facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Χωρίς Ιατρό παραμένει η Ψέριμος – Δεν αντικαταστάθηκε ο Οπλίτης Ιατρός που απολύθηκε

Χωρίς ιατρό παραμένει το Περιφερειακό Ιατρείο της Ψερίμου, παρά τη δέσμευση του Υπουργείου ότι το Ιατρείο θα στελεχώνονταν σε μόνιμη βάση, καθώς ο οπλίτης ιατρός ,που είχε τοποθετηθεί πριν από ένα χρόνο από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας , ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία, στις 17 Νοεμβρίου 2022.

Οι κάτοικοι του νησιού ζητούν από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά να παρέμβει και να στείλει οπλίτη Ιατρό.

Η Ψέριμος είναι ένα μικρό νησί ανάμεσα στην Κω και την Κάλυμνο, 4,5 μίλια από τα μικρασιατικά παράλια όπου ο  μόνιμος πληθυσμός ανέρχεται στους 25 περίπου κατοίκους.

Άμεση τοποθέτηση οπλίτη ιατρού ζητά ο Μάνος Κόνσολας

 Την  άμεση τοποθέτηση οπλίτη-ιατρού στο νησί ζητά από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας  Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ  ο βουλευτής Μάνος Κόνσολας .

Ο βουλευτής αναφέρεται μάλιστα σε σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε το  Σάββατο 14 Ιανουαρίου με πτώση ηλικιωμένης με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα στη διακομιδή της στην Κάλυμνο αφού δεν υπήρχε γιατρός στη Ψέριμο για να υποστηρίξει την ανάγκη άμεσης μεταφοράς της μέσω του ΕΚΑΒ.

Ο κ. Κόνσολας , ενημέρωσε ήδη και τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη

« Αποτελεί υποχρέωση και καθήκον της Πολιτείας να δώσει λύση, να αισθανθούν ασφαλείς οι κάτοικοι του ακριτικού αυτού νησιού. Είναι θέμα τιμής για το Ελληνικό Κράτος να τοποθετηθεί άμεσα γιατρός στη Ψέριμο» επισημαίνει ο Μάνος Κόνσολας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς Ιατρό παραμένει η Ψέριμος – Δεν αντικαταστάθηκε ο Οπλίτης Ιατρός που απολύθηκε"

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Επίθεση με αεροβόλο στο πολιτικό του γραφείο στη Νίκαια

Άγνωστοι επιτέθηκαν με αεροβόλο όπλο στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλου, το απόγευμα της Τρίτης.

Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Μαρκόπουλος σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα το χτύπημα έγινε σε ώρα που δεν υπήρχε κόσμος στο γραφείο΄.

Η ανάρτηση αναφέρει τα εξής: Το ζήσαμε κι αυτό. Σήμερα το απόγευμα χτυπήθηκε από αγνώστους το γραφείο μου στη Νίκαια. Η έρευνα εξελίσσεται και όλα τα ενδεχόμενα διερευνούνται. Ευτυχώς το χτύπημα (ενδεχομένως από αεροβόλο) έγινε σε ώρα που δεν είχαμε επισκεπτήριο. Αν γινόταν λίγη ώρα αργότερα, δεν ξέρω πως θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα. Ευχαριστώ τους φίλους για το ενδιαφέρον που έδειξαν και την Κρατική Ασφάλεια για την άμεση παρέμβαση. Είμαστε όλοι καλά. Συνεχίζουμε όπως μας ξέρετε. Μαχητικά.

Άγνωστοι επιτέθηκαν με αεροβόλο όπλο στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλου, το απόγευμα της Τρίτης. Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Μαρκόπουλος σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα το χτύπημα έγινε σε ώρα που δεν υπήρχε κόσμος στο γραφείο΄. Η ανάρτηση αναφέρει τα εξής: Το ζήσαμε κι αυτό. Σήμερα το απόγευμα χτυπήθηκε από αγνώστους το γραφείο μου στη Νίκαια. Η έρευνα εξελίσσεται και όλα τα ενδεχόμενα διερευνούνται. Ευτυχώς το χτύπημα (ενδεχομένως από αεροβόλο) έγινε σε ώρα που δεν είχαμε επισκεπτήριο. Αν γινόταν λίγη ώρα αργότερα, δεν ξέρω πως θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα. Ευχαριστώ τους φίλους για το ενδιαφέρον που έδειξαν και την Κρατική Ασφάλεια για την άμεση παρέμβαση. Είμαστε όλοι καλά. Συνεχίζουμε όπως μας ξέρετε. Μαχητικά.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημήτρης Μαρκόπουλος: Επίθεση με αεροβόλο στο πολιτικό του γραφείο στη Νίκαια"

Ανδρουλάκης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ούτε μία σφαίρα να μην πουληθεί στην Τουρκία

Ούτε μία σφαίρα, πολλώ δε μάλλον μαχητικά αεροσκάφη και αεροπλανοφόρα, δεν πρέπει να πωληθούν σε μία χώρα που απειλεί την ειρήνη στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο και κάνοντας αναφορά στην Τουρκία.

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι "το 2022 φάνηκε ότι η πολιτική κατευνασμού δεν λειτουργεί απέναντι σε ηγέτες αναθεωρητές, που δεν σέβονται το διεθνές δίκαιο. Η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει άμεσα στα απαραίτητα βήματα αμυντικής ένωσης, ώστε να μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες της επαρκώς".

"Ενώ ζούμε τις συνέπειες από την παράνομη εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, η ευρωπαϊκή ηγεσία παραμένει απαθής στις συνεχείς και όλο κλιμακούμενες προκλήσεις της Τουρκίας προς την Ελλάδα και την Κύπρο" συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, υπογράμμισε ότι "μετά τις απειλές ότι σύντομα η Ελλάδα θα είναι εντός του βεληνεκούς του νέου τουρκικού πυραύλου, την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά, η τουρκική ηγεσία, όχι μόνο επανέλαβε, αλλά διεύρυνε μάλιστα το casus belli προς την Ελλάδα, στην περίπτωση που ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο και στην Κρήτη".

"Η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται αταλάντευτα την εθνική της κυριαρχία. Όμως, η πολιτική των ίσων αποστάσεων, ιδιαίτερα από το ΝΑΤΟ, δίνει άλλοθι στον Ερντογάν" επεσήμανε.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ανδρουλάκης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ούτε μία σφαίρα να μην πουληθεί στην Τουρκία"

Β. Αιγαίο: Απαγορευτικό απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων – Τροποποιήσεις δρομολογίων

Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από και προς τα λιμάνια των νησιών του ΒΑ Αιγαίου λόγω των θυελλωδών νοτιάδων που πνέουν στην περιοχή. Η εταιρεία Blue Star Ferries που εξυπηρετεί τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών του Βορείου Αιγαίου ενημερώνει για τις τροποποιήσεις δρομολογίων που θα επανέλθουν την Πέμπτη.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ

  • ΤΡΙΤΗ 17/01/23: τα δρομολόγια από Πειραιά 20:00 για Χίο-Μυτιλήνη, δεν θα πραγματοποιηθούν.
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 18/01/23: τα δρομολόγια από Μυτιλήνη 18:00 για Χίο-Πειραιά, δεν θα πραγματοποιηθούν.

BLUE STAR MYCONOS
ΤΡΙΤΗ 17/01/23: τα δρομολόγια από Πειραιά 19:00 για Σύρο-Μύκονο-Άγιο Κήρυκο-Φούρνους-Καρλόβασι-Βαθύ-Χίο-Μυτιλήνη-Λήμνο-Καβάλα και επιστροφή, δεν θα πραγματοποιηθούν.
Το πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι του Πειραιά από όπου θα αναχωρήσει την Παρασκευή 20/01/23 στο προγραμματισμένο του δρομολόγιο.

ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ

  • ΤΡΙΤΗ 17/01/23: τα δρομολόγια από Μυτιλήνη 18:00 για Χίο-Οινούσσες-Ψαρά-Πειραιά, δεν θα πραγματοποιηθούν.
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 18/01/23: τα δρομολόγια από Πειραιά 20:00 για Χίο-Μυτιλήνη, δεν θα πραγματοποιηθούν.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Β. Αιγαίο: Απαγορευτικό απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων – Τροποποιήσεις δρομολογίων"

Σουηδία: Δεν υπάρχει λόγος να μην εγκρίνει η Τουρκία την προσχώρηση της χώρας στο ΝΑΤΟ, λέει ο Σουηδός ΥΠΕΞ

Η τουρκική εθνοσυνέλευση θα πρέπει να προχωρήσει στη διαδικασία κύρωσης του πρωτοκόλλου για την προσχώρηση της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, αφού οι δύο χώρες εκπλήρωσαν τις δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών.

«Πιστεύουμε ότι έχουμε φθάσει πλέον σε ένα σημείο όπου η Σουηδία και η Φινλανδία έχουμε εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις μας σε αυτό το (τριμερές) μνημόνιο και είναι καιρός η τουρκική εθνοσυνέλευση να ξεκινήσει τη διαδικασία κύρωσης του πρωτοκόλλου», είπε ο Τομπίας Μπίλστρομ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι έχουμε κάνει όσα ζητήθηκαν και δεν βλέπουμε κανέναν απολύτως λόγο να μην ξεκινήσει η διαδικασία» κύρωσης του πρωτοκόλλου για την προσχώρηση στο ΝΑΤΟ, συμπλήρωσε ο επικεφαλής της σουηδικής διπλωματίας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σουηδία: Δεν υπάρχει λόγος να μην εγκρίνει η Τουρκία την προσχώρηση της χώρας στο ΝΑΤΟ, λέει ο Σουηδός ΥΠΕΞ"

Παραδίδει συστοιχία Patriot στην Ουκρανία η Ολλανδία

Η Ολλανδία σκοπεύει να παραδώσει μια συστοιχία πυραύλων Patriot στην Ουκρανία προκειμένου να ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνα της χώρας, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ANP επικαλούμενο τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, ο οποίος βρίσκεται στην Ουάσινγκτον.

Κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο Μαρκ Ρούτε ενημέρωσε τον Τζο Μπάιντεν ότι η Ολλανδία θα συμμετάσχει στην αμερικανο-γερμανική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της ουκρανικής άμυνας απέναντι στους Ρώσους εισβολείς.

Νωρίτερα, ο Ρούτε είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προκειμένου να τους ενημερώσει για την απόφασή της ολλανδικής κυβέρνησης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραδίδει συστοιχία Patriot στην Ουκρανία η Ολλανδία"

Δημοσκόπηση Alco: Στις 6,9 μονάδες η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Προβληματίζει η ακρίβεια τους πολίτες

Στις 6,9 μονάδες είναι η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου του Alpha.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία έχει ποσοστό 31% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 24,1%. Ακολουθεί ο ΠΑΣΟΚ με 10,7%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜεΡΑ25 με 3,2% και οι Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη 2,6%. Άλλο κόμμα λέει το 4,9% ενώ δεν ξέρω/δεν απαντώ το 13,5%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο αρχηγός που εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες ως πρωθυπουργό με 32% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 22% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 7%. Το Κανένας έχει ποσοστό 23%.

Στο οικονομικό κομμάτι και στην ερώτηση κατά πόσο έχει βοηθήσει το καλάθι του νοικοκυριού τρεις μήνες μετά την εφαρμογή του το 35% λέει καθόλου, το 27% αρκετά, το 21% λίγο και το 3% πολύ.

Για τα συνολικά μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια και κατά πόσο έχουν βοηθήσει το 34% λέει λίγο, το 33% καθόλου, το 22% αρκετά και το 3% πολύ.

Στην ερώτηση για το ποιο είναι το βασικό κριτήριο για την επιλογή κόμματος στις εκλογές οι απαντήσεις ήταν οι ακόλουθες:

28% οικονομία
24% στήριξη οικονομίας
13% να μην έχει σχέση με διαφθορά
11% εθνικά θέματα
9% ιδεολογία
7% αρχηγός
2% υποψήφιοι βουλευτές
1% άλλο
5% δξ/δα

Στην ερώτηση για το αν στις εκλογές θα επιλέξετε κόμμα επειδή είναι καλύτερο ή επειδή θα είναι το λιγότερο κακό το 47% λέει το λιγότερο κακό και το 41% το καλύτερο.

Όσο για το αν η απλή αναλογική στις πρώτες εκλογές αποτελεί ψήφο διαμαρτυρίας το 57% λέει όχι, το 25% λέει ναι και το 18% δξ/δα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Alco: Στις 6,9 μονάδες η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Προβληματίζει η ακρίβεια τους πολίτες"

Qatargate: Συμφώνησε να πει τα πάντα ο Παντσέρι

Μνημόνιο με τις βελγικές αρχές υπέγραψε ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εισαγγελίας. Ειδικότερα, η εισαγγελία αναφέρει: «Σε υπόθεση που άνοιξε η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία για ύποπτη απάτη εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ανατέθηκε σε ανακριτή των Βρυξελλών, υπήρξε σήμερα σημαντική εξέλιξη. Ένα από τα σημαντικά βασικά πρόσωπα της υπόθεσης, ο Πιερ Παντσέρι, επικουρούμενος από τους δικηγόρους του, υπέγραψε μνημόνιο με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα βάσει των άρθρων 216/1 έως 216/8 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Τα άρθρα αυτά αφορούν σε υπόπτους που μετανόησαν για μία υπόθεση.

Αυτό αναφέρεται σε μια δέσμευση με την οποία ένας μετανοημένος προχωρά σε ουσιαστικές, αποκαλυπτικές, αληθείς και πλήρεις δηλώσεις σχετικά με την εμπλοκή τρίτων και, εάν ισχύουν, τη δική του/της εμπλοκή σχετικά με ποινικά αδικήματα εντός του συγκεκριμένης υπόθεσης».

Η ανακοίνωση συνεχίζει λέγοντας ότι «ο Πιερ Παντσέρι κατηγορήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2022 για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ως επικεφαλής για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ενεργητική και παθητική διαφθορά.

Με το υπόμνημα αυτό αναλαμβάνει να ενημερώσει τους ανακριτές και τη Δικαιοσύνη συγκεκριμένα για:

  • τον τρόπο λειτουργίας,
  • τις οικονομικές ρυθμίσεις με άλλα εμπλεκόμενα μέρη,
  • τις οικονομικές δομές που συγκροτήθηκαν,
  • τα ενδιαφερόμενα μέρη των δομών και τα προσφερόμενα οφέλη,
  • τη συμμετοχή γνωστών και αγνώστων στην έρευνα, συμπεριλαμβανομένης της ταυτότητα των προσώπων που παραδέχεται ότι δωροδοκούσαν».

«Σύμφωνα με το μνημόνιο που υπογράφηκε σήμερα, προβλέπεται περιορισμένη ποινή για τον Πιερ Παντσέρι. Η ποινή περιλαμβάνει φυλάκιση, πρόστιμο και κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν, που προς το παρόν εκτιμώνται σε ένα εκατομμύριο ευρώ» συμειώνεται στην ανακοίνωση.Επίσης, αναφέρεται ότι «είναι η δεύτερη φορά στη βελγική νομική ιστορία, από την εισαγωγή του λεγόμενου νόμου “pentiti” (σ.σ. pentiti regret, που αναφέρεται στον ιταλικό νόμο που επιτρέπει τις έρευνες για τη μαφία), ότι οι διαδικασίες αυτές καταλήγουν στην υπογραφή μνημονίου. Και στις δύο περιπτώσεις, την υπόθεση χειρίστηκε η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία».

Ιταλικός Τύπος: Τι φέρεται να ανέφερε στις ανακρίσεις ο Παντσέρι

Στην κατάθεση του Αντόνιο Παντσέρι αναφέρεται ο ιταλικός Τύπος, φέρνοντας στο φως περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση Qatargate.

Η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, επισημαίνει ότι Παντσέρι στις ανακρίσεις του από τις βελγικές αρχές «φέρεται να δήλωσε ότι κατέβαλε από 120 μέχρι 140 χιλιάδες ευρώ στον Βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα, σε διάφορες δόσεις, την περίοδο κατά την οποία, στην ομάδα του, στο Ευρωκοινοβούλιο, ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση σχετικά με τη θέση που έπρεπε να ληφθεί για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων που απασχολούνταν στα έργα για το διεθνές Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του Κατάρ». Η παραδοχή αυτή φέρεται να έγινε σε ανάκριση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 2022.

Παράλληλα, η εφημερίδα Il Sole 24 Ore τονίζει πως ο Παντσέρι «φέρεται να προέτρεψε τους εισαγγελείς να εξακριβώσουν και τη θέση του ευρωβουλευτή του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Αντρέα Κοτσολίνο, αλλά χωρίς να αναφερθεί σε καταβολή χρημάτων».

ΑΜΠΕ/ naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Qatargate: Συμφώνησε να πει τα πάντα ο Παντσέρι"

Καιρός αύριο: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία – Πού θα βρέχει

Ο καιρός αύριο, Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Στα δυτικά,τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά και πιθανώς στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και στα κεντρικά και βόρεια έως 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία που θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 και κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στα ανατολικά 8 τοπικά έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα ανατολικά και τα νότια 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες στην Κρήτη όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές.
Άνεμοι: Νότιοι 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 και στην Κρήτη έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μέχρι το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 και στα βόρεια τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 και στα νότια έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία – Πού θα βρέχει"

Πόλεμος στην Ουκρανία - Καζακστάν: Θέτει «τέλος» στην επ' αόριστον διαμονή των Ρώσων στη χώρα

Το Καζακστάν δεν θα επιτρέπει πλέον στους Ρώσους πολίτες να μένουν στη χώρα αυτή της κεντρικής Ασίας επ' αόριστον καθιερώνοντας τη λεγόμενη θεώρηση διαβατηρίου που θα ισχύει κάθε τρεις μήνες, σύμφωνα με κυβερνητική οδηγία που δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα.

Η κυβέρνηση στην Αστάνα θα απαγορεύσει αυτή την πρακτική από τις 26 Ιανουαρίου, ζητώντας από τους Ρώσους και τους πολίτες άλλων μελών της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, μιας μετασοβιετικής ένωσης, να φεύγουν από τη χώρα για τουλάχιστον 90 ημέρες μετά την επιτρεπόμενη παραμονή των τριών μηνών.

Το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο πρότεινε τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση, δήλωσε ότι αυτή θα δώσει στο κράτος μεγαλύτερο έλεγχο στο θέμα της μετανάστευσης.

Δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι, κυρίως νέοι και μεσήλικοι άνδρες, εγκαταστάθηκαν στο Καζακστάν πέρυσι καθώς η Μόσχα, που ενεπλάκη στη σύγκρουση στην Ουκρανία, ξεκίνησε την πρώτη της εκστρατεία στρατολόγησης μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. H ρωσική γλώσσα ομιλείται ευρέως στο Καζακστάν και οι δύο χώρες μοιράζονται τα μεγαλύτερα χερσαία σύνορα στον κόσμο, καθιστώντας το Καζακστάν δημοφιλή επιλογή μεταξύ των Ρώσων που φεύγουν για να αποφύγουν τη στράτευση.

Η δυνατότητα παραμονής στη χώρα ντε φάκτο επ΄αόριστον -φεύγοντας και επιστρέφοντας κάθε 90 ημέρες- είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας.

Ωστόσο, η χώρα μετά δυσκολίας αντιμετωπίζει την εισροή των Ρώσων. Οι αρχές στο Καζακστάν δήλωσαν ότι οι ασυνήθιστα μεγάλες εισροές συνέβαλαν στον πληθωρισμό, ο οποίος εκτινάχθηκε στα ύψη ξεπερνώντας το 20% πέρυσι, το υψηλότερο επίπεδό του από τη δεκαετία του 1990.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επίσης προκαλέσει ένταση μεταξύ της Μόσχας και της Αστάνας, καθώς η τελευταία έχει αρνηθεί να υποστηρίξει τον πρώην σοβιετικό της κυρίαρχο και απηύθυνε έκκληση για ειρήνη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ /protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πόλεμος στην Ουκρανία - Καζακστάν: Θέτει «τέλος» στην επ' αόριστον διαμονή των Ρώσων στη χώρα"

Θάνατος 4χρονης Μελίνας: Αναίρεση κατά της απόφασης άσκησε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Αναίρεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης  για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, άσκησε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ως προς το σκέλος εκείνο που απορρίφθηκε ως απαράδεκτη η έφεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Κρήτης, κατά της πρωτόδικης απόφασης για αοριστία αιτιολογίας.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε γίνει τον Μάρτιο του 2021. Τότε, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου είχε κρίνει αθώα την αναισθησιολόγο, Νεκταρία που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος της 4χρονης Μελίνας η οποία είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για κρεατάκια τον Δεκέμβριο του 2015.

Μετά την αθωωτική απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ο  εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην αναίρεσή της επισημαίνει ότι η έφεση του εισαγγελέα Κρήτης κατά της πρωτόδικης απόφασης ήταν πλήρης και εμπεριστατωμένη, ενώ το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης που την απέρριψε προέβη σε υπέρβαση εξουσίας.

Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου το οποίο θα αποφανθεί εάν ξαναγίνει η δίκη.

Η αναισθησιολόγος είχε παραπεμφθεί και στο Πειθαρχικό έπειτα από πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας, το οποίο της καταλόγιζε βαριά ιατρική αμέλεια.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Θάνατος 4χρονης Μελίνας: Αναίρεση κατά της απόφασης άσκησε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου"

Σουηδία: Έξαλλος ο Τσαβούσογλου με τον... κρεμασμένο Ερντογάν - «Παράλογη η αδράνεια της εισαγγελίας»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα ότι είναι "παράλογο" που Σουηδός εισαγγελέας δεν ανέλαβε δράση για το περιστατικό κατά το οποίο ομοίωμα του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν κρεμάστηκε με σκοινί από τα πόδια στη Στοκχόλμη.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι το περιστατικό είναι ρατσιστική επίθεση και ότι συνιστά έγκλημα μίσους. Η Σουηδία δεν θα πρέπει να προσπαθεί να ξεγελάσει την Τουρκία αποκαλώντας αυτό ελευθερία της έκφρασης, πρόσθεσε.

Σουηδός εισαγγελέας δήλωσε χθες Δευτέρα ότι δεν θα υπάρξει επίσημη έρευνα για το περιστατικό που έγινε την περασμένη εβδομάδα, όταν ένα ομοίωμα του Ερντογάν σε φυσικό μέγεθος κρεμάστηκε από τα πόδια από έναν φανοστάτη, ανέφερε η εφημερίδα Aftonbladet.

ΑΠΕ-ΜΠΕ /protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σουηδία: Έξαλλος ο Τσαβούσογλου με τον... κρεμασμένο Ερντογάν - «Παράλογη η αδράνεια της εισαγγελίας»"

Χονδρό αλάτι ήταν η λευκή σκόνη στον φάκελο που εστάλη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως ορίζει το πρωτόκολλο σε τέτοιες περιπτώσεις ο φάκελος με την λευκή σκόνη που εστάλη σήμερα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου εστάλη στον ΕΟΔΥ. 

Μετά από μια επιχείρηση που στήθηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ με ειδικές στολές έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο φάκελος με την λευκή σκόνη αρχικά μεταφέρθηκε στα εργαστήρια του ΕΟΔΥ όπου διαπιστώθηκε πως το περιεχόμενό του ήταν χονδρό αλάτι. Εκτός όμως από την λευκή σκόνη είχε και μια επιστολή με υβριστικό περιεχόμενο.

Πλέον, ο φάκελος είναι στα χέρια της ΕΛΑΣ και στα εργαστήρια ψάχνουν να βρουν είτε δακτυλικά αποτυπώματα, είτε γενετικό υλικό.

Ο φάκελος έφτασε το πρωί της Τρίτης (17/01/2023) στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και δεν είχε ούτε παραλήπτη, ούτε αποστολέα. Ο φάκελος ανοίχτηκε από αστυνομικούς όπου διαπιστώθηκε ότι περιείχε λευκή σκόνη. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Κρατική Ασφάλεια και η Πυροσβεστική.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χονδρό αλάτι ήταν η λευκή σκόνη στον φάκελο που εστάλη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ"

ΣτΕ: Νόμιμη η ανακατανομή βουλευτικών εδρών ανά εκλογική περιφέρεια

Νόμιμη έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) την ανακατανομή των βουλευτικών εδρών ανά εκλογική περιφέρεια (59 στο σύνολό τους οι εκλογικές περιφέρειες) που έγινε σύμφωνα με την απογραφή του πληθυσμού το 2021.

Στο ΣτΕ είχε κατατεθεί από τον υπουργό Εσωτερικών σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για «τον καθορισμό των βουλευτικών εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας για τις γενικές βουλευτικές εκλογές».

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 7/2023 γνωμοδότησή του (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Μαργαρίτα Γκορτζολίδου και εισηγητής ο πάρεδρος Χρήστος Παπανικολάου) έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος και παράλληλα έκανε ορισμένες δευτερεύουσες νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις (π.χ. να αναγραφεί στο Προεδρικό Διάταγμα ο ακριβής χρόνος διενέργειας της απογραφής, κ.λπ.).

Υπενθυμίζεται, ότι με βάση την τελευταία κατανομή εδρών, δύο έδρες κερδίζει η εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής, ενώ από μία έδρα κερδίζουν ο Βόρειος, ο Δυτικός και ο Νότιος τομέας Αθηνών καθώς και η Α΄ εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

Αντίθετα, από μία έδρα χάνουν οι εκλογικές περιφέρειες Α΄ Αθηνών, Α΄ Πειραιώς, Άρτας, Κοζάνης, Μαγνησίας, Σερρών, Φθιώτιδας, Θεσπρωτίας και Καστοριάς. Μάλιστα οι δύο τελευταίες περιφέρειες καθίστανται μονοεδρικές.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Νόμιμη η ανακατανομή βουλευτικών εδρών ανά εκλογική περιφέρεια"

Επίθεση Χρήστου Καλογρίτσα στον Νίκο Παππά για την μήνυση που κατέθεσε σε βάρος της γραμματέως του

Σκληρή ήταν η απάντηση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα στην κίνηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, να καταθέσει μήνυση σε βάρος της επί 40 χρόνια γραμματέως του κ. Καλογρίτσα, Θάλειας Διαμαντή.

Οι δικηγόροι του Χρήστου Καλογρίτσα, Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος, γνωστοποίησαν δήλωση του εντολέα τους, στην οποία τονίζει: «Εφόσον ο κ. Παππάς, όπως ο ίδιος δήλωσε, κατέθεσε μήνυση κατά της κυρίας Διαμαντή, είμαι αναγκασμένος να υπενθυμίσω μια χαρακτηριστική φράση από την κατάθεσή της: “Κακώς ο κ.Παππάς κατηγορείται μόνο για πλημμέλημα. Θα έπρεπε να κατηγορηθεί και για κακούργημα“. Τόσο επ’ αυτού όσο και επί άλλων θεμάτων η συνέχεια θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων, αποκλειστικά με δική του ή δική τους ευθύνη».

Νωρίτερα σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, κατέθεσε δια των δικηγόρων του, μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος της κυρίας Διαμαντή.

Η μήνυση αφορά τα όσα κατέθεσε η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα στο υπό εξέλιξη Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον επιχειρηματία και τον Νίκο Παππά, σχετικά με όσα έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016.

Ο κ. Παππάς εγκαλεί την μάρτυρα για τα αδικήματα της ψεύδους καταμήνυσης και της συκοφαντική δυσφήμησης όσο αφορά το σκέλος της κατάθεσης της, για «χρήματα από τα γραφεία του κ. Καλογρίτσα προς το κόμμα».

Σύμφωνα με τη μήνυση η αναφορά αυτή, η οποία χαρακτηρίζεται «ενορχηστρωμένη», είχε συκοφαντικό σκοπό σε βάρος του κ. Παππά, αφού δόθηκε σε μια δίκη με κατηγορούμενο τον ίδιο, για πρώτη φορά, δημοσίως, ενώπιον δημοσιογράφων. Ταυτόχρονα, τονίζεται πως η αναφορά αυτή της μάρτυρας, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να ανοίξει νέα ποινική διαδικασία σε βάρος του, καθώς κατατέθηκε σε δίκη στην οποία είναι κατηγορούμενος.

Ο κ. Παππάς υποστηρίζει ότι η αναφορά αυτή της κ.Διαμαντή, διατυπώθηκε σε μια σειρά από ΜΜΕ (εφημερίδες και sites), κατά τρόπο τέτοιο, «ώστε να δίνεται η εντύπωση στον μέσο αναγνώστη πως τα χρήματα κατευθύνονταν προσωπικά στον κ. Παππά», ενώ αναφέρεται και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Οικονόμου, ο οποίος το πρωί της Παρασκευής 13ης Ιανουαρίου, αναφέρθηκε σε «διαδρομές μαύρου χρήματος Παππά – Καλογρίτσα».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση Χρήστου Καλογρίτσα στον Νίκο Παππά για την μήνυση που κατέθεσε σε βάρος της γραμματέως του"

Yπόθεση τηλεοπτικών αδειών: Μήνυση του Ν. Παππά κατά της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα

Ο δικηγόρος του Νίκου Παππά προχωράει σε υποβολή μήνυσης κατά της γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα μετά την κατάθεσή της, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, στην οποία ανέφερε πως χρήματα σε σακούλες έφευγαν από το γραφείο του εργοδότη της με προορισμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα αναμένεται να προσέλθει στην Ευελπίδων ο συνήγορος υπεράσπισης, κ. Μαντζουράνης, προκειμένου να υποβάλλει τη μήνυση, κάτι που ήδη είχαν κάνει γνωστό οι δικηγόροι του κ. Παππά, για τα όσα κατέθεσε η γραμματέας, ότι δηλαδή ο κ. Καλογρίτσας ήταν καθοδηγούμενος και δέχθηκε να βοηθήσει την ομάδα Παππά, βοηθώντας στο εγχείρημα για την ίδρυση του τηλεοπτικού σταθμού που θα ήταν κανάλι του κόμματος, εννοώντας το ΚΟ του κόμματος, τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δήλωσή τους οι συνήγοροι υπεράσπισης είχαν κάνει λόγο για αβάσιμες κατηγορίες περί παραβίασης και περί παράβασης καθηκόντων εκ μέρους του Νίκου Παππά, οπότε πρόκειται να καταθέσει ο κ. Μαντζουράνης τη μήνυση, όπως είχαν πει στην επίσημη ανακοίνωσή τους.

Ειδικότερα, είχαν μιλήσει για αβάσιμες κατηγορίες, αναξιόπιστες, καθοδηγούμενες και χωρίς στοιχεία, οπότε η μήνυση θα έχει και ανάλογο περιεχόμενο.

Σε ανάρτησή του νωρίτερα, ο Νίκος Παππάς γνωστοποιούσε:

«Καλημέρα σας. Κατατέθηκε. Έρχονται και τα εξώδικα στους ανεμιστήρες».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Yπόθεση τηλεοπτικών αδειών: Μήνυση του Ν. Παππά κατά της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα"

Προειδοποίηση του Βερολίνου στην Άγκυρα για τους Γκρίζους Λύκους: Η ρητορική μίσους δεν έχει θέση στην χώρα μας

Η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ προειδοποίησε την τουρκική πρεσβεία στο Βερολίνο για το ενδεχόμενο να υπάρξουν συνέπειες, εάν Τούρκοι πολιτικοί παραβαίνουν τους κανόνες στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας τους στη Γερμανία. Αφορμή υπήρξε εμφάνιση βουλευτή του κυβερνώντος ΑΚΡ σε τζαμί των Γκρίζων Λύκων, όπου μιλούσε για εξόντωση Κούρδων και Γκιουλενιστών.

«Εάν οι τούρκοι εκπρόσωποι δεν παίζουν σύμφωνα με τους κανόνες, θα πρέπει να εξετάσουμε τις συνέπειες. Εμφανίσεις όπως αυτή του τούρκου βουλευτή στο Νόις δεν πρέπει να επαναληφθούν. Το μίσος και η ρητορική μίσους δεν έχουν θέση στη Γερμανία», γράφει η κυρία Μπέρμποκ σε ανάρτησή της στο Twitter και υπενθυμίζει ότι «αναμφισβήτητα οι εκδηλώσεις ξένων προεκλογικών εκστρατειών έπρεπε να λάβουν έγκριση». Καταλήγει δε προειδοποιώντας ότι, «εάν οι Τούρκοι εκπρόσωποι δεν ακολουθήσουν τους κανόνες του παιχνιδιού, πρέπει να εξετάσουμε τις συνέπειες».

Την Κυριακή έγινε γνωστό στο υπουργείο Εξωτερικών ότι ο τούρκος βουλευτής του ΑΚΡ Μουσταφά Ατσικγιέζ είχε πραγματοποιήσει ομιλία στις 13 Ιανουαρίου, στο Νόις της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, στο τζαμί «Γιούνους Εμρέ», το οποίο ανήκει στο δίκτυο της οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι». Στην ομιλία του, ο βουλευτής ζήτησε την «εξόντωση του PKK και της Fetö». «Όπως δεν θα τους δώσουμε το δικαίωμα να ζήσουν στην Τουρκία, έτσι δεν θα τους το δώσουμε ούτε στη Γερμανία. Είναι δυο ομάδες πολύ επικίνδυνες. Η μία είναι το ΡΚΚ, άθεοι εχθροί της θρησκείας. Η άλλη είναι το Fetö, μια ποταπή τρομοκρατική οργάνωση που θέλει να αλλάξει, να διαστρεβλώσει και να εκχριστιανίσει τη μουσουλμανική πίστη. Πρέπει να είστε σε εγρήγορση», δήλωσε ο κ. Ατσικγιέζ, ενόψει των εκλογών της 18ης Ιουνίου. Χθες, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, εκλήθησαν στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών εκπρόσωποι της τουρκικής πρεσβείας στο Βερολίνο.

Στη Γερμανία ζουν περίπου 1,4 εκατομμύριο άτομα που έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της Τουρκίας και ανάλογη συζήτηση, σχετικά με τις εμφανίσεις τούρκων πολιτικών, είχαν γίνει και πριν από το δημοψήφισμα του 2017. Σε πολλές πόλεις είχαν ακυρωθεί εκδηλώσεις, υπό τον φόβο επεισοδίων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Προειδοποίηση του Βερολίνου στην Άγκυρα για τους Γκρίζους Λύκους: Η ρητορική μίσους δεν έχει θέση στην χώρα μας"

Στις πλατείες των χωριών την Κυριακή οι αγρότες της Μαγνησίας

Στις πλατείες των χωριών σε όλη τη Μαγνησία θα βγάλουν τα αγροτικά τους μηχανήματα οι αγρότες όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση 13 Ομοσπονδιών και εκατοντάδων συλλόγων στη Νίκαια της Λάρισας στις 8 Ιανουαρίου.

Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά και όπως τονίστηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν τα μέλη του Δ.Σ.της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, υπάρχει δυναμική ακόμη και να στήσουν μπλόκα στις εθνικές οδούς, κάτι όμως που θα αποφασιστεί στην πορεία από τους ίδιους τους αγρότες.

Όπως τόνισε ο Θοδωρής Γεωργαδάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας,  ήδη έχουν ενημερωθεί οι αγρότες. Την Κυριακή έγινε μεγάλη σύσκεψη στο Ριζόμυλο, χθες στο Στεφανοβίκειο και σήμερα στα Κανάλια, αύριο στον κάμπο και προς Αλμυρό, την Πέμπτη συγκέντρωση στη Ζαγορά, την Παρασκευή στο Αϊδίνιο και το Σάββατο στη Σούρπη. «Την Κυριακή η εικόνα που μας έρχεται γενικά είναι να προχωρήσουμε σε κλιμάκωση του αγώνα με μεγάλη συμμετοχή. Πήραμε τη δέσμευση υπουργού ότι θα γίνει διάγγελμα για το πόσο θα κάνει το στρέμμα για μήλα και κάστανα, αλλά τίποτα μέχρι τώρα.

Τα αιτήματα στο νομό μας είναι η αναπλήρωση σε μία σειρά προϊόντα όπως μήλα, κάστανα, κεράσια, αχλάδια, βρώσιμη ελιά και αμύγδαλα αλλά και βαμβάκι. Επίσης ζητάμε να μας δώσει αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές και τους κλινικάρχες. Επιπλέον ζητάμε μια γενναία επιδότηση σε φάρμακα, ζωοτροφές και λιπάσματα, πλαφόν στην κιλοβατώρα και να αποζημιωθούν όλοι οι αγρότες από καταστροφές της περασμένης χρονιάς από τον ΕΛΓΑ. Φυσικά θα πρέπει να αλλάξει ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ και με κρατική χρηματοδότηση να μας αποζημιώνει».
Ανέφερε ότι τα αγροτικά προϊόντα φθάνουν στην κατανάλωση   10 φορές περισσότερο. «Καλούμε όλους τους αγρότες, μαχητικά να γεμίσουν τρακτέρ και αγροτικά τις πλατείες. Να σηκωθούν από τους καναπέδες. Το μόνο που μας μένει είναι να μας πάρουν και τους καναπέδες», παρατήρησε.
Από την πλευρά του ο Χρήστος Σταμούλης, πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Αίδινίου, τόνισε ότι το κόστος παραγωγής είναι τεράστιο. Δεν κουνιέται κανείς να βοηθήσει, οπότε πρέπει εμείς να κινητοποιηθούμε, όλοι όσοι νοιώθουν το πρόβλημα. Είναι η μόνη λύση».
Ο Νικόλαος Κάπελας αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ανέφερε ότι ο μηλοπαραγωγός πουλά 35 λεπτά το κιλό το μήλο με το κόστος να ξεπερνά τα 35 λεπτά και στον καταναλωτή το μήλο φθάνει στο 1,30-2 ευρώ το κιλό. «Δεν ξέρουμε αν θα συνεχίσουμε να καλλιεργούμε Πολλοί συνάδελφοι φέτος καλλιέργησαν τα μισά γιατί τα έξοδα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν. Ούτε και εσείς μπορείτε να φάτε πιο φθηνά και εμείς αν θα μείνουμε στα χωριά μας να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στις πλατείες των χωριών την Κυριακή οι αγρότες της Μαγνησίας"

Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι – Συγκλονίζουν η μητέρα και η αδελφή θύματος: «Αφήσαμε τη σορό στη θάλασσα για να σωθούμε»

Μία μητέρα έζησε το χειρότερο εφιάλτη κατά τη διάρκεια της φονικής φωτιάς στο Μάτι όταν αναγκάστηκε να αφήσει μέσα στη θάλασσα τη σορό του 23χρονου γιου της, Βίκτωρα ο οποίος δεν τα κατάφερε.

Λίγο νωρίτερα είχε αποχαιρετήσει και μία φίλη της, η οποία επίσης κατέληξε μέσα στα παγωμένα νερά, περιμένοντας βοήθεια που δεν ήρθε ποτέ. Η μάρτυρας, η κόρη της, ο γιος της και η φίλη τους, μπήκαν στη θάλασσα για να σωθούν από τη πύρινη λαίλαπα που μαινόταν στο Μάτι. Δυστυχώς οι δύο δεν τα κατάφεραν.

«Είδα τον Βίκτωρα μπρούμυτα να επιπλέει. Τον γύρισα ανάσκελα και του μιλούσα και δεν απαντούσε. Ήταν μαύρος παντού. Ο χειρότερος εφιάλτης που φαντάζεστε εσείς οι γονείς, εγώ τον έβλεπα μπροστά μου. Ή θα πήγαινα μαζί του ή θα άφηνα τον Βίκτωρα να σώσω τη Βάσια», είπε εμφανώς συγκλονισμένη, ακόμα και σήμερα.

«Δεν ξέρω πώς το έκανα μη με ρωτάτε. Λειτούργησε το μητρικό ένστικτο. Αποφάσισα να πάρω τη Βάσια και να φύγουμε. Δεν έχω λόγια να σας περιγράψω εκείνες τις στιγμές. Δεν υπάρχουν λέξεις στο ελληνικό λεξικό. Τελικά συνεχίσαμε. Τον άφησα και έφυγα. Ήθελα να ουρλιάξω. Ήθελα να βουτήξω στη θάλασσα να πάω να τον φέρω πίσω. Δεν το πίστευα αλλά της έλεγα θα τα καταφέρουμε. Έβγαλα το εσώρουχο μου και δέσαμε τους καρπούς μας για να μη χαθούμε. Μας πήγαιναν τα κύματα όπου ήθελαν. Στις τρεις ώρες μέσα στη θάλασσα έφυγε το παιδί μου», τόνισε η μάρτυρας, προσθέτοντας πως ένας κύριος έδιωξε από δίπλα τους το πτώμα μιας γυναίκας για να μην φοβηθούν.

«Είχα θάψει τη ψυχή μου εκεί»

«Δεν ήξερε ότι εγώ είχα αφήσει δύο αγαπημένα μου πρόσωπα στη θάλασσα και είχα θάψει τη ψυχή μου εκεί. Μου ήταν εντελώς αδιάφορο ότι θα με έσωζαν. Οταν ήρθε το ψαροκάικο είχα το αίσθημα ασφάλειας για το παιδί μου αλλά εγώ δεν είχα κανένα συναίσθημα χαράς», κατέθεσε με δάκρυα στα μάτια και ανέφερε πως ενημέρωσε τον πατέρα του Βίκτωρα ότι: «το παιδί μας είναι στη θάλασσα».

«Το αισθανόμουν μόνο του μέσα στη θάλασσα και έκανα κάθε μέρα μια κηδεία», είπε κλαίγοντας με λυγμούς και ζήτησε την τιμωρία των υπευθύνων.

«Αυτή είναι η ιστορία μου… Άκουγα, μετά τι είχε γίνει όσο ήμουν στη θάλασσα και έμαθα για την εκκένωση στην Κινέττα. Και μετά άρχισαν τα «γιατί» να γεμίζουν το μυαλό μου. Όλοι αυτοί οι υπεύθυνοι που έπρεπε να κάνουν το καθήκον τους δεν έκαναν τίποτα, ούτε καν προσπάθησαν. Όλα αυτά που άκουγα δεν μπορούσαν να με αφήσουν ανεπηρέαστη. Ακούστηκαν αφύσικα πράγματα από τους αρχηγούς αστυνομίας, πυροσβεστικής, λιμεναρχείου οι οποίοι εκείνη τη μέρα φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Θέλω να σας πω να μη φανείτε και εσείς κατώτεροι των περιστάσεων» ανέφερε απευθυνόμενη στους δικαστές η μάρτυρας. 

«Δεν είχαμε επιλογή»

«Δεν είχαμε άλλη επιλογή. Αν είχαμε καθυστερήσει να φύγουμε δύο τρία λεπτά η φωτιά θα μας είχε προλάβει και θα είχαμε καεί μέσα στο αυτοκίνητο. Δεν υπήρχε κάποιος να μας ειδοποιήσει. Να χτυπήσει μια καμπάνα. Ένας να είχε ειδοποιήσει κάποιον θα είχαμε φύγει και τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά», είπε φορτισμένη η Βασιλική Μίχα, κόρη της μάρτυρα και αδελφή του Βίκτωρα. 

«Τον γύρισε, είδε το πρόσωπο του και ήταν μαύρος»

«Μόλις αντιλήφθηκε ο αδελφός μου ότι η Αιμιλία δεν ήταν στη ζωή πανικοβλήθηκε. Μετά από δύο κύματα ο Βίκτωρας έφυγε. Ήταν γυρισμένος ανάποδα. Η μαμά μου δεν ξέρω πως άντεξε και το αντιμετώπισε. Τον γύρισε, είδε το πρόσωπο του και ήταν μαύρος. Δεν το πίστευα ότι είχε φύγει. Μου έλεγε ο Βίκτωρας δεν είναι, πλέον, στη ζωή. Περίμενα κάποιον να έρθει. Τον κρατούσα. Μου είπε αν συνεχίσεις να τον κρατάς θα φύγεις και εσύ, θα φύγω και εγώ», είπε ξεσπώντας σε λυγμούς, η κυρία Μίχα.

Για να μην χαθούν με τη μητέρα της, έδεσαν ένα ρούχο τους καρπούς τους. «Είχαμε μόνο η μία τη άλλη και κοιτούσαμε τον ουρανό περιμένοντας κάποιος να μας πετάξει ένα σωσίβιο» ανέφερε συγκλονίζοντας η μάρτυρας, προσθέτοντας: «Τρέμαμε από το κρύο και την κούραση. Γυρνάω και λέω στη μαμά μου: ”Θα πεθάνουμε και εμείς;” Δεν μου απαντούσε. Το πρόσωπο της ήταν μαύρο. Ήξερα πως αν έφευγε η μάνα μου θα έφευγα και εγώ. Δεν θα τα κατάφερνα…». 

«Ένας να είχε κάνει τη δουλειά του θα είχαν σωθεί οι περισσότεροι»

Τελικά, ένα καΐκι στις 11 το βράδυ τις βοήθησε πετώντας τους δυο σωσίβια. Ο αδελφός της βρέθηκε μέρες μετά.

«Το σώμα του ήταν μέσα στη θάλασσα. Αυτό που ζήσαμε να περιμένουμε πάνω από ένα τηλέφωνο να μας πουν που βρίσκεται, δεν ξέρω. Σε ποιον άνθρωπο αξίζει τέτοιο, μαρτύριο. Προσευχόμαστε να βρεθεί το σώμα του. Την επόμενη Δευτέρα μας είπαν ότι είχε βρεθεί και έγινε και ταυτοποίηση. Δεν μπορέσαμε να τον δούμε να τον αποχαιρετήσουμε για τελευταία φορά. Τον αποχαιρετήσαμε μέσα σε ένα κλειστό φέρετρο. Στα πρώτα γενέθλια του αδερφού μου τη μητέρα μου την έπιασε κρίση πανικού γιατί δεν μπορούσε να το αντέξει», ανέφερε η κυρία Μίχα, κλαίγοντας με λυγμούς και ξέσπασε κατά των υπευθύνων: «Είμαστε μισή ώρα μακριά από τη Βουλή, είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα εμείς; Που είναι το κράτος; Δεν ντρεπόμαστε λίγο; Ντροπή μας αυτά που γίνονται. Ένας να είχε κάνει τη δουλειά του θα είχαν σωθεί οι περισσότεροι».

Η δίκη συνεχίζεται στις 19 Ιανουαρίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι – Συγκλονίζουν η μητέρα και η αδελφή θύματος: «Αφήσαμε τη σορό στη θάλασσα για να σωθούμε»"

Μοσχάτο: «Πάρε τηλέφωνο την αστυνομία, θα τον σκοτώσω», φώναζε η 47χρονη

«Πάρε τηλέφωνο την αστυνομία, θα τον σκοτώσω τον πο@@@»
, φώναζε σε κάτοικο της περιοχής η 47χρονη που φέρεται να ευθύνεται για τον απαγχονισμό του 50χρονου σε διαμέρισμα στο Μοσχάτο το βράδυ της Δευτέρας.

«Γύρω στις 5 το απόγευμα, χθες, ήρθε μια μελαχρινή σγουρομάλλα κυρία μετρίου αναστήματος και με ρώτησε αν ξέρω κάποιον κύριο (το όνομα του θύματος)», είπε στο protothema.gr ο κάτοικος.

«Της είπα ότι Γράμμου 45 είναι ένα τετράγωνο πιο κάτω... Φεύγοντας εκείνη μου φώναξε "Πάρε τηλέφωνο την αστυνομία, θα τον σκοτώσω τον πο@@@"», ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι η 47χρονη «γύριζε γύρω - γύρω από την πολυκατοικία ψάχνοντας το θύμα».

«Τον βοήθησα, του έσπρωξα την καρέκλα»

Η 47χρονη νωρίτερα ομολόγησε το έγκλημα με θύμα τον 50χρονο άνδρα, ο οποίος ήταν πατέρας δύο κοριτσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι «τον βοήθησα, του έσπρωξα την καρέκλα».

Κατά την περιγραφή της γυναίκας που είχε συλληφθεί νωρίτερα, όλα συνέβησαν κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον 50χρονο στο διαμέρισμά του στο Μοσχάτο.

polykatoikia_mosxato Η γυναίκα φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι ο 50χρονος, ο οποίος κατά την ίδια ήταν ασφαλιστής και λογιστής, της χρωστούσε χρήματα.

Στη μοιραία συνάντηση ο άνδρας, σύμφωνα με όσα φέρεται να έχει πει η 47χρονη στους αστυνομικούς, ήταν απελπισμένος επειδή δεν μπορούσε να της δώσει τα χρήματα αυτά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με την 46χρονη, σημειώθηκε καβγάς κατά τη διάρκεια του οποίου, όπως ισχυρίζεται, πήρε ένα κορδόνι και προσπάθησε να πνίξει τον 50χρονο με εκείνον να αντιδρά και να την απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει.

Σύμφωνα με την κατάθεση της 47χρονης μετά την προσπάθεια της να τον στραγγαλίσει, ο 50χρονος της είπε «δεν αντέχω άλλο θα αυτοκτονήσω».

polykatoikia_mosxato_1

Τότε εκείνη είπε ότι του απάντησε «αυτοκτόνα» με τον άνδρα να ανεβαίνει στην καρέκλα, να περνάει στο λαιμό του την ζώνη που είχε κρεμάσει από το μονόζυγο και τη γυναίκα να του τραβάει την καρέκλα με αποτέλεσμα τον απαγχονισμό του άνδρα.

Η ίδια φέρεται να έχει πει, επίσης, στην κατάθεσή της ότι όταν είδε τον άνδρα να έχει κρεμαστεί δεν ήξερε τι να κάνει μέχρι που εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί.

Αυτό που εξετάζεται από την ΕΛΑΣ είναι αφενός ο ισχυρισμός της 46χρονης ότι είχε οικονομικές διαφορές και τι είδους ήταν αυτές με το θύμα και αφετέρου αν υπήρχε και τρίτο πρόσωπο στο διαμέρισμα στο Μοσχάτο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μοσχάτο: «Πάρε τηλέφωνο την αστυνομία, θα τον σκοτώσω», φώναζε η 47χρονη"

Υπουργείο Μεταφορών: Έρχεται Μητρώο Εισαγόμενων Μεταχειρισμένων Οχημάτων

Ένα νέο ψηφιακό εργαλείο μπαίνει στη ζωή μας, αυτή τη φορά από το υπουργείο Μεταφορών. Πρόκειται για το Μητρώο Εισαγόμενων Μεταχειρισμένων Οχημάτων.

Στόχος του Μητρώου Εισαγόμενων Μεταχειρισμένων Οχημάτων (ΜΕΜΟ) που θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Μεταφορών, είναι η ορθή λειτουργία και εξυγίανση της αγοράς αυτοκινήτου.

Με τη λειτουργία του ΜΕΜΟ, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών, αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά, πλέον, το ζήτημα των αθρόων εισαγωγών μεταχειρισμένων οχημάτων που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια και βελτιστοποιείται το σύστημα ελέγχου.

Με την νέα ψηφιακή πλατφόρμα που δημιούργησε το υπουργείο Μεταφορών, θα τηρούνται όλα τα στοιχεία εισαγωγής και πρώτης ταξινόμησης μεταχειρισμένων οχημάτων στη χώρα µας, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όλους τους συναρμόδιους φορείς της πολιτείας να έχουν άμεση και διαρκή πρόσβαση και ως εκ τούτου να είναι σε θέση να προβαίνουν στους αναγκαίους ελέγχους και επαληθεύσεις.

Παράλληλα, το ΜΕΜΟ προσφέρει τη δυνατότητα δειγματοληπτικής επαλήθευσης της γνησιότητας των στοιχείων των οχημάτων που υποβάλουν οι εισαγωγείς, καθιστώντας δυνατή τη διασταύρωση των εν λόγω στοιχείων από τους επίσημους αντιπροσώπους.

Με την εφαρμογή του ΜΕΜΟ επιτυγχάνεται ένας διττός στόχος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών:

Πρώτον, διευκολύνεται η εξυγίανση της αγοράς, μέσα από τη δυνατότητα κεντρικής εποπτείας και τον έλεγχο των εισαγόμενων μεταχειρισμένων οχημάτων, ώστε να εξαλειφθεί η διάθεση των οχημάτων που στρεβλώνουν τον ανταγωνισμό (π.χ. τρακαρισμένα οχήματα, οχήματα µε αλλοιωμένο μετρητή χιλιομέτρων κ.λπ.).

Δεύτερον, βελτιώνεται το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθώς θα εξασφαλίζεται ότι τα εισαγόμενα οχήματα που θα τίθενται σε κυκλοφορία θα τηρούν τη σχετική νομοθεσία περί εκπομπών ρύπων.

Ταυτόχρονα, προκειμένου το ΜΕΜΟ να είναι άμεσα αποτελεσματικό, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ήδη έχει νομοθετήσει κατηγοριοποιημένες παραβάσεις που μπορεί να σχετίζονται με ελλιπείς, ανακριβείς ή εκπρόθεσμες καταχωρίσεις και έχουν θεσπιστεί τόσο τα διοικητικά πρόστιμα όσο και η διαδικασία και ο τρόπος επιβολής τους.

Το ΜΕΜΟ ανταποκρίνεται στη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για διαρκή αξιοποίηση των δυνατότητων του ψηφιακού μετασχηματισμού, της σύγχρονης τεχνολογίας και της ανάπτυξης νέων, καινοτόμων εργαλείων που βελτιώνουν το παραγόμενο έργο της πολιτείας και δημιουργούν προστιθέμενη αξία για τους πολίτες, την αγορά και τους επαγγελματίες, αλλά και για την οικονομία και το περιβάλλον.

Στη σελίδα του υπουργείου https://www.yme.gov.gr/metafores/epopteia-elegxos-oximaton-kai-egkatastaseon/m-e-m-o έχει αναρτηθεί όλη η σχετική νομοθεσία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργείο Μεταφορών: Έρχεται Μητρώο Εισαγόμενων Μεταχειρισμένων Οχημάτων"

Συναγερμός στην Κουμουνδούρου: Φάκελος με ύποπτη σκόνη στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Κλιμάκιο της Kρατικής Aσφάλειας μετέβη το πρωί της Τρίτης στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για να παραλάβει για εξέταση ένα φάκελο που είχε φτάσει λίγο νωρίτερα, με ύποπτη σκόνη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο φάκελος δεν είχε γραμμένο τον αποστολέα και όταν ο αστυνομικός στην είσοδο των γραφείων τον άνοιξε για να δει τι συμβαίνει διαπίστωσε ότι υπήρχε μέσα μια σκόνη.

Τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα για αυτές τις περιπτώσεις και τον ύποπτο φάκελο παρέλαβε το ειδικό κλιμάκιο, για να διαπιστωθεί ακριβώς περί τίνος πρόκειται. 

cnn

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στην Κουμουνδούρου: Φάκελος με ύποπτη σκόνη στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ"

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Οι γονείς ζητούν την επιμέλεια της μικρής Λυδίας, κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα στους γονείς της Καρολάιν

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της μικρής Λυδίας, της κόρης της Καρολάιν Κράουτς που δολοφόνησε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά. Οι γονείς του καταδικασμένου σε ισόβια για τη δολοφονία της συζύγου του, ζητούν να αναλάβουν την επιμέλεια της εγγονής του.

Το πρωί της Τρίτης (17.01.2023) οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα κατά της οικογένειας της Καρολάιν Κράουτς. Ζητούν την αλλαγή του τρόπου επικοινωνίας με την μικρή Λυδία, αλλά και να αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού από τους γονείς της Καρολάιν και να δοθεί στους ίδιους. Από την πλευρά της μητέρας της Καρολάιν ζητείται η αλλαγή των ωρών και του τρόπου επικοινωνίας με τους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου εξαιτίας της μετοίκησης της μαζί με το παιδί στις Φιλιππίνες.

Το ζήτημα εξετάστηκε από Πρωτοδικείο της Αθήνας, με την διαδικασία να διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών. Ως μάρτυρες εξετάστηκαν η ψυχίατρος Αλκηστις Ηγουμενάκη, που είχε καταθέσει και στη δίκη για τη δολοφονία της Κάρολαιν για το προφίλ του κατηγορουμένου, ενώ από την πλευρά των γονέων του κατέθεσε μία καθηγήτρια του πιλότου.

Υπενθυμίζεται ότι
τον Οκτώβριο του 2021 εκδόθηκε οριστική απόφαση που ανέθετε την επιμέλειά της στους γονείς της Καρολάιν, αναγνωρίζοντας και δικαίωμα επικοινωνίας με τους γονείς του δράστη. Έναν χρόνο αργότερα η Σουζάνα Κράουτς με την Λύδια μετακόμισαν στις Φιλιππίνες, προκειμένου το ανήλικο παιδί να μεγαλώσει με την οικογένεια της αδελφής της Καρολάιν.

Τι υποστηρίζουν οι δύο πλευρές

Ο δικηγόρος της μητέρας της Καρολάιν, Θανάσης Χαρμάνης τόνισε μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης πως «το δικαστήριο να αποφανθεί αν θα συνεχίσει το παιδί να ζει στο άνετο και ζεστό περιβάλλον της οικογένειας της Καρολάιν με τα ξαδελφάκια της ή θα επιστρέψει εδώ».

«Υπάρχει παράβαση απόφασης. Οι παππούδες το έμαθαν από την τηλεόραση. Παραβιάζεται η απόφαση στο σκέλος της επικοινωνίας. Αν παράμενε το παιδί στην Αλόνησσο δεν θα προχωρούσαν σε τέτοια κίνηση. Βασικός σκοπός είναι να επιστρέψει το παιδί στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Σκόρδας, νομικός παραστάτης των γονέων του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του.  

Οι νέες δηλώσεις του πατέρα της Καρολάιν

Αφορμή για την κίνηση αυτή από τους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου φαίνεται ότι στάθηκαν οι νέες δηλώσεις του πατέρα της Καρολάιν, Ντέιβιντ, ο οποίος κατήγγειλε ότι ο νεαρός πιλότος είχε εμπλοκή σε κύκλωμα με ναρκωτικά, για το οποίο λειτούργησε ως μεταφορέας των απαγορευμένων ουσιών. Ο πατέρας της άτυχης Κάρολαιν είχε δηλώσει επίσης ότι: «Νιώθω πολύ θυμωμένος που οι γονείς του πατέρα της (Λυδίας) θέλουν την επιμέλεια της εγγονής μου. Πώς μπορούν να μεγαλώσουν την κόρη της γυναίκας που δολοφόνησε ο γιος τους; Αυτό είναι τρελό». 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Οι γονείς ζητούν την επιμέλεια της μικρής Λυδίας, κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα στους γονείς της Καρολάιν"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news