facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Νέα αναβολή από ΕΕΤΑΑ για τα οριστικά αποτελέσματα

Νέα αναβολή ανακοίνωσε τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024 η ΕΕΤΑΑ σχετικά με τα οριστικά αποτελέσματα των voucher για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ.

Τα αποτελέσματα που περιμένουν με αγωνία γονείς και κηδεμόνες, τα οποία αφορούν το πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους σε παιδικούς σταθμούς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας και εφήβων με αναπηρία σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης για την περίοδο 2024-2025», θα γίνουν γνωστά την Τρίτη 20 Αυγούστου μέσω της ιστοσελίδας της ΕΕΤΑΑ (ΕΔΩ).

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να επιβεβαιώσουν εάν βρίσκονται ανάμεσα στους δικαιούχος του voucher με τη χρήση των κωδικών Taxisnet.

Οι γονείς που έχουν υποβάλει αίτηση για την ένταξη των παιδιών τους σε παιδικούς σταθμούς, ή σε άλλα κέντρα απασχόλησης, θα μπορούν να δουν τα οριστικά αποτελέσματα -όταν αυτά ανακοινωθούν- μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΔΩ).

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Πενθήμερη αναβολή στην ανάρτηση των τελικών αποτελεσμάτων

Υπενθυμίζεται ότι τα τελικά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑΑ ήταν αρχικά προγραμματισμένο να ανακοινωθούν την Τετάρτη 14 Αυγούστου, όμως αρχικά δόθηκε πενθήμερη παράταση λόγω τεχνικού προβλήματος.

Όπως αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση: «Με γνώμονα την καλύτερη δυνατή κάλυψη των ενδιαφερόμενων, και λόγω τεχνικού προβλήματος, τα οριστικά αποτελέσματα για το Πρόγραμμα της ∆ράσης: "Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για
την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων µε αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» περιόδου 2024–2025", θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας τη Δευτέρα, 19/8/2024».

Και ενώ οι ενδιαφερόμενοι ήταν πάνω από τους υπολογιστές και τα κινητά τους τηλέφωνα, η ΕΕΤΑΑ ανακοίνωσε ότι τα οριστικά αποτελέσματα «θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας την Τρίτη 20 Αυγούστου 2024».

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος των voucher φέτος είναι αυξημένος στα 361,2 εκατομμύρια ευρώ και εκτιμάται ότι θα καλύψει περισσότερους από 173.500 ωφελούμενους όλων των δομών ως εξής:

  • Το σύνολο των αιτήσεων σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, καθώς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ολοκληρωμένης φροντίδας (που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής του προγράμματος): εκτίμηση 110.000 ωφελούμενων βρεφών και παιδιών όλων των κατηγοριών
  • Το σύνολο των αιτήσεων ατόμων με αναπηρία για δομές ΚΔΑΠΑμεΑ: εκτίμηση 9.500 ωφελούμενων
  • Περί τις 54.000 παιδιά σε δομές ΚΔΑΠ.
  • Για άτομα με αναπηρία άνω των 22 ετών διατηρείται η κάλυψη του συνόλου των αιτήσεων και εκτιμάται ότι επιπλέον 1,7 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν σε voucher ΚΔΑΠ.

Φέτος, για πρώτη φορά προβλέφθηκαν αυξημένα μόρια στην τρίτεκνη, πολύτεκνη και μονογονεϊκή οικογένεια.

Αντί για 40 μόρια που λάμβαναν πέρυσι, φέτος λαμβάνουν 50 μόρια.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Νέα αναβολή από ΕΕΤΑΑ για τα οριστικά αποτελέσματα "

Ηράκλειο: Χειροπέδες και τσουχτερό πρόστιμο σε 52χρονο που έκαιγε σκουπίδια δίπλα σε δάσος

Έκαιγε σκουπίδια σε οικόπεδο δίπλα σε δασική έκταση και το πλήρωσε ακριβά.

Ο λόγος για έναν 52χρονο Έλληνα, στην Επισκοπή Πεδιάδος, ο οποίος εν μέσω αντιπυρικής περιόδου και με δείκτη κατηγορίας κινδύνου πυρκαγιάς 4, τη νύχτα της Κυριακής, άναψε φωτιά σε σκουπίδια στο οικόπεδό του.

Ο άνδρας συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας, στο πλαίσιο του αυτοφώρου και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ.

O 52χρονος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ σε περίπτωση που καταδικαστεί είναι αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης και επιπλέον πρόστιμο ύψους έως 10.000 ευρώ.

creta24

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Χειροπέδες και τσουχτερό πρόστιμο σε 52χρονο που έκαιγε σκουπίδια δίπλα σε δάσος"

Βόλος: Γιατί γέμισε η παραλία με νεκρά ψάρια του γλυκού νερού

Με νεκρά ψάρια του γλυκού νερού γέμισε η παραλία στον Βόλο την Κυριακή (18/08).

Πρόκειται για ψάρια τα οποία ξεβράζονται από το κύμα κατά καιρούς τα απογεύματα.

Τα ψάρια παραμένουν εκεί για μέρες με αποτέλεσμα να μυρίζουν, προκαλώντας τις αντιδράσεις των κατοίκων και των καταστηματαρχών της περιοχής.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Άννα Μαρία Παπαδημητρίου που μίλησε στην ΕΡΤ Βόλου, τα ψάρια είναι του γλυκού νερού και προέρχονται από τις παρακάρλιες περιοχές που είχαν πλημμυρίσει και μέσω της σήραγγας το νερό αυτό πέφτει στον Παγασητικό.

«Η Διεύθυνση Υγείας και ο ΕΟΔΥ που ενημερώθηκε μου ανέφεραν ότι πρόκειται για ψάρια από την Κάρλα που ακόμη και μέσα στην σήραγγα είναι ζωντανά αλλά μόλις πέσουν στο θαλασσινό νερό πεθαίνουν.

Ενημέρωσα και το λιμεναρχείο μήπως μπορεί να τα συγκεντρώνει αλλά πρέπει οπωσδήποτε να καθαρίζεται και η παραλία. Απαιτείται ένας συντονισμός μεταξύ των υπηρεσιών για να λυθεί το θέμα.

Σίγουρα όμως δεν μπορούμε με κάποιο τρόπο να τα σταματήσουμε να μην πέφτουν στον Παγασητικό», επισήμανε η κ. Παπαδημητρίου.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Βόλος: Γιατί γέμισε η παραλία με νεκρά ψάρια του γλυκού νερού "

Ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ στο Κερατσίνι – Άρπαξαν τις εισπράξεις και εξαφανίστηκαν

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, σε σούπερ μάρκετ στο Κερατσίνι.

Οι δύο ένοπλοι δράστες διέφυγαν, έχοντας αποσπάσει τις εισπράξεις από το ταμείο.

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τη σύλληψή τους.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ στο Κερατσίνι – Άρπαξαν τις εισπράξεις και εξαφανίστηκαν "

Κορινθία: Τρόμος για οικογένεια Γερμανών τουριστών - Ληστές μπήκαν στο σπίτι που είχαν νοικιάσει (Βίντεο)

Τρομακτικές στιγμές έζησε μια οικογένεια Γερμανών τουριστών στην Κορινθία, όπου βρέθηκε για να περάσει τις καλοκαιρινές της διακοπές.

Τέσσερις άγνωστοι έσπασαν το παράθυρο υπνοδωματίου στην παραθεριστική κατοικία όπου έμεναν στην περιοχή Ξυλοκέριζα και επιχείρησαν να εισβάλουν στο εσωτερικό της.

Ο πατέρας της οικογένειας, ένας 46χρονος, προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους αποτρέψει, την ώρα που ο ένας ανήλικος γιος του απαθανατίζει τις σκηνές με το κινητό τηλέφωνό του. Την ίδια ώρα το μικρότερο σε ηλικία παιδί κλαίει τρομαγμένο.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 φίλος του θύματος, ο 46χρονος προσπάθησε να αποτρέψει τους διαρρήκτες με ένα σίδερο, το οποίο πήρε στα χέρια του και «προσπαθούσε να τους διώχνει όσο μπορεί. Μπαίνανε παράλληλα απ' όλα τα παράθυρα».

Έσπαγαν περιμετρικά τα παράθυρα σε όλο το σπίτι, με στόχο να μπουν σε αυτό.

Οι ληστές προσέγγισαν το σπίτι λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα τής Δευτέρας (19/8). Αδιαφόρησαν για την παρουσία της πενταμελούς οικογένειας και προσπαθούσαν, πετώντας γεωργικά εργαλεία, ξύλα και ό,τι άλλο έβρισκαν να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η οικογένεια έμεινε εγκλωβισμένη για περισσότερη από μισή ώρα, καθώς οι δράστες είχαν περικυκλώσει το σπίτι.

Ο 46χρονος κάλεσε τον Έλληνα φίλο του, ο οποίος και ενημέρωσε τις Αρχές. Αναγκάστηκε να παραδώσει στους δράστες συνολικά 2.400 ευρώ, αλλά εκείνοι τράπηκαν σε φυγή μόνο όταν άκουσαν τις σειρήνες των περιπολικών της Αστυνομίας.

Τρεις από τους τέσσερις δράστες, τα πρόσωπα των οποίων εμφανίζονται στο βίντεο που κατέγραψε ο ένας από τους γιους της οικογένειας, έχουν συλληφθεί.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορινθία: Τρόμος για οικογένεια Γερμανών τουριστών - Ληστές μπήκαν στο σπίτι που είχαν νοικιάσει (Βίντεο) "

Φωτιά στην Αττική: Ακατάλληλες 146 κατοικίες μέχρι τώρα - Συνεχίζονται οι αυτοψίες

Από την Τρίτη (13/8) τα κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιούν ελέγχους και αυτοψίες σε κτιριακές υποδομές σε περιοχές της Αττικής μετά τις πυρκαγιές της 11ης Αυγούστου 2024.

Οι αυτοψίες των κλιμακίων της ΓΔΑΕΦΚ έλαβαν χώρα σε πυρόπληκτες περιοχές των Δήμων Βριλησσίων, Διονύσου, Μαραθώνα, Μεγαρέων, Παλλήνης, Πεντέλης, Ραφήνας – Πικερμίου, Χαλανδρίου και Ωρωπού, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με τους Δήμους.

Σήμερα, 19 Αυγούστου 2024, ολοκληρώθηκε το έργο της πρώτης βασικής φάσης των αυτοψιών της ΓΔΑΕΦΚ στην Αττική, με περισσότερους από 60 μηχανικούς, που περιλάμβανε τη γενική «σάρωση» των πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής και την ανταπόκριση σε όλα τα αιτήματα των Δήμων. Πλέον, κατά τη δεύτερη φάση, τα κλιμάκια της ΓΔΑΕΦΚ είναι σε συνεργασία με τους Δήμους και δρομολογούνται αυτοψίες σε συνέχεια αποστολής στοιχείων από τους Δήμους στη ΓΔΑΕΦΚ, αλλά και μετά από συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες.

Συνολικά, μέχρι τώρα, στους παραπάνω εννέα Δήμους της Αττικής, διενεργήθηκαν 277 αυτοψίες σε κτίρια, εκ των οποίων 242 σε κατοικίες, 28 σε αποθήκες, 3 σε δημόσια κτίρια και 4 σε επαγγελματικούς χώρους.

Από αυτές τις αυτοψίες έχει προκύψει πως 146 κατοικίες χαρακτηρίζονται ως ακατάλληλες προς χρήση και κατεδαφιστέες («κόκκινες») και προσωρινά ακατάλληλες προς χρήση που απαιτούν επισκευαστικές εργασίες («κίτρινες»), με την κατανομή στις δύο κατηγορίες να είναι 55 και 91 αντίστοιχα. Επίσης, 96 κατοικίες χαρακτηρίζονται – μετά και τη διενέργεια των αυτοψιών – ως κατάλληλες για χρήση («πράσινες») με κάποιες – ενδεχομένως – ελαφριές ζημιές.

Κατά τη δεύτερη φάση, οι αυτοψίες θα συνεχιστούν από τα κλιμάκια της ΓΔΑΕΦΚ, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με τους Δήμους, οι οποίοι συγκεντρώνουν τα αιτήματα των πολιτών.

Τέλος, όσο αφορά το έργο των Επιτροπών Κρατικής Αρωγής της Περιφέρειας Αττικής που, επίσης, πραγματοποιούν αυτοψίες σε επιχειρήσεις, έχουν καταγραφεί, μέχρι τώρα, 31 περιπτώσεις επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πυρκαγιά.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Φωτιά στην Αττική: Ακατάλληλες 146 κατοικίες μέχρι τώρα - Συνεχίζονται οι αυτοψίες"

25 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Από Ω/18:00/18-08-2024 έως Ω/18:00/19-08-2024 εκδηλώθηκαν 25 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 20 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη πέντε (5).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "25 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα"

Καιρός αύριο: Ισχυρές καταιγίδες στη Μακεδονία τη Θράκη και πιθανόν στη Θεσσαλία – Αναλυτική πρόγνωση

Βροχερός θα διατηρηθεί ο καιρός αύριο Τρίτη 20 Αυγούστου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά μεταβλητοί.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν στη Θεσσαλία.

Στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες.

Στο Αιγαίο γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια δυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 30 με 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, το βράδυ βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 και στη Θράκη έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια δυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία στα νότια δυτικοί τοπικά 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα δυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές. Βελτίωση αργά το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ισχυρές καταιγίδες στη Μακεδονία τη Θράκη και πιθανόν στη Θεσσαλία – Αναλυτική πρόγνωση"

Εξελίξεις στη Χαλκιδική: Σφραγίστηκε το beach bar που έγινε το αιματηρό επεισόδιο – Ανακλήθηκε η άδεια της κατασκήνωσης που πνίγηκε η 8χρονη!

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στις δυο πολύκροτες υποθέσεις των τελευταίων ημερών στην Χαλκιδική!

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Δευτέρας αποφασίστηκε να σφραγιστεί το beach bar όπου έγινε το αιματηρό επεισόδιο με… άρωμα βουλγαρικής μαφίας!

Την ίδια στιγμή, η Περιφέρεια αποφάσισε να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας για την κατασκήνωση όπου βρήκε τραγικό θάνατο από πνιγμό ένα 8χρονο κορίτσι.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξελίξεις στη Χαλκιδική: Σφραγίστηκε το beach bar που έγινε το αιματηρό επεισόδιο – Ανακλήθηκε η άδεια της κατασκήνωσης που πνίγηκε η 8χρονη!"

Πειραιάς: Συνελήφθη ένας 35χρονος για κλοπές περιπτέρων και καταστημάτων

Ένας 35χρονος που μαζί με ένα συνεργό, έκαναν ληστείες σε περίπτερα και καταστήματα που διανυκτέρευαν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, έπεσε στα χέρια των Αρχών.

Ο 35χρονος μαζί με τον συνεργό του, τις βραδυνές και τις πρώτες πρωινές ώρες, εντόπιζαν μαγαζιά και περίπτερα στον Πειραιά και τις γύρω περιοχές του που διανυκτέρευαν και σχεδίαζαν την επίθεσή τους.

Αφού έφταναν στους στόχους τους με μοτοσικλέτα, ο συνοδηγός κατέβαινε και με την απειλή αεροβόλου, αφαιρούσε τα χρηματικά ποσά από τους υπαλλήλους των καταστημάτων και των περιπτέρων.

Μάλιστα οι δυο κατηγορούμενοι συνήθως φορούσαν κράνη και κουκούλες, ώστε να μην γίνει αντιληπτή η ταυτότητά τους.

Το μεσημέρι της Κυριακής (18/08/2024) ο 35χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς στον Κορυδαλλό και συνελήφθη.

Μετά από έρευνα στο σπίτι και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αεροβόλο πιστόλι που χρησιμοποιούσε για τις ληστείες, μεταλλικές αμπούλες αερίου, 2.147. μεταλλικά σφαιρίδια και τα ρούχα που φορούσε.

Ακόμη κατασχέθηκε και μια μηχανή με την οποία είχε πραγματοποιήσει ληστεία στο Αιγάλεω το μεσημέρι της 3ης Αυγούστου. Ο 35χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πειραιά.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πειραιάς: Συνελήφθη ένας 35χρονος για κλοπές περιπτέρων και καταστημάτων"

Κομοτηνή: Ανήλικος έκλεψε τροχοφόρο - Όταν τον εντόπισαν βρήκαν και μια κλεμμένη μοτοσικλέτα

Δικογραφία σε βάρος ανήλικου ελληνικής καταγωγής σημειώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής για κλοπή τροχοφόρου.

Ο ανήλικος εντοπίσθηκε χθες το απόγευμα σε περιοχή της Κομοτηνής, να έχει στην κατοχή του μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία όπως προέκυψε είχε αφαιρέσει την 15/16-8-2024 από την πόλη της Κομοτηνής. Κατασχέθηκε η αφαιρεθείσα μοτοσικλέτα, η οποία αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » "Κομοτηνή: Ανήλικος έκλεψε τροχοφόρο - Όταν τον εντόπισαν βρήκαν και μια κλεμμένη μοτοσικλέτα"

Πειραιάς: Συνελήφθη ένας 35χρονος για κλοπές περιπτέρων και καταστημάτων

Ένας 35χρονος που μαζί με ένα συνεργό, έκαναν ληστείες σε περίπτερα και καταστήματα που διανυκτέρευαν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, έπεσε στα χέρια των Αρχών.

Ο 35χρονος μαζί με τον συνεργό του, τις βραδυνές και τις πρώτες πρωινές ώρες, εντόπιζαν μαγαζιά και περίπτερα στον Πειραιά και τις γύρω περιοχές του που διανυκτέρευαν και σχεδίαζαν την επίθεσή τους.

Αφού έφταναν στους στόχους τους με μοτοσικλέτα, ο συνοδηγός κατέβαινε και με την απειλή αεροβόλου, αφαιρούσε τα χρηματικά ποσά από τους υπαλλήλους των καταστημάτων και των περιπτέρων.

Μάλιστα οι δυο κατηγορούμενοι συνήθως φορούσαν κράνη και κουκούλες, ώστε να μην γίνει αντιληπτή η ταυτότητά τους.

Το μεσημέρι της Κυριακής (18/08/2024) ο 35χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς στον Κορυδαλλό και συνελήφθη.

Μετά από έρευνα στο σπίτι και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αεροβόλο πιστόλι που χρησιμοποιούσε για τις ληστείες, μεταλλικές αμπούλες αερίου, 2.147. μεταλλικά σφαιρίδια και τα ρούχα που φορούσε.

Ακόμη κατασχέθηκε και μια μηχανή με την οποία είχε πραγματοποιήσει ληστεία στο Αιγάλεω το μεσημέρι της 3ης Αυγούστου. Ο 35χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πειραιά.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πειραιάς: Συνελήφθη ένας 35χρονος για κλοπές περιπτέρων και καταστημάτων"

Συμμορία ανηλίκων έκλεβε σακίδια λουόμενων στη Λούτσα – Εξιχνιάστηκαν 31 περιπτώσεις!

Από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάτων – Αρτέμιδος εξιχνιάστηκαν, μετά από συνδυαστική προανακριτική αξιολόγηση πληροφοριών και αποδεικτικών μέσων, 31 υποθέσεις κλοπών σακιδίων από λουόμενους που διαπράχθηκαν από συμμορία ανηλίκων, από αρχές Ιουνίου έως το Δεκαπενταύγουστο, στην παραλία της Αρτέμιδος (Λούτσα).

Τα πέντε μέλη της συμμορίας (ηλικίας από 14 έως 17 ετών) εντοπίστηκαν, μεσημβρινές ώρες της 15 Αυγούστου, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. αμέσως μετά την κλοπή σακιδίου από λουόμενο στην παραλία της Λούτσας.

Στη θέα των περιπολούντων αστυνομικών πέταξαν τα κλοπιμαία και προσπάθησαν να διαφύγουν, όμως μετά από στοχευμένες αναζητήσεις και κινητοποίηση των δυνάμεων, ακινητοποιήθηκαν και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Σπάτων- Αρτέμιδος.

Κατά μήκος του δρομολογίου της καταδίωξης βρέθηκαν και περισυλλέχθηκαν τα αντικείμενα που αφαίρεσαν προηγουμένως από τον παθόντα και του αποδόθηκαν.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάτων – Αρτέμιδος, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για σύσταση συμμορίας με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση, καθώς και για απείθεια, τερματίζοντας την εγκληματική δράση της συμμορίας.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, τα ανήλικα μέλη της συμμορίας φορώντας μαγιό κινούνταν στην έκταση της παραλίας, κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες, προβαίνοντας στην αφαίρεση σακιδίων από ψάθες την ώρα που οι ιδιοκτήτες τους κολυμπούσαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Συμμορία ανηλίκων έκλεβε σακίδια λουόμενων στη Λούτσα – Εξιχνιάστηκαν 31 περιπτώσεις! "

Πύργος: Σοβαρό περιστατικό βίας και μπουλινγκ, ο τραυματισμός 15χρονου με σκουπόξυλο στο μάτι

Στο χειρουργείο κατέληξε 15χρονος από τον Πύργο, ύστερα από ισχυρό πλήγμα που δέχτηκε στο μάτι του από 16 χρόνο. Για το περιστατικό που αναφέραμε με ρεπορτάζ μας χθες, ήρθαν στο φως περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του 15χρονου, το παιδί βρισκόταν σε σπίτι φίλων του, όταν ο 16χρονος αλλοδαπός, άνευ λόγου και αιτίας, και χωρίς να έχει προηγηθεί κανένα φραστικό ή άλλης μορφής επεισόδιο μεταξύ των νέων αυτών, έπληξε με βίαιο τρόπο το μάτι του 15χρονου με σκουπόξυλο, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι παριστάμενοι νεαρής ηλικίας (ανήλικοι και ένας 18χρονος), καθώς και ο 16χρονος δράστης, άσκησαν ψυχολογική βία στον 15χρόνο ώστε να μην αποκαλύψει την αλήθεια, αλλά να πει ότι χτύπησε άθελά του σε παντζούρι, το οποίο έλεγε τις πρώτες ώρες τόσο στους ιατρούς που τον εξέταζαν, όσο και στους γονείς του.

Το παιδί μεταφέρθηκε αιμόφυρτο στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έπειτα διεκομίσθη στο "Καραμανδάνειο" στην Πάτρα, όπου και υπεβλήθη σε τουλάχιστον μίας ώρας χειρουργείο.

Παρακολουθείται από οφθαλμιάτρους στην Πάτρα, ενώ οι γονείς του ζήτησαν την εξέτασή του από Ιατροδικαστή.

Η μητέρα, η οποία εργαζόταν την ώρα του συμβάντος, κατέθεσε μήνυση στο Α.Τ. Πατρών, αμέσως μόλις ο 15χρονος απεκάλυψε στους γονείς του την αλήθεια. Την προανάκριση έχει αναλάβει το Α.Τ. Πύργου.

ilialive

Διαβάστε Περισσότερα » " Πύργος: Σοβαρό περιστατικό βίας και μπουλινγκ, ο τραυματισμός 15χρονου με σκουπόξυλο στο μάτι "

Εντείνεται η μάχη κατά της πειρατείας - Μαύρο στον δημοφιλή πειρατικό ιστότοπο ANIMEFLIX

Εκτός πρόσβασης τέθηκε ο δημοφιλής πειρατικός ιστότοπος ANIMEFLIX, ο οποίος κατέγραψε 13 εκατ. μηνιαίες επισκέψεις.

Ειδικότερα, η Συμμαχία για τη Δημιουργικότητα και την Ψυχαγωγία (ACE), που θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων συνασπισμών κατά της πειρατείας παγκοσμίως, έκλεισε το ANIMEFLIX, τον πειρατικό ιστότοπο αφιερωμένο στο περιεχόμενο anime. Το animeflix, που φέρεται να είχε έδρα κοντά στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, κατέγραφε μεταξύ 7 και 13 εκατ. μηνιαίες επισκέψεις και είχε 2 εκατ. μοναδικούς επισκέπτες το μήνα.

Παρότι μεγάλο μέρος της επισκεψιμότητας του ιστότοπου προερχόταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ακολουθούμενες από την Ινδία και τις Φιλιππίνες, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καταγράφει μοναδικοί επισκέπτες και από πολλές άλλες χώρες, ακόμα και από την Ελλάδα.

Οι χρήστες του παράνομου ιστότοπου, ο οποίος ήταν διαθέσιμος χωρίς κόστος, μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες από 500 ταινίες anime και πάνω από 400 σειρές anime. Η διεπαφή χρήστη του ιστότοπου έμοιαζε πολύ με εκείνα των νόμιμων υπηρεσιών ροής, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργούν λογαριασμούς, να επισημαίνουν το αγαπημένο τους περιεχόμενο και να δημιουργούν συλλογές περιεχομένου. Περιείχε επίσης ένα πρόγραμμα των επερχόμενων σειρών.

Το Animeflix, το οποίο προσέλκυσε δεκάδες εκατομμύρια επισκέπτες μηνιαίως, είχε επίσης δημιουργήσει μια ομαδική συνομιλία (live chat) με περισσότερα από 35.000 μέλη, που αποχωρούν βιαστικά υπό τον φόβο ενδεχόμενων ποινικών κυρώσεων. Οι ίδιες ανησυχίες εντείνονται και σε εκατομμύρια χρήστες που είχαν συνδεθεί σε παράνομες πειρατικές ροές σε όλο τον κόσμο, αλλά και σε χιλιάδες πειρατικές ομάδες στα social media.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μάχη κατά της πειρατείας εντείνεται παγκοσμίως και οι προσπάθειες για την προστασία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων με στόχο στη μείωση της ψηφιακής πειρατείας σε όλο τον κόσμο είναι συντονισμένες. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένονται νέες μεγάλες επιχειρήσεις καταστολής αυτών των παράνομων ροών, με σημαντικές πλέον νομικές προβλέψεις και για την ποινική συνυπαιτιότητα των τελικών χρηστών.

insider

Διαβάστε Περισσότερα » "Εντείνεται η μάχη κατά της πειρατείας - Μαύρο στον δημοφιλή πειρατικό ιστότοπο ANIMEFLIX"

ΣτΕ: Προσωρινό «μπλόκο» στην έκδοση οικοδομικής άδειας για την ανέγερση τριώροφης κατοικίας στον παραδοσιακό ιστό της Κηφισιάς

Μπλοκάρει προσωρινά από το Συμβούλιο της Επικρατείας η έκδοση οικοδομικής άδειας για την ανέγερση τριώροφης κατοικίας με δώμα, υπόγειο, κ.λπ., στην περιοχή του παραδοσιακού ιστού της Κηφισιάς.

Με προσφυγές τους στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο περιβαλλοντικά και άλλα Σωματεία της Κηφισιάς ζητούν να ανασταλεί και να ακυρωθεί οικοδομική άδεια στην περιοχή του παραδοσιακού τμήματος της Κηφισιάς, η οποία επιτρέπει την ανέγερση ογκώδους ιδιωτικής κατοικίας καθ΄ υπέρβαση των επιτρεπόμενων, βάσει των ειδικών διατάξεων για την περιοχή, πολεοδομικών μεγεθών, λόγω εφαρμογής των διατάξεων περί κινήτρων και όρων δόμησης του ΝΟΚ.
Οι προσφεύγοντες στο ΣτΕ υποστηρίζουν ότι η ανέγερση της επίμαχης κατοικίας, θα επιφέρει λόγω της φύσης και της έκτασής της, βλάβη στο οικιστικό περιβάλλον της Κηφισιάς.

Σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 114/2024 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών, «η προσβαλλόμενη οικοδομική άδεια πρέπει να ανασταλεί, διότι εφαρμόζει διατάξεις του ΝΟΚ που προσαυξάνουν όλα τα πολεοδομικά μεγέθη, κατά παρέκκλιση των ειδικών για την περιοχή όρων και περιορισμών δόμησης, σε βαθμό που δύναται να αλλοιώσει την οικιστική φυσιογνωμία της περιοχής και να επιφέρει βλάβη στους επιδιωκόμενους από τα αιτούντα σωματεία σκοπούς προστασίας του περιβάλλοντος της Κηφισιάς».

Οι σύμβουλοι Επικρατείας δεχθηκαν οτι η βλάβη που μπορεί να προκληθεί από την ανέγερση της στην επίμαχη περιοχή, θα είναι ανεπανόρθωτη ή δυσχερώς επανορθώσιμη, ενώ σε περίπτωση αποδοχής της αιτήσεως ακυρώσεως των προσφευγόντων Σωματείων, οι ανεγερθείσες και διατηρηθείσες κατασκευές θα πρέπει -για λόγους δημοσίου συμφέροντος- να κατεδαφιστούν, «μη δυνάμενες να νομιμοποιηθούν ως αυθαίρετες».

Ακόμη, η αναστολή της οικοδομικής άδειας διατάχθηκε, σύμφωνα με το ΣτΕ, για «το σύνολο των οικοδομικών εργασιών, εξαιρουμένων των εργασιών για την ασφάλεια της οικοδομής, οι οποίες πρέπει να διενεργηθούν στο απολύτως αναγκαίο μέτρο, κατά την κρίση της αρμόδιας πολεοδομικής υπηρεσίας, και να ολοκληρωθούν εντός 10 ημερών από την κοινοποίηση της απόφασης στους διαδίκους».

Να σημειωθεί πάντως ότι η οριστική απόφαση θα παρθεί για το θέμα του ΝΟΚ στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Προσωρινό «μπλόκο» στην έκδοση οικοδομικής άδειας για την ανέγερση τριώροφης κατοικίας στον παραδοσιακό ιστό της Κηφισιάς"

Στα Επείγοντα του Γ.Ν. Ηλείας 4χρονο παιδί – Το καταπλάκωσε καγκελόπορτα

Ένα τετράχρονο παιδί διακομίσθηκε νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, με τραύμα στο πόδι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Patrisnews, το παιδί που φέρεται να καταπλακώθηκε από μεταλλική καγκελόπορτα, αφού εξετάστηκε από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου, η οποία κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την σταθεροποίηση της κατάστασής του, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Καραμανδάνειο, στην Πάτρα.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα διερευνώνται, ενώ η είδηση έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην τοπική κοινωνία.

patrisnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στα Επείγοντα του Γ.Ν. Ηλείας 4χρονο παιδί – Το καταπλάκωσε καγκελόπορτα"

Παίδων Πεντέλης: Επαναλειτουργεί το νοσοκομείο που είχε εκκενωθεί κατά τη διάρκεια της φωτιάς στην Αττική

Το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης λειτουργεί και πάλι κανονικά από το πρωί. Όπως ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, τηρήθηκε το χρονοδιάγραμμα και επέστρεψαν τα παιδιά, που είχαν απομακρυνθεί.

Το Παίδων Πεντέλης επανήλθε κανονικά σε λειτουργία από τις 08.00 σήμερα, Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και αφού τηρήθηκαν όλες οι προδιαγραφές καθαριότητας και απολύμανσης, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Το νοσοκομείο σήμερα έχει 24ωρη εφημερία, ενώ επιστρέφουν τα παιδιά που είχαν μεταφερθεί στο Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού», κατά τη διάρκεια της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αττική στις 12 Αυγούστου του 2024.

«Τα 4 παιδιά της ΜΕΘ θα επιστρέψουν με ΕΚΑΒ μέχρι το μεσημέρι. Όλα πήγαν καλά», καταλήγει ο Υπουργός Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Αυγούστου 2024, ξέσπασε μεγάλη φωτιά στον Βαρνάβα Αττικής, η οποία την επόμενη ημέρα έφτασε στην Πεντέλη, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή εκκένωσης για το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Εκεί, νοσηλεύονταν 29 παιδιά, τα οποία μεταφέρθηκαν στα άλλα νοσοκομεία της Αττικής.

iatropedia

Διαβάστε Περισσότερα » "Παίδων Πεντέλης: Επαναλειτουργεί το νοσοκομείο που είχε εκκενωθεί κατά τη διάρκεια της φωτιάς στην Αττική"

«Ηλεκτρονικός φάκελος» για «μαύρα ενοίκια» και αδήλωτα τετραγωνικά – Νέα βάση δεδομένων για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

«Μαύρα ενοίκια» και αδήλωτα τετραγωνικά είναι ο επόμενος στόχος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) η οποία από το Σεπτέμβριο αποκτά το δικό της «ηλεκτρονικό μάτι» που θα ανοίξει το δρόμο για διασταυρώσεις εξπρές.

Συγκεκριμένα θα δημιουργηθεί μια νέα βάση δεδομένων για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές, που θα διασυνδεθεί με το Κτηματολόγιο και θα έχει όλη την εικόνα της ακίνητης περιουσίας που κατέχουν πάνω από 7 εκατ. φορολογούμενοι.

Πρόκειται για το «Μητρώο Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων» που θα αποτελέσει το νέο εργαλείο κατά της φοροδιαφυγής. Στον συγκεκριμένο φάκελο θα καταγραφούν τα βασικά χαρακτηριστικά των ακινήτων όπως επιφάνεια, θέση, όροφος, ηλεκτροδοτούμενο, ημιτελές, κενό, ποσό συνιδιοκτησίας καθώς και άλλες πληροφορίες όπως εάν τα ακίνητα είναι μισθωμένα ή δωρεάν παραχωρημένα, τα ποσά των μισθωμάτων και τα στοιχεία των ενοικιαστών.

Ειδικότερα ο ηλεκτρονικός φάκελος θα περιέχει τα στοιχεία του ηλεκτρονικού «περιουσιολογίου» που έχει δημιουργηθεί με τις δηλώσεις Ε9 των φυσικών και των νομικών προσώπων, τα οποία θα μεταφερθούν, χωρίς την παρέμβαση των φορολογουμένων αλλά και τα στοιχεία για τα μισθωμένα ακίνητα τα οποία προκύπτουν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τα μισθωτήρια ακίνητων αλλά και το έντυπο Ε2 των φορολογικών δηλώσεων.

Το σύνολο των ψηφιακών αυτών δεδομένων θα δώσει την δυνατότητα για συγκρίσεις με τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων με στόχο να εντοπισθούν ιδιοκτήτες που έχουν αποκρύψει ακίνητα ή έχουν δηλώσει μικρότερη επιφάνεια για να γλυτώσουν ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, τεκμήρια, δημοτικά τέλη, ΤΑΠ κ.α. ή και να αποφύγουν τις κυρώσεις για αυθαίρετες κατασκευές. Επίσης με το νέο ηλεκτρονικό αρχείο ο ελεγκτικός μηχανισμός θα έχει τη δυνατότητα να διασταυρώνει άμεσα τα ακίνητα που δηλώνονται ως εκμισθούμενα καθώς και τα ποσά των ενοικίων που εισπράττονται και δηλώνονται από τους ιδιοκτήτες και τους ενοικιαστές.

Το Μητρώο Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων θα ενημερώνεται αυτόματα κάθε φορά που θα υποβάλλεται δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης από ιδιοκτήτη ακινήτου και θα γίνεται αποδεκτή από τον ενοικιαστή ενώ θα ενημερώνεται αυτόματα κάθε φορά που ένας ιδιοκτήτης θα δηλώνει τη λύση της μίσθωσης ενός ακινήτου του με αποτέλεσμα η φορολογική διοίκηση να έχει πλήρη και ακριβή εικόνα για το ποιοι και πόσα εισπράττουν από ενοίκια.

Παράλληλα θα υπάρξει διασύνδεση του Μητρώου με το ηλεκτρονικό αρχείο των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων προκειμένου τα εισοδήματα που αποκτούν οι ιδιοκτήτες από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας τους να προσυμπληρώνονται από την ΑΑΔΕ στα έντυπα Ε1 και Ε2 των φορολογικών τους δηλώσεων και οι δαπάνες των ενοικιαστών για πληρωμές μισθωμάτων να προσυμπληρώνονται στα έντυπα Ε1.

Τα δεδομένα αυτού του Μητρώου θα διασυνδεθούν με το Κτηματολόγιο που θα δώσει τη δυνατότητα εξπρές διασταυρώσεων για τον εντοπισμό φορολογούμενων που υποβάλλουν πλασματικές δηλώσεις Ε9 για να κερδίσουν φοροαπαλλαγές ή να καταβάλλουν λιγότερα ποσά φόρου από αυτά που αναλογούν στην πραγματική αξία της ακίνητης περιουσίας ή και να εισπράξουν παράνομα κοινωνικά επιδόματα.

Με την άντληση στοιχείων από τις εγγραφές στο Κτηματολόγιο οι ελεγκτικές αρχές θα μπορούν να τα αντιπαραβάλλουν με το Ε9 αλλά και με το Ε1 για να ελέγξουν αν οι φορολογούμενοι έχουν δηλώσει τα ακίνητα που έχουν στη κατοχή τους και αν τα χαρακτηριστικά τους (επιφάνεια, είδος, χρήση, θέση, έτος έκδοσης της οικοδομικής άδειας κ.αλ.) ανταποκρίνονται σε εκείνα που είναι καταγεγραμμένα στις κτηματολογικές υπηρεσίες.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ηλεκτρονικός φάκελος» για «μαύρα ενοίκια» και αδήλωτα τετραγωνικά – Νέα βάση δεδομένων για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές"

Ρόδος: 43χρονος παραβίασε κόκκινο και δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών. Τον καταδίωξαν και βρήκαν στη κατοχή του όπλα και ναρκωτικά

Συνελήφθη έπειτα από καταδίωξη 43χρονος ροδίτης που είχε στην κατοχή του όπως διαπιστώθηκε όπλα, σφαίρες και ναρκωτικά.

Η σύλληψή του έγινε το βράδυ της Παρασκευής στη Ρόδο, από αστυνομικούς

του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, πρόκειται για 43χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών όπλου και πυρομαχικών, παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και απείθεια.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι ο δράστης οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην

πόλη της Ρόδου, αντιλαμβανόμενος την παρουσία περιπολούντων αστυνομικών

παραβίασε ερυθρό σηματοδότη προκειμένου να αποφύγει τον αστυνομικό

έλεγχο.

Κατά την ακινητοποίηση του βρέθηκαν στη κατοχή του εντός του οχήματος

μικροποσότητα κοκαΐνης και μαχαίρι με λάμα 10 εκατοστών.

Ακολούθησε έρευνα στην κατοικία του όπου βρέθηκαν επιπλέον:

• Κάνναβη (σοκολάτα) βάρους 16 γραμμαρίων

• Πιστόλι (ημιαυτόματο) με 3 γεμιστήρες

• 350 φυσίγγια πυροβόλου όπλου

• 90 δισκία στεροειδούς αναβολικού

• 4 φιαλίδια με ενέσιμα στεροειδή αναβολικά

• Πλήθος συσκευασιών με σύριγγες

Οι ναρκωτικές ουσίες και τα υπόλοιπα πειστήρια κατασχέθηκαν. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

 rodiaki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρόδος: 43χρονος παραβίασε κόκκινο και δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών. Τον καταδίωξαν και βρήκαν στη κατοχή του όπλα και ναρκωτικά"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news