facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Πάτρα: Νεκρός 85χρονος από χτυπήματα 17χρονου ληστή

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η ληστεία που είχε γίνει στην περιοχή Αγίου Ιωάννου Πράτσικα στις αρχές Νοεμβρίου όταν ο 85χρονος Σ. Ν. έπεσε θύμα ληστείας και άγριας βιαιότητας από έναν 17χρονο γείτονά του.

Ο άτυχος άνδρας που από τότε νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, δεν τα κατάφερε και τελικά πέθανε και κηδεύτηκε από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Ρώσου το πρωί του περασμένου Σαββάτου.

Το συμβάν είχε γίνει στις 6 Νοεμβρίου.

Ο 85χρονος σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, επέστρεφε απογευματινή ώρα στην οικία του στην οδό Αυτοκράτορος Θεοδοσίου στην συνοικία Πράτσικα. Στη διαδρομή συνάντησε τον 17χρονο ο οποίος τού ζήτησε χρήματα, αλλά ο ηλικιωμένος αρνήθηκε και τότε ο έφηβος του επιτέθηκε φραστικά, και τον έσπρωξε με δύναμη. Ο ηλικιωμένος έπεσε στο πεζοδρόμιο, χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του και έχασε τις αισθήσεις τους.

Το επεισόδιο άκουσαν η κόρη του και μια γειτόνισσα, ενημέρωσαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Με ασθενοφόρο ο 85χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο « Άγιος Ανδρέας» όπου υποβλήθηκε σε αξονική και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε κάταγμα στο κρανίο, θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο Ρίο.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών ερευνώντας την υπόθεση, έφτασαν στα ίχνη του 17χρονου. Παρουσία Εισαγγελέα, πήγαν στο σπίτι του αλλά δεν εντόπισαν ούτε τον ίδιο ούτε τον πατέρα του που είχε την επιμέλεια του. Μετά από λίγες ώρες όταν πατέρας και γιός επέστρεψαν στην μονοκατοικία, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Ο 17χρονος ομολόγησε ότι έσπρωξε τον ηλικιωμένο γιατί αρνήθηκε να του δώσει χρήματα, και συνελήφθη με την κατηγορία της «βαριάς σωματικής βλάβης» και της «απόπειρας ληστείας».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Νεκρός 85χρονος από χτυπήματα 17χρονου ληστή"

«Αδιέξοδο» στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας – Το Ισραήλ ανακαλεί τους διαπραγματευτές του από το Κατάρ

Το Ισραήλ ανακαλεί τους διαπραγματευτές του από το Κατάρ, θεωρώντας ότι οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας έχουν περιέλθει «σε αδιέξοδο» λόγω των απαιτήσεων της Χαμάς, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος ισραηλινός αξιωματούχος.

Ο ισραηλινός αξιωματούχος – ο οποίος έχει στενή συνεργασία με τον επικεφαλής της Μοσάντ που ηγείται των διαπραγματεύσεων – κατηγόρησε τον Γιαχία Σινουάρ, τον ηγέτη της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ότι σαμποτάρει τον διάλογο «στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας να ρίξει λάδι στη φωτιά του πολέμου λόγω του Ραμαζανιού».

Ο ηγέτης της Χαμάς κάνει λόγο για «πρωτοφανή απομόνωση» του Ισραήλ

Ο επικεφαλής της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, δήλωσε από την πλευρά του ότι η υιοθέτηση ενός πρώτου ψηφίσματος από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζητεί άμεση εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας καταδεικνύει «την πρωτοφανή πολιτική απομόνωσης» του Ισραήλ.

«Αν και αυτό το ψήφισμα εγκρίθηκε καθυστερημένα και μπορεί να υπάρχουν κάποια κενά που πρέπει να καλυφθούν, το ψήφισμα δείχνει ότι η ισραηλινή κατοχή βιώνει μια άνευ προηγουμένου πολιτική απομόνωση», τόνισε ο ηγέτης του παλαιστινιακού κινήματος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν.

Ο Χανίγια και μέλη της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας συναντήθηκαν στην Τεχεράνη με τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιρανικής πλευράς.

Ο Ιρανός ηγέτης εξήρε τη «μοναδική αντίσταση των παλαιστινιακών δυνάμεων» απέναντι στα «εγκλήματα και τις θηριωδίες του σιωνιστικού καθεστώτος, που πραγματοποιούνται με την πλήρη υποστήριξη της Δύσης», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν θα διστάζει να στηρίζει την παλαιστινιακή υπόθεση και τον καταπιεσμένο λαό της Γάζας», πρόσθεσε ο Χαμενεΐ κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Το ταξίδι του επικεφαλής της Χαμάς στο Ιράν γίνεται, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την επομένη της υιοθέτησης του πρώτου ψηφίσματος – μετά το ξέσπασμα του πολέμου την 7η Οκτωβρίου στη Λωρίδα της Γάζας – από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που ζητεί «άμεση» κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Γάζα. Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 14 ψήφους υπέρ και μια αποχή, αυτή των ΗΠΑ.

Αυτή η ψηφοφορία καταδεικνύει «ότι οι ΗΠΑ είναι ανίκανες να επιβάλουν τη θέλησή τους στη διεθνή κοινότητα», υπογράμμισε ο Χανίγια σε μέσα ενημέρωσης, μετά τη συνάντησή του με τον Αμιραμπντολαχιάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η «σιωνιστική οντότητα» «δεν κατόρθωσε να επιτύχει κανέναν από τους στρατιωτικούς ή στρατηγικούς της στόχους» μετά από σχεδόν έξι μήνες πολέμου. Δίπλα στον Χανίγια, ο Ιρανός ΥΠΕΞ δεν προέβη σε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Λίγες ώρες νωρίτερα, η Τεχεράνη είχε χαιρετίσει το ψήφισμα ως «ένα θετικό, αλλά ανεπαρκές βήμα», ζητώντας «αποτελεσματικά μέτρα» για να «καταστήσει εφικτή την πλήρη και οριστική παύση των ισραηλινών επιθέσεων».

Το Ιράν είναι ο ορκισμένος εχθρός του κράτους του Ισραήλ και υποστηρίζει κινήματα που μάχονται εναντίον του στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Χαμάς.

Η τελευταία επίσκεψη του Χανίγια στην Τεχεράνη έγινε τον Νοέμβριο, όταν ο επικεφαλής της Χαμάς συνάντησε τον Ιρανό ανώτατο ηγέτη.

Το Ιράν χαιρέτισε την επίθεση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου ως «επιτυχία», αλλά αρνήθηκε οποιαδήποτε άμεση ανάμειξη.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Αδιέξοδο» στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας – Το Ισραήλ ανακαλεί τους διαπραγματευτές του από το Κατάρ"

Καιρός αύριο: Συννεφιά και τοπικές βροχές την Τετάρτη

Μουντός θα είναι ο καιρός αύριο Τετάρτη (27/03/2024) σε αρκετές περιοχές της χώρας με τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ στα βόρεια θα έχουμε παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Από το βράδυ στα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν εκ νέου και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6, βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 και από το βράδυ στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 23 βαθμούς και στην Κρήτη κατά τόπους τους 24 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην Ήπειρο και βαθμιαία γενικά αίθριος. Από το βράδυ εκ νέου νεφώσεις με τοπικές βροχές από τη νύχτα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 και από το απόγευμα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ορεινά τις μεσημβρινές ώρες όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθουν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς και στην Κρήτη κατά τόπους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα βόρεια και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από αργά το απόγευμα τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στις Σποράδες νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Συννεφιά και τοπικές βροχές την Τετάρτη"

Στη φυλακή και ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας

Το Ειδικό Δικαστήριο GJKKO αποφάσισε τη φυλάκιση του εν ενεργεία δημάρχου Χιμάρας, Γιώργο Γκόρο. Όλα τα μέτρα ασφαλείας παρέμειναν σε ισχύ και άλλαξε μόνο αυτό σε βάρος του πρώην προϊσταμένου του Κτηματολογίου. Ο Bilbil Aliaj καταδικάστηκε με υποχρεωτική εμφάνιση καθώς είναι πατέρας ανήλικου παιδιού 5 μηνών.

Με χειροπέδες στα χέρια συνοδεύτηκε σήμερα το πρωί ο διορισμένος δήμαρχος Χιμάρας από το μπλοκ ασφαλείας στην Τίρανα προς στο Ειδικό Δικαστήριο όπου επαληθεύτηκε το μέτρο ασφαλείας.

Ο Γκόρος κατηγορείται για κατάχρηση του καθήκοντος του σε δύο περιπτώσεις, αλλοτρίωση δύο ακινήτων στους Δρυμάδες, συνολικής επιφάνειας 10592 τμ, όπου ο τελικός δικαιούχος της γης ήταν ο επιχειρηματίας Artan Gaçi, πρώην βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ο ίδιος ο εν ενεργεία δήμαρχος Χιμάρας αρνήθηκε τις κατηγορίες μέσω του δικηγόρου του Σοκόλ Χαζιζάι. Ο ίδιος έχει υποστηρίξει ότι «οι ενέργειές του ήταν σύμφωνες με το νόμο».

Εν τω μεταξύ, ελήφθησαν μέτρα ασφαλείας για τον πρώην δικηγόρο του Κτηματολογίου, Βεζίρ Γκικόκα, που ήταν παρών στη σημερινή συνεδρίαση. Ο Jerasimo Bashi, πρώην Διευθυντής του Τμήματος Προστασίας και Διαχείρισης Γης του Δήμου Χιμάρας, καθώς και ο Stavri Mëhilli, δικαιούχος του ακινήτου 5512 τμ στους Δρυμάδες, το οποίο αργότερα πούλησε στον Artan Gaçi, καταζητούνται ακόμη. Τα μέτρα αυτών παρέμειναν σε ισχύ από τις 23 Μαρτίου.

himara

Διαβάστε Περισσότερα » " Στη φυλακή και ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας"

ΣΔΟΕ: Στη «φάκα» επιχειρήσεις για ποτά «μπόμπες» και προϊόντα «μαϊμού»

Εικονικές επιχειρήσεις που παραπέμπουν σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, απόκρυψη φορολογητέας ύλης, νοθευμένα ποτά και πληθώρα απομιμητικών προϊόντων εντόπισαν, μεταξύ άλλων, κατά τη διενέργεια ελέγχων σε όλη τη χώρα ελεγκτές της Γενικής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ.

Επιπλέον, σε συνεργασία με την Europol εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης στη Βόρεια Ελλάδα, που αποσπούσε χρηματικά ποσά μέσω διαδικτύου με διασυνδέσεις σε Βουλγαρία, Ρουμανία και Λουξεμβούργο.

Ενδεικτικά παρατίθενται οι σημαντικότερες υποθέσεις ελέγχων από 1/1/2024 μέχρι και σήμερα από τις Επιχειρησιακές Διευθύνσεις ΣΔΟΕ Αττικής & Μακεδονίας:

Α. ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Στο πλαίσιο εκτέλεσης Εισαγγελικής Παραγγελίας, διαπιστώθηκε η ίδρυση πλήθους εικονικών – ανύπαρκτων επιχειρήσεων, με φερόμενους διαχειριστές και μέλη αυτών «αχυρανθρώπους», άτομα που λόγω της προσωπικής τους κατάστασης ήταν αδύνατο να ασκήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα είτε ήταν εξαιρετικώς δύσκολο ή και αδύνατο να εντοπιστούν. Συνολικά, στην ως άνω υπόθεση, φέρονται να εμπλέκονται τουλάχιστον επτά νομικές οντότητες και δεκαεπτά φυσικά πρόσωπα. Η δράση του ως άνω πλέγματος εικονικών επιχειρήσεων διαπιστώθηκε ότι συγκέντρωνε τα χαρακτηριστικά στοιχεία της εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό την οικειοποίηση αναλογούντων φόρων και συνακόλουθα την πρόκληση κακουργηματικής οικονομικής ζημίας στο Δημόσιο, μέσω της έκδοσης εικονικών παραστατικών.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε, η ύπαρξη ατόμων που είχαν κομβικό-καθοδηγητικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, καθώς και άλλων που είχαν το ρόλο να εντοπίζουν και να στρατολογούν τους δυνητικούς «αχυρανθρώπους», ενώ από τη διαπιστωθείσα δράση των ανωτέρω, προέκυψαν απώλειες στα Δημόσια έσοδα από έκδοση εικονικών φορολογικών παραστατικών και κατά συνέπεια, μη απόδοση του αναλογούντος ΦΠΑ της τάξης των 7.343.893 Euro, ενώ επίσης προέκυψαν και απώλειες λόγω της μη υποβολής των απαιτούμενων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Επίσης συνολικά, για τις ως άνω επιχειρήσεις διαπιστώθηκε ότι έχουν μέχρι σήμερα ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο συνολικού ποσού 63.735.210 Euro.

Β. ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ

Το ΣΔΟΕ διενήργησε ελέγχους σε νομικά πρόσωπα που έλαβαν επιδοτήσεις/επιχορηγήσεις βάσει του αναπτυξιακού Νόμου, διαπιστώνοντας τα ακόλουθα:

1. Εντοπίστηκε βιομηχανική επιχείρηση η οποία δεν τήρησε τους όρους της ισχύουσας νομοθεσίας. Με αφορμή το γεγονός ότι η επιχείρηση διέκοψε την παραγωγική της διαδικασία πριν την 5ετία που ορίζει ο αναπτυξιακός νόμος, έγινε ανάκτηση επιδότησης ύψους άνω των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

2. Διαπιστώθηκε ότι ξενοδοχειακή μονάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έλαβε επιδότηση, λαμβάνοντας εικονικά τιμολόγια συνολικής αξίας 760.000 Euro. Για την εν λόγω υπόθεση παραδόθηκε ήδη Πορισματική Αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Γ. ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ (ΑΡΘΡΟ 9 Ν.4490/2017)

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου της εισφοροδιαφυγής και της αδήλωτης ή μερικώς και πλημμελώς δηλωθείσας εργασίας, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας σε 273 επιχειρήσεις, κατά τους οποίους διαπιστώθηκαν 32 παραβάσεις αδήλωτης εργασίας, και 147 παραβάσεις υποδηλωμένης εργασίας. Για τις ανωτέρω παραβάσεις που επιφέρουν πρόστιμα άνω των 500.000,00 Euro συντάχθηκαν και απεστάλησαν Εκθέσεις Ελέγχου στους αρμόδιους φορείς.

Δ. ΕΛΕΓΧΟΙ ΜΗΤΡΩΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ (ΑΡΘΡΟ 20 Ν.4557/2018)

Στο πλαίσιο καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, όπου προβλέπεται ότι είναι αναγκαίο να ταυτοποιείται κάθε φυσικό πρόσωπο, το οποίο κατέχει τη νομική οντότητα ή ασκεί έλεγχο επ’ αυτής, πραγματοποιήθηκε από το ΣΔΟΕ έλεγχος σε αλυσίδα καταστημάτων εστίασης στο Ν. Αττικής επιβάλλοντας πρόστιμα συνολικού ύψους 50.000,00 Euro για μη τήρηση του Μητρώου Πραγματικών Δικαιούχων στην έδρα ή τη νόμιμη εγκατάσταση.

Επίσης πέρα των ανωτέρω, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 217 επιχειρήσεις κατά τους οποίους διαπιστώθηκαν είκοσι έξι παραβάσεις που αφορούσαν μη υποβολή δήλωσης στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων και μία παράβαση που αφορούσε σε εκπρόθεσμη υποβολή. Επιβλήθηκαν στους παραβάτες πρόστιμα συνολικής αξίας 200.000 Euro.

Ε. ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ-ΝΟΘΕΙΑ-ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ

Στο πλαίσιο διεξαγωγής ελέγχων για την καταστολή λαθρεμπορικών πράξεων και ειδικότερα για την καταπολέμηση παραβάσεων, που εντοπίζονται στην παραγωγή και διακίνηση της αιθυλικής αλκοόλης, εμφιάλωσης λαθραίου οινοπνεύματος νοθευμένου και μη κανονικού με παραποιημένα σήματα νόμιμων εμφιαλωτών, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 77 επιχειρήσεις, στις οποίες διενεργήθηκαν 140 δειγματοληψίες και διαπιστώθηκαν 4 παραβάσεις διακίνησης μη κανονικών αλκοολούχων ποτών, ενώ εκκρεμούν οι απαντήσεις από το Γενικό Χημείο του Κράτους (Γ.Χ.Κ.) για τις υπόλοιπες περιπτώσεις δειγματοληψιών.

ΣΤ. ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΑΤΗΣ & ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ

Από ελέγχους που διενεργήθηκαν σε 11 επιχειρήσεις στο νομό Θεσσαλονίκης με αντικείμενο εργασιών το λιανικό εμπόριο μέσω courier και με τρόπο πληρωμής αντικαταβολή, διαπιστώθηκε κατά τα έτη 2020-2021 απόκρυψη φορολογητέας ύλης λόγω μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων συνολικού ύψους 753.066,00 Euro.

Επίσης από έλεγχο σε επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών «Γραφείο εύρεσης εργασίας» στην πόλη της Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε από άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών απόκρυψη φορολογητέας ύλης ύψους 209.482,00 Euro, ενώ σε άλλο έλεγχο εντοπίστηκε απόκρυψη ύψους 74.800,00 Euro.

Για τις ανωτέρω υποθέσεις συντάχθηκαν και διαβιβάστηκαν Πληροφοριακές Εκθέσεις προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

Ζ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ EUROPOL – ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΑΠΑΤΗΣ

Αξιοποιώντας πληροφόρηση μέσω του δικτύου EUROPOL, διενεργήθηκε έρευνα σε κάτοικο της Βορείου Ελλάδας, για εμπλοκή σε διεθνές κύκλωμα απάτης μέσω διαδικτύου με διασυνδέσεις σε Βουλγαρία, Ρουμανία & Λουξεμβούργο.

Συγκεκριμένα, το διεθνές κύκλωμα υποσχόμενο επενδύσεις με υψηλή απόδοση, παρείχε παραποιημένα έγγραφα αποσπώντας χρηματικά ποσά, τα οποία κατόπιν άρσης τραπεζικού απορρήτου, διαπιστώθηκε ότι κατέληξαν σε τρίτες χώρες. Με τον τρόπο αυτό αποσπάστηκαν συνολικά ποσά άνω των 500.000,00 Euro σε τελικούς αποδέκτες στη Γκάνα. Η εν λόγω υπόθεση διαβιβάστηκε στο Τμήμα Ανάκτησης Περιουσιακών Στοιχείων από Εγκληματικές Δραστηριότητες & Αμοιβαίας Συνδρομής της ΓΔ ΣΔΟΕ προς περαιτέρω αξιοποίηση.

Η. ΕΛΕΓΧΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟΜΙΜΗΤΙΚΩΝ

Ελέγχθηκαν επιχειρήσεις στην Βόρεια Ελλάδα που διακινούσαν προϊόντα παραποιημένα-απομιμητικά και πραγματοποιήθηκαν κατασχέσεις που αφορούσαν 1.583 απομιμητικά προϊόντα συνολικής αξίας 310.000,00 Euro.

Επίσης ελέγχθηκαν πέντε εταιρίες courier σε Αχαΐα & Αττική από τις οποίες κατασχέθηκαν 8.107 αποστολές δεμάτων τα οποία στερούνταν νόμιμων παραστατικών, εκ των οποίων τα 1.700 δέματα περιείχαν αποκλειστικά απομιμητικά προϊόντα (παπούτσια, ενδύματα, τσάντες πορτοφόλια και αρώματα). Ερευνώνται οι τελικοί αποδέκτες των χρηματικών ποσών που εισπράχθηκαν από αντικαταβολές που αντιστοιχούν σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΔΟΕ: Στη «φάκα» επιχειρήσεις για ποτά «μπόμπες» και προϊόντα «μαϊμού»"

Νέα Δημοκρατία: Διεγράφη ο Μιχάλης Ταμήλος μετά τα σχόλια για τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών

Με απόφαση της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μαρίας Συρεγγέλα, διαγράφεται από μέλος της Νέας Δημοκρατίας ο Μιχαήλ Ταμήλος. «Οι δηλώσεις του δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μας και δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ.

Οι δηλώσεις του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του νομού Τρικάλων Μιχάλη Ταμήλου προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων και έντονη δυσαρέσκεια στον πολιτικό κόσμο και τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών.

Ο κ. Ταμήλος, μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, σχολιάζοντας όσα συνέβησαν στη χθεσινή παρέλαση για την 25η Μαρτίου στα Τρίκαλα, και με αφορμή την παρουσία των γονέων των αδικοχαμένων κοριτσιών από το Καστράκι στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ανέφερε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο, «Με αφορμή το γεγονός, ξέρεις πόσοι Τρικαλινοί πέθαναν το 2023; 1977 Τρικαλινοί απεβίωσαν εντός του 2023. Μεταξύ των οποίων ήταν και τα τρία παιδιά. Δεν θα πάρουν μαντήλια να κλαίνε όλα τα Τρίκαλα επειδή 1977 Τρικαλινοί πέθαναν…Η ζωή συνεχίζεται. Ο καθένας έχει τα προβλήματά του. Ψάχνει να βρει δουλειά …

Ο άλλος, του σκοτώνουν το παιδί τη γυναίκα κτλ, θα πάει ο ίδιος στις αρμόδιες υπηρεσίες, στα δικαστήρια εκεί που πρέπει. Δεν μπορεί να επιβάλλεις στην κοινωνία να υποφέρει για σένα.

Υπάρχει ζωή για τους άλλους…όλα τα Τρίκαλα ασχολούνται με το θέμα αυτό;»

Ο κ. Ταμήλος ωστόσο δεν περιορίστηκε σε αυτό. Αναφερόμενος στην πρόταση μομφής που κατατέθηκε για τα Τέμπη, χαρακτήρισε τη διαδικασία ως θέατρο εντυπώσεων λέγοντας μεταξύ άλλων, «Καμιά οικογένεια δεν θα τη σώσει ο Μητσοτάκης, ο Ανδρουλάκης κανένας… Μόνοι οι συγγενείς θα πρέπει να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Θα τελειώσει κι αυτό και η ζωή συνεχίζεται… σιγά τώρα την πρόταση μομφής».

Ο Μιχάλης Ταμήλος ήταν βουλευτής το 2012=2014 και μέχρι σήμερα παρέμενε απλό κομματικό μέλος της ΝΔ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Νέα Δημοκρατία: Διεγράφη ο Μιχάλης Ταμήλος μετά τα σχόλια για τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών"

Εφιάλτης για 33χρονη στο Νέο Φάληρο: Άνδρας επιχείρησε να την βιάσει έξω από το σπίτι της

Εφιαλτικές στιγμές στα χέρια ενός επίδοξου βιαστή έζησε μια 33χρονη στο Νέο Φάληρο τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Η γυναίκα επέστρεφε στο σπίτι της όταν λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα άγνωστος άνδρας της επιτέθηκε και επιχείρησε να τη βιάσει.

Η γυναίκα σύμφωνα με πληροφορίες του LAW&ORDER κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του επίδοξου βιαστή της ο οποίος μάλιστα την τραυμάτισε.

Για καλή της τύχη πρόλαβε και μπήκε στην είσοδο της πολυκατοικίας της και γλυτώσει από τα χέρια του. Αμέσως ενημέρωσε την αστυνομία και περιπολικά έφτασαν στο σημείο. Πάρα τις έρευνες των αστυνομικών ο δράστης δεν συνελήφθη.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Εφιάλτης για 33χρονη στο Νέο Φάληρο: Άνδρας επιχείρησε να την βιάσει έξω από το σπίτι της"

Καθαρίστρια σχολείου στην Κρήτη εντόπισε εκρηκτικό μηχανισμό: Εξουδετερώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι αστυνομικές αρχές στο Ρέθυμνο Κρήτης όταν δέχτηκαν σήμα να μεταβούν σε σχολείο της περιοχής. 

Όπως σημειώνει το creta24.gr, η καθαρίστρια του σχολείου στην Κρήτη εντόπισε έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και ενημέρωσε το διευθυντή του σχολείου κι εκείνος με τη σειρά του την αστυνομία.

Ο μηχανισμός εξουδετερώθηκε ύστερα από την παρέμβαση πυροτεχνουργού από το Ηράκλειο και την έρευνα από εκπαιδευμένο σκύλο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μηχανισμός βρέθηκε σε συναυλιζόμενο χώρο δύο σχολείων, κοντά σε λεβητοστάσιο του Λυκείου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το σχολείο αναφέρεται: “Αγαπητοί γονείς – κηδεμόνες. Σήμερα εντοπίστηκε στο χώρο του συναυλιζόμενου με εμάς σχολείου αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός μικρής ισχύος . Αμέσως ενημερώσαμε τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες τον απομάκρυναν και για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκαν και οι δύο σχολικές μονάδες. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των σχολικών μονάδων από κλιμάκιο της αστυνομίας και διαπιστώθηκε η ασφάλεια του χώρου. Ως εκ τούτου αύριο η σχολική μας μονάδα θα λειτουργήσει κανονικά”. 

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών

creta24.gr, neakriti.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "Καθαρίστρια σχολείου στην Κρήτη εντόπισε εκρηκτικό μηχανισμό: Εξουδετερώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ."

Σύμβαση 717: Ελεύθερος με εγγύηση 700.000 ευρώ κατηγορούμενος από την ΕΡΓΟΣΕ

Συνεχίζονται ενώπιον της Ελληνίδας ευρωπαίας ανακρίτριας, Χριστίνας Σαλάππα, οι απολογίες των κατηγορουμένων για την υπόθεση της σύμβασης «717» που αφορά στη σηματοδότηση και την τηλεδιοίκηση του σιδηροδρομικού δικτύου, η οποία συνδέεται με την τραγωδία των Τεμπών.

Συγκεκριμένα, σήμερα (έπειτα τις απολογίες την περασμένη εβδομάδα δυο κατηγορουμένων στους οποίους επιβλήθηκαν εγγυοδοσίες που ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ), ένας ακόμη κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση, πέρασε το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου για να απολογηθεί.

Πρόκειται για κατηγορούμενο που προέρχεται από την πλευρά της ΕΡΓΟΣΕ, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή δύο περιοριστικών όρων. Συγκεκριμένα του επιβλήθηκε εγγυοδοσία ύψους 700.000 ευρώ και του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα.

Να σημειωθεί ότι οι απολογίες των κατηγορουμένων για τη σύμβαση «717» συνεχίζονται τις επόμενες ημέρες και αναμένεται να ολοκληρωθούν το πιθανότερο προς το τέλος του Απριλίου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σύμβαση 717: Ελεύθερος με εγγύηση 700.000 ευρώ κατηγορούμενος από την ΕΡΓΟΣΕ"

Νιγρίτα: Έξι συλλήψεις για ξυλοδαρμό δυο ανηλίκων

Έξι νεαροί συνελήφθησαν στη Νιγρίτα Σερρών, ύστερα από καταγγελία για ξυλοδαρμό δυο 15χρονων το βράδυ της Δευτέρας (25/03/2024).

Σύμφωνα με την αστυνομία τα αίτια για τον ξυλοδαρμό των δυο 15χρονων στη Νιγρίτα Σερρών φαίνεται να ήταν οι προσωπικές διαφορές.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι δύο 15χρονοι, ένας 16χρονος, ένας 17χρονος και δύο 19χρονοι. Οι δύο 15χρονοι που έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Νιγρίτας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη (ένας εξ αυτών διώκεται για συνέργεια στην πράξη αυτή). Οι ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, ενώ οι ενήλικες παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο (πήραν αναβολή και ήρθη η κράτησή τους).

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νιγρίτα: Έξι συλλήψεις για ξυλοδαρμό δυο ανηλίκων"

Δίωξη σε βάρος Τόσκα για ψευδή κατάθεση ζήτησε συνήγορος πολυεγκαυματία στη δίκη για το Μάτι

Να διωχθεί για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης ο πρώην υπουργός Νικόλαος Τόσκας ζήτησε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι ο Παναγιώτης Μπαλακτάρης συνήγορος παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας της πολυεγκαυματία Ιωάννας Γατοπούλου.

«Κατά τη σημερινή δικάσιμο της 26-03-2024 ενώπιον του ΣΤ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, στη δίκη που αφορά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι στις 23-07-2018, ο κ. Παναγιώτης Μπαλακτάρης, συνήγορος παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας της πολυεγκαυματίακας Ιωάννας Γατοπούλου, υπέβαλε αίτημα ενώπιον του Δικαστηρίου ώστε να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης κατ’ άρθρο 39 ΚΠΔ και να ασκηθεί ποινική δίωξη στον πρώην Υπουργό κ. Νικόλαο Τόσκαγια το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης, καθώς εψεύσθησε δύο σημείακατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον του Δικαστηρίου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του κ. Μπαλακτάτη και εξηγήσει: «Πρώτον, ο κ. Τόσκας αρνήθηκε ότι έδινε ο ίδιος εντολές σε επιχειρησιακό επίπεδο ενώ ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του και οι κατηγορούμενοι είπαν το αντίθετο και δεύτερον ο κ. Τόσκας κατέθεσε ότι δεν γνώριζε για την εκτροπή του ελικοπτέρου FLOGA 1από το Νταού Πεντέλης με κατεύθυνση τη MOTOROIL, ενώ από τις υπόλοιπες καταθέσεις και τις απολογίες προέκυψε ότι το γνώριζε».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Δίωξη σε βάρος Τόσκα για ψευδή κατάθεση ζήτησε συνήγορος πολυεγκαυματία στη δίκη για το Μάτι"

Η γρίπη των πτηνών εξαπλώθηκε και σε αγελάδες και κατσίκες: Ανησυχία για την παραγωγή γάλακτος παγκοσμίως

Η γρίπη των πτηνών απέκτησε την ικανότητα να μολύνει (και) τις γαλακτοπαραγωγικές αγελάδες, συνεχίζοντας την επικίνδυνη εξάπλωσή της στα θηλαστικά.

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), η γρίπη των πτηνών ανιχνεύθηκε σε αγελάδες του Τέξας και του Κάνσας. Είναι η πρώτη φορά που επιβεβαιώνεται ότι ο ιός Η5Ν1 μπορεί να μολύνει και τις αγελάδες.

Τα μεγαλόσωμα ζώα φαίνεται πως μολύνθηκαν από άγρια πτηνά που βρέθηκαν νεκρά στις φάρμες όπου εκτρέφονταν.

Το ανησυχητικό είναι ότι σε αρκετές περιπτώσεις ο επικίνδυνος ιός εντοπίστηκε σε μη παστεριωμένα δείγματα γάλακτος, που είχαν συλλεγεί από άρρωστες αγελάδες. Τα καλά νέα είναι ότι η παστερίωση σκοτώνει τους ιούς. Επομένως, εφ’ όσον οι καταναλωτές πίνουν μόνο παστεριωμένο γάλα, δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

«Σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει ανησυχία για την ασφάλεια της εφοδιαστικής αλυσίδας γάλακτος του εμπορίου», σημειώνει το USDA.

Με την ανακοίνωση συμφωνούν ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες. «Ο ιδιαίτερα λοιμογόνος ιός της γρίπης των πτηνών (HPAI) έχει εντοπιστεί έως στιγμής σε γάλα εμφανώς ακατάλληλο», είπε στους New York Times ο Dr. Jim Lowe, αναπληρωτής καθηγητής Κτηνιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόι στο Urbana-Champaign.

Στις περιπτώσεις αυτές το γάλα περιγράφηκε ως παχύρρευστο και κολλώδες, και απορρίφθηκε, εξήγησε.

Το USDA εξηγεί στην ανακοίνωσή του ότι τα γαλακτοκομεία υποχρεούνται να στέλνουν για επεξεργασία μόνο γάλα από υγιή ζώα. Το γάλα από τα άρρωστα ζώα καταστρέφεται, ώστε να μην εισέλθει στην διατροφική αλυσίδα. Επιπλέον, «η παστερίωση κατ’ επανάληψιν έχει αποδειχθεί ότι αδρανοποιεί στο γάλα βακτήρια και ιούς, όπως αυτοί της γρίπης», προσθέτει. «Απαιτείται παστερίωση για κάθε γάλα που διατίθεται στο διαπολιτειακό εμπόριο».

Εξάπλωση και στις κατσίκες

Η εξάπλωση της γρίπης των πτηνών στις αγελάδες γίνεται γνωστή λίγες μόνο ημέρες μετά την επιβεβαίωση ότι βρέθηκε και σε κατσίκες. Η σχετική ανακοίνωση έγινε από αξιωματούχους της Μινεσότα.

Τα δείγματα από τις αγελάδες που έχουν εξεταστεί γονιδιακά έως τώρα, δεν έφεραν μεταλλάξεις που να καθιστούν πιο εύκολη τη μετάδοση του ιού Η5Ν1 στους ανθρώπους. Ωστόσο οι αγελάδες δεν ανήκαν στα ζωικά είδη για τα οποία υπήρχαν υπόνοιες ότι μπορεί να μολυνθούν από τον ιό.

Το ιδιαίτερα λοιμογόνο στέλεχος της γρίπης των πτηνών πρωτοεμφανίστηκε στην Ευρώπη το 2020. Έκτοτε έχει εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη, φθάνοντας μέχρι και στην Ανταρκτική.

iatropedia

Διαβάστε Περισσότερα » "Η γρίπη των πτηνών εξαπλώθηκε και σε αγελάδες και κατσίκες: Ανησυχία για την παραγωγή γάλακτος παγκοσμίως"

Βουλή: Ο Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας - «Η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει την τραγωδία των Τεμπών»

Στο βήμα της Βουλής βρέθηκε λίγο πριν τις 16:45 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, που κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με αφορμή την τραγωδίας των Τεμπών. Η πρόταση φέρει τις υπογραφές 85 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας.

Μετά και την αποδοχή της πρότασης από την κυβέρνηση, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ανακοίνωσε ότι η έναρξη της συζήτησης ξεκινά στις 19:00 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί τη 12η νυχτερινή της 3ης ημέρας, με προσπάθεια να μιλήσουν όσο περισσότεροι βουλευτές από αυτούς που θα εγγραφούν. 

«Αναλαμβάνω σήμερα μια κρίσιμη θεσμικά πρωτοβουλία γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ έχει κάνει συνήθεια της την συστηματική υπονόμευση του κράτους δικαίου. Σε μια σειρά από σκάνδαλα βιώνουμε το ίδιο μοτίβο. Διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία. Σε κάθε σκάνδαλο, κυβερνητική αποτυχία η πολιτική σας επιλογή είναι να κρύβετε την αλήθεια αντί να επιλέγετε το δρόμο της αλήθειας», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Πριν από λίγες ημέρες από αυτό το βήμα απέναντι στα άδεια κυβερνητικά έδρανα, στην άδεια καρέκλα πρωθυπουργού και Καραμανλή είχα επισημάνει ότι η τραγωδία των Τεμπών συμβολίζει την πολιτική σας αποτυχία», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι το πανελλήνιο παρακολουθεί συστηματική προσπάθεια συγκάλυψης της τραγωδίας. «Ζητήσαμε προανακριτική επιτροπή για την μη εκτέλεση της 717 και είπατε “όχι”. Η εξεταστική που συγκροτήσατε απέκλεισε κρίσιμους μάρτυρες με δική σας ευθύνη, ανέφερε, κατηγορώντας την κυβέρνηση για θράσος, επειδή απέκλεισε από τη λίστα μαρτύρων την πρώην επικεφαλής της αρχής διαφάνειας.

«Καταθέσατε πόρισμα εκατοντάδων σελίδων για να αποδώσετε την ευθύνη στο ανθρώπινο λάθος. Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων που εσείς ορίσατε λέει ότι αν λειτουργούσε το σύστημα ασφάλειας δεν θα γινόταν το δυστύχημα. Προχθές ένα δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας αναφέρει ότι την ώρα που όλη η Ελλάδα θρηνούσε η μόνη έγνοια της κυβέρνησης ήταν ο μικροπολιτικός χειρισμός να αποδοθεί όλη η ευθύνη στον σταθμάρχη που εσείς διορίσετε. Πριν οι συνομιλίες δοθούν στην δικαιοσύνη κάποιοι της είχαν στην κατοχή τους», ανέφερε.

«Αυτοί ήταν που οργάνωσαν υποκλοπές, πήραν στο κόμμα τους τα απόρρητα προσωπικά δεδομένα. Κοροϊδεύετε την κοινή γνώμη ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα. Οι πρακτικές της κυβέρνησης στο κράτος δικαίου προσβάλουν την χώρα. Οφείλουμε να απαντήσουμε στην κοινωνία που ζητά δικαιοσύνη να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας. Ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη των λόγων και των πράξεων του\Σύμφωνα με το Σύνταγμα και κΤΒ καταθέσουμε πρόταση δυσπιστίας υπογεγραμμένη από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας», ανέφερε.

«Αυτή τη φορά ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει άλλη επιλογή. Θα έρθει εδώ για να απολογηθεί για τα πειραγμένα της κυβέρνησης του. Για τα πειραγμένα των Τεμπών και κάθε άλλης υπόθεσης. Μαζί θα κληθούν να απαντήσουν και οι βουλευτές του: θα συνεχίσουν να επικροτούν; Πρέπει να μπει φραγμός στην αλαζονεία, την ασυδοσία σας. Να σταματήσουμε την θεσμική παρακμή την οποία συζητά όλη η Ευρώπη», επισήμανε.

Ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε και στην κριτική που δέχθηκε για την πρόταση δυσπιστίας και τις αιτιάσεις περί οικονομικών συμφερόντων. «Να τους πω ότι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Πορεύομαι με πολιτική αυτονομία. Οι δράσεις μας δεν κινούνται παράλληλα ούτε τέμνονται με συμφέροντα. Γι αυτό πήραμε την πρωτοβουλία. Να αποτρέψουμε το έγκλημα στα Τέμπη να είναι διαρκές έγκλημα της ΝΔ» είπε.

«Αν νομίζετε ότι θα μας λυγίσουν οι αθλιότητες που διακινείται από το πρωί υποτιμάτε την δύναμη της ψυχής της προοδευτικής παράταξης. Την πίστη μας στην διάκριση εξουσιών. Με έχετε συνηθίσει. Πριν δύο χρόνια όταν αποκάλυψα το παρακράτος των υποκλοπών με βαφτίσατε πράκτορα ξένων δυνάμεων», ανέφερε, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει δεσμούς με παρακρατικές πρακτικές.

«Σήμερα μας βαφτίζετε διαπλεκόμενους. Όλες οι προσπάθειες αυτές αποδεικνύουν ότι ο καθεστωτισμό σας κινείται σε άλλο επίπεδο. Είστε ικανοί να κάνετε τα πάντα για να κρατήσετε τις καρέκλες σας. Απέναντι σε αυτές τις πρακτικές πήραμε αυτή την πρωτοβουλία. Να μπει ένα τέλος σε ό,τι προσβάλλει το κράτος δικαίου και τον περήφανο ελληνικό λαό», κατέληξε.

«Είστε εντολοδόχος συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων»

«Η αλήθεια είναι ότι δημιουργεί εντύπωση η πρόταση. Όσα αναπτύξατε είναι ζητήματα που απασχόλησαν την Ολομέλεια πολλές φορές. Τα Τέμπη τα συζητήσαμε στην σύσταση εξεταστικής επιτροπής . Τότε συζητήθηκε και η προανακριτική. Στην συνέχεια η Ολομέλεια συζήτησε και το πόρισμα. Τα υπόλοιπα θέματα είναι υπαρκτά και επίσης έχουν απασχολήσει», απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

«Ποιο είναι το προστιθέμενο στοιχείο και σας οδηγεί στην κατάθεση πρότασης δυσπιστίας Γιατί δεν το κάνατε το προηγούμενο διάστημα και το δηλώσατε την περασμένη Κυριακή; Το δημοσίευμα του βήματος. Τι λέει; Αναφέρεται σε μια υπόθεση που έχουν δοθεί εξηγήσεις και κανείς δεν καταλαβαίνει τι θέλει να πει», επισήμανε, προσθέτοντας: «όταν σας λέμε ότι είστε εντολοδόχος συγκεκριμένων εκδοτικών συμφερόντων, εννοούμε στην σύνδεση του δημοσιεύματος με την πρόταση που καταθέτετε σήμερα».

Αναφερόμενος στην πρόταση, ο κ. Βορίδης τη χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη», ωστόσο υπενθύμισε τις αναφορές του κ. Κασσελάκη ότι η συζήτηση θα είναι «σόου και κοκορομαχία».

«Επιθυμούμε την άμεση πρόοδο της διαδικασίας και άμεση συζήτηση πρότασης δυσπιστίας», κατέληξε.

«Είστε εντολοδόχος συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων» απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, προσθέτοντας ότι η Βουλή θα δώσει καθοριστική απάντηση και καθοριστική απάντηση και ο λαός στις ευρωεκλογές. 

Εν τω μεταξύ, σε υψηλούς τόνους αναμένεται η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή. Μάλιστα, πριν καν ξεκινήσει η διαδικασία και ενώ συζητείται νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, τα «αίματα άναψαν» αφού έντονη αντιπαράθεση είχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς και Χρήστος Γιαννούλης με τον υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη.

Ο κ. Παππάς ζήτησε να υπάρχουν διεθνείς παρατηρητές από τον ΟΑΣΕ στις εκλογές με τον κ. Βορίδη να απαντά ότι σε όλες τις εκλογές που έγιναν στην Ελλάδα υπάρχουν παρατηρητές του ΟΑΣΕ. Και πρόσθεσε ότι όλες οι εκλογικές αναμετρήσεις στην χώρα μας κρίθηκαν ελεύθερες και δίκαιες. Και απηύθυνε το ερώτημα στην αντιπολίτευση και ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ: «Εχετε πρόθεση να αμφισβητήσετε ένα κεκτημένο δεκαετιών στην μεταπολίτευση που λέει ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών διεξάγουν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές; Αμφισβητείτε το αποτέλεσμα των εκλογών και τον τρόπο διεξαγωγής τους;».

Αυτή είναι η πρόταση δυσπιστίας

Εν τω μεταξύ, λίγο πριν τις 15:30 στο φως της δημοσιότητας φέρνει το protothema.gr τη πρόταση δυσπιστίας την οποία αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ. Όπως αναφέρει το κείμενο των έξι σελίδων, «στην εγκληματική ολιγωρία και αδιαφορία της κυβέρνησης προστέθηκε και η ομοίως εγκληματική και μεθοδευμένη προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης και της δημιουργίας ενός πέπλου προστασίας συγκεκριμένων προσώπων».

«Η πρωτοφανής αυτή απαξίωση του κράτους δικαίου και των θεσμών από την Κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η διακυβέρνηση της Χώρας δεν μπορεί να αφεθεί άλλο στα χέρια μιας Κυβέρνησης, η οποία συστηματικά υπονομεύει τη δημοκρατία και τους θεσμούς της και που, στον βωμό της διατήρησης της εξουσίας και της προστασίας στελεχών της, δεν διστάζει να υπονομεύσει οποιαδήποτε προσπάθεια διαλεύκανσης μιας πολύνεκρης τραγωδίας, αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη και φθάνοντας μέχρι το σημείο της παραποίησης αποδεικτικών στοιχείων για να διασφαλίσει την πολιτική της επιβίωση» σημειώνεται.

Στο ίδιο κείμενο γίνεται αναφορά στη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων, στην ακρίβεια και στην διαχείριση της Υγείας και της Παιδείας. «Για τους λόγους αυτούς, υποβάλλουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης σύμφωνα με το άρθρο 84 παρ. 2 του Συντάγματος και το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής» αναφέρεται.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ανδρουλάκης είχε νωρίτερα σήμερα διαδοχικές τηλεφωνικές επαφές με τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο, την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση. Πρόκειται για τα κόμματα που στις δημόσιες τοποθετήσεις τους έχουν εκφράσει την πρόθεση να συνυπογράψουν την πρόταση. Ο κ. Ανδρουλάκης για λόγους θεσμικής τάξης, όπως αναφέρουν συνεργάτες του ενημέρωσε τηλεφωνικά και τον γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Όπως έγινε γνωστό αργά το μερσημέρι, το ΚΚΕ θα στηρίξει στη Βουλή την πρόταση δυσπιστίας απέναντι στην κυβέρνηση της NΔ. 

Κατά πληροφορίες, πηγές ανέφεραν ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκαν πολύ καλά και επεσήμαναν ότι οι τροποποιήσεις που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ έγιναν δεκτές και έτσι διαμορφώθηκαν κάποια σημεία του κειμένου και όπως λένε είναι πιο αυστηρά και πιο αιχμηρά.

Θα μιλήσει και ο Κώστας Αχ. Καραμανλής

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, αναμένεται να τοποθετηθεί, πιθανότατα, αύριο και ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, επί της πρότασης δυσπιστίας. Όπως λένε συνομιλητές του, ο ίδιος τοποθετείται πάντοτε θεσμικά και αυτό αναμένεται να πράξει και στην επικείμενη τοποθέτησή του.

Η διαδικασία

Πάντως, από τις αρχικές τοποθετήσεις η πρόταση δυσπιστίας της Χαριλάου Τρικούπη φαίνεται μπορεί να αποσπάσει την στήριξη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της Πλεύσης Ελευθερίας προκειμένου να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός τουλάχιστον 50 βουλευτών και να γίνει αποδεκτή. 

Σημειώνεται ότι εισηγητές από τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο Νίκος Παππάς και από το ΠΑΣΟΚ η Μιλένα Αποστολάκη.

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο, σήμερα το μεσημέρι θα είναι παρών στα κυβερνητικά έδρανα ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο οποίος θα υποδεχθεί το αίτημα και θα διαμηνύσει ότι η κυβέρνηση δεν ενίσταται στο να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση στην Ολομέλεια.

Εφόσον επιβεβαιωθεί το διαδικαστικό σκέλος, η κορύφωση της συζήτησης αναμένεται την Πέμπτη με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών. Η συνεδρίαση θα κλείσει με την ομιλία του πρωθυπουργού για να ακολουθήσει ονομαστική ψηφοφορία. Σύμφωνα με τον Κανονισμό και το Σύνταγμα η πρόταση δυσπιστίας γίνεται αποδεκτή μόνο αν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή τουλάχιστον 151 “υπέρ” σε διαφορετική περίπτωση απορρίπτεται ενώ παράλληλα αφαιρείται το δικαίωμα κατάθεσης νέας πρότασης δυσπιστίας για ένα εξάμηνο.

Τι θα κάνει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση από τη μεριά της, είναι αποφασισμένη να μην αφήσει τίποτα να πέσει κάτω, εγκαταλείποντας την αμυντική στρατηγική που τηρούσε δια μακρόν στο θέμα της υπόθεσης των 
Τεμπών. Παρά τις παρασκηνιακές συζητήσεις και διεργασίες που έτρεξαν τις προηγούμενες μέρες, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» για «μονταζιέρα» στα ηχητικά των Τεμπών, από την κυβέρνηση εξακολουθούν να επιμένουν ότι είναι σε εξέλιξη μιας επιχείρηση φθοράς της με στόχο την πτώση της, με συγχρονισμό επιχειρηματικών συμφερόντων και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Κυβερνητικά στελέχη, άλλωστε, στέκονταν στον «χρονισμό» της πρότασης μομφής που προανήγγειλε ο κ. Ανδρουλάκης, ελάχιστες ώρες μετά το δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας.

Είναι, πάντως, ειλημμένη η κυβερνητική απόφαση, όπως έγραψε και χθες το protothema.gr, η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας να μην μετατραπεί σε διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος το περασμένο τριήμερο ήταν σε απευθείας τηλεφωνική συνεννόηση με τους στενούς του συνεργάτες, επιστρέφει σήμερα ως το μεσημέρι στην Ελλάδα και αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του στη Βουλή την Πέμπτη, απαντώντας σε υψηλούς τόνους στις αντιπολιτευτικές μομφές.

Για το κυβερνών κόμμα, η κοινοβουλευτική διαδικασία, αλλά και η εικόνα ότι βρίσκεται εν μέσω διασταυρούμενων πυρών είναι ενδεχομένως και ένα εφαλτήριο συσπείρωσης. Άλλωστε, η κομματική συσπείρωση ήταν ένας διακεκηρυγμένος στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη ενόψει των ευρωεκλογών, με δεδομένο ότι υφίστανται οι παράμετροι της χαλαρής ψήφου, αλλά και της ψήφου διαμαρτυρίας.

Ενδεικτική, πάντως, του κλίματος που επικρατεί στα υψηλόβαθμα κυβερνητικά κλιμάκια ήταν και η αποστροφή του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος με χθεσινή του ανάρτηση στο Facebook υπογράμμισε ότι «ισχυρά οικονομικά συμφέροντα δεν επιθυμούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει την πολιτική ισχύ που του έδωσε ο λαός στις πρόσφατες εθνικές εκλογές». «Γύρω από αυτά τα συμφέροντα συνασπίστηκε η αντιπολίτευση και όλοι μαζί αντί για πολιτικά επιχειρήματα προβάλουν τους συγγενείς τον νεκρών, ενώπιον των οποίων όλοι μας υποχωρούμε διότι έτσι πρέπει να κάνουμε», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Οι προετοιμασίες και στο κυβερνητικό στρατόπεδο, πάντως, είναι εντατικές ενόψει του επικείμενου κοινοβουλευτικού τριημέρου. Στον σημερινό πρωινό καφέ έγινε αναλυτική συζήτηση για τη διαδικασία ενώ θα γίνει και μια συζήτηση σε στενό κύκλο μόλις φτάσει στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός. Πλείστοι όσοι γαλάζιοι βουλευτές, παράλληλα, θα εγγραφούν στον κατάλογο των ομιλητών, προκειμένου να στηρίξουν το κυβερνών κόμμα.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Βουλή: Ο Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας - «Η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει την τραγωδία των Τεμπών»"

Ελεύθερος ο οδηγός του λεωφορείου μετά την απολογία του για απόπειρα βιασμού

Ελεύθερος έφυγε από το ανακριτικό γραφείο, μετά την απολογία του, ο οδηγός λεωφορείου, που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο κατόπιν καταγγελίας επιβάτιδας ότι αποπειράθηκε να τη βιάσει.

Ο 53χρονος κατηγορούμενος, με ομόφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της υποχρεωτικής εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος οδηγός στην απολογία του ενώπιον της 17ης ανακρίτριας αρνήθηκε ότι αποπειράθηκε να βιάσει την 50χρονη γυναίκα, η οποία επέβαινε στο λεωφορείο που οδηγούσε στα Άνω Λιόσια.

Σύμφωνα με την καταγγελία, όλα συνέβησαν στον τερματικό σταθμό και ενώ το λεωφορείο βρισκόταν εκεί με κλειστές τις πόρτες. Η 50χρονη φέρεται να υποστήριξε ότι ήταν η μοναδική επιβάτης, όταν ο κατηγορούμενος την πλησίασε και άρχισε να θωπεύει το σώμα της και να της κάνει προτάσεις, που αφορούσαν στην τέλεση γενετήσιων πράξεων.

Όταν εκείνη αντέδρασε, ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με την ίδια, την άφησε σε μια στάση και συνέχισε το δρομολόγιο του, ενώ εκείνη πήγε στις Αρχές.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθερος ο οδηγός του λεωφορείου μετά την απολογία του για απόπειρα βιασμού"

Καβάλα: Επεισόδιο μεταξύ Ρομά μ’ έναν τραυματία

Η παρατηρητικότητα και ο επαγγελματισμός των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας έπαιξαν το ρόλο τους σε σοβαρό περιστατικό στο Δημοτικό Κήπο το βράδυ της Κυριακής (24/3).

Συνέλαβαν αμέσως ημεδαπό άνδρα από το Δροσερό της Ξάνθης που μαχαίρωσε φίλο του. Επίσης Ρομά. Οι αστυνομικοί βρήκαν και το μαχαίρι που ο δράστης χρησιμοποίησε, το οποίο έσπευσε να πετάξει σε κάδο απορριμμάτων.

Το θύμα μεταφέρθηκε άμεσα με σταθμό του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο μας όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα ΔΙΑΣ έχει αυτές τις καθοριστικές παρεμβάσεις και επιτυχίες, στο πλαίσιο των καθημερινών της περιπολιών τόσο στο κέντρο όσο και στις συνοικίες της Καβάλας.

proininews

Διαβάστε Περισσότερα » " Καβάλα: Επεισόδιο μεταξύ Ρομά μ’ έναν τραυματία"

Τέλος τα κινητά στα σχολεία: Αυτή είναι η εγκύκλιος - Οι ποινές

Υπάρχει ήδη εγκύκλιος που απαγορεύει τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία, ωστόσο, εφαρμόζεται από λίγους μαθητές. Τώρα όμως που το bullying και η δημοσίευση βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα, ολοένα και αυξάνονται, το υπουργείο Παιδείας αυστηροποιεί τις ποινές, προκειμένου να τηρηθεί η απαγόρευση που ήδη είναι σε ισχύ.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, πριν από μερικές μέρες, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, τόνισε μεταξύ άλλων, πως «θα πρέπει να δούμε το πλαίσιο των συνεπειών», επισημαίνοντας ότι «είναι ένα θέμα που πρέπει να εξετάσουμε και θα εξετάσουμε».

Και συμπλήρωσε:

«Έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι επανέρχεται στο πλαίσιο συνεπειών η πενθήμερη αποβολή, όπως υπήρχε παλιά, αλλάζει το καθεστώς σε ό,τι αφορά τις απουσίες και σε ό,τι αφορά τους θύτες του bullying θα πρέπει να αλλάζουν σχολικό περιβάλλον ευκολότερα».

Κινητά στα σχολεία: Οι νέες ποινές

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», όσοι μαθητές αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο με τα οποία εκθέτουν ή διακωμωδούν συμμαθητές τους κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, θα τιμωρούνται ακόμα και με οριστική αποβολή από το σχολείο τους. Θα πρόκειται για την αυστηρότερη των ποινών.

Από εκεί και πέρα, προτού φτάσει η κατάσταση σε αυτό το σημείο, θα είναι υποχρεωτικό οι μαθητές να παραδίδουν τα κινητά τους τηλέφωνα κάθε μέρα, στο σχολείο, με την έναρξη του μαθήματος. Οι ποινές εάν κάποιος μαθητής βρεθεί με κινητό, θα είναι από ωριαία αποβολή, ακόμα και ημερήσια, αλλά σε περίπτωση που έχει επαναληφθεί κάτι τέτοιο.

Τι αναφέρει η εγκύκλιος για τα κινητά στα σχολεία

Μεταξύ άλλων, για τη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία, η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας αναφέρει:

  • Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα εντός του σχολικού χώρου.
  • Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους εκτός από κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου εντός του σχολικού χώρου.

Εξάλλου, υπάρχει στα σχολεία ο απαραίτητος εξοπλισμός που μπορεί χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας και της εκπαιδευτικής διαδικασίας και μόνο υπό την επίβλεψη του εκπαιδευτικού.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Τέλος τα κινητά στα σχολεία: Αυτή είναι η εγκύκλιος - Οι ποινές "

Κυψέλη: Τραυματισμένοι στο κρανίο και στην κοιλιά νοσηλεύονται μαθητής και διευθυντής του γυμνασίου μετά την επίθεση Γεωργιανού εξωσχολικού

Τυχεροί στην ατυχία τους φαίνεται πως είναι τόσο ο 17χρονος μαθητής όσο και ο 60χρονος διευθυντής του 41ου γυμνασίου της Αθήνας, στην Κυψέλη, καθώς σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν κινδυνεύει η ζωή τους από τα χτυπήματα του δράστη που μπήκε το πρωί της Τρίτης (26/3/24) στο σχολείο και επιτέθηκε με μαχαίρι και σφυρί!

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, ο 17χρονος μαθητής και ο 60χρονος διευθυντής του γυμνασίου στην Κυψέλη, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», με τραύματα στο κρανίο, τον κορμό και την κοιλιά, μετά την επίθεση του δράστη.

Στα θύματα της επίθεσης γίνεται εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος ενώ είναι εκτός κινδύνου η ζωή τους.

«Δεν φοβόμαστε για κάτι αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος»

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο newsit.gr ο Ανδρέας Ζεβλάς, διευθυντής της Γ’ χειρουργικής στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου νοσηλεύονται και οι δυο τραυματίες, η κατάσταση της υγείας των δύο τραυματιών της επίθεσης είναι σταθερή.

Ο κύριος Ζεβλας, μιλώντας στο newsit.gr αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας του διευθυντή του σχολείου που μαχαιρώθηκε από τον 19χρονο εξωσχολικό Γεωργιανό είπε ότι «είναι σταθερός και έχει ένα τραύμα από την αριστερή πλάγια κοιλιακή χώρα. Δεν είναι κατάσταση που στην παρούσα φάση να φοβόμαστε για κάτι αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος».

Επισημαίνει δε, ότι «αυτές οι κακώσεις που έχει είναι κακώσεις που πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί ώστε να εκφράσουμε το πρώτο 24ωρο την άποψή μας».
Για το Νιγηριανό θύμα ο κ. Ζεβλας μιλώντας στο newsit.gr αναφερει ότι «είναι ένας νεαρός που έχει θλαστικό χτύπημα στο κεφάλι. Και το παιδί είναι σταθερό αλλά συνεχίζουμε τον έλεγχο για να βεβαιωθούμε ότι είναι πραγματικά καλά όπως δείχνει».

Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος δράστης, μπήκε το πρωί στο σχολείο της Κυψέλης και τραυμάτισε με ένα σφυρί στο κεφάλι τον μαθητή. Στη συνέχεια, όταν ο διευθυντής του σχολείου προσπάθησε να τους χωρίσει, ο δράστης τραυμάτισε με το μαχαίρι στην κοιλιά τον 60χρονο διευθυντή.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυψέλη: Τραυματισμένοι στο κρανίο και στην κοιλιά νοσηλεύονται μαθητής και διευθυντής του γυμνασίου μετά την επίθεση Γεωργιανού εξωσχολικού"

Γέφυρα κατέρρευσε στη Βαλτιμόρη: Δύο άτομα ανασύρθηκαν από τον ποταμό Πατάπσκο – Έρευνες για τουλάχιστον επτά ανθρώπους

Δύο άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από τα νερά του ποταμού Πατάπσκο μετά την κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη αφού προσέκρουσε σε αυτή φορτηγό πλοίο, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πόλης αυτής του Μέριλαντ στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Ένα άτομο αρνήθηκε τις υπηρεσίες και αρνήθηκε τη μεταφορά, ουσιαστικά αυτό το άτομο δεν είχε τραυματιστεί», εξήγησε ο Τζέιμς Ουάλας.

«Ωστόσο υπήρχε ένα άλλο άτομο το οποίο διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Πρόκειται για μια ενεργή επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αυτή τη στιγμή και θα εξακολουθήσει να είναι για κάποια ώρα ακόμη», τόνισε ο Ουάλας.

«Πρέπει να ερευνήσουμε μια μεγάλη περιοχή. Σε αυτή περιλαμβάνεται η επιφάνεια του νερού, ο βυθός αλλά και το κατάστρωμα του πλοίου», σημείωσε.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της Βαλτιμόρης εκτίμησε ότι οι αρχές αναζητούν περισσότερους από επτά ανθρώπους. Νωρίτερα άλλοι αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι έως και 20 άνθρωποι ενδέχεται να έχουν βρεθεί στο νερό μετά την κατάρρευση της γέφυρας.

Ο Ουάλας δήλωσε ότι «το σόναρ μας έχει εντοπίσει την παρουσία οχημάτων βυθισμένων στο νερό», όμως πρόσθεσε ότι δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιώσει τον αριθμό τους.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Βαλτιμόρης Μπράντον Σκοτ δήλωσε ότι η κατάρρευση της γέφυρας είναι «μια ανείπωτη τραγωδία».

«Πρέπει να σκεφτούμε τις οικογένειες και τους ανθρώπους που επλήγησαν, τους ανθρώπους που πρέπει να αναζητήσουμε, προς το παρόν επικεντρωνόμαστε σε αυτό», υπογράμμισε.

Ο Τζέιμς Ουάλας δήλωσε εξάλλου ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι το φορτηγό πλοίο Dali με σημαία Σιγκαπούρης αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο πρόσθεσε ότι οι αρχές ακόμη δεν έχουν μιλήσει με τον πλοηγό του.

Τέλος, ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βαλτιμόρης, ο Ρίτσαρντ Ουόρλεϊ τόνισε ότι «δεν υπάρχει απολύτως καμία ένδειξη για τρομοκρατία ή ότι (η πρόσκρουση) ήταν σκόπιμη».

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η πολιτεία του Μέριλαντ με απόφαση του κυβερνήτη Γουές Μουρ, ενώ οι διασώστες συνεχίζουν να αναζητούν ανθρώπους στα νερά του ποταμού Πατάπσκο, όπου βυθίστηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η γέφυρα Francis Scott Key, μετά την πρόσκρουση πάνω σε πυλώνα της του κοντέινερ Deli με σημαία Σιγκαπούρης.

Σε δήλωσή του ο κυβερνήτης αναφέρει: «Εργαζόμαστε με μια διυπηρεσιακή ομάδα για να αναπτύξουμε γρήγορα ομοσπονδιακούς πόρους από την κυβέρνηση Μπάιντεν. Είμαστε ευγνώμονες για τους γενναίους άνδρες και γυναίκες που καταβάλλουν προσπάθειες για να σώσουν όσους εμπλέκονται και προσευχόμαστε για την ασφάλεια όλων.

Θα παραμείνουμε σε στενή επαφή με ομοσπονδιακές, πολιτειακές και τοπικές οντότητες που πραγματοποιούν προσπάθειες διάσωσης καθώς συνεχίζουμε να αξιολογούμε και να ανταποκρινόμαστε σε αυτήν την τραγωδία».

Η κυκλοφορία στη γέφυρα, η οποία είναι τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Interstate 695, έκλεισε προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ποια είναι η γέφυρα

Η γέφυρα Francis Scott Key είναι μια τεράστια μεταλλική κατασκευή, τμήμα του Interstate 695 πάνω από τον ποταμό Patapsco, νοτιοανατολικά της μητροπολιτικής περιοχής της Βαλτιμόρης.

Χτίστηκε το 1977 και αναφέρεται τοπικά ως Key Bridge, αργότερα πήρε το όνομα του συγγραφέα του αμερικανικού εθνικού ύμνου.

Η γέφυρα έχει μήκος πάνω από 19 χλμ συνολικά.

Γιατί κατέρρευσε σαν χάρτινη

Ο μηχανικός Τζούλιαν Κάρτερ εξήγησε στο skynews γιατί η γέφυρα κατέρρευσε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, γέφυρες σαν αυτή στη Βαλτιμόρη είναι «πολύ αδύναμες σε κάποια σημεία».

Προσθέτει ότι η «καταστροφική κατάρρευση» μεγάλου μέρους της οφείλεται στο ότι όλα είναι «αλληλένδετα» κατά μήκος της κατασκευής.

Άλλες μεγάλες γέφυρες μπορεί να έχουν κεντρικά σημεία, όπου υπάρχει αποσύνδεση από τα υπόλοιπα τμήματα.

Όμως, σε αυτή την περίπτωση η διασυνδεδεμένη φύση της γέφυρας σημαίνει πως «όταν αφαιρέσεις ένα μέρος της, όλο το σύστημα καταρρέει».

Ο κ. Κάρτερ λέει ότι η «ελαφριά κατασκευή» πιθανότατα δοκιμάστηκε κάποια στιγμή για το ενδεχόμενο σύγκρουσης με πλοίο και μπορεί να πέρασε το τεστ την εποχή εκείνη.

Όμως τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έχουν πλέον «διπλάσια έκταση».

Ο μηχανικός προσθέτει ότι αναμένει ότι πολλά λιμάνια και προβλήτες γεφυρών θα πρέπει να αξιολογηθούν κινδύνου για παρόμοιες καταστάσεις.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Γέφυρα κατέρρευσε στη Βαλτιμόρη: Δύο άτομα ανασύρθηκαν από τον ποταμό Πατάπσκο – Έρευνες για τουλάχιστον επτά ανθρώπους"

Νέες αγροτικές κινητοποιήσεις στις Βρυξέλλες – Τα τρακτέρ πολιορκούν το Συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ

Νέες κινητοποιήσεις των αγροτών είναι σε εξέλιξη από το πρωί στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο του Συμβουλίου των υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που αναμένεται να συζητήσει –ανάμεσα σε άλλα θέματα– τις αλλαγές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

Είναι η τρίτη φορά από την αρχή του χρόνου που οι αγρότες με εκατοντάδες τρακτέρ «καταλαμβάνουν» την διοικητική έδρα της ΕΕ. Αντίστοιχες διαμαρτυρίες είχαν πραγματοποιηθεί την 1η και την 26η Φεβρουαρίου.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιείται έξω από το κτίριο του Συμβουλίου και αρκετοί δρόμοι έχουν κλείσει. Τα τρακτέρ είχαν σταθμεύσει από το βράδυ της Δευτέρας στη πλατεία Schuman στην καρδιά των Βρυξελλών.

Το ευρωπαϊκό συντονιστικό όργανο των αγροτών υπογραμμίζει πως οι πρόσφατες προτάσεις της Κομισιόν «είναι ανεπαρκείς για την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών που παρακινούν τις διαδηλώσεις των αγροτών σε ολόκληρη την Ευρώπη εδώ και μήνες».

Οι αγρότες καταγγέλλουν την υπερβολική γραφειοκρατία, τα ενισχυμένα περιβαλλοντικά μέτρα, τις φθηνές εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από τρίτες χώρες και τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές. «Αφήστε μας να ζήσουμε από το επάγγελμά μας», έγραφε το πανό σε ένα τεράστιο τρακτέρ που απέκλεισε κεντρικό δρόμο των Βρυξελλών.

farmers_I_ba0d9.jpg

farmers_II_4872e.jpg

farmers_III_e5311.jpg

farmers_IV_af7d0.jpg

farmers_kentrikh_4dbbe.jpg

ieidiseis 

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέες αγροτικές κινητοποιήσεις στις Βρυξέλλες – Τα τρακτέρ πολιορκούν το Συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ "

Λαμία: Μαθήτρια δέχτηκε επίθεση από συνομήλικές της στο κέντρο της πόλης

Υπόθεση ξυλοδαρμού 14χρονης μαθήτριας Γυμνασίου στη Λαμία από 4-5 συμμαθήτριές της, είχαμε την περασμένη εβδομάδα σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Η νεαρή μαθήτρια, φέρεται να δέχτηκε επίθεση στην πλατεία Αλέκου Κοντόπουλου (Καράβι) την περασμένη Τετάρτη (20/3).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport το άτυχο κορίτσι πήγε χτυπημένο στο σχολείο του, όμως το περιστατικό δε διέρρευσε και δεν καταγγέλθηκε επίσημα - τουλάχιστον μέχρι σήμερα - στις αρχές.

Ωστόσο πηγές του LamiaReport αναφέρουν ότι κυκλοφόρησε βίντεο στο διαδίκτυο όπου φαίνεται η επίθεση που δέχτηκε το κορίτσι.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί δυστυχώς σε δεκάδες άλλα όπως συνέβη στην Πάτρα το περασμένο Σάββατο μεταξύ και πάλι κοριτσιών. Σημειώνουμε ότι και σε αυτή την περίπτωση υπήρξε βίντεο που κατέγραψαν άλλοι ανήλικοι, οι οποίοι στη συνέχεια τα ανεβάζουν στο διαδίκτυο ως προϊόν ψυχαγωγίας!

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Λαμία: Μαθήτρια δέχτηκε επίθεση από συνομήλικές της στο κέντρο της πόλης "

Αποκαθίσταται από σήμερα η υδροδότηση στην Αίγινα

Σε επαναλειτουργία τέθηκε ο υποθαλάσσιος αγωγός ύδρευσης της Αίγινας, καθώς επιδιορθώθηκε η βλάβη που προκλήθηκε πριν από ένα δίμηνο.

Βασικό ζητούμενο, ωστόσο, παραμένει να διαπιστωθεί εάν το νερό είναι και πάλι κατάλληλο προς πόση.

Ο ανάδοχος που επιλαμβάνεται της επισκευής -καθώς το εισαγγελικό πόρισμα έκανε λόγο για αστοχία υλικού, δείχνοντας ξεκάθαρα την πλευρά της κατασκευάστριας εταιρείας- ενημέρωσε τον περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, ότι λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου το εργαστήριο που εξετάζει τα δείγματα νερού ήταν κλειστό. Όπως σημειώνεται, εφόσον το σχετικό δείγμα δοθεί από τον Δήμο Αίγινας, σήμερα, τότε τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων θα είναι διαθέσιμα αύριο, ενώ αυτά των βιολογικών αναλύσεων την επόμενη Τρίτη 2 Απριλίου. Ως εκ τούτου, μέχρι να γνωστοποιηθούν οι μετρήσεις του ποιοτικού ελέγχου, ο Δήμος Αίγινας αποφάσισε το νερό να χρησιμοποιείται από τους κατοίκους αποκλειστικά και μόνο για οικιακές χρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τα αμέσως προηγούμενα εικοσιτετράωρα, δύτες επιδόθηκαν στο καθάρισμα του θαλασσινού νερού που βρισκόταν μέσα στον αγωγό, έσφιξαν τις βίδες και προχώρησαν στη διαδικασία συναρμολόγησης του ειδικού τεμαχίου που απαιτείται, προκειμένου να αποκατασταθεί η υδροδότηση στο νησί.

«Συρρικνώσαμε τον χρόνο και κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα, καλώντας τον ανάδοχο να τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του», τόνισαν συνεργάτες του Νίκου Χαρδαλιά, προσθέτοντας ότι ο περιφερειάρχης Αττικής παρακολουθεί το θέμα από την πρώτη στιγμή, σε καθημερινή βάση, αναλαμβάνοντας όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, στον ελάχιστο δυνατό χρόνο. «Αναμένουμε πλέον από τον Δήμο Αίγινας τις σχετικές αναλύσεις, έτσι ώστε το νερό να ξαναέρθει στα σπίτια της Αίγινας με ασφάλεια. Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να τηρηθούν όλες οι απαραίτητες, αυστηρές προδιαγραφές», υπογράμμισαν χαρακτηριστικά.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκαθίσταται από σήμερα η υδροδότηση στην Αίγινα"

Κάσος: Γλίστρησε και πέθανε αβοήθητος, σοβαρές καταγγελίες για τη ματαίωση της αερομεταφοράς

Ανάστατη η Κάσος από τον θάνατο 75χρονου και τις καταγγελίες στενών συγγενών του, για τα όσα έγιναν μετά τον τραυματισμό του…

Η Κάσος στο επίκεντρο για τον θάνατο ενός 75χρονου άντρα, που όπως υποστηρίζουν στενοί συγγενείς του, αν υπήρχε μια στοιχειώδης ευαισθησία, σήμερα πιθανότατα θα ζούσε. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, το ΕΚΑΒ αδιαφόρησε να τρέξει τις διαδικασίες για την αερομεταφορά του τραυματία σε νοσοκομείο της Κρήτης ή της Ρόδου. Το ΕΚΑΒ από την άλλη απαντάει πως η αερομεταφορά δεν προχώρησε επειδή η κατάσταση του άτυχου άντρα κρίθηκε μη αναστρέψιμη από τους γιατρούς. Τονίζεται πως το ΕΚΑΒ δεν εμπλέκεται στην εξέλιξη και στη ματαίωση της αερομεταφοράς.

Η τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της 24ης Μαρτίου 2024 στην Κάσο. Ένας 75χρονος γλίστρησε, έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι. Αμέσως ειδοποιήθηκε ο γιατρός του Κέντρου Υγείας που διαπίστωσε πως ο άτυχος άντρας είχε χτυπήσει σοβαρά και ήδη είχε χάσει αισθήσεις του και ήταν σε κώμα, με εσωτερική αιμορραγία.

Όλες οι αρχές της Κάσου κινητοποιήθηκαν άμεσα για να μεταφερθεί ο τραυματίας με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Ρόδου ή σε νοσοκομείο της Κρήτης. Όπως καταγγέλλουν συγγενείς του ηλικιωμένου, τελικά δεν εστάλη μέσο μεταφοράς για νοσοκομείο, αφού θεωρήθηκε μη βιώσιμη η κατάσταση του τραυματία.

Οι κάτοικοι της Κάσου και οι Αρχές θεωρούν πως η αερομεταφορά θα έπρεπε να γίνει χωρίς δεύτερη συζήτηση και να μην παρθούν αποφάσεις από μια διάγνωση που έγινε από το τηλέφωνο.

Σύμφωνα με το skyrodos.gr, οι Αρχές της Κάσου επιρρίπτουν ευθύνες στο ΕΚΑΒ για την καθυστέρηση και ματαίωση της αερομεταφοράς, ενώ το ΕΚΑΒ θεωρεί πως αυτή δεν έγινε γιατί τα νοσοκομεία δεν έδειξαν ενδιαφέρον για να περιθάλψουν τον τραυματία.

Τι λένε πηγές του ΕΚΑΒ

Από την πλευρά τους πήγες του ΕΚΑΒ τονίζουν στο  newsit.gr ότι τα σωστικά μέσα ήταν έτοιμα για να επέμβουν, ωστόσο υπήρξε νέα ενημέρωση από τον αγροτικό ιατρό της Κάσου στην οποία ανέφερε ότι ο 75χρονος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

«Η πρώτη κλήση από τον αγροτικό ιατρό της Κάσου έκανε λόγο για βαρύ περιστατικό σε κωματώδη, προθανάτια κατάσταση. Μετά από τέσσερα λεπτά υπήρξε ακύρωση από τον ίδιο τον αναγγέλλοντα γιατρό της Κάσου κι αφού πρώτα είχε προηγηθεί επικοινωνία του με τον νευροχειρουργό της Ρόδο στον οποίο είχε απευθυνθεί προκειμένου να ενημερωθεί.

Μετά από 1:30 ώρα ο αγροτικός γιατρός της Κάσου ζητάει αεροδοκομιδή και το συντονιστικό κέντρο αεροκομιδών της Ελευσίνας σχεδιάζει άμεσα συνδυασμό πλωτής και εναέριας διακομιδής.

Στο διάστημα αυτό υπήρξε εκ νέου ενημέρωση από τον αγροτικό ιατρό της Κάσου  ότι το περιστατικό κατέληξε».  

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κάσος: Γλίστρησε και πέθανε αβοήθητος, σοβαρές καταγγελίες για τη ματαίωση της αερομεταφοράς"

19χρονος εισέβαλε σε σχολείο στην Αθήνα με σφυρί και μαχαίρι – Τραυμάτισε τον διευθυντή και έναν μαθητή

Συνελήφθη σε σχολείο της Αθήνας ένας 19χρονος Γεωργιανός, ο οποίος τραυμάτισε με σφυρί έναν 17χρονο νιγηριανό μαθητή και με μαχαίρι ελαφρά στην κοιλιά τον διευθυντή του σχολείου.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 08:30 σήμερα το πρωί.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 19χρονος από τη Γεωργία μπήκε στο σχολείο, προκειμένου να ξεκαθαρίσει μία διαμάχη που είχε ο μικρότερος αδερφός του με έναν άλλον μαθητή.

Ο δράστης συνελήφθη και κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα.

Διαβάστε Περισσότερα » "19χρονος εισέβαλε σε σχολείο στην Αθήνα με σφυρί και μαχαίρι – Τραυμάτισε τον διευθυντή και έναν μαθητή"

Άνω Λιόσια: Χειροπέδες σε οδηγό λεωφορείου για απόπειρα βιασμού επιβάτιδας

Χειροπέδες σε έναν οδηγό λεωφορείου για απόπειρα βιασμού σε βάρος μίας γυναίκας 53 ετών πέρασαν το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου αστυνομικοί στα Άνω Λιόσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, όλα συνέβησαν στον τερματικό σταθμό λεωφορειογραμμής της περιοχής την ώρα που το λεωφορείο βρισκόταν στο σημείο με τις πόρτες κλειστές. Τότε ο κατηγορούμενος οδηγός πλησίασε την γυναίκα που ήταν επιβάτης και άρχισε να θωπεύει το σώμα της και να της κάνει προτάσεις που αφορούσαν στην τέλεση γενετήσιων πράξεων. Στη συνέχεια μάλιστα αποπειράθηκε να της βγάλει τα ρούχα και σταμάτησε όταν η γυναίκα άρχισε να φωνάζει και να του ζητεί τα στοιχεία της ταυτότητας του.

Μετά την επίθεση ο άνδρας άφησε την 53χρονη σε μία στάση και συνέχισε το δρομολόγιό του. Η παθούσα απευθύνθηκε στις Αρχές και λίγο αργότερα αστυνομικοί του Τ. Α. Φυλής εντόπισαν τον οδηγό την ώρα που εκτελούσε δρομολόγιο της γραμμής και του πέρασαν χειροπέδες.

Από το Τ.Α. Φυλής κατασχέθηκαν τα ρούχα που φορούσε η γυναίκα, ενώ από τον κατηγορούμενο πραγματοποιήθηκε λήψη βιολογικού υλικού. Τα στοιχεία πρόκειται να σταλούν στη ΔΕΕ για ανάλυση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Άνω Λιόσια: Χειροπέδες σε οδηγό λεωφορείου για απόπειρα βιασμού επιβάτιδας"

Ένοπλοι μπήκαν σε ψιλικατζίδικο της Θεσσαλονίκης – Απείλησαν τον υπάλληλο και τον ψέκασαν με σπρέι πιπεριού

Μία ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, 24/3, σε ψιλικατζίδικο στην περιοχή της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη. Δύο άνδρες μπήκαν στο κατάστημα και ψέκασαν με σπρέι πιπεριού τον υπάλληλο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο, το οποίο προβλήθηκε το πρωί της Τρίτης, 26/3, από τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο ένας από τους δύο σημάδευε τον υπάλληλο του καταστήματος με όπλο, ζητώντας του να αδειάσει το ταμείο.

Την ίδια στιγμή ο δεύτερος δράστης κρατούσε μαχαίρι, το οποίο πρότασσε συνεχώς προς το μέρος του εργαζόμενου στο ψιλικατζίδικο.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ένοπλοι μπήκαν σε ψιλικατζίδικο της Θεσσαλονίκης – Απείλησαν τον υπάλληλο και τον ψέκασαν με σπρέι πιπεριού"

Σοκ στη Βαλτιμόρη: Φορτηγό πλοίο έπεσε σε γέφυρα προκαλώντας την κατάρρευσή της – Φόβοι για θύματα (βίντεο)

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Τρίτης (26/3) στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ όταν φορτηγό πλοίο που μετέφερε κοντέινερ χτύπησε έναν από τους πυλώνες γέφυρας με αποτέλεσμα την κατάρρευσή της.

Η γέφυρα που κατέρρευσε είναι η Francis Scott Key Bridge.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες στη γέφυρα τη στιγμή της κατάρρευσής της υπήρχαν αρκετά αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με χειριστή πυροσβεστικού πλοιαρίου «ένα πλοίο με κοντέινερ χτύπησε την Key Bridge στη Βαλτιμόρη. Τμήμα της γέφυρας έχει καταρρεύσει. Στην περιοχή σπεύδουν πλοιάρια της πυροσβεστικής και της αστυνομίας».

lawandorder 

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ στη Βαλτιμόρη: Φορτηγό πλοίο έπεσε σε γέφυρα προκαλώντας την κατάρρευσή της – Φόβοι για θύματα (βίντεο)"

Πυροβολισμοί στην Ομόνοια: Ταυτοποιήθηκε το όχημα των δραστών

Συναγερμός σήμανε το βράδυ στην Ομόνοια λόγω πυροβολισμών μέσα σε μπαρ ενός Τούρκου υπηκόου, κουρδικής καταγωγής.

Μαζί με τον ιδιοκτήτη, την ώρα της επίθεσης, βρίσκονταν ακόμη τρεις ομοεθνείς του. Οι δύο δράστες φαίνεται ότι γνώριζαν τον έναν από τους υποψήφιους στόχους. Πυροβόλησαν μία φορά εναντίον του χωρίς να τον πετύχουν, ενώ ο δεύτερος πυροβολισμός ήταν στο πάτωμα, δείγμα ότι επρόκειτο για προειδοποιητικές βολές.

Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους υλικό από κάμερες ασφαλείας που είχε το συγκεκριμένο κατάστημα και φαίνεται ότι έχουν ταυτοποιήσει το όχημα με το οποίο διέφυγαν από το σημείο οι δράστες.

Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο εντόπισαν δύο κάλυκες των εννέα χιλιοστών τους οποίους και περισυνέλλεξαν, προκειμένου να τους στείλουν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιοκτήτης του καταστήματος αναγνώρισε τους δράστες, οι οποίοι αναζητούνται από τις Αρχές.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροβολισμοί στην Ομόνοια: Ταυτοποιήθηκε το όχημα των δραστών"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news