facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Γαλλία: Ξεπέρασαν τους 27.000 οι θάνατοι από την πανδημία

Το όριο των 27.000 θανάτων ξεπέρασε η Γαλλία, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 83 επιπλέον νεκροί από την πανδημία.

Πάντως ο ρυθμός αύξησης επιβραδύνθηκε στο 0,3%, αναστρέφοντας την επιτάχυνση των προηγούμενων ημερών. Ο αριθμός των ασθενών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παράλληλα συνεχίζει να μειώνεται, σύμφωνα με τα δεδομένα της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας.

Η Covid-19 έχει προκαλέσει το θάνατο σε τουλάχιστον 27.074 ανθρώπους από την 1η Μαρτίου, αλλά η πίεση στις ΜΕΘ, μονάδες εντατικής θεραπείας, συνεχίζει να μειώνεται, με λιγότερους από 2.500 ασθενείς (2.428) για πρώτη φορά μετά τις 24 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από την έναρξη της επιδημίας, 17.101 ασθενείς πέθαναν σε νοσοκομεία.

Από την έναρξη της επιδημίας, 97.424 ασθενείς έχουν νοσηλευτεί, εκ των οποίων 58.673 πήραν εξιτήριο έχοντας θεραπευτεί.

Τα κρούσματα αυξήθηκαν σε μικρό ρυθμό (0,4%) φτάνοντας τα 140.374.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Ξεπέρασαν τους 27.000 οι θάνατοι από την πανδημία"

Μυτιλήνη: Εννέα αλλοδαποί μπήκαν σε αγρόκτημα και έσφαξαν κατσίκα

Συνελήφθησαν, στην περιοχή της Μόριας στη Λέσβο, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, εννέα αλλοδαποί, ενεχόμενοι σε ζωοκλοπή και ζωοκτονία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες μπήκαν σε περιφραγμένο αγρόκτημα στην ευρύτερη περιοχή του Αφάλωνα κοντά στη Μόρια και έκλεψαν κατσίκα την οποία και θανάτωσαν. Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τμήματα σφαγίων, τοποθετημένα σε νάιλον σακούλες.

Οι συλληφθέντες, κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά μέτρα για την πρόληψη και καταστολή ζωοκλοπής και ζωοκτονίας, οδηγούνται, στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μυτιλήνη: Εννέα αλλοδαποί μπήκαν σε αγρόκτημα και έσφαξαν κατσίκα"

Ιταλία: Μειώνονται τα νέα κρούσματα, αυξάνονται οι θάνατοι

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 222.104. Οι νεκροί έφτασαν τους 31.106. Παράλληλα, 112.541 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 221.216 και είχαν χάσει την ζωή τους 30.911 άνθρωποι ενώ 109.039 είχαν θεραπευθεί. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 195 άνθρωποι και καταγράφηκαν 888 νέα κρούσματα. 3.502 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. Στο μεταξύ, 893 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 12.541 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 65.392 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο μειώθηκε, με 514 λιγότερα κρούσματα. Παρουσιάζει μικρή αύξηση ο αριθμός των νεκρών: έχασαν την ζωή τους 23 περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Οι δε ιασθέντες είναι 1.050 περισσότεροι από χθες. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για τριακοστή ένατη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται. Ακόμα, περιορίζεται, για έβδομη ημέρα, και ο αριθμός ασθενών που βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό. Την ώρα αυτή, η ιταλική κυβέρνηση, συνεδριάζει για τον ακριβή καθορισμό του πακέτου στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων, ύψους 55 δισεκατομμυρίων ευρώ, και για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.

Σύμφωνα με ότι διέρρευσε, από την ερχόμενη Δευτέρα είναι πολύ πιθανό να μην χρειάζεται, πλέον, οι πολίτες, να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση για τις μετακινήσεις τους και να μπορούν να συναντούν -εκτός από τους συγγενείς- και φιλικά τους πρόσωπα. Σε πολλές περιφέρειες της χώρας, τέλος, ενδέχεται να ξανανοίξουν, από τις 18 του μήνα, σχεδόν όλα τα εμπορικά καταστήματα.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: Μειώνονται τα νέα κρούσματα, αυξάνονται οι θάνατοι"

Η ΕΛ.ΑΣ διευκρινίζει πως “δεν αστυνομεύει τις δραστηριότητες των πολιτών σε πλατείες και παραλίες”

«Η Ελληνική Αστυνομία δεν αστυνομεύει τις δραστηριότητες των πολιτών», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ Θεόδωρος Χρονόπουλος, σε δήλωση του που αναρτήθηκε στο You Tube, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην ιστοσελίδα του Σώματος.

Η δήλωση του κ. Χρονόπουλου απαντά ουσιαστικά σε αναφορές που έγιναν το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό, από συνδικαλιστή και συγκεκριμένα τον γγ του Σωματείου των Ειδικών φρουρών Αττικής, ο οποίος είπε ότι το Σαββατοκύριακο η Αστυνομία θα κάνει περιπολίες στις παραλίες, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Ο εκπρόσωπος της ΕΛ..ΑΣ, στην δήλωση του επισημαίνει ότι η αστυνομία «είτε σε πλατείες είτε σε παραλίες δεν έχει δουλειά, παρά μονό για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος» και σε ότι αφορά στον κορονοϊό ο ρόλος της είναι υποστηρικτικός και συμβουλευτικός, όπου χρειαστεί, είτε με μεγάφωνα, είτε με συζήτηση.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Χρονόπουλου αναφέρει: «Όπως έχει ανακοινωθεί από την πολιτεία, είμαστε σε διαδικασία αποκλιμάκωσης των μέτρων περιορισμού της πανδημίας. Στη φάση αυτή κυρίαρχο ρόλο στη διαφύλαξη του αγαθού της δημόσιας υγείας παίζει η ατομική ευθύνη και η συνεργασία.

Οι συμπολίτες μας μέχρι σήμερα, τηρούν υποδειγματική στάση.

Η Ελληνική Αστυνομία σε καμία περίπτωση δεν αστυνομεύει τις δραστηριότητες των πολιτών. Είτε σε πλατείες , είτε σε παραλίες η αστυνομία δεν έχει δουλειά, παρά μονό για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος.

Για τον κορονοϊό συνεργάζεται και λειτουργεί υποστηρικτικά και συμβουλευτικά όταν και όπου χρειαστεί, είτε με μεγάφωνο είτε με συζήτηση».



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΕΛ.ΑΣ διευκρινίζει πως “δεν αστυνομεύει τις δραστηριότητες των πολιτών σε πλατείες και παραλίες”"

Κορωνοϊός: Επέκταση της μείωσης ενοικίων, δάνεια σε όλους και ΕΣΠΑ ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Έκτακτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Υπουργού Ανάπτυξης & Εμπορίου κύριου Άδωνι Γεωργιάδη και του προέδρου του Ε.Σ.Α Σταύρου Καφούνη, για την άμεση αντιμετώπιση μεταξύ άλλων, τριών βασικών θεμάτων που απασχολούν το σύνολο των εμπορικών επιχειρήσεων της χώρας και αποτελούν κομβικό σημείο για την επιβίωση τους.

Ο Σταύρος Καφούνης, αφού ευχαρίστησε τον υπουργό για την εξαιρετική συνεργασία που είχαν οι δύο πλευρές, επιλύοντας πολλά θέματα κατά το διάστημα που οι επιχειρήσεις έμειναν κλειστές, έθεσε τα τεχνικά και γραφειοκρατικά θέματα και καθυστερούν την καταβολή τόσο του επιδόματος των 800€ σε πολλούς επαγγελματίες που το έχουν ανάγκη, όσο και της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Τέλος, αφού έθεσε τεχνικά θέματα που αφορούν στη λειτουργία της αγοράς, ζήτησε συγκεκριμένα από τον υπουργό:
• Την επέκταση της θεσμοθετημένης μείωσης των ενοικίων κατά 40% για τις εμπορικές επιχειρήσεις έως το τέλος του 2020, επιδιώκοντας δίκαιη κατανομή του κόστους, μεταξύ ενοικιαστών, ιδιοκτητών και κράτους, τεκμηριώνοντας το με παρόμοιες πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

• Την άμεση επέμβαση του, με θεσμοθέτηση κανόνων, που δεν θα επιτρέπουν στις τράπεζες να δημιουργούν προσκόμματα στην διαχείριση του νέου δανείου covid 19, το οποίο χωρίς να δημιουργεί νέες "κόκκινες" τρύπες, πρέπει να φτάσει σε όλους τους νοικοκύρηδες που στάθηκαν όρθιοι στην δεκαετή κρίση και σήμερα απειλούνται από την υγειονομική.

• Την απλοποίηση εκταμίευσης ΕΣΠΑ με μόνη την δέσμευση του επιχειρηματία για την υλοποίηση της επένδυσης και τη δημιουργία νέων ειδικών προγραμμάτων ΕΣΠΑ για τις εμπορικές επιχειρήσεις, με στόχο την ψηφιακή αναβάθμιση τους και τη δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Ο κ. Καφούνης κατέθεσε συγκεκριμένες τεκμηριωμένες προτάσεις και δήλωσε ότι το θέμα της ρύθμισης των ενοικίων και της χρηματοδότησης, θα το διεκδικήσει με κάθε τρόπο, χωρίς την παραμικρή υποχώρηση μέχρι την ικανοποίηση του. Τα δύο μέρη συμφώνησαν να κρατήσουν ανοικτή γραμμή επικοινωνίας, ώστε με τις άμεσες παρεμβάσεις τους, να επιλύσουν τα κρίσιμα αυτά θέματα που αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για την επιβίωση των επιχειρήσεων και την διατήρηση χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Ο υπουργός δήλωσε ότι βούληση του είναι να σταθεί στο πλευρό του Ε.Σ.Α και των χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και όπως έμπρακτα έχει αποδείξει μέχρι σήμερα, θα παρακολουθεί και θα παρεμβαίνει δραστικά εξασφαλίζοντας το απαραίτητο οξυγόνο για την επιβίωση αυτών που πάντα αποτελούσαν την παραγωγική δύναμη της ελληνικής οικονομίας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Επέκταση της μείωσης ενοικίων, δάνεια σε όλους και ΕΣΠΑ ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών"

33 κάδοι ανακύκλωσης ρούχων θα τοποθετηθούν στο δήμο Αχαρνών. Δείτε τη σχετική απόφαση

Την τοποθέτηση 33 κάδων συλλογής ρούχων, παπουτσιών και λοιπών υφασμάτων σε διάφορα σημεία των Αχαρνών αποφάσισε στη συνεδρίαση της 13ης Μαϊου, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, προκειμένου οι πολίτες να πηγαίνουν και να αποθέτουν εκεί τα ρούχα που δεν χρειάζονται.

Τα τριάντα τρία (33) σημεία κοινόχρηστων χώρων του Δήμου που θα τοποθετηθούν οι κάδοι με σειρά προτεραιότητας διαθεσιμότητας :

1 Πλατεία Δημαρχείου 2

2 Πλατεία Θρακομακεδόνων και ΔημοτικόΚατάστημα2

3 Πλατεία Καράβου 2

4 Εκκλησία Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης 2

5 3ο Δημοτικό Σχολείο, οδός Λιοσίων 2

6 Πλατεία Αγ. Τριάδος1

7 Εκκλησία Αγ. Παρασκευής 1

8 9ο Δημοτικό, Αγ. Άννα 1

9 8ο Δημοτικό, Αγ. Πέτρος 1

10 Γέφυρα Φιλαδελφείας (όπισθεν περιπτέρου)1

11 Αφετηρία Λεωφορείων Μεσονυχίου 1

12 Λ. Αθηνών έναντι Ηρώου 1

13 Εκκλησία Αγ. Διονυσίου 1

14 25ο Δημοτικό, Πτολεμαϊδος, Λαθέα 1

15 14ο Δημοτικό Σχολείο, Θεαγένους, Κ. Μύλος1

16 17ο Δημοτικό, Προφήτης Ηλίας 1

17 Εκκλησία Κυρίλλου και Μεθοδίου, Ολ. Χωριό 1

18 Πλατεία Βαρυμπόμπης 1

19 Εκκλησία Παμ. Ταξιαρχών 1

20 Εκκλησία Παναγίας Σουμελά 1

21 Πλατεία Αγ. Γεωργίου 1

22 6ος Παιδικός Σταθμός, Αγ. Πέτρος 1

23 Εκκλησία Κοιμήσεως Θεοτόκου 1

24 Εκκλησία Αγ. Ελευθερίου 1

25 Εκκλησία Αγ. Μαύρας 1

26 Πλατεία Ελ. Βενιζέλου 1

27 33ο Νηπιαγωγείο, Μητρομάρα 1

28 Εκκλησία Αγ. Παρασκευής (ΔΕΗ) 1

Τα ακριβή σημεία τοποθέτησης των κάδων στους προτεινόμενους χώρους, θα καθοριστούν σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Δείτε την απόφαση της επιτροπής:

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%9C%CE%9A1%CE%A9%CE%A88-%CE%95%CE%98%CE%91?inline=true


Διαβάστε Περισσότερα » "33 κάδοι ανακύκλωσης ρούχων θα τοποθετηθούν στο δήμο Αχαρνών. Δείτε τη σχετική απόφαση"

Στους 156 οι νεκροί, τέταρτος σε ενα 24ωρο – Κατέληξε 62χρονος στον «Ευαγγελισμό»

Σε 156 αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων από την πανδημία του κορονοϊού, καθώς το απόγευμα της Τετάρτης κατέληξε ένας ακόμη ασθενής.

Πρόκειται για έναν 62χρονο άνδρα, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Ο άνδρας είχε υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από τις 7 Απριλίου του 2020.

Ο 62χρονος αποτελεί τον 4ο νεκρό στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου και τον 156ο από την αρχή της πανδημίας.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Στους 156 οι νεκροί, τέταρτος σε ενα 24ωρο – Κατέληξε 62χρονος στον «Ευαγγελισμό»"

Να επιστρέψει στη φυλακή ο παιδεραστής του Ρεθύμνου ζητεί η εισαγγελέας

Την επιστροφή στη φυλακή του καταδικασμένου για παιδεραστία σε βάρος 36 παιδιών, Νίκου Σειραγάκη για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του εισηγείται στο αρμόδιο δικαστικού Συμβούλιο η εισαγγελέας Γρεβενών.

Η εισαγγελική λειτουργός αναφέρει στην πρόταση της πως ο Σειραγάκης παραβίασε τον περιοριστικό όρο που του είχε επιβληθεί και τον υποχρέωνε να διαμένει στην Καλαμαριά, Θεσσαλονίκης.

Η εισαγγελική λειτουργός στο έγγραφο της υπογραμμίζει πως διαπιστώθηκε, χωρίς αμφιβολία, πως ο 56χρονος, ο οποίος είχε καταδικαστεί από το Εφετείο σε 220 χρόνια, (εκτιτέα τα 20 έτη) και αποφυλακίστηκε με όρους, δεν διαμένει στην διεύθυνση που είχε δηλώσει στην οποία είναι άγνωστος.

«Με την συμπεριφορά του αυτή, χωρίς να αιτηθεί προηγουμένως την τροποποίηση των υποχρεώσεων που του επιβλήθηκαν ως προς τον τόπο διαμονής του και χωρίς να εκδοθεί σχετικό τροποποιητικό βούλευμα που να του επιτρέπει για βάσιμο λόγο να αλλάξει τον τόπο αυτό, εξωτερίκευσε την βούληση του να μην υποβάλλει τον εαυτό του στο στάδιο εκτελέσεως της ποινής του, κατά το χρόνο της δοκιμασίας του», αναφέρει η εισαγγελέας.

Μάλιστα ζητεί την ανάκληση της απόλυσης με όρους του Νίκου Σειραγάκη προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της εκτιτέας ποινής των 20 ετών στην οποία έχει καταδικαστεί, δηλαδή 7 χρόνια, 10 μήνες και 25 ημέρες.

Ο εισαγγελέας θεωρεί ότι αυτό επιβάλλεται για λόγους δημοσίας τάξης καθώς υπάρχει κίνδυνος να διαπράξει παρόμοια εγκλήματα και στο μέλλον, αν κυκλοφορεί ελεύθερος.

Ωστόσο, τον τελευταίο λόγο για το Νίκο Σειραγάκη έχει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Ο Νίκος Σειραγάκης αποφυλακίστηκε από τις φυλακές των Γρεβενών στις 22 Απριλίου, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα και της διαμονής εντός του Δήμου Καλαμαριάς, έχοντας εκτίσει τα δύο πέμπτα της συνολικής του ποινής. Παράλληλα, είχε συμπληρώσει και 1.300 μεροκάματα στο κυλικείο των φυλακών για όσο χρονικό διάστημα παρέμεινε έγκλειστος.

Σύμφωνα με την πρόταση του διευθυντή της φυλακής ο κατηγορούμενος είχε συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια, ενώ είχε δείξει πολύ καλή συμπεριφορά, χωρίς παραπτώματα εντός του σωφρονιστικού καταστήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Σειραγάκης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στο Ρέθυμνο, τον Δεκέμβριο του 2011, για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος τριών ανηλίκων.

Πρωτόδικα, τον Μάιο του 2013, καταδικάστηκε για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης, σε βάρος 36 παιδιών. Το 2016, το Εφετείο ήρθε με την απόφαση του να «σφραγίσει» την πρωτόδικη ποινή καθώς στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν προβλέπεται ισόβια κάθειρξη.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Να επιστρέψει στη φυλακή ο παιδεραστής του Ρεθύμνου ζητεί η εισαγγελέας"

Πέτσας σε Τσίπρα: Προοδευτική σκουριά δεν υπάρχει – Εξασφαλίζουμε ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών στην εκπαίδευση

«Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα και όχι να εφευρίσκει προβλήματα σε κάθε λύση. Τα ανοιχτά σχολεία είναι μέρος της ζωής των παιδιών μας. Και υποχρέωσή μας είναι να εξασφαλίσουμε, την ισότιμη πρόσβασή τους στην εκπαίδευση», τονίζει σε δήλωσή του ο Στέλιος Πέτσας.

Δίνοντας απάντηση στην ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ο κ. Πέτσας: «Ο κ. Τσίπρας θέλει κλειστά σχολεία. Αδιαφορεί για τις αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική και πνευματική υγεία των μαθητών και στη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων σε βάρος των πιο ευάλωτων. Κόπτεται δήθεν για τις συνθήκες στις σχολικές αίθουσες, ενώ το κόμμα του οργανώνει συναθροίσεις, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, αγνοώντας τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία».

Και ο κ. Πέτσας συμπληρώνει: «Παραπληροφορεί για την ανακοίνωση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Η οποία χθες δήλωσε:

1ον) ότι είναι νόμιμος καταρχήν ο σκοπός της ταυτόχρονης διδασκαλίας σε μαθητές με φυσική παρουσία και σε άλλους μαθητές με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, όπως προβλέπεται στην πρόσφατη ρύθμιση, και

2ον) ότι το Υπουργείο Παιδείας είχε συμβουλευθεί την Αρχή πριν τη διαμόρφωση της ρύθμισης και ενσωμάτωσε συγκεκριμένες προτάσεις της».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει επίσης ότι «ο κ. Τσίπρας παραμένει ανεύθυνα ίδιος» και υπογραμμίζει: «Ταυτίζεται με τις πιο συντηρητικές αντιλήψεις τις οποίες μάλιστα θεωρεί «προοδευτικές». Προοδευτική σκουριά δεν υπάρχει.

Αγκαλιάζει τους λίγους συνδικαλιστές και υποτιμά τους πολλούς. Τους δασκάλους των παιδιών μας που απέδειξαν μέσα στην πανδημία, τι τιμή είναι να είσαι δάσκαλος. Είμαστε περήφανοι για αυτούς. Δεν τους κρύβουμε. Τιμάμε το έργο τους στην τάξη για να μην μείνει κανένα παιδί πίσω», καταλήγει ο κ. Πέτσας.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Πέτσας σε Τσίπρα: Προοδευτική σκουριά δεν υπάρχει – Εξασφαλίζουμε ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών στην εκπαίδευση"

«Καταρρέει» το σουηδικό μοντέλο για τον κορωνοϊό: Αρνητικό ρεκόρ με 147 νέους θανάτους

Τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από κορωνοϊό κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών εβδομάδων κατέγραψε σήμερα η Σουηδία με 147 ακόμη θανάτους σε μια ημέρα.

Έτσι, η Σουηδία που ακολούθησε το δικό της μοντέλο και δεν επέβαλε το αυστηρό lockdown που παρατηρείται σε όλη την Ευρώπη, καταγράφει πλέον 3.460 θανάτους. Η χώρα έχει επίσης 637 νέες περιπτώσεις κορωνοϊού, φτάνοντας συνολικά τα 27.909 κρούσματα.

Το υψηλότερο θλιβερό ρεκόρ ήταν την 21η Απριλίου όταν 185 άνθρωποι πέθαναν από τον ιό σε ένα 24ωρο.

Την περασμένη εβδομάδα, οι θάνατοι από κορωνοϊό στη σκανδιναβική χώρα είχαν μειωθεί. Συγκεκριμένα, στις 10 Μαΐου, η χώρα ανέφερε μόνο 5 νέους θανάτους και 348 νέα κρούσματα, αλλά τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά ήταν βραχύβια καθώς οι περιπτώσεις τους άρχισαν να αυξάνονται ξανά.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Καταρρέει» το σουηδικό μοντέλο για τον κορωνοϊό: Αρνητικό ρεκόρ με 147 νέους θανάτους"

Σύψας σε Live News: Δεν υπάρχει απόδειξη πως τα κλιματιστικά μεταφέρουν τον κορονοϊό

Η δραστηριότητα της πανδημίας είναι χαμηλή, κάτι που σημαίνει ότι ξεκινάμε καλά το καλοκαίρι τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σύψας στο Live News και το Νίκο Ευγγελάτο.

Ο καθηγητή λοιμωξιολογίας ιατρικής σχολής, Νίκος Σύψας τόνισε πως “ισως είναι λίγο νωρίς για να έχουμε οριστικά αποτελέσματα, αλλά είναι απόλυτα βέβαιο ότι μέχρι στιγμής αυτό το οποίο βλέπουμε είναι ενθαρρυντικό».

Όσον αφορά τις εικόνες με τον συνωστισμό στις παραλίες, ο καθηγητής τόνισε πως πάνω από όλα τα μέτρα ασφαλείας είναι η τήρηση των αποστάσεων.

«Πάνω από όλα παραμένει η ατομική ευθύνη, όλοι μας πρέπει να προσέχουμε να τηρούμε τις αποστάσεις».

Ο κ. Σύψας ξεκαθάρισε πως το καλοκαίρι δεν εξαφανίζεται ο ιός, απλά, με την άνοδο της θερμοκρασίας, μειώνεται η μεταδοτικότητά του.

«Δεν είναι μόνο η θερμοκρασία, το κυριότερο είναι ο συνωστισμός και η πολυκοσμία. Αυτό βάζει ‘φωτιά’ στην επιδημία και όχι τόσο οι καιρικές συνθήκες».

Για τα κλιματιστικά, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, δήλωσε πως δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να δείχνει ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται από την χρήση τους.

Αυτό που γίνεται ωστόσο χρησιμοποιώντας κλιματιστικά, είναι ότι αν ένας άνθρωπος είναι ασθενής και βρίσκεται στην ακτίνα αέρα του κλιματιστικού, ο ιός, με το κύμα αέρα, μπορεί να μεταφερθεί πιο μακριά από τα δύο μέτρα.

«Το air condition δεν μεταφέρει τον ιό. Δεν πηγαίνει από τον έναν όροφο στον άλλον σε κτίρια που έχουν κεντρικό σύστημα. Δεν έχουμε καμία απόδειξη ότι μπορεί να μεταδοθεί μέσω του κεντρικού συστήματος κλιματισμού».



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύψας σε Live News: Δεν υπάρχει απόδειξη πως τα κλιματιστικά μεταφέρουν τον κορονοϊό"

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διακινούσε ιατρικές μάσκες αμφίβολης ποιότητας

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και το Τμήμα Ασφάλειας Καλλιθέας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διακινούσαν μεγάλο αριθμό ιατρικών μασκών, αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας καθώς και απομιμητικά προϊόντα επώνυμων εταιρειών (ρούχα, τσάντες, υποδήματα, γυαλιά ηλίου).

Οι έρευνες για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησαν με αφορμή την εξαπάτηση εταιρείας, από την οποία κατάφεραν να αποσπάσουν 201.900 ιατρικές μάσκες.




Αναφορικά με το χρονικό της υπόθεσης, στις 22 Απριλίου μέλος της οργάνωσης ήρθε σε εμπορική συμφωνία, μέσω τρίτων, με εταιρεία για την αγορά 201.900 ιατρικών μασκών, αξίας 620.640,60 ευρώ. Το εμπόρευμα παραδόθηκε κανονικά την επόμενη μέρα, χωρίς ουδέποτε να καταβληθεί το συμφωνηθέν ποσό.


Στην πρώτη φάση των ερευνών, δυο ημέρες μετά (24 Απριλίου), εντοπίστηκε σε περιοχή της Αττικής το φορτηγό με το οποίο παρελήφθη το εμπόρευμα και συνελήφθη ο οδηγός, στο σπίτι του οποίου – μεταξύ άλλων - βρέθηκε και κατασχέθηκε μικρή ποσότητα ιατρικών μασκών, που προέρχονταν από την παραπάνω απάτη.


Στη δεύτερη φάση των ερευνών, στις 4 Μαΐου, εντοπίστηκε φορτηγό όχημα να εξέρχεται από αποθηκευτικό χώρο σε περιοχή του Ασπροπύργου και σε έρευνα που επακολούθησε βρέθηκαν στο εσωτερικό του 23.750 ιατρικές μάσκες, οι οποίες προέρχονταν από την παραπάνω απάτη σε βάρος της εταιρείας.

Στο όχημα επέβαιναν 2 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία συνελήφθησαν. Ακολούθησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στον αποθηκευτικό χώρο, απ’ όπου εξήλθε το φορτηγό όχημα, όπου βρέθηκαν 170.670 ιατρικές μάσκες, οι οποίες ομοίως προέρχονταν από την παραπάνω απάτη σε βάρος της εταιρείας.


Συνολικά από τις 210.900 ιατρικές μάσκες που κατάφεραν να αποσπάσουν με την παραπάνω μέθοδο εξαπάτησης, βρέθηκαν οι 194.420, οι οποίες και αποδόθηκαν στην εταιρεία.

Στην τρίτη φάση των ερευνών, χθες Τρίτη 12 Μαΐου, πραγματοποιήθηκαν 8 έρευνες σε οικίες και αποθηκευτικούς χώρους - καταστήματα, μελών της οργάνωσης, στις περιοχές της Αγίας Βαρβάρας, του Αλίμου, του Κορυδαλλού και του Αιγάλεω.

Από την πρόοδο των ερευνών προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ειδικεύονταν στην παράνομη διάθεση ιατρικού υλικού (μάσκες) καθώς και απομιμητικών προϊόντων επώνυμων εταιρειών.

Μάλιστα λειτουργούσαν με συστηματικό τρόπο και φρόντιζαν να προσδίδουν νομιμοφάνεια σε όλα τα στάδια της εγκληματικής τους δραστηριότητας, από την οποία αποκόμιζαν σημαντικά οικονομικά οφέλη.


Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κατασκεύαζαν τιμολόγια και λοιπά παραστατικά, με τα οποία νομιμοποιούσαν την μεταφορά των ιατρικών μασκών ενώ για την απόκρυψη της προέλευσής τους και την παραπλάνηση των υποψήφιων αγοραστών, τις επανατυποποιούσαν σε νέες κούτες μεταφοράς.

Πέρα από τα αρχηγικά μέλη, που είχαν τον γενικότερο συντονισμό της λειτουργίας της οργάνωσης, τα λοιπά μέλη προέβαιναν σε επιμέρους -κατά περίπτωση πράξεις- (τυποποίηση – αποθήκευση και μεταφορά προϊόντων, προπομποί σε μεταφορές, τσιλιαδόροι εντοπισμού αστυνομικών κλπ.)

Συνολικά από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 1.110.423 ιατρικές μάσκες,
- 5.245 ευρώ, 2 φορτηγά και 3 Ι.Χ.Ε. οχήματα,
- πάνω από 50.000 ετικέτες γνησιότητας διαφόρων επώνυμων εταιρειών (ένδυσης-υπόδησης) καταφανώς πλαστές,
- πάνω από 3.000 είδη ένδυσης, υπόδησης, ρολόγια χειρός, γυαλιά ηλίου, όλα απομιμητικά επώνυμων εταιρειών,
- δισκία αναβολικών σκευασμάτων και μικροποσότητα κάνναβης,
- πιστόλι και 3 πλήρη κλειστά κυκλώματα καταγραφής εικόνας.



Σημειώνεται ότι, πέραν των ιατρικών μασκών που προέρχονται από την απάτη σε βάρος της εταιρείας, όλες οι υπόλοιπες δεν έφεραν δασμοφορολογικά παραστατικά και ερευνάται η προέλευση τους, σε συνεργασία με συναρμόδιες Υπηρεσίες.

Η μεταπωλητική αξία των μασκών, συμπεριλαμβανομένων των μασκών που προέρχονται από την εταιρεία, ξεπερνάει το 1.000.000 ευρώ.

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, συνελήφθησαν 8 μέλη της οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, απάτη, πλαστογραφία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, νομοθεσίες περί όπλων, σημάτων, αθέμιτου ανταγωνισμού, εθνικού τελωνειακού κώδικα κλπ συναφών αδικημάτων, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται 4 ακόμα άτομα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαρθρώθηκε συμμορία που διακινούσε ιατρικές μάσκες αμφίβολης ποιότητας"

Προανακριτική: Ο Ιωάννης Αγγελής ζητάει κατ΄αντιπαράσταση εξέταση με την Ξένη Δημητρίου

Κατ΄αντιπαράσταση εξέτασή του με την Ξένη Δημητρίου ζητάει ο εισαγγελέας Ιωάννη Αγγελής με επιστολή που απέστειλε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που μελετά τις καταγγελίες κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο κ. Αγγελής κατηγορεί, μάλιστα, την Ξένη Δημητρίου πως κατέθεσε ψέματα εις βάρος του.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Αγγελή έχει ως εξής:

Αξιότιμε κε Πρόεδρε,

Κατά την κατάθεση της στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η κα Ξένη Δημητρίου, πρώην Εισαγγελέας Α.Π. και εποπτεύουσα εμένα κατά την άσκηση των καθηκόντων μου, ως έχων την εποπτεία και τον συντονισμό του έργου των Εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος και εγκλημάτων Διαφθοράς, φέρεται να κατέθεσε, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου ότι o αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και Τότε επόπτης της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ιωάννης Αγγελής αγνόησε στοιχεία τόσο για το παραδικαστικό κύκλωμα όσο και για την υπόθεση Φλώρου. « Είχε και άλλες υποθέσεις. Για παράδειγμα το παραδικαστικό. Μετά από δική μου πίεση έγιναν κατ’ οίκον έρευνες. Υπήρχε ένα υλικό που ”μιλούσε” και στο οποίο υπήρχαν εν ενεργεία δικαστικοί λειτουργοί. Του το είπα: «Πρέπει να προχωρήσεις και να υπάρξουν αποτελέσματα. Αν δεν είναι καθαροί αυτοί τότε αλίμονο μας. Οι άνθρωποι αυτοί δικάζουν παίρνουν αμοιβές. Ο κ. Αγγελης δεν ενδιαφέρθηκε. Όπως και για την υπόθεση Φλώρου.»

Επειδή, όλα τα παραπάνω είναι παντελώς Ψευδή, λαμβάνοντας υπόψη και την «αγωνιώδη» προσπάθεια της (προκειμένου να αποφύγει τις εμφανέστατες ποινικές της ευθύνες) να αποδημήσει την προσωπικότητά μου, τόσο ως ατόμου,όσο και ως Ανώτατου εν ενεργεία Εισαγγελικού Λειτουργού, με άριστο υπηρεσιακό φάκελο,

ΠΑΡΑΚΑΛΩ και ΑΙΤΟΥΜΑΙ

Να με καλέσετε σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με την παραπάνω κα Ξένη Δημητρίου, προκειμένου να παράσχω οποιαδήποτε διευκρίνιση, η επιτροπή σας ήθελε κρίνει αναγκαίο, επί των αντιφατικών και Ψευδών ισχυρισμών της.

Ενδεικτικό των ανακριβειών (λίαν επιεικής έκφρασης) που κατέθεσε ενώπιον σας αποτελεί το γεγονός ότι: Υπό την Ιδιότητά της ως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, έχει ζητήσει, μετά την δημοσίευση εν μέρει διαρροής των Αναφορών μου (την 2-6-2019), από τον Τότε υπουργό Δικαιοσύνης κ. Καλογήρου, να παραγγείλει πειθαρχική έρευνα εναντίον μου για «υπέρβαση των ορίων της εποπτικής μου αρμοδιότητας και την ως εκ τούτου προσβολή του κύρους της δικαιοσύνης, εκ μέρους μου». Μεταξύ δε των υποθέσεων για τις οποίες ελέγχομαι (και έχω κληθεί προς παροχή πειθαρχικών εξηγήσεων από το Συμβούλιο Επικρατείας) ότι, υπερέβην «την εποπτική μου αρμοδιότητα» περιλαμβάνεται και η «υπόθεσή Φλώρου» (αυτή για την οποία κατέθεσε ενώπιον σας ότι, «δεν ενδιαφέρθηκα»), η ανάκληση των μηνύσεων κ.κ. Σαμαρά κλπ.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Προανακριτική: Ο Ιωάννης Αγγελής ζητάει κατ΄αντιπαράσταση εξέταση με την Ξένη Δημητρίου"

Επτά αλλαγές στα ακίνητα που θα πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες

Ένα νέο σκηνικό επιφυλάσσει η επόμενη μέρα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Πρόκειται για αλλαγές που αφορούν από την τακτοποίηση των αυθαιρέτων και τα δασικά ακίνητα μέχρι στον συντελεστή δόμησης και το Κτηματολόγιο.
«ΤA NEA» παρουσιάζουν όλες τις τελευταίες πληροφορίες και εξελίξεις σε 7 τομείς που θα πρέπει να γνωρίζουν όσοι κατέχουν ακίνητα. Σε αυτές περιλαμβάνεται και η μείωση του φόρου εισοδήματος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν ενοίκια μειωμένα κατά 40% λόγω των μέτρων στήριξης που έχουν ανακοινωθεί.
Για αυτούς, όπως διευκρινίστηκε προχθές από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, οι αποφάσεις πρόκειται να ληφθούν εντός του Μαΐου. Εξετάζονται δύο με τρία σενάρια, είπε ο υπουργός, ενώ σε κάθε περίπτωση οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να δηλώσουν σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ τις εισοδηματικές απώλειες που έχουν, συνυποβάλλοντας το μισθωτήριο συμβόλαιο με το αποδεικτικό της είσπραξης του μειωμένου ποσού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μελετάται η καθιέρωση μιας έκτακτης έκπτωσης επί του φετινού φόρου εισοδήματος (εισοδήματα 2019), ενώ εξετάζεται και η εξαίρεση και μη φορολόγηση των μειωμένων ενοικίων που θα εισπράξουν φέτος οι φορολογούμενοι.
1. Χαμηλώνει το ύψος των κτιρίων γύρω από την Ακρόπολη

Η αρχή έγινε από Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) το οποίο την περασμένη Πέμπτη έκανε ομόφωνα δεκτή την εισήγηση του υπουργείου Περιβάλλοντος (έπειτα από απόφαση του αρμόδιου υπουργού Κωστή Χατζηδάκη και του υφυπουργού Δημήτρη Οικονόμου) να μειωθεί το επιτρεπόμενο ύψος των κτιρίων γύρω από την Ακρόπολη στα 21 μέτρα – με εξαίρεση μια ζώνη κατά μήκος της Λεωφόρου Συγγρού όπου το ύψος των κτιρίων θα φθάνει μέχρι τα 24 μέτρα.
Σημειώνεται ότι με βάση όσα ισχύουν σήμερα, το ύψος των κτιρίων μπορεί να φθάσει μέχρι τα 32 μέτρα – ακόμη περισσότερο.
Μείωση του επιτρεπόμενου ύψους στα 21 μέτρα σημαίνει ότι το ύψος των κτιρίων γύρω από την Ακρόπολη μειώνεται κατά τρεις ή και περισσότερους ορόφους. Οπως διευκρινίζουν από το υπουργείο Περιβάλλοντος, το νέο ύψος (δηλαδή των 21 μέτρων) θα ισχύει για τις νέες οικοδομικές άδειες και δεν αφορά αναδρομικά τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια.
2. Τα αυθαίρετα, η παράταση και οι διευκολύνσεις
Οι ιδιοκτήτες αυθαίρετων θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι έως το ερχόμενο φθινόπωρο έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων που προβλέπονται από τον ισχύοντα νόμο, όπως για παράδειγμα οι 100 δόσεις για την εξόφληση του προβλεπόμενου προστίμου, η μείωση κατά 20% σε όσους πληρώσουν εφάπαξ το πρόστιμο και μείωση κατά 10% σε όσους καταβάλουν το 30% του προστίμου.
Το πράσινο φως για την παράταση έχει δοθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος, ωστόσο ακόμη δεν έχει θεσμοθετηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι είναι να δοθεί παράταση από 3 έως 6 μήνες. Χωρίς την παράταση, μετά τον επόμενο μήνα και ειδικότερα από την 1η Ιουλίου 2020, τα αυθαίρετα κτίσματα που ανήκουν στη λεγόμενη κατηγορία 5 (είναι αυτά που δεν έχουν καμία άδεια) δεν θα ήταν δυνατόν να τακτοποιηθούν.
Μετά από το φθινόπωρο, με το νέο καθεστώς που θα διαμορφωθεί, η τακτοποίηση ενός αυθαιρέτου θα θεωρείται ολοκληρωμένη μόνο στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του αυθαίρετου κτίσματος έχει ολοκληρώσει την Ηλεκτρονική Ταυτότητα του Κτιρίου.
3. Δασικά αυθαίρετα
Με την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για τον «εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας» από το υπουργείο Περιβάλλοντος άνοιξαν – εκ νέου – τον δρόμο για την τακτοποίηση για διάστημα 30 χρόνων των κατοικιών που έχουν χτιστεί εντός δασών και δασικών εκτάσεων.
Διευκρινίζεται ότι η τακτοποίηση δεν αφορά μεμονωμένες κατοικίες, αλλά αυτές που βρίσκονται εντός των λεγόμενων «οικιστικών πυκνώσεων» και δεν έχουν οικοδομηθεί μετά τον Ιούνιο του 2011.Μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται να ξεκινήσει για τις περιοχές αυτές η ανάρτηση των δασικών χαρτών. Θα ακολουθήσει η υποβολή των αντιρρήσεων και τον επόμενο μήνα (κατά πάσα πιθανότητα) θα είναι έτοιμο το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο θα συγκεκριμενοποιούνται τα κριτήρια, το ύψος των παραβόλων, των προστίμων και μια σειρά από άλλα ζητήματα.
4. Μεταφορά συντελεστή δόµησης
Η κυβέρνηση θεωρεί υψηλή προτεραιότητα την ενεργοποίηση του θεσμού της μεταφοράς του συντελεστή δόμησης. Γιατί; Επειδή, όπως εξηγούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος, το μέτρο θα δώσει ώθηση στην οικοδομική δραστηριότητα καθώς θα επιτρέψει τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων, ενώ θα απελευθερώσει δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτησίες δεσμευμένων οικοπέδων ή διατηρητέων κτιρίων.
Κοινώς, το μέτρο θα δώσει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν την περιουσία τους εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οι οποίοι μέχρι πρότινος δεν μπορούσαν.
Στο μεταξύ, από το υπουργείο Περιβάλλοντος διερευνούν (χωρίς να έχουν καταλήξει ακόμη) τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί η μεταφορά του συντελεστή δόμησης και στην πλήρη νομιμοποίηση ακινήτων που δεν έχουν οικοδομική άδεια.
5. Δασικοί χάρτες
Πλέον δεν θεωρούνται δασικές εκτάσεις γαίες τις οποίες το ίδιο το κράτος επισήμως έχει θεωρήσει ως μη δασικές. Ειδικότερα, εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής των δασικών χαρτών οι περιοχές για τις οποίες άλλαξε νομίμως με ισχύουσες πράξεις της διοίκησης πριν από το 1975 ο χαρακτήρας τους από δασικός σε άλλη μορφή.
Πρόκειται συνήθως για Πράξεις που εκδόθηκαν στο πλαίσιο της αγροτικής νομοθεσίας, όπως είναι οι αποφάσεις Επιτροπών Απαλλοτριώσεων για το σύνολο των εκτάσεων που αφορούν κληροτεμάχια, εξαιρεθείσες υπέρ ιδιοκτητών εκτάσεις.
Αφορά επίσης διανομές και αναδασμούς για το σύνολο των εκτάσεων που αναφέρονται στα σχετικά κτηματολογικά διαγράμματα, άδειες υπουργού ή νομάρχη για κάθε περίπτωση μεταβίβασης αγροτικών ακινήτων, όταν δεν έχει αλλάξει η χρήση, αλλά και πράξεις που εκδόθηκαν με σκοπό τη βιομηχανική και τουριστική ανάπτυξη της χώρας.
6. Τέλος τα μπάζα στα πεζοδρόμια
Από εδώ και πέρα, καμία οικοδομική άδεια δεν θα εκδίδεται χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλιστεί η διάθεση των μπαζών μέσω των συστημάτων που είναι αδειοδοτημένα γι’ αυτόν τον σκοπό (ΑΕΚΚ). Κι αυτό διότι στόχος είναι να μπει ένα τέλος στη σημερινή κατάσταση όπου – συνήθως – τα μπάζα καταλήγουν σε πεζοδρόμια, δάση, παραλίες και ρέματα, γεγονός που έχει σημαντικές επιπτώσεις για το περιβάλλον, την καθημερινότητα αλλά και την ασφάλεια των πολιτών. Σημειώνεται ότι στις περιοχές όπου δεν υπάρχουν αυτά τα συστήματα (για τη διάθεση των μπαζών) θα υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση του ιδιώτη (κατασκευαστή) με την οποία θα βεβαιώνει πως η διάθεση των μπαζών θα γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον.
7. Κτηµατολόγιο και 3 εκατοµµύρια ιδιοκτήτες
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να γνωρίζουν πως έχουν… δουλειά να κάνουν από τις 18 Μαΐου έως τα τέλη του ερχόμενου Αυγούστου. Ειδικότερα, ένας στους τέσσερις ιδιοκτήτες θα πρέπει το προαναφερόμενο διάστημα να καθίσει μπροστά στον υπολογιστή του προκειμένου να ελέγξει για τυχόν λάθη στην καταγραφή των περιουσιακών του στοιχείων στο Κτηματολόγιο.
Το διάστημα αυτό θα αρχίσουν να τρέχουν δυο προγράμματα προανάρτησης και 12 ανάρτησης σε όλη τη χώρα που αφορούν πάνω από τρία εκατομμύρια ιδιοκτήτες.

Υπενθυμίζεται πως την 1η Ιουνίου 2020 ξεκινά η ανάρτηση στον Δήμο της Αθήνας, όπου μόλις ένας στους πέντε ιδιοκτήτες (σύμφωνα με τα στοιχεία του Κτηματολογίου) έλεγξε και επικαιροποίησε τα στοιχεία που δήλωσε το 2008 πληρώνοντας 35 ευρώ ανά δικαίωμα.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Επτά αλλαγές στα ακίνητα που θα πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες"

Γενοκτονία των Ποντίων - Μαρτυρία που συγκλονίζει: Έκαψαν τα γυναικόπαιδα μέσα στην εκκλησία

Ένα από τα δεκάδες ελληνικά χωριά του Πόντου που αφανίστηκαν από τη μανία των Τούρκων στην τελική φάση της Γενοκτονίας, είναι το Μπεϊαλάν (Beyalan) των Κοτυώρων, που μπήκε στο στόχαστρο του διαβόητου Τοπάλ Οσμάν στις αρχές του 1922.
genoktonia-podiwn
Από το 1919 ο Τοπάλ Οσμάν, που θεωρείται ο μεγαλύτερος δήμιος των Ελλήνων του Πόντου, είχε οριστεί από τον Μουσταφά Κεμάλ γενικός του αντιπρόσωπος στην περιοχή του Πόντου, με απεριόριστο δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω στον ελληνικό πληθυσμό.

Στο έργο του «Νίκη χωρίς ρομφαία» (1975), ο αείμνηστος δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάββας Κανταρτζής, υπήρξε αδιάψευστος μάρτυρας της τραγωδίας του ποντιακού Ελληνισμού την περίοδο 1914 – 1921. Ο ίδιος μάλιστα, ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα, που χρησιμοποίησε στο έργο του τον χαρακτηρισμό «γενοκτονία» για τα εγκλήματα των Τούρκων στον Πόντο.

Ο Κανταρτζής, περιγράφει με τρόπο που συγκλονίζει το ολοκαύτωμα του χωριού Μπεϊαλάν, 50 χλμ Ν.Α. των Κοτυώρων, απ’ τους τσέτες του Τοπάλ Οσμάν, που -κατά τη προσφιλή τακτική τους- έκαψαν τα γυναικόπαιδα μέσα στην εκκλησία ή σε σπίτια του χωριού. Μάρτυρες της τραγωδίας ήταν οι άνδρες του Μπεϊαλάν, που είχαν καταφύγει νωρίτερα και κρυφτεί σεγειτονικό δάσος, παρακολουθώντας από εκεί τη φρίκη και τον χαμό των αγαπημένων τους προσώπων.

16 Φεβρουαρίου 1922
Χαράματα, 16 Φεβρουαρίου 1922, ημέρα Τετάρτη. Μια εφιαλτική είδηση ότι Τσέτες του Τοπάλ Οσμάν έρχονται στο Μπεϊαλάν, έκανε τους κατοίκους να τρομάξουν και ν’ αναστατωθούν.

Μόλις μπήκαν οι συμμορίτες στο χωριό, η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε και ο ορίζοντας πήρε τη μορφή θύελλας που ξέσπασε άγρια. Με κραυγές και βρισιές, βροντώντας με τους υποκοπάνους τις πόρτες και τα παράθυρα. Καλούσαν όλους να βγουν έξω από τα σπίτια και να μαζευτούν στην πλατεία. Αλλιώς απειλούσαν ότι θα δώσουν φωτιά στα σπίτια και θα τους κάψουν.

Σε λίγο, όλα τα γυναικόπαιδα και οι γέροι, βρίσκονταν τρέμοντας και κλαίγοντας στους δρόμους. Υποπτεύθηκαν, από την πρώτη στιγμή, το μεγάλο κακό που περίμενε όλους. Έτσι δοκίμασαν να φύγουν έξω από το χωριό. Οι Τσέτες όμως πρόβλεψαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Είχαν πιάσει από πριν τα μπογάζια, απ΄ όπου μπορούσε να φύγει κανείς.

Μόλις έφτασαν τρέχοντας οι κοπέλες στα μπογάζια, δέχτηκανπυροβολισμούς στο ψαχνό, από Τσέτες που παραμόνευαν. Μερικές έμειναν στον τόπο σκοτωμένες, ενώ οι άλλες τραυματίστηκαν και γύρισαν πίσω.

Η πυρπόληση

genoktonia-podiwn2
Οι μητέρες αναμαλλιασμένες, κατάχλομες από το τσουχτερό κρύο και το φόβο, έτρεμαν με τα βρέφη στην αγκαλιά και τα νήπια μπερδεμένα στα πόδια τους. Οι κοπέλες, άλλες με τους γέρους γονείς κι άλλες με γριές ή άρρωστους, αγκαλιασμένες. Στοιβάχτηκαν με κτηνώδη τρόπο σαν πρόβατα σε σφαγή, μέσα σε δυο σπίτια. Μέσα σε ένα πανδαιμόνιο από σπαραχτικές κραυγές, θρήνους και κοπετούς.
Η πρώτη φάση της απερίγραπτης τραγωδίας του Μπεϊαλάν έκλεισε, έτσι, θριαμβευτικά για τους θλιβερούς «ήρωες» του νεοτουρκικού εγκλήματος της Γενοκτονίας…

Και όταν ήταν σίγουροι πως δεν έμεινε έξω κανένας, σφάλισαν τις πόρτες! Ενώ ο άγριος αλαλαγμός από τα παράθυρα, οι σπαραξικάρδιες κραυγές, το απελπισμένο κλάμα και οι βοερές ικεσίες για έλεος και βοήθεια, σχημάτιζαν μιαν άγριας τραγικότητας «μουσική συναυλία». Που ξέσκιζε τον ουρανό κι αντιβούιζε στα γύρω βουνά και δάση…

Και τώρα δεν έμενε παρά η τρίτη και τελική φάση της επιχείρησης των θλιβερών συμμοριτών του Τοπάλ Οσμάν. Δεν χρειάστηκαν παρά μια αγκαλιά ξερά χόρτα και μερικά σπασμένα πέτουρα (χαρτώματα) ν’ ανάψει η φωτιά. Και σε λίγο τα δύο σπίτια έγιναν πυροτέχνημα.

Ζώστηκαν, από μέσα και απ΄ έξω, από πύρινες γλώσσες και μαύρο-κόκκινο καπνό. Το τι ακολούθησε την ώρα εκείνη δεν περιγράφεται …
Οι Πόντιες μητέρες, ξετρελαμένες, έσφιγγαν – αλαλάζοντας και τσιρίζοντας, με όλη τη δύναμη της ψυχής τους, στην αγκαλιά τα μωρά τους. Που έκλαιγαν και κραύγαζαν «μάνα, μανίτσα!».

Οι κοπέλες και οι άλλες γυναίκες με τους γέρους γονείς, τα παιδιά και τους αρρώστους κραύγαζαν. Αρπάζονταν μεταξύ τους σαν να ήθελαν να πάρουν και να δώσουν κουράγιο και βοήθεια. Καθώς έπαιρναν φωτιά τα μαλλιά και τα ρούχα τους και άρχισαν να γλείφουν το κορμί οι φλόγες.

Μερικές γυναίκες και κοπέλες, πάνω στον πόνο, τη φρίκη και την απελπισία τους, δοκίμασαν να ριχτούν από τα παράθυρα. Προτιμώντας να σκοτωθούν πέφτοντας κάτω ή με σφαίρες από όπλο, παρά να υποστούν τον φριχτό θάνατο στη φωτιά. Οι Τσέτες, που απολάμβαναν με κέφι και χαχανητά το μακάβριο θέαμα, έκαναν το χατίρι τους…

Τις πυροβόλησαν και τις σκότωσαν
Δεν κράτησε πολλά λεπτά, αυτή η σπαραξικάρδια οχλοβοή, από τους αλαλαγμούς, τις άγριες κραυγές, τα τσουχτερά ξεφωνητά και το ξέφρενο κλάμα. Στην αρχή ο τόνος της οχλοβοής ανέβηκε ψηλά, ώσπου μπορούν να φτάνουν κραυγές. Ξεφωνητά και ξελαρυγγίσματα από τρεις περίπου εκατοντάδες ανθρώπινα στόματα. Γρήγορα όμως ο τόνος άρχισε να πέφτει, ώσπου μονομιάς κόπηκαν κι’ έσβησαν οι φωνές και το κλάμα…

Κι’ ακούγονταν μόνο τα ξύλα, που έτριζαν από τη φωτιά. Οι καμένοι τοίχοικαι τα δοκάρια που έπεφταν με πάταγο πάνω στα κορμιά. Τα οποία κείτονταν τώρα σωροί κάρβουνα και στάχτη κάτω στο δάπεδο, στα δύο στοιχειωμένα σπίτια το Μπεϊαλάν.

genoktonia-podiwn3
Συνολικά από 13 τόμους αποτελούνται τ’  απομνημονεύματα του αείμνηστου Σάββα Κανταρτζή, που μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και την ανταλλαγή πληθυσμών (1923) εγκαταστάθηκε στην Πιερία. 

Τρεις από τους τόμους είναι αφιερωμένοι στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.   

Ο Κανταρτζής περιγράφει με ζωντάνια τα πρώτα του γράμματα στο ελληνικό σχολείο των Κοτυώρων, στην Ψωμιάδειο Σχολή, τα πρώτα μηνύματα αλλαγής της οθωμανικής πολιτικής, την εξορία στον Καύκασο για να να αποφύγει τα αντίποινα των Τούρκων, τις θηριωδίες του Τοπάλ Οσμάν και του Μουσταφά Κεμάλ.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γενοκτονία των Ποντίων - Μαρτυρία που συγκλονίζει: Έκαψαν τα γυναικόπαιδα μέσα στην εκκλησία"

Δραστικές παρεμβάσεις στην επιστρεπτέα προκαταβολή ζητά το ΟΕΕ

Επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, και Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, απέστειλε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, με την οποία ζητά δραστικές παρεμβάσεις σχετικά με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία ένταξης των επιχειρήσεων στο καθεστώς της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Αναλυτικότερα, το ΟΕΕ προτείνει:

Να μεταφερθεί η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων στην πλατφόρμα μέχρι την 30η Μαΐου 2020, καθώς σε πέντε ημέρες είναι ουσιαστικά αδύνατη η καταχώρηση των στοιχείων των επιχειρήσεων και επιπλέον έχουν εντοπισθεί αρκετά λάθη στη λειτουργία της εφαρμογής.

Με την απόρριψη της αίτησης, το σύστημα να εμφανίζει τους λόγους απόρριψης ή να υπάρχει επισήμανση στο σχετικό πεδίο, στο οποίο δεν πληροί την προϋπόθεση η επιχείρηση και να της δίνεται η δυνατότητα άμεσης διόρθωσης των λαθών.

Οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως τύπου τηρούμενων βιβλίων, να συμπληρώνουν τον κύκλο εργασιών ή τα ακαθάριστα έσοδα κάθε μήνα, κατά περίπτωση, μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα.

Τα ποσά των ενισχύσεων «ήσσονος σημασίας» να αντληθούν από το «Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων» και να ελεγχθούν από τις αρμόδιες αρχές.

Από τη διατήρηση των θέσεων εργασίας να εξαιρεθούν οι αποχωρούντες οικειοθελώς από την εργασία τους, οι αποχωρούντες λόγω συνταξιοδότησης, μαθητείας, καθώς και οι εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου, των οποίων η σύμβαση εργασίας λήγει μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Επίσης, κρίνεται απαραίτητο από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, στο πλαίσιο και της καλής συνεργασίας που έχει με τα αρμόδια υπουργεία, η Πολιτεία να μεριμνήσει και να δώσει λύση στα προβλήματα, που έχουν δημιουργηθεί από την καταχώρηση των στοιχείων τόσο στο ΕΡΓΑΝΗ όσο και στο TAXIS, για τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Μετά από εντοπισμό λαθών, κατά την καταχώρηση στοιχείων στις πλατφόρμες του ΕΡΓΑΝΗ και του TAXIS, που είχαν ως συνέπεια να μην λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, να ανοίξουν οι εφαρμογές, μέχρι την 30η Μαΐου 2020, για να προβούν οι λογιστές – φοροτεχνικοί στις απαιτούμενες διορθώσεις.

Τέλος, θα πρέπει να δοθεί οπωσδήποτε η δυνατότητα να γίνουν διορθώσεις στην πλατφόρμα ΕΡΓΑΝΗ, για την πραγματική ημερομηνία αναστολής, καθώς ακόμη λαμβάνει την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και υπολογίζει το 45ημερο από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και όχι βάσει της πραγματικής ημερομηνίας αναστολής.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Δραστικές παρεμβάσεις στην επιστρεπτέα προκαταβολή ζητά το ΟΕΕ"

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: 155 νεκροί - 16 νέα κρούσματα - 2.760 συνολικά - 28 διασωληνωμένοι

Άλλα 16 κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, εκ των οποίων τα δέκα ανήκουν σε γνωστές συρροές κρουσμάτων, ανακοίνωσε (γραπτώς) την Τετάρτη ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.760, εκ των οποίων το 55,4% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 610 (22,1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.402 (50,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

28 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 ετών. Δέκα (35,7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 96,4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

88 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, υπάρχουν τρεις ακόμα καταγεγραμμένοι θάνατοι και 155 θάνατοι συνολικά στη χώρα. Οι 41 ήταν γυναίκες (26,5%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 75 έτη και το 93.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 112.042 κλινικά δείγματα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός - Τσιόδρας: 155 νεκροί - 16 νέα κρούσματα - 2.760 συνολικά - 28 διασωληνωμένοι"

Δημοτικός υπάλληλος έκλεβε αυτοκίνητα με το γερανό της υπηρεσίας!

Ελεύθερος ενόψει προκαταρκτικής εξέτασης αφέθηκε ο 54χρονος δημοτικός υπάλληλος του κεντρικού δήμου, στη Θεσσαλονίκη, που συνελήφθη.

Κατηγορείται ότι χρησιμοποιώντας γερανοφόρο όχημα της υπηρεσίας του έκλεψε από τις αρχές του έτους πέντε αυτοκίνητα, τα οποία πούλησε σε εταιρεία ανακύκλωσης!

Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης, ενώπιον της οποίας οδηγήθηκε το μεσημέρι, παρήγγειλε έρευνα, για να εξακριβωθεί και να εκτιμηθεί στο σύνολό της η δράση του και να αποφασιστεί στη συνέχεια η ποινική του μεταχείριση.

Ενόψει της προκαταρκτικής, αποφασίστηκε να μην απαγγελθούν στην παρούσα φάση κατηγορίες εις βάρος του και κατόπιν αυτού έγινε άρση της κράτησής του.

Τον έπιασαν την ώρα που έκλεβε αυτοκίνητο!

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, όταν, στις 11 Μαίου, εντοπίστηκε να κλέβει όχημα.

Κατά τη δικογραφία, είχαν προηγηθεί άλλες τέσσερις κλοπές αυτοκινήτων, από τον περασμένο Ιανουάριο και έπειτα, όλες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο δημοτικός υπάλληλος φέρεται να πούλησε όλα τα οχήματα σε μάντρα ανακύκλωσης, η οποία βρίσκεται περιφερειακά της Θεσσαλονίκης και, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ελέγχεται για το ιδιοκτησιακό της καθεστώς.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοτικός υπάλληλος έκλεβε αυτοκίνητα με το γερανό της υπηρεσίας!"

Χαρδαλιάς: Έτσι θα λειτουργήσουν οι οργανωμένες παραλίες από το Σάββατο

Με βάση τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά και την εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής των Λοιμοξιολόγων, η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε την απόφασή της να ανοίξουν από το Σάββατο 16 Μαΐου οι 515 οργανωμένες παραλίες, περίκλειστες ή μη, της χώρας.

Παράλληλα ενεργοποιούνται, σε συνδυασμό με ανοιχτούς ΚΑΔ για take away διάθεση καφέ, οι ακόλουθοι τρεις ΚΑΔ:

93.29.11.00 - μόνο για τις επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται παραλίες)
93.29.11.02 - υπηρεσίες εκμετάλλευσης θαλάσσιων λουτρών)

93.29.11.05 - υπηρεσίες μίσθωσης ομπρελών ή/ και καθισμάτων παραλιών (πλαζ)

Από τις 8 το πρωί του Σαββάτου, οι οργανωμένες παραλίες θα λειτουργούν με τους εξής όρους και κανόνες:

- Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες είναι υποχρεωτική η καταγραφή του αριθμού των παρευρισκομένων. 
- Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες, ο μέγιστος αριθμός λουομένων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000τ.μ. 
-Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών ορίζεται στα 4 μέτρα, ενώ ορίζεται και ελάχιστη απόσταση 1 μέτρου μεταξύ της περιμέτρου του σκιάστρου δύο ομπρελών. - Ανά ομπρέλα μπορούν να υπάρχουν μέχρι 2 ξαπλώστρες, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα. 
-Η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα σε δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες ορίζεται στο 1,5 μέτρο. 
-Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (κυλικεία, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ) λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο (take away). 
-Τα προϊόντα τους πωλούνται μόνο συσκευασμένα και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο. 
-Απαγορεύεται η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών. 
-Απαγορεύεται το delivery στα σημεία αυτά. -Δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο χώρο του καταστήματος. 
-Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν ορίζεται στο 1,5 μέτρο. 
-Υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους
-Το προσωπικό των οργανωμένων παραλιών υποχρεούται να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες – καρέκλες μετά από κάθε πελάτη. Επίσης, υποχρεούται να απολυμαίνει τακτικά τις εγκαταστάσεις υγιεινής, αναρτώντας σχετικό πρόγραμμα το οποίο και θα επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου. 
Στην ξαπλώστρα τοποθετείται υποχρεωτικά πετσέτα με ευθύνη του λουόμενου
Απαγορεύεται η ομαδική άθληση με σωματική επαφή. 
Υπενθυμίζεται ότι για την προστασία της δημόσιας υγείας είναι απαραίτητο και στις παραλίες να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις, να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής. 

Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι στη Λάρισα
Ολοκληρώθηκαν, σε συνεννόηση με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι έλεγχοι στην περιοχή Νέας Σμύρνης Λάρισας. Συγκεκριμένα διενεργήθηκαν 652 δειγματοληψίες σήμερα από 17 κλιμάκια του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) Θεσσαλίας, με την υγειονομική καθοδήγηση του Καθηγητή Επιδημιολογίας Χρήστου Χατζηχριστοδούλου και τον διοικητικό συντονισμό του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού. Η διαδικασία ιχνηλάτησης θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με σκοπό την αποτύπωση της επιδημιολογικής εικόνας στην περιοχή σύμφωνα με το σχέδιο «Ημέρα 0, Ημέρα 7, Ημέρα 14» το οποίο είναι σε εφαρμογή.

Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση στη Λέσβο
Σε ελέγχους που διενεργήθηκαν χθες σε μετανάστες που διαμένουν σε πρόχειρη δομή φιλοξενίας στην Λέσβο διαπιστώθηκαν 2 κρούσματα κορωνοϊού. Η διαδικασία ιχνηλάτησης συνεχίζεται έως αυτή τη στιγμή. Έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό 25 κάτοικοι του νησιού και 2 στελέχη του Λιμενικού Σώματος, που χαρακτηρίστηκαν «στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων».

Κανονες-Λειτουργιας-Οργανωμενων-Παραλιων_F-8
Κανονες-Λειτουργιας-Οργανωμενων-Παραλιων_F-2
Κανονες-Λειτουργιας-Οργανωμενων-Παραλιων_F-1
Κανονες-Λειτουργιας-Οργανωμενων-Παραλιων_F-3
Κανονες-Λειτουργιας-Οργανωμενων-Παραλιων_F-4
Κανονες-Λειτουργιας-Οργανωμενων-Παραλιων_F-6
Κανονες-Λειτουργιας-Οργανωμενων-Παραλιων_F-5
Κανονες-Λειτουργιας-Οργανωμενων-Παραλιων_F-7
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαρδαλιάς: Έτσι θα λειτουργήσουν οι οργανωμένες παραλίες από το Σάββατο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news