facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Γεωργιάδης: Να ξανασκεφτούν οι γιατροί την αποχή από ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Απάντηση στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, που κάλεσε τα μέλη του να μην εκτελούν ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ενόψει της ψήφισης της διάταξης για ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας από ιδιώτες ιατρούς όταν υφίσταται κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, έδωσε ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας σήμερα στη Βουλή, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «λυπούμαι σφόδρα, για την απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, να καλέσει τα μέλη του να μην εκτελούν ηλεκτρονική συνταγογράφηση από την Παρασκευή και έως ότου ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Θεωρώ ότι αυτή η απόφαση δεν πρέπει να εφαρμοστεί και πιστεύω ότι εάν εφαρμοστεί δεν θα έχει πραγματική συμμετοχή από τους γιατρούς», είπε ο υπουργός Υγείας. «Θα ισοδυναμούσε με εκβιασμό εκατομμυρίων ασθενών, οι οποίοι θα έμπαιναν ή θα μπουν σε μια πολύ μεγάλη ταλαιπωρία, εάν παίρνουν έγχαρτη συνταγή, να πρέπει να πάνε σε μια δημόσια δομή και να την κάνουν ηλεκτρονική για να μπορεί να εκτελεστεί, ειδάλλως να εκτελούν την συνταγή από την τσέπη τους. Θεωρώ λοιπόν ότι η απόφαση του ΠΙΣ, αν πράγματι εφαρμοστεί, θα είναι τραγική. Ελπίζω να το ξανασκεφτούν».

Θέλω να δηλώσω σε όλους τους γιατρούς που ανησυχούν, είπε ο 'Αδωνις Γεωργιάδης, ότι η ρύθμιση έχει έκτακτο και προσωρινό χαρακτήρα μόνο για όπου τυχόν χρειαστεί. «Σήμερα είχα επικοινωνία με τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της Ξάνθης, της Δράμας, της Σπάρτης, και σε αυτές τις πόλεις οι γιατροί δήλωσαν συμμετοχή, οπότε φαίνεται ότι θα έχουμε ομαλή εξέλιξη των εφημεριών. Περιμένω απάντηση από τους προέδρους των ιατρικών συλλόγων του Κιλκίς, του Ρεθύμνου, της Κω. Πιστεύω ότι στο τέλος δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστεί πουθενά η ρύθμιση και ήδη έχουμε και προτάσεις γιατρών για να μετακινηθούν προς τις περιοχές αυτές, ώστε να καλύψουμε την τρίμηνη, τετράμηνη αυτή περίοδο, έως ότου γίνουν νέες προσκλήσεις με τα νέα κίνητρα και τα νέα μισθολόγια που θεσπίσαμε».

Ο υπουργός Υγείας απευθύνθηκε με «πνεύμα σεβασμού και καλοπιστίας», όπως χαρακτηριστικά είπε, στον ΠΙΣ και στους ιατρικούς συλλόγους και τους κάλεσε να μην προχωρήσουν στην απόφαση που ανακοίνωσαν, διότι είναι μια απόφαση «επιζήμια» για τους ασθενείς. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το σύνολο του ιατρικού κόσμου της χώρας θα κάνει κάτι τέτοιο. Ενημερώνω το Σώμα ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί σε αυτή την κινητοποίηση και οι δημόσιες δομές θα συνταγογραφούν κανονικά, ακόμη κι αν ο ΠΙΣ επιμείνει σε αυτή την κινητοποίηση. Η ρύθμιση δεν θα αποσυρθεί. Είναι ένας κρίκος μιας συνολικής πολιτικής. Πρώτα θεσπίζουμε οικονομικά κίνητρα, αυξάνουμε το επίδομα της νησιωτικότητας, αυξάνουμε τα άγονα - η Λακωνία μπαίνει στα άγονα και μάλιστα με την αυξημένη χρηματοδότηση - ελπίζω να μην εφαρμοστεί. Η ρύθμιση, ακόμη κι αν κάποτε εφαρμοζόταν, θα ήταν προσωρινού χαρακτήρα. Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν, τόσο μεγάλης σύγκρουσης. Πιστεύω ότι οι γιατροί, τους οποίους σέβομαι πραγματικά, και οι κατά τόπους ιατρικοί σύλλογοι, θα συναισθανθούν τις ευθύνες τους έναντι των ασθενών και δεν θα προχωρήσουν σε αυτή την πράξη» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Την αντίθεσή τους στις διατάξεις για την «ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας από ιδιώτες παρόχους και ιδιώτες ιατρούς, για την αντιμετώπιση αναγκών που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία», εξέφρασαν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών. Οι συγκεκριμένες διατάξεις έχουν περιληφθεί στο σχέδιο νόμου για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση, που συζητείται στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Κατά τη διαδικασία της ακρόασης φορέων, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάχτυλος, χαρακτήρισε «απαράδεκτη και επικίνδυνη τη διάταξη που ορίζει, πως όταν το κράτος θα ζητάει τη βοήθεια από τους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα, εάν δεν δέχονται, θα τους επιβάλλονται ποινές».

«Είναι άρθρο επικίνδυνο για το ΕΣΥ, διότι θα καταστήσει τις νησιωτικές και τις άγονες περιοχές ακόμα λιγότερο ελκυστικές», είπε ο κ. Εξαδάχτυλος και προειδοποίησε ότι θα δημιουργηθούν αντικίνητρα για όσους θέλουν να εγκατασταθούν, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Θα λειτουργήσει επίσης ως μείζον αντικίνητρο για την επιλογή των ειδικοτήτων για τις οποίες υπάρχει έλλειψη γιατρών, όπως η παθολογία, η αναισθησιολογία, η ακτινολογία. Ο πρόεδρος του ΠΙΣ είπε ότι θα γίνουν ακόμα λιγότερο ελκυστικές οι συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, γιατί αυτοί είναι οι πρώτοι που θα καλούνται, όπως και οι συμβάσεις των προσωπικών γιατρών. «Αν αυτή η διάταξη ενεργοποιηθεί, τότε εκείνο που θα συμβεί, θα είναι το απόλυτο black out με ευθύνη της κυβέρνησης. Φανταστείτε η Κως να μείνει χωρίς συνταγογράφηση», είπε ο κ. Εξαδάχτυλος.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία - ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, είπε πως ούτε με το φιλότιμο, ούτε με το ζόρι είναι δυνατόν να επιλυθούν οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ. «Οι ιδιώτες γιατροί, όταν κλήθηκαν με το καλό ή επιτάχθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας, δεν έβαλαν πλάτη. Πολλοί επικαλέστηκαν την ηλικία τους, προβλήματα υγείας, και τους περιμέναμε στα νοσοκομεία να βάλουν πλάτη σε μια δύσκολη περίοδο, και δεν έβαλαν. Όμως αυτά δεν είναι λύσεις. Αν θέλουμε να ανακόψουμε το κύμα φυγής των υγειονομικών, και αν θέλουμε να προσελκύσουμε προσωπικό στο ΕΣΥ, πρέπει να το ξανακάνουμε ελκυστικό. Ελκυστικό θα γίνει αν δοθούν περισσότερα χρήματα και σταδιακά οι δαπάνες για την υγεία να πάνε στον μέσο όρο της Ευρώπης και να αυξηθούν οι μισθοί, να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, είπε ότι η κυβέρνηση επιδίδεται το τελευταίο διάστημα σε λεονταρισμούς και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και κουνάει το δάχτυλο στους ιδιώτες, σε μια προσπάθεια να τους ενοχοποιήσει για τις τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία. «Η κυβέρνηση προτείνει μέτρα που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια και δεν έχουν επιλύσει το πρόβλημα», είπε η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ και προέβλεψε ότι οι προωθούμενες διατάξεις μπορεί να φέρουν αποτελέσματα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα. «'Αγονη και προβληματική για την δημόσια υγεία είναι η πολιτική της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης που εφαρμόζει η κυβέρνηση», είπε η κ. Ρέτζιου.

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Γεωργιάδης: Να ξανασκεφτούν οι γιατροί την αποχή από ηλεκτρονική συνταγογράφηση"

33 οι αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Από Ω/18:00/23-07-2024 έως Ω/18:00/24-07-2024 εκδηλώθηκαν 33 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 27 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 6.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "33 οι αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο "

Καιρός αύριο: Αλλαγή σκηνικού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Αύριο ο καιρός θα φέρει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια). Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα σημειωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένου του νομού Θεσσαλονίκης) και την ανατολική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της Θάσου), από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ στη Θράκη (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Σαμοθράκης) και από τις πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι πρόσκαιρα στην περιοχή Σποράδων, βόρειας Εύβοιας.

Στο Ιόνιο και το ανατολικό και νότιο Αιγαίο γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φτάσει τους 33 με 35 και μόνο κατά τόπους στα Δωδεκάνησα θα αγγίξει τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Nεφώσεις με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες έως το απόγευμα. Tα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία τοπικές νεφώσεις αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ στη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 και τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις, τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, έως τις μεσημβρινές ώρες στη βόρεια Εύβοια και το μεσημέρι-απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα στη βόρεια Εύβοια θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά βόρειοι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 και στην Κρήτη έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 34 με 35 και τοπικά στα νότια έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες μέχρι το απόγευμα με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι στις Σποράδες και κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα στις Σποράδες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά έως και τις πρωινές ώρες βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Αλλαγή σκηνικού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες"

Ηθοποιός θετική στον κορονοϊό έκανε βόλτες με τον διοικητή σε νοσοκομείο της Αττικής και διέσπειρε τον ιό – Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος ισχυρίστηκε πως ο διοικητής μεγάλου νοσοκομείου της Αττικής, έκανε βόλτες στους διαδρόμους και στις κλινικές με γνωστή ηθοποιό που ήταν θετική στον κορονοϊό με αποτέλεσμα να υπάρξει διασπορά του ιού στη μονάδα.

Μιλώντας στο MEGA ο κ. Γιαννάκος υποστήριξε πως ο διοικητής του νοσοκομείου περιέφερε τη γνωστή ηθοποιό σε όλες τις κλινικές του νοσοκομείου, όπου νοσηλεύονται ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς.

Στη συνέχεια, όπως υποστηρίζει, αφού έγινε η διασπορά στο νοσοκομείο και η μετάδοση του κορονοϊού σε αριθμό ασθενών, διαφήμιζε τα μέτρα για την πρόληψη μετάδοσης του ιού ως ο πρώτος διοικητής νοσοκομείου που τα πήρε. «Την επιπολαιότητα δηλαδή τη διαφήμιζε ως πρόληψη» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηθοποιός θετική στον κορονοϊό έκανε βόλτες με τον διοικητή σε νοσοκομείο της Αττικής και διέσπειρε τον ιό – Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ"

Διπλωματικές πηγές σε Ερντογάν: Τα μέλη της μειονότητας στη Θράκη χαίρουν ισονομίας και ισοπολιτείας, απάντηση και για το Κυπριακό

Διπλωματικές πηγές απάντησαν στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που έκανε και πάλι λόγο για τουρκική μειονότητα στη Θράκη.

Όπως αναφέρουν οι διπλωματικές πηγές απαντώντας στις προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «τα μέλη μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη χαίρουν ισονομίας και ισοπολιτείας» και ξεκαθαρίζουν πως «ζητήματα που άπτονται του κράτους δικαίου και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ελλήνων πολιτών δεν τίθενται ούτε θα μπορούσαν να τεθούν προς συζήτηση».

Νωρίτερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε τις ανιστόρητες και αγεωγράφητες θέσεις του περί τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη ενώ «είδε» καμμένα χωριά στην Κύπρο και δολοφονημένα παιδιά Τουρκοκυπρίων από την εισβολή του Αττίλα.

Κυπριακό: H διαιώνιση του σημερινού status quo και η δημιουργία δύο κρατών δεν αποτελούν λύσεις

Διπλωματικές πηγές αναφέρθηκαν και για το Κυπριακό και τόνισαν σε όλους τους τόνους πως «η διαιώνιση του σημερινού status quo και η δημιουργία δύο κρατών δεν αποτελούν λύσεις».

Χαρακτηριστικά οι διπλωματικές πηγές σημείωναν πως «η διαιώνιση του σημερινού status quo, της κατοχής του ενός τρίτου του νησιού και η δημιουργία δύο κρατών δεν αποτελούν λύσεις.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στη λύση του Κυπριακού προβλήματος στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που προβλέπουν λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας».

Και καταλήγουν πως «στο πλαίσιο αυτό, στηρίζουμε τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και της προσωπικής του απεσταλμένης για την επανένωση του νησιού».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Διπλωματικές πηγές σε Ερντογάν: Τα μέλη της μειονότητας στη Θράκη χαίρουν ισονομίας και ισοπολιτείας, απάντηση και για το Κυπριακό"

Κάτοικοι σε απόγνωση: Μαύρο νερό αναβλύζει εδώ και 15 μέρες από τις βρύσες σε χωριό της Λάρισας (βίντεο)

Αγανακτισμένοι  είναι οι κάτοικοι σε χωριό της ΠΕ Λάρισας και ειδικότερα στο Δομένικο Ελασσόνας, καθώς στερούνται το υπέρτατο αγαθό, που είναι το νερό.

Δύο εβδομάδες τώρα από τις βρύσες των του χωριού αναβλύζει κατάμαυρο νερό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν χρήση του νερού με κανέναν τρόπο. Φυσικά όχι μόνο δεν είναι πόσιμο, αλλά είναι αδύνατον να το χρησιμοποιήσουν και για την υγιεινή τους.

Δείτε το βίντεο:

 

 onlarissa

Διαβάστε Περισσότερα » "Κάτοικοι σε απόγνωση: Μαύρο νερό αναβλύζει εδώ και 15 μέρες από τις βρύσες σε χωριό της Λάρισας (βίντεο)"

Ιός Δυτικού Νείλου: Στις Σέρρες το πρώτο φετινό θανατηφόρο κρούσμα

Στις Σέρρες καταγράφηκε για φέτος ο πρώτος θάνατος από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα.

Πρόκειται για έναν 75χρονο άντρα με υποκείμενα νοσήματα, από την πόλη των Σερρών κι αυτό ήταν το πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Ο θάνατος του 75χρονου αναμένεται να ανακοινωθεί από την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). 

Οπως υποστηρίζει ο Νομίατρος της Π.Ε Σερρών Αναστάσιος Αναστασιάδης, οι ευπαθείς ομάδες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ενώ, όπως υπογραμμίζει, ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται με το τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών, τα οποία μολύνονται από μολυσμένα πτηνά. Οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί δε μεταδίδουν περαιτέρω τον ιό. Η πλειοψηφία των ατόμων που μολύνονται από τον ιό δεν αρρωσταίνουν καθόλου ή παρουσιάζουν μόνο ήπια νόσο, ενώ λίγα άτομα  εμφανίζουν σοβαρή νόσο που προσβάλλει το νευρικό σύστημα (κυρίως εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα).  Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας (άνω των 50 ετών) κινδυνεύουν περισσότερο να αρρωστήσουν σοβαρά, καθώς και άτομα με ανοσοκαταστολή και χρόνια υποκείμενα νοσήματα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιός Δυτικού Νείλου: Στις Σέρρες το πρώτο φετινό θανατηφόρο κρούσμα"

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. τα εντάλματα σύλληψης για τον ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού

Εντάλματα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκδόθηκαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, σε βάρος των Κρητικών που έχουν ταυτοποιηθεί ως δύο εκ των δραστών της επίθεσης σε βάρος του Ελληνοκαναδου με καταγωγη από την Κρήτη, Μανώλη Κακουλάκη, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. 
Όπως γράψαμε, από την παρέα που επιτέθηκε στην οικογένεια των τουριστών, με αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό του 49χρονου πατέρα, έχουν ταυτοποιηθεί ένας 31χρονος από τα Ζωνιανά και ένας 32χρονος από το Γάζι. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, η δικογραφία που διαβιβάστηκε στη δικαιοσύνη ήταν για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, ωστόσο η αρμόδια Εισαγγελική λειτουργός, αφού αξιολόγησε το υλικό άσκησε σε βάρος των εμπλεκόμενων, ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας. 
Ειδικότερα οι διώξεις που έχουν ασκηθεί είναι για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατά συρροή. 
Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην ανακρίτρια, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και αναμένονται εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή του Μυλοπόταμου, στο Ρέθυμνο, με τις πληροφορίες του Cretalive να αναφέρουν ότι έγιναν έρευνες και σε σπίτια, με αφορμή την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του Ελληνοκαναδού.

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. τα εντάλματα σύλληψης για τον ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού"

Κινητοποιήσεις από τους ιδιώτες γιατρούς - Αν βρω ανταπόκριση, δεν θα χρειαστεί η επίταξη, λέει ο Γεωργιάδης

Οι πολίτες είναι οι ζημιωμένοι από την κόντρα μεταξύ υπουργείου Υγείας και των ιδιωτών γιατρών για τη συνδρομή των τελευταίων σε εφημερίες δημόσιων νοσοκομείων που αντιμετωπίζουν ελλείψεις.

Κατά πάσα πιθανότητα, οι γιατροί προχωρούν σε κινητοποιήσεις από τις 26 Ιουλίου, απέχοντας από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ως αντίδραση στην προωθούμενη από το Υπουργείο Υγείας διάταξη που αφορά σε κυρώσεις των γιατρών που θα αρνηθούν υποχρεωτικές εφημερίες στο ΕΣΥ. Τελικές αποφάσεις αναμένονται σήμερα που θα πραγματοποιηθεί διάσκεψη προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας. Αύριο το πρωί, μάλιστα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) θα πραγματοποιήσει Συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσει τους εκπροσώπους των ΜΜΕ σε σχέση με τις κινήσεις των γιατρών από εδώ και στο εξής.

Οι ιδιώτες γιατροί υποστηρίζουν ότι η απόφαση του Υπουργείου Υγείας να τους υποχρεώνει κατά περίπτωση σε εφημερίες στα δημόσια νοσοκομεία και στην περίπτωση που αρνηθούν θα τους βάζει «απαγορευτικό» στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και θα διακόπτει τη σύμβασή τους με τον ΕΟΠΥΥ (στην περίπτωση συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών), έχει ως μόνο «χαμένο» τον ασφαλισμένο.

«Εμείς οι γιατροί τη δουλειά μας θα την κάνουμε. Θα εξυπηρετούμε τους πολίτες με χειρόγραφες συνταγές», σημειώνει στο protothema.gr η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ), Άννα Μαστοράκου. Η ίδια αναδεικνύει το πρόβλημα που προκύπτει για τον πολίτη και όχι για τον γιατρό. Και αυτό καθώς εάν διακοπεί το δικαίωμα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, όπως λέει, θα μπορούν οι πολίτες να πάρουν μεν χειρόγραφη συνταγή αλλά δεν θα αποζημιώνονται για φάρμακα και εξετάσεις. Θα πληρώνουν, δηλαδή, οι ίδιοι για τις θεραπείες ή εξετάσεις που πρέπει να κάνουν.

Σύμφωνα με την κυρία Μαστοράκου, εάν υποτεθεί ότι σε μια μικρή περιοχή της χώρας δε δέχεται κανένας ιδιώτης να συνδράμει στο ΕΣΥ, τότε θα αφαιρεθεί απ' όλους τους γιατρούς το δικαίωμα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, συνεπώς οι πολίτες της περιοχής αυτής δεν θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Αντίστοιχο πρόβλημα αναμένεται να προκληθεί εάν οι γιατροί «κατέβουν» σε κινητοποιήσεις, καθώς και πάλι οι πολίτες δεν θα έχουν ηλεκτρονική συνταγογράφηση και θα πληρώνουν για φάρμακα και εξετάσεις.

Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας πριν από λίγο στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση – εκεί περιλαμβάνεται η επίμαχη διάταξη για τις κυρώσεις των ιδιωτών γιατρών – ανέφερε ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις θα καταστήσουν προβληματικές περιοχές της χώρας ακόμη λιγότερο ελκυστικές, ακόμη και για τον ιδιωτικό τομέα. «Εάν η διάταξη ενεργοποιηθεί, τότε θα γίνει το απόλυτο blackout», σημείωσε ο κ. Εξαδάκτυλος, προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, ότι το πρόβλημα των ελλείψεων αφορά σε 12 μήνες και όχι τρεις.

Στο μεταξύ, αισιοδοξία ότι δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιήσει τη διάταξη που υποχρεώνει τους ιδιώτες γιατρούς εξέφρασε νωρίτερα ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη (Σκάι) σημείωσε ότι σήμερα καταγράφεται ενδιαφέρον από τους ιδιώτες γιατρούς να βοηθήσουν στα νοσοκομεία. Όπως είπε, επικοινώνησε με ιατρικούς συλλόγους σε Ξάνθη, Δράμα, Σπάρτη και άλλες περιοχές, και υπάρχει διάθεση από ιδιώτες γιατρούς να συμβάλλουν εθελοντικά στις εφημερίες.

«Εάν υπάρξει συνέχεια, τότε είναι πιθανό να μην ενεργοποιήσουμε τις κυρώσεις εις βάρος γιατρών που θα αρνηθούν να εργαστούν στα νοσοκομεία», είπε συγκεκριμένα. «Έχουμε νέα δεδομένα έχουμε σε περιοχές τους ιατρικούς συλλόγους που βρήκαν εθελοντές», σημείωσε, και πρόσθεσε: «Δεν θα εφαρμοστεί η διάταξη για επίταξη αν ανταποκριθούν οι γιατροί».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κινητοποιήσεις από τους ιδιώτες γιατρούς - Αν βρω ανταπόκριση, δεν θα χρειαστεί η επίταξη, λέει ο Γεωργιάδης"

ΙΕΛΚΑ: Φθηνότερο το ελληνικό σούπερ μάρκετ από το γερμανικό - Τι έδειξε νέα μεγάλη έρευνα

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) και την παγκόσμια βάση δεδομένων τιμών καταναλωτή Numbeo, οι τιμές του τυπικού καλαθιού του νοικοκυριού στα ελληνικά σούπερ μάρκετ είναι κατά 26% χαμηλότερες σε σύγκριση με τη Γερμανία.

Η έκθεση του ΙΕΛΚΑ παρουσιάζει τα αποτελέσματα μιας οργανωμένης έρευνας σύγκρισης τιμών που πραγματοποιήθηκε την άνοιξη του 2024.

Η έρευνα καλύπτει ένα τυπικό καλάθι προϊόντων οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων σε διάφορες χώρες, όπως η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ρουμανία.

Η σύγκριση των τιμών πραγματοποιήθηκε με και χωρίς την αξία του ΦΠΑ, ο οποίος διαφέρει σε κάθε χώρα. Στην ανάλυση συμπεριλήφθηκαν 44 κατηγορίες προϊόντων, με δειγματοληψία από πάνω από 1.400 τιμές προϊόντων και 9 διαφορετικές αλυσίδες σουπερμάρκετ στις δύο χώρες. Τα δεδομένα προέρχονται από έγκυρα site σύγκρισης τιμών και από τις ίδιες τις αλυσίδες σουπερμάρκετ.

Οι τιμές περιλαμβάνουν όλα τα επώνυμα προϊόντα και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, εκτός από ειδικές κατηγορίες όπως τα βιολογικά προϊόντα. Επιπλέον, λαμβάνονται υπόψη οι τελικές τιμές συμπεριλαμβανομένων των προσφορών και εκπτώσεων που παρέχουν οι αλυσίδες σουπερμάρκετ σε κάθε χώρα. Διευκρινίζεται ότι η σύγκριση αφορά αποκλειστικά αλυσίδες σουπερμάρκετ και όχι άλλα σημεία πώλησης.

Τα στοιχεία προέρχονται από τις παρακάτω αλυσίδες σουπερμάρκετ:

  • Ελλάδα: Σκλαβενίτης, ΑΒ, My Market, Μασούτης, Market In
  • Γερμανία: Rewe, Kaufland, Netto, Tukwila

Τα δεδομένα τιμών τα Έρευνας του ΙΕΛΚΑ υπολογίζονται από γνωστά παρατηρητήρια τιμών των χωρών που εξετάστηκαν και για την Ελλάδα στα πρωτογενή δεδομένα από τιμοληψίες σε μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ. Σε κάθε νέα μέτρηση ανανεώνεται το δείγμα των κωδικών που μετρούνται και ανάλογα τη διαθεσιμότητα επιλέγονται διαφορετικές ποσότητες προϊόντων.

pinakas1_ebf4f.jpg

Η σύγκριση των μέσων τιμών των καλαθιών (πίνακας 1) δείχνει ότι η Γερμανία έχει ακριβότερο καλάθι κατά 26%.

Η εικόνα των αποτελεσμάτων αλλάζει σημαντικά όταν αφαιρέσουμε τον αναλογούντα ΦΠΑ ανά χώρα για να γίνουν αντιληπτές τις πραγματικές τιμές των προϊόντων σουπερμάρκετ. Η σύγκριση των καλαθιών σε αυτή την περίπτωση (σχήμα 1 και πίνακας 1) η Γερμανία έχει ακριβότερο καλάθι κατά 33%. Αυτό είναι αποτέλεσμα της διαφοράς που έχει ο χαμηλός ΦΠΑ ανά χώρα (πρόκειται για τον ΦΠΑ που αναφέρεται σε τρόφιμα και ποτά). Στην Ελλάδα αυτός ο ΦΠΑ είναι 13% ενώ στην Γερμανία (7%)

sxima1_0c249.jpg

Σε αντίστοιχα συμπεράσματα καταλήγει και η ανάλυση στοιχείων του Numbeo (το numbeo είναι crowd-sourced global database για τιμές καταναλωτή παγκοσμίως, με στοιχεία από το 2009), τον Ιούνιο 2024, με βάση στοιχεία των τελευταίων 12 μηνών, τα οποία αφορούν όλα τα σημεία πώλησης και αφορούν το ελάχιστο ποσό χρημάτων που πρέπει να δαπανήσει κάποιος στις δύο χώρες προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες θερμίδων, και σε αυτή την περίπτωση η Γερμανία είναι ακριβότερη κατά 26% σε σχέση με την Ελλάδα με 333 ευρώ έναντι 264 ευρώ στην Ελλάδα.

pinakas2_72add.jpg

Σημειώνεται, όπως αναφέρει το ΙΕΛΚΑ, ότι πέρα από τον ΦΠΑ παράγοντες που θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όταν συγκρίνονται τιμές ανάμεσα σε διαφορετικές χώρες είναι:

  • Φυσικές καταστροφές λόγω της κλιματικής αλλαγής
  • Η απόσταση της χώρας από τα παραγωγικά κέντρα της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης και τα αντίστοιχα κόστη
  • Το ύψος της φορολογίας σε κάθε χώρα
  • Το κόστος ενέργειας
  • Το κόστος καυσίμων και γενικά μεταφορών
  • Η πολυπλοκότητα της γεωγραφίας της κάθε χώρας (π.χ. οδικό δίκτυο, νησιά κλπ)
  • Το μέγεθος της αγοράς, η αγοραστική δύναμη-δυνατότητα και αντίστοιχες οικονομίες κλίμακας στις προμήθειες των προϊόντων
  • Το ισοζύγιο εξαγωγών-εισαγωγών σε σχέση με τα τρόφιμα και τις πρώτες ύλες παρασκευής τους
  • Τα διάφορα κόστη παραγωγής (ενέργεια, πρώτες ύλες, μισθολογικό κόστος, χρηματοοικονομικό κόστος, γραφειοκρατία)
  • Η παραγωγικότητα της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου σε κάθε χώρα
  • Οι καταναλωτικές συνήθειες σε κάθε χώρα (π.χ. η τάση για συσκευασμένα ή μη προϊόντα, τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας κλπ)

Tα στοιχεία ανά προϊόν με ΦΠΑ και χωρίς ΦΠΑ

Σύγκριση Μέσων Τιμών του Τυπικού Καλαθιού Προϊόντων Σουπερ Μάρκετ

pinakas3_1c220.jpg

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " ΙΕΛΚΑ: Φθηνότερο το ελληνικό σούπερ μάρκετ από το γερμανικό - Τι έδειξε νέα μεγάλη έρευνα "

Ταγίπ Ερντογάν: Πάλι έκοψε κι έραψε την ιστορία στα μέτρα του – «Είδε» τουρκική μειονότητα στην Θράκη

Τις ανιστόρητες και αγεωγράφητες θέσεις του περί τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη επανέλαβε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ «είδε» καμμένα χωριά στην Κύπρο και δολοφονημένα παιδιά Τουρκοκυπρίων από την εοσβολή του Αττίλα… Όλα αυτά στην επέτειο του θανάτου του Αχμέτ Σαδίκ που είχε ιδρύσει το κόμμα ΚΙΕΦ στη Θράκη. 

«Στον Σαδίκ οφείλουμε ένα μεγάλο κομμάτι των όσων έχει κερδίσει η «τουρκική μειονότητα» στη «δυτική Θράκη». Στις συναντήσεις μας με τις ελληνικές αρχές τα θέματα των συμπατριωτών μας στη «δυτική Θράκη» είναι στην κορυφή της ατζέντας μας. Παρακολουθούμε τα θέματα που αφορούν τη θρησκεία, τις λατρευτικές τελετές και την εκπαίδευση. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε την «τουρκική μειονότητα» στη «δυτική Θράκη» και το ίδιο ισχύει και για τους τουρκοκύπριους που έχουν πέσει θύματα αδικίας και διακρίσεων για σχεδόν τρία τέταρτα του αιώνα από τη δεκαετία του ’60» είπε μεταξύ άλλων ο Ρετ΄ζεπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα καμένα χωριά, τα δολοφονημένα παιδιά, τις τραγωδίες των τουρκοκύπριων αδελφών μας», είπε και εξήγησε την «ειρηνευτική επιχείρηση» στην Κύπρο όπως έχει βαφτίσει η Τουρκία την εισβολή του Αττίλα λέγοντας: «Με την “ειρηνευτική επιχείρηση”  η Τουρκία έσπασε τα χέρια όσων επιβουλεύονταν την ανεξαρτησία των Τουρκοκυπρίων».

«Δυστυχώς καμία λύση δεν προέκυψε από τις διαπραγματεύσεις. Εμείς και οι τουρκοκύπριοι έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας και έχουμε διακηρύξει ότι θα είμαστε δεσμευμένοι στον αγώνα της ανεξαρτησίας της ΤΔΒΚ», κατέληξε ο Τούρκος Πρόεδρος.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ταγίπ Ερντογάν: Πάλι έκοψε κι έραψε την ιστορία στα μέτρα του – «Είδε» τουρκική μειονότητα στην Θράκη"

Αλλαγή ενεργειακού παρόχου με ένα κλικ μέσω gov.gr – Πότε θα τεθεί σε εφαρμογή

Την αλλαγή παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου από το gov.gr με ένα κλικ προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τους καταναλωτές στην αναζήτηση του φθηνότερου παρόχου και να διευκολύνει τη μετακίνησή τους.

Έχοντας ήδη θεσμοθετήσει το δικαίωμα των καταναλωτών με κυμαινόμενα τιμολόγια (πράσινα και κίτρινα) να αλλάζουν πάροχο ανά μήνα, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ προχωρά και σε μέτρα για τη διευκόλυνση αυτής της γραφειοκρατικής και αποτρεπτικής –σε μεγάλο βαθμό– διαδικασίας.

Η «χαρτούρα» που καλούνται να υπογράψουν σήμερα οι καταναλωτές όταν συνάπτουν σύμβαση με έναν προμηθευτή, όπως εξουσιοδοτήσεις, υπεύθυνες δηλώσεις κ.ά., θα αντικατασταθεί με κάποια κλικ στην πλατφόρμα του gov.gr.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το Υπουργείο Ενέργειας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ολοκληρώνει αυτό το διάστημα την παραπάνω υπηρεσία και αναμένεται να την παρουσιάσει και να τη θέσει στη διάθεση των καταναλωτών μέσα στον Αύγουστο.

«Στόχος είναι να έχουμε μία πλατφόρμα που αυτοματοποιεί τα στοιχεία του καταναλωτή, ώστε η αλλαγή παρόχου να γίνεται χωρίς την ανταλλαγή φυσικών ή ψηφιακών εγγράφων», τόνισε αρμόδιο στέλεχος του ΥΠΕΝ, μιλώντας στην Καθημερινή.

Ο καταναλωτής που θα θελήσει να αλλάξει πάροχο, θα υποβάλλει μία αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Στη συνέχεια, ο πάροχος με μία ηλεκτρονική ειδοποίηση θα τον ενημερώνει για τα στοιχεία που χρειάζεται να αντλήσει προκειμένου να προχωρήσει το συμβόλαιο, ζητώντας τη συναίνεσή του για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Αυτός ο απλοποιημένος τρόπος αλλαγής προμηθευτή θα τεθεί σε εφαρμογή σχεδόν ταυτόχρονα με τα μέτρα περιορισμού της μετακίνησης «στρατηγικών κακοπληρωτών», που το ΥΠΕΝ έχει εξαγγείλει από πέρυσι τον Οκτώβριο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αλλαγή ενεργειακού παρόχου με ένα κλικ μέσω gov.gr – Πότε θα τεθεί σε εφαρμογή"

Ναυπηγεία Σαλαμίνας: Ένας νεκρός σε εργατικό δυστύχημα – Τραυματίστηκε 22χρονος

Ένας άνδρας βρήκε τραγικό θάνατο στα ναυπηγεία Σαλαμίνας και ακόμα ένας τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κάτω από άγνωστες συνθήκες ένας 63χρονος σκοτώθηκε και ακόμα ένας 22χρονος τραυματίστηκε ελαφρά στα ναυπηγεία Σαλαμίνας.

Οι δυο τους είναι εργαζόμενοι ιδιωτικού συνεργείου.

Το δυστύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών σε πλοίο που βρισκόταν στα ναυπηγεία της Σαλαμίνας.

Ο τραυματίας μεταφέρεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ναυπηγεία Σαλαμίνας: Ένας νεκρός σε εργατικό δυστύχημα – Τραυματίστηκε 22χρονος"

Τρόμος στο Χαλάνδρι: Ρομά χτύπησαν και λήστεψαν 53χρονη μέσα σε λεωφορείο επειδή τους έκανε παρατήρηση για φασαρία

Ένα πραγματικά απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής μέσα σε αστικό λεωφορείο και συγκεκριμένα αυτό το οποίο εκτελεί τη γραμμή Αρτέμιδα – Νομισματοκοπείο στην περιοχή του Χαλανδρίου.

Μία 53χρονη γυναίκα με καταγωγή από τη Μολδαβία μπήκε μέσα στο λεωφορείο από την αρχική στάση στον Άγιο Νικόλαο στην Αρτέμιδα, για να επιστρέψει στο σπίτι της. Μαζί επιβιβάστηκαν κι άλλα άτομα κι ανάμεσά τους, σύμφωνα με την καταγγελία, και μία ομάδα περίπου 20 Ρομά, άνδρες, γυναίκες αλλά και παιδιά.

Κάποιοι από αυτούς ήταν σε κατάσταση μέθης, κρατούσαν μπύρες στα χέρια έκαναν φασαρία και έβριζαν. Η γυναίκα ενοχλημένη τους έκανε μία παρατήρηση προκειμένου να σταματήσουν να φωνάζουν ενώ σύμφωνα με την καταγγελία, τα παιδιά έπαιζαν και μπάλα μέσα στο λεωφορείο.

Αυτοί αντέδρασαν, την έβρισαν, η γυναίκα ενημέρωσε την αστυνομία και συγκεκριμένα φαίνεται να κάλεσε το Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης όπου ανέφερε ότι υπάρχουν άτομα μέσα στο λεωφορείο που παρενοχλούν τον κόσμο. Η αστυνομία φαίνεται ότι πήγε στον Σταυρό της Αγίας Παρασκευής. Στήθηκε εκεί ένα μπλόκο. Έκαναν σήμα στον οδηγό του λεωφορείου.
Αυτός πιθανότατα δεν το αντιλήφθηκε ότι το σήμα έγινε σε αυτόν, δεν σταμάτησε και συνέχισε φτάνοντας μέχρι τον τερματικό σταθμό το Νομισματοκοπείο.

Εκεί ξεκίνησε η αποβίβαση των επιβατών και την ώρα που 53χρονη πήγε να κατέβει μια γυναίκα Ρομά, της επιτέθηκε φραστικά αρχικά λέγοντάς της εσύ κάλεσες την αστυνομία; Θα σε πάρουν τέσσερις από εδώ». Τη χτύπησε με χαστούκι και της άρπαξε από το χέρι το κινητό τηλέφωνο φεύγοντας στη συνέχεια μαζί με τους υπόλοιπους προς τον καταυλισμό που υπάρχει στην περιοχή. Η γυναίκα μετά από περίπου μία ώρα πήγε στο αστυνομικό τμήμα, κατέθεσε το τι ακριβώς έχει συμβεί, προχώρησε στην καταγγελία της, έγιναν αναζητήσεις, δεν εντοπίστηκαν οι δράστες του συγκεκριμένου περιστατικού και τώρα οι αστυνομικοί επιχειρούν από κάμερες ασφαλείας να εντοπίσουν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρόμος στο Χαλάνδρι: Ρομά χτύπησαν και λήστεψαν 53χρονη μέσα σε λεωφορείο επειδή τους έκανε παρατήρηση για φασαρία"

Κάσος: Αποχώρησε το ιταλικό σκάφος χωρίς να φτάσει στο προκαθορισμένο σημείο – Αποκλιμακώθηκε η ένταση

Δεν έφτασε ποτέ στο προκαθορισμένο σημείο το ιταλικό σκάφος «IEVOLI RELUME», στο πλαίσιο των ενεργειών για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Κύπρου, μετά την ένταση με την Τουρκία ανοιχτά της Κάσου.

Το ιταλικό σκάφος αποχώρησε από την περιοχή της Κάσου με κατεύθυνση την Κρήτη, ενώ αποχώρησαν και τα σκάφη της Τουρκίας πλην ενός. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το «IEVOLI RELUME» δεν έφτασε ποτέ στο σημείο που είχε προκαθοριστεί για τις έρευνες ενόψει πόντισης καλωδίου. Αντιθέτως παρέμεινε στο όριο των ελληνικών χωρικών υδάτων, στα 6,5 ναυτικά μίλα νότια της Καρπάθου.

Σημειώνεται επίσης ότι το ερευνητικό πλοίο δεν εξάντλησε το χρονικό περιθώριο που προέβλεπε η ελληνική NAVTEX, που ήταν αυτή:

ZCZC QA38 221910 UTC IOYL 24 STATHMOS IRAKLEIO AR.MIN 718/24
ZCZC QA38
221910 UTC IOYL 24
STATHMOS IRAKLEIO AR.MIN 718/24
KARPATHIO PELAGOS
EREVNITIKES ERGASIES GIA EGKATASTASI
YPOVRYCHIOY KALODIOY
APO TO PLOIO ‘IEVOLI RELUME’
APO 23 MECHRI 24 IOYL 24
STI GRAMMI POY ENONEI TA SIMEIA:
35-18.17B 026-58.57A
35-18.12B 026-59.16A
35-19.90B 027-11.84A
35-19.80B 027-13.94A
TIREITAI APOSTASI ASFALEIAS 1NM
AKYROSI MINYMATOS TIN 242100 UTC IOYL 24
NNNN.

Μετά την αποχώρηση του «IEVOLI RELUME» άρχισαν σταδιακά να αποπλέουν από την «καυτή ζώνη» κοντά στο Καρπάθιο Πέλαγος και τα τουρκικά σκάφη πλην ενός, ενώ έχει παραμείνει και η ελληνική κανονιοφόρος «Αήττητος».

Υπενθυμίζεται πως στην περιοχή είχαν αναπτυχθεί οι τουρκικές φρεγάτες Gökova και Göksu κλάσης Gabya, η κορβέτα Beykoz κλάσης Burak και ακόμη δύο τουρκικές μονάδες επιφανείας.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο Καρπάθιο Πέλαγος, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως «το ερευνητικό πλοίο (σσ το «IEVOLI RELUME») ολοκλήρωσε τις εργασίες του στο τμήμα των διεθνών υδάτων και πλέει προς Ηράκλειο για αλλαγή πληρώματος και για καύσιμα. Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 22:55 και ολοκληρώθηκαν περίπου στις 03:40».

Κατά τις ίδιες πηγές «το πλοίο ολοκλήρωσε την έρευνά του βάσει του αρχικού προγραμματισμού του».

Επισημαίνουν ακόμη πως «λειτούργησαν οι δίαυλοι επικοινωνίας οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού διάλογου, χωρίς να υποχωρούμε από τις εθνικές γραμμές».

onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Κάσος: Αποχώρησε το ιταλικό σκάφος χωρίς να φτάσει στο προκαθορισμένο σημείο – Αποκλιμακώθηκε η ένταση"

Ελληνίδα αθλήτρια βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ και αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες – «Ουδέποτε έκανα χρήση»

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, όταν ανακοινώθηκε, 10 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισίου, ότι Ελληνίδα αθλήτρια, μέλος της ελληνικής αποστολής, βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ.

H αθλήτρια αυτή, λοιπόν, χωρίς να έχει υπάρξει η παραμικρή ανακοίνωση ακόμα από την ΕΟΕ, αλλά και από τον καθ’ ύλην αρμόδιο ΣΕΓΑΣ, είναι η Κυριακή Φιλτισάκου.

H 23χρονη βαδίστρια, άλλωστε, έμεινε εκτός Ολυμπιακής ομάδας για τους 33ους Αγώνες στη γαλλική πρωτεύουσα, σύμφωνα με τον επίσημο οδηγό της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ενώ ήταν κανονικά στην αποστολή, που αποτελούνταν αρχικά από 101 μέλη. Πλέον, ωστόσο, τα μέλη της ελληνικής αποστολής είναι 100.

Προπαραμονή πια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων (26/07, 20:30), η συγκεκριμένη αθλήτρια αποφάσισε μέσω της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» να βγει μπροστά και να ανακοινώσει η ίδια ότι είναι αυτή που βρέθηκε θετική, θέλοντας να μη μείνει καμία σκιά και χωρίς την παραμικρή διάθεση να κρυφτεί.

Όσα είπε η Ελληνίδα αθλήτρια για το θετικό δείγμα ντόπινγκ

Η αθλήτρια βάδην Κυριακή Φιλτισάκου, που βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ, που υποβλήθηκε πρόσφατα, τοποθετείται για πρώτη φορά με την επίσημη δήλωσή της στα «ΝΕΑ», στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Με σεβασμό και πίστη στο ιδανικό της Δικαιοσύνης και στα ιδεώδη του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας που υπηρετώ από μικρή σχετικώς με το θέμα του φερόμενου θετικού δείγματος σε έλεγχο ντόπινγκ που υποβλήθηκα πρόσφατα, επιθυμώ να πω τα εξής:

  • Ουδέποτε έκανα χρήση οποιασδήποτε απαγορευμένης ουσίας. Ειδικά δε τα τελευταία 4 χρόνια που βρίσκομαι στον κατάλογο των ελεγχόμενων αθλητών της διεθνούς ομοσπονδίας έχω υποβληθεί σε δεκάδες αιφνίδιους ελέγχους με αρνητικά αποτελέσματα.
  • Σε όλη τη διάρκεια της αθλητικής μου καριέρας βρισκόμουν πάντα στη διάθεση ειδικών και διεθνών φορέων για τη καταπολέμηση του Doping με μοναδικό γνώμονα να διευκολύνω τη διενέργεια οποιουδήποτε ελέγχου από τους ανωτέρω φορείς χωρίς να φέρω ποτέ προσκόμματα είτε να μου αποδοθεί έλλειψη συνεργασίας ή έστω ακούσια απουσία.
  • Για τη διατροφή μου κατά το διάστημα της προετοιμασίας μου για τους αγώνες έχω ακολουθήσει κατά γράμμα τις συμβουλές και εξιδεικευμένου επιστήμονα διατροφολόγου.
  • Έχοντας υποστεί τεράστιο ψυχολογικό σοκ από την αναπάντεχη αυτή εξέλιξη δεν μπορώ να προσδιορίσω ακόμα σε τι μπορεί να οφείλεται το ότι το δείγμα μου βρέθηκε θετικό σε συγκεκριμένη ουσία και με τη βοήθεια ειδικών συμβούλων και επιστημόνων αναζητάμε με αίσθημα ευθύνης και με επιστημονικά δεδομένα τις απαντήσεις που θα θέσουμε πάραυτα ενώπιων των αρμόδιων δικαιοδοτικών οργάνων.
  • Επιθυμώ την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης υπό συνθήκες απόλυτης διαφάνειας. Όλα τα στοιχεία σχετικά με τη διατροφή μου και την προετοιμασία μου θα τεθούν άμεσα στη διάθεση του αρμόδιου ελεγκτικού οργάνου με την προβλεπόμενη διαδικασία.
  • Θα συνεργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις με τους αρμόδιους φορείς και τις ελεγκτικές αρχές και θέτω εαυτόν σε διάθεση των ελεγκτικών αρχών για οποιονδήποτε έλεγχο ή ανάλυση.
  • Με καθαρή συνείδηση και γνωρίζοντας ότι δεν έχω κάνει οτιδήποτε μεμπτό, είμαι βέβαιη ότι σύντομα θα λάμψει η αλήθεια και θα αποκατασταθεί το όνομά μου».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελληνίδα αθλήτρια βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ και αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες – «Ουδέποτε έκανα χρήση»"

Φυτείες και ... Ελληνοκαναδός "οδήγησαν" και πάλι την ΕΛ.ΑΣ στο Μυλοπόταμο!

Την... "τιμητική" του είχε, για μία ακόμα φορά ο ορεινός Μυλοπόταμος όπου για πολλοστή φορά έγινε μεγάλη αστυνομική έρευνα.

Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει και όταν υπάρχει θέμα και λόγος, στήνονται μεγάλες αστυνομικές επιχειρήσεις. Και στη σημερινή συμμετείχαν πολλοί αστυνομικοί και από άλλους νομούς.

Στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων και ερευνών για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνης και  στο Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου, σήμερα (24.07.2024) πρωινές ώρες στο επίκεντρο βρέθηκαν τα Ζωνιανά, ενώ έρευνες έγιναν στα σπίτια συγκεκριμένων οικογενειών. 

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των ανωτέρω υπηρεσιών με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης, Μεσσαράς, Χανίων και Λασιθίου της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου  και διαφόρων αστυνομικών υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ρεθύμνης και Ηρακλείου . 

Οι αστυνομικοί βρήκαν 3 μικρές "σπιτικές" φυτείες με συνολικά 17 δενδρύλλια ύψους έως 3 μέτρα τα οποία καλλιεργούνταν επιμελώς σε περιβόλια και βρίσκονταν στο στάδιο της ανάπτυξης, ενώ προχώρησαν και σε δύο συλλήψεις, ενός 73χρονου κι ενός ακόμη άνδρα 51 ετών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις με ορισμένους να πετούν και πάλι πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων...

Παράλληλα, έγιναν έρευνες και σε σπίτια, με αφορμή την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του Ελληνοκαναδού.

Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. 

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Φυτείες και ... Ελληνοκαναδός "οδήγησαν" και πάλι την ΕΛ.ΑΣ στο Μυλοπόταμο!"

Από σήμερα η είσοδος στα γήπεδα αποκλειστικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο μέσω Gov.gr Wallet

Από σήμερα η είσοδος στα γήπεδα θα γίνεται αποκλειστικά με το ψηφιακό εισιτήριο μέσω του Gov.gr Wallet ενώ από τις 16 Σεπτεμβρίου 2024, την ίδια διαδικασία θα ακολουθούν και οι φίλαθλοι των αγώνων μπάσκετ της Basket League.

Όπως τόνισε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου «από σήμερα οι Έλληνες φίλαθλοι μπαίνουν στα γήπεδα για να παρακολουθήσουν τους αγώνες των αγαπημένων τους ομάδων αποκλειστικά με το εισιτήριό τους στο ψηφιακό τους πορτοφόλι. Η ταυτοποίηση γίνεται με τον πιο σύγχρονο και ασφαλή τρόπο. Το Gov.gr Wallet είναι το τεχνολογικό εργαλείο που κάνει την καθημερινότητά των πολιτών πιο φιλική και απλή και σε αυτόν τον τομέα. Η κυβέρνηση έδειξε εξαρχής την αποφασιστικότητά της για να γίνουν τα γήπεδα ασφαλείς χώροι αθλητικής άμιλλας και συνύπαρξης . Με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση συνεργαστήκαμε για να συνεισφέρουμε ως υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε μια σημαντική μεταρρύθμιση στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού. Η τεχνολογία είναι σύμμαχός μας και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, ώστε να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών σε ένα πιο αποτελεσματικό και ψηφιακό κράτος».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για τα εισιτήρια διαρκείας θα ισχύει κανονικά ό,τι ισχύει και για τα απλά εισιτήρια, ενώ για τους φιλάθλους άνω των 67 ετών χωρίς «έξυπνο» κινητό θα υπάρχει ειδική διαδικασία προκειμένου η ταυτοποίηση να γίνεται με τον κλασικό τρόπο.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, από τον Ιούνιο 2024 μέχρι σήμερα προστέθηκαν περισσότερα από 57 χιλιάδες προσωποποιημένα εισιτήρια διαρκείας στο ψηφιακό πορτοφόλι των φιλάθλων. Ειδικά, στο ποδόσφαιρο έχουν ταυτοποιηθεί μέσω του Gov.gr Wallet πάνω από το 86% των εισιτηρίων διαρκείας δηλαδή περισσότερα από 51 χιλιάδες εισιτήρια, ενώ στο μπάσκετ έχει ταυτοποιηθεί πάνω από το 61% των εισιτηρίων διαρκείας που αντιστοιχεί σε περισσότερα από 6,4 χιλιάδες εισιτήρια.

Να υπενθυμίσουμε ότι είναι ιδιαίτερα απλός ο τρόπος με τον οποίο οι πολίτες μπορούν να ταυτοποιήσουν μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet που έχουν στο κινητό τους τηλέφωνο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγγραφή τους στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας(Ε.Μ.Επ.), στο emep.gov.gr πριν κατεβάσουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet από το Google Play ή το App Store. Αναλυτικά η διαδικασία περιγράφεται στο tickets.gov.gr.

Οι φίλαθλοι προμηθεύονται το εισιτήριο του αγώνα από τους παρόχους των υπηρεσιών διάθεσης εισιτηρίων, χωρίς καμία αλλαγή σε αυτή τη διαδικασία.

Στη συνέχεια:

  • Ανοίγουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet
  • Επιλέγουν την καρτέλα των εισιτηρίων και επάνω δεξιά την προσθήκη (+)
  • Επιλέγουν “Προσθήκη Εισιτηρίου Ενηλίκου”
  • Ανοίγουν την κάμερα του κινητού και σκανάρουν το QR Code ή το Barcode του εισιτηρίου. Εναλλακτικά εισάγουν χειροκίνητα τον αριθμό του εισιτηρίου
  • Το εισιτήριο προστίθεται στη σχετική λίστα των διαθέσιμων εισιτηρίων

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, επιλέγοντας το εισιτήριο στη σχετική λίστα του Gov.gr Wallet, εμφανίζεται το QR code ή το Barcode με το οποίο οι πολίτες εισέρχονται στα γήπεδα. Όσον αφορά τους ανηλίκους άνω των 15 ετών, οι οποίοι έχουν προσωπικούς κωδικούς TaxisNet και το κινητό τους τηλέφωνο είναι καταχωρημένο στο emep.gov.gr, θα ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία.

Σε περίπτωση που οι πολίτες θέλουν να συνοδεύσουν το ανήλικο κάτω των 15 ετών τέκνο τους στον αγώνα, η διαδικασία προσθήκης του εισιτηρίου πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση διαδικασίας προσθήκης του δικού τους εισιτηρίου.

Πιο συγκεκριμένα, αφού ανοίξουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet και επιλέξουν την καρτέλα των εισιτήριων :

  • Επιλέγουν “Προσθήκη Εισιτηρίου Ανηλίκου”
  • Επιλέγουν το προστατευόμενο μέλος για το οποίο θέλουν να καταχωρήσουν το εισιτήριο
  • Εισάγουν τον κωδικό εισιτηρίου του ανηλίκου
  • Στην “Επιλογή συνοδού” επιλέγουν “Εγώ” και προστίθεται το εισιτήριο στη σχετική λίστα του Gov.gr Wallet τους

Αν επιθυμούν τρίτο άτομο να συνοδεύσει το ανήλικο τέκνο, μετά την εισαγωγή του κωδικού του εισιτηρίου του ανηλίκου :

  • Επιλέγουν “Τρίτο ‘Ατομο”, αντί για “Εγώ”, και εισάγουν το ΑΦΜ του ενηλίκου που θα συνοδεύσει το ανήλικο
  • Στη συνέχεια ο ενήλικας, που έχουν επιλέξει να συνοδεύσει το ανήλικο, λαμβάνει ειδοποίηση μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) με την οποία ενημερώνεται για το αίτημα συνοδείας ανηλίκου στο Gov.gr Wallet
  • Στο Gov.gr Wallet ο ενήλικας που θα συνοδεύσει το ανήλικο παιδί, επιλέγει την αποδοχή της συνοδείας του ανηλίκου
  • Ακολούθως, το εισιτήριο του ανηλίκου εμφανίζεται στη λίστα εισιτήριων του ενηλίκου που θα το συνοδεύσει

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Από σήμερα η είσοδος στα γήπεδα αποκλειστικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο μέσω Gov.gr Wallet"

Φυλακές Αγίου Στεφάνου: Πακιστανός βίασε Έλληνα συγκρατούμενό του στα ντους

Θύμα βιασμού από συγκρατούμενό του μέσα στα κοινόχρηστα λουτρά της Γ’ πτέρυγας των φυλακών του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα, έπεσε ένας 32χρονος Έλληνας κρατούμενος, από έναν 26χρονο με καταγωγή από το Πακιστάν.

Όλα έγιναν στις 16:00 το απόγευμα της Τρίτης (23/7), όταν ο δράστης, εκμεταλλευόμενος την απουσία άλλων ατόμων από τον χώρο, βίασε τον 32χρονο παρά τις προσπάθειές του να τον απωθήσει.

Στη συνέχεια το θύμα ενημέρωσε τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους για τον βιασμό που είχε υποστεί και σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Φυλακές Αγίου Στεφάνου: Πακιστανός βίασε Έλληνα συγκρατούμενό του στα ντους"

Στη «φάκα» της Εφορίας 27 εταιρείες με εικονικά τιμολόγια

Στα δίχτυα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων πιάστηκαν 27 επιχειρήσεις, οι οποίες εμπλέκονται σε υποθέσεις, αλλά και σε κυκλώματα, έκδοσης και λήψης εικονικών τιμολογίων.

Πρόκειται για επιχειρήσεις που προβαίνουν στην έκδοση παραστατικών με εικονικές συναλλαγές, οι οποίες αποτελούν μέρος της αλυσίδας απάτης.

Οι λήπτριες επιχειρήσεις παρουσιάζουν με αυτόν τον τρόπο διογκωμένες δαπάνες, περιορίζοντας έτσι την κερδοφορία τους και αποφεύγοντας την καταβολή φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ.

Οι 27 περιπτώσεις αφορούν σε καθαρή αξία των εκδοθέντων ή/και ληφθέντων φορολογικών στοιχείων άνω των 218 εκατ. ευρώ, ενώ ο αναλογών ΦΠΑ υπερβαίνει τα 48 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά:

1. Ατομική επιχείρηση με έδρα στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και αντικείμενο δραστηριότητας τις εργασίες εκσκαφών και μετακίνησης γαιών, από το 2018 έως το 2020, εξέδωσε 1.390 εικονικά τιμολόγια, καθαρής αξίας 5,9 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 1,4 εκατ. ευρώ.

2. Ατομική επιχείρηση με έδρα στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και αντικείμενο δραστηριότητας το χονδρικό εμπόριο επίπλων κουζίνας, το 2018, εξέδωσε 370 εικονικά τιμολόγια, καθαρής αξίας 4,6 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 1,1 εκατ. ευρώ.

3. Μονοπρόσωπη ΙΚΕ με έδρα στην Πάτρα και αντικείμενο δραστηριότητας το χονδρικό εμπόριο ελαίων, από το 2018 έως το 2020, εξέδωσε 850 εικονικά τιμολόγια, καθαρής αξίας 3,4 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 0,6 εκατ. ευρώ.

4. Μονοπρόσωπη ΙΚΕ με έδρα στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και αντικείμενο δραστηριότητας το εμπόριο ελαιόλαδου, τα έτη 2020-2022-2023, εξέδωσε 54 εικονικά τιμολόγια, καθαρής αξίας 2,6 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 0,3 εκατ. ευρώ.

5. Ατομική επιχείρηση με έδρα στην Πάτρα και αντικείμενο δραστηριότητας το χονδρικό εμπόριο ζάχαρης, το 2020, έλαβε 70 εικονικά φορολογικά στοιχεία, καθαρής αξίας 2,2 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 0,53 εκατ. ευρώ.

6. Ατομική επιχείρηση με έδρα στην Πάτρα και αντικείμενο δραστηριότητας τις υπηρεσίες συμβούλου σε θέματα προώθησης πωλήσεων, το 2021, εξέδωσε 47 εικονικά τιμολόγια, καθαρής αξίας 1,7 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 0,42 εκατομμυρίων.

7. Εταιρεία Περιορισμένη Ευθύνης με έδρα στον Βόρειο Τομέα Αθηνών και αντικείμενο δραστηριότητας τις δραστηριότητες εξυγίανσης και άλλες υπηρεσίες για τη διαχείριση αποβλήτων, κατά τα έτη 2017 και 2018, έλαβε 19 εικονικά φορολογικά στοιχεία, καθαρής αξίας 1 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 0,25 εκατ. ευρώ.

8. Ανώνυμη εταιρεία με έδρα στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών και αντικείμενο δραστηριότητας το χονδρικό εμπόριο ηλεκτρονικού και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, κατά τα έτη 2012-2015, έλαβε 64 και εξέδωσε 217 εικονικά φορολογικά στοιχεία, συνολικής καθαρής αξίας 52 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 12 εκατ. ευρώ.

9. Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, με έδρα στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών και αντικείμενο δραστηριότητας διαφημιστικές υπηρεσίες, το 2021 και 2022 εξέδωσε 1.922 εικονικά τιμολόγια, καθαρής αξίας 44 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 10,3 εκατ. ευρώ.

10. Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, με έδρα στον Βόρειο Τομέα Αθηνών και αντικείμενο δραστηριότητας το λιανικό εμπόριο εξοπλισμού πληροφορικής, από το 2019 έως το 2021, έλαβε 42 και εξέδωσε 3 εικονικά φορολογικά στοιχεία, συνολικής καθαρής αξίας 10 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 2,4 εκατομμύρια.

11. Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, με έδρα στην Ανατολική Αττική και αντικείμενο δραστηριότητας το χονδρικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών και εξοπλισμού πληροφορικής, κατά τα έτη 2019 και 2020, έλαβε 404 και εξέδωσε 526 εικονικά τιμολόγια, συνολικής καθαρής αξίας 9 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 2,15 εκατ. ευρώ.

12. Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, με έδρα στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών και αντικείμενο δραστηριότητας τις κατασκευαστικές εργασίες, κατά τα έτη 2019 και 2020, εξέδωσε 985 εικονικά φορολογικά στοιχεία, καθαρής αξίας 8,4 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 2,1 εκατομμύρια.

13. Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, με έδρα στον Βόρειο Τομέα Αθηνών και αντικείμενο δραστηριότητας το εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών και εξοπλισμού πληροφορικής, το 2018, έλαβε 33 και εξέδωσε 6 εικονικά φορολογικά στοιχεία, συνολικής καθαρής αξίας 6,4 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 770.000 ευρώ.

14. Ατομική επιχείρηση, με έδρα στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών και αντικείμενο δραστηριότητας γεωργικές επιχειρήσεις, από το 2017 έως το 2020, έλαβε 63 και εξέδωσε 148 εικονικά τιμολόγια, συνολικής καθαρής αξίας 4.85 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 0,98 εκατ. ευρώ.

15. Ομόρρυθμη εταιρεία, με έδρα στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών και αντικείμενο δραστηριότητας λιανικό εμπόριο ιατρικών και ορθοπεδικών ειδών, το 2019 και το 2020, έλαβε 42 και εξέδωσε 65 εικονικά φορολογικά στοιχεία, συνολικής καθαρής αξίας 2,9 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 0,7 εκατ. ευρώ.

16. Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, με έδρα στον Βόρειο Τομέα Αθηνών και αντικείμενο δραστηριότητας το χονδρικό εμπόριο χαρτικών ειδών, κατά τα έτη 2015 - 2017 έλαβε 1.602 εικονικά φορολογικά στοιχεία, καθαρής αξίας 2,4 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 0,6 εκατ. ευρώ.

17. Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, με έδρα στον Νότιο Τομέα Αθηνών και αντικείμενο δραστηριότητας το χονδρικό εμπόριο ηλεκτρικών μηχανημάτων και συσκευών, το 2020, έλαβε 15 εικονικά τιμολόγια, καθαρής αξίας 2,14 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 0,5 εκατ. ευρώ.

18. Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, με έδρα στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών και αντικείμενο δραστηριότητας το χονδρικό εμπόριο μηχανημάτων και εξοπλισμού, κατά τα έτη 2019 και 2020 εξέδωσε 290 εικονικά τιμολόγια, καθαρής αξίας 1,43 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 0,35 εκατομμυρίων.

19. Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία, με έδρα στην Ανατολική Αττική και αντικείμενο δραστηριότητας τις υπηρεσίες συμβούλου πωλήσεων, το 2017, έλαβε 1 και εξέδωσε 4 εικονικά φορολογικά στοιχεία, συνολικής καθαρής αξίας 1,15 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 0,26 εκατ. ευρώ.

20. Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία, με έδρα στον Πειραιά και αντικείμενο δραστηριότητας το χονδρικό εμπόριο ενδυμάτων και υποδημάτων, το 2020, εξέδωσε 278 εικονικά φορολογικά στοιχεία, καθαρής αξίας 2,13 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 0,5 εκατ. ευρώ.

21. Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, με έδρα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και αντικείμενο δραστηριότητας το χονδρικό εμπόριο βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων, τα έτη 2018 και 2019, έλαβε 11 και εξέδωσε 40 εικονικά φορολογικά στοιχεία, καθαρής αξίας 4,8 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 0,6 εκατ. ευρώ.

22. Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, με έδρα στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και αντικείμενο δραστηριότητας το χονδρικό εμπόριο μηχανοκίνητων οχημάτων, κατά τα έτη 2018-2020, εξέδωσε 495 εικονικά τιμολόγια, καθαρής αξίας 10 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 2,3 εκατομμυρίων.

23. Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, με έδρα στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών και αντικείμενο δραστηριότητας το χονδρικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών, τα έτη 2018-2021, έλαβε 80 και εξέδωσε 66 εικονικά τιμολόγια, καθαρής αξίας 6,4 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 0,7 εκατ. ευρώ.

24. Ετερόρρυθμη εταιρεία, με έδρα στον Βόρειο Τομέα Αθηνών και αντικείμενο δραστηριότητας την επεξεργασία δεδομένων, κατά τα έτη 2019 - 2021, έλαβε 45 και εξέδωσε 115 εικονικά τιμολόγια, καθαρής αξίας 24,5 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 5,9 εκατ. ευρώ.

25. Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, με έδρα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και αντικείμενο δραστηριότητας το χονδρικό εμπόριο εξοπλισμού Η/Υ, τα έτη 2020 και 2021, εξέδωσε 20 εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 2,9 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 0,7 εκατ. ευρώ.

26. Υποκρυπτόμενος διαχειριστής σε ΙΚΕ με αντικείμενο δραστηριότητας το χονδρικό εμπόριο ξυλείας και οικοδομικών υλικών στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, από το 2018 έως το 2020, εξέδωσε 62 εικονικά φορολογικά στοιχεία, καθαρής αξίας 1,5 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 0,23 εκατ. ευρώ.

27. Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, πιτσαρία, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, από το 2016 έως το 2022, εξέδωσε 112 εικονικά φορολογικά στοιχεία, καθαρής αξίας 1,5 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 0,4 εκατ. ευρώ.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη «φάκα» της Εφορίας 27 εταιρείες με εικονικά τιμολόγια"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news