facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Συνάντηση Θεοδωρικάκου - ΠΟΜΙΔΑ για τις οφειλές ιδιοκτητών ακινήτων σε δήμους

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, συναντήθηκε με την ΠΟΜΙΔΑ, για τα εκκρεμή θέματα σχετικά με τις οφειλές των ιδιοκτητών ακινήτων προς τους δήμους.

«Σε ό,τι αφορά οφειλές από διαφορές δηλωμένων επιφανειών ακινήτων, που βεβαιώθηκαν με οικειοθελή προσέλευση των ενδιαφερομένων, σύμφωνα με τη ρύθμιση της προϊσχύσασας νομοθεσίας, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι για λόγους ισονομίας των πολιτών και ιδιαίτερα των συνεπών εκείνων που έσπευσαν οικειοθελώς να τις δηλώσουν, με ερμηνευτική εγκύκλιο που θα εκδοθεί άμεσα από το υπουργείο Εσωτερικών, δεν θα ζητηθεί η είσπραξη των συγκεκριμένων οφειλών, εφόσον δεν έχουν ήδη καταβληθεί στους Δήμους», αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ σε ανακοίνωσή της.

Για τις δηλώσεις των κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, επί του οποίου υπάρχει συναίνεση της ΚΕΔΕ να δοθεί παράταση, ο κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε την ΠΟΜΙΔΑ ότι η οριστική λύση που θα επιλεγεί αποσυνδέεται από την προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου 2019 και θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες. Μετά τη συνάντηση, η ΠΟΜΙΔΑ ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωρικάκο για τη λύση που δόθηκε.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνάντηση Θεοδωρικάκου - ΠΟΜΙΔΑ για τις οφειλές ιδιοκτητών ακινήτων σε δήμους"

Αυξάνεται το κοινωνικό μέρισμα στα 215 εκατ. ευρώ – Πάνω από 1 εκατ. οι δικαιούχοι

Την αύξηση του ποσού της διανεμόμενης έκτακτης ενίσχυσης από τα 175 στα 215 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών μετά και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία υπεγράφη σήμερα.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «η νέα κυβέρνηση κατάφερε να δημιουργήσει πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο, τμήμα του οποίου διανέμει ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Έτσι, σήμερα, προχωράει στην αύξηση της σχετικής δαπάνης, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων. Η σχετική αύξηση καλύπτεται από πλεόνασμα, το οποίο προέκυψε μετά την επεξεργασία των στοιχείων εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το μήνα Νοέμβριο».

«Με αυτό τον τρόπο καλύπτονται περισσότερα από 307.000 νοικοκυριά, που αντιστοιχούν σε περισσότερους από 1.000.000 συμπολίτες μας. Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί 255.674 αιτήσεις» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ενημέρωσε τόσο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τους συναδέλφους υπουργούς, ότι οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος για το 2019 θα ξεπεράσουν το 1.000.000, τα ωφελούμενα νοικοκυριά θα υπερβούν τις 300.000, ενώ θα διατεθεί ποσό ύψους 215 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 40 εκατομμύρια, σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.

Σημειώνεται ότι, κατόπιν εξέτασης των αιτήσεων που απορρίφθηκαν, αναρτήθηκε πρόσθετο αρχείο δικαιούχων στην ιστοσελίδα του κοινωνικού μερίσματος, στο οποίο περιλαμβάνονται:

Α. Δικαιούχοι, οι οποίοι είχαν υποβάλει εκπρόθεσμα φορολογική δήλωση για κάποιο από τα προηγούμενα επτά έτη.
Β. Δικαιούχοι, οι οποίοι στις φορολογικές τους δηλώσεις δεν είχαν δηλώσει το ΑΦΜ των εξαρτώμενων μελών.

Οι ως άνω πιθανοί δικαιούχοι καλούνται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυξάνεται το κοινωνικό μέρισμα στα 215 εκατ. ευρώ – Πάνω από 1 εκατ. οι δικαιούχοι"

ΟΜΕ-ΟΤΕ: «Άγγιξε το απόλυτο» η συμμετοχή στην απεργία

Τρίτη ημέρα σήμερα των κινητοποιήσεων διαρκείας (έως 12 Ιανουαρίου) από τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ, με την Ομοσπονδία τους να σημειώνει πως έδωσαν «με περηφάνια και αξιοπρέπεια δυναμικό παρών» στην απεργία και πως τα ποσοστά συμμετοχής «άγγιξαν το απόλυτο».

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ, στο Μαρούσι, με αίτημα την υπογραφή ΣΣΕ και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

«Συνεχίζουμε τις επόμενες μέρες τις δράσεις μας και κάνουμε ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση ότι οι εργαζόμενοι δεν θα υποστείλουν τη σημαία του αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.

Τις επόμενες μέρες περιφρουρούμε κτήια και ενημερώνουμε την κοινωνία για το δίκαιο των αιτημάτων μας» αναφέρει η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου στις 09:00 οργανώνει νέα απεργιακή συγκέντρωση στο κτήριο του ΟΤΕ στην Παιανία, ενώ και για τη Δευτέρα 30 Δευτέρα στις 10:00 έχει προγραμματίσει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΜΕ-ΟΤΕ: «Άγγιξε το απόλυτο» η συμμετοχή στην απεργία"

«Πόρτα» της Γερμανίας σε Ελλάδα για ασυνόδευτους ανήλικους αλλοδαπούς: «Όσους πήραμε... πήραμε»

Η γερμανική κυβέρνηση απάντησε κυνικά στις εκκλήσεις της Ελλάδας για βοήθεια στο μεταναστευτικό και ειδικότερα στο θέμα των ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών, μέσω της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου Ουλρίκε Ντέμερ.

«Η γερμανική κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης όλων των ανθρώπων, ιδιαιτέρως των παιδιών. Η Γερμανία και άλλα κράτη, μέσω της Διαδικασίας του Δουβλίνου, υποδέχονται ανηλίκους πρόσφυγες από την Ελλάδα, αλλά το θέμα εδώ είναι να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση. Δεν μπορεί η Γερμανία να το κάνει μόνη της», τόνισε η κυρία Ντέμερ.

Από την πλευρά του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, ο εκπρόσωπος Στιβ ‘Αλτερ επισήμανε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση «δεν πληροφορήθηκε δύο μέρες πριν από τα Χριστούγεννα την κατάσταση στα ελληνικά νησιά και στην διαδρομή από την Τουρκία, αλλά ασχολείται με το θέμα εντατικά εδώ και μήνες».

Ο κ. ‘Αλτερ παρέπεμψε στις επαφές του υπουργείου τόσο με την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και με κυβερνήσεις ενδιαφερόμενων κρατών και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ τον περασμένο Οκτώβριο στην Άγκυρα και στην Αθήνα.

«Ως αποτέλεσμα των συνομιλιών με την ελληνική κυβέρνηση, προσδιορίστηκαν από την Ελλάδα συγκεκριμένα μέτρα στήριξης για τους πρόσφυγες, τα οποία εν μέρει έχουν ήδη εφαρμοστεί», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος και επισήμανε ότι η Ελλάδα υποστηρίζεται τεχνικά και με προσωπικό. «Τις εικόνες τις γνωρίζουμε όλοι, η κατάσταση στα νησιά είναι αφόρητη, είναι απαράδεκτη και πρέπει να αλλάξει, αλλά ο υπουργός έχει καταστήσει σαφές ότι το θέμα δεν είναι η απόφαση μεμονωμένων κρατών να υποδεχθούν πρόσφυγες, αλλά (μια απόφαση) σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. ‘Αλτερ διευκρίνισε ότι η κατάσταση στα ελληνικά νησιά είναι αφόρητη και κρίσιμη, αλλά «δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ζωή» των αλλοδαπών και με αυτόν τον τρόπο το θέμα διαφοροποιείται από αυτό της διάσωσης ανθρώπων στην θάλασσα, για το οποίο έχουν ληφθεί ειδικά μέτρα.

Η πρόταση του Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο οποίος κάλεσε χθες την Γερμανία «να δράσει, έστω και αν οι άλλες χώρες δεν συμμετέχουν» και να απομακρύνει ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες, όπως «επιβάλλει ο ανθρωπισμός», προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από την κυβέρνηση όσο και από κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Στέφαν Μάιερ (CSU) τόνισε ότι η κυβέρνηση απορρίπτει τις μεμονωμένες ενέργειες, καθώς έτσι τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία έχουν αντιρρήσεις, θα απαλλάσσονταν από τις ευθύνες τους.

Ο δεύτερος υφυπουργός Εσωτερικών Γκύντερ Κρινγκς (CDU) πρόσθεσε ότι «ο στόχος θα πρέπει να είναι η το συντομότερο δυνατόν βελτίωση των συνθηκών για όλους τους αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα», ενώ ο αρμόδιος για θέματα υπουργείου Εσωτερικών στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) ‘Αρμιν Σούστερ προειδοποίησε για «ανυπολόγιστες συνέπειες» από μεμονωμένες ενέργειες για τους πρόσφυγες – όπως συνέβη το 2015.

«Η Γερμανία θέλει να βοηθήσει τους Έλληνες επιτόπου και στηρίζει την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για υποδοχή επιπλέον προσφύγων, αλλά όχι με τον μεμονωμένο τρόπο του 2015», δήλωσε.

Για «δημόσιες σχέσεις λίγο πριν από τα Χριστούγεννα» έκανε λόγο η Γενική Γραμματέας των Φιλελευθέρων (FDP) Λίντε Τόιτεμπεργκ και υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο δεν βοηθάει να λυθεί υπεύθυνα το προσφυγικό πρόβλημα, ενώ ο Αντιπρόεδρος του κόμματος Βόλφγκανγκ Κουμπίκι διερωτήθηκε: «Και τι θα γίνει με τα παιδιά στα κέντρα της Τουρκίας, της Ιορδανίας και της Λιβύης;».

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πόρτα» της Γερμανίας σε Ελλάδα για ασυνόδευτους ανήλικους αλλοδαπούς: «Όσους πήραμε... πήραμε»"

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει ν/σ για τον περιορισμό των διαδηλώσεων

«Μετά το δικαίωμα στην απεργία η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιχειρεί να βάλει στο στόχαστρο και τις διαδηλώσεις, επενδύοντας στον κοινωνικό αυτοματισμό», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για το νομοσχέδιο περιορισμού των διαδηλώσεων, επισημαίνοντας ότι «το δήθεν ενδιαφέρον για την ταλαιπωρία και τη μετακίνηση του λαού δεν είναι παρά το πρόσχημα για να κρύψει την επιβολή διαφόρων αυστηρών περιορισμών, που θα επιτρέπουν ακόμη και την απαγόρευση διαδηλώσεων ή την ενοχοποίησή τους για προβοκατόρικες ενέργειες, που καμία σχέση δεν έχουν με το λαϊκό κίνημα».

«Είναι εξοργιστικό, αλλά και ταυτόχρονα γελοίο, να ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι η καθημερινή ταλαιπωρία του λαού, οι καθυστερήσεις στα μέσα μεταφοράς, τα συγκοινωνιακά προβλήματα ή η αναδουλειά στα εμπορομάγαζα, οφείλονται στις συγκεντρώσεις και τις απεργίες. Οφείλονται στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική που τώρα θέλει να βάλει στο γύψο τις διαδηλώσεις, υλοποιώντας ένα πάγιο αίτημα του κεφαλαίου», προσθέτει.

«Ο λαός χρειάζεται να απαντήσει μαζικά σε αυτό το μπαράζ περιστολής συνδικαλιστικών και λαϊκών ελευθεριών, γιατί το δόγμα "νόμος και τάξη" πάει χέρι-χέρι με την πολιτική που καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και εργασιακά δικαιώματα, που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση, που εμπορευματοποιεί περαιτέρω την υγεία και την Παιδεία και εμπλέκει την χώρα μας όλο και βαθύτερα στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια», τονίζει το ΚΚΕ.

Καταλήγοντας το Κομμουνιστικό Κόμμα αναφέρει ότι «η κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Αν το κάνει να ξέρει ότι θα έχει την τύχη άλλων παρόμοιων νόμων. Ο λαός με τους αγώνες του θα τον ακυρώσει στην πράξη».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει ν/σ για τον περιορισμό των διαδηλώσεων"

ΑΑΔΕ: Σβήνονται προσαυξήσεις αν εξοφληθεί εφάπαξ η οφειλή

Διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία αφαίρεσης των προσαυξήσεων για τις υπόλοιπες δόσεις, σε περίπτωση πρόωρης εφάπαξ εξόφλησης της συνολικής οφειλής, που έχει ρυθμιστεί, δίνει με εγκύκλιο ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

Πρόκειται για προσαυξήσεις, με τις οποίες επιβαρύνεται η βασική οφειλή που έχει υπαχθεί σε ρύθμιση, σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής.

Στην περίπτωση που το σύνολο του υπολοίπου ρυθμισμένης οφειλής εξοφληθεί πρόωρα με οποιονδήποτε τρόπο (εφάπαξ καταβολή ή διοικητικά ή αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, όπως αποδεικτικό ενημερότητας και κατάσχεση, ή συμψηφισμός), ο οφειλέτης επιβαρύνεται με τις προσαυξήσεις που αναλογούν στον πραγματικό αριθμό δόσεων, όπως αυτός τελικά διαμορφώνεται κατά την ημερομηνία εξόφλησης της ρύθμισης. Αν έχουν καταβληθεί επιβαρύνσεις πλέον του αριθμού δόσεων, που τελικά διαμορφώνεται κατά την ημερομηνία εξόφλησης της ρύθμισης, αυτές επιστρέφονται στον οφειλέτη μετά από αίτησή του στην αρμόδια υπηρεσία.
Αν η ρύθμιση εξοφληθεί πρόωρα εκουσίως από τον οφειλέτη με εφάπαξ καταβολή, για να μην υπολογιστούν πλεονάζουσες του αριθμού των δόσεων προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής με βάση τον αρχικό αριθμό δόσεων της ρύθμισης, ο φορολογούμενος δύναται να υποβάλει αίτηση για πρόωρη εξόφληση της ρύθμισης στην αρμόδια υπηρεσία.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Σβήνονται προσαυξήσεις αν εξοφληθεί εφάπαξ η οφειλή"

Επίδομα γέννησης: Τι αποφασίστηκε για τα εισοδηματικά κριτήρια

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το επίδομα γέννησης ήταν από τα θέματα που κυριάρχησαν στο υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, το οποίο και συνεχίζεται έως αυτή την ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια με το όριο στα 70.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι θα εξαιρεθούν οι πολύ πλούσιοι, όπως σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές, καθώς πρόκειται για μέτρο δημογραφικής πολιτικής. Σημειώνεται ότι το επίδομα που θα χορηγείται από το 2020 θα είναι ύψους 2.000 ευρώ.

«Το επίδομα γέννησης είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για το δημογραφικό. Ενός σχεδίου που συμπληρώνεται από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, από την καλύτερη ισορροπία επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, από μεταρρυθμίσεις που φέρνουν επενδύσεις και δουλειές, που δίνουν καλύτερη προοπτική και τελικά ελπίδα για μια καλύτερη ζωή», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο σύμφωνα με πηγές.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, οποιαδήποτε παροχή θα χορηγείται με πρωτοβουλία της διοίκησης αυτόματα- αρχής γενομένης από το επίδομα θέρμανσης.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην οικονομία και κυρίως για το κοινωνικό μέρισμα. Με βάση την τελική εικόνα θα καλυφθούν πάνω από 300.000 οικογένειες,ενώ το ποσό φθάνει στα 215 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε: «Πρέπει να μπολιάσουμε την κοινωνία με το βασικό μήνυμα ότι δεν μπορεί να κλείνει ο δρόμος με 50 άτομα. Η ταλαιπωρία ή η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης είναι το ζητούμενο των διοργανωτών μιας διαμαρτυρίας; Εάν είναι το δεύτερο, τότε η σημερινή κοινωνική πρωτοβουλία τυγχάνει της στήριξης πολιτικών δυνάμεων πέραν της Νέας Δημοκρατίας. Πάνω από όλα η κοινωνία στηρίζει αυτές τις πολιτικές και για αυτό το νομοσχέδιο αφορά στον σεβασμό στον δημόσιο χώρο».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίδομα γέννησης: Τι αποφασίστηκε για τα εισοδηματικά κριτήρια"

Δρομολόγια μετρό, λεωφορείων, τρόλει και τραμ για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ. Καθώς πλησιάζουμε τα Χριστούγεννα, τροποποιούνται όπως κάθε χρόνο τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας λόγω εορταστικής περιόδου.

Χριστούγεννα 2019, και αρκετοί Αθηναίοι θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν τις αστικές συγκοινωνίες για βόλτες, ψώνια αλλά και επισκέψεις σε φιλικά και συγγενικά πρόσωπα.

Χριστούγεννα 2019: Λεωφορεία, Τρόλεϊ και τραμ
Με στόχο την ενημέρωση και την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ ανακοινώνει ότι κατά τις ημέρες αργίας, 25 Δεκεμβρίου 2019 και 26 Δεκεμβρίου 2019, καθώς και 1 Ιανουαρίου 2020 και 6 Ιανουαρίου 2020, θα ισχύσει πρόγραμμα δρομολογίων Κυριακής και αργιών για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Στις 24/12/2019, 27/12/2019, 31/12/2019, 02/01/2020 και 3/1/2020 θα εφαρμοστεί έκτακτο πρόγραμμα δρομολόγησης. Δείτε εδώ ποια θα είναι τα δρομολόγια του τραμ.

Πως θα κινηθούν ΗΣΑΠ και Μετρό

Έως και τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2019, θα ισχύουν ειδικά δρομολόγια για τη γραμμή του ΗΣΑΠ και του μετρό. Δείτε εδώ αναλυτικά όλα τα δρομολόγια ΗΣΑΠ και μετρό.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Δρομολόγια μετρό, λεωφορείων, τρόλει και τραμ για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά"

Μαρούσι: Σφραγίζει με λαμαρίνες η ΕΛ.ΑΣ. την είσοδο της έπαυλης Κουβέλου

Για δεύτερη φορά το πρωί της Δευτέρας η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να σφραγίσει με λαμαρίνες την είσοδο της έπαυλης Κουβέλου που βρίσκεται στο Μαρούσι.

Στο σημείο όπως δείχνει σε σχετικό της ρεπορτάζ η ΕΡΤ έχουν μεταβεί ειδικοί οι οποίοι με τη μέθοδο της ηλεκτροκόλλησης κλείνουν τα σημεία από τα οποία οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει στο κτίριο όπου πραγματοποιούσαν κατάληψη αντιεξουσιαστές από το 2010.

Το μεσημέρι της Κυριακής μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου επιχείρησαν να ανακαταλάβουν το οίκημα που είχε σφραγίσει μετά από επιχείρησή της η ΕΛ.ΑΣ. την προηγούμενη Τρίτη. Απωθήθηκαν από τους άνδρες των ΜΑΤ ενώ είχαν προλάβει να ανοίξουν την εξωτερική πόρτα της έπαυλης και να τοποθετήσουν ένα πανό. Στη συνέχεια σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ ομάδων αντιεξουσιαστών και αστυνομικών μπροστά από τον ΗΣΑΠ και τους γύρω δρόμους με την κατάσταση να γίνεται αποπνικτική από τα δακρυγόνα και τα χημικά, ενώ προκλήθηκαν φθορές σε καταστήματα και στον ηλεκτρικό.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων δεν πραγματοποιήθηκαν ούτε προσαγωγές, ούτε συλλήψεις



newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαρούσι: Σφραγίζει με λαμαρίνες η ΕΛ.ΑΣ. την είσοδο της έπαυλης Κουβέλου"

ΟΑΕΔ: Παράταση 6 μηνών πήρε η ρύθμιση για τα δάνεια της εργατικής κατοικίας

Ο ΟΑΕΔ, αποφάσισε την παράταση κατά έξι μήνες της προθεσμίας υπαγωγής στη ρύθμιση οφειλών δανειοληπτών και δικαιούχων Εργατικής Κατοικίας.

Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού αποφάσισε την παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020, της προθεσμίας υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, στο portal του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr), για τη ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών δανειοληπτών που χορηγήθηκαν από ίδια κεφάλαια του καταργηθέντος ΟΕΚ.

Επίσης, το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ αποφάσισε την παράταση της προθεσμίας υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων και μη ληξιπρόθεσμων οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας στους οικισμούς του τ. Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (τ. ΟΕΚ) και επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των ως άνω οφειλών.

Οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις αναμένεται να εκδοθούν άμεσα από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η απόφαση εξάμηνης παράτασης της προθεσμίας, που κανονικά εξέπνεε στις 31 Δεκεμβρίου 2019, ελήφθη από το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ µε στόχο οι δανειολήπτες και οι δικαιούχοι εργατικής κατοικίας να ωφεληθούν από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής των οφειλών τους, βάσει των Υπουργικών Αποφάσεων 52246/3173/26.01.2018 και 13097/661/13.04.17.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, στο portal του ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, στο πεδίο «Κοινωνική Πολιτική» επιλέγουν τη «ρύθμιση οφειλών δανειοληπτών από ίδια κεφάλαια του τ. ΟΕΚ» και τη «Ρύθμιση οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας στους οικισμούς του τ. ΟΕΚ» ακολουθώντας τις αναλυτικές οδηγίες (στον «Οδηγό Συμπλήρωσης Αίτησης Υπαγωγής για τις ρυθμίσεις»).

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΑΕΔ: Παράταση 6 μηνών πήρε η ρύθμιση για τα δάνεια της εργατικής κατοικίας"

Πληρώνεται το Επίδομα παιδιού: Σε ποιες τράπεζες θα «φανούν» πρώτα τα χρήματα

H 6η διμηνιαία δόση του 2019, του επιδόματος παιδιού (για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο), είναι προγραμματισμένη να καταβληθεί αύριο Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019.

Ωστόσο, τα χρήματα αναμένεται από σήμερα το απόγευμα να μπουν στα ΑΤΜ των τραπεζών, διαθέσιμα για όσους δικαιούχους έχουν κάρτα.

Συνήθως, τα χρήματα «φαίνονται» πρώτα στην Εθνική Τράπεζα και ακολουθούν Πειραιώς, Alphabank, Eurobank κτλ, με λίγη χρονική διαφορά.

Σε κάθε περίπτωση, καλό θα είναι οι δικαιούχοι να τσεκάρουν το λογαριασμό τους από το μεσημέρι και μετά.

Σημειώστε ότι η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη από 20/12 στους δικαιούχους του επιδόματος που δεν έχουν ακόμη υποβάλει αίτηση Α21 για το έτος 2019 και για όσους πολίτες ξεκίνησαν την δημιουργία αίτησης Α21 αλλά δεν έκαναν οριστική υποβολή της.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού μπορούν να υποβάλουν την αίτηση Α21 (στον σύνδεσμο https://www.idika.gr/epidomapaidiou) μέχρι 15 Ιανουαρίου 2020.

Μετά τις 15/01/2020 η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αίτηση Α21 θα κλείσει οριστικά και δεν θα είναι πλέον δυνατή η υποβολή αίτησης για το έτος 2019.

Για οποιαδήποτε ερωτήματα σχετικά με το Επίδομα Παιδιού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβουλεύονται το πεδίο «Συχνές Ερωτήσεις» που είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα Α21 (https://www.idika.gr/epidomapaidiou/2019/Home/FAQ). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr).

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Πληρώνεται το Επίδομα παιδιού: Σε ποιες τράπεζες θα «φανούν» πρώτα τα χρήματα"

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας – Σε Πάτρα, Κρήτη και Ήπειρο τα σοβαρότερα προβλήματα

Σαρώνει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας από χθες η κακοκαιρία με την Πάτρα, την Ήπειρο και την Κρήτη να πλήττονται από τα έντονα φαινόμενα.

Πάτρα: Απροσπέλαστοι οι δρόμοι από πέτρες και φερτά υλικά

Προβλήματα σε παραλιακές περιοχές του Δήμου Πατρέων έχουν προκαλέσει οι έντονες βροχοπτώσεις που εκδηλώνονται από το πρωί στην περιοχή, καθώς και τα θαλάσσια κύματα. Μάλιστα, συνεργεία του δήμου με μηχανήματα εργάζονται διαρκώς από τα ξημερώματα για τον καθαρισμό των παραλιακών οδών στις Δημοτικές Ενότητες Ρίου και Βραχνέικων.

Το κύμα κακοκαιρίας που «χτυπά» από χθες και την Πάτρα, μετέτρεψε σε απροσπέλαστο δρόμο την παραλιακή οδό στην περιοχή των Αραχωβιτίκων. Τόνοι πέτρες «βγήκαν» από τη θάλασσα, λόγω της μεγάλης θαλασσοταραχής από τους θυελλώδεις ανέμους και έχουν κυριολεκτικά κλείσει τον παραλιακό δρόμο. H παραλία έχει εξαφανιστεί, ενώ η θάλασσα παρέσυρε και διέλυσε παγκάκια και ό,τι άλλο βρισκόταν σε αυτή.

pat2
pat1
pat1
pat2

Συνεργεία του Δήμου επιχειρούν στην Δημοτική Ενότητα Ρίου και μέχρι αυτή την ώρα έχουν καθαρίσει από πέτρες και άλλα υλικά, που μεταφέρθηκαν από τα όμβρια ύδατα και από τα θαλάσσια κύματα, την παραλιακή οδό στο Ακταίο και στον Άγιο Βασίλειο, ενώ καθαρισμός από τις πέτρες στο οδόστρωμα επιχειρείται και στις παραλιακές οδούς του Ρίου και των Αραχωβίτικων.

Το ίδιο σκηνικό επικρατεί και στην παραλιακό οδό των Βραχνεΐκων, με πέτρες και λάσπη να έχουν κατακλύσει το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να διακοπεί για αρκετή ώρα η κυκλοφορία. Και εκεί άλλο συνεργείο του δήμου καθαρίζουν την παραλιακή οδό από το ύψος της περιοχής Ροΐτικα μέχρι και τα Βραχνέικα. Τα συνεργεία παραμένουν στις περιοχές και παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται, αφού το κύμα κακοκαιρίας συνεχίζεται.


Άρτα: Πλημμύρισε το Νοσοκομείο, δρόμοι και επιχειρήσεις

Μνήμες από τις καταστροφικές πλημμύρες του 2015 ξύπνησαν στην Άρτα. Μέσα σε λίγες ώρες και μετά από την ένταση της καταιγίδας το ρέμα Μπούση μετατράπηκε σε ορμητικό χείμαρρο.

Η παλιά εθνική Άρτας έκλεισε καθώς καλύφθηκε από μεγάλες ποσότητες νερών ενώ πλημμύρισαν επιχειρήσεις και υπόγεια σπιτιών.

«Μάχη» για την αντιμετώπιση των προβλημάτων δίνουν δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου με δεκάδες μηχανήματα. Μέσα στην νύχτα προσπαθούν να δώσουν διέξοδο στα νερά και να δημιουργήσουν αναχώματα ώστε να αποφευχθούν άλλα πλημμυρικά φαινόμενα.

art1

Τα εντονότερα προβλήματα δημιουργήθηκαν στην περιοχή πέριξ του κόμβου της Ιόνιας Οδού, στους Αγίους Αναργύρους, την Αμφιθέα και το Νεοχωράκι.

Στις περιοχές που πλημμύρισαν βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Άρτας, ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μαυρογιώργος, ο Δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης, η Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά Ροζίνα Βαβέτση και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Επί τόπου βρέθηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας για την ρύθμιση της κυκλοφορίας και την διευκόλυνση των οδηγών ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Μάλιστα στην Άρτα μετέβη και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ το οποίο ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβει.

Η κακοκαιρία έπληξε και το Γενικό Νοσοκομείο της Άρτας αφού σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ που έδωσε στη δημοσιότητα και τις σχετικές φωτογραφίες γέμισε νερά ο 4ος όροφος του νοσοκομείου μπροστά μάλιστα από τη ΜΕΘ. Ίδια ήταν η εικόνα και στον πρώτο όροφο της παθολογικής κλινικής.

Κρήτη: Προβλήματα σε πτήσεις από τους ισχυρούς νοτιάδες - Έπεσαν δέντρα σε αυτοκίνητα

Οι ισχυροί νοτιάδες που έπνεαν στην Κρήτη και έφταναν και τα 9 μποφόρ δημιούργησαν διάφορα προβλήματα κυρίως από πτώσεις δέντρων και άλλων αντικειμένων αλλά και στις πτήσεις και τα δρομολόγια των πλοίων.

Λόγω των ανέμων αεροσκάφη δεν μπορούσαν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης" όπως η απογευματινή πτήση της Ολυμπιακής από Αθήνα που αναγκάστηκε να επιστρέψει στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" ενώ βρισκόταν πάνω από την Σαντορίνη με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των επιβατών.

Την ίδια ώρα στην πυροσβεστική υπηρεσία του Ηρακλείου είχε σημάνει συναγερμός καθώς οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει την πτώση δέντρων.

Στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Κνωσού δέντρο καταπλάκωσε δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα.Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής με τους άνδρες της να απομακρύνουν το δέντρο. Και στην εθνική οδό όμως στη δεύτερη στροφή μετά το ΚΤΕΟ στο ρεύμα προς Άγιο Νικόλαο οι οδηγοί τρόμαξαν όταν είδαν στη μέση του δρόμου να έχει πέσει ένα δέντρο και ενημέρωσαν τόσο το Ράδιο Κρήτη όσο και την πυροσβεστική που έσπευσε να το απομακρύνει για να μην κινδυνεύσει κανείς.

«Πνίγηκε» η Ηπειρος, πάνω από 100 χιλιοστά βροχής

Σύμφωνα με το meteo τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 19:00 της Κυριακής, καταγράφηκαν στην Ηπειρο. Παράλληλα, θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων πνέουν από τις πρωινές ώρες της Κυριακής, με τη μεγαλύτερη ριπή του ανέμου, να καταγράφεται στο μετεωρολογικό σταθμό στο Μαυρολιθάρι με 116 km/h. Εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων είχε τεθεί σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια του Ιονίου.

ipeiros1


Μεγάλα προβλήματα και κατολισθήσεις στην Αχαΐα

Μεγάλα προβλήματα από την καταρρακτώδη βροχή προκλήθηκαν και στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας. Από το απόγευμα της Κυριακής έβρεχε καταρρακτωδώς, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περιπτώσεις κατολισθήσεων. Στη παλιά Εθνική οδό, στο ύψος των Καμινίων, σημειώθηκε κατολίσθηση, ενώ η πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για άντληση υδάτων σε δύο υπόγεια σπίτια στην Οβρυά και στο Κουκούλι, καθώς και για κοπή δέντρου το οποίο ήταν έτοιμο να πέσει στην οδό Καρόλου.

Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση υπήρξαν στην περιοχή Δεμένικα, καθώς για λίγη ώρα οι κάτοικοι δεν είχαν ρεύμα, ενώ από τους ισχυρούς ανέμους, έμεινε κλειστό το πορθμείο του Ρίου - Αντίρριου. Υπήρξε μάλιστα και συσκότιση στη γέφυρα κατά την διάρκεια της καταιγίδας.


Τι προβλέπεται για την ημέρα των Χριστουγέννων

Με βροχές, καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά θα βαδίσουμε προς την ημέρα των Χριστουγέννων, καθώς σήμερα Δευτέρα, αναμένεται να συνεχιστεί το κύμα κακοκαιρίας, το οποίο «έπνιξε» στο νερό πολλές περιοχές της Ελλάδας την Κυριακή.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Δευτέρα αναμένουμε βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με πιθανόν κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στην Πελοπόννησο και το Νότιο Αιγαίο, πολύ θυελλώδεις ανέμους δυτικών διευθύνσεων, θερμοκρασία σε πτώση, με βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια.

Ειδικότερα, αναμένουμε νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στην Πελοπόννησο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Βαθμιαία από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 12 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 7 έως 12 βαθμούς), 15 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 12 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τις πρωινές ώρες πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και μετά το μεσημέρι στις θάλασσες θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και βαθμιαία σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου

Το πρωί από Πειραιά δεν εκτελέστηκαν τα δρομολόγια για Κυκλάδες και Κύθηρα. Για Αργοσαρωνικό πραγματοποιούνται μόνο τα συμβατικά δρομολόγια.
Απαγορευτικό είναι σε ισχύ και στην γραμμή Καβάλα – Πρίνου. Δεν εκτελείται ούτε το δρομολόγιο, Ρίο – Αντίρριο. Απαγορευτικό και στο δρομολόγιο Πάτρα – Κεφαλονιά και Κυλλήνη – Κεφαλονιά.

Σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική και νότια Ελλάδα την Τρίτη

Την αναμένουμε στην ανατολική και τη νότια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά και στα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθενηση από τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Τοπικές βροχές τα Χριστούγεννα

Την ημέρα των Χριστουγέννων αναμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα ανατολικά. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7
μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας – Σε Πάτρα, Κρήτη και Ήπειρο τα σοβαρότερα προβλήματα"

Κατά της κατασκευής δομής φιλοξενίας προσφύγων οι κάτοικοι στη Δυτική Λέσβο

«Καμία δομή ούτε στη Δυτική Λέσβο ούτε σε όλη τη Λέσβο» αποφάσισαν, αργά χθες το βράδυ, οι κάτοικοι της Άντισσας, στα δυτικά του νησιού, απαντώντας στο σενάριο δημιουργίας νέας κλειστής δομής παραμονής μεταναστών στη θέση Σκαμνιούδα.

Τη Γενική Συνέλευση των κατοίκων, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες μεγάλης κακοκαιρίας, διοργάνωσε η τοπική κοινότητα και συμμετείχαν ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, το δημοτικό συμβούλιο, αλλά και άλλων αυτοδιοικητικών, οικονομικών και κοινωνικών φορέων της Λέσβου.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να επιβάλλεις κάτι στις τοπικές κοινωνίες αν αυτές δεν θέλουν. Ελπίζω να μη χρειαστεί να διαπιστωθεί», δήλωσε σχετικά με την απόφαση της ΓΣ ο κ. Βέρρος.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατά της κατασκευής δομής φιλοξενίας προσφύγων οι κάτοικοι στη Δυτική Λέσβο"

«Κομπίνες» με το υγραέριο αποκάλυψε έρευνα της ΑΑΔΕ

Εκτεταμένη φοροδιαφυγή διαπιστώθηκε από ελέγχους που έκανε η ΑΑΔΕ σε πρατήρια υγρών καυσίμων στην Πελοπόννησο και στην Ήπειρο. Ειδικότερα σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου η οποία αφορά τις χρήσεις 2015 έως και 2018 διαπιστώθηκαν πως κατά τις χρήσεις 2015 έως 2017 καθώς και για το διάστημα από 1.1.έως 22.1.2018, δεν εκδόθηκαν φορολογικά στοιχεία εσόδων από πωλήσεις υγραερίου, συνολικής αξίας 203.000 ευρώ. Επίσης, για τις ίδιες περιόδους, διαπιστώθηκε ότι η ελεγχόμενη οντότητα προέβη σε διενέργεια πράξεων λαθρεμπορίας, καθώς παρέλαβε, τουλάχιστον 268.000 λίτρα υγραερίου χωρίς να λάβει και να εκδώσει παραστατικά παραλαβών – αγορών. Επιπλέον, δεν καταχωρήθηκαν στα βιβλία της επιχείρησης και δε συμπεριλήφθηκαν στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και Φ.Π.Α των ετών 2015 έως 2017, έσοδα από πωλήσεις υγρών καυσίμων συνολικής καθαρής αξίας 719.000 ευρώ, για τις οποίες είχαν εκδοθεί παραστατικά μέσω του συστήματος εισροών – εκροών του πρατηρίου. Τέλος, δεν είχαν συμπεριληφθεί στις δηλώσεις Φ.Π.Α των ετών 2015 έως 2017 έσοδα ύψους 82.000 ευρώ, τα οποία είχαν καταχωρηθεί στα τηρούμενα βιβλία και συμπεριληφθεί στις αντίστοιχες δηλώσεις εισοδήματος.

Σε έλεγχο πρατηρίου υγρών καυσίμων στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου για τις χρήσεις 2013 έως 2017 διαπιστώθηκε η μη έκδοση 1.643 φορολογικών στοιχείων για την πώληση υγραερίου συνολικής αξίας 280.000 ευρώ.

Από έλεγχο σε άλλο πρατήριο υγρών καυσίμων στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου για την χρήση 2016 διαπιστώθηκε ότι δεν συμπεριελήφθησαν στην δήλωση φορολογίας εισοδήματος ακαθάριστα έσοδα 116.000 ευρώ και στις δηλώσεις Φ.Π.Α. 5.300 ευρώ.

newsauto
Διαβάστε Περισσότερα » "«Κομπίνες» με το υγραέριο αποκάλυψε έρευνα της ΑΑΔΕ"

Λιβύη: Ο ΥΠΕΞ κατήγγειλε τη συνάντηση Δένδια με αξιωματούχους Χαφτάρ

Ο υπουργός Εξωτερικών της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης Μοχάμαντ Τάχαρ Σιάλα κατήγγειλε, σε ανακοίνωσή του, τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με αξιωματούχους της παράλληλης κυβέρνησης του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Ο Σιάλα έκανε λόγο «για κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ, του Συμβουλίου Ασφαλείας και των περιφερειακών οργανισμών (...) οι οποίες όλες αναγνωρίζουν την κυβέρνηση εθνικής ενότητας ως τη μοναδική νόμιμη κυβέρνηση" της Λιβύης» όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Λιβύη: Ο ΥΠΕΞ κατήγγειλε τη συνάντηση Δένδια με αξιωματούχους Χαφτάρ"

Αλεξάνδρα Μάμμα: Σύλληψη στο Κουκάκι – σε ποιο βαθμό είναι επιτρεπτή η άσκηση αστυνομικής βίας κατά τη σύλληψη

Η έρευνα η οποία θα γίνει το προσεχές χρονικό διάστημα για τα γεγονότα που συνέβησαν στο Κουκάκι θα αναδείξει την αλήθεια για τα όσα έλαβαν χώρα και κυρίως για το αν υπήρξε υπέρβαση από μέρους των αστυνομικών οργάνων ή αν αντίθετα οι ενέργειες στις οποίες οδηγήθηκαν ήταν σύμφωνες με το νόμο.
Οι λεπτομέρειες αναφορικά με τον τρόπο σύλληψης παρουσιάζονται διαφορετικά από την πλευρά της αστυνομίας και διαφορετικά από την πλευρά της οικογένειας του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ.

Η αστυνομία επίσημα έχει εξηγήσει ότι οι γιοί του σκηνοθέτη συμμετείχαν στην κατάληψη που διαπιστώθηκε ότι υπήρχε στο διπλανό κτίριο, ότι ήταν ανάμεσα στα άτομα που πέταξαν πέτρες, πυροσβεστήρες και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα στοχεύοντας να προκαλέσουν σωματική βλάβη στα αστυνομικά όργανα και ότι πέρασαν στην ταράτσα του πατρική τους οικίας , λόγω εγγύτητας των δύο χώρων, για να αποφύγουν τη σύλληψη. Επίσης, ότι ο πατέρας επιτέθηκε φραστικά και σωματικά κατά αστυνομικού και προσπάθησε να αφαιρέσει το όπλο που εκείνος έφερε και εν γένει να αντισταθεί στη σύλληψη.

Αν αυτοί οι ισχυρισμοί αποδειχθούν αληθείς , τότε η πράξη των αστυνομικών που συνέλαβαν δράστες αυτόφωρου πλημμελήματος δεν είναι άδικη, παρότι πληροί την ειδική υπόσταση της παράνομης κατακράτησης (άρθρο 325 ΠΚ), ενδεχομένως δε και της παράνομης βίας (άρθρο 330 ΠΚ), γιατί αποτελεί εκπλήρωση καθήκοντος επιβεβλημένου από τις διατάξεις των άρθρων 275 παρ. 1 ΚΠΔ και 276 παρ.1 ΚΠΔ. Υφίσταται δηλαδή εν προκειμένω ειδικός λόγος άρσης του αδίκου των πράξεων των αστυνομικών οργάνων.
Σκόπιμο είναι να δούμε αναλυτικότερα ποιες είναι οι προϋποθέσεις της σύλληψης καθώς και σε ποιες περιπτώσεις και μέχρι ποιο βαθμό η άσκηση αστυνομικής βίας είναι επιτρεπτή και καθόλα νομότυπη.

Κατ’ αρχάς σύμφωνα με το άρθρο 275 παρ.1 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας : «Προκειμένου για αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα οι ανακριτικοί υπάλληλοι του άρθρου 31, καθώς και κάθε αστυνομικό όργανο, έχουν υποχρέωση, ενώ οποιοσδήποτε πολίτης το δικαίωμα, να συλλάβουν το δράστη, τηρώντας τις διατάξεις του Συντάγματος και του άρθρου 279 του Κώδικα για την άμεση προσαγωγή του στον εισαγγελέα». Με τη διάταξη αυτή καθιδρύεται αφενός υποχρέωση κάθε αστυνομικού οργάνου, ακόμα και αν δεν έχει την ιδιότητα του προανακριτικού υπαλλήλου , αφετέρου δε δικαίωμα του κάθε πολίτη να προβούν στη σύλληψη του επ’ αυτοφώρου καταλαμβανόμενου δράστη κακουργήματος ή πλημμελήματος .

Όπως γίνεται δεκτό, αρκεί για να γεννηθεί η υποχρέωση ή το δικαίωμα αυτό αντίστοιχα, η τέλεση αρχικά άδικης και αρχικά καταλογιστής πράξης. Η εκπλήρωση δε της ως άνω υποχρέωσης που προβλέπεται από την εν λόγω διάταξη, υπάγεται στο άρθρο 20 του Ποινικού Κώδικα σύμφωνα με το οποίο εκτός από τις περιπτώσεις που αναφέρονται στον Ποινικό Κώδικα ( άρθρο 21 : δεν είναι άδικη η πράξη την οποία κάποιος επιχειρεί για να εκτελέσει προσταγή που του έδωσε σύμφωνα με τους νόμιμους τύπους η αρμόδια αρχή, άρθρο 22 :δεν είναι άδικη η πράξη που τελείται σε κατάσταση άμυνας, άρθρο 25: δεν είναι άδικη η πράξη που τελεί κάποιος προς αποτροπή παρόντος και αναπότρεπτου με άλλα μέσα κινδύνου ο οποίος απειλεί το πρόσωπο ή την περιουσία του ίδιου ή κάποιου άλλου όπως και στα άρθρα 304 παρ.4, 308 παρ.2,367,371 παρ. 4 Ποινικού Κώδικα) , ο άδικος χαρακτήρας της πράξης αποκλείεται και όταν αυτή αποτελεί άσκηση δικαιώματος ή εκπλήρωση καθήκοντος που επιβάλλεται από το νόμο.

Το άδικο της συλλήψεως ,που αποτελεί στέρηση της ελευθερίας αίρεται και στην περίπτωση που απαλλαγεί τελικά ο συλληφθείς , αφού κατά τη στιγμή της συλλήψεως δεν είναι δυνατό αυτός ο οποίος προβαίνει στη σύλληψη να διαγνώσει ή να συμπεράνει από τις περιστάσεις, την ύπαρξη υποκειμενικών στοιχείων του αδίκου ή άλλων στοιχείων που μπορεί να οδηγήσουν στην απαλλαγή του συλληφθέντα. Εξάλλου η επαλήθευση ότι ο συλληφθείς διέπραξε ή δεν διέπραξε το έγκλημα γίνεται μεταγενέστερα και αυτός είναι ο τελικός σκοπός της συλλήψεώς του.

Στο άρθρο 278 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ορίζεται το μέτρο και το όριο εντός του οποίου είναι επιτρεπτή η άσκηση αστυνομική βίας κατά τη στιγμή της σύλληψης. Η παράγραφος 2 του εν λόγω άρθρου προβλέπει ότι τα αρμόδια για τη σύλληψη όργανα, οφείλουν να συμπεριφέρονται στο συλλαμβανόμενο με κάθε δυνατή ευγένεια και να σέβονται την τιμή του, γι ’αυτό δεν πρέπει να μεταχειρίζονται βία παρά μόνο αν ο συλλαμβανόμενος αντιστέκεται ή είναι ύποπτος φυγής. Για το λόγο αυτό στο συγκεκριμένο περιστατικό, είναι κρίσιμο να διαλευκανθούν από τις δικαστικές αρχές τα γεγονότα, γιατί το συμπέρασμα θα είναι τελείως διαφορετικό, αν αποδειχθεί ότι ο σκηνοθέτης και οι δύο γιοί του αντιστάθηκαν , ήταν επιθετικοί ή προσπάθησαν να διαφύγουν ή αν όπως εκείνοι ισχυρίζονται είχαν ήπια έως απαθή συμπεριφορά και δεν αντέδρασαν. Στην πρώτη περίπτωση είναι επιτρεπτή η χρήση βίας, στη δεύτερη ανεπίτρεπτη.

Ομοίως, η πρόκληση σωματικών βλαβών κατά τη σύλληψη δικαιολογείται ως συνέπεια αστυνομικής βίας , όταν αυτή in concrete στη συγκεκριμένη περίπτωση δηλαδή δεν υπερβαίνει το αναγκαίο μέτρο για την πραγματοποίηση της σύλληψης. Θα πρέπει να εξεταστεί δηλαδή τι συμπεριφορές είχαν δεχθεί οι αστυνομικοί αμέσως πριν από τους συλλαμβανόμενους και κατά πόσο ήταν αναγκαίο να κάνουν χρήση βίας για να ολοκληρωθεί η σύλληψη. Μπορεί πράγματι να χρειαζόταν αν συνάντησαν σθεναρή αντίδραση ή αν απειλήθηκε η σωματική ακεραιότητα ή άλλα έννομα αγαθά τους, μπορεί να μην ήταν αναγκαία η χρήση βίας για να κάνουν το έργο τους. Η ύπαρξη πάντως επιθετικών συμπεριφορών καλύπτει τα αστυνομικά όργανα, να κάνουν χρήση βίας σε ένα βαθμό.

Εν γένει οι ενέργειες των αστυνομικών οργάνων πρέπει να διέπονται από τις αρχή της αναγκαιότητας , η οποία μαζί με την αρχή της αναλογικότητας, της νομιμότητας και της επιείκειας είναι οι θεμελιώδεις αρχές που πρέπει να διέπουν τη δράση τους για να είναι η δράση αυτή νόμιμη , όταν κατά την εκπλήρωση των καθηκόντων τους αναγκάζονται να μετέλθουν βία εναντίον ατόμων.
Μάλιστα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δέχθηκε ( υπόθεση Raninen κατά Φιλανδίας) ότι η δέσμευση του ατόμου με χειροπέδες στη γενικότητά της, δεν συνιστά εξευτελιστική μεταχείριση , αν βεβαίως γίνεται για να πραγματοποιηθεί νόμιμη σύλληψη και δεν περιλαμβάνει χρήση βίας ή δημόσια έκθεση που υπερβαίνει το βαθμό ο οποίος θεωρείται εύλογα αναγκαίος με βάση τις περιστάσεις και ειδικότερα τις υπάρχουσες ενδείξεις ότι ο συλλαμβανόμενος θα χρησιμοποιήσει βία ή θα προσπαθήσει να αποδράσει ή να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία.

dikastiko
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλεξάνδρα Μάμμα: Σύλληψη στο Κουκάκι – σε ποιο βαθμό είναι επιτρεπτή η άσκηση αστυνομικής βίας κατά τη σύλληψη"

Εξάρχεια : Στόλισαν την πλατεία με ένα φωτεινό «Α»

Αντιεξουσιαστές στόλισαν την πλατεία Εξαρχείων με το χαρακτηριστικό «Α» μέσα σε έναν κύκλο.
Σε φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στα social media, φαίνεται πως άγνωστοι τοποθέτησαν ένα μεγάλο «Α» μέσα σε έναν κύκλο σε κολώνα φωτισμού της πλατείας Εξαρχείων, ενώ τοποθέτησαν και πολύχρωμα μπαλόνια.
Η κατασκευή έρχεται λίγες ημέρες μετά το κάψιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρου που τοποθέτησε ο δήμος Αθηναίων στα Εξάρχεια.
Δείτε τις φωτογραφίες:
tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξάρχεια : Στόλισαν την πλατεία με ένα φωτεινό «Α»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news