facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

«Κράτος ταραξίας»: Ηχηρό μήνυμα Ν. Δένδια στην Τουρκία – Αντέδρασε η πρέσβης της Τουρκίας στο Μπαχρέιν

Την παραβατική συμπεριφορά της Άγκυρας ανέδειξε στο διεθνές φόρουμ του Μπαχρέιν ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος υπογράμμισε πως η Τουρκία δρα ως ταραξίας στην Ανατολική Μεσόγειο και, παρότι μέλος του ΝΑΤΟ, δεν επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία.

«Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα στον 21ο αιώνα που έχει εξαπολύσει απειλές πολέμου εναντίον άλλης χώρας» είπε ο υπουργός Εξωτερικών, όταν η πρέσβης της γείτονος στο Μπαχρέιν επιχείρησε να ανεβάσει τους τόνους παρουσιάζοντας τη χώρα της ως δύναμη ειρήνης.

Ακόμα ένα βήμα στη στρατηγική διεθνοποίησης του τουρκικού επεκτατισμού πραγματοποίησε η Αθήνα, με τον Νίκο Δένδια να καταγγέλλει από το διεθνές φόρουμ του Μπαχρέιν τη βαριά αναθεωρητική ατζέντα της Άγκυρας.

«Η Τουρκία λειτουργεί ως ταραχοποιός. Η Τουρκία δεν δέχεται το Διεθνές δίκαιο. Δεν δέχεται το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Είναι μία χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που δεν έχει επιβάλει καθόλου κυρώσεις στη Ρωσία. Αν κοιτάξετε τον προϋπολογισμό της Τουρκία φέτος θα δείτε 30 δισεκατομμύρια επιπλέον» αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Η αποστροφή Δένδια στην αντισυμμαχική στάση της Τουρκίας προκάλεσε την αντίδραση της πρέσβεως της γείτονος στο Μπαχρέιν, η οποία επιχείρησε να στήσει διπλωματικό επεισόδιο, καθώς εγκάλεσε απρεπώς τον Έλληνα Υπουργό.

Η Εσίν Τσακίλ πρέσβης της Τουρκίας στο Μπαχρέιν, σχολίασε: «Δεν πρόκειται για ερώτηση, αλλά για δήλωση, περί όσων είπε ο Υπουργός ο κ. Δένδιας πριν από λίγο. Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας καθορίζεται από τις αρχές της ειρήνης, του Διεθνούς Δικαίου και της διπλωματίας. Φιλοξενήσαμε τις διαπραγματευτικές συνομιλίες (Ρωσίας- Ουκρανίας) στην Αττάλεια και την Κωνσταντινούπολη. Δυστυχώς, όσα είπατε Υπουργέ, κ. Δένδια, για τον Πρόεδρο Ερντογάν ήταν απαράδεκτα».

Ο Νίκος Δένδιας χωρίς να απευθύνει το λόγο στην πρέσβη, υπενθύμισε ότι η Τουρκία εδώ και περίπου 30 χρόνια, απειλεί παρανόμως την Ελλάδα με πόλεμο, γεγονός ανήκουστο στον δυτικό και όχι μόνο κόσμο.

«Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο, επαναλαμβάνω η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει εξαπολύσει απειλές πολέμου εναντίον άλλης χώρας, την Ελλάδα, εάν η Ελλάδα ασκήσει το νόμιμο δικαίωμα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια. Πώς αυτό μπορεί και συμβαίνει τον 21αιώνα;» είπε ο Ν. Δένδιας.

Την ίδια ώρα το καθεστώς Ντιμπέιμπα στη Λιβύη τραβά την κατάσταση ακόμα περισσότερο στα άκρα, καθώς με ρηματική διακοίνωση καταγγέλλει τη στάση Δένδια στην Τρίπολη: «Η Λιβύη συμπεριφέρεται αποσταθεροποιητικά με δύο τρόπους. Υπογράφει παράνομες συμφωνίες με την Τουρκία και την ίδια ώρα δίνει όπλα στο Σαχέλ και στο Σαχέλ που βλέπουμε μία κατάσταση που βγαίνει εκτός ελέγχου».

Ισχυρό μήνυμα αποτροπής του Υπουργού Άμυνας με αφορμή την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, τόνισε: «Ο ελληνικός λαός είναι υπερήφανος για εσάς, σας τιμά και σας ευχαριστεί γιατί εκπληρώνοντας την αποστολή σας, δίνετε δύναμη να ανταπεξέλθουμε όλοι στις προκλήσεις των καιρών, καθιστώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις ως τον πλέον αδιάρρηκτο πυλώνα εθνικής Ισχύος».

Από την πλευρά του ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος είπε: «Όποιος κάνει το μοιραίο λάθος «να έρθει», να το ξέρει από πριν ότι θα βρει μπροστά του νέο Μαραθώνα, νέα Σαλαμίνα και νέο 731, και είμαι βέβαιος ότι τα Ελληνικά Όπλα θα δοξαστούν ακόμα μία φορά».

Σημειώνεται ότι με επιτυχία ολοκληρώθηκε η κοινή άσκηση Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ, με τη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "«Κράτος ταραξίας»: Ηχηρό μήνυμα Ν. Δένδια στην Τουρκία – Αντέδρασε η πρέσβης της Τουρκίας στο Μπαχρέιν"

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες – Δεν θα «γλιτώσει» ούτε η Αττική

Βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο, Δευτέρα (21.11.2022). Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο, μικρή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, ενώ σταδιακά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και θα φτάσει τους 16 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Από το μεσημέρι σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και το πρωί στα ανατολικά τοπικά έως 8 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία πρόσκαιρα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς βορειοδυτιούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και από τα βόρεια.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικών διεθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κατά διαστήματα, κυρίως στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου .
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στα βόρεια τοπικά έως 8 μποφόρ. Από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και από το απόγευμα στα νότια έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες – Δεν θα «γλιτώσει» ούτε η Αττική"

Τιμολόγια ρεύματος: Μειωμένες οι χρεώσεις λογαριασμών – Εντός εβδομάδας ο καθορισμός επιδοτήσεων

Χαμηλότερα αναμένεται να είναι τα τιμολόγια ρεύματος του Δεκεμβρίου που ανακοινώνουν ως τα μεσάνυχτα οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω της αποκλιμάκωσης στη διεθνή τιμή του φυσικού αερίου. Θα ακολουθήσει εντός των επόμενων ημερών ο καθορισμός των επιδοτήσεων.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, οι χρεώσεις των παρόχων τον Δεκέμβριο αναμένεται να κυμανθούν στα 32-35 λεπτά ανά κιλαβοτώρα, μειωμένες κατά περίπου 10% σε σχέση με τα 35-40 λεπτά του Νοεμβρίου, όταν τον Οκτώβριο ήταν στα 60 λεπτά και τον Σεπτέμβριο στα 78.

Ωστόσο το κόστος θα παραμείνει σταθερό για τους καταναλωτές, με τη λιανική τιμή ρεύματος να διατηρείται στα 15 με 17 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Στην περίπτωση αυτή η κρατική επιδότηση θα πρέπει να κυμανθεί στο επίπεδο των 17-20 λεπτών το Δεκέμβριο από 19-24 λεπτά τον Νοέμβριο, 33-43 λεπτά τον Οκτώβριο και 64 λεπτά ανά κιλοβατώρα τον Σεπτέμβριο.

Μεγάλος ωφελημένος από τη μείωση των τιμών, ο κρατικός προϋπολογισμός καθώς περιορίζεται σημαντικά ή ακόμα και μηδενίζεται το συνολικό ποσό που απαιτείται για τις επιδοτήσεις των λογαριασμών. 

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Τιμολόγια ρεύματος: Μειωμένες οι χρεώσεις λογαριασμών – Εντός εβδομάδας ο καθορισμός επιδοτήσεων "

Κιβωτός του Κόσμου: Ο πατήρ Αντώνιος προσπάθησε να με δωροδοκήσει, λέει αυτόπτης μάρτυρας

Συνεχίζονται οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Κιβωτό του Κόσμου και τον πατέρα Αντώνιο, με έναν 17χρονο φίλο του 19χρονου που έκανε την πρώτη καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση να δηλώνει ότι ο πατήρ Αντώνιος πήγε να του δώσει χρήματα, όταν συνειδητοποίησε πως είναι αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

Όπως αποκαλύπτει η τηλεόραση του OPEN, ο 17χρονος δήλωσε για την πρώτη καταγγελία που έγινε για την Κιβωτό του Κόσμου ότι: «Μετά από όλα όσα είδα να γίνονται μέσα στο δωμάτιο, την επόμενη κιόλας ημέρα, ο πατέρας Αντώνιος με πλησίασε για να με χρηματίσει για να μη μιλήσω και να μην πω πουθενά όσα είχα δει.

Συγκεκριμένα μου είχε πει ότι θα μου δώσει χιλιάδες ευρώ για να ξεχάσω όσα είδα. Αυτό που είδα πρέπει να γινόταν συστηματικά. Μάλιστα το ίδιο βράδυ που τους είδα μέσα στο δωμάτιο, ο φίλος μου ήρθε και μου είπε τα πάντα, αλλά ακόμα φοβόταν να μιλήσει. Χαίρομαι τελικά που μας άκουσε και τελικά βρήκε την δύναμη να τον καταγγείλει», δήλωσε στο OPEN ο 17χρονος αυτόπτης μάρτυρας.

Ήδη οι καταγγελίες για τον πατέρα Αντώνιο έχουν μετατραπεί σε «χιονοστιβάδα» και αφορούν τη συμπεριφορά του, με εργαζόμενους της δομής της Καλαμάτας να κάνουν λόγο για έναν «απόμακρο και περίεργο άνθρωπο» που «έκανε διακρίσεις μεταξύ των παιδιών».

Η Κιβωτός του Κόσμου διέψευσε όλα όσα βγαίνουν στη δημοσιότητα και άφησε αιχμές για «σχέδιο» κατά της δομής, επειδή οι καταγγελίες γίνονται «με οργανωμένο τρόπο» και μιλούν για «ανύπαρκτα περιστατικά».

Τι είχε δηλώσει στην κατάθεσή του ο 19χρονος

Ο 19χρονος που έκανε την πρώτη καταγγελία, έβαλε στο κάδρο τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο, δηλώνοντας μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του: «Στην Καλαμάτα από το καλοκαίρι μέχρι και τον Νοέμβριο που κάναμε μπάνιο σε θάλασσα, στα παιχνίδια που κάναμε στο νερό, καθώς έκανε πως με έπνιγε, άρχισε να βάζει το χέρι του μέσα από το μαγιό μου.

Στην αρχή προσπάθησα να το δικαιολογήσω με την αγάπη που του είχα και δεν έλεγα τίποτα. Στην πορεία φοβόμουν και δεν ήξερα πώς να το αντιμετωπίσω. Κι αυτό στη θάλασσα όσο περνούσε ο καιρός το έκανε με μεγαλύτερη συχνότητα, μέχρι που έφτασε να μου το κάνει σε μία μέρα στη θάλασσα 10 φορές.

Έτσι, τα πρωινά που πήγαινα στον πατέρα, εκεί που καθόμασταν στο σαλόνι του τρίτου ορόφου, με παίρνει ο ύπνος στον καναπέ, ο οποίος είναι γωνιακός και εκεί καθόταν ο πατήρ. Μια μέρα, ενώ ξύπνησα, είχα το κεφάλι μου στο μπούτι του πατέρα και τραβήχτηκα αμέσως. Ένα άλλο πρωινό, εκεί που κοιμόμουν, κατάλαβα ότι ο πατήρ έτριβε το γεννητικό του όργανο στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου, πάνω από τα ρούχα του. Εγώ ξύπνησα, κοπάνησα το χέρι μου από τα νεύρα μου και κάθισα απέναντί του».

Σε άλλο κομμάτι της κατάθεσής του, που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο νεαρός φέρεται να αναφέρει: «Μετά τα Χριστούγεννα του 2020 έκανε ένα χειρουργείο. Ήμουν μαζί του 24 ώρες το 24ωρο για να τον φροντίζω. Με τραβούσε κοντά του συνέχεια και εγώ τραβιόμουν χωρίς να του πω κάτι και μου είπε “σήκω φύγε”. Την επόμενη μέρα, που πήγα στο δωμάτιό του, με έβριζε και μου συμπεριφερόταν υποτιμητικά. Ποτέ δεν έβγαζε κι έβαζε τα παπούτσια και τις κάλτσες του. Ήθελε να τον υπηρετούν».

«Απεταξάμην» του Αρχιεπισκόπου και θέμα συζήτησης στο Μέγαρο Μαξίμου

Η υπόθεση της καταγγελίας της σεξουαλικής κακοποίησης έχει φτάσει μέχρι τα κυβερνητικά κλιμάκια και αποτελεί το αυριανό (21.11.2022) θέμα σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου τόσο για τη λειτουργία των δομών της όσο και για την τύχη των παιδιών που φιλοξενούνταν εκεί.

Πιο συγκεκριμένα, η έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 09:30 το πρωί υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και θα συμμετάσχει σε αυτή τόσο η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, όσο και ο ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Σταμάτης, ώστε να εξεταστούν οι κινήσεις που θα γίνουν από εδώ και πέρα, εν μέσω ερευνών και καταγγελιών.

Παράλληλα, μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποκάλυψε ότι διέταξε τη διενέργεια κανονικών ανακρίσεων σε βάρος του πατέρα Αντωνίου, στον οποίο απαγόρευσε να κάνει λειτουργίες έως ότου να εκδικαστεί η υπόθεση.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κιβωτός του Κόσμου: Ο πατήρ Αντώνιος προσπάθησε να με δωροδοκήσει, λέει αυτόπτης μάρτυρας"

Κιβωτός του Κόσμου: Νέα μαρτυρία-σοκ από πρώην φιλοξενούμενη σε δομή – «Έχω δει να πετούν μικρά παιδιά από σκάλες, ήταν σαν φυλακή»

Ένα 19χρονο κορίτσι, που έζησε στην «Κιβωτό του Κόσμου», μίλησε στο MEGA και περιέγραψε στην κάμερα τα βασανιστήρια που έζησε η ίδια και άλλα παιδιά.

«Εγώ και τα πέντε αδέρφια μου βιώσαμε πράγματα τα οποία ήταν βασανιστήρια. Σαν φυλακή εκεί μέσα. Μας έβαζαν και κάναμε πράγματα τα οποία δε θέλαμε και σε ότι τους λέγαμε ‘όχι’, μας έβαζαν τιμωρία. Η τιμωρία αυτή, μας έλεγαν ”μια μέρα εσύ δεν θα φας, πήγαινε κάτω”», λέει η 19χρονη στην κάμερα του MEGA και συγκλονίζει.

Σε μια σοκαριστική εξομολόγηση, περιγράφει: «Μερικά που ήταν λίγο πιο άτακτα, τα χτύπαγαν, τα έπιαναν από το αυτί και τα πετούσαν από τις σκάλες. Τους φέρονται εκεί μέσα σαν να είναι κακοποιοί, ενώ τα παιδάκια αυτά έχουν ψυχές».

Και συμπληρώνει: «Εάν ένα παιδάκι δε θέλει να κάνει μια δραστηριότητα την οποία θέλει η Κιβωτός, ή θα του έλεγαν ”δεν θα φας μια μέρα” είτε ”θα διώξουμε τους δικούς σου και εσένα από εδώ, θα φύγετε όλοι”. Αναλόγως τι είχαν κάνει, τους στέλνανε απομόνωση, ήταν σαν να είναι στη φυλακή».




«Εγώ από την Κιβωτό έφυγα γιατί δεν μπορούσα να βιώνω άλλο όλο αυτό το πράγμα, γιατί ήταν και ψυχικό. Έβλεπα κάποια παιδιά να βασανίζονται και πόναγε και η δικιά μου η καρδιά. Εγώ με το που έφυγα από εκεί μέσα, έλεγα ότι άνοιξε η καρδιά μου, έφυγα από μια φυλακή. Στην ουσία για μένα ήταν μια φυλακή. Αυτά τα παιδιά δε χαμογελάνε», λέει η 19χρονη κοπέλα.

«Είχαμε και τον φόβο να του πούμε και κάτι, γιατί φοβόμασταν ότι θα μας έδιωχνε από εκεί πέρα. Τους έχει χαλάσει η δημοσιότητα, δηλαδή ότι θέλουν να φαίνονται κάπως καλοί προς τα έξω». Όπως λέει η 19χρονη, θα βγουν και άλλα θύματα να μιλήσουν για τα όσα φέρονται να βίωναν στην οργάνωση.

«Εγώ ήμουν στον Κολωνό στη δομή, και με το που βγήκε το παιδί και πήρε το θάρρος (σ.σ. ο 19χρονος), εγώ ήμουν μαζί του. Είπα να βγω και ‘γω να πω αυτά που ξέρω και όποια άλλα παιδιά έχουν βιώσει πράγματα από την ‘Κιβωτό’, καλό είναι να βγουν και αυτά να τα πουν γιατί σιγά σιγά θα πρέπει να μαθαίνουμε πού βοηθάμε».
lawandorder 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κιβωτός του Κόσμου: Νέα μαρτυρία-σοκ από πρώην φιλοξενούμενη σε δομή – «Έχω δει να πετούν μικρά παιδιά από σκάλες, ήταν σαν φυλακή»"

Ο Ερντογάν συνάντησε τον αλ Σίσι με παρέμβαση του εμίρη του Κατάρ

Το Μουντιάλ… ενώνει ακόμη και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Φατάχ αλ Σίσι!

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Φατάχ αλ Σίσι ήταν ανάμεσα στους υψηλούς προσκεκλημμένους του Κατάρ για την τελετή έναρξης του 22ου Μουντιάλ.

Και με την παρέμβαση του Εμίρη του Κατάρ, οι πρόεδροι της Τουρκίας και της Αιγύπτου είχαν μια συνάντηση και χειραψία με… χαμόγελα, που κανείς δεν περίμενε.

Γιατί ο Τούρκος πρόεδρος είχε κάποτε δηλώσει ότι δεν θα συναντούσε ποτέ κάποιον σαν τον Σίσι. Αλλά αυτά, αλλάζουν. 

Είναι η πρώτη φορά που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντά τον Αιγύπτιο ομόλογό του. Και μάλιστα κάνοντας… στροφή και καταπαντώντας τα όσα έλεγε ο ίδιος πριν από μερικά χρόνια. 

Αν και ο Σίσι ζητούσε να συναντήσει τον Ερντογάν, ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν ήθελε, πριν από λίγα χρόνια, ούτε να δει τον πρόεδρο της Αιγύπτου! 

Το 2019, ο Ερντογάν, δήλωνε: «Δεν θα συναντήσω ποτέ κάποιον σαν τον Σίσι. Πρώτα απ’ όλα, όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι πρέπει να αποφυλακιστούν με αμνηστία. Αλλιώς, δεν θα δούμε τον Σίσι. Όσοι τον συναντήσουν, θα κριθούν από την ιστορία».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ερντογάν συνάντησε τον αλ Σίσι με παρέμβαση του εμίρη του Κατάρ"

Τρόμαξαν οι επιβάτες λεωφορείου στα Άνω Λιόσια – Πέταξαν πέτρες την ώρα που ήταν εν κινήσει (pics)

Άλλο ένα περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα πολλά που συμβαίνουν στις λεωφορειακές γραμμές στα Άνω Λιόσια.

Το βράδυ του Σαββάτου (19/11) λίγο μετά τις 23:00, την ώρα που ήταν εν κινήσει το λεωφορείο, άγνωστοι πέταξαν πέτρες με αποτέλεσμα να σπάσουν το τζαμί του οχήματος.

Εκείνη την ώρα μέσα ήταν τρεις επιβάτες και ο οδηγός που από τύχη δεν τραυματίστηκαν.

Το λεωφορείο της γραμμής 709 ακινητοποιήθηκε και αποσύρθηκε από τη λεωφορειακή γραμμή, καθώς το παράθυρο του είχε σπάσει στην κυριολεξία.

Δείτε τις φωτογραφίες του DEBATER:

Άνω Λιόσια
Άνω Λιόσια
Άνω Λιόσια

Το περιστατικό έχει αναλάβει το τμήμα Ασφαλείας της περιοχής. Πάντως, όπως φαίνεται ότι παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις καθώς όλο και περισσότερα λεωφορεία γίνονται στόχοι βάζοντας σε κίνδυνο οδηγούς και επιβάτες.

Στο τέλος Οκτωβρίου, όπως είχε αποκαλύψει το DEBATER, άγνωστοι πυροβόλησαν με αεροβόλο όπλο κατά λεωφορείου στον Ασπρόπυργο, προκαλώντας μεγάλες ζημιές.

debater

Διαβάστε Περισσότερα » " Τρόμαξαν οι επιβάτες λεωφορείου στα Άνω Λιόσια – Πέταξαν πέτρες την ώρα που ήταν εν κινήσει (pics)"

«Κιβωτός του κόσμου» – Πατήρ Αντώνιος: Ο «νάρκισσος» ιερέας «έκανε διακρίσεις» στα παιδιά των δομών

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για τα όσα συνέβαιναν στην «Κιβωτό του Κόσμου», οι οποίες πλέον έχουν στο επίκεντρο τον πατέρα Αντώνιο που ίδρυσε τον εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό Οργανισμό.

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα είπαν στην ΕΡΤ, άνθρωποι από τη δομή της Καλαμάτας, που λειτουργεί τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Μίλησαν καταρχάς για «φόβο» που υπήρχε γύρω από το πρόσωπο του ιδρυτή της ΜΚΟ αλλά και για το πόσο απόμακρος ήταν με τους εργαζομένους της δομής. Οι περισσότεροι δεν είχε καμία επαφή μαζί του!

Τον περιγράφουν ως «νάρκισσο» και ιδιαίτερα περίεργο άνθρωπο, που είχε επαφή μόνο με πρόσωπα του «οικείου» περιβάλλοντος του, που είχαν σημαντικό «ρόλο» σε όλες τις δομές και όχι μόνο σε αυτή της Καλαμάτας.

Οι διακρίσεις μεταξύ των παιδιών και τα αδικαιολόγητα ταξίδια τους

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, υπάρχουν περιγραφές για συχνές μετακινήσεις παιδιών από δομή σε δομή, χωρίς οι περισσότεροι από τους εργαζομένους να έχουν λόγο σε αυτές τις μετακινήσεις ή να γνωρίζουν την αιτία.

Για παράδειγμα καλούσε ο Πάτερ στο τηλέφωνο της δομής και ζητούσε σε μισή με μια ώρα, να ετοιμάσουν ένα παιδί (ή και περισσότερα) να το στείλουν στην Αθήνα με το ΚΤΕΛ.

Εκεί ο τρόφιμος της δομής μπορεί να έμενε για 2 μέρες μέχρι και ένα μήνα ή μπορεί ακόμα να βρισκόταν και σε άλλες δομές της Κιβωτού ανά τη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα παιδιά αυτά ήταν ταυτόχρονα και μαθητές σε σχολεία της Καλαμάτας, από τα οποία απουσίαζαν χωρίς δικαιολογία το χρονικό διάστημα που ο Πάτερ τα είχε καλέσει στην Αθήνα ή είχαν προσωρινά μεταφερθεί σε άλλες δομές.

Επίσης, μεταξύ των παιδιών που φιλοξενούνταν στη δομή, γίνονταν και κάποιου είδους διακρίσεις. Άλλος είχε πολύ ακριβό κινητό και ακριβά ρούχα και άλλος ελάχιστα χρήματα στην τσέπη του.

Η αναχώρηση των μεγαλύτερων παιδιών για την Αθήνα, τα μεταμεσονύχτια μπάνια με τον πατέρα Αντώνιο και τα παιδιά – «σκλάβοι»

Σύμφωνα με την ΕΡΤ κομβικό σημείο στη διερεύνηση της όλης υπόθεσης, είναι το διάστημα που έφυγαν για πάντα από τη δομή της Καλαμάτας τα μεγαλύτερα παιδιά. Είναι η ίδια περίοδος, που περιέγραψε ο 19χρονος ότι έγιναν όσα κατήγγειλε.

Τότε λοιπόν αποχώρησαν ξαφνικά από τη δομή τρία παιδιά και μετά από λίγες μέρες ακολούθησαν άλλα δυο. Όλα άνω των 13 ετών. Οι λόγοι δεν έγιναν γνωστοί στους περισσοτέρους ανθρώπους γύρω από τη δομή ενώ η «φημολογία» στα ενδότερα της Κιβωτού ανέφερε ότι τιμωρήθηκαν γιατί τους βρήκαν «κουπόνια με στοίχημα» ή ότι «τραγουδούσαν τραπ».

Μάλιστα, για το ένα παιδί που αποχώρησε έγινε και αναφορά από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, στην εισαγγελία πρωτοδικών γιατί δεν ξαναεμφανίστηκε στο σχολείο του, έμεινε στην τάξη από απουσίες (ενώ μέχρι τότε ήταν ένα παιδί που πήγαινε στο σχολείο) και καθώς ήταν κάτω των 15 ετών που η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική.

Λίγο αργότερα, από αυτή την ξαφνική αποχώρηση των παιδιών, κάποια λίγο μικρότερα παιδιά, κλήθηκαν στην Αθήνα για ένα Σαββατοκύριακο από τον Πάτερ και στην επιστροφή τους αναπτύχθηκε «φημολογία» μέσα στη δομή για κακομεταχείριση όσων είχαν φύγει τις προηγούμενες μέρες από την Καλαμάτα.

Τότε δε, δημιουργήθηκε και ένας «τρόμος» στα παραμένοντα παιδιά στη δομή γύρω από την Αθήνα.

Οι «σκληρές εργασίες» και παιδιά που επέστρεφαν «ερείπια»

Οι μαρτυρίες στην ΕΡΤ κάνουν λόγο επίσης για εργασίες που έκαναν ακόμα και τα μικρότερα παιδιά κάποιες σκληρές στον κήπο, για παιδιά που γυρνούσαν «ερείπια» από τα ξαφνικά ταξίδια στην Αθήνα.

Μίλησαν για «δώρα» που έφερναν γονείς και η δομή τα κράταγε για να τα δώσει ο «Πάτερ» στα παιδιά, και αρκετά άλλα…
Κάποιοι μάλιστα είπαν ότι είχαν μιλήσει για κάποια πράγματα σε αρμόδιους μέσα στη δομή αλλά ουδέποτε ακούστηκε η φωνή τους.

Τόνισαν τέλος ότι κανείς δε «βάζει το χέρι του στη φωτιά» για το τι συνέβαινε όταν ο Πάτερ ζητούσε και έμενε μόνος με τα παιδιά, πήγαιναν για μπάνιο κυρίως μεταμεσονύκτιες ώρες ή όταν πήγαιναν σε άλλες δομές και στην Αθήνα.
Περιγράφοντας τη λειτουργία της δομής μίλησαν για μια «Κουστωδία» με ανθρώπους που είχαν την απόλυτη εμπιστοσύνη του ιδρυτή του Οργανισμού και «Σκλάβους», τα παιδιά της δομής και την πλειονότητα των εργαζομένων που δεν άνηκαν στο «στενό» πυρήνα ενώ ήταν και «αναλώσιμοι» καθώς άλλαζαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Μετά πάντως τις τελευταίες εξελίξεις, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διέταξε ανακρίσεις για τον πατέρα Αντώνιο και του απαγόρευσε να ιερουργεί.

Τη Δευτέρα ο πατήρ Αντώνιος και η «Κιβωτός του κόσμου» θα είναι θέμα σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.

newsit
 

Διαβάστε Περισσότερα » "«Κιβωτός του κόσμου» – Πατήρ Αντώνιος: Ο «νάρκισσος» ιερέας «έκανε διακρίσεις» στα παιδιά των δομών"

Κιβωτός του Κόσμου: Σε ανάκριση ο πατέρας Αντώνιος με εντολή Ιερώνυμου

Μορφή χιονοστοιβάδας παίρνουν οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση κακοποιήσεων στην «Κιβωτό του Κόσμου» μετά και το δημοσίευμα από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που αποκάλυψε πως υπάρχει μια πολύ σοβαρή καταγγελία ασέλγειας για τον επικεφαλής πατέρα Αντώνιο.

Στη δήλωσή του ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, επισημαίνει, ότι χθες το απόγευμα διέταξε «τη διενέργεια κανονικών ανακρίσεων, κατόπιν επώνυμων καταγγελιών ενώπιον των αρμόδιων αρχών, σε βάρος του κληρικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Αντωνίου Παπανικολάου, στον οποίο και επέβαλα, με απόφασή μου, την απαγόρευση ιεροπραξιών μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης».

«Ως Εκκλησία, είμαστε στη διάθεση των αρχών, προκειμένου να συμβάλουμε, με κάθε τρόπο, στην πλήρη διαλεύκανση αυτής της εφιαλτικής υπόθεσης», επισημαίνει.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Διέταξα χθες το απόγευμα τη διενέργεια κανονικών ανακρίσεων, κατόπιν επώνυμων καταγγελιών ενώπιον των αρμόδιων αρχών, σε βάρος του κληρικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Αντωνίου Παπανικολάου, στον οποίο και επέβαλα, με απόφασή μου, την απαγόρευση ιεροπραξιών μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ουδεμία σχέση είχε ή έχει με την Μ.Κ.Ο. «Κιβωτό του Κόσμου», η οποία και δεν υπάγεται σε αυτήν. Μόνος αρμόδιος για την διοίκηση, την διαχείριση και την όλη λειτουργία της είναι ο ως άνω κληρικός, ο οποίος ουδέποτε άλλωστε δέχθηκε να θέσει τις δομές της Μ.Κ.Ο. υπό την εποπτεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ή να συνεργαστεί με τα επιτελικά στελέχη αυτής στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης με οιονδήποτε τρόπο.

Τόσο εμείς στην Εκκλησία, όσο και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία είμαστε σοκαρισμένοι στον υπέρτατο βαθμό. Σε κάθε περίπτωση όμως, η Εκκλησία ούτε πρόκειται να ανεχθεί, πολλώ δε μάλλον να συγκαλύψει, επαίσχυντες και ειδεχθείς συμπεριφορές και πράξεις, που λερώνουν το ιερό ράσο. Το ιερό ράσο, το ποτισμένο με αίμα Αγίων και Ηρώων, δεν είναι δυνατόν να το φέρουν και να το φορούν όσοι το χρησιμοποιούν ανερυθρίαστα και πρόστυχα, χωρίς φόβο Θεού και ανθρώπων, για να καλύπτουν τις ανομίες τους και για να διαπράττουν εγκλήματα που στιγματίζουν ανεξίτηλα και για πάντα τις ζωές και τις ψυχές αθώων παιδιών.

Οι λέξεις αγάπη, στοργή και φροντίδα ούτε νοητικά πυροτεχνήματα μπορούν να είναι, ούτε επικοινωνιακά εργαλεία για την χειραγώγηση ανθρώπων, και δη ανηλίκων, και για την ικανοποίηση των πάσης φύσεως διαστροφών, που γεννούν νοσηροί και σάπιοι εγκέφαλοι. Στο όνομα της προστασίας των παιδιών, δεν μπορεί να λαμβάνει χώρα η σταύρωσή τους και μάλιστα από «κληρικούς» που τα εκμεταλλεύονται και τα κακοποιούν παντοιοτρόπως έχοντας, κατά τα λοιπά, πείσει και το πανελλήνιο για τις «αγνές» τους προθέσεις. Κάτι τέτοιο δεν το χωρά ειλικρινά ο ανθρώπινος νους…

Ως Εκκλησία, είμαστε στη διάθεση των αρχών, προκειμένου να συμβάλουμε, με κάθε τρόπο, στην πλήρη διαλεύκανση αυτής της εφιαλτικής υπόθεσης. Εφόσον αποδειχθεί η αλήθεια των κατηγοριών που αποδίδονται στον συγκεκριμένο κληρικό, η Εκκλησία και εγώ προσωπικά θα αποδώσουμε στον απόλυτο βαθμό την επίγεια εκκλησιαστική δικαιοσύνη».

Ο πατέρας Αντώνιος και άλλα τρία πρόσωπα στο «κάδρο» των ερευνών

Στο κάδρο των ερευνών μπαίνουν τέσσερα πρόσωπα από την «Κιβωτό του Κόσμου».

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το ένα πρόσωπο για το οποίος έχουν γίνει καταγγελίες είναι ο πατέρας Αντώνιος, σε βάρος του οποίου υπάρχει μία πολύ σοβαρή καταγγελία ενός 19χρονου για ασέλγεια. Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος την περασμένη Τετάρτη έδωσε αναλυτική κατάθεση 7 σελίδων στα γραφεία της υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της ΓΑΔΑ.

Στην κατάθεσή του, ο 19χρονος περιέγραψε πως ο πατέρας Αντώνιος ήταν εκείνος που τον είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά. «Στην Καλαμάτα από το καλοκαίρι μέχρι και τον Νοέμβριο που κάναμε μπάνιο στη θάλασσα, στα παιχνίδια που κάναμε στο νερό, καθώς έκανε πως με έπνιγε, άρχισε να βάζει το χέρι του μέσα από το μαγιό μου», περιγράφει σε κάποιο σημείο της κατάθεσης που έφερε στο φως το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ο 19χρονος προκαλώντας πραγματικά ανατριχίλα.

Σε άλλο κομμάτι της κατάθεσής του, που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο νεαρός φέρεται να αναφέρει: «Μετά τα Χριστούγεννα του 2020 έκανε ένα χειρουργείο. Ήμουν μαζί του 24 ώρες το 24ωρο για να τον φροντίζω. Με τραβούσε κοντά του συνέχεια και εγώ τραβιόμουν χωρίς να του πω κάτι και μου είπε “σήκω φύγε”. Την επόμενη μέρα, που πήγα στο δωμάτιό του, με έβριζε και μου συμπεριφερόταν υποτιμητικά. Ποτέ δεν έβγαζε κι έβαζε τα παπούτσια και τις κάλτσες του. Ήθελε να τον υπηρετούν».

Όσον αφορά στις σοβαρές καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και κακοποιητικές συμπεριφορές, στο κάδρο των ερευνών μπαίνουν τρεις εργαζόμενοι της Κιβωτού του Κόσμου. Πρόκειται για άτομα που φέρονται να ανήκουν στο στενό περιβάλλον του στελέχους της ΜΚΟ που ελέγχεται για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι το στέλεχος είχε τους τρεις αυτούς εργαζομένους σαν οικογένειά του. Και οι τρεις είχαν υπάρξει ως παιδιά φιλοξενούμενοι της Κιβωτού, μέχρι που μετά από πολλά χρόνια αποφασίστηκε να παραμείνουν στις δομές ως εργαζόμενοι.

Αυτοί οι τρεις εργαζόμενοι φαίνεται ότι αναλάμβαναν να χειριστούν δύσκολες καταστάσεις που ανέκυπταν εντός των δομών όσον αφορά σε συμπεριφορές που κρίνονταν ότι ήταν εκτός κανόνων της ΜΚΟ ή παραβατικές. Τέλος, οι Αρχές θα ερευνήσουν και ταξίδια που φέρονται να έκαναν παιδιά της δομής κατ' εντολή του στελέχους της Κιβωτού του Κόσμου που καταγγέλλεται για ασέλγεια.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κιβωτός του Κόσμου: Σε ανάκριση ο πατέρας Αντώνιος με εντολή Ιερώνυμου"

Συρία: Οι Κούρδοι ανταπέδωσαν τα πλήγματα της Τουρκίας, αναφέρει το Anadolu

Οι Κούρδοι φαίνεται πως έκαναν πραγματικότητα τις απειλές τους και απάντησαν στις αεροπορικές επιδρομές της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία, εκτοξεύοντας πύραυλο που προσγειώθηκε στην τουρκική επαρχία Κιλίς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 3 άνθρωποι.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από συριακό έδαφος και προσγειώθηκε στην Κιλίς, στην επαρχία που βρίσκεται στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία. 

Όπως ανέφερε το Anadolu, ο πύραυλος έπεσε κοντά σε συνοριακό φυλάκιο και από την έκρηξη τραυματίστηκαν 3 άνθρωποι, ένας Τούρκος στρατιώτης και 2 αστυνομικοί. Ωστόσο, δεν ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται πως, νωρίτερα σήμερα, οι υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις είπαν πως θα ανταπέδιδαν τα αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε η Τουρκία τα ξημερώματα και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (20.11.2022).

«Οι επιθέσεις αυτές από τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις δεν θα μείνουν αναπάντητες», ανέφεραν σε μια ανακοίνωση οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την ηγεσία της πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και όπως φαίνεται από αυτά που μεταδίδει το Anadolu, έκαναν πράξη τα λόγια τους.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε στον – μέχρι στιγμής – απολογισμό του ότι έχουν πεθάνει 31 άνθρωποι από τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές, με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας να κάνει λόγο για 89 νεκρούς και καταστροφές σε καταφύγια και αποθήκες πυρομαχικών.

Σόου Ερντογάν και Ακάρ για την επιχείρηση «Γαμψό Ξίφος»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε την εντολή για την επίθεση της Τουρκίας στη Συρία, αφού τον ενημέρωσε ο Χουλουσί Ακάρ για αυτή, παρουσιάζοντάς του και τους αντίστοιχους χάρτες της επιχείρησης «Γαμψό Ξίφος», σε ένα σόου που έκανε ο Τούρκος πρόεδρος στις κάμερες.

Ο Ερντογάν φαίνεται να κάθεται στην κεφαλή ενός τραπεζιού και παρατηρεί τους χάρτες μπροστά του, ενώ ο Ακάρ του αναλύει πώς θα γίνει η επίθεση των τουρκικών δυνάμεων. Στην αίθουσα παρίστανται και στρατιωτικοί αξιωματούχοι της Τουρκίας.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Συρία: Οι Κούρδοι ανταπέδωσαν τα πλήγματα της Τουρκίας, αναφέρει το Anadolu"

Πάνω από 30 οι νεκροί της τουρκικής επίθεσης στη βόρεια Συρία - «Θα απαντήσουμε» λένε οι Κούρδοι

Οι τουρκικές επιδρομές στη βόρεια Συρία προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 31 ανθρώπων, στην πλειονότητά τους Κούρδοι μαχητές και Σύροι στρατιώτες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε αργά το βράδυ του Σαββάτου και σήμερα πριν από την αυγή ο τουρκικός στρατός στις επαρχίες Ράκα και Χασάκε (βορειοανατολικά) και Χαλέπι (βόρεια) κόστισαν τη ζωή σε 18 Κούρδους μαχητές και μέλη τοπικών συμμαχικών δυνάμεων, 12 Σύρους στρατιώτες καθώς και σε έναν άμαχο, ανέφερε το Παρατηρητήριο που διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία. Τραυματίστηκαν επίσης 40 άνθρωποι.

Οι δυνάμεις υπό την ηγεσία των Κούρδων της Συρίας,δηλαδή οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την ηγεσία της πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), δήλωσαν ότι θα ανταποδώσουν τα τουρκικά πλήγματα.

syria-3

syria-2

Εν τω μεταξύ, ένας Τούρκος στρατιώτης και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από πύραυλο που εκτοξεύθηκε την Κυριακή από το συριακό έδαφος στην τουρκική επαρχία Κιλίς, στα σύνορα με τη Συρία, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με το Anadolu, ο πύραυλος έπεσε κοντά σε συνοριακό φυλάκιο αλλά δεν ανέφερε περισσότερα. Νωρίτερα οι υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις είπαν πως θα ανταπέδιδαν τα αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε σήμερα η Τουρκία.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δώσει την εντολή για την έναρξη της επιχείρησης «Γαμψό Ξίφος» σε Συρία και βόρειο Ιράκ, όπως δείχνει το βίντεο που δημοσίευσε η τουρκική προεδρία.

Η επιχείρηση έγινε ως αντίποινα στη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, μόλις την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, οι βομβαρδισμοί έγιναν σε περιοχές που χρησιμοποιούνται για επιθέσεις κατά της χώρας.

Ο Ερντογάν έδωσε την εντολή επιστρέφοντας από την Ινδονησία. Ο Τούρκος πρόεδρος κάθεται μόνος του στην κεφαλή του τραπεζιού και ακούει προσεκτικά τον Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος του αναλύει το σχέδιο, παρουσία στρατιωτικών αξιωματούχων. Παράλληλα, ο Ακάρ του δείχνει λεπτομέρειες της επιχείρησης στον χάρτη, ο οποίος έχει θολωθεί για λόγους ασφαλείας.


Αμέσως μετά, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας πήγε στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας και επέβλεψε προσωπικά της επιχείρησης, γεγονός που καταδεικνύει τη σημασία της για την Άγκυρα. Συνοδευόμενος από την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, παρέμεινε μέχρι και την επιστροφή των μαχητικών αεροσκαφών, δίνοντας συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους.




«Καταστράφηκαν τρομοκράτες και δομές που ανήκαν σε τρομοκράτες»

«Στόχος μας είναι η ασφάλεια των 85 εκατομμυρίων πολιτών μας και των συνόρων μας και να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε προδοτική επίθεση στη χώρα μας» επισήμανε ο Ακάρ που ανέφερε ότι η επιχείρηση κατά τρομοκρατικών στόχων στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία από τα μεσάνυχτα σχεδιάστηκε προσεκτικά και εκτελέστηκε με επιτυχία.

Η επιχείρηση, ανέφερε, ήταν καλά σχεδιασμένη για να αποφευχθεί η απώλεια αμάχων.


«Καταφύγια, αποθήκες τρομοκρατών, σπήλαια, σήραγγες καταστράφηκαν με μεγάλη επιτυχία. Τους παρακολουθήσαμε στενά. Τα κεντρικά γραφεία της τρομοκρατικής οργάνωσης χτυπήθηκαν και καταστράφηκαν με απευθείας χτυπήματα. Μόνον τρομοκράτες και δομές που ανήκαν σε τρομοκράτες καταστράφηκαν», είπε.

Στο ίδιο πλαίσιο εξέφρασε την αποφασιστικότητα και την ικανότητα της Τουρκίας να σώσει τη χώρα και το έθνος από την τρομοκρατία.

akar_epixeirisi

«Η στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία στέλνει μήνυμα στην Ελλάδα» λένε Τούρκοι αναλυτές

Μηνύματα προς χώρες όπως η Ελλάδα «διαβάζουν» αναλυτές πίσω από την επιχείρηση της Άγκυρας σε Συρία και βόρειο Ιράκ, με εντολή Ερντογάν, ως αντίποινα για την βομβιστική επιθεση στην Κωνσταντινούπολη.

«Η αεροπορική επιχείρηση είναι επίσης ένα μήνυμα προς την Ελλάδα: Δεν είναι άσκηση, είναι γεγονός», αναφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Μιλιέτ.

Ο Αμπντουλάχ Αγάρ, αναλυτής ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας και ασφάλειας, δήλωσε στη Μιλιέτ ότι η επιχείρηση «Γαμψό Ξίφος» συνιστά εξαιρετικά σημαντικό μήνυμα προς χώρες όπως η Ελλάδα, που έχουν υιοθετήσει εχθρική στάση απέναντι στην Τουρκία».

Εντύπωση προκαλεί και η ανάρτηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά το τέλος της επιχείρησης.

«Ξαφνικά μια νύχτα… Είναι η ώρα του υπολογισμού», έγραψε ο Τσαβούσογλου, αναρτώντας μια φωτογραφία με την τουρκική σημαία να κυματίζει.


Πάνω από 20 πλήγματα κυρίως στο Κομπάνι

Κουρδικές δυνάμεις μίλησαν για «αεροπορικούς βομβαρδισμούς του τουρκικού στρατού» κυρίως στην πόλη Κομπάνι, στη βορειοανατολική Συρία, και σε δυο χωριά. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για 12 νεκρούς, μέλη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων και έξι Σύρους στρατιώτες. Συνολικά καταγράφηκαν πάνω από 20 πλήγματα του τουρκικού στρατού.

Το «Γαμψό Ξίφος» έγινε ως αντίποινα στην βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στις 13 Νοεμβρίου στη λεωφόρο Ιστικλάλ, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα τον θάνατο έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό πάνω από 80. Οι τουρκικές αρχές κατηγορούν νεαρή με συριακή υπηκοότητα ότι τοποθέτησε τη βόμβα που εξερράγη.

Οι τουρκικές αρχές επέρριψαν αμέσως την ευθύνη στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και στις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), κουρδική παραστρατιωτική οργάνωση που δρα στη Συρία, που η Άγκυρα θεωρεί ως «βραχίονα» του ΡΚΚ στην περιοχή.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέφερε προχθές Παρασκευή πως φοβόταν «πιθανή στρατιωτική δράση της Τουρκίας» στη βόρεια Συρία και στο βόρειο Ιράκ, παροτρύνοντας τους Αμερικανούς να αποφεύγουν αυτές τις δύο περιοχές.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πάνω από 30 οι νεκροί της τουρκικής επίθεσης στη βόρεια Συρία - «Θα απαντήσουμε» λένε οι Κούρδοι"

Έρχεται Food Pass για το σούπερ μάρκετ: Πόσο θα είναι η επιδότηση – Όλο το σχέδιο

Σχέδιο για food pass εξετάζει η κυβέρνηση που θα αφορά το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Η χορήγηση της θα γίνει βάσει αυστηρών εισοδηματικών κριτηρίων, ανάλογα την οικογενειακή κατάσταση και το ύψος του ετήσιου εισοδήματος.

Όπως επισημάνθηκε, το ποσό της επιδότησης που πιθανότατα θα φτάνει έως και τα 100 ευρώ, θα αφορά στα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού».

Προτεραιότητα, επίσης, για το Food Pass θα δοθεί στις οικογένειες με παιδιά και, μάλιστα, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών, θα υπάρξουν και ανάλογες προσαυξήσεις στην επιδότηση.

Οι τελικές αποφάσεις για το food pass θα ληφθούν αρχές του 2023.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Έρχεται Food Pass για το σούπερ μάρκετ: Πόσο θα είναι η επιδότηση – Όλο το σχέδιο"

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων: Όποιος κάνει το λάθος να μας επιτεθεί θα πάθει νέο Μαραθώνα

Την πιο αυστηρή προειδοποίηση στην Τουρκία έστειλε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, στην ημερήσια διαταγή του, απευθυνόμενος προς τα στελέχη του στρατεύματος, με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων τη Δευτέρα (21.11.2022),.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος διαμηνύει στην Τουρκία, χωρίς να την κατονομάζει, πως «όποιος κι αν μας απειλήσει, όποια ώρα κι αν επιλέξει να το κάνει θα βρει μπροστά του νέο Μαραθώνα, νέα Σαλαμίνα και νέο ύψωμα 731»!

>«Το υψηλό ηθικό, ο επαγγελματισμός, το πείσμα, η αταλάντευτη θέληση αλλά κυρίως η ισχύς των Όπλων σας και η φωτιά της Ψυχής σας αποτελούν την καλύτερη εγγύηση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει ισχυρή, ελεύθερη και ανεξάρτητη, όποιος κι αν μας απειλήσει, όποιος κι αν αποφασίσει να έρθει, όποια ώρα κι αν επιλέξει να το κάνει!», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στην ημερήσια διαταγή του, απευθυνόμενος προς τα στελέχη του στρατεύματος, με την ευκαιρία του αυριανού (σ.σ. 21.11.2022) εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Αν θες ειρήνη να προετοιμάζεσαι για τον πόλεμο»!

«Επιθυμούμε την ειρήνη και εργαζόμαστε γι’ αυτήν… όμως όποιος κάνει το μοιραίο λάθος να έρθει, να το ξέρει από πριν ότι θα βρει μπροστά του νέο Μαραθώνα, νέα Σαλαμίνα και νέο 731, και είμαι βέβαιος ότι τα Ελληνικά Όπλα θα δοξαστούν ακόμα μία φορά, δίνοντας τον αγώνα τον καλό, όπως τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν. Ακόμα και για μια σπιθαμή εδάφους, για έναν βράχο, για μία Ελληνική πέτρα. Γιατί όλα αυτά υπάρχουν επειδή πληρώσαμε βαρύ φόρο αίματος για να τα ‘χουμε. Βαρύ, πολύ βαρύ!!!» τόνισε περαιτέρω ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Από την ημέρα που ανέλαβα τα καθήκοντα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, αντιμετωπίσαμε με επιτυχία όλες τις προκλήσεις, με πρώτη την άνευ προηγουμένου υβριδική επίθεση στα σύνορα του Έβρου και στη συνέχεια την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, κατά τη διάρκεια των οποίων οι Ένοπλες Δυνάμεις κινητοποιήθηκαν και επιχείρησαν άμεσα, μαζικά και κυρίως αποτελεσματικά και αποτρεπτικά. Δεν σταματήσαμε όμως εκεί. Το πλέγμα των επιχειρησιακών μας δραστηριοτήτων, διεξάγεται καθημερινά σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, ενισχύοντας την διακλαδικότητα και την διαλειτουργική συνέργειά μας με συμμάχους, φίλους και εταίρους, αποκομίζοντας εμπειρίες και πολύτιμη γνώση, που καθιστούν έτσι τις Ένοπλες Δυνάμεις πιο ετοιμοπόλεμες από ποτέ – κι αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία, γιατί τηρεί το διαχρονικό αξίωμα που κυριαρχεί ίδιο κι απαράλαχτο στους αιώνες: «Αν θες ειρήνη να προετοιμάζεσαι για τον πόλεμο».

Αυτό κατέγραψα ως κατεύθυνσή μου στην πρώτη ημερήσια διαταγή μου την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων μου κι αυτό τηρώ ευλαβικά. Κι είναι αυτή η μόνη και μοναδική συνταγή για την διαρκή ειρήνη που επιδιώκουμε ως Κράτος. ‘Η προς πόλεμον προπαρασκευή’ οδηγεί μετά βεβαιότητας στην διαρκή ειρήνη, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η δική μας που βρίθουν προκλήσεων, προβλημάτων και νεο-αναθεωρητισμών. Δεν υπάρχει άλλη συνταγή ή τουλάχιστον δεν τη βλέπω εγώ», παρατήρησε.

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων είναι στο μέγιστο δυνατό βαθμό»

Παράλληλα, ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος αναφέρθηκε στις στρατιωτικές συνεργασίες της Ελλάδας με χώρες της ευρύτερης περιοχής, οι οποίες καθιστούν την χώρα μας όλο και πιο ενισχυμένη στον σκληρό πυρήνα των αποφάσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

«Η σύναψη αμυντικών συμφωνιών στρατηγικής σημασίας, τις οποίες υλοποιούμε σε μια άνευ προηγουμένου αναβάθμιση των διεθνών συνεργασιών μας και του αμυντικού αποτυπώματός μας στην περιοχή, είναι αναμφισβήτητης αξίας γι’ αυτούς που γνωρίζουν και παρακολουθούν. Κι αυτοί είναι πολλοί. Είναι όλοι» τόνισε.

«Επιπλέον, η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων στο μέγιστο δυνατό βαθμό, αποτελεί σημείο αναφοράς για την πολυδιάστατη προσφορά κοινωνικού έργου, χωρίς να υπολείπονται ούτε στο ελάχιστο της κύριας αποστολής τους» σημείωσε περαιτέρω.

Απευθυνόμενος προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ προέτρεψε «με την ίδια αποφασιστικότητα, ψύχραιμοι και συνάμα ακλόνητοι να δώσετε, αν χρειαστεί κι όποτε χρειαστεί, με ακράτητη και ακάθεκτη ορμή την μόνη απάντηση που δίνουν οι Έλληνες όταν απειλείται η ύπαρξη τους. Την έχετε γραμμένη στο DNA σας, μας την έχουν δώσει οι προπάτορες μας, είναι γνωστή σε όλους!!!.«Εἷς οἰωνός ἄριστος, ἀμύνεσθαι περί Πάτρης!», κατέληξε.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων: Όποιος κάνει το λάθος να μας επιτεθεί θα πάθει νέο Μαραθώνα"

Τουρκία: «Μήνυμα στην Ελλάδα η στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία» λένε αναλυτές

Μηνύματα προς χώρες όπως η Ελλάδα «διαβάζουν» αναλυτές πίσω από την επιχείρηση της Άγκυρας σε Συρία και βόρειο Ιράκ, με εντολή Ερντογάν, ως αντίποινα για την βομβιστική επιθεση στην Κωνσταντινούπολη.

«Η αεροπορική επιχείρηση είναι επίσης ένα μήνυμα προς την Ελλάδα: Δεν είναι άσκηση, είναι γεγονός», αναφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Μιλιέτ.

Ο Αμπντουλάχ Αγάρ, αναλυτής ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας και ασφάλειας, δήλωσε στη Μιλιέτ ότι η επιχείρηση «Γαμψό Ξίφος» συνιστά εξαιρετικά σημαντικό μήνυμα προς χώρες όπως η Ελλάδα, που έχουν υιοθετήσει εχθρική στάση απέναντι στην Τουρκία».

Εντύπωση προκαλεί και η ανάρτηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά το τέλος της επιχείρησης.

«Ξαφνικά μια νύχτα… Είναι η ώρα του υπολογισμού», έγραψε ο Τσαβούσογλου, αναρτώντας μια φωτογραφία με την τουρκική σημαία να κυματίζει. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τουρκία: «Μήνυμα στην Ελλάδα η στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία» λένε αναλυτές"

Ζαπορίζια: Ισχυρές εκρήξεις στον πυρηνικό σταθμό

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ ).

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής, όπως έκανε γνωστό ο γενικός διευθυντής του ΔΟΑΕ . Μάλιστα έκανε λόγο για «ισχυρές εκρήξεις» και όποιος ευθύνεται «παίζει με τη φωτιά».

«Τα νέα από την ομάδα μας χθες και σήμερα το πρωί είναι εξαιρετικά ανησυχητικά. Εκρήξεις σημειώθηκαν στον χώρο του μεγάλου αυτού πυρηνικού σταθμού, κάτι που είναι εντελώς απαράδεκτο», είπε ο Ραφαέλ Γκρόσι. «Όποιος βρίσκεται πίσω από αυτό, πρέπει να σταματήσει αμέσως. Όπως έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν, είναι παιχνίδι με τη φωτιά!».

Το εργοστάσιο, που είναι ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός της Ευρώπης, βρίσκεται υπό ρωσική κατοχή από τον Μάρτιο, αλλά συνεχίζει να λειτουργεί από ουκρανικό προσωπικό.

Η διοίκηση του εργοστασίου είπε στους εμπειρογνώμονες του ΔΟΑΕ στο εργοστάσιο ότι υπήρξαν ζημιές σε ορισμένα κτίρια, συστήματα και εξοπλισμό, αλλά «κανένα από αυτά μέχρι στιγμής» δεν είναι κρίσιμο για την ασφάλεια.

Την είδηση μεταδίδει επίσης το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, υποστηρίζοντας ότι οι οβίδες «εκτοξεύτηκαν από την Ουκρανία» κατά των γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας που τροφοδοτούν τον πυρηνικό σταθμό, αλλά δεν ανιχνεύτηκαν ραδιενεργές εκπομπές.

Σύμφωνα με το Tass, ο Renat Karchaa, σύμβουλος της ρωσικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας Rosenergoatom, δήλωσε ότι 15 οβίδες εκτοξεύτηκαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου,

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζαπορίζια: Ισχυρές εκρήξεις στον πυρηνικό σταθμό"

Πάτρα – Άγιος Βασίλειος: Εσερνε τον σκύλο του για 1,5 χλμ – Πρόστιμο 30.300 ευρώ στο δράστη ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Νέο περιστατικό κακομεταχείρισης και βασανισμού ζώου σημειώθηκε χθες στον Αγιο Βασίλειο Πατρών, όπου ηλικιωμένος συνελήφθη γιατί έσερνε στην άσφαλτο, αλυσοδεμένο στο αυτοκίνητό του ένα τσοπανόσκυλο, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών.

Η υπόθεση μοιάζει με αυτή του αντιδημάρχου που συνελήφθη τον περασμένο Αύγουστο σε χωριό της Ηπείρου, επειδή έσερνε με τον ίδιο βασανιστικό τρόπο ένα γαϊδουράκι, δεμένο πάλι από αυτοκίνητο.

Στην περίπτωση του Αγίου Βασιλείου, όπως είπε στην «Π» η δικηγόρος και εκπρόσωπος της Φιλοζωϊκής Ομοσπονδίας στην Πάτρα Ελενα Αρβανίτη, το ταλαίπωρο ζώο -ένας μεγαλόσωμος ελληνικός ποιμενικός- ήταν δεμένο με αλυσίδα από το αυτοκίνητό του άνδρα και ανήμπορο να περπατήσει, σερνόταν στην άσφαλτο για εκατοντάδες μέτρα και υπέστη βαρύτατους τραυματισμούς, καθώς έχει χάσει το δέρμα του και σάρκα μέχρι το κόκκαλο και από τις τέσσερις πατούσες των ποδιών του.

Το περιστατικό αντιλήφθηκαν δύο άτομα που ειδοποίησαν αμέσως την Αστυνομία που έσπευσε στην περιοχή και συνέλαβε τον δράστη. Ο ιδιοκτήτης του σκύλου, ένας ηλικιωμένος άνδρας από τον Αγιο Βασιλείο, συνελήφθη και κρατείται στο Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρων.

Η κυρία Αρβανίτη δήλωσε στην «Π», συγκλονισμένη: «Υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες και περιέγραψαν το γεγονός. Οι εικόνα του ζώου είναι τραγική.

Το σκυλάκι μεταφέρθηκε στην κτηνίατρο Αντα Γιαννοπούλου που συνεργάζεται με τον Δήμο Πατρέων.

Αυτό που έγινε είναι αδιανόητο. Εδεσε το σκυλί του από το αυτοκίνητο και το έσερνε στην άσφαλτο για 1,5 χλμ. περίπου στην παλιά εθνική, από το ύψος του σούπερ μάρκετ LIDL μέχρι τις εγκαταστάσεις του Καποτά. Γέμισε η άσφαλτος με αίματα. Εχει φύγει το δέρμα του ζώου από όλες τις πατούσες του, ενώ έχει και ένα μεγάλο και βαθύ τραύμα και κάτω από το στόμα του, γεγονός που δείχνει ότι το ζώο σερνόταν για μεγάλη απόσταση στην άσφαλτο» λέει στην «Π» συγκλονισμένη η κυρία Αρβανίτη.

Ο ηλικιωμένος, πέρασε χθες από ανακριτή και εισαγγελέα και κρατείται, γιατί πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα. Παραπέμπεται για κακούργημα, σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο για την κακοποίηση και θανάτωση ζώων, που προβλέπει βαρύτατες ποινές και διοικητικές κυρώσεις.
Πρόκειται για εσκεμμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου, σωματική εξάντληση και εκούσιο τραυματισμό – βαριά σωματική βλάβη. Αδίκημα για το οποίο προβλέπονται κακουργηματικές ποινές. Κατηγορείται για κακουργηματική κακοποίηση – βασανισμό ζώου συντροφιάς. Η ποινή για τη πράξη του είναι κάθειρξη έως δέκα έτη και χρηματική ποινή έως 50.000 ευρώ. Επίσης προβλέπεται και διοικητικό πρόστιμο από 30.000 – 50.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής έμεινε άναυδος, ακούγοντας τις δικαιολογίες του δράστη, στην ερώτηση «τι είναι αυτά τα πράγματα που κάνατε κύριε; Εχετε αντιληφθεί ότι κατηγορείστε για κακούργημα;», για να πάρει την αφελή απάντηση, ότι έδεσε το ζώο από το αυτοκίνητο και το έσερνε στο δρόμο, επειδή ήταν πολύ βαρύ και έπρεπε να το πάει…. σε κτηνίατρο.

Το μεγαλόσωμο ζώο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση καθώς έχει υποστεί αφαίρεση δέρματος και μεγάλα εγκαύματα και στα τέσσερα πόδια του. Μετά τις πρώτες βοήθειες φιλοξενείται και λόγω του σοκ που έχει υποστεί, δείχνει αποπροσανατολισμένο και πολύ τρομαγμένο.

Τα δυο σωματεία «Patras for all animals» και «Φιλόζωοι Εθελοντες Πατρας» θα είναι παρόντα στο δικαστήριο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Συνελήφθη, χθες το πρωί, σε περιοχή της Πάτρας, από αστυνομικούς του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας του νέου πλαισίου για την ευζωία των ζώων συντροφιάς.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, σύμφωνα με καταγγελία πολιτών, ο κατηγορούμενος οδηγώντας αυτοκίνητο στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών Αθηνών, έσερνε σκύλο ιδιοκτησίας του, έχοντας δέσει αλυσίδα στο λαιμό του, από σταθερό σημείο του αυτοκινήτου.

Οι αστυνομικοί του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, εντόπισαν άμεσα τον κατηγορούμενο και τον συνέλαβαν, ενώ ο σκύλος φέροντας εκτεταμένα τραύματα στα πόδια και σε άλλα μέρη του σώματος, μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο για την επούλωση των τραυμάτων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί στον Ανακριτή Πατρών, ενώ οι αστυνομικοί του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών βεβαίωσαν στον κατηγορούμενο, διοικητικό πρόστιμο (30.300) ευρώ.

pelop

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα – Άγιος Βασίλειος: Εσερνε τον σκύλο του για 1,5 χλμ – Πρόστιμο 30.300 ευρώ στο δράστη ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news