facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Βόλος: Μήνυση Μπέου κατά παντός υπευθύνου για τη ρύπανση του Παγασητικού

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, για την περιβαλλοντική ρύπανση που δέχεται ο Παγασητικός μέσα από το ανοιχτό θυρόφραγμα της λίμνης Κάρλας, μέσω του οποίου διοχετεύονται τα νερά της λίμνης και του Πηνειού στον θαλάσσιο κόλπο.

Ο κ. Μπέος ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στον Βόλο μετά τη θεομηνία και τις τεράστιες καταστροφές που υπέστησαν η πρωτεύουσα και η ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και σημείωσε, μεταξύ άλλων, για το πρόβλημα της υδροδότησης της πόλης:

«Το νερό στις Αλυκές είναι μη πόσιμο. Αυτά είναι τα υπεύθυνα λόγια ενός δημάρχου. Η εντολή είναι να λαμβάνονται κάθε τρεις μέρες δείγματα και να κάνουμε ελέγχους.

Η μόνη αλήθεια είναι η δική μας και του αρμόδιου υπουργείου. Προστατεύουμε τον κόσμο και λέμε την αλήθεια κι όχι κάποιοι να θέλουν να εκμεταλλευτούν την κρίση.

Μαζεύτηκαν εννέα γιατροί κι ένας χασοδίκης και λέγανε ψέματα στον κόσμο για το νερό. Ντροπή κάποιοι να χαίρονται με τη δυστυχία της πόλης».

Επίσης, ο δήμαρχος Βόλου, αναφερόμενος για το τι συμβαίνει με τη λίμνη Κάρλα, τόνισε:

«Τα εδάφη της Μαγνησίας δεν μπορούν να δεχτούν σταγόνα νερού και αλίμονο αν ξαναβρέξει.

Πήγα στην Κάρλα κι εκεί έχει δημιουργηθεί μια λίμνη έξω από την Κάρλα με διπλάσιο όγκο νερού και σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορεί και τρία χρόνια να κάνει να φύγει το νερό και το νερό έχει ψόφια ζώα, κόπρανα από ζώα κι έχει τα λύματα του βιολογικού της Λάρισας.

Εδώ υπάρχει ένα περιβαλλοντικό έγκλημα. Σήμερα το πρωί, κι ενώ είχα πάει στις αρχές της εβδομάδας στην Εισαγγελία, σήμερα κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Ζητώ να σταματήσει αυτό το έγκλημα. Τα λύματα, περίπου 700.000 κυβικά την ημέρα, αυτά τα λύματα έχουν ροή προς τον Παγασητικό.

Τα δείγματα που λήφθηκαν από το λιμάνι, τον Άναυρο και τις Αλυκές έδειξαν ότι οι δείκτες τους είναι πολύ υψηλοί σε κωλοβακτηρίδια κι εντερόκοκκους. Μεγάλο μικροβιακό φορτίο.

Έχω στείλει από την προηγούμενη εβδομάδα εξώδικα κι επιστολές στα αρμόδια υπουργεία, περιφέρεια, διεύθυνση υγιεινής αν δεν πάρουν άμεσα μέτρα τότε είναι ένοχοι.

Τώρα πρέπει να κλείσει το θυρόφραγμα στη λίμνη Κάρλα να σταματήσει η μόλυνση του Παγασητικού. Θα ζητήσω από τους πολίτες εγώ θα αναλάβω τα έξοδα και ψάχνω δικηγορικό γραφείο για να προσφύγουν στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη και να ζητήσουν αποζημίωση εκατομμυρίων ευρώ όσων έχουν πληγεί τα συμφέροντα τους.

Τις επόμενες 10 ημέρες θα έχει προωθηθεί το ζήτημα και να είναι μαζική αγωγή. Δική μου επιλογή να παίρνω τη μάνικα και να πλένω τους δρόμους και να στείλω ένα μήνυμα σε ασυνείδητους πολίτες, οι οποίοι πόσο θα τους πειράξει αν μεταφέρουν τα αυτοκίνητα τους για να πλυθούν οι δρόμοι;

Δεν υπάρχει περίπτωση ο Βόλος τα Χριστούγεννα να μη λάμψει».

Τέλος, ο κ. Μπέος έδωσε έναν τόνο αισιοδοξίας για την ανασυγκρότηση της πόλης επισημαίνοντας:

«Εμείς ετοιμαζόμαστε να κάνουμε τα πιο φαντασμαγορικά Χριστούγεννα που είδε η πόλη. Να γυρίσουν οι τουρίστες στην πόλη. Θα πάρετε την απάντηση του κόσμου στις 8 Οκτωβρίου».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Μήνυση Μπέου κατά παντός υπευθύνου για τη ρύπανση του Παγασητικού"

Αλλαγές στα δρομολόγια λεωφορείων στην Αττική - Όλες οι τροποποιήσεις του ΟΑΣΑ

Πολλές αλλαγές στα δρομολόγια των λεωφορείων από τον ΟΑΣΑ. Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε τον επανασχεδιασμό λεωφορειακών γραμμών στη Βορειοανατολική Αττική.

Οι αλλαγές που προβλέπουν επεκτάσεις και τροποποιήσεις, αφορούν στις λεωφορειακές γραμμές 509, 310 και 314, οι οποίες εξυπηρετούν τους Δήμους Ωρωπού (Αφίδνες, Πολυδένδρι και Καπανδρίτι) και Μαραθώνα (Βαρνάβα, Γραμματικό και Νέα Μάκρη) και έχουν ως εξής:

Α. Αλλαγή αφετηρίας της λεωφορειακής γραμμής 310

Μεταφορά της αφετηρίας της κυκλικής λεωφορειακής γραμμής 310 ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ - ΡΑΦΗΝΑ - ΜΑΤΙ - ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ από την υφιστάμενη θέση στη νέα αφετηρία επί της οδού Αναπαύσεως, πριν την είσοδο του κοιμητηρίου Μαραθώνα, με ισχύ από τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου.

Δημιουργία νέων στάσεων:

Από τη Νέα Αφετηρία:

ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ, ΕΛΤΑ, 1Η ΜΑΝΤΑ, ΜΙΛΤΙΑΔΟΥ, ΜΑΙΑΝΔΡΟΥ.

Προς τη Νέα Αφετηρία:

ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΠΥΘΙΟΥ, 2Η ΜΑΝΤΑ, ΔΕΛΦΙΝΙ, ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ

Β. Δημιουργία λεωφορειακής γραμμής 310 Β

Δημιουργία λεωφορειακής γραμμής 310 Β, η οποία θα λειτουργεί συμπληρωματικά στην υφιστάμενη λεωφορειακή γραμμή 310, με ισχύ από τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, επεκτείνεται η διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής 310 ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ - ΡΑΦΗΝΑ - ΜΑΤΙ - ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ για ορισμένα δρομολόγια, με την ονομασία «310 Β ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ - ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ - ΡΑΦΗΝΑ -ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ».

Δημιουργία νέων στάσεων:

ΜΑΙΑΝΔΡΟΥ, ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ, ΠΥΘΙΟΥ, 2η ΜΑΝΤΑ, ΔΕΛΦΙΝΙ, 5Η ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ, 6Η ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ, 7Η ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ, 8Η ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ, ΠΗΓΗ.

Γ. Δημιουργία λεωφορειακής γραμμής 314 Β ΣΤ.ΔΟΥΚ.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ-ΠΑΛΛΗΝΗ-Ν. ΒΟΥΤΖΑΣ (2ο Γυμνάσιο)

Δημιουργία της λεωφορειακής γραμμής 314 Β ΣΤ.ΔΟΥΚ.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ - ΠΑΛΛΗΝΗ - Ν. ΒΟΥΤΖΑΣ (2ο Γυμνάσιο), η οποία θα λειτουργεί συμπληρωματικά στην υφιστάμενη λεωφορειακή γραμμή 314 ΣΤ.ΔΟΥΚ.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ - ΠΑΛΛΗΝΗ - ΡΑΦΗΝΑ και θα αφορά την επέκταση ορισμένων δρομολογίων της μέχρι το 2ο Γυμνάσιο Νέα Μάκρης, με ισχύ από τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου.

Δημιουργία νέων στάσεων:

ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ, ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ, ΡΟΔΟΔΑΦΝΗΣ, ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ, ΥΑΚΙΝΘΩΝ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ, ΤΕΡΜΑ.

Δ. Τροποποίηση λεωφορειακής γραμμής 314 ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ -ΠΑΛΛΗΝΗ - ΡΑΦΗΝΑ

Τροποποίηση της λεωφορειακής γραμμής 314 ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ -ΠΑΛΛΗΝΗ - ΡΑΦΗΝΑ για όλα τα από αφετηρία δρομολόγια, της διαδρομής προσέγγισης του τέρματος της γραμμής, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Ναρκίσσου, μεταξύ των οδών Δροσίνη και Μ. Λουντέμη, με ισχύ από τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου.

Ε. Δημιουργία λεωφορειακής γραμμής 314 Γ ΣΤ.ΔΟΥΚ.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ - ΠΑΛΛΗΝΗ - Ν. ΜΑΚΡΗ

Δημιουργία της λεωφορειακής γραμμής 314 Γ ΣΤ.ΔΟΥΚ.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ - ΠΑΛΛΗΝΗ -Ν. ΜΑΚΡΗ, η οποία θα λειτουργεί συμπληρωματικά στην υφιστάμενη λεωφορειακή γραμμή 314 ΣΤ. ΔΟΥΚ.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ - ΠΑΛΛΗΝΗ - ΡΑΦΗΝΑ και θα αφορά την επέκταση ορισμένων δρομολογίων της μέχρι τη Νέα Μάκρη, με ισχύ από τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου.

Δημιουργία νέων στάσεων:

ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ, ΤΑΒΕΡΝΑ, ΝΙΚΗΤΑΡΑ, ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΝΕΟΣ ΒΟΥΤΖΑΣ ΕΙΣΟΔΟΣ Γ, ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ.

ΣΤ. Δημιουργία λεωφορειακής γραμμής 509 Β ΖΗΡΙΝΕΙΟ - ΑΦΙΔΝΕΣ - ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ - ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ - ΒΑΡΝΑΒΑ

Από τις 18 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η λειτουργία της νέας λεωφορειακής γραμμής 509 Β ΖΗΡΙΝΕΙΟ - ΑΦΙΔΝΕΣ - ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ - ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ - ΒΑΡΝΑΒΑ, η οποία θα λειτουργεί συμπληρωματικά στην υφιστάμενη λεωφορειακή γραμμή 509 ΖΗΡΙΝΕΙΟ - ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΣ - ΚΡΥΟΝΕΡΙ και θα αφορά την επέκταση ορισμένων δρομολογίων της μέχρι τον Βαρνάβα.

Το επιβατικό κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται για τη διαδρομή και τα δρομολόγια των ως άνω γραμμών λεωφορείων από την εφαρμογή της τηλεματικής καθώς και από το πληροφοριακό κέντρο 11185 του ΟΑΣΑ.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Αλλαγές στα δρομολόγια λεωφορείων στην Αττική - Όλες οι τροποποιήσεις του ΟΑΣΑ "

Ο Μενέντεζ αποχωρεί από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ αποχωρεί προσωρινά από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, μετά τις κατηγορίες ότι ο ίδιος και η σύζυγός του δωροδοκήθηκαν από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσι, ανακοίνωσε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ.

Στην ανακοίνωσή του, ο Σούμερ ανέφερε ότι ο Μενέντεζ, ο οποίος δεν έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί από την έδρα του στη Γερουσία, έχει δικαίωμα στην προσήκουσα διαδικασία και σε μια δίκαιη δίκη. Πρόσθεσε ότι ο Μενέντεζ θα αποχωρήσει από την προεδρία της Επιτροπής «μέχρι να επιλυθεί το θέμα».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Μενέντεζ αποχωρεί από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων"

Ελεύθεροι οι Τούρκοι που κατηγορούνταν για κατασκοπεία στον Πόρο – Τι είπαν στην απολογία τους

Ελεύθεροι, καταβάλλοντας εγγύηση 10.000 ευρώ, αφέθηκαν σήμερα (22/09) οι δύο Τούρκοι υπήκοοι, οι οποίοι είχαν συλληφθεί την περασμένη Δευτέρα στη Μονεμβασιά, και είχαν κατηγορηθεί για κατασκοπεία στον Πόρο.

Οι δύο άνδρες, 58 και 48 ετών, οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του ανακριτή και υποστήριξαν, όπως και στις υπόλοιπες καταθέσεις τους, ότι ήταν τουρίστες και είχαν πάει στο κέντρο νεοσύλλεκτων του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο, για να καταγράψουν τις εικόνες από το σημείο.

Κατασκοπεία στον Πόρο: Τι είπαν στην απολογία τους

Κατά τη διάρκεια της απολογίας τους σήμερα το πρωί υποστήριξαν, όπως ειπώθηκε, πως είναι τουρίστες και είχαν μεταβεί στο σημείο, απλά, για να καταγράψουν τις εικόνες από το σημείο.

Δήλωσαν, παράλληλα, πως ήρθαν στην Ελλάδα για διακοπές, καθώς και λάτρεις της κινηματογράφησης. Ωστόσο, επισήμαναν πως δεν γνώριζαν ότι απαγορευόταν οι λήψεις πάνω από τον ναύσταθμο του Πόρου.

«Αγαπώ πάρα πολύ την Ελλάδα και έχω άπειρους φίλους που επισκέπτομαι τακτικά. Είχα άπειρους φίλους στην Ελλάδα και έχω έρθει παραπάνω από 30 φορές, είναι βασικός προορισμός, είχα μαζί μου όλο το βασικό δικτύο, είμαι μέλος διεθνής ομάδας μοτοσικλετιστών και δεν έχω καμία σχέση με την κατασκοπεία. Οι λήψεις, που έκανα, έγιναν για τη δημιουργία αναμνήσεων» σημείωσε ο 58χρονος στην απολογία του.

lawandorder 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθεροι οι Τούρκοι που κατηγορούνταν για κατασκοπεία στον Πόρο – Τι είπαν στην απολογία τους"

Πολιτική Προστασία: Οι αποφάσεις της έκτακτης διυπουργικής σύσκεψης για την επικείμενη κακοκαιρία – Οι οδηγίες προς τους πολίτες

Έκτακτη ευρεία διυπουργική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα (22.9.2023) το απόγευμα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας με αντικείμενο την ενημέρωση των συναρμόδιων υπουργείων, των Σωμάτων Ασφαλείας, των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, και όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την επιδείνωση του καιρού.

Η νέα κακοκαιρία σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα από τη Θεσσαλία και τις επόμενες ημέρες να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας. Στη σύσκεψη όπως τονίζει η ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, επισημάνθηκε η ανάγκη ετοιμότητας όλου του κρατικού μηχανισμού, καθώς και της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης για το νέο κύμα κακοκαιρίας, κυρίως λόγω της επιβάρυνσης που έχει υποστεί η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας από την πρόσφατη θεομηνία.

Νέα σύσκεψη το Σαββατοκύριακο

Σημειώνεται ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί και άλλη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία με βάση τα επικαιροποιημένα δεδομένα για το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Ιωάννης Μπρατάκος, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, ο υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών-Τομέας Υποδομών Νικόλαος Ταχιάος, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο γενικός γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Πέτρος Καμπούρης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίας Τάξης Μάνος Λογοθέτης, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Τουρισμού Κωνσταντίνος Ζήκος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, οι δήμαρχοι των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, ο εκπρόσωπος ΑΓΕΕΘΑ, υποστράτηγος Προκόπης Μαυραγάνης, ο αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρνάρας, ο υπαρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Μάριος Αποστολίδης, ο διοικητής ΕΣΚΕΔΙΚ, υποστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, ο επιτελάρχης Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Χρήστος Λάμπρης, ο Κλαδάρχης Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, υποστράτηγος Αθανάσιος Μπαλάφας, ο εκπρόσωπος ΕΛΑΣ- προϊστάμενος Κλάδου Τάξης/ΑΕΑ, υποστράτηγος Μιχαλόπουλος Γεώργιος, ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θεόδωρος Κολυδάς καθώς και επιστημονική ομάδα μετεωρολόγων.

Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας

Νωρίτερα, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε συστάσεις στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων η ΓΓΠΠ συστήνει στους πολίτες:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Σε περιοχές που εκδηλώνεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα:

Αν βρίσκεστε στο σπίτι
  • Μην κρατάτε ηλεκτρικές συσκευές ή το τηλέφωνο διότι ο κεραυνός μπορεί να περάσει μέσα από τα καλώδια. Αποσυνδέστε τις συσκευές τηλεόρασης από την κεραία και την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Αποφύγετε να αγγίξετε τις σωληνώσεις των υδραυλικών (κουζίνα, μπάνιο) καθώς συνιστούν καλούς αγωγούς του ηλεκτρισμού.
Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο
  • Ακινητοποιείστε το στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του.
  • Μείνετε μέσα και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.
  • Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα.
  • Αποφύγετε τους πλημμυρισμένους δρόμους.
Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο
  • Καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο διαφορετικά καθίστε αμέσως στο έδαφος χωρίς να ξαπλώσετε.
  • Προστατευτείτε κάτω από συμπαγή κλαδιά χαμηλών δέντρων στην περίπτωση που είστε μέσα σε δάσος.
  • Μην καταφύγετε ποτέ κάτω από ένα ψηλό δέντρο σε ανοιχτό χώρο.
  • Αποφύγετε τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας.
  • Μην στέκεστε πλάι σε πυλώνες, γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφωνικές γραμμές και φράκτες.
  • Μην πλησιάζετε μεταλλικά αντικείμενα (π.χ. αυτοκίνητα, ποδήλατα, σύνεργα κατασκήνωσης κλπ.).
  • Απομακρυνθείτε από ποτάμια, λίμνες ή άλλες μάζες νερού.
  • Αν είστε μέσα στη θάλασσα βγείτε αμέσως έξω.
  • Αν βρίσκεστε απομονωμένοι σε μια επίπεδη έκταση και νιώσετε να σηκώνονται τα μαλλιά σας (γεγονός που δηλώνει ότι σύντομα θα εκδηλωθεί κεραυνός), κάντε βαθύ κάθισμα με το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια (ώστε να ελαχιστοποιήσετε την επιφάνεια του σώματός σας και την επαφή σας με το έδαφος) πετώντας τα μεταλλικά αντικείμενα που έχετε επάνω σας.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τη Δευτέρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και τη Δευτέρα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν το Ιόνιο. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές.

Επιπλέον τονίζεται ότι δεδομένου ότι μεσολαβούν τρία εικοσιτετράωρα από την έναρξη των ισχυρών φαινομένων, η ΕΜΥ θα ανανεώνει τα έκτακτα δελτία της ανά δωδεκάωρο και οι επικαιροποιήσεις των εκτάκτων δελτίων θα αποτελούν συνέχεια του παρόντος δελτίου.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολιτική Προστασία: Οι αποφάσεις της έκτακτης διυπουργικής σύσκεψης για την επικείμενη κακοκαιρία – Οι οδηγίες προς τους πολίτες"

Κούγιας: Φανταστείτε κυβέρνηση με Κασσελάκη πρωθυπουργό, Κοκλώνη στο Εθνικής Άμυνας, Καπουτζίδη στο Κοινωνικής Πρόνοιας

Αντιδράσεις προκάλεσε με δηλώσεις γι’ άλλη μια φορά ο Αλέξης Κούγιας, που στάθηκε ξανά στον υποψήφιο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη. Αυτή τη φορά, ο ποινικολόγος χαρακτήρισε τον κ. Κασσελάκη «άσχετο» και «επικίνδυνο» ενώ σημείωσε πως «οι μόνοι που τον αποδέχονται είναι οι όμοιοί του».

Σε δηλώσεις που έκανε ο Αλέξης Κούγιας στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» του Alpha το πρωί της Παρασκευής (22/09) ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο κ. Κασσελάκης τόσο καιρό μέσω του twitter έκανε εκστρατεία και δεν εμφανίστηκε πουθενά ζωντανά να τον ρωτήσει ένας δημοσιογράφος. Ένας πραγματικός δημοσιογράφος, όχι από αυτούς τους δήθεν δημοσιογράφους, ερωτήματα σημαντικά. Δημιούργησε μια εικόνα, παραπλάνησε τον κόσμο, είχε και μια πολύ μεγάλη βοήθεια από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά φτάνει η στιγμή που πρέπει να εμφανιστείς και να πεις πέντε σωστά πράγματα. Όπως επίσης, ήταν πολύ μεγάλη προσβολή για την κοινωνία της Δυτικής Αθήνας ότι είπε ότι το Αιγάλεω είναι μια υποβαθμισμένη περιοχή.

Ο άνθρωπος αυτός είναι τόσο άσχετος και τόσο επικίνδυνος και αναιδής που πραγματικά δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα. Τι να πω; Νομίζω ότι οι μόνοι που τον αποδέχονται είναι οι όμοιοί του.

Φανταστείτε μια κυβέρνηση με τον Κασελάκη πρωθυπουργό, υπουργό Εθνικής Άμυνας τον Κοκλώνη, τον Λαζόπουλο υπουργό Πολιτισμού, τον Καπουτζίδη στο υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, τον Λάκη Γαβαλά υπουργό Δικαιοσύνης… Στο τέλος η πραγματική ποιότητα αναδεικνύεται».

Κατερίνα Καινούργιου: «Δεν θα παίξω τη χαζή με κανέναν, είναι τραγικό και θλιβερό»

Στο τέλος της προβολής του βίντεο, η παρουσιάστρια της εκπομπής του Alpha ξέσπασε κατά του Αλέξη Κούγια τονίζοντας πως δεν θα κάνει τη χαζή για κανέναν.

«Άκρως σεξιστικό, ρατσιστικό. Γιατί είπε όλους αυτούς και δεν είπε εμένα, τη Χρύσλα, τη Ράντου, τη Μενεγάκη; Καταλαβαίνουμε όλοι τι θέλει να πει. Είναι άκρως ρατσιστικό αυτό που υπονοεί. Είναι τραγικό και θλιβερό», ανέφερε μετά την προβολή του αποσπάσματος η Κατερίνα Καινούργιου.

«Μην κάνουμε τους χαζούς και εμείς και οι τηλεθεατές. Είναι τραγικό αυτό που κάνει ο κύριος Κούγιας. Εγώ δεν θα παίξω τη χαζή σε κανέναν», διευκρίνισε.

«Έχει εμμονές με συγκεκριμένα πρόσωπα και κάποια από αυτά τα πρόσωπα, όπως ο Γιώργος Καπουτζίδης και ο Στέφανος Κασσελάκης, έχουν μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλική τους ταυτότητα. Δεν καταλαβαίνω γιατί συνέχεια για ό,τι κι αν μιλάει αναφέρεται σε αυτά τα πρόσωπα; Γιατί αυτή η εμμονή; Το θεωρώ τραγικό και θλιβερό. Δεν γέλασε κανείς», σημειώνει η Κατερίνα Καινούργιου.

Προσθέτοντας σε όσα ανέφερε η Κατερίνα Καινούργιου, ο Γρηγόρης Γκουντάρας τόνισε: «Κάποια στιγμή πρέπει να το λήξει. Στην αρχή έκανε μία σοβαρή ανάλυση για τους δημοσιογράφους και μετά το έχασε. Ολίσθημα, λάθος. Χρησιμοποίησε ανθρώπους χωρίς κανέναν λόγο και χωρίς καμία ουσία».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κούγιας: Φανταστείτε κυβέρνηση με Κασσελάκη πρωθυπουργό, Κοκλώνη στο Εθνικής Άμυνας, Καπουτζίδη στο Κοινωνικής Πρόνοιας"

Καιρός αύριο: Στους 36 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη θερμοκρασία το Σάββατο (23/09)

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Μακεδονίας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 3 με 5 βαθμούς και θα φτάσει στα νησιά τους 32 με 34 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά της Μακεδονίας είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα παραθαλάσσια νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες.
Η ορατότητα νωρίς το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά μέχρι 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Στους 36 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη θερμοκρασία το Σάββατο (23/09)"

Απαγόρευση κολύμβησης σε Βόλο και Λάρισα - Ανακοινώσεις Αγαπηδάκη

Προσωρινή απαγόρευση της κολύμβησης σε όλες τις ακτές των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας και Μαγνησίας, με εξαίρεση τις ακτές των Βορείων Σποράδων, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Κατά την ενημέρωση στο Συντονιστικό Κέντρο της Λάρισας, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανέφερε πως πρέπει να απαγορεύεται η κολύμβηση, όπου υπάρχουν ακτές με ορατή ρύπανση.

Όπως είπε, σε εξέλιξη βρίσκονται δειγματοληψίες.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγόρευση κολύμβησης σε Βόλο και Λάρισα - Ανακοινώσεις Αγαπηδάκη"

Θεσσαλία: 41 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 91 κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού το τελευταίο 24ωρο

Ανησυχητική παραμένει η κατάσταση στη Θεσσαλία, που μετρά τις πληγές της μετά τη φονική κακοκαιρία Daniel, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστούν οι δεκάδες εστίες μόλυνσης από τις πλημμύρες. 

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 41 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 91 νέα κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού. Ακόμα, ανακοινώθηκαν τρία κρούσματα λεπτοσπείρωσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, δύο εξ αυτών είναι στην Καρδίτσα και ένα στη Λάρισα, όπως ενημέρωσε η κ. Αγαπηδάκη.

Μολυσμένος ο Παγασητικός κόλπος από τα λύματα

Με την λήψη πολλών δειγμάτων από την θάλασσα του Παγασητικού, αποδεικνύεται ότι τα νερά είναι μολυσμένα από τα λύματα της λίμνης Κάρλας.

Κολοβακτηρίδια και εντερόκοκκοι βρέθηκαν στους δειγματοληπτικούς ελέγχους, που διενεργήθηκαν στο λιμάνι, τον Άναυρο και τις Αλυκές. Από την παρουσία των κολοβακτηριδίων συνάγεται ότι υπάρχουν και άλλοι παθογόνοι οργανισμοί προέλευσης κοπράνων. μπορεί να οδηγήσουν σε λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, εγκεφαλικά αποστήματα, πνευμονία, ενδοκοιλιακή σήψη, μηνιγγίτιδα και λοιμώξεις των αρθρώσεων. Τα δεύτερα είναι βακτήρια που έχουν περιορισμένη δυνατότητα πρόκλησης νόσου. Εφόσον όμως αυτή προκληθεί μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή, ιδιαίτερα σε νοσηλευόμενους ασθενείς.

Οι εντερόκοκκοι προκαλούν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, ενδοκαρδίτιδα έως και μηνιγγίτιδα.

Κατά την σημερινή του συνέντευξη ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, γνωστοποίησε πως κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, για την περιβαλλοντική ρύπανση, που δέχεται ο Παγασητικός από το ανοιχτό θυρόφραγμα της λίμνης Κάρλας, μέσω του οποίου διοχετεύονται τα νερά του Πηνειού και της λίμνης στον Παγασητικό κόλπο. Φαίνεται πως η στάθμη του νερού ξεπέρασε τα 7 μέτρα και πέρασε πάνω από τα θυροφράγματα του Πηνειού, του οποίου η στάθμη έφτασε κοντά στα 11 μέτρα.

Αυτά τα λύματα, περίπου 700.000 κυβικά την ημέρα, ρέουν προς την θάλασσα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο το νερό που πλημμύρισε την Κάρλα έχει ψόφια ζώα, κόπρανα από ζώα και τα λύματα του βιολογικού της Λάρισας. Μεταφέροντας τις εκτιμήσεις των ειδικών ο κ. Μπέος είπε πως η αποστράγγιση των υδάτων μπορεί να πάρει έως και τρία χρόνια, καθώς έχει κορεσθεί το έδαφος και δεν μπορεί πλέον να απορροφήσει τόσο μεγάλους όγκους νερού.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλία: 41 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 91 κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού το τελευταίο 24ωρο"

Βουλή: Ψηφίστηκε το εργασιακό νομοσχέδιο με 158 «ναι»

Υπερψηφίστηκε με 158 ψήφους των βουλευτών της ΝΔ το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ενώ καταψήφισαν 138 βουλευτές.

Στην τροπολογία για το ξεπάγωμα των τριετιών ΝΔ ΠΑΣΟΚ και Νίκη ψήφισαν υπέρ, ΣΥΡΙΖΑ και Σπαρτιάτες δήλωσαν «παρών», το ΚΚΕ καταψήφισε ενώ η Πλεύση Ελευθερίας απουσίαζε από την ψηφοφορία επι της τροπολογίας.

Επίσης, τα άρθρα του νομοσχεδίου που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ονομαστική ψηφοφορία ψηφίσθηκαν ως εξής:

Το άρθρο 9 που αφορά τη δυνατότητα της «παράλληλης εργασίας» ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία λαμβάνοντας 158 θετικές ψήφους, έναντι 108 «κατά» και 30 «παρών».

Το άρθρο 10 που αφορά την «Ελάχιστη προβλεψιμότητα της εργασίας» και αφορά τις προϋποθέσεις για είναι υποχρεωμένος ο εργαζόμενος να δεχθεί να απασχοληθεί από τον εργοδότη, ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία καθώς έλαβε 158 θετικές ψήφους έναντι 138 «κατά».

Το άρθρο 22 που θεσπίζει την τροποποίηση των διαδικασιών της «Καταχώρησης αλλαγής ωραρίου και υπερωριών στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ» από επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στην ψηφιακή κάρτα εργασίας» και τις κυρώσεις που θα έχει μια επιχείρηση εάν η εργασία εργαζόμενου δεν ταυτοποιείται από τη σήμανση της κάρτας εργασίας του όπως τροποποιήθηκε από τον υπουργό Εργασίας, ψηφίσθηκε με 158 ψήφους έναντι 138 «κατά»

Το άρθρο 25 που αφορά τον «Επιχειρησιακό συντονισμό της Επιθεώρησης Εργασίας για την προστασία της εργασίας» ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία λαμβάνοντας 158 θετικές ψήφους, έναντι 108 «κατά» και 30 «παρών»

Το άρθρο 26 με τις ρυθμίσεις για την απασχόληση την έκτη ημέρα σε επιχειρήσεις που δεν είναι εκ φύσεως συνεχούς λειτουργίας και εφαρμόζουν σύστημα πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας, ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία από 158 βουλευτές έναντι 108 που το καταψήφισαν και 30 που τοποθετήθηκαν με το «παρών»

Το άρθρο 31 για την «προστασία δικαιώματος στην εργασία» που αφορά την ποινική αντιμετώπιση σε όσους κατά τη διάρκεια απεργίας παρεμποδίζουν την απρόσκοπτη προσέλευση ή αποχώρηση από τον χώρο εργασίας σε όσους επιθυμούν να εργαστούν ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία από 158 βουλευτές, 126 το καταψήφισαν και 12 τοποθετήθηκαν με το «παρών».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Ψηφίστηκε το εργασιακό νομοσχέδιο με 158 «ναι»"

FBI για σύλληψη Μενέντεζ: Στην ντουλάπα του βρέθηκαν δυο ράβδοι χρυσού και στοίβες με μετρητά

Ο γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ Μπομπ Μενέντεζ αντιμετωπίζει ομοσπονδιακές κατηγορίες για διαφθορά που σχετίζονται με ένα πολυετές σύστημα στο οποίο φέρεται να δέχτηκε δωροδοκίες -συμπεριλαμβανομένων ράβδων χρυσού- με αντάλλαγμα να βοηθήσει τρεις επιχειρηματίες και τη χώρα της Αιγύπτου, ανακοίνωσαν την Παρασκευή αξιωματούχοι.

Ο 69χρονος Δημοκρατικός - και η σύζυγός του, Ναντίν Μενέντεζ - κατηγορούνται για τη λήψη δωροδοκιών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με ομοσπονδιακό κατηγορητήριο του Μανχάταν.

Σύμφωνα με τη NYP στοίβες μετρητών βρέθηκαν σε φακέλους στην ντουλάπα του Μενέντεζ.

Μπομπ Μενέντεζ

Επιπρόσθετα, φέρεται να δωροδοκήθηκε και με 100.000 δολάρια σε μπάρες χρυσού.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που αντιμετωπίζει ομοσπονδιακές κατηγορίες για διαφθορά.

Μπομπ Μενέντεζ

Σημειώνεται πως όταν οι ομοσπονδιακοί έκαναν έφοδο στο σπίτι του Μενέντεζ στο Englewood Cliffs τον Ιούνιο του 2022, βρήκαν «τους καρπούς» της «διεφθαρμένης συμφωνίας δωροδοκίας» του, μεταξύ των οποίων μια Mercedes C-Class του 2019, τουλάχιστον 13 ράβδους χρυσού, 566.000 δολάρια, πληρωμές υποθηκών και αμοιβή για μια δουλειά.

Ακόμα 70.000 δολάρια σε μετρητά βρέθηκαν στη θυρίδα της Nadine, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Σε αντάλλαγμα, ο Μενέντεζ - του οποίου η ομοσπονδιακή δίκη για διαφθορά στο Νιου Τζέρσεϊ το 2017 - χρησιμοποίησε το αξίωμά του για να βοηθήσει και να προστατεύσει τρεις επιχειρηματίες του Garden State, τους συγκατηγορούμενους Wael Hana, Jose Uribe και Fred Daibes, υποστηρίζουν τα δικαστικά έγγραφα.

Μπομπ Μενέντεζ

Από το 2018 έως το 2022, ο Μενέντεζ παρείχε «σημαντική στρατιωτική βοήθεια στην Αίγυπτο», συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης ευαίσθητων πληροφοριών από την αμερικανική κυβέρνηση και ετήσιες επιχορηγήσεις ύψους άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε ξένη στρατιωτική χρηματοδότηση, υποστηρίζει το κατηγορητήριο.

Σύμφωνα με τη NYP ο Μενέντεζ προσπάθησε να παρέμβει στις ομοσπονδιακές έρευνες για τον Jose Uribe και τον Νταϊμπές για να τους βοηθήσει να προστατευτούν από ποινικές κατηγορίες, μεταξύ άλλων, προτείνοντας κάποιον για εισαγγελέα του Νιου Τζέρσεϊ - το ίδιο γραφείο που τον διώκει από το 2015 - που πίστευε ότι θα μπορούσε να έχει επιρροή στην έρευνα για τον Fred Daibes, υποστηρίζει το κατηγορητήριο.

Η πρώτη αντίδραση του Μενέντεζ

Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Bob Menendez (D-N.J.) εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την έρευνα της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης:

«Για χρόνια, δυνάμεις στο παρασκήνιο έχουν επανειλημμένα επιχειρήσει να φιμώσουν τη φωνή μου και να σκάψουν τον πολιτικό μου τάφο. Από τότε που διέρρευσε αυτή η έρευνα πριν από σχεδόν ένα χρόνο, υπήρξε μια ενεργή εκστρατεία συκοφάντησης από ανώνυμες πηγές και υπονοούμενα για να δημιουργηθεί ένας αέρας ανάρμοστης συμπεριφοράς εκεί που δεν υπάρχει», ανέφερε.

«Οι υπερβολές αυτών των εισαγγελέων είναι προφανείς. Έχουν διαστρεβλώσει το κανονικό έργο ενός γραφείου του Κογκρέσου. Συν τοις άλλοις, δεν αρκούνται στο να προβάλλουν ψευδείς ισχυρισμούς εναντίον μου, έχουν επιτεθεί στη σύζυγό μου για τις μακροχρόνιες φιλίες που είχε πριν καν γνωριστούμε», σημείωσε.

«Αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτή την εκστρατεία απλά δεν μπορούν να δεχτούν ότι ένας Λατινοαμερικάνος πρώτης γενιάς από ταπεινό ξεκίνημα θα μπορούσε να αναδειχθεί σε γερουσιαστή των ΗΠΑ και να υπηρετήσει με τιμή και διάκριση. Ακόμη χειρότερα, με βλέπουν ως εμπόδιο στην επίτευξη των ευρύτερων πολιτικών τους στόχων», τονίζει.

«Έχω κατηγορηθεί ψευδώς στο παρελθόν επειδή αρνήθηκα να υποχωρήσω μπροστά στις εξουσίες και οι πολίτες του Νιου Τζέρσεϊ μπόρεσαν να δουν μέσα από τον καπνό και τους καθρέφτες και να αναγνωρίσουν ότι ήμουν αθώος. Εργάζομαι καθημερινά για να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη τους αγωνιζόμενος για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας, την αναβάθμιση των υποδομών και τη μείωση του κόστους για τις οικογένειες του Νιου Τζέρσεϊ. Στάθηκα επίσης σταθερός απέναντι στους δικτάτορες σε όλο τον κόσμο -είτε στο Ιράν, είτε στην Κούβα, είτε στην Τουρκία, είτε αλλού- αγωνιζόμενος ενάντια στις δυνάμεις του κατευνασμού και συμπαραστεκόμενος σε όσους υπερασπίζονται την ελευθερία και τη δημοκρατία. Παραμένω επικεντρωμένος στη συνέχιση αυτού του σημαντικού έργου και δεν θα αποσπαστώ από αβάσιμους ισχυρισμούς», συμπληρώνει.

«Προς τους υποστηρικτές μου, τους φίλους μου και την κοινότητα στο σύνολό της, ζητώ να θυμηθείτε τις άλλες φορές που οι εισαγγελείς έκαναν λάθος και να επιφυλαχθείτε για την κρίση σας. Είμαι βέβαιος ότι αυτό το θέμα θα επιλυθεί με επιτυχία όταν παρουσιαστούν όλα τα γεγονότα και οι συμπολίτες μου στο Νιου Τζέρσεϊ θα δουν αυτό που είναι», καταλήγει.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " FBI για σύλληψη Μενέντεζ: Στην ντουλάπα του βρέθηκαν δυο ράβδοι χρυσού και στοίβες με μετρητά "

«Η Τζωρτζίνα ανά πάσα στιγμή ήταν επίφοβη για το θανατηφόρο αποτέλεσμα», είπε ιατροδικαστής στη δίκη Πισπιρίγκου

Με αναφορές στην κατάσταση της υγείας της άτυχης Τζωρτζίνας αλλά και στον Στέφανο Κασελάκη συνεχίστηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε, για δεύτερη μέρα, ο ιατροδικαστής Λάρισας, Χρ. Κραββαρίτης, ο οποίος έχει κληθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης της κατηγορουμένης, και επανέλαβε πως το παιδί είχε επιβαρυμένη υγεία και μικρό προσδόκιμο ζωής. «Η προοδευτική εξασθένηση του οργανισμού έφερε γενικευμένη διαφοροποίηση στην υγεία της» κατέθεσε συμπληρώνοντας πως «αυτό το παιδί ανά πάσα στιγμή ήταν επίφοβο για το θανατηφόρο αποτέλεσμα».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της υπεράσπισης ο ιατροδικαστής αναφέρθηκε στην φαρμακευτική αγωγή του παιδιού εκτιμώντας πως τις δυο τελευταίες ημέρες δόθηκαν επιπλέον φάρμακα γιατί «προφανώς οι γιατροί διέκριναν μία επιδείνωση».

Ο μάρτυρας χαρακτήρισε «σοβαρή» τη δοσολογία των φαρμάκων που δόθηκε για να ελεγχθούν οι σπασμοί.

«Αυτά τα φάρμακα είχαν σκοπό ελέγχου των σπασμών και, επιπλέον, οι γιατροί στην παραγγελία επισημαίνουν επισήμως πως η επιληψία είναι ένας παράγοντας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Αλέξης Κούγιας: Έχουν πει αλήθεια οι γιατροί πως η κλινική εικόνα του παιδιού δεν δικαιολογούσε αυτό το αποτέλεσμα; Με αυτήν την εικόνα πόσο προσδόκιμο ζωής θα έχει;

Μάρτυρας: Άγνωστο αλλά εγώ το θεώρησα πολύ μικρό. Η λοίμωξη θα μπορούσε να επιφέρει θανατηφόρο αποτέλεσμα, όχι μόνο χωρίς τη κεταμίνη, χωρίς τα μισά πράγματα από αυτά που έπαιρνε. Η κλινική της εικόνα ήταν επίφοβη έως υψηλού κινδύνου». Μάλιστα, εξέφρασε την εκτίμηση πως ένας γιατρός έπρεπε να πει στη μητέρα της «σφίξε την καρδιά σου, πρέπει να είναι προετοιμασμένη να γίνει κάτι άσχημο.»

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου υπέβαλε σειρά ερωτήσεων στον μάρτυρα για τη διαδικασία αναζωογόνησης που έγινε στη Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο και τη νοσηλεία της στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου αναφέροντας πως γνωρίζει την περίπτωση φιλικού του προσώπου το οποίο πλήρωσε στην Αμερική για μόσχευμα 800 χιλ ευρώ.

Ο Αλέξης Κούγιας κατά τη διάρκεια της εξέτασης του μάρτυρα με χιουμοριστική διάθεση απευθύνθηκε στην πρόεδρο του δικαστηρίου αναφέροντας το όνομα του Στέφανου Κασσελάκη. «Τώρα θα έρθει ο Κασσελάκης να τα αλλάξει όλα κύρια πρόεδρε, θα σας ξεδοντιάσει!» είπε.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος του Μ. Δασκαλάκη, κάλεσε το μάρτυρα να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικές με την φαρμακευτική χρήσης της κεταμίνης. Ο συνήγορος προσκόμισε στο δικαστήριο άρθρα σύμφωνα με τα οποία η ουσία κυκλοφορεί ευρέως στη «μαύρη αγορά» σημειώνοντας πως τον Απρίλιο του 2022 οι αρμόδιες αρχές είχαν προχωρήσει στην κατάσχεση ποσότητας κεταμίνης μισού κιλού.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Η Τζωρτζίνα ανά πάσα στιγμή ήταν επίφοβη για το θανατηφόρο αποτέλεσμα», είπε ιατροδικαστής στη δίκη Πισπιρίγκου"

Βίντεο: Η διάσωση 93 μεταναστών στα ανοικτά της Πύλου - Συνελήφθησαν τρεις διακινητές

Μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνολικά 93 αλλοδαπών (49 άνδρες, 21 γυναίκες, 8 αγόρια και 15 κορίτσια), πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή 40 ναυτικά μίλια δυτικά της Πύλου υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.).

Ειδικότερα, το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες της Τρίτης για την ύπαρξη σκάφους σε πιθανή δυσχερή θέση με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή 20 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.



Στην περιοχή δεσμεύτηκαν συνολικά 11 παραπλέοντα πλοία, απογειώθηκε ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα αεροσκάφος του FRONTEX και απέπλευσαν ένα Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

pylos_2

Το σκάφος με τους αλλοδαπούς, κατόπιν διερεύνησης της περιοχής των ερευνών, εντοπίστηκε βραδινές ώρες της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή περί τα 40 ναυτικά μίλια δυτικά του λιμένα Πύλου, αρχικά από αεροσκάφος του FRONTEX και από ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τη συνδρομή του οποίου έξι άτομα τα οποία έχρηζαν ιατρικής περίθαλψης, μετεπιβιβάστηκαν σε έτερο θαλαμηγό σκάφος σημαίας νήσων Κέιμαν και μεταφέρθηκαν στον λιμένα Πύλου. Πέντε εξ αυτών μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Πύλου απ’ όπου εξήλθαν και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στον λιμένα Καλαμάτας, ενώ μία γυναίκα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου παραμένει για νοσηλεία.

Ακολούθως 25 άτομα μετεπιβιβάστηκαν σε δεξαμενόπλοιο σημαίας Μάλτας και μεταφέρθηκαν, πρωινές ώρες της Τετάρτης, με ασφάλεια στον λιμένα Καλαμάτας, όλοι καλά στην υγεία τους.

pylos_3

Στη συνέχεια, με τη συνδρομή ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 62 συνολικά αλλοδαποί μετεπιβιβάστηκαν σε φορτηγό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων σημαίας Γερμανίας και μεταφέρθηκαν με τη συνοδεία Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ./ΕΛ.ΑΚΤ., απογευματινές ώρες της Τετάρτης στον λιμένα Καλαμάτας.

Όλοι οι αλλοδαποί που διασώθηκαν, στεγάζονται σε κτιριακές εγκαταστάσεις του λιμένα Καλαμάτας, ενώ πραγματοποιήθηκε προληπτικός ιατρικός έλεγχος από κλιμάκια του Ερυθρού Σταυρού και του ΕΟΔΥ.

pylos_4

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας που διενεργεί την προανάκριση, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων προέκυψε ότι τρείς αλλοδαποί (από τους 93, ηλικίας 35, 26 και 37 ετών), είχαν ενεργό ρόλο στην μεταφορά των υπόλοιπων, αποτελώντας μέλη διεθνούς εγκληματικής ομάδας και κατά συνέπεια συνελήφθησαν για παράβαση του Ν. 3386/05 (Παράνομη είσοδος στη χώρα), του Ν. 4251/2014 (Παράνομη διακίνηση αλλοδαπών), καθώς και του άρθρου 187 του Π.Κ. (Εγκληματική Οργάνωση) και του άρθρου 306 του Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο).

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βίντεο: Η διάσωση 93 μεταναστών στα ανοικτά της Πύλου - Συνελήφθησαν τρεις διακινητές"

Παραπέμπονται για διαφθορά ο γερουσιαστής Μενέντεζ και η γυναίκα του

Ο Αμερικανός Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ και η σύζυγός του κατηγορούνται για αδικήματα δωροδοκίας σε σχέση με τις επαφές τους με τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ, ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.

Οι λεπτομέρειες του κατηγορητηρίου θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα.

Ο κουβανικής καταγωγής Ρόμπερτ Μενέντεζ, που γεννήθηκε πριν από 69 χρόνια στη Νέα Υόρκη, είναι βετεράνος της πολιτικής στην Ουάσινγκτον. Εκλεγμένος με τους Δημοκρατικούς εκπροσωπώντας το Νιου Τζέρσι στη Βουλή των Αντιπροσώπων από το 1993 έως το 2006 και στη συνέχεια στη Γερουσία, είναι μία από τις φωνές με τη μεγαλύτερη επιρροή στα διπλωματικά θέματα στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο γερουσιαστής βρίσκεται αντιμέτωπος με την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη.

Γεγονός σπάνιο για έναν γερουσιαστή, είχε τεθεί υπό εξέταση για διαφθορά το 2015 όμως η δίκη του έφθασε σχεδόν στο τέλος και ακυρώθηκε το 2017 ελλείψει ομόφωνης ετυμηγορίας των ενόρκων.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης –επί προεδρίας του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ– είχε ζητήσει από δικαστή να παύσει κάθε δίωξη για διαφθορά σε βάρος του Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Είχε κατηγορηθεί πως χρησιμοποίησε το αξίωμά του προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα ενός πλούσιου φίλου του οφθαλμιάτρου, επιχειρηματία και χορηγού της Φλόριντα, του Σάλομον Μέλγκεν, με αντάλλαγμα δώρα και προεκλογικές χορηγίες.

Ο Μενέντεζ και η σύζυγός του αντιμετωπίζουν από τρεις ποινικές κατηγορίες ο καθένας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραπέμπονται για διαφθορά ο γερουσιαστής Μενέντεζ και η γυναίκα του"

Η ΕΛ.ΑΣ συνέλαβε 22 οπαδούς έξω από ΟΑΚΑ και «Γ. Καραϊσκάκης» – Είχαν πάνω τους βεγγαλικά, ναρκωτικά και μαχαίρι (εικόνες)

H Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει εντατικά τους ελέγχους για την αντιμετώπιση της βίας με αθλητικό υπόβαθρο στη βάση τόσο της προληπτικής όσο και της κατασταλτικής δράσης. Προς την κατεύθυνση αυτή, στο πλαίσιο διεξαγωγής αγώνων ποδοσφαίρου που έλαβαν χώρα σε ΟΑΚΑ και «Γ. Καραϊσκάκης», χθες (21/9), πραγματοποιήθηκαν εντατικοί έλεγχοι από ειδικά συνεργεία της Ελληνικής Αστυνομίας, για την πρόληψη της βίας με αθλητικό υπόβαθρο, κατά τους οποίους συνελήφθησαν συνολικά -22- άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για βία κατά Υπαλλήλων και Δικαστικών προσώπων καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τον αθλητισμό, τα όπλα, τις φωτοβολίδες και τα ναρκωτικά.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχων εξωτερικά του γηπέδου Ο.Α.Κ.Α., εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν -21- άτομα, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • κάνναβη συνολικού μικτού βάρους -18,2- γραμμαρίων,
  • -10- αυτοσχέδια τσιγάρα με κάνναβη,
  • -5- τρίφτες, με αποσπάσματα κάνναβης,
  • -6- βεγγαλικά χειρός,
  • στυλό λέιζερ και συσκευή εκπομπής ακτίνων λέιζερ, και
  • πολυεργαλείο με αναδιπλούμενη λάμα μαχαιριού μήκους -5,5- cm.

Επιπλέον, στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», συνελήφθη άτομο, που προσπάθησε να εισέλθει σε θύρα του γηπέδου παροτρύνοντας παράλληλα έτερους φιλάθλους κατά αστυνομικών, ενώ στο πλαίσιο του ελέγχου που του διενεργήθηκε, προέβαλε σθεναρή αντίσταση με αποτέλεσμα να τραυματίσει αστυνομικό. Μάλιστα, προηγουμένως είχε επιχειρήσει να εισέλθει με βίαιο τρόπο σε χώρο στον οποίο βρισκόταν αστυνομικός με σκοπό να τον τραυματίσει.

Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της βίας με αθλητικό υπόβαθρο θα πραγματοποιεί ελέγχους με σκοπό την πρόληψη και καταστολή τέτοιων φαινομένων.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΕΛ.ΑΣ συνέλαβε 22 οπαδούς έξω από ΟΑΚΑ και «Γ. Καραϊσκάκης» – Είχαν πάνω τους βεγγαλικά, ναρκωτικά και μαχαίρι (εικόνες)"

Ανοίγουν τα σχολεία στη Θεσσαλία: Επιστρέφει η τηλεκπαίδευση - Ποια θα μεταστεγαστούν

Ξεκινούν, τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, τα μαθήματα στα σχολεία της Θεσσαλίας που υπέστη καταστροφές από τις πλημμύρες. Σήμερα, το υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε το σχέδιο έναρξης των μαθημάτων, ενώ προβλέπεται μεταστέγαση σε όσα δεν έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές στις κτιριακές δομές, αλλά και τηλεκπαίδευση για τους μαθητές που δεν έχουν παραμείνει στους τόπους κατοικίας τους.

Συνολικά, αναφέρεται ότι ολοκληρώνεται ο έλεγχος των 1.034 σχολικών μονάδων. Προβλήματα παρουσιάζονται σε 28 από τις συνολικά 1.034 σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Θεσσαλίας (2,7%) και αφορούν 1.226 από τους συνολικά 90.181 μαθητές της Περιφέρειας Θεσσαλίας (1,36%).

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

Θα μεταστεγαστούν προσωρινά σε κτίρια σχολικών μονάδων στον ίδιο ή σε όμορους δήμους και σε πρωινή βάρδια (εκτός δύο περιπτώσεων όπου ρητώς αναφέρεται απογευματινή βάρδια) οι παρακάτω σχολικές μονάδες ή τάξεις σχολικών μονάδων:

sxoleia-thessalia-anoigoun-1.JPG

sxoleia-thessalia-anoigoun-2.JPG

sxoleia-thessalia-anoigoun-3.JPG

sxoleia-thessalia-anoigoun-4.JPG

Η μεταφορά των μαθητών των παραπάνω σχολείων έχει προβλεφθεί και θα καλυφθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ακόμα, θα λειτουργήσει το «Ψηφιακό Σχολείο» για τους μαθητές όλων των βαθμίδων των χωριών Πουρί, Κισσός, Αγ. Δημήτριος και Ανήλιο του δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου της Μαγνησίας εξ’αιτίας δυσκολίων μετάβασης των μαθητών λόγω προβλημάτων του οδικού δικτύου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το υπουργείο εξασφάλισε και θα παραχωρηθούν στις σχολικές μονάδες tablets για να χρησιμοποιηθούν από όλους τους μαθητές που θα παρακολουθήσουν μαθήματα μέσω του ψηφιακού σχολείου.

Οι μαθητές των οποίων οι οικογένειες έχουν μετακινηθεί λόγω των καταστροφικών συνεπειών της πλημμύρας, μπορούν να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα σε σχολείο της περιοχής που τώρα κατοικούν. Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα αποστείλουν σχετικές οδηγίες στις Σχολικές Μονάδες. Είναι αυτονόητο πως οποιαδήποτε στιγμή καταστεί εφικτό να επιστρέψουν στον αρχικό τόπο κατοικίας τους, θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν σχολική μονάδα.

Το ΥΠΑΙΘΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους επιχειρούν να εξομαλύνουν όλα τα προβλήματα, ώστε να καταστήσουν εφικτή την ομαλή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία με τη μέγιστη ασφάλεια. Πιο συγκεκριμένα:

  • Οι έλεγχοι, εκτός από τα σχολικά συγκροτήματα, επεκτείνονται στους δρόμους που οδηγούν από και προς αυτά, ενώ θα έχουν απομακρυνθεί έως τη Δευτέρα οι πιθανές εστίες μόλυνσης κοντά στα σχολεία.
  • Στις περιοχές όπου με βάση τις εκθέσεις των υγειονομικών αρχών υπάρχει προβληματισμός για την ποιότητα του νερού, υπάρχει μέριμνα ώστε να παρέχεται στους/ις μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς εμφιαλωμένο νερό.
  • Επίσης υπάρχει πρόβλεψη ώστε τα παιδιά, όπου χρειάζεται, να έχουν στη διάθεσή τους μάσκες προστασίας για πάσα χρήση και αντισηπτικά.
  • Θα υπάρξει μέριμνα για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών εντός του τρέχοντος σχολικού έτους. Αρμόδιες είναι οι κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
  • Το ΥΠΑΙΘΑ δρομολόγησε τις διαδικασίες για την άμεση αντικατάσταση του κατεστραμμένου εκπαιδευτικού υλικού και σχολικού εξοπλισμού.
  • Τα σχολεία θα ανοίξουν με τους δασκάλους και τους καθηγητές να είναι έτοιμοι να στηρίξουν μαθησιακά αλλά και ψυχολογικά τους μαθητές. Ήδη, ειδικοί επιστήμονες έχουν μεταβεί στις πληγείσες περιοχές ώστε να παρέχουν την βοήθεια τους, όπου αυτή χρειαστεί.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Ανοίγουν τα σχολεία στη Θεσσαλία: Επιστρέφει η τηλεκπαίδευση - Ποια θα μεταστεγαστούν "

Βέροια: Ανήλικος βρέθηκε με 6 κιλά ηρωίνη-Τα έκρυβε μέσα σε παπούτσια

Συνελήφθη χθες (21 Σεπτεμβρίου 2023) το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,  από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ένας ανήλικος, για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος ανήλικος και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 6 κιλών και 170 γραμμαρίων.

Επίσης στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία κυνηγετική καραμπίνα με αλλοιωμένα στοιχεία που κατείχε παράνομα.

Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βέροια: Ανήλικος βρέθηκε με 6 κιλά ηρωίνη-Τα έκρυβε μέσα σε παπούτσια"

Εντοπίστηκε όπλο με το οποίο πιθανόν έγινε η εκτέλεση των έξι Τούρκων στη Λούτσα

Ένα όπλο των 9 χιλιοστών το οποίο είναι πιθανό να συνδέεται με την εκτέλεση των έξι Τούρκων στη Λούτσα εντόπισαν αστυνομικοί στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όπλο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να γίνει βαλλιστική εξέταση.

Αστυνομικές πηγές, μιλώντας στο protothema.gr, ανέφεραν πως το όπλο είναι πιθανό να συνδέεται με το μακειλειό στην Αρτέμιδα ωστόσο κάτι τέτοιο θα φανεί από τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας.

Συνελήφθησαν 10 Τούρκοι στην Κωνσταντινούπολη 

Υπενθυμίζεται ότι χθες το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ANKΑ, ανέφερε ότι συνελήφθησαν 10 Τούρκοι στην Κωνσταντινούπολη οι οποίοι φέρεται να εμπλέκονται στο μακελειό.

Σύμφωνα με το τουρκικό μέσο, πρόκειται για μέλη της της συμμορίας του Μπαρίς Μπογιούν, οι οποίοι προετοίμαζαν αντίποινα για τις δολοφονίες των έξι ατόμων στη Αρτέμιδα.

Οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια εφόδων που έκανε η αστυνομία σε σπίτια στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη.
379588408_165874559893963_2018487534942447735_n

379655045_1010720656830751_3691820275046020162_n

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του αστυνομικού τμήματος Κωνσταντινούπολης, κατά τη διάρκεια ερευνών που έγιναν από το τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος, μέλη της οργάνωσης προετοίμαζαν αντίποινα στην Κωνσταντινούπολη λόγω της δολοφονίας έξι μελών της εγκληματικής οργάνωσης Μπαρίς Μπογιούν, στην Ελλάδα, στις 11 Σεπτεμβρίου.

Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν 4 πιστόλια χωρίς άδεια, 85 φυσίγγια, 6 γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας, περίπου 430 χιλιάδες τουρκικές λίρες. Όπως αναφέρθηκε, στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο, συνεχίζονται οι διαδικασίες έρευνας κατά των υπόπτων που συνελήφθησαν.

Υπενθυμίζεται ότι το μαφιόζικο χτύπημα με τους έξι νεκρούς Τούρκους σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου και οι πρώτες ενδείξεις έκαναν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών που εμπορεύονται ναρκωτικά.

Οι περισσότεροι από 20 κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, αλλά και το ίδιο το σημείο της εκτέλεσης, δίνουν τα πρώτα στοιχεία για το πώς κινήθηκαν οι δολοφόνοι, αλλά και το πόσο καλά οργανωμένο ήταν το σχέδιο.

Αμέσως μετά την εγκληματική ενέργεια, η ΕΛ.ΑΣ εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, σημαίνοντας συναγερμό σε λιμάνια και αεροδρόμια για αυξημένους ελέγχους.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εντοπίστηκε όπλο με το οποίο πιθανόν έγινε η εκτέλεση των έξι Τούρκων στη Λούτσα"

Έρχεται έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Ξεκινά από Δευτέρα κυρίως στα δυτικά της Θεσσαλίας

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εκδίδει σε λίγη ώρα η ΕΜΥ, με τον διευθυντή της Θ. Κολυδά να αναφέρει πως «η ισχύς θα ξεκινήσει από Δευτέρα κυρίως στα δυτικά της Θεσσαλίας, ενώ Τρίτη Τετάρτη στα υπόλοιπα».

«Οι Δείκτης EFI έως πορτοκαλί», ενώ «υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των μοντέλων», σημειώνει ακόμη.

Την Κυριακή η ζέστη θα αρχίσει να περιορίζεται προς τα ανατολικά ηπειρωτικά και από το μεσημέρι – απόγευμα αναμένεται αλλαγή του καιρού, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

«Ένα βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία θα μπει μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να στροβιλίζεται και θα μας απασχολήσει από την Κυριακή και τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη με Πέμπτη Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν μεγάλο όγκο νερού και στην περιοχή της Θεσσαλίας. Δυστυχώς και σε αυτή την κακοκαιρία φαίνεται ότι η Θεσσαλία θα βρεθεί κατά κάποιο τρόπο στο επίκεντρο, όχι στα επίπεδα που ήταν η κακοκαιρία Daniel.

Από Δευτέρα μεσημέρι, Τρίτη, Τετάρτη θα πέσει μεγάλος όγκος νερού και στην περιοχή της Θεσσαλίας, ιδιαίτερα προς τα δυτικά και βόρεια τμήματα. Θέλει προσοχή!», τόνισε νωρίτερα σήμερα ο μετεωρολόγος του τηλεοπτικού σταθμού Open.

Θα ξεκινήσει από το βόρειο Ιόνιο, θα επηρεαστεί πρόσκαιρα και η κεντρική Μακεδονία. Μετά σιγά σιγά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται από τη Θεσσαλία και πιο νότια, ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης. «Και προς την περιοχή της Λαμίας, και η Πελοπόννησος θέλει προσοχή. Είναι πάλι ένα κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα δώσει σχετικά μεγάλα ύψη βροχής», συνέχισε.

Σε ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου σημειώνει πως αναμένονται «αρκετές βροχές από βδομάδα σε μεγάλο τμήμα της χώρας κυρίως της δυτικής και ηπειρωτικής Ελλάδα συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλίας!».

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος του Alpha Γιώργος Τσατραφύλλιας σημειώνει σε ανάρτησή του πως «σε εξέλιξη βρίσκεται θερμή μεταφορά αερίων μαζών από τις ακτές της Αφρικής με απoτέλεσμα σταδιακά η θερμοκρασία να ανεβαίνει. Ο υδράργυρος το επόμενο τριήμερο θα βρεθεί 8 με 10 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Η πιο ζεστή ημέρα θα είναι το Σάββατο με τα θερμόμετρα να φτάνουν τους:

36-37 βαθμούς σε ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, ΚΡΗΤΗ, ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΜΕΣΣΗΝΙΑ.
35-36 σε ΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΒΟΙΩΤΙΑ
34-35 σε ΑΤΤΙΚΗ
33-34 σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Υ.Γ 1: Από την Κυριακή το βράδυ (στα δυτικά) και κυρίως από Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες (κυρίως δυτική και κεντρική Ελλάδα) ,πτώση της θερμοκρασίας (έως και 12 βαθμούς) και ισχυρούς βοριάδες.

Υ.Γ 2: Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα ξεκαθαρίσουν σε λίγα 24ωρα και θα ενημερώσω. Με τα σημερινά όμως δεδομένα η Θεσσαλία, η Ήπειρος, το βόρειο Ιόνιο, η κεντρική και δυτική Στερεά και η Πελοπόννησος (κυρίως τα βόρεια) είναι κάποιες από αυτές.

Υ.Γ : Καλά μπάνια το Σ/Κ και από Δευτέρα ζακετούλα και ομπρέλα».

 

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχεται έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Ξεκινά από Δευτέρα κυρίως στα δυτικά της Θεσσαλίας"

Χανιά: Νεαροί γρονθοκόπησαν μαθητή στο προαύλιο του σχολείο του- Τι καταγγέλλει η μητέρα του στο Flashnews.gr (φωτο)

Μία καταγγελία έφτασε στο Flashnews.gr από μία μητέρα, η οποία υποστηρίζει ότι ο 16χρονος γιο της ξυλοκοπήθηκε από συνομήλικούς του, έξω από το σχολείο του, που βρίσκεται στο δήμο Χανίων.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 20 Σεπτέμβρη, όταν, σύμφωνα με τη μητέρα, ο 16χρονος μαθητής βρισκόταν εντός του σχολικού προαυλίου. Λίγο μετά τις 12:30, είχε τελειώσει η 5η διδακτική ώρα και οι μαθητές που βρίσκονταν στο σχόλασμα έβγαιναν από τον προαύλιο χώρο του σχολείου. Ο 16χρονος, παρ’ όλο που είχε σχολάσει, παρέμεινε εντός του προαυλίου, περιμένοντας φίλους του.

Κάποια στιγμή, σε ανύποπτο χρόνο, ένας μαθητής του ίδιου σχολείου, ο οποίος βρισκόταν στην απέναντι καφετέρια, πέταξε ένα πλαστικό μπουκάλι το οποίο βρήκε τον 16χρονο στο πρόσωπο. Το παιδί, όπως καταγγέλλει η μητέρα, ρώτησε ποιος πέταξε το μπουκάλι και γιατί, με τον μαθητή από την καφετέρια να απαντάει «εγώ, γιατί έτσι γουστάρω».

Το κλίμα εντάθηκε περισσότερο, όταν ο μαθητής από την καφετέρια βρέθηκε εντός του σχολικού προαυλίου, μαζί με την παρέα του, οι οποίοι, σύμφωνα με τη μητέρα, δεν φοιτούν στο ίδιο σχολείο. Ακολούθησε έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των νέων, στην οποία γρήγορα επενέβη εκπαιδευτικός που βρισκόταν σε εφημερία του προαυλίου εκείνη τη στιγμή. Ο καθηγητής “χώρισε” τους νέους, οι οποίοι φάνηκε πως έδωσαν τα χέρια και το θέμα θεωρήθηκε λήξαν. Οι νεαροί τότε εξήλθαν του σχολικού χώρου.

Μερικά λεπτά αργότερα και ενώ η 6η σχολική ώρα είχε ξεκινήσει, οι εκπαιδευτικοί είχαν εισέλθει στις αίθουσες και η καγκελόπορτα είχε κλειδωθεί, η ίδια παρέα επέστρεψε και, σύμφωνα με τη μητέρα, βρίσκοντας μία παρακείμενη πόρτα διαφορετικού σχολείου, το οποίο συνδέεται με το λύκειο, εισήλθε ξανά στον προαύλιο χώρο.

Όπως καταγγέλλει η μητέρα του 16χρονου, η παρέα κατευθύνθηκε προς το παιδί και ο ένας εκ των μελών της, τον γρονθοκόπησε στο σαγόνι.

Ο 16χρονος ξεκίνησε να αιμορραγεί και σύντομα το περιστατικό έγινε γνωστό στους εκπαιδευτικούς του σχολείου, οι οποίοι κάλεσαν τη μητέρα του. Όπως περιγράφει η ίδια, παρέλαβε τον γιο της και μετέβησαν σε οδοντίατρο ο οποίος «επιβεβαίωσε την αιμορραγία και μας είπε ότι έπρεπε να κάνουμε πανοραμική γνάθου. Όταν, την επόμενη ημέρα κάναμε την πανοραμική, αυτή έδειξε δύο κατάγματα στη γνάθο, γεγονός που επιβεβαίωσε και η γιατρός του νοσοκομείου. Σήμερα (22/09), θα φύγουμε για Ηράκλειο για να συμβουλευτούμε γναθοχειρουργό, καθώς από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Χανίων ενημερωθήκαμε ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο γναθοχειρουργικό τμήμα και πρέπει να απευθυνθούμε είτε σε ιδιώτη είτε στο ΠΑΓΝΗ».

 

Η μητέρα, απέστειλε αναφορά, γνωστοποιώντας το παραπάνω περιστατικό σε όλα τα σχολεία των Χανίων. Παράλληλα, έχει ήδη υποβληθεί μήνυση στην αστυνομία από τον πατέρα του νεαρού για πρόκληση σωματικής βλάβης που τελέστηκε σε βάρος του ανήλικου. Από τη διεύθυνση της αστυνομίας παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση ενώ διενεργείται προανάκριση για το περιστατικό. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της μητέρας, η λυκειάρχης του σχολείου με τη σειρά της θα προβεί σε μήνυση.

Όπως παραδέχεται η μητέρα του 16χρονου στο Flashnews.gr «Το παιδί είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά από το περιστατικό. Είναι πολύ λυπηρό που συμβαίνουν τέτοια περιστατικά μεταξύ παιδιών. Έχουμε αναστατωθεί όλοι και ελπίζουμε το παιδί να είναι καλά».

flashnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: Νεαροί γρονθοκόπησαν μαθητή στο προαύλιο του σχολείο του- Τι καταγγέλλει η μητέρα του στο Flashnews.gr (φωτο)"

Χειροπέδες σε ιερέα – διευθυντή ορφανοτροφείου που κυνηγούσε 12χρονο με ξύλινη βέργα

Ένας 38χρονος ιερέας, ο οποίος εκτελούσε καθήκοντα διευθυντή του ορφανοτροφείου Αρρένων της Ιεράς Μονής Χαλκίδος, συνελήφθη κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία και απειλή.

Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του χθες (σ.σ. Πέμπτη 21/9), ένας ανήλικος ο οποίος υποστηρίζει ότι απειλούσε να τον χτυπήσει με μία ξύλινη βέργα. Ο λόγος για ένα 12χρονο αγόρι από την Ολλανδία, το οποίο φιλοξενείται στο συγκεκριμένο ίδρυμα.

Την προανακριτική διαδικασία έχουν αναλάβει οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, οι οποίοι και συνέλαβαν τον 38χρονο ιερέα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Χειροπέδες σε ιερέα – διευθυντή ορφανοτροφείου που κυνηγούσε 12χρονο με ξύλινη βέργα"

«Εξακρίβωση στοιχείων» από την Εφορία σε όλα τα POS της αγοράς

Πλήρη χαρτογράφηση των ενεργών POS στην αγορά επιδιώκει η ΑΑΔΕ έως τις 29 Σεπτεμβρίου βάζοντας στο «παιχνίδι» της δημιουργίας Μητρώου POS τους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών και τους Παρόχους Μέσων Πληρωμών. Από τους επαγγελματίες -χρήστες των POS ζητείται απλώς η επιβεβαίωση της ορθότητας των στοιχείων.

Μέσω της διαδικασίας δημιουργίας Μητρώου POS, κάθε μηχανάκι στην αγορά αποκτά «ονοματεπώνυμο» με πλήρη στοιχεία των Χρηστών Υπηρεσιών Πληρωμών, από ΑΦΜ και επωνυμία έως ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του POS και βέβαια τον τραπεζικό λογαριασμό με τον οποίο «κουμπώνει».

Από το μικροσκόπιο δεν γλιτώνουν ούτε τα POS τα οποία είναι ξενόφερτα. Επωνυμία, αριθμός φορολογικού μητρώου αλλοδαπής ή άλλος λειτουργικά ισοδύναμος αριθμός ταυτοποίησης, χώρα καταστατικής έδρας ή μόνιμης εγκατάστασης Παρόχου Μέσων Πληρωμών αλλοδαπής είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που απαιτείται να δηλωθούν.

Με τον τρόπο αυτό, χωρίς να εμπλέκονται σε πρώτη φάση οι επαγγελματίες οι οποίοι χρησιμοποιούν τα POS για να δέχονται πληρωμές στη δουλειά τους, θα φτιαχτεί ένας πλήρης φάκελος με όλα τα στοιχεία ώστε κάθε POS να είναι ορατό στην ΑΑΔΕ και κυρίως «παντρεμένο» με έναν τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο κατευθύνονται οι εισπράξεις. Κάπως έτσι ο όγκος δουλειάς των ελεγκτών περιορίζεται. Δεν χρειάζεται να κάνουν έρευνα για να βρουν τις εισπράξεις από POS κάθε επαγγελματία.

Τα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα στην οθόνη του υπολογιστή τους. Από τους πρώτους μήνες του 2024 δε, εφόσον ολοκληρωθεί η διασύνδεση POS- ταμειακών, με τα πληκτρολόγια των POS να κλειδώνουν και να ανοίγουν μόνο εφόσον εκδοθεί απόδειξη, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να τελειώσει το «παραμύθι» της απόδειξης μόνο από το POS μακριά από τα μάτια της εφορίας. Για να τελειώσει και το «παραμύθι» της μη έκδοσης αποδείξεων, όταν γίνονται πληρωμές με μετρητά, υπάρχει ακόμα δρόμος.

Έως το τέλος του έτους πάντως, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας φιλοδοξεί να έχει ψηφίσει διάταξη με την οποία θα επεκτείνεται η υποχρεωτική εγκατάσταση POS σχεδόν σε όλη την αγορά, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Ποιοι δηλώνουν και πότε

Τα ενεργά POS των επιχειρήσεων θα δηλώνονται αυτοματοποιημένα, μέσω διεπαφής (API), ανά δεκαήμερο ορίζει απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή:

  1. Από τους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών (Acquirers) που εκκαθαρίζουν συναλλαγές που εξοφλούνται με τη χρήση καρτών πληρωμής και
  2. Από τους Παρόχους Μέσων Πληρωμών (NSPs) που παρέχουν, εγκαθιστούν και διαχειρίζονται τερματικά μηχανήματα POS.
Πρώτη διαβίβαση στοιχείων

Κατά την πρώτη εφαρμογή γίνεται διαβίβαση των στοιχείων του άρθρου 3 της Α. 1137/2023 στην ΑΑΔΕ για το σύνολο των ενεργών μέσων πληρωμών. Σε κάθε επόμενη υποβολή διαβιβάζονται μόνο τα στοιχεία κάθε προσθήκης/μεταβολής/διαγραφής εντός του διαστήματος αναφοράς.

Στην περίπτωση των Παρόχων Υπηρεσιών Πληρωμών (Αcquirers) ως ημερομηνία πρώτης εφαρμογής της σχετικής υποχρέωσης ορίζεται η 22α Σεπτεμβρίου 2023 με υποβαλλόμενα στοιχεία τα σχετικά με τα ενεργά Μέσα Πληρωμών κατά την 10η Σεπτεμβρίου 2023.

Για το χρονικό διάστημα από τις 11 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2023, οι σχετικές δηλώσεις υποβάλλονται έως και την 5η Οκτωβρίου 2023.

Στην περίπτωση των Παρόχων Μέσων Πληρωμών (NSPs) ως ημερομηνία πρώτης εφαρμογής της σχετικής υποχρέωσης ορίζεται η 26η Σεπτεμβρίου 2023 με υποβαλλόμενα στοιχεία τα σχετικά με τα ενεργά Μέσα Πληρωμών κατά την 10η Σεπτεμβρίου 2023.

Για το χρονικό διάστημα από τις 11 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2023, οι σχετικές δηλώσεις υποβάλλονται έως και την 5η Οκτωβρίου 2023.

Χρόνοι διαβίβασης στοιχείων

Η διαβίβαση των στοιχείων από τους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών (Acquirers) και Παρόχους Μέσων Πληρωμών (NSPs), λαμβάνει χώρα:

  • Έως και την 15η ημέρα εκάστου μήνα με χρονικό διάστημα αναφοράς την 1η έως και την 10η ημέρα του ιδίου μήνα.
  • Έως και την 25η ημέρα εκάστου μήνα με χρονικό διάστημα αναφοράς την 11η έως και την 20ή ημέρα του ιδίου μήνα.
  • Έως και την 5η ημέρα του επόμενου μήνα, με χρονικό διάστημα αναφοράς την 21η έως την τελευταία ημέρα του προηγούμενου μήνα.
Τι κάνουν οι χρήστες

Οι Χρήστες Υπηρεσιών Πληρωμών υποχρεούνται να υποβάλλουν Δήλωση Μέσων Πληρωμών για το σύνολο των μέσων που διαθέτουν, αποκλειστικά και μόνο στην περίπτωση που οι Πάροχοι δεν δήλωσαν κάποιο εκ των Μέσων Πληρωμών ή δεν επικαιροποίησαν τα στοιχεία κάποιου εκ των Μέσων Πληρωμών, είτε οι Χρήστες Υπηρεσιών Πληρωμών κρίνουν ως ανακριβή τα στοιχεία που δηλώθηκαν από τους Παρόχους. Μη υποβολή δήλωσης εκ μέρους των Χρηστών Υπηρεσιών Πληρωμών εντός των προθεσμιών, νοείται ως αποδοχή των στοιχείων που δηλώθηκαν εκ μέρους των Παρόχων και τους αφορούν.

Η ΑΑΔΕ ενημερώνει τους Παρόχους για τις Δηλώσεις Μέσων Πληρωμών στις οποίες έχουν προβεί οι Χρήστες Μέσων Πληρωμών και δύναται να ζητά κάθε διαθέσιμο στοιχείο για την ορθότητα αυτών.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "«Εξακρίβωση στοιχείων» από την Εφορία σε όλα τα POS της αγοράς"

Συνελήφθη για τρίτη φορά σε 4 ημέρες για κλοπές δικύκλων

Ένας 49χρονος και ένας 29χρονος που επέβαιναν σε δύο δίκυκλα, τα οποία είχαν κλαπεί νωρίτερα από τις περιοχές Λυκόβρυση και Νέο Ηράκλειο, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. νωρίς το πρωί της Τετάρτης σε οικισμό στο Μενίδι.

Κατά τη σωματική έρευνα που τους έγινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε σακίδια που έφεραν, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων που προσφέρονται για παραβιάσεις χώρων και οχημάτων. Στην συνέχεια τα δύο άτομα οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Πεύκης-Λυκόβρυσης, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των διαδοχικών κλοπών των δικύκλων και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους -κατά περίπτωση- για διακεκριμένες κλοπές και φθορές ξένης ιδιοκτησίας κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, ο 29χρονος συλλαμβάνεται για τρίτη φορά σε χρονικό διάστημα 4 ημερών για επανειλημμένες κλοπές που είχε τελέσει σε Μαρούσι και Μεταμόρφωση. Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν για ομοειδή αδικήματα, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Συνελήφθη για τρίτη φορά σε 4 ημέρες για κλοπές δικύκλων"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news