facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,1 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κύπρο

Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε γύρω στις 23:00 το βράδυ της Τετάρτης (02/02) στην Κύπρο. 

Σύμφωνα με το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης, ο σεισμός σημειώθηκε 53 χιλιόμετρα δυτικά της Πάφου και ήταν ύψους 5,1 Ρίχτερ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο σεισμός έγινε αισθητός στην επαρχία Πάφου, ελαφρά αισθητός στις επαρχίες Λεμεσού και Λευκωσίας και αντιληπτός στην ανατολική Κύπρο και στα νότια παράλια της Τουρκίας. 

Η ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι την Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2022 και  τοπική  ώρα  23:04 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος σεισμός μεγέθους M=5.1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, 53 χιλιόμετρα δυτικά -βορειοδυτικά  της Πόλης Χρυσοχούς και εστιακό βάθος 24 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην επαρχία Πάφου, ελαφρά αισθητός στις επαρχίες Λεμεσού και Λευκωσίας και αντιληπτός στην ανατολική Κύπρο και στα νότια παράλια της Τουρκίας. Αξιολογείται ως μετασεισμός του ισχυρού σεισμού μεγέθους σεισμικής ροπής Μw=6.5 της 11ης Ιανουαρίου 2022.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.gsd-seismology.org.cy/en/origins/80083/event

Το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης www.gsd-seismology.org.cy και http://www.moa.gov.cy/gsd και στο λογαριασμό Twitter του Τμήματος @CY_earthquakes

.kathimerini.com.cy

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,1 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κύπρο "

Χιονίζει στην Πάρνηθα, απαγορεύεται η κυκλοφορία από το ύψος του τελεφερίκ

Χιονόπτωση καρταγράφεται στα ορεινά της Αττικής, με αποτέλεσμα να κλείσει η λεωφόρος Πάρνηθας ύστερα από εντολή της Τροχαίας.

Η απαγόρευση ισχύει από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω.

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες 

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν αύριο Πέμπτη σε Αιγαίο, Κρήτη, Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στη Θράκη, στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, καθώς επίσης σε ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Στερεάς. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα περιοριστούν στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από -7 έως 3 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία από -2 έως 10, στην Ήπειρο από -2 έως 3, στη Στερεά από 0 έως 9, στην Πελοπόννησο από 0 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 11, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου από 5 έως 12, στις Κυκλάδες από 6 έως 10 και στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές βροχές και σε ορεινές περιοχές των βόρειων και δυτικών τμημάτων του νομού πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι κατά τόπους έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τα δυτικά του νομού 3 έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Χιονίζει στην Πάρνηθα, απαγορεύεται η κυκλοφορία από το ύψος του τελεφερίκ"

Voucher στους εκπαιδευτικούς: Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25 – «Επίθεση» από Νίκη Κεραμέως

Voucher ύψους 200 ευρώ θα δοθεί σε όλους τους εκπαιδευτικούς για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας την Τετάρτη, 02.02.2022, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η Νίκη Κεραμέως σημείωσε πως τα voucher θα δοθούν στους εκπαιδευτικούς χωρίς κοινωνικά ή άλλα κριτήρια, τονίζοντας: «Χορηγείται voucher 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού σε 160.000 μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής χωρίς κοινωνικά, οικονομικά ή άλλο κριτήρια».

Η υπουργός, τόνισε πως αυτή η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα», συνολικού ύψους 140 εκατ. ευρώ και είναι ένα από τα πρώτα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, στη βάση του οποίου ήδη έχει ήδη δοθεί voucher για την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού σε πάνω από 500.000 νέους ηλικίας 4 έως 24 ετών.

Λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο, έγινε γνωστό πως ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν κι έτσι η Νίκη Κεραμέως επιτίθεται στα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης αναφέροντας: «ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ & ΜΕΡΑ25 καταψήφισαν τη στήριξη όλων των εκπαιδευτικών μας με voucher για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού. Επιμένουν σε μηδενισμό και στείρα άρνηση. Ενισχύουμε τους εκπαιδευτικούς μας που συμβάλλουν καθοριστικά σε ένα καλύτερο σχολείο για τα παιδιά μας».

Δείτε την ανάρτηση που έκανε η Νίκη Κεραμέως

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Voucher στους εκπαιδευτικούς: Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25 – «Επίθεση» από Νίκη Κεραμέως"

Βουλή: Υπερψηφίστηκε ο αναπτυξιακός νόμος – Θα αποτελέσει τη βάση του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας

Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση, κατά πλειοψηφία, του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης με τίτλο «Αναπτυξιακός νόμος Ελλάδα Ισχυρή Ελλάδα.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ ενώ το καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Κλείνοντας την συζήτηση, η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, υπογράμμισε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος του κράτους, θα αποτελέσει τη βάση του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας, για πολλά χρόνια.

«Αν στην πορεία της εφαρμογής του νόμου διαπιστώσουμε ότι κάποιες διατάξεις φέρνουν πράγματι εμπόδια, θα τις διορθώσουμε, λαμβάνοντας υπόψη κάποιες καλόπιστες παρατηρήσεις που έγιναν», διαβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

Τόσο ο κ. Γεωργιάδης όσο και ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για τις ιδιωτικές επενδύσεις Νίκος Παπαθανάσης, έδωσαν έμφαση στον μεγάλο αριθμό των βουλευτών που ζήτησαν και πήραν το λόγο, μια πρωτοφανή συμμετοχή που αντιστοιχεί με τις συζητήσεις του προϋπολογισμού και της πρότασης δυσπιστίας.

Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων του Σώματος Θανάσης Μπούρας, κατά την τριήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, «μίλησαν με άνεση 120 βουλευτές, έξι γενικοί εισηγητές και ειδικοί αγορητές, έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων και δύο πολιτικοί αρχηγοί.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Υπερψηφίστηκε ο αναπτυξιακός νόμος – Θα αποτελέσει τη βάση του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας"

Μετάλλαξη Όμικρον: Αφού είναι λιγότερο σοβαρή, γιατί αυξάνονται οι θάνατοι;

Όταν εντοπίστηκε το Νοέμβριο του 2021, η παραλλαγή Όμικρον και οι ενδείξεις για την υψηλή της μεταδοτικότητα προκέλεσαν μια «καταιγίδα» ανησυχίας η οποία άρχισε να κατευνάζει με τα στοιχεία που υποδείκνυαν ότι προκαλεί πιο ήπια νόσηση. Σήμερα πλέον γνωρίζουμε ότι ισχύουν και τα δύο χαρακτηριστικά. Η Όμικρον είναι υπερματαδοτική και έχει οδηγήσει σε μια «τρελή» ανοδική πορεία τα κρούσματα σε πολλές χώρες του κόσμου, καθώς συνεχίζει να εξαπλώνεται παντού, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να προειδοποιεί μάλιστα ότι πολλές χώρες δεν έχουν φτάσει ακόμα στην κορύφωση των κρουσμάτων της Όμικρον.

Παρόλο όμως που από τη μία, οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι η παραλλαγή Όμικρον είναι λιγότερο σοβαρή από την παραλλαγή Δέλτα και, από την άλλη, όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται, οι θάνατοι συνεχίζουν να αυξάνονται επίσης.

Το βλέπουμε στη χώρα μας, όπου οι σκληροί δείκτες της πανδημίας επιμένουν παρά την αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων. Χθες στην Ελλάδα καταγράφηκαν 103 θάνατοι και προχθές 119, αριθμός- αρνητικό ρεκόρ για το 2022 και δεύτερο πιο υψηλό από την αρχή της πανδημίας.

Το βλέπουμε όμως και στις υπόλοιπες χώρες. Στις 28 Ιανουαρίου ήταν, για παράδειγμα, η πιο θανατηφόρα ημέρα της πανδημίας στην Αυστραλία, με σχεδόν 100 θανάτους. Στις ΗΠΑ, η Όμικρον στοιχίζει κατά μέσο όρο 2.200 ζωές κάθε μέρα, αριθμός υψηλότερος από την παραλλαγή Δέλτα, η οποία στην κορύφωσή της έφτασε στον επταήμερο μέσο όρο 2.078 θανάτους τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους. 

Γιατί λοιπόν εξακολουθούν να πεθαίνουν τόσοι πολλοί άνθρωποι; 

1. Το στέλεχος της Όμικρον είναι πιο μεταδοτικό από το στέλεχος της Δέλτα

Σύμφωνα με το μοτίβο της πανδημίας, οι θάνατοι έρχονται μετά την άυξηση των κρουσμάτων, επομένως είναι πιθανό να δούμε αυξανόμενους αριθμούς θανάτων καθώς τα κρούσματα της Όμικρον συνεχίζουν να αυξάνονται σε ορισμένες χώρες, όπως η Ρωσία και η Βραζιλία.

«Περισσότερες μολυσματικές παραλλαγές τείνουν να διαπερνούν έναν πληθυσμό πολύ γρήγορα», δήλωσε στο Reuters ο καθηγητής επιδημιολογίας και ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη, Wafaa El-Sadr. «Ακόμη κι αν τέτοιες νέες παραλλαγές προκαλούν λιγότερο σοβαρή ασθένεια (ιδιαίτερα μεταξύ εκείνων που έχουν εμβολιαστεί και έχουν λάβει την ενισχυτική δόση), πιθανότατα θα συνεχίσουμε να βλέπουμε αύξηση των νοσηλειών και των θανάτων λόγω της ευπάθειας των ανεμβολίαστων και όσων δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι θα περάσει καιρός μέχρι να δούμε μείωση των θανάτων καθώς πολύ άρρωστοι με COVID παραμένουν νοσηλευόμενοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

2. Η Όμικρον είναι λιγότερο σοβαρή αλλά «όχι ήπια»

«Έχουμε πληροφορίες που αυξάνονται συνεχώς ότι η Όμικρον είναι λιγότερο σοβαρή από τη Δέλτα, αλλά εξακολουθεί να είναι ένας επικίνδυνος ιός», δήλωσε πρόφτατα η Μαρία βαν Κερκάβε του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). «Μαθαίνουμε ότι άτομα με υποκείμενες παθήσεις, άτομα σε προχωρημένη ηλικία, άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί μπορεί να έχουν σοβαρή μορφή COVID-19 μετά από μόλυνση με την παραλλαγή Όμικρον», είπε.

«Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται [με την Όμικρον] καθώς και να πεθάνουν, επομένως είναι σημαντικό να έχουμε πληροφορίες εκεί έξω που είναι ακριβείς, που υποδηλώνουν ότι είναι λιγότερο σοβαρή από την Δέλτα, αλλά δεν είναι ήπια», τόνισε. 

3. Μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας

Τα νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο δυσκολεύτηκαν να διαχειριστού τον αριθμό των εισαγωγών που δημιούργησαν οι πρωτόγνωροι αριθμοί κρουσμάτων της Όμικρον τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο, στάλθηκε ο στρατός για να βοηθήσει τα νοσοκομεία με την αντιμετώπιση των ελλείψεων προσωπικού. Σύμφωνα με το Reuters, οι νοσηλείες λόγω COVID-19 σημειώνουν ρεκόρ σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ τον Ιανουάριο.

Επομένως, τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης που λυγίζουν κάτω από το βάρος των κρουσμάτων είναι αναπόφευκτα πιο δύσκολο να σώζουν ζωές. «Η Όμικρον ξεπερνά τη Δέλτα όσον αφορά την κυκλοφορία και μεταδίδεται πολύ αποτελεσματικά μεταξύ των ανθρώπων», δήλωσε η Μαρία βαν Κερκάβε. «Αυτό επιβαρύνει σημαντικά τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, τα οποία είναι ήδη σημαντικά υπερφορτωμένα δεδομένου ότι εισερχόμαστε στον τρίτο χρόνο αυτής της πανδημίας. Και αν οι άνθρωποι δεν μπορούν να λάβουν την κατάλληλη φροντίδα που χρειάζονται, τότε περισσότεροι άνθρωποι θα καταλήξουν με σοβαρή ασθένεια και θα πεθάνουν, και αυτό είναι κάτι που θέλουμε να αποτρέψουμε», υπογράμμισε. 

 WEF/naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Μετάλλαξη Όμικρον: Αφού είναι λιγότερο σοβαρή, γιατί αυξάνονται οι θάνατοι;"

Σταϊκούρας για ΕΝΦΙΑ: Η μείωση ισχύει για το 80% των ιδιοκτητών

O Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε σχετικά με την ανακοίνωση για την μείωση του ΕΝΦΙΑ. Στην συνέντευξη του στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί των ολίγων ιδιοκτητών ακινήτων.

Όπως είπε ο Υπουργός Οικονομικών, η μείωση του ΕΝΦΙΑ αφορά 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. «Η μείωση του ΕΝΦΙΑ μόνο φέτος είναι 3,5 εκατ. Συνολικά αφορά 8,5 εκατομμύρια ευρώ», εξήγησε σχετικά κι έδωσε παραδείγματα όπου μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ, καθώς αυξάνεται η αντικειμενική αξία.

“Το 80% θα έχει μείωση και περίπου 6% θα έχει αυξημένο ΕΝΦΙΑ”

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «ένα σπίτι 100 τμ 1ου ορόφου στο Λαύριο, όπου έχει αυξηθεί η αντικειμενική του, θα έχει μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 24, 32%». Στον αντίποδα, έδωσε το παράδειγμα της Μυκόνου, όπου αυξήθηκε τόσο η αντικειμενική αξία, όσο και ο ΕΝΦΙΑ.

«Το 80% θα έχει μείωση και περίπου 6% θα έχει αυξημένο ΕΝΦΙΑ, κι αυτοί είναι όσοι στις ζώνες τους έχει αυξηθεί πολύ η αντικειμενική αξία ή έχει αυξηθεί ο πλούτος», συμπλήρωσε. Απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης, ότι δεν υπάρχουν μέτρα στήριξης λόγω της κρίσης, είπε πως «τα χρήματα που περισσεύουν στην τσέπη του πολίτη, είναι βοήθεια. Βοηθάμε με μόνιμο τρόπο ένα παροδικό πρόβλημα».

“Δεν καλύπτουμε όλη την αύξηση”

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν άλλα μέτρα για την ενεργειακή κρίση, είπε πως, «δεν μπορούμε να κάνουμε άλλη παρέμβαση στο ρεύμα, όπου είχαμε το χαμηλότερο φόρο». «Δεν καλύπτουμε όλη την αύξηση, αλλά ένα ποσοστό, κάνουμε ό,τι μπορούμε», είπε συμπληρωματικά.

Όσο για το αν θα υπάρξουν άλλα μέτρα στήριξης, αναφέρθηκε στη μείωση των φόρων των επιχειρήσεων το 2022, υπογραμμίζοντας την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και τις μειωμένες εισφορές, που ήδη εφαρμόζονται. «Όποτε βρίσκουμε δημοσιονομικό χώρο, θα κάνουμε μειώσεις», είπε.

Σχετικά, τέλος, με το αν θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα για τις «πληγές» της υγειονομικής κρίσης και ιδιαίτερα για το αν θα υπάρξει άλλο κούρεμα για την επιστρεπτέα προκαταβολή, είπε πως «όλα εξαρτώνται από τη δυναμική της υγειονομικής κρίσης, αν γίνει χειρότερη η κατάσταση και συνεχιστεί, θα είμαστε πιο γενναιόδωροι, αλλά όσο επιστρέφουμε στην κανονικότητα, δεν αλλάζει κάτι στα δεδομένα».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Σταϊκούρας για ΕΝΦΙΑ: Η μείωση ισχύει για το 80% των ιδιοκτητών "

Στην Κρυσταλλοπηγή οι αγρότες – Κλείνουν τα σύνορα για μια ώρα

Με αγροτικά μηχανήματα θα αποκλείσουν τα ελληνοαλβανικά σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή, αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Καστοριά, το Αμύνταιο και τις Πρέσπες, την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι, οι οποίοι νωρίτερα θα συναντηθούν στην αερογέφυρα Άργους Ορεστικού.

Η κινητοποίηση γίνεται με πρωτοβουλία των Αγροτικών Συνεταιρισμών Δημητριακών & Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς, Πενταβρύσου και Καστοριάς και των Αγροτικών Συλλόγων Δήμου Άργους Ορεστικού και “Μακεδνός”.

Στο πλευρό των αγροτών της Καστοριάς θα βρεθούν αγρότες και κτηνοτρόφοι, μέλη του Αγροτικού Συλλόγου του Δήμου Αμυνταίου και οι φασολοπαραγωγοί των Πρεσπών, μέλη του Συνεταιρισμού  “Πελεκάνος”.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Κρυσταλλοπηγή οι αγρότες – Κλείνουν τα σύνορα για μια ώρα"

Γκάγκα: Οι Έλληνες ασθενείς έχουν πρόσβαση σε όλες τις νέες θεραπείες

Το κεντρικό φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι, από όπου ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης (2/2), η διανομή των νέων αντιικών φαρμάκων για τη νόσο COVID-19, επισκέφθηκε  η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας,  Μίνα Γκάγκα.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, επιθεώρησε το χώρο όπου συσκευάζονται τα φάρμακα για κάθε ασθενή. Κάθε απόγευμα, οι συσκευασίες παραδίδονται στους ταχυμεταφορείς και μεταφέρονται στα σπίτια των ασθενών, όχι μόνο εντός Αττικής αλλά και σε πολλές περιοχές της νησιωτικής χώρας.

Αντίστοιχη διαδικασία ακολουθείται και σε άλλα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ανά την επικράτεια με στόχο τα φάρμακα να φτάνουν στους ασθενείς το αργότερο σε 48 ώρες από τη στιγμή που εγκρίνεται η θεραπεία.

«Είναι μια σημαντική νέα θεραπεία που μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας ή με σοβαρά προβλήματα υγείας, οι οποίοι κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά. Τα αντιικά χάπια χορηγούνται τις πρώτες μέρες μετά τη διάγνωση, με στόχο να προλάβουν την επιδείνωση των ασθενών.

Σχεδιάσαμε τη διαδικασία διάθεσης των φαρμάκων με τον πιο φιλικό προς τους ασθενείς τρόπο. Είναι η πρώτη φορά που παρέχεται μαζικά κατ’ οίκον υπηρεσία σε ασθενείς που νοσούν. Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετέχουν και συμβάλλουν σε αυτό το εγχείρημα: το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΠΥΥ», δήλωσε η κα Γκάγκα.

Και πρόσθεσε: «έχουμε εξασφαλίσει πρόσβαση σε όλες τις νέες θεραπείες ώστε να είναι διαθέσιμες για τους ασθενείς στη χώρα μας. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τις θεραπείες αυτές, εξακολουθεί να είναι σημαντικό το να εμβολιαστούμε όλοι ενάντια στον ιό».

healthstories

Διαβάστε Περισσότερα » "Γκάγκα: Οι Έλληνες ασθενείς έχουν πρόσβαση σε όλες τις νέες θεραπείες"

Μία ώρα αργότερα τα σχολεία την Πέμπτη στις Π. Ε. Φλώρινας και Καστοριάς

Με χιονόστρωση σε αρκετές περιοχές και χαμηλές θερμοκρασίες, αργότερα θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς και Φλώρινας την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, με αποφάσεις των Δήμων.

Συγκεκριμένα, στις 9.15 θα χτυπήσει το κουδουνι στις σχολικές μονάδες των Δήμων Φλώρινας, Πρεσπών, Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Μία ώρα αργότερα τα σχολεία την Πέμπτη στις Π. Ε. Φλώρινας και Καστοριάς"

Οι 37 επιχειρήσεις στις οποίες έχει επιβληθεί αναστολή λειτουργίας λόγω παραβίασης μέτρων για τον κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκαν τα ονόματα 37 επιχειρήσεων στις οποίες έχει επιβληθεί η διοικητική κύρωση της αναστολής λειτουργίας για την παραβίαση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σύμφωνα με τη νομοθεσία, δημοσιοποίησε σήμερα τις εμπορικές επωνυμίες των επιχειρήσεων στις οποίες έχει επιβληθεί η διοικητική κύρωση της αναστολής λειτουργίας για την παραβίαση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, από την Ελληνική Αστυνομία, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και τη Διυηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στο χρονικό διάστημα από 25 Ιανουαρίου 2022 έως 30 Ιανουαρίου 2022.

Οι επιχειρήσεις είναι οι εξής:

Καφέ μπαρ ″SOFIA΄S″ στην Τούμπα, σπορ-καφέ «ΦΙΛΑΘΛΟΣ» Φ.Φλωρου 82 στο Κορδελιό και καφέ-αναψυκτήριο «ΖΙΓΚΟΥΑΛΑ» Ι. Δέλλιος 4 στη Θεσσαλονίκη, ίντερνετ καφέ χωρίς επωνυμία στις Κρηνίδες Καβάλας, παραδοσιακό καφενείο «ΟΛΓΑ», εστιατόριο-καφετέρια «ΑΓΝΑΝΤΙ» και κέντρο διασκέδασης LOOKERS στα Πηγάδια Καρπάθου, καφενείο σνακ μπαρ μεζεδοπωλείο «ΜΑΞΙΜΟΣ» στην οδό Σωσιπάτρου 40-46, καφενείο-μπαρ «BLUE SKY» Δεμένικα Πατρών Ειρήνης και Φιλίας 55 και καφέ - μπαρ «ΟΝΕΙΡΟΠΑΓΙΔΑ» Οθ. Αμαλίας 106, καφετέρια «ΥΑΥΑΖ» Ηρώων Πολυτεχνείου 58 και σνακ μπαρ «PAS MAL» Ηρώων Πολυτεχνείου 52 στην Πάτρα, αναψυκτήριο «ΚΑΘ'ΟΔΟΝ» στην οδό Τριπόλεως 56 στο Άργος, καφενείο - ίντερνετ καφέ χωρίς επωνυμία στο Λύκειο Ροδόπης, καφέ-ουζερί «TAVERNA ELENA» στην Πατρίδα Ημαθίας, καφέ-ουζερί «ΚΑΠΗΛΕΙΟ ΤΗΣ ΒΙΟΛΕΤΑΣ» στην οδό Πέρδικα και Δημητρίου Νίκα 19Α, στην Κατερίνη, αναψυκτήριο «ΤΟ ΡΟΛΟΙ» στην πλατεία Νικηφόρου Φωκά 50 στο Τετράγωνο Ηρακλείου, καφενές «ΜΥΡΟΒΟΛΟ» στο Πλατάνι στην Κω, ταβέρνα - ψησταριά «AVRAMI KRISTINA» στο Νησί Ημαθίας, ψητοπωλείο «Ο ΓΙΑΝΝΗΣ» στις Αμπελιές Πέλλας, εστίαση-καφέ «PERFETTO» στην Αράχωβα, καφενείο «ΖΑΡΚΟΥΛΟΥΔΗΣ» στην Κυανή Διδυμότειχου, καφέ «ΚΟΥΚΟΣ» στην οδό Ηλία Φύσσα 2 στα Γρεβενά, καφετέρια «ΒΟΛΤΑ» Βόλου 88 στη Λάρισα, μπαρ-κλαμπ «ELIOT» στην Κορυφή Ημαθίας, εστίαση-καφέ «STATUS» Βότση 9 στην Κατερίνη, καφέ μπαρ «BERLIN» Αγ. Νικολάου 28 στη Σαλαμίνα, παιδότοπος-αναψυκτήριο «LOLLIPOP» λεωφ. Κύπρου 2 στην Αργυρούπολη, καφετέρια ζαχαροπλαστείο «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ» στον Πετρουσά Δράμας, ταβέρνα «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ» στον Γρανίτη Δράμας, καφετέρια «ΑΝΩΙ» Αμύντα 13 στη Δράμα, μπαρ «HASIKA» Αγ. Βαρβαρας 17 στο Ρέθυμνο, καφέ-μπαρ «ΕΝ ΠΛΩ» και εστιατόριο «ΕΝΤΕΧΝΟ» στη Βόνιτσα, μεζεδοπωλείο «MG» στη Δασιά Κέρκυρας, καφέ-μπαρ «BITTER» Σφακτηρίας και Αναπλιώτη στην Καλαμάτα και καφέ-μπαρ «JOEKEY» 28ης Οκτωβρίου 146 στα Μέγαρα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Οι 37 επιχειρήσεις στις οποίες έχει επιβληθεί αναστολή λειτουργίας λόγω παραβίασης μέτρων για τον κορωνοϊό"

Καιρός αύριο: Βροχές και χιόνια σε Αττική, Θεσσαλονίκη – 9 μποφόρ στο Αιγαίο

Αγριεύει πάλι ο καιρός αύριο, Πέμπτη (03.02.2022). Θα εκδηλωθούν βροχές αλλά και χιόνια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στην ανατολική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, σταδιακά όμως μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά – ημιορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο, οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Στην υπόλοιπη χώρα βελτιωμένος καιρός, με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7, στα πελάγη 8 και
βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά μέχρι το απόγευμα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές της, ενώ οι μέγιστες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσουν τους 8 με 10 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση 

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Nεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο, οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις προσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη δυτική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 00 (μηδέν) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Nεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, από το μεσημέρι στις Κυκλάδες και το βράδυ στην Κρήτη θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.
Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 και βαθμιαία 7 με 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Nεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, θα εξασθενήσουν από το απόγευμα στα βόρεια και μέχρι το βράδυ στα υπόλοιπα.
Ανεμοι: Στα βόρεια, βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ, που σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και χιόνια σε Αττική, Θεσσαλονίκη – 9 μποφόρ στο Αιγαίο"

Βουλή: Άναψαν τα αίματα μεταξύ Γεωργιάδη και Δρίτσα για την Novartis

Έντονη λεκτική αντιπαράθεση είχαν στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας με επίκεντρο την υπόθεση Novartis.

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν σφοδρά πυρά, με τον κ. Γεωργιάδη να τονίζει ότι από δω και πέρα θα απαντά με αγωγές σε όποιον τον παρουσιάζει ένοχο στην υπόθεση, και τον κ. Δρίτσα να του απαντά ότι με εκφοβισμούς δεν θα σταματήσει η διερεύνησή της.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Δρίτσας κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη για θεατρινισμούς, άφησε αιχμές ότι λείπουν από την αρχειοθέτηση σελίδες και κατηγόρησε τη ΝΔ για σκευωρία, επιμένοντας ότι είναι υπαρκτό το σκάνδαλο της Novartis.

Η αντίδραση του κ. Γεωργιάδη ήταν άμεση και πολύ έντονη, δηλώνοντας ότι από αύριο θα καταθέτει αγωγή σε όποιον τον παρουσιάζει ένοχο.

«Η πράξη αρχειοθέτησης είναι έπος για εμένα, γιατί οι εισαγγελείς μπήκαν στην ουσία της υπόθεσης. Ο κ.Τσίπρας έβαλε την υπόγα του διαδικτύου να λέει ότι είμαι ένοχος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και κατηγόρησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι συνεχίζουν την στημένη σκευωρία τους ρίχνοντας λάσπη στο πρόσωπο του για να τον καταστρέψουν.

«Είχα δηλώσει ότι παραιτούμε από το προνόμιο της παραγραφής άμα θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν το έκανε», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

«Είπε ο κ. Γεωργιάδης ότι παραιτείται από το προνόμιο δήθεν της παραγραφής. Σταματήστε τους θεατρινισμούς, Η κρίση της Δικαιοσύνης, είτε παραιτείστε είτε όχι είναι κρίση, δεν εξαρτάται από τον ελεγχόμενο. Αφήστε τους θεατρινισμούς. Δεν μπορεί ως προ το αδίκημα της απιστίας να διερευνηθεί περαιτέρω ούτε από Βουλή ούτε από Δικαιοσύνη. Το θέμα της δωροδοκίας όμως είναι θέμα διερεύνησης Αυτό είναι το σκάνδαλο και αυτή είναι η σκευωρία», σχολίασε ο κ. Δρίτσας.

«Όποιος από το ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να με παρουσιάζει ως ύποπτο θα κάνω αμέσως αγωγή», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης κάνοντας λόγο για “βέρτιγκο” εναντίον του με στόχο την εξόντωση του.

«Ως πού θα φθάσει η ανθρωποφαγία σας εναντίον μου; Το πόθεν έσχες μου που είχε ελεγχθεί επί προεδρίας της Τασίας Χριστοδουλοπούλου το γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Λέτε η κυρία Χριστοδουλοπούλου να είχε λόγο συγκάλυψης;

Το κόμμα σας που αμφισβητεί την αρχειοθέτηση τι υπονοεί ουσιαστικά; Ότι ο οικονομικός εισαγγελέας είχε πρόθεση συγκάλυψης της υπόθεσης Novartis και ότι εγώ είμαι συνένοχος με δικαστικούς λειτουργούς;» υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και συμπλήρωσε:

«Ξεπερνά κάθε λογική αυτά που ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα η Αυγή είχε πρώτο της θέμα ότι βρήκανε λεφτά από τον “Σκάι” στο λογαριασμό του Άδωνι. Δεν ξέρετε ότι η σύζυγος μου δούλευε στο Σκάι, πληρώθηκε και είναι δηλωμένα στο πόθεν έσχες της;

Εδώ δεν έχουμε λαϊκά δικαστήρια αλλά θεσμούς που θέλουν αποδείξεις για να κριθεί κάποιος ένοχος. Άλλον τρόπο εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε. Θέλετε να τα καταργήσουμε όλα αυτά; Ο υπουργός σας, ο κ. Φλαμπουράρης ξέχασε να δηλώσει ένα εκατομμύριο στο πόθεν έσχες του και κάναμε τα στραβά μάτια για να μην πάει φυλακή. Εγώ τις καταθέσεις μου όλες τις κατέθεσα στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία».

«Τελευταία φορά που ανέχομαι να με ρωτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως προς το ποινικό σκέλος της υπόθεσης. Η Δικαιοσύνη απεφάνθη. Άλλους τρόπους δεν έχουμε στην Ελλάδα. Από αύριο θα καταθέτω αγωγή, όχι μήνυση, και θα πηγαίνει να πληρώνει. Να τελειώσει η πλάκα. Η πράξη αρχειοθέτησης είναι έπος για εμένα γιατί οι εισαγγελείς μπήκαν στην ουσία της υπόθεσης», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

«Μας απειλήσατε με αγωγές, και σας προκαλώ να το κάνετε, εγώ είμαι έτοιμος», απάντησε ο κ. Δρίτσας και συμπλήρωσε:

«Μπορώ να καταλάβω την πίκρα σας ότι έχετε αδικηθεί, το δικαίωμα του ελεγχόμενου ή του κατηγορούμενου και να ζητήσετε την επιείκεια. Αλλά απέναντι σε ανθρώπους σαν και εμένα και σχεδόν στο σύνολο των δυνάμεων της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουμε δώσει σε όλη μας τη ζωή μάχες για την υποστήριξη και υπεράσπιση αξιών, όπως είναι το τεκμήριο της αθωότητας, μην διεκδικείται Νόμπελ διαστρέβλωσης των δεδομένων- στο οποίο είστε εξπέρ, όντως.

Δηλαδή τι μας λέτε, ότι οι εισαγγελείς, που υπέγραψαν την πράξη αρχειοθέτησης της υπόθεσης που αφορούσε εσάς και τον κ. Αβραμόπουλο μπήκαν στην ουσία ενώ δεν υπήρχε δίωξη για την απιστία; Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, γιατί δεν είχαν το δικαίωμα. Άρα το αδίκημα της απιστίας δεν έχει ελεγχθεί, ούτε από τη Βουλή ούτε από τη Δικαιοσύνη, γιατί έχει παραγραφεί. Και αυτό είναι το βασικό. Υπερασπιστείτε τον εαυτόν σας, έχετε κάθε δικαίωμα αλλά αφήστε τις απειλές. Δεν θα σταματήστε τον δημόσιο διάλογο και την διεκδίκηση μας για να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο Novartis. Και επιτέλους πάρτε θέση. Υπάρχει ή δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis.; Θα ενθαρρύνετε τη Δικαιοσύνη να πάει μέχρι τέλους στη διερεύνησή του;»

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Δρίτσα στις αναφορές του κ. Γεωργιάδη στην σύζυγο του Τασία Χριστοδουλοπούλου.

«Όχι επειδή είναι σύντροφός μου στη ζωή και στους αγώνες αλλά γιατί την ξέρουν, όσοι την ξέρουν καλά, είναι ένας αδέκαστος άνθρωπος, ανεπηρέαστος, με βαθιά νομική γνώση, με μεγάλη υπευθυνότητα, με εργασιομανία για ό,τι κάνει, με πνεύμα ανεξαρτησίας και με εντιμότητα όσο δεν πάει άλλο. Αυτή τη γυναίκα, αυτή την πολιτικό, αυτή την βουλεύτρια εσείς όλοι και η παράταξή σας την κατασπαράξατε. Θα ζητήσετε συγγνώμη μια ημέρα που την κατασπαράξατε, χωρίς παραπομπή στη Δικαιοσύνη, χωρίς τεκμήριο αθωότητας, χωρίς τίποτα; Θα ζητήσετε συγνώμη; για την Αναστασία Χριστοδουλοπούλου μια φορά;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δρίτσας.

«Δεν απείλησα εσάς προσωπικά κ. Δρίτσα. Απείλησα όποιον και μετά την οριστική πράξη αρχειοθέτησης και τις καταγγελίες εναντίον μου θα με παρουσιάζει ως ύποπτο και ως ένοχο. Τελεία. Εάν έχετε να υποδείξετε κάποιον άλλο πολιτισμένο τρόπο για να το σταματήσω ευχαρίστως, δεν έχω όμως άλλον τρόπο πια», ανταπάντησε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε:

«Σχετικά με την κυρία Χριστοδουλοπούλου, για το πόσο εργατική, πόσο ακέραια και καλή νομικός είναι, αυτά όλα επιβεβαιώνουν την αθωότητά μου. Χθες το κόμμα σας έβγαλε ανακοίνωση για το πόθεν έσχες μου, αλλά το πόθεν έσχες μου ελέγχθηκε από τη σύντροφό σας στη ζωή και στους αγώνες, που είναι αυτή που μου είπατε και το δέχομαι. Αλλά σας ξαναρωτάω; Αφού η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου είναι ακέραια, έντιμη, καλή επιστήμονας, ικανή και είπε ότι το πόρισμα του Γεωργιάδη είναι ακέραιο σαν διαμάντι, έχει λόγο γι΄ αυτό να αμφιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ ή δεν εμπιστεύεται την κυρία Χριστοδουλοπούλου; Αυτό σας είπα. Είναι τόσο απλό».

Απαντώντας στο επιχείρημα του κ. Δρίτσα ότι οι εισαγγελείς δεν μπορούσαν να κρίνουν την κατηγορία γιατί βάσει του άρθρου 86 του Συντάγματος υπάρχει παραγραφή ο κ. Γεωργιάδης αντέτεινε λέγοντας:

«Πράγματι συμφωνώ. Όταν όμως είχατε την πλειοψηφία εγώ ήρθα εδώ στο βήμα και σας είπα κάνω χρήση της παραγράφου 5 του άρθρου 86 που λέει ότι κάποιος πρώην υπουργός κατηγορηθεί για κάποιο αδίκημα που έχει παραγραφή από το Σύνταγμα μπορεί να παραιτηθεί της παραγραφής, να συσταθεί ειδικό δικαστήριο σαν να μην υπήρχε παραγραφή, να δικαστεί και απλώς δεν μπαίνει φυλακή. Αυτό όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν μου το ζήτησε. Αντιθέτως, σας το είχα ζητήσει εγώ και σας είχα πει ότι δίνω την συναίνεσή μου να δικαστώ κανονικά και για την απιστία. Γιατί δεν είχα να φοβηθώ τίποτα απολύτως. Εσείς όμως, ποτέ δεν θέλατε να ακούσετε όσα λέω, γιατί από την αρχή ο μόνος σας στόχος ήταν να με καταστρέψετε. Δεν σας ενδιέφερε ποτέ η αθωότητα ή η ενοχή μου. Σας ενδιάφερε μόνο η καταστροφή μου».

«Αυτό όλο που συμβαίνει είναι γιατί έχετε πάθει “βέρτιγκο” επειδή δεν καταφέρατε να με καταστρέψετε. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και μπορεί πολιτικά μπορεί κάποτε να με καταστρέψετε εάν με αντιμετωπίσετε πολιτικά. Ποινικά όμως δεν θα με καταστρέψετε ποτέ και πάντα θα χάνετε γιατί είμαι ακέραιος. Αυτή είναι η πραγματικότητα», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Άναψαν τα αίματα μεταξύ Γεωργιάδη και Δρίτσα για την Novartis"

ΣΥΡΙΖΑ - Boυλή: Ψήφισαν «παρών» στη σύμβαση δωρεάς από το Ίδρυμα Νιάρχος για παιδιατρικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη

Την άρνησή του να ψηφίσει υπέρ της σύμβασης δωρεάς του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος για την κατασκευή Παιδιατρικού Νοσοκομείου στην Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας «παρών» στην σχετική ψηφοφορία της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής και «θολώνοντας» την επιχειρηματολογία της Κουμουνδούρου για την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Τα μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν και δήλωσαν πως είναι υπερ της κατασκευής παιδιατρικού νοσοκομείου στην συμπρωτεύουσα, υποστήριξαν ότι η λειτουργία του ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και όχι ως Δημοσίου Δικαίου τους εμποδίζει να δώσουν θετική ψήφο.

Από την άλλη πλευρά ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «ιδεοληψίες» και εξήγησε στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης - οι οποίοι επιχειρηματολόγησαν υπερ του τρόπου λειτουργίας του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» - πως «το «Παπαγεωργίου είναι ΝΠΙΔ»!

Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρέας Ξανθός με παρέμβασή του στην συζήτηση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων του κοινοβουλίου είπε μεταξύ άλλων πως «η αλλαγή του νομικού χαρακτήρα, το Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, δεν είναι καθόλου αθώα και, φυσικά, δεν είναι κάποια ιδεολογική εμμονή δική μας. Θεωρώ ότι ακριβώς έχει μια στρατηγική ευελιξίας των νέων αυτών δομών, εκκινώντας από το Νοσοκομείο Κομοτηνής -τώρα και με το Παιδιατρικό της Θεσσαλονίκης. Είχε γίνει μια συζήτηση ακόμα και για τριτοβάθμια νοσοκομεία του ΕΣΥ, όπως το Νοσοκομείο της Λάρισας, παλιότερα. Θεωρώ ότι ακριβώς δημιουργείται ένα πιο ευέλικτο διοικητικό πλαίσιο, για να μπορέσουν οι υποδομές «φιλέτα» του συστήματος υγείας να δώσουν ζωτικό χώρο σε ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι θα επιδιώξουν σε κάποια φάση να έχουν κερδοφορία από το σκληρό πυρήνα της λειτουργίας του συστήματος υγείας. Δεν μιλάμε τώρα για υποστηρικτικές υπηρεσίες –ασφάλεια, σίτιση, καθαριότητα και λοιπά- που, ούτως ή άλλως, η στρατηγική σας είναι να επαναφέρετε τους εργολάβους. Θεωρώ, λοιπόν, ότι είμαστε -και φαίνεται τώρα με τη νέα πολιτική ηγεσία- σε μια ορατή αναπροσαρμογή γραμμής. Μέχρι τώρα είχαμε τη γραμμή της παθητικής ιδιωτικοποίησης του συστήματος. Δηλαδή, απαξιώνεται το ΕΣΥ, αναστέλλεται η τακτική του λειτουργία, δεν εξυπηρετεί με το πρόσχημα της πανδημίας όλο το φάσμα των αναγκών και των περιστατικών και των χρονίως πασχόντων στη χώρα. Ο κόσμος αυτός αναγκάζεται να αναζητεί υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα, να επιβαρύνεται οικονομικά. Άρα είναι μια έμμεση ιδιωτικοποίηση».

Επίσης ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ για το επίμαχο νομοσχέδιο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης υποστήριξε πως «νομίζω, ότι αυτή τη στιγμή εφόσον δεν φέρετε άσχετες τροπολογίες, είμαστε στην επιλογή του «παρών», εφόσον δεν φέρετε και εφόσον βέβαια μπορέσετε, δεν καταψηφίζουμε, δεν είμαστε κατά. Είμαστε υπέρ του νοσοκομείου, γιατί είναι δικό μας έργο, έργο ΣΥΡΙΖΑ είναι το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, εμείς το ζητήσαμε, εμείς το διεκδικήσαμε, εμείς λειτουργήσαμε με αυτούς τους όρους και νομίζω, ότι η θέση μας είναι πάρα πολύ καθαρή».

Απαντώντας ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης εξήγησε στην αντιπολίτευση πως «η επιλογή του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου, όπως έχουμε συζητήσει πολλές φορές και με τον κύριο Πνευματικό, φυσικά είναι το σύγχρονο μοντέλο το οποίο εφαρμόζεται σε νοσοκομεία του εξωτερικού και αυτό το μοντέλο θέλουμε. Έρχεστε εδώ πέρα και περηφανεύεστε για το Παπαγεωργίου που είναι στη Θεσσαλονίκη, που είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Καλό το Παπαγεωργίου, να παρέχει τις υπηρεσίες.

Έχει αισθανθεί κανείς ότι το Παπαγεωργίου, είναι εκτός ΕΣΥ; Έχει αισθανθεί κανείς, ότι το Παπαγεωργίου δεν κάνει τη δουλειά που κάνει το Παπανικολάου ή τη δουλειά που κάνει το ΑΧΕΠΑ; Είναι εκτός ΕΣΥ, επειδή είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου; Αντιθέτως. Αυτή είναι μια γενικότερη φιλοσοφία, που θέλουμε να αναπτυχθεί. Υπάρχει σαν φιλοσοφία, είναι επιλογή της κυβέρνησης αυτά τα νοσοκομεία να γίνουν με αυτόν τον τρόπο και είναι επιλογή της κυβέρνησης, με μια ολόκληρη διαδικασία και εργασία που θα γίνει και από το χάρτη υγείας, να πάμε σε μοντέλα που θα λειτουργούν καλύτερα τα νοσοκομεία». Ειδικά για το νέο παιδιατρικό είπε «Το συγκεκριμένο θα έχει γενικό διευθυντή στα πρότυπα του CEO που έχουν οι εταιρείες, που θα γίνεται δημόσια προκήρυξη, θα έχει διαχειριστή κλινών για τη βέλτιστη και σωστή λειτουργία των κλινών, θα έχει διαχειριστή κινδύνου να βλέπει όλους τους κινδύνους που υπάρχουν και θα λειτουργεί με προϋπολογισμό, προκειμένου να μπορεί να παρέχει την καλύτερη δυνατή υπηρεσία στα παιδιά της βορείου Ελλάδος. Εσείς, σε μια καθαρά ιδεοληπτική προσέγγιση, σαν να καταψηφίζατε το Παπαγεωργίου λόγου χάρη, σε μια τελείως ιδεοληπτική προσέγγιση, αυτή την επιλογή την οποία θέλει να κάνει η κυβέρνηση την θεωρείτε κεντρικής φύσεως επιλογή για να το καταψηφίσετε. Ένα έργο 160 εκατομμυρίων, ένα έργο που στον προϋπολογισμό του το ελληνικό δημόσιο, στον πρώτο χρόνο λειτουργίας, θα είναι γύρω στα 60 εκατομμύρια, που θα δώσει δυνατότητες με υπερσύγχρονες συνθήκες».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΣΥΡΙΖΑ - Boυλή: Ψήφισαν «παρών» στη σύμβαση δωρεάς από το Ίδρυμα Νιάρχος για παιδιατρικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη"

Κορωνοϊός: 106+7 θάνατοι και 18.825 νέα κρούσματα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 18.825, εκ των οποίων 58 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.984.544, εκ των οποίων 49.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 429 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.409 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1.01 (95% ΔΕ: 0.91 - 1.10)

Το τελευταίο 24ωρο έγιναν συνολικά 311.547 τεστ, εκ των οποίων τα 28.338 μοριακά και τα 283.209 rapid. Στο σύνολο η θετικότητα φτάνει το 6,04% έναντι 4,9% χθες με 496 χιλιάδες τεστ.

Aπό τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 5.190 στην Αττική (7.150 χθες).
  • 2.241 στην Θεσσαλονίκη (2.863 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 677 από την Ανατολική Αττική (849 χθες).
  • 614 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (885 χθες).
  • 338 από τη Δυτική Αττική (469 χθες).
  • 680 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (996 χθες).
  • 1.328 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (1.859 χθες).
  • 622 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (864 χθες).
  • 826 από τον Πειραιά (1.089 χθες).
  • 105 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (139 χθες).

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 65 Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 2 στην ΠΕ Άγιου Όρους
  • 331 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 7 στην ΠΕ Άνδρου.
  • 163 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 115 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 162 στην ΠΕ Άρτας.
  • 667 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 149 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 37 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 150 στην ΠΕ Δράμας.
  • 496 στην ΠΕ Έβρου.
  • 273 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 13 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 125 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 200 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 225 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 684 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 22 στην ΠΕ Θάσου.
  • 92 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 49 στην ΠΕ Θήρας.
  • 4 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 364 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 219 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 77 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 145 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 8 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 58 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 2 στην ΠΕ Κέας - Κύθνου
  • 309 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 76 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 71 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 213 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 121 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 113 στην ΠΕ Κω.
  • 124 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 556 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 148 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 249 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 87 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 45 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 281 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 281 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 20 στην ΠΕ Μήλου.
  • 50 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 44 στην ΠΕ Νάξου.
  • 224 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 21 στην ΠΕ Πάρου.
  • 205 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 269 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 109 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 239 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 345 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 313 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 91 στην ΠΕ Σάμου.
  • 193 στην ΠΕ Σερρών.
  • 11 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 38 στην ΠΕ Σύρου.
  • 12 στην ΠΕ Τήνου.
  • 115 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 168 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 33 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 26 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 244 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 456 στην ΠΕ Χανίων.
  • 105 στην ΠΕ Χίου.
  • 338 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (465 χθες).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 106, ενώ εκ των υστέρων καταγράφηκαν επιπλέον επτά απώλειες. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 23.721 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 561 (χθες 563). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 84.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 440 (78.43%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 121 (21.57%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.060 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 521 (ημερήσια μεταβολή +14.76%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 454 ασθενείς

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 106+7 θάνατοι και 18.825 νέα κρούσματα"

Δολοφονία 19χρονου: Ρόπαλα, στειλιάρια, σουγιάδες και σφυριά βρήκε η ΕΛΑΣ στον σύνδεσμο που ανήκε ο δολοφόνος του

Ανακοίνωση για τη σύλληψη του 23χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη έβγαλε η Ελληνική Αστυνομία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ η αστυνομική έρευνα-προανάκριση συνεχίζεται. 

H ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Άμεση σύλληψη ατόμου για υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου στην περιοχή Χαριλάου. Οι άμεσες προανακριτικές ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στη σύλληψη ατόμου που εμπλέκεται σε υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου στην περιοχή Χαριλάου (σχετ. το από 01-02-2022 Δ.Τ. της Υπηρεσίας μας).

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 23χρονο αλλοδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη έπειτα από ενδελεχείς έρευνες και επιστάμενες αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα σε Σύνδεσμο Φιλάθλων αθλητικής ομάδας στο κέντρο της πόλης, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

Αναδιπλούμενοι σουγιάδες,
Κράνη,
Βεγγαλικά χειρός,
Κροτίδες,
Διάφορα εργαλεία (φτυάρια, σφυριά, δικράνια κ.α.),
Μεταλλικοί σωλήνες,
Ξύλινα ρόπαλα

sindesmos 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ η αστυνομική έρευνα – προανάκριση συνεχίζεται.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δολοφονία 19χρονου: Ρόπαλα, στειλιάρια, σουγιάδες και σφυριά βρήκε η ΕΛΑΣ στον σύνδεσμο που ανήκε ο δολοφόνος του"

ΣΚΑΪ: Οργισμένη διάψευση για τις «δήθεν χρηματικές συναλλαγές με τον Άδωνι Γεωργιάδη»

Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΚΑΪ διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες κι έκαναν λόγο για χρηματικές συναλλαγές από τον σταθμό προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ

«Με έκπληξη παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες να έρχονται στο φως της δημοσιότητας και να αναπαράγονται, διαδικτυακά, fake news σχετικά με την εταιρεία ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ (τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ) και δήθεν χρηματικές συναλλαγές της με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Η αλήθεια είναι ότι η εταιρεία μας ουδέποτε κατέθεσε χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό του κ. Γεωργιάδη. Το όποιο έμβασμα αναφέρεται στην εισαγγελική διάταξη για την υπόθεση NOVARTIS, αφορά σε αμοιβή της κ. Ευγενίας Μανωλίδου για τη συμμετοχή της στην κριτική επιτροπή του τηλεοπτικού προγράμματος “Junior Music Stars”, το οποίο μεταδόθηκε από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ την τηλεοπτική περίοδο 2016-2017.

Η εν λόγω αμοιβή καταβλήθηκε νόμιμα σε προσωπικό της τραπεζικό λογαριασμό, του οποίου είναι η ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ.

Ενορχηστρωτές των ψευδών και άκρως συκοφαντικών αναρτήσεων είναι γνωστοί «δημοσιογράφοι» που, κατ’ επάγγελμα, παραπλανούν την κοινή γνώμη, πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα. Αναμένουμε επιτέλους η Δικαιοσύνη να ασχοληθεί σοβαρά με τέτοιου είδους φαινόμενα «δημοσιογραφικής αλητείας».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΚΑΪ: Οργισμένη διάψευση για τις «δήθεν χρηματικές συναλλαγές με τον Άδωνι Γεωργιάδη»"

Δολοφονία 19χρονου: Αρνείται τα πάντα ο 23χρονος που συνελήφθη

Δολοφονία 19χρονου: Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία η δολοφονία του 19χρονου. Σήμερα δε συνελήφθη ένας εκ των δραστών. Ο23χρονος που συνελήφθη ως φερόμενος δράστης της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη συνεχίζει να κρατείται στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης και να ανακρίνεται.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, ο φερόμενος ως δράστης αρνείται τα πάντα, είναι ιδιαίτερα «σκληρός» δεν δίνει κανένα στοιχείο στους αστυνομικούς, ενώ φέρεται να λέει, σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού, ότι «δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο με έχετε εδώ, δεν καταλαβαίνω για ποιο περιστατικό μου μιλάτε».

Υπόδικος ο 23χρονος

Ο 23χρονος είναι ένας σκληρός χούλιγκαν με παρελθόν και γνώριμος στις Αρχές, καθώς έχει εμπλακεί σε υπόθεση το 2019 που αφορά οπαδική βία και για την οποία εκκρεμεί δίκη.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του καναλιού έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον δύο ακόμα άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση, ενώ όπως φαίνεται και στο βίντεο που δείχνει καρέ καρέ τη δολοφονική επίθεση πήραν μέρος 10 άτομα.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Δολοφονία 19χρονου: Αρνείται τα πάντα ο 23χρονος που συνελήφθη "

Νεκρή εντοπίστηκε στη Σαλαμίνα η νεαρή ραμφοφάλαινα

Η νεαρή ραμφοφάλαινα (Ziphius cavirostris), η οποία είχε εμφανιστεί το προηγούμενο Σάββατο 29 Ιανουαρίου στα αβαθή του όρμου Σελήνια στη Σαλαμίνα μετά από διαδοχικές παρουσίες το περασμένο διάστημα στα παράλια της Αττικής, εντοπίστηκε νεκρή σήμερα το πρωί από το Λιμεναρχείο Σαλαμίνας στα παράλια της Χερσονήσου Κυνόσουρα στην ανατολική πλευρά του νησιού.

Σκάφος του Λιμενικού, που τα τελευταία 24ωρα διενεργούσε περιπολίες γύρω από το νησί της Σαλαμίνας σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την παρακολούθηση και πιθανή επαναπροσάραξη του ζιφιού, εντόπισε το θαλάσσιο θηλαστικό στο συγκεκριμένο σημείο.

Αμέσως, όπως προβλέπουν τα σχετικά πρωτόκολλα, κινητοποιήθηκε ομάδα κτηνιάτρων από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) καθώς και ειδικών επιστημόνων για την κατάλληλη μεταφορά του ζώου σε ασφαλή χώρο, σε συνεργασία με τον Δήμο Σαλαμίνας, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή και λήψη των αναγκαίων βιολογικών δειγμάτων για την πραγματοποίηση εξιδεικευμένων εργαστηριακών εξετάσεων, βάσει της σχετικής εγκυκλίου της Δ/νσης Υγείας των Ζώων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις ενέργειες επί περιστατικών νεκρών άγριων υδρόβιων ζώων. Τα ευρήματα που θα προκύψουν θα καταστήσουν δυνατή τη διαπίστωση και τυχόν άλλων παθολογικών προβλημάτων, εκτός αυτών που είχαν ήδη εντοπιστεί κλινικά και επιβεβαιωθεί εργαστηριακά τις προηγούμενες ημέρες.

Στο πλαίσιο του δόγματος της Ενιαίας Υγείας (One Health), κατά την διερεύνηση θα εξεταστεί και η τυχόν παρουσία νοσημάτων που αφορούν τόσο στην υγεία των ζώων όσο και τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα και τις κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων (ΟΙΕ).

Τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής επιβλέπει η καθηγήτρια Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Νατάσσα Κομνηνού, η οποία συμμετέχει θεσμικώς στην Επιστημονική Επιτροπή για την υποστήριξη της λειτουργίας του εθνικώς συντονισμένου δικτύου παρακολούθησης των εκβρασμών ειδών θαλάσσιας πανίδας, που συγκροτήθηκε από το ΥΠΕΝ και αποτελείται από εκπροσώπους των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης, του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) καθώς και των θεματικών περιβαλλοντικών οργανώσεων, ΑΡΙΩΝ, ΑΡΧΕΛΩΝ, MΟm και ΠΕΛΑΓΟΣ.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς δήλωσε: «Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν από την προηγούμενη Παρασκευή οι δύτες του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και οι εξειδικευμένοι κτηνίατροι, νοσηλευτές και εθελοντές, υπό την επιστημονική καθοδήγηση της καθηγήτριας κυρίας Κομνηνού, να κρατήσουν το τραυματισμένο και αδύναμο θηλαστικό στη ζωή, δυστυχώς η νεαρή φάλαινα δεν τα κατάφερε. Γνωρίζαμε από τις πρώτες κλινικές και αιματολογικές εξετάσεις που είχαν διενεργηθεί στο κήτος, ότι τα αποτελέσματα δεν ήταν ενθαρρυντικά, κάναμε ωστόσο ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να το σώσουμε».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Νεκρή εντοπίστηκε στη Σαλαμίνα η νεαρή ραμφοφάλαινα "

Συνελήφθη ύποπτος για τη δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του Αρη

Ένας νεαρός συνελήφθη για εμπλοκή στη δολοφονική επίθεση που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο, τα ξημερώματα της Τρίτης, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πηγές που παρακολουθούν την εξέλιξη των ερευνών, πρόκειται για 23χρονο, με αλβανική καταγωγή, ο οποίος φέρεται ως ιδιοκτήτης ενός εκ των δύο αυτοκίνητων στα οποία επέβαιναν οι δράστες του αιματηρού επεισοδίου. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη η συμμετοχή του στο συμβάν, αλλά φαίνεται να βρισκόταν στο σημείο.

Ο 23χρονος είχε προσαχθεί, χθες το βράδυ, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Αναμένεται να οδηγηθεί αύριο, Πέμπτη, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

«Επικοινώνησα με τον Πρωθυπουργό για να τον ενημερώσω ότι πριν από λίγο συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Η Ελληνική Αστυνομία και σε αυτή την περίπτωση πράττει το καθήκον της», γνωστοποιεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτησή του στο Twitter.

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη ύποπτος για τη δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του Αρη"

Κακοκαιρία Ελπίδα: Οι πληγέντες δεν θα πληρώσουν για 4 μήνες τη Χρέωση Δικτύου Διανομής

Όσοι έμειναν χωρίς ρεύμα για περισσότερο από μία μέρα εξαιτίας της κακοκαιρίας Ελπίδα δεν θα πληρώσουν για 4 μήνες τη Χρέωση Δικτύου Διανομής όπως ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ. Επίσης θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους έχουν κάνει αίτηση για αποζημιώσεις σε ηλεκτρικές συσκευές.

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ:

Ο ΔΕΔΔΗΕ αναγνωρίζοντας την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών που επλήγησαν από την πρωτοφανή κακοκαιρία «Ελπίδα» στην Αττική, ανακοινώνει ότι θα αφαιρεθεί από τους λογαριασμούς η Χρέωση Δικτύου Διανομής που αντιστοιχεί σε τέσσερις μήνες.

Η Χρέωση Δικτύου Διανομής θα αφαιρεθεί από όλους τους λογαριασμός των πελατών Χαμηλής Τάσης όλων των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας, που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Ελπίδα» και δεν επανήλθε η ηλεκτροδότησή τους για περισσότερο από ένα 24ωρο.

Ταυτόχρονα, θα δοθεί προτεραιότητα σε όλα τα αιτήματα για αποζημιώσεις για ζημιές σε ηλεκτρικές συσκευές των πολιτών από τις πληγείσες από την κακοκαιρία «Ελπίδα» περιοχές.

Για τη διευκόλυνσή τους και την αμεσότερη εξυπηρέτησή τους, η είσοδος στην σχετική εφαρμογή βρίσκεται πλέον στην κεντρική σελίδα του site του ΔΕΔΔΗΕ στο παρακάτω Link: https://apps.deddie.gr/ccrWebapp/.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Ελπίδα: Οι πληγέντες δεν θα πληρώσουν για 4 μήνες τη Χρέωση Δικτύου Διανομής"

Σπάει το φράγμα των €2 το λίτρο η αμόλυβδη στις μεγάλες πόλεις

Τον τελευταίο χρόνο, βιώνουμε συνεχείς καθημερινές αυξήσεις από τα διυλιστήρια, είπε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος Μιχάλης Κιούσης. Η βενζίνη έχει ακριβύνει 40 λεπτά το λίτρο από τον περασμένο Φεβρουάριο, τόνισε.

Στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ υψηλοί οι φόροι κατανάλωσης. Από το 2011, έχουμε τους υψηλότερους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης στην Ευρώπη, επεσήμανε και πρότεινε όταν αυξάνουν πολύ οι τιμές διεθνώς, να υπάρχει ένας μηχανισμός μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, ώστε να γίνεται η τιμή του καυσίμου προσιτή στον μέσο καταναλωτή.

Έχουμε την τρίτη ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη, είπε ο κ. Κιούσης. Πιο ακριβή στην Ελλάδα η βενζίνη και από τη Γερμανία. Η λύση του προβλήματος, κατά τον κ. Κιούση, είναι ότι πρέπει το καύσιμο να είναι προσιτό στον μέσο Έλληνα καταναλωτή, κι αυτό σήμερα θα επιτευχθεί μόνο με τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Σπάει το φράγμα των €2 το λίτρο η αμόλυβδη στις μεγάλες πόλεις"

Κορωνοϊός: διασπορά στην Παθολογική του Νοσοκομείου Αγρινίου-πέντε τουλάχιστον κρούσματα

Ένας ακόμη «πονοκέφαλος» προστίθεται στις υγειονομικές αρχές του Αγρινίου καθώς επιβεβαιώθηκε η διασπορά κορωνοϊού σε ασθενείς που νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική .

Στα διαγνωστικά τεστ πέντε δείγματα προέκυψαν θετικά. Προς το παρόν δεν έχει εντοπιστεί κρούσμα στο προσωπικό της κλινικής ωστόσο αναμένονται και άλλα αποτελέσματα.

Πρόκειται για σοβαρό ζήτημα και απαιτούνται εξηγήσεις από τη διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Είναι ανεπίτρεπτο συμπολίτες που νοσηλεύονται για άλλα σοβαρά νοσήματα να καταλήγουν να κολλούν τον ιό στο Νοσοκομείο με ότι αυτό συνεπάγεται.

Εν προκειμένω οι πέντε ασθενείς τέθηκαν σε απομόνωση και ενεργοποιούνται τα σχετικά πρωτόκολλα ενώ απαγορεύθηκε το επισκεπτήριο.

agrinionews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: διασπορά στην Παθολογική του Νοσοκομείου Αγρινίου-πέντε τουλάχιστον κρούσματα"

Σταϊκούρας: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο ΕΝΦΙΑ και σε πόσες δόσεις - Αναλυτικά οι αλλαγές

Πέντε εκατομμύρια φορολογούμενοι θα δουν μείωση στον ΕΝΦΙΑ εφέτος και μόνιμα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναλύοντας τις ανακοινώσεις που έκανε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε πως ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται κατά 350 εκατομμύρια και αυτό αφορά την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, ενώ υπερκαλύπτεται κατά 30% η συνολική ελάφρυνση της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας.

Συνολικά εκτιμάται ότι 8 στους 10 πολίτες θα δουν από εφέτος, και μόνιμα, ακόμη μεγαλύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Μόνο μικρός αριθμός ιδιοκτητών ακινήτων, περίπου το 6% του συνόλου, θα δει ετήσια αύξηση του ΕΝΦΙΑ που δεν θα ξεπερνά σε κάθε περίπτωση τα 50 ευρώ. Το 14% θα πληρώσει τον ίδιο ΕΝΦΙΑ.  

Η έκπτωση φόρου 30% που ισχύει επεκτείνεται στα 100.000 ευρώ περιουσίας, από 60.000 ευρώ σήμερα, καλύπτοντας, πλέον, το 65% των φορολογουμένων. Επίσης, αυξάνεται από το 20% στο 25%, η έκπτωση φόρου για φορολογούμενους με αξία ακίνητης περιουσίας από 100.001 έως 150.000 ευρώ.

Μειώνονται σημαντικά οι συντελεστές βασικού φόρου κτισμάτων, με έμφαση στις ζώνες χαμηλότερης και μεσαίας αξίας.

Ακόμη, ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ ενσωματώνεται στον βασικό, αλλά απαλλάσσονται μόνον φυσικά πρόσωπα και υπό προϋποθέσεις ως προς το ύψος της αξίας.

Παραδείγματα

Ο Απ. Βεσυρόπουλος παρέθεσε παραδείγματα, «για να αντιληφθούν όλοι την πραγματικότητα αλλά και το ουσιαστικό μέγεθος της νέας μείωσης του ΕΝΦΙΑ σε πρακτικό επίπεδο».

1.  Διαμέρισμα στη Νέα Φιλαδέλφεια, 1ου ορόφου 120 τ.μ., εικοσαετίας, με τιμή ζώνης, 1.200 ευρώ, πλήρωσε το 2021 φόρο 372,96 ευρώ.

Το 2022 η τιμή ζώνης αυξήθηκε σε 1.500 ευρώ και ο φόρος που αναλογεί είναι 282,24 ευρώ. Ενώ η αξία του ακινήτου αυξήθηκε κατά 25%, ο φόρος μειώθηκε κατά 24,32%.

2. Διαμέρισμα στην Ξάνθη, 1ου ορόφου 100 τ.μ., εικοσαετίας, με τιμή ζώνης αμετάβλητη στα 750 ευρώ, πλήρωσε φόρο το 2021 220,50 ευρώ, ενώ το 2022 θα πληρώσει φόρο 147 ευρώ, δηλαδή μειωμένο κατά 33,33%.

3. Διαμέρισμα στην Καισαριανή, 1ου ορόφου 100 τ.μ., εικοσαετίας, με τιμή ζώνης 1.100 ευρώ πλήρωσε φόρο το 2021 310 ευρώ.

Και ενώ το 2022 η τιμή ζώνης ανέρχεται στα 1.350 ευρώ, θα πληρώσει φόρο 220,50 ευρώ.

Δηλαδή, με αύξηση στην αξία του ακινήτου κατά 22,73%, ο φόρος μειώνεται κατά 29,05%.

4. Διαμέρισμα στο Αιγάλεω, 1ου ορόφου 100 τ.μ., εικοσαετίας, με τιμή ζώνης 1.100 ευρώ πλήρωσε φόρο το 2021, 310,80 ευρώ.

Το 2022, με την τιμή ζώνης να διαμορφώνεται στα 1.300 ευρώ, θα πληρώσει φόρο 220,50 ευρώ.
Δηλαδή, ενώ η αξία του ακινήτου αυξάνεται κατά 18%, ο φόρος μειώνεται κατά 29%.

5. Διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη επί της οδού Νέας Εγνατίας, 1ου ορόφου 150 τ.μ., εικοσαετίας, με τιμή ζώνης 1.100 ευρώ πλήρωσε φόρο το 2021, 466,20 ευρώ.

Το 2022, με την τιμή ζώνης να διαμορφώνεται στα 1.350 ευρώ, θα πληρώσει φόρο 352,80 ευρώ.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα:

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει θέσει, από την αρχή της θητείας της, ως μία από τις βασικές προτεραιότητές της, τις μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

Το Οικονομικό Επιτελείο της, την προτεραιότητα αυτή, παρά τις αντίξοες συνθήκες, σταθερά την εξειδικεύει και την υλοποιεί.

Σήμερα, κάνει ακόμη ένα αποφασιστικό βήμα, σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ.

Τον μειώνει σημαντικά!

Τον μειώνει σε τέτοιο βαθμό που υπερκαλύπτει την προεκλογική δέσμευση για συνολική μείωση 30%.

Σημειώνω ότι η μείωση γίνεται στο πλαίσιο μιας συνολικής μεταρρύθμισης στη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας.

Μεταρρύθμιση με την οποία αλλάζει δραστικά η δομή του φόρου, καθώς:

αναπροσαρμόζονται αντικειμενικές αξίες, οι οποίες στην πλειοψηφία τους ήταν αυξητικές,
εντάσσονται νέες περιοχές,
επεκτείνονται ζώνες αντικειμενικού προσδιορισμού αξίας ακινήτων,
μειώνονται σημαντικά οι συντελεστές προσδιορισμού του βασικού φόρου και
ενσωματώνεται στον βασικό φόρο ο συμπληρωματικός φόρος.
Με τη μεταρρύθμιση αυτή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, επιτυγχάνονται 4 βασικοί στόχοι:

1ος Στόχος: Η Κυβέρνηση υπερκαλύπτει την προεκλογική δέσμευση για μείωση του ΕΝΦΙΑ, στα φυσικά πρόσωπα, κατά 30%.

Μέσα σε 2,5 χρόνια, επί σημερινής διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, η συνολική μείωση του ΕΝΦΙΑ ανέρχεται στο 34% σε σχέση με το 2018.

Δηλαδή, τα φυσικά πρόσωπα θα πληρώνουν, από εφέτος, συνολικά 920 εκατ. ευρώ λιγότερα από το 2018!

Ο συνολικός βεβαιωμένος φόρος ακίνητης περιουσίας, από το 2022, με μόνιμο τρόπο, χωρίς τις επεκτάσεις ζωνών που αναμένουμε την ενσωμάτωση των στοιχείων τους, μειώνεται επιπλέον κατά 13% σε σχέση με το 2021, δηλαδή μειωμένος κατά 860 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2018.

Ειδικότερα, από το 2022, το συνολικό ποσό βεβαίωσης θα διαμορφωθεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στα 2,23 δισ. ευρώ, μειωμένο κατά 350 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2021.

Υπενθυμίζεται ότι στον Προϋπολογισμό είχε συμπεριληφθεί πρόβλεψη για μείωση της βεβαιωμένης οφειλής κατά 70 εκατ. ευρώ.

Προστίθενται τελικά άλλα 280 εκατ. ευρώ!

Άρα, πετύχαμε πολύ μεγαλύτερη ελάφρυνση των νοικοκυριών, ιδιαίτερα της μεσαίας τάξης, σε σχέση τόσο με τον Προϋπολογισμό όσο και με τις προεκλογικές δεσμεύσεις.

2ος Στόχος: Ο φόρος μειώνεται για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Συγκεκριμένα, 8 στους 10 πολίτες, το 80% των φυσικών προσώπων που θα πληρώσουν φόρο ακίνητης περιουσίας το 2022, δηλαδή περίπου 5 εκατ. φορολογούμενοι θα δουν, από εφέτος και μόνιμα, ακόμη μεγαλύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Το 14% θα πληρώσει τον ίδιο φόρο με πέρυσι.

Και όλα αυτά επιτυγχάνονται παρά τη σημαντική αύξηση των τιμών εκκίνησης στην πλειοψηφία των ζωνών αντικειμενικού προσδιορισμού, που οδηγεί σε αύξηση της αξίας αυτών των ακινήτων.

Μικρός αριθμός ιδιοκτητών ακινήτων, περίπου το 6% του συνόλου, θα δει αύξηση του ΕΝΦΙΑ.

Για περίπου μισούς από αυτούς τους ιδιοκτήτες, η ετήσια αύξηση δεν θα ξεπερνά τα 50 ευρώ.

Και αυτή η αύξηση οφείλεται στη σημαντική άνοδο της αξίας των ακινήτων τους.

Μάλιστα, στις περισσότερες από αυτές τις – λίγες – περιπτώσεις, η αξία του ακινήτου αυξάνεται πάνω από 50% και σε κάποιες διπλασιάζεται με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες, λαμβάνοντας υπόψη και την ένταξη νέων ζωνών.

3ος Στόχος: Με τις παρεμβάσεις μας, ενισχύεται η κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή.

Συγκεκριμένα:

§ Επεκτείνεται η έκπτωση φόρου 30% που ισχύει – σήμερα – για ακίνητη περιουσία έως 60.000 ευρώ, στα 100.000 ευρώ, καλύπτοντας, πλέον, το 65% των φορολογουμένων, έναντι 54% μέχρι πρότινος.

Δηλαδή, για 733.000 φυσικά πρόσωπα, κυρίως τα χαμηλότερα και μεσαία εισοδήματα, αυξάνεται το ποσοστό της έκπτωσης.

§ Αυξάνεται, από το 20% στο 25%, η έκπτωση φόρου για φορολογούμενους με αξία ακίνητης περιουσίας από 100.001 έως 150.000 ευρώ.

Δηλαδή, τουλάχιστον επιπλέον 400.000 φορολογούμενοι, μεσαίας περιουσιακής κατάστασης, θα έχουν μεγαλύτερη έκπτωση.

§ Μειώνονται σημαντικά οι συντελεστές βασικού φόρου κτισμάτων, με έμφαση στις ζώνες χαμηλότερης και μεσαίας αξίας, έτσι ώστε το 65% των παλαιών ζωνών να έχει μείωση, το 34% να μείνει σταθερό και μόλις το 1% να δει αύξηση.

Παράλληλα, αρκετές κλίμακες χαμηλών και μεσαίων ζωνών ενοποιούνται στα επίπεδα της χαμηλότερης κλίμακας.

§ Μειώνονται – ακόμη περισσότερο – οι συντελεστές του βασικού φόρου οικοπέδων, έτσι ώστε το 91% των παλαιών ζωνών να έχει μείωση, το 7% να μείνει σταθερό και μόλις το 2% να δει αύξηση.

Η βεβαίωση επί του βασικού φόρου οικοπέδων μειώνεται, πλέον, μεσο-σταθμικά περίπου κατά 50%.

§ Ενσωματώνεται ο συμπληρωματικός φόρος – για τα φυσικά πρόσωπα – στον βασικό φόρο, κατά τρόπο που διορθώνει στρεβλώσεις και αδικίες του παρελθόντος, που επιβάρυναν υπερβολικά ένα τμήμα της κοινωνίας.

Δεν επέρχονται αλλαγές επί του συμπληρωματικού φόρου νομικών προσώπων.

4ος Στόχος: Ο νέος, μειωμένος ακόμη περισσότερο ΕΝΦΙΑ, θα πληρώνεται σε περισσότερες δόσεις.

Εκτιμάται ότι οι βεβαιώσεις θα προκύψουν μέχρι τέλος Απριλίου, και οι πληρωμές, στη συνέχεια, θα μπορέσουν να γίνονται σε 10 δόσεις.

Ο μεγαλύτερος αριθμός δόσεων που έχει δοθεί στον φόρο ακίνητης περιουσίας.

Συμπερασματικά, η Νέα Δημοκρατία τηρεί την προεκλογική της δέσμευση.

Ο φόρος ακίνητης περιουσίας μειώνεται σημαντικά και δίκαια.

Ο ΕΝΦΙΑ, συνολικά, μειώνεται κατά το 1/3, ή 860 εκατ. ευρώ, σε σχέση με αυτό που παραλάβαμε από την προηγούμενη Κυβέρνηση.

8 στους 10 πολίτες – ιδιοκτήτες θα δουν μειωμένο ΕΝΦΙΑ.

Κυρίως τα χαμηλότερα και τα μεσαία στρώματα της κοινωνίας.

Το αποτέλεσμα αυτό είναι καρπός εντατικής και μεθοδικής δουλειάς του Υπουργείου Οικονομικών.

Ευχαριστώ τα υπηρεσιακά και τα πολιτικά στελέχη για τη συμβολή τους, σε αυτή τη θετική εξέλιξη.

Η Νέα Δημοκρατία, επιδεικνύοντας συνέπεια προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών έργων, επιτυγχάνει σημαντική και μόνιμη ελάφρυνση των φορολογικών βαρών, με κοινωνικά δίκαιο τρόπο.

Η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει ότι έχει βαθιές ρίζες στην ελληνικό λαό, ότι τον υπηρετεί με ευθύνη, μακριά από λαϊκισμούς και ελιτισμούς.

Με το νέο πλαίσιο όπως είπε ο ΥΠΟΙΚ 8 στους 10 πολίτες θα πληρώνουν ακόμα μικρότερο ΕΝΦΙΑ, ενώ περίπου 6% «θα δει μια λελογισμένη επιβάρυνση». Πλέον, κάθε χρόνο οι φορολογούμενοι θα πληρώνουν 860.000.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2018. Μέσα στα δύο χρόνια ο ΕΝΦΙΑ έχει μειωθεί κατά 34%.

Κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου για τα φυσικά πρόσωπα και ενσωματώνεται στον κύριο φόρο, σημείωσε ο κ. Βεσυρόπουλος κατά τη την εξειδίκευση των μέτρων.

Ο νέος ΕΝΦΙΑ είναι πιο δίκαιος σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 13%

«Η κυβέρνηση προχωράει, σήμερα, σε μία νέα γενναία μόνιμη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13%. Υπερκαλύπτει, έτσι, τη δέσμευσή της για συνολική ελάφρυνση κατά 30% της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας. Μια απόφαση δίκαιη για την κοινωνία και επωφελής για την οικονομία. Που σημαίνει ότι οι Έλληνες θα κληθούν να πληρώνουν, πλέον, κάθε χρόνο, 860.000.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2018. Και 350.000.000 λιγότερα, μόνο μέσα στο 2022.

Νιώθω την πολιορκία που δέχεται το μέσο εισόδημα από τη διεθνή ενεργειακή κρίση και τις ανατιμήσεις που προκαλεί όπως παντού στην Ευρώπη. Γι’ αυτό και η Πολιτεία συνεχίζει να καλύπτει μέρος των αυξήσεων στους λογαριασμούς του ρεύματος. Επιμένει, όμως και στη σταθερή αποκλιμάκωση των φόρων και των εισφορών για να τονώσει το διαθέσιμο εισόδημα όλων των νοικοκυριών. Και, την 1η Μαΐου θέτει σε εφαρμογή και δεύτερη σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού.


Με το νέο πλαίσιο, 8 στους 10 συμπολίτες μας θα πληρώνουν ακόμα μικρότερο ΕΝΦΙΑ. Αρκετοί θα καταβάλουν το ίδιο ποσό. Ενώ, μία μικρή μειοψηφία, περίπου 6%, θα δει μια λελογισμένη επιβάρυνση. Είναι μία στοιχειώδης ανταπόδοση προς όλη την κοινωνία, καθώς η πραγματική αξία της περιουσίας σε ορισμένες περιοχές, έχει διπλασιαστεί ή και τριπλασιαστεί.

Το πλήρες σχέδιό μας για την ακίνητη περιουσία θα παρουσιάσει σε λίγο ο Υπουργός Οικονομικών. Πυρήνας του, πάντως, είναι η αισθητή υποχώρηση του βασικού φόρου σε κτίσματα, ενώ στα οικόπεδα η μείωση φτάνει το 50%. Έτσι, το μεγαλύτερο όφελος προκύπτει για ιδιοκτησίες σε ζώνες μέσης και χαμηλότερης αξίας. Πρόκειται δηλαδή, για μία σαφή επιλογή υπέρ της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ελάφρυνση 30% θα έχουν, στο εξής, τα ακίνητα αξίας μέχρι 100.000 ευρώ αντί των 60.000 ευρώ, που ίσχυε έως τώρα. Η κλιμάκωση του φόρου γίνεται δικαιότερη. Και σ’ αυτόν έχει ενσωματωθεί και ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ που παύει να υφίσταται. Ενώ, όπως είπα, η συνολική μείωση των επιβαρύνσεων για τους πολίτες ανέρχεται στα 350.000.000 ετησίως αντί των 70.000.000 που προέβλεπε ο προϋπολογισμός.

Η νέα πρωτοβουλία εδράζεται στη συνεπή οικονομική πολιτική που ακολουθούμε και επιτρέπει ανάλογα πρόσθετα μέτρα ανακούφισης. Επιδρά συνδυαστικά με άλλες μόνιμες ρυθμίσεις, όπως οι μικρότεροι φορολογικοί συντελεστές, η αναστολή της Εισφοράς Αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα και ο μηδενισμός του φόρου στις γονικές παροχές. Αλλά και αθροιστικά, με έκτακτες παρεμβάσεις όπως το διπλό Εγγυημένο Εισόδημα του Δεκεμβρίου και τα αυξημένα επιδόματα στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Είναι, ωστόσο, μία κίνηση ρεαλιστική, που δεν υπερβαίνει τα δημοσιονομικά όρια. Γιατί κάθε βήμα προς τα εμπρός πρέπει να γίνεται με τρόπο που δεν θα οδηγεί σε δύο βήματα προς τα πίσω. Έτσι η πατρίδα μας έμεινε όρθια και αναπτύχθηκε μέσα στη διετή κρίση. Έτσι θα αντιμετωπίσει, τώρα, και τις πρόσκαιρες παγκόσμιες αναταράξεις. Όρθια η χώρα, αλλά και όρθιοι οι πολίτες. Με τη δική μας στήριξη και τις δικές τους δυνάμεις.»

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Σταϊκούρας: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο ΕΝΦΙΑ και σε πόσες δόσεις - Αναλυτικά οι αλλαγές"

Θεσσαλονίκη: Καθυστέρησε η λήψη δειγμάτων δήλωσε ο συνήγορος της 24χρονης

Ανακοίνωση για τα αρνητικά αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού στη Θεσσαλονίκη, έδωσε στη δημοσιότητα ο δικηγόρος της Θανάσης Ζιώγας.

Αναφορικά με το αλκοόλ επισημαίνει πως «δεν μπορεί να γίνει αναγωγή από τους μεταβολίτες αιθανόλης που ανιχνεύονται στα ούρα στο μέγεθος και στη βαρύτητα μέθης».

Όσον αφορά δε, τις ναρκωτικές ουσίες και ειδικότερα το λεγόμενο χάπι βιασμού, η ανεύρεσή του, όπως τονίζει, «ούτως ή άλλως ήταν απολύτως αδύνατη», διότι το δείγμα ούρων που εξετάστηκε λήφθηκε τουλάχιστον 18 ώρες μετά την καταγγελία, ενώ ανιχνεύεται, κατά τον ίδιο, μέχρι τις 12 ώρες.

Ο κ. Ζιώγας σημειώνει, επιπλέον, ότι θα ακολουθήσουν και νέες εξετάσεις στο αντιδείγμα των ούρων που έχει διατηρηθεί στο εργαστήριο του ΑΠΘ, αλλά και πιο εξειδικευμένες εξετάσεις σε άλλα στοιχεία του οργανισμού της 24χρονης, όπως στο τριχωτό της κεφαλής και στα δείγματα dna που ήδη ανιχνεύτηκαν.

«Τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας για τη Γεωργία...» καταλήγει, μεταξύ άλλων, η δήλωσή του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Καθυστέρησε η λήψη δειγμάτων δήλωσε ο συνήγορος της 24χρονης"

Μητσοτάκης: Νέα μόνιμη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13%

Νέα μόνιμη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13% ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για μια δίκαιη απόφαση «για την κοινωνία και επωφελή για την οικονομία» εξηγώντας ότι αυτό σημαίνει πως «πλέον, κάθε χρόνο, 860.000.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2018. Και 350.000.000 λιγότερα, μόνο μέσα στο 2022».

«Η κλιμάκωση του φόρου γίνεται δικαιότερη» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι ελάφρυνση 30% θα έχουν, στο εξής, τα ακίνητα αξίας μέχρι 100.000 ευρώ αντί των 60.000 ευρώ, που ίσχυε έως τώρα.

Ο πρωθυπουργός εξήγησε ακόμα ότι πρόκειται για μία κίνηση «ρεαλιστική, που δεν υπερβαίνει τα δημοσιονομικά όρια». «Γιατί κάθε βήμα προς τα εμπρός πρέπει να γίνεται με τρόπο που δεν θα οδηγεί σε δύο βήματα προς τα πίσω».



Αναλυτικά στη δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει:

«Η κυβέρνηση προχωράει, σήμερα, σε μία νέα γενναία μόνιμη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13%. Υπερκαλύπτει, έτσι, τη δέσμευσή της για συνολική ελάφρυνση κατά 30% της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας. Μια απόφαση δίκαιη για την κοινωνία και επωφελής για την οικονομία. Που σημαίνει ότι οι Έλληνες θα κληθούν να πληρώνουν, πλέον, κάθε χρόνο, 860.000.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2018. Και 350.000.000 λιγότερα, μόνο μέσα στο 2022.

Νιώθω την πολιορκία που δέχεται το μέσο εισόδημα από τη διεθνή ενεργειακή κρίση και τις ανατιμήσεις που προκαλεί όπως παντού στην Ευρώπη. Γι’ αυτό και η Πολιτεία συνεχίζει να καλύπτει μέρος των αυξήσεων στους λογαριασμούς του ρεύματος. Επιμένει, όμως και στη σταθερή αποκλιμάκωση των φόρων και των εισφορών για να τονώσει το διαθέσιμο εισόδημα όλων των νοικοκυριών. Και, την 1η Μαΐου θέτει σε εφαρμογή και δεύτερη σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού.


Με το νέο πλαίσιο, 8 στους 10 συμπολίτες μας θα πληρώνουν ακόμα μικρότερο ΕΝΦΙΑ. Αρκετοί θα καταβάλουν το ίδιο ποσό. Ενώ, μία μικρή μειοψηφία, περίπου 6%, θα δει μια λελογισμένη επιβάρυνση. Είναι μία στοιχειώδης ανταπόδοση προς όλη την κοινωνία, καθώς η πραγματική αξία της περιουσίας σε ορισμένες περιοχές, έχει διπλασιαστεί ή και τριπλασιαστεί.

Το πλήρες σχέδιό μας για την ακίνητη περιουσία θα παρουσιάσει σε λίγο ο Υπουργός Οικονομικών. Πυρήνας του, πάντως, είναι η αισθητή υποχώρηση του βασικού φόρου σε κτίσματα, ενώ στα οικόπεδα η μείωση φτάνει το 50%. Έτσι, το μεγαλύτερο όφελος προκύπτει για ιδιοκτησίες σε ζώνες μέσης και χαμηλότερης αξίας. Πρόκειται δηλαδή, για μία σαφή επιλογή υπέρ της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ελάφρυνση 30% θα έχουν, στο εξής, τα ακίνητα αξίας μέχρι 100.000 ευρώ αντί των 60.000 ευρώ, που ίσχυε έως τώρα. Η κλιμάκωση του φόρου γίνεται δικαιότερη. Και σ’ αυτόν έχει ενσωματωθεί και ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ που παύει να υφίσταται. Ενώ, όπως είπα, η συνολική μείωση των επιβαρύνσεων για τους πολίτες ανέρχεται στα 350.000.000 ετησίως αντί των 70.000.000 που προέβλεπε ο προϋπολογισμός.

Η νέα πρωτοβουλία εδράζεται στη συνεπή οικονομική πολιτική που ακολουθούμε και επιτρέπει ανάλογα πρόσθετα μέτρα ανακούφισης. Επιδρά συνδυαστικά με άλλες μόνιμες ρυθμίσεις, όπως οι μικρότεροι φορολογικοί συντελεστές, η αναστολή της Εισφοράς Αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα και ο μηδενισμός του φόρου στις γονικές παροχές. Αλλά και αθροιστικά, με έκτακτες παρεμβάσεις όπως το διπλό Εγγυημένο Εισόδημα του Δεκεμβρίου και τα αυξημένα επιδόματα στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Είναι, ωστόσο, μία κίνηση ρεαλιστική, που δεν υπερβαίνει τα δημοσιονομικά όρια. Γιατί κάθε βήμα προς τα εμπρός πρέπει να γίνεται με τρόπο που δεν θα οδηγεί σε δύο βήματα προς τα πίσω. Έτσι η πατρίδα μας έμεινε όρθια και αναπτύχθηκε μέσα στη διετή κρίση. Έτσι θα αντιμετωπίσει, τώρα, και τις πρόσκαιρες παγκόσμιες αναταράξεις. Όρθια η χώρα, αλλά και όρθιοι οι πολίτες. Με τη δική μας στήριξη και τις δικές τους δυνάμεις.»

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μητσοτάκης: Νέα μόνιμη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13%"

Χαλκίδα: Πατέρας δέχτηκε επίθεση από χούλιγκαν ενώ περίμενε το παιδί του

Νέο περιστατικό οπαδικής βίας σημειώθηκε στη Χαλκίδα, λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, θύμα ήταν ένας 41χρονος πατέρας, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από αγνώστους την ώρα που περίμενε να παραλάβει το παιδί του μετά το τέλος της προπόνησης σε σχολή kick boxing.

Οι δράστες άρχισαν να σπάνε το αυτοκίνητο του 41χρονου με σφυριά και ρόπαλα, ενώ στην συνέχεια τον χτύπησαν στο κεφάλι.

Οι πρώτες πληροφορίες του evima.gr, αναφέρουν πως πέντε άτομα που φορούσαν κουκούλες συμμετείχαν στο επεισόδιο, ενώ μετά την επίθεση επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο, στο οποίο τους περίμενε ο συνεργός τους και εξαφανίστηκαν.

Ο 41χρονος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας και μετά απο εξετάσεις, φάνηκε πως δεν έφερε κάποιον σοβαρό τραυματισμό και έτσι επέστρεψε σπίτι του με κάποια ράμματα.

Ένας από τους δράστες που επιτέθηκαν στον 41χρονο, συνελήφθη από τους αστυνομικούς, καθώς αναγνωρίστηκε από το θύμα μεταξύ αυτών που του επιτέθηκαν με αγριότητα.

evima

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλκίδα: Πατέρας δέχτηκε επίθεση από χούλιγκαν ενώ περίμενε το παιδί του"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news