facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Λαμία: Μπούκαρε σε σπίτι και λήστεψε ηλικιωμένο – Συνελήφθη ο δράστης που μπήκε σπίτι του

Τον τρόμο έζησε ηλικιωμένος το μεσημέρι του Σαββάτου (20/1) μέσα στο σπίτι του στην Αμφιθέα Λαμίας.

Άνδρας εισέβαλε στο χώρο του και με τη χρήση βίας τον ανάγκασε να του δώσει όσα λεφτά είχε επάνω του - περίπου 100 ευρώ - πριν το σκάσει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ηλικιωμένος αναγνώρισε το δράστη, τον οποίο και περιέγραψε στους αστυνομικούς. Πρόκειται για 50χρονο σεσημασμένο για ναρκωτικά, ενώ έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές και για παρόμοιες δράσεις!

Την υπόθεση ανέλαβαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, οι οποίοι λίγες ώρες αργότερα είχαν προσάγει και συλλάβει τον 50χρονο.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » "Λαμία: Μπούκαρε σε σπίτι και λήστεψε ηλικιωμένο – Συνελήφθη ο δράστης που μπήκε σπίτι του"

Καιρός: Δυνατός αέρας και χαμηλές θερμοκρασίες της Δευτέρα

Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, με ισχυρό παγετό κατά τόπους στα βόρεια, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για τη Δευτέρα (22/1/24).

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές γενικά ασθενείς, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τους μετεωρολόγους.

Μεμονωμένες καταιγίδες πιθανώς να εκδηλωθούν το πρωί στα Δωδεκάνησα. Ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, οι οποίες από το μεσημέρι σταδιακά θα περιοριστούν μόνο στα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια. Στα δυτικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα νότια. Θα κυμανθεί στα βόρεια από -10 (μείον 10) έως 8 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -3 (μείον 3) έως 12 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 5 έως τους 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα νότια τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην Εύβοια και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη και στις βόρειες Κυκλάδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.
Ανεμοι: Βόρειοι 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών και το πρωί στα Δωδεκάνησα μεμονωμένων καταιγίδων.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στα βόρεια τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 05 έως 11 και στα Δωδεκάνησα από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και στα ορεινά ασθενών χιονοπτώσεων.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στις Σποράδες έως 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και στα ορεινά (Πάρνηθα) ασθενών χιονοπτώσεων.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά έως 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 07 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Δυνατός αέρας και χαμηλές θερμοκρασίες της Δευτέρα"

Κακοκαιρία: Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους στο Αιγαίο, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα 9 μποφόρ.

Τα δρομολόγια των πλοίων για την Κρήτη δεν θα εκτελεστούν, ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Κλειστές είναι οι γραμμές Αγ. Μαρίνα – Στύρα, Βόλος-Σποράδες, Καβάλα-Πρίνου Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων που θα προκύψουν από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία: Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο"

Εκλεισε η λεωφόρος Πάρνηθας λόγω χιονόπτωσης

Διακόπηκε το απόγευμα της Κυριακής και στα δύο ρεύματα η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας εξαιτίας χιονόπτωσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η λεωφόρος έχει κλείσει από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω. 

Ερχεται νέα πτώση της θερμοκρασίας

Περαιτέρω πτώση της τάξεως των 6-8 βαθμών Κελσίου θα παρουσιάσει η θερμοκρασία σύμφωνα με την ΕΜΥ, κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας, ενώ στα βόρεια και κεντρικά που ήδη έχει πέσει σημαντικά, θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, με τοπικά ισχυρό παγετό τις βραδινές ώρες της Κυριακής και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν σήμερα Κυριακή σε ολόκληρο το Αιγαίο. Σταδιακά από το μεσημέρι της Δευτέρας θα εξασθενήσουν στα 8 μποφόρ, αρχικά στα βόρεια και από τις βραδινές ώρες και στο υπόλοιπο Αιγαίο.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα μέχρι αργά το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι τη νύχτα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σήμερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Εύβοιας και από το απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης, κατά κανόνα ασθενείς. Οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται στη βόρεια Ελλάδα γρήγορα θα σταματήσουν.

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλεισε η λεωφόρος Πάρνηθας λόγω χιονόπτωσης"

Θεσσαλονίκη: Από μέρα σε μέρα η έναρξη των εργασιών κατασκευής του Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Φίλυρο

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Φίλυρο της Θεσσαλονίκης…

«Είμαστε προ των πυλών» επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Χριστίνα Λαμπροπούλου, οικονομική διευθύντρια του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και πρόεδρος της Ανώνυμης Εταιρείας «Πρωτοβουλία για την Υγεία», φορέα υλοποίησης του έργου των νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή και τη Σπάρτη και της ευρύτερης πρωτοβουλίας του Ιδρύματος για την υγεία. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με τις εκσκαφές καθώς ολοκληρώνονται οι πρόδρομες εργασίες.

Το Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο, που υπολογίζεται να είναι έτοιμο στα τέλη του 2026, θα διαθέτει τον πιο σύγχρονο ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ ο αρχιτεκτονικός του σχεδιασμός προβλέπει τη σύνδεση των χώρων του με τη φύση και τη βλάστηση και τη δημιουργία θεραπευτικών κήπων και διαδραστικών παιδικών χαρών, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών, των γονέων, των φροντιστών και του προσωπικού.

«Στην ουσία οι πρόδρομες εργασίες ξεκίνησαν και στα τρία εργοτάξια, με την υπογραφή της σύμβασης στις αρχές Αυγούστου με τον κατασκευαστικό όμιλο ΑΒΑΞ που ανέλαβε ως ανάδοχος το έργο της κατασκευής και εξοπλισμού των τριών νέων νοσοκομείων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στη Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή και τη Σπάρτη» είπε η κ. Λαμπροπούλου.

Διευκρίνισε, δε, ότι οι πρόδρομες εργασίες για το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «περιλάμβαναν μια σειρά εργασιών για την οριοθέτηση και την περίφραξη του εργοταξίου, την προσθήκη των αναγκαίων σημάνσεων και στο εργοτάξιο αλλά και στη γύρω περιοχή, τη δημιουργία και την εδραίωση κάποιων μηχανισμών και διαδικασιών για την τήρηση των προδιαγραφών για υγεία και ασφάλεια σε όλους τους χώρους του εργοταξίου, την εγκατάσταση χώρων εργασίας και γραφείων για το προσωπικό και του αναδόχου αλλά και όλων των υποστηρικτικών ομάδων που θα βρίσκονται εκεί και θα δουλεύουν καθημερινά στο εργοτάξιο αλλά και τη σύσταση και στελέχωση ομάδων εργασίας για το έργο με την πρόσληψη του προσωπικού που χρειάζεται για την κατασκευή του νοσοκομείου».

Παράλληλα υπήρξε συνεργασία και του αναδόχου αλλά και του ιδρύματος με το Ελληνικό Δημόσιο και ιδιαίτερα με τους φορείς του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για να εξασφαλιστεί η κατάλληλη πρόσβαση προς τους χώρους του εργοταξίου αλλά και για την εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που χρειάζονται περιμετρικά του νοσοκομείου και στη γύρω περιοχή.

Τι περιλαμβάνουν οι κατασκευαστικές εργασίες

Σύμφωνα με την κ. Λαμπροπούλου, οι κατασκευαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν με την έναρξη των εκσκαφών, οι οποίες θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2024. Στη συνέχεια θα αρχίσουν οι εργασίες για την κατασκευή του φέροντα οργανισμού του νοσοκομείου και θα ακολουθήσουν η υλοποίηση των ειδικών κατασκευών, οι αρχιτεκτονικές εργασίες και τέλος οι εξωτερικές εργασίες και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.

Ποιες υπηρεσίες θα παρέχει το νοσοκομείο και ποιες περιοχές θα εξυπηρετεί

«Το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θα είναι κατ’ αρχάς το πρώτο αποκλειστικά παιδιατρικό νοσοκομείο εκτός Αθηνών. Θα είναι ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείων διεθνών προδιαγραφών, κατασκευάζεται με γνώμονα και τις ανάγκες σε ιατρικές υπηρεσίες της ευρύτερης περιοχής και με βάση τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές. Γενικά, θα παρέχει δευτεροβάθμιες ιατρικές υπηρεσίες για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και τριτοβάθμια παιδιατρική περίθαλψη για όλη τη βόρεια Ελλάδα.

Επίσης θα ενισχύσει το δίκτυο υπηρεσιών ψυχικής υγείας για παιδιά και εφήβους σε ολόκληρη τη χώρα και θα λειτουργήσει και σαν κόμβος για παιδιατρική εκπαίδευση και κατάρτιση, προωθώντας την ιατρική αριστεία στην ιατρική πρακτική, την έρευνα και την εκπαίδευση, με βάση τον πανεπιστημιακό του χαρακτήρα» σημείωσε η οικονομική διευθύντρια του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Πιο συγκεκριμένα θα διαθέτει 243 κλίνες και θα προσφέρει όλες τις βασικές κλινικές υπηρεσίες και εξειδικευμένες παροχές, όπως τμήματα για επείγοντα περιστατικά, πλήθος χειρουργικών ειδικοτήτων, τμήματα καρδιολογίας, αιμοκάθαρσης, ογκολογίας, μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών, νεογνική και παιδιατρική εντατική φροντίδα. Σε ένα δεύτερο κτίριο, το οποίο θα βρίσκεται δίπλα στο κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου, θα στεγάζεται το νέο κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων και σε ένα τρίτο οι Πανεπιστημιακές Εγκαταστάσεις Διδασκαλίας και έρευνας της Ιατρικής Σχολής, που θα περιλαμβάνουν αμφιθέατρα, αίθουσες διδασκαλίας, χώρους γραφείων και τα εργαστήρια έρευνας.

Η φιλοσοφία του αρχιτέκτονα Renzo Piano

Στο επίκεντρο της φιλοσοφίας του σχεδιασμού και για τα τρία νοσοκομεία αλλά και για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης βρίσκεται, σύμφωνα με την κ. Λαμπροπούλου, η ιατρική αριστεία και η διασφάλιση του πιο σύγχρονου ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού αλλά και η σύνδεση των χώρων με τη φύση και τη θεραπευτική δύναμή της. Οι εσωτερικοί χώροι θα έχουν αρκετό φυσικό φως, διαφανείς και διαπερατές συνδέσεις με τη βεράντα και το πάρκο, που θα επιτρέπουν μια καταπραϋντική θέα προς το δάσος και τη θάλασσα.

Ειδικότερα, τα δωμάτια νοσηλείας έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε οι γονείς ή οι φροντιστές να έχουν τη δυνατότητα να διανυκτερεύουν με το παιδί τους με άνεση και ασφάλεια. Το νοσοκομείο θα διαθέτει μόνο μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια αλλά και χώρους παιχνιδιού και θα κατασκευαστεί με βάση τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται σε πολλά νοσοκομεία της Ευρώπης αλλά και ολόκληρου του κόσμου.

Πώς θα στελεχωθεί το νοσοκομείο

Η οικονομική διευθύντρια του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος επισήμανε χαρακτηριστικά ότι η στελέχωση του νοσοκομείου είναι δέσμευση και υποχρέωση και πρόσθεσε: «Ειδικά για το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης υπάρχουν οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις βάσει νόμου από πλευράς ελληνικού δημοσίου, τόσο όσον αφορά τη λειτουργία, τον τρόπο λειτουργίας, τη στελέχωσή του κλπ, κατά την ολοκλήρωση του έργου και την παράδοση στο ελληνικό δημόσιο. Τα αρχικά πλάνα στελέχωσης και λειτουργίας του έχουν συμπεριληφθεί και στον σχετικό νόμο, με βάση τον οποίο κυρώθηκε η δημιουργία του νοσοκομείου αυτού και σίγουρα θα επικαιροποιηθούν καθώς προχωράμε στην ολοκλήρωση της κατασκευής.

Μέρος προσωπικού προβλέπεται ότι θα μεταφερθεί από υπάρχουσες παιδιατρικές κλινικές ενώ το υπόλοιπο προσωπικό θα προσληφθεί σταδιακά ξεκινώντας πριν από την έναρξη της λειτουργίας. Άρα έχουμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, τι προσωπικό πρέπει να βρίσκεται στο νοσοκομείο ακόμη και πριν την ολοκλήρωσή του, έτσι ώστε να μπορεί να εξοικειωθεί γενικά με τη λειτουργία του χώρου, τις εγκαταστάσεις, τα πρωτόκολλα που θα διέπουν τη λειτουργία του νοσοκομείου κλπ».

Η ίδια διαβεβαίωσε για τη στενή και καλή συνεργασία του Ιδρύματος με τους αρμόδιους φορείς και τους εκπροσώπους του υπουργείου Υγείας, γνωστοποίησε ότι έχει συσταθεί ειδική συμβουλευτική επιτροπή που συνεδριάζει μια φορά τον μήνα για την πρόοδο των έργων και χαρακτήρισε σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας την επικοινωνία των εμπλεκόμενων φορέων με την τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνονται ανοιχτές ενημερωτικές συναντήσεις στο Φίλυρο δύο φορές το χρόνο ενώ η επόμενη συνάντηση πρόκειται να γίνει την άνοιξη του 2024. Η επικοινωνία είναι διαρκής και με την ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τις υγειονομικές αρχές της περιφέρειας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Από μέρα σε μέρα η έναρξη των εργασιών κατασκευής του Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Φίλυρο"

Συνελήφθη ασυνείδητος οδηγός που παρέσυρε πεζό και τον εγκατέλειψε στην Καβάλα – Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα

Συνελήφθη ένας ασυνείδητος οδηγός στην Καβάλα, ο οποίος με το αυτοκίνητο που οδηγούσε παρέσυρε πεζό και τον εγκατέλειψε τραυματισμένο στην άσφαλτο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το τροχαίο έγινε χθες στην Εθνική οδό Δράμας -Καβάλας. Ο οδηγός του αυτοκινήτου, ο οποίος οδηγούσε χωρίς δίπλωμα, παρέσυρε και τραυμάτισε έναν άνδρα που διέσχιζε πεζός το οδόστρωμα, εγκαταλείποντάς τον στη συνέχεια στον τόπο του ατυχήματος.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας, όπου και νοσηλεύεται.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη ασυνείδητος οδηγός που παρέσυρε πεζό και τον εγκατέλειψε στην Καβάλα – Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα"

Σάλος με τον νοσηλευτή που πήρε 500 ευρώ για 12ωρη χριστουγεννιάτικη βάρδια στην Ιρλανδία – «Στην Ελλάδα και μη χειρότερα»

Τη συζήτηση για τους μισθούς των Ελλήνων εργαζομένων στο ΕΣΥ άνοιξε viral video στο Tik Tok, όπου Έλληνας νοσηλευτής που ζει στην Ιρλανδία αποκάλυψε το μισθό του μόνο για μια 12ωρη βάρδια που έκανε τα Χριστούγεννα.

«Ο μηνιαίος μισθός νοσηλευτή στην Ελλάδα είναι ένα δωδεκάωρο δουλειάς στην Ιρλανδία», ήταν η άμεση αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία

Νοσηλευτής στην Ιρλανδία με μηνιαίο μισθό 4.000 ευρώ μικτά

Ο νοσηλευτής, ο οποίος εργάζεται σε δημόσιο Νοσοκομείο της Ιρλανδίας υπογραμμίζει ότι για τη συγκεκριμένη βάρδια που ξεκίνησε από τις οκτώ το βράδυ των Χριστουγέννων και ολοκληρώθηκε στις 8 το πρωί της επόμενης ημέρας, ήτοι 12ωρες εργασίας, πήρε 820 ευρώ μικτά (500 ευρώ καθαρά).

Μιλώντας στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα», αναφέρει ότι ο μισθός του νοσηλευτή στην Ιρλανδία είναι 4.000 ευρώ μικτά, περίπου 3.200 ευρώ καθαρά, ενώ λαμβάνει και επιδόματα.

«Μας δίνονται και άλλα επιδόματα, όπως επίδομα ρεύματος που αγγίζει τα 450 ευρώ, ασχέτως της περιοχής στην οποία ζεις αλλά και επίδομα ενοικίου σε όλους τους πολίτες της Ιρλανδίας που φτάνει τα 1000 ευρώ» είπε και τόνισε πως «τα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ εδώ είναι πιο φθηνά από ότι είναι στην Ελλάδα, όπου όταν δούλευα με τον μισθό που έπαιρνα εκεί σκεφτόμουν ακόμη και το να βγω να πάω για ένα καφέ με φίλους».

Τα παραπάνω άνοιξαν τη συζήτηση για το μισθολογικό χάσμα με την Ελλάδα, το κόστος διαβίωσης αλλά και τα επιδόματα που χορηγούνται.

 

ΠΟΕΔΗΝ: «Στην Ελλάδα και μη χειρότερα….»

Άμεση ήταν η αντίδραση στον δημόσιο διάλογο και από την πλευρά των εργαζομένων του ΕΣΥ. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, με αφορμή την ανάρτηση του Έλληνα νοσηλευτή από την Ιρλανδία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο μηνιαίος μισθός νοσηλευτή στην Ελλάδα είναι για ένα 12ωρο δουλειάς στην Ιρλανδία. Ο ίδιος νοσηλευτής θα έπαιρνε για τη 12ωρη χριστουγεννιάτικη βάρδια μόλις… 46 ευρώ!

«Έτσι δεν αργεί η ώρα που ο τελευταίος υγειονομικός θα κλείσει την πόρτα του ΕΣΥ», σχολιάζει και προσθέτει:

«Ο μηνιαίος μισθός του νοσηλευτή σε δημόσιο νοσοκομείο στη χώρα μας είναι 800 ευρώ. Οι πρόσθετες αμοιβές για κυκλικό ωράριο το μήνα δηλαδή 8 νύκτες, 8 απογεύματα, 8 πρωινά και εργασία τριών αργιών είναι επί πλέον 120 ευρώ. Εάν ένας νοσηλευτής δούλευε 12 ώρες τα Χριστούγεννα σε ελληνικό νοσοκομείο, το 1/30 του μισθού του δηλαδή 27 ευρώ. Εάν όμως το προσθέτουμε εδώ όπως έκανε ο νοσηλευτής που εργάζεται στην Ιρλανδία θα πρέπει να αφαιρεθεί από τον μηνιαίο μισθό των 800 ευρώ. Για την εργασία που παρέχεται Κυριακές ή αργίες εν προκειμένου Χριστούγεννα 12 ευρώ. Για την νυκτερινή εργασία προς συμπλήρωση του ωραρίου 7 ευρώ. ΣΥΝΟΛΟ, 46 ευρώ. Φυσικά και ένα ρεπό το οποίο θα προσθέταμε στα 100 και πλέον χρωστούμενα ρεπό που δεν θα λάβει ποτέ λόγω ελλείψεων προσωπικού.», τονίζει ο Μιχάλης Γιαννάκος και συνεχίζει:

«Έχουμε και χειρότερα. Τραυματιοφορείς που λαμβάνουν 690 ευρώ το μήνα. 2.500 συνάδελφοι που εργάζονται 7 χρόνια μέσω ΔΥΠΑ που δεν δικαιούνται αυξήσεις και επιδόματα. Χιλιάδες υγειονομικοί του ΕΣΥ λαμβάνουν μισθούς κάτω από τον κατώτατο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη. Εμείς οι υγειονομικοί του ΕΣΥ δικαιούμαστε 12 μισθούς το χρόνο. Στον ιδιωτικό τομέα οι υγειονομικοί δικαιούνται 14 μισθούς δηλαδή τα δώρα και το επίδομα που περικόπηκαν από εμάς. Να γιατί στη χώρα μας υπάρχει κύμα μαζικών αποχωρήσεων υγειονομικών από το ΕΣΥ προς το εξωτερικό. Πως να ζήσεις με τόσα χρήματα και τέτοια ακρίβεια; Χειροκροτήματα χωρίς αντίκρισμα. Δυστυχώς θυμίζουμε το δημόσιο υπάλληλο σε παλαιές ελληνικές ταινίες. Μιλάμε για την Ιρλανδία που είχαν και εκεί μνημόνια.  Και μη χειρότερα», καταλήγει.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σάλος με τον νοσηλευτή που πήρε 500 ευρώ για 12ωρη χριστουγεννιάτικη βάρδια στην Ιρλανδία – «Στην Ελλάδα και μη χειρότερα»"

Συνελήφθη Ρομά στην Καλαμάτα που έκλεβε τραπεζικές κάρτες και έκανε ανέπαφες συναλλαγές

Λίγη ώρα μετά την εισβολή του στο ανασφάλιστο όχημα μιας γυναίκας στην Καλαμάτα, από το οποίο έκλεψε την τσάντα της που περιείχε χρήματα και προσωπικά έγγραφα, έπεσε στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας ένας 43χρονος Ρομά, το πρωί της Παρασκευής και από την προανάκριση προέκυψε πως είχε διαπράξει και άλλες κλοπές και απόπειρες.

Συγκεκριμένα, από την περασμένη Δευτέρα ως την Τετάρτη, είχε τρυπώσει σε ένα κατάστημα εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων και είχε αρπάξει μια τσάντα πλάτης που είχε μέσα ένα πορτοφόλι με 400 ευρώ και κάρτες. Έπειτα, πήγε σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων όπου έβαλε βενζίνη και πλήρωσε με την κλεμμένη κάρτα, ενώ στη συνέχεια επιχείρησε να κάνει και νέα ανέπαφη συναλλαγή με αυτήν, όμως δεν έγινε αποδεκτή αφού είχε ακυρωθεί από τον ιδιοκτήτη της. Τέλος, προσπάθησε να κλέψει χρήματα από μια επιχείρηση πώλησης οικιακών συσκευών, όμως έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή.

Οι αστυνομικοί εξέτασαν υλικό από τις κάμερες των καταστημάτων κι έτσι κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον δράστη και να τον εντοπίσουν στην πόλη, όπου του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας ο οποίος του άσκησε δίωξη για κλοπές και απόπειρες κλοπής.

Άρπαξε τσάντα μέσα από αυτοκίνητο

Το όχημα ενός άνδρα που ήταν σταθμευμένο στον Πύργο, διέρρηξε ένας Έλληνας τα ξημερώματα της Παρασκευής και άρπαξε από το εσωτερικό του μία τσάντα που περιείχε έγγραφα και ένα τραπεζικό βιβλιάριο. Ο δράστης εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που του έκαναν σωματικό έλεγχο, βρήκαν στην κατοχή του το κλεμμένο τραπεζικό βιβλιάριο και ένα μεταλλικό διαρρηκτικό εργαλείο και τον προσήγαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, όπου συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πύργου με την κατηγορία της κλοπής.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Συνελήφθη Ρομά στην Καλαμάτα που έκλεβε τραπεζικές κάρτες και έκανε ανέπαφες συναλλαγές"

Κλειστά σχολεία: Ποια δε θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα λόγω της κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία φέρνει κλειστά σχολεία σε περιοχές της χώρας, όπου οι σχολικές αίθουσες δε θα υποδεχθούν τους μαθητές τη Δευτέρα (22/1/24).

Στην Κοζάνη, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, με απόφαση του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη, τη Δευτέρα θα είναι κλειστά σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια), Ειδικής Αγωγής (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας) και Εσπερινά Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ του Δήμου Κοζάνης.

Σε συνεννόηση με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση. Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά σύμφωνα με το kozan.gr.

Στη Φλώρινα, σύμφωνα με τη neaflorina, με απόφαση του Δημάρχου Βασίλη Γιαννάκη, την Δευτέρα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των χιονοπτώσεων και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα ΚΔΑΠ και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Φλώρινας. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Και στο Δήμο Αμυνταίου, με απόφαση του δημάρχου Ιωάννη Λιάση, την Δευτέρα όλα τα σχολεία της  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά εκτός από αυτούς στις Δημοτικές Κοινότητες Λεχόβου και Βαρικού οι οποίοι θα παραμείνουν κλειστοί σύμφωνα με τη neaflorina.

Στο Δήμο Κιλκίς, δε θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
καθώς και οι δομές ειδικής εκπαίδευσης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν με κύρια χαρακτηριστικά το δριμύ ψύχος και τον παγετό.

Τα σχολικά μαθήματα θα γίνουν με εξ αποστάσεως διδασκαλία (τηλεκπαίδευση) σε συνεργασία των Προϊσταμένων των δύο εκπαιδευτικών βαθμίδων με τους Διευθυντές των σχολείων.
Από την απόφαση εξαιρούνται οι δημοτικοί παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί, οι οποίοι θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον δήμο Γρεβενών οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν στις 09:15, ενώ τα Εσπερινά σχολικά Λύκεια θα ολοκληρώσουν το ωράριό τους στις 20:00.

Στον δήμο Δεσκάτης της ΠΕ Γρεβενών όλες οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστά σχολεία: Ποια δε θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα λόγω της κακοκαιρίας"

Πάτρα: Κατέρρευσε τμήμα της οροφής στο νοσοκομείο του Ρίου

Κατέρρευσε τμήμα της οφορής στην Β’ Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Ρίου.

Ξεκόλλησαν και αλουμινένια στηρίγματα.

Ακούγοντας το θόρυβο συγγενείς ασθενών βγήκανι έξω από τους θαλάμους.  Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή δεν περπατούσε κάποιος στο διάδρομο και δεν υπήρχε τραυματισμός.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Διοίκηση του Νοσοκομείου

thebest

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Κατέρρευσε τμήμα της οροφής στο νοσοκομείο του Ρίου"

Μητροπολίτης Σεραφείμ για ομόφυλα ζευγάρια: «Προσπαθούν να κάνουν κανονικότητα την παρέκκλιση»

Την εναντίωση του στο νομοσχέδιο που πρόκειται να φέρει η κυβέρνηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών διατύπωσε με ένταση κατά το κυριακάτικο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ.

Όπως είπε «είναι τραγικό λοιπόν, με ψευδοεπιχειρήτα, δήθεν ισότητος και δήθεν δικαιοσύνης και δήθεν προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως λέγονται, να επιχειρείται η αποδόμηση του ιερού της ανθρωπίνης υπάρξεως, που είναι ο πανύψιστος θεσμός της οικογενείας».

Συνέχισε δε λέγοντας ότι «κάθε ανθρώπινο δικαίωμα είναι σεβαστό, αλλά εδώ δεν έχουμε να ομιλήσουμε περί ανθρωπίνου δικαιώματος, γιατί είναι μία παρέκκλησις που δεν έχει καμία σχέση με την ανθρώπινη μορφολογία και φυσιολογία».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Μητροπολίτης Σεραφείμ για ομόφυλα ζευγάρια: «Προσπαθούν να κάνουν κανονικότητα την παρέκκλιση»"

Φρίκη στην Αθήνα: 56χρονος βίαζε την κόρη της συντρόφου του από την ηλικία των 8 ετών για τουλάχιστον 7 χρόνια!

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις για τη δράση 56χρονου που κατηγορείται για τον βιασμό μίας ανήλικης κοπέλας από την ηλικία των 8 ετών στα Πατήσια.

Ο 56χρονος έχει καταγωγή από την Αλβανία και διέμενε στα Πατήσια. Ο άνδρας εκμεταλλευόμενος τη συντροφική σχέση που είχε αναπτύξει με τη μητέρα της βίαζε το κορίτσι τουλάχιστον τα τελευταία 7 χρόνια, από την ηλικία των 8 ετών.

Ο 56χρονος εντοπίστηκε το πρωί του Σαββάτου (21/1) στην περιοχή των Πατησίων, έπειτα από αναζητήσεις αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, και ακολούθως συνελήφθη.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για το περιστατικό:

Από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη πρωινές ώρες χθες, 20 Ιανουαρίου 2024, σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας, κατόπιν σχετικού εντάλματος, 56χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για βιασμό ανηλίκου, κατάχρηση ανηλίκου συμπληρώσαντος και μη τα 14 έτη και πορνογραφία ανηλίκων μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου συμπληρώσαντος και μη τα 15 έτη, κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 56χρονος, τουλάχιστον τα τελευταία -7- έτη, προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικης, εκμεταλλευόμενος τη συντροφική σχέση που είχε αναπτύξει με τη μητέρα της, ενώ παράλληλα, μέσω διαδικτυακών εφαρμογών, είχε αποκτήσει από το θύμα φωτογραφικό υλικό, πορνογραφικού περιεχομένου.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 56χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ψηφιακών πειστηρίων καθώς και αεροβόλο όπλο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Ανακριτή.

lawandorder 

Διαβάστε Περισσότερα » "Φρίκη στην Αθήνα: 56χρονος βίαζε την κόρη της συντρόφου του από την ηλικία των 8 ετών για τουλάχιστον 7 χρόνια!"

Βόλος: Άγριος ξυλοδαρμός 16χρονου από 42χρονο – Τον έδειρε για μια… προσπέραση!

Για άγριο ξυλοδαρμό ενός 16χρονου μαθητή κατηγορείται ένας 42χρονος άνδρας στον Βόλο. Το περιστατικό έγινε στην περιοχή του Φυτόκου, στη Ν. Ιωνία, όταν ο μεσήλικας φέρεται να έκανε επικίνδυνη προσπέραση με το αυτοκίνητο του, ενώ ο μαθητής οδηγούσε το δίκυκλο μηχανάκι του.

Ο 16χρονος έκανε νόημα στον μεγαλύτερο άνδρα να είναι περισσότερο προσεκτικός, καθώς φαίνεται ότι τρόμαξε από την οδηγική του συμπεριφορά.

Ο 42χρονος εξοργίστηκε και σταμάτησε λίγο πιο κάτω, δέρνοντας τον ανήλικο, ο οποίος τραυματίστηκε. Στη συνέχεια έγινε καταγγελία στην Αστυνομία για να κατατεθεί μήνυση.  

thenewspaper

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Άγριος ξυλοδαρμός 16χρονου από 42χρονο – Τον έδειρε για μια… προσπέραση!"

Στις 31 Ιανουαρίου η παράδοση του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία – Κατά 45 λεπτά γρηγορότερη η διαδρομή Αθήνα – Λευκάδα

Παραδίδεται στις 31 Ιανουαρίου ο νέος αυτοκινητόδρομος Άκτιο – Αμβρακία. Με την παράδοση του έργου μειώνεται κατά 45 λεπτά ο χρόνος διαδρομής από την Αθήνα έως τη Λευκάδα, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα.

O νέος αυτοκινητόδρομος, ο οποίος ανήκει στο Ελληνικό Διευρωπαϊκό Δίκτυο «Α52», συνδέει απευθείας την Ιόνια Οδό (από τον Α.Κ Αμβρακίας) με το Αεροδρόμιο του Ακτίου, την υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας (μέσω της οδού Πρέβεζας -Ηγουμενίτσας) και τον κόμβο προς Λευκάδα παρακάμπτοντας την πόλη της Αμφιλοχίας.

«Διασφαλίζουμε την επιτάχυνση των μετακινήσεων, αλλά κυρίως, την οδική ασφάλεια των πολιτών. Με την κατασκευή των νέων σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων, όπως του άξονα Άκτιο – Αμβρακία, αλλάζει ο οδικός χάρτης της Δυτικής Ελλάδας, η οποία αποκτά ένα σημαντικό αναπτυξιακό πρόσημο, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, αλλά και της εθνικής οικονομίας. Με την παράδοση του έργου μειώνεται κατά 45 λεπτά ο χρόνος διαδρομής από την Αθήνα έως τη Λευκάδα και, πλέον, οι οδηγοί θα μπορούν να φτάνουν στο νησί του Ιονίου σε 3 ώρες και 20 λεπτά», τονίζει ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Μέσα στο 2025 πρόκειται να ολοκληρωθεί και η κατασκευή του νέου οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος. Με αποτελεσματικότητα, σχέδιο και σκληρή δουλειά, επιταχύνουμε και υλοποιούμε έγκαιρα τα μεγάλα έργα της χώρας μας», επισημαίνει.

Ο οδικός άξονας Άκτιο – Αμβρακία χωροθετείται εξ’ ολοκλήρου μέσα στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, ενώ λόγω του γεγονότος ότι συνδέει δύο τόσο μεγάλα και σημαντικά έργα (Ιόνια οδό – Υποθαλάσσια Σήραγγα Ακτίου) της Δυτικής Ελλάδας, η σπουδαιότητα του είναι τέτοια που, μετά την παράδοση του έργου, η επηρεαζόμενη περιοχή θα αποτελεί μια μεγάλη γεωγραφική ενότητα, η οποία θα περιλαμβάνει την Ήπειρο, την Αιτωλοακαρνανία και τη Λευκάδα, ενώ θα αυξηθεί η εμβέλεια του λιμανιού της Ηγουμενίτσας σε ολόκληρη την περιοχή.

Η αποτίμηση των ωφελειών συνοψίζεται, κυρίως, στην αύξηση του επιπέδου προσφερόμενης συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης και ασφάλειας, με άμεσες επιπτώσεις στη:

-Μείωση των ατυχημάτων και ιδίως των σοβαρών, λόγω του γεγονότος ότι το οδικό μεταφορικό έργο θα γίνεται, πλέον, σε αυτοκινητόδρομο. Σημαντικό είναι το κοινωνικό όφελος που αναμένεται να προκύψει από τη μείωση των ατυχημάτων στο σημερινό οδικό δίκτυο Στάνος – Αμφιλοχία -Σπάρτο – Λουτράκι – Δρυμός – Παλιάμπελα -Βόνιτσα, που είναι Επαρχιακές Οδοί μιας λωρίδας κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση με ενιαίο οδόστρωμα, ισόπεδους κόμβους και χωρίς έλεγχο προσβάσεων. Το όφελος αυτό έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για τις αστικές περιοχές της Αμφιλοχίας και της Βόνιτσας αλλά για και τις λοιπές αστικοποιημένες περιοχές διέλευσης της σημερινής Επαρχιακής Οδού, που πλέον παρακάμπτονται.

-Μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, λόγω της μείωσης των δυσμενών περιβαλλοντικών επιπτώσεων των οδικών μεταφορών. Προκύπτει βελτίωση της ποιότητας αστικού περιβάλλοντος των πόλεων της Αμφιλοχίας και της Βόνιτσας, καθώς και των λοιπών ημιαστικών περιοχών (Στάνος, Σπάρτο, Παλιάμπελα κλπ), καθώς με την υλοποίηση του νέου αυτοκινητόδρομου εκτρέπεται η διαμπερής κυκλοφορία από το σημερινό οδικό δίκτυο (θόρυβος, εκπομπές καυσαερίων, οπτική ρύπανση κ.λπ.).

-Βελτίωση ασφάλειας των αστικών περιοχών, λόγω της εκτροπής της «βαριάς» κυκλοφορίας και αποσυμφόρησης του υπάρχοντος οδικού δικτύου.

-Αξιοπιστία χρόνου διαδρομής,

-Αύξηση προσπελασιμότητας και άμεση συμβολή στην περιφερειακή ανάπτυξη και σύγκλιση με ευρύτερες και προνομιούχες περιοχές με αύξηση του οικονομικού – αναπτυξιακού δυναμικού της περιοχής.

-Τουριστική δραστηριότητα.

-Μείωση λειτουργικού κόστους οχημάτων των διαφόρων κατηγοριών (συμπεριλαμβανομένης και της οικονομίας καυσίμων).

-Δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, λόγω ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής στην ζώνη επιρροής του έργου.

Ο αυτοκινητόδρομος Άκτιο – Αμβρακία, συνολικού μήκους 49,5 χλμ., αποτελείται από δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, πλάτους 3,5 μ. εκάστη, μία λωρίδα καθοδήγησης ανά κατεύθυνση, πλάτους 0,5μ. και κεντρική διαχωριστική νησίδα με αμφίπλευρο στηθαίο με τις αντίστοιχες λωρίδες καθοδήγησης πλάτους 2 μ., δηλαδή είναι συνολικού πλάτους 17 μ.

Το έργο περιλαμβάνει, επίσης, την κατασκευή:

-Παράπλευρων και κάθετων δρόμων.

 -Δύο μεγάλων κοιλαδογεφυρών περίπου 200 μέτρων εκάστη και τριών μικρότερων γεφυρών για ρέματα.

-9 κόμβους (8 ανισόπεδους και 1 ισόπεδο), καθώς και άνω & κάτω διαβάσεων.

Επιπλέον, με την παρούσα εργολαβία κατασκευάστηκε και το οδικό τμήμα που συνδέει την απόληξη του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία με την Ιόνια Οδό, μήκους περίπου 500 μέτρων, στην αρχή του υπόψη οδικού άξονα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 150 εκατ. ευρώ, είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορές Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξης» (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) και υλοποιείται από την ανάδοχο εταιρία Μυτιληναίος ΑΕ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 31 Ιανουαρίου η παράδοση του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία – Κατά 45 λεπτά γρηγορότερη η διαδρομή Αθήνα – Λευκάδα"

Ιωάννινα: Κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό

Αίρονται από το πρωί της Κυριακής όλα τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί στην κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα της Εγνατίας Οδού στον Νομό Ιωαννίνων, ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, με βάση νεότερη απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων.

Κι αυτό λόγω εξασθένησης των καιρικών φαινομένων, εξαιτίας των οποίων είχαν επιβληθεί.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιωάννινα: Κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό"

Εντοπισμός 107 μεταναστών σε θαλάσσια περιοχή της Κρήτης

Τουλάχιστον 107 μετανάστες εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικά περιστατικά τα ξημερώματα νοτιοδυτικά της Γαύδου στην Κρήτη. Συγκεκριμένα φορτηγό πλοίο υπό σημαία Παναμά εντόπισε και περισυνέλεξε 34 αλλοδαπούς που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Γαύδου.

Με συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων και Έρευνας του λιμενικού σώματος οι μετανάστες μεταφέρονται στους Καλούς Λιμένες.

Σε άλλο περιστατικό εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από φορτηγό πλοίο σημαίας Νήσων Μάρσαλ 73 μετανάστες που επέβαιναν επίσης σε αλιευτικό σκάφος, 38 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Γαύδου.

Οι αλλοδαποί σύμφωνα με το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού και Έρευνας αναμένεται να μεταφερθούν στην Αγ. Γαλήνη.

Σημειώνεται ότι τις απογευματινές ώρες προχθές Παρασκευή εντοπίστηκε νοτιοανατολικά της Γαύδου άλλη λέμβος σε δυσχερή θέση στην οποία επέβαιναν 42 μετανάστες, ανάμεσά τους πέντε παιδιά.

Φορτηγό πλοίο περισυνέλεξε 37 άντρες και τα πέντε παιδιά που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι των Καλών Λιμένων Ηρακλείου.

Κατά δηλώσεις των επιβαινόντων, είχαν ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης από ακτές του Τομπρούκ της Λιβύης, καταβάλλοντας χρηματικά ποσά από 1.000 μέχρι 3.200 δολάρια, για τη μεταφορά τους στην Γαύδο.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, που διενεργεί προανάκριση, ανακοίνωσε πως συνελήφθησαν ένας δύο από τους μετανάστες, 31 και 26 ετών, οι οποίοι κατά την ίδια πηγή φέρονται να είναι οι διακινητές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εντοπισμός 107 μεταναστών σε θαλάσσια περιοχή της Κρήτης"

Κακοκαιρία: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο

Ραγδαία είναι η επιδείνωση του καιρού στην Ελλάδα, από το μεσημέρι του Σαββάτου και σήμερα Κυριακή. Γεγονός που θα επηρεάσει τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι της Ραφήνας, του Λαυρίου και του Πειραιά, όπως αναφέρει ο odigostoupoliti.eu

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/01/24

BLUE STAR PAROS: Το δρομολόγιο του πλοίου από Πειραιά 07:30 για Σύρο-Τήνο-Μύκονο και επιστροφή δεν θα πραγματοποιηθεί.

BLUE STAR ΝΑΧΟS: Το δρομολόγιο του πλοίου αύριο από Πειραιά 17:30 για Σύρο-Πάρο-Νάξο-Ηρακλειά-Σχοινούσα-Κουφονήσι-Κατάπολα και επιστροφή δεν Θα πραγματοποιηθεί.

HELLENIC HIGHSPEED: Το δρομολόγιο του πλοίου από Σύρο 07:00 για Πάρο-Σέριφο-Σίφνο-Κίμωλο-Μήλο και επιστροφή δεν Θα πραγματοποιηθεί.

ΔΕΥΤΕΡΑ 22/01/24

BLUE STAR PAROS: Το δρομολόγιο του πλοίου από Πειραιά 07:30 για Σύρο-Τήνο-Μύκονο και επιστροφή δεν θα πραγματοποιηθεί.

HELLENIC HIGHSPEED: Το δρομολόγιο του πλοίου από Σύρο 07:00 για Κύθνο-Κέα-Λαύριο και επιστροφή δεν Θα πραγματοποιηθεί. Το πλοίο Θα παραμείνει στο λιμάνι της Σύρου και εφόσον βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες Θα αναχωρήσει την Τρίτη στις 07:00 για το προγραμματισμένο του δρομολόγιο.

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Σύρου

Ανακοίνωση για λήψη αυξημένων μέτρων λόγω αναγγελίας θυελλωδών ανέμων εξέδωσε και το Λιμεναρχείο Σύρου. Αναλυτικά αναφέρει:

1. Σε συνέχεια ανωτέρω σχετικών, σας ενημερώνουμε ότι στη θαλάσσια περιοχή πρόγνωσης του Νοτιοανατολικού
Αιγαίου- Ικάριου δυτικά του 24.50 από 20/22 UTC τουλάχιστον μέχρι 21/07 UTC θα πνέουν άνεμοι
βορειοανατολικοί 7 ή 8 μποφόρ και από 21/04 UTC βόρειοι βορειοανατολικοί 8 ή 9 μποφόρ.
2. Λαμβάνοντας υπόψη αφενός, την απήχηση και την αμεσότητα που έχουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο κοινό και αφετέρου το εύρος των αναγνωστών, ακροατών και θεατών που διαθέτει το κάθε μέσο, επιθυμούμε να κάνουμε χρήση του χώρου (διαδικτυακού- εφημερίδων) και του χρόνου (ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού) με σκοπό την όσο το δυνατόν πιο μακρά δημοσίευση και μετάδοση του ανωτέρω δελτίου καιρικών φαινομένων στα μέσα σας, ώστε να επιτευχθεί η έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση του κοινού.
3. Αλιευτικοί Σύλλογοι αποδέκτες του παρόντος όπως προνοήσουν για την έγκαιρη και άμεση ενημέρωση των επαγγελματιών αλιέων μελών τους.
4. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Υπηρεσία μας,
καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου (τηλέφωνα επικοινωνίας: 22810 88888).
5. Επίσης, περισσότερες λεπτομέρειες δίδονται στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της Ε.Μ.Υ. και στην ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο.

Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτερύγων για τον Αργοσαρωνικό.

Κλειστές είναι οι συνδέσεις Αγ. Μαρίνα – Στύρα, Βόλος – Σποράδες, Καβάλα – Πρίνου Θάσου και Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα το πρωινό δρομολόγιο θα εκτελεστεί μόνο στη γραμμή Κεραμωτή – Λιμένας Θάσου.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλούνται πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία ή τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news