facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Εξάρχεια: Η 36χρονη θύμα ληστείας και απόπειρας βιασμού μιλά στο ΕΡΤNews – Βίντεο ντοκουμέντο με τους δύο ληστές

Τη φρίκη στα χέρια κακοποιών που εισέβαλλαν στο διαμέρισμά της, έζησε γυναίκα στην περιοχή των Εξαρχείων.
Οι δύο δράστες από τη Σομαλία, αφού λήστεψαν την 36χρονη αποπειράθηκαν να τη βιάσουν. Μετά την έντονη αντίδραση της γυναίκας, που άρχισε να ουρλιάζει και να καλεί σε βοήθεια, οι δύο άνδρες φοβήθηκαν και τράπηκαν σε φυγή.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το ΕΡΤNews, οι  δύο αλλοδαποί δράστες μπαίνουν στην πολυκατοικία στην οδό Ρεθύμνου στα Εξάρχεια και στη συνέχεια στο διαμέρισμα της 36χρονης κοπέλας. Τα επόμενα λεπτά που ακολουθούν είναι εφιαλτικά για το θύμα.  Ο ένας από τους κακοποιούς που είχε επιθετική συμπεριφορά προσπάθησε να την βιάσει.

Όσο ο νεαρός Σομαλός έψαχνε στο διαμέρισμα για χρήματα, ο συνεργός του που κρατούσε ακινητοποιημένη την κοπέλα στο κρεβάτι της, της επιτέθηκε σεξουαλικά.

Η 36χρονη έβαλε τις φωνές και απέτρεψε την σεξουαλική κακοποίηση. Οι δύο αλλοδαποί άρπαξαν 1.050 ευρώ, κοσμήματα, το ρολόι και την τσάντα της κοπέλας και έφυγαν με τα κλοπιμαία όπως φαίνεται στο οπτικό υλικό.

«Κοιμάμαι με το φως ανοιχτό στο δωμάτιο και αναγνώρισα σε φωτογραφίες που μου έδειξαν οι αστυνομικοί και τους δύο δράστες», δήλωσε το θύμα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η Ασφάλεια Εξαρχείων, συνέλαβε τον ένα δράστη και αναζητά τον συνεργό του.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξάρχεια: Η 36χρονη θύμα ληστείας και απόπειρας βιασμού μιλά στο ΕΡΤNews – Βίντεο ντοκουμέντο με τους δύο ληστές"

Εξεταστική για Τέμπη: Εγκρίθηκε το πόρισμα της ΝΔ- Οι θέσεις των άλλων κομμάτων

Το πόρισμα της Νέας Δημοκρατίας εγκρίθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένα πόρισμα, το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, πρόκειται να καταχωρηθούν και οι γνώμες της μειοψηφίας.

Με την έγκριση του πορίσματος αυτού, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής που διερεύνησε τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου 2023. Το πόρισμα της επιτροπής, μαζί με τις σχετικές αποδείξεις θα υποβληθεί στην ολομέλεια της Βουλής, ενώ – σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής – και μετά από πρόταση 60 βουλευτών, το πόρισμα θα εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη για συζήτηση.

Υπενθυμίζεται ότι στο πόρισμά της η Νέα Δημοκρατία «βλέπει» ευθύνες του σταθμάρχη και της Hellenic Train. Το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από το σύνολο των δεδομένων, είναι ότι ο Γενικός Κανονισμός Κινήσεως παραβιάστηκε επτά φορές με αποτέλεσμα να σημειωθεί το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

«Όπως επιβεβαιώθηκε από όλους τους μάρτυρες που κατέθεσαν ενώπιων της Επιτροπής, εάν είχαν τηρηθεί απαρέγκλιτα οι κανόνες του Γενικού Κανονισμού Κινήσεως το δυστύχημα δεν θα είχε συμβεί», σημειώνεται. Στο πόρισμα τονίζεται ρητά ότι δεν υπήρξε η παραμικρή προσπάθεια συγκάλυψης ενώ οι επιχειρησιακές παρεμβάσεις στο χώρο της μοιραίας σύγκρουσης έγιναν με απόφαση των αρμόδιων επιχειρησιακών συλλογικών οργάνων με γνώμονα την ανάγκη μετακίνησης των κατεστραμμένων συρμών. Για το θέμα διεξάγεται παράλληλα έρευνα της Δικαιοσύνης για τις επεμβάσεις των φορέων.

Ο εισηγητής της πλειοψηφίας. Λ. Τσαβδαρίδης είπε ότι το πόρισμα των βουλευτών της ΝΔ δεν φέρνει πίσω τους 57 νεκρούς ούτε θα σβήσει το πένθος στους γονείς και στους οικείους τους, ελπίζουμε όμως ότι θα προσφέρουν μία ακτίδα παρηγοριάς, σε όλους αυτούς, και μία αίσθηση κάθαρσης, στην συλλογική μνήμη της κοινωνίας μας, βοηθώντας την ελληνική δικαιοσύνη να πράξει κατά το βέλτιστο τρόπο το καθήκον της. Γιατί οι συγγνώμες όσο ειλικρινείς και αν είναι, δεν αρκούν είπε ο κ. Τσαβδαρίδης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι, η ΝΔ και η κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή του τραγικού δυστυχήματος, ανέλαβε σειρά πρωτοβουλιών, για την διαλεύκανση των συνθηκών της: Συνέστησε ταχύτατα διοικητική επιτροπή για την σύνταξη πραγματογνωμοσύνης, έλαβε άμεσα μέτρα για την στήριξη των οικογενειών των θυμάτων, και διευκόλυνε με τις άμεσες ενέργειες της, την ανεξάρτητη δικαιοσύνη, και μάλιστα στο ανώτατο βαθμό, προκειμένου να ξεκινήσει τον έλεγχο των ποινικών ευθυνών. Κυρίως όμως, συναίνεσε χωρίς χρονοτριβή στην πρόταση που έκανε η αντιπολίτευση και συγκεκριμένα το ΚΚΕ, για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, δυνατότητα που η ίδια, ως κυβέρνηση, πρότεινε να έχει η κοινοβουλευτική μειοψηφία, στην τελευταία συνταγματική αναθεώρηση. Και εμπράκτως, συνέχισε ο κ. Τσαβδαρίδης, «επιτάχυνε τις διαδικασίες, προκειμένου η συσταθείσα εξεταστική επιτροπή, να καλέσει και να εξετάσει δεκάδες μάρτυρες αλλά και να συγκεντρώσει ένα μεγάλο αριθμό εγγράφων, προκειμένου να συνταχτεί εν συνεχεία το πόρισμα [..] το οποίο ευελπιστούμε να βοηθήσει σημαντικά το έργο της δικαιοσύνης».

«Ως μέλη της ΝΔ, κάναμε αγώνα για να συνδράμουμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην αναζήτηση σαφών απαντήσεων. Υπήρξε ζήτημα τιμής. Όχι μόνο διότι πρέπει να διαλευκανθεί υπόθεση με αμέριστο σεβασμό στη μνήμη αιτημάτων αλλά διότι έπρεπε η όλη διαδικασία να διεξαχθεί με τρόπο και σε χρόνο που δεν θα άφηνε καμιά υπόνοια για συγκάλυψη», είπε ο κ. Τσαβδαρίδης σημειώνοντας ότι «έπρεπε να ρίξουμε φως στη σκιά των ερωτημάτων χωρίς να αφήσουμε περιθώριο σε κανέναν, στο όνομα μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, να διαστρεβλώσει και να καπηλευτεί την αλήθεια, ζητώντας συλλήβδην βιαστικές καταδίκες, παρασυρμένος από παράλογες φήμες, από θεωρίες συνωμοσίας και από λαϊκά δικαστήρια χωρίς καμία απόδειξη, και με μοναδικό σκοπό την κομματική εκμετάλλευση. Τέτοιοι τακτικισμοί, δυστυχώς, δεν έλειψαν κατά τη διάρκεια των εργασιών της επιτροπής. Σίγουρα όμως δεν στάθηκαν ικανοί ούτε να επηρεάσουν την παραγωγική λειτουργία της επιτροπής, ούτε βεβαίως να σκιάσουν την ιδιαίτερη χρησιμότητα των συμπερασμάτων του πορίσματος της» είπε ο κ. Τσαβδαρίδης.

Σημειώνεται ότι στο πόρισμα της ΝΔ, είχε διαπιστωθεί ότι «εάν είχαν τηρηθεί απαρέγκλιτα οι κανόνες του Γενικού Κανονισμού Κινήσεως το δυστύχημα δεν θα είχε συμβεί».

ΣΥΡΙΖΑ: Λυπηρό να κλείνουν τα μάτια σε ευθύνες πολιτικών προσώπων

Περιμέναμε τη θεωρία του ανθρώπινου λάθους από πλευράς ΝΔ, αλλά είναι λυπηρό «να κλείνουν τα μάτια, σε ευθύνες πολιτικών προσώπων» είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β. Κόκκαλης: Είναι λυπηρό να κλείνουν τα μάτια και να μην έχουν το σθένος να αρθρώσουν δύο κουβέντες για τα διπλά εγκλήματα, δηλαδή για το πρώτο έγκλημα που στοίχισε τη ζωή στους 57 συνανθρώπους μας και το δεύτερο έγκλημα, αμέσως μετά, αυτό της αλλοίωσης του τόπου του εγκλήματος» είπε ο κ. Κόκκαλης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε επίσης την πρόταση του κόμματός του «η εξεταστική επιτροπή με ερμηνευτική δήλωση της, να διευκρινίσει την θέση της ότι για τα εγκλήματα παραλείψεως κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων αρμόδια είναι η τακτική Δικαιοσύνη, καθώς σε ότι αφορά το άρθρο 86 Συντάγματος και το προστατευτικό πλέγμα για τις πράξεις που εκτελούνται κατά την ενάσκηση των υπουργικών καθηκόντων, δεν προκύπτει ότι συμπεριλαμβάνεται και η παράλειψη εκτέλεσης οφειλόμενης νόμιμης ενέργειας».

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η Εξεταστική θα καταγραφεί ως οργανωμένη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιλένα Αποστολάκη είπε ότι η Εξεταστική Επιτροπή θα καταγραφεί ως οργανωμένη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών: Η απόφαση και η εντολή για την υλοποίηση της συγκάλυψης δόθηκε από τον πρωθυπουργό και το Μέγαρο Μαξίμου, που συνειδητά επέλεξε να αποκλείσει την σε βάθος διερεύνηση και να προστατέψει συνδεδεμένα με αυτόν πολιτικά πρόσωπα. Η πολιτική ευθύνη του είναι διπλή είπε η κα Αποστολάκη και συνέχισε. Αφορά το περίφημο επιτελικό κράτος που κατά τη διάρκεια της τετραετούς πρώτης θητείας του δεν διασφάλισε την ύπαρξη ολοκληρωμένου συστήματος σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης, λόγω μη ολοκλήρωσης της σύμβασης 717/2014, γεγονός το οποίο τελεί σε άμεση αιτιώδη συνάφεια με την τραγωδία των Τεμπών. Αφορά όμως και τη μετέπειτα μεθόδευση της συγκάλυψης: την εντολή για το μπάζωμα και την εντολή για το μπάζωμα και την ενορχήστρωση της συγκάλυψης των υπευθύνων κατά τη διάρκεια των εργασιών της εξεταστικής, υπογράμμισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μ. Αποστολάκη.

ΚΚΕ: Η πρωτοβουλία μας συνέβαλε στο να μην ξεχαστεί το έγκλημα

Η πρωτοβουλία του ΚΚΕ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, συνέβαλε αφενός στο να μην ξεχαστεί το έγκλημα, και αφετέρου έφερε στο φως πολλά και ουσιαστικά στοιχεία, όχι μόνο πολιτικών αλλά και ποινικών ευθυνών, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος. Αν δεν υπήρχε αυτή η πρωτοβουλία του ΚΚΕ, το πιθανότερο είναι πως τα εγκλήματα θα είχαν θαφτεί, καθώς όλα τα αστικά κόμματα που κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες, γνωρίζουν πολύ καλά ότι έχουν σοβαρές ευθύνες για το τραγικό αυτό συμβάν είπε ο κ. Καραθανασόπουλος. Υπενθύμισε μάλιστα πως, παρότι οι προτάσεις για σύσταση προανακριτικής που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζονταν στην δικογραφία της Ευρωπαίας εισαγγελέως για οικονομική ζημιά της ΕΕ από την υλοποίηση της 717, και όχι για καθεαυτό το εγκληματικό συμβάν στα Τέμπη, το ΚΚΕ «στήριξε κι αυτές τις δύο προτάσεις».

Όπως σημείωσε ο κ. Καραθανασόπουλος, κατά τη διάρκεια των εργασιών της εξεταστικής επιβεβαιώθηκαν οι τεράστιες πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση στο σιδηρόδρομο και την ασφάλεια του, αλλά προέκυψαν και ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, δηλαδή όλων των υπουργών Μεταφορών, αλλά και άλλων, είτε μέσα από τις ενέργειές τους είτε μέσα από σημαντικές παραλείψεις, υπονόμευσαν την ασφάλεια του σιδηροδρόμου, αποδεχόμενοι έτσι το ενδεχόμενο, αν όχι προδιαγράφοντας, την εξέλιξη του συγκεκριμένου εγκλήματος των Τεμπών».

Ελλ. Λύση: Προσπάθεια αναχαίτισης της πορείας της Εξεταστικής από την πλειοψηφία

Για προσπάθεια αναχαίτισης της πορείας της εξεταστικής επιτροπής από την πλειοψηφία έκανε λόγο ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Π. Σαράκης, προσθέτοντας ότι, δυστυχώς, πολλά μέλη της, λειτούργησαν με αμιγώς κομματικά κριτήρια. Σημείωσε επίσης ότι με ευθύνη της πλειοψηφίας η επιτροπή στερήθηκε την πρόσβαση σε κρίσιμα έγγραφα των υπό διαμόρφωση δικογραφιών και ότι δεν της επετράπη να εξετάσουν ουσιώδεις μάρτυρες όπως οι κκ Καραγιάννης, Παναγιώτου και ο διευθύνων σύμβουλος του ‘Ακτωρα. Ο κ. Σαράκης είπε ότι οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Μεταφορών, από το 2012 και εντεύθεν, μαζί με τους παράγοντες των σιδηροδρομικών εταιρειών και οι σχετικοί εργολάβοι «φέρουν την ανάλογη ποινική ευθύνη και θα πρέπει να αχθούν ενώπιον της Τακτικής Δικαιοσύνης».

Νέα Αριστερά: Δεν θα συμμετάσχουμε στην ιεροτελεστία σας

Δεν θα συμμετάσχουμε στην ιεροτελεστία σας, είπε εκ μέρους της Νέας Αριστεράς, ο Ν. Ηλιόπουλος. Εάν η επιτροπή ολοκληρώσει σήμερα το έργο της, θα είναι η καλύτερη απόδειξη ότι μιλάμε για μία επιτροπή που από την πρώτη στιγμή είχε φτιαχτεί για ένα και μοναδικό λόγο, την συγκάλυψη, είπε ο κ. Ηλιόπουλος. Παράλληλα, μίλησε για «θράσος» από την πλευρά της πλειοψηφίας, που θεωρεί – όπως είπε – ότι κανένα σύστημα ασφαλείας δεν θα μπορούσε να αποτρέψει το δυστύχημα, καθώς ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει στις 5/3/2023, ότι εάν η τηλεδιοίκηση είχε ολοκληρωθεί αυτό το δυστύχημα θα είχε πρακτικά αποφευχθεί. Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε επίσης σε μέτρηση κοινής γνώμης, σύμφωνα με την οποία, οκτώ στους δέκα πολίτες δεν εμπιστεύονται τη Βουλή ότι προσπαθεί να ρίξει φως, και ότι αυτό, είναι κάτι που έχει «πετύχει» η πλειοψηφία.

Τι ζητούν Σπαρτιάτες και Νίκη

Οι βουλευτές της ΚΟ Σπαρτιάτες Π. Δημητριάδης, της ΚΟ Νίκη Ν. Βρεττός και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κ. Φλώρος ζήτησαν από την εξεταστική επιτροπή να διευκρινίσει ότι «για τα εγκλήματα που τελέστηκαν από πολιτικά πρόσωπα, παραλείψεως κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων, αρμόδια είναι η τακτική Δικαιοσύνη». Πρόσθεσαν ότι, εάν η θέση αυτή δεν γίνει δεκτή από την πλειοψηφία, να εξεταστεί η πρόταση ομόφωνης εισήγησης για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το σύνολο των αδικημάτων, που προαναφέρθηκαν, σε ότι αφορά τους εμπλεκόμενους υπουργούς.

Πλεύση Ελευθερίας: Προσπάθεια φίμωσης του κόμματος και της Ζ. Κωνσταντοπούλου

Η βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ελ. Καραγεωργοπούλου κατηγόρησε τους βουλευτές της πλειοψηφίας ότι επεδίωξαν τη φίμωση τόσο του κόμματος όσο και της επικεφαλής του, Ζωής Κωνσταντοπούλου. «Ενώπιον του ελληνικού λαού δολοφονήσατε εκ νέου τους νεκρούς, μεταξύ αυτών τους αληθινούς ανθούς της ελληνικής κοινωνίας. Τραυματίσατε σήμερα και πάλι τους τραυματίες του τραγικού και πρωτοφανούς εγκλήματος των Τεμπών. Είναι βέβαιο ότι οπλίσατε τους συγγενείς όλων στην ενδυνάμωση του αγώνα ζωής για τη δικαίωση όσων αδόκητα, άδικα και βίαια στερήθηκαν του δικαιώματος της ζωής. Με το γνωστό αδίστακτο τρόπο σας, εκβιάζετε την έκδοση πορίσματος, προσπαθείτε να το επιβάλλετε, μεθοδεύοντας από την έναρξη των σημερινών εργασιών της επιτροπής, με κατάφωρα καταχρηστικό, αντιδεοντολογικό και ποινικά κολάσιμο κραυγαλέο τρόπο, την φίμωση της Πλεύσης Ελευθερίας, είπε η κα Καραγεωργοπούλου, επαναφέροντας αφενός την πρόθεση της κας Κωνσταντοπούλου να μετάσχει στις εργασίες της επιτροπής και αφετέρου να καταθέσει αίτηση εξαίρεσης του προεδρείου της επιτροπής.

Η ψηφοφορία

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, οι βουλευτές τάχθηκαν, ο καθείς υπέρ του πορίσματος που εξέδωσαν τα κόμματά τους, ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ, της ΚΟ Σπαρτιάτες και ο ανεξάρτητος Κ. Φλώρος δήλωσαν ότι ζητούν τη συνέχιση της εξεταστικής επιτροπής, ενώ και η Πλεύση Ελευθερίας τάχθηκε εναντίον της ολοκλήρωσης της διαδικασίας.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της επιτροπής Δ. Μαρκόπουλος ευχαρίστησε τους βουλευτές για τη συνεισφορά τους στο έργο της εξεταστικής, το οποίο διήρκησε 4 μήνες, με πάνω από 180 ώρες συνεδριάσεων, με πολλές εξ αυτών των συνεδριάσεων να κρατούν 11 και 12 ώρες ημερησίως.

Ο κ. Μαρκόπουλος είπε ότι εξαίρεση στο έργο των βουλευτών, υπήρξαν «οι εκτός κοινοβουλευτικής δεοντολογίας και πρακτικής καταστάσεις, παραφωνίες, οχλαγωγίες, και όλα αυτά τα οποία αποτελούν ντροπή για τον κοινοβουλευτισμό, τα οποία βιώσαμε σήμερα, από μία πρώην πρόεδρο του ελληνικού κοινοβουλίου, νυν πρόεδρο κοινοβουλευτικού κόμματος [..] Όλοι καταλαβαίνουμε το εμπόριο θλίψης, την τυμβωρυχία και την «πολιτική ευκαιρία» που είδε η κ. Κωνσταντοπούλου» είπε ο κ. Μαρκόπουλος. Έκανε μάλιστα λόγο για απειλές και τραμπουκισμούς της κας Κωνσταντοπούλου σε ηλεκτρολόγο της Βουλής και στη γραμματεία της επιτροπής, ενώ για την αναφορά της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας σε αξιόποινες πράξεις του προεδρείου της επιτροπής, ο κ. Μαρκόπουλος είπε «κι εμείς έχουμε κάθε δικαίωμα για να προβούμε σε κάθε περαιτέρω νομική ενέργεια».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξεταστική για Τέμπη: Εγκρίθηκε το πόρισμα της ΝΔ- Οι θέσεις των άλλων κομμάτων"

Απειλούσε ανήλικη και την οικογένεια της για γυμνές φωτογραφίες – «Στείλε ή θα σε βιάσω»

Ένας άνδρας κατηγορείται ότι εκβίαζε μια 14χρονη κοπέλα και την οικογένεια της, ώστε να λάβει γυμνές φωτογραφίες της έφηβης, ενώ φέρεται να την απείλησε με βιασμό, σε περίπτωση που δεν ενδώσει στα αιτήματά του.

Η κοπέλα που πλέον είναι 22 ετών μίλησε στην εκπομπή Live News και είπε ότι «είμαστε από το ίδιο χωριό, γνωριζόμαστε από μωρά, κάναμε παρέα στην πλατεία του χωριού αλλά δεν ήθελε μόνο την παρέα μου. Ήθελε κάτι περισσότερο από εμένα που δεν μπορούσα να του το δώσω. Μιλούσαμε στο Facebook και το είδε διαφορετικά. Εγώ δεν το ήθελα, ήμουν 14 ετών. Παιδάκι. Του είπα ότι δε θέλω κάτι παραπάνω, ότι είμαι μικρή. Αυτός όμως δεν το δέχθηκε ποτέ. Μου είπε ότι εφόσον δεν είσαι μαζί μου δε θα είσαι ποτέ με κανέναν άλλον».

«Θα σε καταστρέψω, θα σε σκοτώσω, θα σε ξεφτιλίσω, θα σε κάνω να αυτοκτονήσεις», φέρεται να είπε ο άνδρας, με την ενήλικη πλέον γυναίκα να συμπληρώνει πως «ήθελα να πεθάνω. Έχω να βγω από το σπίτι μόνη μου έξι ολόκληρα χρόνια. Φοβάμαι να βγω από το σπίτι. Όλα αυτά γιατί δε δέχθηκα ποτέ να είμαι μαζί του».

Επίσης, ανέφερε ότι «δεν έχει σταματήσει ούτε μία μέρα, ακόμα και σήμερα το κάνει. Δεν έχω ζωή, νιώθω ότι μου την έχει καταστρέψει, είμαι χάλια εξαιτίας του. Φοβάμαι για τη ζωή μου, αυτές οι καθημερινές απειλές… θα το κάνει κάποια στιγμή, θα με σκοτώσει και μετά θα αυτοκτονήσει για να μην μπει φυλακή».

Ο δικηγόρος της κοπέλας, Γιάννης Αργυρόπουλος, μίλησε στην εκπομπή του Mega και είπε ότι «έχει καταδικαστεί ήδη ουσιαστικά πρωτόδικα σε τέσσερις υποθέσεις. Έχει ήδη πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Υπάρχουν 3 πρωτόδικες αποφάσεις, συνολικά μιλάμε για ποινές άνω των 7 ετών οι οποίες έχουν ανασταλεί μέχρι ένα σημείο υπό όρους οι οποίοι παραβιάζονται. Τα γρανάζια της Δικαιοσύνης και του Δημοσίου καθυστερούν σε βαθμό τραγικό. Έπεσα από τα σύννεφα όταν μπήκα στην υπόθεση και ενημέρωσα τις δικαστικές αρχές ότι υπάρχουν όροι που παραβιάζονται και με κοιτούσαν με το στόμα ανοιχτό».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Απειλούσε ανήλικη και την οικογένεια της για γυμνές φωτογραφίες – «Στείλε ή θα σε βιάσω»"

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες σε δυτική και βόρεια Ελλάδα – Αναλυτική πρόγνωση

Ο καιρός αύριο Τρίτη 12 Μαρτίου θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές. Σε αρκετές περιοχές, ωστόσο, θα υπάρχει μόνο συννεφιά. Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και τα δυτικά όπου θα φτάσει τους 15 με 17 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Τις πρωινές ώρες νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί έως 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Μακεδονίας. Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά παραθαλάσσια τμήματα 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανόν να είναι ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στις Κυκλάδες τις πρωινές ώρες όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τις πρωινές ώρες στα βόρεια και τις βραδινές στα νότια πιθανώς να είναι ισχυρές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα βόρεια 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες σε δυτική και βόρεια Ελλάδα – Αναλυτική πρόγνωση"

Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι γρονθοκόπησαν 45χρονη για να της πάρουν την τσάντα και το κινητό

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης υπόθεση απόπειρας ληστείας σε βάρος 45χρονης γυναίκας.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ανήλικοι ημεδαποί, 15 και 16 ετών, για τους οποίους σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, μαζί με έτερους συνεργούς, συμμετείχαν σε επίθεση που έλαβε χώρα απογευματινές ώρες στις 08-03-2024 σε βάρος της παθούσας, από την οποία αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν την τσάντα της και το κινητό της τηλέφωνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανήλικοι κλώτσησαν και γρονθοκόπησαν την 45χρονη, η οποία μεταφέρθηκε με σταθμό ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της πόλης.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

voria

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι γρονθοκόπησαν 45χρονη για να της πάρουν την τσάντα και το κινητό"

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Ο «Άλλος άνθρωπος» είχε επισκεφθεί πάνω από 1.000 φορές μαγαζί τυχερών παιχνιδιών – Έχασε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ

Ο εμπνευστής και ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας, Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, σύμφωνα με το LiveNews, είχε επισκεφτεί και παίξει σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών τουλάχιστον 1.000 φορές! Συγκεκριμένα, αυτό προκύπτει από κάρτα που έχει «χτυπήσει» σε κατάστημα με τυχερά παιχνίδια…

Επιπλέον από έρευνα των Αρχών σε συνδυασμό με ιδιωτικές εταιρείες κι άλλες κρατικές Αρχές ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έχει ποντάρει σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών 500.000 ευρώ από λογαριασμούς της μητέρας του και συγγενών, όπου από αυτά έχει χάσει 180.000 ευρώ. Πρόκειται για τους ίδιους  λογαριασμούς που κατέθεταν χρήματα άνθρωποι με σκοπό να προσφέρουν βοήθεια.

Ο εμπνευστής της κοινωνικής κουζίνας ο «Άλλος Άνθρωπος» φαίνεται επίσης να έχει ποντάρει 200.000 και σε άλλη στοιχηματική εταιρεία από λογαριασμούς συγγενών και paypal, όπου σε αυτή την περίπτωση έχει χάσει 160.000 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από την μέχρι τώρα εν εξελίξει έρευνα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Ο «Άλλος άνθρωπος» είχε επισκεφθεί πάνω από 1.000 φορές μαγαζί τυχερών παιχνιδιών – Έχασε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ"

Θεσσαλονίκη: Οργή Χρυσοχοΐδη για τον τραυματισμό αστυνομικού – Δεν θα γίνει δικογραφία για τον προπηλακισμό Κασσελάκη

Βαρύ πονοκέφαλο έχουν προκαλέσει στα ηγετικά στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη τα γεγονότα που έλαβαν χώρα έξω από το κινηματοθέατρο Ολύμπιον το βράδυ της Κυριακής. Υπενθυμίζεται ότι ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε φραστικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, τη στιγμή που εισερχόταν στο Ολύμπιον. Λίγα λεπτά αργότερα ένας κουκουλοφόρος χτύπησε στο πρόσωπο έναν αστυνομικό, τραυματίζοντάς τον.

Για τα δύο συμβάντα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες για τη διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν από χθες τον σχηματισμό δικογραφίας για της επίθεση στον αστυνομικό. Για την περίπτωση της επίθεσης στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχηματιστεί δικογραφία. Το αδίκημα που τελέστηκε είναι αυτό της εξύβρισης. Είναι ένα αδίκημα το οποίο διώκεται κατ’ έγκληση. Για να σχηματιστεί δικογραφία θα έπρεπε να υποβληθεί μήνυση από τον κ. Κασσελάκη.

Η Κρατική Ασφάλεια ειδοποίησε εγκαίρως την ασφάλεια Κασσελάκη

Το χθεσινό πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεπε ότι πριν από την επίσκεψή του στο Ολύμπιον θα έδινε το «παρών» στην συγκέντρωση κατά της επίθεσης στα άτομα queer στην πλατεία Αριστοτέλους. Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας ενημέρωσαν εγκαίρως ότι μεταξύ των δύο χιλιάδων συγκεντρωμένων υπήρχαν τριακόσια άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κρατούσαν στειλιάρια. Η συγκεκριμένη ενημέρωση ακύρωσε την εμφάνιση Κασσελάκη στην συγκέντρωση. Η εκτίμηση κινδύνου της Κρατικής Ασφάλειας αποδείχτηκε ορθή καθώς λίγη ώρα αργότερα ο κ. Κασσελάκης προπηλακίστηκε από κουκουλοφόρους της περιφρούρησης της συγκέντρωσης.

Οργή Χρυσοχοΐδη για τον τραυματισμό αστυνομικού

Ο τραυματισμός του αστυνομικού από κουκουλοφόρο προκάλεσε την οργή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο υπουργός ενημερώθηκε για το συμβάν από συνεργάτη του. Όταν έμαθε πως δεν έγινε καμία ενέργεια για τη σύλληψη του δράστη ζήτησε εξηγήσεις. Αργότερα έλαβε την ενημέρωση ότι οι δυνάμεις της ΔΑΕΘ (διμοιρίες ΜΑΤ) δεν επαρκούσαν καθώς ήταν σε εξέλιξη η ποδοσφαιρική αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Άρη. Η λανθασμένη διαχείριση των αστυνομικών δυνάμεων της πόλης εκθέτει την ηγεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τις φήμες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και θέλουν υψηλόβαθμους αξιωματικούς να δημιουργούν τα δικά τους «πριγκιπάτα» αφήνοντας τον βασιλιά γυμνό.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Οργή Χρυσοχοΐδη για τον τραυματισμό αστυνομικού – Δεν θα γίνει δικογραφία για τον προπηλακισμό Κασσελάκη "

Προφυλακίστηκαν 4 κατηγορούμενοι ως μέλη του κυκλώματος νοθείας καυσίμων – Ελεύθερη η πρώην παίκτρια ριάλιτι

Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης έδωσαν 12 από τους συνολικά 20 κατηγορούμενους ως μέλη κυκλώματος νοθείας καυσίμων που φέρεται να τα διοχέτευε σε τουλάχιστον έξι πρατήρια με παράνομα κέρδη εκατομμυρίων.

Μετά τις απολογίες τους ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση των τεσσάρων κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων ο φερόμενος ως αρχηγός ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι οκτώ ανάμεσα τους και η  27χρονη, πρώην παίκτρια ριάλιτι στην οποία δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος.

Οι υπόλοιποι 8 κατηγορούμενοι θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου αύριο. 

Σύμφωνα με τις αρχές, το πολυμελές κύκλωμα , στα ίχνη του οποίου έφτασαν μετά από σχετική καταγγελία, συνδέεται με την λεγόμενη Greek Mafia και χρησιμοποιούσε κωδικές ονομασίες για να καλύψει τη δράση του.

Αποκαλυπτικοί για τη δράση τους οι διάλογοι των μελών του κυκλώματος

Οι διάλογοι από τις επικοινωνίες των μελών που εμπεριέχονται στη δικογραφία, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αποκαλυπτικοί για τη δράση τους.  

 «Κουμπάρος», «υδραυλικός» ή «φαρμακοποιός» είναι μερικές από τις κωδικές ονομασίες των προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται και αναφέρονται  στο «νερό» για να περιγράψουν την τιμή της αιθυλικής αλκοόλης ή τα «φάρμακα» για τους χημικούς διαλύτες.

Κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση φέρεται να έχει ο «πάτερ» ο οποίος έχει συλληφθεί και του αποδίδεται ο ρόλος του αρχηγού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για 62χρονο με καταγωγή από τα Γιαννιτσά, ο οποίος σπούδασε ιατρική  στη Βουλγαρία ενώ υπήρξε και ιερέας στη Μεγάλη Βρετανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 62χρονος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε έγγραφο από το Γενικό χημείο του κράτους που να πιστοποιεί την νόθευση των καυσίμων. 

Ο αποκαλούμενος «μάγος» φέρεται να είναι ένας 65χρονος από τη Γάζα  ο οποίος ήταν ο ειδικός στις προσμίξεις των χημικών διαλυτών. Στην υπόθεση, σύμφωνα με τις αρχές, εμπλέκεται και μια 27χρονη, πρώην παίχτρια reality,  η οποία εργαζόταν σε ένα από τα πρατήρια καυσίμων που βρίσκεται στο «στόχαστρο».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το κύκλωμα φαίνεται να δρούσε τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2023 κάνοντας τζίρους εκατομμυρίων και σε αυτό το διάστημα εκτιμάται ότι τα μέλη του εισήγαγαν από Βουλγαρία στη χώρα μας πάνω από 100 τόνους χημικών διαλυτών.

Το κύκλωμα φέρεται να χρησιμοποιούσε για τις δραστηριότητές του χώρο στάθμευσης φορτηγών οχημάτων στον Ασπρόπυργο, όπου κατέληγαν τόσο οι ποσότητες της αιθυλικής αλκοόλης όσο και οι ποσότητες των χημικών διαλυτών και των νοθευμένων καυσίμων.

Μάλιστα, έχει δει τη δημοσιότητα έχει βίντεο – ντοκουμέντο από το drone της ΕΛΑΣ το οποίο επιστρατεύτηκε από την Οικονομική Αστυνομία και φαίνεται πως καταγράφει τη δράση της οργάνωσης τόσο στον Ασπρόπυργο όσο και από την Τανάγρα όπου φέρονται να διατηρούσαν παράνομο εργαστήριο νοθείας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Προφυλακίστηκαν 4 κατηγορούμενοι ως μέλη του κυκλώματος νοθείας καυσίμων – Ελεύθερη η πρώην παίκτρια ριάλιτι"

Ηλεία: Αθώος κρίθηκε 71χρονος για τη δολοφονία του αδερφού του

Αθώος κρίθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών ο 71χρονος αδερφός που κατηγορείται για την δολοφονία του 69χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, το Σεπτέμβριο του 2022 στην Εφύρα.

Η πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας ήταν αθωωτική όπως και η τελική απόφαση του Δικαστηρίου.

Η πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορούμενου αδερφού, δια των συνηγόρων του, Θοδωρή Αντωνόπουλου και Διονύση Ζησιμόπουλου, προσκόμισε στοιχεία τέτοια που αποδόμησαν το κατηγορητήριο.

Στοιχεία που βασίστηκαν στο ιατρικό παρελθόν του 69χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου τόσο κατά την διαμονή του στη Σουηδία, όσο και από νοσοκοομεία της Πάτρας και της Αμαλιάδας και στήριξαν την εκδοχή του αυτοτραυματισμού.

Μάλιστα ο τεχνικός σύμβουλος που όρισε η πλευρά του κατηγορούμενου, ο Ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντήρης απέδειξε τα παραπάνω, τα επιφανειακά χτυπήματα, απουσία κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, αλλά και το ότι η καρδιά ήταν που πρόδωσε τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

ilialive

Διαβάστε Περισσότερα » " Ηλεία: Αθώος κρίθηκε 71χρονος για τη δολοφονία του αδερφού του"

Χαμός στα δικαστήρια της Πάτρας – Μάρτυρας χτύπησε αστυνομικό

Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα στα δικαστήρια της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tempo24.News, στη διάρκεια εκδίκασης αυτοφώρου για υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας μάρτυρας που θα κατέθετε υπερ της συζύγου επιτέθηκε στον σύζυγο.

Όταν επιχείρησαν να τον σταματήσουν οι αστυνομικοί επιτέθηκε και σε εκείνους και χτύπησε έναν από αυτούς.

Επικράτησε ένταση και τελικά ο μάρτυρας συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Β Αστυνομικό Τμήμα. 

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαμός στα δικαστήρια της Πάτρας – Μάρτυρας χτύπησε αστυνομικό"

Έγκυος από τον 15χρονο αδερφό της 13χρονη στο Ρέθυμνο

Ήταν πριν από περίπου δύο εβδομάδες όταν ένα 13χρονο κορίτσι από τη Βουλγαρία, απευθυνόμενο στους γιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου για εξέταση, πληροφορήθηκε ότι βρίσκεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης.

Η εγκυμοσύνη ενός ανήλικου κοριτσιού και μάλιστα τόσο μικρού δεν θα μπορούσε να μην κινητοποιήσει τους γιατρούς που άμεσα ενημέρωσαν με την σειρά τους την Ασφάλεια Ρεθύμνου.

Τότε έμαθαν την εγκυμοσύνη του κοριτσιού και οι γονείς της ανήλικης, τους οποίους κάλεσε η Αστυνομία στο πλαίσιο της προανάκρισης καθώς υπάρχει ποινικό αδίκημα.

Οι γονείς ήταν εκείνοι που διενήργησαν την …προανάκριση και τότε έμαθαν ότι η 13χρονη κόρη τους συνευρίσκεται ερωτικά με τον 15χρονο γιο τους. Υπάρχει δηλαδή αιμομικτική σχέση.

Ο 15χρονος, κατά πληροφορίες, φέρεται να εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η αδερφή του ήταν μόλις 13 ετών και επομένως ήταν εύκολο για εκείνον να την χειραγωγήσει και να την φέρει στο σημείο που ήθελε υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Από την Ασφάλεια Ρεθύμνου σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό πλημμελήματος για γενετήσιες πράξεις μεταξύ συγγενών α’ βαθμού και η υπόθεση έχει πάρει πλέον το δρόμο της δικαιοσύνης.

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Έγκυος από τον 15χρονο αδερφό της 13χρονη στο Ρέθυμνο "

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Ψηφιακά η έκδοση βεβαίωσης οφειλής – Τέλος οι επισκέψεις στην εφορία

Τη δυνατότητα ψηφιακής έκδοσης Βεβαίωσης Οφειλής για τη μεταβίβαση ακινήτου από επαχθή αιτία και για την είσπραξη χρημάτων, έχουν από σήμερα οι φορολογούμενοι.

Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, σε συνέχεια της ψηφιακής έκδοσης του Αποδεικτικού Ενημερότητας, οι φορολογούμενοι πλέον εκδίδουν ψηφιακά και τη Βεβαίωση Οφειλής, χωρίς να απαιτείται η μετάβασης τους στη ΔΟΥ.

Η αυτοματοποίηση της διαδικασίας εκτιμάται ότι αφορά πάνω από 300.000 συναλλαγές τον χρόνο και θα απαλείψει σημαντικό μέρος των γραφειοκρατικών καθυστερήσεων, εξοικονομώντας χρόνο στους φορολογούμενους και διευκολύνοντάς τους, στην είσπραξη χρημάτων και στις αγοραπωλησίες ακινήτων.

Ειδικότερα, η ψηφιακή Βεβαίωση Οφειλής χορηγείται κατόπιν υποβολής αίτησης στην ψηφιακή πύλη myAADE, ακολουθώντας τη διαδρομή Εφαρμογές> Φορολογικές Υπηρεσίες > Ενημερότητα > Βεβαίωση Οφειλής.

Την αίτηση μπορεί να υποβάλει:
  • ο δικαιούχος της πληρωμής ή μεταβιβάζων το ακίνητο ή εμπράγματο δικαίωμα,
  • η υπηρεσία ή ο φορέας που διενεργεί την εκκαθάριση ή την πληρωμή προς τον οφειλέτη, για την είσπραξη της οποίας απαιτείται η προσκόμιση αποδεικτικού ενημερότητας,
  • ο συμβολαιογράφος που διενεργεί τη μεταβίβαση ακινήτου ή τη σύσταση του εμπράγματου δικαιώματος.

Η ψηφιακή Βεβαίωση Οφειλής έχει διάρκεια ισχύος ενός μήνα από την έκδοσή της.

Σε περίπτωση που δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ψηφιακής χορήγησης της Βεβαίωσης Οφειλής, ο αιτών ενημερώνεται για τον λόγο της απόρριψης, μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE, και η βεβαίωση χορηγείται από τον Προϊστάμενο της αρμόδιας κατά περίπτωση υπηρεσίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν μέσω του Κέντρου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ: +30 213 162 1000, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 07:30 – 17:00.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεταβιβάσεις ακινήτων: Ψηφιακά η έκδοση βεβαίωσης οφειλής – Τέλος οι επισκέψεις στην εφορία"

Κέρκυρα: Ομοφοβικό αμόκ σε καρναβάλι - Έβγαλαν καρνάβαλο «Κασσελάκη» με βαμμένα χείλια και γυναικεία εσώρουχα

Σάλο και πλήθος από αρνητικά σχόλια έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν από το Καρναβάλι στα Μωραΐτικα Κέρκυρας, εκεί που διαδηλωτές επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν ως Καρνάβαλο μια καρικατούρα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανου Κασσελάκη, σε μια επίδειξη ομοφοβίας.

Συγκεκριμένα, είχαν τοποθετήσει στη θέση του προσώπου μια φωτογραφία του Κασσελάκη έντονα βαμμένη στα χείλια, με γυναικείο εσώρουχο και ανοικτά τα πόδια, ενώ μία σκούπα στήριζε την καρικατούρα και το πλήθος χόρευε κυκλικά γύρω της.

kasselakis_mor12

Μια μέρα μετά το συμβάν, ο συνδιοργανωτής του Καρναβαλιού, τοπικός Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, καταδίακσε την εικόνα αυτή, με τα μέλη του δηλώνουν πως δεν γνώριζαν για τη χρησιμοποίηση της συγκεκριμένης καρικατούρας και πως αν το ήξεραν δεν θα είχαν συμμετάσχει. Επιπλέον, ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Βασίλης Χειμαριώτης σε δήλωσή του καταδίκασε την επιλογή της φιγούρας του καρνάβαλου τονίζοντας ότι ομοφοβικές και ρατσιστικές συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές.

kasselakis_moraitika

Kasselakis_moraitika1

Το μέλος του Δ.Σ. του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου Μωραϊτίκων που διοργάνωσε το καρναβάλι, Πέτρος Κοσμάς, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αφού δήλωσε ντροπή, διαφοροποιήθηκε από την επιλογή αυτή και δήλωσε ότι θα φέρει το θέμα στο Δ.Σ. για να ληφθούν συλλογικές αποφάσεις.

Ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας, Βασίλης Χειμαριώτης, σε δήλωσή του στο CorfuPress.com ανέφερε για το θέμα: «Στη σάτυρα όλα επιτρέπονται. Εκτός ενός: της προσβολή της προσωπικότητας του κάθε συνανθρώπου μας, του χλευασμού του σεξουαλικού του προσανατολισμού, του ρατσισμού. Αυτό δεν είναι σάτυρα. Σε μία περίοδο που σε όλη την Ελλάδα, βίαιες, ρατσιστικές συμπεριφορές βρίσκουν όλο και περισσότερους μιμητές, κυρίως στη νέα γενιά, τα παιδιά μας, οφείλουμε όλοι μας να προσέχουμε τα παραδείγματα που οι ίδιοι δίνουμε. Καταδικάζω απερίφραστα την επιλογή της φιγούρας του καρνάβαλου στην αποκριάτικη εκδήλωση της Κυριακής στα Μωραΐτικα και τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκης και ελπίζω τέτοιες νοοτροπίες και πρακτικές να αποτελέσουν παρελθόν στην περιοχή μας».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Κέρκυρα: Ομοφοβικό αμόκ σε καρναβάλι - Έβγαλαν καρνάβαλο «Κασσελάκη» με βαμμένα χείλια και γυναικεία εσώρουχα"

Ρέθυμνο: «Εγώ είπα κάτι ψέματα και γι’ αυτό κρατείται μέσα» λέει η 15χρονη μητέρα για τον πατριό της

«Έσπασε» τη σιωπή της η έφηβη που έγινε μητέρα σε ηλικία μόλις 15 ετών, υπόθεση που είχε συγκλονίσει το Ρέθυμνο, καθώς τρεις ενήλικες άνδρες είχαν προφυλακιστεί κατηγορούμενοι ότι είχαν σεξουαλική επαφή μαζί της.

Η νεαρή έβγαλε από το «κάδρο» των κατηγορουμένων τον πατριό της λέγοντας πως είπε ψέματα ότι κοιμήθηκε μαζί της.

Μιλώντας στο STAR και στην εκπομπή «αλήθειες με τη Ζήνα» η 15χρονη είπε: «Είμαι καλά, έχω το κοριτσάκι μου στην αγκαλιά μου. Είμαι μια χαρά, αλλά το ότι κρατείται ο πατέρας μου τζάμπα, κάπως νιώθω. Θα ήθελα να βγει, επειδή εγώ είπα κάτι ψέματα και γι’ αυτό κρατείται μέσα. Είπα ψέματα ότι ο πατριός μου κοιμήθηκε μαζί μου».

Εν συνεχεία εξομολογήθηκε ότι είχε σχέση με έναν 48χρονο φίλο του πατριού της ο οποίος επίσης βρίσκεται υπό κράτηση.

«Έγινε ένα λάθος και τότε κι εγώ δεν ήξερα τι θέλω. Είχαμε σχέση, είχαμε βρεθεί 5-6 φορές», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τον πατριό της, ο οποίος είναι εδώ και αρκετά χρόνια σε σχέση με τη μητέρα της, είπε: «Είναι σαν πατέρας μου. Με τον βιολογικό μου πατέρα δεν έχω επαφές».

Από την πλευρά της ο Γιώργος Καλλιακμάνης διευκρίνισε ότι η 15χρονη δεν είχε κατηγορήσει ποτέ στην αστυνομία τον πατέρα της.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρέθυμνο: «Εγώ είπα κάτι ψέματα και γι’ αυτό κρατείται μέσα» λέει η 15χρονη μητέρα για τον πατριό της"

Σοκ στη Δάφνη: Μαθήτρια ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού της, έπεσε στο κενό και σκοτώθηκε!

Σοκ το μεσημέρι της Δευτέρας (11/3) στην περιοχή της Δάφνης, στην Αθήνα, όταν μαθήτρια ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού της, πήδηξε στο κενό και σκοτώθηκε!

Η κοπέλα, η οποία είναι μόλις 17 ετών (γεννημένη το 2007) , σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έπεσε από τον 6ο όροφο, βρίσκοντας τραγικό θάνατο!

Από το σοκ, η μητέρα της άτυχης κοπέλας μεταφέρθηκε στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, ενώ ο πατέρας της είναι κατάκοιτος.

Ηδη έχουν ξεκινήσει έρευνες για τις συνθήκες που έπεσε η κοπέλα, όμως τα πρώτα στοιχεία αυτό που εξετάζεται πιο έντονα είναι η αυτοκτονία. Το κοριτσάκι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έβαλε μόνη της τέλος στη ζωή της καθώς πρόσφατα είχε ερωτική απογοήτευση.

 lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ στη Δάφνη: Μαθήτρια ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού της, έπεσε στο κενό και σκοτώθηκε!"

Δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα μας, λένε οι αγρότες της Θεσσαλίας – Νέα συνάντηση με Μητσοτάκη την Παρασκευή

Οι αγρότες αναμένεται να συναντηθούν ξανά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την Παρασκευή (15/3), ώστε να συζητήσουν τα μέτρα στήριξης που μπορεί να διαθέσει το κράτος, ενώ όσοι προέρχονται από τη Θεσσαλία, θεώρησαν πως δεν έλαβαν απαντήσεις στα ζητήματά τους.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Βάμβακος, Ευθύμιος Φωτεινός, δήλωσε πως «σήμερα ο πρωθυπουργός είχε καλέσει 15 μέλη από τους αγρότες και ήταν σωστό να συμμετέχουν μέσα και οι θεσμικοί παράγοντες (βαμβακοπαραγωγοί, μελισσοπαραγωγοί, κτηνοτρόφοι)».

«Υπήρξαν κάποιες μικρές αντιδράσεις και θεώρησε ο πρωθυπουργός σωστό να το χωρίσει σε δυο και έτσι θα υπάρξει νέα συνάντηση την Παρασκευή», είπε.

«Το βαμβάκι είναι ένας κλάδος ο οποίος πρέπει να στηριχθεί αλλά όχι μόνο αυτό αλλά και όλοι υπόλοιποι που είμαστε εδώ», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Έπειτα, σημείωσε πως «είμαστε αυτή τη στιγμή σε διαβούλευση σίγουρα θα υπάρξουν κι άλλες συναντήσεις γιατί πρέπει ο πρωτογενής τομέας και ειδικά το βαμβάκι που αφορά 47.000 οικογένειες και δυόμιση εκατομμύρια στρέμματα πρέπει να στηριχτεί ειδικά στην Θεσσαλία για όλους αλλά όχι μόνο το βαμβάκι μιλάμε για όλους τους κλάδος που είναι παρόντες εδώ».

«Δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα μας»

Ο εκπρόσωπος των αγροτών, Ρίζος Μαρούδας, χαρακτήρισε «άκαρπη» την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τονίζοντας πως τέθηκαν τα αιτήματα τόσο για την Θεσσαλία που επλήγη από τις πλημμύρες όσο και για τον Έβρο που υπέστη καταστροφές από την μεγάλη πυρκαγιά του καλοκαιριού.

«Δεν πήραμε ουσιαστικές απαντήσεις ούτε χρονοδιάγραμμα πληρωμής αλλά και για τα χωράφια που δεν θα καλλιεργηθούν αλλά και αυτά που η παραγωγή θα είναι μικρή», είπε και συνέχισε: «Δεν πήραμε απαντήσεις για το πάγιο κεφάλαιο και για αποζημιώσεις για το 2023 και το 2024 και όσα χρόνια χρειαστούν για να γίνουν παραγωγικά τα χωράφια.

Ζητήσαμε να μην υπάρξει αλλαγή χρήσης γης ώστε να μείνει παραγωγική η γη και ρευστότητα για να καλλιεργήσουμε». «Μας χρωστούν και πρέπει να μας τα δώσουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μαρούδας είπε επίσης ότι «υπάρχουν ακόμα ζητήματα με τη ΔΕΗ να ζητά να κόψει ρεύματα παρότι έχει κατατεθεί ρύθμιση στη Βουλή. Η ΡΑΕ είναι ανεξάρτητη και μπορεί να μην υπακούσει και αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα μας, λένε οι αγρότες της Θεσσαλίας – Νέα συνάντηση με Μητσοτάκη την Παρασκευή"

Μητσοτάκης: Πολλά από τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια – Τι είπε για το αγροτικό πετρέλαιο και τις αποζημιώσεις

«Οι αγροτικές κινητοποιήσεις καθόλη τη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων, ήταν κατά κανόνα κόσμιες», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνάντησή του με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων από τη Θεσσαλία.

«Ως επί το πλείστον, συμφωνούμε ότι πολλά από τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια. (…) Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας. Αντιλαμβάνομαι ότι στο μεσοδιάστημα από την προηγούμενή μας συνάντηση έχει προχωρήσει η συζήτηση στην οποία λαμβάνουμε υπόψη και τις απόψεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας, σχετικά με την επιστροφή του ΕΦΚ, για το αγροτικό πετρέλαιο. (…) Η επιστροφή να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιη και αποτελεσματική», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε όλα όσα αφορούν τις αποζημιώσεις από την κακοκαιρία Daniel. Πριν από λίγο είχαμε και μία πρώτη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Θεσσαλίας σχετικά με τα σημαντικά έργα υποδομής και αποκατάστασης που πρέπει να γίνουν στην περιοχή, εξήγησε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα καταλήξουμε σε έναν οδικό χάρτη που θα δεσμεύεται η κυβέρνηση για ό,τι πρέπει να γίνει από εδω και πέρα» συνέχισε ενώ υπογράμμισε ακόμη ότι «έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση της ΚΑΠ».

«Ενόψει των ευρωεκλογών, η ταχύτητα της πράσινης μετάβασης και ο τρόπος με τον οποίο αυτή θα γίνει, θα αποτελέσει κύριο πεδίο συζήτησης» τόνισε. 

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού:

«Κατ’ αρχάς θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις καθ όλη τη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων ήταν κατά κανόνα κόσμιες.

Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από πλευράς αγροτών να μην υπάρξει διατάραξη της οικονομικής και της κοινωνικής ζωής και αυτό αφορά και το συλλαλητήριο το οποίο έγινε στην Αθήνα και νομίζω ότι μόνο έτσι θα μπορούσαν να είναι, καθώς ως επί το πλείστον συμφωνούμε ότι πολλά από τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια και έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, να μπορέσουμε να τα ικανοποιήσουμε.

Έχουμε ακόμα πολύ δουλειά μπροστά μας. Ήδη αντιλαμβάνομαι ότι στο μεσοδιάστημα από την προηγούμενη συνάντηση έχουν προχωρήσει οι τεχνικές συζητήσεις και λαμβάνουμε υπόψη και τις απόψεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας σχετικά με την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο. Το 2025 είχαμε κάνει τη συζήτηση αυτή και την προηγούμενη φορά, εντοπίζοντας μια σειρά από ενδεχόμενες στρεβλώσεις ή αδικίες.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η επιστροφή να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιη και πιο αποτελεσματική.

Δεν θα επαναλάβω αυτά τα οποία είχαμε πει την προηγούμενη φορά για τα ζητήματα του αγροτικού ρεύματος.

Ο σκοπός μας παραμένει να μπορέσουμε να δώσουμε προβλεψιμότητα σε βάθος χρόνου, ώστε οι αγρότες μας και οι κτηνοτρόφοι μας να γνωρίζουν ποιο είναι το ύψος του ρεύματος που θα πληρώνουν για τις καταναλώσεις τους.

Ο Υπουργός είναι εδώ για να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα τα οποία αφορούν τις αποζημιώσεις που αφορούν τον Daniel. Πριν από λίγο είχαμε και μια πρώτη συνάντηση με τους αιρετούς εκπροσώπους της Θεσσαλίας καθώς και προέδρους επιμελητηρίων, σχετικά με τα σημαντικά έργα υποδομής και αποκατάστασης που πρέπει να γίνουν στη Θεσσαλία.

H ολλανδική εταιρεία HVA παρουσίασε την περίληψη ενός πολύ, θα έλεγα, αναλυτικού σχεδίου παρεμβάσεων, το οποίο και θα συζητηθεί στη συνέχεια και με την Περιφέρεια και με τους Δήμους και με τους εκπροσώπους φορέων, ώστε να καταλήξουμε σε έναν οδικό χάρτη, ο οποίος θα δεσμεύει την κυβέρνηση σε σχέση με αυτά τα οποία πρέπει να γίνουν από ‘δω και στο εξής.

Τονίζω ότι η μελέτη της HVA είναι μια επιστημονική δουλειά. Κατά συνέπεια, όποιος διαφωνεί μαζί της θα ήθελα παρακαλώ να μην την δαιμονοποιεί. Οι άνθρωποι είναι επιστήμονες, εκφράζουν τις απόψεις τους, αν και πιστεύω ότι στα πιο πολλά υπάρχει συμφωνία και ταύτιση απόψεων σχετικά με τις παρεμβάσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν.

Και βέβαια να πω ότι έχει ξεκινήσει για τα καλά η συζήτηση για την αναδιάρθρωση της ΚΑΠ σε πολλά επίπεδα. Στο τεχνικό, θα έλεγα γραφειοκρατικό επίπεδο η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα η οποία κατέθεσε στο Συμβούλιο Υπουργών αναλυτικές προτάσεις, οι οποίες νομίζω ότι θα ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη και από την Επιτροπή και ενδεχομένως να καταλήξουμε και σε απόφαση του Συμβουλίου σχετικά σύντομα. Και νομίζω ότι και ενόψει των ευρωεκλογών το ζήτημα της ταχύτητας, της πράσινης μετάβασης και του τρόπου με τον οποίο αυτή θα γίνει, θα αποτελέσει κύριο πεδίο συζήτησης.

Να υπενθυμίσω και πάλι ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σε επίπεδο Ευρώπης – η ευρωπαϊκή κεντροδεξιά δηλαδή – είναι αυτή που πάντα έβαζε φρένο στους Πράσινους και στους Σοσιαλιστές, οι οποίοι επέμεναν να τρέχουμε με ρυθμούς πολύ πιο γρήγορους από αυτούς που ενδεχομένως ο ευρωπαϊκός πρωτογενής τομέας μπορούσε να διαχειριστεί.

Αυτά απλά για την αποκατάσταση της τάξης σε σχέση με το πώς τοποθετείται κάθε πολιτική ομάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τα ζητήματα αυτά.

Εμείς φιλοδοξούμε μετά τις ευρωεκλογές και στο δικό μου το επίπεδο να παίξουμε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στα ζητήματα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Υπάρχουν ζητήματα που τα διαχειρίζεται το Υπουργείο σε επίπεδο υπουργείου και είναι πολύ πιθανόν τα ζητήματα αυτά να φτάσουν και σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αν πρέπει να ληφθούν πιο δραστικές αποφάσεις που να απαιτούν τη σύμφωνη γνώμη αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Σταματώ εδώ γιατί σκοπός είναι να μιλήσω εγώ, είτε να σας ξανακούσω».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Πολλά από τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια – Τι είπε για το αγροτικό πετρέλαιο και τις αποζημιώσεις"

Μπλοκάρει τη συνεδρίαση της Εξεταστικής για τα Τέμπη η Κωνσταντοπούλου, αρνείται να βγει από την αίθουσα

Στην αίθουσα που συνεδριάζει η Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στο δυστύχημα των Τεμπών έχει μπει η πρόεδρος του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου και αρνείται να βγει από αυτή.

Εισήλθε χωρίς να είναι μέλος στην εν λόγω Επιτροπή και παρά τις συστάσεις να εξέλθει, αρνείται να συμμορφωθεί, με αποτέλεσμα να έχει μπλοκάρει η συνεδρίαση, καθώς το προεδρείο δεν δέχεται να ξεκινήσει τη διαδικασία με την κυρία Κωνσταντοπούλου παρούσα.

Θυμίζουμε ότι η πολιτική αρχηγός ήταν αρχικά μέλος της Επιτροπής αλλά με απόφαση της πλειοψηφίας απώλεσε τη συγκεκριμένη ιδιότητα επειδή είναι παράλληλα και συνήγορος συγγενών θυμάτων του δυστυχήματος. Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Δημήτρης Μαρκόπουλος πήγε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, για να εκθέσει το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί και τώρα αναζητείται λύση. Σήμερα συνεδριάζει για τελευταία φορά η Εξεταστική καθώς τα κόμματα κατέθεσαν τα πορίσματά τους.

Όπως όλα δείχνουν η συνεδρίαση θα συνεχιστεί σε λίγα λεπτά, όχι όμως στην αίθουσα 223 της Βουλής, αλλά σε αυτή της Ολομέλειας. Βάσει του Κανονισμού του Κοινοβουλίου, η κα Κωνσταντοπούλου επιτρέπεται ως βουλευτής να παρακολουθήσει τις εργασίες της Επιτροπής, αλλά όχι να πάρει τον λόγο.

Οι διάλογοι που προηγήθηκαν

Κωνσταντοπούλου: «Αφήστε με να ακουστώ γιατί στρέφομαι εναντίον σας με αίτηση εξαίρεσης γιατί επιχειρείτε το μπάζωμα των ευθυνών, να κλείστε την επιτροπή βίαια». 

Αμέσως μετά ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Δημήτρης Μαρκόπουλος της κλείνει το μικρόφωνο.

Μαρκόπουλος: «Βάσει του άρθρου 37 παρ. 3, βουλευτής που δεν ανήκει στην επιτροπή μπορεί να παρακολουθεί, χωρίς δικαίωμα λόγου και ψήφου. Η επιστολή που στείλατε ως εξώδικο στον πρόεδρο της επιτροπής δεν έχει αντίκρισμα».

Τσαβδαρίδης: «Ο κοινοβουλευτικός ακτιβισμός θυμίζει άλλη εποχή!».

Κωνσταντοπούλου: «Καταθέτουμε αίτηση εξαίρεσης του προέδρου της επιτροπής. Η Ελλάδα βίωσε στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της. Το δυστύχημα των Τεμπών βύθισε στο πένθος…».

Εκείνη τη στιγμή η Ζωή Κωνσταντοπούλου σηκώνεται και καταθέτει έγγραφο στο προεδρείο.

Τσαβδαρίδης: «Συμπεριφορά βουλευτή και μάλιστα πρώην προέδρου Βουλής».

Κωνσταντοπούλου: Πάτε να θάψετε την υπόθεση, με 57 νεκρούς.

Μαρκόπουλος: «Δεν γράφεται τίποτα. Παρακαλώ να σταματήσει αυτό το θέατρο. Το θέατρο Δευτέρας παίζονταν τη δεκαετία του ’80, μην το συνεχίζετε κοινοβουλευτικά. Μη μας επαναφέρετε στην περίοδο άλλων κομμάτων. Συνεχίστε, κύριε Τσαβδαρίδη, σαν να μην υπάρχει η κυρία Κωνσταντοπούλου».

Κωνσταντοπούλου: «Υπάρχει αίτηση εξαίρεσης και δεν μπορείτε να πείτε τίποτα. Πρέπει να μου δοθεί ο λόγος να αναπτύξω και να αποφανθεί η επιτροπή. Προσπαθείτε να κλείστε τις εργασίες».

Μαρκόπουλος: Για να υπάρχει αίτημα πρέπει να κατατεθεί από μέλος της επιτροπής. Πρόταση μομφής δεν μπορεί να υπάρξει στον πρόεδρο και προεδρείο διαρκών επιτροπών. Μπορεί η Βουλή να εκφράσει μομφή κατά προέδρου με 50 υπογραφές. Η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν θα καταγράφεται, δεν αποτελεί μέλος εξεταστικής.

Μαρκόπουλος: Έχετε χάσει την ψυχραιμία σας, κυρία Κωνσταντοπούλου. Εκτίθεστε. Είστε αντικοινοβουλευτική, δεν είναι στάση προέδρου κοινοβουλευτικού κόμματος.

Κωνσταντοπούλου: Υπάρχει αίτηση εξέτασης και οφείλετε να την εξετάσετε.

Βρεττός (βουλευτής Νίκης): Πώς το επιτρέπετε αυτό το πράγμα;

Μαρκόπουλος: Θέλετε να την αποβάλω; Ποια είναι η πρότασή σας; Αυτή είναι η κυρία Κωνσταντοπούλου, δεν μπορώ να την αλλάξω.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπλοκάρει τη συνεδρίαση της Εξεταστικής για τα Τέμπη η Κωνσταντοπούλου, αρνείται να βγει από την αίθουσα"

Αγροτικό πετρέλαιο: Δημοσιεύτηκε η απόφαση για την προκαταβολή του ΕΦΚ – Τα κριτήρια

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για τη διαδικασία χορήγησης της προκαταβολής και επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία για το έτος 2024.

Δικαιούχοι επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία, είναι τα φυσικά πρόσωπα (παραγωγοί κατά την έννοια της παρ. 4) τα οποία έχουν υποβάλλει Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) για τα έτη 2023 και 2024, έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) από την 1η Ιανουαρίου 2024 έως και την 31η Οκτωβρίου 2024 και τους έχει αποδοθεί η ιδιότητα του «επαγγελματία αγρότη» ή του «επαγγελματία αγρότη ως νεοεισερχόμενου στον αγροτικό τομέα».

Δικαιούχοι προκαταβολής της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία, είναι τα φυσικά πρόσωπα της παρ. 1 τα οποία:

α) Έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων από 01-01-2024 έως και την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας ή

β) είχαν υπαχθεί στα δικαιούχα επιστροφής πρόσωπα της υπό στοιχεία Α.118/2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων,

γ) και δεν έχουν υποβάλει δήλωση ότι δεν επιθυμούν να λάβουν την προκαταβολή σύμφωνα με την παρ. 3.

Για την αποφυγή επιστροφής από τους παραγωγούς της προκαταβολής με τη διαδικασία των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, οι παραγωγοί, οι οποίοι δεν θα υποβάλουν Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) για το έτος 2024, ή δεν προτίθενται να εγγραφούν στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ), από την 1η Ιανουαρίου 2024 έως και την 31η Οκτωβρίου 2024, ως «επαγγελματίες αγρότες» ή ως «επαγγελματίες αγρότες ως νεοεισερχόμενοι στον αγροτικό τομέα», ή δεν επιθυμούν να λάβουν την προκαταβολή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, υποβάλλουν δήλωση στο ΜΑΑΕ, έως και την 15η-03-2024.

Η δήλωση υποβάλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με αποδεικτικό παραλαβής, στο Τμήμα Υποστήριξης και Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) της Γενικής Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Δομών του ΥΠΑΑΤ, στην οποία θα πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του παραγωγού.

Στη δήλωση αυτή αναγράφεται ότι, ο παραγωγός δεν επιθυμεί να λάβει προκαταβολή της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων, το οποίο χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία.

Τα κριτήρια

Οι επιδοτούμενες ποσότητες του πετρελαίου κινητήρων, για τις οποίες επιστρέφεται ο Ε.Φ.Κ για το έτος 2024, ανά δικαιούχο πρόσωπο, υπολογίζονται, με βάση την ποσότητα του πετρελαίου κινητήρων που προσδιορίζεται ότι απαιτείται για την εκτέλεση κάθε είδους εργασιών σχετικά με καλλιέργεια ή ομάδα καλλιεργειών του Παραρτήματος Ι, καθώς και σε κάθε κατηγορία ή είδος ζωικού κεφαλαίου του Παραρτήματος IΙ και αντιστοιχούν στο 50% των μέγιστων ποσοτήτων πετρελαίου κινητήρων που προσδιορίζονται από τους δείκτες μηχανικής απασχόλησης (απαιτούμενης ενέργειας) των Παραρτημάτων Ι και ΙΙ και σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) του έτους 2024, με την επιφύλαξη της παρ. 2.

Για όσους υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της υπ’ αρ. 1494/341065/06.11.2023 (Β’ 6367) κοινής απόφασης των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη αποκατάστασης και με ίδια μέσα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων που έχουν υποστεί καταστροφικές ζημιές λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων του προηγουμένου έτους, εάν οι ποσότητες πετρελαίου κινητήρων βάσει της ΕΑΕ του έτους 2024 υπολείπονται άνω του τριάντα τοις εκατό (30%) αυτών βάσει της ΕΑΕ του έτους 2023, για τον υπολογισμό της δικαιούμενης επιστροφής λαμβάνεται υπόψη η ΕΑΕ του έτους 2023.

Για τον υπολογισμό του ποσού της επιστροφής Ε.Φ.Κ εφαρμόζεται σε συνάρτηση με το σύνολο των ποσοτήτων της παρ. 1 ο συντελεστής Ε.Φ.Κ της περ. στ’ της παρ. 1 του άρθρου 73 του ν. 2960/2001 (Α’ 265), ήτοι 0,41 ευρώ ανά λίτρο.

Ποσοστό επί των δικαιούμενων ποσών επιστροφής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις παρ. 1 και 2, προκαταβάλλεται για το έτος 2024. Το ποσό της προκαταβολής ορίζεται σε ποσοστό 50% επί του ποσού της επιστροφής του Ε.Φ.Κ., το οποίο υπολογίζεται με βάση τις ποσότητες πετρελαίου κινητήρων σε λίτρα, όπως αυτές προσδιορίζονται βάσει των παρ. 1 και 2 (50% των ετήσιων δικαιούμενων ποσοτήτων), για το σύνολο των δραστηριοτήτων του παραγωγού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) του έτους 2023.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγροτικό πετρέλαιο: Δημοσιεύτηκε η απόφαση για την προκαταβολή του ΕΦΚ – Τα κριτήρια"

Σε ποιες χώρες εντός και εκτός Ευρώπης καταγράφεται έξαρση ιλαράς – Πλήρη εμβολιασμό με δύο δόσεις συστήνει ο ΕΟΔΥ

Έξαρση κρουσμάτων ιλαράς παρατηρείται τόσο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα πρόσφατα διεθνή επιδημιολογικά δεδομένα. Από 1/01/2023 έως 31/12/2023 δηλώθηκαν 2.361 επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς από 23 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πλειονότητα των κρουσμάτων παρατηρείται στη Ρουμανία (1.755), στην Αυστρία (186), στη Γαλλία (118), στη Γερμανία (82), στο Βέλγιο (69), στην Πολωνία (37), στην Ιταλία (44), στην Ισπανία (13) και στη Σουηδία (11). Οι υπόλοιπες χώρες έχουν δηλώσει στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα λιγότερα από 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Από 5-6/02/2024 δηλώθηκαν 1.861 νέα ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς από εννέα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τα οποία τα 1.737 στη Ρουμανία. Τα υπόλοιπα 124 επιβεβαιωμένα κρούσματα δηλώθηκαν από την Αυστρία (27), την Εσθονία (1), την Γερμανία (18), την Ελλάδα (3), την Ουγγαρία (6), την Ισλανδία (1), την Ιρλανδία (1), την Ιταλία (27), και την Πορτογαλία (6).

Το 2024 έχουν δηλωθεί 4 θάνατοι σχετιζόμενοι με ιλαρά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε ό,τι αφορά τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται στους ταξιδιώτες στη Ρουμανία.

Έξαρση ιλαράς σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης

Από 1-24/01/2024 δηλώθηκαν δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς από την Ελβετία. Επιπλέον, από τα ΜΜΕ ανακοινώθηκε συρροή έξι επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε διεθνές εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Από 1/01-31/12/ 2023 από το Ηνωμένο Βασίλειο δηλώθηκαν 368 επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς.

Από 1/01-31/12 2023 δηλώθηκαν μέσω του περιφερειακού γραφείου του ΠΟΥ Ευρώπης – WHO/EURO, 40.299 κρούσματα σε χώρες εκτός ΕΕ και κυρίως στο Καζακστάν (13.662), τη Ρωσία (10.954), το Κιργιστάν (5.486), την Τουρκία (4.559), το Αζερμπαϊτζάν (3.316), το Ουζμπεκιστάν (1.026), και την Αρμενία (518).

Στο πλαίσιο της εγρήγορσης του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, με στόχο την αντιμετώπιση ενδεχόμενης αύξησης κρουσμάτων ιλαράς στον ελληνικό πληθυσμό, οι ταξιδιώτες, παιδιά και ενήλικες, σε χώρες με έξαρση κρουσμάτων συστήνεται να επιβεβαιώνουν τον πλήρη εμβολιασμό τους με δύο δόσεις του μικτού εμβολίου ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR) πριν από το ταξίδι.

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με 2 δόσεις εμβολίου για την ιλαρά.

Επισημαίνεται ότι οι ταξιδιώτες, παιδιά και ενήλικες, στο εξωτερικό, σκόπιμο είναι να ελέγχουν και να επικαιροποιούν τον βασικό εμβολιασμό τους για όλα τα απαιτούμενα εμβόλια, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ποιες χώρες εντός και εκτός Ευρώπης καταγράφεται έξαρση ιλαράς – Πλήρη εμβολιασμό με δύο δόσεις συστήνει ο ΕΟΔΥ"

Καλλιθέα: Μηχανάκι περνάει από την κάβα πριν την έκρηξη – Νέο βίντεο με εικόνες καταστροφής

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών έχει μπει ένα μηχανάκι το οποίο διέρχεται λίγα λεπτά πριν από την έκρηξη μπροστά από την κάβα στην Καλλιθέα όπου τοποθετήθηκε σήμερα (11/3/2024) τα ξημερώματα η βόμβα από την οποία προκλήθηκαν σοβαρές καταστροφές.

Οι έρευνες των αστυνομικών αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη με το τμήμα εκβιαστών της Ασφάλειας Αθηνών να προσπαθεί να συγκεντρώσει τα κομμάτια του παζλ που θα τους οδηγήσει στα ίχνη των δραστών που τοποθέτησαν τη βόμβα στην κάβα στην Καλλιθέα,.

Ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας στην οδό όπου βρίσκεται η κάβα, έχει αποθανατίσει ένα δίκυκλό να διέρχεται μπροστά από το κατάστημα λίγα λεπτά πριν σημειωθεί η ισχυρή έκρηξη. Το μηχανάκι, στο οποίο επιβαίνουν δύο άτομα, αρχικά κινείται με σταθερή ταχύτητα και στη συνέχεια ο οδηγός του πατάει φρένο.

Το συγκεκριμένο δίκυκλο αναμένεται να ελεγχθεί από τις αστυνομικές αρχές προκείμενου να διαπιστωθεί εάν εμπλέκεται στην βομβιστική ενέργεια που είχε σαν αποτέλεσμα να ισοπεδωθεί η κάβα και να σημειωθούν ζημιές σε 8 αυτοκίνητα και σε διαμερίσματα πολυκατοικιών της οδού Αλεξάνδρου Πάντου.

«Κρανίου τόπος» η γειτονία στην οδό Πάντου

Σε ακόμα ένα βίντεο, λίγες ώρες μετά την ισχυρή βόμβα, αποτυπώνεται το μέγεθος της καταστροφής. Αυτοκίνητα έχουν γίνει σμπαράλια, οι γυάλινες προσόψεις των καταστημάτων έχουν γίνει θρύψαλα, ενώ όλος ο δρόμος είναι γεμάτος συντρίμμια από το ισχυρότατο ωστικό κύμα. 

Αξίζει να σημειωθεί πως από την έκρηξη σημειώθηκε κρατήρας 40 εκατοστών, ενώ έσπασαν τα τζάμια διαμερισμάτων μέχρι τον 5ο όροφο. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καλλιθέα: Μηχανάκι περνάει από την κάβα πριν την έκρηξη – Νέο βίντεο με εικόνες καταστροφής"

Εντοπίστηκαν 24 μετανάστες στο Ηράκλειο Κρήτης – Ανάμεσά τους και 13 ανήλικοι

Συνολικά 24 μετανάστες, μεταξύ των οποίων 13 ανήλικοι, εντοπίστηκαν τα ξημερώματα στην παραλία του οικισμού Αγιος Ιωάννης του δημοτικού διαμερίσματος Στάβιες του Δήμου Γόρτυνας Ηρακλείου, έχοντας μόλις αποβιβαστεί από πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν.

Σύμφωνα με δήλωσή τους, πρόκειται για 9 Παλαιστίνιους, 3 Πακιστανούς εκ των οποίων ένας είναι ανήλικος και 12 ανήλικοι Αιγύπτιοι, που έχουν μεταφερθεί στο Ηράκλειο.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Εντοπίστηκαν 24 μετανάστες στο Ηράκλειο Κρήτης – Ανάμεσά τους και 13 ανήλικοι"

Χωρίς τραμ μέχρι το καλοκαίρι η Γλυφάδα, γιατί ζητά πλήρη κατάργηση

Χωρίς τραμ θα είναι η Γλυφάδα μέχρι το καλοκαίρι, καθώς από χθες -Κυριακή 10 Μαρτίου- και για τρεις μήνες διακόπηκε η διέλευσή του λόγω των εργασιών για την υπογειοποίηση τμήματος της παραλιακής λεωφόρου.

Με αυτή την αφορμή επανέρχεται στην επικαιρότητα το θέμα της πλήρους κατάργησης της διέλευσης του Τραμ από τη Γλυφάδα. Ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Μια σημαντική εξέλιξη με σημαντικές προεκτάσεις για την πόλη μας: Όπως ανακοινώθηκε επισήμως, για τους επόμενους τρεις μήνες σταματάει το Τραμ να περνάει από τη Γλυφάδα, λόγω των εργασιών που γίνονται στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού για την υπογειοποίηση τμήματος της Ποσειδώνος.

Πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες υπήρχε σοβαρή διχογνωμία για τη χάραξη του Τραμ μέσα από τη Γλυφάδα: Άλλοι έλεγαν ότι θα βοηθήσει την εμπορική κίνηση. Άλλοι πίστευαν ότι αφαιρεί από τη Γλυφάδα πολύτιμο ελεύθερο δημόσιο χώρο στην παραλία και στο εμπορικό μας κέντρο.

Πλέον 20 χρόνια μετά η άποψή μας είναι ξεκάθαρη. Το Τραμ φτάνει στη Γλυφάδα και φεύγει από την πόλη μας καθημερινά σχεδόν άδειο όλες τις εποχές του χρόνου και είναι δεδομένο ότι τελικά η χάραξη του με τον τρόπο που έγινε περισσότερο έβλαψε παρά ωφέλησε τη Γλυφάδα μας γιατί τέμνει το εμπορικό κέντρο στη μέση και βάζει ένα τεχνητό εμπόδιο στην πρόσβαση στην παραλία. Γιατί μόνο στην περίπτωσή μας έχουμε μπερδέψει το Τραμ με το τραίνο. Μόνο στο τραίνο οι γραμμές πρέπει να διαχωρίζονται.

Στις μεγαλουπόλεις του εξωτερικού το Τραμ συνυπάρχει με τα αυτοκίνητα και γι' αυτό δεν αφαιρεί πολύτιμο δημόσιο χώρο. Επίσης ένας σοβαρός λόγος που κατά την γνώμη μας δεν ευδοκιμεί το Τραμ είναι ότι είναι εξαιρετικά αργό για διάφορους λόγους. Γι' αυτό και πολύς κόσμος δεν το επιλέγει.

Φανταστείτε το Τραμ να μην περνάει από την πόλη μας στο εξής και στη Μεταξά να δημιουργήσουμε ένα υπέροχο πεζόδρομο στο μέσον της για βόλτα, ποδήλατο και αναψυχή.

Ταυτόχρονα στην παραλία να αποδώσουμε το χώρο που καταλαμβάνει στους πολίτες χωρίς να έχουμε παράλληλα και την επικινδυνότητα από τις γραμμές και τους συρμούς που περνάνε καθημερινά - στο πλαίσιο της συνολικής ανάπλασης που ήδη έχει μεταμορφώσει το παραλιακό μας μέτωπο.

Από τώρα και για τρεις μήνες το Τραμ σταματά να μπαίνει στη Γλυφάδα και το επιβατικό κοινό σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση θα εξυπηρετείται με λεωφορεία.

Ιδού λοιπόν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια πραγματική δοκιμή.

Προσοχή: Πιο πολλά λεωφορεία και πιο πυκνά δρομολόγια, για το σενάριο απομάκρυνσης της γραμμής του Τραμ από τη Γλυφάδα δεν αρκούν.

Βασικό προαπαιτούμενο είναι να προχωρήσει - όπως έχει προγραμματιστεί - η επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό με τρεις νέους σταθμούς στη Γλυφάδα.

Έχουν λοιπόν ακριβώς αυτή τη στόχευση οι προσπάθειές μας:

Περισσότερα λεωφορεία να εξυπηρετούν τη Γλυφάδα, τρεις νέοι σταθμοί του Μετρό όπως έχουν σχεδιαστεί, κατάργηση του Τραμ ή έστω αλλαγή στη χάραξή του.

Μόνο έτσι μπορεί να εξυπηρετηθεί ουσιαστικά και με επάρκεια το αυξανόμενο επιβατικό κοινό και παράλληλα θα μπορέσουμε να αποδώσουμε πολύτιμο ελεύθερο δημόσιο χώρο στους πολίτες και στους επισκέπτες της πόλης μας.

Οι επόμενοι τρεις μήνες θα κρίνουν πολλά. Να είστε σίγουροι ότι θα επανέλθουμε στο θέμα αυτό επίμονα και μεθοδικά».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς τραμ μέχρι το καλοκαίρι η Γλυφάδα, γιατί ζητά πλήρη κατάργηση "

Το… έσκασε από τη δομή ο γιος του «παλαιοχριστιανού»

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση της «παλαιοχριστιανικής» οικογένειας, καθώς ο γιος που βρισκόταν σε κοινωνική δομή με εισαγγελική εντολή, το… έσκασε. Ο πατέρας της οικογένειας, Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, μίλησε στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 για το περιστατικό.

«Το παιδί την κοπάνησε! Είναι μια πολύπλοκη κατάσταση, δεν ξέρω αν ήταν και στημένη. Εκεί πέρα ήταν ένας ποδοσφαιρικός αγώνας και είχε μια στρατιά αστυνομικών. Εγώ ήμουν μέσα σε ένα καφέ ενός φίλου μου που είχε εκεί πέρα στο γήπεδο και ξαφνικά έρχεται η συνοδός του παιδιού και μου λέει “έφυγε ο…”», είπε ο αυτοαποκαλούμενος ως «παλαιοχριστιανός» και συμπλήρωσε: «Τώρα όλα αυτά μέσα σε έναν χώρο που έχει αστυνομικούς, που έχει κάμερες, που έχει συνοδό. Έψαχνα, ρωτούσα τους αστυνομικούς εκεί πέρα, οποιονδήποτε μπορεί να μου δώσει πληροφορίες μαζί με τον συνοδό. Ε, μέχρι που η συνοδός με απείλησε με εισαγγελέα, δηλαδή σαν να μου επέρριπτε ευθύνες. Ε, σηκώθηκα κι έφυγα, λέω άμα είναι τώρα να τα βάζει μαζί μου, εντάξει έλεος».

Σε ερώτηση για το πώς χάνεται η επικοινωνία με το παιδί, είπε:

«Πήγα να τους κεράσω ένα σουβλάκι, ήταν και η συνοδός. Σε κάποια φάση, βγήκαν έξω το παιδί και η συνοδός. Μετά αγνοείται το τι έγινε. Εγώ ήμουν μέσα δηλαδή, σε βιντεοσκοπημένο χώρο ήταν δίπλα μου αστυνομικοί, καθόντουσαν. Δεν είναι ότι είχα κάποια εμπλοκή με το όλο θέμα. Την ευθύνη του παιδιού δεν την είχα εγώ. Πώς δηλαδή, ας πούμε, να υποκίνησα εγώ, από τη στιγμή που δεν είχα εγώ κάποια ευθύνη και ούτε κατάλαβα και τι έγινε. Δεν είναι παράλογο αυτό; Πολλά θέλουν να μου χρεώσουν, αλλά να δούμε όμως και τι γίνεται στην πραγματικότητα».

Στη συνέχεια ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης ισχυρίστηκε πως: «Από την αρχή της ιστορίας ναρκωτικά ήθελαν να μου βρουν, με αστυνομικούς σκύλους, όπλα ήθελαν να μου χρεώσουν, τώρα με το παιδί θα θέλουν να μου το χρεώσουν, εντάξει…»

«Το κράτος πήρε τη μέριμνα των παιδιών, η μια κόρη μου παραλίγο να αποβάλει, τα παιδιά καταλήξανε να είναι φρουρούμενα στο Παίδων. Το παιδί ανέβασε πυρετό, γιατί ήταν δύο εβδομάδες μέσα υγιές σε ένα άρρωστο περιβάλλον. Τώρα έχουμε αυτό το περιστατικό. Λοιπόν αυτή η μέριμνα του κράτους με αγκάλιασε. Είμαι τρισευτυχισμένος. Αισθάνομαι ότι έχω ένα κράτος που μεριμνά. Θα καταθέσω με τον δικηγόρο μου τις ανάλογες μηνύσεις», είπε κλείνοντας ο πατέρας της «παλαιοχριστιανικής» οικογένειας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Το… έσκασε από τη δομή ο γιος του «παλαιοχριστιανού»"

Ξεσπά η κόρη του αστυνομικού που τραυματίστηκε στη Θεσσαλονίκη: «Τους στείλανε απροστάτευτους για το θεαθήναι»

Για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού που τραυματίστηκε έξω από το Ολύμπιον, στη Θεσσαλονίκη, κατά την άφιξη του Στέφανου Κασσελάκη, μίλησε η κόρη του.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ, δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι με αποτέλεσμα να πρηστεί το πρόσωπό του και έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Η κόρη του τραυματία αστυνομικού ανέφερε ότι ο πατέρας της δέχθηκε χτυπήματα από παιδιά. Τόνισε, δε, πως έξω από τον κινηματογράφο ήταν μόλις πέντε αστυνομικοί καθώς οι υπόλοιποι ήταν διασκορπισμένοι λόγω των αθλητικών αγώνων που βρισκόντουσαν σε εξέλιξη.

«Στείλανε απροστάτευτους πέντε αστυνομικούς για το θεαθήναι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που κουκουλοφόρος χτυπάει αστυνομικό με κράνος
 

lawandorder 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεσπά η κόρη του αστυνομικού που τραυματίστηκε στη Θεσσαλονίκη: «Τους στείλανε απροστάτευτους για το θεαθήναι»"

Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη με φορείς της Θεσσαλίας στο Μαξίμου – Θα ακολουθήσει με αγρότες

Με τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων της Θεσσαλίας συναντάται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στις 12.30 έπεται το τετ-α-τετ του και με αγρότες. 

Ο πρωθυπουργός στην εισήγηση του προς τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού είπε ότι το master plan των Ολλανδών ξεπερνά τις 400 σελίδες και αποτελεί την πρώτη ολιστική προσέγγιση του προβλήματος των υδάτινων πόρων της Θεσσαλίας αλλά και των έργων υποδομής και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό στην αγροτική παραγωγή και τον πρωτογενή τομέα.

Μάλιστα σημείωσε ότι για το σχέδιο αυτό δούλεψαν πάνω από 40 ειδικότητες και αφιέρωσαν πάνω από 15.000 ώρες για να ακτινογραφήσουν τις πληγείσες περιοχές και η δουλειά έγινε στο πεδίο και όχι σε κάποιο γραφείο.
«Θα ήθελα η σημερινή συνάντηση να είναι η πρώτη ευκαιρία παρουσίασης των συμπερασμάτων της μελέτης την οποία πρέπει να την δούμε μέσα από το πρίσμα του επιστημονικού χαρακτήρα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι δεν είναι θέσφατο αλλά δίνει κατευθύνσεις και πως θα μπορέσει να αποτελέσει τον οδικό χάρτη για να έχουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση για να κάνουμε μια δραστική παρέμβαση στα προβλήματα της Θεσσαλίας.
Ειδικά όσον αφορά στους υπόγειους υδάτινους πόρους ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν έπρεπε να έρθει ο Daniel για να καταλάβουμε ότι βαίνουν προς εξάντληση αλλά υπογράμμισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι αύριο θα εγκαταλείψουμε το βαμβάκι. «Δεν θα εστιάσουμε μόνο σε αυτή την διάσταση και δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα αλλά πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας για να μην βρεθούμε στην θέση η ζημιά να είναι μη αναστρέψιμη».

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες της Θεσσαλίας στις 12.30 που έχουν υποστεί πολύ μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel, είναι η δεύτερη, αλλά η πρώτη μετά το συλλαλητήριο στην Αθήνα, όπου τα τρακτέρ έφτασαν στο Σύνταγμα.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκονται όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με τις πλημμύρες, αλλά και τις αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη με φορείς της Θεσσαλίας στο Μαξίμου – Θα ακολουθήσει με αγρότες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news