facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Κλειστά τα σχολεία στον Δ. Αγιάς

Όπως έγινε γνωστό από τον Δήμο Αγιάς:

“Αποφασίζεται το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του Παιδικού Σταθμού του Δήμου Αγιάς, για αύριο Πέμπτη 7/9/2023, κατόπιν εξαιρετικά επείγουσας ειδοποίησης (112) που λάβαμε από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ότι τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν από τις βραδινές ώρες τις Δευτέρας 4/9/2023 την περιοχή μας με μεγάλο ύψος βροχής ως αποτέλεσμα της κακοκαιρίας «Daniel», εξακολουθούν να ισχύουν”.

Να σημειώσουμε ότι αυτές τις ημέρες στα σχολεία όλης της χώρας προσέρχονται κανονικά οι εκπαιδευτικοί και επίσης διενεργούνται οι επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστά τα σχολεία στον Δ. Αγιάς"

Δολοφονία 36χρονου στον Πειραιά: «Συγγνώμη» από Βαρβιτσιώτη για το «πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους»

Μια φράση του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην πρωινή του παρουσία στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, προκάλεσε αντιδράσεις.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο υπουργός Ναυτιλίας, επανήλθε στο θέμα, ζητώντας με ανάρτησή του «συγγνώμη». «Ζητώ συγγνώμη αν άθελά μου με λανθασμένη διατύπωση, ενδεχομένως κάποιοι εξέλαβαν την καταδίκη μου προς το περιστατικό και την ανάγκη διαλεύκανσής του, ως εξίσωση του θύματος με τον θύτη. Ο Αντώνης και η οικογένειά του είναι τα μεγάλα θύματα αυτής της τραγωδίας».

Στην παρέμβασή του, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είχε αναφέρει: «Υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν ένα μεροκάματο, και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία 36χρονου στον Πειραιά: «Συγγνώμη» από Βαρβιτσιώτη για το «πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους»"

Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Καρδίτσας

Μήνυμα του 112 στάλθηκε στους κατοίκους της πόλης της Καρδίτσας, προκειμένου να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους λόγω πλημμυρικών φαινομένων που είναι σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην πόλη της Καρδίτσας απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Μήνυμα του 112 στάλθηκε και στους κατοίκους του οικισμού Γ. Καραϊσκάκη Καρδίτσας και σε όσους βρίσκονται στην περιφερειακή Μουζακίου-Αρτας προκειμένου να απομακρυνθούν προς το κέντρο Μουζακίου λόγω πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Γ. Καραϊσκάκη και περιφερειακή Μουζακίου-Αρτας απομακρυνθείτε προς το κέντρο Μουζακίου λόγω πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Καρδίτσας"

Blue Horizon: Ποινικές διώξεις στον καπετάνιο και τα τρία μέλη του πληρώματος για τη δολοφονία του 36χρονου

Βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος των τεσσάρων μελών του πληρώματος του Blue Horizon, οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη το βράδυ της Τρίτης (05.09.2023) στο λιμάνι του Πειραιά.

Σε βάρος του άνδρα του πληρώματος που έσπρωξε τον 36χρονο ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο.

Παράλληλα, σε βάρος των δύο άλλων μελών του πληρώματος ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο, ενώ ο καπετάνιος του πλοίου κατηγορείται για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες αδίκημα επίσης που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος. Πρόκειται για βαρύτατες κατηγορίες, οι οποίες τιμωρούνται μέχρι και με ισόβια κάθειρξη.

Παράλληλα, διατάχθηκε και επείγουσα έρευνα από την Εισαγγελία για τις ευθύνες του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρχε λιμενικός στο σημείο και τι έκανε όταν το πλοίο έφυγε αφήνοντας αβοήθητο στην τύχη του τον 36χρονο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Blue Horizon: Ποινικές διώξεις στον καπετάνιο και τα τρία μέλη του πληρώματος για τη δολοφονία του 36χρονου"

Μήνυμα 112 για απομάκρυνση από Κόμμα Φθιώτιδας λόγω πλημμύρας

Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Κόμμα Φθιώτιδας προκειμένου να απομακρυνθούν απ' αυτήν και να κατευθυνθούν προς Λαμία λόγω πλημμυρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Κόμμα Φθιώτιδας απομακρυνθείτε προς Λαμία λόγω πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυμα 112 για απομάκρυνση από Κόμμα Φθιώτιδας λόγω πλημμύρας"

ΗΣΑΠ: Κλειστό το τμήμα Θησείο - Μοναστηράκι, πλημμύρισε με την καταιγίδα

Απίστευτες εικόνες καταγράφηκαν νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας όπου δρόμοι γύρω από το Μοναστηράκι μετατράπηκαν σε χείμαρροι εξαιτίας της νεροποντής. Μάλιστα η οδός Πανδρόσου όπως φάινεται και σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media θύμιζε ρυάκι... Ακόμα ήταν τόση η ένταση της βροχής που πλημμύρισε μέχρι και ο χώρος των εκδοτηρίων των εισιτηρίων στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι.

Σημειώνεται ότι εξαιτίας της νεροποντής και της εισροής  μεγάλης ποσότητας υδάτων στην τροχιά στο τμήμα Μοναστηράκι- Θησείο διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του ηλεκτρικού. Η κυκλοφορία διεξάγεται προσωρινά στο τμήμα Πειραιάς - Ταύρος και Ομόνοια Κηφισιά.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΗΣΑΠ: Κλειστό το τμήμα Θησείο - Μοναστηράκι, πλημμύρισε με την καταιγίδα"

Επελαύνει η κακοκαιρία Daniel: Στους τρεις οι νεκροί – «Πνίγηκαν» Πήλιο, Βόλος, Λάρισα και θεσσαλικός κάμπος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί όλοι οι δήμοι Μαγνησίας,Τρικάλων, Καρδίτσας, Σποράδων και άλλοι τρεις δήμοι στη Λάρισα, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έφερε η κακοκαιρία Daniel. Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι σε αυτές τις περιοχές τις τελευταίες δύο ημέρες. Ο απολογισμός μέχρι αυτή την ώρα είναι τρεις νεκροί, ανυπολόγιστες καταστροφές σε υποδομές, σπίτια, επιχειρήσεις και καλλιέργειες. Στο Πήλιο δρόμοι κόπηκαν στα δύο. Στον Βόλο δεν έχουν ρεύμα και νερό, ενώ σε απέραντη λίμνη έχει μετατραπεί ο κάμπος της Θεσσαλίας. Το μεσημέρι της Τετάρτης, η χώρα κόπηκε επίσης στα δύο, όταν έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα στο ύψος της Λάρισας.

 
Νεκρός εντοπίστηκε 82χρονος στην Καρδίτσα – Στους 3 οι νεκροί

Νεκρός εντοπίστηκε 82χρονος στην Καρδίτσα, συγκεκριμένα στο χωριό Ελληνόπυργος, εξαιτίας στης κακοκαιρίας Daniel που σαρώνει τη χώρα. Οι νεκροί από τη φονική κακοκαιρία ανέρχονται στους τρεις. Τα ορμητικά νερά παρέσυραν τον 82χρονο, τον οποίο τελικά καταπλάκωσαν φερτά υλικά.

Εικόνες απόλυτης καταστροφής σε Πήλιο και Βόλο – Χωρίς ρεύμα και νερό, σε απόγνωση οι κάτοικοι

Τα πάντα είναι καλυμμένα από λάσπη στο Πήλιο και αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και βρίσκονται στη θάλασσα. Οι καταστροφές σε σπίτια, επιχειρήσεις και υποδομές είναι τεράστες. Έκκληση κάνουν οι κάτοικοι για φάρμακα και βοήθεια.

Η κακοκαιρία που σαρώνει την περιοχή έχει αφήσει ανυπολόγιστες καταστροφές, πάνω από 200.000 ανθρώπους στον Βόλο και τα προάστιά του χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για περισσότερες από 30 ώρεςδεν υπάρχει πόσιμο νερό, τηλεπικοινωνίες και ίντερνετ και δεν λειτουργούν οι συγκοινωνίες.

Η αγορά του Βόλου παραμένει κλειστή για δεύτερη ημέρα, τα σούπερ μάρκετ δεν άνοιξαν καθόλου, ψωμί δεν παράγουν οι φούρνοι λόγω της διακοπής του ηλεκτρικού και της έλλειψης νερού.

Οι δρόμοι είναι λασπότοποι, ολόκληρες συνοικίες, όπως η Νεάπολη, τα Παλαιά, οι Άγιοι Ανάργυροι και το Παλαιό Λιμεναρχείο είναι βυθισμένες στη λάσπη και τα νερά και μεγάλες λεωφόροι βρίσκονται σε μη προσπελάσιμη κατάσταση.

Ο χείμαρρος Κραυσίδωνας που υπερχείλισε σε πολλά σημεία, μετέφερε τόνους λάσπης σε σπίτια και επιχειρήσεις. Στη Χιλιαδού, το Οινόπνευμα, τα Παλαιά και μέχρι τις πολυτεχνικές σχολές στη λεωφόρο Αθηνών, ενώ τα ορμητικά νερά του παρέσυραν πολλές γέφυρες.

Στον Βόλο, που ισχύει για δεύτερο εικοσιτετράωρο απαγόρευση της κυκλοφορίας, δεν υπάρχουν βασικές συγκοινωνίες. Δεν εκτελούνται υπεραστικά δρομολόγια, δεν κινούνται τα τρένα, αλλά ούτε και τα ταξί.

Μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί τα υπόγεια και ισόγεια του Αγγελοπούλειου νοσοκομείου, καθώς και το μουσείο του συγκροτήματος Τσαλαπάτα.

Η είσοδος της πόλης της Λάρισας έχει μετατραπεί σε λίμνη. Ωστόσο, άνοιξε το ένα ρεύμα στην Εθνικό Οδό Λάρισας – Αθηνών. Υπενθυμίζεται ότι η παλαιά Εθνική Οδός Λάρισας – Αθηνών παραμένει κλειστή.

Άνδρες της ΕΜΑΚ κινούνταν με βάρκα για να καταφέρουν να απεγκλωβίσουν κατοίκους.

Επελαύνει η κακοκαιρία Daniel: Στους τρεις οι νεκροί – «Πνίγηκαν» Πήλιο, Βόλος, Λάρισα και θεσσαλικός κάμπος
 
Πυροσβεστική: Στις 2.421 οι κλήσεις – Στη Μαγνησία οι περισσότερες

Στις 2.421 ανήλθαν οι κλήσεις στην Πυροσβεστική από το πρωί της Τρίτης (5/9) μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης (6/9), κυρίως για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και 450 διασώσεις και ασφαλείς μετακινήσεις ατόμων.

Οι περισσότερες κλήσεις έγιναν στην περιφέρεια Θεσσαλίας με τη Μαγνησία, ειδικότερα, να συγκεντρώνει τις περισσότερες για αντλήσεις υδάτων. 

Όσον αφορά στην Περιφέρεια Αττικής, έγιναν 110 κλήσεις, εκ των οποίων οι 80 σε περιοχές του λεκανοπεδίου.

Συγκεκριμένα:

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 1.660 κλήσεις, εκ των οποίων:

*στη Μαγνησία, 1.050 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 350 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 280 άτομα

*στην παραλιακή ζώνη της Λάρισας 170 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 80 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 90 άτομα

*στην Καρδίτσα, 210 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 100 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 70 άτομα

*στα Τρίκαλα, 121 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 65 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 40 άτομα

*στη Σκιάθο, 109 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 20 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 20 άτομα

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 550 κλήσεις, εκ των οποίων:

*σε περιοχές της βόρειας Εύβοιας 90 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 20 αντλήσεις υδάτων, 6 κοπές δέντρων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 9 άτομα

*στο Δομοκό και στη Λαμία Φθιώτιδας 460 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 50 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 20 άτομα

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 38 κλήσεις, εκ των οποίων:

*στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν για 10 κοπές δέντρων και 2 αφαιρέσεις αντικειμένων
*στη Χαλκιδική πραγματοποιήθηκαν 11 κοπές δέντρων και 1 αφαίρεση αντικειμένου
*στις Σέρρες πραγματοποιήθηκε 1 κοπή δέντρου

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 63 κλήσεις, εκ των οποίων:

*Στις Σπέτσες 12 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 10 αντλήσεις υδάτων

*Στην Επίδαυρο 20 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 10 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 2 άτομα

*Στο Κρανίδι 25 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 15 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 2 άτομα.

*Στη Μονεμβασιά έχουν πραγματοποιηθεί 4 αντλήσεις υδάτων

*Στην Κόρινθο έχουν πραγματοποιηθεί 2 αντλήσεις υδάτων

Στην Περιφέρεια Αττικής 110 κλήσεις, εκ των οποίων:

*Σε περιοχές του λεκανοπεδίου 80 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 20 αντλήσεις υδάτων

*Στην Αίγινα και στο Αγκίστρι 30 κλήσεις ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 7 αντλήσεις υδάτων

«Πνίγηκε» ο θεσσαλικός κάμπος

«Πνίγηκε» στα νερά της βροχής ο θεσσαλικός κάμπος με τους αγρότες να μετρούν τις πληγές τους. Τεράστιες καταστροφές σημειώθηκαν και σε Καρδίτσα, Λάρισα και Τρίκαλα.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας
 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Επελαύνει η κακοκαιρία Daniel: Στους τρεις οι νεκροί – «Πνίγηκαν» Πήλιο, Βόλος, Λάρισα και θεσσαλικός κάμπος"

Καιρός αύριο: Βροχές σε Θεσσαλία, Σποράδες, βόρεια Εύβοια και κεντρική και ανατολική Στερεά

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φθάσει στα βορειοδυτικά τους 24 με 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27 με 30 και στη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπκές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Θράκη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Στη Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως στην κεντρική Μακεδονία, σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο νότιο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως το πρωί, σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στις δυτικές Κυκλάδες.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Από τα βόρεια βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και από το μεσημέρι θα ενισχυθούν σε 5 με 6 και τοπικά στις βόρειες Κυκλάδες έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια και βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα βόρεια. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές σε Θεσσαλία, Σποράδες, βόρεια Εύβοια και κεντρική και ανατολική Στερεά"

Κακοκαιρία Daniel – Καταγγελία Αχιλλέα Μπέου: «Πωλούν νερό στον Βόλο για 4 και 5 ευρώ»

Μια από τις περιοχές που έχει πληγεί σφόδρα από την κακοκαιρία Daniel είναι ο Βόλος που από την Τρίτη (05/09) έχει μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση και νερό.

Ακόμα, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, κατήγγειλε την Τετάρτη (06/09) πως ορισμένοι εκμεταλλεύονται την έλλειψη υδροδότησης στην πόλη και πωλούν τις εξάδες νερού αντί για 4 και 5 ευρώ.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Μπέος έγραψε: «Τις τελευταίες ώρες από καταγγελίες έγινα κοινωνός της αισχρής και ανήθικης δράσης ορισμένων ασυνείδητων που, εκμεταλλευόμενοι το πρόβλημα με το νερό, πωλούν σε πολίτες την "εξάδα" νερού αντί 4 και 5 ευρώ. Καλώ τους πολίτες να καταγγέλλουν τους άθλιους αυτούς μαυραγορίτες και να μην υποκύπτουν στον εκβιασμό».

Επίσης, ο ίδιος συμπλήρωσε: «Ο Δήμος Βόλου έχει εξασφαλίσει μεγάλες ποσότητες νερού που θα διαθέσει στους πολίτες, ενώ ήδη σταδιακά επανέρχεται η υδροδότηση στην πόλη και μέχρι αύριο (07/09) θα υπάρχει πλήρης αντιμετώπιση του προβλήματος».

ieidiseis 

Διαβάστε Περισσότερα » " Κακοκαιρία Daniel – Καταγγελία Αχιλλέα Μπέου: «Πωλούν νερό στον Βόλο για 4 και 5 ευρώ» "

Κακοκαιρία: Φόβοι για πλημμύρες στα Τρίκαλα – Σπάνε τα φράγματα του Ληθαίου (εικόνες-video)

Τον εφιάλτη μιας βιβλικής καταστροφής βιώνει η πόλη των Τρικάλων καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος ακόμη και να πλημμυρίσει η πόλη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr ο Ληθαίος ποταμός έχει υπερχειλίσει σε πολλά σημεία του, έχει σπάσει πολλά μικροφράγματα ενώ από νωρίς το μεσημέρι αγγίζει πια και τη γέφυρα Αρριανού, επί της οδού Καρδίτσης η οποία έχει κλείσει. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας και Δήμου Τρικκαίων ερευνούν που υπάρχει δυνατότητα να ανοίξουν φράγματα του ποταμού για να βρει οδό διαφυγής το νερό και να μη πλημμυρίσει η πόλη. Δείτε βίντεο από την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο των Τρικάλων:

trikalavoice
Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία: Φόβοι για πλημμύρες στα Τρίκαλα – Σπάνε τα φράγματα του Ληθαίου (εικόνες-video)"

Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα 112 για τη Λαμία - Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων

Ειδική προειδοποίηση έχουν εκδώσει οι αρμόδιες αρχές για την περιοχή της Λαμίας λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τη Φθιώτιδα.

Η Πολιτική Προστασία εξέδωσε μήνυμα 112 για απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Λαμία λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Η πλατεία Λαού της Λαμίας συγκεντρώνει ένα μεγάλο μέρος από τα όμβρια ύδατα από το βόρειο μέρος της πόλης με συνέπεια το ύψος του νερού να έχει ξεπεράσει τους 40 πόντους και είναι αδύνατη η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Περιφερειακά της πόλης στο δρόμο προς το Νοσοκομείο η κυκλοφορία έχει διακοπεί από νερά που έχουν καλύψει το δρόμο και αυτή την ώρα η πρόσβαση προς το νοσοκομείο είναι σχεδόν αδύνατη και γίνεται μόνο με μεγάλα οχήματα.

Πριν από λίγο σταμάτησε και η διοχέτευση των αυτοκινήτων από την εθνική οδό Αθηνων Λαμίας προς το δρόμο Λαμίας Δομοκού και την Β. Ελλάδα καθώς ξεχείλησαν οι χείμαρροι ανατολικά της πόλης της Λαμίας, έχουν καλύψει τους δρόμους και τους έχουν μετατρέψει σε ποταμούς με συνέπεια η τροχαία να διακόψει την κυκλοφορία.

Στο δρόμο Λαμίας Καρπενησίου είναι αδύνατο να κινηθούν τα αυτοκίνητα. Σε τρία σημεία έχουν βγει χείμαρροι και έχουν καλύψει το οδόστρωμα εννοώ όλο και αυξάνεται η ένταση του νερού που κουβαλούν οι χείμαρροι προς το Σπερχειό.

Τεράστιες είναι οι ζημιές σε χωριά δυτικά της Λαμίας, καθώς οι χείμαρροι έχουν μεταφέρει τεράστιος όγκος από φερτά υλικά μέσα στον κάμπο και έχουν καταστρέψει καλλιέργειες.

Δεκάδες πυροσβέστες με οχήματα είτε προσπαθούν να αντλήσουν μέρα ήταν να παρέμβουν και να απεγκλωβίσουν οχήματα που βρίσκονται μέσα σε λίμνες νερό.

Την ίδια στιγμή όλο το προσωπικό του Δήμου Λαμίας με μηχανήματα βρίσκονται σε κρίσιμα σημεία προσπαθώντας να παρέμβουν σε κρίσιμες περιπτώσεις ενώ δεκάδες αστυνομικοί βρίσκονται μέσα στην καταρρακτώδη βροχή σε κρίσιμα σημεία και εκτρέπουν την κυκλοφορία για να μην βρεθούν σε κίνδυνο ανυποψίαστοι οδηγοί.

Ο Σπερχειός ποταμός φουσκώνει επικίνδυνα και ήδη κάτοικοι και επιχειρήσεις που βρίσκονται στη νότια πλευρά της πόλης, εκεί όπου πλημμυρίζει όταν ο Σπερχειός φεύγει από τις όχθες του, έχουν αρχίσει και απομακρύνουν είτε τα ζώα, είτε τα αυτοκίνητά τους, αλλά φεύγουν και οι ίδιοι για ασφάλεια για να μην εγκλωβιστούν από τα νερά.

Στο Δομοκό

Ακόμη και σε ύψος 2 μέτρων έχουν φτάσει τα νερά στο χωριό Σοφιάδα του Δομοκού και οι κάτοικοι παραμένουν μέσα στα σπίτια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ που προσπάθησαν να προσεγγίσουν κάποια από αυτά, εγκλωβίστηκαν από τα νερά και με κίνδυνο της ζωής τους μπόρεσαν να βρεθούν σε ασφαλές σημείο αλλά από κει που βρίσκονται έχουν πλήρως αδρανοποιηθεί.

«Μόνο με ελικόπτερα πλέον μπορούμε να προσεγγίσουμε το χωριό και ευχόμαστε να μη χρειαστεί καθώς οι κάτοικοι δεν θέλουν να φύγουν από τα σπίτια τους» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ηλίας Σανίδας.

Σε ότι αφορά τον αγνοούμενο από το Πετρωτό Δομοκού δεν έχουν βρεθεί ακόμη σημάδια τόσο από τον ίδιο όσο και από το τρακτέρ στο οποίο επέβαινε.

Η τεράστια λίμνη που έχει δημιουργηθεί στα χωριά του κάμπου του Δομοκού επεκτείνεται προς την πλευρά του Νέου Μοναστηριού, ενώ η ραγδαία βροχόπτωση συνεχίζεται.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα 112 για τη Λαμία - Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων"

Συγκλονίζουν οι αυτόπτες μάρτυρες του εγκλήματος στον Πειραιά: «Πήγαμε στον καπετάνιο και μας έκλεισε την πόρτα»

Χθες το βράδυ, έγινε γνωστό πως ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτης πνίγηκε από το πλήρωμα του Blue Horizon, στην προσπάθειά του να επιβιβαστεί στο πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Ηράκλειο. Το αποτρόπαιο περιστατικό συνέβη μπροστά στα μάτια των επιβατών του πλοίου, ενώ το βίντεο – ντοκουμέντο από τον πνιγμό κάνει από χτες τον γύρο του διαδικτύου.

Οι μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων που είδαν μπροστά στα μάτια τους το έγκλημα εις βάρος του 36χρονου προκαλούν ανατριχίλα. Δύο από τους ανθρώπους που ήταν στο σημείο εκείνη την ώρα, μίλησαν στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, για τα όσα εκτυλίχθηκαν από τη στιγμή που το θύμα προσπάθησε να επιβιβαστεί μέχρι και την ώρα που το πλοίο απομακρύνθηκε από τον Πειραιά, με τον 36χρονο να είναι, πλέον, νεκρός.

«Δεν έγινε καν προσπάθεια να σώσουν το παιδί»

Την ώρα που ξεκινούσε το πλοίο, βλέπουμε το παλικάρι να προσπαθεί να μπει και τον ύπαρχο να
τον σπρώχνει. Έγινε δύο – τρεις φορές. Όλοι φωνάζαμε να τον αφήσει γιατί ήταν φως – φανάρι ότι θα γίνει το κακό. Αλλά συνεχίστηκε με αποτέλεσμα να πέσει το παιδί στη θάλασσα και να αρχίσει να στροβιλίζεται με τη δίνει της προπέλας.

Το τραγικό είναι ότι ενώ κάνεις το πρώτο λάθος και τον πετάς στη θάλασσα συνεχίζεις με την απάθεια και την αδιαφορία σου με ένα ψυχρό βλέμμα και πισωγύρισμα. Γυρνάει την πλάτη και δίνει το νεύμα να φύγει το πλοίο. Είναι έγκλημα, δεν χωρά αμφιβολία. Δεν έγινε καμία προσπάθεια να το σώσουν το παιδί, το άφησαν στο έλεός του, να πνιγεί.

Δεν μπορούσαμε να ακούσουμε λόγω και του θορύβου των μηχανών. Το παιδί δυστυχώς πνίγηκε. Δεν του πέταξαν ένα σωσίβιο, δεν έκαναν μια προσπάθεια. Να πέσει ο ίδιος στη θάλασσα, να σώσει το παιδί. Το βίντεο το έχει τραβήξει μια κοπέλα. Το έστειλα κατευθείαν στο Λιμεναρχείο. Έκανα προσπάθειες να μιλήσω στο Λιμεναρχείο. Δεν ξέρω καν αν έστειλαν σήμα στο λιμεναρχείο ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα. Το καράβι έφυγε κανονικά, σαν να μας έπεσε μια μπάλα στη θάλασσα και τη χάσαμε.

Κάποιοι πήγαν στον καπετάνιο να του μιλήσουν, τους έκλεισε την πόρτα. Ούτε ασχολήθηκε. Βγαίνουμε έξω από το λιμάνι και μετά από ώρα βγαίνει ανακοίνωση ότι το πλοίο θα σταματήσει με εντολή του Λιμεναρχείου. Δεν είδαμε ποτέ τον Ύπαρχο. Δεν τον είδαμε στο πλοίο. Μάλλον είχε πάει στο γραφείο του. Έκανα προσπάθειες να μιλήσω με το Λιμεναρχείο.

«Είδα το πλοίο να αποχωρεί και σκέφτηκα κάνει πίσω για να τον βρουν»

Η Φρόσω, αυτόπτης μάρτυρας από διπλανό πλοίο, αναφέρει: «Ήμουν στο Elyros για Χανιά. Βγήκα να καπνίσω στο κατάστρωμα και βλέπω να σπρώχνουν έναν άνθρωπο. Δύο μπροστά και ένας πιο πίσω. Σκέφτηκα ότι ήταν κάποιος μετανάστης που δεν θα είχε εισιτήριο. Επέμεινε τρεις ή τέσσερις φορές να προχωρήσει πιο μέσα. Στην πέμπτη φορά τον βλέπω να πέφτει. Τον έψαχνα με το βλέμμα μου πολύ ώρα να τον δω. Δεν τον έβλεπα. Βλέπω το πλοίο να αποχωρεί και σκέφτηκα ότι πάει λίγο πιο πίσω για να σταματήσει η δίνη του νερού και να τον βρουν. Προχωρά λίγο το πλοίο και τον βλέπω. Τα νερά δεν ήταν ήρεμα και δεν μπορούσα να καταλάβω αν
κινείται ή τον κινεί το νερό. Γύρω στα πέντε λεπτά μετά κατάλαβα ότι απλά επιπλέει. Με έπιασε πανικός και σκέφτηκα να πάρω στο Λιμενικό.

Πήρα έκανα επώνυμη καταγγελία και η κοπέλα που με άκουσε, άκουγε πρώτη φορά το συμβάν. Πήρα
και είπα «σκότωσαν έναν άνθρωπο μπροστά στα μάτια μου». Εγώ δεν άκουσα τι έλεγαν, όμως, δίπλα μου άκουσαν να του λένε «όξω, ρε».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκλονίζουν οι αυτόπτες μάρτυρες του εγκλήματος στον Πειραιά: «Πήγαμε στον καπετάνιο και μας έκλεισε την πόρτα»"

Βουλή: Περικόπτεται κατά 50% η βουλευτική αποζημιώση όταν κάποιος επιδεικνύει αντικοινοβουλευτικη συμπεριφορά

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν από τη αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή οι τροποποιήσεις στον Κανονισμό λειτουργίας της Βουλής. Κεντρική αλλαγή αποτελεί η ρύθμιση που επιτρέπει στον εκάστοτε Πρόεδρο του κοινοβουλίου να διατυπώνει μομφή κατά βουλευτή για αντικοινοβουλευτικη συμπεριφορά χωρίς να είναι απαραίτητη η σύμφωνη γνώμη της επιτροπής Δεοντολογίας.

Παράλληλα, η ποινή σε περίπτωση διατύπωσης μομφής αυξάνει και αντί περικοπής του 1/4 της βουλευτικής αποζημίωσης μπορεί να «ουρευτεί» το 1/2. «Σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις ο Πρόεδρος της Βουλής μπορεί να αποφασίσει αντί των πειθαρχικών μέτρων των προηγουμένων άρθρων τη διατύπωση μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά εναντίον βουλευτή που υπέπεσε ή επιμένει σε ανεπίτρεπτη ή ανάρμοστη συμπεριφορά. Πριν από την απόφαση του Προέδρου της Βουλής ο ενδιαφερόμενος καλείται να δώσει εξηγήσεις για το πολύ πέντε λεπτά.

Με την απόφαση του Προέδρου της Βουλής που διατυπώνει μομφή εναντίον βουλευτή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά μπορεί να επιβάλλεται περικοπή μέχρι και του ½ της μηνιαίας αποζημίωσης του βουλευτή» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Υπέρ της διάταξης ψήφισε η ΝΔ τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν ενώ οι Σπαρτιάτες δήλωσαν παρών. Με ευρύτερη πλειοψηφία εγκρίθηκε η διάταξη για αύξηση των μελών στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βουλή: Περικόπτεται κατά 50% η βουλευτική αποζημιώση όταν κάποιος επιδεικνύει αντικοινοβουλευτικη συμπεριφορά"

Λάρισα: Έκλεισε ο αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ – Τα νερά έφτασαν στο οδόστρωμα (φωτ.)

Μια ακόμη επίπτωση έχει η σφοδρή κακοκαιρία στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας… Πλέον διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ, ενώ τα νερά έχουν φτάσει μέχρι το οδόστρωμα.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας επισημαίνεται πως αποφασίστηκε η διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (προς Αθήνα & προς Θεσσαλονίκη), από τον Α/Κ Νίκαιας (χ.θ. 348+106) έως τη χ.θ. 321+580 (όρια Π.Ε. Λάρισας με Π.Ε. Μαγνησίας)

Τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα θα εκτρέπονται στον Α/Κ Νίκαιας και μέσω της περιφερειακής Οδού Τρικάλων θα εισέρχονται στην Ε.Ο. Λάρισας –Τρικάλων και ακολούθως στον Αυτοκινητόδρομο Ε-65.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από περιοχή κοντά στα διόδια Μοσχοχωρίου:

larissanet

Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: Έκλεισε ο αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ – Τα νερά έφτασαν στο οδόστρωμα (φωτ.)"

Δίκη Πισπιρίγκου: Απορρίπτει τη θέση του καθηγητή Τοξικολογίας στο ΑΠΘ η υπεράσπιση

Ο καθηγητής Ιατροδικαστικής Τοξικολογίας, επικεφαλής του εργαστηρίου τοξικολογίας του ΑΠΘ, Νίκος Ράικος βρέθηκε για δεύτερη φορά στο βήμα του μάρτυρα στη δίκη ενώπιον του ΜΟΔ της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, στην επανάληψη της διαδικασίας μετά τη διακοπή του καλοκαιριού.

Η υπεράσπιση της κατηγορουμένης αμφισβήτησε την επιστημονική άποψη του κ. Ράικου, ο οποίος θεωρεί πως το κοριτσάκι δέχθηκε θανατηφόρα δόση κεταμίνης όσο ήταν εν ζωή, αποκλείοντας το ιατρικό λάθος, με τον συνήγορο της 34χρονης, Αλέξη Κούγια, να αναφέρεται σε «ακραία ψευδορκία» του μάρτυρα.

Ο κ. Κούγιας ζήτησε, χωρίς να γίνει δεκτό από το δικαστήριο, πολυήμερη διακοπή της διαδικασίας προκειμένου οι συνεργάτες του να μελετήσουν τα πέντε έγγραφα που προσκόμισε στο δικαστήριο ο κ. Ράικος για τα συμπεράσματα των εργαστηριακών ερευνών όπου διαπιστώθηκε ότι χορηγήθηκαν στο παιδί οι ουσίες κεταμίνη και μιδαζολάμη. Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, η πλευρά της κατηγορουμένης θέλει να εξετάσει το εν λόγω υλικό ο καθηγητής Τοξικολογίας Αριστείδης Τσατσάκης καθώς «δεν υπάρχει τίποτα επιστημονικό σε όσα είπε ο κ. Ράικος».

Το αίτημα της υπεράσπισης έλαβε αρνητική πρόταση και από την εισαγγελέα Έδρας, η οποία τόνισε ότι το περιεχόμενο των επίμαχων εγγράφων είναι γνωστό στην υπεράσπιση. Ο κ. Κούγιας αντέτεινε ότι δεν έχει στη διάθεση του όλα τα στοιχεία, επισημαίνοντας πως ο καθηγητής «ξαφνικά θυμήθηκε πως έχει στο αρχείο του έγγραφα τα οποία εκφέρει στο δικαστήριο».

Το δικαστήριο μετά την απόρριψη του αιτήματος διακοπής της δίκης αποφάσισε την εξέταση του καθηγητή Ράικου σε επόμενο στάδιο της δίκης, δεχόμενο ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο της κατ' αντιπαράσταση εξέτασης του μάρτυρα με τον επιστημονικό συνεργάτη και πραγματογνώμονα της υπεράσπισης κ. Τσατσάκη.

Με την απόρριψη και άλλων αιτημάτων της υπεράσπισης, για εξέταση μαρτύρων επιστημόνων κ.ά., ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά σε «προκατάληψη σε βάρος της κατηγορούμενης».

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο, οπότε αναμένεται να ξεκινήσει η ανάγνωση εγγράφων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Δίκη Πισπιρίγκου: Απορρίπτει τη θέση του καθηγητή Τοξικολογίας στο ΑΠΘ η υπεράσπιση"

Παράταση έως το τέλος Σεπτεμβρίου στη μη θεώρηση γνωματεύσεων από ελεγκτή γιατρό

Σε νέα παράταση της υποχρεωτικότητας θεώρησης γνωματεύσεων από ελεγκτή γιατρό έως το τέλος του μήνα, προχώρησε το υπουργείο Υγείας.

Σε απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αναφέρονται τα εξής:

"Παρατείνεται η μη υποχρέωση θεώρησης γνωματεύσεων από ελεγκτή ιατρό, όπου αυτή ορίζεται από τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ - υπό στοιχεία ΕΑΛΕ/Γ.Π. 80157/31-10-2018 κοινή υπουργική απόφαση, Β’ 4898), από τη λήξη της υπό στοιχεία ΕΑΛΕ/Γ.Π. οικ. 15082/10-03-2023 απόφασης Υπουργού Υγείας (Β’ 1433), έως την 30η Σεπτεμβρίου 2023.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση έως το τέλος Σεπτεμβρίου στη μη θεώρηση γνωματεύσεων από ελεγκτή γιατρό"

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Π.Ε. Μαγνησίας, Καρδίτσας, Τρικάλων και οι δήμοι Αγιάς, Κιλελέρ και Φαρσάλων στη Λάρισα

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσονται στο σύνολό τους οι Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, Καρδίτσας, Τρικάλων καθώς και οι Δήμοι Αγιάς, Κιλελέρ, Φαρσάλων της Π.Ε. Λάρισας.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός αιτήθηκε στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασ. Παπαγεωργίου, την κήρυξη όλων των παραπάνω Περιφερειακών Ενοτήτων και Δήμων σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για τη διαχείριση των συνεπειών του πρωτοφανούς για τη χώρα ακραίου καιρικού φαινομένου Daniel που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προκαλώντας βιβλικές καταστροφές σε υποδομές, σπίτια, επιχειρήσεις, καλλιέργειες.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Π.Ε. Μαγνησίας, Καρδίτσας, Τρικάλων και οι δήμοι Αγιάς, Κιλελέρ και Φαρσάλων στη Λάρισα"

Ο ΕΟΦ ανακαλεί οφθαλμικές σταγόνες για αλλεργική επιπεφυκίτιδα

Με επίσημη ανακοίνωσή του, ο ΕΟΦ γνωστοποιεί την απόφασή του για εθελοντική προληπτική ανάκληση παρτίδων γνωστού φαρμακευτικού προϊόντος

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, δημοσιοποιείται η απόφαση για «την ανάκληση των παρτίδων 22L072 & 22M013 του φαρμακευτικού προϊόντος ‘UTENOS EY.DR.S.DC 0.25MG/ML’, λόγω απόκλισης από την επικυρωμένη διαδικασία παραγωγής.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής προληπτικής ανάκλησης της εταιρείας ZWITTER PHARMACEUTICALS ΕΠΕ, η οποία ως Τοπικός Αντιπρόσωπος, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΦ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΕΟΦ ανακαλεί οφθαλμικές σταγόνες για αλλεργική επιπεφυκίτιδα"

Κακοκαιρία Daniel: Ισχυρές καταιγίδες έως το μεσημέρι της Πέμπτης – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο ΕΜΥ

Έως και αύριο, Πέμπτη, το μεσημέρι θα συνεχιστεί η κακοκαιρία Daniel που προκαλεί ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ, το οποίο επικαιροποιήθηκε με βάση τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία.

Πιο αναλυτικά:

  • Σήμερα, Τετάρτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας) και την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια). Προς το βράδυ θα υπάρξει μικρή εξασθένηση των φαινομένων, αλλά από πολύ νωρίς το πρωί της Πέμπτης τα φαινόμενα, κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες, θα ενταθούν εκ νέου. Από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
  • Παροδικά έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σήμερα και στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής) και την Αττική (κυρίως τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα), καθώς επίσης στη δυτική Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και την Ήπειρο. Σε αυτές τις περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν προοδευτικά αργά το βράδυ και κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Daniel: Ισχυρές καταιγίδες έως το μεσημέρι της Πέμπτης – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο ΕΜΥ"

Κακοκαιρία Daniel: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλο το οδικό δίκτυο των Τρικάλων

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω της κακοκαιρίας Daniel  απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Εξαίρεση το τμήμα του οδικού δικτύου που συνδέει τις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Γρεβενών με την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. Δηλαδή: 

η Εθνική Οδός Ιωαννίνων – Τρικάλων – Λάρισας &

η Εθνική Οδός Γρεβενών – Μουργκανίου, Εθνική Οδός Ιωαννίνων – Τρικάλων – Λάρισας

Εξαιρούνται:

τα οχήματα οδικής βοήθειας &

τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Λίγο μετά τις 11:30 εστάλη μήνυμα του 112 ενημερώνοντας τους κατοίκους πως έχει απαγορευτεί η κακοκαιρία λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Daniel: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλο το οδικό δίκτυο των Τρικάλων"

Βαρβιτσιώτης για θάνατο 36χρονου στο Blue Horizon: Είχε επιβιβαστεί νωρίτερα και προσπαθούσε να ξαναμπεί

Ο άτυχος 36χρονος που έχασε τη ζωή του τόσο άδικα στο λιμάνι του Πειραιά ήταν ήδη επιβάτης του πλοίου, στο οποίο προσπαθούσε να ξαναμπεί, σημείωσε ο υπουργός ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1 μίλησε για το θάνατο του 36χρονου Αντώνη, λέγοντας πως ο άνδρας είχε ήδη επιβιβαστεί στο πλοίο και για άγνωστο λόγο είχε κατέβει. Ωστόσο, προσπάθησε να ξαναμπεί λίγο πριν το πλοίο αναχωρήσει για Κρήτη.

Μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon έσπρωξαν τον 36χρονο στην θάλασσα με αποτέλεσμα να πνιγεί σχεδόν αμέσως από τα απόνερα του πλοίου.

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι για το φρικαλέο αυτό περιστατικό», είπε. Ο ίδιος σημείωσε πω δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς τη φρίκη. Όπως ήταν στον καταπέλτη βρισκόντουσαν δύο μέλη του πληρώματος, ενώ σημείωσε πως ευθύνη έχει και ο καπετάνιος του πλοίου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βαρβιτσιώτης για θάνατο 36χρονου στο Blue Horizon: Είχε επιβιβαστεί νωρίτερα και προσπαθούσε να ξαναμπεί"

Κακοκαιρία Daniel: Ακυρώνονται τα ραντεβού στις δημόσιες υπηρεσίες σε Μαγνησία, Σποράδες, Καρδίτσα, Τρίκαλα

Νέα μέτρα, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι στις περιοχές που πλήττονται από την κακοκαιρία Daniel, ανακοίνωσε σήμερα (6.9.2023) το υπουργείο Εσωτερικών. 

Το υπουργείο Εσωτερικών, εξαιτίας της κακοκαιρίας, η οποία συνεχίζει να πλήττει την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων και πλέον επελαύνει και στις Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας και Τρικάλων, σε συνέχεια της σχετικής απόφασης που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και κατόπιν οδηγιών που έλαβε, εξέδωσε εγκύκλιο που αφορά στη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών των πληττόμενων περιοχών.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι για την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία της υγείας τους, τυχόν ραντεβού με Δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη 6/9/2023 στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων, Καρδίτσας και Τρικάλων, των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, ακυρώνονται.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, που εξεδόθη την 6η Σεπτεμβρίου, οι Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων, Καρδίτσας και Τρικάλων κηρύχθηκαν σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης με αποτέλεσμα να ανασταλεί η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών με εξαίρεση:

τις υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού,
τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας,
τις δομές υγείας,
τα μέσα μαζικής μεταφοράς,
άλλες υπηρεσίες, η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου.
Οι δημόσιες υπηρεσίες θα πρέπει να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους πολίτες και να μεριμνήσουν άμεσα για τον επαναπρογραμματισμό νέου ραντεβού ή για την εξυπηρέτησή τους άμεσα ακόμα και χωρίς ραντεβού, εφόσον τίθεται θέμα υπέρβασης προθεσμιών, σε άλλη ημέρα εκτάκτως.

Τυχόν οδηγίες ή απαντήσεις που αφορούν ειδικότερα υπαλλήλους Ο.Τ.Α. α΄ και β’ βαθμού θα δίνονται αρμοδίως από τη Διεύθυνση Προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών (info@ypes.gr).

Το Υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας για τυχόν νέες ανακοινώσεις.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Daniel: Ακυρώνονται τα ραντεβού στις δημόσιες υπηρεσίες σε Μαγνησία, Σποράδες, Καρδίτσα, Τρίκαλα"

Τεράστια αύξηση παγκοσμίως στην εμφάνιση καρκίνου για τα άτομα κάτω των 50 ετών

Αύξηση κατά 79% στα νέα κρούσματα καρκίνου μεταξύ των ατόμων κάτω των 50 ετών σ
ε όλο τον κόσμο κατά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες διαπιστώνει έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ανοιχτής πρόσβασης «BMJ Oncology».

Η έρευνα βασίστηκε σε δεδομένα για 29 καρκίνους σε 204 χώρες και περιοχές. Εξέτασε τη συχνότητα εμφάνισης νεών κρουσμάτων, τους θανάτους, τις συνέπειες για την υγεία και τους παράγοντες κινδύνου που συντελούν στην εμφάνιση καρκίνου στα άτομα ηλικίας 14-49 ετών για να εκτιμηθεί η ετήσια ποσοστιαία μεταβολή μεταξύ του 1990 και του 2019.

Το 2019 οι νέες διαγνώσεις καρκίνου στα άτομα κάτω των 50 ετών ανήλθαν σε 1,82 εκατομμύρια, αριθμός αυξημένος κατά 79% σε σχέση με το 1990. Ο καρκίνος του μαστού αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο αριθμό αυτών των κρουσμάτων (13,7 ανά 100.000 του παγκόσμιου πληθυσμού) και των σχετικών θανάτων (3,5 ανά 100.000 του παγκόσμιου πληθυσμού). Όμως τα νέα περιστατικά καρκίνου της τραχείας και του προστάτη αυξήθηκαν ταχύτερα μεταξύ των ίδιων ετών, με εκτιμώμενες ετήσιες ποσοστιαίες μεταβολές 2,28% και 2,23%, αντίστοιχα. Αντίθετα, ο καρκίνος του ήπατος μειώθηκε κατά 2,88% κατ’ έτος.

Εκτός από τον καρκίνο του μαστού, οι καρκίνοι που θέτουν σε κίνδυνο περισσότερο την υγεία των νεότερων ενηλίκων είναι της τραχείας, των πνευμόνων, του εντέρου και του στομάχου.

Τα υψηλότερα ποσοστά πρώιμης έναρξης καρκίνου σημειώθηκαν στη βόρεια Αμερική, την Αυστραλασία και τη δυτική Ευρώπη. Επηρεάστηκαν ωστόσο και οι χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα με τα υψηλότερα ποσοστά θανάτου να είναι στην Ωκεανία, την ανατολική Ευρώπη και την κεντρική Ασία. Στις χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα ο καρκίνος είχε πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο στις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες, τόσο όσον αφορά στους θανάτους όσο και στην επακόλουθη κακή υγεία.

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο άτομα κάτω των 50 ετών πέθαναν από καρκίνο το 2019, αριθμός αυξημένος κατά 28% σε σχέση με το 1990. Με βάση τις παρατηρούμενες τάσεις, οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο παγκόσμιος αριθμός των νέων κρουσμάτων καρκίνου στα άτομα κάτω των 50 ετών και των σχετικών θανάτων θα αυξηθεί κατά 31% και 21%, αντίστοιχα, το 2030, με τους 40άρηδες να κινδυνεύουν περισσότερο.

Οι ερευνητές λένε ότι οι γενετικοί παράγοντες είναι πιθανό να παίζουν ρόλο, ωστόσο η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε κόκκινο κρέας και αλάτι και χαμηλή σε φρούτα και γάλα, η κατανάλωση αλκοόλ και η χρήση καπνού είναι οι κύριοι παράγοντες κινδύνου. Επιπλέον, συντελούν η σωματική αδράνεια, το υπερβολικό βάρος και το υψηλό σάκχαρο στο αίμα.

Όπως σημειώνουν, «απαιτούνται επειγόντως μέτρα πρόληψης και έγκαιρης ανίχνευσης, καθώς και προσδιορισμός των βέλτιστων στρατηγικών θεραπείας για καρκίνους πρώιμης έναρξης, που θα πρέπει να περιλαμβάνουν μια ολιστική προσέγγιση που να αντιμετωπίζει τις μοναδικές ανάγκες υποστηρικτικής φροντίδας των νεότερων ασθενών».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Τεράστια αύξηση παγκοσμίως στην εμφάνιση καρκίνου για τα άτομα κάτω των 50 ετών"

Κακοκαιρία Daniel: Νεκρή γυναίκα στην Πάλτση Μαγνησίας – Είχε καταπλακωθεί από ξύλα

Και δεύτερο θύμα της κακοκαιρίας Daniel. Πρόκειται για 87χρονη γυναίκα η οποία εντοπίστηκε από την Πυροσβεστική στην Πάλτση Μαγνησίας κάτω από σωρό από ξύλα. Για την ανάσυρσή της επιχείρησαν 8 πυροσβέστες.  

Η κακοκαιρία η οποία σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της στη Μαγνησία προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές εξακολουθεί να μαίνεται και έχει μετατοπιστεί και στα νότια της χώρας ενώ από το πρωί βρέχει και στην Αττική. 

Χθες, είχαμε άλλον έναν νεκρό στο Βόλο ενώ αγνοείται και ένας 35χρονος ο οποίος προσπάθησε να βγει από το αυτοκίνητό του και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες αγνοείται και ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που ήταν στην Πάλτση αλλά και ένας βοσκός που δεν έχει επικοινωνήσει με τους δικούς του. 

Ήδη, μήνυμα 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Σοφιάδα και Πετρίλια Φθιώτιδας προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτές και να κατευθυνθούν προς Νέο Μοναστήρι λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: « Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Σοφιάδα και Πετρίλια απομακρυνθείτε προς Νέο Μοναστήρι λόγω πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Επίσης, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους σε Μέθανα και Τροιζήνα προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) στην περιοχή τους και καλώντας τους να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) στην περιοχή σας. Περιορίστε τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών».

Που καταγράφονται σήμερα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής 

Σε Θεσσαλία και Αργολίδα καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σήμερα. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr το μεγαλύτερο ύψος βροχής σήμερα, από τα μεσάνυχτα (00:00) έως τις πρωινές ώρες (08:30) σημειώθηκε στους Κωφούς Μαγνησίας με 194 mm. Ακολουθούν το Κρανίδι (180), η πόλη της Καρδίτσας (161), οι Σπέτσες (126), το Μουζάκι Καρδίτσας (121) και οι Χαλκιάδες Φαρσάλων (120).

Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι οι περισσότεροι μετεωρολογικοί σταθμοί της Μαγνησίας και των Σποράδων, όπου έχουν δεχθεί τα ακραία ύψη βροχής τις τελευταίες ημέρες, σταμάτησαν να μεταδίδουν τα δεδομένα τους λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος. 

Οι εικόνες από τον Βόλο αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής 

Μέχρι την Πέμπτη τα φαινόμενα 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η κακοκαιρία που ήδη προκαλεί ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θα συνεχιστεί έως αύριο, προκαλώντας πολύ μεγάλα ύψη βροχής.

Για σήμερα Τετάρτη 06-09-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής) και την Αττική κυρίως τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

β. κατά τόπους στη δυτική και νότια Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και την Ήπειρο.

Αύριο Πέμπτη 07-09-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Φθιώτιδας και Βοιωτίας).

Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 6-9-2023, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα στα ηπειρωτικά.

Απαγόρευση κυκλοφορίας 

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε όλο το νομό Καρδίτσας, με εξαίρεση την κίνηση στον Αυτοκινητόδρομο Ε-65 σε όλο το μήκος της περιοχής ευθύνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας (προς διευκόλυνση κίνησης των οχημάτων που εκτρέπονται από την Π.Α.Θ.Ε. στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα).

Εξαιρούνται:
(α) Τα οχήματα οδικής βοήθειας
(β) Τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Επίσης, τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 1330 και 1331 (Διακοπτό- Καλάβρυτα- Διακοπτό) θα πραγματοποιηθούν με λεωφορεία, λόγω κατολίσθησης στη γραμμή, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Daniel: Νεκρή γυναίκα στην Πάλτση Μαγνησίας – Είχε καταπλακωθεί από ξύλα"

Κλειστά την Τετάρτη ο ΕΟΠΥΥ και το Φαρμακείο του Οργανισμού στον Βόλο

Λόγω των καιρικών φαινομένων, θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη ο ΕΟΠΥΥ και το Φαρμακείο του Οργανισμού στον Βόλο.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
ADVERTISING

"Σας ενημερώνουμε, ότι εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που έχουν πλήξει το Βόλο και την ευρύτερη περιοχή του νομού Μαγνησίας, την Τετάρτη 06/09/2023 , τόσο η Περιφερειακή Διεύθυνση (ΠΕ.ΔΙ) Μαγνησίας , όσο και το Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Βόλου, θα παραμείνουν κλειστά.

Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης οι ασφαλισμένοι μπορούν να επικοινωνούν με το Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Λάρισας στα τηλέφωνα 2410 539947-9".

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστά την Τετάρτη ο ΕΟΠΥΥ και το Φαρμακείο του Οργανισμού στον Βόλο"

Βλάβη σε πλοίο με 384 επιβάτες και 53 άτομα πλήρωμα ανοικτά του Βόλου

Η κακοκαιρία Daniel που σαρώνει τη Θεσσαλία δημιούργησε πρόβλημα και σε πλοίο που είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Σκιάθου βρίσκεται σταματημένο λίγο έξω από το λιμάνι του Βόλου, σε ασφαλές σημείο, καθώς λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δεν μπόρεσε να δέσει και αναμένεται να δέσει σήμερα το μεσημέρι, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Βλάβη σε πλοίο με 384 επιβάτες και 53 άτομα πλήρωμα ανοικτά του Βόλου"

Κακοκαιρία Daniel: Κοιμούνται στο πάτωμα του αεροδρομίου Σκιάθου - «Δεν φεύγει πτήση μέχρι την Πέμπτη», λέει τουρίστας

Δραματική είναι η κατάσταση σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω της κακοκαιρίας Daniel που σαρώνει στο πέρασμά της. Πλην του Βόλου και του Πηλίου, από χθες αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα και η Σκιάθος.

Φυσικά η κακοκαιρία δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και τις μεταφορές, με τους τουρίστες που βρίσκονται στο νησί και ετοιμάζονταν να αποχωρήσουν να είναι σε... δραματική κατάσταση. Βρετανός τουρίστας που βρίσκεται πάνω από 12 ώρες στο αεροδρόμιο αναμένοντας πότε θα καταφέρει το αεροπλάνο του να απογειωθεί, μεταφέρει τις εικόνες που επικρατούν. Τουρίστες έχουν φτιάξει... κατασκήνωση μέσα στο αεροδρόμιο προσπαθώντας να κοιμηθούν. Άλλοι έχουν ξαπλώσει στην κορδέλα για τις βαλίτσες, ενώ μερικοί έχουν στήσει «πηγαδάκια» σκοτώνοντας την ώρα τους μέχρι να καταφέρουν να φύγουν.

«Φρικτές σκηνές. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο αεροδρόμιο, είμαστε κλειδωμένοι εδώ και πάνω από 12 ώρες και δεν υπάρχουν πτήσεις μέχρι την Πέμπτη. Είναι σουρεαλιστικό», γράφει ο Βρετανός

Δείτε τα βίντεο που ανάρτησε: Ενώ, ο ίδιος σε σχόλιο του γράφει: «Οι δρόμοι είναι κλειστοί και το ρεύμα έχει διακοπεί στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης. Υπάρχουν τρόφιμα και νερό στο αεροδρόμιο. Ίσως φύγουν πτήσεις την Πέμπτη. Η βροχή σταμάτησε αλλά φυσάει θύελλα τώρα»

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κακοκαιρία Daniel: Κοιμούνται στο πάτωμα του αεροδρομίου Σκιάθου - «Δεν φεύγει πτήση μέχρι την Πέμπτη», λέει τουρίστας"

Μαρτυρία γυναίκας που εγκλωβίστηκε στον σταθμό του τρένου στον Βόλο λόγω της κακοκαιρίας:«Έρχονταν κάδοι και αυτοκίνητα»

Τις δύσκολες ώρες που πέρασε όταν την Τρίτη (5/9) εγκλωβίστηκε στον σταθμό του τρένου στον Βόλο περιέγραψε το πρωί της Τετάρτης (6/9) μία γυναίκα. Όπως τόνισε το νερό έφτασε μισό μέτρο μέσα στο κτίριο ενώ ανέφερε πόσο πολύ φοβήθηκε και η ίδια και τα άλλα άτομα που ήταν μαζί της.

Η κα Σταυρούλα κάνει καθημερινά το δρομολόγιο Λάρισα – Βόλος λόγω της δουλειάς της. Όταν το δρομολόγιο ξεκίνησε για τον προορισμό του τίποτα δεν προμήνυε πως η κακοκαιρία θα σάρωνε τα πάντα στο διάβα της, με τους δρόμους να πλημμυρίζουν και να μετατρέπονται σε λιμνοθάλασσες.

«Χθες το πρωί στις 06:30 το τρένο μας έφυγε από Λάρισα κανονικά, όμως δεν υπήρχε πρόβλημα. Εκείνη τη στιγμή έριχνε ψιλόβροχο. Στις 07:00 η καταιγίδα είχε ήδη ξεκινήσει. Το τρένο έφυγε κι αυτή είναι η απορία μας. Εμείς δεν είχαμε ενημέρωση τι γίνεται στον Βόλο, ο ΟΣΕ δεν είχε ενημέρωση;», είπε στο MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Έβρεχε ασταμάτητα με αποτέλεσμα η στάθμη του νερού να ανεβαίνει επικίνδυνα»

«Κατεβήκαμε από το τρένο στις 7:30. Εκείνη την ώρα έριχνε πολύ βροχή, περπατούσες μέσα στα νερά. Πήγαμε στις δουλειές μας, στις 10:00 μας είπαν να φύγουμε. Φύγαμε, ξαναγυρίσαμε στον σταθμό και είδα το τρένο να είναι ακόμα εκεί. Δεν είχε επιστρέψει στη Λάρισα, διότι το πρόβλημα υπήρχε στην αρχή της πόλης, κανείς δεν μπορούσε να μπει στον Βόλο» σημείωσε.

Στη συνέχεια η κα Σταυρούλα και όσοι επιβάτες βρίσκονταν στο σημείο έβγαλαν εισιτήριο για το δρομολόγιο των 10:50 που θα ερχόταν από Λάρισα. Ωστόσο στις 10:40 έλαβαν ειδοποίηση ότι το λεωφορείο εγκλωβίστηκε έξω από τον Βόλο.

Τότε ήταν που ξεκίνησε να βρέχει ασταμάτητα, με αποτέλεσμα η στάθμη του νερού να ανεβαίνει επικίνδυνα.

«Το νερό έφτασε μισό μέτρο μέσα στο κτίριο. Ανεβήκαμε στις καρέκλες, βγήκαμε από τα εκδοτήρια γιατί φοβηθήκαμε. Ανεβήκαμε σε κάτι πεζούλια κι άρχισαν να έρχονται αυτοκίνητα, κάδοι, χωρίς να ξέρουμε από που έρχονται, με μία ορμή απερίγραπτη», ανέφερε.

«Με δική μας πρωτοβουλία κι αφού είχε σταματήσει η ορμή του ποταμού, πήραμε την απόφαση να διασχίσουμε τον χείμαρρο και να περάσουμε πιο κάτω, αφού είδαμε ότι ήταν ασφαλές. Περάσαμε τον χείμαρρο, υπήρξαν όμως 3 άνθρωποι που έμειναν εκεί πέρα. Δεν ξέρω τι ώρα κατάφερε να πάει λεωφορείο να τους πάρει. Είχαμε καλέσει την Πυροσβεστική και το 100», είπε.

Η επιστροφή της στο σπίτι της στη Λάρισα ήταν μία περιπέτεια δίχως τέλος, καθώς συνάδελφοί της κατάφεραν να την πάρουν οδικώς από το σημείο που βρισκόταν και τη φιλοξένησαν για κάποιες ώρες, μέχρι να καταφέρει να γυρίσει στη Λάρισα.

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαρτυρία γυναίκας που εγκλωβίστηκε στον σταθμό του τρένου στον Βόλο λόγω της κακοκαιρίας:«Έρχονταν κάδοι και αυτοκίνητα»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news