facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

ΕΛΑΣ: Νέα τηλεφωνική γραμμή 10410 για την προστασία των ζώων

Κοινωνικό μήνυμα στέλνει η Ελληνική Αστυνομία μέσω βίντεο για την νέα τηλεφωνική γραμμή, τον πενταψήφιο αριθμό 10410, όπου μπορούν να καλούν οι πολίτες και να καταγγέλλουν τυχόν κακοποιήσεις ζώων.

Πρωταγωνιστής του βίντεο είναι ο ηθοποιός Γιάννης Ζουγανέλης που προτρέπει τους πολίτες να καλέσουν το 10410 σε περίπτωση που αντιληφθούν οποιαδήποτε κακοποίηση ζώου.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛΑΣ: Νέα τηλεφωνική γραμμή 10410 για την προστασία των ζώων"

Εργαζόμενοι Θριασίου νοσοκομείου: Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος – Κάλυψη των κενών θέσεων

Eπιστολή προς τους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας, καθώς και τους Διοικητές Δ.ΥΠ.Α, 2ης ΥΠΕ και ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ, έστειλε το σωματείο εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο, ζητώντας «να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος (επικουρικός, ΣΟΧ, μέσω Δ.ΥΠ.Α. – ΟΑΕΔ, μέσω ΕΟΔΥ στις δημόσιες μονάδες και υπηρεσίες υγείας. Να παραταθούν άμεσα οι συμβάσεις τους και με νομοθετική ρύθμιση να μονιμοποιηθούν με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα».

Επίσης τονίζουν πως: «Χιλιάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας και αναπληρώνουν ένα σημαντικό μέρος των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Οι συνάδελφοι αυτοί έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και τυχόν απόλυση τους – εκτός από το πρόβλημα επιβίωσης που θα δημιουργήσει στους ίδιους και τις οικογένειες τους – θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των μονάδων υγείας και πρόνοιας, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη περίοδο».
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι 30 επικουρικοί γιατροί που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στην Αιμοδοσία, την Ψυχιατρική, Παιδιατρική, Ορθοπαιδική, Νευρολογική, ΩΡΛ, Ουρολογική, Μαιευτική/Γυναικολογική, Χειρουργική, Πλαστική Χειρουργική και Νευροχειρουργική κλινικές, το Βιοχημικό – Μικροβιολογικό ργαστήριο, το Ακτινοδιαγνωστικό, Γαστρεντερολογικό και Αγγειοχειρουργικό τμήματα.

Αντίστοιχα, οι υπόλοιποι 189 (συμπεριλαμβανομένων των «τριμηνιτών») επικουρικοί εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, οι 3 ειδικευόμενες νοσηλευτριες, οι 43 εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι 51 εργαζόμενοι μέσω προγραμμάτων του ΕΟΔΥ και της Δ.ΥΠ.Α Καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στις υπόλοιπες υπηρεσίες και τμήματα του νοσοκομείου.
Στα Κέντρα Υγείας Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μεγάρων κρίσιμες ανάγκες καλύπτουν οι 34 επικουρικοί και μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ εργαζόμενοι που οι συμβάσεις τους λήγουν τους επόμενους μήνες».

Το σύνολο των αιτημάτων των εργαζομένων, όπως διατυπώνεται στην ανακοίνωσή τους, είναι: «Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω Δ.Υ.ΠΑ – ΟΑΕΔ και ΕΟΔΥ, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου)
Να ανακληθούν οι αναθέσεις των υπηρεσιών καθαριότητας, εστίασης και φύλαξης σε εργολαβικές εταιρείες.
Να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας και να ενισχυθούν το ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας Aσπροπύργου, Ελευσίνας και Μεγάρων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με επείγουσες διαδικασίες.
Να αναμορφωθούν οι οργανισμοί του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της περιοχής για να ανταποκρίνονται σε σύγχρονες ανάγκες».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εργαζόμενοι Θριασίου νοσοκομείου: Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος – Κάλυψη των κενών θέσεων"

Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ: Η Τουρκία δεν θα πάρει τα F-16 όσο έχει θέσεις ενάντια στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ

Ο γιος του Μπομπ Μενέντεζ, Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ, σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ ανέφερε πως η Τουρκία δεν θα αποκτήσει τα F-16 από τις ΗΠΑ, επειδή μέχρι στιγμής έχει θέσεις τόσο ενάντια στην Ελλάδα, όσο και απέναντι στην Ουάσιγκτον.

«Η Τουρκία το τελευταίο διάστημα έχει υιοθετήσει θέσεις που είναι αντίθετες με τα συμφέροντα της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Επομένως, όσο συνεχίζει να ενεργεί με αυτόν τον τρόπο, δεν βλέπω τον λόγο να υποστηρίξουμε τις προσπάθειές της να αποκτήσει πρόσβαση στο F-16. Αυτό ισχύει τώρα. Ελπίζω ότι η Τουρκία θα κινηθεί προς μια πολύ καλύτερη κατεύθυνση, αλλά μέχρι να το κάνει δεν βλέπω κανένα λόγο να την υποστηρίξω στις προσπάθειές της να προμηθευτεί τα F-16», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, φάνηκε να είναι ιδιαίτερα ενημερωμένος για τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας. Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας, λέγοντας πως οι ΗΠΑ πρέπει να θέσουν ορισμένα όρια. Όπως σημείωσε, «η Τουρκία συνεχίζει να είναι ένας δύσκολος παράγοντας στην περιοχή και μια δύναμη αποσταθεροποίησης. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση και να διασφαλίζουμε ότι έχουμε τοποθετήσει τα κατάλληλα ‘προστατευτικά κιγκλιδώματα’ στην Τουρκία και την κυβέρνησή της, ώστε να γίνει ένας καλύτερος σύμμαχος και καλύτερος γείτονας με την Ελλάδα και την Κύπρο».

Τέλος, ο Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ μίλησε και για το Κυπριακό, τονίζοντας ότι η επίλυσή του αποτελεί βασική αποστολή των ΗΠΑ. Όπως εξήγησε, «ο τρόπος που εξοικειωθήκαμε με το Κυπριακό ήταν από ανθρώπους που έπρεπε να εγκαταλείψουν τις κατεχόμενες περιοχές του νησιού κατά τη διάρκεια της εισβολής. Όπως οι Κουβανοί παππούδες μου, έπρεπε να μετακομίσουν και να ξαναρχίσουν τη ζωή τους εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και ενώ είναι ιδιαίτερα πετυχημένοι άνθρωποι και σημαντικοί παράγοντες στην κοινότητά μας, στο τέλος της ημέρας, πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την επανένωση της Κύπρου, στην οποία οι άνθρωποι αυτοί θα μπορέσουν να επιστρέψουν στο κατεχόμενο τμήμα του νησιού υπό τον έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτός είναι, λοιπόν, ο μακροπρόθεσμος στόχος. Οι προσπάθειες συνεχίζονται για να φτάσουμε εκεί. Αλλά αυτή είναι η σημαντική αποστολή που έχουμε ως σύμμαχος της Κύπρου και της Ελλάδας».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ: Η Τουρκία δεν θα πάρει τα F-16 όσο έχει θέσεις ενάντια στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ"

Πατέρας Αντώνιος στην ΕΡΤ: Είναι όλα ανυπόστατα ψεύδη – Οι συγκρούσεις αφορούν παραβατικές συμπεριφορές

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην «Κιβωτό του Κόσμου» μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμούς παιδιών. Ο πατέρας Αντώνιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για ανυπόστατα ψεύδη, ενώ η πρεσβυτέρα, πρόεδρος του Οργανισμού, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα παιδιά που προχώρησαν σε καταγγελίες να είναι υποκινούμενα.

Είμαστε λυπημένοι και στενοχωρημένοι για όλο αυτό το μεγάλο κύμα καταγγελιών. Έχουμε κάνει την έρευνά μας και όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη. Είμαι θυμωμένος και αγανακτισμένος. Έχω ακούσει να λένε ότι αναγκάζαμε παιδιά σε σκληρή εργασία, όταν μιλάμε για επαφή των παιδιών με τη γη και τα ζώα, στο πλαίσιο θεραπευτικών παιδαγωγικών προγραμμάτων σε αγροκτήματα. Ακούσαμε ότι τα παιδιά είναι έγκλειστα και ότι δεν έχουν επαφές με τους γύρω τους, ενώ τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο“.

Σε ερώτηση για το εάν πηγαίνει το μυαλό του σε κάποιο πρόσωπο που να έχει σχέση με τις καταγγελίες απάντησε αρνητικά, τονίζοντας ότι “δεν γνωρίζουμε τίποτα. Όσα γνωρίζουμε είναι από δημοσιεύματα. Έχουμε πέσει από τα σύννεφα. Υπάρχουν πολλά πρόσωπα που εξυπηρετούν τα παιδιά“.

“Ξαφνικά ένα έργο 25 ετών κατηγορείται από τον καθένα χωρίς αποδείξεις και έλεγχο” τόνισε και ζήτησε σεβασμό, καθώς στην “Κιβωτό του Κόσμου” ζουν πολλά παιδιά.

Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα δύσκολα παιδιά που έρχονται σε μας” σημείωσε ο πατέρας Αντώνιος. “Μιλούν πολλοί για πράγματα που δεν γνωρίζουν, ενώ εμείς έχουμε εμπειρία” πρόσθεσε.

Σε ερώτηση γιατί τα παιδιά δεν μίλησαν στον ίδιο αλλά στις Αρχές, απάντησε ότι έχει πολύ καλή σχέση με όλα τα παιδιά. “Πολλές φορές μπορεί να συγκρουστούμε με παιδιά, για να τα βοηθήσουμε, να υψώσουμε ανάστημα σε πράγματα που δεν αρμόζουν. Πολλές φορές είμαι ο κυματοθραύστης” είπε ο πατέρας Αντώνης εξηγώντας ότι “δεν θα επιτρέψουμε παραβατικές συμπεριφορές που έχουν δει από βιώματά τους. Προσπαθούμε με αγάπη, στοργή και καλοσύνη να τα κρατήσουμε. Αυτό είναι μια πολύ επίπονη διαδικασία, που κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε” δήλωσε.

Σε ερώτηση αν έχει κάνει κάποιο λάθος απάντησε: “Έχω δώσει τη ζωή μου. Δεν ξέρω εάν αυτό είναι λάθος. Έχω δώσει ότι έχω και δεν έχω. Δεν έχουμε κάνει ποτέ διακοπές για να είμαι πάντα πάνω από αυτά τα παιδιά” πρόσθεσε.

Η πρεσβυτέρα από πλευράς της τόνισε ότι πιστεύει ότι υπάρχουν συμφέροντα πίσω από τις καταγγελίες και ότι τα παιδιά που μίλησαν στις Αρχές μπορεί να είναι υποκινούμενα. “Βάλλεται ένας ολόκληρος οργανισμός. Έχουμε δουλέψει 25 χρόνια με παιδιά και έχουμε δεχθεί ελέγχους από παντού” είπε. Εκτίμησε δε ότι κάποια παιδιά εκδικούνται λόγω του ότι δεν τους επετράπη η παραβατική συμπεριφορά στην “Κιβωτό”. “Προσπαθούμε να σταματήσουμε κάποια παιδιά που έχουν πάρει τον κατήφορο” είπε επίσης.

Αν η αγάπη μας και το ενδιαφέρον μας “πληρώνεται” με καταγγελίες, δεν το καταλαβαίνω” πρόσθεσε. “Πως μπορούμε να απολογηθούμε για κάτι που δεν έχει αποδειχθεί” ρωτά η πρεσβυτέρα τονίζοντας ότι όλη αυτή η ιστορία τους έχουν προκαλέσει μεγάλο κακό.

Να μην υπάρξει άλλος άνθρωπος να βρεθεί σε αυτή τη θέση” ευχήθηκε ο πατέρας Αντώνιος.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πατέρας Αντώνιος στην ΕΡΤ: Είναι όλα ανυπόστατα ψεύδη – Οι συγκρούσεις αφορούν παραβατικές συμπεριφορές"

Δίκη για τις τηλεοπτικές άδειες - Παππάς: Η δίωξή μου είναι πολιτική

«Ως υπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, συνέβαλα ώστε να μπει για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο» απαντά με δήλωσή του ο βουλευτής και πρώην υπουργός, Νίκος Παππάς, με αφορμή την εκκίνηση της δίκης περί ευθύνης υπουργών.

«Η στάση μου συνεπώς δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική» τονίζει ο κ. Παππάς, χαρακτηρίζοντας τη δίωξή του ως «πολιτική» και κάνει λόγο για «εργαλειοποίηση» της Δικαιοσύνης.

Αναλυτικά, η δήλωση:

Καμία δίωξη δεν μπορεί να κρύψει ότι εφαρμόσαμε το Σύνταγμα και διασφαλίσαμε τα συμφέροντα του Δημοσίου

Με τη δίκη που άρχισε σήμερα ο κύριος Μητσοτάκης προσβάλλει βάναυσα, με πρωτοβουλία και ευθύνη του, τη Δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα.

Ο βασικός υπεύθυνος του θεσμικού ξεπεσμού της πατρίδας μας εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη.

Σεβόμενος σε κάθε περίπτωση την ανεξαρτησία της, δεν θα συμβάλω σε αυτήν την εργαλειοποίηση.

Η δίωξή μου είναι πολιτική.

Η στάση μου συνεπώς δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική.

Ως υπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, συνέβαλα ώστε να μπει για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, να εφαρμοστεί το Σύνταγμα, να μπει τέρμα στην ασυδοσία και για πρώτη φορά να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου.

Αυτή την αλήθεια καμία δίωξη δεν μπορεί να την κρύψει.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δίκη για τις τηλεοπτικές άδειες - Παππάς: Η δίωξή μου είναι πολιτική"

Θρίλερ στην Κηφισιά: Κουκουλοφόροι εισέβαλαν σπίτι του αντιδημάρχου – Τον χτύπησαν και τον λήστεψαν μετά από ομηρία

Τον απόλυτο τρόμο έζησε ο αντιδήμαρχος Κηφισιάς και τα δύο αδέλφια του, που έπεσαν θύματα ληστείας από τρεις κουκουλοφόρους που, με κατσαβίδι και αιχμηρή μεταλλική λάμα, εισέβαλαν στη μονοκατοικία τους, τους ξυλοκόπησαν και τους ανάγκασαν με απειλές να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο.

Τελικά τα θύματα αναγκάστηκαν φοβούμενα για τη ζωή τους να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο και οι ληστές άρπαξαν από το εσωτερικό του χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας 200.000 ευρώ.

Οι δύο από τους κακοποιούς εισέβαλαν κατευθείαν στο υπνοδωμάτιο του αντιδημάρχου, έπεσαν πάνω του και άρχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι με γροθιές και κλωτσιές, ώσπου κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν. Την ίδια ώρα, ο τρίτος ληστής, έπιανε όμηρο τον δεύτερο αδελφό, ο οποίος βρισκόταν στο υπνοδωμάτιο του και στη συνέχεια άρχισαν να ψάχνουν για τον τρίτο αδελφό στους χώρους της μονοκατοικίας.

Τον βρήκαν, τον μετέφεραν εκεί όπου κρατούσαν τους άλλους δύο και τους οδήγησαν και τους τρεις σε ένα δωμάτιο.

Οι ληστές, που φορούσαν κουκούλες, ιατρικές μάσκες, ήταν μαυροντυμένοι και φορούσαν επίσης γάντια στα χέρια για να μην αφήσουν αποτυπώματα, τους ρώτησαν «που είναι το χρηματοκιβώτιο». Τα θύματα απάντησαν αρχικά ότι έχουν 1.000 ευρώ, ωστόσο οι διαρρήκτες είπαν ότι ξέρουν πως υπάρχει το χρηματοκιβώτιο και ποιος εκ των τριών το έχει. Έτσι τα θύματα αναγκάστηκαν να τους υποδείξουν το σημείο που ήταν κρυμμένο το χρηματοκιβώτιο, με τους δράστες μόλις πήραν τη λεία τους να γίνονται καπνός.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Θρίλερ στην Κηφισιά: Κουκουλοφόροι εισέβαλαν σπίτι του αντιδημάρχου – Τον χτύπησαν και τον λήστεψαν μετά από ομηρία"

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα στο Ελληνικό – Υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος

Τα έργα του Ελληνικού επισκέφθηκε νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να ενημερωθεί από τον διευθύνοντα σύμβουλο της LAMDA Development, Οδυσσέα Αθανασίου και στελέχη της εταιρείας για την πρόοδο των εργασιών.

Αρχικά, ο κ. Γεωργιάδης επισκέφθηκε τα έργα υπογειοποίησης της λεωφόρου Ποσειδώνος, μήκους 1,3 χιλιομέτρων, εκ των οποίων έχουν ήδη σκαφθεί τα 2/3 και οι εργασίες βρίσκονται μπροστά από το χρονοδιάγραμμα, όπως ανέφερε ο κ. Αθανασίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της LAMDA έκανε ειδική αναφορά στο γεγονός ότι το Ελληνικό είναι έργο φιλικό στο περιβάλλον τονίζοντας ότι ανακυκλώνονται και χρησιμοποιούνται το 90% των υλικών του παλαιού αεροδρομίου. «Παλιά το Ελληνικό ήταν τσιμέντο σε ποσοστό 70-75% και τώρα θα γίνει πράσινο σε ποσοστό 70%», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε: «Έχουμε έρθει σήμερα εδώ για να κάνουμε αυτοψία στα έργα στο Ελληνικό και την πρόοδό τους, πρώτον διότι εάν ο κόσμος δεν δει την εικόνα με το σκάψιμο δεν πιστεύει ότι έχει ξεκινήσει το έργο καθώς όσοι ήταν από την αρχή ενάντιοι στο έργο λένε ότι δήθεν δεν έχει σκαφτεί τίποτα – -τα βλέπετε με τα μάτια σας. Και δεύτερον διότι θέλω να επιβραβεύσω την εταιρεία LAMDA Development, η οποία όχι μόνο κινείται εντός χρονοδιαγράμματος αλλά προηγείται του χρονοδιαγράμματος, κάτι το οποίο μας δίνει πολύ μεγάλη χαρά.

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης επισκέφθηκε το κτίριο για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, το οποίο, όπως σημείωσε ο κ. Αθανασίου, «είναι το πρώτο και το πιο εμβληματικό κτίριο του Ελληνικού» (στην ουσία πρόκειται για τέσσερα κτίρια) και θα ολοκληρωθεί σε χρόνο ρεκόρ, έως το φθινόπωρο του 2023.

«Πρόκειται για κάτι πολύ εντυπωσιακό. Πριν από λίγους μήνες παραστάθηκα ως εκπρόσωπος του κυρίου Πρωθυπουργού και μίλησα στην αναγγελία της κατασκευής αυτού του κτιρίου, το οποίο θα στεγάσει όλα τα σωματεία των ατόμων με αναπηρία που ήταν προηγουμένως στο Ελληνικό και τα οποία ανησυχούσαν τι θα απογίνουν όταν γίνει η μεγάλη επένδυση. Τότε ο κ. Λάτσης αποφάσισε να κάνει δωρεά στα σωματεία αυτό το κτίριο, που είναι στην πραγματικότητα ένα complex τεσσάρων κτιρίων, για να στεγαστούν όλα τα σωματεία που πριν στεγαζόντουσαν σε κοντέινερ διάσπαρτα στο Ελληνικό. Λίγους μήνες μετά τα βλέπετε με τα μάτια σας: τα κτίρια έχουν θεμελιωθεί, κατασκευάζονται οι όροφο και θα είναι έτοιμα σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης. 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα στο Ελληνικό – Υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος"

Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την αναγνώριση της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τις προκλήσεις σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρει η Yeni Safak, ο Ερντογάν είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον ηγέτη του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, τον οποίο διαβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την αναγνώριση της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου"». Ο Τούρκος πρόεδρος μάλιστα δήλωσε, ότι η «οικογενειακή φωτογραφία» (σ.σ. των τουρκογενών κρατών) ολοκληρώθηκε, με το ψευδοκράτος να γίνεται μέλος παρατηρητής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών.

Συνέχισε δε, δηλώνοντας χαρακτηριστικά στον Τατάρ, ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μαζί, σύμφωνα με «το ιστορικό κάλεσμα» που έκανε ο ίδιος στη διεθνή κοινότητα, στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, για την αναγνώριση της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την αναγνώριση της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου»"

Γερμανία: Για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας καταδικάστηκε έφεδρος αξιωματικός

Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και εννέα μηνών με αναστολή για διενέργεια κατασκοπείας για λογαριασμό της Ρωσίας καταδικάστηκε στο Ντίσελντορφ ένας έφεδρος αξιωματικός.

Ο 65χρονος έφεδρος αξιωματικός του γερμανικού στρατού (Bundeswehr) Ραλφ.Γ. (Ralph G.) κάτοικος της πόλης Έρκρατ, κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο του Ντίσελντορφ, για διαβίβαση εγγράφων και πληροφοριών στη ρωσική στρατιωτική μυστική υπηρεσία στο διάστημα μεταξύ 2014 και 2020.

Στις επαφές του με ακολούθους της ρωσικής πρεσβείας, οι οποίοι ανήκαν στην στρατιωτική μυστική υπηρεσία GRU, ο έφεδρος αξιωματικός μετέφερε πληροφορίες για τη γερμανική οικονομία, ιδίως για τις συνέπειες των κυρώσεων που επιβλήθηκαν το 2014 μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, καθώς και για τον αμφιλεγόμενο αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2.

«Παρείχε επίσης δημοσιεύσεις σχετικά με την πολιτική ασφάλειας και άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών και των δυτικών συμμάχων τους», συνοψίζει το δικαστήριο στην απόφασή του, αναφέροντας ότι «οι επαφές έλαβαν χώρα εν μέρει αυτοπροσώπως ή μέσω τηλεφώνου, αλλά κυρίως μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου».

Το κίνητρο του κατηγορούμενου ήταν, μεταξύ άλλων, η φιλορωσική του στάση και η επιθυμία του να γίνει ελκυστικός στα ανώτατα κλιμάκια του ρωσικού στρατού και να ενισχύσει τη φήμη του ως «ειδικού σε θέματα ασφάλειας», ανέφερε το δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος παραδέχθηκε την ενοχή του, δεν χρηματίστηκε, αλλά «χάρη στις επαφές του, ελάμβανε προσκλήσεις για εκδηλώσεις που διοργάνωνε η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο και για το ετήσιο συνέδριο ασφαλείας στη Μόσχα», αναφέρει το δικαστήριο στην απόφαση του.

Η εισαγγελία ζήτησε να καταδικαστεί ο Ραλφ.Γ. σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή και να του επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο 25.000 ευρώ. Ο δικηγόρος του επέμενε ότι ο πελάτης του πρέπει να αθωωθεί, ισχυριζόμενος ότι οι πληροφορίες που διαβίβαζε δεν ήταν μυστικές και υπήρχαν σε ανοιχτές πηγές. Η ανάκριση από την πλευρά της υπενθύμισε ότι ο Ραλφ.Γ. διαβίβασε στις ρωσικές στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες, πληροφορίες από την λεγόμενη «Λευκή Βίβλο» του υπουργείου Άμυνας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας πριν ακόμη δουν το φως της δημοσιότητας. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι έστελνε έγγραφα στον στρατιωτικό ακόλουθο της ρωσικής πρεσβείας.

Τα τελευταία χρόνια αρκετές υποθέσεις κατασκοπείας έχουν διαταράξει τις σχέσεις Μόσχας- Βερολίνου.

Στα τέλη Οκτωβρίου, η γερμανική δικαιοσύνη καταδίκασε έναν πρώην υπάλληλο εταιρείας κυβερνοασφάλειας σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή, επειδή διαβίβασε δεδομένα σχετικά με το γερμανικό κοινοβούλιο στη Ρωσία.

Τον Απρίλιο, δικαστήριο καταδίκασε επίσης έναν Ρώσο επιστήμονα σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή, επειδή διενεργούσε κατασκοπεία σε σχέση με το ευρωπαϊκό διαστημικό πρόγραμμα Ariane για λογαριασμό της Μόσχας.

Ακόμη και πριν από τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, οι ισχυρισμοί για κατασκοπεία στον κυβερνοχώρο έχουν φέρει αντιμέτωπες τη Γερμανία και τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, η Ρωσία κατηγορείται για μια ευρείας κλίμακας επίθεση χάκερ το 2015 στους υπολογιστές της γερμανικής βουλής και του γραφείου της τότε καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, καθώς και του ΝΑΤΟ και του γαλλόφωνου τηλεοπτικού καναλιού TV5 Monde.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία: Για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας καταδικάστηκε έφεδρος αξιωματικός"

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης χημικών προϊόντων για τη νόθευση καυσίμων σε πρατήρια (video)

Εξαρθρώθηκε από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας κύκλωμα διακίνησης χημικών προϊόντων για τη νόθευση καυσίμων σε πρατήρια της Αττικής.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 4 μέλη του κυκλώματος και στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται ακόμη ένα άτομο, ενώ εντοπίστηκαν 2 πρατήρια υγρών καυσίμων στην Αττική, που διατηρούσαν ειδικό μηχανισμό παραβίασης του συστήματος εισροών εκροών, ένα εκ των οποίων σφραγίσθηκε.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ στην ανακοίνωση της, προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με βυτιοφόρο όχημα που μετέφερε χημικούς διαλύτες και προμήθευε πρατήρια στην Αττική.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη (16/11), σε πρατήριο καυσίμων κατά τη διαδικασία εκφόρτωσης, διαπιστώθηκε ότι το βυτιοφόρο ήταν έμφορτο με 20.000 λίτρα νοθευμένου καυσίμου για τα οποία δεν έφερε παραστατικά, στερείτο άδειας κυκλοφορίας και έφερε πλαστό αριθμό πλαισίου, ενώ είχε προηγηθεί και διαδικασία εκφόρτωσης σε έτερο πρατήριο.

Κατά τις έρευνες που έγιναν διαπιστώθηκε ότι το πρώτο πρατήριο λειτουργούσε άνευ αδείας, καθώς του είχε αφαιρεθεί από την αδειοδοτούσα Αρχή, ενώ βρεθήκαν 3 τηλεχειριστήρια που παρέμβαιναν στη λειτουργία των αντλιών και του συστήματος εισροών-εκροών. Διαπιστώθηκε επίσης ότι δεν εξέδιδε αποδείξεις από τον φορολογικό μηχανισμό κατά την πώληση των νοθευμένων καυσίμων. Παράλληλα ελήφθησαν δείγματα από τις δεξαμενές και τις αντλίες και βρέθηκαν μη κανονικά- νοθευμένα με χημικούς διαλύτες, ενώ εντοπίστηκε σε δεξαμενή ειδικό διαμορφωμένο στόμιο αναρρόφησης των λαθραίων καυσίμων, όπου κατά την εισαγωγή αυτών στη δεξαμενή δεν αναγραφόταν στο σύστημα εισροών εκροών της ΑΑΔΕ η ποσότητα των λαθραίων-νοθευμένων καυσίμων. Τέλος κατασχέθηκαν πλήθος φορολογικών στοιχείων, εκτυπώσεις απεικόνισης του συστήματος εισροών-εκροών και του ισοζυγίου ημέρας, ηλεκτρονικός υπολογιστής του συστήματος εισροών εκροών και 1.785,13 ευρώ.

Στο δεύτερο πρατήριο: βρεθήκαν 4 τηλεχειριστήρια τα οποία χρησιμοποιούνταν για τη μη εξουσιοδοτημένη παρέμβαση στο σύστημα εισροών-εκροών του πρατηρίου, ενώ ελήφθησαν δείγματα καυσίμων τα οποία βρέθηκαν μη κανονικά.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία μέλους του κυκλώματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πτυσσόμενο γκλοπ, 2 αεροβόλα όπλα, σιδερογροθιά, τάμπλετ και 7.290 ευρώ.

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι από την κατασχεθείσα ποσότητα των λαθραίων καυσίμων του βυτιοφόρου οχήματος ξεπερνούν το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ. Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν για εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης χημικών προϊόντων για τη νόθευση καυσίμων σε πρατήρια (video)"

Καιρός αύριο: Βροχές με σκόνη από την Αφρική και ζέστη – Αναλυτική πρόγνωση

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός αύριο, Σάββατο (19.11.2022) με βροχές, σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή. Ισχυροί νότιοι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα δυτικά, την ανατολική νησιωτική χώρα και τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα λόγω των νοτίων ανέμων και θα φτάσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι είναι περιορισμένη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως στα δυτικά με πιθανότητα για τοπικές βροχές. Στη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς το βράδυ μεμονωμένες καταιγίδες.
Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και θα σχηματιστούν ομίχλες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και απο το μεσημέρι 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Βροχές και κυρίως από το μεσημέρι τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ στα βορειοδυτικά θα ενταθούν.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στα βόρεια έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι κυρίως στην Κρήτη όπου υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στις Κυκλάδες έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία στα βόρεια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές με σκόνη από την Αφρική και ζέστη – Αναλυτική πρόγνωση"

Φυλάκιση στους Γερμανούς στρατιωτικούς που κατέβασαν την ελληνική και ύψωσαν τη γερμανική σημαία

Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών και 10 μηνών, αντίστοιχα, καταδικάστηκαν στα Χανιά δύο Γερμανοί στρατιωτικοί.

Τον Απρίλιο του 2019 είχαν κατεβάσει την ελληνική σημαία και είχαν ανεβάσει στη θέση της τη γερμανική, σε περιοχή του Σταυρού.

Οι δύο Γερμανοί είχαν καταδικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία και έχουν αποπεμφθεί από την υπηρεσία τους ενώ σήμερα η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, στο τριμελές πλημμελειοδικείο Χανίων.

Το δικαστήριο επέβαλε στον έναν εξ αυτών, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή και στον δεύτερο διατήρησε την ποινή των 10 μηνών, όπως πρωτόδικα.

Όπως είχαν υποστηρίξει τότε κατά τη διάρκεια της απολογίας τους, πάνω στον ενθουσιασμό τους που είχαν φθάσει στη κορυφή του σημείου, κατέβασαν την ελληνική σημαία και ανέβασαν τη γερμανική, χωρίς όμως -όπως είπαν- να επιδιώκουν με την πράξη τους αυτή να προσβάλουν ή να βεβηλώσουν το ελληνικό σύμβολο και δήλωσαν μετανιωμένοι. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Φυλάκιση στους Γερμανούς στρατιωτικούς που κατέβασαν την ελληνική και ύψωσαν τη γερμανική σημαία"

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατηγορεί την Τουρκία για εντεινόμενες επαναπροωθήσεις και απελάσεις Αφγανών

Για εντεινόμενες και συστηματικές επαναπροωθήσεις Αφγανών στο Ιράν και απελάσεις τους στο Αφγανιστάν κατηγορεί την Τουρκία η μη κυβερνητική οργάνωση «Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (Human Rights Watch).

Όπως αναφέρει η οργάνωση σε έκθεσή της, οι επαναπροωθήσεις και απελάσεις γίνονται «με συνοπτική ή καμία εξέταση των αιτήσεών τους για διεθνή προστασία». Επίσης, διαπιστώνει ότι η Τουρκία «παρεμποδίζει Αφγανούς να καταχωρούν αίτημα διεθνούς προστασίας και ότι συχνά δεν δίνεται στους Αφγανούς που αντιμετωπίζουν άμεση απέλαση η ευκαιρία να υποβάλουν αίτηση ασύλου».

Στην έκθεση παρατίθενται στοιχεία, που ανακοίνωσε η Προεδρία Διαχείρισης της Μετανάστευσης του υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας, σύμφωνα με τα οποία 44.768 Αφγανοί απελάθηκαν αεροπορικώς προς την Καμπούλ στους πρώτους οκτώ μήνες του 2022, αύξηση κατά 150% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2021.

Ο Μπιλ Φρέλικ, διευθυντής δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών στο «Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», καλεί την Τουρκία να σταματήσει άμεσα αυτές τις πρακτικές και να δώσει στους Αφγανούς την ευκαιρία να υποβάλουν αίτηση ασύλου.

Επίσης, επειδή οι τουρκικές αρχές εμποδίζουν την πρόσβαση στο άσυλο, ο κ. Φρέλικ ζητάει από τα κράτη-μέλη της ΕΕ να μην αρνούνται άσυλο «σε Αφγανούς ή υπηκόους άλλων χωρών με το πρόσχημα ότι η Τουρκία θα αποτελούσε ασφαλή τρίτη χώρα για αυτούς».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατηγορεί την Τουρκία για εντεινόμενες επαναπροωθήσεις και απελάσεις Αφγανών"

Κιβωτός του Κόσμου: Στην εισαγγελία επιστρέφει η δικογραφία

Στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας επιστρέφει, σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου και τις καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών που φιλοξενούνταν στις δομές της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση θα διεξάγεται πλέον από την εισαγγελία ανηλίκων.

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν πώς ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντ. Ελευθεριάνος, διέταξε τη διενέργεια έρευνας για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας για τη συγκεκριμένη υπόθεση όσο αυτή βρισκόταν στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανήλικων στη ΓΑΔΑ.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Κιβωτός του Κόσμου: Στην εισαγγελία επιστρέφει η δικογραφία"

Κιβωτός του Κόσμου: «Αυτά που ακούγονται δεν ισχύουν» δηλώνει εθελόντρια

Για τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και τα βασανιστήρια στην «Κιβωτό του Κόσμου» μίλησε εθελόντρια της δομής στον Alpha.
«Ξέρω και τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα και τον γιο τους. Το καλύτερο κλίμα. Αυτά που ακούγονται δεν ισχύουν. Αν αυτό το παιδί που είναι σήμερα 19 ετών, που του έκανε ό,τι του έκανε ο τάδε, ήταν 16 ετών. Αν τον κακοποιούσαν γιατί δεν πήγαινε στον πατέρα Αντώνιο κατ’ ιδίαν και να του πει ότι μου συμβαίνει αυτό κι αυτό. Δεν θα τον άκουγε; Γιατί δεν βγαίνει αυτός με τη φάτσα του;» ανέφερε αρχικά η εθελόντρια.

«Βοηθούσε όλον τον Βοτανικό, τα Σεπόλια, την Αττική. Παίρναμε καρότσια με πράγματα. Άρα είναι ψέματα. Δεν ξέρω ποιος θέλει να τον βλάψει τον πατέρα Αντώνιο που είναι τόσο καλή ψυχούλα. Αν συνέβαιναν αυτά 13 χρόνια, θα πήγαινα εγώ τις εγγονές μου; Αδύνατον! Δεν θα καταλάβαινε κανείς ότι συμβαίνουν τέρατα στην Κιβωτό» πρόσθεσε η εθελόντρια.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κιβωτός του Κόσμου: «Αυτά που ακούγονται δεν ισχύουν» δηλώνει εθελόντρια"

Nord Stream: Επιβεβαιώθηκε το σαμποτάζ στους αγωγούς

Οι εκρήξεις που κατέστρεψαν τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream ήταν αποτέλεσμα δολιοφθοράς, ανέφεραν σήμερα ερευνητές στη Σουηδία.

Σουηδός εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν ίχνη από εκρηκτικά στους αγωγούς Nord Stream.

Αυτά τα ευρήματα, κοντά σε ζημιές στον αγωγό, επιβεβαίωσαν ότι είχε γίνει δολιοφθορά, δήλωσαν. «Η ανάλυση που έχει γίνει τώρα δείχνει ίχνη εκρηκτικών σε πολλά από τα αντικείμενα που έχουν ανασυρθεί», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η σουηδική εισαγγελική αρχή.

Οι εκρήξεις έγιναν στις 26 Σεπτεμβρίου ταυτόχρονα στους δύο ρωσικούς αγωγούς εξαγωγής φυσικού αερίου προς την Ευρώπη – Nord Stream και Nord Stream 2 . Η Γερμανία , η Δανία και η Σουηδία ερευνούν πώς ξεκίνησαν οι διαρροές στους αγωγούς Nord Stream 1 και Nord Stream 2.

Η Δανία τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι, σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα, οι διαρροές προκλήθηκαν από ισχυρές εκρήξεις.

Από την πλευρά τους, Γερμανοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει πριν από ένα μήνα ότι είναι απίθανο η φερόμενη ως δολιοφθορά να έγινε από στρατιωτικό υποβρύχιο, επικαλούμενοι το σχετικά μικρό βάθος του νερού εκεί και την κατά κανόνα στενή παρακολούθηση υποβρυχίων από τις ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Μια θεωρία για την επίθεση είναι ότι οι εκρηκτικοί μηχανισμοί κατέβηκαν από ένα πλοίο, βυθίστηκαν και στη συνέχεια πυροδοτήθηκαν εξ αποστάσεως, δήλωσαν οι Γερμανοί αξιωματούχοι.

Ο διαχειριστής του Nord Stream AG ανέφερε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στους αγωγούς φυσικού αερίου είναι πρωτοφανής και είναι αδύνατο να εκτιμηθεί ο χρόνος επισκευής.

Η Ρωσία διά στόματος Πούτιν έκανε λόγο για τρομοκρατική ενέργεια δείχνοντας τη Βρετανία. Το Λονδίνο απέρριψε τις κατηγορίες για τις οποίες η Μόσχα δεν έχει προσκομίσει κάποια απόδειξη. 

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » " Nord Stream: Επιβεβαιώθηκε το σαμποτάζ στους αγωγούς "

Νέα υπόθεση-σοκ στο Ηράκλειο: Βίαζε την ανήλικη αδερφή των φίλων του

Στην εισαγγελία διαβιβάστηκε σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, η δικογραφία που σχηματίστηκε και ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες από την Ασφάλεια Ηρακλείου μετά από καταγγελία μιας 51χρονης για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους κατ’ εξακολούθηση.

Η καταγγελία άρχισε να διερευνάται από την αστυνομία όταν τον περασμένο Αύγουστο η 51χρονη ενημέρωσε τους αστυνομικούς ότι από το καλοκαίρι του 2012 έως το καλοκαίρι του 2019 ένας 25χρονος Ηρακλειώτης, εκμεταλλευόμενος την φιλική σχέση που είχε με τους δύο γιους της, προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της ανήλικης κόρης της, χωρίς τη συναίνεσή της.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι εξεταζόμενη η ανήλικη ανέφερε ότι ο φερόμενος ως δράστης σε μη προσδιορισθείσες χρονικές στιγμές, προχωρούσε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της , κατ’ εξακολούθηση, όταν ήταν οι δύο τους στο σπίτι.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, η πρώτη φορά που έγιναν οι πράξεις αυτές σε βάρος της ανήλικης ήταν το καλοκαίρι του 2012. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης σημειώνουν ότι το κορίτσι ήταν τότε πέντε ετών!

Το κορίτσι είχε πάει στο σπίτι του φερόμενου ως δράστη και στην ολιγόλεπτη απουσία του αδερφού της, ο κατηγορούμενος την άρπαξε, την ακινητοποίησε και προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της.

Ακόμη, καταγγέλθηκε ότι προχώρησε σε παρά φύση συνουσία και δεν σταματούσε παρά το γεγονός ότι το παιδί του ζητούσε να σταματήσει, κλαίγοντας και φωνάζοντας.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι το παιδί εξετάστηκε από ιατροδικαστή ο οποίος φέρεται να επιβεβαίωσε την καταγγελία από την εξέταση που έκανε.

creta24

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα υπόθεση-σοκ στο Ηράκλειο: Βίαζε την ανήλικη αδερφή των φίλων του"

Βουλή: Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2023 – Αναλυτικά οι δαπάνες

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2023 και ο απολογισμός δαπανών της για το 2021.

«Ο προϋπολογισμός του 2023 έχει αύξηση 2,3 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία συνδέεται με το κόστος της ενέργειας, με τον εξοπλισμό της νέας Βουλής η οποία θα προκύψει με τις εθνικές εκλογές, με τον πληθωρισμό που έχει επίπτωση και σε λειτουργικά έξοδα και σε αγορά αγαθών. Επίσης η αύξηση συνδέεται», όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, «και με την προσωπική διαφορά και με την αύξηση του προϋπολογισμού δαπανών στο Κανάλι της Βουλής».

«Η Βουλή παραμένει ωστόσο Σώμα τής κρατικής μηχανής, αυτόνομο συνταγματικά, το οποίο σέβεται το δημόσιο χρήμα και που κατάφερε τα χρόνια της μεγάλης οικονομικής κρίσης να λειτουργήσει ομαλά και χωρίς προσκόμματα, παρά το ότι φύγαμε από προϋπολογισμούς 220 και 219 εκατομμυρίων ευρώ και είμεθα σήμερα, σε προϋπολογισμούς 148 ή 149 εκατομμυρίων ευρώ. Συμπιέσαμε, δηλαδή, το κόστος λειτουργίας, όπως συμπιέστηκε όλο το Δημόσιο, όπως συμπιέστηκε ο ελληνικός λαός, χωρίς αυτό να υπονομεύσει τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα αυτού του πολύπλοκου και πολυσήμαντου μηχανισμού», είπε ο πρόεδρος της Βουλής σημειώνοντας πως οι δαπάνες της Βουλής απεικονίζονται «μέχρι τελευταίας λογιστικής ρανίδος».

Ο κ.Τασούλας υπενθύμισε ότι την παρούσα Περίοδο η Βουλή λειτούργησε υπό πρωτοφανείς συνθήκες, λόγω πανδημίας, εξοικειώθηκε με την τεχνολογία. Επίσης ανανέωσε τη διοικητική ιεραρχία της, «με τήρηση όλων των διοικητικών και νομίμων διαδικασιών, χωρίς τριβές, χωρίς προσφυγές στη Δικαιοσύνη, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ίσως και μοναδικών».

Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στο ευρύ πλέγμα «εξωστρεφών» δραστηριοτήτων της Βουλής. Ανέφερε ενδεικτικά πως, η Βουλή «σαν δημοκρατικό συνταγματικό εκπαιδευτήριο της νέας γενιάς» από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, θα υποδεχθεί περίπου 20.000 παιδιά, από 480 σχολεία ενώ το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους θα επισκεφθούν τη Βουλή 500 σχολεία. Ετησίως, επισκέπτονται τη Βουλή περισσότεροι από 150.000 Έλληνες και Ελληνίδες, «επισκέπτονται το Κοινοβούλιο για να μάθουν πράγματα που αφορούν τη λειτουργία του, για τις εκθέσεις του, για τον τρόπο με τον οποίο η εθνική αντιπροσωπεία μπορεί να τους εκπροσωπεί», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ως προς το σκέλος της πολιτιστικής και κοινωνικής προσφοράς τής Βουλής, ο κ. Τασούλας είπε ότι η Βουλή συνέδραμε σημαντικά το ΕΣΥ, τα τελευταία χρόνια, συνέδραμε πολιτιστικές και τοπικές δράσεις συλλόγων σε όλη την Ελλάδα, συνέδραμε συλλόγους που ασχολούνται με τον τοπικό πολιτισμό, τη λαογραφία. Σύντομα η Βουλή θα χρηματοδοτήσει σημαντικό έργο στο Καλπάκι, «όπου επιτέλους θα αναγραφούν τα 14.000 ονόματα των πεσόντων του έπους του 1940, με χορηγία της Βουλής προς τον τοπικό Δήμο. Η χορηγία είχε αποφασιστεί επί προεδρίας Δημητρίου Σιούφα και υλοποιείται τώρα». Όπως εξάλλου ανέφερε ο κ. Τασούλας, η Βουλή χρηματοδοτεί στα Τζουμέρκα την ανακαίνιση και τη βελτίωση δωρεάς βιβλιοθήκης του αείμνηστου Γιάννη Μπανιά, χρηματοδοτεί τη μετατροπή της κατοικίας του Κωνσταντίνου Φρόντζου σε λαογραφικό μουσείο, χρηματοδοτεί την έκδοση βιβλίων για βιογραφίες πολιτικών, «ώστε ο ελληνικός λαός να γνωρίσει ακόμη καλύτερα, τον ρόλο και τη συμβολή παλαιών πολιτικών όλων των παρατάξεων στην ιστορική πορεία της χώρας».

Στους «μηχανισμούς μνήμης και ανάδειξης της μνήμης», που συνέβαλε η Βουλή, ο κ. Τασούλας συμπεριέλαβε τις πολυάριθμες δράσεις, για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 και τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Το διάστημα που προηγήθηκε σημαντικά ήταν τα βήματα που έγιναν και για την ανάδειξη του πρώην Καπνεργοστασίου στη Λένορμαν, ως χώρου εκθεσιακού. Το “Καπνεργοστάσιο” θα αξιοποιηθεί και με άλλες μορφές προβολής, με εκδηλώσεις πολιτιστικές, και όπως αποκάλυψε ο κ. Τασούλας, η Βουλή δέχεται ήδη προτάσεις για τη στέγαση τέτοιων δράσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά, ο κ. Τασούλας επεφύλασσε στις ενεργειακές απαιτήσεις. Χάρη στα έργα που έχουν γίνει και δρομολογηθεί, η Βουλή το 2023 θα έχει οικονομικό όφελος στο κόστος ενέργειας 45% και μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της κατά 40%.

Οι δαπάνες της Βουλής για το 2023

Οι δαπάνες της Βουλής για το 2023 προϋπολογίζονται στα 148,9 εκατομμύρια ευρώ και, μεταξύ άλλων, αφορούν:

  • παροχές στους εργαζόμενους (μισθοί- εισφορές) που θα ανέλθουν σε 112,5 εκατομμύρια ευρώ
  • κοινωνικές παροχές δηλαδή, υιοθεσίες παιδιών πεσόντων στρατιωτικών και στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας. Κάθε χρόνο η Βουλή δαπανά 700.000 με 800.000 ευρώ, για τις παροχές προς τις οικογένειες πεσόντων εν υπηρεσία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
  • συνδρομές σε διεθνείς οργανισμούς που μετέχει το Κοινοβούλιο στο πλαίσιο της άσκησης κοινοβουλευτικής διπλωματίας, που είναι περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ
  • αγορές αγαθών και υπηρεσιών για τις οποίες προβλέπεται δαπάνη 27 εκατομμυρίων
  • τόκοι από δικαστικές αποφάσεις ύψους 55.000 ευρώ
  • αποθεματικό ύψους 100.000 ευρώ
  • πάγια περιουσιακά στοιχεία
  • αγορές έργων τέχνης για τον εμπλουτισμό της συλλογής της Βουλής ή τον επαναπατρισμό σημαντικών έργων τέχνης Ελλήνων καλλιτεχνών, από το εξωτερικό.

Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι το Ίδρυμα της Βουλής, για τον προϋπολογισμό του 2023, θα αξιοποιήσει το αποθεματικό του και δεν θα χρειαστεί να χρηματοδοτηθεί. Το αποθεματικό αυτό του Ιδρύματος της Βουλής προέρχεται από τη χρηματοδότηση που είχε λάβει ενόψει της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Η χρηματοδότηση εκείνη δεν δαπανήθηκε στο σύνολο της, λόγω πανδημίας, ενώ το βάρος της υλοποίησης δράσεων το ανέλαβε η Βουλή κατά κύριο λόγο.

Τοποθετήσεων των κομμάτων

Ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλειος Υψηλάντης, αναφερόμενος στη μερική αύξηση δαπανών του προϋπολογισμού της Βουλής του 2023, επισήμανε ότι «η αύξηση αφορά στις ανατιμήσεις των αγαθών και των υπηρεσιών και των πληθωριστικών πιέσεων, που υπάρχουν αυτή την περίοδο, στο υψηλό κόστος της ενέργειας, στην αύξηση της μισθολογικής δαπάνης που αφορά κυρίως τη μισθολογική ωρίμανση και την αναστολή μείωσης της προσωπικής διαφοράς των υπαλλήλων της Βουλής των Ελλήνων, και τις δαπάνες για την υποδοχή του νέου βουλευτικού Σώματος στο 2023». Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα έργα ψηφιακής αναβάθμισης, λέγοντας ότι θα υπάρξουν επιπλέον υπηρεσίες και αναδιαρθρωμένα ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα, επιπλέον υπηρεσίες ασφάλειας διαδικτύου και πληροφοριακών συστημάτων του Κοινοβουλίου έναντι κακόβουλων ηλεκτρονικών επιθέσεων και απειλών. Επίσης εμπλουτίζονται τα εργαλεία της Βιβλιοθήκης της Βουλής προκειμένου να καταστούν προσβάσιμα στο κοινό αρχεία και συλλογές της ενώ δημιουργείται θεματικός ψηφιακός πόρος που θα περιλαμβάνει το υλικό εκθέσεων, τις εκδόσεις, τις ψηφιακές διαλέξεις.

Ο κ. Υψηλάντης είπε επίσης ότι μέσα στο 2023 ολοκληρώνεται η εφαρμογή για την εκτέλεση έργων κατασκευής της Μόνιμης Ελληνικής Έκθεσης στο Κρατικό Μουσείο του Άουσβιτς-Μπίρκεναου στην Πολωνία και στο πλαίσιο της διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς συνεχίζεται το πενταετές έργο της καταλογογράφησης της Βιβλιοθήκης της Χάλκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης αναφέρθηκε στη χθεσινή μεγάλη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. «Είναι ένα σημαντικό πολιτικό μήνυμα, ένα πολιτικό μήνυμα εξέγερσης, αντίστασης, αμφισβήτησης. Και καλό είναι οι εκάστοτε κρατούντες να ακούν αυτά τα μηνύματα. Είναι ηχηρά μηνύματα της κοινωνίας και να τα ακούν κυρίως εκείνα τα “υπόγεια” -μέσα σε εισαγωγικά- της Νέας Δημοκρατίας που έβγαλαν στη δημοσιότητα μέσω της “Ομάδας Αλήθειας” αυτό το άθλιο, το απαράδεκτο βίντεο σε σχέση με το Πολυτεχνείο», είπε ο Τρύφων Αλεξιάδης και κάλεσε τον εκπρόσωπο της ΝΔ να τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο βίντεο και για το αν έχουν βάση οι πληροφορίες ότι ο σκηνοθέτης του βίντεο «είναι εκείνος ο απαράδεκτος δημοσιογράφος, που μετά από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, πήρε συνέντευξη, για να “ξεπλύνει” τη Νέα Δημοκρατία, από βασανισμένους και φυλακισμένους φοιτητές».

Σε σχέση με τον προϋπολογισμό της Βουλής, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι πρέπει να είναι δημόσια η συζήτηση που προηγείται στην επιτροπή για τον προϋπολογισμό της Βουλής και αυτός να αναρτάται εγκαίρως στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χρήστος Γκόκας επίσης αναφέρθηκε στη επέτειο του Πολυτεχνείου και τόνισε πως «δεν πρέπει να επιτρέψουμε ούτε την απαξίωση, ούτε την παραχάραξη της ιστορικής πραγματικότητας». Ο κ. Γκόκας αναφέρθηκε στην υπόθεση των παρακολουθήσεων και ζήτησε μηχανισμό προκειμένου να ελεγχθούν τα κινητά τηλέφωνα των βουλευτών, όπως έγινε και στο Ευρωκοινοβούλιο, με τα τηλέφωνα των ευρωβουλευτών. «Η Δημοκρατία στη χώρα μας συνδέθηκε με την περίοδο της Μεταπολίτευσης, μια περίοδο με μεγάλες κοινωνικές αλλαγές, με ατομικές ελευθερίες, με άνοδο του βιοτικού επιπέδου για τους πολίτες, με πρόοδο και ανάπτυξη. Άντεξε και στην κρίση, παρότι τότε βγήκαν ξανά στην επιφάνεια οι λανθάνοντες κίνδυνοι από διαχρονικούς εχθρούς της. Τα γεγονότα, όμως, που ζούμε από τον Αύγουστο και ύστερα, αυτές οι εξελίξεις μέσα από τις παράνομες παρακολουθήσεις, που ξεκίνησαν από την παρακολούθηση του κινητού τού προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, έφεραν ξανά στο προσκήνιο αυτούς τους κινδύνους. Μας υπενθύμισαν ότι δεν είναι ούτε δεδομένο, ούτε αυτονόητο κανένα κεκτημένο. Οι απειλές και οι κίνδυνοι παραμονεύουν», είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που αναρωτήθηκε «πόσο θα κόστιζε ένα λογισμικό, ένας μηχανισμός για τον έλεγχο των κινητών, όλων των βουλευτών, των πολιτικών προσώπων, είτε φέρονται ως παρακολουθούμενοι είτε όχι».

«Είναι γνωστή η θέση του ΚΚΕ για τους βουλευτές, ότι δεν πρέπει οι αποδοχές τους να αποκλίνουν από τον μέσο μισθό των εργαζομένων και χωρίς ιδιαίτερα προνόμια. Άλλωστε, η αντίληψη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, όπως καταγράφεται και στο πρόγραμμά του, είναι τελείως διαφορετική», είπε ο βουλευτής του κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος. «Ο Προϋπολογισμός της Βουλής δεν οδηγεί στην αναπλήρωση των απωλειών, όχι των προηγούμενων ετών αλλά τουλάχιστον του τελευταίου έτους λόγω του υψηλού πληθωρισμού και της ακρίβειας», είπε, αναφερόμενους στους μισθούς των εργαζομένων ο βουλευτής του ΚΚΕ και προσέθεσε: «Οι αυξήσεις οι οποίες περιέχονται στο κονδύλι μισθοδοσίας, τόσο των αορίστου χρόνου και μονίμων όσο και του ορισμένου χρόνου, είναι πάρα πολύ μικρές: 2,5% για τους μόνιμους και αορίστου χρόνου, το οποίο είναι, όμως, αποτέλεσμα της μισθολογικής ωρίμανσης και των προσλήψεων και όχι της αύξησης των αποδοχών για να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό. Είναι αύξηση 6,7% για τους ορισμένου χρόνου που και αυτό πάει ως αποτέλεσμα μισθολογικής ωρίμανσης και προσλήψεων. Αυτό και μόνο επιβεβαιώνει ότι ο Προϋπολογισμός της Βουλής αποτελεί τον προάγγελο του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2023 όπου, επί της ουσίας, κι εκεί δεν θα υπάρχουν αυξήσεις για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων που θα απομειώνει, επί της ουσίας, το πραγματικό εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων». Ο βουλευτής του ΚΚΕ παρατήρησε επίσης, πως από τον προϋπολογισμό προκύπτει ότι θα αξιοποιηθούν περισσότερο υπάλληλοι ορισμένου χρόνου αντί για μονίμους υπαλλήλους.

Στο μήνυμα της επετείου του Πολυτεχνείου αναφέρθηκε και ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αντώνης Μυλωνάκης. «Πράγματι είναι μία ημέρα μνήμης, μνήμης όμως για να την τιμούμε, όχι για να τιμωρούμε. Έγιναν έκτροπα και επεισόδια από ορισμένους, οι οποίοι δήθεν πιστεύουν στη δημοκρατία και στην ελευθερία, αλλά ουσιαστικά πιστεύουν στην αναρχία», είπε ο κ. Μυλωνάκης και συνέχισε: «Τα εκατομμύρια τα οποία χρειάζονται τώρα για να ξαναφτιάξουμε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και όλα αυτά τα οποία έγιναν χθες, με τις χιλιάδες μολότοφ που έπεσαν, τις καταστροφές που έγιναν, ποιος θα τα πληρώσει; Θα τα πληρώσουμε όλοι μας, οι γονείς των παιδιών, τα παιδιά που δεν φταίνε σε τίποτα. Το μήνυμα της χθεσινής ημέρας που πρέπει να περάσουμε: Τιμούμε, δεν τιμωρούμε».

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης επεφύλασσε ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή των υπαλλήλων της Βουλής και τις απώλειες στο εισόδημά τους, από το 2010 και μετά. «Επειδή όλοι αυτοί οι άνθρωποι, οι υπάλληλοι της Βουλής, πολλές φορές είναι παρεξηγημένοι -“οι υπάλληλοι της Βουλής, δεν δουλεύουν”, “οι υπάλληλοι της Βουλής παίρνουν πολλά λεφτά” κ.λπ.- πρέπει να πούμε και να το ακούσουν όλοι ότι οι υπάλληλοι της Βουλής ακολούθησαν το πεπρωμένο του ελληνικού λαού, των υπολοίπων Ελλήνων. Από το 2010 οι μισθοί τους έπεσαν 40%. Το ίδιο έγινε και για τους βουλευτές, για τους οποίους πολλοί λένε διάφορα. Εγώ, κύριε πρόεδρε, έχω πει πολλές φορές ότι μαζί με το “πόθεν έσχες” των βουλευτών πρέπει να υπάρχει αναρτημένο και το “πόθεν έσχες” των δικαστικών και το “πόθεν έσχες” των δημοσιογράφων για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα. Αυτή είναι η άποψή μας», είπε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης.

Σε όσους επικρίνουν τη λειτουργία του Κοινοβουλίου με επιχείρημα τις δαπάνες του, αναφέρθηκε η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη. «Η ετήσια δαπάνη για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και οι βουλευτικές αποδοχές, χρησιμοποιείται κυρίως από μέρους μιας νεοφιλελεύθερης άκρας Δεξιάς ως έμμεσο όχημα για να διαβρωθεί η νομιμοποίηση του Κοινοβουλίου στη συνείδηση των πολιτών. Η γενική λογική είναι: “η Βουλή μάς κοστίζει, δεν την έχουμε ανάγκη”. Σε αυτό όμως υποκρύπτεται η λογική ότι αυτό που μας κοστίζει και δεν το έχουμε ανάγκη είναι πραγματικά η δημοκρατία. Μια μελέτη, όμως, της ετήσιας δαπάνης δείχνει ότι αποτελεί ελάχιστο ποσοστό του ΑΕΠ μας, το οποίο σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι χρειάζεται ώστε να λειτουργούν σωστά οι δημοκρατικοί θεσμοί», είπε η βουλευτής του ΜέΡΑ25. Η βουλευτής επισήμανε ότι «χρειάζονται ψηφιακά μέσα, για να είναι ασφαλείς κατ’ αρχάς και οι εργαζόμενοι, αλλά και οι βουλευτές, χρειάζονται εφαρμογές τεχνολογίας, πληροφορίας και επικοινωνίας, καθώς και διοικητική υποστήριξη του βουλευτικού Σώματος με τις καλύτερες μεθόδους οργάνωσης και διοίκησης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2023 – Αναλυτικά οι δαπάνες"

Κιβωτός του Κόσμου: «Ο πατέρας Αντώνιος τα γνωρίζει όλα» λένε παιδιά που έμεναν σε δομές

Την ώρα που ο πατέρας Αντώνιος διχάζει με τις δηλώσεις του για τον χαρακτήρα των παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» τονίζοντας πως «φιλοξενούμε παιδιά που δεν είναι τα συνηθισμένα, είναι παιδιά από παραβατικές οικογένειες, που έχουν διαμορφώσει τον χαρακτήρα τους, που δεν ήξεραν από όρια, που θέλουν να παραβατούν»,  εντύπωση προκαλούν οι δημόσιες επώνυμες καταγγελίες παιδιών για ξυλοδαρμούς και τιμωρίες, που είχαν γίνει από τον περασμένο Αύγουστο μετά τις αναφορές του παιδαγωγού Χρόνη Χλίτσιου, για όσα συνέβαιναν στη δομή στο Διμήνι του Βόλου.

Μια ματιά στα σχόλια των παιδιών κάτω από την ανάρτηση του παιδαγωγού στις 21 Αυγούστου στην προσωπική του σελίδα στο Facebook είναι αρκετή για να διαπιστώσει κάποιος πως ήταν θέμα χρόνου να ξετυλιχτεί το γαϊτανάκι των αποκαλύψεων. Τα παιδιά εκτός από τις εμπειρίες που βίωσαν καταγγέλλουν και συγκεκριμένα πρόσωπα σε κάποιες δομές για ξυλοδαρμούς, όπως κάποιον Πασχάλη και έναν Πέτρο.

Οι αναρτήσεις αυτές των παιδιών, που έζησαν αρκετά χρόνια μέσα στις δομές, προέκυψαν μετά τις καταγγελίες του παιδαγωγού της δομής του Βόλου για ξυλοδαρμό τριών ανηλίκων, ο οποίος εκτός από την αστυνομία γνωστοποίησε το όλο περιστατικό και μέσω Facebook. Εκεί τα παιδιά βρήκαν το κουράγιο να τον ευχαριστήσουν, αλλά και να πουν μέρος της δικής τους εμπειρίας.

Διαβάστε τις καταγγελίες των παιδιών για τις τιμωρίες στο υπόγειο, το πιπέρι και τους ξυλοδαρμούς

Χριστίνα έζησε σε δομή της Κιβωτού για τουλάχιστον 8 χρόνια: 

«Συγχαρητήρια. Επιτέλους κάποιος βρήκε το θάρρος να πει τι πραγματικά συμβαίνει και έδωσε θάρρος και σ' εμάς που το ζήσαμε να μιλήσουμε λίγο παραπάνω. Ως παιδί που έζησα αρκετά χρόνια εκεί μέσα και έχω δεχτεί κι εγώ ψυχολογική/σωματική βία, έχω να πω πως αν ρωτήσεις όλα τα παιδιά εκεί μέσα, όλα θα έχουν κι από κάτι να σου πουν. Όπως έχω κι εγώ. Ο φόβος και η τρομοκρατία που επικρατούν εκεί μέσα αν τυχόν "ανοίξεις το στόμα σου", δεν περιγράφεται. Όσο για αυτ@ που λένε "πού είναι ο πάτερ Αντώνιος;", να ξέρετε ότι αυτός είναι ο πρώτος που τα ξέρει όλα και ο πρώτος που κάνει τα στραβά μάτια. Αυτά είχα να πω προς το παρόν. Εύχομαι και ελπίζω όλο αυτό να πάρει μεγάλη διάσταση και να δικαιωθούν όλα τα παιδιά της κιβωτού. Ακόμη κι όσοι φύγαμε και ξεφύγαμε από αυτό. Είμαι σίγουρη ότι όλα μας, μας τρώει το άδικο»

Χρήστος : «Έχω ματιά και βλέπω και έζησα μέσα πολλά χρόνια... όταν βάζουν στα μικρά παιδιά πιπέρι στο στόμα και τους βάζουν τιμωρία στο υπόγειο και κλειστά φώτα και τους ρίχνουν χαστούκι λέγοντας αν ξανά φωνάξεις θα έρθει η αστυνομία να σε πάει από εκεί που σε πήρε, νομίζω ότι είναι κάτι πολύ κακό. Όταν περνούν τα παιδιά και τους λένε θα φάτε τιμωρία και τους βάζουν να κουβαλάνε τα ψυγεία τους με τα χέρια στις σκάλες. Και θα σας πως δύο τρία περιστατικά.

Μας έλεγαν να τους βλέπουμε όλους σαν αδέρφια μας, όταν χτύπησα όμως είπαν στα παιδιά πως δεν θα πάει κανείς στο νοσοκομείο γιατί δεν έχετε καμία δουλειά εκεί. Και ήρθαν δύο καλοί μου φίλοι, τους έκοψαν τα τρόφιμα για δύο μήνες και δεν τους δίνανε τίποτα... όταν χτύπησα και έγινα ψιλό καλά και πήραν την υπογραφή που θέλανε με πέταξαν έξω με τον τρόπο τους...μου είπαν θα πας στην δουλειά σου σιγά σιγά ξανά και θα πιάσεις ένα σπίτι να νοικιάσεις θα σε βοηθάμε εμείς. Εγώ τους πίστεψα και πήγαινα, αλλά δεν είχα βοήθεια και δεν είχα αρκετά χρήματα για να πληρώνω το ενοίκιο μου» στις ερωτήσει που δέχτηκε ο Χρήστος αποκάλυψε πως εξαιτίας του σοβαρού ατυχήματος που είχε έπρεπε να πάρει κάποια αποζημίωση την οποία δεν έλαβε ποτέ :

Χρήστος: «Έχω να σας πω και εγώ ένα Μεγάλο μπράβο. Σαν παιδί που ήμουν εκεί 7 χρόνια είδαν τόσα πολλά τα μάτια μου . Και ήμουν θύμα κακοποίησης. Όταν 16 ετών. Και δεν έχει βγει παραέξω, με λέγανε τρελό και αλήτη όταν τα έλεγα αυτά . Όπως μου φάγανε και μια αποζημίωσή όταν έσπασα τα πόδια μου, με νάρκωναν με τα χάπια τους όταν πονούσα και μου λέγανε υπέγραψε εδώ και δεν έβλεπα για να διαβάσω και μου λέγανε δεν εμπιστεύεσαι τον πάτερ που σε μεγαλώνει τόσα χρόνια. Μετά από 2 χρόνια έμαθα ότι ήταν εξουσιοδότηση. Και έτσι με άφησαν με τις λάμες στα πόδια σε ηλικία 19 ετών και δεν πήρα ούτε 1 ευρώ».

Λουκάς: «Σε άλλο περιστατικό που παιδαγωγός χτύπησε παιδί και το παιδί αυτή την φορά ανταπόδωσε, έδιωξαν το παιδί. Το πετάξανε στο δρόμο, χωρίς να έχει πουθενά να πάει, ενώ η μοναδική του οικογένεια, τα αδέλφια του, ήταν και αυτά στην Κιβωτό. Χωρίσανε τα παιδιά μεταξύ τους, επειδή ένα από αυτά, υπερασπίστηκε τον εαυτό του εναντία στην βία τους…».

Νικόλας: «Ήρθε επιτέλους ο καιρός τα παιδιά που ήμασταν μέσα και ζήσαμε καταστάσεις για καταστάσεις να βγούμε επιτέλους και να μιλήσουμε, να μάθει ο κόσμος τι πραγματικά γίνεται όταν δεν υπάρχει κόσμος μπροστά να δώσει τα συγχαρητήρια του εκεί μέσα... Ήρθε η ώρα να μιλήσουν λίγο μαζί και εγώ. Ήρθε η ώρα λοιπόν για όσους από εμάς μας έλεγαν ότι είναι πλασμένα αυτά από το μυαλό μας και ότι δεν είναι αλήθεια Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε».

Άννα: «Εμένα με χτυπούσε ο Πέτρος ήμουν και εγώ στη κιβωτό κάποτε».

Σε περιστατικό ξυλοδαρμού αναφέρεται και ο Χρήστος : «Ρε Αντωνάκη όταν σας χώρισαν σαν αδέρφια ήταν ωραία, όταν η αδερφή σου έτρωγε ξύλο και της έλεγε χυδαία πράγματα ο Πασχάλης ήταν ωραία, όταν έτρωγες χαστούκια και έκλαιγες ήταν ωραία, όταν βάζανε τα παιδιά τιμωρία να μην δουν τους γονείς τους γιατί δεν ήταν καλά παιδιά…».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κιβωτός του Κόσμου: «Ο πατέρας Αντώνιος τα γνωρίζει όλα» λένε παιδιά που έμεναν σε δομές"

Το Spiegel αποσύρει άρθρα για τους 38 πρόσφυγες στον Έβρο: «Υπάρχουν αμφιβολίες»

Την απόφασή του να «κατεβάσει» προσωρινά κάποια από τα άρθρα για τους 38 πρόσφυγες από τη Συρία που το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκαν παγιδευμένοι σε νησίδα στον Έβρο, έκανε γνωστή σήμερα (18.11.2022) το Spiegel.

Εκεί όπου βρίσκονταν τουλάχιστον δυο άρθρα του Spiegel, το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι πλέον υπάρχουν αμφιβολίες για την περιγραφή που είχε δοθεί και γι’ αυτό τα συγκεκριμένα κείμενα για τους μετανάστες στον Έβρο, έχουν προσωρινά αποσυρθεί.

«Σε αυτό το σημείο υπήρχε δημοσίευμα για την τύχη μιας ομάδας προσφύγων στον ελληνοτουρκικό ποταμό Έβρο το καλοκαίρι του 2022. Υπάρχουν πλέον αμφιβολίες για την προηγούμενη περιγραφή του τι συνέβη εκείνη την εποχή. Ως εκ τούτου, έχουμε αφαιρέσει προσωρινά αρκετές αναρτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα από τον ιστότοπό μας. Εξετάζουμε τις αναφορές μας και, μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, αποφασίζουμε εάν θα αναδημοσιεύσουμε ή όχι τα άρθρα σε διορθωμένη και ενημερωμένη μορφή», γράφει το Spigel.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Το Spiegel αποσύρει άρθρα για τους 38 πρόσφυγες στον Έβρο: «Υπάρχουν αμφιβολίες»"

Τραγωδία στην Κρήτη: 33χρονη πέθανε μέσα σε ταξί –Απέτυχαν οι προσπάθειες ανάταξης

Μία αδιανόητη τραγωδία που δύσκολα μπορεί να τη χωρέσει ανθρώπου νους εκτυλίχθηκε χτες τα μεσάνυχτα στον προαύλιο χώρο του Βενιζέλειου νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν ελάχιστα λεπτά μετά τις 12:00 το βράδυ της Παρασκευής (18/11) όταν όλο το εφημερεύον προσωπικό του νοσοκομείου τέθηκε σε συναγερμό.

Ο σύζυγος μίας 33χρονης γυναίκας μετέφερε τη σύζυγο του με ταξί στο νοσοκομείο ενώ, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, ήταν ήδη ασθενής με covid19 επί μία εβδομάδα. Άμεσα οι γιατροί έσπευσαν στο ταξί και έκαναν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και διασωλήνωση στην 33χρονη ωστόσο ήταν ήδη αργά.

«Επί 40 λεπτά οι γιατροί έδωσαν μάχη για να επαναφέρουν την νεαρή γυναίκα όμως πιθανόν να είχε ήδη καταλήξει μέσα στο ταξί πριν φθάσει στο Βενιζέλειο», αναφέρει στο cretapost, η ιατρός και αναπληρώτρια Διοικήτρια του νοσοκομείου κ. Ελευθερία Κωστάκη.

Ασφαλείς πηγές αναφέρουν ότι η γυναίκα ήταν ήδη χωρίς τις αισθήσεις της όταν το ταξί έφθασε στο νοσοκομείο ενώ οι γιατροί έδωσαν τη δική τους μάχη επί τόπου προκειμένου να κερδίσουν πολύτιμο χρόνο. Πλέον η ιατροδικαστική έκθεση αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο στην άτυχη 33χρονη, εάν δηλαδή επρόκειτο για επιπλοκές του covid19 ή εάν έπασχε από καρδιολογικά προβλήματα τα οποία ενδεχομένως να μην γνώριζε.

cretapost

Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στην Κρήτη: 33χρονη πέθανε μέσα σε ταξί –Απέτυχαν οι προσπάθειες ανάταξης"

Μητσοτάκης για λήξη της αντιπυρικής περιόδου: Μάθαμε από τις αστοχίες και τα λάθη μας

Απολογισμό των όσων έχουν γίνει στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

«Διδασκόμαστε από την εμπειρία, διορθώνοντας μέρα με τη μέρα κάθε αστοχία. Όταν κάναμε με ειλικρίνεια την αξιολόγηση του τι δεν πήγε καλά το καλοκαίρι του 2021, αντιληφθήκαμε ότι έπρεπε να κινηθούμε σε διαφορετική κατεύθυνση», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε ότι δόθηκε έμφαση στην πρόληψη, δεκάδες χιλιόμετρα δασικών δρόμων καθαρίστηκαν περισσότερο από άλλη χρονιά και προτεραιοποιήθηκαν παρεμβάσεις ενώ το ίδιο έγινε και με τους αρχαιολογικούς χώρους.

Αναφερόμενος στα στοιχεία για το φετινό καλοκαίρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η λήξη της αντιπυρικής περιόδου μας έφερε φέτος καλά νέα, οι απώλειες ήταν συντριπτικά μικρότερες καθώς είχαμε 282.000 λιγότερα στρέμματα από το μέσο όρο των τελευταίων 15 ετών με σταθερή προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή.

Θύμισε ότι πριν από 3,5 χρόνια η Πολιτική Προστασία ήταν ένα απαξιωμένο γραφείο και μεταμορφώθηκε σε δυναμική γραμματεία, με σαφές οργανόγραμμά, με εξειδικευμένο προσωπικό με το 112 σε πλήρη λειτουργία. Χαρακτήρισε κατάκτηση την λειτουργία του αλλά και η συνεργασία όλων των φορέων ώστε οι εκκενώσεις να γίνονται με ταχύτητα και ασφάλεια.

Εξήρε επίσης την μεγάλη υποστήριξη της πολιτικής προστασίας και στην κρίση της πανδημίας, στην επιχείρηση Ελευθερία.

«Αποκτήσαμε πολύτιμη εμπειρία για να προχωρήσουμε ένα βήμα ακόμα και με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2021, πήρα την απόφαση τότε να συστήσουμε ένα αυτόνομο υπουργείο και δεσμεύτηκα ότι πρέπει να μάθουμε από τις αστοχίες και τα λάθη μας», υπογράμμισε και τόνισε ότι την επόμενη χρονιά πρέπει να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα.

Ο πρωθυπουργός, συνεχάρη εκ μέρους όλου του ελληνικού λαού τα στελέχη του υπουργείου και όλων των δυνάμεων, την πυροσβεστική, την ΕΛ.ΑΣ, το στρατό, το ΕΚΑΒ, τους εθελοντές μας, την αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού. «Εσείς είστε οι πραγματικοί ήρωες της φωτιάς. Σας θαυμάζουμε όταν τρέχετε να σώσετε ζωές, και συγκινούμαστε όταν ακούμε τις προσωπικές σας ιστορίες. Εσείς αγρυπνείτε 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες το χρόνο για να αισθανόμαστε όλοι ασφαλείς!».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Μητσοτάκης για λήξη της αντιπυρικής περιόδου: Μάθαμε από τις αστοχίες και τα λάθη μας"

Αντιγριπικός εμβολιασμός: «Σφάζονται» γιατροί και φαρμακοποιοί για την κατάργηση της συνταγογράφησης

Πόλεμος για τον αντιγριπικό εμβολιασμό! Στα «μαχαίρια» βρίσκονται γιατροί – φαρμακοποιοί για την κατάργηση της συνταγογράφησης στα εμβόλια της γρίπης.

Η εστία φωτιάς άναψε μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη σχετικά με την κατάργηση της υποχρέωσης προηγούμενης συνταγογράφησης του αντιγριπικού εμβολίου από γιατρό.

Πρώτος αντέδρασε σύσσωμος ο κλάδος των ιδιωτών γιατρών (ΠΙΣ, ΙΣΑ), την Πέμπτη (17.11.2022), ενώ στην αντεπίθεση πέρασαν την Παρασκευή (18.11.2022) οι φαρμακοποιοί (ΠΦΣ).

«Πλέον έχουμε διασφαλίσει την επάρκεια των αντιγριπικών εμβολίων. Ενδεχομένως κι από την άλλη εβδομάδα (…) θα ανοίξουμε το σύστημα για να γίνεται ο εμβολιασμός χωρίς συνταγογράφηση», είπε συγκεκριμένα ο Υπουργός Υγείας.

Αν και οι επίσημες δηλώσεις που θα προσδιορίζουν τις λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμη από την πλευρά της Πολιτείας, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) αλλά και ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) εξέφρασαν χθες (17.11.2022) την αντίδρασή τους, τονίζοντας με έμφαση πως:

«Μόνον ο θεράπων γιατρός, μπορεί να εκτελέσει ιατρικές πράξεις και να αξιολογήσει τις ανεπιθύμητες ενέργειες. Οποιαδήποτε ιατρική πράξη, που εκτελείται από μη γιατρούς και μάλιστα σε ακατάλληλους χώρους πώλησης προϊόντων, αποτελεί αντιποίηση, του ιατρικού επαγγέλματος και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, για την υγεία του ασθενή».

Από τον ΙΣΑ, δηλώθηκε ρητώς ότι: «Κανένα φάρμακο και εμβόλιο δεν μπορεί να χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή» και προσθέτουν τα μέλη του, πως «η συνταγογράφηση εμβολίων αποτελεί μέρος αποκλειστικά, της ιατρικής πράξης».

Ανακοινώσεις αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: «Υποκριτική η στάση των γιατρών»

Το «γάντι» σήκωσε την Παρασκευή (18.11.2022), ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Συλλόγου (ΠΦΣ) σχολιάζοντας πως οι δηλώσεις τον γιατρών καταργούν τον νόμο και τη λογική.

Ο ΙΣΑ συγκεκριμένα, όπως λένε οι φαρμακοποιοί, διατηρεί μια «υποκριτική στάση» καθώς «αγνοεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 160 παρ. 1 του Ν. 4600/2019 ο αδειούχος φαρμακοποιός νομίμως δύναται να προβαίνει στη διενέργεια αντιγριπικού εμβολιασμού στους πολίτες, ενώ κατόπιν με την υπ’ αριθμόν Γ5α/Γ.Π.οικ.49734/02.07.2019 απόφαση του Υπουργού Υγείας καθορίστηκαν οι όροι, προϋποθέσεις και η διαδικασία πιστοποίησης φαρμακοποιών για να διενεργούν αντιγριπικό εμβολιασμό, κι έκτοτε, χιλιάδες φαρμακοποιοί έχουν πιστοποιηθεί σχετικώς από Ιατρική Σχολή της χώρας. Επίσης, ο ΙΣΑ ηθελημένα αγνοεί ότι σε όλη την Ευρώπη ο αντιγριπικός εμβολιασμός διενεργείται στα φαρμακεία».

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΦΣ

«Ηθελημένα ο ΙΣΑ αγνοεί ότι επί σειρά ετών εκατομμύρια πολίτες εμβολιάζονται κάθε χρόνο στα φαρμακεία της χώρας μας για την εποχική γρίπη. Δεκάδες εκατομμύρια εμβόλια και πολλά εκατομμύρια αντιτετανικοί οροί έχουν χορηγηθεί στα φαρμακεία όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης τα ανοικτά στο κοινό ιδιωτικά φαρμακεία επί 24ωρου βάσεως (σε κάθε περιοχή εφημερεύει ένα φαρμακείο) αποτελούν την πλέον προσβάσιμη Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καθώς λόγω του ρυθμισμένου ωραρίου αλλά και της ορθολογικής γεωγραφικής κατανομής τους, καλύπτουν σχεδόν όλη την Ελληνική επικράτεια.

Θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς ως υποκριτική τη στάση αυτή του ΙΣΑ, αν δεν ήταν συγχρόνως και επικίνδυνη, καθώς επί της ουσίας προσπαθεί να αποτρέψει την διάθεση των αντιγριπικών εμβολίων στους ηλικιωμένους δικαιούχους, οι οποίοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και έχουν απόλυτη ένδειξη εμβολιασμού κάθε χρόνο. Είναι βέβαιο ότι στάση αυτή του ΙΣΑ δυσχεραίνει την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, πόσω μάλλον όταν από τα στοιχεία προκύπτει ότι είναι χαμηλή για την τρέχουσα περίοδο, σπέρνοντας αδικαιολόγητο φόβο στους πολίτες για την εμφάνιση δήθεν παρενεργειών από ένα εμβόλιο επιστημονικά τεκμηριωμένο βάσει μελετών και απολύτως ασφαλές.

Θα περίμενε κανείς ότι ο ΙΣΑ θα είχε διαφορετική πολιτική σε μία τόσο πιεστική συγκυρία, η οποία μας έχει διδάξει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η συνεργασία των επιστημόνων υγείας είναι απολύτως απαραίτητη για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και της υγείας των πολιτών, που όλοι οφείλουμε να υπηρετούμε και να συνδράμουμε.

Οι Έλληνες φαρμακοποιοί έχουν αποδείξει πολλάκις και αποδεικνύουν σε καθημερινή βάση ότι τα φαρμακεία τους ενδυναμώνουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας ως Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, παρέχοντας φαρμακευτικές υπηρεσίες με υψηλή εξειδίκευση και αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα».

iatropedia

Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιγριπικός εμβολιασμός: «Σφάζονται» γιατροί και φαρμακοποιοί για την κατάργηση της συνταγογράφησης"

Παρακολουθήσεις: Κατέθεσε στην εισαγγελία η Γεροβασίλη - Στο εισαγγελικό γραφείο βρέθηκε και ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνης

Για το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών, το οποίο απασχολεί τις τελευταίες μέρες τη δημόσια συζήτηση, κατέθεσε σήμερα στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγγελική Τριανταφύλλου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, η οποία με μήνυση που είχε καταθέσει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο είχε αναφέρει ότι και εκείνη υπέστη τηλεφωνική παρακολούθηση και ότι παραβιάστηκε το απόρρητο των επικοινωνιών της.

Την ίδια στιγμή στο εισαγγελικό γραφείο βρέθηκε και ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος με συνεχή δημοσιεύματα της εφημερίδας του αναφέρεται στο θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών, προβάλλοντας συγκεκριμένα ονόματα προσώπων που, σύμφωνα με αυτόν, έχουν πέσει θύματα παρακολουθήσεων.

Ο εκδότης θα καταθέσει την ερχόμενη Τρίτη, κάτι που όπως είπε, δέχτηκε και η εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση, προκειμένου η κατάθεσή του να δοθεί υπό το φως των νέων αποκαλύψεων που θα υπάρξουν την Κυριακή στην εφημερίδα του. Επιπλέον, ο κ. Βαξεβάνης χαρακτήρισε ως «σάρκα μια» κυβέρνηση, Pretador και ΕΥΠ με κοινό τους θέμα τις παρακολουθήσεις.

Από την πλευρά της, η κυρία Γεροβασίλη, εξερχόμενη από το γραφείο της εισαγγελέα μετά το πέρας της κατάθεσής της, είπε, μεταξύ άλλων τα εξής: «Κλήθηκα από την εισαγγελέα να καταθέσω και στηρίζω τη μήνυσή μου που αφορούσε στην παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών και των προσωπικών μου δεδομένων».

Η κ. Γεροβασίλη, τόνισε ότι πρέπει η ελληνική δικαιοσύνη «με δεδομένο τον κλονισμό που έχει προκαλέσει το όλο θέμα να ερυνήσει την υπόθεση και να ρίξει άπλετο φως σε αυτή». Η ίδια τόνισε ακόμη ότι το Μέγαρο Μαξίμου κατήυθυνε τη διαδικασία, παρακολουθώντας ακόμη και υπουργό Εξωτερικών της, Νίκο Δένδια.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Παρακολουθήσεις: Κατέθεσε στην εισαγγελία η Γεροβασίλη - Στο εισαγγελικό γραφείο βρέθηκε και ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνης"

Λιβύη: Δεν θέλουμε παρεξηγήσεις με την Ελλάδα, λέει ο Μένφι μετά το διπλωματικό επεισόδιο με Δένδια

Να συνεχιστούν οι φιλικές σχέσεις ανάμεσα στη Λιβύη και την Ελλάδα θέλει ο Μοχάμεντ Μένφι, επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, ο άνθρωπος που προσκάλεσε τον Νίκο Δένδια στην Τρίπολη αλλά την επίσκεψη «τίναξε στον αέρα» η Νάιλα Μανγκούς, ΥΠΕΞ της χώρας.

«To Προεδρικό Συμβούλιο επιθυμεί να συνεχίσει τις φιλικές σχέσεις με όλες τις χώρες με τις οποίες το Κράτος της Λιβύης έχει διπλωματικές σχέσεις» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, μια μέρα αφού ο Νίκος Δένδιας ακύρωσε την επίσκεψή του στην Τρίπολη, με τη Λίβυα υπουργό Εξωτερικών να προκαλεί διπλωματικό επεισόδιο.

Κατά τον Μοχάμεντ Μένφι, «η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτών των χωρών, επομένως επιθυμούμε να εξαλείψουμε όλες τις αιτίες παρεξηγήσεων και να αποφύγουμε τυχόν διπλωματικό επεισόδιο απορρίπτοντας κάθε κλιμάκωση».
 
Η ανακοίνωση του Μοχάμεντ Μένφι

«Το Προεδρικό Συμβούλιο επιθυμεί να συνεχίσει τις φιλικές σχέσεις με όλες τις χώρες με τις οποίες το Κράτος της Λιβύης έχει διπλωματικές σχέσεις και επιδιώκει να τις ενισχύσει στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και των διεθνών κανόνων που διέπουν τη διπλωματική εργασία για να αποφευχθεί οτιδήποτε εμποδίζει και διαταράσσει την ειρήνη αυτών των σχέσεων, και η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτών των χωρών, επομένως επιθυμούμε να εξαλείψουμε όλες τις αιτίες κακής κατανόησης και αποφυγής τυχόν διπλωματικών επεισοδίων και απορρίπτοντας τυχόν κλιμακωτικά βήματα. Σε εξέλιξη βρίσκεται επικοινωνία με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για να διευκρινιστούν οι λόγοι της ματαίωσης της σημερινής επίσκεψής του στην πρωτεύουσα Τρίπολη από τον Υπουργό Εξωτερικών. Δρ.. Muhammed Yunus Al-Manfi Πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Λιβύη: Δεν θέλουμε παρεξηγήσεις με την Ελλάδα, λέει ο Μένφι μετά το διπλωματικό επεισόδιο με Δένδια"

Τουρκία: Πεδίο δράσης της διεθνούς μαφίας

Οι δραστηριότητες της διεθνούς μαφίας στην Τουρκία και ειδικότερα στην Κωνσνταντινούπολη φαίνεται ότι αυξάνονται. Οι λόγοι, πολλοί. Ειδικοί και πρώην αξιωματούχοι μιλούν στην DW.

Κατόπιν διεθνούς εντάλματος συνελήφθη πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη ο φερόμενος ως «βαρόνος των ναρκωτικών» Ζέλικο Μπόγιανιτς, Σέρβος με πλαστό διαβατήριο. Λίγο αργότερα ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντζάρογλου έγραψε στο twitter: «Όλα τα αποβράσματα της μαφίας έχουν έρθει στις πόλεις μας». Απευθυνόμενος στα καρτέλ ναρκωτικών συνέχισε λέγοντας: «Εγκαταλείψτε τις πόλεις μας. Θα σας καταστρέψουμε. Πάρτε μαζί σας το βρώμικο χρήμα και φύγετε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχηγοί και μέλη εγκληματικών οργανώσεων δραστηριοποιούνται ολοένα περισσότερο στην Τουρκία. Χαρακτηριστική είναι η υπόθεση με πρωταγωνιστή τον Ιρανό έμπορο ναρκωτικών Ναζί Σαρίφι Ζιντάστι, ο οποίος είχε συλληφθεί στην ΚΠολη το 2007 μετά από κατάσχεση 75 κιλών ναρκωτικών ουσιών που μετέφερε. Το 2010 αφέθηκε ελεύθερος, όταν κατέθεσε ως «προστατευόμενος μάρτυρας» σε μια από τις σημαντικότερες πολιτικές δίκες στην τουρκική ιστορία. Το 2018 συνελήφθη εκ νέου για δολοφονία. Αφέθηκε ξανά ελεύθερος χάρη σε κενά που υπήρχαν στην κατηγορία. Έκτοτε καταζητείται έχοντας τραπεί σε φυγή. Δεν είναι όμως οι μόνες σχετικές υποθέσεις.

Πέρυσι ο αρχηγός αφγανικής συμμορίας, Σανγκέρ Αχμάντι, ο οποίος μάλιστα είχε απειλήσει να σκοτώσει Γερμανούς αστυνομικούς, συνελήφθη επίσης στην ΚΠολη. Πολλές δολοφονίες των τελευταίων χρόνων στην Τουρκία οδηγούν στο οργανωμένο έγκλημα και τη μαφία. Γιατί όμως η Τουρκία έχει μετατραπεί σε πεδίο δράσης εγκληματικών οργανώσεων;

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην ΚΠολη… και για τη μαφία

Πάνω από 16 εκατομμύρια κατοίκους έχει η ΚΠολη, μεταξύ αυτών και μέλη της διεθνούς μαφίας

Σε συνέντευξή του στη DW, ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας Χανεφί Άβτζι εστιάζει στο μέγεθος της ΚΠολης. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία πάνω από 16 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στην πόλη. Επιπλέον καθημερινά φτάνουν στο Βόσπορο όχι μόνο τουρίστες αλλά και μεγάλος αριθμός μεταναστών από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράν. «Η κινητικότητα είναι έντονη. Εδώ έρχονται οι πάντες. Ανάμεσά τους και μέλη της μαφίας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα τελευταία χρόνια η παρουσία της ξενόφερτης μαφίας στην Τουρκία έχει αυξηθεί. «Παράγοντες της μετασοβιετικής εποχής, από τα Βαλκάνια ή τον αραβικό κόσμο καταφθάνουν εδώ για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους». «Οι πιο δραστήριες εγκληματικές οργανώσεις στην Τουρκία προέρχονται από τα Βαλκάνια ή τον Καύκασο» αναφέρει στην DW o δημοσιογράφος Τιμούρ Σοϊκάν. Όπως παρατηρεί, η Τουρκία έχει γίνει «η πίσω αυλή της βαλκανικής μαφίας», δεδομένου ότι λειτουργεί ως κόμβος για τη διακίνηση ναρκωτικών. Πριν από δέκα χρόνια και ο Βρετανός ιστορικός Μαρκ Γκαλεότι είχε χαρακτηρίσει την Τουρκία ως «ιδανική γέφυρα από και προς την Ευρώπη» για το οργανωμένο έγκλημα.

Η αδύναμη δημοκρατία ευνοεί μαφιόζικα δίκτυα

Εκτός από τα ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της, η Τουρκία προσελκύει το ενδιαφέρον εγκληματικών οργανώσεων και εξαιτίας των πολιτικών συνθηκών. «Σε τι είδους περιβάλλον προτιμούν να δρουν οι εγκληματικές οργανώσεις;» διερωτάται σε συνέντευξή του στην DW o πρώην αναπληρωτής γραμματέας των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών Τσεβάτ Ενές και απαντά:  «Όπου δεν υπάρχει κράτος δικαίου, δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Εξαπλώνουν τις δραστηριότητές τους εκεί, όπου μπορούν να δημιουργήσουν δεσμούς με κρατικούς θεσμούς».

Ένας επιπλέον παράγοντας, σύμφωνα με τον Ενές, είναι η αποδυναμωμένη δημοκρατία. «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι στην Τουρκία με εγκληματικές δομές, οι οποίες δεν μπορούν να ελεγχθούν με νομοθετικά μέσα αλλά ούτε και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», αναφέρει. Μάλιστα εκτιμά ότι πολλές εγκληματικές οργανώσεις δεν βλέπουν πλέον την Τουρκία απλά ως γέφυρα ή κόμβο αλλά ως «τόπο εγκατάστασης». Ο δημοσιογράφος Τιμούρ Σοϊκάν τονίζει ότι οι εγκληματικές οργανώσεις γνωρίζουν καλά ότι στην Τουρκία επικρατεί ατιμωρησία.

O Eνές από την πλευρά του επιβεβαιώνει στην DW εικασίες που θέλουν τη μαφία να διατηρεί σχέσεις με τουρκικούς κρατικούς φορείς, γεγονός που διευκολύνει τις δραστηριότητές της στην Τουρκία. Μάλιστα ένα από τα «αφεντικά της μαφίας», ο Σεντάτ Πεκέρ, πρώην υποστηρικτής του ΑKP ανήρτησε πρόσφατα βίντεο και tweets που ενοχοποιούν ανώτερα κυβερνητικά στελέχη.  

«Οι μυστικές υπηρεσίες πρέπει να δράσουν»

Για τον Άβτζι πάντως η ευκολία εισόδου στην Τουρκία και η τουρκική πολιτική παροχής βίζας ευνοούν επίσης τις κινήσεις της μαφίας. «Το κράτος από την πλευρά του οφείλει να παρακολουθεί αυτούς τους ανθρώπους με μεγάλη προσοχή και να λάβει προληπτικά μέτρα», πιστεύει. Σύμφωνα με τον ίδιο το πρόβλημα έγκειται στο ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δεν έχουν πλέον το χρόνο να ασχοληθούν επισταμένως με την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος διότι καταπιάνονται με ζητήματα τρέχουσας πολιτικής. «Οι μυστικές υπηρεσίες λειτουργούν σε συνεννόηση με την κυβέρνηση. Θα έπρεπε όμως να επικεντρωθούν μόνο στην ασφάλεια της χώρας» αναφέρει στην DW.

dw

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Πεδίο δράσης της διεθνούς μαφίας"

Καιρός – meteo: Κακοκαιρία με βροχές μέχρι τη Δευτέρα – Πού θα βρέξει

Άστατος θα είναι ο καιρός σε μεγάλο μέρος της χώρας, καθώς, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το meteo.gr θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, όπως δείχνουν τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά από την Ιταλία πρόκειται να κινηθούν προς τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες και θα προκαλέσουν σημαντικά ύψη βροχής στα δυτικά τμήματα της χώρας μας.

Από την Παρασκευή 18/11 έως τουλάχιστον και τη Δευτέρα 21/11, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη διέλευση διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών, με αποτέλεσμα την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων κατά διαστήματα, κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες της Κυριακής 20/11 θα είναι κατά τόπους έντονα στα δυτικά τμήματα, ενώ έως τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 21/11 θα επηρεάσουν μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Η Δυτική Ελλάδα και κυρίως η Ήπειρος, τις τελευταίες ημέρες, έχει δεχθεί ήδη σημαντικά ύψη βροχής και, λαμβάνοντας υπ΄ όψη τα προγνωστικά δεδομένα, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με το meteo.

Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζεται η εκτιμώμενη κίνηση των βαρομετρικών χαμηλών στην περιοχή μας, με τα αντίστοιχα ύψη βροχής και πεδία ανέμων ανά τρίωρο, όπως υπολογίστηκαν από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του meteo.gr.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – meteo: Κακοκαιρία με βροχές μέχρι τη Δευτέρα – Πού θα βρέξει"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news