facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Κίνδυνος για την ελληνική ΑΟΖ - Αίγυπτος: «Ξεκινάμε την διαδικασία για την ομαλοποίηση των σχέσεων με την Τουρκία»

Το Κάϊρο ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη της διαδικασίας για την ομαλοποίηση των σχέσεων με την Άγκυρα, κάτι που επιδίωκε το τελευταίο διάστημα μετ΄ επιτάσεως η Τουρκία.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου «ξεκινά η διαδικασία για την πραγματοποίηση των απαραίτητων επαφών προκειμένου να υπάρξει ομαλοποίηση των σχέσεων με την Τουρκία.»

Σε αυτό το πλαίσιο, αντιπροσωπεία της κυβέρνησης Ερντογάν, με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών  Σεντάτ Ονάλ, ταξιδεύει στο Κάιρο για πολιτικές διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση του αλ-Σίσι το διήμερο 5 και 6 Μαΐου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, σημειώνεται ότι «οι πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου θα πραγματοποιηθούν στο Κάιρο στις 5-6 Μαΐου υπό την ηγεσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ».

Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση, γίνεται γνωστό ότι στις διερευνητικές συνομιλίες, θα δοθεί έμφαση στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών σε διμερές και περιφερειακό πλαίσιο.

Φυσικά το μέγα θέμα που προκύπτει εδώ είναι η συμφωνία που επιδιώκει η Τουρκία με την Αίγυπτο στο θέμα της μεταξύ τους ΑΟΖ, προκειμένου να αποκόψει οριστικά την επαφή της εν δυνάμει ελληνικής ΑΟΖ με την αντίστοιχη κυπριακή.

Στις αρχές Φεβρουαρίου η Αίγυπτος είχε  προκηρύξει τον  πρώτο διεθνή  γύρο  προσφορών για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, μεταξύ άλλων και στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Ο  χάρτης της προκήρυξης αποτύπωνε πεδία στην Ανατολική Μεσόγειο, μεταξύ αυτών και ένα πεδίο το οποίο βρίσκεται ανατολικά του 28ου μεσημβρινού και στο οποίο  ακολουθούνται τα νότια όρια της τουρκικής «υφαλοκρηπίδας», όπως αυτά κοινοποιήθηκαν με ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ στις 13 Νοεμβρίου 2019, λίγες ημέρες πριν από την υπογραφή του παράνομου  τουρκολιβυκού συμφώνου.

Μάλιστα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θορυβημένος από αυτές τις εξελίξεις είχε πραγματοποιήσει δύο ταξίδια στο Κάιρο: Ένα στις 8 Μαρτίου και ένα στις 18 Απριλίου, όπου ο Αιγύπτιος ομόλογός του Σάμεχ Σούκρι, τον είχε διαβεβαιώσει που δεν βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με την Τουρκία.

Αυτό τότε. Τώρα όμως φαίνεται πως η υπόθεση συμφωνία Αιγύπτου και Τουρκίας για την ΑΟΖ φαίνεται να είναι κοντά, αφήνοντας την Ελλάδα απλό παρατηρητή., χάνοντας την ΑΟΖ ανατολικά του 28ου Μεσημβρινού καθώς είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη να συνάψει συμφωνία οριοθέτησης με την Αίγυπτο αποδεχόμενη να μην γίνει καμία συζήτηση στις ζώνες που δημιουργούν το σημείο ένωσης με την κυπριακή ΑΟΖ λόγω του Καστελορίζου.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κίνδυνος για την ελληνική ΑΟΖ - Αίγυπτος: «Ξεκινάμε την διαδικασία για την ομαλοποίηση των σχέσεων με την Τουρκία»"

Καιρός αύριο: Πού θα βρέχει την Τετάρτη – Αναλυτική πρόγνωση

Διαβάστε πώς θα είναι ο καιρός αύριο, Τετάρτη 5 Μαΐου 2021, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και τα κεντρικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στο Ιόνιο και την Ήπειρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 4 με 6, στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός: Η πρόγνωση για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και το βράδυ είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, βαθμιαία νοτίων διευθύνσεων έως 4 και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων μέχρι το απόγευμα. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στη Μακεδονία, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση αργά το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και βαθμιαία νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές, νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι, στα βόρεια νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση, στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και τις απογευματινές ώρες, κυρίως στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή πρόσκαιροι όμβροι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι δυτικών διευθύνσεων 4 με 5 και τοπικά στα κεντρικά και τα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος και από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 και στην Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στα βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 6 μποφόρ και βαθμιαία δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Πού θα βρέχει την Τετάρτη – Αναλυτική πρόγνωση"

Καθολικό lockdown στην Κάλυμνο

Την επιβολή καθολικού lockdown στο νησί της Καλύμνου αποφάσισε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά την σημαντική αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου.

Η επαναφορά των αυστηρών περιοριστικών μέτρων θα ξεκινήσει από αύριο το πρωί στις 6.00 (5/5) και θα διαρκέσει τουλάχιστον έως το πρωί της Δευτέρας (10/5).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πολιτική Προστασία, αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων και η απαγόρευση κυκλοφορίας καθ’ όλο το 24ωρο, εξαιρουμένης της κίνησης με κατοικίδιο ζώο, ατομικά και πέριξ της μόνιμης κατοικίας (sms κωδικός 6) ή για λόγους υγείας (sms κωδικός 1) ή για λόγους τροφοδοσίας (sms κωδικός 2- και με εξαίρεση το διάστημα μεταξύ 18:00 και 06:00 της επόμενης) ή για λόγους εργασίας (για τις υπηρεσίες που μένουν ανοικτές και με τη σχετική βεβαίωση).

2. Επιτρέπεται η μετακίνηση των κατοίκων εκτός των γεωγραφικών ορίων της νήσου Καλύμνου για λόγους υγείας, πιστοποιούμενων από σχετικές βεβαιώσεις υγείας.

3. Επιτρέπεται η μετακίνηση προς τη νήσο Κάλυμνο μόνο των μόνιμων κατοίκων και του προσωπικού τροφοδοσίας οχημάτων επιδεικνύοντας τα σχετικά έγγραφα. Συγκεκριμένα στους μόνιμους κατοίκους και στο προσωπικό τροφοδοσίας οχημάτων που θα μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά προς τη νήσο Κάλυμνο θα διενεργείται τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου SARS-CoV-2 (rapid) από υγειονομικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή και την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

4. Η αναστολή λειτουργίας καταστημάτων λιανεμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, με εξαίρεση καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), φαρμακείων και πρατηρίων υγρών καυσίμων. Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται οι υπηρεσίες διανομής προϊόντων (delivery) έως τις 23:00.

5. Η αναστολή οικοδομικών εργασιών στη νήσο Κάλυμνο.

6. Η αναστολή συναθροίσεων/δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού.

7. Η αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών.

8. Η αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση κηδείες με την παρουσία έως 9 ατόμων α’ βαθμού συγγένειας (sms κωδικός 5) και τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.

9. Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Καλυμνίων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων της νήσου Καλύμνου και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

10. Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Νοτίου Αιγαίου για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

11. Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Νοτίου Αιγαίου για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της νήσου Καλύμνου.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Καθολικό lockdown στην Κάλυμνο"

Pfizer: Έρχεται το εμβόλιο που συντηρείται σε απλό ψυγείο

Μια ακόμη πρόοδο σημείωσε η φαρμακευτική Pfizer. Όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής της BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν, προχώρησαν σε ακόμη ένα σημαντικό βήμα για τον περιορισμό της πανδημίας.

Τόσο για το εμβόλιο της Pfizer όσο και της Moderna, που βασίζονται στο σύστημα MRNA, απαιτείται συντήρηση σε θερμοκρασίες κάτω των -70 βαθμών Κελσίου, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολη και κοστοβόρα τη διαδικασία συντήρησης.

Όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής της BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν, σε συζήτηση που διοργανώθηκε από την εφημερίδα Financial Times, τα δεδομένα για την έγκριση του νέου σκευάσματος ετοιμάζονται ώστε να αποσταλούν στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

«Η πρώτη μας σύσταση έπρεπε να συντηρηθεί και να αποσταλεί σε συνθήκες -80 βαθών Κελσίου. Πλέον, έχουμε προχωρήσει σε ανάπτυξη σκευάσματος που μένει να εγκριθεί και θα μπορεί να συντηρείται από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου», τόνισε ο Σαχίν.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Pfizer: Έρχεται το εμβόλιο που συντηρείται σε απλό ψυγείο"

Oι ΗΠΑ ζητούν την άμεση αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από τη Λιβύη

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Anthony Blinken, συντάχθηκε με τη Λίβυη υπουργό Εξωτερικών Nila Mohamed el-Mangous

Μετά τη δήλωση της υπουργού Εξωτερικών της Λιβύης, Nila Mohamed el-Mangous, η οποία χθες, μετά τη συνάντηση με τον Mevlüt Çavuşoglu, ζήτησε την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων από το έδαφος της χώρας της, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι τουρκικές δυνάμεις, ήρθε και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Anthony Blinken, να εκφράσει την πλήρη υποστήριξη της χώρας του σε αυτό το αίτημα.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Blinken «στη σύνοδο G7 (που έγινε στο Λονδίνο) οι ΗΠΑ ανανέωσαν την υποστήριξη προς την κυβέρνηση της Λιβύης για τη διεξαγωγή εκλογών τον Δεκέμβριο 2021 και για την άμεση απόσυρση ξένων δυνάμεων

Στεκόμαστε δίπλα στον Λιβυκό λαό για να βρούμε, μέσω υποστήριξης από τα Ηνωμένα Έθνη, μια πολιτική λύση στη σύγκρουση».

bankingnews

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Oι ΗΠΑ ζητούν την άμεση αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από τη Λιβύη "

Πανηγυρικό το κλίμα στην Pfizer λόγω εμβολίων: 72 δισ. δολάρια τζίρος - 26 δισ. δολάρια κέρδη

Πρωταγωνιστής και μεγάλος κερδισμένος της πανδημίας αποδεικνύεται η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer.Τα κέρδη αυτής της χρονιάς από τις πωλήσεις των εμβολίων για τον κορωνοϊό αναμένονται αστρονομικά.

Τα εσοδα από τα εμβόλια θα φτασουν ακόμη και τα 26 δισεκατομμύρια δολάρια, αποτελώντας  πάνω από το ένα τρίτο του ετήσιου εισοδήματος της εταιρείας.

Το σκεύασμα, που αναπτύθηκε σε συνεργασία με τη γερμανική φαρμακευτική BioNTech, χάρισε κέρδη της τάξεως των 3,5 δισ. δολαρίων στη Pfizer, κατά τους πρώτους μήνες του έτους.

Η αμερικανική φαρμακευτική είχε υπολογίσει έσοδα ύψους 15 δισ. δολαρίων από τα εμβόλια μέσα στο έτος.

Τελικά, το εμβόλιο που για τις δύο δόσεις τιμολογείται στα 39 δολάρια στις ΗΠΑ και στα 30 στην Ευρώπη, θα αυξήσει τα κέρδη της εταιρείας κατά 73% από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Οι αναθεωρημένες προβλέψεις βασίζονται σε συμφωνίες που υπογράφηκαν μέχρι τα μέσα Απριλίου για παραγγελίες 1,6 δισ. δόσεων παγκοσμίως αυτή τη χρονιά.

Η Pfizer ανέφερε ότι αναμένει «διαρκή ζήτηση» για το εμβόλιο, κατά τρόπο παρόμοιο με τα εμβόλια της γρίπης.

«Με βάση όσα έχουμε δει, πιστεύουμε ότι η διαρκής ζήτηση για το εμβόλιό μας κατά της Covid-19 - παρόμοια με αυτό των εμβολίων για τη γρίπη - είναι ένα πιθανό αποτέλεσμα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Άλμπερτ Μπουρλά.

Η Pfizer προμηθεύει ήδη με σκευάσματα τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την ΕΕ, την Ιαπωνία και το Ισραήλ, ενώ είναι κοντά στο κλείσιμο συμφωνίας με τη Βραζιλία για 100 εκατ. δόσεις.

Η αμερικανική φαρμακευτική έχει, ακόμη, κλείσει συμφωνίες με Καναδά και Ισράηλ για την επόμενη χρονιά.

Το εμβόλιο της Pfizer ήταν το πρώτο που εγκρίθηκε από τις υγειονομικές ρυθμιστικές αρχές, βασίζεται στο σύστημα MRNA, ενώ για τη συντήρησή του απαιτούνται θεμοκρασίες -80 βαθμών Κελσίου.

Έχει ξεκινήσει δοκιμες και σε παιδιά από έξι μηνών μέχρι 11 ετών, ενώ στοίχημα αποτελεί η έγκριση νέας εκδοχής του εμβολίου που θα μπορεί να συντηρείται και σε θερμοκρασίες ψυγείου, δηλαδή από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Η Pfizer, που εδράζεται στη Νέα Υόρκη, αναμένεται να καταγράψει έσοδα από 70,5 έως 72,5 δισ. δολάρια αυτή τη χρονιά, με τα κέρδη από το εμβόλιο να υπολογίζονται στα 26 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη ανά μετοχή προβλέπονται από 3,55 έως 3,65 δολάρια.

Οι μελετες και η ανάπτυξη, ωστόσο, του εμβολίου οδήγησαν σε αύξηση των εξόδων της τάξεως του 20% για τη Pfizer, που μοιράζεται τόσο τα έξοδα όσο και τα κέρδη με τη γερμανική BioNTech.

Ελπίδες γεννά το γεγονός ότι το εμβόλιο της Pfizer προσφέρει υψηλή αποτελεσματικότητα και απέναντι στην ινδική μετάλλαξη, ενώ αναμένεται και η έγκριση του σκευάσματος για την ΕΕ για τις ηλικίες από 12-15 ετών.

Η Pfizer έχει ανακοινώσει, ακόμη, ότι εφόσον η ανάπτυξη του χαπιού της για τη θεραπεία του κορωνοϊού συνεχιστεί με τον τρέχοντα ρυθμό, και εάν η έγκριση από τους ρυθμιστικούς φορείς είναι γρήγορη, το φάρμακο θα μπορούσε θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στην αγορά μέχρι το τέλος του 2021.

Η εταιρεία ξεκίνησε μια πρώιμη δοκιμή του αντιιικού που λαμβάνεται από το στόμα τον Μάρτιο.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πανηγυρικό το κλίμα στην Pfizer λόγω εμβολίων: 72 δισ. δολάρια τζίρος - 26 δισ. δολάρια κέρδη"

«Βολές» Τσελίκ κατά Frontex: «Μετατρέψατε τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο

Την ώρα που έρχονται στη δημοσιότητα πληροφορίες για νέο σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα σε σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής και της Frontex στη Χίο, η Τουρκία συνεχίζει να στοχοποιεί τον ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, αλλά και τη χώρα μας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος τύπου του κυβερνώντος κόμματος ΑΚP στην Τουρκία, και στενός συνεργάτης του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ κατηγόρησε για πολλοστή φορά Frontex και Ελλάδα, επειδή βάζουν εμπόδια στην αθρόα παράνομη μετανάστευση από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά.

Ο Τσελίκ κατηγόρησε προκλητικά την Frontex πως μετέτρεψε τη Μεσόγειο σε… «νεκροταφείο», έχοντας την ευθύνη θανάτου δεκάδων παράνομων μεταναστών.

Δήλωσε συγκεκριμένα ο Τσελίκ: «Για αυτή την υπηρεσία την FRONTEX που εργάζεται εξ ονόματος της ΕΕ έχουμε θέσει επανειλημμένα το πώς απωθεί τις βάρκες των μεταναστών, το πως κατέστησε τη Μεσόγειο ένα νεκροταφείο της Δημοκρατίας όπως και το κατά πόσο είναι υπεύθυνη για τους θανάτους σε Μεσόγειο και Αιγαίο (…) Σχετικά με τις επαναπροωθήσεις που κάνουν, εμείς και το υπουργείο Εσωτερικών μας έχουμε κάνει πολλές δηλώσεις και κοινοποιήσαμε πολλές φωτογραφίες».

Ο εκπρόσωπος τύπου του κυβερνώντος κόμματος ΑΚP, επανέλαβε τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο Ταγίπ Ερντογάν, ενημερώνοντας και καταγγέλοντας Frontex και Eλλάδα σε Ευρωπαίος ηγέτες, χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα.

«Ο κύριος πρόεδρος της Δημοκρατίας μας πολλές φορές κατά τις συναντήσεις του με τους Ευρωπαίους ηγέτες, τους είπε πώς αυτές οι επαναπροωθήσεις είναι μία απάνθρωπη στάση, καλώντας τους να πάρουν μία ισχυρή θέση απέναντι σε αυτά που κάνει η Ελλάδα και η FRONTEX. Αλλά παρά τις απάνθρωπες αυτές εικόνες που δημοσιεύτηκαν σε όλες τις τηλεοράσεις του κόσμου, κάποιοι Ευρωπαίοι ηγέτες είπαν στον Πρόεδρο μας πως “εμείς δεν είμαστε ενήμεροι για αυτό" (…) Και αν και ο κύριος Πρόεδρος μας είπε πως "Εμείς θα σας στείλουμε πάλι τις φωτογραφίες και τα ντοκουμέντα", δυστυχώς κανείς ηγέτης δεν εμφανίστηκε να πάρει μία ισχυρή ενάντια θέση και έτσι αυτές οι επαναπροωθήσεις και έτσι αυτές οι δραστηριότητες που οδηγούνε αυτούς τους ανθρώπους που διαφεύγουν από το θάνατο, στα νερά της Μεσογείου και του Αιγαίου συνεχίζονται» δήλωσε προκλητικά ο Τσελίκ.

Σύμφωνα με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, στις 27  Απριλίου ανοιχτά της Χίου σημειώθηκε σοβαρό επεισόδιο, όταν τουρκικές ακταιωροί παραβίασαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα και πραγματοποίησαν επικίνδυνους ελιγμούς δίπλα σε σκάφη της Frontex, που περιπολούσαν στην περιοχή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο επικεφαλής της Frontex Φαμπρίς Λεζερί, ενημέρωσε ήδη για το περιστατικό τον αντιπρόεδρο της κομισιόν μαργαρίτη Σχοινά και τη Επίτροπο Μετανάστευσης Ίλβα Γιόχανσον.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " «Βολές» Τσελίκ κατά Frontex: «Μετατρέψατε τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο"

Προκαλεί ο Ακάρ: Η Ελλάδα φέρεται με ασέβεια προς το διεθνές δίκαιο

Ένα ακόμα προκλητικό μήνυμα προς την Ελλάδα απηύθυνε με δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ το μεσημέρι της Τρίτης.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα ο Ακάρ είπε ότι «δυστυχώς από την πλευρά της Ελλάδας συνεχώς υπάρχουν προκλήσεις, κλιμάκωση των κρίσεων, ασέβεια προς το διεθνές δίκαιο και ρητορική απειλών. Εμείς από την άλλη πλευρά δηλώνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματά μας, υπό κανένα τρόπο, όσες προβοκάτσιες κι αν θέλετε να κάνετε και όσες NAVTEX και αν δημοσιεύσετε».

Στο στόχαστρο του Ακάρ μπήκαν τόσο η ΕΕ όσο και oι ΗΠΑ. «Εμείς υποστηρίζουμε τον διάλογο, αυτό είναι το σημαντικό. Αλλά αν απέναντι στον διάλογο, στα δίκαια και τα δικαιώματά μας υπάρχει μία αδιαφορία και υπάρχει μία επίθεση απέναντι σε αυτά, τότε επιθυμούμε όλοι να γνωρίζουν πως είμαστε άκρως αποφασισμένοι να τα προστατεύσουμε. Στις τρίτες χώρες τους λέμε πως δεν πρέπει με κανένα τρόπο τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, να συζητούνται ως προβλήματα με την Ευρώπη, με την ΕΕ και με την Αμερική» τόνισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Όσον αφορά το Κυπριακό ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, επανέλαβε τη σταθερή θέση της Άγκυρας και του ψευδοκράτους, για ένα «τουρκικό κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος» στην Κύπρο. «Άλλη λύση δεν υπάρχει», ξεκαθάρισε.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Προκαλεί ο Ακάρ: Η Ελλάδα φέρεται με ασέβεια προς το διεθνές δίκαιο"

Κορωνοϊός: Στα 1.387 τα κρούσματα στη χώρα - 81 οι θάνατοι, στους 783 οι διασωληνωμένοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τρίτη  πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.387, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 349.936 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 34 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 957 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από γεωγραφικής πλευράς, τα 556 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική, εκ των οποιών τα 161 στο κέντρο της Αθήνας, ενώ 181 ήταν τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά, η γεωγραφική κατανομή έχει ως εξής:

68 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

64 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

28 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

82 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

161 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

61 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

91 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

1 κρούσμα στην Π.Ε.Νήσων

181 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

61 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

8 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας

1 κρούσμα στην Π.Ε Αρτας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

25 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

6 κρούσματα στην Π.Ε Γρεβενών

10 κρούσματα στην Π.Ε Δράμας

14 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

19 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

3 κρούσματα στην ΠΕ Ζακύνθου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

6 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

30 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου

10 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Ικαρίας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

10 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας

49 κρούσματα στην Π.Ε Καλύμνου

10 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

5 κρούσματα στην Π.Ε Καρπάθου

8 κρούσματα στην Π.Ε Καστοριάς

10 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

18 κρούσματα στην Π.Ε Κιλκίς

30 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

24 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

9 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

36 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

4 κρούσματα στην Π.Ε.Λασιθίου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

3 κρούσματα στην Π.Ε Λήμνου

24 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

19 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου

1 κρούσμα στην Π.Ε Νάξου

13 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

2 κρούσματα στην Π.Ε Πάρου

13 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

2 κρούσματα στην Π.Ε.Πρέβεζας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

5 κρούσματα στην Π.Ε Ροδόπης

7 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

1 κρούσμα στην Π.Ε Σάμου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

8 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

1 κρούσμα στην Π.Ε Τήνου

10 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

6 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

2 κρούσματα στην Π.Ε.Φωκίδας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

27 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

2 κρούσματα στην Π.Ε Χίου

15 κρούσματα υπό διερεύνηση

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 81, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 10.668 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 783 (61.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.146 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 387 (ημερήσια μεταβολή +6.61%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 434 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 4.685.281 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 3.525.679 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 37.666 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (Self-tests): Έως τις 3 Μαΐου 2021, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 2.133.636 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, ενώ 52.933 άτομα προσήλθαν για επανέλεγχο.

Mαζικές Δειγματοληψίες ΕΟΔΥ: Στις 3 Μαΐου 2021, πραγματοποιήθηκαν 36 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 6.565 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 256 θετικά (3,9%)

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 1.387 τα κρούσματα στη χώρα - 81 οι θάνατοι, στους 783 οι διασωληνωμένοι"

Προανακριτική για Παππά: Νέα αναβολή στην εξέταση του Χρήστου Καλογρίτσα

Νέα 14ήμερη αναβολή λόγω covid παίρνει η εξέταση του Χρήστου Καλογρίτσα από τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που ερευνούν τους χειρισμούς του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός εργολάβος ενημέρωσε σήμερα το προεδρείο της επιτροπής ότι ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και έχει τεθεί σε υποχρεωτική καραντίνα. Ο ίδιος διαβίβασε και την σχετική βεβαίωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η οποία επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται από τις 30/4/2021 σε καθεστώς καραντίνας.

Πάντως, ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Καλογρίτσας εξέφρασε την επιθυμία του να προσέλθει κανονικά στην αυριανή συνεδρίαση «σπάζοντας» την καραντίνα εφόσον βέβαια δοθεί ειδική άδεια. Ωστόσο, η συγκεκριμένη διαδικασία απορρίφθηκε, καθώς δεν προβλέπεται από το σχετικό θεσμικό και υγειονομικό πλαίσιο.

Ως εκ τούτου, η εξέταση του κ. Καλογρίτσα θα επαναπρογραμματιστεί μετά το πέρας της 14ημερης καραντίνας.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Προανακριτική για Παππά: Νέα αναβολή στην εξέταση του Χρήστου Καλογρίτσα"

Αιτωλοακαρνανία: Σε Αγρίνιο, Αιτωλικό και Μεσολόγγι τα 50 από τα 61 κρούσματα

Σε 2.146 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 61 κρούσματα το τελευταίο 48ωρο κατανεμήθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία.

Πρόκειται για μεγάλη αύξηση κρουσμάτων σε σχέση με τις περασμένες εβδομάδες στην περιοχή και ήδη εκφράζεται ανησυχία για πιθανή έξαρση τις επόμενες μέρες, εξαιτίας και της κατάστασης που επικρατούσε ειδικα την Μ. Εβδομάδα σε κοινόχρηστους χώρους αλλά και Ιερούς Ναούς.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό πως έχει προκληθεί προκληθεί ανησυχία σε περιοχή του Μεσολογγίου έπειτα από θετικά κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε άτομα που συμμετείχαν σε Ακολουθίες συγκεκριμένης εκκλησίας, από την οποία νόσησε νεωκόρος.

Από τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν, ευτυχώς, οι περισσότεροι νοσούντες δεν χρειάστηκαν νοσηλεία. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως το τελευταίο διάστημα εισέρχονται για νοσηλεία, στην κλινική Covid του νοσοκομείου Αγρινίου, εκδρομείς του Πάσχα, που πριν μια εβδομάδα περίπου, είχαν έρθει στην περιοχή για τις γιορτές.

Σε ότι αφορά την κατανομή των 61 κρουσμάτων της Αιτωλοακαρνανίας του διήμερου 2 και 3 Μαΐου, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, κατανέμονται ως εξής: από 18 κρούσματα σε Αγρίνιο και Αιτωλικό, 14 στο Μεσολόγγι, τέσσερα στο Νεοχώρι, τρία στο Ευηνοχώρι, δύο στη Ναύπακτο και από ένα σε Γαβαλού και Αμφιλοχία.

Θυμίζουμε πως αύριο Τρίτη  θα διενεργηθούν rapid test σε Αιτωλικό και Μεσολόγγι. 

agriniopress

Διαβάστε Περισσότερα » "Αιτωλοακαρνανία: Σε Αγρίνιο, Αιτωλικό και Μεσολόγγι τα 50 από τα 61 κρούσματα"

Ακάρ: Μάταιες οι προσπάθειες της Ελλάδας να παρακάμψει το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κατά την επίσκεψή του με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας στη Λιβύη.

Όπως μεταδίδει το CNN Turk, ο Ακάρ δήλωσε ότι «συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας στην Ανατολική Μεσόγειο βάσει του τουρκολιβυκού μνημονίου για τις θαλάσσιες ζώνες», τονίζοντας ότι «οι προσπάθειες της Ελλάδας να παρακάμψει αυτή τη συμφωνία είναι μάταιες». Υποστήριξε δε, ότι «είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων με βάση το διεθνές δίκαιο, την καλή γειτονία, τον διάλογο και τις ειρηνικές μεθόδους».

Ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε και στο Κυπριακό επιμένοντας στη λύση των δύο κρατών. «Δεν μπορούν να επιτευχθούν αποτελέσματα από την επαναδιαπραγμάτευση των προτάσεων λύσης, που έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποδειχθεί ανεπιτυχείς στην Κύπρο, γι’ αυτό και η λύση των δύο κρατών είναι πλέον η μοναδική βιώσιμη λύση. Έτσι, ζητούμενο είναι η ειρήνη, ο διάλογος και οι σχέσεις καλής γειτονίας. Ωστόσο, υπάρχει μια γλώσσα διαρκούς πρόκλησης, κρίσης, έλλειψης σεβασμού και απειλών από την ελληνική πλευρά» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, υποστήριξε πως Τουρκία και Λιβύη έχουν κοινή ιστορία και αξίες.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ακάρ: Μάταιες οι προσπάθειες της Ελλάδας να παρακάμψει το τουρκολιβυκό μνημόνιο"

ECDC: Ουραγός η Ελλάδα στους εμβολιασμούς (πίνακας)

Στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης όχι μόνο στους ηλικιωμένους αλλά και στις νεότερες ηλικίες εξακολουθεί να βρίσκεται η χώρα μας αναφορικά με τους εμβολιασμούς. Σύμφωνα με τα, από 3/5/2021, στοιχεία του  Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), η Ελλάδα ανάμεσα σε 25 χώρες βρίσκεται:

-Στην 17η θέση με ποσοστό εμβολιασμένων τουλάχιστον μία φορά, 62,8% στους άνω των 80.

-Στην 18η θέση με ποσοστό εμβολιασμένων τουλάχιστον μία φορά, 63,4% στους 70-79 ετών.

-Στην 11η θέση με ποσοστό εμβολιασμένων τουλάχιστον μία φορά, 45,3% στους 60-69 ετών

-Στην 24η θέση με ποσοστό εμβολιασμένων τουλάχιστον μία φορά, 11% στους 50-59 ετών.

-Στην 22η θέση μαζί με την Κροατία με ποσοστό εμβολιασμένων τουλάχιστον μία φορά, 5,9% στους 24-49 ετών.

-Στην 24η θέση με ποσοστό εμβολιασμένων τουλάχιστον μία φορά, 1,2% στους 18-24 ετών.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "ECDC: Ουραγός η Ελλάδα στους εμβολιασμούς (πίνακας)"

Επίσημο: Τότε σταματά η αποστολή SMS για τις μετακινήσεις – Πότε θα χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα

Μετά από το άνοιγμα της εστίασης, που έγινε τη Δευτέρα 3 Μαΐου, σειρά έχει το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Μαΐου και του τουρισμού το Σάββατο 15 Μαΐου, οπότε αναμένεται να απελευθερωθούν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις.

Σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό για τη χαλάρωση των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας και με την προϋπόθεση ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά, όλα τα σχολεία -γυμνάσια, δημοτικά και νηπιαγωγεία- θα επαναλειτουργήσουν διά ζώσης από τη Δευτέρα 10 Μαΐου, με την πραγματοποίηση self test.

Στη συνέχεια, το Σάββατο 15 Μαΐου, θα ανοίξει και ο τουρισμός, ενώ έχει ήδη προαναγγελθεί και το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών. Οι τουρίστες θα πρέπει να επιδεικνύουν είτε αποδεικτικό εμβολιασμού, είτε αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών.

Με το άνοιγμα του τουρισμού, αναμένεται να απελευθερωθούν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες στη χώρα. Την ίδια μέρα θα καταργηθεί πλήρως και η υποχρέωση αποστολής SMS για τις μετακινήσεις.

Μέχρι τότε, όλες οι μετακινήσεις εξακολουθούν να γίνονται με αποστολή SMS στο 13033, ακόμα και για την επίσκεψη σε καφέ ή εστιατόριο οι πολίτες πρέπει να στέλνουν μήνυμα στο 13033 με κωδικό 6, ενώ υπάρχει και ο χρονικός περιορισμός των τριών ωρών.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα 3 Μαΐου διευρύνθηκε κατά μία ώρα το ωράριο μετακίνησης των πολιτών και η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 23:00 και λήγει στις 5:00 τα ξημερώματα.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίσημο: Τότε σταματά η αποστολή SMS για τις μετακινήσεις – Πότε θα χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα"

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air

 Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air θα γίνουν την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021, λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (Ε.Ε.Ε.Κ.Ε.) κατά τη συμμετοχή της στη γενική απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ.

Η AEGEAN και η Olympic Air ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021, λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας από 11:00 έως 15:00 τοπική ώρα, της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ) κατά τη συμμετοχή της στην 24ωρη γενική απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ, είναι υποχρεωμένες να προβούν σε ακυρώσεις και τροποποιήσεις των πτήσεων τους, ως ακολούθως:

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι επιβάτες όπως επισκέπτονται το site της AEGEAN www.aegeanair.com και της Olympic Air www.olympicair.com ή επικοινωνήσουν στα κάτωθι τηλέφωνα:

Για την AEGEAN:
801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)

Για την Olympic Air:
801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό)

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news