facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Κύπρος: Οι ηγέτες του Νότου τραβούν το “αυτί” του Ερντογάν – “Πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο”

Το "αυτί" στον Ερντογάν τραβούν οι ηγέτες των χωρών του Νότου που συμμετέχουν στην 5η σύνοδο, στην Λευκωσία. Στην κοινή τους διακήρυξη αναφέρουν πως η Τουρκία θα πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τους γείτονές της.
Στην Κοινή Διακήρυξη της Λευκωσίας οι επτά νότιες χώρες της Ε.Ε. επισημαίνουν τη στρατηγική για την ενεργειακή ασφάλεια της Ένωσης , ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο, και επαναλαμβάνουν τη δέσμευσή τους για διασφάλιση της συνεχούς εμπλοκής των ευρωπαϊκών εταιρειών στην περιοχή.
Επίσης, επαναβεβαιώνουν τη σημασία των σχέσεων της ΕΕ με την Τουρκία και «επαναλαμβάνουν τη δέσμευσή τους για διατήρηση ενός ανοικτού διαλόγου για αντιμετώπιση των κοινών απειλών και για συνεργασία σε ζωτικούς τομείς κοινού ενδιαφέροντος όπως η μετανάστευση, η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, οι μεταφορές, η οικονομία και το εμπόριο, σημειώνοντας παράλληλα πως είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για την κατάσταση στη χώρα». Σημειώνουν δε
ότι «η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει όλες τις εκκρεμούσες υποχρεώσεις της με βάση το Διαπραγματευτικό Πλαίσιο, περιλαμβανομένης της υποχρέωσης για σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των καλών σχέσεων γειτονίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».
Στη Διακήρυξη υπενθυμίζεται ότι «η αναγνώριση όλων των κρατών μελών της ΕΕ είναι ένα απαραίτητο συστατικό» και καλούν την Τουρκία να ομαλοποιήσει τις σχέσεις της με την Κυπριακή Δημοκρατία. Συναφώς αναφέρεται πως “η πλήρης και χωρίς διακρίσεις εφαρμογή του Πρόσθετου Πρωτοκόλλου στη Συμφωνία Σύνδεσης και η άρση των απαγορεύσεων στα λιμάνια και στα αεροδρόμια/εναέριο χώρο της για την Κύπρο και τις εταιρείες της ΕΕ που σχετίζονται με την Κύπρο θα είναι επίσης επωφελής για ολόκληρη την περιοχή».
Οι επτά νότιες χώρες της ΕΕ εκφράζουν υποστήριξη στην ταχεία ίδρυση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εργασίας, που θα ενισχύσει τους κανόνες της ΕΕ για δίκαιη κινητικότητα του εργατικού δυναμικού και θα διασφαλίζει τη δίκαιη και αποτελεσματική εφαρμογή τους. Επίσης, σημειώνουν την ετοιμότητα της Κύπρου όπως η Λευκωσία φιλοξενήσει την έδρα του Οργανισμού αυτού.
Κλιματική αλλαγή
Σε σχέση με την κλιματική αλλαγή στη Διακήρυξη αναφέρεται πως η Κύπρος είναι έτοιμη να αναλάβει ένα περιφερειακό ρόλο για αντιμετώπισή της, προωθώντας τον συντονισμό και τη συνεργασία μεταξύ των χωρών της περιοχής, ώστε να αναπτυχθεί ένα στοχοθετημένο σχέδιο δράσης.
Στο περιθώριο της Συνόδου ο πρόεδρος Αναστασιάδης είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας.
Συζήτηση και για το Brexit
Στα θέματα αυτά είναι οι διαπραγματεύσεις για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027, οι τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση και η προετοιμασία για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης και Συνδέσμου Αραβικών Κρατών.
Ο πρωθυπουργός της Μάλτας , Τζόζεφ Μούσκατ σημείωσε ότι, παρά τις διαφωνίες και διαφορές που μπορεί να υφίστανται , υπάρχει μια ξεκάθαρη τοποθέτηση για ενιαία αντιμετώπιση. «Όλοι πρέπει να ακολουθούμε κανόνες», επεσήμανε ο κ. Μούσκατ. Επίσης, ανέφερε ότι στην επόμενη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στην Μάλτα, θα επικεντρωθούν στα θέματα , που υπάρχουν διαφορές.
Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας , Αντόνιο Κόστα , ανέφερε ότι για τη μετανάστευση «θα πρέπει να αποφύγουμε την διαίρεση των ευρωπαϊκών χωρών, και να προχωρήσουμε σε διάλογο με τις χώρες προέλευσης των μεταναστευτικών ροών». Τόνισε ότι κάθε πλοίο, που φθάνει στην Ιταλία είναι πρόβλημα για όλη την Ευρώπη. «Είναι σημαντικό για την Ευρώπη να το κατανοήσει αυτό και να στηρίξει τις χώρες αυτές», επισήμανε.
Σημείωσε ότι η επιδίωξη της πορτογαλικής προεδρίας της Ε.Ε είναι να υπάρξει ένα μόνιμος μηχανισμός, ενώ πρόσθεσε ότι τώρα είναι η ώρα για τις μεταρρυθμίσεις καθώς η Ευρώπη είναι καλύτερα προετοιμασμένη σε σχέση με το 2008.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός ,Τζουζέπε Κόντε, δήλωσε ότι η μετανάστευση είναι μια πρόκληση για την Ευρώπη και επεσήμανε ότι «το να υπάρχει ένα κοινό όραμα, μια κοινή συμφωνία είναι πολύ σημαντικό».
Ωστόσο, ανέφερε ότι δεν κατέστη δυνατό να λυθούν βασικά προβλήματα που απασχολούν τις χώρες του νότου. «Το άρθρο 80 της συνθήκης της Ε.Ε μιλά για την αλληλεγγύη. Η Ιταλία αντιμετωπίζει μια κρίση με την Ευρώπη να αδυνατεί να τηρήσει ένα ενιαίο μέτωπο», σημείωσε.
Τέλος, υποστήριξε ότι είναι ανάγκη για υιοθέτηση πρωτοβουλιών ώστε να επανέλθει η εμπιστοσύνη των πολιτών στην Ε.Ε.
Ο Ισπανός ΥΠΕΞ, Ζουζέπ Μπορέλ Φοντέγιες, δήλωσε ότι υπάρχει κοινή θέση για συνταγματική μεταρρύθμιση της ΕΕ πριν την έλευση μιας νέας οικονομικής κρίσης.
Επίσης , είπε ότι η στήριξη της Αφρικής είναι προτεραιότητα και ότι πρέπει να καταπολεμηθεί η παράνομη μετανάστευση.
Εξάλλου ,
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Οι ηγέτες του Νότου τραβούν το “αυτί” του Ερντογάν – “Πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο”"

Βρετανία: Απορρίφθηκε η τροπολογία των Εργατικών κατά του «Brexit χωρίς συμφωνία»

Με ψήφος 327 κατά έναντι 296 υπέρ η Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε το βράδυ της Τρίτης την τροπολογία που είχε καταθέσει το Εργατικό κόμμα με την οποία ζητούσε από το κοινοβούλιο να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις για να αποτρέψει ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι διαφωνούσε με την τροπολογία αυτή η οποία περιλάμβανε επίσης και την πρόταση για διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος.

Η Βουλή των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου απέρριψε λίγο αργότερα και την τροπολογία του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος, του κυβερνώντος στη Σκωτία Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος (SNP), που καλούσε τη βρετανική κυβέρνηση να επιδιώξει την παράταση του άρθρου 50, δηλαδή να μην γίνει το Brexit στις 29 Μαρτίου.

Η τροπολογία ζητούσε επίσης από την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να αποκλείσει ένα Brexit χωρίς συμφωνία και να μην βγάλει τον λαό της Σκωτίας από την ΕΕ χωρίς τη θέλησή του.

Η πρόταση απορρίφθηκε με ψήφους 327 έναντι 39.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρετανία: Απορρίφθηκε η τροπολογία των Εργατικών κατά του «Brexit χωρίς συμφωνία»"

Έκθεση γαστρονομίας: Οι Σκοπιανοί παρουσιάζουν τον μουσακά ως... μακεδονικό φαγητό!

Μία ακόμη περίπτωση εκμετάλλευσης των ασαφιών και εκκρεμοτήτων που προκύπτουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών εντοπίστηκε -αυτή τη φορά - στο Βερολίνο, όπου σε έκθεση γαστρονομίας, Σκοπιανοί παρουσίασαν τον... μουσακά ως δικό τους, «μακεδονικό» φαγητό!

Όπως κατήγγειλε στην εκπομπή του OPEN TV «Ώρα Ελλάδος 5:30» ο Κερκυραίος ξενοδόχος Ανέστης Παϊπέτης που βρίσκεται στην έκθεση, όλα τα περίπτερα που έχουν στηθεί από τα Σκόπια έχουν επιγραφές που μιλούν για «μακεδονική κουζίνα», ενώ αναφέρουν τον μουσακά ως δικό τους φαγητό.

mac_in
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκθεση γαστρονομίας: Οι Σκοπιανοί παρουσιάζουν τον μουσακά ως... μακεδονικό φαγητό!"

Κόκκαλης: Νόμιμη, αλλα βεβιασμένη η κλήτευση των αγροτών

Την εκτίμησή του, ότι η απόφαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας για απευθείας κλήση στο ακροατήριο των δέκα αγροτών του μπλόκου του Νίκαιας, είναι «νόμιμη μεν, αλλά βεβιασμένη και αντιβαίνουσα στο τεκμήριο της αθωότητας», εξέφρασε με δήλωσή του, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης.

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι κατά την άποψή του, «έπρεπε να τηρηθεί η διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης, για να διερευνηθεί εάν και υπό ποιες συνθήκες πιθανόν τελείται ένα αδίκημα» και συμπλήρωσε πως «ενδεικτικό της άποψης είναι το γεγονός, ότι στα αναγνωστέα έγγραφα ενίσχυσης του κατηγορητηρίου, αναφέρεται δημοσίευμα εφημερίδας πριν τη φερόμενη τέλεση του αδικήματος».

Τέλος, ο κ. Κόκκαλης σημείωσε πως «όλοι οφείλουν να σέβονται το σύνταγμα, όπως και το δικαίωμα στην έκφραση της διαφορετικής άποψης, σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους με σύνεση και ψυχραιμία».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κόκκαλης: Νόμιμη, αλλα βεβιασμένη η κλήτευση των αγροτών"

Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τις εξετάσεις οδήγησης

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με τίτλο «Δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων».

Πέραν των ρυθμίσεων για τις εξετάσεις, στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για την αναδρομική καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριακής απασχόλησης των εξεταστών και παράταση της ισχύος αυτής για μεταβατική περίοδο που ισχύει από τη δημοσίευση του νέου νόμου.


aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τις εξετάσεις οδήγησης"

Αστείες δικαιολογίες Πολάκη για τον διοικητή με τα τέσσερα πλαστά πτυχία

Με... αστείες δικαιολογίες και με διαβεβαιώσεις του τύπου... δεν δεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επιχειρεί να σταματήσει τον θόρυβο που ξέσπασε για τον διοικητή του Νοσοκομείου Νικαίας με τα τέσσερα πλαστά πτυχία.

«Το 2015, τα κριτήρια για τους διορισμούς Διοικητών στα Νοσοκομεία ήταν να είναι «καθαροί», δηλαδή τίμιοι και εκτός διαπλοκής (!) αναφέρει ο λαλίστατος αναπληρωτής υπουργός Υγείας που πήρε θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα με σχεδόν δύο ημέρες καθυστέρηση.

Ο Παύλος Πολάκης υποστηρίζει μάλιστα ότι η αντίδραση του υπουργείου ήταν έγκαιρη ενώ σπεύδει να υπογραμμίσει ότι τον διοικητή του νοσοκομείου η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν τον γνωριζε πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του στο νοσοκομείο!

Να σημειωθεί, ότι της απάντησης Πολάκη είχε προηγηθεί ερώτηση 11 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, στην οποία σημείωναν για τον διοικητή του νοσοκομείου με τα τέσσερα πλαστά πτυχία ότι «το ηθικό πλεονέκτημα μεταλλάχθηκε πλέον σε ωμή και αμοραλιστική διακυβέρνηση καθώς καταρρέει κάθε όριο χρηστής διοίκησης».

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο Παύλος Πολάκης αναφέρει:

Αυτό που συνοψίζεται από την υπόθεση του πρώην Διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, για την οποία η συνεχιζόμενη δημοσιότητα τόσο συναρπάζει (και «κολάζει») τις αντιπολιτευτικές δημοσιογραφικές πένες, είναι ότι …πάλι άνθρακες ο θησαυρός για τους ιχνηλάτες της «καταστροφής» που επέφερε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Δημόσια Υγεία. Και εξηγούμαστε:
Το 2015 το επίδικο ήταν να σταματήσουμε την άτακτη περιδίνηση και απαξίωση της δημόσιας Υγείας, ως ρητή επιλογή των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Τα δε κριτήρια για τους διορισμούς Διοικητών στα Νοσοκομεία ήταν: α) να είναι «καθαροί», δηλαδή τίμιοι και εκτός διαπλοκής, β) να «ξέρουν γράμματα», δηλαδή να γνωρίζουν το αντικείμενο της διοίκησης δομών υγείας και γ) να μπορούν να συμμορφωθούν με το πολιτικό πλαίσιο και τις επιλογές της νέας κυβέρνησης που ερχόταν να αλλάξει τα πράγματα.

Τέσσερα (4) χρόνια μετά, με κεκτημένη πλέον την αντιστροφή της πορείας και με το δημόσιο σύστημα Υγείας να στέκεται σταθερά στα πόδια του και να ανακάμπτει σε όλα τα επίπεδα (υποδομές, εξοπλισμό, προσωπικό κλπ), το ζήτημα της εξυγίανσης και κάθαρσης στον χώρο περνάει πια και στα παρακάτω της ηγεσίας και της πολιτικής επίπεδα (στα οποία επαρκώς συντελέστηκε), δηλαδή στα επίπεδα των στελεχών διοίκησης των Μονάδων, καθώς και του έμψυχου υλικού που παρέχει υπηρεσίες (γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών και λοιπών εργαζομένων).

Όσο για την ουσία της υπόθεσης που απασχολεί τη δημοσιότητα, ισχύουν τα εξής:
Τα δικαιολογητικά (και τα πτυχία) που προσκόμισε ο πρώην Διοικητής του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας στον φάκελο υποψηφιότητάς του για τη θέση αυτή, συνάδουν με τα απαιτούμενα στη σχετική προκήρυξη, ενώ ελέγχθηκαν κανονικά και αρμοδίως από τις υπηρεσίες του Υπουργείου και βρέθηκαν χωρίς παρατυπίες ή πλαστογραφίες.
Έγκαιρα και πριν ακόμα παραδοθούν τα οριστικά πορίσματα των ελεγκτικών μηχανισμών, δηλαδή αμέσως μόλις τέθηκαν υπόψη μας διάφορες καταγγελίες για δράσεις και πρακτικές του εν λόγω Διοικητή που παρέπεμπαν σε μη χρηστή διοίκηση ή σε υπόνοιες παραβατικότητας, ζητήθηκε η παραίτησή του, η οποία και υποβλήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2018.

Τα υπόλοιπα όλα είναι πλέον υπόθεση διερεύνησης και απόδοσης ευθυνών από τη Δικαιοσύνη και τα Πειθαρχικά Συμβούλια που έχουν ήδη επιληφθεί των σχετικών καταγγελιών. Έχουμε αποδείξει άλλωστε ότι σε ζητήματα τιμιότητας δε δεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας, ενώ για τέτοια θέματα κινούμαστε πριν μας κινητοποιήσει κάποιος άλλος, αφού ούτε χρωστάμε, ούτε φοβόμαστε. Τέλος, να ξεκαθαρίσουμε ότι από την πλευρά μας έχουν δοθεί σαφείς εντολές για αλλαγή της σχετικής απόφασης του ΔΣ του Νοσοκομείου της Νίκαιας, η οποία ήταν εμφανώς εκτός του πολιτικού σχεδίου του Υπουργείου και ελήφθη χωρίς προηγούμενη ενημέρωση μας.

Κι επειδή τον πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Νίκαιας τον γνωρίσαμε όταν πήρε τη θέση (και όχι νωρίτερα), όσοι είδαν μια καλή ευκαιρία να στοχοποιηθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και να παραθέσουν δίπλα δίπλα τη φωτογραφία μου με τη δική του, θα δουν άλλη μια φορά την πρεμούρα τους να «πέφτει στο κενό». Όλα αυτά τα χρόνια άλλωστε, με τις προσπάθειες σπίλωσης και την καταστροφολογία, αποδείχτηκαν ανεπίδεκτοι μαθήσεως και υπόλογοι στη συνείδηση των πολιτών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αστείες δικαιολογίες Πολάκη για τον διοικητή με τα τέσσερα πλαστά πτυχία"

Ν. Ντιμιτρόφ: «Θα αλλάξουμε όνομα όταν επικυρώσει η Ελληνική Βουλή την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ»

Την επόμενη εβδομάδα υπογράφεται σε ειδική εκδήλωση στις Βρυξέλλες το πρωτόκολλο εισδοχής από τους αντιπροσώπους των μελών του ΝΑΤΟ και παίρνει την άγουσα για την ελληνική Βουλή.

Έως τότε, όπως εξήγησε ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ, το όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας” νομιμοποιείται να ακούγεται αδιαλείπτως, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Τη στιγμή εκείνη τίθενται σε ισχύ οι συνταγματικές τροποποιήσεις και στη συνέχεια η «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» θα γίνει το συνταγματικό όνομα», διευκρίνισε ο κ. Ντιμιτρόφ.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ν. Ντιμιτρόφ: «Θα αλλάξουμε όνομα όταν επικυρώσει η Ελληνική Βουλή την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ»"

Μας απειλεί με βίαιη προσαγωγή αρχηγός και ταξίαρχος για τα ημερόλια φιάσκο- Πείτε μας πότε για να σας πούμε πού θα είμαστε

Δεδομένης της άρνησης μας να παρασταθούμε ως μάρτυρες σε μία διαδικασία ΕΔΕ φιάσκο για τα ημερολόγια φιάσκο της ΕΛΑΣ, ο αρχηγός δια μέσω του επισπεύδοντα ταξίαρχου, μας
απειλεί με βίαιη προσαγωγή στην περίπτωση που δεν εμφανιστούμε.

Μας ενημερώνουν δε οι αθεόφοβοι, πως η ΕΔΕ διενεργείται με βάση διατάξεις και άρθρα που προβλέπονται στο πειθαρχικό δίκαιο του αστυνομικού προσωπικού. Να ενημερώσουμε κ. αρχηγό και κ. ταξίαρχο ότι στη δημοσιογραφική ιδιόλεκτο ο προσδιορισμός αστυνομικός συντάκτης, σε καμία περίπτωση δεν ερμηνεύεται ως αστυνομικό προσωπικό. Το αντίθετο μάλιστα. εκτελούμε το συνταγματικό ρόλο μας της ενημέρωσης για αστυνομικά ζητήματα κοινωνικού ενδιαφέροντος, και ασκούμε έλεγχο και κριτική στο όνομα και πάλι της ενημέρωσης της κοινής γνώμης, για θέματα όπως επί παραδείγματι αυτής καθεαυτής της έκδοσης, διανομής και κυκλοφορίας ενός αστυνομικού εγχειριδίου με αντεθνικό περιεχόμενο.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμφίβολα θα εμμείνουμε και θα επιμείνουμε στη θέση μας, που επαναλαμβάνουμε ότι αποτελεί κάθετη, απερίφραστη και αδιαπραγμάτευτη άρνηση εμφάνισης σε μια οιονεί ελεγκτική διαδικασία φιάσκο.

Οφείλουμε όμως να τους ενημερώσουμε πως θα είμαστε στην απόλυτη διάθεση τους την ώρα που θ' αποφασίσουν τη βίαιη προσαγωγή μας. Ας μας πάρουν τηλέφωνο και θα τους ενημερώσουμε επακριβώς για τη γεωγραφική θέση της παρουσίας μας. Ελάτε να κάνετε την προσαγωγή μας.

ΥΓ: Θα ήταν τιμή μας να την εκτελούσατε αμφότεροι. Προς άρση παρεξήγησης και παρερμηνείας. Με το αμφότεροι εννοούμε και οι δύο.
 
Διαβάστε το έγγραφο της κλήσης ή άλλως, της βίαιης προσαγωγής μας.


bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "Μας απειλεί με βίαιη προσαγωγή αρχηγός και ταξίαρχος για τα ημερόλια φιάσκο- Πείτε μας πότε για να σας πούμε πού θα είμαστε"

Τηλεοπτικές άδειες: Τροπολογία για παράταση της δόσης

Παράταση μέχρι τις 15 Μαΐου για να καταβάλουν τις ετήσιες δόσεις του τιμήματος των τηλεοπτικών αδειών παρέχει κυβερνητική τροπολογία στους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών.

Η τροπολογία η οποία κατατέθηκε χθες στη Βουλή από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής μεταθέτει για τις 15 Μαΐου την προθεσμία της καταβολής της δεύτερης δόσης που εξέπνεε εντός του Ιανουαρίου. Εφεξής, μάλιστα, όλες οι ετήσιες δόσεις θα καταβάλλονται μέχρι την εν λόγω ημερομηνία κάθε ημερολογιακού έτους. Υπενθυμίζεται, ότι η πρώτη δόση για την άδεια δεκαετούς εκπομπής καταβλήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018.

Σε παρέμβαση του χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, εξήγησε ότι η νέα προθεσμία δίνεται λόγω του «σύντομου χρονικού διαστήματος» που παρήλθε από την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και την καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος αλλά και λόγω των «αυξημένων υποχρεώσεων των αδειοδοτημένων τηλεοπτικών σταθμών, ιδίως αναφορικά με τις θέσεις εργασίας, τις επενδύσεις στην παραγωγή πρωτότυπου ποιοτικού και ανταγωνιστικού προγράμματος».

Η ΝΔ, η ΔΗ.ΣΥ και το ΚΚΕ εξέφρασαν έντονες αντιρρήσεις για την τροπολογία. Η ψήφισή της αναμένεται να γίνει σήμερα στη Βουλή μαζί με το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Τηλεοπτικές άδειες: Τροπολογία για παράταση της δόσης"

Βενεζουέλα: «Πάγωμα» της περιουσίας του Γκουαϊδό -Και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

Ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας ζήτησε από το ανώτατο δικαστήριο να ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του Χουάν Γκουαϊδό, όπως και να «παγώσει» τα περιουσιακά στοιχεία του αυτοανακηρυχθέντα προέδρου της χώρας.

Ακόμη, ο Ταρέκ Σαάμπ ζήτησε να επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον Γκουαϊδό, την ασυλία του οποίου μπορεί να άρει μόνο το ανώτατο δικαστήριο.

Αυτή είναι η πρώτη σημαντική κίνηση του καθεστώτος του Νικολάς Μαδούρο κατά του Γκουαϊδό, σχολιάζει ο Guardian. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μια μέρα μετά την απόφαση της Ουάσινγκτον να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βενεζουέλας, προκειμένου να αυξήσει την πίεση στον Μαδούρο.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Βενεζουέλα: «Πάγωμα» της περιουσίας του Γκουαϊδό -Και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα "

Πρώην ΥΠΕΞ Σκοπίων: Η απόφαση για το άγαλμα του Αλεξάνδρου ήταν των σημερινών κυβερνώντων

Ο Αντόνιο Μιλόσοσκι, πρώην υπουργός Εξωτερικών και νυν βουλευτής του κόμματος της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, υπενθύμισε από το βήμα του Κοινοβουλίου ότι η απόφαση για την τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κέντρο της πρωτεύουσας, ήταν του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος – SDSM και του αλβανικού DUI, τα οποία σήμερα συγκυβερνούν.

Είπε χαρακτηριστικά ότι η απόφαση ήταν του Συμβουλίου των Σκοπίων που ελήφθη το 2004, όπου τότε πλειοψηφία είχε το SDSM και το DUI, παρουσιάζοντας και τα σχετικά έγγραφα.

Ο Μιλόσοσκι αναφερόμενος στον νυν υπουργό Εξωτερικών, είπε:

«Αλλά, ο Νίκολα Ντιμίτροφ ήταν τότε σιωπηλός, για είχε μια άνετη καρέκλα, αυτήν του πρέσβη στην Ουάσιγκτον. Ερχόμενος εδώ, αργότερα, η απόφαση αυτή δεν του ήταν ενοχλητική», είπε ο βουλευτής.

Η συζήτηση έγινε με αφορμή την τοποθέτηση ελληνικών αγαλμάτων στα Σκόπια.



echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρώην ΥΠΕΞ Σκοπίων: Η απόφαση για το άγαλμα του Αλεξάνδρου ήταν των σημερινών κυβερνώντων"

Βουλή: Θρίλερ με το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ! Μεθοδεύσεις καταγγέλλει η αντιπολίτευση – Όλοι οι διάλογοι

Πάει σε ονομαστική ψηφοφορία η κυβέρνηση για να το περάσει. Αυτά είναι τα επίμαχα άρθρα που επέφεραν το μπάχαλο στη Βουλή. Οι ανεξάρτητοι βουλευτές θα κρίνουν την τύχη του νομοσχεδίου. Ποια ήταν η διαδικασία που τηρήθηκε και γιατί επήλθε διακοπή της ψηφοφορίας.

Θρίλερ για γερά νεύρα για την κυβέρνηση στη Βουλή, στο πρώτο κιόλας νομοσχέδιο που ήρθε για ψήφιση στην Ολομέλεια μετά το διαζύγιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το «βραχυκύκλωμα» στη Βουλή σημειώθηκε αρχικά σε τρία τουλάχιστον άρθρα του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την ενδυνάμωση του ΑΣΕΠ, αλλά εξελίχθηκε σε μπλακ άουτ όταν ξεκίνησε η ψηφοφορία επί της Αρχής του νομοσχεδίου.

Ο προεδρεύων Αντιπρόεδρος στης Βουλή και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος αρχικά εξαίρεσε τα τρία επίμαχα άρθρα του νομοσχεδίου στα οποία ήταν αντίθετη όλη η αντιπολίτευση και τα έθεσε σε ονομαστική ψηφοφορία, υποστηρίζοντας ότι έτσι θα μπορέσουν να ψηφίσουν και οι 16 ανεξάρτητοι βουλευτές προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πράγματι συγκεντρώνεται ή όχι η απαιτούμενη πλειοψηφία του όλου Σώματος της παρούσας Βουλής.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, στην απόφαση αυτή του προεδρεύοντα αντέδρασε και τον κατήγγειλε για μεθοδεύσεις, υποστηρίζοντας ότι “σύμφωνα με το άρθρο 69 του ΚτΒ ο πρόεδρος διαπιστώνει εάν υπάρχει ή όχι η αναγκαία πλειοψηφία σε μια ψηφοφορία”. Από την στιγμή, όπως είπε ,που δεν έχει τεθεί θέμα ονομαστικής ψηφοφορίας από μια κοινοβουλευτική ομάδα ή την κυβέρνηση και “ξεκινάτε εσείς την ψηφοφορία με βάση την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων, δεν μπορείτε εσείς ως προεδρεύων να λέτε ότι αυτά επειδή δεν φαίνεται να συγκεντρώνουν την πλειοψηφία που θέλει η κυβέρνηση άρα τα εξαιρούμε. Εσείς βάση του ΚτΒ διαπιστώνετε εάν συγκεντρώθηκε ή όχι η πλειοψηφία και ανάλογα λέτε ότι ψηφίσθηκε ή καταψηφίσθηκε. Και όχι ανάλογα με το εάν βολεύει την κυβέρνηση το όποιο διαφαινόμενο αποτέλεσμα να το δέχεται και όταν δεν σας βολεύει να εξαιρεί αυτά τα άρθρα από την ψηφοφορία και να τα θέτετε σε ονομαστική ψηφοφορία”.

Εκεί που το κυβερνητικό βραχυκύκλωμα εξελίχτηκε σε μπλακ άουτ για την κυβέρνηση ήταν όταν, παρά τις αντιθέσεις ,ο κ. Γιώργος Βαρεμένος ξεκίνησε την ψηφοφορία επί της Αρχής του νομοσχεδίου με βάση υπολογισμού την κοινοβουλευτική αριθμητική δύναμη των κομμάτων. Μόλις όμως ζήτησε να τοποθετηθεί ο εισηγητής των ΑΝΕΛ, διαπιστώθηκε ότι ο κ. Αριστείδης Φωκάς δεν ήταν στην αίθουσα, παρ όλο που όλες τις προηγούμενες ώρες ήταν εκεί!

“Διακοπή για αύριο με ονομαστική ψηφοφορία”

Ο Προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος αρχικά επιχείρησε να ερμηνεύσει την ψήφο των ΑΝΕΛ λέγοντας ότι «σύμφωνα με όσα έχει πει στην τοποθέτησή του ο κ. Φωκάς ψηφίζει υπέρ επί της Αρχής του νομοσχεδίου» . Αυτό προκάλεσε την νέα αντίδραση του Μάκη Βορίδη λέγοντας ότι στην ψηφοφορία οι εισηγητές ψηφίσουν, δεν υπάρχει αυτό που λέτε μια ελεύθερη ερμηνεία ψήφου. Ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος βλέποντας να μην υπάρχει άλλη διέξοδο… τότε είπε «καλά, τότε, διακόπτουμε και όλα αύριο θα τεθούν σε ονομαστική ψηφοφορία…»!

Τα αρχικά τρία άρθρα του νομοσχεδίου που ζητούνται πρόθυμοι ανεξάρτητοι βουλευτές να τα ψηφίσουν, ήταν το άρθρο 15 που αφορά τη σύσταση Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για την Διοικητική Ανασυγκρότηση, το άρθρο 19 που αφορά την λειτουργία Παρατηρητηρίου Δημόσιας Διοίκησης και το άρθρο 20 που αφορά Υποστηριζόμενες Δράσεις Διοικητικής ανασυγκρότησης. Μετά όμως με την εξέλιξη αυτή και στην ψηφοφορία επί της Αρχής τίθενται τα πάντα σε ονομαστική ψηφοφορία, που θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια μετά την ψηφοφορία επί των άρσεων ασυλίας βουλευτών που έχει προγραμματιστεί να γίνει το μεσημέρι.

“Είστε κυβέρνηση μειοψηφίας και σαν τέτοια σας καλωσορίζουμε αφού εσείς θέλετε να συνεχίσετε έτσι να κυβερνάτε”, είπε ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, ενώ και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλιας αναγκάστηκε έστω και με δυσκολία να παραδεχθεί ότι «επειδή τώρα έχουμε μια ειδική σύνθεση και μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν υπάρχει πλειοψηφία από την κυβερνητική πτέρυγα θα πρέπει να κληθούν για να ψηφίσουν και οι 16 ανεξάρτητοι βουλευτές».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Θρίλερ με το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ! Μεθοδεύσεις καταγγέλλει η αντιπολίτευση – Όλοι οι διάλογοι"

Αυτή είναι η νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την τοποθέτηση των Αντιστρατήγων, Αντιναυάρχων, Αντιπτεράρχων, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων διαμορφώνεται ως εξής:

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου ( έως σήμερα Αρχηγός ΓΕΑ)

Αρχηγός ΓΕΣ: Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς ( έως σήμερα Διοικητής Δ Σώματος Στρατού)

Αρχηγός ΓΕΝ: Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης (παραμένων)

Αρχηγός ΓΕΑ :Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης ( έως σήμερα Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας)

Διοικητής 1ης Στρατιάς: Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος ( έως σήμερα Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ)

Αρχηγός Στόλου: Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ( έως σήμερα στο ΓΕΕΘΑ ΔΚΒ- νεοπροαχθείς)

Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας: Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς ( έως σήμερα Διοικητης ΔΑΥ-νεοπροαχθείς)

Διοικητής Δ Σώματος Στρατού: Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης (έως σήμερα Διοικητής Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων- νεοπροαχθείς)

Υπαρχηγός ΓΕΣ: Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπονώρας ( έως σήμερα Διευθυντής Κλάδου Αμυντικού Σχεδιασμού ΓΕΣ- νεοπροαχθείς)

Διοικητής Γ Σώματος Στρατού/ NRDC-GR :Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Κούτρας ( έως σήμερα Διευθυντής Κλάδου Στρατηγικής Πολιτικής ΓΕΕΘΑ-νεοπροαχθείς)

Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ: Αντιναύαρχος Ιωάννης Παξιβανάκης ( έως σήμερα Υπαρχηγός ΓΕΝ-νεοπροαχθείς)

Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ: Υποστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας (έως σήμερα διοικητής της Ιης Μεραρχίας Πεζικού-νεοτοποθετηθείς)

Επιτελάρχης ΓΕΣ: Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μασούρας ( έως σήμερα Υποδιοικητής ΓΕΣ/ΓΕΠΣ/ΔΙΔΟΕ- νεοπροαχθείς)

Διοικητής ΑΣΔΕΝ : Αντιστράτηγος Γεώργιος Δημητρόπουλος ( έως σήμερα Υποδιοικητής ΑΣΔΕΝ-νεοπροαχθείς)

Γενικός Επιθεωρητής Στρατού- Διοικητής Δόγματος Εκπαίδευσης:Αντιστράτηγος Αντώνιος Νομικός, (έως σήμερα Επιτελάρχης ΓΕΣ)

Διοικητής ΑΣΔΥΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαδόπουλος ( έως σήμερα Διοικητής της XVI Μεραρχίας Πεζικού Διδυμοτείχου -νεοπροαχθείς)

Διοικητής ΣΕΘΑ : Αντιπτέραρχος Λαμπράκης Δημητρίου ( έως σήμερα Διοικητής ΔΑΕ – νεοπραχθείς)

Διοικητης ΔΔΜΝ: Αντιναύαρχος Αριστείδης Αλεξόπουλος ( έως σήμερα Διευθυντής ΔΕΞ νεοπροαχθείς)

Γενικός Επιθεωρητής ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Κωνσταντίνος Αράπης (έως σήμερα Επιτελάρχης ΔΑΥ-νεοπροαχθείς)

Διοικητής ΔΑΥ :Υποπτέραρχος Αθανάσιος Σαββόπουλος ( έως σήμερα Διευθυντής Δ Κλάδου ΓΕΑ- νεοτοποθετηθείς)

ΑΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτή είναι η νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ"

ΣτΕ: Απόφαση «ανάσα» για τους εργαζομένους με μπλοκάκι

Νέα πενταετή απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος θα έχουν όσοι εργαζόμενοι με «μπλοκάκι» αλλάξουν επάγγελμα.

Το Β΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 89/2019 πιλοτική απόφασή του έκρινε ότι οι ελεύθεροι, επαγγελματίες, οι οποίοι στο παρελθόν, έκαναν έναρξη εργασιών, σε επάγγελμα διαφορετικό από αυτό που ασκούν τώρα και στη συνέχεια, διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, εξαιρούνται για πέντε χρόνια από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος για την άσκηση του νέου επαγγέλματός τους. Και αυτό ανεξάρτητα εάν ο επαγγελματίας έχει συμπληρώσει 5 χρόνια άσκηση της αρχικής επαγγελματικής δραστηριότητας.
Κατά τους δικαστές, η εγκύκλιος ΠΟΛ1223/2011 που προβλέπει το αντίθετο συγκρούεται με τις διατάξεις του νόμου 3986/2011, ενώ επισημαίνουν ότι με την εν λόγω εγκύκλιο δεν παρέχονται οδηγίες και διευκρινήσεις, αλλά εισάγονται πρωτογενείς νομοθετικές ρυθμίσεις.

Παράλληλα, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι σε περίπτωση που γίνει διακοπή της άσκησης επαγγέλματος πριν την συμπλήρωση της 5ετίας και στην συνέχεια γίνει νέα έναρξη εργασιών στο ίδιο όμως επάγγελμα, ο χρόνος διακοπής δεν συνυπολογίζεται για την συμπλήρωση της πενταετίας.

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Απόφαση «ανάσα» για τους εργαζομένους με μπλοκάκι"

«Ουράνιο Τόξο»: Η Ελλάδα να ζητήσει συγγνώμη για τα εγκλήματα εις βάρος του «μακεδονικού λαού»

Το σλαβόφωνο κόμμα «Ουράνιο Τόξο» προκαλεί και πάλι, λίγες ημέρες μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Καλεί την «νεοελληνική πολιτεία» να ζητήσει συγγνώμη για τα «οργανωμένα εγκλήματα που διέπραξαν εδώ και 120 σχεδόν χρόνια εναντίον του ‘’μακεδονικού λαού’’ με στόχο τη φυσική του εξόντωση, τη βίαιη αφομοίωση του και τον πολιτιστικό του αφανισμό» όπως υποστηρίζει.
Το σλαβόφωνο κόμμα Ουράνιο Τόξο μιλά εδώ και χρόνια για «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα.
Στην ανακοίνωση, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα και τιτλοφορείται «Αιδώς Αργείοι Доста веќе!» (Αρκετά πλέον) εξαπολύεται επίθεση και στον πρώην υπουργό και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Λιάνη, αλλά και τον δήμαρχο Φλώρινας, Ιωάννη Bοσκόπουλο, «που πρωτοστατεί χωρίς ντροπή στη σταυροφορία συλλογής υπογραφών για 'την ελληνικότητα της Μακεδονίας'».
«Θα θυμίζουμε σε όλους τους τόνους ότι είναι καιρός οι ίδιοι αλλά και η νεοελληνική πολιτεία να ζητήσουν συγνώμη. Συγνώμη για τα οργανωμένα εγκλήματα που διέπραξαν εδώ και 120 σχεδόν χρόνια εναντίον του "μακεδονικού λαού" με στόχο τη φυσική του εξόντωση, τη βίαιη αφομοίωση του και τον πολιτιστικό του αφανισμό. Συγνώμη από τους χιλιάδες αθώους που έφυγαν λόγω του Εμφυλίου και ένα βαθύτατα συμπλεγματικό & ρεβανσιστικό κράτος δεν τους άφησε να επιστρέψουν ποτέ» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Η ανακοίνωση του Ουράνιου Τόξου:
"Αιδώς Αργείοι. Доста веќе! (Αρκετά πλέον).
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019
Με αφορμή την επικύρωση της συμφωνίας της Πρέσπας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Δημοκρατία της Μακεδονίας, τόσο πριν όσο και μετά από αυτήν, γινόμαστε δυστυχώς μάρτυρες ενός πρωτοφανούς κρεσέντου υποκρισίας, παραπληροφόρησης, συκοφαντιών και μίσους απέναντι στους Μακεδόνες που ζουν στην Ελλάδα.
Για μας και για όσους γνωρίζουν δεν είναι παράξενο ότι το χορό σέρνουν άνθρωποι όπως ο επί σειρά ετών βουλευτής Φλώρινας Γιώργος Λιάνης, οποίος έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει την ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο για “αλυτρωτισμό” επιχαίροντας επιπλέον ότι η επικύρωση της Πρέσπας “θα μας τελειώσει” ως πολιτικό φορέα.
Ο τ. Βουλευτής, ευρισκόμενος στη γνωστή για όσους τον ξέρουν σύγχυση και με τη σύνηθη ένδεια επιχειρημάτων που χαρακτηρίζει τους ψεύτες και συκοφάντες, έχυσε και τα γνωστά κροκοδείλια δάκρυα για τους Μακεδόνες πολιτικούς πρόσφυγες του Εμφυλίου, τους οποίους το ρατσιστικό νεοελληνικό (παρα)κράτος καταδίκασε σε αιώνια εξορία, στερώντας τους ακόμα και το δικαίωμα να πεθάνουν στη γενέθλια γη.
Αλήθεια, τι έκανε ο ιδιος και το κόμμα του όλες αυτές τις δεκαετίες που “έλυναν και έδεναν” για να σταματήσει αυτό το αδιανόητο για τον πολιτισμένο κόσμο απαρντχάιντ; Απολύτως τίποτα!
Πόσες φορές ζήτησε εν κρυπτώ τη στήριξή μας προσπαθώντας να υφαρπάξει την ψήφο των Μακεδόνων τόσο για τη δική του επανεκλογή όσο και για να στηρίξει φίλα προσκείμενους συνδυασμούς στις δημοτικές εκλογές. Αμέτρητες! Τότε η ΕΕΣ- Ουράνιο Τόξο ήταν καλή και δεν είχε “αλυτρωτικές θέσεις”;
Πόσες φορές προσπάθησε να ξεγελάσει τους Μακεδόνες χορεύοντας τους χορούς τους και μιλώντας τη γλώσσα τους; Διαρκώς!
Δυστυχώς για τον πρώην βουλευτή και για μια σειρά άλλους όπως ο δήμαρχος Φλώρινας που πρωτοστατεί χωρίς ντροπή στη σταυροφορία συλλογής υπογραφών για “την ελληνικότητα της Μακεδονίας” μόνο και μόνο για να κρατήσει μια οποιαδήποτε θεσούλα, εμείς είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε η νέμεσίς τους. Δε θα εξαφανιστούμε όπως θα τους βόλευε αλλά θα θυμίζουμε σε όλους τους τόνους ότι είναι καιρός οι ίδιοι αλλά και η νεοελληνική πολιτεία να ζητήσουν συγνώμη.
Συγνώμη για τα οργανωμένα εγκλήματα που διέπραξαν εδώ και 120 σχεδόν χρόνια εναντίον του μακεδονικού λαού με στόχο τη φυσική του εξόντωση, τη βίαιη αφομοίωση του και τον πολιτιστικό του αφανισμό.
Συγνώμη από τους χιλιάδες αθώους που έφυγαν λόγω του Εμφυλίου και ένα βαθύτατα συμπλεγματικό & ρεβανσιστικό κράτος δεν τους άφησε να επιστρέψουν ποτέ.
Συγνώμη τέλος από τον ελληνικό λαό, τον οποίο έχουν καταδικάσει εδώ και πολλές δεκαετίες στην άγνοια και την παραπληροφόρηση, παρουσιάζοντας του μια εικονική πραγματικότητα και στερώντας του το δικαίωμα να μάθει την αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη στο τμήμα της Μακεδονίας που προσαρτήθηκε βίαια στο νεοελληνικό κράτος.
Μας φοβάστε κ. Λιάνη και λοιποί, γιατί ξέρετε ότι γνωρίζουμε τα αίσχη που έχετε διαπράξει, τις ανατολίτικες γαλιφιές σας και τα παρακάλια σας.
Θα σας ξεμπροστιάζουμε σε κάθε ευκαιρία μέχρι να μην μπορείτε να κρυφτείτε πουθενά και να μας απαλλάξετε δια παντός από τη δημόσια παρουσία σας. Ως εδώ!
Το Γραφείο Τύπου της ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο»
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ουράνιο Τόξο»: Η Ελλάδα να ζητήσει συγγνώμη για τα εγκλήματα εις βάρος του «μακεδονικού λαού» "

Στ. Αραχωβίτης: Συνάντηση με τους αγρότες των μπλόκων, όταν το ζητήσουν

Για άμεση συνάντηση με τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα, όποτε εκείνοι το ζητήσουν, καθώς η πρόσκληση έχει κατατεθεί από την πλευρά της πολιτείας, έκανε λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης.

Μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ ο κ. Αρχωβίτης ανέφερε πως «βήμα - βήμα προσπαθούμε να επουλώσουμε τις πληγές των μνημονίων» ωστόσο πρόσθεσε ότι «πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί το να δημιουργηθεί κοινωνικός αυτοματισμός μεταξύ άλλων επαγγελματικών ομάδων και των αγροτών θα ήταν το τελευταίο που θα θέλαμε να δούμε».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «όλα τα ζητήματα λύνονται με διάλογο» και συμπλήρωσε «όταν τεθούν τα αιτήματα των αγροτών, συζητηθούν θα δούμε ποια από αυτά θα επιλυθούν ποια βρίσκονται σε τροχιά επίλυσης και, κυρίως, ποια ακόμα αντέχει η ελληνική οικονομία στις σημερινές της συνθήκες».

Αναφερόμενος στις κατώτερες εγγυημένες τιμές, που αποτελεί και αίτημα των μπλόκων, ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε πως «στο οικονομικό σύστημα στο οποίο ζούμε δεν είναι δυνατόν να δοθούν» και υπογράμμισε ότι το θέμα των ανοικτών τιμών στο βαμβάκι έχει τελειώσει.

«Οι μορφές διαπραγμάτευσης θα είναι είτε με συμβόλαιο με τον παραγωγό από την αρχή της σποράς να ξέρει τι θα πουλήσει, σε ποια τιμή θα πουλήσει είτε με την παράδοση του προϊόντος. Πάμε σε άμεση τιμολόγηση με την παράδοση του προϊόντος», δήλωσε σχετικά.

Ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε ότι βρίσκεται υπό εξέταση η μείωση της τιμής στο ηλεκτρικό ρεύμα και στο πετρέλαιο για κίνηση και ενέργεια, ενώ ήδη μελετώνται μοντέλα που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες.

Τέλος σε ό,τι έχει να κάνει με το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, το οποίο και αυτό αποτελεί αίτημα των μπλόκων, ο κ. Αραχωβίτης σημείωσε πως «δεν διευκρινίζεται αν περιλαμβάνονται οι επιδοτήσεις» και πρόσθεσε «αυτή τη στιγμή έχουμε αφορολόγητο για τους αγρότες στα 9.090 ευρώ γεωργικό εισόδημα, συν 12.000 ευρώ στις ενισχύσεις (πράσινη, βασική κ.ά.) του Α' Πυλώνα και αφορολόγητες τις ενισχύσεις του Β' Πυλώνα».

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Στ. Αραχωβίτης: Συνάντηση με τους αγρότες των μπλόκων, όταν το ζητήσουν"

Independent: Γιατί ο Τσίπρας υποστηρίζει την αχρεία και διεφθαρμένη δικτατορία του Μαδούρο;

Ντροπιαστική» χαρακτηρίζει τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ στο καθεστώς Μαδούρο της Βενεζουέλας η αγγλική εφημερίδα Independent, με τον αρθρογράφο της Ντένις ΜακΣέιν, πρώην υπουργό Ευρωπαϊκών και Λατινοαμερικανικών Υποθέσεων στην κυβέρνηση Μπλερ, να εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά του Έλληνα πρωθυπουργού για τη στάση που τηρεί κόντρα στην υπόλοιπη Ευρώπη.

«Τι στο καλό συνέβη στην ελληνική παράδοση αλληλεγγύης στη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα; Γιατί η Ελλάδα, η ευρωπαϊκή χώρα που έζησε από το 1967 έως το 1974 υπό μια άθλια, ωμή, διεφθαρμένη, στρατιωτική χούντα, στέλνει μήνυμα υποστήριξης σε μια αχρεία, διεφθαρμένη, υποστηριζόμενη από τον στρατό δικτατορία στη Βενεζουέλα;», διερωτάται ο Ντένις ΜακΣέιν.

Όπως σημειώνει, είναι άξιο θαυμασμού το «θράσος» του Χουάν Γκουαϊδό, του γενναίου, νέου προέδρου της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας, να προσκαλέσει τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για μια εβδομάδα στη Βενεζουέλα ώστε να διαπιστώσει μόνος την απελπισία των κατοίκων της χώρας απέναντι στον πρόεδρό τους, Νικολάς Μαδούρο, και τους στρατηγούς και ναυάρχους που τον στηρίζουν στην εξουσία. «Μετά την υποστήριξή του προς τον Μαδούρο είναι μάλλον απίθανο ο Τσίπρας να αποδεχθεί την πρόταση», συμπληρώνει ο αρθρογράφος.

«Όπως η Σαουδική Αραβία και άλλες δικτατορίες πετρελαίου, η Βενεζουέλα πάσχει από τη σύγχρονη κατάρα ότι είναι πάρα πολύ πλούσια για δικό της καλό. Δεν είναι τυχαίο ότι η Τουρκία και η Ρωσία – όπου στρατηγοί έχουν γίνει πλούσιοι με αντάλλαγμα την υποστήριξη ενός αυταρχικού προέδρου – τάσσονται έντονα υπέρ του Μαδούρο και εναντίον του λαού της Βενεζουέλας.

Τώρα η ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα στηρίζει τη δικτατορία του Μαδούρο, την ώρα που άλλοι Ευρωπαίοι αριστεροί πρωθυπουργοί, όπως ο Ισπανός Πέδρο Σάντσεθ, που γνωρίζει την αλήθεια για την τυραννία του Μαδούρο, ζητούν εκλογές.

Την εβδομάδα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια σημαντική τομή με τη συμφωνία για την αλλαγή του ονόματος της «Μακεδονίας» να επικυρώνεται από την ελληνική Βουλή, το καλό όνομα και η εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη δέχθηκαν πλήγμα με την απόφαση του Τσίπρα να υποστηρίξει ένα καθεστώς στη Βενεζουέλα το οποίο είναι το ίδιο κακό με εκείνο των Ελλήνων συνταγματαρχών της επταετίας 1967-1974», καταλήγει ο αρθρογράφος της Indepedent.



Μιλώντας στον ΣΚΑΙ χθες, ο αυτοανακηρυχθείς νέος πρόεδρος της χώρας Χουάν Γκουαϊδό κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα και οποιοδήποτε μέλος του κόμματός του να επισκεφθούν τη Βενεζουέλα για να δουν τι πραγματικά συμβαίνει. Αναφορικά με την απόφαση της Αθήνας να στηρίξει τον Νικολάς Μαδούρο, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της, ο κ. Γκουαϊδό αποστέλλει μήνυμα στην Ελλάδα να συνταχθεί με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας ανησυχητική την έως στιγμής στάση της.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Independent: Γιατί ο Τσίπρας υποστηρίζει την αχρεία και διεφθαρμένη δικτατορία του Μαδούρο;"

H Σπιναλόγκα επισήμως υποψήφια για Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Διαβιβάστηκε στις 25 Ιανουαρίου 2019, από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, ο φάκελος υποψηφιότητας του Φρουρίου της Σπιναλόγκας για την εγγραφή του στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο, «είχε προηγηθεί η κατάθεση του προκαταρκτικού φακέλου στις 27 Σεπτεμβρίου 2018».

Σύμφωνα πάντα με το ΥΠΠΟΑ, «υπό τη γενική καθοδήγηση της γενικής γραμματέως του ΥΠΠΟΑ κ. Μαρίας Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη, ο φάκελος υποψηφιότητας του Φρουρίου Σπιναλόγκας συγκροτήθηκε από ομάδα εργασίας απαρτιζόμενη από στελέχη της Διεύθυνσης Βυζαντινών & Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων (σ.σ. ΔΒΜΑ) και της Εφορείας Αρχαιοτήτων (σ.σ. ΕΦΑ) Λασιθίου του ΥΠΠΟΑ, η οποία εργάσθηκε υπό τον συντονισμό των κ.κ. Ιουλίας Παπαγεωργίου, αναπληρώτριας προϊσταμένης της ΔΒΜΑ και Γωγώς Μοσχόβη, προϊσταμένης του Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της ΕΦΑ Λασιθίου. Σημαντική υπήρξε η συμβολή στην κατάρτιση του φακέλου, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις των οργάνων της Σύμβασης για την Προστασία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, των εθνικών συντονιστριών για τα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ελλάδας κ.κ. Ευγενίας Γερούση και Κωνσταντίνας Μπενίση».

Επίσης, «πολύτιμος και ένθερμος αρωγός στο όλο εγχείρημα υπήρξε ο Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης», επισημαίνει το ΥΠΠΟΑ, τονίζοντας ότι «μέρος μάλιστα του φακέλου υποψηφιότητας στηρίχθηκε σε πρόταση που υπέβαλε ο δήμος τον Μάιο του 2017. Ιδιαίτερη τέλος ήταν η συμβολή της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Δημοσιευμάτων του ΤΑΠ, κ. Ελένης Κώτσου και των συνεργατών της».

«Η εγγραφή του Φρουρίου της Σπιναλόγκας στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς αναμένεται να συμβάλει στην ακόμη μεγαλύτερη προβολή του παγκοσμίως αλλά και να επιδράσει θετικά και να έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για την τοπική κοινωνία, για την οποία το Φρούριο Σπιναλόγκας αποτελούσε ανέκαθεν σημείο αναφοράς. Ας σημειωθεί ότι στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα 18 ελληνικά μνημεία/χώροι, με τελευταία εγγραφή εκείνη του Αρχαιολογικού Χώρου των Φιλίππων, το 2016», καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

Η Σπιναλόγκα, μία νησίδα έκτασης 85 στρεμμάτων, βρίσκεται στο στόμιο του φυσικού λιμένα της Ελούντας, στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου Κρήτης. Η νησίδα τειχίστηκε κατά την αρχαιότητα για την προστασία της αρχαίας πόλης του Ολούντος. Περί τα τέλη του 16ου αιώνα, οι Ενετοί οικοδόμησαν εκεί ένα από τα σημαντικότερα επιθαλάσσια προμαχωνικά οχυρά της Μεσογείου, σε σχέδια ορισμένων από τους πιο διάσημους μηχανικούς της Βενετίας.

Ως λιμάνι η Σπιναλόγκα, λόγω της γεωγραφικής θέσης της, αποτέλεσε σταυροδρόμι επικοινωνίας ανθρώπων και πολιτισμών, καθώς διευκόλυνε όχι μόνο το εμπόριο, αλλά και τη διακίνηση ιδεών και τεχνών μεταξύ Δύσης και Ανατολής. Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα το νησί φιλοξένησε τον μεγαλύτερο οθωμανικό οικισμό της Ανατολικής Κρήτης μετά τον Χάνδακα. Το 1903 η Κρητική Πολιτεία ίδρυσε λεπροκομείο στη Σπιναλόγκα: εκατοντάδες άνθρωποι εξαναγκάστηκαν να ζήσουν απομονωμένοι εκεί έως το 1957 οπότε το λεπροκομείο έκλεισε. Η διαδικασία θεσμικής προστασίας της νησίδας, με τον χαρακτηρισμό της ως αρχαιολογικού χώρου, ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970.

Η Σπιναλόγκα, ο δεύτερος σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικός χώρος της Κρήτης, μετά το μινωικό ανάκτορο της Κνωσού, αποτελεί ένα εξέχον μνημειακό παλίμψηστο, οι αξίες του οποίου συνδυάζονται με την σημασία του ως τόπου ιστορικής μνήμης με ιδιαίτερους συμβολισμούς, ενός χώρου εγκλεισμού και απομόνωσης, πρακτικές που συνδέονται με τις βαθιά ριζωμένες προκαταλήψεις και το κοινωνικό στίγμα που ακολουθούσε τους χανσενικούς ασθενείς. Η Σπιναλόγκα, όμως, εκπέμπει παράλληλα πολλά θετικά μηνύματα, καθώς συνιστά παράδειγμα κοινωνικής αλληλεγγύης και σύμβολο του αγώνα του ανθρώπου να συνεχίσει και να βελτιώσει τη ζωή του συλλογικά, ακόμη και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες.

Tο Φρούριο Σπιναλόγκας εντάχθηκε στον Ενδεικτικό Κατάλογο της Ελλάδας το 2014.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "H Σπιναλόγκα επισήμως υποψήφια για Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO"

Βουλή: Πρώτο “μπλόκο” σε νομοσχέδιο από τους ΑΝΕΛ – Ονομαστική ψηφοφορία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Το πρώτο "μπλόκο" στην κυβέρνηση μετά το διαζύγιο με τους ΑΝΕΛ είναι γεγονός. Δεν περνά το νομοσχέδιο για τον ΑΣΕΠ αφού δεν υπάρχει πλειοψηφία. Ονομαστική ψηφοφορία αναγκάζεται να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώτη κοινοβουλευτική “αρρυθμία” για την κυβέρνηση… είναι γεγονός! Κι αυτό γιατί στο πρώτο νομοσχέδιο που έρχεται στην Ολομέλεια για ψήφιση μετά το κυβερνητικό διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φαίνεται να μην υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία προκειμένου να “περάσει”.

Το “βραχυκύκλωμα” έχει σημειωθεί σε τρία επίμαχα άρθρα του νομοσχεδίου για την ενίσχυση του ΑΣΕΠ που συζητείται στην Ολομέλεια και κανονικά είναι να ψηφιστεί σήμερα.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ωστόσο έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν τα τρία αυτά επίμαχα άρθρα, μαζί και ο εισηγητής των ΑΝΕΛ. Αυτό σημαίνει ότι με την βάση τη δύναμη των κοινοβουλευτικών ομάδων, τα άρθρα αυτά δεν συγκεντρώνουν την απαιτούμενη πλειοψηφία καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει 145 βουλευτές.

Αυτή η εξέλιξη, αναγκάζει τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία, που σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει την Τετάρτη (30.01.2019).

Τα τρία επίμαχα άρθρα στα οποία έχουν επιφυλαχθεί οι ΑΝΕΛ είναι το 15, το 19 και 20 του νομοσχεδίου.

Βορίδης: Τώρα θα δούμε αν υπάρχει

Αίσθηση προκάλεσε πάντως, ο τρόπος της κοινοβουλευτικής πίεσης που άσκησε ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην Ολομέλεια και λέγοντας πως «εγώ είμαι πολύ προσεκτικός σε αυτά τα θέματα και αυτά τα χρόνια τα έχω μάθει πως γίνονται. Αυτό είναι το πρώτο νομοσχέδιο που συζητάμε με την κυβέρνηση πια της μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει σήμερα 145 βουλευτές . Όλα τα άλλα κόμματα έχουν αντιταχθεί σε αυτό το νομοσχέδιο. Περιμένουμε από τον εισηγητή των ΑΝΕΛ Αριστείδη Φωκά να δούμε εάν μέχρι το τέλος θα στηρίξει ή όχι το νομοσχέδιο. Χωρίς την στήριξη των ΑΝΕΛ δεν υπάρχει πλειοψηφία.

Μέχρι τώρα η κρίσιμη ψήφος – το τονίζω κ. Φωκά – είναι η ψήφος ΑΝΕΛ σε όλα τα άρθρα. Ότι δεν ψηφιστεί απορρίπτεται από το κοινοβούλιο… Εάν τελικά αλλάξετε άποψη θα δούμε, και θα δούμε εάν υπάρχει κάποια κρυφή συνεργασία μεταξύ ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ και όλα αυτά που λέτε είναι προσχηματικά. Σε κάθε περίπτωση εγώ εύχομαι στην κυβέρνηση καλή αρχή να έχουμε αφού αποφασίσατε να συνεχίσετε να κυβερνάτε με μειοψηφία.»

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Πρώτο “μπλόκο” σε νομοσχέδιο από τους ΑΝΕΛ – Ονομαστική ψηφοφορία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ"

Βούλιαξε η Βουλγαρία από Ελληνες τουρίστες -Περισσότεροι από 1 εκατ. επισκέφτηκαν τη γειτονική χώρα

Τουριστικό ...καταφύγιο στη γειτονική Βουλγαρία φαίνεται πως βρήκαν πολλοί συμπολίτες μας αντιδρώντας στις μεγάλες αυξήσεις των τιμών τα τελευταία χρόνια.

Η μεγάλη ενίσχυση του τουρισμού έχει καταστήσει απλησίαστους για τους Έλληνες πολλούς παραδοσιακούς εγχώριους τουριστικούς προορισμούς, ειδικά στα νησιά, οι οποίοι αναζητούν φθηνές διακοπές εκτός Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία περισσότεροι από ένα εκατομμύρια Έλληνες επισκέφτηκαν το 2018 τα θέρετρα της Βουλγαρίας καθώς, εν μέσω κρίσης, προσφέρουν πακέτα διακοπών με ιδιαίτερα ανταγωνιστικές χρεώσεις.

Διαβάστε στο economistas.gr γιατί ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας επιλέγουν να ταξιδέψουν στην Βουλγαρία και όλα τα στοιχεία για την τουριστική κίνηση στη γειτονική χώρα.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Βούλιαξε η Βουλγαρία από Ελληνες τουρίστες -Περισσότεροι από 1 εκατ. επισκέφτηκαν τη γειτονική χώρα "

ΕΔΕ για δασκάλα δημοτικού που μοίρασε στους μαθητές “φυλλάδιο με εθνικιστικό περιεχόμενο”

Η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης αναμένεται να κινηθεί σε βάρος δασκάλας της ΣΤ' ταξης σε δημοτικό σχολείο, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, η οποία την περασμένη Πέμπτη διένειμε στους μαθητές της φυλλάδιο με εθνικιστικό περιεχόμενο σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΔΕΚΜ “καταδικάζει απερίφραστα τη διανομή φυλλαδίων με ακραίο εθνικιστικό, ρατσιστικό και μισαλλόδοξο περιεχόμενο σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών και το λεγόμενο “Μακεδονικό ζήτημα”, σε 12χρονα παιδιά εν ώρα μαθήματος“.

“Ο εκπαιδευτικός”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση “οφείλει να είναι αποστασιοποιημένος από την πολιτική συγκυρία, να μη δημιουργεί συνθήκες μισαλλοδοξίας, οργής και θυμού στους/στις μαθητές/τριές του, αλλά να δημιουργεί στην τάξη συνθήκες γόνιμης και κριτικής σκέψης, να καλλιεργεί τις πανανθρώπινες αξίες της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, του αλληλοσεβασμού και της αποδοχής, να μην παραποιεί την ιστορική αλήθεια ανάλογα με την προσωπική του εκτίμηση και να μην δηλητηριάζει τις ψυχές των παιδιών με καταστροφολογίες”.

“Το περιστατικό σε Δημοτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης, όπου δασκάλα μοίρασε κείμενο σε μαθητές της που είναι αποτέλεσμα προσωπικών απόψεων της, το θεωρούμε απαράδεκτη ενέργεια που χρήζει πειθαρχικής διερεύνησης”, διευκρινίζεται.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΔΕ για δασκάλα δημοτικού που μοίρασε στους μαθητές “φυλλάδιο με εθνικιστικό περιεχόμενο”"

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για «νόμο Κατσέλη», μειωμένο ΦΠΑ και μεταφορικό ισοδύναμο

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την παράταση του «νόμου Κατσέλη» και των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, όπως και την επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου.

Με το νομοσχέδιο κυρώνεται η από 31ης Δεκεμβρίου 2018 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, για την «Παράταση δυνατότητας εξαίρεσης κύριας κατοικίας από τη ρευστοποίηση δυνάμει του ν.3869/2010 (Α' 130), την παράταση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο και την επέκταση εφαρμογής του μέτρου του "Μεταφορικού Ισοδύναμου" του ν.4551/2018», σύμφωνα με το ΑΠΕ.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Βουλή το νομοσχέδιο για «νόμο Κατσέλη», μειωμένο ΦΠΑ και μεταφορικό ισοδύναμο "

Μητσοτάκης: Τι ακριβώς συνδέει τον κ. Τσίπρα με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας;

Αυστηρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για τη στήριξη που, σε πλήρη αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, παράσχει η κυβέρνησή του στο καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα, ασκεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά τη συνάντηση που με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναρωτήθηκε «τι ακριβώς είναι αυτό που συνδέει τον κ. Τσίπρα με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας;», υπογραμμίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία συντάσσεται πλήρως με το αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για άμεσες και ελεύθερες εκλογές στη λατινοαμερικανική χώρα.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης οι τραγικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησε με τον κ. Κατάινεν: «Και του τόνισα αυτό που αισθάνεται κάθε δημοκρατικός πολίτης σήμερα. Θλίψη και αγανάκτηση όταν βλέπει το μεγάλο αυτό κράτος της Λατινικής Αμερικής να δοκιμάζεται από τις αυταρχικές μεθόδους ενός καθεστώτος που έχει οδηγήσει τον λαό του στην ανέχεια και στην απελπισία», εξήγησε.

«Η τραγωδία στη Βενεζουέλα πρέπει να βρει το ταχύτερο δυνατό δημοκρατική διέξοδο. Η Νέα Δημοκρατία συντάσσεται πλήρως με το αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για άμεσες και ελεύθερες εκλογές», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Και κατέληξε λέγοντας: «Ο κ. Τσίπρας, που χαρακτήριζε την εξουσία Μαδούρο “μοντέλο που θα έπρεπε να απλωθεί και στην Ευρώπη” προσβάλει την Ελλάδα, επιμένοντας ακόμη και τώρα να τoν στηρίζει. Αναρωτιέμαι: τι ακριβώς είναι αυτό που συνδέει τον κ. Τσίπρα με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας;»

Με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και καλό του φίλο, όπως χαρακτήρισε τον Γίρκι Κατάινεν, ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε και για το μέλλον της χώρας μας. «Συμφώνησε απολύτως μαζί μου ότι το κλειδί για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας είναι οι επενδύσεις -ξένες και εγχώριες- που θα δημιουργήσουν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας», είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ. «Επενδύσεις που δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση αντί να προσελκύσει, έκανε τα πάντα, εδώ και τέσσερα χρόνια, για να καθυστερήσει ή και να αποτρέψει».

«Απάντηση» ΣΥΡΙΖΑ

«Οι δημόσιες ευχαριστίες του γραμματέα της ΝΔ στον Πειραιά, κ. Βοϊδονικόλα, προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη, για την κάλυψη των ενοικίων, του εξοπλισμού και της ανακαίνισης των τοπικών γραφείων της ΝΔ, αποτελεί καραμπινάτη ομολογία διαπλοκής, που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Κυριάκο Μητσοτάκη» αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο πρόεδρος της ΝΔ οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις για τις οικονομικές σχέσεις του κόμματός του με τον εν λόγω επιχειρηματία. Αναρωτιόμαστε αν με τέτοιες "χορηγίες" έχει καταφέρει τελικά να μειώσει τα έξοδα του κόμματός του» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Τι ακριβώς συνδέει τον κ. Τσίπρα με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας;"

Παγκόσμιος σάλος για το διατροφικό σκάνδαλο με τις άρρωστες αγελάδες – video

Οι εικόνες με τα άρρωστα ζώα που σφαγιάζονται και το κρέας τους καταναλώνεται από ανθρώπους έκαναν τον γύρο του κόσμου. Ελέγχους σε σφαγεία διέταξαν οι αρχές στην Πολωνία.

Ο Αρχικτηνίατρος της Πολωνίας έδωσε εντολή να διεξαχθούν έλεγχοι σε σφαγεία αφού τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν μια εταιρεία να σκοτώνει άρρωστες αγελάδες και να πουλάει το κρέας τους για ανθρώπινη κατανάλωση.

Η Πολωνία παράγει περίπου 560.000 τόνους μοσχαρίσιου κρέατος τον χρόνο, με το 85% της ποσότητας αυτής να εξάγεται σε χώρες στις οποίες περιλαμβάνονται η Βρετανία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Γερμανία.

Οι ανησυχίες των καταναλωτών για την ασφάλεια των τροφίμων έχουν αυξηθεί αφότου ένας δημοσιογράφος του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου TVN προσελήφθη σε σφαγείο που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 110 χλμ. ανατολικά της Βαροσβίας και στο οποίο διατάχθηκε να σκοτώσει και να τεμαχίσει αγελάδες.

Στις τηλεοπτικές εικόνες φαίνονταν άρρωστες αγελάδες να μεταφέρονται στο σφαγείο, όπου τις κακομεταχειρίζονταν και τις σκότωναν.



«Το γραφείο του Αρχικτηνιάτρου διέταξε άμεσες επιθεωρήσεις στην Πολωνία … Οι επιθεωρήσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν σε στενή συνεργασία με … την Αστυνομία, την Επιθεώρηση Οδικών Μεταφορών και την Εισαγγελία», αναφέρεται στον ιστότοπό του.

Οι παραγωγοί κρέατος υποβάθμισαν το μέγεθος του προβλήματος, αν και είπαν πως η υπόθεση θα πρέπει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά το σύστημα κτηνιατρικού ελέγχου των σφαγείων.

«Αυτό είναι το πρόβλημα μόνο μιας εταιρείας. Είναι δυσάρεστο και αξίζει να στιγματισθεί. Ευτυχώς είναι ένα μικρό σφαγείο και το άλλο 99,9% των εργοστασίων επεξεργασίας κρέατος είναι καλό», δήλωσε ο Γιάνους Ροτζίεβιτς, επικεφαλής του λόμπι του κρέατος SRiWRP.

«Όλοι οι κτηνίατροι που εργάζονται σε εργοστάσια επεξεργασίας κρέατος θα πρέπει να πληρώνονται από το κράτος, όχι από τις ίδιες τις εταιρείες, ώστε να εξασφαλίζεται ότι είναι ανεξάρτητοι», πρόσθεσε.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Παγκόσμιος σάλος για το διατροφικό σκάνδαλο με τις άρρωστες αγελάδες – video"

Η Τασία ξαναχτυπά: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο προστάτης των δημοσίων υπαλλήλων!

Σε διχαστικό κλίμα κινήθηκε η ομιλία της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η οποία τοποθέτησε στον έναν πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ που ενδιαφέρεται για τους δημόσιους υπαλλήλους και στον άλλο την αντιπολίτευση που επιθυμεί απολύσεις, διώξεις και περιορισμό του κράτους υπερ των ιδιωτικών συμφερόντων.

Για τον λόγο αυτό μάλιστα υποστήριξε απευθυνόμενη στην αντιπολίτευση πως «οι δημόσιοι υπάλληλοι και όσοι φιλοδοξούν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι θα σας στείλουν και πάλι στην αντιπολίτευση με την ψήφο τους».

Σε παρέμβασή της στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ είπε μάλιστα πως τα προβλήματα που εντοπίζονται στα νοσοκομεία δεν οφείλονται σε ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αλλά στην «κοσμοσυρροή» που προκάλεσαν οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την δημόσια υγεία και την κάλυψη των ανασφάλιστων. «Υπάρχει κοσμοσυρροή του κόσμου στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας γι αυτό και τα προβλήματα. Τα νοσοκομεία εμφάνισαν προβλήματα όταν έβαλαν τους ανασφάλιστους. Γέμισε ο τόπος από ανθρώπους που ήθελαν φροντίδα και πριν δεν είχαν την ευκαιρία να την λάβουν» είπε χαρακτηριστικά.

«Μιλάμε σε μια βουλή που όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης θεωρούν ότι τον Αύγουστο δεν έγινε τίποτα και συνεχίζουμε να ζούμε στα μνημόνια. Μια αντιπολίτευση που εχθρεύεται τους δημόσιους υπαλλήλους και τους θεωρεί υπερβολικούς για τα δημόσια ταμεία» συνέχισε για να προσθέσει η αντιπολίτευση είναι εχθροί του κράτους και της δημόσιας διοίκησης για να εξυπηρετεί τα ιδιωτικά συμφέροντα. Ο Μητσοτάκης ως αρμόδιος υπουργός έχει δώσει δείγματα γραφής».

Στην ιστορική αναδρομή υποστήριξε πως «Το κράτος από τότε που συστάθηκε αφιερώθηκε και εξυπηρέτησε την ελίτ. Στην συνέχεια η συντηρητική τάξη – το μετεμφυλιακό κράτος – ήθελε μόνο εθνικόφρονες δημόσιους υπαλλήλους. Έπρεπε να έχεις χαρτί φρονημάτων για να τοποθετηθείς. Η τρίτη περίοδος ήταν της δικομματικής στελέχους κράτους. Κάποια στιγμή το ΠΑΣΟΚ έφερε το ΑΣΕΠ» για να συμπληρώσει «Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να βάλει θεμέλια αμεροληψίας και αξιοκρατίας στην διοίκηση και όλοι διαφωνούν. Έρχονται εδώ και ο καθένας λέει τον καημό του και βγάζει τα υπαρξιακά του δράματα. Μας λένε σήμερα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να διορίσει τους δικούς του».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Τασία ξαναχτυπά: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο προστάτης των δημοσίων υπαλλήλων!"

Κατηγορούμενοι ήδη οι Λαρισαίοι αγρότες πριν καν… κρυώσουν οι μηχανές των τρακτέρ στη Νίκαια! - Τι Έλεγε ο Τσίπρας (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρωτοφανή γεγονότα λαμβάνουν χώρα στις φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις στο μπλόκο της Νίκαιας, μόλις ένα εικοσιτετράωρο μετά την “στρατοπέδευση” εκατοντάδων τρακτέρ απ’ όλη τη Θεσσαλία.
Όπως θα δείτε παρακάτω, στους αγρότες έχει ήδη φθάσει κλητήριο θέσπισμα πως είναι κατηγορούμενοι για παρακώλυση συγκοινωνιών! Στο έγγραφοι που έφθασε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, διώκονται ήδη 10 αγρότες!
“Συμπεριφέρονται σαν να είναι κυβέρνηση του βουνού. αποφασίζουν και διατάζουν. Είναι πρωτοφανές να συμβαίνει αυτό. Δε μας φοβίζουν” ήταν το πρώτο σχόλιο του γνωστού αγροτοσυνδικαλιστή Χρήστου Σιδερόπουλου στο Onlarissa.gr
Για το θέμα ήδη έχει προαναγγελθεί έκτακτη συνέντευξη τύπου στο μπλόκο της Νίκαιας στις 6 το απόγευμα.
onlarissa

Ο Τσίπρας στα μπλόκα των αγροτών

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατηγορούμενοι ήδη οι Λαρισαίοι αγρότες πριν καν… κρυώσουν οι μηχανές των τρακτέρ στη Νίκαια! - Τι Έλεγε ο Τσίπρας (ΒΙΝΤΕΟ)"

Διοικητής με 4 πλαστά πτυχία: Κι άλλες καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για πλαστογραφήσεις και δωροδοκίες!

Σε προκλητικά χαμηλούς τόνους συνεχίζει να κρατά η κυβέρνηση την υπόθεση Μπούτου  με τον συνήθως λαλίστατο αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, (του οποίου φαίνεται να είναι προσωπική επιλογή ο δοικητής με τα πλαστά πτυχία), να είναι εξαφανισμένος από τα... αγαπημένα του social media. 

Oπως έχει αποκαλύψει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ο (τέως) διοικητής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας Δημήτρης Μπούτος παρουσίαζε τέσσερις πλαστούς τίτλους σπουδών στο βιογραφικό του ως διοικητής και στον υπηρεσιακό του φάκελο ως διοικητικός υπάλληλος στο Θριάσιο νοσοκομείο. Η αποκάλυψη του ΘΕΜΑτος έφτασε σήμερα και στη Βουλή με την επίκαιρη  ερώτηση που κατέθεσαν 11 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχετικά με τα 4 πλαστά πτυχία του πρώην διοικητή του κρατικού νοσοκομείου Νικαίας Δημήτρη Μπούτου. 

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της ερώτησης: 
«Η περίπτωση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας φοβούμαστε ότι όχι μόνο δεν είναι η μοναδική στην δημόσια διοίκηση, αλλά ότι αποτελεί δυστυχώς την κορυφή του παγόβουνου. Σύμφωνα με πλειάδα δημοσιευμάτων τα οποία επικαλούνται πόρισμα του Σώµατος Επιθεωρητών Ελεγκτών ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης (ΣΕΕ∆∆) του υπουργείου ∆ικαιοσύνης, ο εν λόγω εκλεκτός της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας δεν διέθετε στον ατομικό του φάκελο τίτλους σπουδών και δεν τους προσκόμισε ούτε όταν του ζητήθηκαν από το ΣΕΕΔΔ, τον Νοέμβριο του 2018 (πρόκειται για: πράξη ισοτιμίας διδακτορικού της αλλοδαπής, μεταπτυχιακού Οικονομικών Επιστημών, πτυχίου Μαθηματικών και πτυχίου Φιλοσοφίας). Προτίμησε, όπως φαίνεται, να καταθέσει διακριτικά αίτηση παραίτησης προς τον προϊστάμενό του Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας η οποία έγινε εξίσου διακριτικά αποδεκτή με υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στις 31/12/2018».

Οι ερωτώντες βουλευτές καλούν τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό να απαντήσει: «Πότε περιήλθε σε γνώση σας το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ για τον εν λόγω Διοικητή και ποιες οι σχετικές σας ενέργειες; Και ποιες ενέργειες έχουν γίνει από εσάς στη διάρκεια της θητείας σας προς την κατεύθυνση του ελέγχου γνησιότητας των πιστοποιητικών των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και των μετακλητών στελεχών του Υπουργείου Υγείας, αλλά και οποιασδήποτε άλλης μορφής αξιολόγησης και ελέγχου του προσωπικού;».
Αλαλος ο Πολάκης 

Η σιωπή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας τις τελευταίες τρεις ημέρες αλλά και τα αδύναμα αντανακλαστικά που φαίνεται πως επιδεικνύουν οι αρμόδιες εισαγγελικές και ελεγκτικές αρχές σε ό,τι αφορά την υπόθεση, χαρακτηρίζουν μια υπόθεση διαφθοράς που προκαλεί το κοινό αίσθημα.
Κι αυτό διότι ο διοικητής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας όχι μόνο φέρεται να ήταν προσωπική επιλογή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Πολάκη, κατά τις αξιολογήσεις και κρίσεις των διοικητών του ΕΣΥ επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και επειδή η ομπρέλα προστασίας του αναπληρωτή είχε απλωθεί επάνω στον κ. Μπούτο να τον προφυλάξει από τη... βροχή των αναφορών σε βάρος του, από τον Ιούλιο του 2016 που τοποθετήθηκε επικεφαλής στο Νοσοκομείο Νίκαιας μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2018 που απομακρύνθηκε... σεμνά και ταπεινά με ένα ΦΕΚ που υπέγραφε ο κ. Πολάκης.

Βροχή οι καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για πλαστογραφήσεις και δωροδοκίες 

Είναι ενδεικτικές οι καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για πλαστογραφίες του κ. Μπούτου κατά τη διάρκεια της θητείας του μέσα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Σε μία μάλιστα περίπτωση σε βάρος του τέως διοικητή έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά από εργαζόμενη του ίδιου νοσοκομείου για πλαστογράφηση της υπογραφής της. Σύμφωνα με την αναφορά της εργαζόμενης, την οποία κοινοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ, η υπογραφή της προϊσταμένης του τμήματος Ποιότητας του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας πλαστογραφήθηκε προκειμένου να ανατεθεί έναντι 19.000 ευρώ σε συγκεκριμένη εταιρία το πρόγραμμα επιμόρφωσης των φυλάκων του νοσηλευτικού ιδρύματος, διάρκειας 5 ημερών. Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα έγγραφα της προϊσταμένης του τμήματος Ποιότητας προς την Εισαγγελία, ο κ. Μπούτος αρχικά υποστήριξε προς την προϊσταμένη πως υπέγραψε στη θέση της για... «να μην την ενοχλήσει», ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να τη δωροδοκήσει και την απειλούσε συνεχώς με πειθαρχική δίωξη εάν δεν σιωπήσει επ' αυτού του θέματος. Το θέμα όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ είχε γνωστοποιηθεί στη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής περιφέρειας και το υπουργείο Υγείας. Ομοίως είχαν γίνει αναφορές και για τον χειρισμό του διοικητή στην υπόθεση με το κυλικείο του νοσοκομείου.

Ουσιαστικά, όπως πληροφορείται το protothema.gr, οι πλαστογραφίες στο Νίκαιας στάθηκαν η απαρχή του ελέγχου του κ. Μπούτου, καθώς η πρώτη καταγγελία έγινε από το νοσοκομείο Νίκαιας και στη συνέχεια ακολούθησε έτερη για το επίδομα διδακτορικού που ελάμβανε, χωρίς να υπάρχει ο αντίστοιχος τίτλος.

Στην Αριστοτέλους δεν είχαν προφανώς κανέναν λόγο να ασχοληθούν με την υπόθεση ενός διοικητή «εκλεκτού» του κ. Πολάκη. Στο Θριάσιο, ωστόσο, όπου ήταν η οργανική θέση του κ. Μπούτου πριν αναλάβει τη διοίκηση του Νίκαιας, οι ψίθυροι που ακούγονταν τον Ιούλιο του 2016 όταν ανέλαβε διοικητής ότι υπάρχει πρόβλημα με το πτυχίο του, είχαν δυναμώσει τόσο που τον Σεπτέμβριο του 2018 που οι Επιθεωρητές πήγαν στο Θριάσιο ουδείς εξεπλάγη.
Η διαδικασία του ελέγχου αποκάλυψε τεράστιο εύρος παρατυπιών για τον συγκεκριμένο διοικητή – αλλά και υπάλληλο του ΕΣΥ. Από τον Μάιο του 2018 έως και τον Δεκέμβριο του 2018 οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης ξεσκόνιζαν τον φάκελο του κ. Μπούτου και συνέλεγαν στοιχεία. Εκείνος με τη σειρά του προετοίμαζε την ηρωική έξοδό του από το ΕΣΥ και ως διοικητής και ως υπάλληλος, αλλά όπως φαίνεται εκ των υστέρων έχοντας τη σιωπηλή στήριξη του υπουργείου Υγείας. Έτσι, δήλωσε παραίτηση από τη θέση του διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας τον περασμένο Νοέμβριο, την οποία δέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας – το ΦΕΚ υπογράφηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2018. Παράλληλα, υπέβαλε αίτημα για συνταξιοδότηση από το διοικητικό τμήμα του νοσοκομείου Θριάσιο.

Το καυτό πόρισμα που μπλόκαρε την συνταξιοδότηση 

Η κοινοποίηση του πορίσματος των Επιθεωρητών στο Θριάσιο στις 19 Δεκεμβρίου 2018, ωστόσο, μπλόκαρε το υποβληθέν αίτημα συνταξιοδότησης. Το ΔΣ του νοσοκομείου τον κάλεσε ως όφειλε σε απολογία στις 7 Ιανουαρίου 2019 εκκινώντας έτσι την πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του πρώην διοικητικού διευθυντή του νοσοκομείου. Μάλιστα, ο κ. Μπούτος φέρεται να εξάντλησε όλες τις προθεσμίες για αναβολή που δικαιούτο προτού εμφανιστεί τελικά ενώπιον του ΔΣ του νοσοκομείου όπου εργάστηκε επί μακρόν. Την περασμένη Πέμπτη στη συνεδρίασή του το ΔΣ του Θριάσιου αποφάσισε την παραπομπή του κ. Μπούτου στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, η οποία σημειωτέον επιδέχεται εύρος ερμηνειών και ποινών, από επίπληξη έως οριστική απόλυση.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Διοικητής με 4 πλαστά πτυχία: Κι άλλες καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για πλαστογραφήσεις και δωροδοκίες!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news