facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Συμβολική διαμαρτυρία από τους μελισσοκόμους της Αχαΐας - Έστησαν κυψέλες στην πλατεία (εικόνες)

Συμβολική διαμαρτυρία πραγματοποιούν οι μελισσοκόμοι της Αχαΐας.

Στην πλατεία Γεωργίου έστησαν απόψε άδειες κυψέλες, τις οποίες σκοπεύουν να αφήσουν εκεί για ημέρες.

Οι μελισσοκόμοι ζητούν από την κυβέρνηση είναι να εφαρμοστεί η νομοθεσία που αφορά στην παραγωγή και πώληση μελιού και να τους επιτρέπει να βρίσκονται μέσα στα δάση έτσι ώστε να παράγουν το μέλι τους.

Διαμαρτύρονται, μεταξύ άλλων, για το αυξημένο κόστος παραγωγής και τις ελληνοποιήσεις, όπως καταγγέλλουν, μελιού στη χώρα μας.

405432777_1057093715378594_1552113523674508152_n.jpg

405333689_788030943382947_4940066634583057368_n.jpg

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » " Συμβολική διαμαρτυρία από τους μελισσοκόμους της Αχαΐας - Έστησαν κυψέλες στην πλατεία (εικόνες) "

Αμπελόκηποι: Άνδρας επιτέθηκε σε 21χρονη και τη θώπευσε στο στήθος

Εφιαλτικές στιγμές έζησε μία 21χρονη αλβανικής καταγωγής αργά το απόγευμα του Σαββάτου (10/02) στους Αμπελόκηπους, όταν άγνωστος την προσέγγισε και της επιτέθηκε αιφνιδιαστικά, σύμφωνα με την καταγγελία της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, περίπου στις 20:30 ο άγνωστος δράστης με χρήση σωματικής βίας, την ακινητοποίησε και την θώπευσε στο στήθος και στα γεννητικά όργανα.

Η 21χρονη αντιστάθηκε σθεναρά με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του είναι σε πλήρη εξέλιξη. 

enikos

Διαβάστε Περισσότερα » "Αμπελόκηποι: Άνδρας επιτέθηκε σε 21χρονη και τη θώπευσε στο στήθος"

Θεσσαλονίκη: Αποζημίωση 372.000 ευρώ για κλοπή λιρών από θυρίδα

Ακόμα ένας άνθρωπος δικαιώθηκε για την υπόθεση με τις διαρρήξεις στις θυρίδες υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, στη Θεσσαλονίκη, αφού το Ειρηνοδικείο έκανε δεκτή την αγωγή που υποβλήθηκε και επιδίκασε την αποζημίωση για αυτές τις απώλειες.

Το δικαστήριο απέρριψε άλλες δύο παρόμοιες αγωγές που υπέβαλαν οι μισθωτές ισάριθμων θυρίδων και οι οποίοι πρόκειται να ασκήσουν εφέσεις έτσι ώστε να κριθούν από το ιεραρχικά ανώτερο Πρωτοδικείο.

Στο Ειρηνοδικείο, με τη διαδικασία των μισθωτικών διαφορών,  προσέφυγαν οι μισθωτές 5 θυρίδων που υπέβαλαν ισάριθμες  αγωγές αποζημίωσης σχετικά με την αξία των απολεσθέντων πολύτιμων αντικειμένων τους και την ηθική ικανοποίηση λόγω της οικονομικής ζημίας που υπέστησαν. Συνολικά διεκδικούν περισσότερα από  3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Στις αρχές του μήνα,  εκδόθηκαν  οι αποφάσεις  για τις τρεις από τις αγωγές που συζητήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο.

Στο σκεπτικό αναφέρεται ότι το δικαστήριο αποδέχεται πως υπήρξε κλοπή του περιεχομένου των θυρίδων επειδή δεν τηρούνταν τα μέτρα ασφαλείας ενώ ως δράστης κατονομάζεται ένας τραπεζικός υπάλληλος ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος μετά τον εντοπισμό μέρους των κλοπιμαίων που φέρεται πως κατείχε.

Στην αγωγή που έγινε δεκτή, το Ειρηνοδικείο έκρινε ότι αποδείχθηκε πλήρως η κλοπή 1600 χρυσών λιρών παλαιάς κοπής που περιείχε η θυρίδα και αναγνώρισε την υποχρέωση της τράπεζας να καταβάλει ως αποζημίωση στην ενάγουσα το χρηματικό ποσό των  372.000 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους.

«Είμαστε ικανοποιημένοι μεν από τη δικαστική απόφαση αλλά με το ποσό που επιδικάστηκε η εντολέας μου δεν μπορεί να αντικαταστήσει σήμερα τις λίρες που υπήρχαν στη θυρίδα καθώς η αξία της κάθε λίρας υπολογίστηκε με την τιμή που είχε κατά το χρόνο της κλοπής και όχι με τη σημερινή που είναι διπλάσια. Άρα, εξετάζουμε το ενδεχόμενο να ασκήσουμε έφεση» δήλωσε στην Karfitsa ο δικηγόρος Δημήτρης Παπαδόπουλος – Τσαγιάννης.

«Δεν αποδείχθηκε το περιεχόμενο»

Αντίθετα,  στις άλλες δύο αγωγές που απορρίφθηκαν το Ειρηνοδικείο έκρινε ότι δεν αποδείχθηκε το περιεχόμενο των θυρίδων κατά τον χρόνο που αυτές ανοίχτηκαν από τον δράστη ή τους δράστες της κλοπής και αν πράγματι ήταν τοποθετημένο σ’ αυτές το σύνολο ή έστω μέρος των επικαλούμενων από τους ενάγοντες, χρημάτων, νομισμάτων, κοσμημάτων και τιμαλφών.

«Δεν είμαστε ακόμη ούτε στα μισά του δρόμου. Από το 2013, οι εντολείς μου υποφέρουν και σε πείσμα όλων θα πάμε μέχρι τέλους.

Τουλάχιστον, το δικαστήριο αποδέχτηκε ότι κλάπηκε το περιεχόμενο της θυρίδας κι αυτό είναι λυτρωτικό» δήλωσε στην Karfitsa ο δικηγόρος Αστέριος Τόσκας, επισημαίνοντας ότι οι  μισθωτές των δύο θυρίδων σκοπεύουν να  ασκήσουν έφεση.

Στη μία εκ των δύο περιπτώσεων μάλιστα εντοπίστηκε μέρος των κλοπιμαίων που αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη τους – μισθωτή της θυρίδας και όπως προέκυψε είχε δώσει ως ενέχυρο ο παραπάνω τραπεζικός σε έτερο παθόντα.

Ο τελευταίος- παραλήπτης των κλοπιμαίων παρέδωσε τα συγκεκριμένα τιμαλφή  στην αστυνομία και από εκεί τα θύματα αναγνώρισαν τα πολύτιμα αντικείμενα που τους ανήκαν.  Η αγωγή του συζητήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο και αναμένεται η απόφαση του Ειρηνοδικείου.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Αποζημίωση 372.000 ευρώ για κλοπή λιρών από θυρίδα"

Φρίκη στο Ζεφύρι: Συνελήφθη 42χρονος για βιασμό 13χρονου που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού!

Ένα απίστευτο περιστατικό βιασμού σημειώθηκε στο Ζεφύρι, με θύμα ένα 13χρονο παιδί που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού!

Πιο αναλυτικά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη βραδινές ώρες της 9-2-2024, 42χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη και γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 12 έτη.

Ο 42χρονος γνωρίζοντας το έντονο ενδιαφέρον του αγοριού στα πατίνια που απορρέει από τη αναπτυξιακή του δυσκολία, με το πρόσχημα να του χαρίσει ένα πατίνι, τον οδήγησε μεσημβρινές ώρες της 9-2-2024 εντός της οικίας του και προέβη στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις.

Μετά την καταγγελία της μητέρας του ανηλίκου, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ζεφυρίου με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. τον ακινητοποίησαν εξωτερικά της οικίας του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Φρίκη στο Ζεφύρι: Συνελήφθη 42χρονος για βιασμό 13χρονου που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού!"

Παύλος Μαρινάκης: Ανοικτός διάλογος με κλειστούς δρόμους δεν γίνεται

Στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση «να στηρίξει έμπρακτα» τους αγρότες, αλλά και στο γεγονός πως δεν μπορεί να υπερβεί τα δημοσιονομικά περιθώρια, αναφέρεται μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε συνέντευξή στην εφημερίδα REAL NEWS.

Όπως τονίζει ο Παύλος Μαρινάκης για τους αγρότες και την στήριξη από την κυβέρνηση στη συνέντευξη στην Real News «ξέρουμε όλοι ότι το επάγγελμα του αγρότη είναι δύσκολο. Από την πρώτη της θητεία αυτή η κυβέρνηση στήριξε με πολλές παρεμβάσεις τον αγροτικό κόσμο και έδωσε σημαντικές ελαφρύνσεις και ισχυρά κίνητρα. Μειώσαμε τον φόρο εισοδήματος και τον ΦΠΑ για τα λιπάσματα και τις ζωοτροφές.

Ενεργοποιήσαμε το μέτρο της επιστροφής του ΕΦΚ στο πετρέλαιο, και παρά την ενεργειακή κρίση απορροφήσαμε το μεγαλύτερο μέρος των αυξήσεων του αγροτικού ρεύματος. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη συνέχιση για τρίτη χρονιά του μέτρου της επιστροφής του ΕΦΚ στο πετρέλαιο το 2024 και 5 επιπλέον μέτρα για την άμεση μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 10% και τη μεσοπρόθεσμη μείωση του ενεργειακού κόστους τουλάχιστον 30% σε σχέση με τις σημερινές τιμές.

Εμείς, ξέρετε, δεν ανεβήκαμε σε τρακτέρ, αλλά προσπαθούμε να στηρίξουμε έμπρακτα τους αγρότες. Από κει και πέρα, τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι δεδομένα. Αλλά θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους αγρότες για τη διαπραγμάτευση της ΚΑΠ, στο πλαίσιο της συμμαχίας που έχει, με ελληνική πρωτοβουλία, αναπτυχθεί, με τις 9 χώρες του Νότου της ΕΕ στις οποίες υπάρχουν αντίστοιχα προβλήματα».

Σχετικά με το τι αναμένει από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες, επισημαίνει: «ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι ακούει τους πολίτες και τα αιτήματά τους, όχι μόνο των αγροτών, αλλά όλων των επαγγελματικών ομάδων και προσπαθεί να δίνει βιώσιμες λύσεις. Ένας πολιτικός που πιστεύει στον εποικοδομητικό διάλογο. Η κυβέρνηση έχει μιλήσει ξεκάθαρα για τα δημοσιονομικά περιθώρια που δεν μπορούμε να υπερβούμε. Υπάρχουν και άλλα πολύ σοβαρά αιτήματα, τα οποία έχουν υποβληθεί κατά καιρούς, όπως οι παράνομες ελληνοποιήσεις για τις οποίες κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να τις αντιμετωπίσουμε, ο τρόπος καταβολής για τρίτη χρονιά της επιστροφής του ΕΦΚ για το πετρέλαιο και άλλα σοβαρά αιτήματα, αναφορικά με την ΚΑΠ, στα οποία μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος».

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει αποκλεισμός δρόμων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επαναλαμβάνει αυτό που είπε και ο πρωθυπουργός, ότι δηλαδή «Ανοιχτός διάλογος με κλειστούς δρόμους, δεν γίνεται. Σε κάθε περίπτωση, δεν θέλουμε να εμποδίζεται η ελεύθερη διέλευση των πολιτών στους δρόμους και τις εθνικές οδούς. Εκτιμώ ότι τελικά με καλόπιστο διάλογο θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά σε όλα αυτά τα ζητήματα που προανέφερα και στα οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε».

Σε ερώτηση σχετικά με τα μη κρατικά πανεπιστήμια και το ενδεχόμενο να γίνουν ψηφιακά τα μαθήματα αν συνεχιστούν οι καταλήψεις στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ο Παύλος Μαρινάκης επισημαίνει: «ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κυριάκος Πιερρακάκης παρουσίασε ένα πλήρες θεσμικό οπλοστάσιο που εξασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των εξετάσεων με ψηφιακά μέσα, ώστε να μην χαθεί το εξάμηνο. Είναι πλέον ευθύνη της ακαδημαϊκής κοινότητας να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Συνόδου με όλα τα μέσα που της παρέχει η Πολιτεία.

Έχουμε μια σημαντική κατάκτηση της χώρας μας: την ψηφιακή μετάβαση που μπορεί να συμπληρώσει, χωρίς να υποκαταστήσει τη φυσική παρουσία στην εκπαιδευτική διαδικασία. Με το νομοσχέδιο που παρουσίασε το υπουργείο Παιδείας υλοποιείται μια ιστορική μεταρρύθμιση που ενισχύει το δημόσιο πανεπιστήμιο με πόρους που ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Απελευθερώνουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο από χρόνιες αγκυλώσεις του παρελθόντος και το απαλλάσσουμε από προκαταλήψεις, ιδεοληψίες και παρωχημένες πρακτικές μιας δήθεν “κοινωνικά ευαίσθητης” Αριστεράς, που τελικά θέλει τα πανεπιστήμια κλειστά. Για εμάς κοινωνική πολιτική είναι να εξασφαλίζεις στους φοιτητές ότι το πανεπιστήμιό τους θα είναι ανοιχτό.

Πίσω από αυτά τα παιδιά δεν υπάρχουν πάμπλουτοι γονείς, αλλά καθημερινοί βιοπαλαιστές που δεν ανέχονται να δίνουν τα λεφτά τους για τις σπουδές των παιδιών τους και κάποιοι μπάχαλοι να κλείνουν τα πανεπιστήμια. Αυτή η κυβέρνηση το 2019, κατήργησε το άσυλο ανομίας και το επανέφερε στην αληθινή του έννοια. Λόγω αυτής της νομοθέτησης, πλέον δεν υπάρχουν άβατα και έχουν γίνει μια σειρά από επεμβάσεις για εκκένωση καταλήψεων. Ο νόμος ισχύει και εφαρμόζεται για όλους και όποτε καλούνται οι αρχές, θα επεμβαίνουν».

Στη συνέχεια και σε ερώτηση για το αν τελικώς η κυβέρνηση έχει ανοίξει αρκετά μέτωπα, καθώς αυτή την εβδομάδα ψηφίζεται στη Βουλή το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζει: «Αυτό που εσείς αποκαλείτε “μέτωπο”, εμείς το λέμε συμφωνία με τους πολίτες, το λέμε κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το λέμε σχέδιο για την επόμενη μέρα για τη χώρα και τους πολίτες. Το μεγαλύτερο πολιτικό κόστος δεν έρχεται από τη δράση και τις μεταρρυθμίσεις αλλά από την αδράνεια. Αυτό το συμβιβασμό με τη ραθυμία δεν συγχωρούν οι πολίτες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, ακόμα και αν ξεβολεύονται κάποιες μειοψηφίες, αρκεί αυτές να υπηρετούν τους πολλούς. Οι πολίτες αναγνωρίζουν την προσπάθεια μας. Αυτό απέδειξε η προηγούμενη θητεία μας και η τελευταία εκλογική αναμέτρηση, όπου οι πολίτες επιβράβευσαν την κυβέρνηση με ακόμα υψηλότερα ποσοστά σε σχέση με το 2019.

Κλείνοντας τη συνέντευξη και ερωτηθείς για την ακρίβεια και το αν η κυβέρνηση εξετάζει περαιτέρω μέτρα στήριξης των νοικοκυριών, ο κ. Μαρινάκης τονίζει: «Η εισαγόμενη ακρίβεια είναι το βασικότερο πρόβλημα των νοικοκυριών και η αντιμετώπισή της αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Γι’ αυτό έχουμε ήδη προχωρήσει μια σειρά από παρεμβάσεις, θωρακίζοντας τους πολίτες απέναντι σε ένα εισαγόμενο και δυναμικό φαινόμενο.

Στηρίζουμε άμεσα τα εισοδήματά τους, με την τέταρτη επερχόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού τον ερχόμενο Απρίλιο, την αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, την αύξηση των συντάξεων και μειώσεις φόρων και πρόσθετες φοροαπαλλαγές, σε συνέχεια των 50 μειώσεων και καταργήσεων φόρων της προηγούμενης τετραετίας. Ταυτόχρονα, τέθηκαν σε εφαρμογή στοχευμένα μέτρα όπως το Market Pass και συνεχίζονται το “Καλάθι του νοικοκυριού” και η “Μόνιμη Μείωση Τιμής”. Τρίτος άξονας της πολιτικής μας είναι οι εντατικοί έλεγχοι και η επιβολή προστίμων σε περιπτώσεις παραβάσεων από την ΔΙΜΕΑ.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 25.267 έλεγχοι το 2023 και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους σχεδόν 13,5 εκατ. ευρώ, οδηγώντας σε μείωση τιμών έως και 25%. Όλα αυτά τα μέτρα και η αποτελεσματικότητά τους αξιολογούνται συνεχώς και εφόσον χρειαστεί, μπορούν να τροποποιηθούν ή να συμπληρωθούν, ώστε να προστατεύσουμε τους πολίτες. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, άλλωστε, ψηφίστηκαν πρόσθετα μέτρα τα οποία αφορούν τις παροχές προς τα σούπερ μάρκετ, την αποτροπή αδικαιολόγητων ανατιμήσεων, τις καθαρές τιμές από το χωράφι στο ράφι και την επιβολή πλαφόν στο μικτό περιθώριο κέρδους για το βρεφικό γάλα. Όσο η ακρίβεια συνεχίζεται θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους πολίτες και να αντιμετωπίζουμε δυναμικά ένα δυναμικό φαινόμενο».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Παύλος Μαρινάκης: Ανοικτός διάλογος με κλειστούς δρόμους δεν γίνεται"

Αυλώνας: Νεαρός συνελήφθη για βιασμό τον οποίο είχε καταγράψει με το κινητό του τηλέφωνο

Ένας 21χρονος νεαρός συνελήφθη στην Αυλώνα και κατηγορείται για τον βιασμό μιας γυναίκας την οποία μάλιστα απειλούσε.

Ο νεαρός άνδρας από την Αυλώνα φέρεται να έχει καταγράφει τον βιασμό της κοπέλας με το κινητό του τηλέφωνο.Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο νεαρός φέρεται να εκμεταλλεύθηκε το ότι γνώριζε τον ανιψιό της γυναίκας και πήγε στο σπίτι της, όπου τη βίασε, ενώ την απείλησε πως θα την σκοτώσει, ενώ κατέγραψε την πράξη με το κινητό του τηλέφωνο! 

Στη συνέχεια κατηγορείται ότι εκβίασε τη γυναίκα με τη δημοσιοποίηση του video του βιασμού και την ανάγκασε έτσι να υποκύψει εκ νέου στις σεξουαλικές του ορέξεις. Η γυναίκα προχώρησε τότε σε καταγγελία στην Ελληνική Αστυνομία. Αναγνώρισε από τις φωτογραφίες τον νεαρό, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο κατηγορούμενος από το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού, προκειμένου να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυλώνας: Νεαρός συνελήφθη για βιασμό τον οποίο είχε καταγράψει με το κινητό του τηλέφωνο"

Η σκληρή αλήθεια για τα ενοίκια, τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση – Nέο βίντεο Κ. Μητσοτάκη στο Tik Tok

Νέο βίντεο στο TikTok δημοσίευσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με θέμα τη στεγαστική κρίση. Όπως εξηγεί, 7 στους 10 Έλληνες κατοικούν σε δικό τους σπίτι, όμως οι 3 στους 10 αναγκάζονται να νοικιάσουν κι αυτοί αντιμετωπίζουν ένα μεγάλο πρόβλημα.

Στο βίντεο μιλά, όπως λέει, με «πολύ απλά λόγια για το τι συμβαίνει, γιατί συμβαίνει και τι μπορούμε να κάνουμε». Εξηγεί ότι στην Ελλάδα έχουμε το πλεονέκτημα ότι 7/10 Έλληνες κατοικούν στο δικό τους σπίτι αλλά 3/10 είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν ενοίκιο. Επισημαίνει ότι για πολλά χρόνια στη διάρκεια της κρίσης οι τιμές των ακινήτων και των ενοικίων ήταν «παγωμένες». «Ως αποτέλεσμα όμως της οικονομικής ανάπτυξης, είδαμε μία απότομη αύξηση στις αξίες των ακινήτων και μία πολύ απότομη αύξηση στα ενοίκια» σημειώνει.

Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει πως παρά που ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί κατά 20%, τα ενοίκια έχουν αυξηθεί περισσότερο κι έτσι όσοι αναγκάζονται να νοικιάζουν διαθέτουν ένα μεγάλο κομμάτι του μισθού τους στο ενοίκιο «και αυτό είναι πρόβλημα». Το αποτέλεσμα είναι πως πολλοί νέοι αναγκάζονται να μένουν με τους γονείς τους μέχρι τα 30 και τα 35 τους χρόνια, επισημαίνει.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό με τα ενοίκια. Όπως λέει, και στην αγορά των ενοικίων λειτουργεί ο κανόνας της προσφοράς και της ζήτησης, και η ζήτηση για ενοίκια είναι πολύ μεγαλύτερη από την προσφορά. Αναλύει όμως και τους λόγους για τους οποίους η προσφορά των σπιτιών προς ενοικίαση είναι σήμερα χαμηλή: Ένας λόγος είναι ότι εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια παραμένουν κλειστά, κυρίως παλιά μη επισκευασμένα διαμερίσματα, δεύτερον ότι πολλά διαμερίσματα κατευθύνονται σήμερα προς το AirBnB κι ένας ακόμη, η Golden Visa που έπαιξε το ρόλο της ανεβάζοντας τις τιμές σε πολλές περιοχές, ειδικά της Αττικής.

«Τι κάνουμε;», εξηγεί στη συνέχεια ο πρωθυπουργός. «Βοηθάμε τους ιδιοκτήτες να ανοίξουν τα κλειστά τους σπίτια και διαμερίσματα μέσα από προγράμματα όπως το “Ανακαινίζω-Εξοικονομώ” και το “Ανακαινίζω-Ενοικιάζω”, αλλά και μέσα από γενναίες φορολογικές εκπτώσεις οι οποίες μπορεί να φθάσουν μέχρι και 16.000 ευρώ για την επισκευή σπιτιού, δίνουμε κίνητρα σε ιδιοκτήτες να επισκευάσουν τα κλειστά τους σπίτια. Πόσα είναι αυτά; Εκτιμούμε ότι είναι 770.000.

Δεύτερον: Το δημόσιο έχει οικόπεδα αλλά και κτήρια τα οποία κάθονται. Αυτά σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε. Ο θεσμός της “Κοινωνικής Αντιπαροχής”. Θα φτιάξουμε καινούργια σπίτια, ένα κομμάτι θα το αξιοποιήσουν οι κατασκευαστές, ένα δεύτερο κομμάτι θα διατεθεί προς ενοικίαση με χαμηλά ενοίκια.

Τρίτον: Πήραμε ήδη μέτρα και βάλαμε περιορισμούς στη βραχυχρόνια μίσθωση, δηλαδή στο AirBnB και αυξήσαμε τα όρια της Golden Visa. Και εφόσον χρειαστεί θα κάνουμε και περισσότερα σε αυτή την κατεύθυνση», λέει ο πρωθυπουργός.

Επισημαίνει όμως ότι «ταυτόχρονα πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που θέλουν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι, και αυτό ακριβώς κάνει το πρόγραμμα “Σπίτι μου”». Εξηγεί ότι ουσιαστικά επιδοτείται το στεγαστικό δάνειο νέων ανθρώπων και δίνει στοιχεία για το πρόγραμμα «Σπίτι μου» έως σήμερα.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε αυτά τα οποία ήδη γίνονται, όπως τονίζει, και μπορεί να μην είναι πολύ γνωστά. Κάνει αναφορά στο επίδομα ενοικίου μέσω ΟΠΕΚΑ, στην αύξηση του επιδόματος φοιτητικής στέγης, αλλά και την κατασκευή πολλών νέων φοιτητικών κατοικιών. Προσθέτει ότι «μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θα έχουμε αποκτήσει υπερσύγχρονες φοιτητικές εστίες για 8.000 φοιτητές».

«Οπότε λύθηκε το πρόβλημα;» διερωτάται. «Όχι, είναι πολύ μεγάλο για να λυθεί από τη μια στιγμή στην άλλη», απαντά ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι απασχολεί και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Σας διαβεβαιώνω όμως ότι θα εξακολουθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να περιορίσουμε τις επιπτώσεις του», καταλήγει ο πρωθυπουργός.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Η σκληρή αλήθεια για τα ενοίκια, τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση – Nέο βίντεο Κ. Μητσοτάκη στο Tik Tok"

Απάντησε ο Δήμαρχος Βόλου στον Στέφανο Κασσελάκη για το «τον έχω χε…νο τον Μπέο» – Αηδιαστική δήλωση όσο και ο ίδιος

Η κόντρα Κασελλάκη – Μπέου συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους καθώς ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος απάντησε στον Στέφανο Κασσελάκη για «τον έχω χε…νο τον Μπέο» που είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνομιλώντας με πολίτες σε καφέ της πόλης της Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα ο Αχιλλέας Μπέος με ανάρτησή του αναφέρει τα εξής:

«Ενημερώθηκα για μια αηδιαστική δήλωση του Κασσελάκη, τόσο αηδιαστική όσο και ο ίδιος, που αναφερόμενος στο πρόσωπό μου είπε ότι «χέ…κε» και πως «με έχει χε…νο». Καμία έκπληξη. Δεδομένης της ιδιαιτερότητας του φυσικό είναι να χ…τεί…».

Δείτε την ανάρτησή του

Θυμίζουμε πως κατά τη διάρκεια της βόλτας του στην πόλη του Βόλου ο Στέφανος Κασσελάκης είχε και μια στιχομυθία με θαμώνες σε καφετέρια της πόλης.

Ακολουθεί ο εξής διάλογος:

Πολίτης: «Ωραίος ο Βόλος;»
Κασσελάκης: «Πολύ ωραία πόλη, αλλά πρέπει να την κάνουμε να ακμάσει.»
Πολίτης 2: «Εγώ είμαι με τον Μπέο ε; Πρόσεχε πώς μιλάς ε.»
Κασσελάκης: «Χέ…κα, τον έχω χε…νο τελείως. Πιο χε…νο δεν μπορούσα να τον έχω.»

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Απάντησε ο Δήμαρχος Βόλου στον Στέφανο Κασσελάκη για το «τον έχω χε…νο τον Μπέο» – Αηδιαστική δήλωση όσο και ο ίδιος"

Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και καταιγίδες ακόμα και στην Αττική – Άνεμοι μέχρι 9 μποφόρ

Ο καιρός αύριο Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου θα διατηρηθεί βροχερός με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα φαινόμενα. Οι άνεμοι θα παραμείνουν θυελλώδεις, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις πρωινές ώρες στη δυτική Ελλάδα, στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής και στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, πρόσκαιρα στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και τις βόρειες Κυκλάδες και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα. Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από το μεσημέρι στη δυτική Ελλάδα και στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και βαθμιαία από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 14 με 16 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα ανατολικά και νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, βαθμιαία και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια έως 6 με 8 μποφόρ, βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρωινές ώρες, βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά, γρήγορα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 με 8 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες. Τα φαινόμενα, τα οποία νωρίς το πρωί στις βόρειες Κυκλάδες θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι 7 με 8 και στις Κυκλάδες πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ, βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μετά το μεσημέρι και στα Δωδεκάνησα, από αργά το απόγευμα στα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 και στα Δωδεκάνησα έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα θαλάσσια έως 6 με 8 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και καταιγίδες ακόμα και στην Αττική – Άνεμοι μέχρι 9 μποφόρ"

Σύλληψη 32χρονου με πιστόλι στο Μενίδι – Πως τον συνέλαβαν οι Αμεσοδρασίτες (εικόνα)

Με ένα πιστόλι ρέπλικα μάρκας Sig Sauer στην κατοχή του εντοπίστηκε από άνδρες της Άμεσης Δράσης, ένας άνδρας Αλβανικής υπηκοότητας στο Μενίδι.

Οι κινήσεις του, κρίθηκαν «ύποπτες» από τους Αμεσοδρασίτες, όταν εντοπίστηκε να κινείται στην οδό Αθηνών και αποφάσισαν να τον ελέγξουν.

Ο 32χρονος είχε το πιστόλι στην μπροστινή θέση του παντελονιού του και το είχε «έτοιμο προς χρήση» όπως σημειώνουν αστυνομικοί στο Law and Order.

Ο 32χρονος που διαμένει στο Περιστέρι, συνελήφθη και πλέον ερευνάται τυχόν εμπλοκή του σε έκνομες ενέργειες.

Δείτε το πιστόλι σε αποκλειστική εικόνα του L&O:

image7

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » " Σύλληψη 32χρονου με πιστόλι στο Μενίδι – Πως τον συνέλαβαν οι Αμεσοδρασίτες (εικόνα)"

Φθιώτιδα: Οι αγρότες της Ανθήλης έκλεισαν και πάλι την εθνική οδό – Έβγαλαν ψησταριές μέσα στον αυτοκινητόδρομο

Σε συμβολικό κλείσιμο της εθνικής οδού Λαμίας – Αθηνών και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας προχώρησαν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι οι αγρότες της Ανθήλης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν μέσω των παραδρομών ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας επανήλθε και πάλι μετά από 1 ώρα.

Οι αγρότες φαίνονται αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι και τη δικαίωση τους, όπως λένε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης τους, οι αγρότες από το μπλόκο έβγαλαν ψησταριές μέσα στον αυτοκινητόδρομο και άναψαν φωτιά.

tvstar 

Διαβάστε Περισσότερα » " Φθιώτιδα: Οι αγρότες της Ανθήλης έκλεισαν και πάλι την εθνική οδό – Έβγαλαν ψησταριές μέσα στον αυτοκινητόδρομο"

Κέρκυρα: Μηχανοκίνητη πορεία αγροτών την Τρίτη 13/2

Σε μηχανοκίνητη πορεία θα προχωρήσει το πρωί της Τρίτης στις 10:30 από το αεροδρόμιο προς τον κόμβο της οδού Επτανήσου,  η Ομοσπονδία  Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας μαζί με το Εργατικό Κέντρο,  με αφορμή της πανελλαδικές κινητοποιήσεις των αγροτών. Επίσης η ΟΑΣΚ αποφάσισε να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο στην Αθήνα ενώ πέρα από τα γενικά αιτήματα των αγροτών προβάλλει και τοπικά αιτήματα όπως:

  • Την επιστροφή του γραφείου ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κέρκυρα
  • Τη σωστή δακοκτονία από την περιφέρεια με έξοδα του κράτους
  • Ζητήματα υποδομών με αιχμή την αγροτική οδοποιία

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κέρκυρα: Μηχανοκίνητη πορεία αγροτών την Τρίτη 13/2"

Σοβαρές καταγγελίες αντιμετωπίζει αστυνομικός που συνελήφθη από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ.

Την Τρίτη θα δώσει εξηγήσεις στον Ανακριτή αστυνομικός που υπηρετούσε στην ασφάλεια Κερατέας και κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών αλλά και ότι παρείχε φύλαξη σε λογιστή στα Σεπόλια.

Ο αστυνομικός προμηθευόταν ναρκωτικές ουσίες από γνωστό του για προσωπική χρήση ενώ παράλληλα μεσολαβούσε για την προμήθεια και διακίνηση κοκαΐνης σε «πελάτες» όπως προέκυψε από την έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων.

Οι «αδιάφθοροι» διαπίστωσαν πως παραλάμβανε ο ίδιος τα ναρκωτικά και μετέφερε την «παραγγελία».

Κατά τις επικοινωνίες του έπαιρνε προληπτικά μέτρα, χρησιμοποιώντας διαδικτυακές εφαρμογές όπως viber και WhatsApp ώστε να μην είναι δυνατή η καταγραφή τους ενώ κινούνταν ιδιαιτέρως προσεκτικά κατά τη μεταφορά των ναρκωτικών ώστε η επιτήρησή του να είναι δυσχερής.

Εκτός όμως από… ντίλερ ναρκωτικών κατηγορείται ότι παρείχε και φύλαξη σε λογιστή από τον Ιούλιο του 2023. Συγκεκριμένα ενώ ήταν ένοπλος και του είχε αφαιρεθεί ο ατομικός του οπλισμός από την Υπηρεσία αλλά ήταν και σε αναρρωτική άδεια από τον Μάιο του 2022, προστάτευε τον ιδιώτη ο οποιος διατηρεί λογιστικό γραφείο στα Σεπόλια αποκομιζοντας από 100 έως 150 ευρώ την ημέρα, όπως ανέφερε σε ορισμένες από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες και όπως προέκυψε από τις συνομιλίες του με τον λογιστή.

Τέλος ο αστυνομικός τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις κάλεσε, κατ’ εντολή του λογιστή άτομα προκειμένου να απαιτήσει σε έντονο ύφος την καταβολή χρηματικών ποσών που του χρωστούσαν.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοβαρές καταγγελίες αντιμετωπίζει αστυνομικός που συνελήφθη από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ."

Παραμένει αποκλεισμένο για τρία χρόνια το χωριό του Ζορμπά

Το χωριό Καταφύγι στο Βελβεντό Κοζάνης, το χωριό του Ζορμπά στον ορεινό όγκο των Πιέριων, παραμένει αποκλεισμένο λόγω κατολισθήσεων εδώ και τρία χρόνια, ενώ μεγάλα προβλήματα προκάλεσε στο χωριό και η κακοκαιρία «Διομήδης».

Ο δρόμος είναι πραγματικά επικίνδυνος, οι κατολισθήσεις συνεχίζονται και όσοι διατηρούν κατοικίες στην περιοχή ανησυχούν. Οι μόνιμοι κάτοικοι είναι αυτοί τη στιγμή μόλις τέσσερις.

Ένας εξ αυτών, ο διαχειριστής ξενώνων στην περιοχή, Δημήτρης Παπαδόπουλος τονίζει στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» πως μετακινείται με κίνδυνο της ζωής του ειδικά σε συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου, στα οποία εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα. «Πέρσι ήμουν αποκλεισμένος με τη σύζυγό μου για 18 μέρες λόγω του χιονιού», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραμένει αποκλεισμένο για τρία χρόνια το χωριό του Ζορμπά"

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας

Συλλαλητήριο κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας, πραγματοποιείται το μεσημέρι της Κυριακής στο Σύνταγμα, έπειτα από κάλεσμα της «Εστίας Πατερικών Μελετών».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε για το συλαλλητήριο, η οργάνωση αναφέρεται πως με αυτό τον τρόπο εκφράζεται η αντίθεση στη «σοδομοποιηση της ελληνικής κοινωνίας» και τονίζεται η επιθυμία «να αποτραπεί η υιοθεσία ορφανών παιδιών, που θα αποτελούν ψευδαίσθηση καρπών μιας αφύσικης και άκαρπης συζευξης». Ακόμη, υπογραμμίζεται να μην γίνουν οι Έλληνες «συνένοχοι στο έγκλημα κατά των αθώων παιδιών».

Δείτε φωτογραφίες

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας"

Χωρίς τέλος οι "καραβιές" μεταναστών στην Κρήτη

Νέο "επεισοδιο" στο σήριαλ "«καραβιές» μεταναστών" στην Κρήτη καθώς μέσα σε μια ημέρα έχουμε καταγράφονται τουλάχιστον δύο τέτοια περιστατικά νότια του Ηρακλείου και των Χανίων, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, καθώς μια τρίτη ομάδα φέρεται να βρίσκεται σε κίνδυνο ανοιχτά της Κρήτης.

Μετά τη διάσωση 72 μεταναστών που εντοπίστηκαν να πλέουν με ξύλινο ψαροκάικο νότια της Κρήτης, όλοι άνδρες, ανάμεσα στους οποίους και πολλοί ανήλικοι, και οι οποίοι περισυνελέγησαν από φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και μεταφέρθηκαν στους Καλούς Λιμένες, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αργά το απόγευμα του Σαββάτου βρέθηκαν ακόμα 43 άτομα στην παραλία Ίλιγγας των Σφακίων. Κινητοποιήθηκε το λιμενικό και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη μεταφορά τους στα Χανιά.

Την ίδια ώρα, το Λιμενικό ενημερώθηκε για ένα ακόμα σκάφος στο οποίο επιβαίνουν περίπου 50 άτομα και έδωσε στιγμα στη θαλάσσια περιοχή νότια του ν. Ηρακλείου, εν μέσω άσχημων καιρικών συνθηκών. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι περισυνελέγησαν από εμπορικό πλοίο προκειμένου να μεταφερθούν στο λιμάνι του Κόκκινου Πύργου. 

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς τέλος οι "καραβιές" μεταναστών στην Κρήτη"

Αγρότες: Κλείνουν για 8 ώρες την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών

Σε πολύωρη διακοπή της κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών θα προχωρήσουν αγρότες με τρακτέρ και φορτηγά, κορυφώνοντας τις κινητοποιήσεις τους.

Εδώ και λίγα λεπτά, αγρότες και μελισσοκόμοι με τρακτέρ και φορτηγά απέκλεισαν και τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού στο ύψος των Νέων Μουδανιών. Στόχος τους είναι να κρατήσουν το μπλόκο για οκτώ ώρες.

Από την έναρξη των κινητοποιήσεων, οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιούσαν συμβολικούς αποκλεισμούς της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, όμως σήμερα θα κορυφωθούν οι διαμαρτυρίες με 8ωρο αποκλεισμό του οδικού άξονα που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Χαλκιδική.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξαχθεί από παράπλευρες οδούς.

Παράλληλα, αγρότες της Χαλκιδικής μοιράζουν ελιές σε διερχόμενους οδηγούς και ζητούν συγνώμη για την ταλαιπωρία λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Αγρότες: Κλείνουν για 8 ώρες την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών "

Τουρκία: Εγκρίθηκε η πώληση των F-16 από το αμερικανικό Κογκρέσο

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία, Τζεφ Φλέικ, με ανάρτησή του στο Χ αναφέρεται στην ολοκλήρωση της διαδικασίας στο Κογκρέσο και την έγκριση της πώλησης των αεροσκαφών F16 στην Τουρκία.

Η προθεσμία 15 ημερών για την υποβολή ενστάσεων στο επίσημο αίτημα της κυβέρνησης για την πώληση στην Τουρκία 40 νέων μαχητικών και κιτ αναβαθμίσεων και εξοπλισμού για 79 αεροσκάφη του υφιστάμενου τουρκικού στόλου F-16 έληξε χωρίς εμπόδια.

Στο μήνυμα του ο Αμερικανός διπλωμάτης σημειώνει στο Χ: «Η απόφαση του Κογκρέσου αυτή την εβδομάδα να εγκρίνει την απόκτηση 40 νέων και 79 αναβαθμισμένων αεροσκαφών F-16 από την Τουρκία είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Ο στόλος των F-16 της Τουρκίας είναι ζωτικής σημασίας για την ισχύ του ΝΑΤΟ, διασφαλίζοντας τη μελλοντική διαλειτουργικότητα μεταξύ των συμμάχων».

Το μήνυμα του Αμερικανού πρέσβη μεταδίδεται από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ως επίσημη επιβεβαίωση ολοκλήρωσης της διαδικασίας έγκρισης πώλησης των F16 στην Τουρκία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Εγκρίθηκε η πώληση των F-16 από το αμερικανικό Κογκρέσο"

Θεσσαλονίκη: Μελισσοκόμοι έστησαν άδειες κυψέλες στη Ν. Παραλία ως ένδειξη διαμαρτυρίας (φωτο & video)

Διαμαρτυρία στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν αυτήν την ώρα, μέλη του Συλλόγου Μελισσοκόμων Θεσσαλονίκης.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί, οι μελισσοκόμοι κατέβηκαν με τα οχήματα τους στην Νέα Παραλία και με τις άδειες κυψέλες τους σχημάτισαν δύο γραμμές μεταξύ του Λευκού Πύργου και του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου.

Αυτό που ζητούν από την κυβέρνηση οι μελισσοκόμοι -όπως αναφέρουν- είναι να εφαρμοστεί η νομοθεσία που αφορά στην παραγωγή και πώληση μελιού και να τους επιτρέπει να βρίσκονται μέσα στα δάση έτσι ώστε να παράγουν το μέλι τους.

Σε δηλώσεις του, το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Μελισσοκόμων Θεσσαλονίκης, Παντελής Καραγουδάκης, ανέφερε πως “τα πρόβληματά μας, χρόνο με τον χρόνο γίνονται χειρότερα, είναι οι ελληνοποιήσεις, η απαγόρευση εισόδου στα δάση, το υπερβολικό κόστος παραγωγής, το οποίο έχει αυξηθεί τρομακτικά”.

Μάλιστα πρόσθεσε πως αναφορικά με τις ελληνοποιήσεις, “έρευνα της ΕΕ έχει δείξει πως σχεδόν το 100% του εισαγόμενου μελιού είναι πάνω κάτω νοθευμένο. Αυτό σημαίνει πως μπορεί δύο κιλά ελληνικού μελιού να ανακατευτούν με ένα τόνο εισαγόμενο και να ονομαστεί ελληνικό. Παράλληλα, οι ετικέτες που υπάρχουν στα ράφια δεν είναι σωστές. Πρέπει η χώρα προέλευσης να αναγράφεται ευκρινώς. Αντίθετα, βλέπουμε τις 27 ώρες της ΕΕ να είναι κρυμμένες στην πίσω πλευρά”.

Ο κ. Καραγουδάκης υποστήριξε πως η κλιματική κρίση έχει οδηγήσει στην τρομακτική μείωση της παραγωγής. “Πέρυσι η παραγωγή έπεσε στο 80%. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τα αιτήματά μας δεν έχουν σχέση με χρήματα αλλά θέλουμε να εφαρμοστούν οι νομοθεσίες”, τόνισε.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Θεοφάνης Γρηγοριάδης, δήλωσε πως το κόστος παραγωγής αυξήθηκε απότομα τα τελευταία δύο χρόνια εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα όλες οι πρώτες ύλες να έχουν αυξηθεί 50-60%. “Το βαζάκι που συσκευάζουμε το μέλι μας, είχε 17 λεπτά τιμολογημένο και τώρα έφτασε στα 47. Επίσης, η κυψέλη στοίχιζε 25 ευρώ και τώρα έφτασε να κοστίζει 47 ευρώ, μόνο το ξύλο, και μέχρι να γίνει κυψέλη φτάνει τα 60. Δεν ζητάμε χρήματα, θέλουμε να μας αφήσουν να μπούμε στα δάση γιατί αυτό είναι το σπίτι μας. Εμείς προσέχουμε τα δάση, είναι λίγες οι περιπτώσεις που φωτιές ξεκινούν από λάθος χειρισμούς των μελισσοκόμων”, συμπλήρωσε.

Οι μελισσοκόμοι μοιράζουν φυλλάδια στον κόσμο, ενώ έχουν προμηθευτεί μέλι από super market και καλούν τον κόσμο να δοκιμάσει από το δικό τους και από το εμπόριο, έτσι ώστε να καταλάβουν τη διαφορά.

Όπως επισήμαναν οι μελισσοκόμοι, αναμένεται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Μελισσοκόμοι έστησαν άδειες κυψέλες στη Ν. Παραλία ως ένδειξη διαμαρτυρίας (φωτο & video) "

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες προϊόντα παρεμπορίου κατασχέθηκαν από τις αρχές

Ελέγχους για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε παράνομο υπαίθριο εμπόριο πραγματοποίησε η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης τις τελευταίες 24 ώρες.

Ειδικότερα:

· Ελέγχθηκαν 213 άτομα,

· Συνελήφθησαν δέκα από αυτά για παράβαση του Νόμου περί «Υπαίθριου Εμπορίου»,

· Βεβαιώθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα,

· Σχηματίστηκαν επιπλέον 14 δικογραφίες για το προαναφερόμενο αδίκημα και

· Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 3.627 προϊόντα παρεμπορίου.

Χαρακτηριστική είναι η επιχειρησιακή δράση, που πραγματοποιήθηκε χθες (10-02-2024), σε λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης με συμμετοχή Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ. και της Δημοτικής Αστυνομίας, όπου διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 55 άτομα, πραγματοποιήθηκαν έξι συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί υπαίθριου εμπορίου, επιβλήθηκαν έξι διοικητικές παραβάσεις συνολικού ύψους 6.000 ευρώ για παράβαση της νομοθεσίας περί υπαίθριου εμπορίου, σχηματίστηκαν 12 δικογραφίες κατά αγνώστων για εγκατάλειψη προϊόντων παρεμπορίου και κατασχέθηκαν συνολικά 3.375 είδη παρεμπορίου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες προϊόντα παρεμπορίου κατασχέθηκαν από τις αρχές"

Βάπτιση σαν …πολεμική ανταπόκριση: με τις σακούλες έφεραν τις σφαίρες!

Απίστευτο σκηνικό χθες τη νύχτα σε κοινωνική εκδήλωση στο Ηράκλειο

Αυτό δεν ήταν βάπτιση, …πόλεμος ήταν στο Αφγανιστάν!

«Κονσέρτο»  από πιστόλια και καλάζνικοφ. Επί ώρες, συνεχώς και αδιαλείπτως, έριχναν, όπως περιέγραψαν έγκυρες πηγές ενημέρωσης  στο Cretalive. Και οι σφαίρες έπεφταν «ράι θρου».

sfa

Αυτά συνέβησαν χθες τη νύχτα  σε κέντρο διασκέδασης έξω από χωριό του Ηρακλείου, όπου παρέστησαν εκατοντάδες προσκεκλημένοι για το ευχάριστο γεγονός.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι τις σφαίρες τις μετέφεραν σε σακούλες απορριμμάτων.

sfa

Από το συνεχές μπαμ-μπαμ, κάποιοι έφυγαν με …ημικρανία, άλλοι πάλι πήραν τα παιδιά τους και αποχώρησαν, ενώ από τον καταιγισμό των πυροβολισμών …ξεσηκώθηκαν οι ραχούλες και αντιλαλούσαν οι πλαγιές!

Είναι πραγματικά μεγάλη τύχη που δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Δυστυχώς, τα παθήματα του παρελθόντος, κάποια μάλιστα μοιραία,  δεν γίνονται μαθήματα.

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Βάπτιση σαν …πολεμική ανταπόκριση: με τις σακούλες έφεραν τις σφαίρες!"

Κ. Χατζηδάκης: Άνω των 800 ευρώ ο κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ανακοινωθεί στο τέλος Μαρτίου έτσι ώστε να ισχύσει από την 1η Απριλίου και ο κατώτατος μισθός θα είναι άνω των 800 ευρώ» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, επισημαίνοντας ότι «το πρώτο ψηφίο του κατώτατου μισθού θα ξεκινάει από οκτώ, αλλά υπάρχει διαβούλευση με τους φορείς και παραμένει στόχος της κυβέρνησης μέχρι το τέλος της τετραετίας να πάμε στα 950 ευρώ».

Ενώ, για τον μέσο μισθό είπε ότι έχει αυξηθεί περίπου 20% τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ. «Παραλάβαμε τον μέσο μισθό 1.046 ευρώ και τώρα είναι 1.258 ευρώ, σχεδόν 20% αύξηση», πρόσθεσε.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός δήλωσε παράλληλα ότι «στις 40 ημέρες που έχουν περάσει από την Πρωτοχρονιά, έχουμε ανακοινώσει ήδη πέραν των προβλέψεων του προϋπολογισμού, έχουμε δεσμευτεί για εφημερίες των γιατρών και έχουμε δεσμευτεί για την αύξηση του επιδόματος γέννησης. Αυτά κοστίζουν 210- 212 εκατ. ευρώ. Όλο αυτό είναι σε συνάρτηση με την πρόοδο της οικονομίας. Νοιαζόμαστε να μην φύγει η κατάσταση από την τροχιά που έχει μπει».

«Εάν έχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, όπως έγινε τα προηγούμενα χρόνια, εάν έχουμε υπέρβαση θετική σε σχέση με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, είμαστε εδώ για να επιστρέψει το υπερβάλλον πίσω στην κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά, ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο έκτακτης ενίσχυσης το Πάσχα.

Για τους αγρότες, ο υπουργός τόνισε: «Απέναντι στους αγρότες, ανεξαρτήτως των κομμάτων, όλοι τρέφουμε μία συμπάθεια. Αισθανόμαστε κοντά στους ανθρώπους αυτούς και τα προβλήματά τους και τα κατανοούμε. Φαντάζομαι ότι και οι ίδιοι κατανοούν ότι υπάρχουν κάποια όρια. Εμείς εξαντλούμε τα περιθώρια και γι αυτό ο Πρωθυπουργός είπε ότι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης για τα καύσιμα θα επιστραφεί. Αυτό είναι πάνω από 80 εκατ. κόστος για το Δημόσιο. Από εδώ και πέρα, μελετούμε με ποιον τρόπο και όσο πιο γρήγορα γίνεται να επιστραφεί αυτό».

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε επίσης ότι «πρέπει να δούμε τη δομή του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα. Πρέπει όλοι μαζί να δούμε θέματα λειτουργίας των ομάδων παραγωγών, των συνεταιρισμών, που πάνε τα χρήματα που παίρνουμε από την Ε.Ε. Πρέπει να μιλήσουμε και για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται στον αγροτικό τομέα για να έχουν ένα μόνιμο και βιώσιμο εισόδημα».

Ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος για το ραντεβού της Τρίτης μεταξύ του πρωθυπουργού και των αγροτών, ο κ. υπουργός απάντησε: «Οι ίδιοι θα καταλάβουν την καλή διάθεση της κυβέρνησης. Είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε μαζί τους. Πιστεύουμε στον ανοικτό διάλογο με ανοικτούς δρόμους. Αν ακολουθήσουν και οι ίδιοι μία μετριοπαθή γραμμή, όπως ακολουθεί και η κυβέρνηση, θα μπορέσουμε να βρούμε ένα αποτέλεσμα. Ένας καλόπιστος διάλογος θα οδηγήσει στο σωστό αποτέλεσμα. Δεν έχουμε ατελείωτες δυνατότητες».

Επεσήμανε εξάλλου, πως «στο τέλος της χρονιάς θα πρέπει να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% του ΑΕΠ, σχεδόν 5 δισ. ευρώ για να μειωθεί το χρέος. Αυτό θα το κρατήσουμε έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τις παροχές που έχουμε δεσμευτεί. Και αν υπάρχει περίσσευμα στο τέλος της χρονιάς, θα δούμε όπως κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια. Τα στοιχεία του Ιανουαρίου δείχνουν ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά στο επίπεδο των εσόδων».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κ. Χατζηδάκης: Άνω των 800 ευρώ ο κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου"

Μεσσήνη: Έπιασαν τους πιστολέρο και άλλους εννέα Ρομά

Με μια στοχευμένη επιχείρηση που εκτελέστηκε το πρωί του Σαββάτου σε οικισμούς Ρομά στη Μεσσήνη, εντοπίστηκαν δύο από τους τέσσερις άνδρες που συμμετείχαν την Παρασκευή σε επεισόδιο με πυροβολισμούς εναντίον ομοφύλων τους στην περιοχή Πιλαλίστρα του Δήμου Μεσσήνης.

Και στους δυο ασκήθηκε δίωξη για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, άσκοπους πυροβολισμούς, αλλά και για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας καθώς διαπιστώθηκε ότι ηλεκτροδοτούσαν παράνομα τα σπίτια τους. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και των Ο.Π.Κ.Ε. Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας, συνελήφθησαν άλλοι επτά Ρομά.

Τρεις από αυτούς είχαν κλέψει δυο αυτοκίνητα, είχαν διαρρήξει μια επιχείρηση και είχαν αποπειραθεί να εισβάλουν σε άλλες δυο στη Μεσσήνη και την Καλαμάτα, στο διάστημα από την περασμένη Δευτέρα ως την Παρασκευή. Σε βάρος των τριών δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές τροχοφόρων, κλοπές και απόπειρες κλοπής και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Ακόμη, συνελήφθησαν ένας 17χρονος που είχε διαφύγει από Ίδρυμα Αγωγής Βόλο και φέρεται να εμπλέκεται σε κλοπή τροχοφόρου και σε κλοπές και απόπειρες στην Καλαμάτα, ένας για ναρκωτικά και δυο για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ την κατηγορία της κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας αντιμετωπίζουν άλλοι τέσσερις που συνελήφθησαν στον οικισμό, ένας από τους οποίους κατηγορείται και για στέρηση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μεσσήνη: Έπιασαν τους πιστολέρο και άλλους εννέα Ρομά"

Κυρ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η στήριξη της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς τομέα

Μήνυμα προς τον αγροτικό κόσμο, έστειλε ο Πρωθυπουργός στην εβδομαδιαία τακτική ανασκόπηση που αναρτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

«Θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού για να μειώσουμε το κόστος της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής», σημείωσε μεταξύ άλλων. 

Επιβεβαιώνει τη συνάντηση της Τρίτης με εκπροσώπους των αγροτών, ωστόσο διαμηνύει πως αυτή θα γίνει με ανοιχτούς δρόμους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε, ακόμη, ειδική αναφορά στα ζητήματα της παιδείας, με αιχμή το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και στις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας και της στεγαστικής πολιτικής.

Με αναφορά στις αγροτικές κινητοποιήσεις ξεκινά ο πρωθυπουργός την εβδομαδιαία τακτική ανασκόπηση.

«Όπως και την προηγούμενη Κυριακή, έτσι και σήμερα, θα ξεκινήσω και αυτήν την -όπως θα διαπιστώσετε- εκτενή ανασκόπηση της εβδομάδας, με το ζήτημα των αγροτικών κινητοποιήσεων. Δεν θα κουραστώ να το λέω: Η κυβέρνηση είναι πάντα στη διάθεση κάθε επαγγελματικής ομάδας, να ακούσει συντεταγμένα τα προβλήματα και τις αγωνίες τους, αναζητώντας εφικτές λύσεις σε όσα τους απασχολούν. Έτσι και με τους αγρότες. Την Τρίτη το μεσημέρι θα συναντηθώ με τους εκπροσώπους τους και βεβαίως με την προϋπόθεση ότι οι δρόμοι θα είναι ανοιχτοί. Δεν μπορεί να εμποδίζεται η ελεύθερη διέλευση των πολιτών οπουδήποτε στη χώρα», τονίζει ο πρωθυπουργός.

Και επισημαίνει: «Έχουμε πει πολλές φορές ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας είναι δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν και άλλα πολύ σοβαρά αιτήματα, όπως οι παράνομες ελληνοποιήσεις, για τις οποίες καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια να τις αντιμετωπίσουμε, ο τρόπος καταβολής για τρίτη χρονιά της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο ύψους 82 εκ. ευρώ, το κόστος του αγροτικού ρεύματος και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη νέα ΚΑΠ, που καταφέραμε να εξασφαλίσουμε πόρους 19,3 δισ. ευρώ για τους Έλληνες αγρότες, ενώ άλλες χώρες -Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Βέλγιο για παράδειγμα- υπέστησαν μείωση 10-15%.

Οι προτάσεις μας για βελτίωση των ρυθμίσεων της ΚΑΠ έγιναν αποδεκτές από την ΕΕ αλλά ουσιαστικές αλλαγές -εκ του κανονισμού- μπορούν να επέλθουν μετά το 2025. Με δική μας πρωτοβουλία έχει δημιουργηθεί συμμαχία των 9 χωρών του Νότου ώστε να πετύχουμε τα βέλτιστα για τους αγρότες μας στην εφαρμογή της ΚΑΠ. Να επισημάνω πάντως το εξής: η δίκαιη κατανομή της οικονομικής ανάπτυξης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Δεν μπορεί να ενισχύονται περισσότερο ομάδες με «όπλο» τη δυνατότητα τους να διαδηλώνουν ηχηρά, εις βάρος άλλων ομάδων που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Σε κάθε περίπτωση αποτελεί προτεραιότητα για εμάς να στηρίξουμε την ανταγωνιστικότητα του πρωτογενούς τομέα και το αγροτικό εισόδημα. Και γι’αυτο θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού για να μειώσουμε τους παράγοντες κόστους της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει πως «Το μέρισμα από την καλή πορεία της οικονομίας πρέπει να πηγαίνει σε όλους. Και επιτρέψτε μου εδώ να σας πω, παραθέτοντας κάποια στοιχεία, ότι μιλάμε πλέον για μια εξαγωγική οικονομία. Το 2023 οι ελληνικές εξαγωγές έφτασαν τα Euro50,9 δισ. και μάλιστα σε ένα δύσκολο εξωτερικό περιβάλλον, µε διαδοχικές κρίσεις και περιφερειακούς πολέμους που δημιούργησαν προβλήματα στις αλυσίδες μεταφοράς, αλλά και αβεβαιότητα τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην παγκόσμια αγορά. Είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση μετά από εκείνη το 2022. Σημαντικό επίσης είναι ότι καταγράφηκε μειωμένο εμπορικό έλλειμμα κατά 20% και βελτίωση των εξαγωγικών επιδόσεων στους παραδοσιακά ισχυρούς κλάδους -τρόφιμα, μηχανήματα και οχήματα- αλλά και αύξηση στους κλάδους των λιπών, ποτών και καπνού συγκριτικά με τις αντίστοιχες συνολικές επιδόσεις αυτών των κλάδων το 2022. Σχεδόν το 60% των εξαγωγών μας κατευθύνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το υπόλοιπο σε τρίτες χώρες.

Προσπαθούμε να αφαιρούμε συνεχώς γραφειοκρατικά εμπόδια και να βελτιώνουμε τις συνθήκες για το ελληνικό επιχειρείν. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία ακόμα 12 διαφορετικές νομικές μορφές επιχειρήσεων -από τις 3 που είχαν τη δυνατότητα μέχρι σήμερα- θα μπορούν να ιδρύονται μέσα σε ελάχιστο χρόνο, σε δέκα λεπτά (!) από σχεδόν ένα μήνα που απαιτείται σήμερα και με επίσκεψη σε τουλάχιστον τρεις υπηρεσίες, χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Στο εξής λοιπόν, με κόστος από 15 έως 18 ευρώ, ένας επιχειρηματίας θα μπορεί να κάνει σύσταση εταιρείας μέσα από τον προσωπικό του υπολογιστή».

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζοντας την ανασκόπησή του περνά στα θέματα της παιδείας. Αναφέρει: «Αλλάζω θέμα για να περάσω στα θέματα της παιδείας. Το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, την ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου -που ήταν και παραμένει κυβερνητική προτεραιότητα, και την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων τέθηκε σε διαβούλευση αυτήν την εβδομάδα. Η έμφασή μας φυσικά ήταν, είναι και θα είναι στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο και αυτό αποδεικνύεται από τις επιμέρους παραμέτρους του σχεδίου νόμου. Έχουμε καλά Δημόσια Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και αυτό πιστοποιείται και από την κατάταξή τους παγκοσμίως. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί το Ε.Κ.Π.Α που σημείωσε άλμα ανόδου στις Διεθνείς Κατατάξεις και βρίσκεται πλέον στην 89η θέση παγκοσμίως και στην 16η θέση στην Ευρώπη. Με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο επιδιώκουμε να δώσουμε μεγαλύτερη ώθηση στα Δημόσια Πανεπιστήμια και στη διεθνοποίησή τους, με έμπρακτη στήριξη και στα περιφερειακά ΑΕΙ. Με το νομοσχέδιο αναβαθμίζεται και ενισχύεται η παρουσία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Όσο για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά παραρτήματα Πανεπιστημίων του εξωτερικού στην Ελλάδα, τα κριτήρια για την ίδρυση τους -οικονομικά και ακαδημαϊκά- είναι τα πιο αυστηρά σε όλη την Ευρώπη και αρμόδια για την τήρησή τους θα είναι η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης. Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας, η φοίτηση σε αυτά τα ιδρύματα προϋποθέτει πανελλήνιες εξετάσεις και η εισαγωγή των φοιτητών θα γίνεται εφόσον έχουν καλύψει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής του επιστημονικού πεδίου που τους ενδιαφέρει. Τα μη κρατικά πανεπιστήμια θα αρχίσουν να δέχονται αιτήσεις φοιτητών από τον Σεπτέμβριο του 2025. Πρόκειται για μια εμβληματική αλλαγή, με την οποία η χώρα μας αφενός θα πάψει να αποτελεί μια αναχρονιστική εξαίρεση όχι μόνο στην ΕΕ, αλλά παγκοσμίως, ενώ αφετέρου είναι μια ευκαιρία να περιορίσουμε τη φυγή Ελλήνων φοιτητών για σπουδές στο εξωτερικό, να προσελκύσουμε καθηγητές υψηλού κύρους από το εξωτερικό και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για περισσότερες επενδύσεις».

Επόμενο θέμα με το οποίο καταπιάνεται στη μακροσκελή ανασκόπησή του ο πρωθυπουργός είναι ο χώρος της Δημόσιας Υγείας.

«Περνάω τώρα στον χώρο της Δημόσιας Υγείας για να σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου από τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων σε τέσσερις ορόφους του Τζάνειου Νοσοκομείου στον Πειραιά, όπου είχε να γίνει ουσιαστική ανακατασκευή από το 1960. Δεν ξέρω αν είδατε τις εικόνες, αλλά πιστεύω ότι πραγματικά μιλούν από μόνες τους! Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν θαλάμους νοσηλείας, κοινόχρηστους και βοηθητικούς χώρους που θα διασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό και καλύτερες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς. Αυτό που είδα στο 1ο και στον 3ο όροφο όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σε χρόνο ρεκόρ -σε λιγότερο από δυο μήνες αφότου ανατέθηκε η εργολαβία- είναι κατά το κοινώς λεγόμενο «η μέρα με τη νύχτα» σε σύγκριση με την κατάσταση που επικρατούσε στο νοσοκομείο πριν από την ανακαίνιση. Μέσα στον Μάρτιο θα ξεκινήσουν οι εργασίες και στους άλλους δύο ορόφους, ώστε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024, το Τζάνειο να είναι πρακτικά ένα καινούργιο νοσοκομείο.

Είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης πιάνουν τόπο και μπορούμε να υλοποιούμε έργα τα οποία χρόνιζαν. Μόνο για τα νοσοκομεία μας οι πόροι που διαθέτουμε από το Ταμείο ξεπερνούν τα 300 εκ. ευρώ κι έτσι, σχεδόν 100 νοσοκομεία και 156 κέντρα υγείας θα ανακαινιστούν.

Θα επαναλάβω αυτό που είπα προχθές στη Βουλή, ότι το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να έχει μόνιμα χαρακτηριστικά, να επεκταθεί δηλαδή και μετά το 2026. Αξιοποιώντας σωστά και εντός προθεσμιών το υπάρχον, θέλουμε η χώρα μας να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει στη συνέχεια ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης. Γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι κάτι εύκολο και ευελπιστώ πως οι μεγάλες ευρωπαϊκές οικογένειες θα συμφωνήσουμε στις σημαντικές αλλαγές που έχουν ανάγκη οι συμπολίτες μας στην Ελλάδα και στην ΕΕ, παραμερίζοντας τις αντιπαραθέσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που, πολλές φορές, έχουν προεκλογικό χαρακτήρα.

Κάτι ακόμη από τον χώρο της Υγείας. Υπογράφηκε η Υπουργική Απόφαση για την αύξηση του αριθμού των ειδικοτήτων των γιατρών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, κάτι που γίνεται πρώτη φορά. Θα υπερβούν τους 1200, από 500 που είναι σήμερα, ενώ στις επιτροπές θα ενταχθούν παιδίατροι, αναπτυξιολόγοι και παιδοψυχίατροι. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε μια αξιοπρεπή καθημερινότητα στους συμπολίτες μας με αναπηρία. Σε μια σύγχρονη κοινωνία δεν μπορεί κανένας συμπολίτης μας να μένει πίσω».

Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ακολούθως: «Όσον αφορά τώρα πιο κοινωνικοοικονομικά ζητήματα, μένουν πολλά να γίνουν, αλλά έχει επιτευχθεί και σημαντική πρόοδος τόσο στη μείωση της ανεργίας όσο και στο επίπεδο της αύξησης των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα. Χωρίς να υπολογιστεί ακόμη η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό από φέτος τον Απρίλιο, οι µέσες μηνιαίες μικτές αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν το 2023 κατά 6,37% φθάνοντας τα 1.251 ευρώ από 1.176 που ήταν το 2022 και 1046 το 2019. Μια αύξηση που ξεπερνάει το 20% και δείχνει ότι ο στόχος που θέσαμε για 1500 ευρώ μέσο μισθό έως το τέλος της τετραετίας είναι εφικτός. Να επισημάνω επίσης ότι περισσότεροι εργαζόμενοι πλέον -7 στους 10- έχουν αποδοχές πάνω από τον βασικό μισθό. Το ξέρω ότι δεν αρκεί και έχουμε δρόμο μέχρι να φτάσουμε στα 1.500 ευρώ, αλλά οι πολιτικές μας για τη σύνδεση των ανθρώπων με καλύτερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας αποδίδει, όπως διαπιστώνει πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση του ΟΟΣΑ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η έκθεση περιέχει και προτάσεις για περαιτέρω βελτίωση των πολιτικών απασχόλησης που θα τις μελετήσουμε γιατί θέλουμε και προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε καλές δουλειές για όλες και για όλους. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μέσα στην επόμενη τριετία 200.000 νέες θέσεις εργασίας και αισιοδοξώ ότι με το σχέδιό μας «Ελλάδα 2.0» θα τα καταφέρουμε.

Η στεγαστική μας πολιτική αποτελεί έναν μόνο πυλώνα της κοινωνικής μας πολιτικής. Προσανατολισμός μας είναι η στήριξη των πιο αδύναμων οικονομικά και ειδικά των νέων που αναγκάζονται να συγκατοικούν με τους γονείς τους ως τα 30 τους. Το πρόβλημα είναι και σοβαρό και σύνθετο, ειδικά σε περιοχές με πίεση λόγω τουριστικής ανάπτυξης, με τις λύσεις να μην είναι ούτε εύκολες αλλά ούτε να μπορούν να αποδώσουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Πάντως μέχρι στιγμής 300.000 πολίτες μέσω και των επιδομάτων στέγασης έχουν μια στήριξη για να καλύψουν τις ανάγκες στέγασης, ενώ μέσω του προγράμματος «Σπίτι μου», ύψους 2,3 δισ. ευρώ θα προστεθούν 90-100.000 ωφελούμενοι ακόμα. Ανακοίνωσα την Παρασκευή στη Βουλή ότι πρόθεσή μας είναι να αυξήσουμε το όριο για αγορά ακινήτων μέσω της Golden Visa, ενδεχομένως και στα 800.000 ευρώ, με το μέτρο να αφορά όλες τις περιοχές που δέχονται πίεση στα ενοίκια. Μια ιδέα που προέκυψε από τη συζήτηση στη Βουλή και μπορεί να εφαρμοστεί είναι να υπάρχει η επιπλέον υποχρέωση όσοι έχουν ακίνητα Golden Visa να τα μισθώνουν μακροχρόνια.

Θέλω να θυμίσω στο σημείο αυτό πως η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για τον β’ κύκλο του «Εξοικονομώ 2023», προϋπολογισμού 110 εκ. ευρώ, είναι έως τις 29 Μαρτίου. Δυνητικοί δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα που διαμένουν σε μονοκατοικία ή διαμέρισμα με ατομικό εισόδημα μέχρι 5.000 ευρώ και οικογενειακό έως 10.000 ευρώ.

Ένα μέτρο που είχαμε ανακοινώσει είναι η έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ στα ακίνητα που έχουν ασφαλιστεί. Το είχαμε πει και ξεκινάμε να το κάνουμε. Μέσω της πλατφόρμας myProperty, η οποία είναι ανοιχτή και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 22 Φεβρουαρίου, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για μείωση και στη συνέχεια η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει στους απαραίτητους ελέγχους για να διαπιστωθεί ποιοι κερδίζουν την έκπτωση. Το μείον 10% στον ΕΝΦΙΑ θα ισχύσει για τις κατοικίες που πέρυσι ασφαλίστηκαν σωρευτικά και για τους τρεις κινδύνους, δηλαδή για σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρα και για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών».

Ειδική αναφορά κάνει ο πρωθυπουργός και σε μια όπως επισημαίνει «σημαντική επιτυχία των αστυνομικών αρχών να εντοπίσουν και να συλλάβουν γνωστό youtuber και έναν άλλον άντρα, πρώην συνεργάτη του, για τον βασανισμό δύο ανηλίκων ΑμεΑ σε ζωντανή μετάδοση στο Διαδίκτυο. Η σοκαριστική υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Κάτι που μας προβληματίζει ιδιαίτερα είναι πως τα περιστατικά βίας με δράστες ή θύματα ανηλίκους -εντός ή εκτός σχολείου- παρουσιάζουν ανησυχητική αύξηση το τελευταίο διάστημα. Την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσουμε τις πρωτοβουλίες μας για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος που συχνά ξεκινάει από την οικογένεια, χωρίς να παίζει ρόλο η μόρφωση ή η κοινωνική τάξη.

Στην αντιμετώπιση των αυξανόμενων περιστατικών βίας με ανήλικους στοχεύει και η επέκταση της Τηλεφωνικής Γραμμής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10 306 για ζητήματα επιθετικότητας με παιδιά και εφήβους. Η γραμμή λειτουργεί καθημερινά και μπορούν να καλούν γονείς, εκπαιδευτικοί και κάθε άλλος εμπλεκόμενος με παιδιά και εφήβους που χρειάζεται βοήθεια είτε στο επίπεδο της παρέμβασης για την διαχείρισή τους, είτε στο επίπεδο της πρόληψης εντός οικογένειας ή σχολικής κοινότητας. Μέσω της Γραμμής, παιδοψυχίατροι και ειδικοί ψυχικής υγείας θα παρέχουν συμβουλές και υποστήριξη σε αυτά τα θέματα. Οι κλήσεις μπορούν να γίνονται ανώνυμα, εκτός αν όσοι τηλεφωνούν επιλέξουν οι ίδιοι να πουν το όνομά τους. Δεν πρόκειται για γραμμή καταγγελιών, αλλά αναζήτησης τρόπων παρέμβασης των εκπαιδευμένων στελεχών σε επίπεδο συμβουλευτικής και ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης».

Ο κ. Μητσοτάκης κάνει ακόμη αναφορά στο έργο ανάπλασης στο Τατόι. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Θα συνεχίσω με τα νεότερα σχετικά με το μεγάλο έργο της ανάπλασης στο Τατόι. Παρουσιάστηκαν πριν από λίγες μέρες οι 4 ειδικές μελέτες από τα αρμόδια Υπουργεία Πολιτισμού και Περιβάλλοντος που αφορούν την αποκατάσταση του δασικού τοπίου, καθώς και του κοιμητήριου στο πρώην βασιλικό κτήμα. Οι παρεμβάσεις αυτές αποτελούν μέρος του συνολικού σχεδίου διαμόρφωσης του έως πρότινος εγκαταλελειμμένου κτήματος σε ενιαίο και πολυθεματικό περιαστικό χώρο πρασίνου, αποτελώντας πόλο πολλαπλών δραστηριοτήτων ψυχαγωγίας, αναψυχής, ιστορικής μνήμης, πολιτισμού, εκπαίδευσης, περιβαλλοντικής αγωγής και γνώσης. Θυμίζω ότι περιλαμβάνει μια δασική έκταση 42.000 στρεμμάτων».

Περνά όμως και σε ένα μικρότερο σε μέγεθος αλλά μεγάλο σε σημασία έργο, όπως ο ίδιος λέει: «Να έρθω τώρα σε ένα έργο μικρό σε μέγεθος αλλά μεγάλο σε σημασία για την τοπική κοινωνία του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης -Αγ. ‘Αννας στη Βόρεια Εύβοια. Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στους κατοίκους το αλιευτικό καταφύγιο της Αγίας ‘Αννας, που αποτελεί ένα ασφαλές και λειτουργικό αγκυροβόλι στην περιοχή και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της Αλιείας και του Τουρισμού στην περιοχή. Το έργο κατασκευάστηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με χρηματοδότηση ύψους 7 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Για τη στήριξη συνολικά της Βόρειας Εύβοιας εκταμιεύθηκαν παραπάνω από 300 εκ. ευρώ».

Πριν ολοκληρώσει την ανασκόπηση ο πρωθυπουργός αναφέρεται στο επικείμενο άνοιγμα των γηπέδων στους φιλάθλους και τονίζει:

«Έλεγα τον περασμένο Δεκέμβριο από το βήμα της Βουλής, ότι τα πράγματα στον ελληνικό αθλητισμό και ιδίως στον χώρο του ποδοσφαίρου έφτασαν σε ένα σημείο που χρειάζονταν πιο τολμηρές παρεμβάσεις από τα μέτρα που είχαμε ανακοινώσει το περασμένο καλοκαίρι. Και το δίμηνο κλείσιμο των γηπέδων ήταν όντως μια σκληρή αλλά επιβεβλημένη απόφαση για να οργανώσουμε καλύτερα την απάντηση της συντεταγμένης πολιτείας στη δολοφονική συμπεριφορά εγκληματικών οργανώσεων με θύματα πολίτες και αστυνομικούς, υπό τη θλιβερή ανοχή μιας ελάχιστης οπαδικής μειοψηφίας. Με βάση λοιπόν το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των μέτρων για την ασφαλή επιστροφή στα γήπεδα που ανακοινώθηκε αυτήν την εβδομάδα, από μεθαύριο Τρίτη θα ανοίξουν ξανά τα γήπεδα για τους φιλάθλους και αρχίζει πάλι η διάθεση των εισιτηρίων.

Από την προσεχή Τρίτη, η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας, με τη νέα της σύνθεση και με αναβαθμισμένες αρμοδιότητες, θα μπορεί να επιβάλλει αυστηρές ποινές στις ομάδες -πχ αγώνες κεκλεισμένων των θυρών αν πέσει εντός του γηπέδου κροτίδα ή οποιοδήποτε επικίνδυνο αντικείμενο. Ως προς τις κάμερες, αν οι ΠΑΕ δεν έχουν φροντίσει να τοποθετήσουν κάμερες έως τις 6 Μαρτίου, από την επόμενη θα ξανακλείσει το γήπεδο για τους θεατές. Και από τις 9 Απριλίου τίθεται σε ισχύ το σύστημα ταυτοποίησης των κατόχων εισιτηρίων των ποδοσφαιρικών αγώνων μεταξύ ομάδων της Super League, μέσω κινητού τηλεφώνου. Η ορθότητα των μέτρων ασφαλώς θα κριθεί στην πορεία. Αλλά θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε τη δημόσια τάξη και να επιτρέψουμε στους Έλληνες να απολαμβάνουν την ομορφιά του ποδοσφαίρου μακριά από οποιοδήποτε φαινόμενο βίας.

Ο αθλητισμός πρέπει να δίνει χαρά, όπως στην περίπτωση των δυο κοριτσιών μας του υγρού στίβου, της «χρυσής και ασημένιας» στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ευαγγελίας Πλατανιώτη και της Σοφίας Μαλκογεώργου, που προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Τα θερμά μου συγχαρητήρια».

Και ο πρωθυπουργός κλείνει την εβδομαδιαία αναλυτική του ανασκόπηση με ένα συναφές θέμα, επισημαίνοντας: «Θα κλείσω τη σημερινή ανασκόπηση με τα νεότερα από την πρόοδο των εργασιών στο ΟΑΚΑ. Έχει περίπου αφαιρεθεί το 6% από τα συνολικά 5.000 τεμάχια πολυκαρβονικών από τα Στέγαστρα Καλατράβα. Καθημερινά αφαιρούνται περίπου 80 κομμάτια, τα οποία θα ανακυκλωθούν. Η απομάκρυνση των πολυκαρβονικών με αυτούς τους ρυθμούς θα επιτρέψει την επαναλειτουργία του Σταδίου από τα τέλη Μαρτίου ή το αργότερο από τα μέσα Απριλίου. Έτσι, θα μπορέσουν να διεξαχθούν κανονικά πριν ή αμέσως μετά το Πάσχα αθλητικές αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων η συναυλία των Coldplay, που ομολογώ πως κι εγώ την περιμένω! And everything’s not lost…When you thought that it was over, για να θυμίσω ένα τραγούδι τους.

Καλή Κυριακή και ευχαριστώ για τον χρόνο σας!»

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυρ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η στήριξη της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς τομέα"

Άγνωστοι έκαψαν τέσσερα αυτοκίνητα στην Πανεπιστημιούπολη

Ένταξη τα ξημερώματα της Κυριακής στην περιοχή της Πανεπιστημιούπολης.

Συγκεκριμένα, ομάδα νεαρών, βγήκε από την Πανεπιστημιούπολη, έβαλε φωτιά σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή και στη συνέχεια γύρισαν πίσω.

Τα τρία αυτοκίνητα κάηκαν ολοσχερώς , ενώ υπέστη σοβαρές ζημιές και ένα λεωφορείο.

Στην περιοχή έφτασαν άμεσα δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσβησαν τις φωτιές ενώ στο σημείο παραμένει σε επιφυλακή διμοιρία των ΜΑΤ.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγνωστοι έκαψαν τέσσερα αυτοκίνητα στην Πανεπιστημιούπολη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news