facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι 21 Δεκεμβρίου η καταβολή της πρώτης δόσης

Η κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη, για το επίδομα θέρμανσης. Όπως σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, φέτος θα διατεθεί ποσό 300 εκατομμυρίων ευρώ για το επίδομα θέρμανσης, ποσό «αισθητά αυξημένο», σε σχέση με τα 174 εκατομμύρια ευρώ που διατέθηκαν πέρυσι.

Ο κ.Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα που διαμόρφωσε η Κοινή Υπουργική Απόφαση με αριθμό Α1156/2022, για το ύψος, τους δικαιούχους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης για τη φετινή χειμερινή περίοδο.

Με τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση, όπως ειδικότερα ανέφερε:

  • επεκτάθηκε η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης για το φωτιστικό πετρέλαιο, εκτός από την επιδότηση του πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, του φυσικού αερίου, του υγραερίου, των καυσοξύλων, της βιομάζας πέλλετ και της θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης, η οποία ίσχυε πέρυσι.
  • διευρύνθηκαν τα εισοδηματικά κριτήρια και τα όρια της συνολικής αξίας της ακίνητης περιουσίας, ώστε να ενταχθούν στην επιδότηση οι περισσότεροι δικαιούχοι και αυξήθηκε η βάση υπολογισμού και το ανώτατο όριο του επιδόματος.
  • προβλέφθηκε διπλασιασμός του ποσού του επιδόματος, το οποίο μπορεί να φτάσει στα 1.600 ευρώ για νέους δικαιούχους, οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και για παλαιούς δικαιούχους, οι οποίοι παύουν να χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και το αντικαθιστούν με μία από τις λοιπές επιδοτούμενες καύσιμες ύλες ή με τηλεθέρμανση. Η καταβολή του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί σε τρεις δόσεις.

προκειμένου να διασφαλιστεί ρευστότητα στους καταναλωτές, κατά τη χορήγηση της πρώτης δόσης, η οποία θα καταβληθεί έως την 21η Δεκεμβρίου 2022, οι παλαιοί δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν ως προκαταβολή το συνολικό ποσό του επιδόματος θέρμανσης που τους είχε καταβληθεί κατά την προηγούμενη χειμερινή περίοδο. Η προκαταβολή θα συμψηφίζεται με τις επόμενες καταβολές του επιδόματος.

Σε σχέση με τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές καυσόξυλων και βιομάζας, δηλαδή πέλετ, ο υφυπουργός Οικονομικών είπε ότι η χορήγηση του συγκεκριμένου επιδόματος συνδέεται με την προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε οικισμό με πληθυσμό ίσο ή κατώτερο των δέκα χιλιάδων κατοίκων και ο αντίστοιχος συντελεστής επιδότησης, ο οποίος καθορίστηκε βάσει κλιματολογικών συνθηκών, να είναι ίσος ή μεγαλύτερος του 0,8.

Όπως εξάλλου επισήμανε ο κ. Βεσυρόπουλος, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει λάβει μέτρα προκειμένου να διευκολυνθούν οι υλοτομικές εργασίες στους τοπικούς πληθυσμούς και να πραγματοποιηθεί η δωρεάν διάθεση ή με συμβολικό αντίτιμο, καυσόξυλων από τους δασικούς συνεταιρισμούς εργασίας προς τους κατοίκους σε όλη την Ελλάδα. Φέτος το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας διέθεσε 4,5 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αποτελεί την υψηλότερη πίστωση της τελευταίας δεκαετίας προς τις Υπηρεσίες Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Μακεδονίας-Θράκης, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου για κάλυψη των ατομικών αναγκών των κατοίκων σε ορεινές περιοχές της χώρας.

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι 21 Δεκεμβρίου η καταβολή της πρώτης δόσης"

Ειδικό Δικαστήριο: Ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ο Κ. Βαξεβάνης

Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης συνεχίζοντας την κατάθεσή του στο Ειδικό Δικαστήριο, επανέλαβε ότι ο ιατρός (παθολόγος) Λάζαρος Καρνέζης, σύζυγος της πρώην προϊσταμένης της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Ράϊκου, χρηματίστηκε από τη Novartis, καθώς υπήρχαν καταθέσεις στον κοινό λογαριασμό του ζεύγους με ποσά, μεταξύ των άλλων, 1.000, 1.500 ευρώ, ενώ με άλλες ενέργειες του (συνταγογράφηση, κ.λπ.) ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο με 1,5 εκ. ευρώ. Επίσης, υποστήριξε ότι η κ. Ράϊκου, θα έπρεπε να είχε εξαιρεθεί από την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, λόγω της σχέσης που είχε ο σύζυγός της με τη εταιρεία.

Ακόμη, ο δημοσιογράφος επισήμανε ότι για τις δημοσιεύσεις στην εφημερίδα Ντοκουμέντο, δεν άντλησε καμία πληροφορία από τον κ. Παπαγγελόπουλο, με τον οποίο δεν είχε καμία επαφή.

Ο κ. Βαξεβάνης ζήτησε από το δικαστήριο να διαβιβασθούν τα πρακτικά της δίκης στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να ελεγχθεί ποινικά η εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, για ψευδή κατάθεση.

Τέλος, ο κ. Βαξεβάνης απάντησε σε ερωτήσεις μελών του Ειδικού Δικαστηρίου.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ειδικό Δικαστήριο: Ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ο Κ. Βαξεβάνης"

Μητσοτάκης: Απαράδεκτες οι απειλές της Τουρκίας για τα νησιά μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας με τον καθηγητή Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics, Kevin Featherstone, στάθηκε στα ελληνοτουρκικά και τις απειλές της Άγκυρας προς τα νησιά μας.

«Η σχέση ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία είναι περίπλοκη, Η Τουρκία επιδιώκει μια αναθεωρητική ατζέντα και έχει αυτοκρατορικές βλέψεις. Είμαστε ανοικτοί στον διάλογο αλλά έχουμε τονίσει ότι θα προστατεύσουμε την κυριαρχία μας. Ειδικά στα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ήταν λάθος και η Τουρκία για ακόμα μια φορά εργαλοποίησε και αυτό το θέμα», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Για το μεταναστευτικό είπε ότι η Τουρκία ωθεί χιλιάδες ανθρώπους προς την Ελλάδα και εμείς έχουμε την υποχρέωση να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας. Η κατάσταση, τόνισε είναι δύσκολη και οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούν με πλαστικές βάρκες να περάσουν στα ύδατά μας και οι τουρκικές λιμενικές αρχές είναι αυτές που τους ωθούν στα νερά μας».

«Δεν μπορείς να λύνεις τις διαφορές σου με την βία»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζοντας μιλώντας για την Τουρκία, σημείωσε: «Έχουμε ενημερώσει τους συμμάχους μας ότι δεν είναι το θέμα της κυριαρχίας της Ελλάδας αλλά όλη η ανατολική Μεσόγειος. Έχουμε δείξει ως χώρα ότι μπορούμε να σεβαστούμε το διεθνές δίκαιο και να υπογράψουμε συμφωνίες με τους γείτονές μας. Το κάναμε με την Αίγυπτο και την Αλβανία. Υπάρχει και το διεθνές δίκαιο. Δεν μπορείς να λύνεις τις διαφορές σου με την βία. Είναι ένα περίπλοκο πρόβλημα λόγω της γεωγραφίας του Αιγαίου και εμείς είμαστε έτοιμοι για έντιμες διαπραγματεύσεις. Απειλούν την κυριαρχία των νησιών μας και αυτό είναι απαράδεκτο.

Οι βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου δεν είναι διαπραγματεύσιμες. Στο μυαλό μου χρειάζεται διαρκής προσπάθεια για βελτίωση, είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι η φιλελεύθερη δημοκρατία είναι αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις σε πολλά μέτωπα και εμείς είχαμε μια αντίστοιχη εμπειρία με τον λαϊκισμό της αριστεράς και της δεξιάς είχαμε κι εμείς την εμπειρία της διακυβέρνησης από λαϊκιστές στην Ελλάδα. Πρέπει, τόνισε να πείσουμε ότι μια ηθικά ανώτερη κυβέρνηση είναι και μια ισχυρή κυβέρνηση.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά μας με την Τουρκία. Η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Είναι ένα πρόβλημα που αν υπάρχει καλή θέληση μπορεί να λυθεί. Όμως όταν η Τουρκία απειλεί την κυριαρχία των νησιών μας είναι απαράδεκτο. Δεν μπορείς έτσι να κάνεις διάλογο. Αυτό που κάνουμε είναι να κρατούμε την πόρτα του διαλόγου ανοικτή αλλά χτίζουμε συμμαχίες για να υπάρχει σταθερότητα στην περιοχή μας».

Το Ταμείο Ανάκαμψης και η Ρωσία

Για τα ζητήματα αξιοπιστίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: Στο τέλος της ημέρας τα χρήματα που διανέμονται είναι χρήματα των φορολογουμένων. Αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης σημείωσε ότι είναι πολύ αυστηροί οι όροι του και πρέπει να πείθεται η ΕΕ ότι υπάρχει διαφάνεια για το πως χρησιμοποιούνται οι πόροι τους.

Η ΕΕ δοκιμάζεται όσον αφορά στην ενότητά της και πέρασε το τεστ. Ήδη έχουμε συμφωνήσει σε 8 πακέτα κυρώσεων στην Ρωσία που απαιτούν ομοφωνία. Περάσαμε το τεστ και η Ευρώπη στο θέμα της Ουκρανίας εμφανίστηκε ενωμένη.

Εκεί που έχω τις αμφιβολίες μου είναι στην ενεργειακή κρίση, τόνισε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στην αργή αντίδραση της ΕΕ. Κατηγόρησε την Ρωσία ότι εργαλειοποιεί το φυσικό αέριο για να πιέσει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες και εδώ και καιρό ζητούμε μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση. Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να μπει πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου και έχει γίνει μια μικρή πρόοδος, αλλά οι εθνικές προτεραιότητες στην ενέργεια έχουν κάνει την ζωή μας δύσκολη. 

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Απαράδεκτες οι απειλές της Τουρκίας για τα νησιά μας"

Ερντογάν: Ζητά ισλαμική δράση για τη μειονότητα στη Θράκη – Η απάντηση της Αθήνας

Στη ρητορική των προκλήσεων επιμένει ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μίλησε για ακόμα μία φορά για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη και μάλιστα έκανε λόγο για «διωγμούς» στη χώρα μας αλλά και στην Κύπρο.
Ανασύροντας από το παρελθόν το ρόλο του προστάτη των απανταχού μουσουλμάνων, ο Ταγίπ Ερντογάν απευθύνθηκε στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας και αγνοώντας τις προβλέψεις της Λωζάννης μίλησε για παράνομες πρακτικές της Ελλάδας, καλώντας μάλιστα τον ισλαμικό κόσμο σε δράση.

«Οι θρησκευτικοί ηγέτες των αδελφών μας στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζονται. Κατάσχονται οι περιουσίες των βακουφιών τους. Δεν επιτρέπεται να μάθουν τη μητρική τους γλώσσα. Οι ταυτότητες τους αρνούνται. Ο ισλαμικός κόσμος δεν πρέπει πλέον να είναι θεατής στις διώξεις των αδελφών μας στην Ελλάδα».

«Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη απολαμβάνει πλήρως τα δικαιώματά της, με βάσει και το Σύνταγμα, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Γιάννης Οικονόμου, επανέλαβε ότι «η χώρα μας είναι μια χώρα που σέβεται απολύτως τα θρησκευτικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, τηρεί πλήρως τις υποχρεώσεις της, όπως αυτές προκύπτουν από το ελληνικό Σύνταγμα. Η ιστορία προσφέρει απλόχερα παραδείγματα πώς είχαν συμπεριφερθεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις άλλες χώρες και συγκεκριμένα η Τουρκία».

Την ίδια ώρα κι ενώ η ελληνο-αιγυπτιακή στρατηγική συνεργασία φαίνεται ότι ενοχλεί σφόδρα την Άγκυρα, η Άγκυρα προαναγγέλλει προσέγγιση με το Κάιρο, χωρίς όμως χειροπιαστά αποτελέσματα.

«Οι πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των υφυπουργών ενδέχεται να επαναληφθούν σύντομα. Ενδέχεται να διοριστεί πρεσβευτής στην Αίγυπτο τους επόμενους μήνες», υποστήριξρε ο υπουργός Εξωτερικών Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στην επίθεση φιλίας της Τουρκίας προς την Αίγυπτο αναφέρθηκε και ο Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας ανυπόστατα την Ελλάδα για αντιτουρκική προπαγάνδα: «Η Ελλάδα δεν κάθεται ήσυχη. Συνεχώς έρχεται πάνω μας, μιλάει από εδώ και από εκεί. Κάνουν πολλές διαφορετικές εκστρατείες στην Ευρώπη».

Με αφορμή την ημέρα της Μεσογείου, ο Νίκος Δένδιας αναδεικνύει την ανάγκη ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, με οδηγό το Διεθνές Δίκαιο.

«Η δέσμευση στις κοινές μας αξίες συμβάλλει στη σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή μας, με βάση τις κοινές αρχές, ακρογωνιαίος λίθος των οποίων είναι το Διεθνές Δίκαιο. Η κοινή μας ιστορία, οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις στην περιοχή μας θέτουν τα θεμέλια για πιο εντατική συνεργασία», τόνισε ο Νίκος Δένδιας που συμμετέχει την Τρίτη στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, με την κατάσταση στην Ουκρανία και τη διεύρυνση της Συμμαχίας να κυριαρχούν την ατζέντα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Ζητά ισλαμική δράση για τη μειονότητα στη Θράκη – Η απάντηση της Αθήνας"

ΠΟΕΣ: Ζητά την άμεση αποκατάσταση των ανεμβολίαστων υγειονομικών μετά την απόφαση του ΣτΕ

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών-ΠΟΕΣ εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, με αφορμή τη δημοσιοποίηση περίληψης της πρόσφατης απόφασης (υπ' αριθμ. 2332/2022) του Συμβουλίου της Επικρατείας (Γ΄ 7μ.), «σύμφωνα με την οποίαν η παράταση του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού εργαζομένων σε δομές υγείας έως 31/12/2022 κρίθηκε αντισυνταγματικό λόγω έλλειψης επαναξιολόγησης του μέτρου, γεγονός που συμπαρασύρει το απάνθρωπο μέτρο της αναστολής καθηκόντων».

Κατόπιν της εξέλιξης αυτής «σε συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ, θεωρούμε αυτονόητο ότι το μέτρο της αναστολής καθηκόντων των στρατιωτικών θα αρθεί άμεσα και οι εν λόγω συναδέλφισσες και συνάδελφοι θα επιστρέψουν άμεσα στις εργασίες τους. Συναφώς τούτου, θεωρούμε δεδομένο ότι η Πολιτεία θα μεριμνήσει και για την αναδρομική καταβολή των μισθών τους για όλο το διάστημα, νομιμοτόκως», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ /imerisia

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΣ: Ζητά την άμεση αποκατάσταση των ανεμβολίαστων υγειονομικών μετά την απόφαση του ΣτΕ"

Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές – Αναλυτική πρόγνωση

Βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο, Τρίτη (29.11.2022) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στα ίδια επίπεδα θα κινηθεί η θερμοκρασία. Ισχυροί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα ανατολικά ηπειρωτικά, το Αιγαίο και από τις απογευματινές ώρες στα νοτιοδυτικά προβλέπονται τοπικές βροχές.

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα και από το βράδυ στα νοτιοδυτικά θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα Δωδεκάνησα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά και στα νησιά του Αιγαίου τους 16 με 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 12 με 15 βαθμούς.
 
Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα ανατολικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία από τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά θαλάσσια παραθαλάσσια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στην Πελοπόννησο. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση από τις απογευματινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα βόρεια.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, που τη νύχτα θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα θα είναι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές – Αναλυτική πρόγνωση"

Πούλησα στην «Κιβωτό» το ακίνητο στο Διμήνι για €1 εκατ. λέει ο Λούλης

Τη δική του θέση  για δημοσίευμα της εφημερίδας «Μαγνησία» του Βόλου σχετικά με τη δωρεά  του στην «Κιβωτό του Κόσμου», που ήταν στην πραγματικότητα πώληση ακινήτου, έδωσε ο αντιδήμαρχος Βόλου και επιχειρηματίας Κώστας Λούλης.

Όπως υποστηρίζει  μεταξύ άλλων, έλαβε από την Κιβωτό 1 εκ. ευρώ για την αγορά οικήματος στο Διμήνι, αλλά προσθέτει ότι έκανε και έκπτωση 2,5 εκ. ευρώ, αφού αρχικά ζητούσε 3,5 εκατ. ευρώ για το συγκεκριμένο ακίνητο. «Αυτή η έκπτωση ήταν ουσιαστικά δωρεά», αναφέρει ο κ. Λούλης.

Προσθέτει ακόμη σχετικά με το δημοσίευμα ότι ανέλαβε οικονομικά ο ίδιος τη δαπανηρή ανακαίνιση που χρειαζόταν η δομή προκειμένου να λειτουργήσει σωστά.

«Ουσιαστικά με δική μου πρωτοβουλία τους επέστρεψα το ποσό του 1 εκατ. ευρώ που μου είχαν δώσει», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο επιχειρηματίας και προσθέτει ότι η δαπανηρή ανακαίνιση που χρειάστηκε «κόστισε περισσότερο από το 1 εκατ. ευρώ που είχα λάβει».

Στο δημοσίευμά της η εφημερίδα ανέφερε ότι ο κ. Λούλης «πούλησε έναντι αδράς αμοιβής» το ακίνητό του στο Διμήνι, το 2016, και ότι αποκόμισε από την πώληση 1 εκατ. ευρώ, παρά το ότι «αυτό παρουσιάστηκε από όλους τους εμπλεκομένους ως μεγάλη δωρεά».

Αγοράστρια, αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα, ήταν η Σταματία Γεωργαντή, η σύζυγος του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου, ως νόμιμη εκπρόσωπος και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της «Κιβωτού».

Τα δύο μέρη συμφώνησαν στη καταβολή του τιμήματος σε δόσεις -αρχικά 500.000 ευρώ και έπειτα άλλες πέντε μηνιαίες δόσεις των 100.000 ευρώ- γιατί η «Κιβωτός» δεν μπορούσε να καταβάλει το ποσό στο σύνολό του. Καταβλήθηκαν και οι φόροι που αναλογούσαν για το ακίνητο.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Λούλης επισημαίνει: «Σχετικά με την δωρεά μας στην ΚΙΒΩΤΟ θεωρώ πως είναι καλό να διασαφηνίσω τα εξής. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά.

Όταν το 2016 αποφασίσαμε να πουλήσουμε το σπίτι μας στο Διμήνι και είχαμε τυπώσει μάλιστα ένα έντυπο με λεπτομέρειες, ο πατήρ Αντώνιος, τον οποίο μέχρι τότε δεν γνώριζα, επικοινώνησε μαζί μου, ήμουν τότε στο εξωτερικό, και επισκέφτηκε αμέσως μετά το Διμήνι όπου ενθουσιάστηκε.

Τότε του είπα πως η τιμή που ζητούσα ήταν 3,5 εκατ. (13,5στρέμματα γης , 2 χιλιάδες τετρ μέτρα (κύρια και βοηθητικά κτίρια) μαζί με τον εξοπλισμό των εργαστηρίων δηλ. ελαιοτριβείο, τυροκομείο, οινοποιείο, ζωοτροφόμυλος, αλευρόμυλος, παραγωγή ζυμαρικών, φούρνου κ.α)

Επειδή μου είπε πως είχε μόνο 1 εκατ.€ και βλέποντας πως είχε υπό την προστασία του ορφανά παιδιά , δέχτηκα να του κάνω μια γενναία έκπτωση 2,5 εκατ.€ , που ουσιαστικά ήταν δωρεά, μαζί με μέρος του εξοπλισμού των εργαστηρίων.

Έτσι, έγινε η πώληση του πρώτου μας σπιτιού στο Διμήνι αντί 1εκ.€ με απόλυτη διαφάνεια (συμβολαιογράφος – υποθηκοφυλακείο).

Στη συνέχεια πληροφορήθηκα από τον ίδιο πως τα παιδιά αυτά δεν ήταν απλώς ορφανά αλλά κακοποιημένα από τους γονείς τους.

Στο Διμήνι προγραμμάτιζαν τότε να φέρουν περί τα 40 αγόρια. Για να μην χωριστούν με τις αδερφές του αποφασίσαμε να τους προσφέρουμε δωρεάν το μεγάλο σπίτι του Άνω Βόλου για τα κορίτσια, το οποίο ήταν μεγαλύτερο σε εμβαδόν, με 9,5 στρεμ. οικόπεδο. Εκεί θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν 60 κορίτσια.

Τα δύο αυτά εμβληματικά ακίνητα είναι από τα μεγαλύτερα στην κεντρική Ελλάδα σε χαρακτηρίστηκα μάλιστα σημεία.

Η ανακατασκευή τους από σπίτια μιας οικογένειας 4-5 ατόμων σε κτηριακές δομές 40-60 ατόμων ήταν ένα πολύ σοβαρό και κοστοβόρο έργο για την ΚΙΒΩΤΟ.

Έπρεπε να γκρεμιστούν σχεδόν όλοι οι εσωτερικοί τοίχοι, να διαμορφωθούν μεγαλύτεροι χώροι για την διαβίωση των παιδιών, να γίνουν μαγειρεία μαζικής εστίασης, να αγοραστούν επαγγελματικά πλυντήρια, σιδερωτήρια, να κατασκευαστούν πολλά W.C, ντούς , ομαδικοί νιπτήρες κ.τ.λ..

Έγιναν νέες ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις και νέες αποχετεύσεις από την αρχή καθώς και η θέρμανση και η ψύξη των χώρων αυτών.

Τα δύο σπίτια μόνον εξωτερικά έμειναν ίδια. Εσωτερικά όμως άλλαξαν όλα. Στην συνέχεια εξοπλίστηκαν με νέα έπιπλα , κρεβάτια , ντουλάπια, γραφεία και Η/Υ για κάθε παιδί, βιβλιοθήκες, τραπεζαρίες, καναπέδες, όργανα γυμναστικής και παιχνίδια για τον ελεύθερο χρόνο.

Επίσης εξόπλισα την εκκλησία με τέμπλο, εικόνες , αναλόγια, ψηφιδωτά κ.τ.λ καθώς και το μουσείο με βιτρίνες και εκθετήρια.

Επίσης παρέδωσα όλον τον εξοπλισμό των μονάδων επεξεργασίας και παραγωγής προϊόντων.

Επειδή για την ΚΙΒΩΤΟ όλα αυτά τα έργα έπρεπε να πληρωθούν με ένα πολύ μεγάλο τίμημα, που ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί , παρότι δεν είχα καμία υποχρέωση, ανέλαβα όχι μόνο να συντονίσω αλλά και να καλύψω τα έξοδα για όλα αυτά.

Έτσι ουσιαστικά με δική μου πρωτοβουλία τους επέστρεψα το ποσό του 1 εκατ.€ που μου είχαν δώσει. Όλα αυτά που προανέφερα κόστισαν περισσότερο από το 1 εκατ.€ που είχα λάβει».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πούλησα στην «Κιβωτό» το ακίνητο στο Διμήνι για €1 εκατ. λέει ο Λούλης"

Τα λεωφορεία εξοπλίζονται με αντιμικροβιακά φύλλα χαλκού για προστασία από τον κορονοϊό

Με αντιμικροβιακά φύλλα χαλκού αναμένεται να εξοπλιστούν 1.500 αστικά λεωφορεία της ΟΣΥ, όπως προκύπτει από τη σχετική προκήρυξη του διαγωνισμού, καθώς – σύμφωνα με πολυάριθμες μελέτες – εξουδετερώνουν αρκετούς από τους ισχυρότερους τύπους παθογόνων βακτηρίων και ιών, και ειδικότερα τον κορονοϊό.

Τα αντιμικροβιακά φύλλα χαλκού θα τοποθετηθούν σε «κρίσιμα» σημεία όπως χειρολαβές και κουπαστές. Το μικροβιακό φορτίο μειώνεται ολοκληρωτικά πάνω στην επιφάνεια του χαλκού σε ποσοστό άνω του 99% και μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος μετάδοσης της μόλυνσης μέσω της αφής.

Η αντιμικροβιακή δράση του χαλκού, μάλιστα, παραμένει διαρκώς ενεργή και δεν απαιτείται καθαρισμός και απολύμανση των φύλλων χαλκού – σε αντίθεση με υλικά όπως ο σίδηρος, το ανοξείδωτο ατσάλι και το πλαστικό, τα οποία απαιτούν συνεχή καθαρισμό και απολύμανση.
Δείτε αναλυτικά πώς περιγράφεται η δράση στην προκήρυξη του διαγωνισμού:

“Ειδικότερα, το αντικείμενο της προς ανάθεση σύμβασης περιλαμβάνει τις υπηρεσίες τοποθέτησης – επένδυσης επί των κοινόχρηστων επιφανειών αφής χιλίων πεντακοσίων (1.500) αστικών λεωφορείων της Εταιρείας, αντιμικροβιακών φύλλων χαλκού, και ειδικότερα φύλλων, διάφανων φίλμ και θερμοσυστελλόμενων σωληνων (tubes) , αναλόγως της επιφάνειας που θα επενδυθεί, ως ακολούθως:

-Αντιμικροβιακά φύλλα Χαλκού
-Αντιμικροβιακά διάφαν φιλμ Χαλκού

Τα ως άνω αντιμικροβιακά προϊόντα χαλκού (φύλλα, tubes και φίλμ) θα έχουν διαστάσεις κατάλληλες προς επένδυση όλων των κοινόχρηστων επιφανειών αφής εκάστου οχήματος, τα οποία θα προμηθευθεί ο πάροχος των υπηρεσιών, θα τοποθετηθούν στα οχήματα της Εταιρείας, ως μέσο για την έγκαιρη πρόληψη και αποφυγή της διασποράς των ιών και των παθογόνων βακτηρίων που παρουσιάζουν διασπορά μέσω της αφής, συμπεριλαμβανομένου του ιού COVID-19, για τον έλεγχο των λοιμώξεων.

Η εφαρμογή των αντιμικροβιακών φύλλων χαλκού, όπως αποδεικνύεται από πιστοποιητικά αξιολόγησης αποτελεσματικότητας, κλινικές και εργαστηριακές μελέτες, εξουδετερώνει αρκετούς από τους ισχυρότερους τύπους παθογόνων βακτηρίων και ιών, και ειδικότερα τον ιό SARS-COV-2 – COVID-19.

Το μικροβιακό φορτίο μειώνεται ολοκληρωτικά πάνω στην επιφάνεια του χαλκού σε ποσοστό άνω του 99% και μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος μετάδοσης της μόλυνσης μέσω της αφής.

Η αντιμικροβιακή δράση του χαλκού παραμένει διαρκώς ενεργή και δεν απαιτείται καθαρισμός και απολύμανση των φύλλων χαλκού, σε αντίθεση με υλικά όπως ο σίδηρος, το ανοξείδωτο ατσάλι και το πλαστικό, τα οποία απαιτούν συνεχή καθαρισμό και απολύμανση.
Τα σημεία τοποθέτησης των αντιμικροβιακών προϊόντων – φύλλων χαλκού επί των οχημάτων είναι:

-χειρολαβές θυρών
-χειρολαβές καθισμάτων
-κουπαστές
-χειρολαβές ορθίων
-μπάρες ορθίων
-περιμετρικές μπάρες.

Ο Ανάδοχος υποχρεούται να τοποθετήσει και να επενδύσει τις επιφάνειες αφής, αυτές που ειδικότερα θα του υποδεικνύει η αρμόδια Υπηρεσία, με αντιμικροβιακά φύλλα καθαρού χαλκού διαφόρων διαστάσεων, με αντιμικροβιακά διάφανα φίλμ καθαρού χαλκού , ή και με αντιμικροβιακούς θερμοσυστελλόμενους σωλήνες (tubes) καθαρού χαλκού.

Η επιλογή της ποσότητας όπως και των προϊόντων για την κατάλληλη, προσήκουσα και εύχρηστη επένδυση των επιφανειών είναι αποκλειστική ευθύνη του Αναδόχου.

Συμπληρωματικά προς την εφαρμογή των αυστηρών μέτρων για τον έλεγχο των λοιμώξεων, τα αντιμικροβιακά προϊόντα καθαρού χαλκού προσφέρουν μία επιπλέον γραμμή άμυνας ενάντια των ιών & παθογόνων βακτηρίων που παρουσιάζουν διασπορά και μεταδίδονται μέσω του αέρα, εξουδετερώνοντάς τα εκεί που επικάθονται.

Ως αποτέλεσμα της τοποθέτησής τους, εξασφαλίζεται η μείωση των λοιμώξεων και η προστασία της Δημόσιας Υγείας συνολικά”.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τα λεωφορεία εξοπλίζονται με αντιμικροβιακά φύλλα χαλκού για προστασία από τον κορονοϊό"

Κιβωτός του Κόσμου: Ηλικιωμένη με άνοια δώρισε το σπίτι της – «Την πλησίασαν κάτι ιερείς, σε μισή ώρα έγινε η δουλειά»

Μια οικογένεια μιας ηλικιωμένης που δεν είναι πια στη ζωή, αναφέρει ότι βρίσκεται στα δικαστήρια με τη «Κιβωτό του Κόσμου», επειδή φέρεται άτομα από τη ΜΚΟ να προσέγγισαν τη γυναίκα που έπασχε από άνοια και να της έπεισαν να γράψει το σπίτι της στη δομή.

Συγγενείς που μίλησαν στο «Live News» ανέφεραν πως «υπήρχε μία διαθήκη της θείας μου από το 2014 η οποία άφησε το σπίτι σε εμένα. Σπίτι το οποίο έχει χτίσει ο πατέρας μου… Από ότι αντιλαμβάνομαι, την πλησίασαν κάποιοι ιερείς, από τη “Κιβωτό του Κόσμου” και έκανε δωρεά εν ζωή το σπίτι της χωρίς να έχει καμία επίγνωση του τι κάνει ακριβώς».

«Την πλησίασαν από τη “Κιβωτό”, της είπαν “τα παιδάκια”, τη ρίξανε σε συναισθηματικό εκβιασμό. Η θεία μου δεν ήξερε τι έκανε, το είχε χάσει, έπαιρνε… Υπήρχε συνταγογράφηση με φάρμακα για άνοια», πρόσθεσαν στη συνέχεια.

Επίσης, ανέφεραν πως «η αποβιώσασα θείας μας ελάμβανε ειδική φαρμακευτική αγωγή. Οι ασθενείς που λαμβάνουν τέτοιες φαρμακευτικές αγωγές δεν έχουν δυνατότητα δικαιοπραξιών δηλαδή διαχείριση οικονομικών, δυνατότητα μεταβίβασης ακινήτων και μετρητών».

«Άλλαξαν τις κλειδαριές»

Παράλληλα, συγγενείς της ηλικιωμένης ανέφεραν πως άτομα από τη δομή άλλαξαν τις κλειδαριές στο σπίτι και τους απαγόρευσαν την πρόσβαση, ακόμα και για να πάρουν ορισμένα πράγματα.

«Μας ειδοποίησε η γειτονιά και πήγα εγώ με το κλειδί μου να μπω και όντως είχε αλλαχτεί η κλειδαριά και μετά από 3 – 4 ημέρες, γιατί μου είπαν ότι ήταν από τη “Κιβωτό”, η γειτονιά, έψαχνα να τους βρω, να μιλήσω με έναν υπεύθυνο», είπε ένας συγγενής της γυναίκας και πρόσθεσε πως «κάποια στιγμή πήρα τηλέφωνο τη “Κιβωτό” και τους ζήτησα να μπω στο σπίτι να πάρω κάποια αντικείμενα. Και μετά από τρεις ώρες με πήραν και μου είπαν: “δεν μπορείτε, γιατί έχετε κάνει αγωγή και από τη στιγμή που εκκρεμεί αγωγή δεν μπορεί κανείς να μπει στο σπίτι”».

«Από ότι ξέρω, από την κοπέλα που την κράταγε, πήγε μία κυρία με έναν νεαρό, της είπαν ότι είμαστε φίλοι με την κυρία Ε και τους άφησε για να πάει να ψωνίσει γιατί είχε λαϊκή εκείνη την ημέρα και τους άφησε. Μέσα σε μισή ώρα έγινε, ότι έγινε, τόσο έλειψε η κοπέλα. Πήγε η δικηγόρος που θα γινόταν πληρεξούσια, πήραν την υπογραφή της, πώς την πήραν δεν ξέρω γιατί δεν μπορούσε να γράψει η θεία μου το 2020, με τίποτα, έκανε μουτζούρες. Πιστεύω από τη στιγμή που είχε άνοια η θεία μου και αποδεικνύεται από χαρτί γιατρού και από τα συνταγολόγια που γράφαμε τα χάπια, ότι θα δικαιωθούμε», πρόσθεσε στη συνέχεια.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κιβωτός του Κόσμου: Ηλικιωμένη με άνοια δώρισε το σπίτι της – «Την πλησίασαν κάτι ιερείς, σε μισή ώρα έγινε η δουλειά»"

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Κατέρρευσε μέρος της σκηνής και τραυματίστηκαν μαθητές

Μέρος της σκηνής στην κεντρική αίθουσα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κατέρρευσε το μεσημέρι της Δευτέρας (28/11) με αποτέλεσμα να τραυματιστούν μαθητές.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ, Ιωσήφ Βουράκης, ανέφερε πως κατά την διάρκεια πρόβας μαθητών, ο παραγωγός άλλαξε χωρίς προειδοποίηση στηρίγματα στη σκηνή, με αποτέλεσμα να προκληθεί το ατύχημα.

Ακόμη ανέφερε πως θα αναζητηθούν ευθύνες για το ατύχημα ενώ ζήτησε συγγνώμη τόσο από τους γονείς όσο και από τους μαθητές. Παράλληλα έκανε γνωστό πως

οι αλλαγές στη σκηνή έγιναν χωρίς να το γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι οι τεχνικοί του θεάτρου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Κατέρρευσε μέρος της σκηνής και τραυματίστηκαν μαθητές"

Συρία - Εμπρηστικός Ερντογάν: Δεν θα ζητήσουμε την άδεια κανενός για να προστατεύσουμε τα σύνορά μας

Σε νέο κρεσέντο προκλητικότητας επιδίδεται ο Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος, αγνοώντας τις εκκλήσεις της Δύσης αλλά και της Μόσχας για αποφυγή αποσταθεροποιητικών κινήσεων, προχωρά σε επίδειξη ισχύος και προαναγγέλλει ντε φάκτο στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.

«Δεν θα ζητήσουμε την άδεια κανενός για να προστατεύσουμε τα σύνορά μας», η νέα εμπρηστική δήλωση του Τούρκου προέδρου στο υπουργικό συμβούλιο.

«Είμαστε αποφασισμένοι να καταστρέψουμε την οργάνωση τρομοκρατών PKK μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης» πρόσθεσε ο Ερντογάν.

«Κανένας δεν θα πρέπει να ενοχλείται από τις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις που σκοπό έχουν να επεκτείνουν τη ζώνη ασφαλείας» ισχυρίστηκε ακόμη.

«Η Ελλάδα αυξάνει τις παράνομες πρακτικές κατά της τουρκικής μειονότητας»

Αιχμές για την ελληνική στάση απέναντι στην «τουρκική μειονότητα», άφησε νωρίτερα ο Ερντογάν, στη διάρκεια ομιλίας του σε οικονομικό συνέδριο.

«Σήμερα, ο αντι-ισλαμισμός είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα εργαλεία των πολιτικών της Δύσης για να συγκεντρώσουν ψήφους και δεν διστάζουν να εμπλακούν στις πιο φασιστικές πρακτικές σε σχέση με τα δικαιώματα των μουσουλμάνων. Οι παράνομοι περιορισμοί στις μαντίλες σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες αποτελούν το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Το να εμποδίζεις τους ανθρώπους να ασκούν τη θρησκεία τους, το να παρεμβαίνεις στις πεποιθήσεις με τη βία, είναι σαν να αναβιώνεις το πνεύμα της μεσαιωνικής Ιεράς Εξέτασης» είπε αρχικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Και συνέχισε, στρέφοντας τα βέλη του κατά της χώρα μας. «Η αναγνώριση της 15ης Μαρτίου ως Ημέρας Καταπολέμησης της Ισλαμοφοβίας από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποτελεί μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα. Οι άδικες και παράνομες πρακτικές κατά της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα συνεχίζουν να αυξάνονται. Οι θρησκευτικοί ηγέτες των αδελφών μας στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζονται, τα θεμέλια και τα δικαιώματά τους σφετερίζονται. Αρνούνται να αναγνωρίσουν την ταυτότητά τους. Ο ισλαμικός κόσμος δεν θα πρέπει πλέον να είναι θεατής απέναντι στα δεινά των αδελφών μου που διώκονται στην Ελλάδα. Γνωρίζετε τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων που υφίστανται οι Τουρκοκύπριοι αδελφοί μας» πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Μιλώντας για το προσφυγικό ζήτημα, που έχει προκύψει από τις συγκρούσεις στη Συρία, ο Ερντογάν είπε: «Ένα από τα ζητήματα που απασχολούν τον ισλαμικό κόσμο για περισσότερα από 10 χρόνια είναι η σύγκρουση στη Συρία. Ως Τουρκία, εκπληρώνουμε δεόντως το καθήκον της αδελφοσύνης, φιλοξενώντας περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες στα εδάφη μας και υποστηρίζοντας εκατομμύρια από αυτούς εντός των συνόρων της Συρίας. Οι ισλαμικές χώρες θα πρέπει να επιδείξουν ισχυρότερη βούληση και να υποστηρίξουν τις προσπάθειες για μια πολιτική λύση».

Η απομόνωση

Το ερώτημα είναι, τη δεδομένη στιγμή, εάν ο Ερντογάν θα οξύνει το κλίμα και με τη Μόσχα για να τα βάλει με τους Κούρδους της Συρίας.

Αγνοώντας τις εκκλήσεις του Κρεμλίνου για αποφυγή ξένων παρεμβάσεων στην περιοχή, ο Ερντογάν εμμένει στα περί δημιουργία ζώνης ασφαλείας με σκοπό - όπως ισχυρίζεται - την εξάλειψη της τρομοκρατίας.

Η εμμονή του με τις επιθετικές ενέργειες ενάντια στην κουρδική κοινότητα φούντωσε τις θεωρίες για προβοκάτσια στην υπόθεση της φονικής έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη, με τον Ερντογάν να στοχοποεί Κούρδους και ορισμένους να λένε ότι η γυναίκα που συνελήφθη συνδέεται με τον κύκλο του Τούρκου προέδρου.

Τη στιγμή που ο Ερντογάν προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη μέχρι τώρα καλή σχέση με τη Ρωσία για τα παζάρια στο θέμα των αεροπορικών συστημάτων και τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ, δέχεται καθημερινά αυστηρά μηνύματα από τη Δύση.

Στα μηνύματα, ο Τούρκος πρόεδρος καλείται να μην προβαίνει σε αποσταθεροποιητικές ενέργειες, ενώ το θέμα της μη τήρησης των κανόνων του κράτους δικαίου τίθεται ολοένα και συχνότερα ως βασικό θέμα σε ευρωπαϊκές εκθέσεις.

Πάντως, το σίγουρο είναι ότι η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με προβληματισμό τις εμπρηστικές κινήσεις του Ερντογάν σε διάφορα πεδία, τη στιγμή που η Άγκυρα κινδυνεύει με απομόνωση λόγω της εμμονής με τους Κούρδους.

Προκλητικός ο Ερντογάν: Θέλουμε το συντομότερο «ζώνη ασφαλείας» κατά μήκος των συνόρων από Δύση ως Ανατολή

Η ζώνη ασφαλείας, για την οποία έκανε λόγο ο Ερντογάν, θα περιλαμβάνει ντε φάκτο την εμβληματική πόλη Κομπάνι, την οποία οι κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανακατέλαβαν το 2015, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Με τη ζώνη ασφαλείας που δημιουργούμε πέρα από τα σύνορά μας, θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα εκατομμυρίων αθώων γυναικόπαιδων», υποστήριξε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

«Αν το επιτρέψει ο Θεός, θα ολοκληρώσουμε το συντομότερο δυνατόν αυτή τη ζώνη σε όλο το μήκος των συνόρων μας από τη Δύση ως την Ανατολή», επέμεινε.

Η περιφέρεια του Κομπάνι είναι η τελευταία που διαφεύγει του ελέγχου του τουρκικού στρατού ο οποίος έχει αναπτυχθεί από το 2019 στο συριακό έδαφος κατά μήκος των συνόρων.

Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος σκοπεύει να εξαπολύσει, «όταν έρθει η ώρα», μια χερσαία επίθεση, είπε πως οι συριακές πόλεις «Ταλ Ριφάτ, Μανμπίτζ, Αΐν αλ-Άραμπ (σ.σ.: Κομπάνι στα κουρδικά)» θα περιληφθούν σ' αυτή την ζώνη ασφαλείας πλάτους 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των νοτίων συνόρων της Τουρκίας.

Εντούτοις αυτή η χερσαία επίθεση δεν πρόκειται να αρχίσει άμεσα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομασθεί.

Ο Αμπντουλκαντίρ Σελβί, αρθρογράφος της εφημερίδας Χουριέτ ο οποίος θεωρείται πως βρίσκεται πολύ κοντά στον αρχηγό του κράτους, δήλωσε επίσης αυτή την εβδομάδα πως ο τουρκικός στρατός πρέπει προηγουμένως να ολοκληρώσει την επιχείρηση «Γαμψό Ξίφος» που διεξάγει από τον Απρίλιο εναντίον κουρδικών θέσεων στο βόρειο Ιράκ.

«Έπειτα απ' αυτό, θα πρέπει να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη χερσαία επιχείρηση εναντίον της Συρίας. Αυτή τη φορά έχει προβλεφθεί μια πολύ πιο εκτεταμένη επιχείρηση», διαβεβαίωσε.

Στο μεταξύ, η Τουρκία ανακοίνωσε πως περισσότεροι από 300 κούρδοι μαχητές έχουν «εξουδετερωθεί» μέχρι στιγμής κατά την επίθεση που εξαπέλυσε την Κυριακή στη βόρεια Συρία και το βόρειο Ιράκ.

«Η επιχείρηση Γαμψό Ξίφος συνεχίζεται με τιμωρητικές αεροπορικές επιδρομές και χερσαία οχήματα υποστήριξης. Μέχρι στιγμής έχουν εξουδετερωθεί 326 τρομοκράτες», δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η Άγκυρα χρησιμοποιεί τον όρο «εξουδετέρωση» για μαχητές που σκοτώνονται ή αιχμαλωτίζονται.

Η επιχείρηση έχει στόχο την πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) καθώς και την ένοπλη αυτονομιστική οργάνωση των Κούρδων της Τουρκίας Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Ο Ακάρ διέψευσε εξάλλου πληροφορίες ότι πραγματοποιήθηκαν τουρκικά πλήγματα κοντά σε βάση των ΗΠΑ στη Συρία.

«Δεν υπάρχει θέμα να βλάψουμε δυνάμεις του συνασπισμού ή αμάχους», υποστήριξε ο υπουργός. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Συρία - Εμπρηστικός Ερντογάν: Δεν θα ζητήσουμε την άδεια κανενός για να προστατεύσουμε τα σύνορά μας"

Μητσοτάκης για εκλογές σε επενδυτές στο Λονδίνο: Το πολύ σε 6 εβδομάδες η δεύτερη κάλπη

Διαβεβαιώσεις προς του υποψήφιους επενδυτές ότι οι δεύτερες εκλογές δεν θα γίνουν σε μεγάλη απόσταση από τις πρώτες έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση, στα γραφεία της Morgan Stanley, στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του Ελληνικού Επενδυτικού Συνεδρίου που διοργανώνει η τράπεζα σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Κατά τη συζήτηση με τον επικεφαλής της Morgan Stanley International, Franck Petitgas, ο Πρωθυπουργός τόνισε την ιδιαίτερα καλή επίδοση της ελληνικής οικονομίας, την ανάδειξη της χώρας μας σε επενδυτικό προορισμό, τα γεωπολιτικά και ενεργειακά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, τα διλήμματα των εκλογών και τους κεντρικούς πολιτικούς στόχους για τα επόμενα χρόνια. Προλογίζοντας τον Πρωθυπουργό, ο κ. Petitgas εξέφρασε την εκτίμησή του για την οικονομική πορεία της Ελλάδας και τις προοπτικές της, σε ένα δυσμενές διεθνές περιβάλλον. «Αισθανόμαστε σίγουρα μεγάλη αισιοδοξία στη Morgan Stanley, ειδικά σε ό,τι αφορά τη σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο, σε όλους τους κλάδους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το 2022 πετύχαμε ρεκόρ επενδύσεων και προσδοκώ ότι θα καταγράψουμε ρεκόρ και το 2023

«Αν κοιτάξετε τους ρυθμούς ανάπτυξής μας, για το 2022 θα είμαστε κοντά στον 6%, ενώ για το 2023 προσδοκούμε 1,8% -τρεις φορές πάνω από το μέσο όρο στην ευρωζώνη. Δεν θα με εξέπληττε αν τελικά είναι ακόμα ψηλότερα. Αλλά, πιο σημαντικό για μένα είναι ότι η τωρινή ανάπτυξη έχει πραγματικά βιώσιμα χαρακτηριστικά. Η οικονομία είναι πλέον πολύ πιο εξωστρεφής», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχουμε καταφέρει να πείσουμε διεθνείς επενδυτές ότι αυτή είναι η στιγμή να έρθουν στην Ελλάδα. Αν οι Άμεσες Ξένες Επενδύσεις αποτελούν δείκτη για το ενδιαφέρον που έχει καταφέρει να προσελκύσει η Ελλάδα, το 2022 ήταν μία ακόμα χρονιά στην οποία πετύχαμε ρεκόρ. Και προσδοκώ ότι θα καταγράψουμε ρεκόρ και το 2023. Υπάρχει μια μεταβλητή, για την οποία σίγουρα θα με ρωτήσετε κι έχει να κάνει με τις εκλογές και την πολιτική κατάσταση. Μόλις επιλυθεί αυτό το ζήτημα, αναμένω μια νέα ώθηση του ενδιαφέροντος των επενδυτών στην Ελλάδα», προσέθεσε ο Πρωθυπουργός.

Είμαι αισιόδοξος ότι θα συγκροτήσουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση

Αναφερόμενος στις εκλογές και αναλύοντας τη διαδικασία των δεύτερων εκλογών, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «δεν θα πρέπει το ενδεχόμενο διπλών εκλογών να ανησυχήσει τους επενδυτές. Διότι οι δεύτερες κάλπες θα στηθούν πολύ γρήγορα, μετά τις πρώτες. Θα μεσολαβήσει διάστημα εβδομάδων -όχι μηνών- ίσως τέσσερις, πέντε, έξι εβδομάδες προσωρινής κυβέρνησης ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Η επιλογή στην Ελλάδα πλέον είναι, πιστεύω, ξεκάθαρη. Οι πολίτες μπορούν να αξιολογήσουν σχεδόν τέσσερα χρόνια δικής μας διακυβέρνησης και τη διακυβέρνηση του προκατόχου μου, που είναι ο κύριος διεκδικητής στις εκλογές. Άρα η σύγκριση είναι ξεκάθαρη: τέσσερα χρόνια Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερα χρόνια Κυριάκος Μητσοτάκης και Νέα Δημοκρατία. Έχουμε τη δική μας διαδρομή με τα πεπραγμένα μας, αυτοί έχουν τη δική τους διαδρομή.

«Στο τέλος της ημέρας το ζητούμενο είναι ποιος μπορεί να κυβερνήσει “το πλοίο” σε αυτά τα αχαρτογράφητα νερά. Οι Έλληνες θέλουν να αισθάνονται ασφαλείς, θέλουν να διασφαλίσουν πως δεν θα επιστρέψουμε στο καθεστώς υψηλών φόρων και χαμηλής ανάπτυξης που υπήρχε επί της προηγούμενης κυβέρνησης. Είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε να συγκροτήσουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση. Μετά τις εκλογές αναμένω ένα νέο κύμα, μία νέα “έκρηξη” επενδύσεων, διότι θα έχουμε τέσσερα χρόνια μπροστά μας, ελπίζω με λιγότερες κρίσεις», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι προτεραιότητες για τη νέα 4ετία

«Πάντα πίστευα ότι χρειάζεσαι δύο πλήρεις θητείες στην Ελλάδα ώστε να πραγματικά να “αλλάξεις σελίδα” και να ανέβεις επίπεδο στην αντίληψη που υπάρχει για τη χώρα. Ο κόσμος πλέον συνδέει την Ελλάδα με θετικά συναισθήματα. Στο παρελθόν όταν κάποιος μιλούσε για την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, όλα είχαν να κάνουν με δυσκολίες -τις σχέσεις μεταξύ δανειζόμενου και δανειστή, κρίση, κοινωνική αναταραχή. Έχω την αίσθηση ότι αυτό δεν συμβαίνει πια. Και είναι σημαντικό», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της επόμενης 4ετίας, ο Πρωθυπουργός τόνισε: «Ουσιαστικά ο στόχος μου είναι μια πολύ πολύ γρήγορη, όχι μόνο σύγκλιση με την Ευρώπη, αλλά και μια επανάληψη των όσων συνέβησαν στην περίπτωση της Ιρλανδίας, η οποία ξεκίνησε με σημαντικά χαμηλότερο πλούτο αναλογικά με τον πληθυσμό της και κατέληξε να είναι μία από τις χώρες με υψηλές επιδόσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι παρόμοιο».

«Προτεραιότητα για μένα θα είναι η ποιότητα της ανάπτυξης», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με ένα 5%, 6%, 7% ανάπτυξης -ή ένα 2%, 3% σε δύσκολα χρόνια- αλλά με το να είναι βιώσιμη η ανάπτυξη. Αυτό αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για εμένα. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό με έναν τρόπο που μας επιτρέπει να προσπεράσουμε άλλες χώρες και θα είναι κοινωνικά δίκαιος, υπό την έννοια ότι το διαθέσιμο εισόδημα και οι μισθοί, ειδικά οι κατώτεροι μισθοί, θα αυξηθούν και όλοι θα έχουν ένα δίκαιο μερίδιο στον πλούτο που δημιουργούμε. Επομένως, για μένα αυτό το στοιχείο της ποιότητας της ανάπτυξης που μπορούμε να δημιουργήσουμε είναι πολύ σημαντικό. Και η αειφορία, το ψηφιακό και το κοινωνικό στοιχείο πρέπει να αποτελούν μέρος των πολιτικών μας σε όλα τα επίπεδα. Επιδίωξή μου είναι να μειωθεί η ανεργία σαφώς κάτω από το 10% και κινούμαστε προς αυτόν το στόχο. Φυσικά δίνουμε μεγάλη έμφαση στην απόκτηση νέων δεξιοτήτων, εκπαιδεύοντας το εργατικό δυναμικό μας, “ανοίγοντας” τα πανεπιστήμιά μας απέναντι στις προκλήσεις του μέλλοντος. Και στο κοινωνικό επίπεδο, δίνουμε μεγάλη έμφαση στην Υγεία», είπε ο Πρωθυπουργός.

Σημαντικές έρευνες από την Exxon και τη Helleniq Energy νοτιοδυτικά της Κρήτης και της Πελοποννήσου

Αναφερόμενος στα ζητήματα των ενεργειακών πηγών, ο Πρωθυπουργός ανέπτυξε το κυβερνητικό σχέδιο: «Πρέπει να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο το συντομότερο δυνατό. Αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε άλλες πηγές ενέργειας βραχυπρόθεσμα. Η Ελλάδα μπορεί να παίξει έναν ρόλο σε αυτό, σε δύο επίπεδα: πρώτον, ως κόμβος υγροποιημένου φυσικού αερίου. Γίνονται πολλές επενδύσεις, μεγάλη ποσότητα LNG θα μεταφερθεί στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή μέσω της Ελλάδας. Επίσης, η Ελλάδα για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια ερευνά αν έχει δικούς της φυσικούς πόρους σε ό,τι αφορά κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Πολύ σημαντικές έρευνες διενεργούνται από την Exxon και την Helleniq Energy νοτιοδυτικά της Κρήτης και της Πελοποννήσου. Η Exxon ενδιαφέρεται πάρα πολύ γι’ αυτήν την περιοχή και εικάζω ότι έχουν κάποιες καλές ενδείξεις. Θα γνωρίζουμε μάλλον σε έναν χρόνο αν πρόκειται να ανακαλυφθεί κάτι ουσιαστικό».

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε παράλληλα πως η Ελλάδα αποτελεί πρωτοπόρο στη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών στο ενεργειακό μείγμα: «Φυσικά, είμαστε ένας σημαντικός παίχτης στο πεδίο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Είμαστε μεγάλοι παραγωγοί ενέργειας μέσω ανανεώσιμων. Έχουμε εγκατεστημένη ισχύ 10 GW από αιολική και ηλιακή ενέργεια, ακόμα 2,5 GW από υδροηλεκτρικά. Θέλουμε να φτάσουμε στα 25 GW. Θέλουμε να γίνουμε καθαρός εξαγωγέας ενέργειας. Και για εμάς είναι μία πραγματική πρόκληση. Έχουμε αρκετό ενδιαφέρον από επενδυτές. Το ζήτημα είναι να προτεραιοποιήσουμε επενδύσεις, να διασφαλίσουμε πως θα έχουμε τα δίκτυα και τις υποδομές για να φέρουμε όλη αυτή την ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Και φυσικά μπορούμε επίσης να φέρουμε ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές από την Αφρική», είπε.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης για εκλογές σε επενδυτές στο Λονδίνο: Το πολύ σε 6 εβδομάδες η δεύτερη κάλπη"

Φάρσαλα: Στους δρόμους οι οδηγοί φορτηγών – Διαμαρτύρονται για τα επιπλέον χιλιόμετρα

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι οδηγοί φορτηγών στα Φάρσαλα. Διαμαρτυρόμενοι για τα επιπλέον έξοδα, που επωμίζονται, καθώς για να επιστρέψουν στα σπίτια τους, υποχρεώνονται πλέον να οδηγήσουν άλλα 45 χιλιόμετρα και να πληρώσουν και διόδια.

Οι Φαρσαλινοί ιδιοκτήτες διαμαρτύρονται για την απαγόρευση να χρησιμοποιούν τον δρόμο μέσω Δομοκού ή Μικροθηβών για να κινηθούν από Φάρσαλα προς Αθήνα και αντίστροφα.
Φυσικά, η συγκεκριμένη απαγόρευση σημαίνει και μεγαλύτερο κόστος.

Το αίτημά τους έχει γίνει γνωστό στο αρμόδιο υπουργείο, χαρακτηρίζεται δίκαιο αλλά δεν ικανοποιείται. 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φάρσαλα: Στους δρόμους οι οδηγοί φορτηγών – Διαμαρτύρονται για τα επιπλέον χιλιόμετρα"

Κιβωτός του Κόσμου: Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την υπόθεση της “Κιβωτού του Κόσμου“, καθώς -όπως αποκάλυψε η εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου- είναι σε εξέλιξη έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή.

Στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει η μεζονέτα της Ραφήνας. Σύμφωνα με έγγραφα που αποκάλυψε το “Live News”, σε αυτό το διαμέρισμα 105,580 τ.μ. η «Κιβωτός του Κόσμου» έχει κατά κυριότητα 100% το Α1 ακίνητο στον πρώτο όροφο καθώς και θέση στάθμευσης 15 τ.μ. Η μεζονέτα όμως στο κουδούνι έχει το όνομα της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή και όχι της «Κιβωτού».

Πέρα όμως από αυτήν τη μεζονέτα, υπάρχει και δεύτερη που αγόρασε και μεταπώλησε ο πατέρας Αντώνης. Η μεζονέτα αγοράστηκε ημιτελής και ολοκληρώθηκε από τον ίδιο.

Η αγορά της είναι το 2007, με τον πατέρα Αντώνη να αγοράζει μαζί με το διαμέρισμα και τη θέση πάρκινγκ 15 τ.μ. Στη συνέχεια πωλήθηκε στη μητέρα παιδιού της «Κιβωτού» που ήταν στενός συνεργάτης του.

Ακολούθως, η μεζονέτα έγινε γονική παροχή από τη μητέρα στον γιο με παρακράτηση επικαρπίας στις 28 Δεκεμβρίου 2017.

Πρόκειται για το πρόσωπο που υπήρξε στενός συνεργάτης του πατέρα Αντώνιου που μάλιστα τον πάντρεψε τον Αύγουστο του 2021 ενώ στη συνέχεια στα κοινωνικά δίκτυα εικονίζεται σε ταξίδια στις Μαλδίβες και το Ντουμπάι.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κιβωτός του Κόσμου: Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας"

Κιβωτός του Κόσμου: Δεσμεύονται οι λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου, των γονέων του και της πρεσβυτέρας

Η Αρχή για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες (Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος) αποφάσισε τη δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας και άλλων συγγενών πρώτου βαθμού.

Ειδικότερα, εντολή για να δεσμευτούν οι προσωπικοί τραπεζικοί  λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου, των γονέων του αλλά και της πρεσβυτέρας σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας έδωσε ο επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Όπως έγινε δεκτό, η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών έγινε προκειμένου να ελεγχθούν διεξοδικά, αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις (εκροές χρημάτων, κ.λπ.). Δεν έχουν δεσμευθεί εταιρικοί λογαριασμοί της Κιβωτού που έχουν εντοπιστεί, καθώς τυχόν δέσμευση τους θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της.

Δεν έχουν δεσμευθεί εταιρικοί λογαριασμοί της Κιβωτού του Κόσμου που έχουν εντοπιστεί, καθώς τυχόν δέσμευσή τους θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της.

Την ίδια ώρα, εκτιμάται ότι  η έρευνα για τα οικονομικά της δομής που κινείται σε κάθε κατεύθυνση θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Κιβωτός του Κόσμου: Δεσμεύονται οι λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου, των γονέων του και της πρεσβυτέρας"

Φωτιά σε διαμέρισμα στον Κολωνό: Στο αυτόφωρο ο πατέρας του 5χρονου που χαροπαλεύει

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας παραπέμφθηκε ο πατέρας του 5χρονου αγοριού που τραυματίστηκε σοβαρά από τη φωτιά που ξέσπασε χθες στο διαμέρισμα της οικογένειας στον Κολωνό.

Νωρίτερα, του ασκήθηκε ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο από τον οποίο προέκυψε σοβαρή σωματική βλάβη. Το 5χρονο παιδί νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο νοσοκομείο «Αττικόν», σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, αφού ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του μέσα από το δωμάτιό του, όταν η φωτιά ξέσπασε στο διαμέρισμα στον Κολωνό.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική συνεχίζει τις έρευνες και τις ανακρίσεις για να διαπιστωθούν τα αίτια της φωτιάς, καθώς υπάρχουν δύο εκτιμήσεις για τον λόγο που ξέσπασε και τύλιξε το σπίτι στους καπνούς. 

Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι ο 7χρονος αδερφός του παιδιού έπαιζε με έναν αναπτήρα σε άλλο σημείο του σπιτιού. Η δεύτερη είναι ότι η φωτιά ξεκίνησε από μαγειρικό σκεύος στην κουζίνα δίπλα στο δωμάτιο του 5χρονου παιδιού.

Ο καπνός από τη φωτιά γέμισε πολύ γρήγορα το χώρο, με αποτέλεσμα ο 5χρονος να εισπνεύσει μεγάλη ποσότητα και τη μητέρα του να δηλώνει πως οι γιατροί της είπαν ότι θα χρειαστεί θαύμα για να επανέλθει.

Η εστία της φωτιάς φαίνεται πως ήταν πολύ μικρή αλλά οι καπνοί, καθώς καίγονταν πανιά και ρούχα, ήταν πυκνοί. Χρειάστηκε να φτάσει η Πυροσβεστική στο σπίτι, την οποία κάλεσαν οι γείτονες όταν είδαν τους καπνούς, για να ξυπνήσει ο πατέρας των παιδιών!

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά σε διαμέρισμα στον Κολωνό: Στο αυτόφωρο ο πατέρας του 5χρονου που χαροπαλεύει"

ECDC: Πρώιμη επιδημία γρίπης στην Ευρώπη - Έξαρση στην Ελλάδα

Για πρώιμη έναρξη δραστηριότητας των εποχικών ιών της γρίπης, κάνουν λόγο οι ειδικοί του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

Σε πρόσφατη έκθεσή τους για τα μεταδοτικά νοσήματα, περιλαμβάνουν και την Ελλάδα μεταξύ των έξι ευρωπαϊκών χωρών, στις οποίες καταγράφεται θετικότητα στα τεστ γρίπης άνω του 10%.

Επικαλούμενοι στοιχεία για την εβδομάδα 14 έως 20 Νοεμβρίου, σημειώνουν πως Γαλλία, Ελλάδα, Γερμανία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία είναι οι ευρωπαϊκές χώρες που βιώνουν εποχική δραστηριότητα της γρίπης, με πάνω από 10% θετικότητα στην πρωτοβάθμια φροντίδα και το στέλεχος του ιού A (H3) να είναι κυρίαρχο.

Οι συντάκτες της έκθεσης τονίζουν πως Γερμανία, Καζακστάν, Μάλτα, Ρουμανία και Ηνωμένο Βασίλειο (Σκωτία) αναφέρουν εκτεταμένη δραστηριότητα της γρίπης.

Το ποσοστό όλων των δειγμάτων πρωτοβάθμιας φροντίδας από ασθενείς που παρουσιάζουν συμπτώματα "γριπώδους συνδρομής" και είναι θετικό σε ιό της γρίπης, παρέμεινε σταθερό στο 12%.

Τα συστήματα επιτήρησης των ευρωπαϊκών χωρών εντόπισαν ιούς γρίπης τύπου Α όσο και τύπου Β, με το υποστέλεχος Α (Η3) να είναι κυρίαρχο.

Από τα περιστατικά που χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ, 2 ασθενεις είχαν γρίπη τύπου Α και 1 τύπου Β, ενώ από όσους νοσηλεύτηκαν σε απλούς θαλάμους 63 είχαν ιούς τύπου Α και 3 τύπου Β.

Πρώιμη έναρξη

Αξιολογώντας την επιδημιολογική εικόνα, οι ειδικοί του ECDC τονίζουν πως η δραστηριότητα της γρίπης ξεπέρασε το όριο του 10% που είχε καθοριστεί ως προσδιοριστικό της επιδημίας για την Ευρωπαϊκή Περιφέρεια και αυτό συνέβη για πρώτη φορά την εβδομάδα 7 έως 13 Νοεμβρίου.

Η θετικότητα του ιού γρίπης σε δείγματα πρωτοβάθμιας φροντίδας παρέμεινε σταθερή στο 12% εβδομάδα 14 έως 20 Νοεμβρίου. Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα πάνω από το όριο επιδημίας, υποδηλώνοντας την έναρξη του επιδημία γρίπης σε ευρωπαϊκό περιφερειακό επίπεδο.

Οι ειδικοί του ECDC κάνουν λόγο για πρώιμη έναρξη της επιδημίας γρίπης από ό,τι στις τέσσερις προηγούμενες περιόδους, που ο ιός εμφανιζόταν μετά τις 21 Νοεμβρίου (2019 - 2020) ή και μετά τις 5 Δεκεμβρίου (2021 - 2022).

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "ECDC: Πρώιμη επιδημία γρίπης στην Ευρώπη - Έξαρση στην Ελλάδα"

Πλεύρης: Έτσι θα γυρίσουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί – «Η τακτική μας δικαιώθηκε» είπε η ΠΟΕΔΗΝ

Όρο για να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο ΕΣΥ θέτει ο Θάνος Πλεύρης. «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει δυναμίτιδα στη δημόσια υγεία», τόνισε ο Υπουργός Υγείας. Για δικαίωση της ΠΟΕΔΗΝ, έκανε λόγο ο Μιχάλης Γιαννάκος.

«Θα σεβαστούμε και θα εφαρμόσουμε την απόφαση του ΣτΕ, αλλά δε θα επιτρέψουμε να γίνει δυναμίτιδα στη δημόσια υγεία», τόνισε ο Υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ο κ. Πλεύρης έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους πως το Υπουργείο Υγείας θα σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ για την επιστροφή των υγειονομικών στην εργασία τους.

Ο κ. Πλεύρης εμφανίζεται, παράλληλα, ανυποχώρητος και έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους, πως εφόσον το δικαστήριο αποφάσισε ότι «πρέπει να υπάρχουν στο σύστημα υγείας γιατροί που δεν πιστεύουν στην επιστήμη τους», θα δρομολογηθεί η επιστροφή τους αλλά με όρους που θα θέσει το Υπουργείο Υγείας, οι οποίοι θα μειώνουν την επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, οι υγειονομικοί θα επιστρέψουν με υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος rapid test, το οποίο θα κάνουν με δική τους δαπάνη.

Πλεύρης: Στη δημοσιότητα τα υπομνήματα που στείλαμε στο ΣτΕ

Ο Υπουργός Υγείας εξήγησε ότι αναμένουν πρώτα τη δημοσίευση της απόφασης του δικαστηρίου ώστε να δουν ακριβώς τι υποχρεώσεις έχουν και εξέφρασε την ελπίδα η απόφαση να αφήνει δυνατότητα στο υπουργείο να επανέλθει.

Ο κ. Πλεύρης έκανε γνωστό ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τα υπομνήματα που έστειλε το υπουργείο στο ΣτΕ, σημειώνοντας ότι δεν υπήρχε κάτι διαφορετικό από αυτά που είχε στείλει όταν η Ολομέλεια του Δικαστηρίου έκρινε το μέτρο συνταγματικό.

Εξήγησε ότι αυτή τη φορά το δικαστήριο ζήτησε αξιολόγηση επιστημονικού οργάνου, σημειώνοντας όμως ότι τις προηγούμενες φορές που είχε κρίνει το ΣΤΕ το μέτρο συνταγματικό, το υπουργείο δεν είχε στείλει γνωμάτευση επιστημονικού οργάνου, αλλά την απόφαση της Ολομέλειας.

Έτσι, οι Υγειονομικοί αναμένεται να επιστρέψουν στην εργασία τους, αλλά με την υποχρέωση να υποβάλλονται τακτικά σε rapid test, φυσικά με δική τους δαπάνη.

ΠΟΕΔΗΝ: Δικαιωθήκαμε

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος ανέφερε ότι ήταν «αναμενόμενο, αφού ο Υπουργός Υγείας κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει ότι θα σεβαστεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας. Είναι δικαίωση για την ΠΟΕΔΗΝ για την μετριοπαθή στάση που έχει επιδείξει σε αυτό το μείζον ζήτημα. Ο μαζικός εμβολιασμός βοήθησε εν πολλοίς στη σημερινή καλή επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Αυτό είναι μήνυμα προς όλους. Η τακτική της ΠΟΕΔΗΝ δικαιώθηκε», και πρόσθεσε:

Οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή επιστρέφουν. Απομένει πια να ρυθμισθεί η εκκρεμότητα του μισθού από 14/4/200 που σαφώς δικαιούται ο  Υπουργός Υγείας να περιμένει την καθαρογραφή της απόφασης. Ο Υπουργός Υγείας δείχνει γρήγορα αντανακλαστικά και αυτό είναι προς τιμήν του.

iatropedia

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλεύρης: Έτσι θα γυρίσουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί – «Η τακτική μας δικαιώθηκε» είπε η ΠΟΕΔΗΝ"

Αναβολή τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων, λόγω των κινητοποιήσεων στα νοσοκομεία

Δεν θα πραγματοποιηθούν τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις τις μέρες που οι νοσοκομειακοί γιατροί θα απεργήσουν κατά του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια φροντίδα Υγείας.

Με επιστολή προς τους διοικητές των νοσοκομείων, το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) επισημαίνει πως, λόγω της αντίθεσης των νοσοκομειακών γιατρών με το νομοσχέδιο που έχει υποβάλει το υπουργείο Υγείας, η ΕΙΝΑΠ προκηρύσσει 24ωρη απεργία για τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου και την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου.

"Είναι αυτονόητο ότι κατά τη διάρκεια αυτών των 3 ημερών δεν γίνονται τακτικά χειρουργεία και τακτικά ιατρεία. Προσωπικό ασφαλείας ορίζονται οι εφημερεύοντες γιατροί του νοσοκομείου", επισημαίνεται στην επιστολή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), επισημαίνενται πως οι γιατροί προχωρούν σε πολύμορφες απεργιακές αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα:

  • Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, τη μέρα ακρόασης των φορέων στη Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής: 24ωρη παναττική απεργία και συγκέντρωση στις 12:30μ.μ στη Βουλή. Στην περιφέρεια, απεργιακές κινητοποιήσεις σύμφωνα με τις αποφάσεις των Ενώσεων.
  • Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 24ωρη παναττική απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.
  • Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, τη μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής: 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΟΕΝΓΕ. Στην Αθήνα, συγκέντρωση στη 1:00 μ.μ στη Βουλή.

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, τους συλλόγους ασθενών, σε συμμετοχή στη συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο που - όπως αναφέρει - δίνει τη χαριστική βολή στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

"Ούτε βήμα πίσω! Συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας και της ζωής του λαού μας, των γονιών μας, των παιδιών μας, δεν πρόκειται να γίνουμε", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η ΟΕΝΓΕ διεκδινεί μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και δωρεάν Υγεία.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναβολή τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων, λόγω των κινητοποιήσεων στα νοσοκομεία "

Αλέξης Κούγιας: Πήραν από την Ρούλα Πισπιρίγκου 10.000 ευρώ – «Μύδροι» κατά εκπομπών και δικηγόρων

Το ποσό των 10.000 ευρώ πήραν από τη Ρούλα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο δικηγόρος της, Αλέξης Κούγιας.

Ο Αλέξης Κούγιας είπε πως πήρε δικηγόρος από την Ρούλα Πισπιρίγκου και την οικογένεια τα χρήματα για να βρει τεχνικό σύμβουλο.

Το flamis.gr αναφέρει πως ο γνωστός ποινικολόγος καταφέρεται κατά του προηγούμενου δικηγόρου της, του Όθωνα Παπαδόπουλου.

«Η κυρία κατηγορουμένη δεν άσκησε ποτέ υπεράσπιση δια των δικηγόρων της,. Και τα λέω αυτά για τον κ. Οθωνα Παπαδόπουλο που λέει ότι θα με μηνύσει. Ρωτάω ευθέως τον κ. Παπαδόπουλο: Τι έκανε για την υπεράσπιση της κατηγορουμένης; Δεν αντελήφθη ότι η όλη διαδικασία ήταν άκυρη και παράνομη και σε αυτήν στήθηκε ένα τηλεοπτικό σόου;  Δεν κατάλαβε ότι τόσοι ιατροδικαστές έκριναν ότι όλοι οι θάνατοι ήταν φυσιολογικοί από παθολογικά αίτια; Τι έκανε ο κ. Παπαδόπουλος; Οταν εμφανίστηκε αυτός ο ανεκδιήγητος ο κ. Λέων που δεν έχει κάνει ούτε μία νεκροψία στην ζωή του. Και μαζί με τον Παπαδόπουλο εμφανίζονταν μόνο στα κανάλια για να κάνουν σώου. Παπαδόπουλος και Λέων ήταν συμπαρουσιαστές των εκπομπών αυτών

Βολεύει την κυβέρνηση να ασχολούμαστε με αυτό και βόλευε και τον υπουργό Δικαιοσύνης που διέταξε έρευνα σε βάρος της κυρίας Αγγελικής Τσιόλα. Η οποία πήρε στις πρόσφατες εκλογές 19 ψήφους από τους 26. Η δήθεν πειθαρχικά διωκόμενη»

Παράλληλα ζήτησε έμμεσα από τον Μάνο Δασκαλάκη κα στηρίξη την πρώην σύζυγό του.

«Ελπίζω να καταλάβει ο Μάνος Δασκαλάκης ότι πρέπει να είναι κοινός ο αγώνας τους για την αθώωση της γυναίκας του», τόνισε.

Καταγγελίες κατά δικηγόρων και εκπομπών

Ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στην εκπομπή του Κωνσταντίνο Φλαμή, κατηγόρησε γνωστούς δικηγόρους και παρουσιαστές πως λειτουργούσαν σαν… δικηγορικά γραφεία.

«Η οικογένεια Πισπιρίγκου μας είπε ότι ο Γιώργος Σόμπολος πήγε σπίτι τους και τους υποσχέθηκαν δικηγόρους. Και έτσι μπήκαν οι Λύτρας και Ιωάννου. Μάλιστα έλεγαν η Κουτσελίνη και ο Κουσουλός ότι “από μας ξεκίνησε η έρευνα”.

Και έστειλαν τον Σόμπολο στο σπίτι να τους βρει δικηγόρους. Το είπε ξεκάθαρα η Πισπιρίγκου. Οτι εκείνοι από την εκπομπή πρότειναν δικηγόρο. Τα έχω γραπτώς όλα αυτά. Αυτές δεν είναι εκπομπές είναι… δικηγορικά γραφεία!

Αποσιώπησαν το γεγονός ότι η ίδια η Πισπιρίγκου και ο άνδρας της είχαν κάνει μηνυση μετά τον θάνατο της Μαλένας για ανθρωποκτονία. Δηλαδή σκότωσε το παιδί της και έκανε μήνυση για να διερευνηθεί υπόθεση ανθρωποκτονίας;».

«Έδωσαν 10.000 ευρώ για τεχνικό σύμβουλο»

Επίσης ο κ. Κούγιας αναφέρει πως «η οικογένεια είναι έξαλλη και θα υποβάλλει μήνυση για απιστία. Εδωσαν σε δικηγόρο 10.000 ευρώ για να βρει και να πληρώσει τεχνικό σύμβουλο. Μα δεν είδαν ότι δεν υπήρχε καν πραγματογνωμοσύνη; Αλλά υπήρχε μία έκθεση ιδεών που υπέγραψαν οι Καρακούκης και Καλόγρηας. Επρεπε να ορκιστούν πραγματογνωμονες. Και έπρεπε να πουν οι δικηγόροι ότι είναι παράνομη η διαδικασία και έπρεπε να ορκιστούν ιατροδικαστές πραγνατογνώμονες»

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην αθωωθεί – Θα τους λιώσω»

Για μια ακόμα φορά εξέφρασε την σιγουριά του πως η Ρούλα Πισπιρίγκου θα αθωωθεί.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην αθωωθεί αυτή η γυναίκα από τους 4 ενόρκους στο Μεικτό Ορκωτό.

Τολμούν μετά από όλα αυτά και απειλούν εμένα; Οι τηλεοπτικές εκπομπές; Θα τους λιώσω.

Τρεις θάνατοι παιδιών. Το ένα παιδί είχε προβλήματα, το άλλο καρδιά και το τρίτο είχε μείνει ανάπηρο, κατ’ εμένα από λάθος γιατρών. Ολα αυτά πιστοποιημένα από ιατροδικαστές. Ε πως σκότωσε η Πισπιρίγκου; Είναι ντροπή για την κοινωνία να έχουν φύγει οι γονείς και η αδελφή της γυναίκας και να ζουν σε χωριά για να βγάζουν κάποιοι εκατομμύρια από εκπομπές», κατέληξε.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλέξης Κούγιας: Πήραν από την Ρούλα Πισπιρίγκου 10.000 ευρώ – «Μύδροι» κατά εκπομπών και δικηγόρων"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news