facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Άνω Λιόσια: Επίθεση με μολότοφ από Ρομά σε λεωφορείο

Επίθεση με μολότοφ πραγματοποίησε ομάδα Ρομά αργά το βράδυ της Τετάρτης, σε λεωφορείο στα Άνω Λιόσια.

Η φωτιά που προκλήθηκε τέθηκε υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έως τώρα δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια σύλληψη.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Άνω Λιόσια: Επίθεση με μολότοφ από Ρομά σε λεωφορείο"

Ακαδημία Πλάτωνος: Συνελήφθησαν 4 ανήλικοι για επίθεση σε μαθητές άλλου σχολείου κατά την διάρκεια εκδρομής

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, την Τρίτη (21/11) το μεσημέρι στην Ακαδημία Πλάτωνος, τέσσερις ανήλικοι (δύο αγόρια και δύο κορίτσια), ηλικίας από 13 έως 15 ετών, κατηγορούμενοι -κατά περίπτωση- για εξύβριση, απειλή και απλές σωματικές βλάβες.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία χθες το μεσημέρι στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος και ενώ ήταν σε εξέλιξη εκδρομή μαθητών σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διαφορετικών περιοχών, οι κατηγορούμενοι επιτέθηκαν με υβριστικές εκφράσεις, απειλές και χρήση σωματικής βίας σε βάρος πέντε μαθητών (τέσσερα αγόρια και κορίτσι ηλικίας από 16 έως 17 ετών) του άλλου σχολείου.

Στο σημείο μετέβη ασθενοφόρο, το πλήρωμα του οποίου παρείχε τις πρώτες βοήθειες στους τραυματισμένους μαθητές και οι αστυνομικοί της ‘Αμεσης Δράσης που κλήθηκαν και έσπευσαν στο σημείο, συνέλαβαν καθ’ υπόδειξη των αρμόδιων καθηγητών τους μαθητές που βιαιοπράγησαν.

Επιπλέον, συνελήφθη για την παραμέληση της εποπτείας των τεσσάρων κατηγορουμένων η επιβλέπουσα καθηγήτρια.

Οι ανήλικοι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ακαδημία Πλάτωνος: Συνελήφθησαν 4 ανήλικοι για επίθεση σε μαθητές άλλου σχολείου κατά την διάρκεια εκδρομής"

Λεωφόρος Ποσειδώνος: Δύο οδηγοί συνελήφθησαν επ΄αυτοφόρω σε κόντρες

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο οδηγοί, οι οποίοι εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Καλλιθέας, τα ξημερώματα της Τετάρτης επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, να πραγματοποιούν αυτοσχέδιο μεταξύ τους αγώνα, προβαίνοντας σε συνεχείς και επικίνδυνους ελιγμούς και κινούμενοι με ταχύτητα πέραν του επιτρεπομένου ορίου, θέτοντας σε κίνδυνο την κυκλοφορία των υπόλοιπων οδηγών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. που αφορούν, κανόνες για ελιγμούς των οχημάτων, σκοπούμενη επιβράδυνση, μη χρήση προστατευτικής ζώνης, τροποποίηση οχήματος άνευ αδείας (φιμέ τζάμια) και λοιπές διατάξεις.

Ακόμη, κατασχέθηκαν τα δύο αυτοκίνητα και επιβλήθηκαν στους οδηγούς αυτών οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγοί οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λεωφόρος Ποσειδώνος: Δύο οδηγοί συνελήφθησαν επ΄αυτοφόρω σε κόντρες"

Οι ασφαλέστερες και οι πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου το 2023: Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακηρύχθηκε ως η 37η ασφαλέστερη χώρα στον κόσμο το 2023 σε ετήσια μελέτη που κατατάσσει 163 ανεξάρτητα κράτη και εδάφη ανάλογα με το επίπεδο ασφάλειάς τους.

Η μελέτη -που ονομάζεται Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης και συντάσσεται από το Ινστιτούτο Οικονομίας και Ειρήνης- καλύπτει το 99,7% του πληθυσμού και μετρά «την κοινωνική ασφάλεια και προστασία, τις εγχώριες και διεθνείς συγκρούσεις και τον βαθμό στρατιωτικοποίησης».

Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ισλανδία είναι η ασφαλέστερη χώρα συνολικά - αν και η δημοσίευσή της προηγήθηκε της τρέχουσας ηφαιστειακής δραστηριότητας - και ακολουθούν η Δανία (δεύτερη), η Ιρλανδία (τρίτη) και η Νέα Ζηλανδία (τέταρτη).

Η Αμερική κατατάσσεται για άλλη μια φορά στην 131η θέση, ακριβώς πίσω από τη Νότια Αφρική (130η) και την Αϊτή (129η).

Η Ελλάδα βρίσκεται στην εξηκοστή θέση, κάτω από την Γκάμπια.

Την ίδια ώρα το Αφγανιστάν (163η) θεωρείται η λιγότερο ασφαλής χώρα στον κόσμο για όγδοη συνεχή χρονιά, ακολουθούμενη από την Υεμένη (162η), τη Συρία (161η), το Νότιο Σουδάν (160η) και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (159η).

Οι συντάκτες της έκθεσης αναφέρουν: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία είχε σημαντικό αντίκτυπο στην παγκόσμια ασφάλεια, με την Ουκρανία και τη Ρωσία να έχουν τη μεγαλύτερη και την πέμπτη μεγαλύτερη επιδείνωση της ασφάλειας αντίστοιχα. Η Αϊτή, το Μάλι και το Ισραήλ ήταν οι άλλες χώρες με τις μεγαλύτερες επιδεινώσεις [σημειώστε ότι η μελέτη προηγήθηκε και της τρέχουσας σύγκρουσης στο Ισραήλ]».

Η Ευρώπη είναι η πιο ειρηνική περιοχή στον κόσμο, σύμφωνα με τη μελέτη, και φιλοξενεί επτά από τις δέκα πιο ασφαλείς χώρες.

Οι άλλες τρεις πιο ασφαλείς χώρες βρίσκονται στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Η περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής (MENA) παρέμεινε η λιγότερο ασφαλείς περιοχή στον κόσμο, καταλήγει η έκθεση. Εκεί βρίσκονται τέσσερις από τις δέκα λιγότερο ειρηνικές χώρες.

Η έκθεση συνεχίζει: Ο Καναδάς [11ος] σημείωσε αύξηση 2,9% στην ασφάλεια, ενώ οι ΗΠΑ παρουσίασαν μικρή πτώση στην ασφάλεια, με τη συνολική βαθμολογία τους να επιδεινώνεται κατά 0,38%.

«Υπάρχει σημαντική διαφορά στην ασφάλεια μεταξύ των δύο χωρών».

Γιατί; Η έκθεση αποκαλύπτει ότι ένας λόγος είναι το αίσθημα ασφάλειας στον Καναδά, αναφέροντας: «Λιγότερο από το 20% των Καναδών αναφέρουν ότι δεν αισθάνονται ασφαλείς περπατώντας μόνοι τους τη νύχτα στην πόλη ή τη γειτονιά τους».
Ένας λόγος για τη χαμηλή κατάταξη της Αμερικής είναι το ποσοστό δολοφονιών, με την έκθεση να αναφέρει: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέγραψαν την τέταρτη μεγαλύτερη συνολική αύξηση στο ποσοστό ανθρωποκτονιών, το οποίο ξεπερνά πλέον τα έξι ανά 100.000 κατοίκους και είναι περισσότερο από έξι φορές υψηλότερο από τις περισσότερες χώρες της Δυτικής Ευρώπης».

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Οι ασφαλέστερες και οι πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου το 2023: Πού βρίσκεται η Ελλάδα "

Μυστηριώδης πνευμονία σαρώνει στην Κίνα και γεμίζει τα νοσοκομεία

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Κίνας για μια μυστηριώδη πνευμονία που πλήττει σχεδόν αποκλειστικά τα παιδιά, με αποτέλεσμα να νοσοκομεία να κατακλύζονται από τις μικρές ηλικίες.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν μπορούσε να γίνει διάγνωση νωρίτερα, ενώ τα παιδιά παρουσίασαν υψηλό πυρετό και εμφάνιζαν πνευμονικούς όζους, χωρίς να βήχουν ή να έχουν άλλα συμπτώματα.

Το ταϊβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων FTV News τονίζει πως τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο Πεκίνο, με τους γιατρούς να δίνουν «μάχη», επειδή δέχονται τεράστιες εισροές ασθενών.

Η The Telegraph επικαλείται το σύστημα επιτήρησης ProMed που προειδοποίησε πρώτο για τον κορονοϊό το 2019 και αναφέρει πως «υποδηλώνεται ένα εκτεταμένο ξέσπασμα μιας αδιάγνωστης αναπνευστικής νόσουΔεν είναι καθόλου σαφές πότε ξεκίνησε αυτή η επιδημία, καθώς θα είναι ασυνήθιστο για τόσα πολλά παιδιά να προσβληθούν τόσο γρήγορα».

Νέα επιδημία ή έλλειψη ανοσίας

Οι πιο απαισιόδοξοι αναφέρουν ότι η μυστηριώδης πνευμονία που σαρώνει τα παιδιά στην Κίνα, μπορεί να εξελιχθεί σε επιδημία ή ακόμη χειρότερα σε πανδημία, όπως ο κορονοϊός, επειδή θεωρούν πως πρόκειται για άγνωστη ασθένεια.

Ωστόσο, ειδικοί τονίζουν ότι μπορεί να υπάρχει έξαρση λόγω έλλειψης ανοσίας που προκλήθηκε από την απομόνωση και τα μέτρα για τον κορονοϊό. «Είναι το πρώτο κύμα λοιμώξεων από πνευμονία από μυκόπλασμα από τότε που τα περισσότερα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού καταργήθηκαν στις αρχές του τρέχοντος έτους», είπε ο Zhou Huixia, διευθυντής του ιατρικού κέντρου για παιδιά στο Έβδομο Ιατρικό Κέντρο του Κινεζικού Γενικού Νοσοκομείου PLA.

Έτσι, οι γιατροί θεωρούν πως η νέα πνευμονία συνδέεται με το Mycoplasma pneumoniae, γνωστό και ως «περιπατητική πνευμονία», γιατί η Κίνα θα περάσει τον πρώτο της χειμώνα χωρίς αυστηρά μέτρα.

Επισημαίνουν λοιπόν, ότι ο πληθυσμός δεν διατρέχει κίνδυνο για νέο ιό, αφού κάτι αντίστοιχο παρατηρήθηκε και στην Ευρώπη, ειδικά σε Βρετανία και ΗΠΑ μετά την χαλάρωση των μέτρων, καθώς παρουσιάστηκαν εξάρσεις γρίπης και του ιού RSV.

Όμως προειδοποιούν το υγειονομικό σύστημα της Κίνας, ότι θα χρειαστεί να έχει σε ετοιμότητα τους γιατρούς, γιατί για μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να υπάρξει κατακλυσμός από μικρούς ασθενείς, με αποτέλεσμα να φορτωθεί το σύστημα υγείας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μυστηριώδης πνευμονία σαρώνει στην Κίνα και γεμίζει τα νοσοκομεία"

Παιανία: Σύλληψη 55χρονου για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απόπειρα ασέλγειας με ανήλικο μετ’ αμοιβής

Στην σύλληψη ενός 55χρονου προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Παιανίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, απόπειρα ασέλγειας με ανήλικο μετ’ αμοιβής, παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και απείθεια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία το πρωί της Δευτέρας (20/11), ο κατηγορούμενος προσέγγισε 15χρονη, η οποία ανέμενε σε στάση λεωφορείου και προέβη σε χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα.

Αφού επέμενε να της δείξει στο κινητό του ακατάλληλο περιεχόμενο, της πρότεινε να προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της έναντι αμοιβής.

Η 15χρονη κατάφερε να απομακρυνθεί από το σημείο και να επιβιβαστεί στο λεωφορείο, καλώντας το Κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Κατά την προανακριτική έρευνα και έπειτα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, επετεύχθη ο εντοπισμός του 55χρονου, ο οποίος αντιστάθηκε στη σύλληψη του και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Παιανίας, όπου ταυτοποιήθηκε ως δράστης της παραπάνω αξιόποινης πράξης.

Μετά από έρευνα στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 0,93 γραμμ. κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΑΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Παιανία: Σύλληψη 55χρονου για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απόπειρα ασέλγειας με ανήλικο μετ’ αμοιβής"

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: Αναστολή των τακτικών χειρουργείων

Σε αναστολή των τακτικών χειρουργείων προχωρά η χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου από 1η Δεκεμβρίου λόγω της «αποψίλωσης» των Αναισθησιολόγων από το νοσοκομείο.

Η κλινική αναστέλλει την τακτική λειτουργία της διότι ένας εκ των τεσσάρων Αναισθησιολόγων που εργάζονται στο νοσοκομείο έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Ιεράπετρας οπότε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία από το νέο έτος θα πάει να εργαστεί στο νοσοκομείο του Δήμου που έχει εκλεγεί. Το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου του οφείλει άδεια οπότε ουσιαστικά αποχωρεί οριστικά από την 1η Δεκέμβρη. Την ίδια ώρα και οι υπόλοιποι τρεις αναισθησιολόγοι ζήτησαν τις οφειλόμενες από την υπηρεσία άδειες μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις αυτές φτάνουν τις 100 μέρες. Ωστόσο σύμφωνα με τον Διευθυντή της χειρουργικής κλινικής Νίκο Μουδατσάκη “το νοσοκομείο βρίσκεται σε δεινή θέση όπου απειλείται άμεσα με διακοπή της λειτουργίας των περισσότερων κλινικών μέχρι «νεοτέρας» λόγω της επικείμενης αποχώρησης των τριών εκ των τεσσάρων Αναισθησιολόγων που αυτή την ώρα καλύπτουν οριακά τις εφημερίες του νοσοκομείου. Και αυτό γιατί παρότι το Διοικητικό συμβούλιο των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων του νομού για να αποφύγει το κλείσιμο, αποφάσισε κατά Πλειοψηφία η Προκήρυξη γιατρών αναισθησιολόγων στα τρία νοσοκομεία να γίνει με τον βαθμό Α επιμελητή. Το υπουργείο διαφαίνεται ότι θα προχωρήσει στην προκήρυξη των θέσεων στο βαθμό του Διευθυντή. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να φύγουν επιπλέον δυο γιατροί για Σητεία και Ιεράπετρα, με τη συγκεκριμένη προκήρυξη «φωτογραφικά» να τους ανοίγει τον δρόμο. Την ίδια ώρα δεν υπάρχει ενδιαφέρον από γιατρούς αναισθησιολόγους αλλά και ακτινολόγους να καλύψουν τα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου οδηγώντας την κατάσταση στα άκρα αλλά και εσωτερικά τα νοσοκομεία σε ένα ατέρμονο τοπικιστικό ανταγωνισμό που δεν θα φέρει κανένα όφελος στους πολίτες. Σε καμία περίπτωση η έλευση δυο επιπλέον Αναισθησιολόγων σε ένα μικρό Επαρχιακό Νοσοκομείο χωρίς ΜΕΘ χωρίς αιμοδοσία δεν θα αναβαθμίσει τις πραγματικές Υγειονομικές ανάγκες της εν λόγω περιοχής. Δεν χρειάζεται παρά να δει κανείς τα στατιστικά στοιχεία για ποιους λόγους νοσηλεύονται στα τοπικά νοσοκομεία οι πολίτες και ποιες κλινικές θα έπρεπε πραγματικά να αναπτυχθούν για να καλύψουν αυτές τις ανάγκες.”

Στελέχη των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων ανέφεραν στην ΕΡΤ ότι η απόφαση του Υπουργείου Υγείας να εντάξει πιλοτικά τα νοσοκομεία της 7ης ΥΠΕ στο μοντέλο «αυτοχρηματοδότησης» είναι στη σωστή κατεύθυνση ωστόσο «στην περίπτωση μας οδήγησε την κατάσταση σε ένα εσωτερικό ανταγωνισμό αφού έσοδα στα υγειονομικά ιδρύματα φέρνουν τα χειρουργεία με ότι αυτό συνεπάγεται» Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Μουδατσάκης δήλωσε «Στην πραγματικότητα κανένα νοσοκομείο δεν θα μπορεί να καλύψει τις εφημερίες στον χειρουργικό τομέα, τι θα συμβεί σε ένα επείγον καρδιολογικό περιστατικό σε ένα σοβαρό ατύχημα σε επιπλοκές γέννας όπου χρειάστηκε πρόσφατα να αντιμετωπιστεί»

Στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου κάθε χρόνο πραγματοποιούνται πάνω από 1800 χειρουργεία 500 γέννες καλύπτοντας όχι μόνο τον νομό Λασιθίου σε δύσκολα περιστατικά αλλά και τα Δωδεκάνησα. Πολίτες και φορείς τις τελευταίες μέρες σύμφωνα με πληροφορίες επικοινωνούν με τη διοίκηση εκφράζοντας τον προβληματισμό τους ενώ μιλώντας στην ΕΡΤ στέλεχος μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας δήλωσε ότι μια ενδεχόμενη υποβάθμιση του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου θα πλήξει την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: Αναστολή των τακτικών χειρουργείων"

«Δράκος των Εξαρχείων»: Ποινική δίωξη για κακουργήματα - Πώς είχε αποφυλακιστεί

Ποινική δίωξη για κακουργήματα ασκήθηκε από την εισαγγελία σε βάρος του 23χρονου Σύρου που συνελήφθη για επιθέσεις σε βάρος γυναικών στα Εξάρχεια.

Συγκεκριμένα στον 23χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα σε βάρος ανηλίκου και μη, κατά συρροή και για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο.

Ακόμη του ασκήθηκε ποινική δίωξη και για τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης και της απειλής.

Ο 23χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής.

Πώς όμως ο «δράκος των Εξαρχείων» είχε αποφυλακιστεί

Ερωτήματα προκαλεί η υπόθεση του «δράκου των Εξαρχείων» αναφορικά με το πώς είχε αποφυλακιστεί τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα να συνεχίσει την αποτρόπαια δράση του.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, καρατόμησε τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού, με αφορμή την υπόθεση των επιθέσεων του «δράκου» των Εξαρχείων.

Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος είχε κριθεί προφυλακιστέος και είχε οδηγηθεί στις φυλακές για απόπειρα βιασμού γυναίκας στα Γρεβενά το 2022. Ωστόσο, τον περασμένο Αύγουστο αφέθηκε ελεύθερος. Εις βάρος του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της διαμονής στη δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα και να δίνει το «παρών» τρεις φορές τον μήνα στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Κατά πληροφορίες, ο εν λόγω Σύρος, υπέβαλλε αίτημα ασύλου στις 14/11/2016 στο Γραφείο Ασύλου Λέσβου ως ασυνόδευτος ανήλικος. Τότε ήταν μόλις 15 ετών και μεταφέρθηκε σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων.

Στις 20/3/2018 έλαβε προσφυγικό καθεστώς σύμφωνα με την πρωτοβάθμια απόφαση ασύλου.

Στις 18/5/2018 παρέλαβε την άδεια διαμονής του και στις 25/9/2018 το ταξιδιωτικό του έγγραφο δηλώνοντας συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας στην Αθήνα.

Το Γραφείο Ασύλου Αλίμου ενημέρωσε τον Εισαγγελέα ανηλίκων περί της αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας του.

Στο σημείο αυτό ολοκληρώνεται η όποια αρμοδιότητα και ευθύνη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο συγκεκριμένος, ως αναγνωρισμένος πρόσφυγας πλέον, απολάμβανε τα δικαιώματα και τις αστικές ευθύνες που έχουν και οι Έλληνες Πολίτες, σύμφωνα με την Ελληνική και διεθνή νομοθεσία άνευ άλλης εμπλοκής του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Τη 1/4/2021 έληξε η άδεια διαμονής του και ουδέποτε προσήλθε για την ανανέωση της. Συνεπώς, από 2/4/2021 και μέχρι σήμερα η διαμονή του στη χώρα είναι τυπικά παράνομη.

Αναφορικά με τη διαμονή του στη Δομή Μαλακάσας, μετά την αποφυλακιση του, σύμφωνα με τον Διοικητή της Δομής δεν υπήρξε ποτέ καμιά ενημέρωση, ούτε κάποιος Σύρος με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η ΕΛ.ΑΣ. παρουσιάστηκε ή έμεινε σε αυτήν.

Συνεπώς, κατά την αποφυλάκισή του ο συγκεκριμένος Σύρος ενημερώθηκε εγγράφως (αποφυλακιστήριο) για τους περιοριστικούς όρους, τους οποίους και δεν τήρησε αφού ουδέποτε εμφανίστηκε στη Δομή της Μαλακάσας.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "«Δράκος των Εξαρχείων»: Ποινική δίωξη για κακουργήματα - Πώς είχε αποφυλακιστεί"

Από αναβολή σε αναβολή η δίκη για το πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο ΑΠΘ που εξαρθρώθηκε το 2018

Από αναβολή σε αναβολή πηγαίνει η δίκη για το πολυμελές κύκλωμα ναρκωτικών που φέρεται να δρούσε στο πανεπιστημιακό campus της Θεσσαλονίκης και πέριξ αυτού, στις πλατείες Ροτόντας και Ναυαρίνου. Πέντε χρόνια μετά την μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και την παραπομπή συνολικά 60 ατόμων στο εδώλιο του τριμελούς εφετείου Κακουργημάτων, η πολύκροτη υπόθεση εξακολουθεί να εκκρεμεί στον πρώτο βαθμό δικαιοδοσίας.

Διαδοχικά κωλύματα δικηγόρων αλλά και οι περιορισμοί για τα μέτρα προστασίας από το κορονοϊό, οδήγησαν την υπόθεση σε διαδοχικές αναβολές. Η τελευταία αναβολή δόθηκε σήμερα λόγω της συμμετοχής των δικηγόρων στη γενική αποχή για τα φορολογικά μέτρα. Για «στοιχειωμένη υπόθεση» έκανε λόγο δικηγόρος που υπερασπίζεται κάποιους από τους κατηγορούμενους, έχοντας χάσει το μέτρημα των αναβολών.

Αποτέλεσμα είναι, να έχουν αποφυλακιστεί οι περισσότεροι από τους προσωρινά κρατούμενους λόγω συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου των 18 μηνών (με επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματικές εγγυήσεις), ενώ όσοι παραμένουν προφυλακισμένοι κρατούνται για άλλους λόγους ή ταυτοποιήθηκαν μεταγενέστερα και η προσωρινή τους κράτηση «τρέχει» ακόμη. Οι προφυλακισμένοι πάντως, είναι η μειοψηφία, ενώ ένας εκ των κατηγορούμενων έχει αποβιώσει, σύμφωνα με πιστοποιητικό που προσκόμισε σήμερα δικηγόρος.

Η επόμενη… απόπειρα να εκδικαστεί η υπόθεση θα γίνει τον Ιανουάριο του 2024, καθώς για τότε ορίστηκε η νέα δικάσιμος.

Η δικογραφία καταλογίζει στους κατηγορούμενους το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης. Η εις βάρος τους αποδιδόμενη δράση αποκαλύφθηκε ύστερα από πολύμηνες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., που κορυφώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2018 με τη σύλληψη των φερόμενων ως μελών του κυκλώματος. Ως ηγετικά στελέχη του εμφανίζονται Αλβανοί υπήκοοι, ενώ στη διακίνηση συμμετείχαν και αραβικής καταγωγής άτομα.

Για την ταυτοποίησή τους, οι διωκτικές αρχές χρησιμοποίησαν το μέτρο της φωτογράφισης και βιντεοσκόπησης με τεχνικά μέσα για να αποτυπώσουν τη δράση των μελών του κυκλώματος (κυρίως διακίνησης χασίς). Μέσω του πλούσιου φωτογραφικού και βιντεοληπτικού υλικού που περιλαμβάνεται στη δικογραφία – παράλληλα με τη φυσική επιτήρηση των χώρων του ΑΠΘ – οι αστυνομικοί κατέγραψαν επί 57 ημέρες τις καθημερινές κινήσεις των εμπλεκόμενων προσώπων στο τρίγωνο ΑΠΘ – Ναυαρίνου – Ροτόντα (κατά βάση εντός της Πανεπιστημιούπολης).

Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα, ημερησίως φαίνεται ότι πραγματοποιούνταν 500 αγοραπωλησίες ναρκωτικών με την τιμή πώλησης να διαμορφώνεται σε 5 ευρώ ανά αυτοσχέδιο τσιγάρο ή γραμμάριο και τον «τζίρο» κατά το διάστημα της αστυνομικής έρευνας να διαμορφώνεται σε 570.000 ευρώ.

ΑΠΕ ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Από αναβολή σε αναβολή η δίκη για το πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο ΑΠΘ που εξαρθρώθηκε το 2018"

Ο Οικονόμου καρατόμησε τον Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού για τον «δράκο των Εξαρχείων»

Την άμεση αντικατάσταση Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, για την υπόθεση του «δράκου των Εξαρχείων».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, μετά από επικοινωνία που είχε το πρωί με τον Αρχηγό, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, ζήτησε την διοικητική διερεύνηση σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του συλληφθέντα για τις επιθέσεις κατά γυναικών στα Εξάρχεια καθώς και την άμεση αντικατάσταση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο 23χρονος είχε κριθεί προφυλακιστέος και είχε οδηγηθεί στις φυλακές Γρεβενών για επίθεση σε γυναίκα το 2022, ωστόσο, τον Αύγουστο αφέθηκε ελεύθερος. Εις βάρος του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της διαμονής στη δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα και να δίνει το παρόν τρεις φορές το μήνα στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Οικονόμου καρατόμησε τον Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού για τον «δράκο των Εξαρχείων»"

Καιρός αύριο: Πέφτει η θερμοκρασία στα κεντρικά και βόρεια την Πέμπτη

Άστατος θα είναι ο καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές ώρες στο βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν βαθμιαία και τις βραδινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα βόρεια θα σταματήσουν.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια και τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5, στα δυτικά 5 με 6 μποφόρ και μόνο στα βορειοανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά μέχρι 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια και θα κυμανθεί από 08 έως 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη σποραδικές καταιγίδες (κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα). Τα φαινόμενα θα σταματήσουν από το μεσημέρι αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και βαθμιαία στη Θράκη.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά μέχρι 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές κατά διαστήματα και βαθμιαία εξασθένηση.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές στην Κρήτη και τα ανατολικά.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς στα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που θα εξασθενήσουν από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Πέφτει η θερμοκρασία στα κεντρικά και βόρεια την Πέμπτη"

Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη για τον θάνατο 28 ηλικιωμένων σε γηροκομείο από κορωνοϊό

Αναβλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων η δίκη των υπευθύνων του γηροκομείου, στη Θεσσαλονίκη, όπου τον Αύγουστο του 2020 είχε εκδηλωθεί συρροή κρουσμάτων της Covid-19, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 28 ηλικιωμένοι από επιπλοκές συνδεόμενες με τον κορωνοϊό.

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι του οίκου ευγηρίας (αδέλφια), ο πρώτος ως υπεύθυνος σε επιστημονικά θέματα και η δεύτερη υπεύθυνη για διοικητικά ζητήματα. Η κατηγορία που τους αποδίδεται είναι αυτή της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει περισσότερους από 70 μάρτυρες, μεταξύ αυτών συγγενείς των ηλικιωμένων. Το βούλευμα με το οποίο παραπέμφθηκαν να δικαστούν στηρίζεται στα συμπεράσματα έρευνας που διενήργησαν επιθεωρητές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, την οποία προκάλεσε εισαγγελική έρευνα.

Μεταξύ άλλων, διαπιστώθηκε – κατά το παραπεμπτικό βούλευμα – σειρά παραβιάσεων των μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού, όπως υπεράριθμοι περιθαλπόμενοι (156 αντί για 88), μη τήρηση των αποστάσεων στα δωμάτια φιλοξενίας των ηλικιωμένων και στους κοινόχρηστους χώρους, μη διενέργεια προληπτικών τεστ μοριακής ανίχνευσης του ιού για την έγκαιρη ανίχνευση κρουσμάτων κ.ά.

Από την πλευρά τους οι δύο κατηγορούμενοι – που μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους – αρνούνται την κατηγορία. Κατά πληροφορίες, στις απολογίες τους φαίνεται να ισχυρίστηκαν ότι εφάρμοσαν τα μέτρα αποφυγής και περιορισμού διάδοσης του ιού τονίζοντας ότι τήρησαν τα μέτρα προστασίας προ της εμφάνισης της πανδημίας, καθώς και μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος του ιού, ενώ επικαλέστηκαν κοινωνικούς λόγους για την υπέρβαση του αριθμού των περιθαλπόμενων.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη για τον θάνατο 28 ηλικιωμένων σε γηροκομείο από κορωνοϊό"

Φρέντι Μπελέρης: Διακόπηκε για τις 5 Δεκεμβρίου η δίκη του - Απουσίαζε μάρτυρας κατηγορίας

Στις 5 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί η δικαστική μάχη του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρας, Φρέντι Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση.

Σήμερα, κατόπιν αιτήματος της εισαγγελίας αλλά και της υπεράσπισης, είχε κληθεί να καταθέσει ο Αβντίλ Ράμα, αδερφός του βασικού μάρτυρα κατηγορίας, ο οποίος για δεύτερη συνεχόμενη φορά δεν εμφανίστηκε στη δικαστική αίθουσα. Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο Ράμα βρίσκεται εκτός χώρας, ενώ η αστυνομία υποστηρίζει ότι βρίσκεται εντός Αλβανίας. 

Η έδρα διέταξε την αστυνομία να εντοπίσει τον Ράμα και να τον φέρει στη επόμενη συνεδρίαση, ακόμη και δια της βίας σε περίπτωση που δεν συμφωνήσει να παραστεί οικειοθελώς. 

Η επόμενη συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 3:00 μ.μ. 

Στη σημερινή ακροαματική διαδικασία βρέθηκαν αρκετοί φίλοι και υποστηρικτές του Φρέντη Μπελέρη, καθώς και η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, κα Κωνσταντίνα Καμίτση.

Himara
Διαβάστε Περισσότερα » " Φρέντι Μπελέρης: Διακόπηκε για τις 5 Δεκεμβρίου η δίκη του - Απουσίαζε μάρτυρας κατηγορίας"

Ισόβια στον 23χρονο Πακιστανό για τη δολοφονία της Νικολέτας στο Περιστέρι – Υποστήριξε ότι το θύμα έβρισε τον Μωάμεθ!

Ισόβια κάθειρξη στον 23χρονο κατηγορούμενο πακιστανικής καταγωγής για τη δολοφονία της 17χρονης φίλης του Νικολέτας τον Αύγουστο του 2022 στο Περιστέρι, επέβαλλε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Το δικαστήριο αφού έκρινε ομόφωνα ένοχο τον κατηγορούμενο για την πράξη της ανθρωποκτονίας δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Αμέσως μετά την εκφώνηση της απόφασης ο 23χρονος πήρε το δρόμο για τη φυλακή μέσα σε κλίμα έντασης με τους συγγενείς του άτυχου κοριτσιού να επιχειρούν να τον λιντσάρουν για το στυγερό έγκλημα που διέπραξε και το οποίο μάλιστα ομολόγησε στις αρχές λέγοντας ότι στράφηκε κατά της 17χρονης Νικολέτας επειδή εκείνη έβρισε τον Μωάμεθ!

Μάλιστα, και κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, σημειώθηκε ένταση με τον πατέρα του θύματος να φωνάζει στον κατηγορούμενο, «μην με κοιτάς καθόλου, να σαπίσεις στη φυλακή».

Αμέσως μετά οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στην αίθουσα οδήγησαν τον άτυχο άνδρας εκτός δικαστηρίων ώστε να ηρεμήσει. Εκεί ο πατέρας της Νικολέτας ακούστηκε να μονολογεί «να χάσω την κόρη μου σε τροχαίο, το καταλαβαίνω, αλλά να την χάσω με αυτόν τον τρόπο να μου την στραγγαλίσουν;».

Υπενθυμίζεται ότι το νεαρό κορίτσι είχε βρεθεί νεκρό μέσα στο σπίτι της με σημάδια από στραγγαλισμό. Οι αρχές υποψιάστηκαν τον 23χρονο σήμερα Πακιστανό, ο οποίος όμως στο μεταξύ είχε εξαφανιστεί. Όταν συνελήφθη ομολόγησε τη δολοφονία του κοριτσιού υποστηρίζοντας ότι σκότωσε επειδή το θύμα κατά τη διάρκεια καυγά που είχαν είχε βρίσει τον Μωάμεθ!

Καταθέτοντας σήμερα στη δίκη ο πατέρας του Νικολέτας ανέφερε πως είχε αντιρρήσεις για το δεσμό της κόρης του με τον 23χρονο και ξεσπώντας εναντίον του είπε: «Ήθελε και το έκανε. Θέλω να μην έχει στον ήλιο μοίρα, να μην δει τον ήλιο ποτέ. Τα ισόβια να είναι ισόβια».

Από την πλευρά της η αδελφή της άτυχου κοριτσιού στη δική της κατάθεση στο δικαστήριο ανέφερε για τον κατηγορούμενο: «Πιστεύω ότι το έκανε από ζήλεια, γιατί εκείνη την ημέρα είχαν έρθει δυο παιδιά στο σπίτι και αυτός αυτά τα παιδιά δεν τα ήθελε. Κατάλαβα αμέσως ότι αυτός έχει κάνει το έγκλημα, γιατί μέσα στο σπίτι δεν ήταν τα πράγματα του. Μια εβδομάδα πριν η μητέρα μου είχε μιλήσει με την αδελφή μου και της είχε πει «μαμά, περίμενε μια εβδομάδα και θα τον χωρίσω».

Η απολογία

«Ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από εσάς και την οικογένεια της φίλης μου. Ξέρω ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι η συγγνώμη, αλλά μόνο αυτό μπορώ να κάνω», είπε στην απολογία του στο δικαστήριο ο 23χρονος, ο οποίος υποστήριξε πως η αιτία του καυγά του με την Νικολέτα, με την οποία διατηρούσε σχέση για 1,5 χρόνο, ήταν η απόφασή του να φύγει στην Ιταλία , ενώ εκείνη του ζητούσε να βαπτιστεί Χριστιανός.

«Πήγα να φύγω και άρχισε να πετάει τα ρούχα μου. Της είπα να κάτσει στο κρεβάτι, αυτή άρχισε να με βρίζει και να βρίζει τον Μωάμεθ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος για να υποστηρίξει τα εξής σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τέλεσε το έγκλημα: «Την έσπρωξα από το κρεβάτι, της λέω «κάτσε εκεί». Συνέχιζε να βρίζει εμένα και τον Μωάμεθ και εκείνη την ώρα νευρίασα. Την έπιασα από το λαιμό και άρχισα να της λέω «ποιος σου λέει τέτοιες μ@@ες τόση ώρα που σε ακούω;». Την έπιασα εκείνη την ώρα από το κεφάλι και της είπα να ζητήσει να συγγνώμη. Εκείνη μου έπιασε το χέρι και μου είπε να την αφήσω. Δεν την άφησα και συνέχισα να της λέω να ζητήσει συγγνώμη. Μετά από κάποια δευτερόλεπτα την είδα που είχαν κλείσει τα μάτια της. Μετά της έδωσα νερό, της έκανα αέρα.  Ήμουν πάνω στα νεύρα και έφυγα από το σπίτι».

Πρόεδρος: Γιατί δεν ενημερώσατε το ΕΚΑΒ να στείλει ασθενοφόρο;

Κατηγορούμενος: Αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος.

Πρόεδρος: Τι κάνατε μετά;

Κατηγορούμενος: Πήρα τα πράγματά μου και έφυγα από το σπίτι. Πήγα στον αδερφό μου να πάρω λίγα χρήματα και πήγα στο Σταθμό Λαρίσης να πάρω το τρένο για Θεσσαλονίκη.

Πρόεδρος: Πότε μάθετε ότι είναι νεκρή η κοπέλα;

Κατηγορούμενος: Την άλλη μέρα από το Ίντερνετ. Πήρα τηλέφωνο τον πατέρα μου και του είπα ότι έγινε ένα λάθος από εμένα. Με ρώτησα τι έγινε και του είπα για την κοπέλα. Νευρίασε, μου έκλεισε το τηλέφωνο. Μετά βρήκα έναν ομοεθνή μου  που κάνει δουλειές για μετανάστες και του είπα ότι θέλω να φύγω και να με βοηθήσει.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισόβια στον 23χρονο Πακιστανό για τη δολοφονία της Νικολέτας στο Περιστέρι – Υποστήριξε ότι το θύμα έβρισε τον Μωάμεθ!"

Πλημμύρες και κατολισθήσεις σημειώθηκαν λόγω της έντονης βροχόπτωσης – Κλείνουν προληπτικά οι ιρλανδικές διαβάσεις

Διάφορα προβλήματα προκλήθηκαν σε διάφορες περιοχές του νησιού από την ισχυρή βροχόπτωση που επικρατεί από τα ξημερώματα. Πλημμύρισε ο κόμβος Αρχαγγέλου με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η πρόσβαση στον οικισμό σήμερα το πρωί.

Πλημμύρισαν επίσης κεντρικοί δρόμοι στην πόλη, γεγονός που δυσχέραινε την κυκλοφορία των οχημάτων. Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο Ασκληπιείο στο δρόμο μεταξύ των χωριών Σιάννα και Έμπωνα και στη στροφή μετά τις Επτά Πηγές.


Το Blue Star δεν κατάφερε να προσεγγίσει το λιμάνι της Ακαντιάς και έδεσε στον όρμο Τριαντών.



Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας του δήμου και της περιφέρειας και σε συνεννόηση με την ΕΛ.ΑΣ. και την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουν κλείσει προληπτικά όλες οι ιρλανδικές διαβάσεις. Συνιστάται σε όλους τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις μέχρι να υποχωρήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

dimokratiki

Διαβάστε Περισσότερα » " Πλημμύρες και κατολισθήσεις σημειώθηκαν λόγω της έντονης βροχόπτωσης – Κλείνουν προληπτικά οι ιρλανδικές διαβάσεις "

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 20χρονος με MDMA, παραισθησιογόνα μανιτάρια, κοκαΐνη και μαχαίρι

Δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτά που βρήκαν οι αστυνομικοί στην κατοχή ενός 20χρονου στην περιοχή της Καμάρας στη Θεσσαλονίκη, το πρωί της Δευτέρας (20/11).

Σε έλεγχο που έκαναν αστυνομικοί της ομάδας «Ζ» στον 20χρονο, εντόπισαν 74 ναρκωτικά δισκία, μικροποσότητα MDMA, 6 τεμάχια παραισθησιογόνων μανιταριών, 1 γυάλινη συσκευασία περιέχουσα κοκαΐνη, συνολικού βάρους 5,0 γραμμαρίων, 1 ζυγαριά ακριβείας και 1 αναδιπλούμενο μαχαίρι, τύπου πεταλούδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργούν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το χρονικό διάστημα από απογευματινές ώρες της 18-11-2023 έως πρωινές ώρες σήμερα (22-11-2023), αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, σε διάφορες περιοχές του Νομού, συνολικά είκοσι δύο (22) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών, ενώ κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, ηρωίνης, κοκαΐνης και ναρκωτικών δισκίων.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης:

  • 24χρονου ημεδαπού και 20χρονου αλλοδαπού, απογευματινές ώρες της 20-11-2023 στα διόδια Ασπροβάλτας από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, διότι μετά από έλεγχο σε όχημα που επέβαιναν βρέθηκε και κατασχέθηκε (1) σακούλα κάνναβης συνολικού βάρους (420) γραμμαρίων.
  • 20χρονου ημεδαπού, πρώτες πρωινές ώρες της 20-11-2023 από αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ» στην περιοχή της Καμάρας, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (74) ναρκωτικά δισκία, μικροποσότητα MDMA, (6) τεμάχια παραισθησιογόνων μανιταριών, (1) γυάλινη συσκευασία περιέχουσα κοκαΐνη, συνολικού βάρους (5,0) γραμμαρίων, (1) ζυγαριά ακριβείας και (1) αναδιπλούμενο μαχαίρι, τύπου πεταλούδας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 20χρονος με MDMA, παραισθησιογόνα μανιτάρια, κοκαΐνη και μαχαίρι"

Πλοίο δεν μπόρεσε να δέσει στη Ρόδο λόγω κακοκαιρίας – Ταλαιπωρία για 228 επιβάτες

Το πλοίο «Blue Star Patmos» δεν μπόρεσε να προσδέσει στο λιμάνι της Ρόδου καθώς στο νησί επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Όπως γίνεται γνωστό, κατέστη αδύνατο να δέσει στο λιμάνι, εν μέσω της κακοκαιρίας, που πλήττει από χθες το βράδυ τη χώρα.

Στο πλοίο βρίσκονται 228 επιβάτες. Τελικώς, αποφασίστηκε να κινηθεί προς τον κόλπο της Ιξιάς στη Ρόδο, όπου και αγκυροβόλησε με ασφάλεια.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλοίο δεν μπόρεσε να δέσει στη Ρόδο λόγω κακοκαιρίας – Ταλαιπωρία για 228 επιβάτες"

Οι ΗΠΑ σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στους Χούθι της Υεμένης μετά την επίθεση σε εμπορικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Ο Λευκός Οίκος σκέφτεται να αναθεωρήσει τη στάση του απέναντι στους αντάρτες Χούθι της Υεμένης και να τους συμπεριλάβει εκ νέου στη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις στον κόσμο, μετά την κατάσχεση εμπορικού πλοίου στην οποία προέβη η σιϊτική οργάνωση στην Ερυθρά Θάλασσα, μια από τις πιο ζωτικές θαλάσσιες οδούς του πλανήτη.

Αυτό ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Κίρμπυ, ο οποίος χαρακτήρισε την ενέργεια ως «πειρατεία πλοίου σε διεθνή ύδατα» και κατήγγειλε τους Χούθι ότι πλέον στοχοποιούν αμάχους. Επιπλέον, ο Βορειοαμερικανός αξιωματούχος ζήτησε την άμεση απελευθέρωση του πληρώματος και κατηγόρησε το Ιράν για συνενοχή σε επιθέσεις αυτού του είδους.  Το Ιράν από την πλευρά του αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή στο συμβάν.

Οι ΗΠΑ σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στους Χούθι της Υεμένης μετά την επίθεση σε εμπορικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Το φορτηγό πλοίο Galaxy Leader (Houthi Media Center via AP)

Η διοίκηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν είχε αφαιρέσει επίσημα τους Χούθι από τη λίστα των «ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων» το 2021, αναιρώντας προηγούμενη απόφαση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η οποία είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του ΟΗΕ και πλήθους διεθνών οργανώσεων διότι δυσχέραινε το έργο της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο πόλεμο Υεμένη.

Το σκάφος Galaxy Leader έχει οδηγηθεί σε λιμάνι της Υεμένης και τα 25 μέλη του πληρώματος, διαφόρων εθνικοτήτων -όμως κανείς Ισραηλινός-, είναι καλά στην υγεία τους, όπως γνωστοποίησαν οι Χούθι, οι οποίοι ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Υεμένης και την πρωτεύουσα Σαναά και συμμετέχουν στον επονομαζόμενο «άξονα της αντίστασης», ένα δίκτυο ένοπλων οργανώσεων στη Μέση Ανατολή που υποστηρίζεται από το Ιράν και είναι εχθρικό προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.   

Οι ΗΠΑ σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στους Χούθι της Υεμένης μετά την επίθεση σε εμπορικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Άνδρες των Χούθι στο κατάστρωμα του Galaxy Leader (Houthi Media Center via AP)

Έχοντας ήδη εκτοξεύσει πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά του Ισραήλ εξαιτίας της συνεχιζόμενης επέμβασης στη Λωρίδα της Γάζας, που όμως έχουν αναχαιτιστεί από την αεράμυνα του Ισραήλ και των συμμάχων του, οι σιΐτες αντάρτες έστρεψαν στη συνέχεια τις απειλές τους κατά των ισραηλινών πλοίων κάθε είδους που διέρχονται από τον κόλπο του Άντεν και την Ερυθρά Θάλασσα και τις επιβεβαίωσαν με την επιχείρηση κατά του εμπορικού σκάφους Galaxy Leader . Μάλιστα, ο στρατηγός των ανταρτών Αλή Αλ Μόσκι έχει δηλώσει ότι «τα ισραηλινά πλοία αποτελούν για εμάς νόμιμους στόχους παντού».     

Al Jazeera, Reuters/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι ΗΠΑ σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στους Χούθι της Υεμένης μετά την επίθεση σε εμπορικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα"

Πέθανε η Βάσω Χατζή, η βασίλισσα των πανηγυριών

Έφυγε από τη ζωή η Βάσω Χατζή μια λαϊκή τραγουδίστρια που μεγάλωσε γενιές και γενιές με τα τραγούδια της. Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η Χαρά Βέρρα.

Η τραγουδίστρια Βάσω Χατζή κατάγονταν από την Ασωπία Βοιωτίας και ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το τραγούδι σε ηλικία των 17 ετών, οπότε ήρθε στην Αθήνα.

Ασχολήθηκε τόσο με τα λαϊκά όσο και με τα δημοτικά τραγούδια. Μέντοράς της ήταν ο Γιώργος Κόρος. 

Έκανε εμφανίσεις με τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο, με τον Στάθη Κάβουρα, τον Γιάννη Κωνσταντίνου, τον Θανάση Βαρσαμά, τη Σοφία Κολλητήρη, την Αννα Τσαχάλου, τη Ζέτα Οικονόμου, την Τασία Βέρρα, τον Τάκη Καρναβά και άλλους γνωστούς, αποκαλούμενους δημοτικολαϊκούς καλλιτέχνες. Επίσης, συνεργάστηκε με σπουδαίους οργανοπαίκτες όπως ο Λευτέρης Ζέρβας, ο Βασίλης Σαλέας, ο Γιάννης Βασιλόπουλος, ο Μάκης Μπέκος, ο Γιώργος Μάγγας.

«Δυστυχώς τα άσχημα νέα μαθαίνονται πολύ γρήγορα.Βάσω Χατζή, δεν θα υπάρξει πάλι τέτοια μεγάλη τραγουδίστρια! Καλό σου ταξίδι Βάσω μου, δεν μπορώ να το πιστέψω…. Πριν λίγες βδομάδες τα λέγαμε στο μαγαζί που είχες έρθει! Δεν εχω λόγια… θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της, στους ανθρώπους της. Σε όλη την καλλιτεχνική μας οικογένεια! Αναντικατάστατη» έγραψε η Χαρά Βέρρα στην ανάρτησή της.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε η Βάσω Χατζή, η βασίλισσα των πανηγυριών"

Απίστευτο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Νταλίκα έπεσε από γέφυρα! (φωτο & video)

Ένα απίστευτο και τρομακτικό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη.

Νταλίκα που κινούνταν στην Εξωτερική Περιφερειακή Οδό στο ύψος του Καλοχωρίου, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, προσέκρουσε στις μεταλλικές μπάρες και έπεσε από τη γέφυρα!

Από θαύμα γλίτωσε ο οδηγός του οχήματος καθώς τραυματίστηκε ελαφρά.

Δείτε βίντεο:

thestival
Διαβάστε Περισσότερα » " Απίστευτο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Νταλίκα έπεσε από γέφυρα! (φωτο & video) "

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι το πρωί της Πέμπτης – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν μεγάλο μέρος της χώρας σήμερα, ενώ τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι το πρωί της Πέμπτης. Στο στόχαστρο της κακοκαιρίας θα βρεθούν εφτά περιοχές σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ. 

Το μεσημέρι της Τετάρτης η ΕΜΥ επικαιροποίησε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού, που κάνει λόγο για καταιγίδες, επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό έκτακτο δελτίο. 

Σε αυτό αναφέρεται πως η κακοκαιρία θα χτυπήσει συνολικά εφτά περιοχές και συγκεκριμένα το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ από το μεσημέρι οι βροχές και οι καταιγίδες θα πλήξουν τα ανατολικά και τα νότια τμήματα της Θράκης.
 
Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο: 

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 21-11-2023 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Πιο συγκεκριμένα:

α. Για σήμερα Τετάρτη (22-11-23) προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, καθώς και από το μεσημέρι στα ανατολικά και στα νότια τμήματα της Θράκης.

β. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα δυτικά τη νύχτα της Τετάρτης (22-11-23) προς την Πέμπτη (23-11-23) και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι το πρωί της Πέμπτης – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο"

Καβάλα: «Μαϊμού» αστυνομικός κατηγορείται για βιασμό και ληστεία γυναικών!

Τουλάχιστον δύο φορές, η μία πρόσφατα, έκλεισε ραντεβού με γυναίκες, τις οποίες συνάντησε σε διαμερίσματα Airbnb στην Καβάλα. Δήλωνε σ’ αυτές πως είναι αστυνομικός, επιδεικνύοντας μάλιστα όπλο! Το οποίο εκ των υστέρων αποδείχθηκε ψεύτικο. Μετά την ερωτική τους συνεύρεση (οι ίδιες ισχυρίζονται χωρίς τη θέληση τους), αποσπούσε από αυτές χρήματα. Τα ραντεβού κλείνονταν μέσω ιστοσελίδας.

Η σχετική ενημέρωση της αστυνομίας αναφέρει:

«Συνελήφθη ημεδαπός άνδρας κατηγορούμενος για δύο περιπτώσεις βιασμών γυναικών: Δράστης έπειθε τα θύματα μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας γνωριμιών να συναντηθούν σε διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης και προσποιούμενος τον αστυνομικό τα εξανάγκαζε με την απειλή όπλου σε ασελγείς πράξεις.

Συνελήφθη την 21-11-2023 το απόγευμα στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για βιασμό, αντιποίηση Αρχής, ληστεία, κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε ότι, ο δράστης, κατά το χρονικό διάστημα από 2 και 20 Νοεμβρίου, προσέγγισε δύο γυναίκες μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας  γνωριμιών και τις έπεισε να συναντηθούν σε διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Κατά τη συνάντησή τούς ο δράστης προσποιούμενος τον  αστυνομικό και με την απειλή όπλου τις εξανάγκαζε σε ασελγείς πράξεις. Ακολούθως στη μία περίπτωση με τη χρήση βίας αφαίρεσε από την κατοχή της παθούσας χρηματικό ποσό, ενώ στην άλλη περίπτωση  αποχωρώντας από το διαμέρισμα αφαίρεσε από την κατοχή της δεύτερης παθούσας χρηματικό ποσό και δύο κινητά τηλέφωνα.

Έπειτα από καταγγελία από τη μία παθούσα ότι ο δράστης επιχείρησε εκ νέου να προχωρήσουν σε συνάντηση, οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση από τους ανωτέρω αστυνομικούς σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητάς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, όπου ο δράστης εντοπίσθηκε και συνελήφθη.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  ένα πιστόλι απομίμησης και τα δύο αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα τα οποία αποδόθηκαν στη δικαιούχο τους. H σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας».

proininews

Διαβάστε Περισσότερα » "Καβάλα: «Μαϊμού» αστυνομικός κατηγορείται για βιασμό και ληστεία γυναικών!"

Πράσινο τιμολόγιο: Τι προβλέπεται για την εφαρμογή του - Υπεγράφη η υπουργική απόφαση

Οι λεπτομέρειες εφαρμογής του ειδικού, πράσινου τιμολογίου, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από την 1η.1.2024, προσδιορίζονται στην Υπουργική Απόφαση, που υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης και η υφυπουργός, κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου.

Στην εν λόγω Απόφαση εξειδικεύεται μία σειρά από βασικά ζητήματα, σε σχέση με το νέο, πράσινο τιμολόγιο. Πιο συγκεκριμένα:

- Η τελική τιμή προμήθειας θα ανακοινώνεται έως την πρώτη ημέρα κάθε μήνα κατανάλωσης.

- Το ειδικό τιμολόγιο θα μπορεί να εμπεριέχει και πάγια χρέωση προμήθειας, ύψους έως 5 ευρώ ανά μήνα, καθώς και εκπτώσεις.

- Από τις βασικότερες καινοτομίες του είναι πως στο λογαριασμό κατανάλωσης, ο πάροχος θα αποτυπώνει ενιαία -μετά τον υπολογισμό τυχόν εκπτώσεων- την τελική τιμή προμήθειας σε €/MWh ανά μήνα τιμολόγησης.

- Η βασική τιμή προμήθειας θα παραμένει σταθερή, κατ’ ελάχιστον για έξι μήνες, ενώ η πάγια χρέωση προμήθειας και οι εκπτώσεις θα μπορούν να τροποποιούνται κάθε μήνα, κατόπιν ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα των παρόχων και ενημέρωσης με τον πρώτο λογαριασμό κατανάλωσης που θα ακολουθεί την τροποποίηση.

- Οι πάροχοι υποχρεούνται να δημοσιεύσουν στην ιστοσελίδα τους -σε ευδιάκριτο σημείο- και να κοινοποιήσουν στη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (Ρ.Α.Α.Ε.Υ.), μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2023, όλες τις τιμολογιακές παραμέτρους του ειδικού τιμολογίου, που θα ισχύει για κάθε κατηγορία πελατών.

- Από την 1η Ιανουαρίου 2024 εισάγεται στους λογαριασμούς κατανάλωσης και σε κάθε ενημερωτικό μήνυμα των παρόχων στους πελάτες τους (ηλεκτρονικό ή έντυπο), κωδικός QR και το link του εργαλείου σύγκρισης τιμών της Ρ.Α.Α.Ε.Υ. (www.energycost.gr). Κατά αυτό τον τρόπο, ο καταναλωτής θα μπορεί εύκολα να συγκρίνει το κοινό τιμολόγιο μεταξύ των παρόχων και να επιλέγει αυτό που επιθυμεί ανάλογα με τις ανάγκες του.

- Οι καταναλωτές που δεν θα επιλέξουν κάποιο από τα διαθέσιμα τιμολόγια (σταθερό: μπλε, κυμαινόμενο: κίτρινο, δυναμικό: πορτοκαλί, ειδικό: πράσινο), θα μεταπέσουν, αυτομάτως, στο πράσινο τιμολόγιο. Παρόλα αυτά, θα υπάρχει η δυνατότητα να επιστρέψουν στην προηγούμενη σύμβαση με τον πάροχό τους με μία απλή διαδικασία έως την 31η.1.2024 και να επιλέγουν οποιοδήποτε είδους τιμολογίου ή πάροχο, με κατάρτιση σχετικής σύμβασης οποιαδήποτε στιγμή.

- Το ειδικό τιμολόγιο προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας θα προσφέρεται από τους παρόχους και μπορεί να επιλέγεται από τους καταναλωτές και μετά την 31η Δεκεμβρίου του 2024.

Υπογραμμίζεται πως η Ρ.Α.Α.Ε.Υ. θα παρακολουθεί την εφαρμογή της παραπάνω Υπουργικής Απόφασης, ιδίως ως προς τη διαμόρφωση των τιμών, τη διαφάνεια, τις συνθήκες ανταγωνισμού και την εμφάνιση καταχρηστικών πρακτικών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πράσινο τιμολόγιο: Τι προβλέπεται για την εφαρμογή του - Υπεγράφη η υπουργική απόφαση"

Σοκ στο Μοσχάτο: Άνδρας με μαχαίρι θώπευσε δύο ανήλικες σε παιδική χαρά!

Άνδρας με μαχαίρι πλησίασε δύο ανήλικες στο Μοσχάτο και προέβη σε ασελγείς πράξεις.

Τα κορίτσια βρίσκονταν μέσα σε παιδική χαρά χθες (21/11) το απόγευμα όταν τις προσέγγισε ο άγνωστος άνδρας. Ξαφνικά έβγαλε ένα μαχαίρι και ζήτησε από τα παιδιά να μην κάνουν καμία κίνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Law and Order, τα κορίτσια τρομοκρατημένα στη θέα του μαχαιριού κυριολεκτικά κοκάλωσαν! Τότε ο άνδρας άρχισε να αγγίζει τα παιδιά σε διάφορα σημεία του σώματος τους. Αμέσως μετά τράπηκε σε φυγή.

Τα δύο κορίτσια κατήγγειλαν το περαστικό στην Αστυνομία. Υποστήριξαν ότι ο δράστης τους μιλούσε καθαρά ελληνικά και ήταν περίπου 30 με 40 ετών.

Αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του για απειλή, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας καθώς και για το νόμο περί όπλων.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ στο Μοσχάτο: Άνδρας με μαχαίρι θώπευσε δύο ανήλικες σε παιδική χαρά!"

Μαγνησία: Αδέσποτος σκύλος δάγκωσε στο κεφάλι κοριτσάκι 4,5 ετών στο Βελεστίνο!

Σε εφιάλτη εξελίχτηκε η κυριακάτικη βόλτα για μία οικογένεια στον πεζόδρομο του Βελεστίνου, όταν αδέσποτος σκύλος επιτέθηκε στο 4,5 χρόνων κοριτσάκι της, το δάγκωσε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα το μικρό παιδί αιμόφυρτο να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου.

Το συμβάν σημειώθηκε στον κεντρικό πεζόδρομο του Βελεστίνου, προχθές Κυριακή γύρω στις 11 το πρωί. Στα καφέ και τις άλλες επιχειρήσεις εστίασης στην καρδιά της πόλης εκείνη την ώρα απολάμβαναν τον καφέ τους δεκάδες θαμώνες, οι οποίοι πετάχτηκαν κυριολεκτικά από τα τραπέζια τους.

Οι κραυγές της μικρούλας δονούσαν τον αέρα. Σε κατάσταση πανικού οι γονείς της έσπευσαν να δούνε τι συμβαίνει. Το αδέσποτο τετράποδο είχε αρπάξει από το κεφάλι το κοριτσάκι και το δάγκωνε. Αίματα έτρεχαν από παντού. Το αδέσποτο απομακρύνθηκε από περαστικούς, ενώ το κοριτσάκι έκλαιγε. Οι γονείς που μετέφεραν εσπευσμένα το παιδί στο Κέντρο Υγείας του Βελεστίνου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και του χορηγήθηκε ειδική αντιβίωση.

Το περιστατικό όπως ήταν φυσικό αναστάτωσε το Βελεστίνο, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται επιθέσεις αδέσποτων σε μικρούς και μεγάλους.

Η μητέρα του παιδιού σε κατάσταση σοκ επικοινώνησε με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, προκειμένου να μεταφέρει την έντονη ανησυχία της και να εκφράσει το αίτημα για λήψη μέτρων εκ μέρους της δημοτικής αρχής. Όπως είπε η ίδια (τα στοιχεία της είναι στη διάθεση της εφημερίδας) για το συμβάν επικοινώνησε προσωπικά με τον δήμαρχο Δημήτρη Νασίκα η συζήτηση όμως που ακολούθησε μεταξύ των δύο πλευρών δεν την ικανοποίησε.

«Ο δήμαρχος δήλωσε αναρμόδιος, υπογραμμίζοντας ότι τα περιθώρια παρεμβάσεων του δήμου είναι περιορισμένα αναφορικά με τα αδέσποτα», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η ίδια, εκφράζοντας την εύλογη απορία, που θα πρέπει τελικά να απευθύνεται ένας πολίτης σε παρόμοια περιστατικά. «Είμαι ζωόφιλη. Δεν έχω κανένα θέμα με τα ζώα. Όταν όμως αγέλες αδέσποτων κατακλύζουν ακόμη και το κέντρο της πόλης μας, με αποτέλεσμα να γίνονται επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων, εκτιμώ ότι ο δήμος πρέπει να λάβει μέτρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η οικογένεια μετά το συμβάν εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει αναφορά στο Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου και στην Εισαγγελία.

taxydromos

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαγνησία: Αδέσποτος σκύλος δάγκωσε στο κεφάλι κοριτσάκι 4,5 ετών στο Βελεστίνο!"
Οι καταναλωτές θα κερδίσουν το επόμενο έτος 382 εκατ. ευρώ από τη μονιμοποίηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ 13% στις μεταφορές, το τουριστικό πακέτο τον πολιτισμό και τον αθλητισμό αλλά και την παράταση των μειωμένων συντελεστών για έξι μήνες (και βλέπουμε) για τον καφέ και τα κόμιστρα των ταξί.

Την παράσταση όμως «κλέβει» η επαναφορά των αναψυκτικών σε συντελεστή ΦΠΑ 24% από 13%, η οποία έχει ετήσιο κόστος για τον προϋπολογισμό 37 εκατ. ευρώ και οδηγεί τους εκπροσώπους της εστίασης να διαμηνύουν πως δεν αντέχουν να απορροφήσουν άλλες αυξήσεις κάνοντας λόγο για αιφνιδιασμό της αγοράς.

Οι μετατάξεις των συγκεκριμένων προϊόντων και υπηρεσιών σε χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ έγιναν το καλοκαίρι του 2020, στη σκιά της πανδημίας, λίγο πριν ξεκινήσει για τα καλά ο εφιάλτης του πληθωρισμού. Δεν οδήγησαν σε μειώσεις τιμών, ενδεχομένως απορρόφησαν αυξήσεις.

Μετά από τρία χρόνια παρατάσεων, εξάμηνο εξάμηνο, έφτασε η ώρα της αλήθειας και η κυβέρνηση αποφάσισε, όχι για δημοσιονομικούς λόγους όπως υποστηρίζουν αρμόδια στελέχη, τα αναψυκτικά να επανέλθουν σε συντελεστή 24%. Για ένα αναψυκτικό που κοστίζει 1 ευρώ με ΦΠΑ 1,13 ευρώ, η νέα τιμή θα είναι 1,24 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2024, αν δεν προκύψει «καπέλο» με αφορμή την άνοδο του ΦΠΑ.

Αν ανατρέξουμε στην εγκύκλιο μείωσης του ΦΠΑ στα αναψυκτικά, στο βαθμό που δεν υπάρξουν αλλαγές, προκύπτει ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα αναψυκτικά αφορά:

1. Νερά, στα οποία περιλαμβάνονται και τα μεταλλικά και τα αεριούχα νερά, με προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών ή αρωματισμένα. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων:

  • Τα φυσικά ή τεχνητά μεταλλικά νερά, με προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών ή αρωματισμένα (τα προϊόντα αυτά, όταν παρουσιάζονται χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών ούτε είναι αρωματισμένα κατατάσσονται στην κλάση 2201, οπότε έχουν ΦΠΑ 13% ούτως ή άλλως).
  • Ποτά όπως λεμονάδα, πορτοκαλάδα, λεμονίτα, βυσσινάδα, ποτά τύπου κόλα, γκαζόζα, ice-tea κ.λπ. Τα προϊόντα αυτά αποτελούνται από συνηθισμένο πόσιμο νερό, με ή χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών, αρωματισμένα με χυμούς φρούτων ή αποστάγματα ή σύνθετα εκχυλίσματα, στα οποία προστίθενται μερικές φορές κιτρικό οξύ ή τρυγικό οξύ. Συχνά έχουν προσθήκη αέριου διοξειδίου του άνθρακα και γενικά παρουσιάζονται σε φιάλες ή άλλα αεροστεγή δοχεία. Τα συγκεκριμένα ποτά μπορεί να περιέχουν αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, σταθεροποιητές ή κινίνη.

2. Μπύρα χωρίς αλκοόλη. Διευκρινίζεται ότι στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ υπάγονται μόνο τα προϊόντα χωρίς προσθήκη αλκοόλης σε οποιοδήποτε αναλογία. Συνεπώς, εάν ποτό με την ονομασία μπύρα έχει προέλθει από διαδικασία στην οποία απόκτησε αλκοολικό τίτλο με βαθμό μεγαλύτερο του μηδενός και, σύμφωνα με τα ανωτέρω κατατάσσεται στην ΔΚ ΕΧ 2202, τότε ο συντελεστής ΦΠΑ που εφαρμόζεται είναι 24%

3. Άλλα μη αλκοολούχα ποτά, με εξαίρεση τους φυσικούς και τους συμπυκνωμένους χυμούς φρούτων ή λαχανικών. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων:

  • Το τσάι έτοιμο προς πόση, άλλα αφεψήματα έτοιμα προς πόση (π.χ. χαμομήλι, μέντα, φασκόμηλο κ.λπ.), τα ποτά με βάση τη σόγια που χρησιμοποιούνται κυρίως ως υποκατάστατα του γάλακτος, άλλα υποκατάστατα του γάλακτος (π.χ. «γάλα» αμυγδάλου, ρυζιού, καρύδας, βρώμης, κάσιους κ.λπ.), οι φρουτοχυμοί και το νέκταρ χυμών (που διαφοροποιούνται από τους φυσικούς και τους συμπυκνωμένους χυμούς της κλάσης 2009 λόγω, κυρίως, της προσθήκης νερού) κ.λπ.
  • Ορισμένα άλλα ποτά έτοιμα για κατανάλωση, όπως αυτά με βάση το γάλα και το κακάο (π.χ. σοκολατούχο γάλα).
  • Τα τονωτικά παρασκευάσματα που μπορούν να καταναλωθούν απευθείας ως ποτά, έστω και αν λαμβάνονται σε μικρές ποσότητες (κυρίως με κουταλιές). Τα εν λόγω μη αλκοολούχα ποτά, που συχνά αναφέρονται ως συμπληρώματα διατροφής, είναι δυνατόν να παρασκευάζονται με βάση εκχυλίσματα φυτών (περιλαμβανομένων των βοτάνων) και να περιέχουν πρόσθετες βιταμίνες ή/και μέταλλα. Κατά κανόνα, τα εν λόγω παρασκευάσματα συμβάλλουν στη διατήρηση της καλής κατάστασης του οργανισμού και της υγείας. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα ισοτονικά πόσιμα παρασκευάσματα και τα ενεργειακά ποτά (π.χ. για τους αθλητές).
  • Τα μη αλκοολούχα τονωτικά παρασκευάσματα που πρέπει να διαλυθούν προτού να καταναλωθούν ως ποτά δεν περιλαμβάνονται στο παρόν κεφάλαιο και υπάγονται γενικά στην κλάση 2106 του Δασμολογίου.

δ) Το υγρό προϊόν που ονομάζεται στο εμπόριο «filled milk», εφόσον πρόκειται για ποτό έτοιμο για κατανάλωση. Βάση για την παρασκευή του εν λόγω προϊόντος (filled milk) είναι το αποκορυφωμένο γάλα ή η σκόνη αποκορυφωμένου γάλακτος στα οποία προστίθενται εξευγενισμένα φυτικά λίπη ή έλαια σε ποσότητα σχεδόν ίση προς την ποσότητα του φυσικού λίπους που έχει αφαιρεθεί από το αρχικό πλήρες γάλα.

ε) Πόσιμοι ηλεκτρολύτες, π.χ. υδατικό διάλυμα ηλεκτρολύτη, που διατίθεται για τη λιανική πώληση και περιέχει δεξτρόζη, φρουκτόζη, γεύσεις φρούτων, κιτρικό κάλιο, χλωριούχο νάτριο, χρωστική ουσία και νερό. Προορίζεται να χρησιμοποιηθεί σε δόσεις, χωρίς περαιτέρω προετοιμασία ή αραίωση, για τα μωρά και τα παιδιά, με σκοπό την αποκατάσταση υγρών και μετάλλων που χάθηκαν κατά τη διάρροια ή τον εμετό.

στ) Ασπράδι αυγών που διατίθεται σε συσκευασίες λιανικής πώλησης, άμεσο προς πόση ως έχει.

Πού μειώνεται ο ΦΠΑ

Ο προϋπολογισμός προβλέπει ότι μονιμοποιείται ο μειωμένος συντελεστής 13% που εφαρμόστηκε από την περίοδο της πανδημίας στις μεταφορές, σε γυμναστήρια και σχολές χορού, στους κινηματογράφους και σε μία σειρά αγαθών σχετιζόμενων με τη δημόσια υγεία, με εκτιμώμενο κόστος 305 εκατ. ευρώ κατ’ έτος.

Οι εν λόγω κατηγορίες αφορούν στις αστικές, προαστιακές, χερσαίες και σιδηροδρομικές μεταφορές, στις θαλάσσιες και αεροπορικές μεταφορές, σε γυμναστήρια και σχολές χορού, στους κινηματογράφους και ζωολογικούς κήπους και σε μία σειρά αγαθών σχετιζόμενων με τη δημόσια υγεία, που περιλαμβάνουν μέσα ατομικής υγιεινής και προστασίας, φίλτρα και γραμμές αιμοκάθαρσης, αιμοδιήθησης, αιμοδιαδιήθησης και πλασμαφαίρεσης καθώς και απινιδωτές.

Σε σερβιριζόμενο και take away καφέ, ροφήματα (σοκολάτα, κακάο) και αφεψήματα (τσάι, χαμομήλι, φασκόμηλο κλπ) καθώς και στα κόμιστρα των ταξί ο συντελεστής ΦΠΑ παραμένει στο 13% έως το τέλος Ιουνίου 2024 οδηγώντας σε απώλεια εσόδων 77 εκατ. ευρώ τα έσοδα του προϋπολογισμού και ισόποση ελάφρυνση των καταναλωτών.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » " "

Βόλος: Πρώην υπάλληλος βενζινάδικου έκλεψε σχεδόν 16.000 ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος!

Με περίσσιο θράσος και με τη χρήση σπρέι πιπεριού κατάφερε πριν από λίγες ημέρες να μπει σε βενζινάδικο στον Βόλο και να κλέψει το συνολικό ποσό των 15.895 ευρώ, ένας πρώην υπάλληλος, που χθες (21/11) αφέθηκε ελεύθερος, μετά την απολογία του στον ανακριτή, με περιοριστικούς όρους.

Ο 27χρονος παραπέμφθηκε στην ανάκριση για τα αδικήματα της κλοπής και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, στις 10 Νοεμβρίου ο δράστης μετέβη σε πρατήριο υγρών καυσίμων, ιδιοκτησίας μιας γυναίκας, και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 15.895 ευρώ από ανασφάλιστο ντουλάπι, για να αποκαλυφθεί πως ήταν πρώην υπάλληλος του πρατηρίου.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το μεγαλύτερο μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού και συγκεκριμένα το ποσό των 14.125 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στη νόμιμη δικαιούχο του, σπρέι πιπεριού και ρουχισμός.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Πρώην υπάλληλος βενζινάδικου έκλεψε σχεδόν 16.000 ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news