facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Υπ. Εργασίας: Δεν υπάρχει πολιτική παρέμβαση σχετικά με αποφάσεις επιστροφής αναδρομικών

Οι δικαστικές αποφάσεις για επιστροφή αναδρομικών σε συνταξιούχους δεν αλλάζουν τα δεδομένα σημειώνει, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τονίζοντας ότι έχει σαφώς τοποθετηθεί για το θέμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας:

«Οι δικαστικές αποφάσεις για επιστροφή αναδρομικών σε συνταξιούχους, που προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, δεν αλλάζουν τα δεδομένα για τα οποία το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει σαφώς τοποθετηθεί.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με την απόφαση-πιλότο του 2015 έκρινε αντισυνταγματικούς τους νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που επέβαλαν εκ νέου οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις το 2011 και το 2012.

Η παρούσα κυβέρνηση, εναρμονιζόμενη απολύτως με την κρίση του ΣτΕ και συμμορφούμενη με το Σύνταγμα, προχώρησε στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση το 2016. Έθεσε ενιαίους κανόνες για όλους τους ασφαλισμένους και όλους τους συνταξιούχους, χωρίς διακρίσεις, προστατεύοντας τα καταβαλλόμενα ποσά των συντάξεων.

Οι γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το οποίο έχει την εποπτεία των νομικών υπηρεσιών του Δημοσίου, καθώς και η άσκηση εφέσεων από το Δημόσιο, στο πλαίσιο της υποχρέωσής του να εξαντλεί τα ένδικα μέσα κινούμενο με βάση τις κατευθύνσεις των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας, είναι διαδικασίες στις οποίες δεν υπάρχει καμία πολιτική παρέμβαση.

Είναι προφανές ότι όταν πρόκειται για δικαστικές αποφάσεις που εναρμονίζονται με την απόφαση-πιλότο του ΣτΕ η άσκηση έφεσης μπορεί και να μην κρίνεται σκόπιμη από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπ. Εργασίας: Δεν υπάρχει πολιτική παρέμβαση σχετικά με αποφάσεις επιστροφής αναδρομικών"

Όχι, δεν έρχονται ανιχνευτές ψεύδους στα ελληνικά σύνορα

Διαψεύδεται από πηγές της ΕΛ.ΑΣ. δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph σύμφωνα με το οποίο ανιχνευτές ψεύδους με τεχνητή νοημοσύνη θα δοκιμαστούν στα σύνορα της Ελλάδας και ακόμα δύο ευρωπαϊκών χωρών.

«Δεν υπάρχει το νομικό πλαίσιο» εξήγησαν οι αστυνομικές πηγές, επισημαίνοντας ότι οι Έλληνες ταξιδιώτες «δεν είναι πειραματόζωα».

Η Telegraph ανέφερε νωρίτερα ότι ανιχνευτές ψεύδους με τεχνητή νοημοσύνη θα δοκιμαστούν από την ΕΕ σε συνοριακά περάσματα στο πλαίσιο ενός χρηματοδοτούμενου από την ΕΕ σχεδίου για την καταπολέμηση του εγκλήματος και της τρομοκρατίας. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα οι ταξιδιώτες θα καλούνται να μεταφορτώσουν φωτογραφίες από το διαβατήριό τους, τη βίζα και την απόδειξη των χρημάτων που κατέβαλαν και στη συνέχεια θα χρησιμοποιούν μια κάμερα web για να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως «τι υπάρχει στη βαλίτσα σας».

Διαβάστε Περισσότερα » "Όχι, δεν έρχονται ανιχνευτές ψεύδους στα ελληνικά σύνορα"

H DESTINY του Παπαευαγγέλου διαφήμιζε ανύπαρκτη συνεργασία με το δήμο Αθηναίων

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κάνει ο δήμος Αθηναίων σχετικά με την ύπαρξη πλαστού «πιστοποιητικού» με το οποίο εξουσιοδοτεί την εταιρεία Destiny για να προσελκύσει Κινέζους επενδυτές.
Οπως αποκαλύπτει ο ΣΚΑΪ για την υπόθεση Παπαευαγγέλου η εν λόγω εταιρεία φέρεται να διαφήμιζε ανύπαρκτη συνεργασία με το δήμο Αθηναίων για το πρόγραμμα Χρυσή Βίζα, σε έντυπο με πλαστογραφημένες τις υπογραφές του δημάρχου Γιώργου Καμίνη και της διευθύντριας του Δήμου Αθηναίων, Ελένης Χαλβατζά. 
«Ζητούμε την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου για την ύπαρξη πλαστού «πιστοποιητικού» με τον τίτλο «CERTIFICATE OF AUTHORIZATION» το οποίο φέρει ψευδές αναγραφόμενο περιεχόμενο, σύμφωνα με το οποίο, ο Δήμος Αθηναίων φέρεται να εξουσιοδοτεί την αναφερόμενη σε αυτό «εταιρεία» με την επωνυμία «DESTINY INVESTMENTS (EPENDITIKI) M. IKE» ως δήθεν «Επισήμως Αναγνωρισμένο Μεσιτικό Γραφείο Ακινήτων και Πρακτορείο για το επενδυτικό πρόγραμμα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΒΙΖΑ, που περιλαμβάνει πωλήσεις, οικονομικές και μεταναστευτικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και στην Κίνα», αναφέρει ο δήμος Αθηναίων.
Σε επικοινωνία του ΣΚΑΪ επικοινώνησε με την εταιρεία, διαψεύστηκε ότι έγινε χρήση αυτού του πιστοποιητικού.
«Δηλώνουμε πλήρη άγνοια για την ύπαρξη του εγγράφου αυτού και της μήνυσης. Συνακόλουθα, ουδέποτε έχουμε κάνει χρήση του φερόμενου εγγράφου ή άλλου παρόμοιου με αυτό. Σαφέστατα και κατηγορηματικά η εταιρεία μας δεν εμπλέκεται στη διαδικασία έκδοσης της βίζας», τονίζει η εταιρεία.
Το έγγραφο του ΣΚΑΪΤο έγγραφο του ΣΚΑΪ
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "H DESTINY του Παπαευαγγέλου διαφήμιζε ανύπαρκτη συνεργασία με το δήμο Αθηναίων "

Συνταξιούχοι πληρώθηκαν με τη βούλα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αναδρομικά από περικοπές συντάξεων

Νέα δεδομένα για τα αναδρομικά των συνταξιούχων δημιουργεί δικαστική απόφαση που δικαιώνει δύο συνταξιούχους της ΔΕΗ οι οποίοι είχαν προσφύγει ζητώντας να τους επιστραφούν ποσά από τις συντάξεις τους που είχαν περικοπεί.

Σύμφωνα με τον Σκάι την απόφαση καταρχάς, έλαβε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, που επιδίκασε σε δύο συνταξιούχους της ΔΕΗ πόσο σχεδόν 3.400 ευρώ, που είχαν περικοπεί με βάση τους νομούς 4051 και 4093 του 2012, τους νόμους δηλαδή που το ΣτΕ έχει κρίνει αντισυνταγματικούς

Το δικαστήριο αναγνωρίζει την υποχρέωση του εναγόμενου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ νυν ΕΦΚΑ να καταβάλλει στους δύο συνταξιούχους το ποσό των 3.386 ευρώ νομιμοτόκως (6% ετησίως) από την επίδοση της αγωγής.



Οι δύο συνταξιούχοι όχι μόνο δικαιώθηκαν, αλλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε η τηλεόραση του Σκάι, έχουν ήδη λάβει τα ποσά που τους επιδικάστηκαν. Η πληρωμή τους από τον ΕΦΚΑ έγινε στις 29 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, το δεύτερο σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι ο ΕΦΚΑ προχώρησε στην πληρωμή των επιδικασθέντων ποσών χωρίς να εφεσιβάλλει την δικαστική απόφαση, καθώς η γνωμοδότηση της τριμελούς επιτροπής του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους επισημαίνει ότι η δικαστική απόφαση συνάδει με αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ο Σκάι ζήτησε και σχόλιο για την υπόθεση από το υπουργείο Εργασίας, χωρίς όμως, να υπάρξει απόκριση, αφού φαίνεται ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί πλήρως για την υπόθεση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνταξιούχοι πληρώθηκαν με τη βούλα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αναδρομικά από περικοπές συντάξεων"

Με μόλις 50 υπογραφές η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Με ένα πολιτικό – κοινοβουλευτικό «τρικ» κατατέθηκε απόψε στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση η πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.

Την πρόταση για την αναθεώρηση υπογράφει ο Πρωθυπουργός και μόνο άλλοι 49 από τους 145 βουλευτές που αριθμεί το κυβερνών κόμμα. Η απόφαση για την υπογραφή της πρότασης από τον ελάχιστο αναγκαίο αριθμό βουλευτών εκτιμάται ότι ελήφθη προκειμένου να μην «φωτογραφηθούν» εκείνοι οι βουλευτές που έχουν εκφράσει επί μέρους αντιρρήσεις, όπως ο Νίκος Φίλης που ήθελε μεγαλύτερη συνταγματική αποσύνδεση της Πολιτείας από την Εκκλησία.

Η επιλογή αυτή του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί πολιτικά σχόλια καθώς είναι δύσκολο να αιτιολογηθεί αυτή η κοινοβουλευτική «φειδώς» για την κορυφαία θεσμικά διαδικασία που είναι η αναθεώρηση του Καταστατικού Χάρτη της χώρας, όταν για άλλα ήσσονος θεσμικά κοινοβουλευτικά θέματα αλλά με πολιτική βαρύτητα θέματα, όπως για παράδειγμα οι καταθέσεις προτάσεων για σύσταση εξεταστικών ή προανακριτικών επιτροπών, συνοδεύονταν από τις υπογραφές σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.


Οι 50 υπογράφοντες την πρόταση για την αναθεώρηση του Συντάγματος είναι:
Αλέξης Τσίπρας

Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)

Βάκη Φωτεινή

Βαρεμένος Γεώργιος

Γκιόλας Ιωάννης

Δουζίνας Κωνσταντίνος

Δρίτσας Θεόδωρος

Δριτσέλη Παναγιώτα

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Θελερίτη Μαρία

Θεοπεφτάτου Αφροδίτη

Θεοφύλακτος Ιωάννης

Καββαδία Ιωαννέτα

Καρά Γιουσούφ Αϊχάν

Καφαντάρη Χαρά

Κοζομπόλη-Αμανατίδη Παναγιώτα

Κουράκης Αναστάσιος

Κουρουμπλής Παναγιώτης

Λάππας Σπυρίδων

Λιβανίου Ζωή

Μαντάς Χρήστος

Mεγαλοοικονόμου Θεοδώρα

Μηταφίδης Τριαντάφυλλος

Μιχελογιαννάκης Ιωάννης

Μπαλαούρας Γεράσιμος

Μπαλάφας Ιωάννης

Μπαλτάς Αριστείδης

Μπαλωμενάκης Αντώνιος

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Μπγιάλας Χρήστος

Ξυδάκης Νικόλαος

Παπαδόπουλος Χριστόφορος

Παπαηλιού Γεώργιος

Παπαφιλίππου Γεώργιος

Παρασκευόπουλος Νικόλαο

Παυλίδης Κωνσταντίνος

Σαρακιώτης Ιωάννης

Σκουρλέτης Παναγιώτης

Σταματάκη Ελένη

Συρίγος Αντώνιος

Τζάκρη Θεοδώρα

Τζαμακλής Χαρίλαος

Τόσκας Νικόλαος

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Τριανταφύλλου Μαρία

Τσίρκας Βασίλειος

Τσιρώνης Ιωάννης

Τσόγκας Γεώργιος

Χριστοδουλοπούλου Αναστασία

Ψυχογιός Γεώργιος

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Με μόλις 50 υπογραφές η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του Συντάγματος"

Στο ΑΤ Κυψέλης δεν λειτουργεί το ασανσέρ -Ζήτησαν από 65χρονη να ανέβει τέσσερις ορόφους με τα πόδια

Συμμορίες κακοποιών, κυρίως νεαροί Ρουμάνοι δεύτερης γενιάς, χτυπούν στην πλατεία Αττικής με θύματα τους κυρίως ηλικιωμένους.

Η πιο συνηθισμένη τακτική είναι να προσποιούνται τους τεχνικούς της ΔΕΗ προκειμένου να πείσουν τα θύματα να τους ανοίξουν τις πόρτες του σπιτιού τους. Μία γυναίκα 65 ετών ήταν ένα από τα θύματά του. Η ίδια (ζήτησε να μην γίνει γνωστό το όνομά της) μιλώντας στο iefimerida.gr περιέγραψε τον εφιάλτη που έζησε όταν επιστρέφοντας σπίτι της είδε δύο κακοποιούς να κλέβουν.

Περιέγραψε μάλιστα και τη συνέχεια του Γολγοθά της, στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης, καθώς θα έπρεπε να ανέβει τέσσερις ορόφους με τα πόδια για να αναγνωρίσει τους κακοποιούς, ωστόσο εκείνη δεν μπορούσε γιατί είναι καρδιοπαθής. Το ασανσέρ ήταν χαλασμένο και αναμένεται να επισκευαστεί σε... 4 μήνες. Τον Μάρτιο, όπως την ενημέρωσε ένας συντηρητής που ήταν εκεί.

Πήραν ακόμα και τα κοινόχρηστα

«Βρισκόμουν στο σπίτι μου στην πλατεία Αμερικής. Βγήκα έξω για μία δουλειά που είχα και δεν άργησα παραπάνω από ένα τέταρτο. Άφησα την πόρτα ξεκλείδωτη. Μόλις επέστρεψα σπίτι μου βρήκα μέσα δύο νεαρούς κατά τη γνώμη μου Έλληνες γιατί μιλούσαν άπταιστα ελληνικά και είχαν ανακατέψει τα πάντα.
Μου είχαν κλέψει ότι είχα και δεν είχα. Χρυσαφικά κοσμήματα τα χρήματά μου αλλά και τα χρήματα της πολυκατοικίας τα οποία είχα στην κατοχή μου γιατί είμαι διαχειρίστρια. Συνολικά εκτιμώ ότι μου πήραν περίπου 20.000 ευρώ. Σε αυτούς τους δύο ανθρώπους είχαν ανοίξει οι γείτονες γιατί εμφανίστηκαν σαν τεχνικοί της ΔΕΗ. Μόλις με είδαν μου επιτέθηκαν με έσπρωξαν με πέταξαν κάτω και εξαφανίστηκαν.
Ευχαριστώ το Θεό που δεν με χτύπησαν γιατί είμαι καρδιοπαθής. Η αστυνομία πρέπει να λάβει μέτρα και να ειδοποιεί τους πολίτες να μην ανοίγουν τις πόρτες σε ανθρώπους που εμφανίζονται ως τεχνικοί δημοσίων υπηρεσιών διότι με αυτό τον τρόπο μπαίνουν μέσα στις πολυκατοικίες και κλέβουν ανενόχλητοι».

Ο Γολγοθάς της 65χρονης

Ο Γολγοθάς μου, όμως δεν τελείωσε εκεί. Αμέσως πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης στην οδό Θήρας. Εκεί οι αστυνομικοί μού είπαν ότι θα πρέπει να ανέβω στον 4ο όροφο όπου βρίσκεται το Τμήμα Ασφαλείας, για να κάνω αναγνώριση. Μου εξήγησαν ότι πολλές συμμορίες κυρίως Ρουμάνων δεύτερης γενιάς εμφανίζονται ως τεχνικοί και μπαίνουν μέσα στα σπίτια. Τους είπα ευχαρίστως να κάνω αναγνώριση γιατί είχα δει πολύ καθαρά τους δύο κακοποιούς και σίγουρα θα τους αναγνώριζα. Μου είπαν να ανέβω στον 4ο όροφο. Πήγα προς το ασανσέρ. Τότε μου είπαν ότι δεν λειτουργεί και ότι θα πρέπει να ανέβω με τις σκάλες. Εξήγησα στους αστυνομικούς ότι έχω πρόβλημα με την καρδιά μου και ότι έχω περάσει πρόσφατα έμφραγμα και ότι οι γιατροί μου απαγορεύουν να ανέβω τέσσερις ορόφους με τις σκάλες. Τους είπα ότι θα επιστρέψω μόλις επισκευαστεί το ασανσέρ. Τότε μου απάντησαν ότι το ότι το ασανσέρ θα επισκευαστεί τον Μάρτιο!!! Δηλαδή σε τέσσερις μήνες. Έμεινα έκπληκτη δεν μπορούσα να φανταστώ ότι στο αστυνομικό τμήμα της Θήρας θα χρειαστούν τέσσερις μήνες για να φτιάξουν το ασανσέρ λόγω του ότι δεν υπάρχουν κονδύλια όπως μου είπαν οι αστυνομικοί. Φυσικά έφυγα και δεν ξέρω εάν θα ξαναπάω τον Μάρτιο για αναγνώριση. Η αλήθεια είναι όμως πως είμαι απογοητευμένη.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο ΑΤ Κυψέλης δεν λειτουργεί το ασανσέρ -Ζήτησαν από 65χρονη να ανέβει τέσσερις ορόφους με τα πόδια "

Δεν παραδίδουν τη σορό του Κ.Κατσίφα στην οικογένειά του - Φοβούνται κύμα λαϊκής οργής στην κηδεία

Συνεχίζουν την προκλητική τους στάση οι αλβανικές αρχές καθώς αρνήθηκαν για δεύτερη φορά να παραδώσουν τη σορό του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα προκειμένου να προχωρήσουν στην ταφή του.

Η πρώτη αίτηση από την οικογένεια του θύματος μέσω της πρεσβείας στα Τίρανα απορρίφθηκε, με τις αλβανικές αρχές αυτή τη φορά να ζητούν από τον ίδιο τον πατέρα του θύματος να ταξιδέψει μέχρι τα Τίρανα προκειμένου να υποβάλλει νέα αίτηση, αλλά και κατάθεση στον εισαγγελέα.

Αλλά και η νέα αυτή αίτηση έπεσε πάλι στην αλβανική άρνηση και τώρα ο εισαγγελέας Τιράνων ζητά να προσέλθει για κατάθεση τις επόμενες ήμερες και η πρώην σύζυγος του Κατσίφα!

Σήμερα το μεσημέρι ο πατέρας του Κωνσταντίνου, Ιωάννης Κατσίφας προσήλθε για κατάθεση στον εισαγγελέα Τιράνων, πιστεύοντας ότι θα παραλάβει και την σορό του γιου σήμερα.

Κάτι όμως που δεν έγινε, με τους :Αλβανούς να κρατούν ιδιαίτερα προκλητική έως εχθρική στάση.

Αυτή την στιγμή οι συγγενείς επιστρέφουν από τα Τίρανα.

Στο μεταξύ, σήμερα νωρίτερα, ο Εισαγγελέας Τιράνων σχημάτισε δικογραφία κατά του... νεκρού ομογενή ο οποίος παραμένει άταφος για έκτη μέρα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά ένστολων αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Με δηλώσεις του ο δικηγόρος της οικογένειας Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος επισημαίνει πώς συνιστά πρωτοφανή ενέργεια στα παγκόσμια νομικά χρονικά , η αλβανική Δικαιοσύνη να έχει σχηματίσει δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά ένστολων αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, από ένα νεκρό ζητώντας να υπάρξει αντίδραση του νομικού κόσμου σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Παραμένει άγνωστο πότε τελικά θα παραδοθεί στην οικογένεια η σορός του άτυχου νέου ή αν θα συνεχιστεί η κωλυσιεργία των αλβανικών αρχών με στόχο όχι μόνο την συγκάλυψη της υπόθεσης αλλά και το να αποτραπεί το ενδεχόμενο μετατροπής της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας Βορειοηπειρωτών κατά των μεθοδεύσεων των Τιράνων.



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν παραδίδουν τη σορό του Κ.Κατσίφα στην οικογένειά του - Φοβούνται κύμα λαϊκής οργής στην κηδεία"

Πυρκαγιά στο Μάτι: Η ετοιμότητα του Δήμου μου ήταν στο 100%, υποστηρίζει ο δήμαρχος Ραφήνας

Άνοιξε σήμερα ο κύκλος της παροχής εξηγήσεων στους εισαγγελείς των 20 και πλέον προσώπων που έχουν κληθεί ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων για τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική στις 23 Ιουλίου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 99 άτομα.

Ο Δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς προσήλθε σήμερα στο εισαγγελικό γραφείο και κατέθεσε υπόμνημα 70 σελίδων, με το οποίο φέρεται να αντικρούει όσα του καταλογίζονται για την φονική πυρκαγιά. Σύμφωνα με πληροφορίες υποστηρίζει ότι ο ίδιος και ο Δήμος έκαναν όλα όσα προβλέπονται πριν, κατά τη διάρκεια της φωτιάς αλλά και μετά.

Ειδικότερα, στο υπόμνημά του προς τους εισαγγελείς ο Δήμαρχος Ραφήνας φέρεται να κάνει λόγο για πλήρη οργάνωση του Δήμου του σε θέματα πυρασφάλειας και καθαρισμού οικοπέδων. Όπως χαρακτηριστικά φέρεται να επισημαίνει στο υπόμνημά του προς τους εισαγγελείς η ετοιμότητα του Δήμου του ανέρχονταν στο 100%. Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες αναφέρει πως ο Δήμος Ραφήνας είχε ενημερώσει εγκαίρως κατοίκους και μαθητές, είχε καθαρίσει τα οικόπεδα και είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την πιστοποίηση των εθελοντών.

Απαντώντας σε κρίσιμα ζητήματα τώρα που αφορούν στα έγιναν κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς ο κ. κ. Μπουρνούς επισημαίνει πως ο ίδιος είχε βρεθεί στην Πεντέλη και πήρε μέρος στην πυρόσβεση. Ο ίδιος όπως φέρεται ακόμη να επικαλείται και το γεγονός ότι εγκατέλειψε το σπίτι του το οποίο επίσης έχει πληγεί από την πυρκαγιά για να ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες.

Σε ό,τι αφορά στο χρονικό διάστημα μετά την πυρκαγιά, ο Δήμαρχος Ραφήνας κάνει λόγο για τιτάνια προσπάθεια που έκανε για να αποκατασταθούν οι πληγέντες, να τους δοθούν επιδόματα , να βρεθούν εθελοντές για βοήθεια, κ.ά.

Υπενθυμίζεται πως οι εισαγγελείς έχουν καλέσει για εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων 29 συνολικά πρόσωπα. Μεταξύ αυτών είναι η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο Ηλίας Ψινάκης, στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΛ.ΑΣ., της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας καθώς και οκτώ αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος και του Στρατού, οι οποίοι θα δώσουν εξηγήσεις στην στρατιωτική Δικαιοσύνη.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πυρκαγιά στο Μάτι: Η ετοιμότητα του Δήμου μου ήταν στο 100%, υποστηρίζει ο δήμαρχος Ραφήνας"

Διαγραφή συγκεκριμένων αναφορών από τα σχολικά βιβλία αποφάσισε η Μεικτή Επιτροπή Ελάδας - ΠΓΔΜ

Η πρώτη συνάντηση της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων (ΜΔΕΕ) Ελλάδας – πΓΔΜ για τα ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα (ΜΔΕΕ) πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Η συνάντηση, όπως επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών, πραγματοποιήθηκε σε φιλική ατμόσφαιρα σύμφωνα με το πνεύμα και τις αρχές της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, τα δύο μέρη υιοθέτησαν τους κανόνες διαδικασίας της ΜΔΕΕ και συμφώνησαν για τον προγραμματισμό των επόμενων συναντήσεων.

Αποφασίστηκε από κοινού, όπως επίσης ανακοινώθηκε, η ΜΔΕΕ να εργαστεί για τη διαγραφή ορισμένων αναφορών που συμπεριλαμβάνονταν στο παρελθόν στα σχολικά εγχειρίδια, σύμφωνα με το άρθρο 8 της Συμφωνίας των Πρεσπών.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαγραφή συγκεκριμένων αναφορών από τα σχολικά βιβλία αποφάσισε η Μεικτή Επιτροπή Ελάδας - ΠΓΔΜ"

Ελληνοβουλγαρική εταιρία αναλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου

Στην υπογραφή κοινής διακήρυξης Ελλάδας-Βουλγαρίας προχώρησαν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, Αλέξης Τσίπρας και Μπόικο Μπορίσοφ, στο πλαίσιο της Τετραμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Βουλγαρίας-Σερβίας-Ρουμανίας.

Με την παραπάνω θα ρυθμίζονται όλα τα βήματα και τα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση δύο σημαντικών έργων, του εκσυγχρονισμού της σιδηροδρομικής διασύνδεσης Θεσσαλονίκης-Καβάλας-Αλεξανδρούπολης-Μπουργκάς-Ρούσε και της δημιουργίας ενός δρόμου ταχείας κυκλοφορίας από την Αλεξανδρούπολη έως την περιοχή Μαρίτσα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τους πρωθυπουργούς της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, της Ρουμανίας Βιόριτσα Ντάντσιλα, του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς καθώς και του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος προσεκλήθη στην Τετραμερή από τον κ. Μπορίσοφ.


Μάλιστα σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν στη δημιουργία μιας κοινής εταιρείας, η οποία θα αναλάβει την κατασκευή και τη διαχείριση του έργου.

Στην Τετραμερή συζητήθηκε ακόμα η Συμφωνία Ελλάδας-Σερβίας να υπογραφεί μνημόνιο με την ΠΓΔΜ μετά τη συμφωνία για σιδηροδρομική διασύνδεση. Όλα τα παραπάνω, όπως επισημάνθηκε, θα είναι μέρος ενός δακτυλίου οδικών και σιδηροδρομικών διασυνδέσεων που θα ενώνουν όλες αυτές τις βαλκανικές χώρες μαζί και θα καταλήγουν στα λιμάνια Ελλάδας και Βουλγαρίας. Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν μέσα από την τετραμερή συνεργασία να επενδύσουν στην ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στον κάθετο αγωγό IGB, ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο και θα συνδέει την Αλεξανδρούπολη με τη βουλγαρική αγορά.

«Είναι ένα έργο υψηλής σημασίας», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός και αναφερόμενος στην παρουσία του πρωθυπουργού του Ισραήλ, τόνισε πως είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και τη δυνατότητα για ένα έργο μεγάλης γεωπολιτικής σημασίας. «Ένα πρότζεκτ μεγάλης γεωπολιτικής σημασίας, όχι μόνο για τις χώρες μας, ευρύτερα για τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, που είναι ο αγωγός East-Med, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη, θα έχει τη δυνατότητα να πάει και προς τα Βόρεια, μέσω των ήδη υπαρχουσών υποδομών στην Ελλάδα. Να μεταφερθεί στη Βουλγαρία και από εκεί στη Ρουμανία, σε άλλες χώρες. Ένα έργο ιδιαίτερης αξίας, ιδιαίτερης γεωπολιτικής, αλλά και οικονομικής αξίας», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Οι ηγέτες της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Σερβίας και της Ρουμανίας συζήτησαν για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την οικονομική και εμπορική συνεργασία των χωρών τους.

Με σκοπό τη δημιουργία των προϋποθέσεων μιας μόνιμης συνεργασίας σε επίπεδο βάσης, ο κ. Τσίπρας κατέθεσε την πρόταση για τη δημιουργία ενός μόνιμου οργανισμού συνεργασίας και ανάπτυξης ανάμεσα στις τέσσερις χώρες.

Ύστερα από πρόταση του κ. Τσίπρα, οι τέσσερις χώρες συμφώνησαν η Τετραμερής Σύνοδος να μην περιοριστεί στις διακρατικές σχέσεις, αλλά να αρχίσει να καλλιεργεί και τις επαφές από τα κάτω προς τα πάνω (ανάμεσα σε φορείς, πανεπιστήμια, κ.λπ.).

Ήδη άρχισαν οι συνομιλίες για την ίδρυση ευρωπαϊκού ομίλου εδαφικής συνεργασίας στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος θα συντονίζει αυτές τις πρωτοβουλίες.

Με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου συζητήθηκε η αναβάθμιση του ρόλου της Θεσσαλονίκης, ως βαλκανικού κέντρου καινοτομίας με ισχυρή συμμετοχή επιχειρήσεων από το Ισραήλ που δραστηριοποιούνται στην πόλη.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελληνοβουλγαρική εταιρία αναλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου"

Μεταφέρουν πάνω από 400 πρόσφυγες από τα νησιά στην ενδοχώρα

Πάνω από 400 πρόσφυγες θα μεταφερθούν αύριο από τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο και την Κω στον Πειραιά. Πρόκειται για ευάλωτες περιπτώσεις για τις οποίες έχει αρθεί ο γεωγραφικός περιορισμός.

Πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής υποστηρίζουν ότι πρόκειται κυρίως για οικογένειες με παιδιά από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία και την Υποσαχάρια Αφρική, που θα κατευθυνθούν στη συνέχεια κυρίως σε δομές στην Ελευσίνα, τις Θερμοπύλες, τη Ριτσώνα και δύο ξενοδοχεία στον Μαραθώνα και τους Αγίους Θεοδώρους.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στο ρ/σ «Στο Κόκκινο» ανέφερε ότι τον Οκτώβριο έφυγαν από τα νησιά περίπου 3.500 άτομα.

Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα, μέχρι το τέλος του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί και το δεύτερο μέρος του προγράμματος «αποσυμπίεσης», ώστε να έχει μεταφερθεί στην ενδοχώρα το σύνολο αυτών που ως τότε θα έχουν άρση γεωγραφικού περιορισμού.

«Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι πρέπει να έχουμε θέσεις φιλοξενίας στην ενδοχώρα, όπως έχουμε προϋπολογίσει και ξεκινήσει την διαδικασία. Αυτή την στιγμή το πρόγραμμά μας δημιουργεί άλλες 7.000 θέσεις σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ», συμπλήρωσε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεταφέρουν πάνω από 400 πρόσφυγες από τα νησιά στην ενδοχώρα"

Γράφει ιστορία ο Πετρούνιας – Χρυσός για ένατη φορά

Άλλη μια ολόχρυση σελίδα στην ιστορία της ενόργανης γυμναστικής «έγραψε» ο Λευτέρης Πετρούνιας, καθώς κατέκτησε για 3η συνεχόμενη φορά το χρυσό μετάλλιο των κρίκων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, νικητής το 2015 στην Γλασκώβη και το 2017 στο Μόντρεαλ, πρώτευσε με 15,366 βαθμούς και στην Ντόχα, παρά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στον αριστερό ώμο και το οποίο θα τον οδηγήσει τις επόμενες ημέρες στο χειρουργείο.

Ταυτόχρονα έγινε ο πολυνίκης Έλληνας στην διοργάνωση, ξεπερνώντας τον Βλάση Μάρα που έχει δύο χρυσά κι ένα χάλκινο, αλλά έγινε κι ένας από τους τρεις γυμναστές σε όλη την ιστορία της ενόργανης, που έχει κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια σε ένα αγώνισμα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Τέλος, διεύρυνε το εκπληκτικό αήττητο σερί του, αφού επί 2,5 χρόνια νικάει σε όλους τους αγώνες που έχει εμφανιστεί. Αυτό ήταν το 9ο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στους 9 τελικούς μεγάλων διοργανώσεων, που έχει εμφανιστεί από το 2015 και μετά.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Βραζιλιάνος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Αρτούρ Ναμπαρέτε Ζανέτι με 15,100 βαθμούς και το χάλκινο ο Ιταλός Μάρκο Λοντάντιο με 14,900.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Γράφει ιστορία ο Πετρούνιας – Χρυσός για ένατη φορά"

Έξι συλλήψεις για την επίθεση στους δύο αστυνομικούς

Τέσσερις άντρες και δύο γυναίκες συνελήφθησαν την Παρασκευή για τη χθεσινοβραδινή επίθεση σε δύο αστυνομικούς, τους οποίους τραυμάτισαν, όταν αυτοί σταμάτησαν αυτοκίνητο για να το ελέγξουν, στη συμβολή Πειραιώς και Κηφισού, έξω από καταυλισμό Ρομά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έξι άτομα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με κομμάτια από μάρμαρο, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν τον ένα στο κεφάλι και τον άλλον στα χέρια.

Σε δηλώσεις του στον ANT1, ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, ανέφερε ότι «ο ένας εκ των επιβαινόντων στο όχημα αναγνώρισε τον ένα αστυνομικό, ο οποίος στο παρελθόν τον είχε συλλάβει και τον είχε οδηγήσει στη φυλακή. Τότε του επιτέθηκε και σε βοήθειά του έφτασαν και Ρομά από τον καταυλισμό, οι οποίοι επιτέθηκαν με κομμάτια από μάρμαρο στους δύο αστυνομικούς».

Ο κ. Μαυροειδάκος αποκάλυψε ότι δε λειτουργούσε ο ασύρματος του περιπολικού για να καλέσουν ενισχύσεις οι αστυνομικοί, αλλά ο ένας από αυτούς κατάφερε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. Όπως είπε, οι αστυνομικοί «γλίτωσαν χάρη στην εκπαίδευσή τους και την ψυχραιμία τους».

Το γεγονός ότι δε λειτουργούσε ο ασύρματος επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος, τονίζοντας πως «έχουμε πει ότι θα θρηνήσουμε θύματα με την κατάσταση αυτή με τους ασυρμάτους. Έχουμε ένα σύστημα δύο δεκαετιών παλιό που δεν έχει αντικατασταθεί για οικονομικούς λόγους».

Όπως ανέφερε, «το σοκαριστικό είναι ότι έχουν αποθρασυνθεί οι πάντες λόγω της ατιμωρησίας και μπορούν να επιτεθούν σε οποιονδήποτε, γνωρίζοντας ότι θα είναι έξω σε έξι μήνες».

Την ίδια ώρα, για «μαύρη ημέρα για τη μάχιμη Αστυνομία» έκανε λόγο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Έξι συλλήψεις για την επίθεση στους δύο αστυνομικούς"

Ανιχνευτές ψεύδους με τεχνητή νοημοσύνη στα σύνορα της ΕΕ στην Ελλάδα

Ανιχνευτές ψεύδους με τεχνητή νοημοσύνη θα δοκιμαστούν από την ΕΕ σε συνοριακά περάσματα στο πλαίσιο ενός χρηματοδοτούμενου από την ΕΕ σχεδίου για την καταπολέμηση του εγκλήματος και της τρομοκρατίας, γράφει η βρετανική Telegraph. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα οι ταξιδιώτες θα κληθούν να μεταφορτώσουν φωτογραφίες από το διαβατήριό τους, τη βίζα και την απόδειξη των χρημάτων που κατέβαλαν και στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσουν μια κάμερα web για να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως «τι υπάρχει στη βαλίτσα σας».

Το έργο κόστους 4,5 εκατ. ευρώ, το οποίο ονομάζεται iBorderCtrl, θα δοκιμαστεί στα σύνορα της Ουγγαρίας, της Λετονίας και της Ελλάδας για έξι μήνες. Στόχος του έργου είναι η επιτάχυνση της κυκλοφορίας στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία, η Πολωνία, η Γερμανία και η Κύπρος προγραμματίζουν, επίσης, να συμμετάσχουν στο σχέδιο μετά από τις αρχικές δοκιμές. Σύμφωνα με τις πρώτες δοκιμές, το σύστημα είναι περίπου 76% ακριβές, αλλά η ομάδα του έργου "iBorderCtrl" υποστηρίζει ότι μπορεί να αυξήσει το ποσοστό σε 85%.

Ο Γιώργος Μπουλταδάκης, συντονιστής της European Dynamics στο Λουξεμβούργο, δήλωσε: «Χρησιμοποιούμε ήδη υπάρχουσες και δοκιμασμένες τεχνολογίες - καθώς και νέες - για να ενδυναμώσουμε τους συνοριακούς ελέγχους και να αυξήσουμε την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητά τους».

Η εφημερίδα Guardian υποστηρίζει πάντως ότι τα συστήματα ανιχνευτών ψεύδους επικρίνονται ως «ψευδοεπιστημονικά». Η ΕΕ κατηγορείται για την προώθηση ψευδοεπιστημονικών μεθόδων, μετά την ανακοίνωση σχεδίων για ένα «έξυπνο σύστημα ανίχνευσης ψεύδους» στα πιο πολυσύχναστα σύνορά της, σε μια προσπάθεια εντοπισμού των παράνομων μεταναστών, γράφει η βρετανική εφημερίδα.

Ο «ανιχνευτής ψεύδους», που πρόκειται να δοκιμαστεί στην Ουγγαρία, την Ελλάδα και τη Λετονία, περιλαμβάνει τη χρήση ενός ηλεκτρονικού animation, ενός συνοριοφύλακα, εξατομικευμένου ανάλογα με το φύλο, την εθνικότητα και τη γλώσσα του ταξιδιώτη, που κάνει ερωτήσεις μέσω μιας κάμερας. Το σύστημα «ανίχνευσης της εξαπάτησης» θα αναλύσει τις μικροεκφράσεις όσων επιδιώκουν να εισέλθουν στο έδαφος της ΕΕ για να δουν αν είναι ειλικρινείς σχετικά με το προσωπικό τους υπόβαθρο και τις προθέσεις τους. Εκείνοι που φθάνουν στα σύνορα θα πρέπει να έχουν φορτώσει φωτογραφίες του διαβατηρίου, της θεώρησης και της απόδειξης των χρημάτων που έχουν καταβάλει.

Το έργο, το οποίο έχει λάβει χρηματοδότηση 4,5 εκατ. ευρώ από την ΕΕ, έχει επικριθεί έντονα από ειδικούς. Ο Μπρούνο Βέρτσερε λέκτορας της ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, δήλωσε στην ολλανδική εφημερίδα De Volskrant ότι πιστεύει ότι το σύστημα θα οδηγούσε σε άδικα αποτελέσματα. «Τα μη λεκτικά μηνύματα, όπως οι μικροεκφράσεις, πραγματικά δεν λένε τίποτα για το αν κάποιος λέει ψέματα ή όχι. Δεν υπάρχουν επιστημονικές βάσεις για τις μεθόδους που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν τώρα». Ο Μπένετ Κλάινμπεργκ, επίκουρος καθηγητής της επιστήμης των δεδομένων στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, δήλωσε: «Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην εφαρμογή ενός ψευδοεπιστημονικού ελέγχου των συνόρων».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανιχνευτές ψεύδους με τεχνητή νοημοσύνη στα σύνορα της ΕΕ στην Ελλάδα"

Σε στάση εργασίας θα προχωρήσουν οι δάσκαλοι την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου

Πριν λίγες μέρες, έγινε γνωστό ότι δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου λόγω διεξαγωγής εκλογών των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού. Δύο μέρες μετά, οι δάσκαλοι θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας.
Στάση εργασίας ανακοίνωσαν οι δάσκαλοι για την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, λοιπόν, οι δάσκαλοι κήρυξαν 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 (3 τελευταίες ώρες του πρωινού και 3 πρώτες του απογευματινού προγράμματος) έτσι ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή τους στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Η Ανακοίνωση της ΔΟΕ

Αθήνα 1/11/2018

Προς

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.


Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας

Για τους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση

με κυρίαρχο κριτήριο την προϋπηρεσία

Απόφαση για 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 9/11/2018




Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχοντας στην προμετωπίδα των αγώνων την ουσιαστική στήριξη του δημόσιου σχολείου, συνεχίζει να αγωνίζεται με κορυφαία αιτήματά του, σύμφωνα και με τις αποφάσεις της 87ης Γενικής Συνέλευσης του Κλάδου τον Ιούνιο του 2018, την απαίτηση για την άμεση πραγματοποίηση όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση, με βάση τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και με κυρίαρχο κριτήριο την προϋπηρεσία, καθώς και τη διασφάλιση των ίσων δικαιωμάτων αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών.

Οι ελάχιστες συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων ετών, οι μηδενικοί διορισμοί στην εκπαίδευση, η εργασιακή ανασφάλεια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη στέγασή τους και η άνιση αντιμετώπιση σε ότι αφορά τα δικαιώματά τους (άδειες κύησης-ανατροφής κ.α.) αποτελούν κορυφαία ζητήματα που χρόνο με τον χρόνο εντείνονται. Στο πλαίσιο αυτό, με αίτημα αιχμής τους μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και με το σύνολο των σοβαρών ζητημάτων του κλάδου ανοικτά, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε στην τακτική του συνεδρίαση την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018 ομόφωνα αποφάσισε την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 (3 τελευταίες ώρες του πρωινού και 3 πρώτες του απογευματινού προγράμματος) για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται στην Αθήνα (13:00 στο Υπουργείο Παιδείας) και στη Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου 12:00) καθώς και στις συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις της Ελλάδας καλώντας όλους τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές να συμμετέχουν ενεργά και με δυναμική παρουσία.

Παράλληλα καλεί τους τοπικούς συλλόγους εκπαιδευτικών όλης της χώρας να προκηρύξουν επιπλέον 3ωρη στάση εργασίας, όπου χρειάζεται, ώστε να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι για τη συμμετοχή τους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς όλης της χώρας να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην κεντρική συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας δίνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ότι όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για αληθινή στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές κυβερνητικές πολιτικές που τη συρρικνώνουν και περικόπτουν τις θέσεις εργασίας.

Παλεύουμε για:


  • μόνιμους, διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης,
  • 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα,
  • στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης,
  • εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων,
  • μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών – μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και 1:20 για το δημοτικό σχολείο,
  • αύξηση δαπανών για την παιδεία,
  • υπεράσπιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.


Διαβάστε Περισσότερα » "Σε στάση εργασίας θα προχωρήσουν οι δάσκαλοι την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου"

Ζάεφ: Μόνο σε ένα άρθρο του Συντάγματος θα παραμείνει ο όρος «Μακεδονία»

Εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο των Σκοπίων οι αλλαγές του Συντάγματος της γειτονικής χώρας και ήδη βρίσκονται καθ' οδόν προς την Βουλή.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ διευκρίνισε ότι το «Βόρεια Μακεδονία» θα αντικαταστήσει το «Μακεδονία» σε όλα τα άρθρα του Συντάγματος, εκτός από το άρθρο 36.

Είπε ο Ζόραν Ζάεφ:

«Η πρώτη τροπολογία θα είναι η αντικατάσταση του ονόματος ‘’Μακεδονία’’, με το ‘’Βόρεια Μακεδονία’’ σε όλο το Σύνταγμα, εκτός του άρθρου 36, όπου υπάρχει μια ‘’ιστορική πτυχή’’».

Τι προβλέπει το άρθρο 36;

Εκεί γίνεται αναφορά στους βετεράνους του αντιφασιστικού πολέμου.

«Η Δημοκρατία εγγυάται συγκεκριμένα δικαιώματα κοινωνικής ασφάλισης σε βετεράνους του αντιφασιστικού πολέμου και σε όλους τους ‘’Μακεδονικούς’’ εθνικοαπελευθερωτικούς πολέμους, στους ανάπηρους πολέμου, σε εκδιωγμένους και φυλακισμένους για τις ιδέες της ξεχωριστής ταυτότητας του ‘’Μακεδονικού λαού’’ και της ‘’Μακεδονικής'' πολιτειακής υπόστασης όσο και στα μέλη των οικογενειών τους χωρίς μέσα υλικής και κοινωνικής διαβίωσης. Τα συγκεκριμένα δικαιώματα ρυθμίζονται από το νόμο».

Οι άλλες τρεις τροπολογίες

Η δεύτερη τροπολογία αφορά το προοίμιο του Συντάγματος, με εξειδίκευση στην αναφορά στην ASNOM (σ.σ. Αντιφασιστική Συνέλευση για την Λαϊκή Απελευθέρωση της "Μακεδονίας", από το 1944), ενώ στο προοίμιο του Συντάγματος θα αναφέρεται πλέον και η ειρηνευτική συμφωνία της Οχρίδας από το 2002, με την οποία δόθηκε τέλος στις ένοπλες συγκρούσεις που είχαν ξεσπάσει νωρίτερα τότε μεταξύ Αλβανών ανταρτών και κυβερνητικών δυνάμεων.

Με την τρίτη τροπολογία προστίθεται στο Σύνταγμα η αναφορά ότι η χώρα σέβεται την εθνική κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία των γειτονικών χωρών, και με αυτήν, όπως σημείωσε ο Ζόραν Ζάεφ, παρέχονται ισχυρότερες εγγυήσεις για τον σεβασμό και το απαραβίαστο των συνόρων με την Ελλάδα, αν και ισχύει για όλες τις χώρες με τις οποίες συνορεύει η ΠΓΔΜ.

Στην τέταρτη τροπολογία, όπως ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ, «πέραν του ότι επιβεβαιώνεται η μακεδονική ταυτότητα, αναφέρεται πως η χώρα προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών της που κατοικούν ή διαμένουν στο εξωτερικό, και προωθεί τους δεσμούς τους με την πατρίδα τους».

Όπως διευκρίνισε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, η τροπολογία αυτή αναφέρεται στη διασπορά της χώρας, όπου η φροντίδα του κράτους γι΄ αυτήν, γίνεται πλέον με ένα σύγχρονο και ευρωπαϊκό τρόπο.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάεφ: Μόνο σε ένα άρθρο του Συντάγματος θα παραμείνει ο όρος «Μακεδονία» "

Την 1η Δεκεμβρίου θα ψηφιστούν οι τροπολογίες του Συντάγματος στα Σκόπια

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ κατέθεσε στη Βουλή το προσχέδιο τροπολογιών του Συντάγματος, το οποίο νωρίτερα σήμερα υιοθέτησε το υπουργικό συμβούλιο της χώρας. Συνολικά, η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ κατέθεσε στη Βουλή τέσσερις τροπολογίες.

Ο πρόεδρος της Βουλής Ταλάτ Τζαφέρι συγκάλεσε συνεδρίαση της ολομέλειας του Σώματος για την 1η Δεκεμβρίου, σχετικά με την ψήφιση του προσχεδίου των τροπολογιών. Για την έγκριση του προσχεδίου των τροπολογιών του Συντάγματος απαιτείται απλή πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, την οποία η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ διαθέτει άνετα.

Προηγουμένως, οι τέσσερις τροπολογίες του Συντάγματος θα εξετασθούν στην κοινοβουλευτική Επιτροπή συνταγματικών θεμάτων, η πρώτη συνεδρίαση της οποίας ορίστηκε για την 7η Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, η συζήτηση στην Επιτροπή για κάθε μία τροπολογία διαρκεί μέχρι τρεις ημέρες.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Την 1η Δεκεμβρίου θα ψηφιστούν οι τροπολογίες του Συντάγματος στα Σκόπια"

Φουρτούνα στην κυβέρνηση: Ξηλώνουν τη διοίκηση της ΕΡΤ

Έπειτα από την αιφνιδιαστική συνεδρίαση χθες της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και την δημόσια αντιπαράθεση σχετικά με την λειτουργία της ΕΡΤ, ξηλώνουν τη διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης.

Πριν από λίγο ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος ζήτησε τις παραιτήσεις, τόσο του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ, Βασίλη Κωστόπουλου, όσο και του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου Γιώργου Θαλασσινού.

Ήταν γνωστή η διαμάχη τους εδώ και μήνες. Χθες ο Βασίλης Κωστόπουλος, σε δηλώσεις του είχε αναφερθεί σον προβληματικό τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ λόγω των ανθρώπων που επέλεξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να τοποθετήσει σε κρίσιμα διοικητικά πόστα.

Η εικόνα λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης όπως την περιέγραψε ο κ. Κωστόπουλος κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είναι εμπόλεμης ζώνης όπου διοικητικά στελέχη, διευθυντές και συνδικαλιστές έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα - παραδιοίκησης και αλληλοκαταγγέλλονται. Το μόνο κοινό στοιχείο των αρνητικών πρωταγωνιστών είναι πως έχουν διοριστεί από την παρούσα κυβέρνηση.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μόλιας τον περασμένο Οκτώβριο μίλησε ανοιχτά για παραδιοίκηση και φαύλες πρακτικές στην ΕΡΤ.

Ο Νίκος Φίλης είχε δηλώσει ότι «ορισμένες κυβερνητικές επιλογές, κατά τη γνώμη μου, δημιουργούν ζητήματα. Όταν ένας υπουργός λειτουργεί για χρόνια στον τομέα ευθύνης του, δημιουργώντας λανθασμένη εντύπωση για το τι είναι αριστερό και τι είναι δημοκρατικό, δεν είναι προσωπική επιλογή, είναι κυβερνητική επιλογή. Δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου. Η εικόνα της ΕΡΤ θυμίζει όλο και πιο πολύ την ΕΡΤ πριν το 'μαύρο'. Η ΕΡΤ δεν λειτουργεί όπως είναι αναγκαίο για μια δημόσια τηλεόραση. Η ΕΡΤ είναι ένα κανάλι που έχει παραδιοίκηση. Κυβερνάται από το παλιό συντεχνιακό καθεστώς, ένα καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων. Πολιτικά αυτό που παράγεται, δεν είναι ποιοτικό προϊόν. Ούτε προσφέρει απροκατάληπτη και σε βάθος ενημέρωση. Το ότι τα ιδιωτικά κανάλια είναι χειρότερα κατά κανόνα, δεν δίνει άλλοθι στην ΕΡΤ για να τα συναγωνίζεται στην έλλειψη ποιότητας. Αναγνωρίζω ότι ήταν δύσκολο να αλλάξει το τοπίο της ιδιωτικής τηλεόρασης. Θα μπορούσαν να γίνουν πράγματα, αλλά ήταν δύσκολο. Στον τομέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης η ευθύνη της κυβέρνησης είναι αποκλειστική».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φουρτούνα στην κυβέρνηση: Ξηλώνουν τη διοίκηση της ΕΡΤ"

ΑΑΔΕ: Διαγράφονται από τις πλατφόρμες τύπου Airbnb όσοι δεν δηλώσουν τα ακίνητα

Διασταυρώσεις σχεδιάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για να εντοπίσει όσους αποκτούν εισοδήματα από μισθώσεις ακινήτων τύπου Airbnb αλλά εξακολουθούν να μην τα δηλώνουν στο ηλεκτρονικό μητρώο βραχυχρόνιας μίσθωσης. Παράλληλα η ΑΑΔΕ θα ζητήσει από τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης να διαγράφουν όσους δεν υποβάλλουν δηλώσεις στο μητρώο.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες η ΑΑΔΕ προχωρεί στις ακόλουθες κινήσεις:

- Στοχευμένους ελέγχους από εφοριακούς, που ψάχνουν καταχωρήσεις ακινήτων στο διαδίκτυο. Στη συνέχεια οι ελεγκτές θα εξετάζουν αν έχει δηλωθεί το ακίνητο και η ενοικίαση στο Μητρώο Ακινήτων.

- Μόλις τελειώσει η διορία για οριστικοποίηση από τους διαχειριστές ακινήτων των δηλώσεων τους στο Μητρώο Ακινήτων (στις 30 Νοεμβρίου) η ΑΑΔΕ θα ζητήσει από τις πλατφόρμες διαμοιρασμού να διαγράψουν όσους δεν έχουν κάνει τη δήλωση.

- Εξετάζεται, παράλληλα, η δυνατότητα δημιουργίας μηχανισμού ("search robot") προκειμένου να γίνονται αυτόματες διασταυρώσεις που θα ελέγχουν παράλληλα αν τυχόν τα ακίνητα που ενοικιάζονται με βραχυχρόνιες μισθώσεις παρέχουν και άλλες υπηρεσίες εκτός από διαμονή και κλινοσκεπάσματα (πχ πρωινό, ξεναγήσεις κλπ) προκειμένου να υπαχθούν στο καθεστώς ΦΠΑ. Ήδη η Πορτογαλία έχει και χρησιμοποιεί ένα αντίστοιχο σύστημα, και η ΑΑΔΕ έχει ζητήσει την σχετική τεχνογνωσία.

Μιλώντας στο 19ο Συνέδριο για την Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας – Prodexpo, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής υπογράμμισε την διάθεση συνεργασίας των ελεγκτικών μηχανισμών όλων των χωρών. Όπως τόνισε υπάρχει μια κατανόηση της ανάγκης για συνολική δράση σε επίπεδο Ευρωπαικής Ενωσης. Σε ότι αφορά τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων ο Γ. Πιτσιλής είπε ότι υπάρχει ήδη διάλογος με την ΑΑΔΕ και ότι είναι σημαντικό να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να δίνουν την εντύπωση ότι ανέχονται τη φοροδιαφυγή. Ο πρώτος τρόπος να το δείξουν είναι να διαγράφουν από την πλατφόρμα όσους δεν συμμορφώνονται με τη νομοθεσία.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Διαγράφονται από τις πλατφόρμες τύπου Airbnb όσοι δεν δηλώσουν τα ακίνητα"

Τι προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Αναθεώρηση του Συντάγματος

Η θρησκευτική ουδετερότητα της ελληνικής Πολιτείας, η κατάργηση του θρησκευτικού όρκου για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους βουλευτές, η καθιέρωση της απλής αναλογικής, η δυνατότητα εκλογής του Ανώτατου Άρχοντα και από το λαό, η αλλαγή της νομοθεσίας για την ποινική ευθύνη των υπουργών, με κατάργηση της σύντομης παραγραφής των αδικημάτων και με επεξήγηση ότι δεν περιλαμβάνονται τα αδικήματα που τελέσθηκαν επ' ευκαιρία της άσκησης των υπουργικών καθηκόντων τους, είναι μεταξύ των 16 προτάσεων Αναθεώρησης του Συντάγματος που κατέθεσε η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο κείμενο των προτάσεων παρατίθενται συγκριτικοί πίνακες με τις ισχύουσες και τις προτεινόμενες προς αναθεώρηση διατάξεις του συντάγματος.

Το όλο πνεύμα των προτάσεων κινείται στο πλαίσιο όσων δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη ομιλία του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας έμφαση και στις αλλαγές που αφορούν στη προστασία βασικών κοινωνικών αγαθών, όπως το νερό και η ηλεκτρική ενέργεια καθώς και τα δίκτυα διανομής τους, που θα υπόκεινται σε καθεστώς δημόσιας υπηρεσίας και θα τελούν υπό δημόσιο έλεγχο.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει μόνο τα προς αναθεώρηση άρθρα που προτείνει αλλά και την κατεύθυνση της αναθεώρησής τους και ποιο θα μπορούσε να είναι το περιεχόμενο τους επικαλούμενος απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου που ορίζει ότι η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, θα πρέπει να προσδιορίζει δεσμευτικά και το περιεχόμενο των αναθεωρητέων άρθρων.

Δείτε αναλυτικά στο συννημένο αρχείο τις προτάσεις

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Αναθεώρηση του Συντάγματος"

Πέρασε από το υπουργικό των Σκοπίων το «Βόρεια Μακεδονία» -Θα κατατεθεί στη Βουλή

Το υπουργικό συμβούλιο της ΠΓΔΜ υιοθέτησε σήμερα τις τροπολογίες του Συντάγματος, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ, οι τροπολογίες αυτές είναι συνολικά τέσσερις και θα κατατεθούν στη Βουλή, προκειμένου να ψηφιστούν το επόμενο διάστημα, σημειώνει σε τηλεγράφημά του το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με τον Ζόραν Ζάεφ δεν υπάρχει κάτι το αμφισβητήσιμο σε αυτές τις τροπολογίες, πέραν των συμφωνηθέντων, και αυτές, όπως είπε, είναι διατυπωμένες με απλό και σαφή τρόπο και σύμφωνες με τα διεθνή πρότυπα.

Η πρώτη τροπολογία του Συντάγματος, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, αφορά την αλλαγή της ονομασίας της χώρας από «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». Η νέα ονομασία, όπως ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ θα αναφέρεται παντού στο Σύνταγμα της χώρας, εκτός από το άρθρο 36, όπου υπάρχει μία ιστορική διάσταση.

Η δεύτερη τροπολογία αφορά το προοίμιο του Συντάγματος, με εξειδίκευση στην αναφορά στην ASNOM (σ.σ. Αντιφασιστική Συνέλευση για την Λαϊκή Απελευθέρωση της "Μακεδονίας", από το 1944), ενώ στο προοίμιο του Συντάγματος θα αναφέρεται πλέον και η ειρηνευτική συμφωνία της Οχρίδας από το 2002, με την οποία δόθηκε τέλος στις ένοπλες συγκρούσεις που είχαν ξεσπάσει νωρίτερα τότε μεταξύ Αλβανών ανταρτών και κυβερνητικών δυνάμεων.

Με την τρίτη τροπολογία προστίθεται στο Σύνταγμα η αναφορά ότι η χώρα σέβεται την εθνική κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία των γειτονικών χωρών, και με αυτήν, όπως σημείωσε ο Ζόραν Ζάεφ, παρέχονται ισχυρότερες εγγυήσεις για τον σεβασμό και το απαραβίαστο των συνόρων με την Ελλάδα, αν και ισχύει για όλες τις χώρες με τις οποίες συνορεύει η ΠΓΔΜ.

Στην τέταρτη τροπολογία, όπως ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ, «πέραν του ότι επιβεβαιώνεται η μακεδονική ταυτότητα, αναφέρεται πως η χώρα προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών της που κατοικούν ή διαμένουν στο εξωτερικό, και προωθεί τους δεσμούς τους με την πατρίδα τους».

Όπως διευκρίνισε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, η τροπολογία αυτή αναφέρεται στη διασπορά της χώρας, όπου η φροντίδα του κράτους γι΄ αυτήν, γίνεται πλέον με ένα σύγχρονο και ευρωπαϊκό τρόπο.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Πέρασε από το υπουργικό των Σκοπίων το «Βόρεια Μακεδονία» -Θα κατατεθεί στη Βουλή "

Εννέα προσαγωγές για την εισβολή του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Αργεντινής

Εννέα προσαγωγές έγιναν από την αστυνομία μετά την εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Αργεντινής στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, στο κέντρο της Αθήνας.

Περίπου δέκα άτομα ανέβηκαν στον 3ο όροφο της πολυκατοικίας όπου βρίσκονται τα γραφεία της πρεσβείας, χτύπησαν το κουδούνι και, μόλις τους άνοιξαν, μοίρασαν τρικάκια στους υπαλλήλους και κρέμασαν πανό από το μπαλκόνι με συνθήματα συμπαράστασης «στον αγώνα του λαού της Αργεντινής».

Ο λόγος της εισβολής αφορούσε την δολοφονία Αργεντίνου αναρχικού, σύμφωνα με την ανάρτηση του Ρουβίκωνα σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Εννέα προσαγωγές για την εισβολή του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Αργεντινής"

Αθώος ο Κωνσταντίνος Φρουζής για την υπόθεση της Novartis Hellas

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης ο Κωνσταντίνος Φρουζής, πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Hellas καθώς και ζευγάρι γιατρών, σε βάρος των οποίων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη, κατά περίπτωση, για δωροδοκία και δωροληψία υπαλλήλου.

Οι κατηγορούμενοι είχαν απαλλαγεί σε πρώτο βαθμό, αλλά μετά την έφεση που άσκησε κατά της απόφασης η εισαγγελέας της έδρας στο Πλημμελειοδικείο Σερρών η υπόθεση έφτασε στο Εφετείο.

Την αθώωσή τους είχε προτείνει νωρίτερα και η εισαγγελέας της έδρας.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική δίωξη στρεφόταν και κατά αλλοδαπών μελών του τότε Δ.Σ. της Novartis, ωστόσο έπαυσε εναντίον τους καθώς τα σχετικά έγγραφα δεν είχαν μεταφραστεί στις γλώσσες των κατηγορουμένων. Το συγκεκριμένο σκέλος της υπόθεσης έφθασε ως τον Άρειο Πάγο, όπου και ασκήθηκε αναίρεση, η οποία απερρίφθη.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Αθώος ο Κωνσταντίνος Φρουζής για την υπόθεση της Novartis Hellas"

1ο ΓΕΛ Γέρακα: Αποβλήθηκαν έξι μαθητές επειδή φώναξαν συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας! (Βίντεο)

Αναστάτωση επικρατεί στην τοπική κοινωνία του Γέρακα μετά την απόφαση της διεύθυνσης του 1ου Γενικού Λυκείου της πόλης να προχωρήσει στην αποβολή έξι μαθητών οι οποίοι στη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου φώναξαν συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας τόσο της Μακεδονίας όσο και της Κύπρου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του notioanatolika.gr μαθητές του 1ου και του 2ου ΓΕΛ Γέρακα ζήτησαν να παρελάσουν τραγουδώντας το γνωστό τραγούδι “Μακεδονία ξακουστή”, κάτι που οι καθηγητές τους αρνήθηκαν, άγνωστο για ποιούς λόγους.

Τότε ορισμένοι μαθητές από τα δύο λύκεια αποσπάστηκαν από την παράταξη της παρέλασης και στη συνέχεια φώναξαν το σύνθημα που προαναφέρθηκε.

Τις επόμενες ημέρες το θέμα συζητήθηκε στα σχολεία όμως μόνον η διεύθυνση του 1ου Λυκείου Γέρακα, εξαντλώντας την αυστηρότητά της, προχώρησε στην τιμωρία των μαθητών του, με διήμερη αποβολή, με το αιτιολογικό ότι αυτοί αποσπάστηκαν από την παράταξη της παρέλασης.

Όπως είναι φυσικό οι συμμαθητές τους στη γνωστοποίηση της απόφασης της διεύθυνσης του σχολείου τους διαμαρτυρήθηκαν και το πρωί της Πέμπτης (1η Νοεμβρίου) προχώρησαν σε κατάληψη ζητώντας την ακύρωση της ποινής που επιβλήθηκε.

Μάλιστα τα μέλη του 15μελούς απευθύνθηκαν με επιστολή τους προς τον λυκειάρχη στην οποία αναφέρουν ως λόγο της κατάληψης του σχολείου τη διήμερη αποβολή έξι συμμαθητών τους καθώς τραγουδούσαν το "Μακεδονία ξακουστή"!

Ραχήλ Μακρή: Γι' αυτό απέβαλαν τους μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Γέρακα (Βίντεο από την παρέλαση)

Και ενώ το θέμα κυριαρχεί ήδη στην τοπική κοινωνία, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν σχετικές τοποθετήσεις τόσο από την Ένωση Γονέων του Δήμου Παλλήνης όσο και από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Γέρακα, ούτε βέβαια και από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ανατ. Αττικής.

Πάντως η πρώτη αντίδραση ήταν αυτή της γερακιώτισσας Ραχήλ Μακρή, η οποία ενδεχομένως να είναι και υποψήφια δήμαρχος του Δήμου Παλλήνης, που σε σχετική ανακοίνωσή της ανέφερε:

"Τελικά, οι μαθητές του 1ου Λυκείου Γέρακα, προχώρησαν σήμερα 01/11/2018 με απόφαση του 15μελούς τους, σε κατάληψη του σχολείου με αίτημα την άρση της αποβολής των συμμαθητών τους, επειδή φώναζαν πατριωτικά συνθήματα πριν από την μαθητική παρέλαση.

Είναι φανερό, ότι τα φαινόμενα στοχοποίησης μαθητών ξεκινάνε από το Υπουργείο Παιδείας και αποβλέπουν την καταστολή κάθε δημοκρατικής έκφρασης πατριωτικών αισθημάτων.

Ο στόχος μέσω των παιδιών είναι να επηρεαστούν και οι γονείς τους και να δημιουργηθεί κλίμα αυτολογοκρισίας και εθνικής υποχωρητικότητας.

Είναι φανερό, από το βίντεο ότι οι μαθητές εξέφρασαν καθόλα δημοκρατικά και αυτονόητα πατριωτικά αιτήματα που προφανώς ενοχλούν μια κυβέρνηση η οποία έχει μετατρέψει τα παιδιά σε πειραματόζωα εθνομηδενισμού και κοινωνικού εκφυλισμού, όπως στην περίπτωση της Μυτιλήνης, που υποχρεώθηκαν να φορέσουν αγοράκια του Δημοτικού φουστάνια για να διδαχθούν την ρευστότητα των έμφυλων ταυτοτήτων που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Είναι φανερό, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εφαρμόζει την συμφωνία των Πρεσπών.
ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΑΣ. Η Κύπρος είναι ελληνική και η Μακεδονία λοιπόν.
Ελάτε να αποβάλλετε και μένα”!

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί και αναρτήθηκε στη σελίδα της κας Μακρή “Μέτωπο Νίκης” το σύνθημα που φώναξαν τα παιδιά και που τελικά τα οδήγησε στην αποβολή από το σχολείο τους:



notioanatolika
Διαβάστε Περισσότερα » "1ο ΓΕΛ Γέρακα: Αποβλήθηκαν έξι μαθητές επειδή φώναξαν συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας! (Βίντεο)"

Καθηγητής σε πανεπιστήμιο μάρτυρας - «κλειδί» στην προανακριτική για την Υγεία

Νέα πτυχή δίνει στην υπόθεση Novartis ρεπορτάζ του Τάκη Χατζή, σύμφωνα με το οποίο πολιτικός παράγοντας της χώρας, γνώστης της υπόθεσης Novartis, εκμυστηρεύτηκε στον δημοσιογράφο ότι προστατευόμενος μάρτυρας - «κλειδί», είναι καθηγητής σε ελληνικό πανεπιστημιακό ίδρυμα στον οποίο διαπιστώθηκαν φορολογικές ατασθαλίες, μετά από έλεγχο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι», ο Τάκης Χατζής αποκάλυψε: «Πολιτικός παράγοντας της χώρας μου είπε ότι έγινε έλεγχος στον μάρτυρα και διαπιστώθηκαν φορολογικές ατασθαλίες. Πιάστηκε με τα λεφτά στην τσέπη, πλήρωσε 300.000 ευρώ για να γλιτώσει, πήγε και στην Αμερική να καταθέσει, αλλά δεν φαίνεται να δένουν αυτά που είπε στην κατάθεσή του».

Οργισμένη ήταν η τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη στην ίδια εκπομπή: «Αν ισχύουν αυτά που λέει ο Χατζής, εδώ έχει παραβιαστεί ο νόμος που ισχύει για τον μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος. Αν κάποιος που τον έπιασαν με λεφτά άρχισε να μιλάει, ως αντάλλαγμα να μην του κάνουν δίωξη, υπάρχει παραβίαση. Αν ο προστατευόμενος μάρτυρας το έχει καταγγείλει παράνομα, τότε όλες οι καταγγελίες είναι ως μη γενόμενες. Αν σου πουν πες αυτά για τον Άδωνι εσύ θα πεις ό,τι σου πουν, αφού σε προστατεύουν και δεν έχει να φοβηθείς κάτι».

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε την άποψη ότι δεν πρόκειται να γίνει Προανακριτική για την Υγεία, καθώς όπως ισχυρίζεται το πόρισμα για την Εξεταστική «δεν έχει βρει τίποτα», κάνοντας λόγο για «φιάσκο» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Βάζω στοίχημα ότι δεν θα προτείνουν προανακριτική», υπογράμμισε, προσθέτοντας: «Κατηγορούμε για 22 προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ και πρέπει να πάω στο απόσπασμα γι’ αυτό».

Σχολιάζοντας σημερινό δημοσίευμα του «Έθνους», σύμφωνα με το οποίο στο πόρισμα γίνεται αναφορά απώλειες στην Υγεία ύψους 23 δισ. ευρώ την περίοδο 2010-2014, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Αν ισχύει, πρόκειται για τρέλα! Είναι παλαβά πράγματα αυτά».

«Αν δεν έχει βρει λεφτά σε πολιτικούς, η κα Τουλουπάκη υποχρεούται να βάλει την υπόθεση στο αρχείο. Εάν με καλέσουν για ξέπλυμα γιατί μου βρήκαν λεφτά, να πάω στον Κορυδαλλό. Δυστυχώς για μένα, είμαι άφραγκος. Αν κάποιος όμως παίζει με Σύνταγμα της χώρας για να κάνει πολιτικά παιχνίδια, τότε γίνεται κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος».

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Καθηγητής σε πανεπιστήμιο μάρτυρας - «κλειδί» στην προανακριτική για την Υγεία"

ΠΟΕΔΗΝ για «Αττικόν»: «Δεν υπάρχουν φάρμακα για χημειοθεραπείες -Χαλασμένα τα μηχανήματα»

Με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, καταγγέλλει σοβαρές ελλείψεις στο νοσοκομείο «Αττικόν», τονίζοντας πως αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν χημειοθεραπευτικά φάρμακα με αποτέλεσμα να αναβάλλονται προγραμματισμένα ραντεβού για χημειοθεραπείες, ενώ το νοσοκομείο είναι γεμάτο με ράντζα.

Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι πολλά μηχανήματα του νοσοκομείου είναι χαλασμένα, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι «ο μαγνητικός τομογράφος είναι εδώ και τρία χρόνια χαλασμένος με αποτέλεσμα οι ασθενείς να είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν είτε σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα είτε σε άλλα νοσοκομεία για να κάνουν την εξέταση. Δεν υπάρχουν χρήματα στο Νοσοκομείο για την επισκευή ή την αντικατάστασή του. Πολλές φορές για λίγα ευρώ και οι αξονικοί τομογράφοι είναι εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης».

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την ΠΟΕΔΗΝ, ο στεφανιογράφος είναι χαλασμένος εδώ και δέκα ημέρες με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί το αιμοδυναμικό εργαστήριο, ενώ επισημαίνει πως είναι μεγάλος ο κίνδυνος για τα έκτακτα περιστατικά που προσέρχονται στο Νοσοκομείο με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ακόμα ότι «σε κάθε εφημερία του νοσοκομείου, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών προσέρχονται πάνω από 1200 ασθενείς. Περιμένουν πάνω από οκτώ ώρες για να εξυπηρετηθούν. Μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και τραυματιοφορείς».

«Οι κενές οργανικές θέσεις σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι 40% και υπάρχουν μόνο 4 τραυματιοφορείς στη βάρδια για να εξυπηρετήσουν όλους τους ασθενείς (έκτακτα περιστατικά, νοσηλευόμενους)», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωση, και προσθέτει: «Οι εισαγωγές σε κάθε εφημερία είναι πάνω από 200 ασθενείς. Την επόμενη κάθε εφημερίας το νοσοκομείο «Αττικόν» γεμίζει ράντζα στους διαδρόμους. Αναπτύσσονται πάνω από 100 ράντζα κάθε φορά τα οποία δίνονται ως κενές κλίνες στην εφημερία».

«Τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας δεν επιλύονται με τις επικοινωνιακές ψεύτικες εξαγγελίες της κυβέρνησης», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ κλείνοντας.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΔΗΝ για «Αττικόν»: «Δεν υπάρχουν φάρμακα για χημειοθεραπείες -Χαλασμένα τα μηχανήματα»"

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα -Δείτε το ωράριο λειτουργίας

Οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις που ξεκίνησαν την πρώτη του μήνα, σκοπό έχουν να τονώσουν την αγορά και να προσελκύσουν τον κόσμο στα καταστήματα. Μάλιστα την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά.

Το ωράριο τους είναι από τις 11:00 το πρωί μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα.

Με ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) τονίζει ότι η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στον νομό είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική.

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο 10 Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή του ποσοστού έκπτωσης.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα -Δείτε το ωράριο λειτουργίας"

«Τέλος» από την Εθνική Τράπεζα η γενική διευθύντρια για την κομπίνα με τα POS και τους Κινέζους

Τη λύση της συνεργασίας με τη γενική διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής που εμπλέκεται στην υπόθεση με τα ελληνικά POS και τις Χρυσές Βίζες σε Κινέζους ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.

Η ανακοίνωση για την απόλυση της κυρία Νέλλης Τζάκου-Λαμπροπούλου έχει ως εξής: Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με την κα Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής.

Για να στηθεί η κομπίνα με την οποία βγήκαν από την Κίνα παράνομα τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ δια των POS της Εθνικής Τράπεζας, είχε αξιοποιηθεί ο θεσμός της «χρυσής βίζας», η οποία απονέμεται σε όσους πολίτες τρίτων χωρών αγοράσουν ακίνητα αξίας άνω των 250.000 ευρώ εντός της ελληνικής επικράτειας, και η τεχνολογία των POS τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να μεταφερθούν παρανόμως εκτός Κίνας κεφάλαια που κατέχουν Κινέζοι επιχειρηματίες αλλά λόγω της ακολουθούμενης πολιτικής από το Πεκίνο δεν μπορούν να μεταφέρουν σε δυτικές τράπεζες.

Η κυρία Τζάκου ήταν ένα από τα ηγετικά στελέχη της Εθνικής Τράπεζας στα οποία είχε καταλογιστεί μεγάλη ευθύνη γιατί θεωρήθηκε ότι γνώριζε τις κινήσεις μεταφοράς κινεζικού συναλλάγματος μέσω POS αλλά συνέχιζε να τις εγκρίνει.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο τέως αντιπρόεδρος της Jumbo Ευάγγελος Παπαευαγγέλλου ο οποίος είχε ιδρύσει εταιρεία ακινήτων που αρχικά συνεργάστηκε με άλλες δύο τράπεζες για ύψος συναλλαγών περίπου 50 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η διεύθυνση Κανονιστικής Συμμόρφωσης της πρώτης, φέρεται πως εντόπισε λόγω του μεγάλου όγκου των συναλλαγών τι συνέβαινε και διέκοψαν άμεσα τις συναλλαγές. Η εταιρία του Ευαγ. Παπαευαγγέλου μετέφερε τις συναλλαγές στην Εθνική Τράπεζα και συνέχισε ανενόχλητη καθώς απέκτησε οκτώ POS της ΕΤΕ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Τέλος» από την Εθνική Τράπεζα η γενική διευθύντρια για την κομπίνα με τα POS και τους Κινέζους"

Η ΝΔ πάει τη Μόρια στη Βουλή -Αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το προσφυγικό

Το προσφυγικό και την κατάσταση στη Μόρια φέρνει στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να καταθέσει σήμερα αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση. Στόχος είναι τόσο η ενημέρωση για ένα μείζον θέμα όσο και η ανάδειξη της κυβερνητικής ανεπάρκειας στη διαχείριση του, με τις εικόνες από την Μόρια να εκθέτουν τη χώρα διεθνώς.

Οι συνεχείς αποκαλύψεις και τα δημοσιεύματα για την κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα υποδοχής που βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου έχουν προκαλέσει αφωνία στο κυβερνητικό στρατόπεδο που επιχειρεί να αποσιωπήσει την κατάσταση, όπως σημειώνουν πηγές της Πειραιώς. «Η περιβόητη αριστερή ευαισθησία αποτυπώνεται μόνο στα λόγια καθώς τα έργα της κυβέρνησης στο προσφυγικό εξαντλούνται στην κακοδιαχείριση των κονδυλίων», τονίζουν οι ίδιες πηγές. Η συζήτηση στη Βουλή, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, θα αναγκάσει την κυβέρνηση να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΝΔ πάει τη Μόρια στη Βουλή -Αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το προσφυγικό "

Γιάννος Παπαντωνίου: «Έχουμε συναινέσει στο άνοιγμα των λογαριασμών μας» – Τι απαντά στους ανακριτές

Για ανεντιμότητα και ψεύδη κατηγορεί τους ανακριτές που τον έστειλαν στη φυλακή ο Γιάννος Παπαντωνίου. Για πρώτη φορά μετά την προφυλάκισή του, ο πρώην υπουργός απαντά στα όσα του καταλογίζουν οι ανακριτές ως λόγους για να αιτιολογήσουν την προφυλάκιση του.

Σε ανακοίνωση του ο Γιάννος Παπαντωνίου αναφέρει:

«Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με τους λογαριασμούς μου στο εξωτερικό, διευκρινίζω τα ακόλουθα:
» Από τη στιγμή που εμφανίστηκα μαζί με τη σύζυγό μου για πρώτη φορά ενώπιον των Ανακριτών Διαφθοράς, ήδη πριν από ένα και πλέον έτος, δήλωσα την ανεπιφύλακτη προθυμία μου να συμβάλλω ώστε να επιταχυνθεί η ικανοποίηση του αιτήματος συνδρομής των ελληνικών Ανακριτικών Αρχών προς την ελβετική δικαιοσύνη για αποστολή των λογαριασμών μου που διατηρώ στις ελβετικές τράπεζες.
» Για το λόγο αυτό, υπέγραψα τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου ανέκκλητη και ανεπιφύλακτη δήλωση ενώπιον των Ανακριτικών Αρχών, με την οποία συναινούμε στο άμεσο άνοιγμα όλων των λογαριασμών που διατηρούμε οπουδήποτε της οικουμένης. Η δήλωση αυτή εστάλη στις ελβετικές αρχές.
» Λίγο μετά και επειδή οι ανακριτές διετύπωναν προς το συνήγορό μας κ. Αρ. Χαραλαμπάκη παράπονα για το ότι καθυστερεί η αποστολή των αντιγράφων των λογαριασμών από την Ελβετία, ο κ. Χαραλαμπάκης σε συνεργασία με τον Ελβετό δικηγόρο μας κ. Saal, παρέδωσε ιδιόχειρα στις ελληνικές ανακριτικές αρχές πλήρη αντίγραφα των τραπεζικών μας λογαριασμών στην Ελβετία, ώστε να επιταχυνθεί η ανάγνωση και ανάλυσή τους μέχρι να έρθουν τα επίσημα αντίγραφα.
» Κάποια στιγμή αργότερα οι ανακριτικές αρχές μας επιβεβαίωσαν τη λήψη και των επίσημων αντιγράφων, χωρίς κανένα περαιτέρω σχόλιο.
» Μόλις πρόσφατα, κατά τη διάρκεια της απολογίας μας ενώπιον των Ανακριτών Διαφθοράς, και ενώ είχε ολοκληρωθεί η δική μου πολύωρη απολογία και ευρίσκετο περί το τέλος της η απολογία της συζύγου μου Ρούλας, οι Ανακριτές μας επέδειξαν έγγραφο της Εισαγγελίας της Βέρνης, χρονολογούμενο από τον Μάιο ή Ιούνιο 2018, στο οποίο διευκρινιζόταν ότι για να θεωρηθεί έγκυρη η συναίνεση θα έπρεπε να έχει προσυπογράψει και ο πληρεξούσιος δικηγόρος μας, κάτι το οποίο δεν μας ζητήθηκε από την Ανακριτική Αρχή παρότι ο δικηγόρος μας ήταν παρών κατά τη διάρκεια υπογραφής του εντύπου συναίνεσης.
» Παρ’ όλα αυτά, τα στοιχεία εστάλησαν και επίσημα από τις Ελβετικές Αρχές. Εντύπωση όμως προξενεί, το γεγονός ότι, παρότι οι ελληνικές Ανακριτικές Αρχές είχαν στα χέρια τους εδώ και πάρα πολλούς μήνες το έγγραφο αυτό της Εισαγγελίας της Βέρνης, δεν ενημέρωσαν το συνήγορό μας για το γραφειοκρατικό αυτό ζήτημα, ώστε να σπεύσει να το επιλύσει άμεσα, παρότι οι επαφές του συνηγόρου μας με τις ανακριτικές αρχές ήταν συχνές και σε αυτές δηλωνόταν πάντα απερίφραστα η εκ μέρους μας διάθεση απόλυτης συνεργασίας.
» Από όλα τα ανωτέρω προκύπτει ότι όχι μόνο δεν προβάλαμε σε καμία φάση της διαδικασίας αντίρρηση ούτε προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε κώλυμα προόδου της ανάκρισης, αλλά τουναντίον με περισσή προθυμία και απόλυτο πνεύμα συνεργασίας πράξαμε από την πλευρά μας παν το δυνατό για να συνδράμουμε στην απρόσκοπτη ολοκλήρωσή της. Είναι συνεπώς τουλάχιστον ψευδές και ανέντιμο να προβάλλεται δήθεν κωλυσιεργία μας ως λόγος που δικαιολογεί την προσωπική μας κράτηση.
Γιάννος Παπαντωνίου»

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιάννος Παπαντωνίου: «Έχουμε συναινέσει στο άνοιγμα των λογαριασμών μας» – Τι απαντά στους ανακριτές"

Προειδοποίηση του ΕΟΦ για ομοιοπαθητικά φάρμακα

Συναγερμός έχει σημάνει στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) για 4 φάρμακα, παρτίδες των οποίων ανακαλούνται διεθνώς λόγω μικροβιακής επιμόλυνσης.

Πρόκειται για τα προϊόντα NEUROVEEN, RESPITROL, THYROVEEV και COMPULSIN τα οποία στις ΗΠΑ κυκλοφορούν ως ομοιοπαθητικά φάρμακα. Αν και στη χώρα μας σχετική άδεια δεν έχει χορηγηθεί, δεν αποκλείεται να έχουν περιέλθει κάποια ή όλα στην κατοχή Ελλήνων μέσω του διαδικτύου.

Κατόπιν ενημέρωσης των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών για την επικινδυνότητα των φαρμάκων αυτών, ο ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές να μην τα αγοράζουν/χρησιμοποιούν και σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους να τον ενημερώσουν άμεσα.

virus
Διαβάστε Περισσότερα » "Προειδοποίηση του ΕΟΦ για ομοιοπαθητικά φάρμακα"

Στ. Θεοδωράκης: Θα στηρίξουμε ενδεχόμενη πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε στο συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί το Σάββατο στο σινέ «Κεραμεικός» και στάθηκε στην πλειάδα των ομιλητών που θα πάρουν μέρος, αλλά και στην εκλογή αντιπροέδρου, θέση για την οποία, μέχρι αυτή τη στιγμή, έχει υποβάλλει υποψηφιότητα μόνο ο Γιώργος Μαυρωτάς.

Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του, δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη σημερινή Κυβέρνηση και μάλιστα θα ψηφίσει ενδεχόμενη πρόταση μομφής που θα κατατεθεί κατά της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Σε ότι αφορά το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, επέμεινε ότι πρέπει να καταλάβουμε πως το συμφέρον της χώρας είναι να επιλυθεί το ζήτημα των Σκοπίων, όπως επιθυμούν η ΕΕ και οι ΗΠΑ και να καταλάβουμε επίσης ότι πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας, στον κίνδυνο που υπάρχει στα ανατολικά μας σύνορα. Ξεκαθάρισε όμως ότι δεν πρόκειται να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας στη ψηφοφορία που θα γίνει στην ελληνική Βουλή.

Στη συνέχεια στάθηκε στο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να προχωρήσει και αποκάλυψε ότι το Ποτάμι θα υποβάλλει και δικές του προτάσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά, την αναγκαιότητα αλλαγής του άρθρου 16 που θα επιτρέπει την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, αλλά και την ανάγκη νέων κανόνων για την αποκοματικοποίηση του κράτους.

Τέλος σε ότι αφορά το θέμα του θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα, δήλωσε πως τα ελληνοαλβανικά θέματα πρέπει να λυθούν και ότι εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να γίνεται με τέτοιου είδους ενέργειες.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Στ. Θεοδωράκης: Θα στηρίξουμε ενδεχόμενη πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης"

Mr Beat κατά ιδιοκτητών ταξί: Νομίζουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν

Κορυφώνεται η κόντρα ανάμεσα στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί και την εφαρμογή Beat, μετά την προκήρυξη στάσης εργασίας για την Πέμπτη. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Θύμιος Λυμπερόπουλος, κάλεσε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων στις 9 το πρωί της ίδιας ημέρας, όπου θα εκδικαστεί η αγωγή της Beat κατά του του προέδρου του ΣΑΤΑ, ο οποίος είχε καταγγείλει την εταιρεία για φοροδιαφυγή.

Η ΠΟΕΙΑΤΑ ζητά την άμεση εφαρμογή του Ν.4530/18 και Ν.4446/16 και δράση από τις ελεγκτικές αρχές, για να δημιουργηθούν, όπως υποστηρίζει, συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού, άμεση πάταξη της υποκλοπής έργου από φορείς (Ι.Χ.) που δεν έχουν δικαίωμα επιβατικής μεταφοράς, άμεση προσαρμογή όλων των εταιρειών διαμεσολάβησης με το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την αστική μεταφορά.

Η απάντηση ήρθε από τον ιδρυτή της Beat, Νίκο Δρανδάκη, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook τονίζει, μεταξύ άλλων: «Νομίζουν ότι θα τρομοκρατήσουν εμένα, ή τους μάρτυρες ή τους δικηγόρους μας, από το να παραστούν στη δίκη και να υποστηρίξουν τη θέση μας; Σε ποιά ακριβώς εποχή έχουν μείνει τα μυαλά του γράφοντα για να πιστεύει ότι θα συμβούν όλα αυτά την ερχόμενη Πέμπτη;».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Δρανδάκη:
«Το προεδρείο της Πανελλήνιας Oμοσπονδίας Iδιοκτητών Tαξί ανακοίνωσε πανελλαδική στάση εργασίας για την επόμενη Πέμπτη 8 Νοεμβρίου. Την ίδια ημέρα είναι προγραμματισμένη η δίκη στην οποία εκδικάζεται η αγωγή της BEAT εναντίον του κ. Θύμιου Λυμπερόπουλου για τις συκοφαντικές προσβολές του απέναντι στην εταιρεία και το πρόσωπό μου. Υπενθυμίζω ότι μας έχει κατηγορήσει ως φοροφυγάδες, ότι κλέβουμε τα λεφτά των οδηγών ταξί και των πελατών μας και τα διοχετεύουμε σε φορολογικούς παραδείσους.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, επιβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται για σύμπτωση. Θα κάνουν συγκέντρωση στο χώρο των Δικαστηρίων, ενώ έχουν καλέσει και τον Υπουργό Μεταφορών να υπερασπιστεί τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ. Η αγωγή που έχουμε κάνει απευθύνεται προσωπικά στον κ. Θύμιο Λυμπερόπουλο και οχι με την θεσμική του ιδιότητα, και δεν έχει καθόλου να κάνει με τον κλάδο συνολικά.

Όμως, η “κλειστή ομάδα” που διοικεί το συνδικαλιστικό όργανο έχει αποφασίσει να επιβάλλει σε δεκάδες χιλιάδες οδηγούς ταξί να χάσουν το μεροκάματό τους για να υπερασπιστούν τον κ. Λυμπερόπουλο σε μια εντελώς προσωπική του υπόθεση! Αυτό δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια χρονικά, και νομίζω ότι αγγίζει τα όρια κατάχρησης εξουσίας - μια εξουσία που κανείς δεν θα έπρεπε να έχει έναντι των πολλών για το προσωπικό του συμφέρον. Για να μην μιλήσουμε για την ταλαιπωρία που θα υποστούν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες που χρησιμοποιούν ταξί καθημερινά για τις ανάγκες τους.

Η ανακοίνωση μαρτυρά φόβο. Προφανώς, ο συγγραφέας της ανησυχεί για την έκβαση της δίκης και προσπαθεί να την επηρεάσει χρησιμοποιώντας ως ασπίδα ολόκληρο τον κλάδο.

Είναι απορίας άξιο, τι ακριβώς περιμένει ο γράφων να πετύχει με αυτή την κίνηση; Δεν πιστεύει στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη; Και δεν σέβεται την ανεξαρτησία των Δικαστών;
Νομίζουν ότι θα τρομοκρατήσουν εμένα, ή τους μάρτυρες ή τους δικηγόρους μας, από το να παραστούν στη δίκη και να υποστηρίξουν τη θέση μας; Σε ποιά ακριβώς εποχή έχουν μείνει τα μυαλά του γράφοντα για να πιστεύει ότι θα συμβούν όλα αυτά την ερχόμενη Πέμπτη;

Εμείς πάντως θα είμαστε εκεί, όλοι, με τις αποδείξεις της συκοφαντίας. Και έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη».
newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Mr Beat κατά ιδιοκτητών ταξί: Νομίζουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news