facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Προσφυγή ΣΕΒ στο ΣτΕ: Να μη δοθούν οι τριετίες σε όσους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό

Προσφυγή κατά της αύξησης του κατώτατου μισθού όσον αφορά την προσαρμογή των θεσμοθετημένων τριετιών κατέθεσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) μετά από πέντε μήνες καταβολής του νέου κατώτατου μισθού των 650 ευρώ από την 1η Φεβρουαρίου 2019. Για την προσφυγή ενημερώθηκε η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας την προηγούμενη Τρίτη, 2 Ιουλίου.

Η υπόθεση πρόκειται να εκδικαστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) στις 8 Οκτωβρίου. Η πλευρά των εργοδοτών ζητάει ουσιαστικά να καταργηθεί η εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας στις 18 Φεβρουαρίου 2019 , σύμφωνα με την οποία, καθορίζει στο εξής τις αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα. Η εγκύκλιος, όπως τονίζει ο ΣΕΒ είναι άκυρη επειδή δεν πήρε ΦΕΚ. Όμως είναι άκυρη και επειδή αναπροσαρμόζει τα ποσά στις τριετίες, από τα 650 ευρώ και άνω. Στο σημείο αυτό ο ΣΕΒ επισημαίνει ότι με βάση μνημονιακή νομοθεσία (ν.4172/2013 αρ. 103 και 4093/2012), ο κατώτατος μισθός ορίζεται ως μοναδιαία αξία (ποσό) αναφοράς. Συνεπώς, οι τριετίες μένουν «παγωμένες» και δεν πρέπει να αυξηθούν μέχρι η ανεργία να υποχωρήσει σε μονοψήφιο ποσοστό, όπως ορίζεται στο σχετικό νόμο.

Στην εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας όμως υπάρχει καθορισμός του μισθού με βάση τις τριετίες, ως εξής: Για τους έχοντες 0-3 έτη προϋπηρεσίας, 650 ευρώ, για τους έχοντες 3-6 έτη προϋπηρεσίας 715 ευρώ, για τους έχοντες 6 – 9 έτη προϋπηρεσίας, 780 ευρώ και για τους έχοντες άνω των 9 ετών προϋπηρεσία, 845 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο με ξεχωριστή υπουργική απόφαση, αυξήθηκαν οι κατώτατες αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα, κατά σχεδόν 11%, φτάνοντας στα 650 ευρώ μικτά, από 586 που ήταν έως τότε. Επίσης, καταργήθηκε ο υπο – κατώτατος μισθός των 511 ευρώ μικτές αποδοχές, που αφορούσε νέους έως 25 ετών.


Στην επιχειρηματολογία του, ο ΣΕΒ κάνει λόγο για απόφαση που ελήφθη χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί πρώτα η απαραίτητη διαβούλευση με τους φορείς και γι’ αυτό ζητάει την κατάργησή της. Επίσης, υπογραμμίζει και το σκέλος της ύπαρξης εγκυκλίου (που δεν πήρε ΦΕΚ) και όχι υπουργικής αποφάσεως για τις τριετίες.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την Αίτηση Ακύρωσης που κατέθεσε ο ΣΕΒ

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσφυγή ΣΕΒ στο ΣτΕ: Να μη δοθούν οι τριετίες σε όσους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό"

ΕΡΤ: Ανατροπή! «Δεν ζητήθηκαν παραιτήσεις» λέει το Μαξίμου!

Διευκρινίσεις δίνει το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με τις ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΡΤ. Για... μη απαίτηση παραιτήσεων μιλούν κυβερνητικοί κύκλοι. Τέλος από την Δημόσια Τηλεόραση ο κ. Δρόσος και από το ΑΠΕ ο κ. Ψύλος. Όλο το παρασκήνιο και τι μέλλει γενέσθαι.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχειτκά με την ΕΡΤ, αφού όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το newsit.gr, είχαμε παραιτήσεις υψηλόβαθμων στελεχών!

Άγριο παρασκήνιο στην ΕΡΤ

Πλέον, η νέα εξέλιξη έχει να κάνει με το αν… ζητήθηκαν οι παραιτήσεις των υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΡΤ από τη νέα κυβέρνηση ή όχι. Ενώ, λοιπόν, το ρεπορτάζ ανέφερε νωρίτερα πως είχαν ζητηθεί οι παραιτήσεις όλων των μελών του ΔΣ της Δημόσιας Τηλεόρασης από τη νέα κυβέρνηση, το Μέγαρο Μαξίμου ενημερώνει πλέον πως καμία παραίτηση δεν ζητήθηκε.

Οι πληροφορίες λένε πως ο κ. Γιάννης Δρόσος, Διευθύνων Σύμβουλος της Δημόσιας Τηλεόρασης, έχει ήδη υποβάλλει την παραίτησή του, ενώ ακόμη, έχει ήδη παραιτηθεί ο κ. Μιχάλης Ψύλος του Αθηναϊκού / Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως και από τους δύο ζητήθηκε από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, να παραμείνουν στις θέσεις τους ως υπηρεσιακοί μέχρι να βρεθούν οι αντικαταστάτες τους σε ΕΡΤ και ΑΠΕ αντίστοιχα.

Επιπρόσθετα, ασφαλείς πηγές τονίζουν στο newsit.gr πως ο κ. Γιάννης Δρόσος έχει ζητήσει να υπάρξει συνάντηση με τον κ. Κωνσταντίνο Ζούλα, τον άνθρωπο που έχει αναλάβει από την πλευρά της νέας κυβέρνησης να «τρέξει» το όλο εγχείρημα.

Οι δυο τους, άλλωστε, διατηρούν εδώ και πολύ καιρό εξαιρετικές σχέσεις, αποτέλεσμα των οποίων ήταν και η άρση του εμπάργκο που είχε επιβληθεί στο παρελθόν από την ΝΔ στην ΕΡΤ…

Σύμφωνα, λοιπόν, με το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τις συναντήσεις που είχαν οι κ.κ. Δρόσος και Ψύλος με τον κ. Πέτσα, αποφάσισαν να παραιτηθούν χωρίς να τους ζητηθεί κάτι τέτοιο…

Να αναφέρουμε εδώ πως το σχέδιο που έχει η νέα κυβέρνηση είναι να πάμε στην διαδικασία για την εκλογή νέου ΔΣ στην ΕΡΤ πολύ σύντομα και μάλιστα πριν τις 9 Αυγούστου που αναμένεται να ξεκινήσει το θερινό τμήμα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το πρωί της Τρίτης, 09.07.2019, ήταν κλεισμένοι για ώρες σε ένα δωμάτιο ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ με τον αναπληρωματικό διευθύνοντα σύμβουλο…

Μέχρι και σήμερα αυτό είναι το μέχρι σήμερα ΔΣ της ΕΡΤ

1. Χριστόφορος – Ευτύχιος Λεοντής του Ιωάννη, Μουσικοσυνθέτης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

2. Ιωάννης Δρόσος του Ζαχαρία, Δικηγόρος, Διευθύνων Σύμβουλος

3. Δημήτριος Παπαδημητρίου του Στυλιανού, Μουσικοσυνθέτης, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

4. Ελευθέριος Αρβανίτης του Αντωνίου, Δημοσιογράφος, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

ΕΡΤ
«Φουρτούνες» στην ΕΡΤ…

5. Αικατερίνη Τσατσαρώνη του Μιχαήλ, Επικοινωνιολόγος, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

6. Αριστοτέλης Μεταξάς του Θεοδώρου, Εικονολήπτης, Εκπρόσωπος των εργαζομένων, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΡΤ: Ανατροπή! «Δεν ζητήθηκαν παραιτήσεις» λέει το Μαξίμου!"

Καυστικό σκίτσο Αρκά για ΣΥΡΙΖΑ: Η καινούργια κυβέρνηση κατέστρεψε τη χώρα!

Ένα νέο καυστικό σκίτσο για τον ΣΥΡΙΖΑ ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook o Αρκάς.

Στο νέο του σκίτσο ο Αρκάς αναφέρει χαρακτηριστικά πως «για να μην κατηγορηθούμε για μονομερή κριτική, πρέπει να πούμε ότι είναι ολοφάνερο πια πως η καινούργια κυβέρνηση δεν κράτησε τις υποσχέσεις της, αποδείχθηκε ανίκανη σε όλους τους τομείς και κατέστρεψε τη χώρα»!.

Δείτε το σκίτσο του ΑΡΚΑ

66451248_1619634134839409_5427799026655297536_n

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καυστικό σκίτσο Αρκά για ΣΥΡΙΖΑ: Η καινούργια κυβέρνηση κατέστρεψε τη χώρα!"

Παραιτήθηκαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ και ο πρόεδρος του ΑΜΠΕ

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν σε συναντήσεις τους με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Γιάννης Δρόσος, και ο πρόεδρος του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), Μιχάλης Ψύλος.

Ο κ. Πέτσας τους ευχαρίστησε και τους ζήτησε να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρις ότου διεξαχθεί και ολοκληρωθεί η διαδικασία που προβλέπεται για την αντικατάστασή τους.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτήθηκαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ και ο πρόεδρος του ΑΜΠΕ"

ΣΥΡΙΖΑ: Μία προς μία διαψεύδονται οι υποσχέσεις Μητσοτάκη

«Ήδη από την πρώτη μέρα της κυβέρνησής του, ο κ. Μητσοτάκης έχει αρχίσει να αθετεί μία-μία τις προεκλογικές του δεσμεύσεις» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου το βράδυ της Τρίτης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις υποσχέσεις του σημειώνει επίσης ότι:

«Από το «μικρό και ευέλικτο» σχήμα, με «ελάχιστους» αναπληρωτές υπουργούς, κατέληξε με 51 υπουργούς και υφυπουργούς, στο οποίο δεν χώρεσαν παρά μόνο 5 γυναίκες.

Ενώ, όλο το προηγούμενο διάστημα, κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση της κ. Θάνου σε θέση άμισθης συμβούλου του Πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης υπουργοποίησε τον μέχρι πριν 8 μέρες αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Τα νέα πρόσωπα της ΝΔ, οι «καταξιωμένοι» και τα «λαμπρά μυαλά από το εξωτερικό» τα οποία είχε εξαγγείλει, είναι οι πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά, οι μεταγραφές του ΛΑΟΣ, ο «δεν πρόλαβα να διαβάσω το 1ο μνημόνιο» κ. Χρυσοχοΐδης, μια στρατιά ακραίοι νεοφιλελεύθεροι «τεχνοκράτες», όπως ο πρώην Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, και ο κ. Σκυλακάκης της «Δράσης».

Με σημερινή του, μάλιστα, απόφαση, όλες οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΕΡΤ, ΑΠΕ) μεταφέρονται στο πρόσωπό του, όπως και η ΕΥΠ, για να δείξει ότι αντιλαμβάνεται τη δημόσια ενημέρωση και την εθνική ασφάλεια ως κομματικά λάφυρα.

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε την ανευθυνότητά του και χτες, όταν, παρόλο που συνεδρίαζε το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο για το Eurogroup, κανείς δεν σκέφτηκε να επικοινωνήσει με τον κ. Χουλιαράκη ο οποίος εκπροσωπούσε τη χώρα μας στη συνεδρίαση.

Από ότι φάνηκε δε, από τις δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, οι προεκλογικές υποσχέσεις περί μείωσης πλεονασμάτων που θα επιτρέψουν μειώσεις φόρων αποδεικνύονται τόσο αληθινές, όσο και το περίφημο «λεφτά υπάρχουν».

Και έχει περάσει μόνο μια μέρα κυβέρνησης ΝΔ».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΥΡΙΖΑ: Μία προς μία διαψεύδονται οι υποσχέσεις Μητσοτάκη"

Με «άγριες διαθέσεις» ο Χρυσοχοΐδης – Δείχνει «πόρτα» στην ηγεσία της ΕΛΑΣ

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης φαίνεται πως ανέλαβε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχοντας συγκεκριμένο σχέδιο στο μυαλό του.

Η πρώτη κίνηση που έκανε ήταν να συγκαλέσει σύσκεψη ανώτατων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Με μία λεπτομέρεια, που έχει ξεχωριστή σημασία: Σε αυτή τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις επτά το απόγευμα, δεν ήταν παρόντες ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.!

Το γεγονός ερμηνεύεται ως αποδοκιμασία προς την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ -σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες- θεωρείται ειλημμένη απόφαση η αλλαγή της.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επέλεξε να βρίσκονται στο πλευρό του οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάστηκε όταν στο παρελθόν είχε και πάλι το τιμόνι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Έτσι εκτός από τον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου – με τον οποίο είχε συνεργαστεί στενά στο παρελθόν ο κ. Χρυσοχοΐδης- ρόλο άτυπου συμβούλου αναμένεται να αναλάβει και ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ, Φώτης Νασιάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άμεσοι στόχοι του νέου υπουργού είναι να καταγράψει άμεσα το ανθρώπινο δυναμικό και να πυκνώσουν οι δυνάμεις της αστυνομίας. Οι διαδικασίες θα τρέξουν σύντομα ώστε να είναι έτοιμο το πλάνο της αντιεγκληματικής πολιτικής και να εφαρμοστεί άμεσα.

Απόλυτα χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις που έκανε ο κ. Χρυσοχοΐδης κατά την ανάληψη των καθηκόντων του. «Μεγάλη η ευθύνη που αναλαμβάνουμε για την ασφάλεια της χώρας, η οποία ταυτίζεται με τη Δημοκρατία και το δικαίωμα μας να κυκλοφορούμε ελεύθεροι. Χωρίς ασφάλεια σαπίζει η Δημοκρατία και αυτό είναι η χαρά του ακροδεξιού», ήταν ένα από τα πρώτα μηνύματα που θέλησε να στείλει.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε επίσης πως «θέλουμε ειρήνη στις πόλεις και στις γειτονίες να κυκλοφορούν τα παιδιά μας ελεύθερα και με ασφάλεια. Αυτή είναι η μέγιστη αποστολή μας», φράση που εκτιμάτε πως απευθύνεται στους κατοίκους των Εξαρχείων αναφορικά με το άβατο.



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Με «άγριες διαθέσεις» ο Χρυσοχοΐδης – Δείχνει «πόρτα» στην ηγεσία της ΕΛΑΣ"

Τα μέτρα κατά της Τουρκίας που προτείνει η Ε.Ε

Η περικοπή των κοινοτικών κονδυλίων της διεύρυνσης κατά 145,8 εκ.Ευρώ το επόμενο έτος και η επανεξέταση των χρηματοδοτικών - επενδυτικών δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων προς την Τουρκία, βρίσκονται ανάμεσα στα στοχευμένα μέτρα που η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) θα παρουσιαστούν αύριο στους αντιπροσώπους των κρατών -μελών της ΕΕ, ενόψει και των συνεδριάσεων των Υπουργών την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη διπλωματική πηγή που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες.

Επιπλέον, η Κομισιόν θα περικόψει μια σειρά από "διαλόγους υψηλού επιπέδου" σε υπουργικό επίπεδο στην οικονομία, την γεωργία, την ενέργεια και τις μεταφορές, αλλά και την αναστολή τυχόν συναντήσεων κορυφής ΕΕ- Τουρκίας προς το παρόν.

Η Κομισιόν αναμένεται, μάλιστα, να δηλώσει ότι είναι έτοιμη να προτείνει και στοχευμένα μέτρα κατά εταιριών και προσώπων που σχετίζονται με την γεωτρητική δραστηριότητα της Τουρκίας σε δεύτερη φάση "την στιγμή που τα Κράτη Μέλη θα το κρίνουν απαραίτητο", ανέφερε η διπλωματική πηγή. Οι αποφάσεις για το τι θα εφαρμοστεί και το τι όχι θα ληφθούν από τους Υπουργούς Εξωτερικών την επόμενη εβδομάδα.



sigmalive
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα μέτρα κατά της Τουρκίας που προτείνει η Ε.Ε"

ΥΠΕΞ: Παράνομη η γεώτρηση - Να ληφθούν μέτρα κατά της Τουρκίας

Στις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο αναφέρεται η πρώτη ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών υπό τη νέα ηγεσία του.

«Καταδικάζουμε την επιχειρούμενη από την Τουρκία παράνομη γεώτρηση εντός της αιγιαλίτιδας ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η παράνομη αυτή ενέργεια αψηφά προκλητικά το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά και την καταδίκη της διεθνούς κοινότητας, ενώ αποτελεί μια περαιτέρω κλιμάκωση που υπονομεύει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου» σημειώνει το ΥΠΕΞ.

Όπως επισημαίνει περαιτέρω, «η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων ενός κράτους-μέλους της Ε.Ε. πόρρω απέχει από τη συμπεριφορά που όφειλε να έχει ένα υποψήφιο προς ένταξη κράτος και επιβεβαιώνει την ορθότητα των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου, σχετικά με τη λήψη κατάλληλων μέτρων κατά της Τουρκίας».

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει πλήρη αλληλεγγύη στην Κυπριακή Δημοκρατία και καλεί για ακόμη μία φορά, την Τουρκία να διακόψει άμεσα τις παράνομες δραστηριότητές της και να σεβαστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΞ: Παράνομη η γεώτρηση - Να ληφθούν μέτρα κατά της Τουρκίας"

«Σκούπα» στην ΕΡΤ από τη νέα κυβέρνηση!

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την ΕΡΤ, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr, η νέα κυβέρνηση ήρθε… αποφασισμένη και με «σκούπα» στο χέρι!

Άγριο παρασκήνιο στην ΕΡΤ

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως έχουν ήδη ζητηθεί οι παραιτήσεις όλων των μελών του ΔΣ της ΕΡΤ από τη νέα κυβέρνηση.

Το σχέδιο που έχει η νέα κυβέρνηση είναι να πάμε στην διαδικασία για την εκλογή νέου ΔΣ πολύ σύντομα και μάλιστα πριν τις 9 Αυγούστου που αναμένεται να ξεκινήσει το θερινό τμήμα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το πρωί της Τρίτης, 09.07.2019, ήταν κλεισμένοι για ώρες σε ένα δωμάτιο ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ με τον αναπληρωματικό διευθύνοντα σύμβουλο, ενώ το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο κ. Γιάννης Δρόσος, Διευθύνων Σύμβουλος της Δημόσιας Τηλεόρασης, έχει ήδη υποβάλλει την παραίτησή του.

Ακόμη, έχει ήδη παραιτηθεί ο κ. Μιχάλης Ψύλος του Αθηναϊκού / Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως και από τους δύο ζητήθηκε από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, να παραμείνουν στις θέσεις τους ως υπηρεσιακοί μέχρι να βρεθούν οι αντικαταστάτες τους.

Επιπρόσθετα, ασφαλείς πηγές τονίζουν στο newsit.gr πως ο κ. Γιάννης Δρόσος έχει ζητήσει να υπάρξει συνάντηση με τον κ. Κωνσταντίνο Ζούλα, τον άνθρωπο που έχει αναλάβει από την πλευρά της νέας κυβέρνησης να «τρέξει» το όλο εγχείρημα.

Οι δυο τους, άλλωστε, διατηρούν εδώ και πολύ καιρό εξαιρετικές σχέσεις, αποτέλεσμα των οποίων ήταν και η άρση του εμπάργκο που είχε επιβληθεί στο παρελθόν από την ΝΔ στην ΕΡΤ…

Μέχρι και σήμερα αυτό είναι το μέχρι σήμερα ΔΣ της ΕΡΤ

1. Χριστόφορος – Ευτύχιος Λεοντής του Ιωάννη, Μουσικοσυνθέτης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

2. Ιωάννης Δρόσος του Ζαχαρία, Δικηγόρος, Διευθύνων Σύμβουλος

3. Δημήτριος Παπαδημητρίου του Στυλιανού, Μουσικοσυνθέτης, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

4. Ελευθέριος Αρβανίτης του Αντωνίου, Δημοσιογράφος, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

5. Αικατερίνη Τσατσαρώνη του Μιχαήλ, Επικοινωνιολόγος, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

6. Αριστοτέλης Μεταξάς του Θεοδώρου, Εικονολήπτης, Εκπρόσωπος των εργαζομένων, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "«Σκούπα» στην ΕΡΤ από τη νέα κυβέρνηση!"

Θάλασσα της Νορβηγίας: Ανιχνεύθηκε ραδιενέργεια 100.000 φορές άνω του ορίου

Τα επίπεδα της ραδιενέργειας στο σημείο που βρίσκεται το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Κ-278 Komsomolets, το οποίο βυθίστηκε στην θάλασσα της Νορβηγίας το 1989, υπερβαίνουν κατά 100.000 φορές το επιτρεπτό όριο, ωστόσο η ραδιενεργός μόλυνση δεν συνιστά απειλή για τον άνθρωπο. Την εκτίμηση αυτή μετέδωσε το νορβηγικό τηλεοπτικό δίκτυο TV2 επικαλούμενο επιστήμονες που συμμετείχαν στην πρώτη κοινή ρωσο-νορβηγική αποστολή έρευνας του βυθισμένου υποβρυχίου, που ξεκίνησε τον Ιούλιο.

Η ανάλυση των πρώτων δειγμάτων νερού που ελήφθησαν από τον σωλήνα εξαερισμού του υποβρυχίου έδειξε ότι η διαρροή ραδιενέργειας από το βυθισμένο υποβρύχιο συνεχίζεται. ¨Όπως επισημαίνουν οι Νορβηγοί επιστήμονες, τα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων είναι μερικές φορές πιο υψηλά από τα επίπεδα που κατέγραψε η ρωσική αποστολή το 2007.

«Θα ερευνήσουμε τα δείγματα πιο αναλυτικά μόλις επιστρέψουμε από την αποστολή. Τα επίπεδα που καταγράψαμε στο σημείο είναι 100 μπεκερέλ (Bq)/ ΄΄ (δευτερόλεπτο)» δήλωσε η επικεφαλής της αποστολής Χίλντε Ελίσε Χέλνταλ. Η ίδια πρόσθεσε ότι η ραδιενεργός μόλυνση δεν συνιστά κίνδυνο «Μπορεί κάποιος να φάει άφοβα ψάρι από αυτές τις βόρειες περιοχές» δήλωσε η Χέλνταλ.

Οι επιστήμονες, μελετώντας το κουφάρι του υποβρυχίου , είδαν ότι από την οπή στον θάλαμο εξαερισμού κατά καιρούς αναδύεται ένα νέφος σκόνης. «Αυτό μπορεί να δείχνει τον ‘παλμικό‘ χαρακτήρα της μόλυνσης» επεσήμανε η επικεφαλής της αποστολής. Οι ερευνητές υποθέτουν επίσης ότι η οπή αυτή σχετίζεται άμεσα με τον αντιδραστήρα του υποβρυχίου , ενώ το νέφος προκαλείται από τα υπόγεια ρεύματα.

Κατά την διάρκεια των ερευνών το βαθυσκάφος Aegir 6000 έβγαλε τις πρώτες φωτογραφίες του υποβρυχίου Kosmomolets που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Οι φωτογραφίες δείχνουν ότι το υποβρύχιο που βρίσκεται στον βυθό της θάλασσας επί 30 χρόνια, σε βάθος 1665 μέτρων, έχει υποστεί σημαντικές φθορές.

Το ρωσικό υποβρύχιο βυθίστηκε στις 7 Απριλίου του 1989, μετά από πυρκαγιά. Από τα 69 μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους τα 42.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Θάλασσα της Νορβηγίας: Ανιχνεύθηκε ραδιενέργεια 100.000 φορές άνω του ορίου"

Καιρός αύριο: Έρχεται λίβας με 42άρια και μπουρίνια!

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Βροχές και καταιγίδες από τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια. Τα φαινόμενα από τις πρώτες βραδινές ώρες θα είναι έντονα και θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς βόρειους ανέμους (μπουρίνια) στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα βορειότερα τμήματα του Αιγαίου.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια, ωστόσο στις υπόλοιπες περιοχές θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα απο τις πρώτες βραδινές ώρες θα είναι ισχυρά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 που το βράδυ θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός αύριο στην υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις πρώτες βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 που το βράδυ θα γίνουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Ήπειρο και πιθανόν τη δυτική Στερεά.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Τη νύχτα στο Ιόνιο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς που τοπικά θα φθάνουν τα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά. Τη νύχτα στη Θεσσαλία και τις Σποράδες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ.Τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς που τοπικά θα φθάνουν τα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 40 και κατά τόπους 42 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς που τοπικά θα φθάνουν τα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Έρχεται λίβας με 42άρια και μπουρίνια!"

Μητσοτάκης: «Στοπ» στις προσλήψεις συγγενών - «Ψαλίδι» σε γενικές γραμματείες και μετακλητούς

Ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης αναμένεται να περιγράψει στο αυριανό, πρώτο υπουργικό συμβούλιο, ο νέος πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κάθε υπουργός θα παραλάβει έναν φάκελο με τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό του τομέα ευθύνης του. Θα περιγράφονται λεπτομερώς οι συγκεκριμένοι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν ανά υπουργείο μέχρι τον Δεκέμβριο και ο τρόπος της αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης.

Στους υπουργούς και τους υφυπουργούς θα τεθούν ασυμβίβαστα. Μεταξύ άλλων, θα απαγορευθεί η πρόσληψη συγγενών πρώτου και δεύτερου βαθμού, ενώ απαγόρευση σύναψης οποιασδήποτε σύμβαση με το Δημόσιο θα έχουν και οι σύζυγοι, όπως και τα παιδιά των κυβερνητικών στελεχών.

Σε όλο το κυβερνητικό σχήμα -υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς και ειδικούς γραμματείς- θα απαγορευθεί οποιασδήποτε παράλληλη επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Οι γενικές γραμματείες των υπουργείων θα μειωθούν από 93 σε 60, ενώ δραστικά μειωμένος θα είναι και ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που θα μπορούν να τοποθετήσουν τα μέλη της κυβέρνησης.

Επιχείρηση «νόμος και τάξη»

Την ίδια ώρα, «ούτε λεπτό χαμένο» είναι το μότο του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους υπουργούς και συνεργάτες του. Και μπορεί σε πρώτο πλάνο να προβάλλεται το ουσιωδώς διαφορετικό µοντέλο οικονομικης πολιτικής, που προτείνει το νεοεκλεγέν κυβερνών κόμμα, αλλά το ζήτημα της ασφάλειας παραμένει πρώτο στην ιεραρχία. «Από τη στιγμή που υπάρχει βούληση, θα υπάρξει και δράση που θα επιφέρει λύση» λέει κυβερνητικό στέλεχος, μιλώντας στο protothema.gr.

Μέσα λοιπόν στους σημαντικότερους στόχους του πρωθυπουργού είναι να «επαναφέρει την τάξη και την ασφάλεια των πολιτών». Άβατα, άσυλα και άλλες δεισιδαιμονίες και δαιμόνια του παρελθόντος που πλήττουν το κέντρο της Αθήνας θα αντιμετωπιστούν με μικρής ή μεγαλύτερης κλίμακας επιχειρήσεις. Επιχειρήσεις, οι οποίες επιβάλλουν τη συνεργασία πολλών και διαφορετικών υπουργείων, με πρώτο από όλα αυτό του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Εξάλλου, το ζήτημα της ασφαλειας είναι πρωτεύον. Όχι μόνο απασχολεί τη συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και αποτέλεσε την αχίλλειο πτέρνα της απελθούσας κυβερνησης.

Ακόμνη, το ζήτημα αυτό δεν έχει δημοσιονομικές επιπτώσεις και άρα δεν απαιτεί κανενός είδους διαβούλευση με τους δανειστές. Μέσα στις 100 πρώτες ημέρες η νέα κυβέρνηση έχει βάλει ως στόχο να πραγματοποιήσει κινήσεις υψηλού συμβολισμού. Κινήσεις, οι οποίες θα περάσουν στην κοινωνία το μήνυμα ότι οι ημέρες της ανοχής ανήκουν στο παρελθόν. Πιο συγκεκριμένα, αμέσως μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα προχωρήσει στην υλοποίηση μιας δέσμευσης του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τη λειτουργία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και δεν είναι άλλη από την κατάργηση του ασύλου.

Αυτή θα είναι μόνο η αρχή, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: «Στοπ» στις προσλήψεις συγγενών - «Ψαλίδι» σε γενικές γραμματείες και μετακλητούς"

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ

Την παραίτησή του στον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, υπέβαλε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Χρόνης Πολυχρονίου.

Ο κ. Πολυχρονίου, ευχαρίστησε «εκτός των εργαζομένων του ΕΦΕΤ για την άψογη συνεργασία που είχαν, τις συναρμόδιες Υπηρεσίες Ελέγχου Τροφίμων, τις εγχώριες επιχειρήσεις τροφίμων, τους Έλληνες καταναλωτές και τους ανθρώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την πολύ καλή συμπεριφορά τους απέναντι στον Φορέα».

«Ο ΕΦΕΤ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την ασφάλεια των τροφίμων στη χώρα μας, τα συμφέροντα των καταναλωτών, καθώς και τη σχέση εμπιστοσύνης των πολιτών και των επιχειρήσεων στην ελληνική αγροτική διατροφή», σημείωσε.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ"

Κτηματολόγιο 2019: Αυτές οι περιοχές πήραν παράταση έως τον Σεπτέμβριο

Παράταση στις δηλώσεις για το Κτηματολόγιο 2019.

Συγκεκριμένα, έχει δοθεί νέα ημερομηνία στην προθεσμία υποβολής της δήλωσης για το Κτηματολόγιο του άρθρου 2 παρ. 5 του ν. 2308/1995, από τους δικαιούχους εμπράγματων ή άλλων εγγραπτέων δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα, αποφασίζεται:

Α. Η παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων του άρθρου 2 παρ. 5 του ν. 2308/1995 για τους κατοίκους εσωτερικού από τις 9 Ιουλίου 2019 μέχρι την 30 Σεπτεμβρίου 2019 επί των ακινήτων που κτηματογραφούνται στις κατωτέρω περιοχές με τις κατωτέρω αναφερόμενες συμβάσεις:

1. Με τη Σύμβαση με κωδικό ΚΤ1-14 «Μελέτη Κτηματογράφησης για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου στους προκαποδιστριακούςΔήμους Αγίου Κωνσταντίνου, Αγρινίου, Θεστιέων (πρώην κοινότητες Καινουργίου, Προσηλίων), Νεάπολης και Παραβόλας και στις Κοινότητες Αγίου Νικολάου, Δοκιμίου, Καμαρούλας, Νέας Αβόρανης και Παναιτωλίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλίας και Ακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και Παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών»».

2. Με τη Σύμβαση ΚΤ5-20 «Μελέτη Κτηματογράφησης και Παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου».



Β. Την παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων του άρθρου 2 παρ. 5 του ν. 2308/1995 για τους κατοίκους εσωτερικού από την 11 Ιουλίου 2019 μέχρι την 30 Σεπτεμβρίου 2019 επί των ακινήτων που κτηματογραφούνται στις κατωτέρω περιοχές με τις κατωτέρω αναφερόμενες συμβάσεις:

1. Με τη σύμβαση ΚΤ5-32 «Μελέτη Κτηματογράφησης και Παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου στις υπόλοιπες περιοχές των Καλλικρατικών Δήμων Γόρτυνας, Φαιστού, Μινώα Πεδιάδας, Αρχανών – Αστερουσίων και Βιάννου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης».

Γ. Την παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων του άρθρου 2 παρ. 5 του ν. 2308/1995 για τους κατοίκους εσωτερικού από την 16 Ιουλίου 2019 μέχρι την 30 Σεπτεμβρίου 2019 επί των ακινήτων που κτηματογραφούνται στις κατωτέρω περιοχές με τις κατωτέρω αναφερόμενες συμβάσεις:

1. Με τη σύμβαση ΚΤ5-01 «Μελέτη Κτηματογράφησης και Παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου στις υπόλοιπες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Δράμας και Ξάνθης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

2. Με τη σύμβαση ΚΤ5-05 «Μελέτη Κτηματογράφησης και Παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

3. Με τη σύμβαση ΚΤ5-07 «Μελέτη Κτηματογράφησης και Παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου στις υπόλοιπες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Καστοριάς και Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας».

4. Με τη σύμβαση ΚΤ5-25 «Μελέτη Κτηματογράφησης και Παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου στις υπόλοιπες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Σάμου, Ικαρίας και Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου».

Δ. Την παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων του άρθρου 2 παρ. 5 του ν. 2308/1995 για τους κατοίκους εσωτερικού από την 23 Ιουλίου 2019 μέχρι την 30 Σεπτεμβρίου 2019 επί των ακινήτων που κτηματογραφούνται στις κατωτέρω περιοχές με τις κατωτέρω αναφερόμενες συμβάσεις:

1. Με τη Σύμβαση με κωδικό ΚΤ5-14 «Μελέτη Κτηματογράφησης και Παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».

2. Με τη Σύμβαση με κωδικό ΚΤ5-17 «Μελέτη Κτηματογράφησης και Παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Ε. Την παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων του άρθρου 2 παρ. 5 του ν. 2308/1995 για τους κατοίκους εσωτερικού από την 30 Ιουλίου 2019 μέχρι την 30 Σεπτεμβρίου 2019 επί των ακινήτων που κτηματογραφούνται στις κατωτέρω περιοχές με τις κατωτέρω αναφερόμενες συμβάσεις:

1. Με τη Σύμβαση με κωδικό ΚΤ5-18 «Μελέτη Κτηματογράφησης και Παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κτηματολόγιο 2019: Αυτές οι περιοχές πήραν παράταση έως τον Σεπτέμβριο"

«Πολιτικός πολιτισμός»: Ο Π.Πολάκης αρνήθηκε να παραστεί στην παράδοση του υπουργείου Υγείας

Ο Παύλος Πολάκης δεν θέλησε να παρεβρεθεί στην τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου Υγείας και άφησε τον Ανδρέα Ξανθό να παραδώσει στον Βασίλη Κικίλια και τον Βασίλη Κοντοζαμάνη

Διαβάστε Περισσότερα » "«Πολιτικός πολιτισμός»: Ο Π.Πολάκης αρνήθηκε να παραστεί στην παράδοση του υπουργείου Υγείας"

Δεν φέρουν όπλα τα drones που προστατεύουν τα τουρκικά γεωτρύπανα

Δεν είναι εξοπλισμένα με όπλα τα μη επανδρωμένα τουρκικά αεροσκάφη (drones) που υπερίπτανται του εναέριου χώρου του ψευδοκράτους, ανέφερε ο λεγόμενος «υπουργός μεταφορών και συγκοινωνιών», Τολγκά Ατακάν, ο οποίος δήλωσε πως είχαν ενημερώσει για το θέμα από τις τουρκικές αρχές.

Οι τουρκικές εφημερίδες Μιλλιέτ και Γενί Σαφάκ είχαν γράψει τη Δευτέρα ότι τα τουρκικά πλοία Μπαρμπαρός, Φατίχ και Γιαβούζ «προστατεύονται» από δέκα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου TB2. Ο Τολγκά Ατακάν κλήθηκε από την εφημερίδα Κίπρις ποστασί και επιβεβαίωσε ότι στον ουρανό της Κύπρου πέταξαν τέτοιου τύπου αεροσκάφη αλλά δεν είναι SIHA, δηλαδή με όπλα, αλλά IHA, χωρίς όπλα, τα οποία είναι σε αποστολή που σχετίζεται με το Φατίχ και το Γιαβούζ.

Στο μεταξύ, ο τουρκοκυπριακός Τύπος αναφέρεται σήμερα στις αντιδράσεις από Ρωσία και ΕΕ για την πρόθεση της Τουρκίας να αρχίσει και δεύτερη γεώτρηση απέναντι από την Καρπασία όπου βρίσκεται από χθες το δεύτερο γεωτρητικό της πλοίο Γιαβούζ. Η Χαβαντίς γράφει ότι το Γιαβούζ συνοδεύεται από πολεμικά πλοία και μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου SIHA, που σηκώθηκαν από το αεροδρόμιο του Νταλαμάν στην νοτιοδυτική Τουρκία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ακόμα και η ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ χθες στην ιστοσελίδα της επεσήμανε το γεγονός ότι πετούσαν τα τουρκικά SIHA για αρκετή ώρα πάνω από την Κύπρο, με την Χαβαντίς να σημειώνει ότι Τούρκοι εκπαιδευτικοί παραρτημάτων τουρκικών πανεπιστημίων στα κατεχόμενα, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, υπερασπίζονταν τις υπερπτήσεις των συγκεκριμένων αεροσκαφών. Η εφημερίδα γράφει ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη με οπλισμό χρησιμοποιούνται από την Τουρκία για την συλλογή σε απευθείας χρόνο και μετάδοση πληροφοριών τόσο στον Αιγαίο όσο και στην Μεσόγειο, 7 μέρες 24 ώρες.

Η Χαβαντίς, όπως και άλλες εφημερίδες, αναδημοσιεύουν επίσης τις χθεσινές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν ότι συνεχίζονται συντονισμένα οι ενέργειες της Τουρκίας και το πρόγραμμά της στην ανατολική Μεσόγειο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν φέρουν όπλα τα drones που προστατεύουν τα τουρκικά γεωτρύπανα"

Στον πρωθυπουργό οι αρμοδιότητες της ΕΥΠ – Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι φυλακές

Με το ΦΕΚ που κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας αλλάζουν αρκετά πράγματα τόσο όσον αφορά στην δομή της κυβέρνησης, όσο και στις αρμοδιότητες που περνούν στα χέρια του πρωθυπουργού με κυριότερη αυτή της ΕΥΠ.

Με το ΦΕΚ συγχωνεύονται τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής σε νέο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και έγινε η μεταφορά αρμοδιοτήτων στο νέο Υπουργείο. Το υπουργείο Εσωτερικών απορροφά εκείνες τις δραστηριότητες του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης που δεν μεταφέρονται στο νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης καταργείται. Το πρώην υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής μετονομάζεται σε υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με διευρυμένες δραστηριότητες.

Η Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας, μεταφέρεται στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, το οποίο μετονομάζεται σε υπουργείο Επενδύσεων και Ανάπτυξης. Η Γ.Γ. ισότητας των δύο φύλων μεταφέρεται στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης το οποίο μετονομάζεται σε Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους μεταφέρεται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού, στο Υπουργείο Οικονομικών.

Στο Υπουργείο Εξωτερικών μεταφέρονται μια σειρά διευθύνσεων που ανήκαν στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Μεταξύ αυτών η Γενική Διεύθυνση Διεθνούς Εμπορικής και Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομίας, η Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ο οργανισμός Invest In Greece κ.ά.

Στο ίδιο υπουργείο μεταφέρονται επίσης η η Διεύθυνση Διεθνούς Επικοινωνίας, η Διεύθυνση Διπλωματίας Μέσων Ενημέρωσης καθώς και τα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας Εξωτερικού της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ.ά.

Ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, την ΕΥΠ και το Εθνικό Τυπογραφείο.

Τι προβλέπεται για το νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Συστάθηκε με προεδρικό διάταγμα το νέο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το νέο υπουργείο απορροφά αρμοδιότητες και υπηρεσίες από άλλα υπουργεία οι οποίες στο παρελθόν αποτελούσαν ταμπού, όπως για παράδειγμα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) από το υπουργείο Εργασίας, ακόμη και το Εθνικό Δίκτυο Ερευνας καιΤεχνολογίας (ΕΔΕΤ), από το υπουργείο Παιδείας που υπάγεται σήμερα, όπως επίσης και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ).

Η πιο σημαντική απορρόφηση υπηρεσιών ωστόσο είναι εκείνη του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην υπουργείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) και η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίων Οργανώσεων, τα Τμήματα Διαδικασιών και ΚΕΠ και το Τμήμα Διαρκούς Κώδικα Νομοθεσίας – «Ραπτάρχης». Με τον τρόπο αυτό το νέο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποκτά τον πρώτο λόγο στην αναδιοργάνωση και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση ολόκληρου του δημοσίου τομέα, κάτι που δεν συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Ακόμη στο νέο υπουργείο μεταφέρεται από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης η Διεύθυνση Διαχείρισης, Ανάπτυξης και Υποστήριξης Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίων Συμβάσεων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.

Στο νέο υπουργείο μεταφέρονται ως αρμοδιότητα τα νομικά πρόσωπα Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), ο Ελληνικός Οργανισμός Διαστήματος (ΕΛΔΟ) Α.Ε και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας Α.Ε. (ΕΚΟΜΕ Α.Ε.).

Η μόνη αρμοδιότητα που είχε το πρώην υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, και δεν περιλαμβάνεται στο νέο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης ο η οποία αναμένεται να μεταφερθεί στο υπουργείο Επικρατείας. Αντίθετα παραμένουν σε το νέο υπουργείο η Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής, η Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων και τέλος η ΓΓ του πρώην υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΦΕΚ

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον πρωθυπουργό οι αρμοδιότητες της ΕΥΠ – Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι φυλακές"

Συγχαρητήρια Μέρκελ στον Μητσοτάκη με… «μπηχτές» και αποθέωση Τσίπρα

Η σχέση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ δεν είχε… ξεκινήσει καλά. Αλλά στην πορεία έγινε καλύτερη απ’ όσο μπορούσε να φανταστεί κανείς. Και «εντάχθηκε» ακόμη και στα συγχαρητήρια της καγκελαρίου της Γερμανίας στον νέο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Άνγκελα Μέρκελ συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της Κυριακής, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, που δεν… παρέλειψε τις «μπηχτές» για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ έκανε γνωστά τα αισθήματα ευγνωμοσύνης της καγκελαρίου για τον Αλέξη Τσίπρα.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ «συγχαίρει τον νικητή των εκλογών Κυριάκο Μητσοτάκη για τη μεγάλη επιτυχία του κόμματός του, της Νέας Δημοκρατίας, και προσβλέπει σε μια στενή φιλική συνεργασία μαζί του, όπως αναλογεί στην ελληνογερμανική φιλία και στην εταιρική σχέση», δήλωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (08.07.2019) ο Ζάιμπερτ.

Σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενες προσδοκίες της κυβέρνησης Μέρκελ από τη νέα ελληνική κυβέρνηση, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «επί της αρχής δεν έχουμε να εκφράσουμε προσδοκίες από δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις σε κράτη-μέλη και εταίρους στην ΕΕ» και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε ότι η διμερής συνεργασία θα συνεχίσει να εξελίσσεται τόσο φιλικά, με τόση εμπιστοσύνη, ότι και οι δύο χώρες θα μπορέσουν να συνεισφέρουν από κοινού στην ενδυνάμωση της ΕΕ και ότι τα πράγματα στην Ελλάδα θα εξελιχθούν καλά προς το συμφέρον των πολιτών, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια είχαν να σηκώσουν και μεγάλα βάρη».

Όταν ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ ρωτήθηκε για το αν υπάρχουν προσδοκίες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε ό,τι αφορά ειδικά τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν παρέλειψε να στείλει ένα… μήνυμα. «Η επίλυση της μακροχρόνιας διένεξης από τις κυβερνήσεις στα Σκόπια και στην Αθήνα είναι ένα ιστορικό επίτευγμα και αυτό το έχει πει επανειλημμένα η κυβέρνηση και η Καγκελάριος. Είναι ένα επίτευγμα το οποίο καθιστά εφικτή και την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας και ελπίζουμε πολύ ότι και η νέα ελληνική κυβέρνηση θα συμμετάσχει εποικοδομητικά σε αυτήν την θετική διαδικασία εξομάλυνσης».

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ακόμη ότι η Άνγκελα Μέρκελ «ευχαριστεί τον απερχόμενο πρωθυπουργό και την ομάδα του» και πρόσθεσε ότι «σε πολύ απαιτητικά χρόνια κατέστη εφικτό να διατηρούμε πάντα μια συνεργασία με εμπιστοσύνη και σεβασμό μεταξύ μας».

Το χρέος και το υπουργείο Οικονομικών

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Ναντίνε Κάλβεϊ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επισήμανε ότι «η Ελλάδα αυτή την στιγμή βρίσκεται στην λεγόμενη μεταπρογραμματική επιτήρηση» και ως εκ τούτου το Eurogroup ενημερώνεται τακτικά για την κατάσταση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Αυτό θα γίνει και σήμερα στο Eurogroup. Όλα τα υπόλοιπα στον κατάλληλο χρόνο», σημείωσε

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Συγχαρητήρια Μέρκελ στον Μητσοτάκη με… «μπηχτές» και αποθέωση Τσίπρα"

Άγρια κόντρα στην Ελληνική Λύση για μια έδρα - Ο Βελόπουλος μήνυσε υποψήφιο βουλευτή του!

Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση μεταξύ του πρώτου σε σταυρούς με την Ελληνική Λύση στη Λάρισα Θανάση Νασίκα και του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Βελόπουλου, μετά τη χθεσινή απόφαση του ιδίου να κρατήσει την έδρα της Λάρισας, στερώντας το βουλευτικό αξίωμα από τον πρώτο.

Ο κ. Νασίκας είχε προχωρήσει σε μία σκληρή δήλωση χαρακτηρίζοντας τον κ. Βελόπουλο «άφιλο και ανέντιμο» ενώ σημείωνε επίσης ότι μέχρι την τελευταία στιγμή είχε τη διαβεβαίωση από τον πρόεδρο του κόμματος πως δε θα κρατούσε την έδρα της Λάρισας για τον εαυτό του.

Οι δηλώσεις του κ. Νασίκα προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Βελόπουλου, με αποτέλεσμα ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου να οδηγηθεί στο αυτόφωρο με τις κατηγορίες της απειλής και της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Μάλιστα, με τις ίδιες κατηγορίες φέρεται να βαρύνεται και ο γιος του Θανάση Νασίκα.

onlarissa
Διαβάστε Περισσότερα » "Άγρια κόντρα στην Ελληνική Λύση για μια έδρα - Ο Βελόπουλος μήνυσε υποψήφιο βουλευτή του!"

ΑΑΔΕ: Ξεκινά «σαφάρι» ελέγχων στα συμβόλαια ακινήτων για τον ΕΝΦΙΑ

Νέο σαφάρι ελέγχων ετοιμάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και αυτή τη φορά αναμένεται να επικεντρωθεί στον έλεγχο των αγοραπωλησιών ακινήτων, που εμφανίζει έξαρση τον τελευταίο καιρό. Για το λόγο αυτό, άμεσοι στόχοι της ΑΑΔΕ γίνονται όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτές τις διαδικασίες, δηλαδή συμβολαιογράφοι, φύλακες μεταγραφών και προϊστάμενοι κτηματολογικών γραφείων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής έδωσε εντολή να διενεργηθούν τουλάχιστον 120 έλεγχοι σε υποθέσεις των συγκεκριμένων κλάδων, με στόχο να εξακριβωθεί ότι τα ακίνητα που αλλάζουν χέρια συνοδεύονται και από το απαραίτητο πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω πιστοποιητικό είναι υποχρεωτικό για κάθε μεταβίβαση ή πλειστηριασμό ακινήτου και πιστοποιεί ότι το ίδιο ακίνητο περιλαμβάνεται στη δήλωση ΕΝΦΙΑ, καθώς και ότι ο φορολογούμενος έχει καταβάλει, ή νόμιμα απαλλαγεί από τον ΕΝΦΙΑ για το συγκεκριμένο ακίνητο και έχει καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες δόσεις, έχει ρυθμίσει ή έχει νόμιμα απαλλαγεί από τον ΕΝΦΙΑ για τα υπόλοιπα ακίνητα, για τα οποία είναι υπόχρεος για τα πέντε προηγούμενα έτη.

Επισημαίνεται ότι όσοι εντοπιστούν να παραβαίνουν τις υποχρεώσεις τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με υψηλά πρόστιμα. Συγκεκριμένα, το πρόστιμο που προβλέπεται ότι θα επιβαρύνει τον παραβάτη κυμαίνεται από 300 έως 1.000 ευρώ.
Το πρόστιμο υπολογίζεται βάσει του 1% επί της αξίας του ακινήτου ή δικαιώματος επ’ αυτού, που περιγράφεται σε συμβολαιογραφικό έγγραφο και δεν μπορεί να είναι κατώτερο από 300 ευρώ ούτε ανώτερο από 1.000 ευρώ.


Διευκρινίζεται, ακόμη, ότι σε περίπτωση υποτροπής, αν δηλαδή πιαστούν ξανά να έχουν διαπράξει την ίδια παράβαση, τότε το πρόστιμο διπλασιάζεται.
Σε κάθε περίπτωση, η μεταβίβαση ενός ακινήτου για οποιαδήποτε αιτία δεν είναι εύκολη υπόθεση. Εκτός από το πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν μια σειρά από δικαιολογητικά για τη σύνταξη του συμβολαιογραφικού εγγράφου.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να διαθέτουν τα εξής δικαιολογητικά, ανάλογα με τη συναλλαγή που πραγματοποιούν:
– Αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας πωλητή: Σε κάθε μεταβιβαστικό συμβόλαιο ακινήτου, επαχθούς ή χαριστικής αιτίας, τη σύσταση εμπράγματου δικαιώματος επί ακινήτου, τη διανομή κοινών ακινήτων, την ανταλλαγή ακινήτων και τη σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας ή τροποποίησης σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας, ή, μόνο σε συμβόλαιο μεταβίβασης ακινήτου ή σύστασης εμπραγμάτου δικαιώματος επ’ αυτού από επαχθή αιτία, αντί του ανωτέρω αποδεικτικού ενημερότητας, βεβαίωση οφειλής του μεταβιβάζοντος προς το Δημόσιο, με τον όρο της παρακράτησης του ποσού της οφειλής από το τίμημα της αγοραπωλησίας και της απόδοσής του στο Δημόσιο από τον συμβολαιογράφο ή την Αρχή ή το Πιστωτικό Ίδρυμα, που θα χορηγήσει το δάνειο.

– Πιστοποιητικό Δ.Ο.Υ. περί μη οφειλής φόρου κληρονομίας – δωρεάς.

– Δήλωση φόρου μεταβίβασης ακινήτου ή Φ.Π.Α. στη Δ.Ο.Υ. του ακινήτου.

– Πιστοποιητικά / δηλώσεις για μη οφειλή προς Ο.Τ.Α. κλπ.

– Βεβαίωση δήμου περί υποβολής δήλωσης ιδιοκτησίας ή μη οφειλής εισφοράς σε χρήμα

– Βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας

– Βεβαίωση πολιτικού μηχανικού περί πολεοδομικής νομιμότητας

– Πιστοποιητικό ενεργειακού επιθεωρητή

– Τοπογραφικό διάγραμμα γεωτεμαχίου από τοπογράφο

– Υπεύθυνη δήλωση ιδιοκτήτη περί πολεοδομικής νομιμότητας του μεταβιβαζόμενου ακινήτου.

– Αντίγραφο οικοδομικής άδειας αν το ακίνητο κτίστηκε μετά τις 14-3-1983

– Έγγραφο περαίωσης διαδικασίας ρύθμισης ακινήτου

– Απόσπασμα κτηματολογικού διαγράμματος αν βρίσκεται εντός κτηματολογίου

– Πιστοποιητικό κτηματογραφούμενου ακινήτου ότι το γεωτεμάχιο έχει περιληφθεί στα προσωρινά κτηματολογικά στοιχεία της ανάρτησης του Εθνικού Κτηματολογίου.

– Πράξη χαρακτηρισμού του δασαρχείου ότι η μεταβιβαζόμενη έκταση, χαρακτηρίζεται ως μη δασική ή δασική

– Βεβαίωση δασαρχείου περί «ΑΚΑΙΑΣ» των μεταβιβαζόμενων ιδιωτικών δασών

– Δήλωση προς το Δασαρχείο σε περίπτωση μεταβίβασης ιδιωτικού δάσους ή δασικής έκτασης πάνω από 50 στρέμματα

– Άδεια του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σε περίπτωση κατάτμησης δασικής ιδιοκτησίας

– Πιστοποιητικό της διεύθυνσης Δασών ή του Κτηματολογικού Γραφείου σε περίπτωση που η μεταβιβαζόμενη έκταση βρίσκεται σε περιοχή στην οποία έχουν αναρτηθεί δασικοί χάρτες.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Ξεκινά «σαφάρι» ελέγχων στα συμβόλαια ακινήτων για τον ΕΝΦΙΑ"

Με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του  πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο η νέα κυβέρνηση στο Προεδρικό Μέγαρο από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Μάλιστα, ο νέος υπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διαδικασία της ορκωμοσίας έψαλλε.



Στη συνέχεια οι νέοι υπουργοί υπέγραψαν το πρωτόκολλο διορισμού τους, ενώ μέσα στην ημέρα θα πραγματοποιηθούν οι τελετές παράδοσης και παραλαβής των υπουργείων. 

Από τα απρόοπτα, η νέα υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, ξέχασε να χαιρετίσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όταν το κατάλαβε, ή κάποιος της το είπε, γύρισε... και χαιρέτισε τον Προκόπη Παυλόπουλο. 

Από νωρίς στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν όλα έτοιμα για την ορκωμοσία των 51 μελών του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.  

tsassa


orkomosiaaa12

Λίγο μετά τις 11:20 άρχισαν να φτάνουν οι υπουργοί και υφυπουργοί. Από τους πρώτους που πέρασαν την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου ήταν ο νέος υφυπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος. 

«Θα προχωρήσουν όλα τόσο γρήγορα που ούτε εσείς δεν θα το πιστεύετε. Δεν θα υπάρχει ούτε μία μέρα ξεκούρασης. Από σήμερα ξεκινά η σκληρή δουλειά», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά την άφιξή του. 

Τρεις μόνο λέξεις χρησιμοποίησε από την πλευρά του ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης: «Σοβαρότητα, σεμνότητα και ταχύτητα».

yporg5
Ο νέος υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε: «Μεγάλη ευθύνη το υπουργείο Οικονομικών, θα εργαστώ σκληρά και με εντιμότητα».

«Είμαστε προετοιμασμένοι, έχουμε περάσει από το ίδιο υπουργείο, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε», δήλωσε ο νέος υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης

«Υπόσχομαι ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια. Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας. Υποσχεθήκαμε φωτεινή Ελλάδα, τι ποιο Φωτεινό να μιλάμε για τα παιδιά», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη κατά την άφιξή της.

«Είναι μία μεγάλη μέρα, ώρα για δουλειά», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος.

«Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό που μου εμπιστεύτηκε τη φορολογική πολιτική στη δημόσια περιουσία. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να έρθει ανάπτυξη και καλά αμειβόμενες εργασίες», ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για θέματα έρευνας και τεχνολογίας Χρίστος Δήμας είπε ότι «αυτά που πρέπει να αλλάξουμε, θα τα αλλάξουμε». 

«Ό,τι είναι να πούμε θα το πούμε στο υπουργείο», είπε στους δημοσιογράφους ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

yporg6

Ο νέος υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, δήλωσε: «Νιώθω χαρούμενος για το χαρτοφυλάκιο του τουρισμού. Είναι η βαριά οικονομία της χώρας. Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό».

Ο Χρήστος Δήμας, νέος υφυπουργός Ανάπτυξης: «Δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Ό,τι σωστό έχουμε, θα το κρατήσουμε».

«Η Ελλάδα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα ναυτιλιακά δρώμενα. Πιάνουμε αμέσως δουλειά, η ναυτιλία στην Ελλάδα θα βρει τη θέση που της αξίζει», ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας Ιωάννης Πλακιωτάκης.

«Είναι μία μεγάλη πολιτική αλλαγή. Έχουμε συναίσθηση της πολιτικής ευθύνης. Θα δουλέψουμε ώστε να μην απογoητεύσουμε τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης. 

Δείτε φωτογραφίες από την ορκωμοσία του νέου υπουργικού συμβουλίου 

orkomosiaaa1
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας
orkomosiaaa2
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα
orkomosiaaa3
Χαμογελαστοί οι υπουργοί στην πρώτη «οικογενειακή» φωτογραφία της νέας κυβέρνησης



orkomosia6
orkomosia5
orkomosia4
orkomosia3
zaxaraki
Η Σοφία Ζαχαράκη, νέα υφυπουργός Παιδείας
orkomm_ypourg1


yporg3
yporg2
Η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή


orkomosia10
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος με τη σύζυγό του
orkomosia9
Ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τη σύζυγό του
orkomosia7
orkomosia8
Ο Χάρης Θεοχάρης με την οικογένειά του

Η σύνθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη:
Πρωθυπουργός: Κυριάκος Μητσοτάκης
Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: Παναγιώτης Πικραμένος

Υπουργείο Οικονομικών:

Υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας
Υφυπουργός αρμόδιος για τη φορολογική πολιτική και τη δημοσία περιουσία: Απόστολος Βεσυρόπουλος
Υφυπουργός αρμόδιος για την δημοσιονομική πολιτική: Θεόδωρος Σκυλακάκης
Υφυπουργός αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα: Γεώργιος Ζαββός

Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Υπουργός: Σπυρίδων - Άδωνις Γεωργιάδης
Υφυπουργός αρμόδιος για τις ιδιωτικές επενδύσεις και τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα: Γιάννης Τσακίρης
Υφυπουργός αρμόδιος για την έρευνα και τεχνολογία: Χρίστος Δήμας
Υφυπουργός αρμόδιος για τη βιομηχανία και το εμπόριο: Νίκος Παπαθανάσης

Υπουργείο Εξωτερικών

Υπουργός: Νίκος Δένδιας
Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
Υφυπουργός για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια: Κώστας Φραγκογιάννης
Υφυπουργός αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό: Αντώνης Διαματάρης

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική : Γιώργος Κουμουτσάκος
Υφυπουργός αρμόδιος για την αντεγκληματική πολιτική: Λεύτερης Οικονόμου

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Υπουργός: Νίκος Παναγιωτόπουλος
Υφυπουργός : Αλκιβιάδης Στεφανής

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Υπουργός: Νίκη Κεραμέως
Υφυπουργός αρμοδία για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής: Σοφία Ζαχαράκη
Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα ανωτάτης εκπαίδευσης: Βασίλης Διγαλάκης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Υπουργός: Γιάννης Βρούτσης
Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα κοινωνικής ασφάλισης: Παναγιώτης Μηταράκης
Υφυπουργός αρμοδία για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης: Δόμνα Μιχαηλίδου

Υπουργείο Υγείας

Υπουργός: Βασίλης Κικίλιας
Υφυπουργός: Βασίλης Κοντοζαμάνης

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης
Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα ενέργειας και φυσικών πόρων: Γεράσιμος Θωμάς
Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος: Δημήτρης Οικονόμου

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Υπουργός: Λίνα Μενδώνη
Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα αθλητισμού: Λευτέρης Αυγενάκης

Υπουργείο Δικαιοσύνης

Υπουργός: Κώστας Τσιάρας
Υφυπουργός Δικαιοσύνης: Δημήτρης Κράνης

Υπουργείο Εσωτερικών

Υπουργός: Παναγιώτης Θεοδωρικάκος
Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα αυτοδιοίκησης και εκλογών: Θεόδωρος Λιβάνιος
Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης: Θεόδωρος Καράογλου

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Κυριάκος Πιερρακάκης
Υφυπουργός για θέματα απλούστευσης διαδικασιών: Γεώργιος Γεωργαντάς
Υφυπουργός για θέματα ψηφιακής στρατηγικής: Γρήγορης Ζαριφόπουλος

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Υπουργός: Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής
Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών: Γιάννης Κεφαλογιάννης
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Υπουργός: Γιάννης Πλακιωτάκης

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Υπουργός: Μάκης Βορίδης
Υφυπουργός αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική: Κώστας Σκρέκας
Υφυπουργός αρμόδιος για την Αλιευτική Πολιτική: Φωτεινή Αραμπατζή

Υπουργείο Τουρισμού

Υπουργός: Χάρης Θεοχάρης
Υφυπουργός: Μάνος Κόνσολας
Υπουργός Επικρατείας: Γιώργος Γεραπετρίτης
Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου: Άκης Σκέρτσος
Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για θέματα επικοινωνίας και ενημέρωσης και κυβερνητικός εκπρόσωπος: Στέλιος Πέτσας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι η ΝΔ θα προτείνει για Πρόεδρο της Βουλής τον βουλευτή Ιωαννίνων Κωνσταντίνο Τασούλα.

Δείτε ΕΔΩ όλη την ορκωμοσία:







protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news