facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Ρομά έκλεισαν τον δρόμο Καλαμάτας-Μεσσήνης

Ομάδα από 100 περίπου Ρομά έκλεισε στις 11 το βράδυ την εθνική οδό Καλαμάτας – Μεσσήνης, στο ύψος του ποταμού Άρι στο Ασπρόχωμα.

Έχουν ανάψει φωτιές στο οδόστρωμα και φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας, διαμαρτυρόμενοι για τον σοβαρό τραυματισμό του ομόφυλου τους, Κώστα στη Θεσσαλονίκη.

Στην περιοχή σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομικής διεύθυνσης Μεσσηνίας. Η κίνηση διεξάγεται μέχρι στιγμής μέσω παρακαμπτήριων οδών.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρομά έκλεισαν τον δρόμο Καλαμάτας-Μεσσήνης"

Ιταλία: 3,5 εκατομμύρια περιστατικά εποχικής γρίπης – «Εμβολιάστε τα παιδιά σας»

Το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της Ιταλίας, μέχρι τώρα, έχει καταγράψει 3,5 εκατομμύρια περιστατικά εποχικής γρίπης στη χώρα.

Την τελευταία εβδομάδα, 943 χιλιάδες πολίτες εμφάνισαν συμπτώματα της γρίπης. Ανάμεσά τους, σήμερα, και η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι. Όπως υπογραμμίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για την πιο μεταδοτική εποχική γρίπη των τελευταίων δεκατριών ετών.

Τα περιστατικά, τις τελευταίες επτά ημέρες ήταν δεκαέξι, ανά χιλίους κατοίκους. Ιταλοί παιδίατροι απηύθυναν έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους και τόνισαν ότι «αυτή, είναι η κατάλληλη στιγμή». Οι γιατροί μέλη της Ιταλικής Εταιρίας Παιδιατρικής τόνισαν, επίσης, ότι «στους χώρους με συνωστισμό, οι μάσκες που μάθαμε να χρησιμοποιούμε τα τελευταία χρόνια, αποτελούν μέτρο πρόληψης και κατά άλλων ιών, όπως εκείνο της γρίπης».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: 3,5 εκατομμύρια περιστατικά εποχικής γρίπης – «Εμβολιάστε τα παιδιά σας»"

Κυβερνητικές πηγές για υποδιοικητές ΕΥΠ: Αυτός είναι ο λόγος που παύθηκαν

Σε διευκρινίσεις προχώρησαν κυβερνητικές πηγές σχετικά με την παύση των υποδιοικητών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), που προβλέπει η νομοθετική βελτίωση που κατέθεσε σήμερα (09.12.2022) στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Όπως διευκρινίζουν κυβερνητικές πηγές, η παύση των υποδιοικητών της ΕΥΠ με τον νόμο για την άρση απορρήτου έγινε λόγω του περιορισμού του αριθμού τους από τρεις σε δύο. Ακριβώς -λόγω του περιορισμού- θα πρέπει να υπάρξει και αλλαγή – συγχώνευση αρμοδιοτήτων. Αφού ολοκληρωθεί αυτό, στη συνέχεια θα τοποθετηθούν νέοι υποδιοικητές, οι οποίοι μπορεί να προέρχονται και από την δεξαμενή των ήδη υπαρχόντων εφόσον είναι επιλέξιμοι.

Τι προβλέπουν οι νομοτεχνικές βελτιώσεις
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, κατέθεσε σειρά βελτιωτικών αλλαγών:

– Στο άρθρο 48 προστέθηκε παράγραφος η οποία προβλέπει ότι παύει αυτοδικαιως η θητεία των υποδιοικητων της Ε.Υ.Π – και μέχρι τον διορισμό νέων, την αρμοδιότητά τους θα ασκεί ο Διοικητής της ΕΥΠ.

– Δεν θα καθορίζει ο Διοικητής της ΕΥΠ ανά εξάμηνο την λίστα των απαγορευμένων συσκευών παρακολούθησης, αλλά στην αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος θα εμπίπτει κάθε λογισμικό ή συσκευή που δύνανται να χρησιμοποιηθούν για την διάπραξη του αδικήματος του άρθρου 370Α του ΠΚ.

Επίσης, στο άρθρο 8 του νομοσχεδίου, όπου προβλέπεται η διαδικασία παράδοσης της διάταξης άρσης του απορρήτου στους παρόχους επικοινωνίας και στην ΑΔΑΕ με ηλεκτρονικά κρυπτογραφημένο μήνυμα, προστέθηκε το χρονικό επίρρημα «αμελλητί» για να διασφαλίζεται η υποχρέωση άμεσης και κατεπείγουσας διαβίβασης και εκτέλεσης της διάταξης.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Κυβερνητικές πηγές για υποδιοικητές ΕΥΠ: Αυτός είναι ο λόγος που παύθηκαν "

AFP: Σύλληψη της Εύας Καϊλή για την υπόθεση διαφθοράς του ΕΚ — Τέθηκε εκτός ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Μεγάλη υπόθεση διαφθοράς στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με πρωταγωνιστή το Κατάρ ερευνούν οι αρχές. Η αστυνομία της βελγικής πρωτεύουσας έχει ήδη ερευνήσει 16 σπίτια και έχει κάνει 4 προσαγωγές καθώς υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η χώρα επιχείρησε να επηρεάσει οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις.

Το Κατάρ επιχείρησε ανάμειξη σε ευρωπαϊκές υποθέσεις, χρηματίζοντας αξιωματούχους. Υπενθυμίζεται ότι η χώρα έχει κατηγορηθεί για παραβιάσεις ανθρώπινων και εργασιακών δικαιωμάτων.

Μεταξύ των προσαχθέντων είναι η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ. Όλοι οι συλληφθέντες είναι ιταλοί, ανάμεσα στους οποίους και ο ευρωσοσιαλιστής Π. – Α. Παντσέρι.

Νεότερες πληροφορίες του VRT αναφέρουν ότι η κ. Καϊλή συνελήφθη επ’ αυτοφώρω. Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) αναφέρει σχετικά: «Η βελγική αστυνομία συνέλαβε την Ελληνίδα σοσιαλίστρια ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, μία από τις αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες το βράδυ της Παρασκευής, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην υπόθεση. Η σύλληψη, σε σχέση με μια έρευνα για διαφθορά που εμπλέκει την διοργανώτρια χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κατάρ, έπεται της σύλληψης άλλων τεσσάρων υπόπτων νωρίτερα σήμερα, είπε η ίδια πηγή». Η εφημερίδα Le Soir πάντως κάνει λόγο για προσαγωγή.

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, έχουν σφραγιστεί από την αστυνομία τα γραφεία της ίδιας και ακόμα δύο ευρωβουλευτών. Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν όμως ακόμα επιβεβαιωθεί.

Η ίδια τέθηκε εκτός του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με απόφαση του πρόεδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη, σε συνέχεια των ανωτέρω εξελίξεων.

Η σχετική ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη».

Επισημαίνεται ότι προ ημερών, με αφορμή δηλώσεις της κ. Καϊλή περί πρωτοπορίας στα εργασιακά δικαιώματα στο Κατάρ, η ίδια είχε προκαλέσει αρνητικό κλίμα στο ΠΑΣΟΚ όσο και τη δυσφορία το προέδρου του κόμματος ο οποίος μάλιστα είχε εκφράσει την αντίθεσή του, λέγοντας ότι τέτοιες δηλώσεις δεν εκφράζουν τις απόψεις μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα προγραμματίζεται η σύγκληση του προεδρίου των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να εξετάσουν το θέμα και να λάβουν αποφάσεις για το αν η κ. Καϊλή θα παραμείνει στην Ευρωομάδα.

Σύμφωνα με επιπλέον πληροφορίες, πρόσωπα ενδιαφέροντος στην έρευνα θεωρούνται και οι κοινοβουλευτικοί βοηθοί, ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι δραστηριοποιούνται στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σημειώνεται ότι, τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας πρώην ευρωβουλευτήςσυνελήφθησαν σήμερα στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο έρευνας ενός οικονομικού δικαστή ως ύποπτοι για δωροληψία από μια «χώρα του Κόλπου», εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανακοίνωσε η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Η χώρα δεν κατονομάζεται από την εισαγγελία. Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir, αξιωματούχοι του Κατάρ είχαν προσπαθήσει να δωροδοκήσουν έναν εκλεγμένο Ιταλό σοσιαλιστή που ήταν ευρωβουλευτής από το 2004 έως το 2019. Η έρευνα αφορά μεταξύ άλλων, πράξεις «διαφθοράς» και «ξεπλύματος χρήματος» στο πλαίσιο οργανωμένης συμμορίας,, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της εισαγγελίας.

Για μήνες, Βέλγοι ερευνητές «υποπτεύονταν ότι μια χώρα του Κόλπου επηρέαζε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα σε τρίτους με πολιτική θέση ή/και σημαντική στρατηγική θέση» εντός αυτού του οργάνου.

Τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ για την εμπλοκή της Ελληνίδας ευρωβουλευτή

Ο φλαμανδικός ιστότοπος Knack αναφέρει για το θέμα:

«Στο πλαίσιο έρευνας για πιθανή διαφθορά, Βέλγοι ερευνητές πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι της Ελληνίδας ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή (S&D), αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το βράδυ της Παρασκευής.

Η ίδια τέθηκε επίσης υπό κράτηση για ανάκριση. Η Knack και η Le Soir το έμαθαν αυτό από καλά πληροφορημένες πηγές. Το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα επιβεβαίωσε τις πληροφορίες. Αφού η ομοσπονδιακή δικαστική αστυνομία πραγματοποίησε ήδη 16 έρευνες στις Βρυξέλλες το πρωί της Παρασκευής στο πλαίσιο έρευνας για πιθανή διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πραγματοποίησε έφοδο και στο σπίτι της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες αργότερα μέσα στην ημέρα. Από το 2014, η πρώην τηλεπαρουσιάστρια είναι ευρωβουλευτής του ελληνικού κόμματος ΠΑΣΟΚ, μέλος της ομάδας S&D. Επιπλέον, από φέτος, η Καϊλή είναι επίσης αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπεύθυνη, μεταξύ άλλων, για τις σχέσεις με τη Μέση Ανατολή. Είναι 1 από τους 14 αντιπροέδρους. Ο συνεργάτης της Καϊλή F.G. – κοινοβουλευτικός βοηθός της ομάδας S&D – ανακρίθηκε ήδη από τους ερευνητές κατά τη διάρκεια της Παρασκευής. Εργαζόταν στο παρελθόν για τον Ιταλό ευρωβουλευτή Pier Antonio Panzeri και δραστηριοποιείται επίσης στη μη κερδοσκοπική του οργάνωση Fight Impunity, η οποία επίσης ερευνήθηκε σήμερα το πρωί.

Ο Panzeri ανακρίθηκε επίσης την Παρασκευή. Η ομοσπονδιακή εισαγγελία υποπτεύεται το Κατάρ ότι προσπαθεί να “επηρεάσει τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”. Την 1η Νοεμβρίου 2022, η Καϊλή έκανε retweet σχετικά με τη συνάντησή της με τον Ali bin Samikh Al Marri, τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ: “Ο αξιωματούχος της #ΕΕ χαιρέτισε τη δέσμευση του #Κατάρ να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά μετά το #WorldCup2022 και ευχήθηκε ένα επιτυχημένο τουρνουά”. Την ίδια ημέρα, έκανε επίσης retweet στο πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ: “Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας εκτιμώνται από τους Ευρωπαίους”. Φυσικά, το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει για όλους τους εμπλεκόμενους μέχρι να αποφανθεί το δικαστήριο διαφορετικά».

«Θα μπορούσε επίσης να εμπλέκεται και η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. “Έγινε έρευνα στο σπίτι της Ελληνίδας Σοσιαλδημοκράτισσας Εύας Καϊλή, αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο σύντροφός της εντοπίστηκε το πρωί. Και οι δύο βρίσκονται υπό έρευνα για διαφθορά» δημοσιεύει η Le Soir.

«Το σκάνδαλο, εν τω μεταξύ, είναι πιθανό να διευρυνθεί: το βράδυ, διέρρευσε η είδηση από το Βέλγιο ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, αντιπρόεδρος της Συνέλευσης του Στρασβούργου, είναι μεταξύ εκείνων που βρίσκονται υπό έρευνα. Ο Panzeri φέρεται να είναι συνεργάτης του επιτελείου του Καϊλή, το σπίτι της οποίας συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που ερευνήθηκαν από τη δικαιοσύνη» αναφέρει σχετικά η Corriere della Sera.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "AFP: Σύλληψη της Εύας Καϊλή για την υπόθεση διαφθοράς του ΕΚ — Τέθηκε εκτός ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ"

Φωτιές και διαμαρτυρίες Ρομά στην νέα εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών

Κλειστή η Νέα Εθνική οδός Κορίνθου - Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για διαμαρτυρίες που ρομά που έχουν βάλει φωτιές στον δρόμο.

Οι "ουρές" των αυτοκινήτων στο ύψος του Ζευγολατιού είναι ατελείωτες όπως και η ταλαιπωρία των οδηγών. 

Οδηγοί μεταφέρουν την εικόνα στο tempo24, τη στιγμή που όλα τα οχήματα έχουν ακινητοποιηθεί. 
 

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιές και διαμαρτυρίες Ρομά στην νέα εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών"

Νέα ένταση με Ρομά στη Θεσσαλονίκη — Έστησαν οδοφράγματα, αναφορές για πυροβολισμούς

Νέα ένταση με άτομα Ρομά έχει ξεσπάσει στη Θεσσαλονίκη μετά τον πυροβολισμό, που δέχθηκε ο 16χρονος από 34χρονο αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να στήσει οδοφράγματα κοντά σε πρατήριο υγρών καυσίμων, ωστόσο άμεσα επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, κάνοντας χρήση χημικών για να τους αποτρέψουν.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι άναψαν φωτιές και έριξαν πέτρες προς τις διμοιρίες της ΕΛ.ΑΣ., με την κατάσταση να εκτονώνεται λίγο αργότερα.

Η διαμαρτυρία διεξήχθη στην οδό Πόντου, η οποία παραμένει κλειστή για τα οχήματα.

Πλέον, τα πνεύματα δείχνουν να έχουν ηρεμήσει, ωστόσο το κλίμα συνεχίζει να είναι τεταμένο στην πόλη μετά και τις δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση πυροβολισμού του 16χρονου από τον αστυνομικό.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. έχουν υπάρξει αναφορές και για πυροβολισμούς χωρίς όμως να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα ένταση με Ρομά στη Θεσσαλονίκη — Έστησαν οδοφράγματα, αναφορές για πυροβολισμούς"

Καιρός αύριο: Επιδείνωση από το απόγευμα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Χαλάει για τα καλά ο καιρός αύριο Σάββατο (10.12.2022) με έντονα φαινόμενα να κάνουν την εμφάνισή τους από το απόγευμα.

Συγκεκριμένα ο καιρός αρχικά θα «δώσει» αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο.

Επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και από το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, την κεντρική Στερεά και από τη νύχτα στην ανατολική Πελοπόννησο.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 και πιθανώς στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φτάσει τους 15 έως 18 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 έως 21 βαθμούς, τοπικά στη βόρεια Κρήτη έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία από το απόγευμα 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα ενταθούν και στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία από το απόγευμα 5 με 7 και τοπικά στα ανατολικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και από το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και από το βράδυ νοτιοδυτικοί στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, την κεντρική Στερεά και από τη νύχτα στα δυτικά και νότια τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 και τοπικά στην Κρήτη έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7, από το απόγευμα 6 με 8 και πιθανώς στα βόρεια τοπικά έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, από το απόγευμα 5 με 7 και τη νύχτα στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Επιδείνωση από το απόγευμα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες"

Έφοδοι της αστυνομίας σε καταυλισμούς Ρομά σε Ασπρόπυργο και Μενίδι - Έξι συλλήψεις

Σε εκτεταμένες επιχειρήσεις προχώρησαν την Παρασκευή οι δυνάμεις της αστυνομίας στη Δυτική Αττική, σε καταυλισμούς Ρομά, στα Νεόκτιστα του Ασπρόπυργου και στο Μενίδι, σε συνέχεια των επιχειρήσεων μετά τα επεισόδια των τελευταίων ημερών.

Πάνοπλοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν εφόδους σε σπίτια όπου διαμένουν Ρομά σε Ασπρόπυργο, Ζεφύρι, Μενίδι και Άνω Λιόσια και αναζητούσαν όπλα και ναρκωτικά.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οκτώ οικίες, ενώ προσήχθησαν 15 άτομα και συνελήφθησαν 6 άτομα για κατά περίσταση αδικήματα της απείθειας, κλοπής, νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και κανόνων που αφορούν στην οικοδομή.



liosia_epixeirisi___3_

liosia_epixeirisi___4_

liosia_epixeirisi___5_

liosia_epixeirisi___2_

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί ψάχνουν και για άτομα που πιθανόν να εμπλέκονται στα περιστατικά ανταλλαγής πυροβολισμών ανάμεσα σε Ρομά και αστυνομικούς των τελευταίων ημερών.

skagia__2_

skagia__1_

liosia_astynomia___2_

liosia_astynomia___1_

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Έφοδοι της αστυνομίας σε καταυλισμούς Ρομά σε Ασπρόπυργο και Μενίδι - Έξι συλλήψεις"

«Πολίτες του Ράιχ»: Λίστα 18 «εχθρών» βρήκαν οι αρχές – Ανάμεσά τους η Αναλένα Μπέρμποκ

«Λίστα εχθρών» στην οποία αναφέρονται τα ονόματα 18 διακεκριμένων Γερμανών πολιτικών και δημοσιογράφων είχαν συντάξει οι «Πολίτες του Ράιχ» που ετοίμαζαν πραξικόπημα στην Γερμανία. Ο κατάλογος βρισκόταν στα χέρια των αρχών πριν ακόμη πραγματοποιηθεί η ευρεία αστυνομική επιχείρηση της περασμένης Τετάρτης.

Στη «λίστα εχθρών» των «Πολιτών του Ράιχ” περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Tageszeitung, η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, η αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Σάσκια Έσκεν και ο γενικός γραμματέας του, Κέβιν Κούνερτ, ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς και τουλάχιστον τρεις γνωστοί παρουσιαστές τηλεοπτικών εκπομπών στη δημόσια τηλεόραση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι πολιτικοί που αναφέρονται στον κατάλογο ενημερώθηκαν από τις αρχές την Τετάρτη, ενώ οι δημοσιογράφοι δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί.

«Δεν πρέπει να υποτιμούμε τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύουν οι βίαιοι Πολίτες του Ράιχ. Αυτοί οι άνθρωποι δεν φαντασιώνονται απλώς τις θεωρίες συνωμοσίας. Είχαν συγκεκριμένα σχέδια, τα οποία ήταν πρόθυμοι να θέσουν σε εφαρμογή», δήλωσε σχεετικά η κυρία Έσκεν.

Σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό Εισαγγελέα Πέτερ Φρανκ, οι δυνάμεις ασφαλείας διατηρούσαν πάντα τον έλεγχο της κατάστασης και ο κίνδυνος δεν έγινε υπαρκτός σε καμία φάση των ερευνών. Ο κ. Φρανκ σημείωσε πάντως ότι η οργάνωση σχεδίαζε να εισβάλει στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο με μια μικρή ομάδα.

Η αστυνομία της Bundestag από την πλευρά της διαβεβαίωσε ότι ο πιθανός κίνδυνος που θα προέκυπτε από την οργάνωση «ήταν πάντα διαχειρίσιμος».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "«Πολίτες του Ράιχ»: Λίστα 18 «εχθρών» βρήκαν οι αρχές – Ανάμεσά τους η Αναλένα Μπέρμποκ"

Βουλή: Πέρασε το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην ΕΥΠ - Παύονται οι υποδιοικητές

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το νομοσχέδιο «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών».

Επί της αρχής και επι των άρθρων που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία 156 βουλευτές από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ψήφισαν «υπερ» ενώ 142 από την αντιπολίτευση καταψήφισαν. Από την διαδικασία έλειπαν δύο βουλευτές.

Λίγο πριν από την ψηφοφορία ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας κατέθεσε νομοτεχνικές βελτιώσεις οι οποίες προβλέπουν μεταξύ άλλων ότι παύεται αυτοδικαίως η θητεία των υποδιοικητών της ΕΥΠ και εως τον ορισμό νέων, την αρμοδιότητά τους θα ασκεί ο Διοικητής.

Η παύση των υποδιοικητών με τον νόμο για την άρση απορρήτου έγινε λόγω του περιορισμού του αριθμού τους από τρεις σε δύο. Ακριβώς λόγω του περιορισμού θα πρέπει να υπάρξει και αλλαγή – συγχώνευση αρμοδιοτήτων. Αφού ολοκληρωθεί αυτό, στη συνέχεια θα τοποθετηθούν νέοι υποδιοικητές, οι οποίοι μπορεί να προέρχονται και από την δεξαμενή των ήδη υπαρχόντων εφόσον είναι επιλέξιμοι.

Υπενθυμίζεται πως με το νομοσχέδιο, Διοικητής ορίζεται πρόσωπο προερχόμενο από το διπλωματικό σώμα ή απόστρατος ανώτατος αξιωματικός ενώ υποδιοικητές μπορεί να είναι κάποιοι από τους ανωτέρω, καθώς και υπάλληλοι και λειτουργοί του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Επίσης, με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις στο άρθρο 8 του νομοσχεδίου που ποινικοποιεί τη διακίνηση παράνομων συσκευών και λογισμικών παρακολούθησης, η λίστα των απαγορευμένων συσκευών δεν θα καθορίζεται από τον διοικητή της ΕΥΠ ανα εξάμηνο αλλά κάθε λογισμικό ή συσκευή που δύνανται να χρησιμοποιηθούν για την διάπραξη του αδικήματος του άρθρου 370Α του Ποινικού Κώδικα θα εμπίπτει στην αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βουλή: Πέρασε το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην ΕΥΠ - Παύονται οι υποδιοικητές"

Πλεύρης προς φαρμακαποθήκες: Δηλώστε τα αποθέματα των ελλειπτικών φαρμάκων

Εντείνονται οι παρεμβάσεις από το υπουργείο Υγείας για τον περιορισμό του φαινομένου ελλείψεων φαρμάκων από την ελληνική αγορά.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε σήμερα απο τη διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) να καλέσει όλες τις φαρμακαποθήκες να δηλώσουν άμεσα τα αποθέματα ελλειπτικών φαρμάκων που υπάρχουν στην αγορά και των οποίων η εξαγωγή απαγορεύεται.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, τα εν λόγω προϊόντα πρέπει να διατεθούν, χωρίς καθυστέρηση, στην ελληνική αγορά.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας, σε περίπτωση που δεν το πράξουν ή δηλώσουν ψευδείς ποσότητες, εκτός από τις ποινικές σε βάρος τους κυρώσεις ο υπουργός ζήτησε να κινηθούν τάχιστα και οι διαδικασίες για άμεση ανάκληση της άδειας λειτουργιας τους.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του ΕΟΦ, το φαινόμενο των ελλείψεων φαρμάκων από την ελληνική αγορά παρουσιάζει επιδείνωση, καθώς τον περασμένο μήνα έλλειπαν από τα ράφια 117, έναντι 114 τον προηγούμενο μήνα.

Από αυτά, τα 69 είναι φάρμακα των οποίων η παραγωγή έχει διακοπεί (52 σκευάσματα κοινότητας, 14 νοσοκομειακά, 3 εμβόλια) και τα 117 βρίσκονται σε μακροχρόνια και σοβαρή έλλειψη (47 φάρμακα κοινότητας, 17 νοσοκομειακά, 6 εμβόλια και 47 προϊόντα ΙΦΕΤ). 

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλεύρης προς φαρμακαποθήκες: Δηλώστε τα αποθέματα των ελλειπτικών φαρμάκων "

Σοκ: Ρομά ξυλοκόπησαν πολίτη και του έκλεψαν το αμάξι στον Ασπρόπυργο!

Θύμα επίθεσης από Ρομά και κλοπής του οχήματος του έπεσε ένας άνδρας στην οδό Διυλιστηρίων στον Ασπρόπυργο.

Κατά τη διάρκεια της έντασης που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (8/12) πέντε Ρομά ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένα άτομο και με χρήση σωματικής βίας τον ανάγκασαν να βγει από αυτό.

Στη συνέχεια τον άφησαν στον δρόμο, κλέβοντας του το αμάξι!

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 23:25 το βράδυ.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ: Ρομά ξυλοκόπησαν πολίτη και του έκλεψαν το αμάξι στον Ασπρόπυργο!"

Καιρός – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ: Καταιγίδες, χαλάζι και άνεμοι 9 μποφόρ

Χαλάει ο καιρός από αύριο (10.12.2022) το απόγευμα και έως το βράδυ της Κυριακής. Η νέα κακοκαιρία “ανάγκασε” την ΕΜΥ να εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης.

Η αλλαγή του καιρού θα ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά και βαθμιαία, έως και το βράδυ της Κυριακής, θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας εξπρές θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλάζι αλλά και νοτιάδες που θα φτάνουν τα 9 μποφόρ!

Πρώτα, από τη νέα κακοκαιρία θα πληγούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος, η δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, η κεντρική Στερεά και η ανατολική Πελοπόννησο.

Το βράδυ του Σαββάτου τα φαινόμενα αναμένονται ιδιαίτερα έντονα στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Η κακοκαιρία στις παραπάνω περιοχές θα διαρκέσει έως το απόγευμα της Κυριακής, ενώ θα επηρεαστούν επίσης η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Το μεσημέρι και το απόγευμα η κακοκαιρία θα φτάσει στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις και θα φτάσουν, την Κυριακή, έως τα 9 μποφόρ.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το απόγευμα του Σαββάτου (10-12-2022) από τα βορειοδυτικά και βαθμιαία έως και το βράδυ της Κυριακής (11-12-2022) στην υπόλοιπη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Πιο συγκεκριμένα:  

1. Από το απόγευμα του Σαββάτου (10-12-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, από το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, την κεντρική Στερεά και από τη νύχτα στην ανατολική Πελοπόννησο (κυρίως στα νότια τμήματά της).

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας θα είναι ιδιαίτερα έντονα.

2. Την Κυριακή (11-12-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται

α) στις προαναφερθείσες περιοχές μέχρι νωρίς το απόγευμα

β) στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από τις προμεσημβρινές μέχρι και τις βραδινές ώρες

γ) στα Δωδεκάνησα από το απόγευμα μέχρι αργά τη νύχτα

δ) στις Κυκλάδες και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες

3. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι 7 με 8 και την Κυριακή κυρίως στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά έως 9 μποφόρ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ: Καταιγίδες, χαλάζι και άνεμοι 9 μποφόρ"

ΠΟΥ: Υπερβακτήρια ανθεκτικά στα υπάρχοντα φάρμακα προκαλούν λοιμώξεις του αίματος

Υψηλά επίπεδα ανθεκτικότητας στα φάρμακα σε βακτήρια που συχνά προκαλούν λοιμώξεις του αίματος στα νοσοκομεία έκαναν την εμφάνισή τους την πρώτη χρονιά της πανδημίας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία έκθεσης του 2020 που αφορά 87 χώρες και δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Απαιτείται περισσότερη έρευνα πριν επιβεβαιωθεί συχετισμός με την αύξηση των νοσηλειών αλλά και της χρήσης αντιβιοτικών κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, επισημαίνεται.

Η παρατεταμένη υπερβολική χρήση και/ή λανθασμένη χρήση θεραπειών, ειδικά στα αντιβιοτικά, έχει βοηθήσει τα παθογόνα να γίνουν υπερβακτήρια ανθεκτικά σε πολλές θεραπείες, αναφέρεται στην έκθεση όπου για πρώτη φορά, παρέχονται οι αναλύσεις του Παγκόσμιου Συστήματος Παρακολούθησης Αντιμικροβιακής Αντίστασης (GLASS)  για τα ποσοστά μικροβιακής αντοχής (AMR).

Τα κύρια συμπεράσματα:

  • οι λοιμώξεις της κυκλοφορίας του αίματος λόγω ανθεκτικών Escherichia coli και Salmonella spp. αυξήθηκαν κατά τουλάχιστον 15% σε σύγκριση με τα ποσοστά το 2017
  • επίπεδα υψηλότερα από 50% ανθεκτικότητας εμφάνισαν βακτήρια όπως το Acinetobacter spp. που προκαλούν νοσοκομειακές λοιμώξεις
  • το 8% των λοιμώξεων του αίματος που προκαλούνται από Klebsiella pneumoniae αναφέρθηκαν ως ανθεκτικές στις καρβαπενέμες, αυξάνοντας τον κίνδυνο θανάτου
  • η σεξουαλικά μεταδιδόμενης νόσου, γονόρροια, αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 15% σε σύγκριση με τα ποσοστά το 2017, ενώ εμφάνισει αντοχή ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα αντιβακτηριακά από το στόμα, η σιπροφλοξασίνη
  • Πάνω από το 20% των περιπτώσεων E.coli – το πιο κοινό παθογόνο στις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος – ήταν ανθεκτικά τόσο σε φάρμακα πρώτης γραμμής (αμπικιλλίνη και κο-τριμοξαζόλη) όσο και σε θεραπείες δεύτερης γραμμής (φθοροκινολόνες).

WHO/ ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΥ: Υπερβακτήρια ανθεκτικά στα υπάρχοντα φάρμακα προκαλούν λοιμώξεις του αίματος"

Οι Ρομά να πάνε σπίτια τους, λέει πρόεδρος Ομοσπονδίας Ρομά μετά την απόφαση για τον αστυνομικό

Έκκληση στους Ρομά ανά την Ελλάδα να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να μην κάνουν «διαμαρτυρίες» έστειλε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά Θεσσαλίας, Πάνος Χαρίτος, μετά την απόφαση ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο κατά την καταδίωξη στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό καθώς υπήρξε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του.

«Ζητάμε να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη και δεν πρέπει να υπάρξει καμία συγκάλυψη σε αυτό το γεγονός. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλη την Ελλάδα. Όλοι οι Τσιγγάνοι να πάνε στα σπίτια τους, δε χρειάζεται αυτή τη στιγμή να κάνουμε διαμαρτυρίες. Απευθύνουμε έκκληση να υπάρχει αυτοσυγκρατηση, αλλά θα πρέπει σήμερα να αποδοθεί δικαιοσύνη» είπε αρχικά ο κ. Χαρίτος.

«Η απόφαση που βγήκε ένα - ένα, που διαφώνησε εισαγγελέας και ανακριτής, εμείς δε τη δεχόμαστε. Δεν ξέρω τι θα αποφασίσει το Συμβούλιο. Ζητάμε άμεσα δικαιοσύνη για να επιστρέψουν όλοι οι Τσιγγάνοι στα σπίτια τους, να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι, να τιμωρηθεί ο συγκεκριμένος αστυνομικός. Εμείς καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται» κατέληξε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά Θεσσαλίας.

«Οι Τσιγγάνοι να διατηρήσουν τη ψυχραιμία τους, να μην έχουμε αυτά τα επεισόδια. Μέχρι στιγμής, οι οικογένεια και οι φίλοι για το περιστατικό που έχει γίνει, αντιδρούν και θέλουν να προφυλακιστει ο αστυνομικός. Σεβόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη, έχουμε εμπιστοσύνη», τόνισε από τη μεριά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά,  Βασίλειος Πάντζιος επισημαίνοντας ότι η κατάσταση δε θα πρέπει να ξεφύγει και ότι επιβάλλεται να διασφαλιστεί η κοινωνική ειρήνη. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Οι Ρομά να πάνε σπίτια τους, λέει πρόεδρος Ομοσπονδίας Ρομά μετά την απόφαση για τον αστυνομικό"

Αλέξης Κούγιας μετά την απόφαση για τον κατηγορούμενο αστυνομικό – «Ο ανακριτής ζήτησε να μείνει ελεύθερος»

O Αλέξης Κούγιας που εκπροσωπεί τον κατηγορούμενο αστυνομικό εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο πελάτης του, θα καταφέρει να μείνει ελεύθερος μέχρι να διεξαχθεί η δίκη του, στη Θεσσαλονίκη…

Ο Αλέξης Κούγιας τοποθετήθηκε με ανακοίνωση, μετά τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση του πελάτη του. Ο αστυνομικός θα τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Μια εξέλιξη που δεν άφησε ικανοποιημένους τους Ρομά που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη. Ο ποινικολόγος αποκάλυψε ότι ο ανακριτής ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός ενώ ο εισαγγελέας πρότεινε να προφυλακιστεί.

Το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών καλείται πλέον εντός πέντε εργασιμων ημερών να άρει των διαφωνία για την ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου αστυνομικού. Ως τότε όπως προβλέπει η ποινική δικονομία θα αφεθεί ελεύθερος αλλά θα παραμείνει σε κατ οίκον περιορισμό.

Αναλυτικά ο Αλέξης Κούγιας επισημαίνει: «Μετά από 4ωρη ανακριτική διαδικασία, ο εντολέας μας Ι.Κ. αφέθηκε ελεύθερος με κατ’ οίκον περιορισμό, λόγω διαφωνίας, όσον αφορά την προσωρινή του κράτηση, μεταξύ του κ. Αντιεισαγγελέως υπηρεσίας και του κ. Τακτικού Ανακριτού που διεξάγει την ανάκριση.

Ο 1ος Τακτικός Ανακριτής Θεσσαλονίκης γνωμοδότησε ότι ο εντολέας μας πρέπει να μείνει ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της απαγορεύσεως εξόδου από τη χώρα, διαφωνώντας με τη γνωμοδότηση του Αντιεισαγγελέως υπηρεσίας, ο οποίος είχε τη γνώμη ότι θα έπρεπε να κρατηθεί προσωρινά.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο εντολέας μας έμεινε προσωρινά ελεύθερος και μέσα σε προθεσμία λίγων ημερών, καλείται τη διαφωνία μεταξύ του κ. Τακτικού Ανακριτού και του κ. Αντιεισαγγελέως, να επιλύσει οριστικά, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξης Κούγιας, ο οποίος παρέστη κατά την απολογία του κυρίου κατηγορουμένου, είναι κατηγορηματικός ότι, η διαφωνία θα επιλυθεί υπέρ της απόψεως του κ.Ανακριτού, διότι δεν συντρέχει καμία από τις ουσιαστικές και δικονομικές προϋποθέσεις της προσωρινής κρατήσεως, αφού ο κατηγορούμενος ούτε ύποπτος φυγής είναι, ούτε βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο έχει, ούτε εγκληματικές πράξεις έχει διαπράξει στο παρελθόν, ούτε έχει καμία δυνατότητα να δυσχεράνει το έργο της ανακρίσεως.

Από τη στιγμή που ήδη το θύμα είναι κατηγορούμενο για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις της νομίμου αμύνης υπέρ τρίτου και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο απαρτίζεται αποκλειστικώς από Τακτικούς Δικαστές, οι οποίοι πρέπει να αιτιολογήσουν νομικά την απόφασή τους, ενώ σε εκείνο το στάδιο ο Εισαγγελέας μόνο προτείνει και η γνώμη του δεν δεσμεύει την κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, θα αποφασίσει υπέρ της οριστικής απελευθερώσεως του κυρίου κατηγορουμένου. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλέξης Κούγιας μετά την απόφαση για τον κατηγορούμενο αστυνομικό – «Ο ανακριτής ζήτησε να μείνει ελεύθερος»"

ΕΛΑΣ για μετανάστες στον Έβρο: «Η νησίδα δεν ανήκει στην Ελλάδα – Ενημερώθηκαν Frontex και Τουρκία»

Δεν ανήκει στην Ελληνική επικράτεια το σημείο που υποδείχθηκε ότι υπάρχουν μετανάστες στον Έβρο, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται πως η ΜΚΟ ‘«Watch the Med» ειδοποίησε τις ελληνικές Αρχές για ύπαρξη παράνομων μεταναστών σε νησίδα του Έβρου.

Η ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Αστυνομία ειδοποιήθηκε χθες (8/12/2022) τις πρώτες πρωινές ώρες από την ΜΚΟ ”Watch the Med” για ύπαρξη παράνομων μεταναστών σε νησίδα του Έβρου. Οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού εξέτασαν τις συντεταγμένες που τους δόθηκαν. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι το σημείο δεν ανήκει στην Ελληνική επικράτεια. Αμέσως, ενημερώθηκαν η ΜΚΟ, ο Frontex και ειδοποιήθηκαν με ΝΟΤΑΜ οι τουρκικές αρχές στο τριεθνή σταθμό του Καπετάν Αντρέεβο για την περισυλλογή των μεταναστών».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛΑΣ για μετανάστες στον Έβρο: «Η νησίδα δεν ανήκει στην Ελλάδα – Ενημερώθηκαν Frontex και Τουρκία»"

Ν. Δένδιας: Διαχρονικός αγώνας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

Στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σε μήνυμά του στο Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας Θυμάτων Γενοκτονίας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Δένδιας, «Η χώρα μας δραστηριοποιείται διαχρονικά, σε διεθνές επίπεδο, για την καθολική αναγνώριση της γενοκτονίας και του βίαιου ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας από το 1914 έως το 1923».

Διαβεβαίωσε δε ότι το υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να αποτελεί συμπαραστάτη και συνοδοιπόρο στις προσπάθειες των ποντιακών οργανώσεων απανταχού της Γης. «Στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, η πρόληψη της γενοκτονίας παραμένει θεμελιώδες καθήκον όλων» διαμήνυσε ο Νίκος Δένδιας.

Ακόμη, αναφέρθηκε στη σημασία της σημερινής «Διεθνούς Ημέρας Μνήμης και Τιμής των Θυμάτων Εγκλημάτων Γενοκτονίας και Πρόληψης του Εγκλήματος αυτού» την οποία θεσμοθέτησε, το 2015, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ειδικά για την ελληνική πολιτεία, τόνισε πως η ανάγκη μνήμης και απότισης τιμής στα θύματα τέτοιων εγκλημάτων συνιστά πρωταρχικό μέλημα. «Η Ελλάδα αποτέλεσε την πρώτη χώρα που αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Καθιέρωσε μάλιστα τη 19η Μαΐου και την 14η Σεπτεμβρίου ως ημέρες μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και της Μικράς Ασίας, αντίστοιχα» εξιστόρησε. Όπως εξήγησε, αποδίδουν τον ελάχιστο οφειλόμενο σεβασμό και φόρο τιμής στα θύματα των ειδεχθών αυτών πράξεων και υπογράμμισε πως η διαφύλαξη, άλλωστε, της ιστορικής μνήμης αποτελεί πρωταρχικό καθήκον της ελληνικής πολιτείας.

Τέλος, συνεχάρη το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» για το «εξόχως σημαντικό έργο το οποίο επιτελεί».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ν. Δένδιας: Διαχρονικός αγώνας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων"

Politico: Δεξί χέρι του Ερντογάν μοίρασε $1 δισ. σε τρομοκράτες με λαθρεμπόριο ιρανικού πετρελαίου

Σε μια αποκάλυψη για το «διπλό παιχνίδι» στο οποίο αρέσκεται πολλές φορές ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του πολέμου στην Ουκρανία, προχωρά το Politico αποκαλύπτοντας πώς η Τουρκία βοηθάει το Ιράν να εξάγει πετρέλαιο παρά τις αμερικανικές κυρώσεις με «εγκέφαλο» έναν από τους έμπιστους του Τούρκου προέδρου και συμμαθητή του, τον Σίτκι Αγιάν.

Το δημοσίευμα-φωτιά για τον Ερντογάν ξεκινά με αναφορά σε μια μυστική συνάντηση που έγινε στις 22 Μαρτίου 2021 στη Βηρυτό και στην οποία συμμετείχαν αντιπροσωπεία Ιρανών στρατιωτικών και κυβερνητικών αξιωματούχων και μια ομάδα επιχειρηματιών από την Τουρκία με επικεφαλής τον Αγιάν. «Και οι δύο πλευρές ήθελαν να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους για το λαθρεμπόριο του ιρανικού πετρελαίου σε αγοραστές στην Κίνα και τη Ρωσία προκειμένου να υπάρξουν έσοδα για τους συμμάχους της Τεχεράνης» αναφέρει το Politico επικαλούμενο δυτικούς διπλωμάτες.

Η συνεργασία ανάμεσα σε ένα από τα μέλη του στενού κύκλου του Τούρκου προέδρου και της ιρανικής ελίτ περιγράφεται, σύμφωνα με το Politico, σε εκατοντάδες σελίδες εγγράφων στις οποίες περιλαμβάνονται επιχειρηματικά συμβόλαια και τραπεζικές συναλλαγές.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται, δε, ότι ενώ έναν χρόνο μετά τη συνάντηση στη Βηρυτό, όσοι συμμετείχαν στη συνάντηση αυτή είδαν τα ονόματά τους στις λιστές με τα πρόσωπα στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ, δεν συνέβη το ίδιο με τον Ακίν και χρειάστηκε η αποκάλυψη του Politico ώστε το βράδυ της Πέμπτης να βρεθεί σε μια παρόμοια λίστα με διπλωμάτες να υποστηρίζουν ότι η καθυστέρηση αυτή οφείλεται από τη στενή σχέση του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έναν σύμμαχο-κλειδί στη Μέση Ανατολή.

«Οι εταιρίες του Αγιάν σύναψαν διεθνή συμβόλαια πώλησης για το ιρανικό πετρέλαιο με ξένους αγορατές, κανόνισαν τις μεταφορές του πετρελαίου και βοήθησαν στο "ξέπλυμα" των κερδών, αποκρύπτοντας την ιρανική προέλευση και τα ιρανικά συμφέροντα στις πωλήσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

agian2
O Σίτκι Αγιάν είχε πάει στο ίδιο σχολείο με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

«Ενώ είναι σε εξέλιξη ο πόλεμος στην Ουκρανία και η αστάθεια στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, η σχέση της Τουρκίας με το Ιράν αποτελεί μια υπενθύμιση ότι η τουρκική ηγεσία δεν κρύβει το πώς χρησιμοποιεί το ειδικό της βάρος όταν το κρίνει σκόπιμο» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Ο Αγιάν περιγράφεται ως ο άνθρωπος-κλειδί στη συνάντηση της Βυρηττού καθώς είναι ο πρόεδρος της εταιρείας ASB Group με έδρα την Κωνσταντινούπολη, η οποία ειδικεύται στην αγορά, πώληση και μεταφορά πετρελαίου, φυσικού αερίου και άλλων αγαθών.

Σύμφωνα με δυτικούς διπλωμάτες και τα έγγραφα που επικαλείται το Politico, το καθεστώς της Τεχεράνης έχει παρακάμψει τις αμερικανικές κυρώσεις για να διοχετεύσει 1 δισ. δολάριων στους τρομοκράτες συμμάχους του από το 2020. «Βασικοί ωφελημένοι από τις πωλήσεις πετρελαίου είναι η Quds Force (σ.σ. ένας από τους πέντε κλάδους των Φρουρών της Επανάστασης), η οποία χρησιμοποιεί τα χρήματα για να πληρώσει μισθοφόρους και ομάδες όπως η Χεζμπολάχ στον Λίβανο, τις οποίες ΗΠΑ και Ευρώπη αντιμετωπίζουν ως τρομοκρατικές» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

agian
O Σίτκι Αγιάν

Η σχέση με τον Ερντογάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Σίτκι Αγιάν έχουν το ίδιο παρελθόν. Ήταν και οι δύο μαθητές του ίδιου θρησκευτικού λυκείου και ανέπτυξαν μια σχέση από την οποία και οι δύο ωφελήθηκαν.

Για παράδειγμα ήταν ο Αγιάν αυτός που βοήθησε τον Τούρκο πρόεδρο να αποκρύψει την ιδιοκτησία της δεξαμενόπλοιου Agdash, ενός τάνκερ αξίας 25 εκατομμρίων δολαρίων που ο Ερντογάν και η οικογένειά του πήραν ως δώρο από έναν πλούσιο ευεργέτη τους το 2008.

Ο Αγιάν είχε υπογράψει το 2010 ένα συμβόλαιο αξίας 1 δισ. ευρώ με το Ιράν για την κατασκευή ενός αγωγού μήκους 600χλμ. για τη μεταφορά ιρανικού αερίου διαμέσου της Τουρκίας στην Ευρώπη, έργο που δεν προχώρησε μετά τις αμερικανικές κυρώσεις.

Δεδομένου του παρελθόντος των δύο ανδρών - ο Αγιάν είναι κοντά και με τον αδερφό του Ερντογάν, Μουσταφά - οι δυτικοί διπλωμάτες δεν πιστεύουν ότι ο Αγιάν θα μπορούσε να κυνηγάει συμφωνίες με το Ιράν χωρίς να το γνωρίζει ο Ερντογάν.

Σε μια από τις συμφωνίες τον Νοέμβριο του 2020 αναφέρεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι «τα δύο μέρη (σ.σ. ο Αγιάν και το Ιράν) συμφώνησαν να συνεργαστούν για να υπάρξει μια επιχείρηση μεταφοράς αργού ιρανικού πετρελαίου από τα λιμάνια του βόρειου Ντουμπάι στην Κίνα» με το «βόρειο Ντουμπάι» να είναι η κωδική ονομασία για το Ιράν στις συμφωνίες αυτές, σύμφωνα με δυτικούς διπλωμάτες.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Politico: Δεξί χέρι του Ερντογάν μοίρασε $1 δισ. σε τρομοκράτες με λαθρεμπόριο ιρανικού πετρελαίου"

Θεσσαλονίκη: Σε κατ’οίκον περιορισμό ο αστυνομικός – Διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του

O κατηγορούμενος αστυνομικός ολοκλήρωσε την απολογία του, στη Θεσσαλονίκη. Ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για το αν έπρεπε να προφυλακιστεί. Τι θα συμβεί από εδώ και στο εξής…

Ο αστυνομικός θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό, για τον πυροβολισμό στο κεφάλι σε βάρος του 16χρονου Ρομά. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε πως είχε πρόθεση να τραυματίσει τον ανήλικο στην καταδίωξη και ισχυρίστηκε ότι πυροβόλησε όταν έκρινε πως κινδύνευαν συνάδελφοί του. Οι ισχυρισμοί του, προκάλεσαν τη διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα. Έξω από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, παραμένουν από νωρίς το πρωί δεκάδες Ρομά, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια.

Στην επακόλουθη διάσκεψη ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν σχετικά με μέτρο της προφυλάκισης του καθώς ο πρώτος έκρινε αρνητικά και ο δεύτερος (εισαγγελέας) εισηγήθηκε την προφυλάκισή του. Το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών καλείται πλέον εντός πέντε εργασιμων ημερών να άρει των διαφωνία για την ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου αστυνομικού. Ως τότε όπως προβλέπει η ποινική δικονομία θα αφεθεί ελεύθερος αλλά θα παραμείνει σε κατ οίκον περιορισμό.

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός που συνοδευόταν από τον δικηγόρο του Αλέξη Κούγια, επέμεινε σύμφωνα με πληροφορίες ότι βρισκόταν σε άμυνα. Όπως φέρεται να είπε, αποφάσισε να πυροβολήσει όταν έκρινε πως οι ελιγμοί που έκανε ο 16χρονος με το αυτοκίνητο που οδηγούσε, θα μπορούσαν να αποβούν μοιραίοι για τους συναδέλφους του. Επανέλαβε ότι πυροβόλησε προς τα κάτω, με στόχο τα λάστιχα του αυτοκινήτου. Του επιβλήθηκε κατ΄οίκον περιορισμός και αναμένεται να συνεδριάσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών προκειμένου να εκδοθεί απόφαση.

Έξω από τα δικαστήρια έχουν συγκεντρωθεί Ρομά από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι νωρίτερα το πρωί, ζητούσαν την προφυλάκιση του αστυνομικού και απαιτούσαν δικαιοσύνη, ενώ έκαψαν και χαρτονομίσματα. Κάποιοι από αυτούς κρατούν φωτογραφίες του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος συνεχίζει να δίνει τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, στην εντατική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου. «Πάνε για συγκάλυψη» είπε μεταξύ άλλων μετά την απόφαση, ο πρόεδρος των Ρομά Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Σαμπάνης.

Γύρω από τα δικαστήρια υπάρχει απαγόρευση στάθμευσης, ενώ έντονη είναι η αστυνομική παρουσία με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Κλειστή για τα οχήματα θα παραμείνει μέχρι το απόγευμα η οδός 26ης Οκτωβρίου, μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο.

Ο κατηγορούμενος πέρασε λίγο πριν από τις 09.00 το πρωί το κατώφλι του γραφείου του α’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, για να δώσει απαντήσεις σε όσα του καταλογίζει η δικογραφία. Διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

Η βασική υπερασπιστική γραμμή του κατηγορούμενου αστυνομικού είναι ότι ενήργησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που – όπως υποστηρίζει – διέτρεχαν οι προπορευόμενοι συνάδελφοί του όταν ο ανήλικος οδηγός επιχείρησε να τους εμβολίσει με το αγροτικό του αυτοκίνητο.

Όσον αφορά στους πυροβολισμούς, ισχυρίζεται ότι στόχευσε χαμηλά προς τα ελαστικά, κι όχι προς το μέρος του οδηγού. Μετά το πέρας της απολογίας, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την ποινική του μεταχείριση.

Στο πλευρό του βρέθηκαν δικυκλιστές αστυνομικοί (με πολιτικά) που βρέθηκαν έξω από το γραφείο του ανακριτή για να του εκφράσουν τη συμπαράστασή τους. Έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης έχουν συγκεντρωθεί ομάδες Ρομά που διαμαρτύρονται για την αιματηρή καταδίωξη, ενώ κάλεσμα απηύθυναν και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Σε κατ’οίκον περιορισμό ο αστυνομικός – Διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του"

Ασπρόπυργος: Εμπρησμό από Ρομά καταγγέλλει ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου με τα πολυεστερικά

Εμπρησμό από Ρομά κατήγγειλε ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου με τα πολυεστερικά στον Ασπρόπυργο, που παραδόθηκε στις φλόγες το πρωί της Παρασκευής με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.

 «Ηταν καθαρά εμπρησμός. Εχουν ανοίξει τη μεσοτοιχία από το διπλανό κτίριο και μπήκαν μέσα για να βάλουν φωτιά» , δήλωσε στην ΕΡΤ ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, ενώ ερωτηθείς ποιος μπορεί να έβαλε τη φωτιά στο εργοστάσιο  επί της λεωφόρο ΝΑΤΟ, υποστήριξε πως «είναι από τους Ρομά».

Το εργοστάσιο βρίσκεται στο ίδιο σημείο με την αποθήκη ελαστικών στην οποία έβαλαν φωτιά Ρομά το βράδυ της Τετάρτης αφού πρώτα τη λεηλάτησαν.

Και στις δύο περιπτώσεις εστάλη μήνυμα από το 112 για τους επικίνδυνους για τη δημόσια υγεία καπνούς που αναδύονταν.

«Καταφύγετε σε κλειστό κτίριο τώρα. Εχει εκδηλωθεί πυρκαγιά σε υπαίθρια αποθήκη με συνθετικά υλικά. Εκλύονται επικίνδυνοι για την υγεία καπνοί. Κλείστε πόρτες και παράθυρα» αναφερόταν στο μήνυμα από το 112.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα και τη συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ.

protagon

Διαβάστε Περισσότερα » "Ασπρόπυργος: Εμπρησμό από Ρομά καταγγέλλει ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου με τα πολυεστερικά "

Μέγαρα: Στον εισαγγελέα ο Ρομά που πυροβόλησε και σκότωσε ομόφυλό του

Στον Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών αναμένεται να οδηγηθεί τις επόμενες ώρες ο 36χρονος Ρομά, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε έναν 28χρονο ομόφυλό του μετά από καυγά στα Μέγαρα.

Όπως έγινε γνωστό, ο άνδρας συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου το βράδυ της Πέμπτης στη Μαγούλα από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από καυγά που ξέσπασε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στον οικισμό Βλυχό Μεγάρων, ο 36χρονος πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα τον 28χρονο Ρομά, πλήττοντάς τον στο θώρακα.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μεγαρέων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Έπειτα από συνεχείς αναζητήσεις, αρχικά εντοπίστηκε από την Τροχαία το αυτοκίνητο που επέβαινε ο άνδρας να κινείται στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου και στη συνέχεια, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ακολούθησαν το αυτοκίνητο έως την ακινητοποίησή του στην Έξοδο Μαγούλα της Αττικής Οδού.

Ο 36χρονος, οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, όπου ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ανθρωποκτονίας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μέγαρα: Στον εισαγγελέα ο Ρομά που πυροβόλησε και σκότωσε ομόφυλό του"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news