

Ανεξαρτητοποιείται ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός

Ανεξαρτητοποιείται από τον λαϊκό σύνδεσμο της Χρυσής Αυγής ο πολυσυζητημένος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός.

Σε επικοινωνία που είχε το newsbeast.gr μαζί του, μας δήλωσε τα εξής:

«Μετά από πολύ σκέψη και βάσει όλων όσων έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό, αποφάσισα να ανεξαρτητοποιηθώ από τη Χρυσή Αυγή, όχι γιατί υπάρχει κάποιο μίσος ή κάποια κόντρα με την ηγεσία και τη Χρυσή Αυγή, αλλά γιατί θεωρώ ότι κάνουμε λάθος πολιτικές κινήσεις, πράγματα τα οποία εγώ τουλάχιστον δεν συμφωνώ. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους πρώην συναγωνιστές μου, να πάνε όλα καλά. Η Χρυσή Αυγή δεν ήταν ούτε πρόκειται να υπάρξει μια εγκληματική οργάνωση. Ήμασταν πάντα άνθρωποι που μιλούσαμε για πατρίδα και για έθνος. Ίσως κάποια στιγμή να μας φόβισαν οι διώξεις, τα κυνηγητά και τα συναφή», σημειώνει ο μέχρι πρότινος ευρωβουλευτής με τη Χρυσή Αυγή και πλέον ανεξάρτητος, ο οποίος είναι ένας από τους κατηγορούμενους στη δίκη για τη Χρυσή Αυγή.

«Εγώ προσωπικά όμως δεν έχω φοβηθεί και δεν έχω σκοπό να σκύψω το κεφάλι σε αυτό το σύστημα το διεφθαρμένο που μας έχει κυνηγήσει. Θα συνεχίσω να κάνω τον αγώνα μου, με τον τρόπο που ήξερα και με τον τρόπο που με έχουν μάθει οι Έλληνες συμπολίτες μου», τονίζει ακόμη στη δήλωσή του.

Και συνεχίζει: «Θέλω να ευχαριστήσω, γιατί είναι η πρώτη φορά που μου δίνεται η δυνατότητα να ευχαριστήσω τις 130.000 συμπολιτών που με τίμησαν με την ψήφο τους στις τελευταίες ευρωεκλογές, και θέλω να υποσχεθώ ότι εγώ και οι υπόλοιποι συναγωνιστές μου οι οποίοι με ακολουθούν στον αγώνα τον οποίο θα κάνουμε, θα αγωνιστούμε για τιμή, για Ελλάδα, για ορθοδοξία. Δεν θα φοβηθούμε, δε θα υποκύψουμε, και δεν θα γονατίσουμε μπροστά σε οποιαδήποτε πίεση.

Ανακοινώνω ενδεικτικά κάποια από τα ονόματα τα οποία θα είναι μαζί: Ο συναγωνιστής μου Γιώργος Γερμενής που ήμασταν μαζί στην φυλακή, ο συναγωνιστής μου Νίκος Κούζουλος με τον οποίο ήμασταν μαζί επίσης στη φυλακή, ο συναγωνιστής μου Παναγιώτης Ηλιόπουλος με τον οποίο ήμασταν παρομοίως μαζί στη φυλακή, η κα Σωτηρία Βλάχου η οποία μας τίμησε όλο αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα, και είναι οι συναγωνιστές μου που έχουμε κάνει πάρα πολλά πράγματα σε όλη την επικράτεια, η Κόνι Κρυστάλλιδου, ο Ιάκωβος Γεωργακάκης, ο Γιάννης Ζωγράφος, ο Μάκης Τουμάσης, ο Γιώργος Λουκάκος, ο Χρήστος Αθανασάκος, ο Νίκος Κρέσπης, η Γεωργία Τσουρνακάκη, ο Θανάσης Μπεκρής και ο Λευτέρης Αλαντζάς. Αυτά είναι μερικά ενδεικτικά μόνο από κάποια από τα ονόματα. Συνεχίζουμε δυνατά για τη νίκη της πατρίδας και της ορθοδοξίας. Θα είμαστε πάντα δίπλα σας».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανεξαρτητοποιείται ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός"

Δίωξη στον Κρέτσο για τα... βοσκοτόπια του Καλογρίτσα

Δίωξη-σοκ στον Λευτέρη Κρέτσο για τις πλάτες στον... απένταρο καναλάρχη Ιωάννη Καλογρίτσα αποκαλύπτει η εφημερίδα «Μπαμ» της Κυριακής.

Η εφημερίδα μάλιστα φέρνει στο φως ολόκληρο το εισαγγελικό πόρισμα, για τον τρόπο που ο πρώην γενικός γραμματέας Ενημέρωσης έκανε τα «στραβά μάτια» στο σκάνδαλο με τον απένταρο «καναλάρχη» και την υπόθεση με τα...βοσκοτόπιαΠρόκειται για ένα πρώτου μεγέθους σκάνδαλο, το οποίο αποδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να ελέγξει και να χειραγωγήσει τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και να «στήσει» τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Διώξεις, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ασκούνται και σε πέντε μέλη της επιτροπής ελέγχου αδειών.

Παράλληλα, για ηθική αυτουργία κατηγορείται ο επιχειρηματίας, ενώ στο φως έρχονται απίστευτες λεπτομέρειες για το πώς επιχειρήθηκε να στηθεί το ΣΥΡΙΖΑ-Channel.

Βασικός κατηγορούμενος για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης είναι ο Λευτέρης Κρέτσος, στενός συνεργάτης, μέχρι πρότινος, του απελθόντος υπουργού Ψηφιακής Ποιλιτικής, Νίκου Παππά.

Η παραγγελία της δίωξης πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίοιυ 2019 από τον εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος ανέσυρε την δικογραφία από το αρχείο, όπου την είχε τοποθετήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Στο «διά ταύτα» του πορλισματός του, ο εισαγγελικός λειτουργός είναι... καταπέλτης. Όπως σημειώνει, ο Κρέτσος και τα κατηγορούμενα μέλη της επιτροπής έκαναν τα αδύντατα-δυνατά, «με αποκλειστικό σκοπό να ευνοήσουν την εταιρεία του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, μη ελέγχοντας καθόλου, ή πάντως όχι ουσιωδώς, τον τρόπο κτήσεως των περιουσιακών στοιχείων με τα οποία θα κατέβαλε το ποσό της προσφοράς του, ή λαμβάνοντας υπόψη έγγραφα και δικαιολογητικά, τα οποία με βάση την προκήρυξη δεν έπρεπε και δεν μπορούσαν να λάβουν υπόψη».

kretsos00
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δίωξη στον Κρέτσο για τα... βοσκοτόπια του Καλογρίτσα"

Υπόθεση Energa: Νέα δεδομένα μετά την παρέμβαση της Κομισιόν

H παρέμβαση της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Κομισιόν διαμορφώνει νέα δεδομένα στην υπόθεση της Energa.

Όπως είναι γνωστό επιβλήθηκαν πολυετείς καθείρξεις σε νομίμους εκπροσώπους, μετόχους και άλλους εμπλεκόμενους της προμηθεύτριας εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας με την επωνυμία ENERGA POWER, αφού κρίθηκαν σε πρώτο βαθμό δικαιοδοσίας ένοχοι του αδικήματος της υπεξαίρεσης σε βάρος των δημοσίων διαχειριστών και λειτουργών της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, τότε ΔΕΣΜΗΕ και νυν ΛΑΓΗΕ. Ειδικότερα, η εταιρεία ENERGA POWER θεωρήθηκε ότι, όταν προμήθευε – πουλούσε ηλεκτρική ενέργεια σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, λειτουργούσε ως άμεσος αντιπρόσωπος του ΔΕΣΜΗΕ-ΛΑΓΗΕ, δηλαδή ενεργούσε επ’ ονόματι και για λογαριασμό των άνω δημόσιων νομικών οντοτήτων και κατά συνέπεια δεν είχε την κυριότητα αλλά μόνον την κατοχή των χρημάτων που εισέπραττε από τους καταναλωτές σε εξόφληση των λογαριασμών της πωληθείσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ανωτέρω παραδοχή του Πρωτόδικου Δικαστηρίου ουσιαστικά αντιμετώπιζε τις προμηθεύτριες εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας ως υπαλλήλους ενός δημοσίου φορέα (ΔΕΣΜΗΕ-ΛΑΓΗΕ), με συνέπεια, όπως επισημαίνουν νομικοί, να παραβιάζεται – κατάφωρα- το ενωσιακό νομικό πλαίσιο περί απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω της Τεχνικής Διεύθυνσης για την Ενέργεια απέστειλε επιστολή (Ares (2018) 6516791-18/12/18, ΕΝΕR.Β.2/FE/PCC/JM (2018) 7184184) με την οποία επισημαίνει ότι: 1) ο ΛΑΓΗΕ είναι διαχειριστής της αγοράς 2) κατά κανένα τρόπο οι διαχειριστές της αγοράς δεν θεωρούνται προμηθευτές σύμφωνα με την οδηγία 2009/72. Οι διαχειριστές της αγοράς παρέχουν τον τόπο των συναλλαγών όπου οι συμμετέχοντες στην αγορά(παραγωγοί, προμηθευτές και έμποροι) μπορούν να πωλούν και να αγοράζουν την ηλεκτρική ενέργεια.

Με το προαναφερθέν έγγραφο της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ερμήνευσε αυθεντικά τους ενωσιακούς κανόνες δίκαιου, περιορίζοντας σαφέστατα και κατηγορηματικά τον ΛΑΓΗΕ στα θεσμικά του καθήκοντα, όπως είναι η παροχή του τόπου των συναλλαγών, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δικαίωμα συμμετοχής στην αγορά έχουν μόνο οι παραγωγοί, οι προμηθευτές και οι έμποροι και ότι – σε αντίθετη περίπτωση – καταστρατηγείται η ελεύθερη αγορά ενέργειας και επανερχόμεθα στα κρατικά μονοπώλια στην παραγωγή και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας. Κατά αυτόν τον τρόπο, η Γενική Διεύθυνση Ενέργειας κατέστησε σαφές ότι οι προμηθεύτριες εταιρείες δεν επιχειρούν ως άμεσοι αντιπρόσωποι ή εντολοδόχοι του ΛΑΓΗΕ αλλά ανεξάρτητα αναλαμβάνοντας το ρίσκο των επιλογών τους, ως προς τα κέρδη ή τις ζημίες.

Με αυτά τα ευρωπαϊκά δεδομένα έγκυροι νομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι η κατηγορία της υπεξαίρεσης είναι νομικά αβάσιμη και ανυπόστατη.

Άλλωστε, το νομικό σφάλμα της πρωτόδικης απόφασης αναγνωρίζεται ρητά από τη Γενική Διεύθυνση για την ενέργεια και με το έγγραφό της ENER/B2/MS/jm (2018) 2037090, όπου τονίζεται με έμφαση ότι: «αυτό που κατανοούμε είναι ότι το δικαστήριο αξιολόγησε τις συμβατικές σχέσεις μεταξύ των διαφόρων μερών από την άποψη του εθνικού αστικού δικαίου και όχι σύμφωνα με το ενωσιακό δίκαιο»

Η πρωτόδικη δικαστική απόφαση, καθώς και οι θεσμικές παλινωδίες στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα είχαν ως αποτέλεσμα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού να περιγράφουν την κατάσταση με μελανά χρώματα για τη χώρα μας. «Ο καυγάς για την ενέργεια στην Ελλάδα έχει βγει εκτός ελέγχου – η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ανοίξει τα αυτιά της» ήταν ο τίτλος σχετικού δημοσιεύματος του βρετανικού Independent.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Energa: Νέα δεδομένα μετά την παρέμβαση της Κομισιόν"

Ακιντζί: Πρόταση στον Αναστασιάδη για κοινή επιτροπή υδρογονανθράκων

Πρόταση στον Πρόεδρο Αναστασιάδη για σύσταση Κοινής Επιτροπής Υδρογονανθράκων, υπό την εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών, απέστειλε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, η πρόταση έχει κατατεθεί ενώπιον του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και της επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Συγκεκριμένα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης προτείνει όπως επιτροπή αυτή, η οποία θα αποτελείται από ίσο αριθμό Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, να είναι υπό την εποπτεία του ΟΗΕ, ενώ θα υπάρξει και συμμετοχή της ΕΕ ως παρατηρητή.

Η πρόταση, σύμφωνα με ανακοίνωση της λεγόμενης «προεδρίας», στάλθηκε σήμερα στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω του Επικεφαλής του Γραφείου του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ, Sergiy Illariono, με στόχο να μελετηθεί από την ελληνοκυπριακή πλευρά και να συζητηθεί αργότερα σε χωριστές συναντήσεις των δύο ηγετών με τα Ηνωμένα Έθνη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Yeniduzen, η πρόταση Άκιντζί έχει ως στόχο να μετατραπεί το φυσικό αέριο από πεδίο εντάσεων σε πεδίο συνεργασίας. Η πρόταση περιγράφει τη δομή, τους στόχους και τον τρόπο εργασίας της επιτροπής, όπως επίσης και πρόνοια για δημιουργία ενός ταμείου και τρόπους με τους οποίους οι δύο κοινότητες μπορούν να επωφεληθούν

Η Άγκυρα στηρίζει τη νέα πρόταση συνεργασίας επί των υδρογονανθράκων της Κύπρου που υπέβαλε ο Μουσταφά Ακιντζί, αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών. Στην ίδια ανακοίνωση απευθύνεται έκκληση προς τον ΟΗΕ, την ΕΕ και κυρίως τις εγγυήτριες δυνάμεις, να στηρίξουν την πρόταση και να ενθαρρύνουν τις δύο πλευρές για συνεργασία στο θέμα αυτό.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι έχει γίνει γνωστό ότι ο Μουσταφά Ακιντζί «υπέβαλε σήμερα στην ελληνοκυπριακη πλευρά μέσω του ΟΗΕ τη νέα περιεκτική πρόταση συνεργασίας που ετοίμασε η τουρκοκυπριακη πλευρά για την έρευνα και εκμετάλλευση των πηγών υδρογονανθράκων γύρω από την Κύπρο», προσθέτοντας ότι «αντικρίζουμε με ικανοποίηση αυτή την πρόταση συνεργασίας και την στηρίζουμε».

«Η πρόταση προβλέπει για το θέμα των υδρογονανθράκων επί των οποίων οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι έχουν ίσα δικαιώματα ως ίσοι συνέταιροι του νησιού, να συνεργαστούν και στο θέμα των εισοδημάτων και από αυτές τις πηγές να επωφεληθούν μαζί ταυτόχρονα», αναφέρει. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «στην περίπτωση που γίνει αποδεκτή αυτή η πρόταση, θα ξεκινήσει μια νέα περίοδος μεταξύ των δύο πλευρών, θα συμβάλει στην περιφερειακή ειρήνη, σταθερότητα και συνεργασία και θα δημιουργήσει το κατάλληλο έδαφος για τη λύση του Κυπριακού». «Γι αυτό το λόγο απευθύνουμε έκκληση σε όλες τις πλευρές, συμπεριλαμβανομένων του ΟΗΕ και της ΕΕ και ιδιαίτερα προς τις εγγυήτριες δυνάμεις να αξιολογήσουν αυτή την σημαντική ευκαιρία, να στηρίξουν την εν λόγω πρόταση συνεργασίας και να ενθαρρύνουν τις δύο πλευρές για τη συνεργασία στο θέμα των υδρογονανθράκων στο νησί», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών αναφέρει ακόμη ότι «η χώρα μας είναι αποφασισμένη πλήρως να προστατεύσει τόσο τα δικαιώματά της στη δική της υφαλοκρηπίδα στην ανατολική Μεσόγειο όσο και τα ίδια δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων επί των φυσικών πηγών του νησιού». «Σε αυτό το πλαίσιο, μέχρι να τεθούν υπό εγγύηση τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, θέλουμε για άλλη μια φορά να επιστήσουμε την προσοχή της διεθνούς κοινότητας αναφέροντας ότι θα συνεχίσουμε την αποφασιστική στάση αρχών μας στο θέμα της προστασίας αυτών των δικαιωμάτων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακιντζί: Πρόταση στον Αναστασιάδη για κοινή επιτροπή υδρογονανθράκων"

Προς αναγνώριση του Χουάν Γκουαϊδό και η Λευκωσία

Μετά την αναγνώριση του Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικού Προέδρου της Βενεζουέλας από την Ελλάδα, αναμένεται να ακολουθήσει και η Κύπρος. Όπως ανέφεραν στον «Π» καλά ενημερωμένες πηγές, η Λευκωσία τα επόμενα 24ωρα θα προχωρήσει σε επίσημη αναγνώριση του Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικού Προέδρου της χώρας της Λατινικής Αμερικής, με την προοπτική διενέργειας ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως η Λευκωσία εκ των πραγμάτων πρέπει να ακολουθήσει την πλειοψηφία των χωρών μελών της ΕΕ για προφανείς λόγους. Αρχικώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε εισηγηθεί την ταυτόχρονη αναγνώριση του Γκουαϊδό και από τις 28 χώρες μέλη. Ωστόσο υπήρξαν ενστάσεις από την Ελλάδα και την Ιταλία και έτσι προχώρησαν οι 24 χώρες μονομερώς. Οι μόνες χώρες που δεν είχαν ταυτιστεί με την πλειοψηφία ήταν η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ιταλία και η Σλοβακία.

Δένδιας – Χριστοδουλίδης

Το θέμα μεταξύ πολλών άλλων αναμένεται να συζητηθεί τη Δευτέρα στην πρώτη συνάντηση που θα έχουν στις Βρυξέλλες ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη. Στο επίκεντρο της συνάντησης θα είναι όμως το Κυπριακό σε όλες τις πτυχές του, καθώς ο κ. Δένδιας την Πέμπτη αναμένεται να συναντηθεί με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Μ. Πομπέο. Δεν θεωρείται τυχαίο ότι ο κ. Πομπέο κάλεσε τον κ. Δένδια στην παρούσα φάση καθώς οι ΗΠΑ δείχνουν όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και την Κύπρο, λόγω των τριβών με την Τουρκία για την υπόθεση των S-400.

politis
Διαβάστε Περισσότερα » "Προς αναγνώριση του Χουάν Γκουαϊδό και η Λευκωσία"

Καιρός: Συναγερμός για καταιγίδες σε έξι περιοχές τις επόμενες ώρες

Σήμα κινδύνου για έξι περιοχές που κατά τόπους θα επηρεαστούν από ισχυρές βροχές και καταιγίδες εξέπεμψε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος..

«Από το βράδυ εκπέμπω SOS για περιοχές της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, της Εύβοιας, των Σποράδων και του βορείου Αιγαίου με αρκετό νερό συνοδεία ενδεχομένως ισχυρών ανέμων» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Καλλιάνος.

«Από το βράδυ θα μπει ένα σύστημα με ισχυρές καταιγίδες και αρχικά θα επηρεαστεί το βόρειο Ιόνιο» εξήγησε ο μετεωρολόγος προσθέτοντας ότι αύριο θα επηρεαστούν κυρίως περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της βόρειας Αττικής».

Σύμφωνα με τον ίδιο ο καιρός θα κάνει ένα μικρό «διάλειμμα» τη Δευτέρα με «άνευ σημασίας βροχές» αλλά από την Τρίτη «έρχεται άλλο με βροχές και καταιγίδες σε όλη την ηπειρωτική χώρα».






Τι προβλέπει η ΕΜΥ

Σύμφωνα με την ΕΜΥ η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από το βράδυ του Σαββάτου κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανάλυση για το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε την Παρασκευή, η επιδείνωση θα προκληθεί από μια διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα που έρχεται από τα δυτικά.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν αρχικά θα είναι το Βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, και πιθανόν η δυτική Στερεά , ενώ από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία (κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική), στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, στις βόρειες Σποράδες καθώς και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Δείτε βίντεο με τις περιοχές στις οποίες αναμένονται βροχές τις επόμενες ώρες:




Ακολουθούν οι χάρτες με τη βροχή που αναμένεται να πέσει το επόμενο 24ωρο και το επόμενο 12ωρο

Ύψη 24ωρου υετού έως την Κυριακή 12:00 UTC 


xartis-emy-2


Ύψη 12ωρου υετού έως την Κυριακή 06:00 UTC 




xartis-emy-3

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Συναγερμός για καταιγίδες σε έξι περιοχές τις επόμενες ώρες"

Το σχέδιο «νόμος και τάξη» του Χρυσοχοΐδη για τα Εξάρχεια

Η εξάρθρωση της παραβατικότητας στα Εξάρχεια είναι ένας από τους κύριους στόχους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να θέλει σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ να δείξει, ότι στην πολύπαθη γειτονιά της Αθήνας θα επιστρέψει σύντομα η ηρεμία και θα επιβληθεί η τάξη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η «Επιχείρηση Εξάρχεια» έχει δυο κύριους στόχους, οι οποίοι θα εξειδικευθούν σε πολλές επιμέρους αστυνομικές δράσεις με πολλές κατευθύνσεις, που θα υλοποιηθούν σταδιακά. Πρώτον η εξάλειψη της έννοιας άβατο και δεύτερον η καταπολέμηση της ανομίας.

Υλοποιώντας τις προαναφερθείσες κατευθύνσεις, το υπουργείο ετοιμάζει μια σειρά από δράσεις, στόχος των οποίων είναι η βαθμιαία διασφάλιση της ομαλότητας στην περιοχή, ενώ για να πάψουν τα Εξάρχεια να ανήκουν στις συμμορίες, κατά τον νέο σχεδιασμό κρίνονται απαραίτητα αστυνομικά μέτρα.

Για τον λόγο αυτό το πλάνο εντός του καλοκαιριού περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εμφανή παρουσία της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και ενίσχυση της αστυνόμευσης. Στα Εξάρχεια θα μπαίνουν συχνά κλούβες της Αστυνομίας, ενώ σύντομα θα περιπολούν αστυνομικοί της γειτονιάς, που πλέον θα έχουν δικαιοδοσίες παρέμβασης.

Στο πλάνο των ενεργειών υπάρχει ακόμα η διαχείριση των καταλήψεων, η αντιμετώπιση του Ρουβίκωνα, η καταπολέμηση των ναρκωτικών και του λαθρεμπορίου, η διαχείριση των προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή αλλά και η υποστήριξη των κατοίκων και η ανάπλαση της περιοχής.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Το σχέδιο «νόμος και τάξη» του Χρυσοχοΐδη για τα Εξάρχεια"

ΚΕΕΛΠΝΟ: Επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου!

Με ανακοίνωσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει πως ήδη έχουν διαγνωστεί τα δύο πρώτα κρούσματα για το 2019 στην Ελλάδα.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστά προς τους πολίτες, μεταξύ άλλων, να χρησιμοποιούν εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά σώματος και περιβάλλοντος (σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης), σήτες, κουνουπιέρες, κλιματιστικά/ ανεμιστήρες, κατάλληλα (μακριά) ρούχα. Επίσης να μην αφήνουν στάσιμα νερά πουθενά στο σπίτι, μέσα και έξω από αυτό αλλά και στα χωράφια.
Αναλυτικά τα όσα αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ
«Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ενημερώνει ότι διαγνώσθηκαν στη χώρα μας τα πρώτα δύο εργαστηριακά επιβεβαιωμένα περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου για την περίοδο μετάδοσης 2019, το ένα στην Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Πιερίας (Δήμο Κατερίνης) και το άλλο στην Π.Ε. Ξάνθης (Δήμο Τοπείρου).
Κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους και ζώα καταγράφηκαν τα έτη 2010-2014 και 2017-2018, σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, σε όλες σχεδόν τις Περιφέρειες. Αυτό υποδηλώνει ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου έχει εγκατασταθεί στη χώρα μας, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ως εκ τούτου, θεωρούνταν πιθανή και αναμενόμενη η επανεμφάνιση περιστατικών στη χώρα μας και κατά την τρέχουσα περίοδο 2019, κατά την περίοδο κυκλοφορίας των κουνουπιών, τόσο σε γνωστές όσο και σε νέες περιοχές. Ο ΕΟΔΥ είχε ήδη ενημερώσει (τον Μάιο 2019) τους επαγγελματίες υγείας πανελλαδικά για την ανάγκη εγρήγορσής τους για την πρώιμη διάγνωση περιστατικών.
Υπενθυμίζουμε ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται κυρίως με το τσίμπημα μολυσμένων «κοινών» κουνουπιών. Τα κουνούπια μολύνονται όταν τσιμπούν μολυσμένα πτηνά (ορισμένα είδη κυρίως άγριων πτηνών), που αποτελούν τη βασική δεξαμενή του ιού στη φύση. Οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί θεωρείται ότι δε μεταδίδουν περαιτέρω τον ιό σε άλλα κουνούπια.
Στην πλειονότητα των περιπτώσεων τα άτομα που μολύνονται από τον ιό δεν αρρωσταίνουν καθόλου ή έχουν ήπια συμπτωματολογία, ενώ πολύ λίγα άτομα (λιγότερα από 1%) εμφανίζουν σοβαρή νόσο που προσβάλλει το νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα ή παράλυση). Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας (άνω των 50 ετών) κινδυνεύουν περισσότερο να αρρωστήσουν σοβαρά, καθώς και άτομα με ανοσοκαταστολή και χρόνια υποκείμενα νοσήματα.
Καθώς η επιδημιολογία του ιού καθορίζεται από πολλούς παράγοντες, οι περιοχές που (πιθανά) θα κυκλοφορήσει ο ιός δεν μπορούν να προβλεφθούν με ασφάλεια. Ως εκ τούτου, ο ΕΟΔΥ συνιστά να τηρείτε τα ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια, σε όλη την επικράτεια, καθόλη την περίοδο κυκλοφορίας των κουνουπιών. Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα πρέπει να παίρνουν τα μέτρα τους με ιδιαίτερη συνέπεια.
Οι οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ
Με στόχο την προφύλαξή σας από τα κουνούπια, ο ΕΟΔΥ συνιστά:
Χρησιμοποιείτε εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά σώματος και περιβάλλοντος (σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης), σήτες, κουνουπιέρες, κλιματιστικά/ ανεμιστήρες, κατάλληλα (μακριά) ρούχα.
Μην αφήνετε στάσιμα νερά πουθενά, μέσα και έξω από το σπίτι σας, στα μπαλκόνια, στην αυλή, στο χωράφι (έτσι, βοηθάτε ουσιαστικά τις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης στην καταπολέμηση των κουνουπιών). Αναποδογυρίστε, καλύψτε ή αδειάζετε τακτικά το νερό (τουλάχιστον κάθε εβδομάδα) από όλα τα αντικείμενα που μαζεύουν νερό. Καλύψτε με σήτα τους αγωγούς εξαερισμού των βόθρων.
Ο ΕΟΔΥ διενεργεί ενισχυμένη επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, διερευνά άμεσα τα περιστατικά, και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τις αρμόδιες εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές, με στόχο την έγκαιρη εφαρμογή στοχευμένων μέτρων απόκρισης και πρόληψης.
Περισσότερες πληροφορίες για τον ιό του Δυτικού Νείλου και για τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ  ενώ επίσης κάθε Πέμπτη αναρτάται σχετική επιδημιολογική έκθεση στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ».
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΕΕΛΠΝΟ: Επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου!"

Θεοδωρικάκος: Ξεκάθαρη η δέσμευσή μας να καταργήσουμε την απλή αναλογική

Την ξεκάθαρη δέσμευση της ΝΔ για κατάργηση της απλής αναλογικής, που οδηγεί σε ακυβερνησία, επανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Ο πρωθυπουργός έχει ήδη ανακοινώσει ότι ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει το πρώτο διάστημα της κυβερνητικής μας θητείας. Ο εκλογικός νόμος θα διασφαλίζει την αντιπροσωπευτικότητα και την κυβερνησιμότητα», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

«Βασικό του χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι θα δίνει στους Έλληνες του εξωτερικού το δικαίωμα να ψηφίζουν στη χώρα όπου κατοικούν», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, στόχος της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο είναι οι μέγιστες δυνατές συναινέσεις και συγκλίσεις.

Ο «Κλεισθένης» θα μεταρρυθμιστεί

Τις επόμενες ημέρες, ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος, θα καταλήξουν στις βέλτιστες λύσεις που θα επιτρέπουν τη λειτουργία των δήμων και των περιφερειών και την αντιμετώπιση των διαλυτικών προβλημάτων που προκάλεσε η εφαρμογή της απλής αναλογικής στους δήμους και τις περιφέρειες.

Κεντρικές ιδέες, ανέφερε, «είναι η διασφάλιση της πλειοψηφίας του εκάστοτε δημάρχου ή περιφερειάρχη τουλάχιστον στη σημαντική για την καθημερινή λειτουργία των ΟΤΑ οικονομική Επιτροπή, καθώς και η ενθάρρυνση των συμπράξεων δημοτικών παρατάξεων. Όλα αυτά σε ένα πλαίσιο ρυθμίσεων που πρέπει να είναι συμβατές με τη συνταγματική νομιμότητα».

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι ο «Κλεισθένης» θα μεταρρυθμιστεί και θα αποσαφηνιστούν πλήρως οι αρμοδιότητες μεταξύ κράτους και αυτοδιοίκησης και πρόσθεσε ότι επειδή περιλαμβάνει πολλές εξαιρετικά προβληματικές διατάξεις θα γίνει συνολικότερη ρύθμιση για την Αυτοδιοίκηση, που θα αποκαθιστά τις στρεβλώσεις.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοδωρικάκος: Ξεκάθαρη η δέσμευσή μας να καταργήσουμε την απλή αναλογική"

Λέσβος: Η αυτοψία του Μιχαλή Χρυσοχοϊδη στη Μόρια – Οι εικόνες που αντίκρισε [pics]

Στη Μυτιλήνη βρίσκεται από νωρίς το πρωί σήμερα ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, στις αρμοδιότητες του οποίου -όπως είναι γνωστό- έχει περιληφθεί και αυτή της μεταναστευτικής πολιτικής, με αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό τον Γιώργο Κουμουτσάκο.
Αμέσως μετά την άφιξή του, ο κ. Χρυσοχοϊδης επισκέφθηκε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέσβου, στη Μόρια και ακολούθως το Καρά Τεπέ.
Θα ακολουθήσει ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων στη διαχείριση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης. 
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Λέσβος: Η αυτοψία του Μιχαλή Χρυσοχοϊδη στη Μόρια – Οι εικόνες που αντίκρισε [pics]"

Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ δεν έχει χρήματα ούτε για να αγοράσει κολώνες!

«Η ΔΕΗ δεν έχει χρήματα ούτε για να αγοράσει κολώνες, είναι σε άσχημη κατάσταση δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί, κανείς δεν είναι τρελός να την πάρει» προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης.

Η ΔΕΗ τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, είχε 90 εκατ. ευρώ κέρδη το 2014 και τώρα έχει 900 εκατ. ευρώ ζημιές το χρόνο. «Ποιος θα πάρει τις ζημιές με το ‘’καλημέρα’’;» διερωτήθηκε.

«Παλεύουμε να μη μείνει η χώρα στο σκοτάδι, ήδη έχουν γίνει τοπικά μπλακ άουτ όπως στην Αθήνα και στο Λασίθι» σημείωσε ο υπουργός Ενέργειας. «Αν πέσει η ΔΕΗ, η μεγαλύτερη ελληνική επιχείρηση των Βαλκανίων, θα πέσει η χώρα» δήλωσε δε.

«Το σύστημα ηλεκτρικής ενεργείας είναι σε οριακή κατάσταση... Την Πέμπτη το πρωί έπαιρνα εγώ ο ίδιος τους μεγάλους παίκτες της αγοράς ηλεκτρικής ενεργείας και ζητούσα γεννήτριες, δεν υπήρχαν, έχουν πάει σχεδόν όλες σε Κρήτη, Ρόδο Σαντορίνη για να κρατηθούν (η ηλεκτροδότηση) τα νησιά δεν έχουν γίνει τόσα χρόνια οι συνδέσεις των νησιών με υπόγεια καλώδια ιδίως της Κρήτης» επισήμανε ο υπουργός.

«Οι στύλοι του ΔΕΔΔΗΕ, οι κολώνες, δεν είναι σε μεγάλη επάρκεια διότι η ΔΕΗ δεν έχει λεφτά για να δώσει στη θυγατρική της το ΔΕΔΔΗΕ να αγοράσει κολώνες, εκεί είμαστε» ανέφερε χαρακτηριστικά. Δε θέλουμε να αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ διευκρίνισε πάντως ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον υπουργό «μού ειπώθηκε ότι η ΔΕΗ είναι παγιδευμένη δεν μπορεί να ανεβάσει τα τιμολόγια γιατί θα χάσει πελάτες δεν είναι πια μόνη της – μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, δεν θα ήθελαν πολλοί πολιτικοί να είναι στη θέση μου».

Ο Κωστής Χατζηδάκης σχολίασε ότι έχουν γίνει σειρά από άστοχες επιλογές από την προηγούμενη κυβέρνηση, με βασική αυτή που έγινε το καλοκαίρι του ’15 όταν η τότε κυβέρνηση συμφώνησε με την τρόικα να πάει η ΔΕΗ από το 90% στο 50% της αγοράς σε πέντε χρόνια έναντι μηδενικού οικονομικού ανταλλάγματος. «Ο ορκωτός ελεγκτής Ernst & Young είπε ότι η ΔΕΗ είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, δεν το είπα εγώ» τόνισε.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ δεν έχει χρήματα ούτε για να αγοράσει κολώνες!"

Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου: Τέσσερα παράνομα καταφύγια σκύλων κατασκεύασαν οι νεοναζιστές

Γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο για τη δραστηριοποίηση των νεοναζιστών της ΧΑ στην κατασκευή (εξ ορισμού) παράνομων καταφυγίων σκύλων, υπό το μανδύα της… φιλοζωίας. Αναφερθήκαμε συγκεκριμένα σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα τους, στο οποίο καμάρωναν ότι πήραν μέρος στην κατασκευή καταφυγίου σκύλων στην Ανατολική Αττική. Εχοντας επικοινωνήσει με την ΤΟ Ανατολικής Αττικής της ΧΑ (έχει έδρα στην Αρτέμιδα, Αγίας Μαρίνας 10, στην Πλατεία Αγίας Μαρίνας), και συνομιλήσει με το μέλος της κεντρικής επιτροπής της ΧΑ Γ. Παπαγεωργίου, υποθέταμε ότι το παράνομο καταφύγιο βρίσκεται κάπου στην περιοχή του δήμου Αρτέμιδας-Σπάτων.
 
Ο Παπαγεωργίου αρνήθηκε να μας πει πού βρίσκεται το καταφύγιο, όμως με λίγο ψάξιμο το εντοπίσαμε. Και διαπιστώσαμε ότι τα καταφύγια σκύλων είναι τέσσερα (και όχι ένα) και βρίσκονται σε έκταση τεσσάρων στρεμμάτων εντός των ορίων του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, μισό χιλιόμετρο περίπου από τα όρια του Δήμου Αρτέμιδας-Σπάτων, όπου εδρεύει η μοναδική ΤΟ των νεοναζιστών στην Ανατολική Αττική.
 
Θυμίζουμε ότι στην κατασκευή αυτού του καταφυγίου συμμετείχαν, εκτός των άλλων, η Ζαρούλια, ο Παπαγεωργίου και ο γραμματέας της ΤΟ Ανατολικής Αττικής Π. Θεοδωρίδης. Επειδή τόσο ο Παπαγεωργίου όσο και οι άλλοι χρυσαυγίτες που πήραν μέρος στην κατασκευή αυτού του καταφυγίου γνωρίζουν ότι είναι παράνομο, ισχυρίστηκε κατά την επικοινωνία μας ότι δήθεν αυτό δεν είναι της ΧΑ αλλά κάποιου ιδιώτη (του οποίου το όνομα αρνήθηκε να μας δώσει). Και βέβαια, δικαιολόγησε την παράνομη κατασκευή με τον ισχυρισμό ότι ο δήμος δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του και γι’ αυτό ο ιδιωτικός τομέας πήρε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και οι… φιλόζωοι χρυσαυγίτες έσπευσαν να βοηθήσουν!
 
Αυτή είναι πάγια πρακτική του φίρερ και της ηγετικής ομάδας του νεοναζιστικού μορφώματος (το είπαμε και στον Παπαγεωργίου). Ισχυρίζονται ότι σπεύδουν προς βοήθεια τρίτων. Το ίδιο είχαν κάνει και όταν τρεις νεοναζιστές βουλευτές (Λαγός, Παναγιώταρος, Μίχος) επισκέφτηκαν μέσα στο κατακαλόκαιρο (8 Αυγούστου του 2013) τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος και δικαιολόγησαν την επίσκεψή τους με το επιχείρημα ότι τους ζητήθηκε να βοηθήσουν τους εργάτες-μέλη της ΧΑ να φτιάξουν το ρατσιστικό σωματείο «Αγιος Νικόλαος».
 
Επισκεφτήκαμε την περιοχή όπου οι χρυσαυγίτες έχτισαν τα τέσσερα παράνομα καταφύγια το απόγευμα της Κυριακής 7 Ιούλη. Μιλάμε για καταφύγια στα οποία έχουν συγκεντρώσει εκατοντάδες σκύλους. Αυτά απέχουν μόλις 2,4 χιλιόμετρα από τα γραφεία των χρυσαυγιτών στην Αρτέμιδα. Προφανώς επέλεξαν τη συγκεκριμένη περιοχή για να μπορούν να τα επισκέπτονται συχνά.
 
Πήραμε φωτογραφίες, τραβήξαμε βίντεο και σημειώσαμε τις συντεταγμένες τους (https://www.google.com/maps/place/38%C2%B000'08.4%22N+24%C2%B000'13.0%22E/@38.002344,24.003617,871m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x0:0x0!8m2!3d38.002344!4d24.003617). Την Τρίτη 9 Ιούλη, στείλαμε αναφορές στον προϊστάμενο του Δασαρχείου Πεντέλης και στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής (ΔΑΚΠ-ΠΑ), με τις οποίες ζητάμε από τον πρώτο να μας απαντήσει αν η έκταση των τεσσάρων στρεμμάτων όπου χτίστηκαν τα παράνομα καταφύγια είναι δάσος ή δασική και από τον δεύτερο πότε θα κάνει την αυτοψία και πότε θα εκδώσει την απόφαση-εισήγηση για το κλείσιμο αυτών των τεσσάρων παράνομων καταφυγίων. Εννοείται ότι θα συνεχίσουμε να επικοινωνούμε με τους συγκεκριμένους υπηρεσιακούς παράγοντες, για να πράξουν τα δέοντα χωρίς να χρονοτριβούν.
 
Πριν εντοπίσουμε τα τέσσερα παράνομα καταφύγια, είχαμε επικοινωνήσει με τον προϊστάμενο της ΔΑΚΠ-ΠΑ, του αναφέραμε ότι η ΧΑ έχει κατασκευάσει παράνομο καταφύγιο ζώων συντροφιάς στο δήμο Αρτέμιδας-Σπάτων και τον ρωτήσαμε αν έχει εντοπίσει την περιοχή που αυτό έχει κατασκευαστεί. Δυσφόρησε και επικαλέστηκε την έλλειψη προσωπικού και το φόρτο εργασίας ως αιτίες για τις οποίες δεν ήταν δυνατό να εντοπίσει το καταφύγιο. Ο ισχυρισμός του προϊστάμενου για έλλειψη προσωπικού και φόρτο εργασίας είναι αληθής, όμως αυτό δεν μπορεί να λειτουργεί ως άλλοθι, ούτε να δικαιολογήσει το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχουν εντοπίσει και κλείσει αυτά τα καταφύγια της ΧΑ, που λειτουργούν παράνομα για πάνω από 22 μήνες.
 
Ο εντοπισμός από μεριάς μας έγινε πολύ εύκολα και χωρίς να χρειαστεί να κινητοποιηθούν πολλά άτομα, γιατί έχουμε τη βούληση να κλείσουν τα παράνομα καταφύγια ζώων συντροφιάς, που έχουν γίνει μάστιγα, κέντρα συγκέντρωσης ζώων για να τα εμπορεύονται στο εξωτερικό, εμφανίζοντας την εμπορική πράξη ως υιοθεσία φιλόζωων από φιλόζωους. Επόμενο ήταν να ενοχληθεί ο προϊστάμενος, τόσο από τον γρήγορο εντοπισμό των παράνομων καταφυγίων όσο και από το αίτημά μας να γίνει γρήγορα η αυτοψία(πανεύκολο πλέον, αφού του δώσαμε τις συντεταγμένες) και να εκδοθεί εξίσου γρήγορα απ’ αυτόν η εισήγηση-απόφαση για το κλείσιμο των παράνομων καταφυγίων από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη της Περιφέρειας Αττικής. Αυτό το διαπιστώσαμε την περασμένη Πέμπτη, όταν επικοινωνήσαμε μαζί του και επικαλέστηκε,ότι βρίσκεται σε σύσκεψη και δεν μπορεί να μας μιλήσει!
 
Αυτή η συμπεριφορά του προϊσταμένου οφείλεται σε μια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τις κυβερνήσεις όλων των χρωμάτων (συμπεριλαμβανόμενης της ροζ του Τσίπρα) και τις δημοτικές αρχές που άφησαν τη γάγγραινα με τα ζώα συντροφιάς να απλωθεί, γιατί οι κυβερνήσεις δε θέλησαν να χρηματοδοτήσουν τα απαραίτητα προγράμματα για την προστασία των ζώων συντροφιάς και οι δήμαρχοι δεν έφτιαξαν τα απαραίτητα καταφύγια, μολονότι η κατασκευή τους ήταν και είναι δική τους αρμοδιότητα.
 
Σε δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το στέλεχος της ΧΑ την περασμένη Δευτέρα, μας είπε ότι οι χρυσαυγίτες δεν βοήθησαν να κατασκευαστούν μόνο αυτά τα τέσσερα καταφύγια στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, αλλά και άλλα τέσσερα στην Αττική! Δε γνωρίζουμε αν αυτός ο ισχυρισμός του είναι αληθής ή αν το είπε για να δημιουργήσει εντυπώσεις ότι τάχα οι χρυσαυγίτες είναι πραγματικά φιλόζωοι. Εκείνο που γνωρίζουμε είναι πως η Ζαρούλια, όσο ήταν βουλευτής, είχε ως σύμβουλο τη δικηγόρο Ελένη Αρβανίτη, μέλος του σωματείου «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας» και νομική σύμβουλό του. Σε κατάθεσή της σε υπόθεση αγωγής με εναγόμενη τη Ζαρούλια, η οποία συζητήθηκε στις 6 Οκτώβρη του 2016, η Αρβανίτη αποκάλυψε ότι πολλές από τις ερωτήσεις που κατέθεσε η Ζαρούλια για τα ζώα συντροφιάς στην Πάτρα τις έγραψε η ίδια (η Αρβανίτη), η οποία είναι και επιστημονική συνεργάτιδα της ΧΑ! Μπορούμε, λοιπόν, να υποθέσουμε ότι και ένα πακέτο Ερωτήσεων που είχε καταθέσει ο Παναγιώταρος γράφτηκαν από την Αρβανίτη (η οποία –θυμίζουμε- είναι και συνήγορος υπεράσπισης του πατέρα της Μ. Αρβανίτη, πρώην βουλευτή της ΧΑ, ο οποίος κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης).
 
Γνωρίζουμε, ακόμα, ότι η Αρβανίτη πρωτοστατεί στις καταγγελίες και μηνυτήριες αναφορές μελών του συλλόγου «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας» κατά κατοίκων της Πάτρας με την κατηγορία ότι κακοποιούν ζώα συντροφιάς. Καταγγελίες στις οποίες ανταποκρίνονται άμεσα οι αστυνομικές αρχές, εισπράττοντας τα δημόσια συγχαρητήρια της Αρβανίτη, την ίδια στιγμή που για τα παράνομα καταφύγια δεν έχουν κάνει ούτε μία σύλληψη.
 
Απ’ όλη αυτή τη δραστηριότητα της Ε. Αρβανίτη έχουμε κάθε δικαίωμα να υποθέσουμε ότι αυτή κινείται στο περιβάλλον της ΧΑ. Το γράφουμε έτσι, γιατί είναι γνωστό ότι η γραμμή του φίρερ, όπως αναπτύσσεται στη δίκη των νεοναζιστών, είναι ότι η ΧΑ έχει μόνο υποστηρικτές και όχι μέλη (είναι μια γραμμή για να αποποιηθεί ο φίρερ τις καταλυτικές ποινικές του ευθύνες).
 
Η Αρβανίτη, ως δικηγόρος, γνωρίζει πολύ καλά το νομικό πλαίσιο για τα ζώα συντροφιάς, τα καταφύγια, τη συγκέντρωση ζώων συντροφιάς κτλ. Δεν μπορεί, λοιπόν, ο Γ. Παπαγεωργίου στην Πάτρα, που εμφανίζεται ως ο ιδιοκτήτης του παράνομου καταφυγίου στο Γιαννισκάρι, να δηλώνει πως δε γνωρίζει ότι χρειάζεται άδεια για την κατασκευή καταφυγίου ζώων συντροφιάς. Το ίδιο ισχύει και για την πρώην βουλευτίνα και σύζυγο του φίρερ, Ε. Ζαρούλια, η οποία σε Ερωτήσεις της προπαγάνδιζε το έργο των Πατρινών, που αρχικά δρούσαν μέσω του κέντρου «Μέριμνα» και στη συνέχεια (από τον Οκτώβρη του 2016) μέσω του σωματείου «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας».
 
Η Ζαρούλια κατέθεσε στις 12-1-2016 την Ερώτηση 2286 στα υπουργεία Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, γράφοντας μεταξύ των άλλων: «Οι μόνοι που παράγουν πραγματικό έργο σ’ αυτό το δύσκολο τομέα, είναι μια ομάδα εθελοντών φιλόζωων που φροντίζουν –εξ’ ιδίων δυνάμεων- να υιοθετηθούν, να εμβολιαστούν, να στειρωθούν και να φιλοξενηθούν πλήθος ζώων». Τα έλεγε αυτά, ενώ γνώριζε ότι όλες αυτές οι δραστηριότητες πρέπει να γίνονται από τους δήμους και όχι από φιλοζωικά (με ή χωρίς εισαγωγικά) σωματεία. Γνώριζε ότι αυτή η δραστηριότητα των Πατρινών, στους οποίους κεντρικό ρόλο διαδραματίζει η Ε. Αρβανίτη, με τους δεδομένους δεσμούς με τη ΧΑ, δε συντηρείται με ίδιους πόρους και δε γίνεται με το αζημίωτο.
 
Αυτή η δραστηριότητα, με τα παράνομα καταφύγια ζώων συντροφιάς είναι δραστηριότητα της ίδιας της ΧΑ. Εκτός από τη Ζαρούλια και την Αρβανίτη, στις δραστηριότητες των οποίων αναφερθήκαμε ήδη, μέγας φιλόζωος μας προέκυψε και ο… Παναγιώταρος! Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι αυτός, στις αρχές Φλεβάρη του 2019, κατέθεσε 50 περίπου ερωτήσεις σε υπουργούς για να του απαντήσουν αν ισάριθμοι δήμοι της Αττικής έχουν κατασκευάσει καταφύγια ζώων συντροφιάς. Το κείμενο της κάθε Ερώτησης ήταν το ίδιο, απλά άλλαζε το όνομα του δήμου.
 
Οπως είδαμε οι χρυσαυγίτες κατασκεύασαν στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου τέσσερα παράνομα καταφύγια τον Σεπτέμβρη του 2017. Ο Παναγιώταρος κατέθεσε στα υπουργεία Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών την Ερώτηση 5415 στις 5-2-2019, με θέμα τη «διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου», ενώ γνώριζε ότι υπάρχουν τέσσερα παράνομα καταφύγια που οι ίδιοι κατασκεύασαν! Πρόκειται για πραγματική πρόκληση.
 
Ο Παναγιώταρος, σε αντίθεση με την Ζαρούλια, εμφανίζεται να γνωρίζει ότι οι δήμοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι να περισυλλέγουν και να διαχειρίζονται τα ζώα συντροφιάς και να ιδρύουν καταφύγια. Το κάνει αυτό για να δημιουργήσει μια δικαιολογητική βάση για τα παράνομα καταφύγια των χρυσαυγιτών. Ρωτούσε αν ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου λειτουργεί δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων, από πότε λειτουργεί αυτό, πόσα ζώα μπορεί να φροντίσει και πόσους κτηνιάτρους απασχολεί. Τη συνέχεια την αντιλαμβανόμαστε: αφού ο δήμος δε φτιάχνει καταφύγιο, θα το αναλάβει η… ιδιωτική πρωτοβουλία (δηλαδή η ΧΑ).
 
Υποβάλλοντας μαζικά ερωτήσεις για το αν οι δήμοι έχουν δημιουργήσει καταφύγια, ο Παναγιώταρος επιβεβαίωσε ότι η ΧΑ έχει κατασκευάσει και άλλα παράνομα καταφύγια στην Αττική. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνη την περίοδο οι νεοναζιστές και ο φίρερ τους είχαν απώλεια εσόδων, λόγω της κατάργησης της κρατικής χρηματοδότησης. Τι πιο λογικό από το να επιδιώξουν να ισοφαρίσουν με άλλους τρόπους αυτή την απώλεια;
 

Μεγάλη μπίζνα

 
Παράνομα καταφύγια ζώων συντροφιάς δεν κατασκευάζουν μόνο μέλη και στελέχη του νεοναζιστικού μορφώματος. Κατασκευάζουν ακόμα και μέλη σοβαρών –υποτίθεται- φιλοζωικών οργανώσεων. Οπως γράψαμε αναλυτικά στο προηγούμενο φύλλο μας, επικαλούμενοι και επίσημα κοινοτικά κείμενα, τα παράνομα καταφύγια χρησιμοποιούνται ως χώροι συγκέντρωσης χιλιάδων ζώων συντροφιάς, τα οποία εξάγονται ανεξέλεγκτα στο εξωτερικό. Με το πρόσχημα της υιοθεσίας από φιλοζωϊκούς συλλόγους του εξωτερικού καλύπτεται η εμπορία των ζώων συντροφιάς.
 
Αυτές οι οργανώσεις εδώ και χρόνια πίεζαν για να χαλαρώσει τόσο το σύστημα ίδρυσης καταφυγίων ζώων συντροφιάς όσο και η διαδικασία των υιοθεσιών από κατοίκους εξωτερικού. Ιδιαίτερα οι κατ’ επάγγελμα φιλόζωοι έδωσαν μεγάλο βάρος στο να χαλαρώσει το σύστημα των υιοθεσιών. Στις 2 Φλεβάρη του 2012 δημοσιεύτηκε ο νόμος 4039 «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό». Σχετικά με την υιοθεσία ζώων συντροφιάς από κατοίκους του εξωτερικού, στην παράγραφο 8 του άρθρου 9 προβλεπόταν: «Στην περίπτωση υιοθεσίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς από ενδιαφερόμενο νέο ιδιοκτήτη, που δεν είναι μόνιμος κάτοικος της Ελλάδας, η υιοθεσία πραγματοποιείται με την απευθείας παράδοσή τους στους ενδιαφερόμενους νέους ιδιοκτήτες».
 
Ο κάτοικος εξωτερικού, λοιπόν, που θέλει να υιοθετήσει ένα ζώο συντροφιάς, πρέπει να έλθει αυτοπροσώπως στην Ελλάδα για να το παραλάβει. Αυτή την ασφαλιστική δικλίδα, που δεν επέτρεπε στους κατ’ επάγγελμα φιλόζωους να εμπορεύονται ζώα συντροφιάς, μέσω της δήθεν υιοθεσίας από κατοίκους του εξωτερικού, βάλθηκαν να την υπονομεύσουν οι οργανώσεις που προαναφέραμε, ασκώντας πιέσεις στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σ’ αυτή την πίεση ενέδωσε ο πρώην υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος τροποποίησε τη διάταξη για τις υιοθεσίες από κατοίκους του εξωτερικού. Με την τροποποίηση άνοιξε διάπλατα τις πόρτες για το εμπόριο σκύλων υπό το πρόσχημα της υιοθεσίας. Η τροποποίηση έγινε με την παράγραφο 6Α του άρθρου 44 του νόμου 4384/2016 και προβλέπει:
 
 «8. Στην περίπτωση υιοθεσίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς από ενδιαφερόμενο νέο ιδιοκτήτη, φυσικό πρόσωπο ή φιλοζωικό σωματείο, που δεν είναι μόνιμος κάτοικος της Ελλάδας ή δεν έχει την έδρα του στην Ελλάδα, η υιοθεσία πραγματοποιείται με την παράδοσή τους στον ενδιαφερόμενο νέο ιδιοκτήτη ή σε νόμιμο εκπρόσωπό του ή πληρεξούσιό του και η πληρεξουσιότητα αποδεικνύεται εγγράφως με βέβαιη χρονολογία, υπό την προϋπόθεση ότι τα ζώα έχουν στειρωθεί, σημανθεί και καταγραφεί στη διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση δεδομένων με τα πλήρη στοιχεία του προσωρινού κατόχου τους και τα πλήρη στοιχεία του νέου ιδιοκτήτη, τα οποία προκύπτουν από επίσημο αποδεικτικό έγγραφο».
 
Από την αυτοπρόσωπη παρουσία του κατοίκου εξωτερικού περάσαμε στον νόμιμο εκπρόσωπο ή πληρεξούσιο φιλοζωικού σωματείου, ώστε να νομιμοποιηθεί η μαζική αγοραπωλησία ζώων συντροφιάς, σκύλων κυρίως.
 
Ο Ι. Τσιρώνης, επιχείρησε να επαναφέρει την προηγούμενη διάταξη (παράγραφος 8 του άρθρου 9 του νόμου 4039/2012), εισάγοντάς τη σε νομοσχέδιό του: «Στην περίπτωση υιοθεσίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου από ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη φυσικό πρόσωπο που δεν είναι μόνιμος κάτοικος της Ελλάδας πραγματοποιείται με την αυτοπρόσωπη παρουσία του και μόνο. Το ζώο παραδίνεται μετά την υπογραφή της Δήλωσης Υιοθεσίας από τον ιδιοκτήτη και τον υπεύθυνο του Δήμου, εφόσον πληρούνται και εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 7 του παρόντος άρθρου».
 
Δεν εισήγαγε, λοιπόν, κάτι καινούργιο ο Τσιρώνης. Απλά επανέφερε την αρχική διάταξη, που εμπόδιζε την αγοραπωλησία μέσω της υιοθεσίας. Οι κατ’ επάγγελμα φιλόζωοι ανέβηκαν στα κάγκελα και ο Αποστόλου απέσυρε το νομοσχέδιο Τσιρώνη! Ομως οι κατ’ επάγγελμα φιλόζωοι δεν αρκέστηκαν στην απόσυρση του νομοσχεδίου Τσιρώνη. Συνέχισαν να πιέζουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και το Μαξίμου, προκειμένου να ξηλωθούν και οι διατάξεις του άρθρου 9 του νόμου 4039/2012 που επέτρεπαν την ίδρυση καταφυγίων μόνο από τους δήμους!
 
Υπήρξε πολύ παρασκήνιο που δεν είδε το φως της δημοσιότητας. Απ’ αυτό το παρασκήνιο διαμορφώθηκαν δύο νέα νομοσχέδια. Στα χέρια μας έχει πέσει το νομοσχέδιο που διαμορφώθηκε από συμβούλους της πρώην υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ο. Τελιγιορίδου. Στο επόμενο άρθρο αυτής της έρευνας θα το «ξετινάξουμε», με σκοπό να το ακυρώσουμε και να μην τολμήσει ο Βορίδης να το επαναφέρει για να ψηφιστεί στη Βουλή. Να μπει επιτέλους τέλος στην αγοραπωλησία ζώων συντροφιάς με το πρόσχημα της υιοθεσίας από κατοίκους του εξωτερικού.


eksegersi
Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου: Τέσσερα παράνομα καταφύγια σκύλων κατασκεύασαν οι νεοναζιστές"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news