facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Επιβεβαίωσε ο ρωσικός στρατός ότι στοχοθέτησε αποθήκη όπλων, που είχαν δώσει στην Ουκρανία ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες

Ο ρωσικός στρατός επιβεβαίωσε ότι στοχοθέτησε με «πυραύλους υψηλής ακρίβειας» μια σημαντική αποθήκη όπλων που προμήθευσαν στις ουκρανικές δυνάμεις οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες, κοντά στην Οδησσό, στη νότια Ουκρανία.

«Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έθεσαν σήμερα εκτός λειτουργίας, με πυραύλους υψηλής ακρίβειας και μεγάλου βεληνεκούς, έναν σταθμό ανεφοδιασμού του στρατιωτικού αεροδρομίου κοντά στην Οδησσό, όπου είχε αποθηκευτεί μια σημαντική ποσότητα ξένων όπλων, τα οποία είχαν παραδώσει οι ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ένα δελτίο τύπου.

Συνολικά, ρωσικοί πύραυλοι υψηλής ακρίβειας έπληξαν σήμερα 22 ουκρανικούς στρατιωτικούς στόχους, ιδίως τρεις αποθήκες όπλων και πυρομαχικών κοντά στην Ιλιτσιόβκα και το Κραματόρσκ, οι οποίες καταστράφηκαν, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο.

Επίσης, η ρωσική πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε σήμερα αεροπορικές επιδρομές εναντίον 79 ουκρανικών στρατιωτικών στόχων, στοχοθετώντας κυρίως 16 αποθήκες όπλων πυροβολικού και καυσίμων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Επιπλέον, σε μια διαδικτυακή ανάρτηση, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν σήμερα έως και 200 Ουκρανούς στρατιώτες και κατέστρεψαν περισσότερα από 30 οχήματα, ορισμένα εξ αυτών τεθωρακισμένα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP-Reuters/ ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιβεβαίωσε ο ρωσικός στρατός ότι στοχοθέτησε αποθήκη όπλων, που είχαν δώσει στην Ουκρανία ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες"

Καιρός αύριο Πάσχα: Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες σε Αττική, Θεσσαλονίκη – Παρούσα η αφρικανική σκόνη

Πολύ καλός θα είναι ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα (24.04.2022). Ο υδράργυρος θα ανεβεί κι άλλο, με τη σκόνη από τη Σαχάρα να κάνει πάλι την εμφάνισή της.

Ο καιρός το Πάσχα σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη σχεδόν τη χώρα. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα υπάρχουν στα βόρεια κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα δυτικά.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 24 με 25 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά, κατά τόπους τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός του Πάσχα – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη χώρα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 και στην Κρήτη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις στα βόρεια από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο Πάσχα: Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες σε Αττική, Θεσσαλονίκη – Παρούσα η αφρικανική σκόνη"

Άγιο Φως: Έφτασε στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα

Με καθυστέρηση άνω των δύο ωρών και σε κλίμα κατάνυξης έφτασε στην Ελλάδα το Άγιο Φως που παρελήφθη από την ελληνική αποστολή από τα Ιεροσόλυμα. Πλέον, αναμένεται να γίνει αγώνας δρόμου για να παραδοθεί σε όλες τις εκκλησίες όλης της επικράτειας με  πτήσεις της Aegean και της Sky express.
Αρχικά, το Άγιο Φως επρόκειτο να φτάσει στο «Ελ. Βενιζέλος» στις 6 μ.μ. Ωστόσο,  τα μέτρα και οι έλεγχοι στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ καθυστέρησαν την ελληνική αποστολή, με το αεροσκάφος να φτάνει λίγο μετά τις 20:30, όπου έγινε λιτή υποδοχή. Στο αεροδρόμιο βρέθηκαν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

«Παρέλαβα το άγιο και ανέσπερο φως και το μετέφερα στην πατρίδα μαζί με το αναστάσιμο μήνυμα. Σε λίγη ώρα θα βρεθεί σε όλα τα σημεία της ελληνικής επικράτειας» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, λέγοντας ότι το Άγιο Φως στέλνει το μήνυμα για τη σημασία της ζωής και της ειρήνης, ένα μήνυμα εξόχως επίκαιρο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. 

Με σύντομη δέηση από τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτη Ραφαήλ, υποδέχθηκε το Άγιο Φως το Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα. 

Σε κλίμα κατάνυξης η παραλαβή του στα Ιεροσόλυμα

Σε κλίμα κατάνυξης και λαμπρότητας, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα η τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός. Στην τελετή παρέστη η Ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη ο οποίος στη συνέχεια μετέβη στο Πατριαρχείο για την παραλαβή του Αγίου Φωτός, από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’.

Ο κ. Κατσανιώτης στην αντιφώνησή του προς τον Πατριάρχη ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Πρόκειται για ιδιαίτερο προνόμιο, να έχω την ευθύνη για την μεταφορά του Θείου Φωτός και του αναστάσιμου μηνύματος στην Ελλάδα. Η Αφή του Αγίου Φωτός λειτουργεί λυτρωτικά για την πίστη όλης της Χριστιανοσύνης» για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Η Ελληνική Πολιτεία έχει σταθεί, πάντοτε αρωγός στηρίζοντας το Πατριαρχείο και την Αγιοταφική Αδελφότητα στην προσπάθεια να διαφυλαχθούν αλώβητα από τον χρόνο και τις γεωπολιτικές σκοπιμότητες τα ιερά προνόμια και ο αναντικατάστατος πνευματικός ρόλος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας. Μόλις φτάσουμε στην Πατρίδα, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί σε όλες τις γωνιές της, στους ορθόδοξους ναούς που απόψε θα μεταφέρουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως και της ελπίδας… Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους».

Να σημειωθεί ότι η άφιξη της Ελληνικής αποστολής που μεταφέρει το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» αναμένεται περί τις 8 σήμερα το απόγευμα και στην συνέχεια θα μεταφερθεί σε κάθε σημείο της Ελληνικής επικράτειας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Άγιο Φως: Έφτασε στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα"

Συνελήφθησαν 23χρονος και 18χρονος Ρομά στο Ζεφύρι επειδή πυροβολούσαν στον αέρα

Στην σύλληψη δύο Ρομά ηλικίας 23 και 18 ετών προχώρησε το βράδυ της Μεγάλης  Παρασκευής η ομάδα ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής στο Ζεφύρι.

Οι δύο Ρομά σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΛΑΣ πυροβολούσαν άσκοπα στην περιοχή του Μενιδίου και μάλιστα στην μέση του δρόμου. Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής όταν η ομάδα ΟΠΚΕ  έκανε την περιπολία της στην περιοχή.

Τότε οι αστυνομικοί άκουσαν πυροβολισμούς και όταν έφτασαν στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως βρέθηκαν μπροστά στους δύο Ρομά, που είχαν σταματήσει το αυτοκίνητο τους στην μέση του δρόμου και πυροβολούσαν τον αέρα.

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων ενώ μόνο από το σημείο περισυνελέγησαν περίπου πενήντα κάλυκες.

Από τον έλεγχο που τους πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή τους και εντός του αυτοκινήτου:

– πιστόλια κρότου,
– γεμιστήρες,
24- φυσίγγια κρότου και
– μεταλλικοί προσαρμογείς για εκτόξευση φωτοβολίδων.

Επιπρόσθετα, κατασχέθηκε το εν λόγω αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθησαν 23χρονος και 18χρονος Ρομά στο Ζεφύρι επειδή πυροβολούσαν στον αέρα"

Γερμανία: Πάνω από 20 χώρες στη συνάντηση για την Ουκρανία στην αμερικανική βάση Ράμσταϊν

Περισσότερες από 20 χώρες έχουν επιβεβαιώσει ότι θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες που θα επικεντρωθούν στην Ουκρανία και θα διεξαχθούν την Τρίτη στην αμερικανική αεροπορική βάση Ράμσταϊν στη δυτική Γερμανία, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

Περίπου 40 χώρες έχουν προσκληθεί στη διάσκεψη στη βάση Ράμσταϊν, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο εξωτερικό, ανακοίνωσε χθες ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

Ο Κίρμπι δεν είπε ακριβώς ποιες χώρες έχουν ήδη αποδεχθεί την πρόσκληση που τους απηύθυνε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ ‘Οστιν.

Ανάμεσά τους βρίσκονται και χώρες που δεν ανήκουν στο ΝΑΤΟ. Η συνάντηση δεν θα πραγματοποιηθεί υπό την ομπρέλα της Συμμαχίας.

Ο Κίρμπι είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ένας από τους στόχους των διαβουλεύσεων ήταν η διαρκής ασφάλεια και κυριαρχία της Ουκρανίας. Ως εκ τούτου, η διάσκεψη θα πρέπει να επικεντρωθεί στις αμυντικές ανάγκες της Ουκρανίας πέραν του τρέχοντος πολέμου που έχει κηρύξει η Μόσχα.

Το γεγονός ότι περισσότερες από 20 χώρες έχουν ήδη συμφωνήσει να συμμετάσχουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα αποτελεί ένδειξη της σημασίας που αποδίδουν οι ΗΠΑ και οι χώρες αυτές στις αμυντικές ανάγκες της Ουκρανίας, τόνισε ο Κίρμπι.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα νέα στρατιωτική βοήθεια ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία: Πάνω από 20 χώρες στη συνάντηση για την Ουκρανία στην αμερικανική βάση Ράμσταϊν"

Κορωνοϊός: 4.175 κρούσματα και 28 θάνατοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 4.175.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.277.557 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.9% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 149 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 121.135(3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

To ποσοστό της θετικότητας διαμορφώνεται στο 5,7% από 3,4% χθες.

Aπό τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 1.523 στην Αττική (2.836 χθες).
  • 488 στη Θεσσαλονίκη (772 χθες)

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 186 από την Ανατολική Αττική (330 χθες).
  • 298 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (504 χθες).
  • 43 από τη Δυτική Αττική (96 χθες).
  • 156 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (392 χθες).
  • 482 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (817 χθες).
  • 154 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (350 χθες).
  • 160 από τον Πειραιά (305 χθες).
  • 44 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (42 χθες).

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 64 Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 75 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 1 στην ΠΕ Άνδρου.
  • 53 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 49 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 38 στην ΠΕ Άρτας.
  • 79 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 28 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 11 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 21 στην ΠΕ Δράμας.
  • 38 στην ΠΕ Έβρου.
  • 79 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 1 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 19 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 60 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 46 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 110 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 2 την ΠΕ Θάσου.
  • 9 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 10 στην ΠΕ Θήρας.
  • 3 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 1 στην ΠΕ Ικαρίας
  • 72 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 42 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 7 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 43 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 1 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 27 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 52 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 12 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 23 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 378στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 77 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 22 στην ΠΕ Κω.
  • 35 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 155 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 44 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 18 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 4 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 2 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 86 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 74 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 6 στην ΠΕ Μήλου.
  • 8 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 10 στην ΠΕ Νάξου.
  • 25 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 3 στην ΠΕ Πάρου.
  • 33 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 47 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 28 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 9 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 70 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 80 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 1 στην ΠΕ Σάμου.
  • 80 στην ΠΕ Σερρών.
  • 8 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 7 στην ΠΕ Σύρου.
  • 4 στην ΠΕ Τήνου.
  • 54 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 97 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 17 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 9 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 26 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 84 στην ΠΕ Χανίων.
  • 42 στην ΠΕ Χίου.

76 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (112 χθες).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 28, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 28.867 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 277 (67.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 έτη. To 93.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 150 (54.15%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 127 (45.85%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.591 ασθενείς.

Οι εισαγωγές  νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 197 (ημερήσια μεταβολή +3.68%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 201 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 4.175 κρούσματα και 28 θάνατοι"

Κινέτα: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία μετά την ανατροπή νταλίκας στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο σημείο που είχε ανατραπεί μια νταλίκα νωρίτερα σήμερα Μεγάλο Σάββατο (23.4.2022) και είχε προκαλέσει κυκλοφοριακό πρόβλημα, τη στιγμή που κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα.

Η ενημέρωση για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου έγινε από την αστυνομία και, όπως φαίνεται και από τους χάρτες της Google, η κίνηση έχει ομαλοποιηθεί.

Η νταλίκα που ανετράπη νωρίτερα σήμερα, είχε μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα, ενώ ο οδηγός της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Τα οχήματα κινούνταν από τη ΛΕΑ (Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης), μέχρι να καθαρίσει το σημείο και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κινέτα: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία μετά την ανατροπή νταλίκας στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου"

Θάνατος 15χρονου στον Εύοσμο: Ελεύθεροι από τον εισαγγελέα πατέρας και γιος – Με νόμιμη άδεια η καραμπίνα

Σοκαρισμένη παραμένει η κοινωνία στον Εύοσμο από το θάνατο ενός έφηβου από πυροβολισμό. Ο θάνατος του 15χρονου προήλθε από σφαίρα που δέχτηκε στο δεξί μάτι από απόσταση μικρότερη των τριών μέτρων από καραμπίνα που όπλισε συνομήλικος φίλος του. Το όπλο ήταν του 56χρονου πατέρα του δράστη, ο οποίος παρουσιάστηκε το πρωί στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης συντετριμμένος, όπως και ο γιος του.

Για την αδιανόητη τραγωδία στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοχρησία στον 15χρονο και για πλημμελή φύλαξη όπλου όπως και παραμέληση εποπτείας ανήλικου στον 56χρονο, ο οποίος είχε κυνηγετική άδεια για το όπλο, μετέδωσε η ΕΡΤ. Αμφότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι από τον εισαγγελέα.

Μουδιασμένοι δηλώνουν συγγενείς, γείτονες και συμμαθητές των δύο παιδιών από το τραγικό παιχνίδι που τους έπαιξε η μοίρα στην τελευταία τους συνάντηση, το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Από μικρά παιδιά μεγάλωσαν μαζί και ήταν αχώριστοι φίλοι.

Η τραγωδία σημειώθηκε στο σαλόνι, του σπιτιού του 15χρονου. Όπως είπε στους αστυνομικούς έδειχνε την καραμπίνα του πατέρα του στον άτυχο μαθητή, δεν γνώριζε ότι είχε φυσίγγιο στη θαλάμη, πάτησε κατά λάθος την σκανδάλη και συνέβη το κακό.

Στην αρχή ο ανήλικος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ο φίλος του έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι, με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά, ωστόσο λίγο αργότερα κατά πληροφορίες ομολόγησε το γεγονός και παρέδωσε το άδειο φυσίγγιο που είχε κρύψει στην αυλή του σπιτιού.

Ο 56χρονος κατείχε νόμιμα κι ένα δίκαννο που βρέθηκε σε ντουλάπα του σπιτιού.

 

Διαβάστε Περισσότερα » " Θάνατος 15χρονου στον Εύοσμο: Ελεύθεροι από τον εισαγγελέα πατέρας και γιος – Με νόμιμη άδεια η καραμπίνα"

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις στο εργοστάσιο Azovstal της Μαριούπολης

Οι δυνάμεις της Ρωσίας άρχισαν εκ νέου τα αεροπορικά πλήγματα, επιχειρώντας επίθεση εναντίον του εργοστασίου Azovstal της Μαριούπολης, όπου βρίσκονται οι εναπομείνασες ουκρανικές δυνάμεις. Αυτό υποστήριξε ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Ολέξι Αρεστόβιτς.

«Ο εχθρός επιχειρεί να καταπνίξει την τελευταία αντίσταση των υπερασπιστών της Μαριούπολης στην περιοχή του Azovstal», είπε ο Αρεστόβιτς στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί μια αλλαγή τακτικής την Πέμπτη, όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε αντ’ αυτού τα στρατεύματα να αποκλείσουν την περιοχή «ώστε να μην μπορεί να περάσει ούτε μύγα».

Σχέδιο ανάπτυξης πυραύλων Sarmat με πυρηνικές κεφαλές

Η Ρωσία σχεδιάζει να αναπτύξει την πρώτη στρατιωτική μονάδα που θα είναι εξοπλισμένη με τους βαλλιστικούς πυραύλους Sarmat, ικανούς να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, το αργότερο έως το φθινόπωρο, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον Ντμίτρι Ρογκόζιν, τον επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos.

Η μονάδα αυτή θα εδρεύει στο Ουζούρ, στην περιφέρεια Κρασνογιάρσκ, περίπου 3.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, σύμφωνα με το TASS που επικαλείται συνέντευξη του Ρογκόζιν στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 TV.

«Καταρρίψαμε μαχητικό αεροσκάφος Su-25 και τρία ελικόπτερα MI-8 στο Χάρκοβο»

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του κατέρριψαν ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος Su-25 και κατέστρεψαν τρία ελικόπτερα MI-8 σε αεροδρόμιο στην περιοχή του Χαρκόβου.

Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από την ουκρανική πλευρά αναφορικά με τους ισχυρισμούς της Ρωσίας.

Εντείνονται οι βομβαρδισμοί σε πόλεις της περιφέρειας του Λουχάνσκ

Όλες οι ελεγχόμενες από την Ουκρανία πόλεις στην ανατολική περιοχή Λουχάνσκ δέχονται συνεχώς σήμερα βομβαρδισμό από τις ρωσικές δυνάμεις και το σφυροκόπημα εντείνεται, δήλωσε στην τηλεόραση ο κυβερνήτης της περιοχής Σερχίι Χαϊντάι.

Ο ίδιος είπε ότι ουκρανικές δυνάμεις εγκαταλείπουν κάποιους οικισμούς για να ανασυγκροτηθούν, αλλά ότι η κίνησή αυτή δεν ισοδυναμεί με σημαντικό πλήγμα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις στο εργοστάσιο Azovstal της Μαριούπολης"

Κεταμίνη – Χαλκίδα: Στη φυλακή ο 32χρονος κι ο 34χρονος που πωλούσαν την ουσία μέχρι και στο Σικάγο

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν στη Χαλκίδα οι δύο κατηγορούμενοι που διακινούσαν κεταμίνη. Είχαν συγκροτήσει διεθνή εγκληματική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας Χαλκίδας τόσο ο 32χρονος όσο και ο 34χρονος, οδηγούνται στη φυλακή, κατηγορούμενοι ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο διακινούσαν κεταμίνη, άλλες ποσότητες ναρκωτικών και παράνομων αναβολικών ουσιών. Τις τοποθετούσαν σε δέματα και τα ταχυδρομούσαν, σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, όπως οι ΗΠΑ, με τη δράση τους να φτάνει και στο Σικάγο.  

Ο 32χρονος επιχειρηματίας που φέρεται ως πρωταγωνιστής στη δράση του κυκλώματος είναι – σύμφωνα με το evima.gr – γνώριμος στις ελληνικές διωκτικές Αρχές, καθώς είχε συλληφθεί το 2019 για διακίνηση αναβολικών. Ωστόσο είχε αφεθεί ελεύθερος με τη δίκη να εκκρεμεί.

Πρόκειται για επιχειρηματία στον χώρο της εστίασης, ο οποίος διατηρεί τρία καταστήματα στην Εύβοια και είναι και ο ίδιος χρήστης αναβολικών ουσιών, ενώ φέρεται να έχει χάσει το νεφρό του εξαιτίας της χρήσης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κεταμίνη – Χαλκίδα: Στη φυλακή ο 32χρονος κι ο 34χρονος που πωλούσαν την ουσία μέχρι και στο Σικάγο"

Παγκόσμια ανησυχία: Η Ρωσία θα «φορτώσει» με πυρηνικές κεφαλές τους διηπειρωτικούς πυραύλους

Η Ρωσία σχεδιάζει να αναπτύξει την πρώτη στρατιωτική μονάδα που θα είναι εξοπλισμένη με τους βαλλιστικούς πυραύλους Sarmat, ικανούς να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, το αργότερο έως το φθινόπωρο, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον Ντμίτρι Ρογκόζιν, τον επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, η μονάδα αυτή θα εδρεύει στο Ουζούρ, στην περιφέρεια Κρασνογιάρσκ, περίπου 3.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, σύμφωνα με το TASS που επικαλείται συνέντευξη του Ρογκόζιν στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 TV.

Πρόκειται για τους νέους διηπειρωτικούς πυραύλους που έχει αναπτύξει και φυσικά μια τέτοια εξέλιξη εντείνει την παγκόσμια ανησυχία για το μέλλον.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Παγκόσμια ανησυχία: Η Ρωσία θα «φορτώσει» με πυρηνικές κεφαλές τους διηπειρωτικούς πυραύλους"

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικά πλήγματα στις ουκρανικές αεροπορικές δυνάμεις – Εντείνεται ο βομβαρδισμός στο Λουγκάνσκ

Ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-25 της Ουκρανίας καταρρίφθηκε από τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας, χωρίς να υπάρξει άμεση αντίδραση από την ουκρανική πλευρά.

Μαζί με την κατάρριψη του μαχητικού αεροσκάφους, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε, επίσης, πως κατέστρεψε τρία ελικόπτερα MI-8 σε αεροδρόμιο στην περιοχή του Χαρκόβου.

Εντείνεται ο βομβαρδισμός σε πόλεις του Λουγκάνσκ

Όλες οι, ελεγχόμενες από την Ουκρανία, πόλεις του Λουγκάνσκ, στα ανατολικά δηλαδή της χώρας, δέχονται συνεχώς σήμερα βομβαρδισμό από τις ρωσικές δυνάμεις και το σφυροκόπημα εντείνεται, δήλωσε στην τηλεόραση ο κυβερνήτης της περιοχής, Σερχίι Χαϊντάι.

Ο ίδιος είπε ότι ουκρανικές δυνάμεις εγκαταλείπουν κάποιους οικισμούς για να ανασυγκροτηθούν αλλά ότι η κίνησή αυτή δεν ισοδυναμεί με σημαντικό πλήγμα.

Βρετανία: Η Ρωσία δεν έχει κερδίσει πολλά εδάφη το τελευταίο 24ωρο

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν σημείωσαν σημαντικά κέρδη τις τελευταίες 24 ώρες, παρά την αυξημένη δραστηριότητά τους, ενώ οι αντεπιθέσεις των Ουκρανών συνεχίζουν να παρεμποδίζουν τις προσπάθειές τους, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών.

Παρά το ότι η Ρωσία ισχυρίζεται πως κατέκτησε τη Μαριούπολη, οι σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζουν να καταστρέφουν τις προσπάθειες της Μόσχας να καταλάβει την πόλη, δυσχεραίνοντας την πρόοδο τους στην περιοχή του Ντονμπάς, ανέφερε σε ανάρτησή του το υπουργείο Άμυνας.

Οι εναέριες και θαλάσσιες δυνάμεις της Ρωσίας δεν έχουν πάρει τον έλεγχο ούτε στον αέρα, ούτε στη θάλασσα, λόγω της αποτελεσματικότητας της αντιαεροπορικής και θαλάσσιας άμυνας της Ουκρανίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσει ανεξάρτητα την αναφορά αυτή.

 ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικά πλήγματα στις ουκρανικές αεροπορικές δυνάμεις – Εντείνεται ο βομβαρδισμός στο Λουγκάνσκ"

Πάσχα: Η μεγαλύτερη έξοδος της τελευταίας πενταετίας η φετινή, πάνω από 325.000 οχήματα έφυγαν από την Αθήνα

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιείται η έξοδος  και των τελευταίων εκδρομέων από την Αττική με την κίνηση να διεξάγεται ομαλά τόσο στην Εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου, όπου χθες υπήρχαν καθυστερήσεις, όσο και στην Αθηνών-Λαμίας.

Την ίδια ώρα, κορυφώνεται σήμερα η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα για διάφορα νησιά του Αιγαίου, ενώ το λιμενικό σώμα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.

Από το λιμάνι του Πειραιά σήμερα Μ. Σάββατο 23/04 έχουν προγραμματιστεί 6 δρομολόγια, 10 από τη Ραφήνα και 6 από το Λαύριο.

Χθες Μ. Παρασκευή 22/04 από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 14 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 13.177 επιβάτες, 2.040 ΙΧ αυτοκίνητα 474 φορτηγά και 432 δίκυκλα.

Για τον Αργοσαρωνικό πραγματοποιήθηκαν χθες 32 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 9.047 επιβάτες, 1.279 ΙΧ οχήματα, 9 φορτηγά και 253 δίκυκλα.

Από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 13 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν συνολικά 7.776 επιβάτες, 1.837 ΙΧ οχήματα 27 φορτηγά και 166 δίκυκλα. Από το λιμάνι του Λαυρίου, έγιναν 9 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 2.785 επιβάτες, 739 ΙΧ οχήματα, 9 φορτηγά και 45 δίκυκλα.

Χθες, Μεγάλη Παρασκευή, όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα, συνολικά 98.605 αυτοκίνητα (59.980 από την Αθηνών- Κορίνθου και 41.625 από την Αθηνών - Λαμίας). Πέρσι, εν μέσω καραντίνας, είχαν περάσει μόλις 17.421 αυτοκίνητα (9061 από την Αθηνών- Κορίνθου και 8360 από την Αθηνών - Λαμίας) ενώ το 2019, που δεν υπήρχαν περιορισμοί, είχαν περάσει 111.512 αυτοκίνητα (64.712 από την Αθηνών- Κορίνθου και 46.800 από την Αθηνών - Λαμίας).

Η έξοδος των εκδρομέων φαίνεται ότι κορυφώθηκε τις πρωινές ώρες της Μ. Παρασκευής, όταν σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές στους δύο μεγάλους σταθμούς διοδίων της Αττικής. Στην Ελευσίνα, οι οδηγοί, ακόμα και αφού περνούσαν τα διόδια, έμεναν για σχεδόν μία ώρα εγκλωβισμένοι σε ένα ατελείωτο μποτιλιάρισμα. Από τις 06:00 έως και τις 18:00, συνολικά 80.312 οχήματα έφυγαν από την πρωτεύουσα, τα 45.547 μέσω της Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου και τα 34.765 από την Ε.Ο. Αθηνών -Λαμίας.

Η μεγαλύτερη έξοδος της τελευταίας πενταετίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η φετινή έξοδος για το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας πενταετίας, ξεπερνώντας ακόμα και αυτές πριν από την πανδημία. Μάλιστα είναι αυξημένη κατά σχεδόν 8% σε σύγκριση με το 2019. Εκείνη τη χρονιά, από τη Μεγάλη Τετάρτη έως και τη Μεγάλη Παρασκευή είχαν φύγει από την Αθήνα 227.270 οχήματα, ενώ το αντίστοιχο διάστημα φέτος τα ΙΧ που πέρασαν τα διόδια άγγιξαν τις 245.000.

Λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης κίνησης που επικρατεί στους δρόμους της χώρας, οι αστυνομικοί της Τροχαίας βρίσκονται επί ποδός σε όλα τα μεγάλα οδικά δίκτυα, ενώ έχουν τεθεί σε ισχύ έκτακτα μέτρα.

Πληρότητα και στα δρομολόγια των πλοίων. 

Τη Μεγάλη Τετάρτη  από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 14 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν για διάφορα νησιά του Αιγαίου 14.760 επιβάτες, 2.649 ΙΧ οχήματα, 575 φορτηγά και 394 δίκυκλα. 

Η πληρότητα στα πρωινά δρομολόγια της Μεγάλης Πέμπτης και της Μεγάλης Παρασκευής είναι 100%.

Στα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου από τη Μεγάλη Τετάρτη επικρατούσε το αδιαχώρητο, με χιλιάδες ταξιδιώτες να εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ για τον εορτασμό του Πάσχα. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πάσχα: Η μεγαλύτερη έξοδος της τελευταίας πενταετίας η φετινή, πάνω από 325.000 οχήματα έφυγαν από την Αθήνα"

Κινέτα: Ανατροπή νταλίκας με έναν εγκλωβισμένο στην Εθνικό Οδό Αθηνών – Κορίνθου

Μια νταλίκα έχει ανατραπεί στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος της Κινέτας στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Σύμφωνα με το korinthostv η νταλίκα έχει ανατραπεί στο 59ο χλμ της Εθνικής Οδού Κορίνθου – Αθηνών, στο ύψος της Κινέτας, στο ρεύμα προς Κόρινθο από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτίας.

Ο οδηγός της νταλίκας είναι εγκλωβισμένος, ενώ στο σημείο σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις για τον απεγκλωβισμό του, καθώς και ασθενοφόρο ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΓΑΔΑ η Τροχαία, λόγω του ατυχήματος, εκτρέπει τα αυτοκίνητα στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου μέσω του κόμβου της Κινέττας και ξαναεισέρχονται στην νέα εθνική οδό από τον κόμβο των Αγ. Θεοδώρων.

korinthostv 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κινέτα: Ανατροπή νταλίκας με έναν εγκλωβισμένο στην Εθνικό Οδό Αθηνών – Κορίνθου"

Σέρρες: Ξήλωσε δορυφορικά κάτοπτρα 30.000 ευρώ από εταιρεία!

Σαν να μην είχε συμβεί τίποτε οδηγούσε ένας Έλληνας το ιδιόκτητο όχημά του, με το οποίο ρυμουλκούσε ένα τρέιλερ όπου είχε φορτώσει τρία δορυφορικά κάτοπτρα αξίας 30.000 ευρώ, τα οποία είχε ξηλώσει νωρίτερα από τις εγκαταστάσεις μιας εταιρείας σε αγροτική περιοχή των Σερρών!
Όταν εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, δεν μπόρεσε να εξηγήσει πώς βρέθηκαν στην κατοχή του τα πανάκριβα "πιάτα" κι έτσι προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα Εμμανουήλ Παππά, όπου αποκαλύφθηκε η κλοπή και τα δορυφορικά κάτοπτρα αποδόθηκαν στον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας.

Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για κλοπή και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν διέθετε άδεια ικανότητας οδήγησης, ενώ κατασχέθηκαν το όχημά του και το τρέιλερ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σέρρες: Ξήλωσε δορυφορικά κάτοπτρα 30.000 ευρώ από εταιρεία!"

Σανγκάη: Σε σκληρό lockdown χωρίς τρόφιμα και φάρμακα – Εξουθενωμένοι και απογοητευμένοι οι πολίτες

Το καθολικό lockdown στην πόλη της Σανγκάης ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου. Παρά τους σκληρούς περιορισμούς, καταγράφονται νέα κρούσματα κορονοϊού, γεγονός που προκαλεί μεγάλη απογοήτευση στους πολίτες και εγείρει  αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα της προσέγγισης της Κίνας. 

Η Σανγκάη, η πόλη που αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη έξαρση του κορονοϊού έως τώρα στην Κίνα, ανακοίνωσε ότι την 22η Απριλίου 12 πολίτες πέθαναν από COVID-19, ενώ καταγράφηκαν 20.634 ασυμπτωματικά περιστατικά μετάδοσης στην κοινότητα, από 15.698 μία ημέρα νωρίτερα. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων με συμπτώματα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ανήλθε στα 2.736 χθες από 1.931 προχθές 21η Απριλίου.

Αν και στα συγκροτήματα κατοικιών της Σανγκάη που τελούν υπό αποκλεισμό συνεχίζει να επικρατεί απογοήτευση, τοπικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι δεν θα υπάρξει νέα χαλάρωση έως ότου μηδενιστούν τα νέα κρούσματα έξω από τις περιοχές καραντίνας. «Όσο πιο κρίσιμη γίνεται η περίοδος, τόσο περισσότερο χρειάζεται να σφίξουμε τα δόντια και να συγκεντρώσουμε τη δύναμή μας», δήλωσε ο δήμαρχος της Σανγκάης Γκονγκ Τζενγκ στο επίσημο κανάλι των τοπικών αρχών στο WeChat.

Το καθολικό lockdown στην πόλη της Σανγκάης ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου, αν και πολλοί κάτοικοι έχουν περιοριστεί στα σπίτια τους για πολύ περισσότερο. Αλλά παρόλο που έχουν βρεθεί σε καθεστώς περιορισμού για περισσότερο από 30 ημέρες, ορισμένα συγκροτήματα κατοικιών καταγράφουν νέα κρούσματα, εγείροντας αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα της προσέγγισης της Κίνας.

«Είναι μεγάλο διάστημα και, πράγματι, έχει δύο επιπτώσεις στην ψυχική υγεία: ο κόσμος είναι εξουθενωμένος και αποθαρρυμένος», δήλωσε η Τζάγια Ντάντας, ειδικός σε θέματα δημόσιας υγείας στη σχολή Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Κέρτιν της Αυστραλίας, η οποία παρακολουθεί την έξαρση στη Σανγκάη.

Δείτε φωτογραφίες:

Εικόνες απελπισίας 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία των Αρχών της Σανγκάης, ο αριθμός των κρουσμάτων εκτός των περιοχών καραντίνας διαμορφώθηκε την Μεγάλη Παρασκευή σε 218 από 250 μια ημέρα νωρίτερα.

Την ίδια ώρα, στα social media υπάρχουν χρήστες που προσπαθούν να παρακάμψουν τη λογοκρισία για να αναρτήσουν εξάλεπτο βίντεο με τίτλο «Η Φωνή του Απριλίου», στο οποίο ακούγονται φωνές που έχουν καταγραφεί κατά τη διάρκεια της έξαρσης στη Σανγκάη.

Στο βίντεο, που περιλαμβάνει εικόνες από τους σιωπηλούς ουρανοξύστες της Σανγκάης, ακούγονται κάτοικοι που παραπονιούνται για την έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων καθώς και την αυστηρή πολιτική των αρχών της πόλης. Όλες οι παραπομπές στο βίντεο αφαιρέθηκαν από την πλατφόρμα Weibo έως σήμερα το πρωί, αν και ορισμένα σχόλια που επικρίνουν τη λογοκρισία κατάφεραν να επιβιώσουν.

«Μπορώ μόνο να πω ότι εάν δεν θες καν να ακούσεις μόνο λίγες πραγματικές φωνές, τότε είναι πραγματικά αποκαρδιωτικό», ανέφερε ένας χρήστης.

Δείτε βίντεο από την Σανγκάη:

Απρόβλεπτη η εμφάνιση νέων στελεχών κορονοϊού

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η Κίνα δεν διαθέτει ακόμα δικά της εμβόλια mRNA, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού με ενισχυτική δόση, και έχει επιλέξει να μην εισάγει αυτά που έχουν αναπτυχθεί στο εξωτερικό.

Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε από το κινεζικό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, ειδικοί σε θέματα υγείας στην πόλη Τζιλίν, στη βορειοανατολική Κίνα, εκεί όπου εντοπίζεται μια ακόμα έξαρση του κορονοϊού, δήλωσαν ότι τα κινεζικά εμβόλια είναι έως τώρα αποτελεσματικά αν και παραμένει απρόβλεπτη η εμφάνιση νέων στελεχών COVID-19. Όπως ανέφεραν «τα στοιχεία είναι αρκετά ισχυρά για να υποδηλώσουν τη δημόσια σημασία της στρατηγικής για πλήρη και ενισχυτικό εμβολιασμό, ειδικά για τους πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σανγκάη: Σε σκληρό lockdown χωρίς τρόφιμα και φάρμακα – Εξουθενωμένοι και απογοητευμένοι οι πολίτες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news