facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον ΠΑΟΚ να καταδικάσει τα επεισόδια: «Δεν θα πάρουμε άδεια από περιθωριακούς για τις εκδηλώσεις μας»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη σκιά των επεισοδίων που σημειώθηκαν σε εκδήλωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα ή συλλογικότητα, δεν θα πάρει άδεια από τις κάθε λογής ακροδεξιές και περιθωριακές ομάδες για να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις για τη συμφωνία με την FYROM ή για οποιοδήποτε άλλο θέμα. Τα θλιβερά επεισόδια που συνέβησαν έξω από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, δεν εκφράζουν ούτε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, ούτε κανέναν δημοκρατικό πολίτη, ούτε κανέναν υγιή φίλαθλο ομάδας» τονίζει στην ανακοίνωση του το κυβερνών κόμμα.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως «περιμένουμε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να καταδικάσει αυτές τις άθλιες ενέργειες που γίνονται εξ ονόματος συνδέσμου του ιστορικού συλλόγου του ΠΑΟΚ. Περιμένουμε από το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου και από όλα τα πολιτικά κόμματα, να πάρουν έμπρακτα αποστάσεις από τέτοια νοσηρά φαινόμενα για τη δημοκρατία. Και βέβαια, περιμένουμε από τη ΝΔ να αντιληφθεί ότι η σύμπλευση με τις ακροδεξιές λογικές και το περιθώριο, την καθιστά και την ίδια μέρος του».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον ΠΑΟΚ να καταδικάσει τα επεισόδια: «Δεν θα πάρουμε άδεια από περιθωριακούς για τις εκδηλώσεις μας»"

Φραστική επίθεση στον Τσίπρα στο Λονδίνο: «Προδότη, πούλησες τη Μακεδονία» [εικόνες]

Φραστική επίθεση από ελάχιστους συγκεντρωμένους δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Δευτέρας έξω από το Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου.
Οπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στη βρετανική πρωτεύουσα, ο Αλέξης Τσίπρας μόλις είχε ολοκληρώσει την συνάντησή του με νέους Ελληνες επιστήμονες και επιχειρηματίες που ζουν και δουλεύουν στο Λονδίνο.
Φεύγοντας, τέσσερις συγκεντρωμένοι Έλληνες του φώναξαν: «Προδότη πούλησες τη Μακεδονία δώσε και την Κύπρο», ενώ ένας άλλος του φώναξε: «Πούλησες τη Μακεδονία για 30 αργύρια» και πέταξε κέρματα στο δρόμο.
Ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν απάντησε και αρκέστηκε να χαμογελάσει.
Η στιγμή που ο Αλ. Τσίπρας δέχεται τις αποδοκιμασίες -Φωτογραφία: ΣΚΑΪΗ στιγμή που ο Αλ. Τσίπρας δέχεται τις αποδοκιμασίες -Φωτογραφία: ΣΚΑΪ


Bίντεο: Σκάι




Λίγο νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με νέους Έλληνες εργαζόμενους και επιστήμονες που ζουν και εργάζονται στη Μεγάλη Βρετανία, στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου.
iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Φραστική επίθεση στον Τσίπρα στο Λονδίνο: «Προδότη, πούλησες τη Μακεδονία» [εικόνες] "

Τελεσίγραφο Βούτση σε Δ. Καμμένο να παραιτηθεί μέχρι αύριο από αντιπρόεδρος της Βουλής

Τελεσίγραφο φαίνεται να έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στον Δημήτρη Καμμένο σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον βουλευτή, ζητώντας του μέχρι αύριο να τον ενημερώσει εάν προτίθεται να παραιτηθεί ή όχι από τη θέση του αντιπροέδρου.

Εφόσον ο κ. Καμμένος αρνηθεί να παραιτηθεί οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινήσουν αμέσως τις διαδικασίες για πρόταση μομφής εναντίον του.

Αν αυτό συμβεί αύριο η πρόταση μομφής κατά του κ. Καμμένου μπορεί να συζητηθεί ακόμη και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις προηγούμενες μέρες ο κ. Καμμένος είχε πει σε δημοσιογράφους ότι δεν θα παραιτηθεί αλλά θα περιμένει τα κόμματα της κυβέρνησης να του κάνουν πρόταση μομφής στην οποία ο ίδιος θα έχει το δικαίωμα να μιλήσει.

Σε κάθε περίπτωση πάντως μέχρι αύριο ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής θα πρέπει να εκδηλώσει τις προθέσεις του.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τελεσίγραφο Βούτση σε Δ. Καμμένο να παραιτηθεί μέχρι αύριο από αντιπρόεδρος της Βουλής"

Επεισόδια έξω από τη ΔΕΘ για την εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό

Άγρια επεισόδια σημειώνονται μπροστά από την πύλη της ΔΕΘ μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο και προσπάθησαν να εισέλθουν, σπάζοντας το μπλόκο των ΜΑΤ, στον χώρο της Έκθεσης, όπου πραγματοποιείται η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ «Μακεδονικό: Τα οφέλη της συμφωνίας και οι προοπτικές στα Βαλκάνια».

Οι διαδηλωτές πετούν πέτρες αλλά και άλλα αντικείμενα, όπως κομμάτια από μάρμαρο και κάγεκλα που «ξηλώνουν» από τη νότια πύλη της Έκθεσης, κατά των ΜΑΤ που απαντούν με εκτεταμένη ρίψη χημικών και κροτίδων λάμψης.
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι οδοί Τσιμισκή και Αγγελάκη όπου διαδηλωτές έκαψαν κάδους απορριμμάτων

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε τρεις προσαγωγές.

Παρότι η ένταση μπροστά από τη νότια πύλη της ΔΕΘ έχει εκτονωθεί, ο κλεφτοπόλεμος μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών συνεχίζεται.













voria
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια έξω από τη ΔΕΘ για την εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό"

Πολίτης σε Μηταφίδη: Προδώσατε τη Μακεδονία (VIDEO)

«Προδώσατε την Μακεδονία» είπε απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη ένα πολίτης έξω από τον χώρο της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ για τα οφέλη της συμφωνίας για το Σκοπιανό στο περίπτερο 8 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο άνδρας είπε απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «αν κοιμάστε το βράδυ» με τον βουλευτή να του ζητά να φύγει.

Νωρίτερα σε δηλώσεις του ο κ. Μηταφίδης ανέφερε ότι «παρά τις αντιδράσεις των γνωστών και μη εξαιρετέων τους οποίους τους καθοδηγούν γνωστοί φασίστες της πόλης εμείς θα συζητήσουμε εδώ με τους πολίτες της πόλης».

Ερωτηθείς για το ποιους χαρακτηρίζει φασίστες σημείωσε ότι «είναι Χρυσαυγίτες και αποπειράθηκαν χθες να χτυπήσουν και τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Τα συνθήματα τους είναι πολύ χαρακτηριστικά «αλήτες, προδότες πολιτικοί».

Για την διαμαρτυρία των οπαδών του ΠΑΟΚ ο κ. Μηταφίδης ανέφερε ότι «αυτή η παρέα από τη Τούμπα η οποία στράφηκε εναντίον αυτής της εκδήλωσης προσβάλει όχι μόνο την ιστορία του ΠΑΟΚ αλλά και της Τούμπας με τις πλούσιες αγωνιστικές παραδόσεις».





thestival
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολίτης σε Μηταφίδη: Προδώσατε τη Μακεδονία (VIDEO)"

«Να μείνω ή να φύγω από την Ελλάδα;»

Ειδική εκδήλωση για τους λόγους που οι νέοι αποφασίζουν να εγκαταλείψουν ή να παραμείνουν στην Ελλάδα διοργάνωσε το γερμανικό πολιτικό ίδρυμα Friedrich Ebert στο Βερολίνο. Μάλιστα, το θέμα κάλυψε στην ηλεκτρονική της έκδοση η Deutsche Welle, προλογίζοντάς το με το θρυλικό τραγούδι του βρετανικού συγκροτήματος Clash «Should I stay or should I go» (Να μείνω ή να φύγω), καθώς, όπως υποστηρίζει, για τους νέους στην Ελλάδα παραμένει πάντα επίκαιρο.

Στο ρεπορτάζ αναλύονται οι λόγοι για τους οποίους οι νέοι εγκαταλείπουν την Ελλάδα. Βάσει των απαντήσεων, ο βασικός λόγος είναι η έλλειψη επαγγελματικής προοπτικής, καθώς η ανεργία μεταξύ των νέων είναι ιδιαίτερη υψηλή, ξεπερνώντας το 40%.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που επικαλείται η Deutsche Welle, σχεδόν οι μισοί από αυτούς είναι νεαροί πτυχιούχοι και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το brain drain, δηλαδή η διαρροή επιστημονικού δυναμικού, θα συνεχιστεί. Ενδεικτικά αναφέρει πως το 76% των ελλήνων εφήβων σκέπτεται να σπουδάσει ή να εργαστεί στο εξωτερικό.

«Υπάρχουν κι αυτοί που μένουν»

Παρ΄ όλα αυτά, όπως τονίζει η Deutsche Welle, υπάρχουν και νέοι άνθρωποι που μένουν στην Ελλάδα ή ακόμη που επιστρέφουν. Για παράδειγμα η Μαριάννα Σκυλακάκη. Μετά από οκτώ χρόνια αφήνει τη θέση που είχε σε μια μεγάλη διεθνή τράπεζα επενδύσεων στο Λονδίνο και γυρίζει το 2014 σε μια Ελλάδα της κρίσης και της αβεβαιότητας. Οι λόγοι της επιστροφής δεν ήταν μόνο προσωπικοί: «Νομίζω ότι μέσα στην κρίση υπάρχουν ευκαιρίες. Αν κανείς χτίσει μια γερή βάση στο εξωτερικό μπορεί να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες στην Ελλάδα με έναν τρόπο πιο καλό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια που τα πράγματα ήταν πιο κλειστά, όπου η επιχειρηματικότητα συναντούσε πιο πολλά εμπόδια. Ενδεχομένως να υπήρχαν παλιότερα πιο πολλές ευκαιρίες - αλλά όμως για πιο βατές καριέρες. Αυτό έχει αλλάξει. Νομίζω ότι παρόλα τα στραβά, σήμερα σου δίνεται η δυνατότητα να κάνεις πιο δημιουργικά πράγματα σε πιο μικρή ηλικία και να δεις τι μπορείς να χτίσεις μόνος σου».

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ιδρύει την καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα "αθήΝΕΑ" την οποία εξακολουθεί να διευθύνει. Η Μαριάννα Σκυλακάκη ήταν μια από τους τέσσερις Έλληνες προσκεκλημένους του γερμανικού πολιτικού ιδρύματος Friedrich Ebert στο Βερολίνο για να μιλήσουν σε ειδική εκδήλωση για τους λόγους που τους οδήγησαν να μείνουν ή ακόμη να φύγουν από την Ελλάδα.

Σε αντίθεση με πολλούς άλλους στο άμεσο περιβάλλον της η Στεύη Κίτσου επέλεξε να μείνει. Όπως διαβεβαιώνει, πρόκειται για μια συνειδητή επιλογή που σε μεγάλο βαθμό σχετίζεται με την άνοδο του ρατσισμού, του εθνικισμού αλλά και του νεοφασισμού στη χώρα. Στόχος της δραστηριότητάς της είναι η ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών, διευκρινίζει η δικηγόρος και ακτιβίστρια της προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πάντως, χωρίς το κουράγιο που αντλεί από έναν κύκλο ομοϊδεατών της δύσκολα θα έμενε στην Ελλάδα.

Αυτοί που έφυγαν

Με υποτροφία έχει πάει στη Γερμανία ο Αντώνης Εκίζος, ο οποίος εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Αθλητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Χούμπολντ του Βερολίνου. Πιθανώς αν επέστρεφε στην Ελλάδα να έβρισκε απασχόληση. Αυτό όμως δεν θα σήμαινε ότι θα είχε τις δυνατότητες να πραγματοποιήσει τις επιστημονικές έρευνες που θα ήθελε. Όπως τονίζει, για να μετατραπεί η διαρροή επιστημονικού δυναμικού, το brain drain, σε brain gain, δηλαδή σε εισαγωγή επιστημονικού δυναμικού, χρειάζονται περισσότερα από επαγγελματικές προοπτικές: «Έχει σημασία για μένα να δημιουργηθούν κάποιες δυνατότητες, για παράδειγμα επαγγελματικές, κοινωνικές που θα σου επιτρέψουν να δώσεις αυτά που έχεις αποκτήσει στο εξωτερικό ώστε να γίνει το brain drain σε brain gain. Δηλαδή να πάρει η Ελλάδα αυτά πίσω που έχει κανείς μάθει στο εξωτερικό - νέες τεχνολογίες, νέες ιδέες, πολυπολιτισμικότητα κτλ.»

Επιστροφή στην Ελλάδα; Το ερώτημα αυτό δεν τίθεται πλέον για τον πιανίστα κλασσικής μουσικής Παναγιώτη Ηλιόπουλο. Στο Βερολίνο όπου ζει εδώ και 13 χρόνια του προσφέρονται περισσότερες ευκαιρίες απ΄ ό,τι θα είχε ποτέ στην Ελλάδα. Ο λόγος είναι απλός. Στη Γερμανία ο κύκλος των ανθρώπων που ενδιαφέρεται για κλασική μουσική είναι πολύ μεγαλύτερος σε σύγκριση με την Ελλάδα. Η προσωπική του κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της διαρροής επιστημονικού δυναμικού: «Το ζήτημα του brain drain πρέπει να λυθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Να υπάρξει ένα κοινωνικό κράτος, ένα κράτος πρόνοιας πανευρωπαϊκά ούτως ώστε κάποιος να μπορεί να μένει στην πατρίδα του εφόσον το θέλει. Αντίστοιχα να υπάρξει και ένα brain gain στην Ελλάδα, δηλαδή να έρχονται Ευρωπαίοι πολίτες για να εργαστούν στους τομείς που προσφέρει η χώρα – τουρισμός, βιολογικά προϊόντα κτλ. Δεν πρέπει να το βλέπουμε μόνο αρνητικά, αλλά πρέπει να υπάρξει δίχτυ προστασίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που να το επιτρέπει».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "«Να μείνω ή να φύγω από την Ελλάδα;»"

ΣτΕ -τηλεοπτικές άδειες: Απέρριψε αιτήσεις καναλιών για ακύρωση του διαγωνισμού

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, απέρριψε τις αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών που ζητούσαν να ακυρωθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση των 7 τηλεοπτικών αδειών με τιμή εκκίνησης τα 35 εκ. ευρώ για κάθε άδεια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπό τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ Γεώργιο Παπαγεωργίου (μετά την πρόσφατη παραίτηση του προέδρου Νικολάου Σακελλαρίου) και με εισηγητές τους συμβούλους Επικρατείας Ηλία Μάζο και Δημήτρη Μακρή, συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για το θέμα της χορήγησης των 7 τηλεοπτικών αδειών.

Οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών απερρίφθησαν και οι δύο εισηγητές της υπόθεσης καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε η απόφαση να δημοσιευθεί άμεσα μέσα στο επόμενο διάστημα.

Όπως είναι γνωστό, τον Οκτώβριο του 2016 η Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον τότε σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου είχε ασχοληθεί για πρώτη τότε φορά με το θέμα της χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών. Τότε η Ολομέλεια του ΣτΕ είχε κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο για τη χορήγηση των 4 τηλεοπτικών αδειών.

Τώρα, στο ΣτΕ έχουν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αντένα, ‘Αλφα, Σκάι, Σταρ και Μέγκα, η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) και 120 εργαζόμενοι στο Μέγκα και στρεφόντουσαν τόσο κατά του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά, όσο και κατά του ΕΣΡ και ζητούσαν, μεταξύ των άλλων, να ακυρωθεί η υπ´ αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση των 7 αδειών με τιμή εκκίνησης τα 35 εκ. ευρώ για κάθε άδεια.

Τα κανάλια υποστήριζαν, μεταξύ των άλλων, ότι η προκήρυξη όσο και οι σχετικές κοινές αποφάσεις των υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών που αφορούν τις δημοπρατούμενες άδειες παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας και ενημερωτικού προγράμματος, και ειδικά ως προς τα οικονομικά δεδομένα, έρχεται σε σύγκρουση με το Σύνταγμα, τους ευρωπαϊκούς και ελληνικούς νομοθετικούς κανόνες, αλλά είναι αντίθετες και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ -τηλεοπτικές άδειες: Απέρριψε αιτήσεις καναλιών για ακύρωση του διαγωνισμού"

Μητσοτάκης: Δεν θα ψηφίσω τη συμφωνία για τα Σκόπια -Αν κυρωθεί από τη Βουλή, στενεύουν τα περιθώρια ελιγμών

«Δεν θα κυρώσουμε την συμφωνία στο Σκοπιανό, όποτε κι αν έλθει στην Βουλή», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.
Οπως εξήγησε ότι η συμφωνία αυτή διατηρεί μέσω της εκχώρησης της εθνότητας και της γλώσσας, την ουσία του αλυτρωτισμού των γειτόνων.
«Δεν την διαπραγματεύτηκα δεν θα την ψηφίσω», είπε χαρακτηριστικά. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι αν η συμφωνία κυρωθεί από τη Βουλή «τα περιθώρια ελιγμών είναι πολύ στενά».
«Κατέστησα όλους υπεύθυνους για τις πράξεις τους, κάναμε πρόταση μομφής, ώστε όλοι να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους», είπε χαρακτηριστικά.
«Η βασική μας ένσταση στη συμφωνία είναι ότι ο κ. Τσίπρας εκχώρησε την εθνότητα και τη γλώσσα, όπως δεν έχει κάνει άλλη κυβέρνηση. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν θα ψήφιζε τη συμφωνία, καθώς δεν θα δεχόταν μακεδονική εθνότητα και γλώσσα, καθώς έννοια του ήταν τα εργαλεία του αλυτρωτισμό» είπε.
«Το πρόβλημα δεν ήταν ο σφετερισμός της αρχαίας κληρονομιάς του Μ. Αλεξάνδρου. Το πρόβλημα ήταν ο μακεδονικός αλυτρωτισμός, όπως ονομάζουμε του 19ου αιώνα, η άποψη πως υπάρχει μια εθνική Μακεδονία, μεγαλύτερη από τα όρια των σημερινών Σκοπίων, επεκτείνεται στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία και πρόσθεσε: «Η συμφωνία έχει εκχωρήσει πλήρως την εθνότητα και τη γλώσσα. Προσδιορίζονται νομικά ως Μακεδόνες».
Μάλιστα σημείωσε ότι «όποιον διαφοροποιείται με αυτή τη συμφωνία ο κ. Τσίπρας τον χαρακτηρίζει ακροδεξιό. Από τον Μίκη Θεοδωράκη, ως το ΚΙΝΑΛ, την ΝΔ, το ΚΚΕ».
Η προκλητική φιέστα της γραβάτας στο Ζάππειο
Στην συνέντευξη στη Σία Κοσιώνη και τον ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. χαρακτήρισε προκλητική την εκδήλωση στο Ζάππειο.
Εκανε λόγο για «γιορτή της γραβάτας» και «για προκλητική φιέστα μιας κυβέρνησης που σφιχταγκαλιασμένη θα επιφέρει νέα μέτρα στους Έλληνες πολίτες και τα οποία αποκρύπτει από τους Ελληνες πολίτες»
Τέταρτο μνημόνιο
Η απόφαση του Eurogroup επιβεβαιώνει ότι έχουμε ένα τέταρτο μνημόνιο, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και υποστήριξε ότι υπάρχουν ήδη πρόσθετα μέτρα, που είναι προνομοθετημένα, και ένας αυστηρός μηχανισμός εποπτείας. Για το χρέος είπε ότι αναγκάστηκαν να το ρυθμίσουν επειδή ξέφυγε τα τρία τελευταία χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Είμαστε σε πολύ χειρότερη κατάσταση από το 2012» είπε ο κ Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι κάθε ρύθμιση είναι θετική αλλά από μόνη της δεν αρκεί για να μας βγάλει από το αναπτυξιακό αδιέξοδο.
Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι «Μιλάμε εδώ και καιρό για το τέταρτο μνημόνιο που περιλαμβάνει τις μειώσεις των συντάξεων και του αφορολόγητου». Αναφέρθηκε στην «γιορτή του Ζαππείου», λέγοντας ότι σφιχταγκαλιαμένος ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο πανηγυρίζουν για τα νέα δεινά που θα επιφέρουν στους πολίτες. Έρχεται δε αυτό μετά από τα πανηγύρια στις Πρέσπές, είπε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας φόρεσε στο πανηγύρι του Ζαππείου την γραβάτα του Ζάεφ».
Τι διαφορετικό θα κάνω από τον Τσίπρα
Απαντώντας στο τι διαφορετικό θα κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ, σχετικά με το μνημόνιο και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «τολμηρή αναπτυξιακή πολιτική».
«Ο κ. Τσίπρας έχει αποδείξει ότι αυτό δεν μπορεί να το κάνει. Αν ήμουν εγώ πρωθυπουργός μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι το Ελληνικό θα είχε προχωρήσει. Θα πετυχαίναμε μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης. Η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη της τάξης του 3-4%. Οι δημοσιονομικοί στόχοι δεσμεύουν τη χώρα», δήλωσε.
Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι δεσμεύεται από την συμφωνία για τις συντάξεις και το αφορολόγητο ωστόσο πρόσθεσε: «Εμείς θα μειώσουμε τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ στο 9% και θα καθιερώσουμε 1000 ευρώ αφορολόγητο για κάθε παιδί... Το ζήτημα είναι πως θα μετριάσουμε τις συνέπειες από τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, κάτι που θα γίνει μετά τον πρώτο χρόνο».
«Καμία χώρα που βγήκε από μνημόνιο δεν πήρε μέτρα αντίστοιχου ύψους 5 δισεκ. ευρώ. Η κατάσταση στο χρέος ξέφυγε τελείως τα τελευταία τρία χρόνια, γι’ αυτό κάποιοι αναγκάστηκαν να το ρυθμίσουν. Δείτε τους στόχους της απόφασης του Νοέμβριου του 2012, είμαστε σε πολύ χειρότερη κατάσταση από τότε» σημείωσε ακόμη.
Εκλογές το συντομότερο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές το συντομότερο δυνατόν.
«Εκλογές πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα. Εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Αυτή είναι η δημοκρατική λύση. Για να τοποθετηθούν οι πολίτες και γι' αυτή την συμφωνία. Εγώ αυτή την συμφωνία δεν θα την δεχόμουν. Δεν ήμασταν υποχρεωμένοι να υπογραφεί μια συμφωνία τώρα», είπε.
Η επιστολή στον Ερντογάν
Για τις εκλογές στη Τουρκία ανέφερε ότι «έστειλα συγχαρητήρια επιστολή στον Ερντογάν όπου του έθεσα το θέμα της παράνομης κράτησης των δύο Ελλήνων αξιωματικών». Πρόσθεσε ότι «Αν θέλει ¨ο κ. Ερντογάν να κάνει ουσιαστική επανεκκίνηση στις σχέσεις των δύο χωρών πρέπει να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες αξιωματικούς. Πιστεύω ότι υπάρχει έντιμο περιθώριο βελτίωσης υπό την προϋπόθεση ότι θα σεβαστεί τους διεθνείς κανόνες και τους κανόνες καλής γειτονίας».
Τέλος άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό για το μεταναστευτικό λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας που άνοιξε τα σύνορα είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλήσει για το μεταναστευτικό στην Ευρώπη.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Δεν θα ψηφίσω τη συμφωνία για τα Σκόπια -Αν κυρωθεί από τη Βουλή, στενεύουν τα περιθώρια ελιγμών "

ΥΠΕΠΘ: Απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων ή ηλεκτρονικών συσκευών από μαθητές εντός σχολείου

Οδηγίες για τη χρήση κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών από μαθητές κι εκπαιδευτικούς μέσα στα σχολεία δίνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Παιδείας, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία τους.

Όπως αναφέρει, εντός του σχολικού χώρου οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου.

Ο ανάλογος εξοπλισμός που τους διαθέτει το σχολείο στο οποίο φοιτούν χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα και μόνο υπό την εποπτεία-επίβλεψη του εκπαιδευτικού.

Οι εκπαιδευτικοί, εκτός από τις διαθέσιμες από το σχολείο ηλεκτρονικές συσκευές (H/Y, laptops, tablets, διαδραστικούς πίνακες κτλ) μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τον δικό τους προσωπικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και για τις ανάγκες της, αλλά και στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα, τηρώντας τους κανόνες ασφάλειας και τις σχετικές διατάξεις περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΠΘ, θα πρέπει να αποφεύγεται η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο με μαθητές στους δικτυακούς τόπους των σχολικών μονάδων, καθώς οι φωτογραφίες αποτελούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Η ανάρτηση, η αποθήκευση σε ψηφιακά μέσα (πχ αναμνηστικού τύπου φωτογραφίες, βίντεο και δραστηριότητες της σχολικής ζωής) δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα επιτρέπεται μόνον όταν οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητριών-μαθητών έχουν δώσει τη συγκατάθεσή του.

Πρότυπο έντυπο γονικής συναίνεσης πριν από την αποθήκευση σε ψηφιακά μέσα και την ανάρτηση εικόνων και βίντεο με μαθητές στις ιστοσελίδες και ιστολόγια του σχολείου, καθώς και άλλο χρήσιμο υλικό που αφορά στην ασφάλεια των μαθητών στο Διαδίκτυο και στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, είναι διαθέσιμο στον ενημερωτικό κόμβο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» http://internet-safety.sch.gr/).

Το υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι δεν επιτρέπεται η χρήση-λειτουργία καμερών ασφαλείας στους σχολικούς χώρους κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και πως οι ώρες λειτουργίας τους θα πρέπει να αναγράφονται με σαφήνεια σε σχετικές ενημερωτικές πινακίδες, ώστε να γνωρίζουν όλοι οι μαθητές και φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας ότι κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο σχολείο δεν παρακολουθούνται.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΠΘ: Απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων ή ηλεκτρονικών συσκευών από μαθητές εντός σχολείου"

Συγχαρητήρια Τσίπρα σε Ερντογάν – Ζήτησε άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Τηλεφωνική επικοινωνία με με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, κατά τη συνομιλία, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη για άμεση απελευθέρωση των 2 στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία χωρίς κατηγορητήριο εδώ και 3,5 μήνες, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει αυτό το ζήτημα για τις σχέσεις μας.

Παράλληλα, συζήτησαν – ενόψει του ευρωπαϊκού συμβουλίου της Πέμπτης – για τη στενή συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο της κοινής δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας. Ενώ τέλος, συμφώνησαν να συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Συγχαρητήρια Τσίπρα σε Ερντογάν – Ζήτησε άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών"

Σαλβίνι σε ΕΕ: Δώστε στη Λιβύη χρήματα για το μεταναστευτικό όπως κάνατε με την Τουρκία

Ευρωπαϊκή παρέμβαση στη Λιβύη, ανάλογη με αυτή που υπήρξε στην κοινή δήλωση ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό ζητά ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Λιβύη, ο Σαλβίνι ανέφερε ότι «η Ευρώπη βρήκε τρία συν τρία δισεκατομμύρια ευρώ για την Τουρκία -η οποία δεν είναι χώρα μέλος- για την προστασία των ανατολικών συνόρων. Οι φίλοι Λίβυοι ζητούν μια άλλο τόσο συγκεκριμένη παρέμβαση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Λέγκα, θα πρέπει να γίνουν πάνω από 30.000 επανεγκαταστάσεις από την Ιταλία προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η ανάληψη της αυστριακής προεδρίας, εκτίμησε, σημαίνει ότι «από τα λόγια θα μπορέσουμε να περάσουμε στις πράξεις».

Ο Σαλβίνι υποστήριξε ότι «ο κύριος κορμός της πρότασης της χώρας για το μεταναστευτικό είναι εκείνη του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε» και ότι «επιτέλους, η Ιταλία είναι και πάλι πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη».

Για το πλοίο Lifeline

Ο Σαλβίνι αναφέρθηκε και στο πλοίο της μη κυβερνητικής οργάνωσης Lifeline, το οποίο βρίσκεται στα ανοικτά της Μάλτας.

«Η γαλλική κυβέρνηση λέει ότι το σκάφος πρέπει να εισέλθει σε ιταλικό λιμάνι διότι αγνοεί την κατάσταση. Το πλοίο φέρει αμφισβητούμενη σημαία και δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις της ιταλικής και λιβυκής ακτοφυλακής. Με εκπλήσσει η γαλλική κακία και νομίζω ότι θα είναι μια καλή κίνηση να ανοίξει το λιμάνι της Μασσαλίας», ανέφερε.

Επίσης, κάλεσε τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν ««να είναι συνεπείς και να μην αφήσουν την Ιταλία μόνη της και φέτος στη διαχείριση του μεταναστευτικού, ώστε να αποδείξουν, με τον τρόπο αυτό, ότι η Ευρώπη έχει νόημα».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαλβίνι σε ΕΕ: Δώστε στη Λιβύη χρήματα για το μεταναστευτικό όπως κάνατε με την Τουρκία"

Γεννηματά: Φοράει, δεν φοράει γραβάτα ο Τσίπρας, η θηλιά στον λαιμό των Ελλήνων παραμένει [εικόνες]

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το σόου στο Ζάππειο άσκησε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.
Μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε το κόμμα, με θέμα «Βιώσιμη Οικονομία και Ανάπτυξη» στο Ινστιτούτο Γκαίτε, η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι «το 4ο μνημίνιο είναι εδώ και με την σφραγίδα του Eurogroup», ενώ επανέλαβε το αίτημα που είχε διατυπώσει για διενέργεια εκλογών, «προκειμένου να αποτρέψουμε τα αποτελέσματα της κακής διαπραγμάτευσης Τσίπρα και να αποφασίσει ο ελληνικός λαός τους όρους και τις εγγυήσεις».
Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στην λεγόμενη «καθαρή έξοδο» του ΣΥΡΙΖΑ και σχολίασε την γραβάτα του κ. Τσίπρα στο Ζάππειο. «Όσο  για το χρέος, τα ανεπαρκή μέτρα για την ελάφρυνση του συντηρούν την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για το μέλλον. Η  οριστική επίλυση της βιωσιμότητας του χρέους μετατέθηκε για μετά το 2030. Ο κ. Τσίπρας φρόντισε πάλι να διασφαλίσει κατά προτεραιότητα τα συμφέροντα των δανειστών. Συμπέρασμα, φοράει, δεν φοράει γραβάτα ο Τσίπρας, η θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων παραμένει. Η ελπίδα περιμένει» δήλωσε η κ. Γεννηματά.
Αναφερόμενη στα διχαστικά διλήμματα, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε: «Η χώρα δεν αντέχει νέους διχασμούς. Δεν αντέχει τις λογικές να τελειώνουμε ή θα μας τελειώσουν αυτοί».
9 δεσμεύσεις
Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα μετά τις εκλογές. «Η πρώτη προϋπόθεση για εμάς είναι η πολιτική αλλαγή. Να φυγει αυτή η κυβέρνηση και να μπει ένα τέλος στον κατήφορο της χώρας. Με αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και αποφασιστική ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής ώστε να εγγυηθούμε εμείς την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου».
Η κ. Γεννηματά ανακοίνωσε 9 βασικές δεσμεύσεις – προτάσεις διακυβέρνησης. Αυτές είναι: Μια νέα ποιότητα διεκυβέρνησης, κατάργηση όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων για αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων, μείωση των φόρων στην παραγωγή, όπως επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση στον προηγούμενο συντελεστή, επιδότηση νέων θέσεων εργασίας στομ ιδιωτικό τομέα, ριζική αλλαγη του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου, ριζικές αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα, ανοιχτες και ανταγωνιστικές αγορές και αποτακτάσταση του ρόλου του τραπεζικού συστήματος.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και βουλευτές, όπως ο Χρήστος Πρωτόπαππας, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Νίκος Χριστοδουλάκης, ο Δημήτρης Ρέππας, ο Γιάννης Μανιάτης και η Εφη Χριστοφιλοπούλου. Από το ΠΟΤΑΜΙ παρευρέθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Τσιόδρας και ο Παναγιώτης Καρκατσούλης. Στην εκδήλωση εκτός της Φώφης Γεννηματά δεν παρέστη κανένα άλλο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής. 
Επίσης παρευρέθηκαν από την ΔΗΜΑΡ ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Γιώργος Μπουλμπασάκης, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο Δημήτρης Χαλαζονίτης, ο Γιάννης Αργυρός και ο Χρήστος Μέγας. 
Καμία αναφορά στον Σταύρο Θεοδωράκη
Όπως αναμενόταν η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Γεννηματά δεν έκανε καμία αναφορά στον Σταύρο Θεοδωράκη, καθώς πρόθεση της Χαριλάου Τρικούπη είναι να πέσουν οι τόνοι της εσωκομματικής αντιπαράθεσης. Ωστόσο, αναφέρθηκε στις προοπτικές του κινήματος. «Δημιουργούμε τις βάσεις για   μια νέα Εθνική Κοινωνική Συμφωνία. Για μια Συμφωνία ευθύνης και συμπόρευσης, όπου τα κέρδη της επιτυχίας θα αφορούν ΟΛΟΥΣ, και όχι μόνο τους λίγους και ισχυρούς. Μας ακούτε και θα σας ακούσουμε. Με καλόδεχτη την κριτική και τις απόψεις. Ήρθε η ώρα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να αρνηθούμε και να αλλάξουμε την κακή πραγματικότητα που σήμερα βιώνουμε. Αλλά και να διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες που δεν βλέπουν προοπτική, που μόνιμα καταστροφολογούν.», κατέληξε η κ. Γεννηματά.  
Εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Σημειώνεται ότι αύριο ο Σταύρος Θεοδωράκης αναμένεται να συναντηθεί στις Βρυξέλλες με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν οι εξελίξεις στο προσφυγικό αλλά και το Μακεδονικό.
Την ίδια μέρα, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το «δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού», που διοργανώνει ο ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος σε συνεργασία με την Ομάδα «Μεταρρυθμίσεις για Ανάπτυξη για την Ελλάδα» και τον Ευρωπαϊκό Δήμο. Ομιλητές θα είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, η σύμβουλος του προέδρου της Ν.Δ. σε θέματα μεταρρυθμίσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Φλωρεντής, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ελένη Βαρβιτσιώτη.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης
Η εκδήλωση με θέμα την βιώσιμη οικονομία και ανάπτυξη στο Ινστιτούτο Γκαίτε, περιείχε δυο κύκλους ομιλιών. Ο πρώτος κύκλος είχε θέμα «Οικονομική σταθερότητα και επενδύσεις» με συντονιστή τον Φίλιππο Σαχινίδη και ομιλητές τον Θεόδωρο Φέσσα, Πρόεδρος του ΣΕΒ, τον Γιάννη Παναγόπουλο, Πρόεδρο της ΓΣΕΕ, τον Γιώργο Καββαθά, Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ, τον Γιάννη Ρέτσο Πρόεδρο του ΣΕΤΕ και τον Πάνο Τσακλόγλου, Καθηγητή, Πρώην Πρόεδρος του ΣΟΕ.
Στον δεύτερο κύκλο με θέμα «Θεσμικές Μεταρρυθμίσεις και Επενδύσεις» με συντονιστή τον καθηγητή Κωνσταντίνο Γάτσιο, είχε ομιλητές τον Άκη Σκέρτσο Γενικό Διευθυντή του ΣΕΒ, τον Νίκο Καραμούζη, Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, τον Δημήτρη Βερβεσό, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, τον Κώστα Κόλλια, Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, τον Κώστα Θέο, Διευθυντή Ελληνικής Παραγωγής και τον Νίκο Χριστοδουλάκη, Καθηγητή, Πρώην Υπουργό. Η εκδήλωση θα κλείσει με ομιλία του Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, κ. Μανώλη Χριστοδουλάκη.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Γεννηματά: Φοράει, δεν φοράει γραβάτα ο Τσίπρας, η θηλιά στον λαιμό των Ελλήνων παραμένει [εικόνες] "

ΚΕΦίΜ: 200 μέρες το χρόνο δούλος ο Έλληνας στο "κάτεργο" του κράτους

Σχεδόν 200 μέρες το χρόνο (198 για την ακρίβεια) εργάζεται ο μέσος Έλληνας για να πληρώσει αυτά που του ζητάει το κράτος, σύμφωνα με τα ευρήματα της ετήσιας έρευνας του ΚΕΦίΜ για την Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας 2018.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους στόχους του Προϋπολογισμού του 2018, η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας θα είναι φέτος η 18η Ιουλίου - δηλαδή, μέχρι αυτήν την ημερομηνία ό,τι βγάζουμε πάει ολόκληρο στο κράτος. Οι φορολογούμενοι θα εργαστούν φέτος 12 ημέρες παραπάνω για το κράτος, παρά την αισιόδοξη πρόβλεψη του Προϋπολογισμού για ανάπτυξη 2,5% το 2018.

Αναλυτικότερα, το 2018 θα δουλέψουμε 50 ημέρες για άμεσους φόρους, 67 για έμμεσους και 81 για κοινωνικές εισφορές. Και γιια όποιον αναρωτιέται αν "οι προηγούμενοι ήταν καλύτεροι", ας επισημανθεί ότι το 2018 θα εργαστούμε 50 ολόκληρες ημέρες παραπάνω για το κράτος απ’ ό,τι το 2009 - αν η κυβέρνηση πετύχει τους στόχους της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας του 2017 ήταν η 6η Ιουλίου. Επειδή όμως η κυβέρνηση δεν πέτυχε τον στόχο είσπραξης φόρων και εισφορών που είχε θέσει στον Προϋπολογισμό του 2017, στον Προϋπολογισμό του 2018 προβλέπει την επιπλέον αύξηση των Έμμεσων Φόρων κατά 3,4%, των Άμεσων Φόρων κατά 1,6% και των Καθαρών Κοινωνικών Εισφορών κατά 4,9% σε σχέση με όσα προϋπολόγιζε πέρσι.

Η φορολογική επιβάρυνση των Ελλήνων είναι αντίστοιχη με αυτή των Γερμανών και μεγαλύτερη από αυτή των Σουηδών, των Φινλανδών και των Ιταλών. Ταυτόχρονα, η ικανοποίηση των Ελλήνων από τις κρατικά παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και παιδείας, καθώς και από τη δικαιοσύνη, είναι από τις χαμηλότερες μεταξύ των κρατών μελών του ΟΟΣΑ.

Πρόκειται για μια σύγχρονη, συνδυαστική μορφή κλοπής και δουλείας, που στόχο έχει την εξίσωση των πολιτών προς τα κάτω, την αυξανόμενη εξάρτησή τους από κρατικές ελεημοσύνες και τη δημιουργία "κομποδέματος" που θα επιτρέπει την σνέχεια του πελατειακού κράτους "κάτω από τη μύτη" της διεθούς εποπτείας.

Κατά τα άλλα, γραβατωθήκαμε...

meaculpa
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΕΦίΜ: 200 μέρες το χρόνο δούλος ο Έλληνας στο "κάτεργο" του κράτους"

Ποτάμι για ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ: Ο λαϊκισμός τους έχει ναρκοθετήσει την συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση

Ποτάμι για ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ: Ο λαϊκισμός τους έχει ναρκοθετήσει την συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση

Το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του για τη συνταγματική αλλαγή επικρίνει για λαϊκισμό και επικοινωνιακά παιχνίδια, τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καθώς έχουν ναρκοθετήσει, όπως λέει, τη συζήτηση .

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του αναφέρει:

«H χώρα έχει ανάγκη από ένα νέο Σύνταγμα. Αυτή είναι η διαχρονική απαίτηση. Να ορίσουμε ξανά:

- τα όρια της κυβερνητικής εξουσίας

- τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας

- τις σχέσεις κράτους-εκκλησίας

Να κατοχυρώσουμε:

- την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης

- τη σύγχρονη εκπαίδευση και τα μη κρατικά πανεπιστήμια

- να απελευθερώσουμε το Δημόσιο από τα κομματικά και συντεχνιακά δεσμά

- να πάψει η ασυλία υπουργών και βουλευτών για αδικήματα που δεν σχετίζονται με την πολιτική τους δράση»

Όπως τονίζει το Ποτάμι «όλα αυτά, όμως, δεν θα γίνουν, αν ο καθένας δίνει προτεραιότητα στο δικό του μικροκομματικό συμφέρον. Οι λαϊκισμοί και τα επικοινωνιακά παιχνίδια, στα οποία καταφεύγουν - και σε αυτό το θέμα! - οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έχουν ναρκοθετήσει τη συζήτηση και ευτελίζουν μία προσπάθεια που θα έπρεπε να είναι μόνο εθνική».

ΑΠΕ ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποτάμι για ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ: Ο λαϊκισμός τους έχει ναρκοθετήσει την συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση "

Κοτζιάς προς ΕΕ: Τηρήστε το λόγο σας για «Β. Μακεδονία» και Αλβανία - ΝΑΤΟ: Πρώτα το «ναι» στο δημοψήφισμα της ΠΓΔΜ

O γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε από το Λουξεμβούργο ότι το ΝΑΤΟ θα καλέσει την ΠΓΔΜ να γίνει πλήρες μέλος της Συμμαχίας, μόνο αν επικυρώσει τη συμφωνία του ονόματος και αν υπερισχύσει το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα.

Προσερχόμενος στο συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ, στο οποίο μετέχει και ο γγ του ΝΑΤΟ, ο κ. Στόλτενμπεργκ ερωτηθείς σχετικά με την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ απάντησε αυτή είναι μία απόφαση που θα λάβουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής στις 12 Ιουλίου, στις Βρυξέλλες.

«Αναμένω και ελπίζω ότι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ θα μπορέσουν να συμφωνήσουν στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων (με την πΓΔΜ)» ανέφερε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι το ΝΑΤΟ θα προσκαλέσει την ΠΓΔΜ να γίνει πλήρες μέλος μόνο όταν επικυρωθεί η συμφωνία της ονομασίας. «Χρειαζόμαστε την πλήρη επικύρωση και τη θετική ψήφο στο δημοψήφισμα» τόνισε ο γγ του ΝΑΤΟ, υπογραμμίζοντας παράλληλα την «ιστορική» σημασία της συμφωνίας, η οποία είναι μία «ιστορική ευκαιρία» για τη χώρα να γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ.

Κοτζιάς: Να τηρήσει το λόγο της η ΕΕ

Έκκληση προς όλες τις πλευρές να κατανοήσουν ότι υπάρχουν πράγματι προβλήματα με αυτές τις χώρες (πΓΔΜ και Αλβανία) -εμείς πρώτοι τα θέσαμε- αλλά αυτά μπορούν να λυθούν πιο αποτελεσματικά εάν ενταχθούν σε μια διαδικασία monitoring και screening» απηύθυνε μέσω συνέντευξής του στην EURACTIV ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με αφορμή την αυριανή συζήτηση στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο για το θέμα της διεύρυνσης των δυτικών Βαλκανίων.

«Θεωρώ ότι υπάρχουν κράτη σημαντικά που έχουν μια διαφορά: το αν θα πρέπει να συνεχίσει η Ευρώπη με διεύρυνση, ή εμβάθυνση. Επίσης, για την πορεία προς τις ευρωεκλογές, αν θα δώσουμε αφορμές και θα διευκολύνουμε τον λαϊκισμό, ή όχι. Κατά τη γνώμη μας- από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε και έθεσε τον ορίζοντα- φέτος το καλοκαίρι θα πρέπει να ξεκινήσουμε τις τυπικές διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, θα πρέπει την υπόσχεση που δώσαμε να την υλοποιήσουμε» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Λέω στους συναδέλφους μου ότι μπορούν να είναι όσο πιο αυστηροί θέλουν. Αλλά δεν πρέπει να κόψουμε αυτή την προοπτική. Φοβάμαι ότι εάν δεν δοθεί ημερομηνία ένταξης των διαπραγματεύσεων στη Βόρεια Μακεδονία, όλη αυτή η προσπάθεια που κάναμε με μεγάλες θυσίες και συμβιβασμούς, θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο. Επίσης, εάν ξεκινήσει η διαδικασία για μια από τις δύο χώρες και μείνει πχ η Αλβανία εκτός, θα δημιουργηθεί κατάσταση αστάθειας στην περιοχή. Εάν κάποιοι είχαν προβλήματα, καλό θα ήταν να μη φθάσουμε στην έκθεση της Επιτροπής και στην πρόταση να εξετάσουμε το άνοιγμα της διαπραγμάτευσης. Τώρα φθάσαμε και πρέπει να το κάνουμε. Η Ευρώπη πρέπει να κρατάει τον λόγο της».

Ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε επίσης ότι «η Γερμανία πρέπει να ανταποκριθεί περισσότερο στις προτάσεις Μακρόν ή να τις απαντήσει τουλάχιστον αναφορικά με το μέλλον της Ευρώπης. Η κ. Μέρκελ έδωσε μια απάντηση, αλλά υποθέτω χρειάζονται περισσότερες διευκρινίσεις. Και η γαλλική πλευρά θα πρέπει να συναινέσει να ξεκινήσουν αυτές οι διαπραγματεύσεις λαμβάνοντας υπόψη και μια πιο θετική διάθεση που θα δείξει το Βερολίνο. Δεν έχουμε να χάσουμε ή να κερδίσουμε ή να χωριστούμε σε δύο στρατόπεδα ηττημένων και κερδισμένων. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προωθήσουμε το ευρωπαϊκό όραμα».

Ερωτηθείς ειδικότερα για τις χώρες που εξέφρασαν ενστάσεις ο Ν. Κοτζιάς είπε ότι ξεκίνησαν με τη Δανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Γαλλία. «Υπήρξαν ορισμένες αντιφάσεις στη γερμανική πολιτική. Στη Γερμανία υπάρχει μια σύγκρουση εντός του κυβερνητικού συνασπισμού και αυτό κάνει την κ. Μέρκελ αρκετά επιφυλακτική σε μέτρα που θα ενσωματώνουν τρίτους ή στον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί το Μεταναστευτικό. Εγώ το καταλαβαίνω. Οι Γάλλοι δεν είναι ευχαριστημένοι από το πώς προχωρά η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης. Και οι Ολλανδοί έχουν εκφράσει διαφωνίες, αλλά νομίζω θα είναι πιο εύκολο να τις ξεπεράσουν. Συνεπώς, το θέμα είναι να συνεννοηθεί η Γαλλία με τη Γερμανία και να μην οδηγήσουμε σε αποσταθεροποίηση τα Βαλκάνια».

Σχετικά με τις διαδικασίες ένταξης των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ, εξέφρασε την άποψη ότι «ο συσχετισμός των δυνάμεων που τάσσονται υπέρ και αυτών που έχουν αμφιβολίες είναι διαφορετικός».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη θετική στάση των κρατών μελών της ΕΕ για τη συμφωνία των Πρεσπών ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «ήταν το καλύτερο νέο της Ευρώπης εδώ και μια 5ετία. Σε μια εποχή που είχαμε κρίση της ευρωζώνης, κρίση ταυτότητας, εμβάθυνσης ή διεύρυνσης, το brexit, έχουμε και το Μεταναστευτικό, σε αυτήν την εποχή λύθηκε ένα πρόβλημα που αφορούσε και στην ΕΕ. Αναγνωρίστηκε η δυνατότητα της διπλωματίας να λύνει προβλήματα και να μην κοιτάει η Ευρώπη προς τα πίσω». Ο Ν. Κοτζιάς εξέφρασε, δε, τη βαθιά του πεποίθηση: «Μαζί με τις άλλες βαλκανικές χώρες αποτελούμε το καλύτερο συγκρότημα κρατών για να αναπτυχθούμε μαζί και να βγούμε με αισιοδοξία στο μέλλον».

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοτζιάς προς ΕΕ: Τηρήστε το λόγο σας για «Β. Μακεδονία» και Αλβανία - ΝΑΤΟ: Πρώτα το «ναι» στο δημοψήφισμα της ΠΓΔΜ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news