facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Αγρότες απέκλεισαν επ’ αόριστον την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Σερρών

Άκαρπη αποδείχθηκε η συνάντηση των αγροτών με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, με αποτέλεσμα οι αγρότες των Σερρών να κατεβάσουν τα τρακτέρ τους κάθετα στο οδόστρωμα της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Σερρων στο ύψος της διασταύρωσης Σιδηροκάστρου.

Οι αγρότες βρίσκονται εδώ και μέρες σε κινητοποιήσεις, αναφέροντας ότι η σημερινή τους κινητοποίηση θα κρατήσει επ’ αόριστον, σύμφωνα με το seleo.gr.

Μάλιστα οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι παράλληλα με τον αποκλεισμό να οδηγήσουν τα τρακτέρ τους στο σημείο που ο ευρωβουλευτής πραγματοποιεί πολιτική ομιλία στις 19:30 στην πόλη των Σερρών.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρότες απέκλεισαν επ’ αόριστον την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Σερρών"

Επεισόδια σε ομιλία των Τζανακόπουλου, Δανέλλη και Ραγκούση

Ένταση σημειώθηκε έξω από το ξενοδοχείο, όπου πραγματοποιείται η εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Ηρακλείου» με θέμα «Η ανάγκη σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη» και ομιλητές τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, τον Σπύρο Δανέλλη και τον Γιάννη Ραγκούση.

Μια ομάδα ανθρώπων, με αφορμή και την παρουσία του Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος πρόκειται να μιλήσει στην εκδήλωση, καταφέρονται με χαρακτηρισμούς όπως «προδότες» εναντίον εκείνων που ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών ενώ τραγούδησαν τον ύμνο της Μακεδονίας και την «Ξαστεριά».

Στο μεταξύ, δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις μεταξύ των διαμαρτυρόμενων και κόσμου που έφθασε στο χώρο του ξενοδοχείου για να παρακολουθήσει την εκδήλωση. «Γίνατε κολαούζοι της Μέρκελ και των Αμερικάνων» μεταξύ αυτών που εκστομίστηκαν από τους συγκεντρωμένους διαμαρτυρόμενους, ενώ δεν έλειψαν οι αναφορές και κατά του Σπύρου Δανέλλη («Δανέλλη προδότη, σε Ελλάδα και Ευρώπη», «Προδότη Δανέλλη, η Κρήτη δεν σε θέλει»).



aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια σε ομιλία των Τζανακόπουλου, Δανέλλη και Ραγκούση"

Ο Π.Καμμένος διαγράφει τον Παπαχριστόπουλο πριν συνεδριάσει η επιτροπή Κανονισμού της Βουλής

Την απόφαση του να διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο από την ΚΟ των ΑΝΕΛ πριν συνεδριάσει η επιτροπή Κανονισμού της Βουλής την Δευτέρα ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκεύης σε κομματική εκδήλωση ο Πάνος Καμμένος.

Παράλληλα μέσω Twitter ζητά την άμεση παραίτηση των Θ. Παπαχριστόπουλου και Τ. Κουικ (εφόσον μείνει υπουργός προκειμένου να τους αντικαταστήσει η Ε. Σκλαβενίτη).

«Η έδρα της Β Αθήνας είναι των ΑΝΕΛ αν αλήθεια την παραδίδει ο Παπαχρηστόπουλος οφείλει να το κάνει τώρα, όπως και ο Κουίκ αν αποφασίσει να μείνει υπουργός και να παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας», έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό του στο Twitter o κ. Καμμένος.


Με τον χειρισμό του αυτό ο κ. Καμμένος οδηγεί την κατάσταση στα άκρα καθώς χωρίς να προλάβει να γίνει οτιδήποτε στην επιτροπή Κανονισμού το μεσημέρι της Δευτέρας, θα μείνει με 4 εκλεγμένος βουλευτές από το κόμμα του και πιθανότατα θα χάσει την ΚΟ.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν οι Παπαχριστόπουλος και Κουικ παραιτηθούν θα χαθεί μια ψήφος από εκείνες που στηρίζουν την κυβέρνηση στην οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 151.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, το γραφείο του οποίου επισκέφθηκε σήμερα ο κ. Παπαχριστόπουλος, του ζήτησε να περιμένει μερικές ημέρες, προκειμένου να ψηφιστεί πρώτα από τη Βουλή το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, με τον βουλευτή να αποδέχεται την πρόταση να παραμείνει στην ΚΟ των ΑΝΕΛ για 4-5 ημέρες ακόμα.

«Με παρακάλεσε ο πρόεδρος της Βουλής -επειδή για να ισχύσει η Συνθήκη των Πρεσπών, πρέπει το πρωτόκολλο του ΝΑΤΟ να ψηφιστεί- αυτή η παραίτηση να πάρει μια παράταση τεσσάρων-πέντε ημερών», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος εξερχόμενος από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής στο οποίο προσήλθε σήμερα για να παραδώσει την παραίτησή του.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Π.Καμμένος διαγράφει τον Παπαχριστόπουλο πριν συνεδριάσει η επιτροπή Κανονισμού της Βουλής"

Σέρρες: Αστυνομικοί έστησαν μπλόκο σε αγρότες για να μην ενοχλήσουν τον Παπαδημούλη!

Ένταση επικρατεί στις Σέρρες με αφορμή την ομιλία του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, αγρότες επιχείρησαν να συναντηθούν με τον κ. Παπαδημούλη, προκειμένου να του γνωστοποιήσουν τα προβλήματά τους. Ωστόσο, ο Ευρωβουλευτής αρνήθηκε να τους δει.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι αγρότες έκλεισαν την εθνική οδό στο ύψος του Λευκώνα, ενώ επιχείρησαν να προσεγγίσουν τον χώρο του ξενοδοχείου όπου πραγματοποιεί ομιλία ο ευρωβουλευτής.

Ωστόσο, στις Σέρρες τους περίμενε ένα μπλόκο της αστυνομίας. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την οδό Βενιζέλου, χρησιμοποιώντας μάλιστα ένα αστικό λεωφορείο, προκειμένου να τους εμποδίσουν να συνεχίσουν την πορεία τους προς την πλατεία των Σερρών.



mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σέρρες: Αστυνομικοί έστησαν μπλόκο σε αγρότες για να μην ενοχλήσουν τον Παπαδημούλη!"

ΝΔ: Πρωτοφανείς ευτελισμός τα παρακάλια του Βούτση στον Παπαχριστόπουλο

Σε μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης, η ΝΔ κατακρίνει τα πρωτοφανή σκηνικά που εξελίχθηκαν στη Βουλή με τον πρόεδρο της Νίκο Βούτση να παρακαλά τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλο να μην παραιτηθεί, προκειμένου να μη διαλυθούν οι ΑΝΕΛ και ο Πάνος Καμμένος προχωρήσει στις απειλές του κατά της κυβέρνησης.

Η ΝΔ μιλά για πρωτοφανή ευτελισμό, που επέβαλαν στη Βουλή οι «εκβιαζόμενοι εταίροι» Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, χαρακτηρίζοντας μάλιστα των Νίκο Βούτση ως διαμεσολαβητή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ο πρωτοφανής ευτελισμός που έχουν επιβάλει στο κοινοβούλιο οι κ. Τσίπρας και Καμμένος κορυφώθηκε σήμερα με τη βούλα του κ. Νίκου Βούτση. Ο πρόεδρος της Βουλής λαμβάνοντας πλέον και επισήμως ρόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα στους εκβιαζόμενους εταίρους παρακάλεσε(!) τον βουλευτή Παπαχριστόπουλο να μην παραιτηθεί μέχρις ότου ολοκληρωθούν τα μαγειρέματα της κυβέρνησης.

Οι πολίτες έχουν καταλάβει από καιρό ότι οι άνθρωποι που κυβερνούν τη χώρα είναι κατώτεροι των αξιωμάτων τους. Σήμερα απλά συνειδητοποίησαν ότι έχουν χάσει και το τελευταίο ψήγμα πολιτικής και προσωπικής αξιοπρέπειας για λίγους ακόμη μήνες εξουσίας».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Πρωτοφανείς ευτελισμός τα παρακάλια του Βούτση στον Παπαχριστόπουλο"

«Μπαλάκι» μεταξύ των νοσοκομείων Λαμίας και Λάρισας οι ευθύνες για τον θάνατο 14χρονης

Νοσοκομείο Λαμίας: Είχαμε ενημερώσει τους γιατρούς της Λάρισας για την διάγνωση της Ιωάννας αλλά...

Ενημερώσαμε έγκαιρα και σωστά τους γιατρούς του νοσοκομείου της Λάρισας για την κατάσταση της  Ιωάννας επισημαίνει σήμερα ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου της Λαμιας Δημήτρης Σφύρας.
Ο διοικητής του νοσοκομείου Βαγγέλης Χατζημαργαρίτης, ο υποδιοικητής Ανδρέας Κολοκυθάς και ο κύριος Σφύρας, άνοιξαν τα χαρτιά τους και παραχώρησαν συνέντευξη τύπου αναφερόμενοι στα όσα διαδραματίστηκαν εκείνες τις ώρες που η άτυχη Ιωάννα νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο.
Κάναμε σωστή διάγνωση, ενημερώσαμε για αυτή τον χειρουργό του νοσοκομείου στη Λάρισα, ωστόσο εκείνος αποφάσισε άλλα, τόνισε κύριος Σφύρας.
Ο διοικητής του νοσοκομείου της Λαμίας Βαγγέλης Χατζημαργαρίτης εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φιλους της Ιωάννας και πρόσθεσε πως η διοίκηση είχε αποφασίσει να μην τοποθετηθεί, ωστόσο αναγκάστηκε να το κάνει, λόγω της διαστρέβλωσης των γεγονότων.
Ο κύριος Χατζημαργαρίτης έκανε απολογισμό της λειτουργίας του νοσοκομείου από τον Φεβρουάριο του 2018 που ο ίδιος ανέλαβε την διοίκηση του και τόνισε πως για το θέμα της Ιωάννας το νοσοκομείο της Λαμίας έχει ζητήσει συνολική ΕΔΕ.
Περιμένουμε τα αποτελέσματα και θα συμβάλλουμε στη διαλεύκανση της υπόθεσης συνέχισε κύριος Χατζημαργαρίτης.
Ο κύριος Σφύρας ανέλυσε πώς υποδέχθηκαν οι γιατροί του νοσοκομείου Λαμίας το δεκατετράχρονο κορίτσι και τι έγινε όλες αυτές τις ώρες που νοσηλευόταν εκεί.
Τα τελευταία δύο χρόνια έγιναν 47 χειρουργεία σε παιδιά και κανένα δεν παρουσίασε επιπλοκές δηλώνει ο υποδιοικητής του νοσοκομείου Ανδρέας Κολοκυθάς.
Δημοσιεύματα και τοποθετήσεις έβλαψαν άδικα το νοσοκομείο της Λαμίας επεσήμανε ο κύριος Χατζημαργαρίτης που απαντώντας σε ερώτηση σχολίασε και τον θάνατο του εννιάχρονου παιδιού ενάμιση χρόνο πριν.


tvstar
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μπαλάκι» μεταξύ των νοσοκομείων Λαμίας και Λάρισας οι ευθύνες για τον θάνατο 14χρονης"

Δ.Αιγάλεω: Δικαίωση εργαζόμενων για 13ο,14ο μισθό -Απερρίφθη η πρόταση του δημάρχου

Την απόρριψη της εισήγησης του δημάρχου Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα ο δήμος να καταθέσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης με την οποία εργαζόμενοι του δήμου δικαιώνονται για την καταβολή αναδρομικά 13ου και 14ου μισθού, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση το ΔΣ με ψήφους 15 έναντι 11 και 4 παρών αποφάσισε να μην ασκηθεί έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή των δεδικασμένων στους εργαζόμενους.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Δ.Αιγάλεω: Δικαίωση εργαζόμενων για 13ο,14ο μισθό -Απερρίφθη η πρόταση του δημάρχου "

Μητσοτάκης: Αποτέλεσμα συναλλαγών κάτω από το τραπέζι η οριακή πλειοψηφία της κυβέρνησης

Επίθεση εφ' όλης της ύλης εξαπολύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμφισβητεί την πολιτική νομιμοποίηση της κυβέρνησης καθώς -όπς λέει- μετά τις τελευταίες εξελίξεις «η κυβέρνηση έχει πλέον μία οριακή πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, η οποία είναι το αποτέλεσμα συναλλαγών κάτω από το τραπέζι με μεμονωμένους βουλευτές, σε πολλούς από τους οποίους υποσχέθηκαν κυβερνητικές ή άλλες θέσεις».

Ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναλαμβάνει ότι Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια για την Ελλάδα καθώς η χώρα μας αναγνωρίζει για πρώτη φορά μία «μακεδονική γλώσσα και μία «μακεδονική εθνότητα», τροφοδοτώντας έτσι τον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό στην ευαίσθητη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων. «Παρά το γεγονός ότι η Συμφωνία βλάπτει αναμφισβήτητα τη χώρα μας, εμείς δεν κατηγορούμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους ότι είναι προδότες, όπως έκανε κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να έρθει στην εξουσία», προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον, εκφράζοντας την πίστη του ότι «η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη, όπου οι λαϊκιστές θα υποστούν μία ξεκάθαρη ήττα».

Αναφορικά με τις προτεραιότητες της πολιτικής του εφόσον κερδίσει τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών ώστε η Ελλάδα να μειώσει το κόστος δανεισμού της. «Η ακεραιότητα και οι ικανότητες των προσώπων που θα στελεχώσουν την κυβέρνησή μου θα αποτελέσουν το πρώτο κρίσιμο μήνυμα προς τις αγορές» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Δεσμεύεται ακόμη πως μέσα στα πρώτα δύο χρόνια της κυβέρνησής του θα μειωθούν ο συντελεστής φορολογίας από το σημερινό επίπεδο στο 20% και οENΦIA για όλους τους Έλληνες πολίτες κατά 30%.

«Είναι αυτονόητο ότι θα κινηθούμε γρήγορα για να ξεμπλοκάρουμε μεγάλα επενδυτικά έργα, ξεκινώντας από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού και συνεχίζοντας και σε άλλα αδρανή έργα, όπως η επένδυση εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές. Επιπλέον, θα εφαρμόσουμε άμεσα μία συντονισμένη ρυθμιστική παρέμβαση, προκειμένου να απλοποιήσουμε δραστικά τις αδειοδοτήσεις και άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες σχετίζονται με τη σύσταση μίας επιχείρησης στην Ελλάδα», προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος για το θέμα της Βενεζουέλας, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει: «Συμμεριζόμαστε τη δυσχερή κατάσταση του λαού της Βενεζουέλας και την επιθυμία του να απαλλαγεί από ένα αδίστακτο δικτατορικό καθεστώς, το οποίο είναι προσκολλημένο στην εξουσία με κάθε κόστος. Ο λαός της Βενεζουέλας αντιμετωπίζει όχι μόνο έλλειψη τροφίμων, αλλά και βία, εκφοβισμό και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως το αίτημα της ΕΕ για ελεύθερες και δίκαιες εκλογές… Τα περισσότερα δημοκρατικά κόμματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έστειλαν πρόσφατα ένα ισχυρό μήνυμα κατά του καθεστώτος Μαδούρο, με θλιβερή εξαίρεση τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε κάποτε ότι το καθεστώς Μαδούρο ήταν ένα πρότυπο, το οποίο και ονόμαζε «μοντέλο που θα έπρεπε να απλωθεί στην Ευρώπη». Δικαίως, λοιπόν, θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί τι μπορεί να συνδέει τον κ. Τσίπρα με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας;».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Αποτέλεσμα συναλλαγών κάτω από το τραπέζι η οριακή πλειοψηφία της κυβέρνησης"

ΑΑΔΕ-Έλεγχοι: Εντοπίστηκαν «Κρυμμένα» εισοδήματα εκατομμυρίων & «βιομηχανίες» εικονικών τιμολογίων

Φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ εντόπισαν οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΑΑΔΕ, στις κραυγαλέες περιπτώσεις φοροδιαφυγής που εντοπίσθηκαν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018, περιλαμβάνονται οι περιπτώσεις γιατρών που απέκρυψαν εισοδήματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, δικηγόρων που επέκρυψαν περιουσιακά στοιχεία τα οποία απέκτησαν και δεν φορολογήθηκαν, αλλά και επιχειρήσεων που επιδόθηκαν στο σπορ της μη έκδοσης αποδείξεων με χαρακτηριστικότερη εκείνη εστιατορίου στην Αχαϊα που μέσα σε διάστημα δύο ετών δεν έκοψε περισότερες από 40.000 αποδείξεις. Παράλληλα εντοπίσθηκαν «βιομηχανίες» έκδοσης εικονικών τιμολογίων.

Οι σημαντικότερες υποθέσεις στοχευμένης έρευνας, που ολοκληρώθηκαν το δεύτερο εξάμηνο του 2018, από τις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων, όπως ανακοινώθηκαν από την ΑΑΔΕ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
· Σε ιατρό γυναικολόγο στο νομό Θεσσαλονίκης προσδιορίστηκε, για τις χρήσεις 2012 έως 2014, προσαύξηση περιουσίας ύψους 1.214.869,00€.

· Σε οδοντίατρο στο νομό Θεσσαλονίκης προσδιορίστηκε, για τις χρήσεις 2012 έως 2016, φορολογητέα ύλη από μη υποβολή δηλώσεων φόρου κληρονομιών/δωρεών ύψους 1.250.730€ και από προσαύξηση περιουσίας 92.198,00€.

· Ιατρός ογκολόγος στο νομό Θεσσαλονίκης απέκρυψε, κατά τις χρήσεις 2012 έως 2013, εισοδήματα ύψους 551.911,00€.
· Ιατρός του Ε.Σ.Υ. στο νομό Θεσσαλονίκης απέκρυψε, κατά τις χρήσεις 2012 έως 2015, κατόπιν ελέγχου προσαύξησης περιουσίας, εισοδήματα ύψους 187.259,10€.

· Ιατρός καρδιοχειρουργός στην Κρήτη απέκρυψε εισοδήματα ύψους 167.056,29€, για το διάστημα από 2012 έως 2017.

· Σε ιατρό μαιευτήρα-γυναικολόγο στο νομό Αττικής, κατά τις χρήσεις 2012 έως 2015, από ανακριβή υποβολή δηλώσεων και προσαύξηση περιουσίας, προσδιορίστηκαν μη δηλωθέντα εισοδήματα ύψους 165.136,67€.

· Ιατρός ενδοκρινολόγος στα Επτάνησα απέκρυψε εισοδήματα ύψους 163.087,00€, για το διάστημα από 2012 έως 2016, μέσω ανακριβούς υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

· Ιατρός του Ε.Σ.Υ. στο νομό Έβρου απέκρυψε, κατά τις χρήσεις 2012 έως 2015, κατόπιν ελέγχου προσαύξησης περιουσίας, εισοδήματα ύψους 157.280,86€.

· Παιδίατρος στο νομό Τρικάλων απέκρυψε, κατά τις χρήσεις 2015 έως 2017, εισοδήματα ύψους 101.180,00€ από μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση 10.118 αποδείξεων παροχής υπηρεσιών.

· Σε μέλος δικηγορικής εταιρείας στο νομό Αττικής προσδιορίστηκε, για τις χρήσεις 2012 και 2013, προσαύξηση περιουσίας ύψους 3.030.319,13€.

· Δικηγόρος στην ευρύτερη περιοχή της Δωδεκανήσου απέκρυψε εισοδήματα ύψους 782.156,62€, για το διάστημα 2012 έως 2017.
· Σε δικηγόρο στο νομό Αττικής προσδιορίστηκε, για τις χρήσεις 2013 και 2014, προσαύξηση περιουσίας ύψους 127.917,95€ και απόκρυψη εισοδήματος από ανακριβείς δηλώσεις εισοδήματος, για τις χρήσεις 2012 έως 2014, ύψους
118.803,44€.
· Δικηγόρος στο νομό Αττικής απέκρυψε εισοδήματα ύψους 269.817,84€ για τις χρήσεις από 2012 και 2013.

· Δικηγόρος στο νομό Δωδεκανήσου απέκρυψε εισοδήματα ύψους 196.347,75€, για το διάστημα από 2012 έως 2016.

· Δικηγόρος στο νομό Αχαΐας απέκρυψε εισοδήματα ύψους 184.511,39€, για το διάστημα από 2012 έως 2016.

· Σε πολιτικό μηχανικό στο νομό Αττικής, κατά τις χρήσεις 2012 και 2013, προσδιορίστηκε προσαύξηση περιουσίας ύψους 193.905,86€.
· Σε πολιτικό μηχανικό στο νομό Αττικής, κατά τις χρήσεις 2012 έως 2014, από ανακριβή υποβολή δηλώσεων και προσαύξηση περιουσίας προσδιορίστηκαν μη δηλωθέντα εισοδήματα ύψους 201.059,74€.

· Πολιτικός μηχανικός στη Θεσσαλία, κατά τις χρήσεις 2012 έως 2013, απέκρυψε εισοδήματα ύψους 284.306,00€.

· Σε αρχιτέκτονα στο νομό Αττικής, κατά τις χρήσεις 2012 έως 2014, προσδιορίστηκε προσαύξηση περιουσίας ύψους 215.691,50€, ενώ παράλληλα, για τις ίδιες χρήσεις, εντοπίστηκαν ανακριβείς δηλώσεις φόρου εισοδήματος, αποκρύπτοντας εισόδημα ύψους 62.000,00€.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
· Φυσικό πρόσωπο στο νομό Αττικής, χωρίς έναρξη εργασιών για δραστηριότητα τουριστικού πράκτορα και διοργάνωση συνεδρίων, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία σε 859 περιπτώσεις, κατά τις χρήσεις 2008 έως 2015, αποκρύπτοντας εισοδήματα αξίας 1.242.564,23€. Στο ίδιο φυσικό πρόσωπο προσδιορίστηκε επιπλέον, για τις χρήσεις 2007 έως και 2015,
προσαύξηση περιουσίας ύψους 1.416.448,46€ συνολικά.

· Ατομική επιχείρηση εκμετάλλευσης τουριστικών καταλυμάτων στο νομό Χαλκιδικής, κατά τις χρήσεις 2015 και 2016, δεν υπέβαλε δήλωση εισοδήματος, αποκρύπτοντας εισοδήματα ύψους 374.274,35€.

· Ξενοδοχειακή ανώνυμη εταιρεία στην Κρήτη δεν υπέβαλε δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για τις χρήσεις 2004 έως 2011, αποκρύπτοντας εισοδήματα ύψους 277.383,32€. Παράλληλα δεν απέδωσε οφειλόμενο Φ.Π.Α. ύψους 29.778,44€.

· Σε επιχειρηματία εκμετάλλευσης ενοικιαζόμενων δωματίων στο νομό Δωδεκανήσου προσδιορίστηκε προσαύξηση περιουσίας ύψους 216.647,20€, για το διάστημα 2012 έως 2017.

· Ατομική επιχείρηση εκμετάλλευσης τουριστικών καταλυμάτων στην Κεφαλονιά, κατά τις χρήσεις 2015 και 2016, από ανακριβείς φορολογικές δηλώσεις, απέκρυψε φορολογητέα ύλη ύψους 198.200,04€.

· Ατομική επιχείρηση εκμετάλλευσης τουριστικών καταλυμάτων στη Θήρα δεν εξέδωσε, κατά την χρήση 2016, φορολογικά στοιχεία, αποκρύπτοντας εισοδήματα ύψους 170.274,33€.

· Ατομική επιχείρηση ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων στη Θήρα δεν εξέδωσε κατά τις χρήσεις 2015 και 2016 φορολογικά στοιχεία σε 95 περιπτώσεις, αποκρύπτοντας εισοδήματα ύψους 140.078,70€.

· Σε ανώνυμη ξενοδοχειακή επιχείρηση στο νομό Χαλκιδικής, κατά τις χρήσεις 2016 έως 2018, διαπιστώθηκε στις δηλώσεις Φ.Π.Α. η μετακύλιση των εσόδων σε χαμηλότερο συντελεστή. Συνεπεία του ελέγχου υπεβλήθησαν τροποιητικές δηλώσεις Φ.Π.Α και βεβαιώθηκε φόρος 125.403,52€.

· Ατομική επιχείρηση ενοικιαζόμενων δωματίων στις Σποράδες δεν εξέδωσε, κατά τις χρήσεις 2015 έως 2018, φορολογικά στοιχεία σε 357 περιπτώσεις, αποκρύπτοντας εισοδήματα ύψους 117.378,70€.

· Πρακτορείο ταξιδίων στην Κρήτη δεν απέδωσε φόρο τελών χαρτοσήμου ύψους 404.698,74€, για την περίοδο 2013 έως 2017.
· Πρακτορείο ταξιδίων στην Κρήτη δεν απέδωσε φόρο τελών χαρτοσήμου ύψους 114.302,77€, για την περίοδο 2015 έως 2017.

ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

· Πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αρκαδία απέκρυψε, μέσω μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων, 371.513,50€ κατά τη χρήση 2012.
· Πρατήριο υγρών καυσίμων στο νομό Βοιωτίας, κατά τις χρήσεις 2012 έως 2017, δεν εξέδωσε ή εξέδωσε ανακριβώς 121 φορολογικά στοιχεία, αποκρύπτοντας εισοδήματα ύψους 355.515,00€.

· Πρατήριο υγρών καυσίμων στα Επτάνησα απέκρυψε φορολογητέα ύλη ύψους 366.994,46€ από μη έκδοση φορολογικών στοιχείων, κατά τις χρήσεις 2014 έως 2016.

· Πρατήριο υγρών καυσίμων στο νομό Έβρου απέκρυψε, κυρίως μέσω της έκδοσης εικονικών φορολογικών στοιχείων, φορολογητέα ύλη ύψους 104.063,69€.
· Πρατήριο υγρών καυσίμων στη Λακωνία απέκρυψε φορολογητέα ύλη ύψους 78.529,91€, κατά τη χρήση 2017.
· Πρατήριο υγρών καυσίμων στη Θεσσαλία, κατά τη χρήση 2018, απέκρυψε, από μη έκδοση φορολογικών στοιχείων, εισοδήματα ύψους 57.459,77€.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

· Σε επιχείρηση εστίασης στο νομό Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε, μετά από επεξεργασία ηλεκτρονικών αρχείων κατά τη χρήση 2018, ότι δεν εκδόθηκαν 10.013 αποδείξεις λιανικών συναλλαγών, αποκρύπτοντας εισοδήματα ύψους
397.115,80€.
· Εστιατόριο στο νομό Αχαΐας δεν εξέδωσε 40.646 αποδείξεις λιανικών συναλλαγών, αποκρύπτοντας 328.179,97€, κατά τις χρήσεις 2015 έως 2017.

· Ψητοπωλείο στο νομό Αττικής, κατά τις χρήσεις 2011 έως και 2017, υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις Φ.Π.Α. αποκρύπτοντας φόρο ύψους 123.890,98€.
· Σε επιχείρηση εστίασης στο νομό Αττικής διαπιστώθηκε, κατά τη χρήση 2015, η έκδοση 3.945 αθεώρητων φορολογικών στοιχείων από μη δηλωμένη Φ.Τ.Μ., αποκρύπτοντας εισοδήματα ύψους 46.762,84€.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΧΟΝΔΡΙΚΟΥ-ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

· Ανώνυμη εταιρεία παραγωγής και εμπορίας τροφίμων, με έδρα τη Βόρειο Ελλάδα, δεν απέδωσε τέλη χαρτοσήμου και ΟΓΑ ύψους 2.310.641,01€ για τις χρήσεις 2010 έως 2013.

· Επιχείρηση εμπορίας τροφίμων στο νομό Αττικής, κατά τη χρήση 2016, δεν εξέδωσε 220 φορολογικά στοιχεία αξίας 694.344.11€.
· Σε επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο εμπόριο επίπλων στο νομό Αττικής, κατά τις χρήσεις 2012 έως και 2015, προσδιορίσθηκε προσαύξηση περιουσίας ύψους 677.037,15€.

· Φυσικό πρόσωπο στο νομό Αττικής, χωρίς έναρξη εργασιών για δραστηριότητα λιανικού εμπορίου ρολογιών, κατά τις χρήσεις 2010 έως 2013, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία σε 36 περιπτώσεις για συναλλαγές αξίας 398.750,00€, και δεν ζήτησε ούτε έλαβε φορολογικά στοιχεία σε 46 περιπτώσεις για συναλλαγές αξίας 378.100,00€.

· Ατομική επιχείρηση εμπορίας ενδυμάτων στο νομό Θεσσαλονίκης, κατά τη χρήση 2012, απέκρυψε εισοδήματα, μέσω λήψης εικονικών φορολογικών στοιχείων, ύψους 189.270,00€.

· Επιχείρηση εμπορίας ετοίμων ενδυμάτων στο νομό Βοιωτίας, κατά την χρήση 2017, δεν εξέδωσε 2.330 φορολογικά στοιχεία (Α.Λ.Σ.) αποκρύπτοντας εισοδήματα ύψους 145.657,80€.

· Σε επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο εμπόριο τροφίμων στο νομό Αττικής, κατά τη χρήση 2012, προσδιορίσθηκε προσαύξηση περιουσίας ύψους 157.000,00€.

ΜΕΛΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

· Σε μέλος νομικού προσώπου στο νομό Αττικής προσδιορίστηκε προσαύξηση περιουσίας, για τις χρήσεις 2012 και 2013, ύψους 2.289.123,87€.
· Ζευγάρι μετόχων ανώνυμης εταιρείας στο νομό Αττικής απέκρυψαν, κατά τις χρήσεις 2016 και 2017, από ανακριβή υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, εισοδήματα ύψους 1.015.191,38€ ο σύζυγος και 788.154,94€ η
σύζυγος
· Μέλος νομικού προσώπου στο νομό Θεσσαλονίκης απέκρυψε, για τις χρήσεις 2012 έως 2014, εισόδημα ύψους 263.122,82€.
· Μέλος νομικού προσώπου στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης απέκρυψε, για τη χρήση 2012, εισόδημα ύψους 215.062,00€.
· Ζευγάρι, μέλη νομικού προσώπου στο νομό Αττικής, απέκρυψαν, κατά τις χρήσεις 2012 έως και 2014, εισοδήματα ύψους 182.498,12€.
· Μέλος νομικού προσώπου στο νομό Αττικής απέκρυψε, για τις χρήσεις 2012 και 2013, εισόδημα ύψους 238.122,80€.
· Σε μέλος νομικού προσώπου στο νομό Αττικής προσδιορίστηκε προσαύξηση περιουσίας, για τις χρήσεις 2012 και 2013, ύψους 215.570,25€.
· Σε μέλος νομικού προσώπου στο νομό Αττικής προσδιορίστηκε προσαύξηση περιουσίας, για τις χρήσεις 2016 και 2017, ύψους 194.151,28€.

ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ-ΜΗ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΕΣ
· Συνταξιούχος στο νομό Αττικής απέκρυψε, κατά τις χρήσεις 2012 και 2013, εισοδήματα ύψους 890.447,64€.
· Συνταξιούχος στο νομό Αττικής απέκρυψε, κατά τις χρήσεις 2012 και 2013, εισοδήματα ύψους 678.450,56€.
· Σε φυσικό πρόσωπο στο νομό Αττικής προσδιορίστηκε προσαύξηση περιουσίας, για τις χρήσεις 2013 έως και 2017, ύψους 644.124,98€.
· Σε φυσικό πρόσωπο στο νομό Αττικής προσδιορίστηκε προσαύξηση περιουσίας, για τις χρήσεις 2012 έως και 2015, ύψους 537.483,13€.
· Κάτοικος εξωτερικού απέκρυψε, κατά τις χρήσεις 2012 έως 2014, φορολογητέα εισοδήματα ύψους 463.946,16€.
· Σε ιδιωτικό υπάλληλο στο νομό Αττικής προσδιορίστηκε προσαύξηση περιουσίας, για τη χρήση 2012, ύψους 222.311,75€.
· Σε συνταξιούχο δικηγόρο στο νομό Αττικής προσδιορίστηκε προσαύξηση περιουσίας, για τη χρήση 2012, ύψους 166.666,67€.
· Σε φυσικό πρόσωπο στο νομό Αττικής προσδιορίστηκε, από έλεγχο προσαύξησης περιουσίας και από ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας
εισοδήματος, απόκρυψη εισοδήματος ύψους 137.615,73€.
· Συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος στο νομό Έβρου απέκρυψε, για τις
χρήσεις 2012 έως 2015, εισόδημα ύψους 122.333,86€.
· Δημόσιος λειτουργός στο νομό Αττικής, κατά τις χρήσεις 2007 και 2008,
απέκρυψε εισοδήματα ύψους 105.083,99€.
· Συνταξιούχος στο νομό Αττικής απέκρυψε, κατά τις χρήσεις 2013 και 2016,
εισοδήματα ύψους 106.722,20€.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

· Επιχείρηση στη Βόρεια Ελλάδα, με δραστηριότητα πωλήσεις ενδυμάτων
μέσω διαδικτύου, κατά τις χρήσεις 2016 έως 2018, δεν εξέδωσε φορολογικά
στοιχεία σε 21.298 περιπτώσεις, αποκρύπτοντας εισοδήματα ύψους
889.832,57€.

ΛΟΙΠΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

· Ινστιτούτο Λογοθεραπείας στην Ήπειρο δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία,
αποκρύπτοντας εισοδήματα ύψους 141.218,06€, για τις χρήσεις 2014 έως
2017.
· Γραφείο τελετών στο νομό Θεσσαλονίκης, κατά τις χρήσεις 2013 έως 2016,
δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία σε 613 περιπτώσεις, αποκρύπτοντας
εισοδήματα ύψους 652.529,50€.
· Γραφείο τελετών στο νομό Θεσσαλονίκης, κατά τη χρήση 2012, δεν εξέδωσε
φορολογικά στοιχεία σε 518 περιπτώσεις, αποκρύπτοντας εισοδήματα ύψους
434.944,20€.
· Γραφείο τελετών στο νομό Σερρών, κατά τις χρήσεις 2012 έως 2018, εξέδωσε
248 ανακριβή φορολογικά στοιχεία, αποκρύπτοντας εισοδήματα ύψους
164.668,68€.
· Αυτοκινητιστής στο νομό Βέροιας απέκρυψε, κατά την χρήση 2012,
εισοδήματα ύψους 562.203,50€.
· Προσωπική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ευεξίας σώματος και πώλησης
καλλυντικών στο νομό Θεσσαλονίκης, κατά τις χρήσεις 2017 και 2018, δεν
εξέδωσε φορολογικά στοιχεία σε 11.961 περιπτώσεις, αποκρύπτοντας
εισοδήματα ύψους 297.112,34€.
· Ατομική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ναυτικού πράκτορα στον Πειραιά
απέκρυψε εισοδήματα ύψους 372.862,82 για τις χρήσεις 2010 έως 2015.
· Στοιχηματική εταιρεία στην Αττική δεν απέδωσε, κατά τις χρήσεις 2015 και
2016, φόρο εισοδήματος ύψους 632.241,24€.
· Επιχείρηση συλλογής, μεταφοράς και εμπορίας αποβλήτων στο νομό Αττικής,
στις χρήσεις 2012 έως 2014, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία αξίας
43.794,25€ και δεν έλαβε φορολογικά στοιχεία για αγορές αγαθών αξίας
264.400,62€.
· Προσωπική εταιρεία συμβούλων αγροτικών εκμεταλλεύσεων στη Θεσσαλία
δεν εξέδωσε ή εξέδωσε ανακριβώς φορολογικά στοιχεία σε 2.592
περιπτώσεις, αποκρύπτοντας εισοδήματα ύψους 123.675,84€, κατά τη χρήση
2017.
· Σε επιχειρηματία στην Αττική, με δραστηριότητα τη διεξαγωγή ερευνών
(ντετέκτιβ), προσδιορίστηκε προσαύξηση περιουσίας, κατά τις χρήσεις 2010-
2015, ύψους 115.206,00€.

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

· Νομικό πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στο νομό Θεσσαλονίκης,
κατά τις χρήσεις 2013 έως 2015, απέκρυψε φορολογητέα εισοδήματα
84.448,43€.
· Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία στο νομό Αττικής δεν εξέδωσε φορολογικά
στοιχεία σε 404 περιπτώσεις, κατά τις χρήσεις 2012 – 2013, αποκρύπτοντας
εισοδήματα αξίας 560.700,00€.

ΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΕΠΙΣΗΜΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Οι Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. κατά το Β΄ εξάμηνο του 2018 διενήργησαν πληθώρα κατασχέσεων
ανεπίσημων στοιχείων, από την επεξεργασία των οποίων αναδεικνύεται εκτεταμένη
μη έκδοση φορολογικών στοιχείων.
Αναφέρονται ενδεικτικά οι κάτωθι περιπτώσεις:
· Ατομική επιχείρηση εστίασης στο νομό Φθιώτιδας, κατά τη χρήση 2017, δεν
εξέδωσε 1.737 φορολογικά στοιχεία.
· Προσωπική εταιρεία με αντικείμενο εργασιών την αρτοποιεία –
ζαχαροπλαστική στο νομό Βοιωτίας, κατά τη χρήση 2017, δεν εξέδωσε 277
φορολογικά στοιχεία.
· Ατομική επιχείρηση εστίασης στο νομό Αττικής, κατά τη χρήση 2017, δεν
εξέδωσε 216 φορολογικά στοιχεία.
· Κρεοπωλείο στο νομό Αττικής, κατά τη χρήση 2015, δεν εξέδωσε 174
φορολογικά στοιχεία.
· Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης στη Ρόδο, με αντικείμενο εργασιών τις
υπηρεσίες σωματικής ευεξίας, κατά τη χρήση 2017, δεν εξέδωσε 119
φορολογικά στοιχεία.
· Αλλοδαπός οδοντίατρος, χωρίς έναρξη επιτηδεύματος, στο νομό Αττικής,
κατά τις χρήσεις 2013-2015, δεν εξέδωσε 1.248 φορολογικά στοιχεία.
· Δερματολόγος στο νομό Αττικής, κατά τις χρήσεις 2013-2018, δεν εξέδωσε
185 φορολογικά στοιχεία.
· Ατομική επιχείρηση στο νομό Αττικής, με αντικείμενο εργασιών τις
υπηρεσίες στάθμευσης, κατά τη χρήση 2017, δεν εξέδωσε 900 φορολογικά
στοιχεία.
· Ατομική επιχείρηση εστίασης στο νομό Αττικής, κατά τη χρήση 2017, δεν
εξέδωσε 268 φορολογικά στοιχεία.
· Προσωπική εταιρεία εστίασης στη Θράκη, κατά τη χρήση 2017, δεν εξέδωσε
ή εξέδωσε ανακριβώς 1.232 φορολογικά στοιχεία.
· Ατομική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών αισθητικής στη Θεσσαλία, κατά τις
χρήσεις 2017 – 2018, δεν εξέδωσε 967 φορολογικά στοιχεία.
· Κέντρο αισθητικής στη Θεσσαλία, κατά τις χρήσεις 2017 – 2018, δεν εξέδωσε
1.144 φορολογικά στοιχεία.
· Κομμωτήριο στη δυτική Μακεδονία, κατά τη χρήση 2017, δεν εξέδωσε 3.666
φορολογικά στοιχεία.

Β. ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΛΗΨΗΣ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΔΟΤΕΣ

Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018 εντοπίσθηκαν σημαντικές περιπτώσεις
οντοτήτων που προέβησαν στην έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων. Η
συνολική καθαρή αξία των εικονικών συναλλαγών ξεπερνά τα 28.000.000€.
Αναφέρονται ενδεικτικά οι κάτωθι περιπτώσεις:
· Ατομική επιχείρηση, με αντικείμενο δραστηριότητας την παροχή υπηρεσιών
κινητής τηλεφωνίας, στην Αθήνα, κατά τη χρήση 2015, εξέδωσε 115 εικονικά
φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 2.313.125,60€.
· Ανώνυμη κατασκευαστική, τουριστική και ναυτιλιακή εταιρεία στο νομό
Φθιώτιδος, κατά τις χρήσεις 2013 και 2014, εξέδωσε 24 εικονικά φορολογικά
στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 1.088.500,00€. Σημειώνεται ότι η ίδια
εταιρεία, κατά τις χρήσεις 2012 και 2013, έλαβε 62 εικονικά φορολογικά
στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 804.771,50€.
· Ατομική επιχείρηση εστίασης στην Αθήνα, κατά τις χρήσεις 2015 και 2016,
εξέδωσε 400 εικονικά φορολογικά στοιχεία, συνολικής καθαρής αξίας
6.148.993,36€. Παράλληλα, η ίδια επιχείρηση έλαβε, κατά την ως άνω
περίοδο, 378 εικονικά φορολογικά στοιχεία, συνολικής καθαρής αξίας
6.094.891,92€.
· Ατομική επιχείρηση στην Αθήνα, με αντικείμενο δραστηριότητας το χονδρικό
εμπόριο και την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης δικτύου, κατά τη χρήση
2014, εξέδωσε 303 εικονικά φορολογικά στοιχεία, συνολικής καθαρής αξίας
5.654.921,13€.
· Ατομική επιχείρηση στον Πειραιά, με αντικείμενο δραστηριότητας το
χονδρικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, κατά τις χρήσεις 2008 έως και
2016, εξέδωσε 29 εικονικά φορολογικά στοιχεία, συνολικής καθαρής αξίας
1.803.422,10€.
· Τουριστική και κατασκευαστική μονοπρόσωπη ΕΠΕ στον Πειραιά, κατά τις
χρήσεις 2012 έως και 2016, εξέδωσε 2.465 εικονικά φορολογικά στοιχεία,
συνολικής καθαρής αξίας 9.461.206,28€.
· Εκτυπωτική μονοπρόσωπη ΕΠΕ στην Αθήνα, κατά τις χρήσεις 2010 έως και
2017, εξέδωσε 200 εικονικά φορολογικά στοιχεία, συνολικής καθαρής αξίας
2.701.061,24€.
· Ατομική επιχείρηση στην Αθήνα, με αντικείμενο δραστηριότητας
κατασκευαστικές εργασίες, κατά τις χρήσεις 2012 και 2013, εξέδωσε 391
εικονικά φορολογικά στοιχεία, συνολικής καθαρής αξίας 1.879.378,81€.

ΛΗΠΤΕΣ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ

Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018, από τον εντοπισμό κυκλωμάτων έκδοσης και
λήψης εικονικών φορολογικών στοιχείων, εντοπίσθηκε σημαντικός αριθμός ληπτών.
Η συνολική καθαρή αξία των εικονικών συναλλαγών που ταυτοποιήθηκαν κατά την
πιο πάνω περίοδο ξεπερνά τα 22.000.000€.
Αναφέρονται ενδεικτικά οι κάτωθι περιπτώσεις:
· Ατομική επιχείρηση στην Αττική, με αντικείμενο δραστηριότητας τις
κατασκευές κτιρίων, κατά τη χρήση 2014, έλαβε δυο εικονικά φορολογικά
στοιχεία, συνολικής καθαρής αξίας 8.120.435,63€. Παράλληλα, η ίδια
επιχείρηση, κατά τις χρήσεις 2014 έως 2016, εξέδωσε 28 εικονικά
φορολογικά στοιχεία, συνολικής καθαρής αξίας 375.660,20€.
· Ανώνυμη εταιρεία αντιπροσωπείας τροφίμων και ποτών στο νομό Κορινθίας,
κατά τις χρήσεις 2012 έως 2015, έλαβε 44 εικονικά φορολογικά στοιχεία,
συνολικής καθαρής αξίας 1.656.619,91€.
· Ατομική επιχείρηση ειδών υγιεινής, υδραυλικών και οικοδομικών υλικών σε
νησί του Αιγαίου, κατά τις χρήσεις 2012 έως 2015, έλαβε 93 εικονικά
φορολογικά στοιχεία, συνολικής καθαρής αξίας 1.130.600,50€.
· Μονοπρόσωπη ΕΠΕ στην Αθήνα, με αντικείμενο εργασιών τα
ηλεκτρομηχανολογικά έργα, κατά τις χρήσεις 2012 έως 2014, έλαβε 54
εικονικά φορολογικά στοιχεία, συνολικής καθαρής αξίας 787.804,10€.
· Μονοπρόσωπη ΕΠΕ στη Θεσσαλία, με αντικείμενο εργασιών τις
κατασκευαστικές εργασίες, κατά τις χρήσεις 2014 έως 2016, έλαβε 28
εικονικά φορολογικά στοιχεία, συνολικής καθαρής αξίας 481.681,60€.
· Μονοπρόσωπη ΙΚΕ στην Εύβοια, με αντικείμενο εργασιών την εμπορία
τροφίμων, κατά τη χρήση 2016, έλαβε 14 εικονικά φορολογικά στοιχεία,
συνολικής καθαρής αξίας 342.070,00€.
· Συνεργείο αυτοκινήτων στο νομό Αττικής, κατά τις χρήσεις 2012 έως 2014,
έλαβε 25 εικονικά φορολογικά στοιχεία, συνολικής καθαρής αξίας
165.969,09€.
· Μονοπρόσωπη ΕΠΕ στην Εύβοια, με αντικείμενο εργασιών την εμπορία
τροφίμων, κατά τις χρήσεις 2015 έως 2016, έλαβε 11 εικονικά φορολογικά
στοιχεία, συνολικής καθαρής αξίας 358.199,00€.
Ανώνυμη τεχνική κατασκευαστική εταιρεία στο νομό Αχαΐας, κατά τη χρήση
2009, έλαβε 23 εικονικά φορολογικά στοιχεία, συνολικής καθαρής αξίας
282.081,00€.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ-Έλεγχοι: Εντοπίστηκαν «Κρυμμένα» εισοδήματα εκατομμυρίων & «βιομηχανίες» εικονικών τιμολογίων"

«Έμφραγμα» στις Εντατικές: 65 ασθενείς στη «μαύρη» λίστα αναμονής για κρεβάτι σε ΜΕΘ

Για περισσότερες από δέκα ημέρες παραμένουν στη λίστα αναμονής για κλίνη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 65 άτομα, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

«Πρόκειται για άτομα 50-55 ετών κυρίως που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε απλούς θαλάμους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πορεία της υγείας των ίδιων αλλά και των υπολοίπων ασθενών», εξηγεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περισσότεροι εκ των 65 αυτών περιστατικών νοσούν από λοιμώξεις που σχετίζονται με τη γρίπη, και όσο περνάνε οι ημέρες δυστυχώς περιορίζονται και οι ελπίδες για ομαλή έκβαση της υγείας τους.

Ο κ. Γιαννάκος επαναλαμβάνει ότι είναι πλήρεις και οι κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, συμβεβλημένες με το Δημόσιο και αυτό έως συνέπεια να εξυπηρετούνται μόλις 4-6 περιστατικά για νοσηλεία σε ΜΕΘ καθημερινά.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η λίστα αναμονής για κρεβάτι σε ΜΕΘ στην πραγματικότητα μπορεί αν είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή των 65 ατόμων. Και αυτό γιατί, τα 65 περιστατικά αφορούν στην Αττική και όμορες σ’ αυτήν περιοχές καθώς και τα νησιά. Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, της Ηπείρου και τη Δυτικής Μακεδονίας ισχύουν διαφορετικές λίστες αναμονής στις οποίες δεν έχει πρόσβαση το ΕΚΑΒ.

Η ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή τον τριπλασιασμό των θανατηφόρων κρουσμάτων της γρίπης αλλά και την αύξηση των σοβαρών περιστατικών ζητά το άνοιγμα των 150 κλινών ΜΕΘ που παραμένουν κλειστές ενώ είναι εξοπλισμένες.

«Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να λειτουργήσει τις 150 κλειστές κλίνες ΜΕΘ των Νοσοκομείων που είναι εξοπλισμένες. Θα σωθούν δεκάδες άνθρωποι. Απαιτούνται προσλήψεις 600 Νοσηλευτών και 100 γιατρών. Για 700 εργαζόμενους είναι κρίμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές», αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Υπενθυμίζεται ότι, το υπουργείο Υγείας προ δεκαημέρου σε σχετική ανακοίνωσή του είχε χαρακτηρίσει το πρόβλημα των ανεπαρκών κλινών ΜΕΘ «διαχρονικό» και είχε δικαιολογηθεί για τη λίστα αναμονής αναφέροντας ότι «είναι λογικό να είναι οξυμένο αυτή την περίοδο λόγω της αυξημένης επίπτωσης σοβαρών αναπνευστικών λοιμώξεων και εποχικής γρίπης».

Οι ανενεργές κλίνες στις ΜΕΘ

Προκλητικός θεωρείται δε ο ισχυρισμός της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ότι σήμερα το ΕΣΥ διαθέτει τις περισσότερες ενεργές κλίνες και τις λιγότερες κλειστές των τελευταίων χρόνων. Ειδικότερα αναφέρει ότι το 2011 υπήρχαν 540 λειτουργούσες και 154 αναπτυγμένες αλλά κλειστές, το 2014 οι λειτουργούσες μειώθηκαν στις 475 και οι ανεπτυγμένες κλειστές ήταν 103, ενώ σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία του Νοεμβρίου του 2018, λειτουργούν 552 κλίνες ΜΕΘ και οι ανενεργές είναι 63.

Τέλος, υποστηρίζει ότι με το νέο σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής και παρακολούθησης των ΜΕΘ από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) που πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στον Φεβρουάριο, θα γίνεται πλέον βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων κλινών του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής και παρακολούθησης των ΜΕΘ το ΕΚΕΠΥ θα διαχειρίζεται τις 231 κλίνες ΜΕΘ που βρίσκονται σήμερα σε λειτουργία στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής (ανεπτυγμένες με εξοπλισμό αλλά χωρίς προσωπικό για να τις λειτουργήσει υπάρχουν άλλες 25).

Με την ηλεκτρονική εφαρμογή, που θα τεθεί σε λειτουργία τον Φεβρουάριο, θα υπάρχει εικόνα σε πραγματικό χρόνο (real time) για τα διαθέσιμα κρεβάτια των Εντατικών. Οι γιατροί που θα ορίζονται ως χρήστες της εφαρμογής από τον διευθυντή της κάθε ΜΕΘ και θα έχουν κωδικούς πρόσβασης σε αυτήν, θα την τροφοδοτούν με τα δεδομένα της Μονάδας τους. Θα δίνουν δηλαδή τα στοιχεία για τους ασθενείς που χρειάζονται ΜΕΘ με βάση τις ιατρικές εκτιμήσεις, καθώς και για τις κενές κλίνες καθε Εντατικής, συμπεριλαμβανομένης και της εσωτερικής διακίνησης ασθενών που γίνεται στα νοσοκομεία που διαθέτουν ΜΕΘ. Αντιστοίχως, στο ΕΚΕΠΥ την εφαρμογή θα «τρέχουν» περίπου δέκα γιατροί από τις ΜΕΘ του λεκανοπεδίου -οι οποίοι θα κάνουν μία εκ των εφημεριών τους στο ΕΚΕΠΥ σε κυκλικό σχήμα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Έμφραγμα» στις Εντατικές: 65 ασθενείς στη «μαύρη» λίστα αναμονής για κρεβάτι σε ΜΕΘ"

Ο ΕΟΦ ανακαλεί φάρμακο για τα κόκκαλα! Αποσύρει άρον – άρον παρτίδες

Την ανάκληση παρτίδων φαρμάκου που δρα για την υγεία των κοκκάλων αποφάσισε ο ΕΟΦ.

Το προϊόν που ο ΕΟΦ ανακαλεί είναι το «Osteosynthesis plates/XS και XXS», καθώς μετά από έναν μικροβιολογικό έλεγχο ρουτίνας προέκυψαν μη αποδεκτά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, ανακαλούνται οι εξής παρτίδες: Πλάκες XXS (μόνο αποστειρωμένες) PES100401, PES100501, PES100502, PES101801, αποστειρωμένες πλάκες XS ,PES120601, PES120501, PES120203, PES120202, PES120201, μη αποστειρωμένες πλάκες XS, PE120601, PE120501, PE120203, PE120202, PE120201.

«Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της κατασκευάστριας εταιρείας TORNIER SAS. Η εταιρεία που είναι διανομέας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του και να αποσύρει τη συγκεκριμένη παρτίδα από την αγορά» σημειώνει ο ΕΟΦ.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΕΟΦ ανακαλεί φάρμακο για τα κόκκαλα! Αποσύρει άρον – άρον παρτίδες"

Σε λειτουργία τη Δευτέρα η ηλεκτρονική εφαρμογή δήλωσης ακινήτων στο Κτηματολόγιο

Σε λειτουργία θέτει το Ελληνικό Κτηματολόγιο από τη Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου, νέα εφαρμογή για την υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης ακίνητης περιουσίας, με στόχους την εξυπηρέτηση των δικαιούχων, που διαμένουν μακριά από την περιοχή όπου βρίσκονται τα ακίνητά τους και την ορθή καταχώριση των στοιχείων δήλωσης.

Μέσω της εφαρμογής, ο δικαιούχος μπορεί να καταχωρίσει όλα όσα περιλαμβάνονται στη δήλωση ιδιοκτησίας, τα στοιχεία του, τα στοιχεία του ακινήτου του, των δικαιωμάτων, των συνυποβαλλόμενων στη δήλωση εγγράφων, και να εντοπίσει το ακίνητό του στο χαρτογραφικό υπόβαθρο του Ελληνικού Κτηματολογίου.

Όπως σημειώνεται από το Ελληνικό Κτηματολόγιο, η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται μέσω των κωδικών του TAXIS, παρέχονται online οδηγίες, διευκρινίσεις και επεξηγήσεις για τη συμπλήρωση των πεδίων της δήλωσης, η εφαρμογή προϋποθέτει πέντε «βήματα» και επιπλέον, τυχόν λάθη επισημαίνονται σε κάθε καρτέλα που πρέπει να συμπληρωθεί.

Σε ό,τι αφορά τα ακίνητα, δίνονται δυνατότητες στον πολίτη για να εντοπίσει επιτυχώς το ακίνητό του:

- Μέσω πληκτρολόγησης της b (εφόσον υπάρχει), του τοπωνυμίου ή άλλων χαρακτηριστικών σημείων της περιοχής ενδιαφέροντος.

- Μέσω του αριθμού αγροτεμαχίου διανομής /αναδασμού ή μέσω στοιχείων δήλωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ.

- Μέσω φόρτωσης αρχείου συντεταγμένων ή σχεδιαστικού αρχείου (DXF).

- Μέσω φόρτωσης αρχείου από εφαρμογή εντοπισμού κινητού τηλεφώνου.

Επίσης, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να σχεδιάσει πολύγωνο ή να επιλέξει πολύγωνο από το υπάρχον προκαταρκτικό διάγραμμα, ενώ του παρέχεται και η δυνατότητα τρισδιάστατης (3D) απεικόνισης και περιήγησης στην περιοχή ενδιαφέροντός του.

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε λειτουργία τη Δευτέρα η ηλεκτρονική εφαρμογή δήλωσης ακινήτων στο Κτηματολόγιο"

Φιάσκο του υπ.Υγείας: Κάλεσαν τους πολίτες να εμβολιαστούν κατά της γρίπης αλλά δεν υπάρχουν εμβόλια!

Σε φιάσκο εξελίσσεται η έκκληση του υπουργείου Υγείας προς τους πολίτες να εμβολιαστούν κατά της γρίπης, αφού πλέον στα φαρμακεία δεν υπάρχουν εμβόλια! Ομως, όπως λένε οι φαρμακοποιοί, ακόμη κι αν υπήρχαν, δεν υπάρχει πλέον η έννοια της πρόληψης, αφού είμαστε ήδη στον Φεβρουάριο, στην κορύφωση, δηλαδή της εποχικής γρίπης και ενώ οι εντατικές έχουν κιόλας γεμίσει με ασθενείς σε βαριά κατάσταση.

Μετά το συναγερμό που προκάλεσαν τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ σύμφωνα με τα οποία δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της κρίπης μέσα σε μία εβδομάδα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 18 από την αρχή της περιόδου επιδημιολογικής παρατήρησης της γρίπης, το υπουργείο Υγείας καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν. Ωστόσο, αυτή η έκκληση έρχεται πολύ αργά αφού η περίοδος του εμβολιασμού προκειμένου να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τις επιπλοκές της γρίπης ειδικά για τις ομάδες υψηλού κινδύνου είναι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος - «άντε και ο Νοέμβριος», λένε οι ειδικοί.

«Το υπουργείο Υγείας δεν πρέπει να παίζει με τους πολίτες», είπε στο protothema.gr ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος και εξήγησε: «Είμαστε ήδη στον Φεβρουάριο. Καμία εταιρεία δεν έχει λόγο να έχει εμβόλια στην αγορά αυτή την εποχή. Τα εμβόλια για τη γρίπη, τα λεγόμενα τετραδύναμα γίνονται το φθινόπωρο, χωρίς επαναληπτικό, όταν η επώαση του ιού είναι χαμηλή έως ανύπαρκτη. Το εμβόλιο χρειάζεται είκοσι μέρες να λειτουργήσει και να δημιουργήσει ο οργανισμός αντισώματα. Συνεπώς αν αρχίσει τώρα εμβολιασμός η προστασία θα αρχίσει στα τέλη του μήνα και υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι στο μεταξύ ο πολίτης που θα έχει εμβολιασθεί καθυστερημένα δεν θα προσβληθεί από γρίπη». Όπως πρόσθεσε ο κ.Λουράντος, αν και δεν υπάρχουν εμβόλια στα φαρμακεία, εντούτοις μπορεί να βρεθούν: «Εγώ ζήτησα δύο σήμερα από τον συνεταιρισμό μου, θα τα έχω. Αλλά επαναλαμβάνω. Το να κάνεις εμβόλιο τώρα είναι σα να μην έχεις κάνει».

Σε ό,τι αφορά την έκκληση του υπουργείου Υγείας, ο κ.Λουράντος σημειώνει ότι αυτή θα έπρεπε να είχε γίνει το φθινόπωρο για να είχε νόημα, αφού πλέον η ευκαιρία της πρόληψης έχει χαθεί.

Σπεύδουν, μετά την κατακραυγή να βρουν εμβόλια

Μετά την κατακραυγή πάντως για τη διαπίστωση ότι η έκκληση για εμβολιασμό κατά της γρίπης αποτελεί φιάσκο αφού αυτή την εποχή δεν υπάρχουν αντιγριπικά εμβόλια, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων έσπευσε να παραγγείλει 50.000 εμβόλια. Ετσι, όπως έγινε γνωστό, εντολή στον Ε.Ο.Φ. για την άμεση εισαγωγή επιπλέον 50.000 αντιγριπικών εμβολίων, έδωσε το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας, μετά την αύξηση των περιστατικών γρίπης το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Όπως αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμος Φαρμάκων, η συγκεκριμένη παραγγελία «διασφαλίστηκε παρά τη δυσκολία ανεύρεσης αντιγριπικών εμβολίων σε παγκόσμιο επίπεδο». Όσον αφορά στην αναγκαία και απαραίτητη αντι-ιική θεραπεία, τονίζεται ότι έχει εξασφαλιστεί πλήρης επάρκεια, επισημαίνει ο Ε.Ο.Φ, ο οποίος ενημερώνει ότι φέτος εισήχθησαν και δόθηκαν, πάνω από 2.100.000 δόσεις αντιγριπικών εμβολίων.

Επίσης σημειώνει ότι, τα τελευταία χρόνια υπάρχει αυξημένη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φιάσκο του υπ.Υγείας: Κάλεσαν τους πολίτες να εμβολιαστούν κατά της γρίπης αλλά δεν υπάρχουν εμβόλια!"

Λεβέντης για Μεγαλοοικονόμου: Να παραδώσει την έδρα που αποκτήθηκε με δικούς μου αγώνες

Να κάνει πράξη την... απειλή της κάλεσε την Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου ο Βασίλης Λεβέντης και να παραδώσει την έδρα στην Ένωση Κεντρώων.

Ο κ. Λεβέντης εξέδωσα ανακοίνωση με την οποία τονίζει πως : «Σε εμφάνισή της η κ. Μεγαλοοικονόμου στο ΣΚΑΪ δήλωσε ότι «αν μου ζητήσει ο Β. Λεβέντης να παραδώσω την έδρα θα το πράξω αμέσως».

Πάγια θέση μου είναι κάθε βουλευτής, ιδιαίτερα διορισμένος από το κόμμα με λίστα, αν διαφωνήσει με το κόμμα, οφείλει να παραδίδει την βουλευτική έδρα. Συνεπώς, καλώ την κ. Μεγαλοοικονόμου να παραδώσει αμέσως την έδρα που ανήκει στο λαό του Πειραιά και αποκτήθηκε με δικούς μου αγώνες 40 ετών. Περιμένω λοιπόν να το πράξει».

Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων και αντιπρόεδρος της Βουλής, Μάριος Γωεργιάδης ο οποίος κάλεσε και αυτός την κ. Μεγαλοοικονόμου να επιστρέψει την έδρα καθώς της το ζήτησε ο κ. Λεβέντης.

“καλούμε την κ. Μεγαλοοικονόμου να υλοποιήσει τη δημόσια δέσμευσή της και να επιστρέψει σήμερα την έδρα της στην Ένωση Κεντρώων». Μάλιστα όπως αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης «ούτως ή άλλως την έδρα την οφείλει στον πρόεδρο Βασίλη Λεβέντη και τους αγώνες του».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Λεβέντης για Μεγαλοοικονόμου: Να παραδώσει την έδρα που αποκτήθηκε με δικούς μου αγώνες"

Οι δικαστικές ενώσεις έχασαν την πρώτη μάχη στο ΣτΕ για το «πόθεν έσχες»

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση δικαστικών Ενώσεων που ζητούσαν να ανασταλεί προσωρινά η υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες (περιουσιακής κατάστασης) από τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία για την υποβολή των ηλεκτρονικών δηλώσεων πόθεν έσχες από όλους τους υπόχρεους, λήγει στις 31 Μαρτίου 2019.

Ειδικότερα, το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ, σε σχηματισμό Ολομέλειας, με πρόεδρο της Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Κωνσταντίνο Κουσούλη, με την υπ΄ αριθμ. 19/2019 απόφασή του απέρριψε την αίτηση αναστολής που είχαν καταθέσει οι δικαστές Ενώσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των Διοικητικών Δικαστών.

Αντίθετα δεν είχαν καταθέσει αιτήσεις αναστολής η Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Η κυρία αίτηση ακύρωσης των δικαστικών Ενώσεων θα συζητηθεί την 1η Μάρτιου 2019 στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Στην αίτηση ακύρωσης οι Ενώσεις χαρακτηρίζουν ασύμβατες με το Σύνταγμα αρκετές από τις ρυθμίσεις που θεσπίστηκαν για το πόθεν έσχες μετά την προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ, η οποία είχε μπλοκάρει προ έτους και τον προηγούμενο νόμο.

Ένα από τα επιχειρήματά τους είναι ο τρόπος επιλογής των μελών του οργάνου που θα κάνει τον έλεγχο περιουσιακής κατάστασης και το γεγονός ότι συνεχίζει να υφίσταται υποχρέωση δήλωσης των μετρητών χρημάτων και των κινητών πραγμάτων μεγάλης αξίας που υπάρχουν στην κατοχή τους εκτός Τραπέζης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι δικαστικές ενώσεις έχασαν την πρώτη μάχη στο ΣτΕ για το «πόθεν έσχες»"

Διαλύθηκε η Ηλεία - 54 περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 54 περιοχές στους Δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Ήλιδας και Ζαχάρως της Π.Ε. Ηλείας
Σε απάντηση του αιτήματος που υπέβαλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, κηρύχθηκαν σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας 54 περιοχές των Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Ήλιδας και Ζαχάρως της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, που επλήγησαν από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις.
Αντίστοιχες αποφάσεις υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Ταφύλλης για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Συγκεκριμένα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για τους επόμενους τρεις μήνες, κηρύσσονται:
  • Στον Δήμο Πύργου
  1. Οι Τοπικές Κοινότητες Αλφειούσα και Επιταλίου της Δημοτικής Ενότητας Βώλακος.
  2. Οι Τοπικές Κοινότητες ΚολιρίουΒαρβάσαιναςΕλαιώναΑμπελώναΑγίου Γεωργίου,ΛαστέικωνΒυτινέικωνΣκουροχωρίουΣκαφιδιάςΜυρτιάςΑγίου Ηλία της Δημοτικής Ενότητας Πύργου και η Δημοτική Κοινότητα Πύργου.
  3. Οι Τοπικές Κοινότητες ΚατσαρούΠρασίνουΞυλοκέραςΑλποχωρίου και Βροχίτσας της Δημοτικής Ενότητας Ιαρδάνου.
  • Στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας
  1. Οι Τοπικές Κοινότητες Άσπρα ΣπίτιαΒασιλάκιΞηρόκαμποςΛούβροΜουριάΚαμένη,Λιναριά, και Αρχαία Πίσα.
  • Στον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων
  1. Οι Τοπικές Κοινότητες Λινίσταινας και Ανδρίτσαινας της Δημοτικής Ενότητας Ανδρίτσαινας.
  2. Οι Τοπικές Κοινότητες Αμυγδαλιών και Μυρωνίων της Δημοτικής Ενότητας Αλιφείρας.
  3. Η Τοπική Κοινότητα Πλατιάνας της Δημοτικής Ενότητας Σκιλλούντος.
  • Στον Δήμο Ήλιδας
  1. Οι Τοπικές Κοινότητες ΣιμόπουλουΕφύραςΒελανιδίουΛάτταΒουλιαγμένηςΑνθώνα,ΡοδιάςΛουκάΛαγανάΑγνάντωνΜαζαρακίου και Αγραπιδοχωρίου της Δημοτικής Ενότητας Πηνείας.
  2. Οι Τοπικές Κοινότητες ΔάφνηςΚεραμιδιάςΔαφνιώτισσαςΚρυονερίουΠεριστερίου,ΓερακίουΑρχαίας Ήλιδας και Καλυβίων της Δημοτικής Ενότητας Αμαλιάδας.
  • Στον Δήμο Ζαχάρως
  1. Οι Δημοτικές Ενότητες Φιγαλείας και Ζαχάρως.
Φωτογραφία από τον Πηνειακό Λάδωνα - Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi
ilialive

Διαβάστε Περισσότερα » "Διαλύθηκε η Ηλεία - 54 περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης"

Δημόσιο: «Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχασαν τον 13ο και 14ο μισθό για να διατηρήσουν τον 12ο»!

Εκβιαστική θέση και στάση εξέφρασαν σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, οι συνήγοροι του Ελληνικού Δημοσίου, προκειμένου να μην δοθούν τα δώρα-επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής αδείας στους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους, στους υπαλλήλους των ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και ΜΠΙΔ, κ.λπ., παρά τις αντίθετες αποφάσεις του ΣΤ΄ Τμήματος που έχουν κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές των τριών δώρων (13ο και 14ο μισθό).

Αναλυτικότερα, κατόπιν παραπομπής από το ΣΤ΄ Τμήμα του ΣτΕ συζητήθηκε στην μείζονα Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με πρόεδρο της Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Κωνσταντίνα Φιλοπούλου η συνταγματικότητα της περικοπής των τριών δώρων.

Το ΣΤ΄ Τμήμα έχει κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές των δώρων των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων, υπαλλήλων ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και ΜΠΙΔ, κ.λπ. και λόγω της αντισυνταγματικότητας παρέπεμψε προς οριστική κρίση το όλο ζήτημα στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Σύμφωνα με το σκεπτικό των αποφάσεων του ΣΤ΄ Τμήματος (2626-2635/2018) οι επίμαχες περικοπές που έγιναν με το νόμο 4093/2012 από 1.1.2013, αντίκεινται στα άρθρα 25 και 4 του Συντάγματος και τις απορρέουσες από αυτά αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας.

Κατά την ακροαματική συζήτηση η Κωνσταντίνα Φιλοπούλου ανέγνωσε τις παραπεμπτικές αποφάσεις που έχουν κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές των δώρων, χωρίς να εκφράσει κάποια θέση επί της υπόθεσης ως εισηγήτρια, καθώς δεν επιτρέπεται μετά την εδώ και χρόνια αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας του ΣτΕ.

Οι συνήγοροι του Δημοσίου (ΝΣΚ) Νικόλαος Δασκαλαντωνάκης και Βασιλική Πανταζή επισήμαναν ότι η Κυβέρνηση έχει δικαίωμα περικοπής των επιδομάτων, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «έχασαν τον 13ο και 14ο μισθό για να διατηρήσουν τον 12ο μισθό».

Ακόμη, δεν παρέλειψαν οι δικηγόροι του Δημοσίου να κάνουν σύγκριση μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, επισημαίνοντας ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν σταθερή εργασία, ενώ οι ιδιωτικοί υπάλληλοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα μεγάλης ανεργίας, δεν πληρώνονται από τους εργοδότες τους και ο μισθός τους είναι 580 ευρών, δηλαδή κατά 1/3 χαμηλότερος από αυτό των δημοσίων υπαλλήλων.

Επίσης, προσέθεσαν οι εκπρόσωποι του Δημοσίου ότι πολύ μεγάλος αριθμός εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα έχει φύγει στο εξωτερικό για να βρει εργασία, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν αλλάζουν χώρα.

Σε περίπτωση που δοθούν αναδρομικά τα επιδόματα στους δημοσίους υπαλλήλους διαταράσσεται η δημοσιονομική ισορροπία και θα αυξηθεί η φορολογία όλων των πολιτών, καθώς δεν θα υπάρχει δημοσιονομικό πλεόνασμα και δεν θα είναι βιώσιμο το χρέος, ανέφεραν οι εκπρόσωποι του ΝΣΚ και προσέθεσαν ότι η περικοπή των επιδομάτων δεν θίγει την αξιοπρεπή διαβίωση των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά ούτε τους θέτει σε αρνητική οικονομική κατάσταση.

Μάλιστα οι δύο συνήγοροι του Δημοσίου ζήτησαν από το δικαστήριο να απορριφθούν οι παρεμβάσεις, υπέρ των αποφάσεων του ΣΤ΄ Τμήματος, της ΑΔΕΔΥ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων από το χώρο των νοσοκομείων, των διδασκάλων, κ.λπ.

Οι δικηγόροι των δημοσίων υπαλλήλων (που κατά κανόνα είναι δικαστικοί υπάλληλοι), χαρακτήρισαν απαράδεκτη την τακτική των συνηγόρων του Δημοσίου, να κάνουν λόγο για επερχόμενη οικονομική καταστροφή στη χώρα εάν δοθούν τα τρία δώρα, τα οποία μάλιστα είναι κουτσουρεμένα (1.000 ευρώ το χρόνο) και δεν αποτελούν, όπως το παρελθόν, πλήρη μισθό τα Χριστούγεννα, και από μισό μισθό το Πάσχα και το καλοκαίρι.

Η κατάργηση των δώρων έγινε επειδή το ήθελε η Μέρκελ , ανέφεραν οι δικηγόροι, κάτι που δεν έγινε ούτε επί Γερμανικής κατοχής, ούτε επί επταετίας. Το θέμα της περικοπής δεν είναι οικονομικό θέμα όπως θέλει να προβάλλουν οι εκπρόσωποι του Δημοσίου, αλλά καθαρά νομικό, προσέθεσαν οι δικηγόροι των υπαλλήλων.

Για την κάλυψη των δημοσιονομικών ελλειμμάτων είναι εύκολη η λύση των περικοπών των δώρων, σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών οι οποίες συνεχώς πλήττονται και μαστίζονται από την κρίση, όμως έτσι με το την τακτική αυτή παραβιάζονται βασικές συνταγματικές αρχές, όπως είναι της ισότητας και της αναλογικότητας) κάτι εξάλλου που έχει αναφερθεί στις αποφάσεις του ΣΤ΄ Τμήματος, προσέθεσαν οι δικηγόροι των δημοσίων υπαλλήλων.

Η Ολομέλεια επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις της.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημόσιο: «Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχασαν τον 13ο και 14ο μισθό για να διατηρήσουν τον 12ο»!"

Διαμαρτυρία δασκάλων και καθηγητών έξω από το υπ. Παιδείας για τους διορισμούς [εικόνες]

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής δάσκαλοι και καθηγητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και της ειδικής αγωγής, που εναντιώνονται στο νέο σύστημα διορισμών.
Οι εκπαιδευτικοί και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) που διοργανώνουν την κινητοποίηση ζητούν: άμεση και μαζική πρόσληψη δασκάλων και καθηγητών, μονιμοποίηση των αναπληρωτών, αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών, ίσα δικαιώματα μεταξύ μόνιμων και αναπληρωτών, κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία της χώρας, ματαίωση πιθανών απολύσεων καθώς και απόσυρση του λεγόμενου «προσοντολογίου».
Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στο υπουργείο ΠαιδείαςΔιαμαρτυρία εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας
Το «προσοντολόγιο» προβλέπει την επιπλέον μοριοδότηση εκπαιδευτικών που κατέχουν πρόσθετους ακαδημαϊκούς ή άλλους τίτλους (μεταπτυχιακά, διδακτορικά, σεμιναριακούς τίτλους κ.ά).
Οι εκπαιδευτικοί εναντιώνονται στο νέο σύστημα διορισμών
Οι εκπαιδευτικοί εναντιώνονται στο νέο σύστημα διορισμών
Όπως λένε, το νέο σύστημα διορισμών απαξιώνει τόσο το πτυχίο τους όσο και την προϋπηρεσία χιλιάδων συναδέλφων τους που επί χρόνια γυρνούν την Ελλάδα με μια βαλίτσα στο χέρι προκειμένου να εργαστούν και να καλύψουν τα τεράστια κενά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Οι συγκεντρωμένοι ζητούν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα με τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου.
Όπως λένε, το νέο σύστημα διορισμών απαξιώνει τόσο το πτυχίο τουςΌπως λένε, το νέο σύστημα διορισμών απαξιώνει τόσο το πτυχίο τους
Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει την κινητοποίηση της ΔΟΕ, ενώ οι εκπαιδευτικοί καλούν τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα Μα συμμετέχουν στην επερχόμενη κινητοποίηση της 12ης Φεβρουαρίου στην πλατεία Κλαυθμώνος με κύριο αίτημα την άρση της συνταγματικής απαγόρευσης για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
Οι συγκεντρωμένοι ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου
Οι συγκεντρωμένοι ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου
Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει την κινητοποίηση της ΔΟΕ
Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει την κινητοποίηση της ΔΟΕ
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαμαρτυρία δασκάλων και καθηγητών έξω από το υπ. Παιδείας για τους διορισμούς [εικόνες]"

Κουτσούμπας: Η κατάσταση στην Βουλή αγγίζει τα όρια της γελοιότητας και της υποκρισίας

Η κατάσταση στη Βουλή «πολλές φορές αγγίζει τα όρια της γελοιότητας και της υποκρισίας» ιδιαίτερα με το ζήτημα που ειπώθηκε ή με τις σκέψεις που διατυπώνονται από την κυβερνητική πλειοψηφία για αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής και μάλιστα στο τελευταίο διάστημα της θητείας της, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στο "Open".

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε ότι τα παρακμιακά φαινόμενα, που εκτυλίσσονται εδώ και πολλά χρόνια στο κοινοβούλιο, «έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως το ΚΚΕ δεν θα είχε αντίρρηση βάσει της γνήσιας και ανόθευτης αναλογικής να συγκροτούνται κοινοβουλευτικές ομάδες με τη κοινοβουλευτική δύναμη που έχει στείλει ο λαός τους βουλευτές στη Βουλή. «Αλλά είναι διαφορετικό αυτό και διαφορετικό ζήτημα αυτό το αλισβερίσι, υπόγειο και φανερό μερικές φορές, ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα και στα πρόσωπα που είναι εκλεγμένοι βουλευτές με άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, σημειώνοντας ότι σε αντίθεση με το παρελθόν που υπήρχαν μεμονωμένες περιπτώσεις βουλευτών που ανεξαρτητοποιούνταν, ή άλλαζαν κόμμα, «εδώ πρόκειται για ένα μαζικό φαινόμενο, όπως είδαμε την τελευταία βδομάδα και με αφορμή τις ψηφοφορίες και για τις Πρέσπες και για την ψήφο εμπιστοσύνης».

«Το ΚΚΕ δεν δέχεται βουλευτές που ανεξαρτητοποιούνται»

Είπε ότι η καθαρή άποψη του ΚΚΕ συνίσταται στο ότι «αν κάποιος διαφοροποιείται, θα πρέπει να παραιτείται, να παραδίδει την κοινοβουλευτική του έδρα στο κόμμα, με το οποίο εκλέχτηκε, και μετά να έχει τη δυνατότητα να θέσει την υποψηφιότητά του στην κρίση του ελληνικού λαού, μέσω ενός άλλου κόμματος».

«Εμείς ποτέ δεν θα δεχόμασταν στην κοινοβουλευτική ομάδα έναν άλλο βουλευτή που θα διαφωνήσει με το κόμμα του και δεν θα παραιτηθεί και δεν θα παραδώσει την έδρα στην κόμμα του και μετά, αφού το κάνει αυτό, να πει εγώ συμπαρατάσσομαι με το ΚΚΕ, θα θέσω υποψηφιότητα με το ΚΚΕ γι’ αυτούς και γι’ αυτούς τους λόγους», υπογράμμισε.

Ανέφερε ότι αυτή την εντιμότητα, καθαρότητα και συνέπεια μέσα στη Βουλή την έχει μόνο το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι «η ανεντιμότητα αφορά συνολικά το πολιτικό σύστημα, το αστικό κοινοβουλευτικό σύστημα, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Πάντα έτσι ήταν, βέβαια, αλλά έχει περισσότερα σημάδια διαφθοράς, απαξίωσης και σαπίλας».

«Ο νόμος που εφαρμόζει η κυβέρνηση για τον κατώτατο μισθό, καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις»

Ερωτηθείς αν είναι «κάτι το θετικό» ο κατώτατος μισθός, επισήμανε καταρχήν ότι ο νόμος είναι ο «νόμος Βρούτση» ο οποίος καταργεί «ουσιαστικά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και συλλογικές συμβάσεις που ήταν κατάκτηση των εργαζομένων όλου του κόσμου για την οποία χύθηκε αίμα» και καθορίζει το ύψος του κατώτατου μισθού με υπουργική απόφαση, «δηλαδή με απόφαση της κυβέρνησης». Και πρόσθεσε: «Και βεβαίως εκείνη να έχει το δικαίωμα πότε να τον αυξάνει, πότε να τον μειώνει, ανάλογα, λέει, με την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, τι επιτάσσουν οι «κοινωνικοί εταίροι» της, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι συγκεκριμένοι».

Απαντώντας στο «λαϊκισμό της κυβέρνησης ότι είναι καλό να βάλει στην τσέπη του ο εργαζόμενος έστω και 5 ευρώ», είπε πως «ό,τι βάλει στην τσέπη του ο εργαζόμενος καλό είναι, δεν έχει κανείς αντίρρηση για αυτό», αλλά δεν μιλάμε γι’ αυτό, διότι καταρχήν τα καθαρά χρήματα που μπορεί να πάρει ο εργαζόμενος εξανεμίζονται την ίδια στιγμή.

«Ελαστικές 6 στις 10 εργασιακές σχέσεις»

Επεσήμανε επίσης, ότι το 60% των εργασιακών σχέσεων είναι ελαστικές και «η αύξηση του κατώτατου μισθού που λένε δεν αφορά αυτούς τους εργαζόμενους και είναι η πλειοψηφία. Να μην πω για μια σειρά άλλες παρεμβάσεις που γίνονται, με το αφορολόγητο, το ένα, το άλλο και εξανεμίζονται».

Ερωτηθείς για την πορεία της χώρας είπε ότι το ΚΚΕ έχει διατυπώσει την ανησυχία του, «που είναι κυρίως ότι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του σπέρνουν νέες αυταπάτες στον ελληνικό λαό. Μιλάει χωρίς αίσθηση του μέτρου, της λογικής και του ρεαλισμού, για το που βρίσκεται, σε ποια χώρα βρίσκεται, σε τι οικονομία, σε τι κοινωνικό σύστημα, σε ποια καπιταλιστική ένωση ανήκει η Ελλάδα -που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση- σε ποιους «θεσμούς», όπως τους λέει, τρόικα, κουαρτέτο κ.λπ., έχει υποσχεθεί ότι θα υλοποιήσει συγκεκριμένα προγράμματα σε αυτό το «μεταμνημονιακό μνημόνιο», που βιώνουμε σήμερα και που πάλι το πληρώνει ο ελληνικός λαός».

Ανέφερε ότι από τη σκοπιά αυτή, επειδή το συνολικό περιβάλλον είναι ασταθές για τη χώρα, το ΚΚΕ τονίζει ότι «ο ελληνικός λαός πρέπει να κρατά μικρό καλάθι για αυτά τα δήθεν «επενδυτικά σχέδια» και την «ανάπτυξη» που ούτε δίκαιη θα είναι ούτε για τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του λαού». Είπε ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος νέας βαθύτερης και συντονισμένης κρίσης, ενώ συνεχίζονται και τα σοβαρά προβλήματα ισχυρών οικονομιών της Ευρώπης, αλλά και των ΗΠΑ και άλλων ισχυρών κρατών.

«ΚΚΕ δυνατό παντού»

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο «μήνυμα» που έστειλε «ο κ. Δραγασάκης που υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική και την πολιτική του πρωθυπουργού του, του κ. Τσίπρα», τόσο προς το κεφάλαιο ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει τίποτα «εις βάρος των οικονομικών του συμφερόντων», όσο και προς τον κόσμο «να κρατά μικρό καλάθι» για τα περί ρύθμισης «κόκκινων δανείων», προστασίας πρώτης κατοικίας κ.λπ., αλλά και προς το εσωτερικό της κυβέρνησης «μαζέψτε τη γλώσσα σας, γιατί πολλά λέτε, τα οποία δεν ισχύουν και θα τα βρούμε μπροστά μας πολύ σύντομα».

Τόνισε ότι όλα αυτά πρέπει να τα προσμετρήσει ο ελληνικός λαός και να δει ότι το ΚΚΕ είναι εκείνο το κόμμα που επιβεβαιώνεται, και ταυτόχρονα προειδοποιεί ότι ο λαός πρέπει να ενεργοποιήσει τις διεκδικήσεις του, να βγει στο δρόμο, και να ενισχύσει το ΚΚΕ «στη Βουλή, και έξω από αυτή και παντού».

«Αυτό νομίζω ότι είναι αντικειμενικό και ρεαλιστικό γεγονός σήμερα να συμβεί», κατέληξε στη συνέντευξή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουτσούμπας: Η κατάσταση στην Βουλή αγγίζει τα όρια της γελοιότητας και της υποκρισίας"

Προειδοποιεί ο ΕΟΦ για συμπλήρωμα διατροφής μείωσης βάρους: Μην το καταναλώνετε!

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές πως συμπλήρωμα διατροφής για τη μείωση βάρους που πωλείται μέσω internet δεν έχει αξιολογηθεί από τον Οργανισμό. Πρόκειται για το KANKUSTA DUO, το οποίο τους καλεί να μην το χρησιμοποιήσουν.

Ο ΕΟΦ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το KANKUSTA DUO, που πωλείται μέσω ίντερνετ και εμφανίζεται ως συμπλήρωμα διατροφής για τη μείωση του σωματικού βάρους, δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.

«Διακινείται χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί στον ΕΟΦ» και «στις ιστοσελίδες μέσω των οποίων προωθείται το ανωτέρω προϊόν δεν υπάρχουν τα στοιχεία επικοινωνίας του υπεύθυνου κυκλοφορίας του προϊόντος και ο καταναλωτής καλείται να αποστείλει συμπληρωμένη φόρμα επικοινωνίας ή να επικοινωνήσει με κάποιο τηλεφωνικό κέντρο, χωρίς να γνωρίζει τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας της εταιρείας», επισημαίνει ο Οργανισμός.

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα παραπάνω αναφερθέντα χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό.

Προειδοποιεί δε τους καταναλωτές να μην προμηθεύονται προϊόντα αρμοδιότητάς του από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές του Διαδικτύου που μπορεί να θέσουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία τους.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Προειδοποιεί ο ΕΟΦ για συμπλήρωμα διατροφής μείωσης βάρους: Μην το καταναλώνετε!"

ΝΔ για Δραγασάκη: Αν δεν μπορεί, ας υιοθετήσει το σχέδιό μας για το πρόβλημα των κόκκινων δανείων

«Η κυβέρνηση Τσίπρα που διέλυσε τις τράπεζες και τις οδήγησε σε μια αχρείαστη ανακεφαλαιοποίηση το 2015, ανακάλυψε ξαφνικά, δια του αντιπροέδρου της, ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι μπορεί να χρειαστεί να βάλουν ξανά το χέρι στην τσέπη για να τις στηρίξουν».

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μαστρογεωργίου.

Επίσης, σημείωσε ότι ο κ. Δραγασάκης δεν είναι σχολιαστής της επικαιρότητας και πως «αντί ανεύθυνων δηλώσεων, οφείλει να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που η κυβέρνηση δημιούργησε».

Και καταλήγοντας πρόσθεσε:

«Αν δεν μπορεί, ας υιοθετήσει το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των "κόκκινων δανείων"».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ για Δραγασάκη: Αν δεν μπορεί, ας υιοθετήσει το σχέδιό μας για το πρόβλημα των κόκκινων δανείων "

Η Μεγαλοοικονόμου «ξύπνησε» το twitter: «Τι ζούμε πια με αυτή την κυβέρνηση - κουρελού»

Όταν η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου ανακοίνωνε σήμερα το πρωί ότι θα ιδρύσει δικό της κόμμα, σίγουρα δεν σκεφτόταν ότι οι χρήστες των social media που λατρεύουν να σχολιάζουν όλα τα παράδοξα αυτής της κυβέρνησης θα κάνουν «πάρτι».

«Κάθε μέρα κι ένα παρατράγουδο. Σήμερα η Μεγαλοοικονόμου. Το κυβέρνηση κουρελού προσβάλλει τις κουρελούδες», γράφει ένας χρήστης στο twitter.

«Καταιγισμός» μηνυμάτων

-«Ευχάριστα νέα:
Μεγαλοοικονόμου κάνει κόμμα.
Δεν θα μας μείνει νεφρό
..ναι, αυτή είναι»...

-«Κάτι περίεργο συμβαίνει με τις γκαζόζες στην Βουλή, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση...»

-«Η Μεγαλοοικονόμου δηλώνει ότι θα κάνει κόμμα... Τι άλλο θα δούμε σ' αυτή τη χώρα θεέ μου!»

- «Μεγαλοοικονομου Παπαχριστοπουλος Γκαζοζας ... ρυθμιστες της δημοσιας ζωης του τοπου... ΤΙ ΖΟΥΜΕ ΡΕ;»







protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Μεγαλοοικονόμου «ξύπνησε» το twitter: «Τι ζούμε πια με αυτή την κυβέρνηση - κουρελού»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news