facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

«Η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ έχει χάσει τον σκοπό της» αναφέρει έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Την ανάγκη να διερευνηθεί ένα «εναλλακτικό και ρεαλιστικό πλαίσιο» για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, καθώς η διαδικασία ένταξης της χώρας «έχει χάσει τον σκοπό της», επισημαίνει το προσχέδιο της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), υπογραμμίζοντας παράλληλα τη «δημοκρατική οπισθοδρόμηση» της χώρας τον τελευταίο χρόνο.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της έκθεσης του Ισπανού ευρωβουλευτή εισηγητή, από την ομάδα των Σοσιαλιστών, Νάτσο Σάντσεθ Αμόρ που συζητήθηκε σήμερα στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων, το ΕΚ εκφράζει την «απογοήτευσή» του για το γεγονός ότι, «αντί να σταματήσει ή να αντιστραφεί η αρνητική τάση, η δημοκρατική οπισθοδρόμηση στην Τουρκία συνεχίστηκε τον τελευταίο χρόνο, με νέες νομικές μεταρρυθμίσεις και μια ανελέητη καταστολή κάθε κριτικής φωνής, ιδιαίτερα πριν και κατά τη διάρκεια των πρόσφατων εκλογών». Επίσης, το ΕΚ «επιβεβαιώνει με λύπη ότι η Τουρκία έχει γίνει πλέον παγκόσμια βιτρίνα για κάθε είδους αυταρχικών πρακτικών».

Το ΕΚ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να κλείσει το επίμονο και αυξανόμενο χάσμα μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ όσον αφορά τις αξίες και τα πρότυπα, καθώς έχει δείξει, τα τελευταία χρόνια, μια σαφή έλλειψη πολιτικής βούλησης για την πραγματοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων για την αντιμετώπιση, ειδικότερα, των σοβαρών ανησυχιών σχετικά με το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα που εξακολουθούν να επηρεάζουν αρνητικά τη διαδικασία ένταξης της χώρας στην ΕΕ.

Γενική αξιολόγηση και τελευταίες εξελίξεις

Το ΕΚ λαμβάνει υπόψη του τα αποτελέσματα των πρόσφατων προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών στην Τουρκία. Αναγνωρίζει τον ειρηνικό τρόπο με τον οποίο ο τουρκικός λαός διεξήγαγε αυτή τη διαδικασία και επικροτεί την υψηλή συμμετοχή, ωστόσο εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι, όπως αντικατοπτρίζεται από την αποστολή παρατηρητών του ΟΑΣΕ, οι εκλογές δεν διεξήχθησαν με ίσους όρους ανταγωνισμού και επηρεάστηκαν, μεταξύ άλλων, από βασικές ελευθερίες που παρακωλύονται σε μεγάλο βαθμό από το ισχύον νομικό πλαίσιο και από το αδικαιολόγητο πλεονέκτημα που απολαμβάνουν τα κυβερνώντα κόμματα.

Σχετικά με τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, το ΕΚ τονίζει ότι ο πόλεμος αυτός συνεχίζει να επηρεάζει τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, «με τρόπους που δεν έχουν ακόμη εκδηλωθεί». Επαναλαμβάνει την εκτίμησή του για τον ρόλο της Τουρκίας ως διαμεσολαβητή μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και ειδικότερα για την αποδέσμευση των σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Το ΕΚ αναγνωρίζει τα επιμέρους μέτρα που έλαβαν τους τελευταίους μήνες οι τουρκικές αρχές για να αποτρέψουν την επανεξαγωγή στη Ρωσία αγαθών που καλύπτονται από κυρώσεις της ΕΕ, αλλά τις προτρέπει να προχωρήσουν περαιτέρω προκειμένου να διασφαλιστεί ότι «η Τουρκία θα πάψει να αποτελεί κόμβο οντοτήτων και ιδιωτών που επιθυμούν να παρακάμψουν τις κυρώσεις».

Το ΕΚ εκφράζει τη λύπη του, για την καθυστέρηση της επικύρωσης της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και «καλεί τις τουρκικές αρχές να τηρήσουν την υπόσχεσή τους για μια πιο εποικοδομητική εταιρική σχέση στο ΝΑΤΟ και να επικυρώσουν την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση το συντομότερο δυνατό».

Όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου, το ΕΚ ανησυχεί βαθιά για την έλλειψη ανεξαρτησίας του δικαστικού σώματος, τη συνεχιζόμενη παραβίαση της υποχρέωσης τήρησης των αποφάσεων-ορόσημων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τους σοβαρούς περιορισμούς στις θεμελιώδεις ελευθερίες και τις συνεχείς επιθέσεις στα θεμελιώδη δικαιώματα μελών της αντιπολίτευσης, δικηγόρων, δημοσιογράφων, ακαδημαϊκών και ακτιβιστών της κοινωνίας των πολιτών στην Τουρκία και ανησυχεί ιδιαίτερα από τη συνεχιζόμενη καταστολή σε Κούρδους πολιτικούς, δημοσιογράφους, δικηγόρους και καλλιτέχνες. Επιπλέον, εκφράζεται ανησυχία για την υποβάθμιση των δικαιωμάτων των γυναικών και τη συνεχή στόχευση και παρενόχληση των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ, των οποίων τα δικαιώματα θα μπορούσαν να περιοριστούν περαιτέρω από τις πιθανές τροποποιήσεις στο σύνταγμα της Τουρκίας.

Το ΕΚ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη υπερσυγκέντρωση εξουσίας στην τουρκική προεδρία, χωρίς αποτελεσματικούς ελέγχους και ισορροπίες, η οποία έχει διαβρώσει σοβαρά τους δημοκρατικούς θεσμούς στη χώρα.

Για την κατάσταση της οικονομίας, το ΕΚ εκφράζει ανησυχία ιδίως όσον αφορά την άσκηση της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής, καθώς και το θεσμικό και ρυθμιστικό περιβάλλον.

Μετά από μια περίοδο αντιπαράθεσης, το ΕΚ χαιρετίζει τα πρόσφατα βήματα της Τουρκίας προς την εξομάλυνση των σχέσεων με πολλές χώρες, όπως η Αρμενία, η Αίγυπτος, το Ισραήλ και τα κράτη του Κόλπου, αλλά εξακολουθεί να ανησυχεί για το γεγονός ότι η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας εξακολουθεί να έρχεται σε σύγκρουση σε πολλές πτυχές με τα συμφέροντα της ΕΕ και, πολύ από το να πλησιάζει περισσότερο την ΕΕ, έχει αποκλίνει περαιτέρω τον τελευταίο χρόνο, φθάνοντας σε ιστορικό χαμηλό ευθυγράμμισης με μόλις 7 % των αποφάσεων κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας·

Το ΕΚ χαιρετίζει τη συνολική αποκλιμάκωση των εντάσεων που παρατηρήθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο τον τελευταίο καιρό, ιδιαίτερα μετά τους σεισμούς του Φεβρουαρίου, και εκφράζει την ελπίδα ότι μια πιθανή νέα εποχή στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας θα μπορούσε να αποφέρει θετικά αποτελέσματα στις διμερείς σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και όλων των κρατών-μελών της ΕΕ.

Το ΕΚ επαναλαμβάνει τη μακροχρόνια υποστήριξή του για λύση του Κυπριακού στη βάση μιας δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας.

Το μέλλον των σχέσεων ΕΕ- Τουρκίας

«Η Τουρκία είναι μια χώρα στρατηγικής σημασίας από πολιτική, οικονομική και εξωτερική πολιτική, βασικός εταίρος για τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής και ζωτικός σύμμαχος, συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ», επισημαίνει το προσχέδιο της έκθεσης του ΕΚ, και προσθέτει ότι «η ΕΕ έχει δεσμευτεί να επιδιώξει τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με την Τουρκία που βασίζονται στο διάλογο, τον σεβασμό και την αμοιβαία εμπιστοσύνη».

Το ΕΚ θεωρεί ότι «ελλείψει δραστικής αλλαγής πορείας από την τουρκική κυβέρνηση, η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ έχει χάσει τον σκοπό της και δεν θα διαρκέσει πολύ περισσότερο υπό τις παρούσες συνθήκες». Σε αυτή την περίπτωση, το ΕΚ συνιστά «την έναρξη μιας διαδικασίας προβληματισμού για την εξεύρεση ενός εναλλακτικού και ρεαλιστικού πλαισίου για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας σε αντικατάσταση της ενταξιακής διαδικασίας» και καλεί την Επιτροπή να διερευνήσει πιθανές μορφές για ένα «αμοιβαία ελκυστικό πλαίσιο, μέσω μιας συνολικής και περιεκτικής διαδικασίας».

Το ΕΚ επιμένει ότι η δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα θα πρέπει να παραμείνουν στο επίκεντρο των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας και ότι οποιοδήποτε πλαίσιο για αυτές τις σχέσεις θα πρέπει να στηρίζεται σταθερά στις αρχές του διεθνούς δικαίου και της πολυμέρειας.

Το ΕΚ αναγνωρίζει και επαινεί τις δημοκρατικές και φιλοευρωπαϊκές φιλοδοξίες της πλειονότητας της τουρκικής κοινωνίας (ιδιαίτερα της τουρκικής νεολαίας), τις οποίες η ΕΕ δεν πρόκειται να εγκαταλείψει και εκφράζει τη μέγιστη δέσμευσή του να διατηρήσει και να αυξήσει την υποστήριξη της ανεξάρτητης κοινωνίας των πολιτών της Τουρκίας σε οποιεσδήποτε συνθήκες και υπό οποιοδήποτε πλαίσιο για σχέσεις που μπορεί να φέρει το μέλλον.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ έχει χάσει τον σκοπό της» αναφέρει έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου"

Έβρος – Ανησυχία για τις αυξημένες παράνομες διελεύσεις: Σε ετοιμότητα οι ελληνικές αρχές

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα στον Έβρο, θέτοντας σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας τις ελληνικές Αρχές. Δεκάδες μετανάστες επιχειρούν να περάσουν τον ποταμό, εκμεταλλευόμενοι την μείωση της στάθμης του νερού. Οι διακινητές τους αφήνουν ακόμα και πάνω σε μικρές νησίδες. Εκτός από τους 91 μετανάστες που εγκλωβίστηκαν κοντά στα Μαράσια και μεταφέρθηκαν σε δομή της Βόρειας Ελλάδας, δεκάδες μετανάστες εντοπίστηκαν και σε νησίδα κοντά στη Νέα Βύσσα. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση σημειώνει ότι προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος στη χώρα.

 
Η αυξητική τάση μεταναστευτικών ροών θέτει σε επιφυλακή τις ελληνικές αρχές

Μετά την οργανωμένη προσπάθεια εισβολής περίπου 25.000 παράτυπων μεταναστών τον Μάρτιο του 2020, είναι λογικό όταν ανεβαίνει ο ρυθμός των διελεύσεων να υπάρχει ανησυχία.

Μπορεί η Τουρκία να μην έχει κάνει ούτε βήμα πίσω, όσον αφορά τις διεκδικήσεις και την αναθεωρητική ατζέντα της, αλλά η ατμόσφαιρα στην τρέχουσα συγκυρία είναι σχετικά ήπια. Αυτό που αναμένεται αρχικά είναι η επανέναρξη της επικοινωνίας σε ανώτατο επίπεδο.

Παρόλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι η τουρκική στρατοχωροφυλακή, δεν κάνει κάτι για ν’ αποτρέψει αυτές τις διελεύσεις, ως οφείλει, βάσει της συμφωνίας του 2016.

Το μεταναστευτικό παραμένει δυνάμει ένας μοχλός πίεσης της Τουρκίας, όχι μόνο έναντι της Ελλάδας αλλά και γενικότερα της Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται ότι το σήμερα (5/6) έγινε σύσκεψη υπό τον Ιωάννη Σαρμά με τους αρμόδιους υπουργούς για τον ζήτημα των διελεύσεων από τα σύνορα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η επιλογή συγκεκριμένων προσώπων της κυβέρνησης έγινε με το σκεπτικό αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών.

Χαρακτηριστική περίπτωση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης, πρώην Α/ΓΕΣ, ο οποίος μάλιστα τον Μάρτιο 2020 διετέλεσε διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού στον Έβρο. Είναι μάλιστα αυτός που είχε υλοποιήσει μεγάλο μέρος των οχυρωματικών έργων, που διαχειρίστηκε τις πληροφορίες που έφταναν νωρίτερα για να στηθεί αυτή η πολύ επιτυχημένη επιχείρηση αποτροπής.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η συνοριογραμμή στον Έβρο είναι περίπου 210 χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να ελεγχθεί εν συνόλω. Ωστόσο, τα Μαράσια, η Νέα Βύσσα, το Πέταλο και οι Φέρρες είναι οι περιοχές που δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις.

Έβρος: Για νέες μεθόδους των λαθροδιακινητών μιλούν οι κάτοικοι

Η εντολή έναρξης της συντονισμένης αποστολής δόθηκε όταν διαπιστώθηκε ότι οι 91 βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος, λίγα μόλις μέτρα μέσα απ’ την οριογραμμή.

Η κοινή επιχείρηση Αστυνομίας, ΕΜΑΚ και Frontex για την περισυλλογή των παράτυπων μεταναστών από νησίδα του ποταμού Έβρου ολοκληρώθηκε την Κυριακή. Όλοι, μεταξύ των οποίων και 34 ανήλικοι επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο με προορισμό το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο χωριό Φυλάκιο.

«Δεν είχαν νερό, δεν είχαν φάει 5 μέρες, όπως μας εξήγησαν», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Εκπρόσωπος Ερυθρού Σταυρού, περιγράφοντας τις συνθήκες των μεταναστών.

Οι ελληνικές αρχές στον Έβρο, βρίσκονται σε εγρήγορση όπως άλλωστε συνηθίζεται μετά τον Μάρτιο του 2020, με τους κάτοικους της περιοχής να μιλούνε για αλλαγή μεθόδων των λαθροδιακινητών.

«Αυτοί οι άνθρωποι εργαλειοποιούνε μικρά παιδιά. Βλέπαμε κι εμείς από τις όχθες να είναι χωρίς συνοδεία, να είναι στις όχθες του ποταμού, να υπάρχει κίνδυνος να πέσουν μέσα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γιώργος Καραπατζάκης, πρόεδρος της Κοινότητας των Μαρασίων.

Ο κ. Παναγιώτης Χαρελάς, Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων επιβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα. «Βρισκόμαστε σε επιφυλακή. Το γεγονός ότι επιχειρούνε και θα επιχειρούνε κάποιες ομάδες μεταναστών στην ελληνική επικράτεια, θεωρείται δεδομένο».

«Τα κυκλώματα άλλαξαν τη μεθοδολογία τους. Πλέον εκβιάζουν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, βάζοντας μπροστά τα παιδιά, τα οποία δημιουργούν μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση» υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αυξητική τάση στις διελεύσεις, η οποία αποδίδεται και στην πτώση της στάθμης του ποταμού, με την υπηρεσιακή κυβέρνηση πάντως να βρίσκεται σε επικοινωνία με την Άγκυρα, παρακολουθώντας στενά το θέμα.

«Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε, με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα. Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων» ανέφερε η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, Ιωάννη Σαρμά.

Οι 91 οδηγήθηκαν στο Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Ορεστιάδας, απ’ όπου και θα κατευθυνθούν σε δομές φιλοξενίας, έως ότου εξεταστούν τα αιτήματα ασύλου τους.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Έβρος – Ανησυχία για τις αυξημένες παράνομες διελεύσεις: Σε ετοιμότητα οι ελληνικές αρχές"

Μυτιλήνη: Συνελλήφθη διακινητής- Αναζητούνται οι 8 μετανάστες που άφησε στο νησί

Στη σύλληψη  40χρονου αλλοδαπού, μετά από ακινητοποίηση φουσκωτού ταχύπλοου σκάφους προχώρησε χθες το απόγευμα το λιμενικό σώμα στη θαλάσσια περιοχή της Μήθυμνας. Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, το εν λόγω σκάφος εντοπίστηκε από πλωτό του λιμενικού να κινείται με μεγάλη ταχύτητα από τα ελληνικά παράλια προς τις τουρκικές ακτές. Ο 40χρονος χειριστής του σκάφους δεν ανταποκρίθηκε στα ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους και προσπάθησε να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη, από το περιπολικό σκάφος το οποίο πραγματοποίησε τη ρίψη τεσσάρων βολών επί του κινητήρα με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του και τη σύλληψη του 40χρονου αλλοδαπού χειριστή.

Η Λιμενική Αρχή Μήθυμνας, κατάσχεσε ένα κινητό τηλέφωνο και ένα μαχαίρι οκτώ εκατοστών. Κατά δήλωση του 40χρονου, μετέφερε οχτώ αλλοδαπούς έναντι χρηματικής αμοιβής, οι οποίοι αναζητούνται από την οικεία Λιμενική Αρχή καθώς και την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Μυτιλήνη: Συνελλήφθη διακινητής- Αναζητούνται οι 8 μετανάστες που άφησε στο νησί"

Γαύδος: Κατασκηνωτής καταγγέλλει ότι ξυλοκοπήθηκε από αιρετούς του Δήμου – Δεν υπάρχει τέτοιο συμβάν λέει η Δήμαρχος

Ένα περίεργο, αλλά σοβαρό περιστατικό κατήγγειλε 41χρονος κατασκηνωτής στη Γαύδο.

Το περιστατικό έγινε μετά το τέλος αθλητικής διοργάνωσης του Δήμου Γαύδου «Τρέξε και φτάσε στην άκρη της Ευρώπης» το βράδυ της Κυριακής, όταν ο επισκέπτης σύμφωνα με την καταγγελία έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τους δυο αιρετούς οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, τον χτύπησαν και τον πέταξαν από μια σκάλα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο σώμα και στο κεφάλι του.

Μάλιστα επισημαίνεται ότι παρών ήταν και ο μοναδικός αστυνομικός του νησιού, ο οποίος τον μετέφερε με το περιπολικό στο Περιφερειακό Ιατρείο Γαύδου. Η Δήμαρχος Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη κάνει λόγο για υπερβολές και προσπάθεια της αντιπολίτευσης να αμαυρώσει το έργο της δημοτικής αρχής. Οι λόγοι που οδήγησαν στο συμβάν είναι άγνωστοι, ενώ ο κατασκηνωτής φέρεται να παραμένει στο νησί.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαύδος: Κατασκηνωτής καταγγέλλει ότι ξυλοκοπήθηκε από αιρετούς του Δήμου – Δεν υπάρχει τέτοιο συμβάν λέει η Δήμαρχος"

Μύκονος: Συνελήφθη γνωστός επιχειρηματίας για το πάρτι με τα ναρκωτικά σε βίλα – Συνολικά έγιναν 10 συλλήψεις

Η Μύκονος βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο μετά τη σύλληψη δέκα ατόμων για πάρτι σε βίλα του νησιού όπου εντοπίστηκαν και ναρκωτικά.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και γνωστός επιχειρηματίας ο οποίος φέρεται να είναι ο διοργανωτής του πάρτι, ενώ οι άλλοι εννιά που συνελήφθησαν ήταν εργαζόμενοι σε αυτό.

Το πάρτι έγινε γνωστό μέσω του instagram του πασίγνωστου επιχειρηματία ενώ την ημέρα που ήταν να διοργανωθεί δίνονταν λεπτομέρειες από το προφίλ του μέσου κοινωνικής δικτύωσης για την εκδήλωση. Μάλιστα νωρίς το βράδυ της ίδιας ημέρας (στις 20.00) οι ενδιαφερόμενοι έλαβαν συντεταγμένες για τη βίλα στη Μύκονο που θα γινόταν το πάρτι.

Για το γεγονός ενημερώθηκε η εισαγγελέας Σύρου και στήθηκε αστυνομική επιχείρηση με σκοπό να ελεγχθεί ο χώρος, οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες στο πάρτι στη Μύκονο.

Γύρω στις 2 τα ξημερώματα ακουγόταν μουσική σε πολύ δυνατή ένταση προερχόμενη από τον υπαίθριο χώρο της βίλας, διαταράσσοντας την κοινή ησυχία των κατοίκων της περιοχής.

Οι αστυνομικοί κινήθηκαν προς το σημείο και μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία τους, η ένταση της μουσικής μειώθηκε αισθητά ενώ υπήρξε κινητικότητα τόσο στους θαμώνες όσο και στους εργαζομένους. Μέσα στη βίλα βρίσκονταν 300 άτομα και μετά από έρευνα οι αστυνομικοί προχώρησαν σε δέκα συλλήψεις.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μύκονος: Συνελήφθη γνωστός επιχειρηματίας για το πάρτι με τα ναρκωτικά σε βίλα – Συνολικά έγιναν 10 συλλήψεις"

ΗΠΑ: Ο Μάικ Πενς υποψήφιος πρόεδρος το 2024 απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ

Στην προεδρική κούρσα για τις αμερικανικές εκλογές του 2024 αποφάσισε να συμμετάσχει ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, υπό τον Ντόναλντ Τραμπ, Μάικ Πενς.

Ο Μάικ Πενς κατέθεσε τα έγγραφα δήλωσης της υποψηφιότητάς του, πριν τη δημόσια παρουσίαση, που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη στην Αϊόβα, όπως αναφέρει το Associated Press.

Πλέον, το επόμενο διάστημα θα ριχτεί στη μάχη για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών και θα έρθει αντιμέτωπος τόσο με τον πρώην πολιτικό του προϊστάμενο, Ντόναλντ Τραμπ, όσο και με τους άλλους υποψηφίους, ανάμεσα στους οποίους και ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις.

Στις δημοσκοπήσεις ωστόσο, φαίνεται ότι βρίσκεται πολύ πίσω από τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ τις επόμενες ημέρες στην Αϊόβα, αναμένεται να διακηρύξει τις σκληρές θέσεις του σε θέματα όπως η άμβλωση, επιδιώκοντας τη στήριξη των συντηρητικών ψηφοφόρων.

Να σημειωθεί ότι ο Μάικ Πενς ήταν σταθερός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ καθ’ όλη τη διάρκεια της κοινής τους θητείας. Οι σχέσεις του διερράγησαν όταν ο Ντόναλντ Τραμπ τον πίεσε να ματαιώσει την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων, μετά την ήττα του στις εκλογές του 2020.

Ο Μάικ Πενς αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει τον ρόλο του για να προωθήσει τους στόχους του Ντόναλντ Τραμπ. Στις 6 Ιανουαρίου 2021, ένας όχλος υπέρ του Τραμπ έκανε την εισβολή στο Καπιτώλιο, ενώ ορισμένοι υποστηρικτές του φώναζαν «Κρεμάστε τον Μάικ Πενς». Έκτοτε, ο διχασμός τους παραμένει αγεφύρωτος.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ: Ο Μάικ Πενς υποψήφιος πρόεδρος το 2024 απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ"

Καιρός αύριο: Λιακάδα με 30 βαθμούς σχεδόν σε όλη τη χώρα – Πού μπορεί να ανοίξουν οι ουρανοί

Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός αύριο Τρίτη, 6 Ιουνίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σε κανονικά για την εποχή επίπεδα η θερμοκρασία.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα βόρεια κυρίως ορεινά πρόσκαιρα θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 27 με 29 και στα νησιά τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα βόρεια κυρίως ορεινά πρόσκαιρα θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου πρόσκαιρα θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Λιακάδα με 30 βαθμούς σχεδόν σε όλη τη χώρα – Πού μπορεί να ανοίξουν οι ουρανοί"

Εκλογές 2023: Στον ΣΥΡΙΖΑ έβγαλαν ήδη κυβέρνηση τη ΝΔ! – Διαβάστε την ανακοίνωση για τη Θράκη

Μπορεί να απομένουν περίπου 20 ημέρες για τις εκλογές, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχει ήδη καταλήξει στο… αποτέλεσμα «βγάζοντας» κυβέρνηση της ΝΔ.

Δημοσίως, η Κουμουνδούρου και τα στελέχη της υποστηρίζουν ότι μάχονται για την ανατροπή. Ωστόσο μάλλον προβληματική, είναι η διατύπωση σε μία επίσημη γραπτή ανακοίνωση του κόμματος για την Θράκη με τίτλο «Δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στη Θράκη απέναντι στην τουρκική επιρροή - Υποκρισία και ακροδεξιά παιχνίδια από την κυβέρνηση», εννοώντας της ΝΔ.

Στην ανακοίνωση, που προφανώς διάβασαν περισσότεροι του ενός πριν κοινοποιηθεί, η ΝΔ αναφέρεται και δεύτερη φορά ως «κυβέρνηση», μέσα στο κείμενο. 

Επίσης, αναφέρεται και ο Στράτος Σιμόπουλος ως «βουλευτής της» (σ.σ. εννοεί της κυβέρνησης) επιτέθηκε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ.Μπουρνού επειδή τόνισε ότι οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες για να υπάρξει ανάσχεση της τουρκικής επιρροής στη Θράκη.

Το λεκτικό ολίσθημα προφανώς δεν έγινε κατά λάθος, αλλά μάλλον φανερώνει τη σύγχυση στην οποία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ. 

syriza_anakoinosi_thraki

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στη Θράκη απέναντι στην τουρκική επιρροή - Υποκρισία και ακροδεξιά παιχνίδια από την κυβέρνηση

Στην απεγνωσμένη προσπάθειά της να αλιεύσει ψήφους από τα ακροδεξιά, η κυβέρνηση κλιμακώνει την επικίνδυνη στρατηγική της δημιουργίας έντασης και πόλωσης στην Θράκη και επιστρέφει τη χώρα σε άλλες εποχές. Σήμερα ο βουλευτής της κ Σιμόπουλος επιτέθηκε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ.Μπουρνού επειδή τόνισε ότι οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες για να υπάρξει ανάσχεση της τουρκικής επιρροής στη Θράκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέσω των πολιτικών που άσκησε ως Κυβέρνηση και των συγκεκριμένων προτάσεων του προγράμματός του, στηρίζει αταλάντευτα αυτήν τη θέση που μαζί με την υποστήριξη στην οικονομική ανάπτυξη της Θράκης αποτέλεσαν ένα μίνιμουμ πεδίο συναίνεσης στο πλαίσιο της Διακομματικής Επιτροπής το 2020.

Ξεκάθαρη στον δημοκρατικό κόσμο της χώρας είναι η υποκρισία της ΝΔ που στο πλαίσιο της Έκθεσης της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη υποστήριζε
- τον "εκσυγχρονισμό και βελτίωση του πλαισίου...της μειονοτικής και θρησκευτικής πολιτικής είτε αυτή αφορά την εκπαιδευτική διάσταση είτε τη θρησκευτική" (σελ. 50)
- τον "εκσυγχρονισμό" του νόμου για τους μουφτήδες "με την μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή της μειονότητας" και εκσυγχρονισμό του "μη-εφαρμόσιμου" νόμου για τις βακουφικές περιουσίες (σελ. 50-51)
- την ίδρυση "και μειονοτικών νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών" (σελ. 46)
- τον "σεβασμό των προβλέψεων της Συνθήκης της Λωζάννης, κάθε ρύθμισης του διεθνούς δικαίου και της νομολογίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων" (σελ. 45)
- τον εμπλουτισμό του "κοινωνικού χαρακτήρα της Θράκης...από την πολυμορφία που διακατέχει την κοινωνία και τις διάφορες μειονότητες που την απαρτίζουν" (σελ. 50)
- τον "σεβασμό προς τα δικαιώματα της μειονότητας που προβλέπονται από τη Συνθήκη της Λωζάννης και το σύγχρονο δίκαιο περί μειονοτήτων" (σελ. 52)

Ξεκάθαρη είναι η υποκρισία μιας παράταξης τα στελέχη της οποίας παρέθεταν γεύματα, συναντιούνταν και φωτογραφίζονταν προεκλογικά με τον Πρόξενο της Τουρκίας και τον ψευδομουφτή.
Μόνη πυξίδα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι, το Σύνταγμα της Ελλάδας στο οποίο έχουν δώσει όρκο, οι αρχές της Αριστεράς και το Πρόγραμμα του κόμματος. Θα μας βρουν όλους απέναντί τους στα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζουν με ευαίσθητα εθνικά θέματα.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκλογές 2023: Στον ΣΥΡΙΖΑ έβγαλαν ήδη κυβέρνηση τη ΝΔ! – Διαβάστε την ανακοίνωση για τη Θράκη"

Έβρος: Σύσκεψη στο Μαξίμου για την προώθηση μεταναστών

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την αύξηση των ροών μεταναστών στον Έβρο και τη διάσωση εκατοντάδων ανθρώπων – ανάμεσά τους και παιδιών – από νησίδες του ποταμού τα τελευταία 24ωρα.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς συγκάλεσε το μεσημέρι της Δευτέρας, 5 Ιουνίου, στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη για το ζήτημα της νέας προώθησης μεταναστών στον Έβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσιάστηκαν στον κ. Σαρμά υπηρεσιακά σχέδια για την αποτροπή των διελεύσεων, καθώς και τα στατιστικά για τις διελεύσεις του τελευταίου διαστήματος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας, Βασίλειος Σκουρής, ο υπουργός Εξωτερικών, Βασίλειος Κασκαρέλης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, Δανιήλ Εσδράς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, καθώς και ανώτατα στελέχη της Διοίκησης, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου.

Η σύσκεψη έρχεται μετά τον απεγκλωβισμό 91 μεταναστών στον ποταμό Έβρο χθες Κυριακή, 4 Ιουνίου όπου ανάμεσά τους βρίσκονταν γυναίκες και παιδιά.

Αύριο, Τρίτη, 6 Ιουνίου, μεταβαίνει στον Έβρο ο υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Λαλούσης, ο οποίος κατάγεται από τον ακριτικό νομό.

Κατά τη διήμερη επίσκεψη σε Μακεδονία και Θράκη, ο κ. Λαλούσης θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκου στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια θα επισκεφθεί διαδοχικά την Ξάνθη, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη, την Ορεστιάδα, το Σουφλί και το Διδυμότειχο.

Ο υπουργός θα έχεις συσκέψεις με ανώτατους αξιωματικούς της Αστυνομίας για το μεταναστευτικό και θα επισκεφθεί μονάδες της συνοριοφυλακής σε Διδυμότειχο και Φέρες. Επίσης, έχει προγραμματίσει συναντήσεις με εκπροσώπους των τοπικών και εκκλησιαστικών αρχών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπου Λαλούση έχει ως εξής:

Τρίτη, 6 Ιουνίου:

9:30 Σύσκεψη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

12:00 Εξόδιος Ακολουθία Μιχαήλ Κωσταράκου πρώην Αρχηγού ΓEΕΘΑ

17:30 Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθωρίου κκ Παντελεήμωνα

18:00 Επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης

19:00 Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κκ Παντελεήμονα

20:15 Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρ. Μέτιο

21:00 Σύσκεψη στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τετάρτη, 7 Ιουνίου

9:30 Επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας

11:30 Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κκ Δαμασκηνό

12:30 Επίσκεψη με Δήμαρχο Διδυμοτείχου κ Χατζηγιαννόγλου

13:30 Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου (Ισαάκιο)

14:30 Επίσκεψη με Δήμαρχο Σουφλίου κ Παναγιώτη Καλακίκο

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Έβρος: Σύσκεψη στο Μαξίμου για την προώθηση μεταναστών"

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Σοκάρει η τελευταία της κατάθεση – Τι της ζητούσαν

Σοκάρουν τα όσα είπε στην τελευταία της κατάθεση η 12χρονη από τον Κολωνό, η οποία οδήγησε τις αρχές να κάνουν νέες συλλήψεις, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες.

Η 12χρονη που φέρεται να έπεσε θύμα βιασμών και μαστροπείας, μέσα σε 36 σελίδες στην κατάθεση που έδωσε στις 11 Απριλίου αναφέρεται σε 47χρονο οικογενειάρχη, που της ζητούσε γυμνές της φωτογραφίες. «Ήταν ένας, που ερχόταν στην πλατεία. Έχει και μια γυναίκα, τον είχα δει μαζί της» είπε η ανήλικη στην παιδοψυχολόγο. Όπως είπε, της ζητούσε γυμνές φωτογραφίες με αντάλλαγμα χρήματα και σε ερώτηση της παιδοψυχολόγου με τι συχνότητα της ζητούσε φωτογραφίες, απάντησε «όποτε ερχόταν στην πλατεία».

Η πλατεία του Κολωνού φέρεται να ήταν για τους περισσότερους συλληφθέντες σημείο συνάντησης, που σχεδίαζαν τις φρικιαστικές τους πράξεις για το ανήλικο κορίτσι. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την τελευταία της κατάθεση, την 6η κατά σειρά, που έφερε στο φως αποκλειστικά στο Star.

Παιδοψυχολόγος: Αυτός μόνο φωτογραφίες ζητούσε ή έχετε βρεθεί και από κοντά ;
12χρονη: Έχουμε βρεθεί στο αμάξι. Νομίζω ότι είναι γκρι ασημί. Με τη γυναίκα του ερχόταν στην πλατεία. Είχε και ένα πατίνι.

«Ο σύζυγός μου ήταν κάθε μέρα μαζί μου»

Μετά την σύλληψη του, η σύζυγος του 47χρονου μιλώντας αποκλειστικά στο Star, τον ρώτησε τι συμβαίνει, μη μπορώντας να πιστέψει όσα άκουγε. Ο ίδιος αρνήθηκε όλα αυτά, για τα οποία τον κατηγορούν. «Είχε ένα πατίνι ο άνδρας μου. Η 12χρονη τον ρώτησε, αν το πουλάει και αυτός της είπε "ναι, αλλά δεν το παίρνει κάποιος". Του το ζήτησε για μια βόλτα και ο άνδρας μου της το έδωσε. Αυτό μόνο και κατά τα άλλα δεν του μίλαγε. Ο άνδρας μου ήταν κάθε μέρα, όλη μέρα, κάθε λεπτό μαζί μου», είπε η σύζυγος του 47χρονου κατηγορούμενου.

Παρά την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ανήλικη και τις πολλές καταθέσεις που έχει δώσει, συνεργάζεται με την παιδοψυχολόγο στην οποία δείχνει να έχει μεγάλη εμπιστοσύνη. «Τα χρήματα τα έδινα όλα στον Μ...» αναφέρει η 12χρονη, αποτυπώνοντας την δράση του.

Παιδοψυχολόγος:Τι τα έκανες τα λεφτά;
12χρονη: Τα έδινα στον Μ... . Ο Μ... μου έλεγε να βλέπω, αν με κοιτάει καλά-καλά ο ένας περιπτεράς, μετά μου είπε να του ζητήσω το τηλέφωνο του...
Παιδοψυχολόγος: Ίδια χρήματα είναι και αυτός;
12χρονη: Ναι.
Παιδοψυχολόγος: Κράταγες τίποτα ;
12χρονη: Όχι, τα έδινα όλα σε εκείνον.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούνται ακόμα δύο άνδρες της γειτονιάς, που έχει αναφερθεί με λεπτομέρειες το κορίτσι σε αυτούς, για όσα της έκαναν.

Εν τω μεταξύ, αύριο Τρίτη αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση οι οκτώ που συνελήφθησαν με εντάλματα μετά την τελευταία κατάθεση της 12χρονης.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Σοκάρει η τελευταία της κατάθεση – Τι της ζητούσαν"

Ινδία: Κατέρρευσε υπό κατασκευή γέφυρα στον Γάγγη ποταμό

Συγκλονίζουν οι εικόνες που έρχονται από την Ινδία και δείχνουν την κατάρρευση γέφυρας.

Πρόκειται για μια υπό κατασκευή γέφυρα στην πολιτεία Μπιχάρ της ανατολικής Ινδίας, που κατέρρευσε στη θάλασσα την Κυριακή σαν χάρτινος πύργος.

Η γέφυρα «χάθηκε» στα νερά του Γάγγη ποταμού ενώ ένας φύλακας που βρισκόταν στο σημείο αγνοείται.

Ενα μεγάλο μέρος της γέφυρας είχε καταρρεύσει τον περασμένο Αύγουστο με την Ινδία να έχει ξοδέψει 208 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή της.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ινδία: Κατέρρευσε υπό κατασκευή γέφυρα στον Γάγγη ποταμό"

Στο Μενίδι κάνουν πάρτι χιλιάδες ληστές – Στο Τ.Α. υπηρετούν… τέσσερις αστυνομικοί

Για μια ακόμη φορά, οι Αχαρνές έγιναν θέμα στα δελτία ειδήσεων. Για τον πολιτισμό; Το περιβάλλον; Την προοπτική; Τον αθλητισμό; Όχι βέβαια. Για το μπαράζ ληστειών, για την ανομία, για τον ΤΡΟΜΟ των πολιτών που μένουν σε αυτή τη ξεχασμένη από την Πολιτεία γωνιά της Αττικής.

Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά του Star Channel το οποίο φιλοξένησε αποκλειστικές δηλώσεις από τη γυναίκα που πριν λίγες ημέρες τραυματίστηκε σοβαρά από ληστή που προσπάθησε να της αρπάξει τη τσάντα.

“Πονάω, πονάω παντού και όσο περνάνε οι μέρες πονάω ακόμη περισσότερο. Αυτό που νιώθω, επίσης, είναι φόβος. Πως θα ξαναβγώ έξω; Να περπατάς αμέριμην στο δρόμο και παραλίγο να πεθαίνεις. Πως είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό χωρίς να έχω πειράξει κανέναν;

Η κυρία Πηνελόπη κλαίγοντας περιέγραψε στον Γιάννη Γκούμα την κόλαση που έζησε όταν άντρας την έσυρε στο δρόμο για να της αρπάξει την τσάντα.

“Ένιωσα να μου τραβάνε τα μαλλιά από πίσω. Την ώρα που με τράβηξε, με γύρισε. Το μισό μου σώμα σερνόταν στο δρόμο ενώ προσπαθούσα να βγάλω το λουρί από τον λαιμό μου γιατί με έπνιγε“.

Η γυναίκα είχε ξεκινήσει από το σπίτι της και πήγαινε στη δουλειά της σε έναν πολυσύχναστο δρόμο. Ξαφνικά ο αναβάτης της μοτοσικλέτας σε μια προσπάθεια να της αρπάξει την τσάντα, όχι μόνο την πέταξε κάτω, αλλά την έσυρε για αρκετά μέτρα.

“Προσπαθούσα να σωθώ, αυτός συνέχιζε και εγώ δεν μπορούσα ούτε να φωνάξω γιατί είχα σοκαριστεί. Προσπαθούσα να καταλάβω τι μου συμβαίνει. Όταν άρπαξε τη τσάντα και ελευθερώθηκε ο λαιμός, έπεσα με δύναμη στο έδαφος. Ο λαιμός μου είναι χτυπημένος, το χέρι μου έχει ραγίσει και το σώμα μου είναι γεμάτο μώλωπες

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο συνέλαβαν τον κακοποιό, όμως η κυριά Πηνελόπη δεν είναι το μοναδικό θύμα. Ένας ιερέας είδε ξαφνικά μέσα στο σπίτι του ένα ληστή ο οποίος προσποιήθηκε τον τραυματία για να τον ξεγελάσει.

Πήρε το πορτοφόλι του που είχε μέσα χρήματα και τις κάρτες του ιερέα και εξαφανίστηκε.

Το τρίτο θύμα ληστείας μέσα σε λίγες ώρες στο Μενίδι ήταν ο κύριος Χρήστος ο οποίος έκανε το λάθος να μπει με το αυτοκίνητό του στον οικισμό των Ρομά στην Αγία Σωτήρα. Εκεί λοιπόν τον πλεύρισαν δύο δωδεκάχρονα παιδιά.

“Κοιτάζω, είναι ένα κοριτσάκι περίπου 12 χρονών με το που κοίταξα εγώ το κοριτσάκι βρίσκει την ευκαιρία ο νεαρός και μου αρπάζει μια τσάντα” περιγράφει το θύμα.

Η κυρία Ρούλα είχε πάει στο νεκροταφείο Αχαρνών να περιποιηθεί τον τάφο του συζύγου της. Μεγάλο το λάθος της αφού στο Μενίδι οι πολίτες δεν έχουν το αυτονόητο δικαίωμα να ζουν ασφαλείς και να μπορούν να κινηθούν ελεύθεροι χωρίς την απειλή των παραβατικών.

Όσο η γυναίκα ήταν εντός του νεκροταφείου, γνωστοί άγνωστοι βρήκαν την ευκαιρία να της σπάσουν το αμάξι και να της κλέψουν τη τσάντα η οποία περιείχε πολύτιμα έγγραφα και σεβαστό χρηματικό ποσό.

 

 

Όταν πήγε να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία, βρήκε το Α/Τ… άδειο. Ένας αστυνομικός που είχε βάρδια της είπε αν μπορεί να περάσει αργότερα ή αύριο ώστε να υπάρχει κάποιος να καταγράψει το περιστατικό.

Όπως μας ενημέρωσαν από το αστυνομικό τμήμα, ο όγκος των ληστειών, των κλοπών, των άσκοπων πυροβολισμών στο Μενίδι είναι τόσο μεγάλος, ώστε οι τέσσερις αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας που είναι υπεύθυνοι για τη διαλεύκανσή τους, δεν προλαβαίνουν ούτε να τις αρχειοθετήσουν!

Η γυναίκα πήρε τηλέφωνο σε κατάστημα που αλλάζει τζάμια και άκουσε έκπληκτη τον ιδιοκτήτη να της λέει: “Μη μου πείτε, ξέρω. Στο νεκροταφείο, ε; 2-3 αμάξια τη βδομάδα μου έρχονται με σπασμένα τα τζάμια”.

Μενίδι 2023. Τέσσερις αστυνομικοί στο Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών. Είναι που οι υπουργοί έχουν… σχέδιο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Δεν λένε ψέματα. Έχουν σχέδιο: Να έχουν παρκάρει στο Μενίδι τα γκέτο, να ζούμε εμείς με τον τρόμο και την ανασφάλεια για να είναι ήσυχοι οι… υπόλοιποι. Μπράβο.

axarnea

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο Μενίδι κάνουν πάρτι χιλιάδες ληστές – Στο Τ.Α. υπηρετούν… τέσσερις αστυνομικοί"

Κατέρρευσε ξύλινη γέφυρα σε πάρκο της Άρτας – «Λόγω φθοράς» λέει ο Δήμος (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία ξύλινη πεζογέφυρα, κυρίως διακοσμητικού χαρακτήρα, που ενώνει τις δύο πλευρές στο παραποτάμιο πάρκο της Άρτας κατέρρευσε.

Αιτία δεν ήταν οι καιρικές συνθήκες αφού στην περιοχή επικρατούσε ηλιοφάνεια..

Φαίνεται ότι το πέρασμα του χρόνου και η απουσία επαρκούς συντήρησης αποτέλεσαν τις δύο βασικές αιτίες που οδήγησαν στην κατάρρευσή της.

Την ώρα εκείνη στο σημείο βρισκόταν αρκετοί κάτοικοι της περιοχής που έκαναν την βόλτα τους.

Μάλιστα αναγνώστης του Epiruspost κατέγραψε τη στιγμή της κατάρρευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κάτοικοι δεν χρησιμοποιούσαν την συγκεκριμένη γέφυρα για διέλευση όμως πολύ συχνά στο σημείο που έπεσε παίζουν παιδιά ταΐζοντας συνήθως τις πάπιες.

Λόγω… φθοράς η κατάρρευση της ξύλινης γέφυρας λέει ο Δήμος Αρταίων 

Ποικίλες αντιδράσεις και εκατοντάδες σχόλια έχει προκαλέσει η κατάρρευση του γεφυριού στο παραποτάμιο πάρκο της Άρτας.

Το γεφύρι είχε σταματήσει να χρησιμοποιείται χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμία ενημερωτική πινακίδα ή αποκλεισμός του, σύμφωνα με όσα μαρτυρούν κάτοικοι που επισκέπτονται την περιοχή.

Μάλιστα στο ίδιο σημείο που έπεσε πολύ συχνά παίζουν παιδιά ταΐζοντας τις πάπιες.

Μετά την κατάρρευση της γέφυρας, τη στιγμή που στο πάρκο βρισκόταν δεκάδες μικροί και μεγάλοι, ο χώρος αποκλείστηκε και τοποθετήθηκαν οι γνωστές απαγορευτικές κορδέλες.

Ο Δήμος Αρταίων με ανάρτηση στη σελίδα του και όχι με επίσημη ανακοίνωση, κάνει γνωστό ότι το γεφύρι έπεσε λόγω φθοράς!!!

«Το γεφυράκι ήταν προληπτικά κλειστό για τους πολίτες από τις υπηρεσίες του Δήμου, όπως αποδεικνύεται και από αστυνομικά έγγραφα. Οι υπηρεσίες μας, είχαν εκκινήσει τις διαδικασίες αποκατάστασης πριν την συγκεκριμένη εξέλιξη, η οποία προφανώς θα επαναξιολογηθεί» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Είναι άγνωστο αν το συγκεκριμένο γεφύρι είχε συντηρηθεί από την κατασκευή του και μέχρι πρόσφατα.

epiruspost

Διαβάστε Περισσότερα » " Κατέρρευσε ξύλινη γέφυρα σε πάρκο της Άρτας – «Λόγω φθοράς» λέει ο Δήμος (ΒΙΝΤΕΟ)"

ΑΑΔΕ – Μύκονος: Λουκέτο 48 ωρών σε γνωστό club restaurant

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ έκαναν έφοδο σε γνωστό club restaurant, στο νησί της Μυκόνου, και διαπίστωσαν ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν είχε διαβιβάσει, ως όφειλε, στο σύστημα e-send, 71 παραστατικά (αποδείξεις και τιμολόγια), συνολικής αξίας 44.000 ευρώ.

Η ΔΟΥ Μυκόνου προχώρησε στο σφράγισμα του καταστήματος για 48 ώρες, όπως προβλέπεται.

Οι ελεγκτές κάνουν ήδη φύλλο και φτερό τα βιβλία και τα λογιστικά αρχεία της επιχείρησης, για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν και άλλες παραβάσεις, τα προηγούμενα χρόνια.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ – Μύκονος: Λουκέτο 48 ωρών σε γνωστό club restaurant"

Εκλογές 2023 – Η ΝΔ επιχειρεί νέο μπλόκο στην υποψηφιότητα Κασιδιάρη – Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο

Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του Ηλία Κασιδιάρη από τις νέες εκλογές αναμένεται να καταθέσει μέσα στην ημέρα η ΝΔ.

Λίγες ώρες πριν λήξει η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων στο Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου, η ΝΔ, όπως είχε πράξει και πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, θα ζητήσει να μη μετάσχει ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο φυλακισμένος Ηλίας Κασιδιάρης, στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου, σημειώνοντας την ανάγκη προστασίας της δημοκρατίας από τους εχθρούς της.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει ανακοινώσει ότι θα κατέλθει στις εκλογές υποψήφιος βουλευτής στην Α’ εκλογική περιφέρεια Αθηνών με τον Συνασπισμό Ανεξαρτήτων Υποψηφίων «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία».

Η ανακήρυξη των υποψήφιων κομμάτων, συνασπισμών κομμάτων και μεμονωμένων υποψηφίων θα γίνει από τον ‘Άρειο Πάγο στις 8 Ιουνίου.

Υπόμνημα για τον αποκλεισμό Κασιδιάρη και από τις δεύτερες κάλπες κατέθεσε αντίστοιχα προ ημερών και το ΠΑΣΟΚ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2023 – Η ΝΔ επιχειρεί νέο μπλόκο στην υποψηφιότητα Κασιδιάρη – Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο"

Πύργος: Ρομά «ξήλωσε» 180 κολονάκια οδηγώντας ξένο αυτοκίνητο

Μανία καταστροφής φαίνεται ότι κατέλαβε έναν 19χρονο Ρομά, ο οποίος «θέρισε» δεκάδες πλαστικά κολονάκια σήμανσης τύπου bollard σε μήκος περίπου ενάμισι χιλιομέτρου στη νέα εθνική οδό Πατρών- Πύργου, όπου έκανε «ράλι» οδηγώντας ένα αυτοκίνητο ιδιοκτησίας άλλου ατόμου!

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο νεαρός «ξήλωσε» συνολικά 180 κολονάκια τρέχοντας με μεγάλη ταχύτητα από τα Καβάσιλα στο ρεύμα προς Πύργο, τα ξημερώματα της Παρασκευής, με το ύψος των ζημιών που προκάλεσε να ξεπερνά τα 1.500 ευρώ, σύμφωνα με την εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο των παρεμβάσεων στην εθνική οδό και αποκατέστησε άμεσα τα σπασμένα κολονάκια.

Ο 19χρονος δεν υπολόγισε ότι κατά μήκος της διαδρομής υπήρχαν κάμερες που τον κατέγραψαν κι έτσι συνελήφθη, το μεσημέρι του Σαββάτου, στη Γαστούνη, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου Παραβατικότητας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων Ηλείας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πύργος: Ρομά «ξήλωσε» 180 κολονάκια οδηγώντας ξένο αυτοκίνητο"

Μύκονος: 10 συλλήψεις σε βίλα για παράνομο πάρτι – Η κοκαϊνη και τα βραχιολάκια των πελατών

Η Μύκονος στο επίκεντρο μετά τις συλλήψεις που έγιναν σε βίλα που είχε μετατραπεί σε χώρο νυχτερινής διασκέδασης. Οι αστυνομικοί βρήκαν κοκαϊνη και το παράνομο πάρτι ολοκληρώθηκε πρόωρα…

Η Μύκονος γεμίζει ασφυκτικά και όπως κάθε χρόνο η αστυνομία έχει πολλή δουλειά τέτοια εποχή. Σε βίλα που διεξαγόταν ένα παράνομο πάρτι με ειδικές προσκλήσεις, έγιναν 10 συλλήψεις. Σε έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο χώρος δεν είχε την απαιτούμενη άδεια για τα όσα συνέβαιναν, ενώ βρέθηκε και κοκαϊνη. Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες παίρνουν το δρόμο για τον εισαγγελέα.

Συνελήφθησαν την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023 στη Μύκονο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας του νησιού 10 Έλληνες για μετατροπή πολυτελούς κατοικίας σε υπαίθριο χώρο νυχτερινής διασκέδασης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον διοργανωτή της εκδήλωσης, τη διαχειρίστρια του χώρου-κατοικίας, το προσωπικό παροχής υπηρεσιών και έναν πελάτη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία παραβίαση των υγειονομικών διατάξεων – προϋποθέσεων λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων – ποτών, διατάραξη κοινής ησυχίας και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών δράσεων και αξιοποίησης δεδομένων διαπιστώθηκε ότι σε περιοχή της Μυκόνου πολυτελής κατοικία (βίλα) είχε μετατραπεί σε υπαίθριο κέντρο διασκέδασης, ενώ παράλληλα με αναρτήσεις σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προσφέρονταν προσκλήσεις σε ενδιαφερομένους πελάτες.

Αφού προσδιορίστηκε το σημείο που βρισκόταν η βίλα, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος, παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε αφενός μεν η διεξαγωγή παράνομου πάρτι και αφετέρου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πλήρες σύστημα αναπαραγωγής-ενίσχυσης ήχου και ελέγχου φωτορυθμικών. Κοκαΐνη βάρους 21,5 γραμμαρίων. 4 φιξάκια κοκαΐνης και 3 αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης επιμελώς κρυμμένα στον υπαίθριο χώρο της βίλας, έτοιμα προς διάθεση. Ουσίες άγνωστης χημικής σύστασης βάρους 4 γραμμαρίων και βραχιολάκια εισόδου με διακριτικά του πάρτι

Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μύκονος: 10 συλλήψεις σε βίλα για παράνομο πάρτι – Η κοκαϊνη και τα βραχιολάκια των πελατών"

Καιρός – Σέρρες: Χαλάζι κατέστρεψε καλλιέργειες στον δήμο Βιλτασίας

Το χαλάζι προκάλεσε μια σειρά από προβλήματα και καταστροφές στις Σέρρες. Ο καιρός έδειξε τα δόντια του, στους αγρότες του δήμου Βισαλτίας…

Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες προκάλεσε η έντονη χαλαζόπτωση του Σαββάτου 3 Ιουνίου του 2023 σε χωριά του δήμου Βισαλτίας στις Σέρρες. Το χαλάζι έπεφτε για 20 λεπτά στην περιοχή, που όμως ήταν αρκετά για μια σειρά από προβλήματα. Ο καιρός στην πόλη παραμένει φθινοπωρινός και οι αγρότες ζητούν από την κυβέρνηση βοήθεια.

Η χαλαζόπτωση που είχε διάρκεια είκοσι λεπτά προκάλεσε καταστροφές σε καλλιέργειες με καλαμπόκι, βαμβάκι, αμπέλια και ελιές μεταξύ των χωριών Δημητριτσίου και Αμπέλων αλλά και στην Τριανταφυλλιά.

«Η ζημιά είναι πάρα πολύ μεγάλη. Τα βαμβάκια δεν υπάρχουν πλέον. Έχουμε ζημιές σε φυστίκια, καλαμπόκια, αμπέλια και το χαλάζι έχει ρίξει το άνθος από τις ελιές» είπε στην ΕΡΤ η πρόεδρος των Αμπέλων Ευσταθία Γκούρμη.

Για μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες μίλησε και ο πρόεδρος του Δημητριτσίου Ηλίας Λυγγερίδης. Ο ΕΛΓΑ έχει ενημερωθεί και κλιμάκιο του θα βρίσκεται στην περιοχή τις επόμενες μέρες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – Σέρρες: Χαλάζι κατέστρεψε καλλιέργειες στον δήμο Βιλτασίας"

Αρνητικός στο τεστ κορονοϊού ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε αρνητικό τεστ κορονοϊού υποβλήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα, κάτι που έκανε γνωστό ο ίδιος μέσα από ανάρτηση στα social media και συγκεκριμένα μέσω ενός story στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

«Στα καλά νέα της ημέρας» ήταν η λεζάντα του αρνητικού τεστ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας γνωστοποίησε στις 2 Ιουνίου ότι νοσεί, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η επίσκεψή του στο Άγιο Όρος.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρνητικός στο τεστ κορονοϊού ο Κυριάκος Μητσοτάκης"

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου

Σε ηλικία 71 ετών πέθανε σήμερα ο γνωστός αθλητικογράφος Γιώργος Γεωργίου, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Ο Γιώργος Γεωργίου έπασχε από καρκίνο και νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Είχε γεννηθεί στα Πετράλωνα στις 26 Μαΐου 1952.

Η πρώτη του ενυπόγραφη παρουσία στην έντυπη δημοσιογραφία καταγράφηκε σε πολύ νεαρή ηλικία στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε στον χώρο από το 1982, διατηρούσε στήλες σε αθλητικές εφημερίδες και περιοδικά, ενώ παρουσίαζε για πολλά χρόνια τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

© Intime p.a.

Εποχή άφησε η εκπομπή «Το Καφενείο των Φιλάθλων» – τηλεοπτικά στο Κανάλι 5 και ραδιοφωνικά στον Sprint FM – που παρείχε βήμα στους φιλάθλους για να εκφράσουν τις απόψεις τους για τους ποδοσφαιρικούς αγώνςε και όχι μόνο. Πέρασε επίσης από τους τηλεοπτικούς σταθμούς Alpha, Channel 9, Τηλεάστυ, Extra 3, Action 24 και Kontra Channel.

Από το 2008 έως το 2021 πραγματοποίησε καθημερινές ραδιοφωνικές εκπομπές στο ραδιοσταθμό Real FM, ενώ τελευταία έκανε εκπομπές στο ραδιόφωνο του Alpha.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news